EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα στην Καλαμπάκα (Φωτογραφίες)

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Καλαμπάκας – Μουργκανίου, όταν νταλίκα, που κατευθύνονταν προς τα Ιωάννινα, βρέθηκε σε στροφή εκτός οδοστρώματος και ανατράπηκε.

Πάνω από τρεις ώρες άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας προσπαθούσαν να απεγκλωβίσουν τον οδηγό με καταγωγή από την Πάτρα

Τόσο ο τεράστιος όγκος του οχήματος, η κλίση που αυτό πήρε κατά την ανατροπή του, το δένδρο που σφηνώθηκε στην καμπίνα του, όσο και η συμπίεση που δέχθηκε αυτή από την πρόσκρουση, λειτούργησαν αρνητικά για την όλη επιχείρηση και τελικά για τη ζωή του οδηγού της νταλίκας ο οποίος έφερε πολύ βαριά και σοβαρά τραύματα.


Σοβαρό τροχαίο με νταλίκα - ΦΩΤΟ

 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παραλήρημα της Σπυράκη εναντίον του Λαζόπουλου

Ο πανικός έχει παραμορφώσει, με παγερές και μακάβριες ρυτιδώσεις, τα πρόσωπα των δωσίλογων ανδρεικέλων της ΝΔ…
 

ΟΧΙ μόνο τα πρόσωπα, αλλά και το μυαλό και τη φωνή: Μυαλό σαλεμένο και φωνή υστερικό παραμιλητό…
 

Η Μαρία Σπυράκη αποτυπώνει συνθετικά τη μακάβρια αυτή εικόνα της νεοδημοκρατικής παραμόρφωσης και αλλοίωσης: Προσώπου, μυαλού και φωνής…

Δεν θα υπήρχε πιο κατάλληλη κυβερνητική ύαινα (εκπρόσωπος) από αυτήν…

Ο Σαμαράς πράγματι αρίστευσε στον τομέα των επιλογών του: Από τον Άδωνι και τη Βούλτεψη μέχρι τη Σπυράκη…

Περιεχόμενο και μορφή σε πλήρη αρμονία. Το δωσίλογο σαμαρικό περιεχόμενο δεν θα μπορούσε να εκφραστεί σε άλλες, πιο αρμονικές, μορφές από αυτές των υστερικών τύπου Άδωνι, Βούλτεψη, Ντινόπουλου, Σπυράκη και ΣΙΑ…

Η Σπυράκη, η οποία εκπροσωπεί το Σαμαρά στις τελευταίες μέρες του, αποτυπώνει και την αγωνία και τον τρόμο των τελευταίων ημερών: Των τελευταίων επιθανάτιων σπασμών…

Αυτός είναι και ο λόγος που έχει σαλτάρει εντελώς και παραμιλάει ασυνάρτητα: Της έχει σαλέψει κυριολεκτικά…

Τα έβαλε με το Λαζόπουλο επειδή στη χθεσινή του εκπομπή καρατόμησε κυριολεκτικά, με τεκμήρια, επιχειρήματα και με σατιρική παραστατικότητα και διαύγεια, το δωσίλογο ψεύδος της κυβέρνησης, τα παιχνίδια της τρομοκρατίας (ο Ξηρός με την ξανθιά περούκα) και τα παιχνίδια της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης: τόσο «ανεξάρτητης» που έχει προκαλέσει το παλλαϊκό γέλιο, αλλά και την ΟΡΓΗ, με την απαστράπτουσα και απροκάλυπτη …διατεταγμένη υπηρεσία της…

Φυσικά η κυρία Σπυράκη από τη θέση του επαγγελματία ψευδολόγου (τέτοια είναι η θέση κάθε κυβερνητικού εκπροσώπου) δεν απαντά σε ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που είπε και σατίρισε ο Λαζόπουλος…

Ούτε για την υπόθεση Χαϊκάλη, ούτε για τις αστειότητες της «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης, ούτε για το κακόγουστο θέατρο της τρομοκρατίας και της σεναριογραφίας γύρω από τον Ξηρό, ούτε για τη διατεταγμένη υπηρεσία των πορνών της δημοσιογραφίας…

Απλώς τον χαρακτήρισε «Πάμπλουτο έμπορο του ανθρώπινου πόνου και προπαγανδιστή του ΣΥΡΙΖΑ»!!!

Αυτό είναι το είδος και το ήθος της κριτικής των ξοφλημένων: Αφορισμοί και μειωτικοί χαρακτηρισμοί χωρίς ΚΑΜΙΑ πολιτική τεκμηρίωση, χωρίς στοιχειώδη αποδεικτικό λόγο, χωρίς ειρμό και συνοχή (σπερμολογίες προβοκατόρικες)…


Η σπερμολογική και παραληρηματική «Γλώσσα» της κυρίας Σπυράκη αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη του ΠΑΝΙΚΟΥ της κατάρρευσης αυτής της κυβερνητικής συμμορίας, αλλά και το σήμα κατατεθέν της πολιτικής τους: Το λεκτικό της ακροδεξιάς και δωσίλογης φιλοσοφίας της…

Λίγες ημέρες μείνανε…


πηγη 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέες πιέσεις στην Πολεοδομία Αρναίας για τις Σκουριές

Νέα προσπάθεια εκφοβισμού των υπαλλήλων της Πολεοδομίας Αρναίας πραγματοποίησαν υπάλληλοι της Ελληνικός Χρυσός.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 άτομα βρέθηκαν στα γραφεία της Πολεοδομίας και απείλησαν τους υπαλλήλους, ζητώντας να βγει «το συντομότερο» η άδεια δόμησης για το εργοστάσιο εμπλουτισμού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Μάλιστα, όπως είπαν αν αυτό δεν συμβεί μέχρι αύριο Παρασκευή, τότε θα «έρθουν 2.000 άτομα» όπου θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου.

Στο σημείο βρέθηκε άμεσα μια διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία θα παραμείνει στο σημείο, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της Πολεοδομίας και να αποτρέψουν πιθανή προσπάθεια εισβολής των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Νέα εξουδετέρωση πυρομαχικών στο αεροδρόμιο, νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ… Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από την περιοχή του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα τεθούν σε ισχύ από τα ξημερώματα, ενώ κλειστός θα μείνει από τα μεσάνυχτα και για σχεδόν πέντε ώρες ο διάδρομος προσαπογειώσεων του κρατικού αερολιμένα «Μακεδονία» λόγω επιχείρησης για την εξουδετέρωση πυρομαχικών, από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που βρέθηκαν για ακόμη μια φορά στο αεροδρόμιο.

Η επιχείρηση θα γίνει από ειδικό κλιμάκιο του Στρατού και για λόγους ασφαλείας η Τροχαία Θεσσαλονίκης από τις 3 έως τις 5 τα ξημερώματα θα διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, από τη διασταύρωση αεροδρομίου έως τη διασταύρωση Καρδίας.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας – (διασταύρωση Αεροδρομίου) οδός Προφήτη Ηλία – Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών – (διασταύρωση Ρυσίου) κίνηση προς Ρύσιο – κίνηση μέσω Ρυσίου προς Καρδία – είσοδος ξανά στην Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στα σημεία των εκτροπών θα υπάρχουν τροχονόμοι, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση των οδηγών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η Τροχαία καλεί τους οδηγούς να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να ρυθμίζουν την ταχύτητα των οχημάτων τους στα σημεία των εκτροπών και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι τροικανοί… ακονίζουν τα μαχαίρια για μισθολόγιο και απολύσεις στο δημόσιο

Του Θάνου Πασχάλη

Την επίλυση δυο βασικών  εκκρεμοτήτων  για το Δημόσιο , με κόστος σημαντικές μειώσεις αποδοχών σε δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους αλλά και πρόσθετες απολύσεις  ,θα κληθεί να διαπραγματευθεί και να συμφωνήσει σε σύντομο χρόνο   με την Τρόικα η νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Οι εκκρεμότητες  αφορούν τη νομοθέτηση  εντός του 2015 ενός νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο  θα εφαρμοστεί σταδιακά από τον Ιούλιο σε 66.000 υπαλλήλους, αλλά  και την απόλυση άλλων 6.500 μονίμων υπαλλήλων ώστε να συμπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση για 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις (οι οποίες θα έπρεπε να ολοκληρωθούν όντος του 2015) ..

Νέες μειώσεις στις αποδοχές για το 10% των υπαλλήλων του Δημοσίου 


Εξήντα έξι χιλιάδες υπάλληλοι (δηλαδή το 10% των 660.000 υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα που υπηρετούν σήμερα στα στα Υπουργεία Οικονομικών (εφοριακοί,τελωνειακοί,Χημείο του Κράτους,Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κλπ),Ανάπτυξης,Εργασίας και σε επιμέρους φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης (Ιατροδικαστική Υπηρεσία,Εθνική Στατιστική Υπηρεσία,Ελεγκτικό Συνέδριο,Γενικές Γραμματείες Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης,Ισότητας κλπ )θα δουν να εξανεμίζεται από τις αρχές Ιουλίου και έως το τέλος του 2015 η επιπλέον «προσωπική διαφορά» που εισπράττουν σήμερα ,σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους τους  στο δημόσιο και η οποία κυμαίνεται από 70-600 ευρώ το μήνα. Αυτό συμφωνήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο με την Τρόικα έτσι ώστε από τις αρχές του 2016, με το νέο ενιαίο μισθολόγιο  ,όλοι οι υπάλληλοι ίδιας ειδικότητας , προϋπηρεσίας βαθμού και τυπικών προσόντων ,ανεξαρτήτως σε ποιο φορέα η κλάδο του Δημοσίου απασχολούνται να εισπράττουν τις ίδιες αποδοχές.

Αυτό μεταφράζεται σε απώλειες της τάξεως των 205 εκ.ευρώ ,ποσό από το οποίο  ένα μέρος του  θα χορηγηθεί  έμμεσα στα διευθυντικά στελέχη του Δημοσίου αυξάνοντας έως και 300 ευρώ το μήνα το  «επίδομα ευθύνης»  που λαμβάνουν σήμερα,  ενώ το υπόλοιπο θα χορηγηθείσα τις αρχές του 2016, σε υπαλλήλους που με βάση την αξιολόγηση της κάθε υπηρεσίας για το 2015  θα έχουν καλύψει  σε μεγάλο βαθμό τους στόχους που θα έχουν τεθεί,είτε στην είσπραξη των εσόδων (αν πρόκειται για εφοριακούς),είτε στην ταχεία διεκπεραίωση υποθέσεων (υπάλληλοι δικαστηρίων,ΚΕΠ κλπ).

Με το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο θα προβλέπεται εφεξής ότι όσοι   μόνιμοι υπάλληλοι (Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)θα διορίζονται  στο Δημόσιο  θα λαμβάνουν γιατα δύο αυτά  χρόνια   τον βασικό μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα ,ενώ παράλληλα θα προσλαμβάνονται μόνον ως  εποχικοί συμβασιούχοι όσοι είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.Ειδικότερα για τους υπό διετή δοκιμή μονίμους υπαλλήλους και εφόσον αυτοί θα υπηρετήσουν στην Περιφέρεια θα προβλεφθεί έκτακτο μηνιαίο επίδομα στέγασης το οποίο δεν θα ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Μετα το τέλος της διετούς δοκιμασίας θα αξιολογούνται  από τους διευθυντές της υπηρεσίας για το αν κρίνονται ικανοί να παραμείνουν στο Δημόσιο η όχι..Στην πρώτη περίπτωση θα εντάσσονται αυτόματα στο ενιαίο μισθολόγιο λαμβάνοντας τις ανάλογες αποδοχές με βάση την προϋπηρεσία τους και το βαθμό τους .

Ποιοι και από που θα γίνουν απολύσεις 


Όντος των προσεχών μηνών -βάσει της μνημονιακής δέσμευσης-θα πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο άλλοι 6.500 μόνιμοι υπάλληλοι οι οποίοι θα προέλθουν από τρεις κυρίως «δεξαμενές»..Πρώτη στη σειρά «δεξαμενή» ,είναι αυτή των επίορκων υπαλλήλων και όσων διορίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά (πρόκειται κυρίως για αποφοίτους υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι παραποίησαν τους βαθμούς στα απολυτήρια τους η πτυχιούχων Πανεπιστημίων που προσκόμισαν πλαστά διπλώματα ξένων γλωσσών )

Από τη  «δεξαμενή «.αυτή εκτιμάται ότι θα προέλθουν περίπου 1.000 απολύσεις..Ακολουθεί η «δεξαμενή» περίπου 1.100 υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στα Υπουργεία Υποδομών,Αγροτικής Ανάπτυξης,και Πολιτισμού..Τρίτη στη σειρά είναι η «δεξαμενή» των συμβασιούχων οι οποίοι παραμένουν με δικαστικές αποφάσεις στην υπηρεσία τους παρότι έχουν λήξει οι συμβάσεις τους καθώς και  υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου μετατράπηκαν παρανόμως σε αορίστου χρόνου.

Από τη «δεξαμενή» αυτή αναμένεται να αντληθούν άλλοι 2.000 υπάλληλοι προς απόλυση..Και στις τρείς αυτές περιπτώσεις οι μέχρι σήμερα υπολογισμοί για τον επιπλέον αριθμό απολύσεων υπαλλήλων είναι εκτός πραγματικότητας,καθώς οι επίορκοι και με πλαστά δικαιολογητικά φτάνουν μετά βίας τις μερικές εκατοντάδες,ενω ελάχιστος είναι και ο αριθμός των συμβασιούχων που απολύονται με αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων…Εκτος των απολύσεων στο ενδιάμεσο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται και η εφαρμογή της  «ρήτρας» μια πρόσληψη ανά μία απόλυση στο Δημόσιο.

Μάλιστα ορίζεται ότι όντος του 2015 θα προσληφθούν στο Δημόσιο ,κυρίως από τη λίστα των επιλαχόντων παρελθόντων ετών του ΑΣΕΠ,περίπου 12.100 μόνιμοι υπάλληλοι..Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν μόνον υπό την προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί εντός των πρώτων μηνών του 2015 ο μνημονιακός στόχος των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τουλάχιστον τρεις νεκροί σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στο Βέλγιο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επιδρομή ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του Βελγίου στην πόλη Βερβιέ, στα ανατολικά της χώρας, μετέδωσε μέσω του ιστοτόπου της η δημόσια βελγική τηλεόραση RTBF.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Belga, επικαλούμενο πολλές πηγές της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, ανέφερε ότι ήταν σε εξέλιξη μια επιχείρηση της αστυνομίας κοντά στο κέντρο της πόλης χωρίς όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των νεκρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο υπάρχουν «πολλά θύματα» και η επιχείρηση συνεχίζεται.
Οι Αρχές δεν δίνουν περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο, μαρτυρίες κάνουν λόγο πυροβολισμούς και εκρήξεις που κράτησαν περίπου δέκα λεπτά.







iefimerida.gr 



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένταση στην επίσκεψη Σαμαρά στο Περιστέρι


Ένταση επικράτησε κατά την άφιξη του Αντώνη Σαμαρά στο δημαρχείο Περιστερίου, την Πέμπτη, όπου επρόκειτο να πάρει μέρος σε σύσκεψη με τον δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Συγκεντρωμένοι πολίτες τον αποδοκίμασαν, ενώ γυναίκα μέσα από το πλήθος φώναξε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό: «Ήρθες στην πόλη της ανεργίας, σαν δεν ντρέπεσαι λαϊκιστή».

Ακολούθησε επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων, ενώ άντρες της προσωπικής φρουράς του Α. Σαμαρά, τον φυγάδευσαν στο Δημαρχείο.

Η αστυνομία πραγματοποίησε στις προσαγωγές τεσσάρων ατόμων, ωστόσο, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις.

«Θα επιδιώξω συμμαχίες»

Ο Α. Σαμαράς δεσμεύτηκε για το ότι το 2015 δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.
 
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεργασίας, στην αρχή με τη συμμετοχή του Φ. Κουβέλη και στο τέλος μόνο με τη συμμετοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου, ήταν μια πρωτόγνωρη συμμαχία, γιατί είχε τον κοινό παρανομαστή, που λεγόταν Ευρώπη.
 
Τόνισε: «Σας το δηλώνω. Εφόσον η ΝΔ βγει πρώτο κόμμα, που θα βγει, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε αυτοδύναμοι, εγώ θα επιδιώξω και πάλι συμμαχίες με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, γιατί αυτό είναι το πιο αναγκαίο» συνέχισε και επέκρινε στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάσει.

Ανέφερε ότι απέναντί του έχει έναν υποψήφιο, που έκανε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν συμμαχία, κόμματα που, όπως σημείωσε ο Α. Σαμαράς, τα σέβεται, αλλά «είναι κατ' εξοχήν εναντίον της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι η απάντηση του ΚΚΕ ήταν αρνητική και για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «την ώρα που είδε ότι δεν θα έχει συμμάχους, το γύρισε σε αυτό το καινούργιο παραμύθι και είπε τη λέξη "αυτοδυναμία"».

«Εννοούσε αδυναμία συμμαχιών. Επειδή δεν έχει με ποιον να πάει, το βάφτισε "αυτοδυναμία". Αυτό το παραμύθι ο κόσμος δεν το πιστεύει» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι είναι τιμή για τον ίδιο, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγγύηση 250.000 ευρώ για τους «κομιστές» του Καρατζαφέρη

Ελεύθεροι με εγγύηση 250.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Γ. Μαλλή, οι φερόμενοι ως μεσάζοντες για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma και των πυραύλων Exocet.
 
Οι Α. Τσάτσος και Στ. Κομνόπουλος κατηγορούνται για ενεργητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα Ελευθεριάνου για τα ελικόπτερα φέρονται ότι διακίνησαν 5,5 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να πάρει η γαλλική Eurocopter την προμήθεια. 
 
Μέσα από την ίδια έρευνα προέκυψε πως 1,6 εκατ. ευρώ έφυγαν από εταιρία συμφερόντων τους για την οφ-σορ του Γ. Καρατζαφέρη, ποσό για το οποίο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει δώσει κατά καιρούς εξηγήσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν… πρόκειται για μίζα. Όσον αφορά τους πυραύλους Exocet, η εμπλοκή των δύο προέκυψε από την απολογία του Αντώνη Κάντα, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι δωροδοκήθηκε από τον Στ. Κομνόπουλο με 400.000 ευρώ.... 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι  κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι τα όσα λέει ο Α. Κάντας είναι αναληθή, ενώ για τα ελικόπτερα προσκόμισαν στοιχεία των εταιριών τους για να αποδείξουν ότι τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν δεν αφορούν μαύρο χρήμα....

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόωρη συνταξιοδότηση για 100.000 ασφαλισμένους -Ποιοι κερδίζουν έως και 5 χρόνια

Μέχρι και πέντε χρόνια ταχύτερα θα ανοίξουν την πόρτα εξόδου 100.000 ασφαλισμένοι που θα επιλέξουν τη λύση της πρόωρης συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος», ευνοϊκές διατάξεις της νομοθεσίας δίνουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης ακόμα και σε ορισμένες κατηγορίες πενηντάρηδων στο Δημόσιο, που πρόλαβαν να θεμελιώσουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.
Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, μειωμένη σύνταξη -όπου αυτή προβλέπεται- δίνεται στα 62.

Πάντως, πριν από την πρόωρη έξοδο χρειάζεται προσοχή, καθώς το τελικό ποσό της σύνταξης μπορεί να είναι «ψαλιδισμένο» έως και κατά 30%. Το «πέναλτι» σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία είναι 6% για κάθε έτος ταχύτερης εξόδου (και μέχρι 30% την πενταετία). Στο Δημόσιο η περικοπή είναι 4,5% τον χρόνο για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 και 6% ετησίως για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους

Αναλυτικά οι κατηγορίες ασφαλισμένων που είτε έχουν τη δυνατότητα να βγουν νωρίτερα στη σύνταξη είτε δεν χάνουν χρήματα από την έξοδο, χωρίς να επηρεάζονται από τις αλλαγές που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2015 στο ασφαλιστικό:
  • Στο Δημόσιο κλειδώνουν το δικαίωμα για σύνταξη από τα 50 ως τα 61 έτη όλοι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη ( ή τα 20 εάν είναι τρίτεκνοι) το 2012.
  • Δεν χάνουν χρήματα από τη σύνταξή τους όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα και συμπλήρωσαν τα έτη ασφάλισης (25 ή 20) μέσα στο 2013 και το 2014, όμως αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους.
  • Δεν θα επηρεαστούν καθόλου από τις αλλαγές όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου έχουν προσληφθεί πριν το 1982, μπορούν να βγουν ανεξαρτήτως ορίου σε πλήρη σύνταξη με 35ετία.
  • Στο ΙΚΑ δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης το 2012 και φέτος συμπληρώνουν και το ηλικιακό όριο για σύνταξη.
  • Όσοι φέτος συμπληρώνουν το ηλικιακό όριο αλλά τους λείπουν έτη ασφάλισης θα πρέπει να τα αναπληρώσουν με πλασματικά ως το 2012 για να έχουν και τα όρια ηλικίας που ίσχυαν τότε.
  • Γλιτώνουν τις αλλαγές όσοι ασφαλισμένοι σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες φέτος συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ως το τέλος του 2012.
  • Καμία αλλαγή και για όσους έχουν προσληφθεί σε σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες πριν από το 1982 που θα πάρουν πλήρη σύνταξη με 35 έτη ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.
  • Γυναίκες σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες που συμπλήρωσαν 25ετια το 2012 με παιδί βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη σε ηλικίες από 50 ως 55 έτη, ενώ όσοι συμπληρώσουν τα 50 ή τα 53 έτη μετά το 2015 μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα για να γλιτώσουν τις αλλαγές.
  • Στον ΟΑΕΕ δεν επηρεάζονται όσοι συμπλήρωσαν τα 35 έτη το 2012 και μέσα στο 2014 συμπληρώνουν και το 60 έτος της ηλικίας τους.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρέθηκε λύση για τις εκλογικές αποζημίωσεις των δημοτικών υπαλλήλων

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) δόθηκε λύση στο θέμα που είχε δημιουργηθεί λόγω της μη καταβολής των εκλογικών αποζημιώσεων στους δημοτικούς υπαλλήλους για τις εκλογές του 2012 και του 2014.

 Σύμφωνα με την ΠΝΠ, που αφορά τις χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους τους, οι «χρηματοδοτήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την καταβολή εκλογικής αποζημίωσης σε υπαλλήλους τους, δεν συμψηφίζονται με οφειλές των φορέων αυτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα και είναι ακατάσχετες».

Προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα της μη πληρωμής υπαλλήλων ήδη από τις εκλογές του 2012 και του 2014, στην ΠΝΠ σημειώνεται ότι η ρύθμιση ισχύει «για χρηματοδοτήσεις που καταβάλλονται σε ΟΤΑ ανεξάρτητα από το χρόνο γένεσης της αξίωσης των υπαλλήλων τους για καταβολή της προβλεπόμενης εκλογικής αποζημίωσης».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε αποφασίσει αποχή των δημοτικών υπαλλήλων από τη διαδικασία των εκλογών, είχε αποστείλει εξώδικη διαμαρτυρία για το θέμα στους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είχε στείλει προς τις ηγεσίες των δυο υπουργείων και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επίδομα «Ένδεια» από το Δήμο Αθηνών σε πολίτες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα

Από σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ένδεια», την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων.

Από σήμερα Πέμπτη 15/01/2015 και μέχρι 15/03/2015, μπορείτε να υποβάλλεται την αίτηση σας, για την χορήγηση εφάπαξ επιδόματος ύψους 600 ευρώ. Το επίδομα δικαιούνται 450 πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και τα κριτήρια έχουν οριστεί από δια παραταξιακή επιτροπή.

Η πρωτοβουλία «ΕΝΔΕΙΑ 2015» αποτελεί πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων και ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Εδώ θα βρείτε την αίτηση και τα δικαιολογητικά που χρειάζεστε σε μορφή PDF, που μπορείτε να κατεβάσετε.

ΑΙΤΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ

Αφού συμπληρωθούν, υποβάλλονται μαζί με τα απαραίτητα παραστατικά, είτε σε ένα από τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη της περιοχής τους, είτε στο Γενικό Πρωτόκολλο (Λιοσίων 2, 2ος όροφος), είτε στην Αγίου Κωνσταντίνου 14, 2ος όροφος (γρ. Πρωτοκόλλου).

ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΗ
  • 1η Δημοτική Κοινότητα
            Πλ.Ηρώων 3, Πλ.Ψυρρή, 105 54 Τηλ.: 210 3256825
  • 2η Δημοτική Κοινότητα
           Υμηττού 251, Παγκράτι, 116 32 Τηλ.: 210 7522293
  • 3η Δημοτική Κοινότητα
           Τριών Ιεραρχών 74,118 51 Τηλ.: 210 3427310
  • 4η Δημοτική Κοινότητα
           Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, Κολωνός, 104 41 Τηλ.: 210 5157882
  • 5η Δημοτική Κοινότητα
           Πατησίων 237, Πλ.Κολιάτσου , 112 54 Τηλ.: 210 8623320
  • 6η Δημοτική Κοινότητα Δημοτική
           Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 42 Τηλ.: Γραμματεία: 210 8252227
  • 7η Δημοτική Κοινότητα
           Πανόρμου 59, Αμπελόκηποι, 115 24 Τηλ.: 210 6919945

ΠΗΓΗ : cityofathens.gr, dikaiologitika.gr  και εδω


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι σημαη της ίνει η πτώση της τιμής του πετρελαίου -Φθηνότερο σεξ και ταξίδια, λιγότεροι Ρώσοι τουρίστες

Το πετρέλαιο αγγίζει κάθε πλευρά της ζωής μας. Ακόμη και αυτές που δεν αντιλαμβάνεται κανείς. Η πτώση στην τιμή του λοιπόν, έχει προεκτάσεις σε πολλούς τομείς. Από τα ταξίδια, μέχρι το σεξ.
Τον Ιούλιο το κόστος ενός βαρελιού πετρελαίου ήταν πάνω από 100 δολάρια. Τώρα, η τιμή έχει πέσει κάτω από τα 48 δολάρια. Και αυτό αλλάζει πολλά. Η Guardian κατέγραψε μερικά παραδείγματα.

Φθηνότερα καύσιμα για τους οδηγούς

Προφανώς δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση και ειδικές γνώσεις για να αντιληφθεί κανείς την πρωταρχική συνέπεια της πτώσης στην τιμή του πετρελαίου. Μόνο καλά είναι αυτά τα νέα για τους οδηγούς, καθώς βγάζουν λιγότερα από το πορτοφόλι τους κάθε φορά που επισκέπτονται βενζινάδικο.
Η Guardian όμως δίνει και μία άλλη πλευρά του νομίσματος. Με δεδομένο ότι οι οδηγοί πληρώνουν φθηνότερα τα καύσιμα, θα έχουν την ευκαιρία να καλύπτουν περισσότερα χιλιόμετρα. Δηλαδή, θα περνούν περισσότερο χρόνο στους δρόμους, κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει περισσότερα ατυχήματα και κατά συνέπεια, υψηλότερα ασφάλιστρα.

Περισσότερα αυτοκίνητα στους δρόμους

Η πτώση στην τιμή των καυσίμων ενδέχεται να δελεάσει περισσότερους να αγοράσουν αυτοκίνητο.

Πέφτει ο ρωσικός τουρισμός

Τα τελευταία χρόνια, οι Ρώσοι «κόντραραν» τους Κινέζους ως η κύρια πηγή εσόδων για τουριστικούς προορισμούς σε όλο το χρόνο. Ομως, μετά από την κρίση στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τη Δύση και την πτωτική πορεία που καταγράφει το ρούβλι, ήδη μειώνονται οι Ρώσοι που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Η πτώση της τιμής του πετρελαίου επίσης συμβάλει σε αυτό. «Η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να παρουσιάσει κάμψη σε χώρες που είναι εξαγωγείς πετρελαίου», αναφέρει ο Τζον Κέστερ, ερευνητής στον Παγκόσμιο οργανισμό τουρισμού του ΟΗΕ.  Κάτι που σημαίνει ότι λιγότεροι Ρώσοι θα ταξιδεύουν, κάτι που βέβαια επηρεάζει τις χώρες που τους υποδέχονται, όπως η Ελλάδα.

Αυξάνονται τα κέρδη των αεροπορικών εταιρειών

Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά από το 2010 όταν η τιμή του πετρελαίου άρχισε να ανεβαίνει. Τα κέρδη περιορίστηκαν προκειμένου να μείνουν χαμηλά οι τιμές των εισιτηρίων. Τώρα είναι μία χρυσή ευκαιρία για τις εταιρείες να ισορροπήσουν τα οικονομικά τους. Το γεγονός ότι οι εταιρείες κάνουν συμβόλαια για καύσιμα μήνες πριν προκύψουν οι ανάγκες, σημαίνει ότι θα καθυστερήσει να φανεί αλλαγή στις τιμές των εισιτηρίων. Αλλά αν η τιμή του πετρελαίου παραμείνει χαμηλά όλη τη χρονιά, οι καταναλωτές θα αρχίσουν να ταξιδεύουν φθηνότερα.

Φθηνότερες πτήσεις σε μακρινούς προορισμούς

Η ενδεχόμενη πτώση στις τιμές των εισιτηρίων θα επιτρέψουν σε περισσότερους να κάνουν ένα ταξίδι- όνειρο σε μακρινό, πιθανόν εξωτικό προορισμό. Συνήθως σε τέτοια ταξίδια το μεγαλύτερο κόστος αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια και όχι τη διαμονή στον προορισμό.

Ασφαλέστερο σεξ

Ενα απροσδόκητο όφελος στην πτώση της τιμής του πετρελαίου είναι το... φθηνότερο και ασφαλέστερο σεξ. Φθηνότερο πετρέλαιο σημαίνει φθηνότερα προφυλακτικά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα συνθετικά από υλικά όπως η πολυουρεθάνη, των οποίων η τιμή καθορίζεται από εκείνη του πετρελαίου. Τα λιπαντικά επίσης ενδέχεται να γίνουν πιο φτηνά, καθώς η συγκεκριμένη αγορά κυριαρχείται από προϊόντα με πετροχημική βάση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καλό το euro, αν το έχεις…

Τα εισοδήματα μειώνονται, τα χρέη και η απελπισία αυξάνονται. Περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού βρίσκεται σε «διπλή παγίδα» φτώχειας και χρέους.

Έχουν ενδιαφέρον τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ πάση θυσία. Προφανώς, απαντούν αυτοί που έχουν ευρώ. Γιατί, υπάρχουν και άλλοι (πάνω από το 1/3 του πληθυσμού) που βλέπει το ευρώ με το κιάλι και υπό αυτήν την έννοια μάλλον δε δίνει …δεκάρα τσακιστή αν θα ζει στη φτώχεια με νόμισμα το ευρώ, τη δραχμή ή το…δηνάριο.

Η έρευνα «Εισόδημα- Δαπάνες νοικοκυριών 2014» που διενήργησε το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ δείχνει …υπέροχα τη βγάζει το 1/3 του πληθυσμού με νόμισμα το ευρώ.


Έχουμε και λέμε:

1) Περισσότερα από 3 στα 10 νοικοκυριά δηλώνουν ότι διαβιούν με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα (<10 .000="" 2="" 4="" font="">


2) Ποσοστό 93,7% των νοικοκυριών παρουσίασαν σημαντική μείωση των εισοδημάτων μετά το ξέσπασμα της κρίσης, με σαφέστατη την τάση διεύρυνσης της ανισότητας.

3) Ποσοστό 46,9% του πληθυσμού δήλωσε ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και 55% του πληθυσμού δήλωσε ότι χρειάστηκε επιπρόσθετους μη ίδιους πόρους (δανεισμό από συγγενείς- φίλους, τραπεζικό δανεισμό, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, ενεχυροδανειστήριο).



4) Το 35,9% των νοικοκυριών, δηλαδή πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά έχουν στην οικογένεια ένα τουλάχιστο άτομο σε ανεργία. Από αυτό το ποσοστό μόνο 8,9% λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

5) Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι συντάξεις αποτελούν για το 52% των νοικοκυριών την κυριότερη πηγή εισοδήματος. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 42% το 2012.

6) Η συσσώρευση των οικονομικών υποχρεώσεων των νοικοκυριών μέσα στο 2014 συνεχίστηκε και διευρύνθηκε οριακά σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Περισσότερα από 1 στα 3 νοικοκυριά βρίσκονται στο όριο καθυστέρησης πληρωμών προς το δημόσιο, ταμεία ΔΕΚΟ, τράπεζες, δάνεια κλπ, λόγω αδυναμίας πληρωμής.

7) Ποσοστό 42,5% των νοικοκυριών διατηρούν αρνητικές προσδοκίες ως προς την δυνατότητά τους να καλύψουν βασικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος (Πίνακας 4). Εξάλλου, 35,4% θεωρούν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις το επόμενο έτος.

8) Σημαντική αύξηση, παρά τη μείωση της συνολικής πιστωτικής επέκτασης, σημείωσε η χρήση του πλαστικού χρήματος για την κάλυψη των υποχρεώσεων του νοικοκυριού. Η χρήση πιστωτικής κάρτας αυξήθηκε από το 15,8% το 2012 στο 25,4% το 2014.

9) Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα νοικοκυριά αύξησαν την ιδιωτική τους δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω της αύξησης της ιδιωτικής συμμετοχής και της μείωσης της δημόσιας δαπάνης στην υγεία (στη μοναδική κατηγορία στην οποία υπήρξε θετικό ισοζύγιο δαπάνης).

10) Μέσα στο 2014, πάνω από 54% των νοικοκυριών κλήθηκαν να πληρώσουν περισσότερο από 500 ευρώ για φόρο ακινήτων. Το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 ήταν 46,8%. Τρία στα δέκα νοικοκυριά εκφράζουν φόβο ότι θα χάσουν το σπίτι τους εξ αιτίας τόσο των συσσωρευμένων υποχρεώσεων όσο και των επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (δανειακών, φορολογικών και άλλων).

Κατά τα λοιπά, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδος μειώθηκε κατά 1.170 ευρώ μεταξύ 2011 και 2012 σύμφωνα με στοιχεία για τους περιφερειακούς λογαριασμούς που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Συνολικά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μειώθηκε το 2012 κατά 6,3% σε ετήσια βάση, ενώ η Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία μειώθηκε το 2012 κατά περίπου 11,1 δισ. ευρώ ή 6,1%.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2012 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε στα 17.507 ευρώ από 18.677 ευρώ το 2011.


Συμπέρασμα: Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι αν σε μια χώρα κυκλοφορούν ευρώ, δραχμές, δολάρια ή γιεν. Το θέμα είναι σε ποιών τα πορτοφόλια (δεν) βρίσκονται…


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΡΑΓΕ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...

ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ

ΑΡΑΓΕ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ!!!!!!


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ... 

           

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο μπάρμπας μου ο ψεύτης στο σπίτι των Λωτοφάγων!

Μετά την ανεκδιήγητη πρώτη διαφήμιση που ο Σαμαράς θυμίζει το λύκο που ντύνεται γιαγιά και υπόσχεται στον «μικρό Νικόλα» ότι θα φτιάξει γήπεδο κλείνοντας το μάτι στο Μελισσανίδη το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ ξαναχτυπά!
Μετά το κήρυγμα στους έφηβους στο πάρκο, ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε σε μια νοικοκυρεμένη κουζινο-σαλοτραπεζαρία για να μιλήσει σε μια τετραμελή οικογένεια (μπαμπάς, μαμά, παιδί, παππούς).
Δύσκολο, δύσπιστο το κοινό του, όμως ο Αντώνης δεν μασάει...
Ντυμένος σαν δημόσιος υπάλληλος (όχι το σκουρόχρωμο κοστούμι της εξουσίας) μιλάει σαν εμπορικός αντιπρόσωπος, σαν πλασιέ που θέλει να πουλήσει ανοξείδωτες κατσαρόλες.
«Εγώ ποτέ δε λέω ψέματα», λέει χωρίς να ντρέπεται, νομίζοντας ότι έχουμε ξεχάσει την εποχή που έλεγε ότι ΔΕΝ θα κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ότι ΔΕΝ θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και ότι από το 2014 ΘΑ υπάρχει δωρεάν wi-fi για όλους τους Έλληνες, σε όλη την Ελλάδα.
Φαίνεται αυτό το σπίτι βρίσκεται στη χώρα των Λωτοφάγων. Μια «σαλονάτη» πολυθρόνα με μεταξωτή ταπετσαρία έχει τοποθετηθεί στο άσχετο πλάι σε ένα παράθυρο, πλάι σε έναν πίνακα από φελό με καρφιτσωμένες φωτογραφίες που παραπέμπει σε φοιτητικό δωμάτιο. Πιο κει μια χαμηλή βιβλιοθήκη…
«Εσείς δεν κάνετε ποτέ λάθη;» ρωτά ο νεαρός, αλλά όταν ο Σαμαράς διαχωρίζει τα λάθη σε ανεπανόρθωτα και σε λάθη που διορθώνονται, ο υιός χαμογελά επιδοκιμαστικά. 

Φαίνεται ότι πείστηκε, όχι όμως τόσο ώστε να του δοθεί το δικαίωμα να ψηφίσει στις εκλογές της 25ης, γι’ αυτό και ο Σαμαράς φρόντισε να τον αποκλείσει μαζί με άλλους 99.999 συνομήλικούς του....


 

Η πραγματική εικόνα της διαφήμισης της ΝΔ




πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!