EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πρέπει να είστε πολλοι σχιζοφρενείς μαζεμένοι εκεί στην Νεα Δημοκρατία εε;

Εκτός και αν σας βολεύει να σας ονομάσω άχρηστους , εν πάσι βοηθήστε με και πείτε μου με ποιο σκεπτικό βγάζετε ένα σποτάκι προεκλογικό που δείχνει την δήλωση για το τύπωμα 100 δις και ταυτόχρονα δικός σας υποψήφιος δηλώνει ότι είναι εφικτό να συμβεί ;







Πρόκειται για παράνοια η έχετε χάσει την μπάλα τελείως;



                        
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άστεγοι 210 σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Άστεγοι 210 σπουδαστές του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Το Συμβούλιο του Ιδρύματος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της φοιτητικής εστίας, λόγω «άμεσης ανάγκης», για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του συστήματος θέρμανσης, της  ηλεκτροδότησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων υγρομόνωσης, ύδρευσης και αποχέτευσης. Το Υπουργείο ενημερώθηκε για να δώσει «προσωρινή λύση» με ενοικίαση κάποιου ξενοδοχείου αλλά προς το παρόν... αγρόν ηγοράζει.

Στο μεταξύ, οι σπουδαστές πρέπει να εγκαταλείψουν τη φοιτητική εστία, το αργότερο ως το Μάρτιο, χωρίς να τους δίνεται κάποια εναλλακτική λύση, μένοντας ουσιαστικά άστεγοι! Τα παιδιά αυτά προέρχονται κυρίως από την επαρχία, αλλά και από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και η διοίκηση του ΤΕΙ δεν έχει να δώσει κάποια διέξοδο.

Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση στηρίζεται στην έκθεση τεχνικού ελέγχου που εκπόνησε η τεχνική υπηρεσία του Ιδρύματος μετά την καταγραφή περιστατικών, τα οποία εξέθεταν τις συνθήκες ασφάλειας και λειτουργικότητας της εστίας. Πρώτα πρώτα, δεν υπάρχει πετρέλαιο κι έτσι οι σπουδαστές αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σώματα, με αποτέλεσμα να πέφτουν οι ασφάλειες συνεχώς, δημιουργώντας ακόμη και κίνδυνο πυρκαγιάς. Το... «μεγαλείο» της τροικανής κυβέρνησης και των δραματικών περικοπών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας καταδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προμήθεια πετρελαίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει «μπλοκάρει» εδώ και δύο χρόνια στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα η θέρμανση να καθίσταται αδύνατη, όχι μόνο στην εστία, αλλά σε όλους του χώρους του Ιδρύματος, που χρησιμοποιούν συνολικά 16 χιλιάδες φοιτητές.

Η διοίκηση του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ζήτησε με επείγον έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας, να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να βρεθεί μία προσωρινή λύση, όπως η μεταστέγαση των φοιτητών σε κάποιο ξενοδοχείο της περιοχής, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, αλλά προς το παρόν απάντηση καμία και το μέλλον αβέβαιο.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί να αποζημιωθούν αυτοί που επένδυσαν σε ελβετικά φράγκα;

Για όσους εξακολουθούν να έχουν την ψευδαίσθηση ότι η Ελλάδα έχει οποιαδήποτε σχέση με τον καπιταλισμό και την οικονομία της αγοράς, η προερχόμενη από τη ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ (και υποστηριζόμενη από τα άλλα πολιτικά κόμματα) πρόταση να αποζημιωθούν οι δανειολήπτες ελβετικών φράγκων για την ανατίμηση του ελβετικού νομίσματος έναντι του ευρώ, θα πρέπει να ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική.

Διότι η πρόταση αυτή, στην ουσία, καταργεί την έννοια του ρίσκου πάνω στην οποία θεμελιώνεται η οικονομία της αγοράς. Και καταργώντας την έννοια του ρίσκου στην ουσία καταργεί την έννοια της ατομικής υπευθυνότητας και κατ' επέκταση κάθε έννοια ηθικής.

Για να γίνω πιο ακριβής: Δεν καταργείται η έννοια του ρίσκου για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Καταργείται για μια συγκεκριμένη ομάδα και καταργείται εν όψει εκλογών. Για μια λοιπόν ακόμη φορά η πολιτική αγορά υποκαθιστά την οικονομική αγορά. Το κριτήριο της παρέμβασης είναι η μεγιστοποίηση του πολιτικού οφέλους που μεταφράζεται φυσικά σε ψήφους. Για μια ακόμη φορά το κράτος θα βάλει τα χέρια του στις τσέπες όλων μας προκειμένου να αποζημιώσει μια ομάδα εκλεκτών του. Εδώ σε αυτό το snapshot μπορεί κανείς να δει σε μικρογραφία την πεμπτουσία του «αναδιανεμητικού κράτους» και την α λα Rawls «κοινωνική δικαιοσύνη».

Και, φυσικά, γιατί να σταματήσει το κράτος εδώ; Γιατί στο όνομα πάντα της «κοινωνικής δικαιοσύνης» να αποζημιώσει το κράτος μόνο αυτούς πού έχασαν από τη λανθασμένη απόφασή τους (που βαραίνει αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους, αν είναι άνω των 18 ετών) να επενδύσουν σε ελβετικά φράγκα; Γιατί να μην αποζημιωθούν στο μέλλον όσοι ζημιωθούν από μία ανατίμηση του δολαρίου, του γουάν, της κορώνας, του γιεν, του ρουβλίου, του λεβ, της λίρας κ.λπ.; Και αν είναι εξίσου δίκαιο να αποζημιωθούν όλοι οι προαναφερθέντες τότε, προκειμένου να αποφευχθούν όλα αυτά τα άσκοπα κρατικά έξοδα, γιατί να μην καταργηθούν τα νομίσματα; Γιατί να μην επιστρέψουμε στην εμπράγματη οικονομία;

Το επιχείρημα του Χάγιεκ για τη σταδιακή διολίσθηση προς τον ολοκληρωτισμό και την κατάργηση της υπευθυνότητας στο όνομα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης βρίσκει εδώ την πλήρη εφαρμογή του.
Φυσικά υπάρχουν στάδια ηλιθιότητας. Η ανακοίνωση της ΝΔ ήταν σχετικά μικρή και χωρίς πολλά φρου-φρου, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα κόμμα κλασικού «πελατειακού τύπου».

Όμως η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούσε να δώσει μια ιδεολογική δικαίωση σε αυτό το καθαρά πελατειακό μέτρο, ήταν το άκρον άωτον της μπουρδολογίας. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον ήταν το τμήμα της ανακοίνωσης που απέδιδε την ανατίμηση του ελβετικού φράγκου στην «ανεξέλεγκτη λειτουργία των αγορών»! Φυσικά, όπως άλλωστε ισχύει με όλες τις οικονομικές εκτιμήσεις αυτού του κόμματος, έτσι και αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η μέχρι σήμερα τιμή του ελβετικού νομίσματος ήταν τεχνητά χαμηλή και βασιζόταν στις μαζικές αγορές που προέβαινε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας για να διατηρήσει την ισχύουσα ισοτιμία προς το ευρώ. Αν το ελβετικό νόμισμα βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε καθεστώς ελεύθερης διακύμανσης έναντι του ευρώ, η ανατίμηση θα είχε έλθει σταδιακά και δεν θα υπήρχε το σημερινό θέμα. Με άλλα λόγια, για τη σημερινή ανατίμηση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η απόφαση του ελβετικού κράτους να αγνοήσει τις επιθυμίες των αγορών και να επιβάλλει με διοικητικά μέτρα τα τελευταία χρόνια μια τεχνητή ισοτιμία.

Όμως εξίσου ενδιαφέρουσα υπήρξε και η παντελής σιωπή των «φιλελευθέρων» πολιτικών είτε αυτοί βρίσκονται στη ΝΔ είτε στο Ποτάμι για αυτή την πρωτοφανή σε πελατειακή θρασύτητα πρόταση της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά, φυσικά, στα Βαλκάνια είμαστε, άρα με Μπαλκάν Λιμπεραλίσμ έχουμε να κάνουμε...

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα;

Ένα πειστικό άρθρο του Πέτρου Παπασαραντόπουλου
Ένα πειστικό άρθρο του Πέτρου Παπασαραντόπουλου

Ένα άρθρο του Πέτρου Παπασαραντόπουλου

Στους ανά την Ελλάδα καφενέδες, κατά την εύστοχη έκφραση του Χάρη Μπουσμπουρέλη, οι πολιτικές συζητήσεις έχουν ανάψει, εκτοπίζοντας κάθε άλλο θέμα. Στους χώρους κοινωνικής συνάθροισης δεν υπάρχει άλλο θέμα πέραν των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Ακόμα και οι αδιάφοροι υποχρεώνονται να λάβουν μέρος στις συζητήσεις. Η Ελλάδα αναστενάζει στο γήπεδο της πολιτικής.

Σε αυτή τη διαδικασία «κοινωνικοποίησης» της πολιτικής, τα επιχειρήματα σταδιακά απλοποιούνται, απλουστεύονται και σιγά σιγά μετατρέπονται σε εδραίες πεποιθήσεις, σε αυτοεκπληρούμενες προφητείες. Με τον τρόπο αυτό, ο «κοινός νους» γεμίζει με βεβαιότητες και δεν έχει αμφιβολίες για τις επιλογές του. Οι πεποιθήσεις μετατρέπονται σε στερεότυπα.

Η διαφαινόμενη εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ εδράζεται σε τρεις στερεοτυπικές κατασκευές που έχουν αποκτήσει διαστάσεις αυτονοήτου. Αυτές είναι:

1) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αυτά που επαγγέλλεται και θα κάνει κυβίστηση.
2) Οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν.
3) Η κατάσταση, ατομικά αλλά και στη χώρα, είναι τόσο χάλια που δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα.

Αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε αυτές τις τρεις στερεοτυπικές πεποιθήσεις για να διαπιστώσουμε εάν αντέχουν στη βάσανο της κριτικής ανάλυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αυτά που επαγγέλλεται

Η πεποίθηση αυτή δεν απαντάται μόνο στις απλοϊκές προσεγγίσεις αλλά και σε πολλές, σοβαρές, πολιτικές αναλύσεις. Πρόκειται για αξιοπερίεργο αλλά και εντυπωσιακό φαινόμενο. Την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει ότι μετεκλογικά επιθυμεί να συνεργαστεί με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πολλοί αναλυτές μιλούν για μετριοπαθή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και εξετάζουν ενδεχόμενα συνεργασίας με μετριοπαθή κόμματα, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας. Εάν δεν πρόκειται για μετατροπή επιθυμιών σε πραγματικότητα, τότε είναι σοβαρότατη λογική αστοχία.

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι μια τέτοια άποψη, ότι ένα κόμμα ψηφίζεται για να μην κάνει αυτά που εξαγγέλλει, συνιστά ευτελισμό της πολιτικής. Το επιχείρημα ότι έτσι γινόταν πάντα είναι εξαιρετικά ασθενές, δεδομένου ότι αφ’ ενός σε συνθήκες κρίσης επιβάλλεται να αποβάλουμε τις φαύλες πρακτικές του παρελθόντος και αφ’ ετέρου ποτέ στη μεταπολιτευτική πολιτική πρακτική δεν είχαμε τέτοια διάσταση προεκλογικών εξαγγελιών και μετεκλογικών προσδοκιών. Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία και στο Grexit, ενώ οι προσδοκίες φαντασιώνονται παραμονή στη ζώνη του ευρώ και έξοδο από την κρίση.

Έστω όμως ότι, για τις ανάγκες της ανάλυσης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβιστήσει και θα επιτευχθεί μια συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές για το θέμα του χρέους. Έστω ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στο όνομα του ρεαλισμού (;) και της σωτηρίας της χώρας, θα κάνει τη στροφή, θα ξεφύγει από τον αυτοεγκλωβισμό στον ρόλο του παράκλητου, του προφήτη που θα απαλλάξει την Ευρώπη από τον νεοφιλελευθερισμό. Έστω ότι η κοινωνία που αναμένει σκίσιμο των μνημονίων και επιστροφή στις παλιές καλές ημέρες θα κατανοήσει το εξωπραγματικό των προσδοκιών και θα συναινέσει. Έστω ότι το Αριστερό Ρεύμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα συμφωνήσει ή θα εξοβελιστεί.

Εάν όλα τα παραπάνω συμβούν σωρευτικά, η χώρα ενδέχεται να παραμείνει σε πρόγραμμα διάσωσης. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στη ζώνη του ευρώ και θα έχει διευθετηθεί το πρόβλημα του χρέους. Εδώ όμως τίθεται το άλλο ερώτημα: Τι θα γίνει με τις υπόλοιπες εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ;

Πώς θα κυβερνήσει τη χώρα; Για παράδειγμα, θα εγκαταλείψει τις προγραμματικές διακηρύξεις που αποπνέουν παλιομοδίτικο κρατισμό; Θα ελέγχει όλες τις ανεξάρτητες αρχές με την υπαγωγή τους στον έλεγχο του πρωθυπουργού; Θα ακυρώσει τις αξιολογήσεις των δημοσίων υπαλλήλων; Θα ακυρώσει τις όποιες μεταρρυθμίσεις στα πανεπιστήμια; Θα καταργήσει τη χρήση των γενοσήμων; Θα αγωνιστεί για την απεμπλοκή από το ΝΑΤΟ και την κατάργησή του; Θα αφοπλίσει τα Σώματα Ασφαλείας; Θα εφαρμόσει τις παλαιοσταλινικές απόψεις του για τον πολιτισμό; Θα ιδρύσει κρατικές αερογραμμές; Θα ξαναλειτουργήσει τα κρατικά ΚΤΕΟ; Θα υλοποιήσει τις εξαγγελίες για κρατικοδίαιτη ανάπτυξη; Θα κρατικοποιήσει το τραπεζικό σύστημα;

Ο ενδεικτικός κατάλογος των ανωτέρω προσπαθεί να τεκμηριώσει το επιχείρημα ότι το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται στις ασυνάρτητες θέσεις του για το χρέος και το Μνημόνιο. Αντίθετα, το σύνολο των προτάσεών του συγκροτεί μια λαϊκιστική δυστοπία, ανάμεικτη με παλαιολιθικές εμμονές που, ακόμα και εάν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του χρέους, θα ρίξουν τη χώρα στα βράχια, αργά ή γρήγορα.

Εάν ισχύουν τα ανωτέρω, το στερεότυπο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει αυτά που λέει στερείται λογικής βάσης. Ακόμα και εάν αυτό συμβεί (απίθανο κατά την άποψή μας) η πολιτική του στα υπόλοιπα θέματα θα ακυρώσει, εν τοις πράγμασι, την όποια συμφωνία για το χρέος και θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.

Οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν

Το δεύτερο στερεότυπο, που πιστεύει η πλειοψηφία των συμπολιτών μας είναι ότι οι Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Σε δημοσκόπηση της GPO (MEGA 7 Ιανουαρίου 2015), όταν ερωτώνται τι πιστεύουν στην περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση έρθει σε ρήξη με τους εταίρους, το 52,6% των πολιτών δηλώνει ότι πιστεύει πως οι εταίροι μας θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν, και το 36,1% ότι οι εταίροι μας θα οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης. «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» δηλώνει το 11,3%.

Η πεποίθηση αυτή καλλιεργείται συστηματικά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, στις 12 Ιανουαρίου, στην ερώτηση του δημοσιογράφου τι θα γίνει «αν απαντήσει “όχι” η Μέρκελ», υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να απαντήσει “όχι” η Μέρκελ, κ. Χατζηνικολάου».

Ακόμα πιο γλαφυρός ο Γιάνης Βαρουφάκης μας διαβεβαιώνει, όταν ερωτάται εάν υπάρχει πιθανότητα διακοπής της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ότι «δίνω τόσες πιθανότητες να πει ο Ντράγκι ότι κόβει τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες, όσες να μην ανατείλει αύριο ο ήλιος».
Κάθε λογικός άνθρωπος δικαιούται να αναρωτηθεί πού εδράζεται αυτή η βεβαιότητα. Στον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων; Στις συμμαχίες με άλλες χώρες; Στην έλλειψη προετοιμασίας των εταίρων για Grexit; Στη διαπραγματευτική δεινότητα του Αλέξη Τσίπρα; Στο κλειδί για πυρηνικό πόλεμο που ισχυριζόταν στις προηγούμενες εκλογές ότι κατείχε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Δεν εδράζεται σε τίποτα από τα παραπάνω. Αντίθετα, σε συνδυασμό με το πρώτο στερεότυπο, επιφανειακά αντιφατικό με το δεύτερο, αποκαλύπτει έναν ηγεμονικό τρόπο σκέψης, ή μάλλον μη σκέψης, που μεταβάλλει τις επιθυμίες σε πραγματικότητα. Χωρίς καμία λογική βάση, επινοούμε εξωπραγματικά σενάρια. Εάν κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα, η σκληρή αλήθεια είναι ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κωλοτούμπα, γιατί είναι δέσμιος της ρητορείας και των προσδοκιών που έχει καλλιεργήσει, ούτε οι εταίροι και δανειστές θα υποχωρήσουν, γιατί αυτό θα έθετε σε κίνδυνο όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου.

Η χώρα οδεύει πλησίστια στα βράχια. Οι δυνάμεις της μετριοπάθειας και της λογικής έχουν οριακή πολιτική επιρροή. Οι κάτοικοι αυτής της χώρας φαντασιώνονται, στην πλειονότητά τους, ότι ο από μηχανής Θεός, ο Θεός της Ελλάδας, θα την σώσει την τελευταία στιγμή. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Στις 26 Ιανουαρίου θα εισέλθουμε, κατά πάσα πιθανότητα, σε αχαρτογράφητα ύδατα με το σκάφος ακυβέρνητο. Θα ζήσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις που θα κάνουν την έως τώρα κρίση να μοιάζει με ειδυλλιακή εκδρομή ενωμοτίας προσκόπων.

Μακάρι να κάνω λάθος.

Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα…

Το τρίτο στερεότυπο, όταν αποδομηθούν τα δύο προηγούμενα, είναι η ύστατη γραμμή άμυνας. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι θα γίνει αν πάμε στη δραχμή; Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνον τις αλυσίδες μας. Τα έχουμε χάσει όλα. Το ακούμε πολύ συχνά από ανθρώπους που το επίπεδο των εισοδημάτων τους, ακόμα και μετά τις σοβαρές μειώσεις λόγω κρίσης, δεν δικαιολογεί, αντικειμενικά, μια τέτοια δήλωση.

Πρόκειται για κραυγαλέο ψέμα, για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όταν μιλάμε για εισοδήματα, τον πρώτο λόγο έχουν οι αριθμοί, όχι οι ιδεοληψίες. Παρά την κρίση, η Ελλάδα σε ό,τι αφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) είναι η 43η πλουσιότερη χώρα του κόσμου, αμέσως μετά τη Φινλανδία και πάνω από χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και δεκάδες άλλες (στοιχεία για το 2013 από τη Διεθνή Τράπεζα). Σ’ έναν πιο σύνθετο δείκτη, εκείνον της κοινωνικής ευημερίας, που μετράει ο ΟΟΣΑ, για το 2013 η Ελλάδα είναι στην 30η θέση.

Ο ισχυρισμός μεγάλου μέρους της μέσης τάξης ότι πένεται είναι ο θρίαμβος των ιδεοληψιών επί της πραγματικότητας. Είναι ο θρίαμβος της μιζεραμπιλιστικής ρητορείας των φαιοκόκκινων λαϊκιστών επί των αριθμητικών δεδομένων. Είναι η υλική δύναμη που αποκτούν εξωπραγματικές ιδέες όταν απευθύνονται σε πολιτικά ανώριμο ακροατήριο που έχει για δεκαετίες εθιστεί σε πελατειακές πρακτικές, τις οποίες νοσταλγεί και ελπίζει ότι θα επιστρέψουν με τον μανδύα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Είναι ο θρίαμβος μιας νεοσταλινικής εσχατολογίας που προέβλεπε ότι ο χειμώνας του 2013 θα ήταν χειρότερος από τον χειμώνα του 1941, όταν πέθαναν χιλιάδες άνθρωποι από την πείνα. Είναι η απόλυτη ηγεμονία του ανορθολογισμού. Είναι στρουθοκαμηλισμός το να μην βλέπει κανείς το επίπεδο διαβίωσης των γειτονικών χωρών και να θεωρεί ότι είναι κεκτημένο δικαίωμα η επίπλαστη ευημερία με δανεικά, τα οποία επιθυμεί να είναι και αγύριστα.

Όταν ανέπτυσσα αυτά τα επιχειρήματα σ’ έναν φίλο, όταν είδε ότι δεν είχε λογικά επιχειρήματα να αντιτάξει, ανέσυρε από τη φαρέτρα το τελευταίο επιχείρημα του «κοινού νου»: Εντάξει με αυτά που λες, αλλά ας τους δοκιμάσουμε και αυτούς. Αναγκάστηκα να του απαντήσω ότι δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που ορμάει και χτυπάει εθελουσίως το κεφάλι του στον τοίχο για να διαπιστώσει εάν θα σπάσει ο τοίχος ή το κεφάλι του. Επίσης δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που δοκιμάζει ηρωίνη για να έχει ιδία αντίληψη περί των βλαβερών συνεπειών της. Σε τελευταία ανάλυση, το «ας τους δοκιμάσουμε» υποβιβάζει την πολιτική επιλογή σε γευσιγνωσία, παραβλέποντας ότι μια τέτοια δοκιμή μπορεί να οδηγήσει σε μια πορεία χωρίς επιστροφή.

Συμπερασματικά, αυτά τα τρία νέα στερεότυπα επιβεβαιώνουν ένα επίμονο χαρακτηριστικό της ελληνικής νεωτερικότητας: τη φαντασιακή απόδραση από την πραγματικότητα σε καιρούς κρίσης, την αδυναμία ορθολογικής αντιμετώπισης και στάθμισης των δεδομένων και τη μετατροπή επιθυμιών σε πραγματικότητα.

Όσα εκτέθηκαν ανωτέρω έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα. Προσπαθούν να πείσουν λογικά ένα κοινωνικό σώμα το οποίο, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, επιθυμεί, ταυτοχρόνως, παραμονή στο ευρώ, διαπραγμάτευση με τους εταίρους και όχι στάση πληρωμών, θεωρεί ότι θα ήταν καλύτερος διαπραγματευτής ο Σαμαράς και όχι ο Τσίπρας, πιστεύει ότι σε περίπτωση διαφωνίας Τσίπρα-Μέρκελ εκείνος που θα υποχωρήσει θα είναι η Μέρκελ, θεωρεί καλύτερο για πρωθυπουργό τον Σαμαρά και όχι τον Τσίπρα, ενώ επιλέγει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας. Όπως μου είπε και ένας αμερικάνος αναλυτής, αυτό που βλέπω είναι πρωτόγνωρο: Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει την ατζέντα Σαμαρά με πρωθυπουργό τον Τσίπρα. Όταν μου ζήτησε να του δώσω μια λογική εξήγηση, του απάντησα ότι σηκώνω τα χέρια ψηλά. Τα αναλυτικά μου εργαλεία είναι προφανώς ανεπαρκή. Ίσως κάποιοι που έχουν ασχοληθεί με άλλες επιστημονικές ειδικότητες, πέραν της πολιτικής επιστήμης, να είναι αρμοδιότεροι.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέντε χρόνια περιμένουν δικαίωση οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Επιμένουν στη διεκδίκηση της αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί οι αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, εκφράζοντας ένα αίτημα που έρχεται να ταυτιστεί με αντίστοιχη απαίτηση στελεχών της Αυτοδιοίκησης από την πολιτεία: άρση απαγόρευσης των προσλήψεων εργαζομένων Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΥΕ και ΔΕ) στους ΟΤΑ και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η αναμονή διορισμού των επιτυχόντων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ έχει ξεπεράσει τα 5 χρόνια. Στους δήμους σήμερα καταγράφεται μια τρομερή συρρίκνωση του μεγέθους του προσωπικού και διαπιστώνονται τρομερά κενά σε υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι, βάσει στοιχείων που καταγράφονταν σε μελέτη του Κοινωνικού Πολυκέντρου της ΑΔΕΔΥ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσα στην τριετία 2011 -2013 το προσωπικό των δήμων μειώθηκε κατά 10.768 άτομα, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία μείωση εργαζομένων ύψους 12%.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, δόθηκε ο λόγος στους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ζήτησαν από την Ενωση να εντάξει στις διεκδικήσεις της για την προσεχή περίοδο και αυτήν του διορισμού τους. Οπως περιέγραψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αδιόριστων του ΑΣΕΠ, Δημήτρης Χαρίτου, εκκρεμούν οι προσλήψεις 3.000 επιτυχόντων των διαγωνισμών, κατηγορίας ΥΕ και ΔΕ, και 600-700 επιτυχόντων κατηγορίας ΤΕ και ΠΕ. Ακόμα και για τη δεύτερη περίπτωση, οι προσλήψεις που επιθυμούν διατηρούνται σε ένα θολό τοπίο.

Οι αδιόριστοι διεκδικούν την τοποθέτησή τους στους ΟΤΑ στους οποίους ανέμεναν να προσληφθούν, θυμίζοντας περαιτέρω ότι σε περίπτωση που κρίνονται πλεονάζοντες από έναν δήμο, μπορούν να κάνουν χρήση της Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας και να μετακινηθούν σε άλλο δήμο με διαπιστωμένα κενά. Το πρόσφατο αίτημα της ΚΕΔΕ για άρση της απαγόρευσης προσλήψεων εστίασε ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επουλώσει την «αιμορραγία» των δήμων σε προσωπικό με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και προσλήψεις με πεντάμηνες συμβάσεις. Ακόμη και οι χιλιάδες «ωφελούμενοι» των συγκεκριμένων προγραμμάτων μπαίνουν στο «ψυγείο», καθώς πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να «παγώνει» την υλοποίηση του προγράμματος, όχι επειδή οι συγκεκριμένες προσλήψεις εμπίπτουν στην απαγόρευση του εκλογικού νόμου, αλλά για να μη χαρακτηριστούν «προεκλογικό ρουσφέτι».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές στο γάλα; Μια υπέροχη ελληνική ιστορία

Οι τιμές στο γάλα δεν υποχώρησαν σημαντικά, διότι η Ελλάδα δεν εφήρμοσε πλήρως τις σχετικές συστάσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Την απάντηση αυτή έδωσε ο αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη σχετικά με την ακρίβεια.

«Οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις που αφορούν την περιορισμένη διάρκεια ζωής του γάλακτος στην Ελλάδα δεν είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε σημαντική πτώση των τιμών για το γάλα. Ενώ ο ΟΟΣΑ έχει συστήσει την ολοσχερή κατάργηση της περιορισμένης διάρκειας ζωής των 5 ημερών, οι περιορισμοί αναφορικά με τη διάρκεια ζωής αυξήθηκαν από 5 σε 7 ημέρες», ήταν η ακριβής απάντηση που έδωσε ο Γάλλος επίτροπος.

Αρχικά, να σημειωθεί ότι την ερώτηση κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπροσωπώντας ένα κόμμα που καταψήφισε τις αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Βέβαια, οι αλλαγές αυτές ήταν φοβερά γελοίες και ο Μοσκοβισί τονίζει ότι δεν έγινε τίποτα στην πραγματικότητα. Αν θυμάστε, πολλοί κυβερνητικές βουλευτές είχαν απειλήσει να καταψηφίσουν οποιαδήποτε ουσιαστική μεταρρύθμιση.

Που καταλήγουμε; Η μεν κυβέρνηση νομίζει ότι έκανε μεταρρυθμίσεις, η δε Αντιπολίτευση νομίζει ότι καταψήφισε ένα κακό νομοσχέδιο για τα...λαϊκά συμφέροντα και έτσι οι τιμές στο γάλα παρέμειναν οι ίδιες! Χωρίς να αλλάζει τίποτα στη χώρα, παράγουμε τόσο κατά φαντασίαν μεταρρυθμιστές όσο και κατά φαντασίαν αγωνιστές. Και φταίει η Μέρκελ...

Μένει πάντως να δούμε τι θα κάνει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τώρα που λύθηκε η απορία του κ. Παπαδημούλη για το ότι δεν πέφτουν οι τιμές του γάλακτος. Θα εφαρμόσει τις αλλαγές που μας προτείνει η Κομισιόν;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΝΚ RUN ? ΕLA ΡΕ…

16 Ιανουαρίου (Reuters) – H Alpha Bank και η Eurobank ήταν οι δύο Ελληνικές τράπεζες που ζήτησαν παροχή ρευστότητας έκτακτης ανάγκης (ELA) από την ελληνική κεντρική τράπεζα, δήλωσε  μια τραπεζική πηγή στο Reuters την Παρασκευή.

“Ενα εκτελεστικό  στέλεχος του τμήματος σχέσεων με τους επενδυτές της Eurobank  επιβεβαίωσε ότι είχε υποβάλει αίτηση για τη χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης. Η Alpha Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι αυξημένες εκροές καταθέσεων από την στιγμή που προέκυψαν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα για τις  25 Ιανουαρίου, σε συνδυασμό με τις κρατικές εκδόσεις εντόκων γραμματίων  έχουν συμπιέσει τα επίπεδα ρευστότητας των τραπεζών.

(“Αρθρο  του Γιώργου Γεωργιόπουλου, μοντάζ  της Ντέπα Babington)

πηγη

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την στάση των Ελληνικών αρχών σχετικά με το θέμα του ELA.
Τόσο η Eurobank,, όσο και η Alpha Bank  είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και έχουν και ιδιώτες μετόχους.

Καμία αρχή δεν ενδιαφέρεται να τους πληροφορήσει εγκαίρως αν οι τράπεζες τους ζήτησαν συνδρομή από τον ELA?

Δικαιούται μία διοίκηση τράπεζας να αρνείται να σχολιάσει μία τέτοια είδηση ή φήμη?
Kανένας δημοσιογράφος δεν έχει την εύλογη απορία, πώς γίνεται κάποιες τράπεζες , που πρόσφατα αποπλήρωσαν τα ομόλογα Αλογοσκούφη στην Τράπεζα της Ελλάδος , να δανείζονται στη συνέχεια από τον μηχανισμό του ELA?

Η διαφορά  ?

“Οταν δανείζεσαι από τον μηχανισμό του ELA δεν παρέχεις ως εγγύηση τις  μετοχές σου…
Οι ιδιώτες μέτοχοι για να γίνουν αρεστοί στην κυβέρνηση, χωρίς να έχουν επαρκή ρευστότητα, αφέθηκαν από τους αρμοδίους να αποπληρώσουν  τα ομόλογα και συγχρόνως συμμετείχαν στις εκδόσεις εντόκων γραμματίων?

To TXΣ γνώριζε για το θέμα αυτό και ενέκρινε τις οικονομικές αυτές κινήσεις?
Aπαντήσεις ενδεχομένως να μην δοθούν από κανένα υπεύθυνο…
Ελπίζω μόνο οι “Ελληνες καταθέτες να έχουν την αναγκαία ψυχραιμία και να μην σπεύσουν από την Δευτέρα να πάρουν τις καταθέσεις  σπίτι τους.
Ειλικρινά ,δεν χρειάζεται να το κάνουν.

Οι καταθέσεις τους είναι ασφαλείς σε όλες τις Ελληνικές τράπεζες, ανεξάρτητα αν χρηματοδοτούνται από τον ELA ή όχι.

Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί ο μεγαλύτερος μέτοχος των ελληνικών τραπεζών είναι το TXΣ.
Το ΤΧΣ δεν μπορεί να αφήσει καμία τράπεζα του ακάλυπτη και διαθέτει απόθεμα περίπου 11 δισ ευρώ.

Ακόμα και στην ακραία περίπτωση κάποιου bail-in,  οι ιδιώτες μέτοχοι προηγούνται του κουρέματος από τους καταθέτες και συμμετέχουν με την αξία των μετοχών τους.

Το ΤΧΣ έχει σαν κύριο μέτοχο το Ελληνικό κράτος, αλλά παραμένει νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου.

Οι διευθύνοντες το ΤΧΣ έχουν το δικαίωμα ,αλλά και την υποχρέωση να χρηματοδοτήσουν τις τράπεζες τους.

Αν όμως το κάνουν, θα πρέπει οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι να απομακρυνθούν άμεσα από τις διοικήσεις των τραπεζών τους, πριν προηγηθεί η εκ νέου κρατική ενίσχυση.

Αυτός είναι και ο μόνος λόγος, που προσέφυγαν στο ELA oι δύο τράπεζες, όποιες και αν είναι.
Αντίθετα απ” ό τι πιστεύουν οι περισσότεροι καταθέτες, μία τράπεζα δεν πτωχεύει από την απόσυρση των καταθέσεων των πελατών.

Πτωχεύει μόνο όταν αντιμετωπίζει ζημίες μεγαλύτερες από τα κεφάλαια της.
Η απόσυρση καταθέσεων από μόνη της δεν προκαλεί ζημίες σε μία τράπεζα.
Η τράπεζα αποδίδει τις καταθέσεις δανειζόμενη από την ΕΚΤ και την ΤτΕ.

Για τον δανεισμό πληρώνει τόκους σ” αυτές και ενεχυριάζει περιουσιακά στοιχεία της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα δάνεια των πελατών της.

Το μόνο που καταφέρνουν οι καταθέτες με τον ανόητο πανικό τους είναι να εμποδίζουν τις τράπεζες, που οι ίδιοι σχιζοφρενικά προτίμησαν, από το να δίνουν πιστώσεις και δάνεια στην οικονομία.

Οι τράπεζες σήμερα δεν παρέχουν μερίσματα στους μετόχους τους, δεν παρέχουν φόρους στο κράτος και με τον τρόπο της σημερινής λειτουργίας τους  ό τι κερδίζουν το παρκάρουν σε ένα λογαριασμό που προβλέπεται να καλύψει «μελλοντικές»  ζημιές από «επισφαλή» δάνεια.

Αν οι καταθέτες με την συμπεριφορά τους τις οδηγούν να δανείζονται οι ίδιες αντί να δανείζουν την οικονομία, οι τράπεζες δεν προσφέρουν καμία απολύτως υπηρεσία στην κοινωνία.
Καλύτερα τότε να κλείσουν ή να κρατικοποιηθούν…

Αυτό θέλουν οι ανησυχούντες καταθέτες?

Ta χρήματα τους κάτω από το στρώμα δεν αυγαταίνουν και δεν τους προσφέρουν ούτε ασφάλεια , ούτε υπηρεσία.

Θα το καταλάβουν σε κάποιο ποσοστό, όταν κάποιος διαρρήκτης η κακοποιός τους ελαφρώσει από  το κομπόδεμα, αφού  απειλήσει τη ζωή τους…

Στο σημείο αυτό μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ίσως οι καταθέσεις του να είναι ασφαλέστερες σε κάποια ξένη τράπεζα εκτός Ελλάδος.
Κάνει φοβερό λάθος…

Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι θύμωναν με την Ελλάδα, γιατί δεν πληρώνουμε σαν χώρα τα κατ” αυτούς  »χρέη» μας.

Μήπως φαντάζεστε ότι ,αν μας έδιωχναν από το ευρώ γι” αυτό τον λόγο, θα επέτρεπαν στη συνέχεια στους “Ελληνες πολίτες να διατηρούν καταθέσεις στις τράπεζες τους?

Oι καταθέσεις αυτές θα κατάσχονταν άμεσα για την πληρωμή του Ελληνικού χρέους,  με νόμιμο τίτλο μία δικαστική απόφαση οποιουδήποτε Ευρωπαικού κράτους, που θα ζητούσε από την δικαιοσύνη του αποζημίωση για τους ζημιωθέντες υπηκόους του.

Το επιχείρησαν αυτό οι Ολλανδικές και οι Αγγλικές τράπεζες για τις ζημιές των υπηκόων τους στην Ισλανδία…

Δεν το πέτυχαν όμως μόνο και μόνο , γιατί το αίτημα απορρίφθηκε από την Ισλανδική δικαιοσύνη και το Ισλανδικό κράτος.

Σημαντική λεπτομέρεια: H Iσλανδία δεν είναι μέλος της ΕΕ και η Ισλανδική δικαιοσύνη είναι η μόνη , που τόλμησε να στείλει τραπεζίτες και πολιτικούς της στις φυλακές…
Αν όμως θέλετε να βασισθείτε στη Γερμανική, την Ολλανδική, την Φινλανδική και την Αυστριακή δικαιοσύνη, ρωτήστε τουλάχιστον αν στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο σεβάστηκαν τις καταθέσεις και τις περιουσίες  των Εβραίων , που αρκετοί απ” αυτούς ήταν και συμπατριώτες τους…

Αν έχετε καταθέσεις σε ξένες τράπεζες θα πρέπει ήδη να τις ζητούσατε πίσω.
Και αν το κάνατε , ίσως να βλέπατε δημοσιεύματα και στον ξένο τύπο για Ευρωπαικά bank run και για κάποιες μεγάλες Ευρωπαικές τράπεζες, που θα αναγκάζονταν σε bail in  λόγω πραγματικών ζημιών και όχι εξαιτίας «υπερβολικών» αναλήψεων για την πληρωμή κάποιου ευρωπαικού φόρου τύπου ΕΝΦΙΑ…

Αλλά αυτά κανένας “Ελληνας  »πολιτικάντης» της λίστας Lagarde δεν μπορεί να σας το πει στην προεκλογική του εκστρατεία.

Θέλουν να πληρώνετε το Ελληνικό  χρέος  εσείς ,για να μην τους κατάσχουν οι Ευρωπαίοι τις καταθέσεις τους από μίζες στις ξένες τράπεζες,όπου τις διατηρούν…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων ζητούν τα Σωματεία Εργαζομένων στο Μετρό

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων που έχουν προγραμματίσει επισκέψεις και προεκλογικές ομιλίες στη Θεσσαλονίκη ζητούν τα Σωματεία Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσουν τα προβλήματα του έργου και τις θέσεις τους.

Το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι απέστειλαν γραπτό αίτημα στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς κομμάτων και τους καλούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων του έργου «με σκοπό να αποφευχθεί η τελμάτωση του έργου, η επιβάρυνση του εμπορικού κορμού της πόλης, η ταλαιπωρία των πολιτών και η απώλεια των θέσεων εργασίας όλων όσων εργάζονται ευθέως ή κι εμμέσως για το ΜΕΤΡΟ της Θεσσαλονίκης».

Ζητήθηκαν συναντήσεις, ώστε να παρουσιαστούν αναλυτικότερα τα προβλήματα του έργου και οι θέσεις των εργαζομένων, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες θετικές για την ομαλή πρόοδο του έργου λύσεις, σημειώνεται στην ανακοίνωση των Σωματείων.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΚΡΟΤΟΥ-ΛΑΜΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (VIDEO)

''ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ'' LIVE (απόσπασμα εκπομπής) - Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 - ALPHA TV channel - Al tsantiri news Lakis Lazopoulos - 13 January, 2015




Δείτε το video:

     

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα κατάφεραν οι τρομολάγνοι ! To Grexit της ΝΔ οδηγεί σε «εκροές» 7 δισ. σε 15 μέρες …

Το bankingnews.gr εναντιώθηκε στην απαράδεκτη προπαγάνδα του Grexit που υποκινεί το Μέγαρο Μαξίμου αλλά η ζημία έχει ήδη γίνει
 
Στα 7 δισεκ. ευρώ έχει φθάσει η «εκροή» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε διάστημα 15 ημερών απόρροια της ακραίας επικίνδυνης πολιτικής ανευθυνότητας της ΝΔ που τρομοκρατεί την κοινωνία με το Grexit αλλά και των ανεύθυνων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Το www.bankingnews.gr από την πρώτη στιγμή πήρε μια ξεκάθαρη θέση, τάχθηκε κατά της απαράδεκτης στάσης της κυβέρνησης να κινδυνολογεί για Grexit και bank run.
Ήταν 100% βέβαιο ότι θα προκαλούσε ζημία στις τράπεζες και στην εύθραυστη ψυχολογία των καταθετών.
 
Το www.bankingnews.gr δεν συμμετέχει σε κανένα πολιτικό παιχνίδι, επαίσχυντο και αντιπατριωτικό.
Η ΝΔ με την κινδυνολογία του Grexit ζημιώνει την Ελλάδα ενώ και οι ανεύθυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν λάδι στην φωτιά.
 
Με βάση έγκυρες πληροφορίες μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχει υπάρξει «εκροή» 7 δισεκ. ευρώ. 
 
Όμως τι σημαίνει εκροή και το αναφέρουμε αυτό για να αποφευχθεί η πολιτική σπέκουλα;
Η πραγματική εκροή δεν ξεπερνάει αυτές τις 15 ημέρες το 1,5 δισεκ. ευρώ.
 
Η εκροή στις καταθέσεις τύπου «σηκώνω τα λεφτά μου από το κατάστημα και αποχωρώ» παραμένει διαχειρίσιμη.
 
Τα υπόλοιπα 5,5 δισεκ. είναι καταθέσεις ή κεφάλαια τα οποία στρέφονται σε money markets και γερμανικά ομόλογα.
 
Τι ακριβώς συμβαίνει.
 
Ένας πελάτης τράπεζας έχει 1 εκατ ευρώ κατάθεση.
 
Ο πελάτης αυτής ζητάει από την τράπεζα να μεταφέρουν σε money market δηλαδή επιτοκιακά αμοιβαία κεφάλαια π.χ. της Credit Suisse, της Deutsche bank ή της Goldman Sachs ή οποιουδήποτε άλλου ξένου οίκου.
 
Το 1 εκατ έχει φύγει από την ελληνική τράπεζα και έχει μεταφερθεί π.χ. στο money market της Credit Suisse.
 
Η ελληνική τράπεζα στην προκειμένη περίπτωση βρίσκεται με μείον 1 εκατ στην ρευστότητα της και η Credit Suisse του τυχαίου παραδείγματος μας με συν 1 εκατ στην ρευστότητα της.
Τις τελευταίες ημέρες με πολύ μαζικό τρόπο οι τράπεζες υποχρεώνονται να ικανοποιήσουν πελάτες τους μεταφέροντας καταθέσεις σε αμοιβαία  money markets και σε γερμανικά ομόλογα.
 
Κορυφαίος τραπεζίτης – ο οποίος δεν συμμετέχει σε πολιτικά παιχνίδια – αναφέρει στο bankingnews.gr «τις τελευταίες ημέρες έχουν μεταφερθεί από τις ελληνικές τράπεζες σε άλλα assets 7 δισεκ. που σημαίνει ότι μειώθηκε κατά 7 δισεκ. η ρευστότητα των  ελληνικών τραπεζών.
 
Αυτή η μείωση της ρευστότητας οδηγεί τις τράπεζες στο ELA. 
Η υπόθεση του ελβετικού φράγκου, των repos, της καθαρής εκροής καταθέσεων που με όρους cash δεν είναι μεγάλη και βεβαίως η απαράδεκτη ανευθυνότητα του Grexit πλήττουν την ρευστότητα των τραπεζών.
 
Δυστυχώς η κινδυνολογία χτύπησε τις τράπεζες όχι τα πολιτικά κόμματα.
Οι τράπεζες εκ των πραγμάτων θα οδηγηθούν όλες στο ELA στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας και θα δανείζονται 60, 70 ή 80 δισεκ. με επιτόκιο 1,55%.
Η επιβάρυνση δεν θα είναι τόσο δραματική για το κόστος στις τράπεζες λόγω ELA, μας ανησυχεί όλη αυτή η κινδυνολογία του Grexit».
H κινδυνολογία του Grexit έκανε τεράστια ζημία και δυστυχώς η ΝΔ ήταν αυτή που ξεκίνησε το χάος ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης από ανευθυνότητα διαιωνίζει το πρόβλημα.

Η ΝΔ αρχικώς και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθως βλάπτουν τον έλληνα καταθέτη και τις ελληνικές τράπεζες.
Δείξτε σοβαρότητα πριν καταρρεύσουν τα πάντα και κληθείτε να κυβερνήσετε σε μια χώρα που θα έχει ισοπεδωθεί.

Επίσης τα μέσα ενημέρωσης να δείξουν σοβαρότητα και να μην κινδυνολογούν υιοθετώντας την προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου.

Το www.bankingnews.gr δεν συμμετέχει σε κομματικά παιχνίδια.

 

Δημοσιογράφος



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΜΕΓΑΛΟ… ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Πυρετώδεις φέρονται να είναι οι διεργασίες –παρασκηνιακές και μη- στην Τράπεζα Πειραιώς, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, τη διαφαινόμενη νίκη ΣΥΡΙΖΑ και τον πιθανό σχηματισμό κυβέρνησης, που θα σημάνει και το πέρασμα σε κρατικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών.

Η KKR, με την οποία η Τράπεζα Πειραιώς σύναψε συμφωνία για τη μεταβίβαση χαρτοφυλακίου, μέσω τιτλοποίησης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ -και τις όποιες  καταγγελίες  έχει προκαλέσει σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του euro2day.gr-, φαίνεται πως δεν είναι ο μοναδικός παίκτης στο πεδίο της αναδιάρθρωσης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων του τραπεζικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο σχεδιασμός της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζεται με την εκχώρηση των «θαλασσοδανείων» Ελλήνων εφοπλιστών. Κύριος ενδιαφερόμενος φέρεται να είναι ο πάροχος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών LXM Group, με έδρα το Λονδίνο. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του LXM Group, «οι πελάτες επωφελούνται από την πρόσβαση στα αποκλειστικής ιδιοκτησίας συστήματα της εταιρείας προκειμένου να εντοπίζουν ποσοτικές στρατηγικές υπεραπόδοσης σε σχέση με την αγορά. Η πελατειακή βάση του LXM Group περιλαμβάνει μερικές από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες και κερδοσκοπικά αμοιβαία κεφάλαια στον κόσμο». Ο όμιλος διαθέτει ένα διαφοροποιημένο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο αξίας πολλών δισεκατομμυρίων, με συμφέροντα κατά προτεραιότητα στη ναυτιλία, την αεροπλοΐα, την υγεία, το real-estate και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, είναι ότι ο όμιλος LXM ανήκει στο Libra Group, συμφερόντων της εφοπλιστικής οικογένειας Λογοθέτη. Πρόεδρος και CEO του Libra Group είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης.

Το ενδιαφέρον του LXM Group για την Πειραιώς προκύπτει από το γεγονός ότι η Τράπεζα έχει αναδειχτεί στο πρώτο ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα σε ναυτιλιακά δάνεια προς Έλληνες εφοπλιστές και τέταρτο στη γενική κατάταξη όλων των τραπεζών –ελληνικών και ξένων- για το έτος 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία από την έκθεση «Petrofin Bank Research», η οποία δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2014.

Το ύψος του δανεισμού ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών από την Τράπεζα Πειραιώς ανέρχεται σε 3,9 δισ. δολάρια σε σύνολο 10,4 δισ. δολαρίων, τα οποία έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες.

Με τη σχεδιαζόμενη αυτή κίνηση, η Τράπεζα Πειραιώς ελαφρύνεται περαιτέρω από το «βουνό» των 28 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων, ειδικά από τον τομέα υπερχρεωμένο τομέα της ναυτιλίας (ακτοπλοΐας και ποντοπόρου), από τη στιγμή μάλιστα που είναι ο μεγαλύτερος δανειστής του.

Ταυτόχρονα, πουλάει και… ξεφορτώνει τα κόκκινα ναυτιλιακά δάνεια σε εφοπλιστικό fund, το οποίο φέρεται πως θα φροντίσει για ένα γενναίο «κούρεμα», προς όφελος των «κακοπληρωτών» εφοπλιστών με το αζημίωτο φυσικά, ενώ φημολογείται ακόμα και η… επαναγορά τους από την Πειραιώς, ώστε να εξασφαλίσει την υπεραπόδοση την οποία και… διαφημίζει το συγκεκριμένο fund.

Έτσι, εφοπλιστές, οι οποίοι δεν πληρώνουν ούτως ή άλλως φόρους όπως υποχρεούνται οι υπόλοιποι Έλληνες, ευνοούμενοι από τις 56 σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές που τους παρέχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, τώρα δεν θα πληρώσουν μεγάλο μέρος των δανείων τους, με όχημα την Τράπεζα Πειραιώς και τον όμιλο LXM. Υπενθυμίζεται ότι τα «θαλασσοδάνεια» των ιερών αγελάδων έχει ήδη πληρώσει και θα πληρώνει για δεκαετίες ο ελληνικός λαός, καθώς και με τα δικά του χρήματα ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο πιθανός «πόλεμος» που φέρεται να έχει ξεσπάσει μεταξύ στελεχών της Πειραιώς και συνάγεται από τις αποκαλύψεις του euro2day.gr, ενδέχεται να αφορά και το πώς θα ικανοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα Ελλήνων εφοπλιστών, βγάζοντας κερδισμένη και την Τράπεζα Πειραιώς. Ενδιαφέρον θα έχουν οι εξελίξεις των επόμενων ημερών, υπό το πρίσμα μάλιστα της διαφαινόμενης αλλαγής της κυβέρνησης και το τέλος στην ευνοϊκή μεταχείριση του ιδρύματος του Μιχάλη Σάλλα από την κυβέρνηση Σαμαρά.

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΓΓΛΙΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όσο περνούν οι μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι που συγκλόνισε την διεθνή επικαιρότητα, έρχονται στο φως όλο και καινούργιες αποκαλύψεις που αλλάζουν ριζικά το σκηνικό που έχει στηθεί και το οποίο έχει μονοπωλήσει τα αίτια της αιματηρής αυτής επιχείρησης.

Ένα σημαντικό δεδομένο που δεν έχει προβληθεί, είναι ότι η επίθεση αυτή έγινε αμέσως μετά από δυο σημαντικά γεγονότα σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας. Το πρώτο ήταν η αναγνώριση για πρώτη φορά επίσημα του παλαιστινιακού κράτους από την γαλλική κυβέρνηση και το δεύτερο, ήταν ότι δυο μέρες πριν από την επίθεση ο Γάλλος πρόεδρος είχε ζητήσει να σταματήσουν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, γιατί στην ουσία βλάπτουν την γαλλική οικονομία και είναι γενικότερα επιβλαβείς για την ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Φαίνεται πως τα δυο αυτά γεγονότα έπαιξαν κάποιο πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση για να εκτελεστεί το έργο γης τρομοκρατικής ομάδας στην γαλλική πρωτεύουσα.

Φωτο2

Στις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή μια μέρα μετά την επίθεση, ο αρθρογράφος της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak, Salih Tuna, απέδωσε την τρομοκρατική επίθεση σε εκδικητική ενέργεια του Ισραήλ προς την Γαλλία εξ’ αιτίας του ότι η γαλλική κυβέρνηση είχε αναγνωρίσει επίσημα παλαιστινιακό κράτος μια απόφαση που είχε εξοργίσει το Ισραήλ. Όπως ανέφερε ο Τούρκος αρθρογράφος, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, είχε δηλώσει ότι αυτό είναι μεγάλο σφάλμα της γαλλικής κυβέρνησης το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά και συμπλήρωσε ότι με την ενέργεια αυτή θα ενθαρρυνθούν οι ισλαμιστές τρομοκράτες να διενεργήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία κατά εβραϊκών στόχων. Προφητεία, ή κάτι ήξερε ο κύριος Νετανιάχου ;

Μετά από δυο μέρες στην ρωσική Pravda δημοσιεύονταν δηλώσεις του πρώην συμβούλου του Λευκού Οίκου, Craig Roberts, ο οποίος είχε διατελέσει και γραμματέας του αμερικανικού Θησαυροφυλακίου, ότι η επίθεση στο Παρίσι είχε σχεδιαστεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ήταν τόσο καλά οργανωμένη, που μονό άριστα εκπαιδευμένοι πράκτορες μυστικών υπηρεσιών μπορούσαν να την εκτελέσουν με τόση επιτυχία. Ο Craig Roberts σε συνέντευξη ου είχε δώσει στην Wall Street Journal και η όποια αναδημοσιεύτηκε και στην ρωσική Pravda, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ ήταν εξοργισμένες από την πολιτική της Γαλλίας που ήταν αντίθετη με τις οικονομικές κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ρωσία, όπως τις είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ και η Γερμανία. Οι Αμερικανοί επιδιώκουν να αδυνατίσουν ακόμα περισσότερο τον ήδη μειωμένο στην γαλλική κοινή γνώμη πρόεδρο της Γαλλίας, Francois Hollande, ο οποίος τους έχει δυσαρεστήσει σε πολλά ζητήματα που αφορούν την πολιτική τη Ευρώπης έναντι της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον Craig Roberts, η επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo οργανώθηκε από την αμερικανική NSA, η οποία επιδιώκει την πρόκληση έντασης σε σχέση με το μουσουλμανικό στοιχείο για να εξασθενήσει την θέση της Γαλλίας και να την φέρει πιο δορυφορικά στις ΗΠΑ.

Σαν συνέχεια όλων αυτών ήρθε η δήλωση του αρχηγού του Ιρανικού Γενικού Επιτελείου, Hasan Firuzabadi, στις 15 Ιανουαρίου, ο οποίος απέδωσε την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στην «βρώμικη» πολιτική της Αγγλίας η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την άνδρωση και διείσδυση των Τζιχαντιστών στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. Σύμφωνα με τον Ιρανό αρχιστράτηγο, οι Βρετανοί ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για την οικονομική στήριξη των Τζιχαντιστών, μια στήριξη που τους έδωσε την δυνατότητα να δημιουργήσουν πυρήνες μέσα σε ευρωπαϊκό έδαφος από όπου οργανώνουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις Ο Hasan Firuzabadi επισήμανε ότι ένας από τους βασικούς λόγους της δημιουργίας των Τζιχαντιστών, οι οποίοι είναι άσπονδοι εχθροί του Ιράν, ήταν να δημιουργηθεί μια ένοπλη στρατιά εναντίον της ιρανικής επανάστασης και εδώ κατηγόρησε και την Σαουδική Αραβία, τον μόνιμο αντίζηλο του Ιράν στην περιοχή, η οποία επίσης στήριξε και ενίσχυσε τους Τζιχαντιστές. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι με σαουδαραβικά χρήματα ο Τζιχαντιστές οργάνωσαν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις. Εκτός από τον Ιρανό αρχιστράτηγο και ο αντιπρόεδρος του Ιράν, Ebu Talibi, σε μήνυμα του στο Twitter απέδωσε και αυτός την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Σίγουρα όλα αυτά δίνουν μια καινούργια πιο «υποψιασμένη» εικόνα της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τον κόσμο και για πολλούς σηματοδότησε μια νέα αρχή στις διεθνείς εξελίξεις. Το «τέρας» των Τζιχαντιστών, «ωφέλησε» όπως φαίνεται πολλούς μεταξύ των οποίων… ΗΠΑ, Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και Τουρκιά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 
πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κουίζ: Ποια μνημονιακή χώρα, εντός ευρωζώνης, έχει ήδη τυπώσει μόνη της ευρώ;

Του system failure

Οι καθεστωτικοί παπαγάλοι της τραπεζομιντιακής δικτατορίας που περιμένουν στη γωνία για να προβοκάρουν, αλλοιώσουν, χλευάσουν, μοντάρουν, τρολάρουν και την παραμικρή δήλωση βουλευτών του αντιμνημονιακού μπλοκ και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην ξεκάθαρη αγωνία τους μήπως και μπορέσουν να ψαλιδίσουν τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, ως την ημέρα των εκλογών, έπεσαν αυτή τη φορά σύσσωμοι πάνω στη Ραχήλ Μακρή και στις δηλώσεις της περί «κοψίματος» νομίσματος.

Όπως δήλωσε η Μακρή «Μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας μέχρι 100 δις, … Δεν είναι πρωτοφανές. Προβλέπεται από τη συνθήκη της ευρωζώνης», (http://tvxs.gr/news/ellada/anakoinosi-nd-gia-tis-diloseis-raxil-makri-pos-tha-kopsoyme-monoi-mas-eyro).
Η αλήθεια που φρόντισαν να κρύψουν επιμελώς, ή έστω, να περάσουν «στα ψιλά», τα καθεστωτικά ΜΜΕ στην Ελλάδα, μέσα στα πέντε τελευταία χρόνια ανελέητης διαστρέβλωσης και βομβαρδισμού προπαγάνδας, είναι ότι το τύπωμα χρήματος έχει ήδη συμβεί από την επίσης μνημονιακή και εντός ευρωζώνης, Ιρλανδία.

Σύμφωνα με άρθρο της Ιρλανδικής Independent με ημερομηνία 15/01/2011, η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας διοχέτευσε εκτάκτως 51 δισ. ευρώ στο τραπεζικό σύστημα, τυπώνοντας μόνη της καινούργιο χρήμα. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας δημιουργεί μόνη της χρήμα για να το δανείσει στις τράπεζες και δεν το δανείζεται από την ΕΚΤ. Επίσης, είπε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να δημιουργήσει δικά της κεφάλαια, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, αρκεί να ενημερώσει την ΕΚΤ. (http://www.independent.ie/business/irish/central-bank-steps-up-its-cash-support-to-irish-banks-financed-by-institution-printing-own-money-26614131.html)

Και όχι μόνο αυτό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Guardian με ημερομηνία 26 Σεπ. 2011, κυκλοφορούσαν έντονες φήμες στην Ιρλανδική πρωτεύουσα, ότι η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας είχε προχωρήσει ήδη στη διαδικασία τυπώματος του παλιού νομίσματος, έτσι ώστε να είναι έτοιμη για ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ. (http://www.theguardian.com/business/ireland-business-blog-with-lisa-ocarroll/2011/sep/26/eurozone-crisis-ireland-euro-punt)

Αυτοί λοιπόν που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα, ένα ισότιμο μέλος της ευρωζώνης και εντός μνημονίου, όπως η Ιρλανδία, δεν μπορεί να τυπώσει το δικό της ευρώ, ή λένε ψέματα, ή, πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα, ποιοι και για ποιο λόγο δεν επέτρεψαν στη χώρα να τυπώσει εκτάκτως συγκεκριμένη ποσότητα χρήματος, παρά να είναι απόλυτα εξαρτημένη από την αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ και τις αποφάσεις του κάθε Ντράγκι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, την απάντηση την ξέρουμε ήδη: επειδή η Ελλάδα επιλέχθηκε να είναι το πειραματόζωο των βάρβαρων πολιτικών και επειδή το πείραμα πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία για να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη.
 
Επειδή όμως και το Ιρλανδικό πολιτικό σύστημα ήταν έρμαιο των τραπεζιτών, τροφοδοτώντας μια μαύρη τρύπα με δισεκατομμύρια, όπως στην περίπτωση του μεγάλου σκανδάλου της Αγγλο-Ιρλανδικής τράπεζας (http://failedevolution.blogspot.gr/2013/07/banksters-ecofin.html), όλα αυτά αποδεικνύουν ότι είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης για μια κυβέρνηση να επιλέξει να σταθεί δίπλα στην κοινωνία, αντί να σώζει με δισεκατομμύρια τους τραπεζίτες. Όλοι ξέρουμε τι επέλεξε το διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, μέχρι σήμερα.

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!