EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο Πουτιν απαντά με «καυτή» παροιμία στην Μέρκελ: Το βίντεο της χρονιάς! Δειτε πως αντέδρασε η καγκελάριος..

Άναυδη άφησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν την Άνγκελα Μέρκελ, όταν κλήθηκε να απαντήσει τι θα γίνει στην περίπτωση  που η Ουκρανία ή καλύτερα το καθεστώς του Κιέβου επιχειρήσει επίθεση στις περιοχές της Νέας Ρωσίας ή ακόμα και της Κριμαίας.

Ειδικότερα, ο Ρώσος ηγέτης ερωτώμενος από δημοσιογράφο αν η Ρωσία θα υποχωρήσει στο θέμα της Ουκρανίας προκειμένου να μην κλιμακωθεί η κατάσταση, δίνει μια ιδιαίτερα αποστομωτική απάντηση, χαρακτηριστική ενός ηγέτη: «Στην πατρίδα μου λέμε το εξής ρητό: Η πρώτη νύχτα του γάμου δεν τελειώνει χωρίς γαμ…σι»!

Ιδιαίτερο, μάλιστα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ύφος της Γερμανίδας Καγκελαρίου όταν ο διερμηνέας της μεταφέρει στο ακουστικό την ακριβή φράση του Β. Πούτιν!

Βίντεο:

        

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ας δούμε τους «Χριστιανούς» της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ & ΣΙΑ

Γράφει η Κατερίνα Αδαμοπούλου, 
υποψήφια της Β’ Αθηνών 
με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Αν και δεν ανήκω επ’ ουδενί στο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις η εργολαβική επίθεση κατά του Τσίπρα, που ανέλαβε κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης, είναι τουλάχιστον υποκριτική αφού για τον Άδωνη ο Άγιος Σπυρίδων δεν ήταν αρκετός και κράτησε το «Άδωνις». Επιπλέον, το «σπίτι» της συγκυβέρνησης που ζει πολιτικά ο Άδωνις, είναι τόσο αντιορθόδοξο (και θα αναφερθούμε αναλυτικά σε σειρά άρθρων) με «περγαμηνές» που το δείχνουν να είναι παραμάγαζο της εξόχως αντιορθόδοξης οργάνωσης Scientology (η οποία αποδεδειγμένα είχε και έμπρακτη βοήθεια από την CIA).

Υπάρχει επίσης και περίεργη ομοιότητα με την καθεστωτική κυβέρνηση στην Ουκρανία, όπου ο πρωθυπουργός Γιατσένιουκ έχει επίσης ισχυρούς δεσμούς με την Scientology. Ας δουν στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το σπίτι τους που έχει διαβρωθεί στην κορυφή, στον ίδιο τον Σαμαρά και Βενιζέλο, στον Άδωνη και Πλεύρη, Βούλτεψη, γύρω από τον Παπαληγούρα, ενώ ο Λοβέρδος και άλλοι έχουν επίσης την τιμητική τους. Και το δίδυμο Μητσοτάκης-Τσουδερού ήταν αυτό που ξεκίνησε το θέμα τη απαλοιφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες, σύμφωνα με τα σχέδια της Scientology και των Μαρτύρων του Ιεχωβά, με τον Σημίτη να το ολοκληρώνει.

Σε μία σειρά άρθρων θα δώσω στους ψηφοφόρους τα στοιχεία με έγγραφα για τα προαναφερθέντα άτομα και την σχέση αλληλοεξυπηρέτησης με την ρατσιστική και αντικοινωνική Scientology. Όλα στηρίζονται σε επίσημα κατασχεμένα έγγραφα και έχουν ήδη κατατεθεί δύο φορές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από δημοσιογράφο που ερεύνησε το θέμα και έγραψε σχετικό βιβλίο: Μισθοφόροι της Νέας Τάξης (εκδ. Πελασγός).

Αυτά που δημοσιεύθηκαν κατά καιρούς θα τα δείτε συνολικά και συνοπτικά για να θυμηθούμε τι είναι ο καθένας τους.

Με την ιδιότητά μου ως νομαρχιακή σύμβουλος από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 είχα την ευκαιρία να έχω άμεση εμπειρία στη διαδικασία κλεισίματος του «φιλοσοφικού κέντρου» ΚΕΦΕ της Scientology, που έγινε από την τότε Νομαρχία Αθηνών. Το θέμα είναι μεγάλο. Θα αναφέρω μόνο το τμήμα της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου το 1997, με την οποία έκλεισε το ΚΕΦΕ, που δίνει συνοπτικά τι κάνει η Scientology στα μέλη-θύματά της, για να δείτε ποιάν οργάνωση υπηρετούν οι «Χριστιανοί» της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ:

«Είναι μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπον, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ’ επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη τα οποία στην συνέχεια υφίστανται πλύση εγκεφάλου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης».

Όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Νομαρχία Αθηνών έκλεισαν αυτή την πρωτοφανώς ανθελληνική και αντικοινωνική οργάνωση, θεωρήσαμε ότι η χώρα απαλλάχτηκε από αυτό το απόστημα. Δεν γνωρίζαμε την έκταση της πολιτικής και δημοσιογραφικής διάβρωσης που είχε πετύχει και τα δίκτυα της οποίας διατηρήθηκαν μέχρι σήμερα επιτρέποντας στη Scientology να λειτουργεί ακόμη με καθεστωτική ανοχή, αλλάζοντας μόνο το όνομά της.

Επιγραμματικά, αυτά που θα δημοσιοποιήσουμε σχετικά με τους«Χριστιανούς» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι:

• Από το 1993 η Scientology στην Αθήνα ανέφερε στην ηγεσία του εξωτερικού ότι «Εμείς γνωρίζουμε ότι η CIA έχει αποφασίσει ότι ο Σαμαράς θα είναι επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας».

• «Μετά από ισχυρή παρέμβαση από το γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης» του Ευάγγελου Βενιζέλου που ήταν Υπουργός Δικαιοσύνης τον Ιούνιο 1996, δώθηκε η άμεση εντολή και μετατέθηκε στην Χαλκίδα ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που διενεργούσε την έρευνα για το Κέντρο ΚΕΦΕ της Scientology. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής, έλαβε εντολή άμεσης μετάθεσης στην Εισαγγελία Χαλκίδας και φυσικά να αφήσει την υπόθεση, η οποία περιελάμβανε και έρευνα για κατασκοπεία στα Βαλκάνια και οργάνωση των μουσουλμάνων εξτρεμιστών. Ο εισαγγελέας ευτυχώς που την ολοκλήρωσε εν μέρει δυο-τρεις μέρες πριν φύγει υποχρεωτικά και
έγινε εφικτό το κλείσιμο του ΚΕΦΕ.

• Ο δικηγόρος της Scientology, Θανάσης Θεοδώρου, ήταν διευθυντής του γραφείου (ή ειδικός σύμβουλος) του Υπουργού Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και τοποθετήθηκε εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!

• Η ΥφΥΠΕΞ Βιργινία Τσουδερού ενημέρωσε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και αυτοί ενημέρωσαν την Σαηεντολογική ηγεσία, ότι έχει εντολή από τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη να προωθήσει το θέμα της απαλοιφής του θρησκεύματος από τις ταυτότητες αντίθετα από τις επιθυμίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

• Η Σοφία Βούλτεψη στην ιστοσελίδα της «Ελεύθερη Ζώνη» απομάκρυνε άρθρο αποκαλυπτικό («Τα Σαηεντολογικά θεμέλια της πολιτικής διαφθοράς») για την Scientology και την ανθελληνική και αντιορθόδοξη δράση της όταν δέχθηκε πιέσεις. Παρεμπόδισε την δημοσίευση της εμπλοκής πολιτικών από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ-Παλαιό Συνασπισμό, ΣΥΡΙΖΑ-Παλαιό Συνασπισμό κλπ και ειδικά του Μητσοτάκη και της Τσουδερού (η οποία είναι υπεύθυνη για την αποκάλυψη του Στήβεν Λάλλα και τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ). Η ενημέρωση των πολιτών χαλούσε όλο το πλαίσιο της μελλοντικής συγκυβέρνησης αλλά δεν έγινε ποτέ.

• Ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη Σαηεντολόγων για «φακελώματα» πολιτικών, κληρικών, δημοσιογράφων, κλπ.. και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας».

• Ο Άδωνις και ο Πλεύρης όταν ήταν στο ΛΑΟΣ, αν και τους είχε δωθεί πλήθος εγγράφων για υποβολή ερωτήσεων μέχρι και για κατασκοπία από τη Scientology, υπέβαλλαν μία μόνο ερώτηση . στον Αλογοσκούφη αν ήξερε από που χρηματοδοτείται η Scientology! . Ο ίδιος ο Πλεύρης δεν υπέβαλλε ερώτηση στον Παπαληγούρα σχετικά με τον συνεργάτη του (Θεοδώρου) που ήταν δικηγόρος και υποστηρικτής της Scientology.

Αυτά τα λίγα για τώρα σχετικά με τους «Χριστιανούς» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
 
πηγη

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία: Που δημιουργούνται τα πρώτα τμήματα

Με οριστική απόφαση του ΣτΕ επιστρέφει η Δημοτική Αστυνομία εντός της ΕΛ.ΑΣ. με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ίδρυση νέων τμημάτων.

Ειδικότερα, στο ΣτΕ κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος. Το Ε΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητή τον πάρεδρο Δημ. Βασιλειάδη, με γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το επίμαχο διάταγμα, κάνοντας μόνο νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.
Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι στο επίμαχο σχέδιο διατάγματος, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες τροποποιήσεις που επέφερε ο νόμος 4249/2014 για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως είναι η ανακατανομή των αστυνομικών διευθύνσεων, κ.λπ.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας, θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 με 192.000 ευρώ περίπου (σ.σ.: το σχέδιο διατάγματος κατατέθηκε στο ΣτΕ το περασμένο έτος και γι΄αυτό περιλαμβάνει το έτος 2014) και με 241.000 ευρώ τα επόμενα έτη.

Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν άμεσα είναι τα ακόλουθα:
  • Πέντε Τμήματα Δημοτικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
  • Ένα στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.
  • Ένα στην Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου (Ρόδος).

Παράλληλα θα συσταθούν 17 Γραφεία Δημοτικής Αστυνομίας στα Αστυνομικά Τμήματα:
Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Βούλας, Εύοσμου Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας, Κατερίνης, Έδεσσας, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Λάρισα, Πατρών, Κω, Χανίων και Ηρακλείου. Τα Τμήματα της Δημοτικής Αστυνομίας θα στελεχωθούν από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., δημοτικούς αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό, ενώ θα λειτουργούν καθημερινά σε 24ωρη βάση.
Σημειώνεται ότι προϊστάμενοι των γραφείων Δημοτικής Αστυνομίας θα τοποθετηθούν δημοτικοί αστυνομικοί κατηγορίας Π.Ε. ή Τ.Ε., καθώς και βαθμοφόροι της ΕΛΑΣ από το βαθμό του Ανθυπαστυνόμου έως και του Υπαστυνόμου Α΄.

Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος οι δημοτικοί αστυνομικοί δεν θα φέρουν όπλο παρά μόνο τη στολή με το έμβλημα της ΕΛ.ΑΣ., σφυρίχτρα, χειροπέδες, αστυνομική ράβδο και συσκευή επικοινωνίας με το Τμήμα.

Στις αρμοδιότητες των Δημοτικών Αστυνομικών περιλαμβάνονται η αφαίρεση πινακίδων των αυτοκινήτων και δικύκλων, η αφαίρεση άδειας οδηγού και άδειας κυκλοφορίας αυτοκινήτου και η επιβολή προστίμων για όσους σταθμεύουν παράνομα.

Θα ελέγχουν επίσης την λειτουργία των καταστημάτων, θεάτρων, κινηματογράφων, (ωράριο κλπ) όπως επίσης θα μπορούν να ελέγχουν εάν τηρείται η απαγόρευση καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.

Θα προβαίνουν στη σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως είναι εστιατόρια, ταβέρνες, νυκτερινά κέντρα, σουβλατζίδικα, καφετέριες, τυροπιτάδικα και κάθε μορφής καταστήματα που παρέχουν φαγητό, καφέ, ποτό, κ.λπ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μεγάλη βουτιά στα έσοδα - «Χάνεται» το πρωτογενές πλεόνασμα

Δραματική βουτιά της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ εμφανίζουν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου ροκανίζοντας καταλυτικά το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η εικόνα που προκύπτει από τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΟΙΚ δείχνει τη στάση αναμονής (και τη στάση πληρωμών) που τήρησαν οι φορολογούμενοι το Δεκέμβριο με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων το 12μηνο ανήλθαν σε 49,608 δισ. ευρώ από 52,811 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός, ήταν χαμηλότερα δηλαδή κατά 3,23 δισ. Αν προστεθούν και οι αποκλίσεις από τα έσοδα του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων η υστέρηση διαμορφώνεται σε επίπεδο κρατικού προϋπολογισμού στα 3,953 δισ. και στα 3,529 δισ. στον τακτικό προϋπολογισμό.

Μέρος αυτών των αποκλίσεων αναμένεται να καλυφθεί αν πάνε καλά οι εισπράξεις του ΕΝΦΙΑ τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι οποίες θα μετρήσουν στον προϋπολογισμό του 2014, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η είσπραξη 1,9 δισ. από κέρδη ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης, έσοδα όμως τα οποία συναρτώνται από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Την παρτίδα του προϋπολογισμού σώζει κατά 1 δισ. ευρώ η μεγαλύτερη της προβλεπόμενης συγκράτηση των δαπανών. Οι δαπάνες είναι μειωμένες κατά 0,75 δισ. σε σχέση με το στόχο κι ανήλθαν σε 54,976 δισ. από 56,041 δισ. που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Με βάση τις παραπάνω εξελίξεις το πρωτογενές πλεονασμέ βούτηξε στο 1,9 δισ. από 3,5 δισ. στο 11μηνο με απόκλιση 3 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο του προϋπολογισμού, που αφορά πρωτογενές πλεόνασμα 4,939 δισ. ευρώ.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η αυτοκινητοβιομηχανία που ετοιμάζει επενδύσεις 9 δισ. δολαρίων το 2015

Στην αύξηση των κεφαλαιουχικών της δαπάνών κατά 20% προχωράε γνωστή  αυτοκινητοβιομηχανία  καθώς προσπαθεί να διευρύνει την πολυτελή της μονάδα, να βελτιώσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο οχημάτων και για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

Ο λόγος για την General Motors, η οποία παρουσίασε σήμερα ένα σχέδιο που περιλαμβάνει δαπάνες 9 δισ. δολαρίων τους επόμενους 12 μήνες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Chuck Stevens, δήλωσε ότι η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει τα λεφτά για την ανάπτυξη της μονάδας των μοντέλων Cadillac.
Η επενδυτική στρατηγική του 2015, σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής για την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς τώρα βγαίνει στην επίθεση και αναπτύσσεται, ενισχυμένη από την βεβαιότητα ότι τα περιθώρια κέρδους στη Β. Αμερική θα συνεχίσουν να αυξάνονται και ότι οι ευρωπαϊκές δραστηριότητες θα επιστρέψουν στην κερδοφορία τον επόμενο χρόνο.

Συνολικά η General Motors αναμένει ότι τα λειτουργικά κέρδη και τα περιθώρια των λειτουργικών κερδών θα αυξηθούν φέτος σε σχέση με το 2014, μετά από την προσαρμογή του κόστους ανάκλησης.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα ποτάμι που καταλήγει σε βούρκο

Δεν ειναι ενα συνηθισμενο ποταμι,ειναι ο νεος Δουρειος Ιππος της διαπλοκης που ηρθε να σωσει και αυτο την χωρα λες και δεν εχουμε τον Γαπ που μπορει να το κανει καλυτερα,τον Σαμαρα που μπορει να το κανει φασιστικοτερη τον Βενιζελο που μπορει να το κανει αντισυνταγματικοτερα,

Μετα λοιπον το Λαος και την Δημαρ προειδαν οι ελιτιστες οτι κατι πρεπει να γινει με το κενο που θα αφησουν αυτα οταν εξαφανιστουν και μαζι τους εξαφανιστει και το κλεφτοπασοκ,που θα παει αυτος ο κοσμος?

Στην φασιστοΝΔ?

Οχι,κατι επρεπε να κανουν,και το εκαναν.

Εμφανιστηκε απο το πουθενα,διχως ιδεες,οραμα,προγραμμα ενα νεο τσιρκο Μεντρανο και με λογια του αερα ζητησε την ψηφο μας,και την πηρε,διοτι οπως εχουμε ξαναπει η ηλιθιοτητα ειναι στο dna του Ελληνα.

Απο τοτε η θλιψη μας μεγαλωνει,ο αρχηγος του…ονομα δεν λεω μην του κανω και διαφημιση κυριαρχει στα μιντια…παραξενο για ενα κομμα που δεν εχει παρει μερος σε βουλευτικες εκλογες,απαιτει ισοτιμη μεταχειριση ακομα και στην διανομη των χρηματων για τις προεκλογικες δαπανες.

Κουκλιτσα μου την χωρα μας λες οτι θα σωσεις,οχι τον εαυτο σου.

Ασε που μαζεψε οτι καρυδιας καρυδι περισσεψε,Λυκουδη,Λυμπερακη,Τσατσοπουλο….λογικα αυτος θα συνεχισει να γ@μει μεχρι να τελειωσει με την υπολοιπη Αθηνα,η προηγουμενη να ποσταρει αδεια ραφια στην Αγια Πετρουπολη ενω η φωτογραφια ειναι απο το Τοκυο την περιοδο που εγινε το τσουναμι.

Ο σοφος λαος μας λεει σε μια παροιμια :
 

Δειξε μου τον φιλο σου να σου πω ποιος εισαι,.

Και οι φιλοι του ποταμιου με κανουν για ενα πραγμα σιγουρο.

Οτι καταληγει σε βουρκο.

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι δικαιούνται εκλογική αποζημίωση και πόσα χρήματα θα πάρουν

Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που θα λάβουν οι υπάλληλοι που συμμετέχουν στη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, καθώς και τον τρόπο καταβολής της, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν την εκλογική αποζημίωση και τα οδοιπορικά έξοδα για τη διενέργεια των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι οι διοριζόμενοι έφοροι των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής, οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, οι αναπληρωτές αυτών, οι γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών και οι διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας.

Για τον καθορισμό του χρόνου, για τον οποίο καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής, λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των ημερών που είναι απαραίτητες για τη μετάβαση και επιστροφή τους μέσω της συντομότερης οδού και για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Στους δικαιούχους καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση ως εξής:

- Στους εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 115 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

- Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 90 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

- Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών ποσό 50 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Τα καταβαλλόμενα ποσά είναι ακατάσχετα, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση, φόρο, εισφορά ή κράτηση υπέρ τρίτων, δεν υπόκεινται σε φορολογία εισοδήματος και δεν συμψηφίζονται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

Τέλος, όσον αφορά τον υπολογισμό των οδοιπορικών εξόδων καταβάλλονται:

- Όσον αφορά τη μετακίνηση με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, το ποσό των 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο.

- Όσον αφορά τη μετακίνηση με σιδηρόδρομο και λεωφορείο, το αντίτιμο του εισιτηρίου μειωμένο μετά τη χορηγούμενη έκπτωση.

- Όσον αφορά τη μετακίνηση με πλοία όλης της χώρας, το αντίτιμο του εισιτηρίου επί του ισχύοντος ναυλολογίου επιβατών, μειωμένο μετά τη χορηγούμενη έκπτωση.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πτώση ατόμου στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Ταύρο

Κλειστός είναι εδώ και λίγη ώρα ο σταθμός του ΗΣΑΠ στον Ταύρο, καθώς ένα άτομο έπεσε στις ράγες, στο ρεύμα με κατεύθυνση προς Κηφισιά.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστική και συγκεκριμένα έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για έναν άντρα.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μεταφορά» και όχι κλοπή βαφτίζεται σε βιβλίο της Γ' λυκείου η αρπαγή των γλυπτών του Παρθενώνα

Αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί, για μια ακόμη φορά, άστοχη αναφορά σε σχολικό βιβλίο η οποία ισοδυναμεί με παραποίηση ενός ιστορικού γεγονότος. «Θύμα» ήταν τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που σύμφωνα με τους συγγραφείς και τη «βούλα» του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δεν αποσπάστηκαν αλλά απλά «μεταφέρθηκαν» από το Λόρδο Έλγιν ενώ οι καλλιτέχνες του εξωτερικού είχαν έτσι τη δυνατότητα να τα θαυμάσουν από κοντά...

Το νέο απαράδεκτο ατόπημα (;) που απαντάται σε βιβλίο ιστορίας όχι μόνο προκαλεί ερωτήματα για το εάν και κατά πόσο τελικά ενδιαφέρονται οι αρμόδιοι για τις γνώσεις που παρέχoνται στους μαθητές αλλά στην προκειμένη περίπτωση η αναφορά αυτή «ακυρώνει» και τα πάγια επιχειρήματα της χώρας στον αγώνα για τηνεπιστροφή των Γλυπτών, αφού επί δεκαετίας τονίζουμε σε όλους τους τόνους πως τα Γλυπτά εκπλάπησαν, αποσπάστηκαν βίαια και αποτελεί υποχρέωση του Βρετανικού Μουσείου η επιστροφή τους.

Σημειώνεται πως συγγραφείς του σχολικού εγχειριδίου είναι πτυχιούχοι και καθηγητές της Ιστορίας της Τέχνης όπως και τα μέλη της Επιτροπής Κρίσης αλλά και ο «υπεύθυνος για τη συγγραφή στο πλαίσιο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου» όπως αναφέρεται και στις πρώτες σελίδες του βυβλίου.
«Πρόκειται για τερατώδη διατύπωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος όπως αναφέρει, έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να δωθούν οι απαραίτητες οδηγίες στους διδάσκοντες ώστε να «δίνουν τις ορθές πληροφορίες στους μαθητές».

istoria

«Με τη μεταφορά των μαρμάρων...»

Η επίμαχη αναφορά εντοπίζεται στο σχολικό εγχειρίδιο «Ιστορία της Τέχνης» της Γ' Λυκείου όπου αναφέρεται αυτολεξεί: «...με τη μεταφορά των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αγγλία από το Λόρδο Έγλιν, το 1806, για πρώτη φορά οι καλλιτέχνες των ευρωπαϊκών χωρών μπόρεσαν να δουν και να θαυμάσουν από κοντά έργα της ακμής της ελληνικής γλυπτικής».

Οι συγγραφείς ουσιαστικά όχι μόνο φαίνεται να παρουσιάζουν την κλοπή των γλυπτών του Παρθενώνα ως μια απλή «μεταφορά», ως σαν δηλαδή να αποσπάστηκαν κατόπιν σχετικής έγκρισης, αλλά παράλληλα φαίνεται να διατυπώνεται έμμεσα και η κρίση πως η πράξη αυτή ήταν κάτ ενδεχομένως θετικό αφού καλλιτέχνες στο εξωτερικό είχαν πρόσβαση στα γλυπτά και κατά συνέπεια και τη δυνατότητα να θαυμάσουν έργα γλυπτικής της περιόδου της ακμής της αρχαίας Ελλάδας...

Το θέμα, ανέδειξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, συντονιστής Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ο οποίος αναφερόμενος σε αυτή την παραποίηση των γεγονότων η οποία ηθελημένα ή αθέλητα προωθείται από ένα σχολικό βιβλίο, υποστηρίζει πως οι αναφορές στο βιβλίο ενισχύουν τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου. Με το βιβλίο αυτό ουσιαστικά λέμε, όπως τονίζει ο βουλευτής πως είναι «καλύτερα που τα Μάρμαρα του Παρθενώνα βρίσκονται στο Λονδίνο διότι τα βλέπει περισσότερος κόσμος».

Αδιανόητο το τι διδάσκονται οι μαθητές για τα Γλυπτά

Αυτή βέβαια είναι μόνο μια από τις διαστάσεις του συγκεκριμένου θέματος, αφού για μια ακόμη φορά, τίθεται ευλόγως το ερώτημα: τί διδάσκονται οι μαθητές στο σχολείο. «Είναι αδιανόητο, να διδάσκονται οι μαθητές ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα "μεταφέρθηκαν". Τα Γλυπτά του Παρθενώνα - τα οποία δεν είναι σκέτα “μάρμαρα” αλλά έργα γλυπτικής τέχνης ανυπολόγιστης καλλιτεχνικής αξίας- αποσπάστηκαν βιαίως από το Μνημείο τους, καταστράφηκαν σε μεγάλο βαθμό από τη “μεταφορά” τους και εν κατακλείδι εκλάπησαν από το Λόρδο Έλγιν, ο οποίος τα μεταχειρίστηκε σαν προσωπικά του λάφυρα» αναφέρει ο κ.Κουράκης

Και βέβαια αναρωτιέται εάν αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος «με τον οποίο θα διδάξουμε στους μαθητές μας το σεβασμό στα Μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» εάν «έτσι θα διαχειριστούμε τον Πολιτισμό μας» αλλά και εάν με τέτοιου είδους κείμενα «που διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα και τις παραμέτρους τους θα διεκδικήσουμε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο».

biblio 4

Καλεί δε τον Υπουργό Παιδείας να διορθώσει άμεσα τη συγκεκριμένη παράγραφο, η οποία «πληγώνει την ιστορική και πολιτιστική συνείδηση όλων των Ελλήνων πολιτών και υπονομεύει σημαντικά το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκεί όπου πραγματικά ανήκουν».

Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά σε σχολικό βιβλίο που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Η Μαρία Ρεπούση, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ως υπεύθυνη της συγγραφικής ομάδας βιβλίου ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού είχε επικριθεί σφόδρα για τη λέξη «συνωστισμός» στην προκυμαία της Σμύρνης, στο πλαίσιο εξιστόρησης των γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Επίσης, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, είχε «εντοπιστεί» στην ενότητα «Μελετώντας τα μίγματα» της Φυσικής της Ε' Δημοτικού Σχολείου, φωτογραφία από έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Άιντα Μακότο όπου εμφανίζονται ανθρώπινα σώματα να αλέθονται σε μπλέντερ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους έντεκα οι νεκροί από βομβαρδισμό λεωφορείου στην Ουκρανία

Έντεκα άμαχοι σκοτώθηκαν χθες, Τρίτη, στη διάρκεια βομβαρδισμού εναντίον ενός σημείου ελέγχου του ουκρανικού στρατού, από τον οποίο επλήγη ένα λεωφορείο στην αυτονομιστική φιλορωσική ανατολική Ουκρανία, σε μια επίθεση που ήταν η φονικότερη από την έναρξη της εκεχειρίας της 9ης Δεκεμβρίου.

Ο απολογισμός αυξήθηκε το βράδυ σε 11 νεκρούς, καθώς μια γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση του Ντονέτσκ.

Οι θάνατοι αυτοί προστίθενται σ' αυτούς ενός ουκρανού στρατιώτη και τριών αμάχων στο Ντονέτσκ και τη γύρω περιοχή, που είχαν ανακοινωθεί το πρωί, την επομένη της αποτυχίας των συνομιλιών στο Βερολίνο για τη διοργάνωση μιας ειρηνευτικής διάσκεψης κορυφής με τους ηγέτες της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Το λεωφορείο επλήγη κοντά σ' ένα σημείο ελέγχου του ουκρανικού στρατού στη στρατηγικής σημασίας οδό που συνδέει το αυτονομιστικό προπύργιο του Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη, στις όχθες της Αζοφικής, την τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ουκρανικών αρχών.

Σε φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το στρατό, εικονίζεται ένα λεωφορείο χωρίς τζάμια, τα οποία έχουν σπάσει από θραύσματα, μέσα στο οποίο υπάρχουν πτώματα γυναικών. Το έδαφος είναι χιονισμένο και έχει λεκέδες από αίμα.

Τα πυρά των ανταρτών με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών είχαν στόχο το σημείο ελέγχου του Μπούγκας, που βρίσκεται 35 χλμ. νότια του Ντονέτσκ, αλλά έπληξαν ένα λεωφορείο και σκότωσαν «έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες» , είχε δηλώσει νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ.

Η εισαγγελία της περιφέρειας του Ντονέτσκ, πιστή στις αρχές του Κιέβου, ανακοίνωσε πως «εβλήθησαν περισσότερες από 40 ρουκέτες Γκραντ, μερικές από τις οποίες έπληξαν το λεωφορείο» .
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, οι αντάρτες άνοιξαν πυρ από το Ντοκουτσάγιεφσκ, μια τοποθεσία σε απόσταση 15 χλμ. βορειοανατολικά του σημείου ελέγχου που ήταν ο στόχος. Ένας αυτονομιστής αξιωματούχος που ερωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο εξέφρασε πάντως αμφιβολίες για την προέλευση των πυρών.

«Είναι πολύ μακριά από το κοντινότερο σημείο ελέγχου μας. Ας δώσουν εξηγήσεις οι Ουκρανοί που βάλλουν εδώ και έξι ημέρες εναντίον του Ντονέτσκ!», δήλωσε.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και εδω


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται με… e-mail! (Θυμηθείτε την κατάλυση του Συντάγματος)

Για ηλεκτρονικά μηνύματα μεταξύ του πρωθυπουργικού γραφείου, υπουργικών γραφείων και της τρόικας, στα οποία αποδεικνύεται ότι η διακυβέρνηση της χώρας γίνεται ουσιαστικά από υπαλλήλους, δικηγόρους και συμβούλους, οι οποίοι παίρνουν απευθείας εντολές από την τρόικα, κάνει λόγο το koutipandoras.gr.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, από τον έλεγχο που έγινε στα σχετικά e-mails προκύπτει ότι είναι γνήσια, δηλαδή αναφέρονται σε πραγματικά γεγονότα και ανταλλάσσονται μεταξύ υπαρκτών προσώπων με κανονικούς ηλεκτρονικούς λογαριασμούς.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι, όπως ομολογείται σε αρκετά σημεία της ενδοκυβερνητικής αλληλογραφίας, ο προβληματισμός του πρωθυπουργού, δεν είναι το κοινωνικό κόστος, αλλά να μην πληρωθεί το πολιτικό κόστος και να εμφανιστούν μέτρα που παίρνονται κατ’ εντολή, ως αναγκαία. Οι βασικές μεθοδεύσεις είναι, όπως επίσης ομολογείται, να μην περνάνε τα μέτρα αυτά από το Κοινοβούλιο.

Στο πλαίσιο του ότι «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται απόρρητη η αλληλογραφία μεταξύ υπαλλήλων που παίρνουν αποφάσεις χωρίς καμιά θεσμική ή νομική νομιμοποίηση, εν αγνοία του Ελληνικού

Κοινοβουλίου και ενάντια στην δημοκρατική λειτουργία της χώρας» και του ότι «Δε γίνεται πράγματα που γνωρίζουν και μεθοδεύουν υπάλληλοι υπουργείων να μην τα γνωρίζουν Έλληνες βουλευτές και εκλεγμένα κρατικά όργανα», το ΗΟΤ DOC ανακοίνωσε πως θα δημοσιεύσει τη σχετική αλληλογραφία που αποδεικνύει τα παραπάνω.

koutipandoras.gr.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πούλησαν ψευδοφάρμακο σε καρκινοπαθή αντί 95.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, το Α.Τ. Καλαμπάκας Τρικάλων και το Α.Τ. Καλάμου Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν πέντε μέλη της σπείρας στον Κάλαμο Αττικής, στη Χαλκίδα και στη Λάρισα. Αναζητείται ένας 63χρονος ως αρχηγικό μέλος της. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτη και παράβαση των Νόμων περί πρόληψης και καταστολής, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και όπλων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι προαναφερόμενοι δράστες είχαν συγκροτήσει, από τον Μάρτιο του 2014, εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση που εξαπατούσε ασθενείς, οι οποίοι έπασχαν από ανίατη ασθένεια, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα ο 63χρονος καταζητούμενος, αρχηγικό μέλος της σπείρας, εμφανιζόταν σε ασθενείς ως μεσάζων για την προμήθεια «ειδικού φαρμάκου», το οποίο δήθεν παρασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια από Ρώσους ερευνητές, κατόπιν λήψεως DNA του αρρώστου και με τη βοήθεια του οποίου θα θεραπευόταν η ανίατη ασθένεια από την οποία έπασχαν. Για την απόκτησή του τούς έπειθε να καταβάλουν τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά.

Τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας εμφανίζονταν στους παθόντες και τους έπειθαν, ισχυριζόμενοι ότι και οι ίδιοι έχουν κατά το παρελθόν ιαθεί από παρεμφερείς ανίατες ασθένειες που αντιμετώπιζαν, λαμβάνοντας το προαναφερόμενο ειδικό φάρμακο.

Η καταγγελία ασθενή

Στις 2 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους προσήλθε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ένας 55χρονος και κατήγγειλε ότι οι παραπάνω συλληφθέντες τον είχαν προσεγγίσει και ισχυριζόμενοι ότι θα του χορηγήσουν ειδικό πόσιμο φάρμακο, με το οποίο θα επιτυγχάνετο η ίαση της σοβαρής ασθένειας που αντιμετώπιζε, του απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των 95.000 ευρώ.

Στον καταγγέλλοντα χορηγήθηκε η πρώτη δόση του «ειδικού φαρμάκου», πλην όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

Στις 11 Ιανουαρίου καθορίστηκε συνάντηση, για την παράδοση της δεύτερης δόσης του φαρμάκου, αρχικά στην περιοχή Αγ. Αποστόλων Καλάμου Αττικής και στη συνέχεια στην Χαλκίδα. Κατά την παράδοση της ουσίας στον παθόντα, αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον χώρο επενέβησαν, συνέλαβαν το 44χρονο και τον 59χρονο και κατάσχεσαν το φιαλίδιο που περιείχε υγρό άγνωστης χημικής σύστασης. Στη συνέχεια και σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και του Α.Τ. Καλάμου συνελήφθησαν και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

 Στην κατοχή τους και σε έρευνες στις κατοικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των 30.780 ευρώ
34 χρυσές λίρες Αγγλίας.
Δύο οχήματα τύπου JEEP.
Βιβλιάρια καταθέσεων.
Ιατρικές συνταγογραφήσεις
ένα φιαλίδιο με υγρό διάλυμα
τρία ξίφη
μια πτυσσόμενη ράβδος και
μια μεταλλική λεπίδα.


Με δεδομένο την ανεύρεση ιατρικών συνταγογραφήσεων και ανυπόγραφων ιατρικών βεβαιώσεων στην κατοικία του 63χρονου αναζητούμενου, εκτιμάται ότι με την ίδια μέθοδο έχουν εξαπατηθεί και άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων θυμάτων τους.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βοηθήστε να μην εκλεγούν Μιχελάκης και Βενιζέλος

Ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ υπάρχει εναντίον του δικογραφία για χρηματισμό, δεν θα δικαστεί γιατί η Βουλή δεν τον παρέπεμψε. Ήταν μια προκλητική κίνηση της Ολομέλειας παρότι η Επιτροπή Δεοντολογίας είχε ζητήσει την παραπομπή του. Οι αναγνώστες αυτού του site έχετε δει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της δικογραφίας. Ωστόσο η βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να σώσει τον Μιχελάκη. Αν δεν εκλεγεί θα παραπεμφθεί σε δίκη, η οποία μάλιστα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Βενιζέλος επίσης, ενώ καταφέρνει ως σήμερα να μην παραπέμπεται μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών που δημιούργησε ο ίδιος, έχει μια αχίλλειο πτέρνα. Είναι το διάστημα που ενώ δεν ήταν υπουργός, είχε στην κατοχή του τη λίστα Λαγκάρντ. Είχε κάνει δηλαδή υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου και κατείχε προσωπικά δεδομένα τα οποία πρέπει να ερευνηθεί πώς τα χρησιμοποίησε. Για το θέμα αυτό έχει κάνει μηνυτήρια αναφορά ο Κώστας Βαξεβάνης. Αν ο Βενιζέλος δεν μπει στη Βουλή, θα αναγκαστεί να κάτσει στο σκαμνί.

Και παρότι απαιτείται μεγάλο, θα βρεθεί.

Βοηθήστε λοιπόν.Στείλτε τους σε δίκη. Ακυρώστε την ατιμωρησία τους.

koutipandoras.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΥΤΟ είναι το ΚΟΛΠΟ για να καταλάβετε ποιο πρατήριο έχει πειραγμένη αντλία!!!

Οι επιτήδειοι πάντα υπάρχουν και ορισμένοι βενζινοπώλες δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Όπως διαβάσαμε πρόσφατα σε καθημερινή εφημερίδα μια μειοψηφία βενζινοπωλών επεμβαίνει στο λογισμικό των αντλιών με σκοπό να «κερδίσουν» μέχρι και 12 λεπτα το λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη απ τους οδηγούς.

Μάλιστα οι πειραγμένες αντλίες μπορούν να αποδώσουν σε κάποιον κέρδος μέχρι και 18.000 ευρώ το μήνα.

Η απουσία ελέγχου και η μεγάλη πτώση της ζήτησης λόγω ακρίβειας, βοηθούν τους επιτήδειους με αποτέλεσμα να χρεώνουν τους οδηγούς από 3,5% έως και 7% επιπλέον από την πραγματική τιμή, οι οποίοι χάνουν -χωρίς να το καταλάβουν- 12 λεπτά το λίτρο.

Ένας μόνο τρόπος υπάρχει γι να βρούμε ποιο βενζινάδικο έχει πειραγμένη αντλία,η οποία συνιστά μια μικρή ταλαιπωρία αλλά είναι ικανή να χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης.

Βρίσκετε λοιπόν ένα μπιτόνι με αρίθμηση στο πλάι ή να γνωρίζετε έστω με ακρίβεια τν χωρητικότητα του (π.χ 10 lt – 20 lt).

Ζητάτε στο πρατήριο να σας το γεμίσουν για την μηχανή του γκαζόν που υποτίθεται ότι διαθέτετε.
Αν ο βενζινάς αρνηθεί συμβαίνουν τα εξής: ή παρασέβεται τους κανόνες ασφαλείας ή κάτι σας κρύβει. Αν δεχτεί να σας το φουλάρει δεν έχετε παρά να διασταυρώσετε το τι γράφει η αντλία με την ποσότητα που πέφτει στο μπιτόνι σας.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διεθνής διασυρμός Νετανιάχου στο Παρίσι

Ανεπιθύμητος ήταν όπως αποδείχθηκε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου στην συγκέντρωση των ηγετών για την τρομοκρατική επίθεση του Charlie Hebdo.

Όπως αναφέρει το Reuters, συνεργάτες του Γάλλου προέδρου είχαν ζητήσει από τον Νετανιάχου να μην παραστεί στην εκδήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες φοβόντουσαν ότι θα χρησιμοποιήσει την περίσταση για την προεκλογική του εκστρατεία αλλά και για να θέσει ζητήματα που δεν ήταν της στιγμής.

Ο Νετανιάχου όμως, όχι μόνο εμφανίστηκε απρόσκλητος αλλά χρησιμοποίησε τους μπράβους του και έσπρωχνε άλλους καλεσμένους για να φωτογραφηθεί στην πρώτη γραμμή των ηγετών. Την προσπάθειά του κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός και χρησιμοποιείται σε χιουμοριστικό video που κάνει το γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα.

           

Στη συνέχεια μάλιστα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ χρησιμοποίησε και πάλι τους σωματοφύλακές του για να περάσει την ουρά των ηγετών και να μπει πρώτος στο λεωφορείο της επιστροφής – χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Οι σχέσεις του Ισραήλ έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα με αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν στην αναγνώριση της Παλαιστίνης ή κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Το Τελ Αβίβ όμως έχει εξοργιστεί και από την αποδοχή των Παλαιστινίων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρητικα οι ηγέτες του θα μπορούν να κατηγορηθούν για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τα θύματά τους.

Το Ισραήλ είναι το κράτος που δολοφόνησε τους περισσότερους δημοσιογράφους το 2014.
Παρόλα αυτά βρίσκεται κατά τρεις θέσεις ψηλότερα στην κατάταξη της ελευθεροτυπίας σε σχέση με την Ελλάδα του Σαμαρά, ο οποίος επίσης παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρά το γεγονός ότι μερίδα του Γαλλικού Τύπου τον κατηγόρησε για ψηφοθηρία σε βάρος των θυμάτων αλλά και ως «μαλάκα».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην τελική ευθεία ο ποδηλατόδρομος που θα ενώνει την Κηφισιά με το Φάληρο

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που κατασκευάζεται αυτή την στιγμή στην Αθήνα, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα σε εκατοντάδες συμπολίτες μας να χρησιμοποιούν με ασφάλεια για τις μετακινήσεις τους, το ποδηλατό τους.

Ο λόγος για τον 23 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομο που θα ενώνει την Κηφισά με το Φάληρο, ενώ ήδη το νότιο τμήμα του συγκεκριμένου ποδηλατοδρόμου, η διαδρομή Γκάζι - Φάληρο, έχει αρχίσει να υλοποιείται και τους προσεχείς μήνες θα παραδοθεί στην κυκλοφορία.

Το έργο, το οποίο υλοποιεί το ΥΠΕΚΑ με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και όλων φυσικά των δήμων τους οποίους διασχίζει ο ποδηλατόδρομος, σχεδίασε η μονάδα βιώσιμης κινητικότητας, με επικεφαλής τον Θάνο Βλαστό, καθηγητή ΕΜΠ.

Το δεύτερο τμήμα του ποδηλατόδρομου αφορά τη διαδρομή 12 χιλιομέτρων από την οδό Ερμού ώς την Κηφισιά, διαμέσου των οδών Αθηνάς, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγίας Ζώνης, Ταϋγέτου, Λ. Ιωνίας και, παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, ώς τον σταθμό της Κηφισιάς.

Η έναρξη των εργασιών σε αυτό το κομμάτι αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα και η παράδοση του έργου στο σύνολο του εκτιμάται στο τέλος του 2015.

Σημειώνεται ότι στους κεντρικούς άξονες του μητροπολιτικού ποδηλατοδρόμου πρόκειται να ενωθούν τα τοπικά δίκτυα ποδηλατοδρόμων των δήμων με τη μορφή «Τ». Ταυτόχρονα, πρόκειται να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της μετεπιβίβασης στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σύμφωνα με τις μελέτες, ο ποδηλατόδρομος θα περνάει κοντά από αρχαιολογικούς χώρους, θα έχει ήπιες κλήσεις, ενώ βασικός στόχος είναι να συνδεθεί το κέντρο της Αθήνας και με μη προνομιούχες περιοχές.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ψηφοφόρε μου Θανάση

Κατάμεστα είναι τις τελευταίες εβδομάδες τα… δωμάτια στα οποία πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις ορισμένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ.




B6zz-WBIUAAfFte
Το αδιαχώρητο σε ομιλία του Α.Γεωργιάδη

DSCN0485
Ο Αργύρης Ντινόπουλος με τους διοργανωτές της προεκλογικής του ομιλίας

DSCN0463
Πανοραμική λήψη κατά τη διάρκεια ομιλίας του Ντινόπουλου

Συγκινητική προσέλευση ψηφοφόρων στην ομιλία του γιου του εθνικοσοσιαλιστή Πλεύρη.
Συγκινητική προσέλευση ψηφοφόρων στην ομιλία του γιου του εθνικοσοσιαλιστή Πλεύρη.

WP_20150111_042
Ομιλία σε τρεις ψηφοφόρους, μια εκ των οποίων δείχνει να τον θυμάται

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!