EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αύξηση των ορίων ηλικίας πέραν των 62 και 67 ετών για την «επιβίωση» των Ταμείων

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εις το διηνεκές, πέραν των 62 και 67 ετών, με παράλληλη αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη στα 20 έτη για όλους τους εργαζόμενους και με περαιτέρω μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών, είναι τα μέτρα που φωτογραφίζει η απόρρητη αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τη σταθεροποίηση των συνταξιοδοτικών δαπανών στα επόμενα έτη.

Στην 34 σελίδων εμπιστευτική μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, την οποία εξασφάλισε και δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, η πρόβλεψη για την εξέλιξη της συνταξιοδοτικής δαπάνης έγινε με δεδομένο ότι για την κατώτατη σύνταξη απαιτούνται 20 (αντί 15) έτη ασφάλισης και όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 και στα 67 για μειωμένη και πλήρη σύνταξη αντίστοιχα.

Στις βασικές παραμέτρους της μελέτης έχει υπολογιστεί η επίπτωση που θα έχει στα ποσά κύριων συντάξεων η πλήρης εφαρμογή του νόμου 3863/10 από το 2015 καθώς και η πλήρης εφαρμογή του νόμου 4052/12 και του 4281/14 για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος τόσο στις καταβαλλόμενες όσο και στις νέες επικουρικές συντάξεις.

Προσδόκιμο ζωής

Η αποκάλυψη της μελέτης ωστόσο, που αποτυπώνεται μάλιστα για πρώτη φορά με επίσημες εκτιμήσεις, είναι στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καθώς λαμβάνεται υπόψη η εξέλιξή τους, με βάση τη διάταξη του νόμου 3863 που προβλέπει ότι από το 2021 και ανά τρία χρόνια τα νομοθετημένα όρια ηλικίας θα διαμορφώνονται ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής των συνταξιούχων μετά το 65ο έτος.

Η πρόβλεψη που γίνεται σοκάρει, καθώς τα όρια ηλικίας αρχίζουν να αυξάνονται σταδιακά μετά το 2021 και από τα 67 που είναι σήμερα για πλήρη σύνταξη θα διαμορφωθούν στα 69 ως το 2030 και στα 72 ως το 2060.

Για τη μειωμένη σύνταξη, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, τα όρια ηλικίας από τα 62 που είναι σήμερα θα φτάσουν στα 64 ως το 2030 και στα 67 ως το 2060. Ενώ για σύνταξη με 40 χρόνια ασφάλισης το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης δείχνει να αυξάνεται στα 64 ως το 2030 και θα φτάσει στα 67 σε τέσσερις δεκαετίες.

Στην πράξη οι ασφαλισμένοι που θα βγουν με σύνταξη ως το 2020, θα έχουν σταδιακή αύξηση των ορίων ηλικίας στα 62 και στα 67 και μόνο αν έχουν 20 χρόνια ασφάλισης θα δικαιούνται την κατώτατη σύνταξη.

Ενώ για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν στο διάστημα 2020-2030, το όριο ηλικίας εξόδου θα είναι στα 69 για την πλήρη σύνταξη και στα 64 για μειωμένη!

Παρά ταύτα, με αυτές τις δυσμενείς προβλέψεις για τους ασφαλισμένους και κυρίως για τους σημερινούς 50ρηδες που θα δουν σύνταξη κοντά στα 70, ο κρίσιμος δείκτης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κινείται οριακά εντός των στόχων, καθώς σε βάθος 45ετίας θα κινείται στα ίδια περίπου επίπεδα που ήταν το 2011 και πάντως σε υψηλότερα ποσοστά από τα επίπεδα του 2009!

Μετά τις επικείμενες παρεμβάσεις που θα γίνουν δηλαδή στο ασφαλιστικό και τη συνεχή ανά τρία χρόνια αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από 2021 και μετά, το κράτος θα δαπανά περισσότερα για να πληρώνει συντάξεις στις επόμενες δεκαετίες από όσα δαπανούσε μέχρι το 2009 και το 2010, που δεν είχε γίνει και καμία περικοπή στις συντάξεις!

Ο λόγος που η συνταξιοδοτική δαπάνη θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα στα επόμενα έτη οφείλεται στο γεγονός ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης θα συμπαρασύρει και την αύξηση των ετών ασφάλισης και ως εκ τούτου όσοι θα βγαίνουν με 40 ή και 45 έτη πληρωμής εισφορών θα παίρνουν σχετικά καλύτερες συντάξεις από όσους θα υποχωρούν με λιγότερα έτη.

Ποσοστό δαπάνης

Ωστόσο, το ποσοστό δαπάνης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κινείται εντός των στόχων που ορίζει ο νόμος 3863/10 και προβλέπει ότι το διάστημα 2009-2060 η αύξηση των δαπανών για συντάξεις δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το 2,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Στη μελέτη φαίνεται ότι η δαπάνη από 13,5% του ΑΕΠ που ήταν για το 2009 θα διαμορφωθεί στο 14,3% του ΑΕΠ το 2060, που σημαίνει ότι η αύξηση είναι στο 0,8% του ΑΕΠ, δηλαδή κάτω από 2,5%.

Η πρόβλεψη αυτή όμως για να βγει αληθινή προϋποθέτει διαρκεί αλλαγές στο ασφαλιστικό και σύνταξη από τα 67 στα 69 το 2030 και στα 72 ως το 2060! Ενώ παράλληλα οι συντάξεις θα ακολουθούν πτωτική πορεία κάθε χρόνο.

Το πόσο θα πέφτουν οι συντάξεις φαίνεται από τα στοιχεία της μελέτης που δείχνουν τις επικουρικές να «εξαϋλώνονται»!

Η πρόβλεψη που αποτυπώνεται:

1. Για το 2014, το ποσοστό αναπλήρωσης στην κύρια σύνταξη είναι 64,42% και στην επικουρική 15,26%.

2. Ως το 2020 –και ενόσω θα προχωρά η εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των συντάξεων- οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν το 53,02% του μισθού τους ως κύρια σύνταξη και το 11,66% ως επικουρικής σύνταξη.

3. Ως το 2030, οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν κύρια σύνταξη ίση με το 51,35% των αποδοχών που είχαν ως εργαζόμενοι και η αναπλήρωση στην επικουρική σύνταξη θα είναι στο 11,12%.

4. Ως το 2040 η αναπλήρωση στη κύρια σύνταξη πέφτει στο 50,20% και στην επικουρικής στο 9,49%.

5. Ως το 2050, η κύρια σύνταξη θα είναι στο 48,60% των αποδοχών και η επικουρικής στο 7,82%.

Το 2014 χαρακτηρίζεται ως έτος καμπής για το ασφαλιστικό και αυτό γιατί παρά τις μεγάλες μειώσεις που έγιναν στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις η συνταξιοδοτική δαπάνη σχεδόν εκτροχιάστηκε και, σύμφωνα με τη μελέτη, διαμορφώνεται στο 16,3% του Ακαθάριστους Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ).

Η αύξηση αυτή οφείλεται στις μαζικές αποχωρήσεις των ασφαλισμένων προς τη συνταξιοδότηση τόσο από τα ταμεία κύριας ασφάλισης όσο και από τους φορείς επικουρικής ασφάλισης.
Μάλιστα, η πρόβλεψη που κάνει η Εθνική Αναλογιστική Αρχή είναι ότι η μαζική έξοδος θα συνεχιστεί και το 2015, από ασφαλισμένους που έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα εξόδου σε ηλικίες μικρότερες από τα 62 και τα 67 καθώς και από όσους έχουν μείνει άνεργοι, αλλά με συμπληρωμένα ως το 2014 τα 15 χρόνια ασφάλισης για να πάρουν την κατώτατη σύνταξη.

Η μελέτη έχει ημερομηνία 12/12/2014 και έχει ήδη αποσταλεί σε υπουργείο Εργασίας, τρόικα και Βρυξέλλες για την τελική έγκριση.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το αληθινο σποτακι της Νεας Δημοκρατιας

Το αληθινο σποτακι της Νεας Δημοκρατιας

 

 

 

 

 


       

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πορεία ενός εκατομμυρίου

Πάνω από ένα εκατομμύριο διαδηλωτές - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών - και περίπου 50 ηγέτες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι ξένων κρατών, συμμετέχουν στη μεγαλειώδη «πορεία ενότητας», με σύνθημα «Είμαστε όλοι Charlie», που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι.

Ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο η συμμετοχή στην μεγάλη πορεία κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία, σύμφωνα με τους οργανωτές.

«Μεγαλειώδης Γαλλία! Μού λένε ότι μπορεί να έχουν κατεβεί 1,3 έως 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι στο Παρίσι», δήλωσε ο βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φρανσουά Λαμί, εκ των οργανωτών της πορείας.

        

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθησαν παράνομες αποκλειστικές

Χωρίς το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στη λίστα αποκλειστικών νοσοκόμων του Ευαγγελισμού εργάζονταν ως αποκλείστηκες έξι αλλοδαπές στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε τις νυχτερινές ώρες το τμήμα Αλλοδαπών εντόπισε τις αλλοδαπές και τις συνέλαβε.

Σύμφωνα με την αστυνομία η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέθανε ο ρεμπέτης Μπάμπης Γκολές

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο τραγουδιστής Μπάμπης Γκολές, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αναβίωσης του ρεμπέτικου.

Ο Μπάμπης Γκολές αποτέλεσε το συνδετικό κρίκο μεταξύ του παλιού κλασικού ρεμπέτικου και του μεταγενέστερου λαϊκού τραγουδιού. Γεννήθηκε το 1947 στη συνοικία Ταμπάχανα της Πάτρας. Ηταν αυτοδίδακτος μουσικός και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα και ούτι από την ηλικία των 8 ετών, ενώ από την ηλικία των 12 και μπουζούκι. Είχε βαθιά γνώση του ρεπερτορίου των δίσκων των 78 στροφών και επανέφερε πολλά ξεχασμένα τραγούδια από ένα ευρύτερο φάσμα που περιείχε, εκτός από τα διάφορα είδη του ρεμπέτικου, την καντάδα και το δημοτικό τραγούδι, τα οποία είχαν ηχογραφηθεί σε λιγοστούς τέτοιους δίσκους και είχαν χαθεί με το πέρασμα των χρόνων.

Το 1964 έκανε την πρώτη επαγγελματική του εμφάνιση σε καφενείο στην συνοικία του Ταραμπούρα στην Πάτρα. Στις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνυπήρξε με το συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα» στα πρώτα βήματα τους στον χώρο της μουσικής, στο νυχτερινό κέντρο «Χάραμα» των αδελφών Οικονόμου που βρισκόταν στην περιοχή της Οβρυάς. Το 1982 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική του δουλειά, με την ονομασία «Τσάρκα στα παλιά».

Η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι και η μοναδική του εκφραστική απόδοση πλούτισαν την μουσική του πορεία με 25 δίσκους. Είχε ηχογραφήσει συνολικά περίπου 300 παλιά και νέα τραγούδια.

           

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα γερμανικά Sparkassen και οι...σειρήνες για τους καταθέτες

Στην επαρχία έχουν αρχίσει από λίγο πριν τα Χριστούγεννα να εμφανίζονται κάτι Γερμανοί (κυρίως) τραπεζίτες που κλείνουν δωμάτιο στο τοπικό ξενοδοχείο για μια δυο εβδομάδες. Όχι, δεν κάνουν διακοπές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως «προσφέρουν επενδυτικές λύσεις σε αποταμιευτές».

Με απλά λόγια επιχειρούν να επωφεληθούν του κλίματος ανασφάλειας που καλλιεργείται για τις καταθέσεις στις τράπεζες προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια για τις τράπεζες του εξωτερικού που αυτοί αντιπροσωπεύουν.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, οι οποίες βέβαια χρίζουν διερεύνησης από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές –όχι γιατί η μεταφορά κεφαλαίων είναι παράνομη αλλά γιατί αν είναι έτσι είναι, επιεικώς, ανήθικοι οι Γερμανοί- έρχονται να προστεθούν σε πληροφορίες από την Πελοπόννησο αλλά και αλλού που αναφέρουν ενεργό προεργασία για την προσέλκυση καταθέσεων από τα περιβόητα Sparkassen εδώ και πολλούς μήνες.

Τα Sparkassen δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από περιφερειακά γερμανικά ταμιευτήρια. Μάλιστα πριν από ενάμιση χρόνο ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Ταμιευτηρίων (Deutsche Sparkassen und Giroverband), Γκέοργκ Φάρενσον, σε δηλώσεις τους στην Αθήνα δήλωνε απροκάλυπτα: «Εμείς βάζουμε την τεχνογνωσία, εσείς τις καταθέσεις».

Οι γνωρίζοντες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως σημειώνουν τα sparkassen -μικρές γερμανικές τοπικές τράπεζες που λειτουργούν υπό διάφορων μορφών δημόσιο ή συνεταιριστικό έλεγχο- σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών οικονομικών ΜΜΕ και στο πλαίσιο των διαγνωστικών ελέγχων που έχουν διενεργηθεί, έχουν πιαστεί με «σκελετούς» ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πολλές από αυτές τις «αρπαχτές» που φέρονται να θέλουν να κάνουν τώρα στρέφονται γύρω από περιοχές και πόλεις που έτυχαν «ελληνογερμανικών αδελφοποιήσεων». Προσοχή λοιπόν στους Γερμανούς και δώρα φέροντες.

Και στα διεθνή χρηματιστήρια άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν την χάρη. Τι εννοώ; Εννοώ πως η Αργεντινή, πρόεδρος της οποίας είναι Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ παρά τα προβλήματα διακρίθηκε ως η χώρα με την καλύτερη χρηματιστηριακή επίδοση το 2014. Ο δείκτης Buenos Aires Merval Index κατέγραψε ετήσια κέρδη 60%.

Η Αργεντινή θεωρείται από την MSCI ως frontier (συνοριακή, κάτι σαν φαρ ουέστ …) αγορά. Ο Buenos Aires Merval Index περιλαμβάνει 14 μετοχές, με τη ΔΕΗ τους, την Transener , να έχει καταγράψει το 2014 την καλύτερη επίδοση σημειώνοντας ετήσια κέρδη της τάξης του 206%. Η τράπεζα BBVA Banco Francés σημείωσε άλμα 162% και η ενεργειακή Edenor σημείωσε άνοδο 148%.

Στην άλλη πλευρά του κόσμου οι δυο βασικοί κινεζικοί δείκτες, ο Shanghai Composite και ο China Securities Index 300, καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, στην κατάταξη των χρηματιστηριακών δεικτών με τις καλύτερες αποδόσεις αφού είχαν κέρδη της τάξης του 52,8% και 51,6% αντίστοιχα. Για σύγκριση, να αναφέρουμε πως ο αμερικανικός S&P 500 σημείωσε άνοδο 12,5% και ο ρωσικός RTS (σε δολάρια) έχασε 45%.

Κλαίνε στη γερμανική κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW καθώς τρώνε πολύ κράξιμο για την εδώ έκθεσή τους στην Ελλάδα. Όχι ότι θα γίνει δα και τίποτα κακό (μην με πείτε και τρομολάγνο ή δραχμοφοβικό) αλλά όσο να’ ναι τα έχουν δει όλα με τον Τσίπρα.

Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα, αλλά έχουν αρχίσει να την πέφτουν στη διοίκηση της τράπεζας επειδή έχει δανείσει στην Ελλάδα 15 δισ. ευρώ. Τώρα βέβαια είναι η μόνη που έχει δανείσει εδώ πέρα. Η Commerzbank έχει τοποθετημένα περίπου 400 εκατ. ευρώ σε ελληνικά περιουσιακά στοιχεία ενώ η Deutsche Bank άλλα 300 εκατ. Αυτά επισήμως.

Διότι όσοι γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι Γερμανοί μπορούν να σας πληροφορήσουν πως τουλάχιστον η Deutsche έχει βάλει λεφτά σε τρίτα επενδυτικά κεφάλαια (με έδρα σε Ελβετία και Λουξεμβούργο) που με τα σειρά τους έχουν τοποθετηθεί σε ελληνικά assets. Και αυτό διότι έτσι τα κρατά σαν συμμετοχές και όχι σαν δάνεια και επιπλέον δεν φαίνεται αφού δεν την πολυαγαπούν εδώ λόγω εθνικότητος. Σύνολο -σύμφωνα με την JP Morgan- στα 23,5 δισ. είναι η έκθεση γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα…

show me the money

Λένε πως όταν αλλάζουν τα πρόσωπα στην κορυφή έρχονται αλλαγές και προς τα κάτω. Έτσι κάποιοι σπεκουλάρουν τώρα πως ο εν Ελλάδι επικεφαλής της κοινοπραξίας που κατασκευάζει τον αγωγό TAP, ο Ελληνοσουηδός Ρίκαρντ Σκούφιας, μπορεί και να πάρει… μετάθεση. Και αυτό διότι αναλαμβάνει νέος επικεφαλής της εταιρείας που κατασκευάζει και θα διαχειρίζεται τον ΤΑΡ.
Η αλλαγή γίνεται καθώς λήγει η τετραετής θητεία του Νορβηγού Kjetil Tungland στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου που ήταν επιλογή της νορβηγικής Statoil η οποία ελέγχει το 20% της κοινοπραξίας. Ο αντικαταστάτης του, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, προέρχεται από τη ΒΡ όπου και έχει εργαστεί επί χρόνια ο Σκούφιας. Για να δούμε….

Πολύ πακέτο στη Forthnet καθώς αναμένεται η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από τον ΟΤΕ για τη Νοva, εξέλιξη που δεν θα μείνει, βέβαια, αναπάντητη από τις Vodafone και Wind που διεκδικούν επίσης τη Forthnet. Το τελευταίο πακέτο που πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών μέσω χρηματιστηρίου αφορούσε 550.000 μετοχές στα 0,87 ευρώ. Παρόμοια συναλλαγή πραγματοποιήθηκε και σε άλλη συνεδρίαση. Οι δύο μαζί αυτές συναλλαγές αφορούν μόνες τους το 1% του μετοχικού κεφαλαίου. Το χαρτί μετά πήγε πάνω από ένα ευρώ και άντεξε στις πιέσεις καλύτερα από την υπόλοιπη αγορά. Άλλωστε και στο 12μηνο υπερ-αποδίδει.
Διαβάζω πως «νούμερο ένα υποψήφιο για τη θέση του προέδρου σε μεγάλη τράπεζα βλέπει η αγορά τον Γ. Μηλιό μετά την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Και φωνάζω δυνατά: Όνειρο είναι μη με ξυπνάτε!

Μαθαίνω πως το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε παραμονή πρωτοχρονιάς στον διορισμό χρηματοοικονομικού - τεχνικού συμβούλου για την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικές Αλυκές. Οι πληροφορίες μου λένε πάντως πως το έργο τελικά θα κλείσει με τις αλυκές στα χέρια του Μανώλη Καλαμαράκη. Ποιος είναι αυτός; Μα, ο κύριος αλάτι Κάλας! Στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικές Αλυκές ΑΕ εκτός από το Δημόσιο που ελέγχει το 55,19% συμμετέχει και η Κ.Ε. Καλαμαράκης ΑΕΒΕ - Κάλας ΑΕ με 24,81%.

Μιας και πολλά λέγονται για τον κατώτατο μισθό, να σας πω ότι στις ΗΠΑ η ομοσπονδιακή ωριαία κατώτατη αποζημίωση είναι 7,25 δολάρια ή 58 δολάρια στο οκτάωρο. Καθαρά. Με ισοτιμία 1,20 δολ./ευρώ αυτό μας κάνει 48,33 ευρώ ημερομίσθιο. Επί πέντε μέρες την εβδομάδα μας κάνει 241,65 ευρώ. Επί 52 εβδομάδες που έχει το έτος μας κάνει 12.565,8 ευρώ. Επειδή εκεί δεν έχουν 14 μισθούς, στην Ελλάδα αυτό το ετήσιο εισόδημα μεταφράζεται σε μηνιαίες αποδοχές (διά 14 δηλαδή ) 897,557 καθαρά. Ιδού λοιπόν ο πήχης, κύριοι της πλειοδοσίας...

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόσα θα πάρουν MEGA, ANT1, ALPHA, OTE και FORTHnet από την προεκλογική τηλεοπτική διαφήμιση - Όλος ο κατάλογος

Ζεστό χρήμα άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ θα βάλουν στα ταμεία τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί -μεταξύ των οποίων και οι συνδρομητικοί- λόγω εκλογών. Η κατανομή γίνεται με κοινή υπουργική απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Μιχάλη Θεοδωρίδη αλλά και της υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σοφίας Βούλτεψη. 

Η μοιρασιά μεταξύ των κομμάτων γίνεται με βάση την εκλογική τους δύναμη τόσο στις εκλογές του Μαίου (ευρωεκλογές) όσο και στις βουλευτικές του 2012. Η κατανομή που ακολουθεί αφορά στο 80% του συνολικού ποσού το οποίο διαμορφώνεται στα 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Το υπόλοιπο 20% θα προκύψει αφού ανακοινωθούν από τον Άρειο Πάγο όλα τα κόμματα που θα μπουν στην εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

Η κατανομή ανά κόμμα έχει ως εξής:

− «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (Ν.Δ.): 1.440.527,43 €
− «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ): 1.435.631,01 €
− «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)»: 565.828,27 €
− «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: 425.007,33 €
− «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»: 313.586,26 €
− «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Κ.Κ.Ε.): 276.459,92 €
− «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: 199.446,87 €
− «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»: 143.512,93 €

Η απόφαση προβλέπει και την κατανομή για τα συνδρομητικά κανάλια δηλαδή την Nova και τον ΟΤΕ TV. Hκατανομή ανά κόμμα έχει ως εξής:

− «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» (Ν.Δ.): 60.021,98 €
− «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» (ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ): 59.817,96 €
− «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΠΑ.ΣΟ.Κ»: 23.576,18 €
− «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»: 17.708,64 €
− «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»: 13.066,09 €
− «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» (Κ.Κ.Ε.): 11.519,16 €
− «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: 8.310,29 €
− «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»: 5.979,71 €

Η κατανομή στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. και στους ιδιωτικούς νομίμως λειτουργούντες ενημερωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ελεύθερης λήψης, ως εξής:

− MEGA CHANNEL: 1.609.619,26 €,
− ANTENNA T.V: 1.663.038,98 €,
− ALPHA TV: 962.837,16 €,
− STAR: 741.619,56 €,
− ΣΚΑΪ: 691.338,63 €,
− ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ T.V: 4.232,15 €,
− ΕΤV: 181.146,64 €,
− ΝΕΡΙΤΑ.Ε: 131.470,26 €,
− ΑΡΤ: 14.697,35 €
H FORTHnetMEDIAAE και ο ΟΤΕ θα μοιραστούν από 125.000 ευρώ.

Ολόκληρο το ΦΕΚ μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι κρυφές διαδρομές στο λαθρεμπόριο καυσίμων

Φως... στους δρόμους και τους τρόπους του λαθρεμπορίου των υγρών καυσίμων επιδιώκει να φέρει μελέτη του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μάρδα. 

Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΜΠ η νοθεία στη σούπερ αμόλυβδη ανέρχεται στο 10%

Πρόκειται για έρευνα με νέα επικαιροποιημένα στοιχεία μέσα από την οποία αποκαλύπτει τα κόλπα των επιτήδειων με τις εικονικές εξαγωγές καυσίμων και την παράνομη διακίνηση του ναυτιλιακού πετρελαίου, ενώ επιμένει στην εκτεταμένη νοθεία της βενζίνης. 

Με πιο απλά λόγια, στη μελέτη που έκανε για λογαριασμό της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων αναδεικνύεται η «απουσία πολιτικής βούλησης» για την πάταξη του λαθρεμπορίου που στερεί δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.

 Παραθέτει επίσης τις πασίγνωστες προτάσεις των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας καυσίμων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίες όμως μέχρι τώρα δεν υιοθετούνται από τις κυβερνήσεις.

Στο κεφάλαιο των εικονικών εξαγωγών, ο κ. Μάρδας παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία από το τμήμα διεθνούς εμπορίου του ΟΗΕ που δείχνουν τις ποσότητες που δηλώνει η Ελλάδα για τις ποσότητες καυσίμων που εξάγει σε Βουλγαρία, Τουρκία, FYROM και Αλβανία.

Επίσης δημοσιοποιεί και τις αντίστοιχες των εισαγωγών που κοινοποιούν οι ίδιες χώρες. Από την αντιπαραβολή τους προκύπτει ότι η Ελλάδα δηλώνει πολλαπλάσιες ποσότητες εξαγωγών βενζίνης και ντίζελ σε σχέση με αυτές που κατέγραψαν ότι έλαβαν οι γειτονικές χώρες.

Οι μέθοδοι
 


Ο κ. Μάρδας περιγράφει τα κόλπα:


«1. Ο Ελληνας οδηγός του βυτιοφόρου βενζινών δηλώνει το προς εξαγωγή ποσό στα σύνορα και κατόπιν, αντί να βρεθεί στα απέναντι φυλάκια της γειτονικής χώρας, κάνει μια στροφή 180° και επιστρέφει στη βάση του στην Ελλάδα με ένα φορτίο που δήθεν εξήχθη.

2. Ενα απλό επιβατικό αυτοκίνητο σταματά στα σύνορα, σφραγίζει τα τιμολόγια του εικονικού φορτίου των καυσίμων που δήθεν εξάγονται και αφού ο οδηγός κεράσει έναν καφέ (ολίγον ακριβό φυσικά) στις εκεί εποπτικές αρχές επιστρέφει στο σπίτι του.

3. Το βυτιοφόρο δηλώνει στα ελληνικά σύνορα την αξία των καυσίμων προς εξαγωγή που αντιστοιχούν σε ένα πλήρες φορτίο, ενώ μεταφέρει τη μισή ποσότητα, η οποία δηλώνεται ακολούθως στο απέναντι φυλάκιο (συνήθης πολιτική των διπλών τιμολογίων στο διακοινοτικό εμπόριο κυρίως)».

Αλλη μία... σκοτεινή διαδρομή των λαθρεμπόρων είναι η διακίνηση του ναυτιλιακού καυσίμου. Σύμφωνα με τη μελέτη, το κίνητρο είναι: «Με 713.000 κυβικά, το ναυτιλιακό καύσιμο με τζίρο της τάξης των 72 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των διακινούμενων ποσοτήτων ετησίως προκαλεί το ενδιαφέρον κάθε εμπλεκόμενου».

Επίσης αυτό δεν έχει φορολογική επιβάρυνση, διακινείται ατελώς. Ο τρόπος της διάθεσης είναι αποκαλυπτικός:

«H όλη διαδικασία στηρίζεται στα περίφημα ''σλέπια'' ή ''μπάρτζες'', δηλαδή τα μικρά δεξαμενόπλοια που φορτώνουν το ναυτιλιακό καύσιμο από τα διυλιστήρια, παρουσία τελωνειακών και του ΣΔOE, δηλώνοντας ότι οι ποσότητες προορίζονται για τον ανεφοδιασμό των πλοίων», αναφέρει ο καθηγητής και συνεχίζει: «Παραγγελιοδόχοι που είναι υπεύθυνοι για τον ανεφοδιασμό των πλοίων εμφανίζουν, πολλές φορές εν αγνοία πλοιάρχου και μηχανικού, εικονική αίτηση αγοράς την οποία καταθέτουν στο τελωνείο. Προμηθεύονται την αναγραφόμενη ποσότητα, αντί όμως αυτή να καταλήξει στο σύνολό της στο πλοίο, ένα μεγάλο μέρος ξεφορτώνεται σε βυτία, τα οποία τη μεταφέρουν σε παράνομες δεξαμενές του Aσπρόπυργου και της Eλευσίνας. Οι παράνομες δεξαμενές, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι 200».

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΑΤΤΙΚΗ«Καλπάζει» η νοθεία σε βενζίνη και ντίζελ
Εκρηκτικές διαστάσεις έχει πάρει και η νοθεία των καυσίμων. Ο κ. Μάρδας επικαλείται έρευνα του ΕΜΠ που έγινε το 2007 και δείχνει: «Στην Αττική διατίθεται νοθευμένη βενζίνη από το 5,2% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν. Ειδικά, όμως, στη σούπερ - αμόλυβδη (100 οκτανίων) το ποσοστό νοθείας ανέρχεται κοντά στο 10%. Υψηλότερα είναι τα ποσοστά της νοθείας στο πετρέλαιο και συγκεκριμένα η έρευνα το προσδιορίζει στο 10,3% για το Λεκανοπέδιο της Αττικής. Το ποσοστό νοθείας βενζίνης και ντίζελ στην επαρχία βρίσκεται σε ποσοστά αρκετά πολλαπλάσια σε σχέση με την Αθήνα, ίσως κοντά στο 20%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα». Σύμφωνα με τη μελέτη του κ. Μάρδα, οι τρόποι νόθευσης των υγρών καυσίμων είναι οι ακόλουθοι:

Απλή αμόλυβδη 95 οκτανίων: Νοθεύεται με προσθήκη άλλων χημικών ουσιών, όπως τολουόλιο ή αλκοόλες. Είναι το πιο επικίνδυνο είδος νοθείας. Το τολουόλιο μπορεί να προκαλέσει πολύ σημαντικές ζημιές, καθώς είναι διαβρωτικό και αποσυνθέτει όλα τα ελαστομερή του κινητήρα, όπως τσιμούχες, φλάντζες, σωληνάκια κ.λπ.

Σούπερ αμόλυβδη 100 οκτανίων: Συνήθως νοθεύεται με απλή αμόλυβδη βενζίνη. Σε αυτοκίνητα που απαιτούν υψηλό αριθμό οκτανίων, η χρήση απλής αμόλυβδης μειώνει σημαντικά την απόδοση, αυξάνει τα επικίνδυνα καυσαέρια και τις επικαθήσεις στον κινητήρα, με αποτέλεσμα την πρόωρη φθορά του.

Diesel κίνησης
: Νοθεύεται με diesel θέρμανσης ή diesel ναυτιλίας και σπανιότερα με white spirit. Η νοθεία με diesel θέρμανσης ή ναυτιλίας μπορεί να επιφέρει φθορές στους σύγχρονους κινητήρες που είναι σχεδιασμένοι να λειτουργούν με πετρέλαιο καλής ποιότητας. Το πρόβλημα είναι πολύ πιο έντονο όταν γίνεται νοθεία με πετρέλαιο ναυτιλίας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

73 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΝΑΣ ΣΚΑΣΜΟΣ ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΑΕΡΑ...ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΜΑΚΕΤΑ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΕΓΚΛΗΜΑ;

Αρχίζει η καταβολή της αποζημίωσης στον εργολάβο που είχε αναλάβει το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας στην Θεσσαλονίκη.

Ο Έλληνας φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει για ένα έργο που δεν έγινε ποτέ , αποζημίωση στον εργολάβο 73 εκατομμύρια ευρώ, αφού το έργο ακυρώθηκε με υπαιτιότητα του δημοσίου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Μακεδονία», μετά από αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου για μείωση του ποσού της αποζημίωσης και μια τετραετή περίοδο παύσης πληρωμών, το δημόσιο αποφάσισε να αποπληρώσει σταδιακά την οφειλή του, ξεκινώντας με την καταβολή περίπου 3,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Χθες στο πρόγραμμα «διαύγεια» το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δημοσίευσε την έγκριση δέσμευσης προϋπολογισμού3.695.403,27 ευρώ για την κάλυψη της από 4-10-12, διαιτητικής απόφασης για το έργο «Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης».


Είχε προηγηθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για τροποποίηση στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2014 και κάλυψη του παραπάνω ποσού.

Είναι τα πρώτα χρήματα που δίνονται ως αποζημίωση στον εργολάβο, ως αποζημίωση από την ημέρα που εκδόθηκε η σχετική δικαστική απόφαση και μετά από τετραετή παύση πληρωμών, ενώ θα ακολουθήσουν πολλές ακόμα δώσεις μέχρι να καλυφθεί η οφειλή.

Η κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας είναι μια τραγική υπόθεση κωλυσιεργίας και προχειρότητας σχεδιασμού των αρχών, την οποία πληρώνει τώρα ο Έλληνας φορολογούμενος.

Η σύμβαση για την κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας, υπογράφτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2006 μεταξύ του δημοσίου και της κοινοπραξίας «Θερμαϊκή Οδός» που αποτελούταν από : τον Άκτωρ, τη Boscalisκαι την ArchirodonGroup.

Η σύμβαση κυρώθηκε από τη Βουλή το Φεβρουάριο του 2007 και δύο μήνες αργότερα ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή μια οδικής αρτηρίας που θα συνδέει τη δυτική είσοδο με την ανατολική πλευρά της πόλης.

Το “ναυάγιο” της υποθαλάσσιας άρχισε να γίνεται ορατό από το Μάρτιο του 2008, όταν ο τότε υπουργός πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης αποδέχτηκε γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία το έργο έπρεπε να γίνει σε βάθος 25 αντί 15 μέτρων που προέβλεπε η αρχική μελέτη και να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος του μετροπόντικα αντί του εγκιβωτισμού. Έτσι άλλαξε η μορφή του έργου του έργου, που θα κόστιζε ακριβότερα κατά 150 εκατομμύρια ευρώ και έπρεπε να γίνει εκ νέου νέα μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Με τα νέα δεδομένα το ΥΠΕΧΩΔΕ φάνηκε να αλλάζει άποψη για την χρησιμότητα του έργου και δεν προχώρησε καμία ενέργεια. Σημειώνεται ότι και ομάδες πολιτών , είχαν προσφύγει το 2008 στο ΣτΕ κατά της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Η σύμβαση καταγγέλθηκε από τη «Θερμαϊκή οδό» και τα τραπεζικά ιδρύματα που θα χρηματοδοτούσαν στις 30 Ιουλίου του 2009 με το αιτιολογικό της αθέτησης του έργου. Το δημόσιο εκλήθη να πληρώσει όλες τις δαπάνες που έκανε η κοινοπραξία, από τη στιγμή από αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2005.

Στις δαπάνες περιλαμβάνονται το κόστος της μελετών, οι γεωτρήσεις που έγιναν, οι μισθοί των περίπου 40 επιστημονικών συνεργατών που εργάστηκαν για δυόμιση χρόνια. Προστίθενται και οι δεσμεύσεις κεφαλαίων των μετόχων , που φθάνουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ και η εγγυητική επιστολή ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ. Η κοινοπραξία διεκδικούσε συνολικά περί τα 410 εκατομμύρια ευρώ.

Το Σεπτέμβριο του 2009 (λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές) το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ προσέφυγε στη διαιτησία και τελικά το 2010 επιδικάστηκαν υπέρ του παραχωρησιούχου 67,8 εκατομμύρια ευρώ.

Το δημόσιο προχώρησε σε παύση πληρωμών με αποτέλεσμα η αποζημίωση έκτοτε να τοκίζεται.

Στις αρχές του 2014 το ύψος της αποζημίωσης ξεπέρασε τα 90 εκατομμύρια ευρώ και ο μέχρι σήμερα υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έδωσε εντολή στις νομικές υπηρεσίες να ασκηθούν μέχρι τέλους όλα τα ένδικα μέσα (εφέσεις κτλπ) κατά των αποφάσεων των δικαστηρίων.

Όπως φαίνεται οι προσπάθειες του υπουργείου για μείωση ή ακύρωση της αποζημίωσης απέβησαν άκαρπες και τελικά το δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει 73 εκατομμύρια ευρώ.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σίγουρα ο Αντώνης Σαμαράς φτιάχνει το γήπεδο στους νέους… Το γήπεδο της ανεργίας…

Τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα… Πως να μην πιάσει πάτο η Ελλάδα όταν κυβερνάται από τέτοιους τυχοδιώκτες… Όπως και στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί μέσω των παιδιών (προεκλογικό σποτ) να πείσει τους Έλληνες πολίτες να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης… Αλήθεια γιατί; Δόλια και σκόπιμα όπως πάντα, χωρίς ίχνος τσίπας χρησιμοποιεί και πάλι τους νέους για να πείσει… Αλήθεια γιατί;

Για την προσφορά του στους δανειστές;
 

Για την προσφορά του στην Άγκελα Μέρκελ;
 

Για την προσφορά του σε όποιον θέλει να εκμεταλλευτεί την Ελλάδα;
 

Για την προσφορά του στην επίλυση των εθνικών θεμάτων;
 

Για την προσφορά του στη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο;

Και είναι τόσο μεγάλη η ξεφτίλα του που χρησιμοποιεί και πάλι στους νέους… Το μελλοντικό γήπεδο των οποίων έχει ήδη δημιουργήσει… Όπως και των πατεράδων τους στους οποίους κάνει κάλεσμα για ενημέρωση…

Από τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: Ηλικιακά, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στους νέους 15- 24 ετών (50,6% τον Οκτώβριο 2014 από 57,4% τον Οκτώβριο 2013) και στα άτομα 25- 34 ετών (34,5% από 37%). Ακολουθούν τα άτομα 35- 44 ετών (22,2% από 24,1%), 45- 54 ετών (20,8% από 20,6%), 55- 64 ετών (16,5% από 16,7%) και 65- 74 ετών (11,4% από 12%).

Έτσι απλά κύριε Αντώνη Σαμαρά… Που αν είχες μέσα σου και το παραμικρό κομμάτι τσίπας θα έπρεπε να είχες εξαφανιστεί ήδη από τον πολιτικό χάρτη της χώρας… Αλλά έτσι είναι όταν είσαι το καλό παιδί των «μεγάλων αφεντικών»… Πρέπει να παραμείνεις στη θέση σου για να ξεπουλήσεις την Ελλάδα μέχρι τελευταίας γωνιάς… Έτσι ώστε οι νέοι που τώρα χρησιμοποιείς σαν μαριονέτες σου να βρουν πραγματικά μπροστά τους ένα νέο γήπεδο… Στρωμένο με αγκάθια και χωρίς ίχνος χορταριού… Και ας μην πιάσουμε και το γήπεδο της παιδείας που έχεις ήδη ετοιμάσει στους νέους… Παιδεία για μελλοντικούς εκλογικούς δούλους χωρίς κανένα ίχνος πρωτοβουλίας…


Εφιαλτικά υψηλά παραμένει το ποσοστό της ανεργίας

Κύριε Πρωθυπουργέ, μεγαλύτερε ψεύτη πολιτικέ της Ελλάδας όλων των εποχών, εξαιρετικά αφιερωμένο…

Η «διαρκής κρίση απασχολησιμότητας», όπως την αναφέρει χαρακτηριστικά η Παγκόσμια Τράπεζα, θα συνεχίσει να χτυπάει την πόρτα της Ελλάδας και το 2015, είτε το ποσοστό ανεργίας περιοριστεί στο 22,6%, όπως προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός, είτε παραμείνει σε ιστορικά υψηλά, όπως είναι το 27%, βάσει της πρόβλεψης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Ενδιάμεσα βρίσκονται οι προβλέψεις της Κομισιόν για ανεργία στο 25% το νέο έτος έναντι 26,8% το 2014 και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για μείωση στο 23,8% από 25,8% το έτος που έφυγε.

Μάλιστα, η ΓΣΕΕ σε μία ακόμη πιο δυσοίωνη πρόβλεψη εκτιμά την ανεργία μεταξύ 22% με 23%, έως και το 2020, θεωρώντας ότι δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% μέχρι το 2026, ακόμη και με το πλέον αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,5% με 4% (50.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο).

Δείτε και το προηγούμενο απαράδεκτο προεκλογικό σποτ ΝΔ:»Γιατί κύριε…;» Χωρίς σχόλιο

           

           

hellasforce.com

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προπαγάνδα ψεύδους οι μεγάλες εκροές καταθέσεων, ποια είναι η αλήθεια;

Οι τραπεζίτες διαψεύδουν τα σενάρια περί bank run – Είναι κατασκευασμένα ψέματα
 
Η Γερμανία προετοιμάζεται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα με επίκεντρο το χρέος, όπως αποκαλύπτει το Γερμανικό ινστιτούτο DIW από τα ισχυρότερα της Γερμανίας και στην Ελλάδα ακόμη κάποιοι προσπαθούν μέσω της προπαγάνδας του φόβου του Grexit και του run να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
                         2015-01-11_094659
 
Στο εξωτερικό έχει ξεκινήσει ανεπίσημα ακόμη μια συζήτηση για το χρέος και στην Ελλάδα, με διαρροές και ψέματα αναφέρεται ότι υπάρχει κίνδυνος Grexit ενώ παρουσιάζουν στοιχεία ότι έχουν σημειωθεί εκροές 3 με 5 δισεκ. ευρώ.
 
Με βάση τα επίσημα στοιχεία Νοεμβρίου οι καταθέσεις στην Ελλάδα ήταν 164,29 δισεκ. ευρώ και με βάση τις διαρροές θα πρέπει με βάση τα στοιχεία Δεκεμβρίου του 2014 οι καταθέσεις να έχουν μειωθεί στα 161 με 159 δισεκ. ευρώ.
 
Δηλαδή σε διάστημα 30 ή 39 ημερών έως και την 9η Ιανουαρίου του 2015 (1 Δεκεμβρίου του 2014 έως 9 Ιανουαρίου του 2015) θα πρέπει να έχει καταγραφεί εκροή 3 με 5 δισεκ.
 
Ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν επιβεβαιώνονται από τους έλληνες τραπεζίτες, οι οποίοι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς το πολιτικό σύστημα, δεν μπορεί οι καταθέσεις να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας, δεν μπορεί το bank run να είναι αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας, πρόκειται περί πολιτικής αθλιότητας.
 
Οι τραπεζίτες αναφέρουν στο bankingnews.gr ότι η εκροή είναι της κλίμακας του 1,95 με 2,1 δισ. και σημειώθηκε κυρίως τις ημέρες των εορτών και μια μικρής κλίμακας εκροή αρχές Ιανουαρίου.
 
Αναλογικά με τα 75 δισεκ. που χάθηκαν σε 4 χρόνια από την Ελλάδα τα 1,95 με 2,1 δισεκ. είναι ένα μικρό και αντιμετωπίσιμο πρόβλημα.
 
Ορισμένοι αναφέρουν ότι από τις τράπεζες έχουν φύγει 3 δισεκ. και μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι υπάρχει εκροή 5 δισεκ.
 
Τα 5 δισεκ. είναι μια ανοησία που δυστυχώς χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ορισμένοι επικαλούνται.
 
Το bankingnews.gr επικοινώνησε με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και έθεσε το εξής ερώτημα ποιας κλίμακας είναι η εκροή στις καταθέσεις;
 
Κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας Πειραιώς αναφέρει στο bankingnews.gr  ότι
«η μείωση στις καταθέσεις που σημειώνεται είναι διαχειρίσιμη και μικρής κλίμακας. 
Η Πειραιώς κατέχει το 1/3 του μεριδίου αγοράς καταθέσεων στην Ελλάδα περίπου 30% και οι μειώσεις που είχαμε ήταν 400-500 εκατ και οι περισσότερες πραγματοποιήθηκαν προς το τέλος του μήνα. 
 
Στην Πειραιώς λόγω της προεκλογικής περιόδου και της σπέκουλας με τις καταθέσεις, παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις και μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στις καταθέσεις.
 
Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι οι μεγαλύτερες μειώσεις ήταν την περίοδο των εορτών τάση λογική καθώς λόγω του τέλους του 2014 πληρώθηκαν οι τελευταίες φορολογικές υποχρεώσεις.
 
Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε καταγράψει είναι ότι από τις καταθέσεις που έχουν φύγει συνολικά για τον κλάδο περίπου 2 δισεκ. ευρώ, το 50-60% θα πρέπει να αποδοθεί στα σενάρια bank run δηλαδή  1-1,2 δισεκ. και το 75%  του 1 με 1,2 δισεκ. είναι εκροές σε μετρητά δηλαδή αφορούν μικροκαταθέτες που παίρνουν σε μετρητά τα χρήματα τους.  Μεγαλοκαταθέτες και εταιρίες δεν έχουν μειώσει τις καταθέσεις τους»
 
Ο ίδιος κορυφαίος τραπεζίτης προσθέτει «κάθε φορά που γίνεται πολιτική συζήτηση για τις καταθέσεις είναι σκόπιμο να μιλούν οι ειδικοί και όσοι γνωρίζουν.  Δεν μπορεί οι καταθέσεις να αποτελούν αντικείμενο προεκλογικής εκστρατείας, να μείνουν μακριά οι τράπεζες και οι καταθέσεις από τα πολιτικά παίγνια και την προπαγάνδα»
 
Το bankingnews.gr έθεσε το ίδιο ερώτημα και στην ΕΚΤ και την απάντηση που λάβαμε ήταν η εξής «η μείωση στις καταθέσεις ήταν μεταξύ 1 με 1,5 δισεκ με βάση διαθέσιμα στοιχεία στην Ελλάδα δεν υπάρχει φαινόμενο bank run»
 
Η προπαγάνδα ψεύδους θα καταρρεύσει για μια ακόμη φορά.
Ωστόσο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι το γερμανικό ινστιτούτο DIW Deutsches Institut für Wirtschaftsforschung αναφέρει ότι θα πρέπει η Ευρώπη να εξετάσει το θέμα του χρέους ακόμη και haircut ενώ εδώ στην Ελλάδα, πολιτικοί επικίνδυνοι για τον τόπο και το έθνος κινδυνολογούν αντί να προτάσσουν το εθνικό συμφέρον.
 
Το μεγαλύτερο γερμανικό ινστιτούτο αναφέρει ότι πρέπει να κουρευτεί το 50% των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα δηλαδή 120 δισεκ. κούρεμα και στην Ελλάδα η πολιτική μικρότητα κυριαρχεί.
 
Αντί να γίνει σημαία της προεκλογικής περιόδου το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, πολιτικοί φελλοί κινδυνολογούν με σκοπό να επηρεάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Η Ευρώπη αρχίζει να μιλάει για haircut και στην Ελλάδα πολιτικοί συνεπικουρούμενοι από δήθεν θεσμικούς παράγοντες κινδυνολογούν για Grexit και bank run.
 
Πρόκειται για ότι πιο άθλιο, επικίνδυνο και προσβλητικό για την Ελλάδα.
 
Πραγματικά ντροπή μας.www.bankingnews.gr

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είναι αδίστακτοι, αλλά μπορούμε να τους νικήσουμε!

Του ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑ*

«Στην πραγματικότητα, η ελληνική «ανταρσία» κατά της λιτότητας δεν είναι ούτε από τα πριν χαμένη ούτε από τα πριν κερδισμένη. Δεν υπάρχει ανατροπή της λιτότητας χωρίς σύγκρουση με το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για σύγκρουση με ένα σύστημα σε βαθιά κρίση, που επομένως δεν είναι παντοδύναμο».
 

«Η Ελλάδα θα είναι πολύ πιο σημαντική για τις παγκόσμιες αγορές κατά τις επόμενες εβδομάδες απ’ ό,τι η Ρωσία και η Ουκρανία σε όλο το 2014».
Τσαρλς Ρόμπερτσον, επικεφαλής οικονομολόγος της Renaissance Capital


«Ένα τέτοιο βήμα (σ.σ. έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ) θα ήταν συνδεδεμένο με πολύ υψηλά ρίσκα για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Ακόμη κι αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι συγκρίσιμη με αυτήν άλλων κρατών-μελών, με αυτό θα βγάζαμε το τζίνι από το μπουκάλι, το οποίο όμως θα μπορούσαμε δύσκολα να ελέγξουμε».
Πέτερ Μπόφινγκερ, Γερμανός οικονομολόγος 




 

 

Μπροστά στις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης, η «ψυχολογική» παράμετρος που υποδηλώνει το «ισοζύγιο ελπίδας και φόβου» αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Πράγματι, η στρατηγική του Σαμαρά και των κέντρων του συστήματος που τον στηρίζουν είναι μια επιθετική εκδοχή στρατηγικής του φόβου. Με σχεδόν... βιβλικές περιγραφές, ο Σαμαράς και τα «παπαγαλάκια» του, κομματικά στελέχη και μιντιακό προσωπικό, παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν φορέα των... 7 πληγών του Φαραώ: θα μας βγάλει από το ευρώ για να υποστούμε τη σύγχρονη «μικρασιατική καταστροφή», θα οδηγήσει σε φυγή καταθέσεων και χρηματιστηριακή κατάρρευση, θα είναι υπεύθυνος που οι αγρότες θα χάσουν τις επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ, θα οδηγήσει σε απώλεια των συντάξεων, θα γκρεμίσει το τείχος στον Έβρο και θα πλημμυρίσουμε... αιμοσταγείς μετανάστες, θα αφοπλίσει την αστυνομία με αποτέλεσμα οι κοινοί κακοποιοί αλλά και οι τρομοκράτες να μπουν με τα όπλα στα σπίτια μας, θα...

Το αστικό-μνημονιακό σύστημα, έχοντας χάσει προ πολλού τη δυνατότητα να ηγεμονεύει, δηλαδή να πείθει ότι το συμφέρον της αστικής τάξης ταυτίζεται με το γενικό κοινωνικό συμφέρον, έχει αντιστρέψει το σχήμα: αφού δεν μπορεί να ταυτίσει τα συμφέροντα του εγχώριου και διεθνούς συστήματος με το γενικό κοινωνικό συμφέρον, ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με τη γενική κοινωνική καταστροφή! Για να ισχυριστεί, έμμεσα, υπόρρητα και μιλώντας στο μαζικό υποσυνείδητο, ότι η καταστροφή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απείρως χειρότερη από αυτήν που... εγγυώνται οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ»

Ενώ όμως ο Σαμαράς εντείνει τη στρατηγική του φόβου οδηγώντας την σε γκροτέσκες ή και γελοιογραφικές εκδοχές, στις ευρωπαϊκές καγκελαρίες η προ ολίγων εβδομάδων ομοφωνία και επίδειξη αποφασιστικότητας και «σιδερένιας θέλησης» κατά της διαφαινόμενης «ελληνικής ανταρσίας» έχει δώσει ήδη τη θέση της στις δημόσιες διαφορετικές εκτιμήσεις, διαφωνίες, ακόμη και προσανατολισμούς.

Οι φωνές που πλέον ζητούν σεβασμό της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού και αποφυγή ωμών παρεμβάσεων στις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, που δίνουν δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης και διαγραφής ενός μη εξυπηρετήσιμου χρέους, πληθαίνουν, αλλάζοντας το κλίμα. Όσο για τη διαγραφή του χρέους και το περιβόητο Grexit, αυτό διχάζει ακόμη και τη γερμανική ελίτ, όπου εμφανίζονται φωνές σαν αυτές του Πέτερ Μπόφινγκερ και του Χανς-Βέρνερ Ζιν, προτάσεις για διπλό νόμισμα στην Ελλάδα, αλλά και φωνές στον ίδιο τον κυβερνητικό συνασπισμό που ζητούν να μη συμπεριφέρεται η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα σαν σερίφης...

Ευρωπαϊκά και διεθνώς, η «συμμαχία του τρόμου» ραγίζει. Οι «σκληροί», με πρώτο και καλύτερο τον πυρήνα του γερμανικού ιμπεριαλισμού που εκπροσωπείται από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, ασφαλώς δεν έχουν σιγήσει ούτε παραιτηθεί –πώς θα μπορούσε άλλωστε– αλλά καταγράφεται πλέον μια μεγάλη ποικιλία προσεγγίσεων, προτάσεων, εκτιμήσεων κ.λπ.

Η κοινή έχθρα απέναντι στην ελληνική «ανταρσία» κατά της λιτότητας παραμένει, αλλά επειδή λόγω της δικής τους βαθιάς κρίσης δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι και ενωμένοι στη μέθοδο με την οποία θα την αντιμετωπίσουν.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ!

Αυτή η αντιφατική εικόνα οφείλεται ακριβώς στο βάθος της κρίσης του συστήματός τους, που τους κάνει ευάλωτους, αμφιθυμικούς, ανασφαλείς.

Η κατάσταση αυτή τροφοδοτεί δύο ειδών αντιμετωπίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Αριστερά.

Από τη μια, μια αστήρικτη αυτοπεποίθηση ότι η Ευρωζώνη και το διεθνές σύστημα είναι περίπου... υποχρεωμένοι να «υπομείνουν» τη διαγραφή του χρέους και την ανατροπή της λιτότητας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για λάθος, που υπερεκτιμά ή βλέπει αποκλειστικά τη μία πλευρά: την κρίση του συστήματος που το κάνει ευάλωτο και ανασφαλές.


Από την άλλη, κυρίως στην εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά, κυριαρχεί μια πεσιμιστική άποψη ότι είμαστε από τα πριν καταδικασμένοι.

Ασφαλώς σε αυτήν την άποψη βαραίνει και η λαθεμένη εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απλώς μια «συστημική λύση».

Δεν πρόκειται όμως μόνο γι’ αυτό, αλλά και για μια λάθος ανάγνωση που υποτιμά το βάθος της κρίσης του συστήματος και της Ευρωζώνης και τις δυνατότητες να σπάσουν «αδύναμοι κρίκοι» του.

Στην πραγματικότητα, η ελληνική «ανταρσία» κατά της λιτότητας δεν είναι ούτε από τα πριν χαμένη ούτε από τα πριν κερδισμένη. Δεν υπάρχει ανατροπή της λιτότητας χωρίς σύγκρουση με το σύστημα, αλλά ταυτόχρονα πρόκειται για σύγκρουση με ένα σύστημα σε βαθιά κρίση, που επομένως δεν είναι παντοδύναμο. Το μόνο σίγουρο είναι η σύγκρουση, όχι η έκβασή της –ούτε για μας ούτε για το σύστημα.

«ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ»

Ξαναγυρνώντας στην εσωτερική πολιτική σκηνή, είναι επίσης φανερό ότι η ελληνική αστική τάξη θέλει πάση θυσία να απονευρώσει, να «περικυκλώσει» με κάθε τρόπο, να υπονομεύσει και να καταστείλει μια ανταρσία κατά των μνημονίων και της λιτότητας.

Ταυτόχρονα, η δική της κρίση και η καταστροφή πολλών πολιτικών της εφεδρειών δεν της επιτρέπουν να έχει μια ενιαία στρατηγική και ενιαία κέντρα εκπόνησης και εφαρμογής μιας τέτοιας στρατηγικής.

Η προσπάθεια κατασκευής νέων πολιτικών «αναχωμάτων» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη, αλλά μέσα σε ένα κρισιακό πλαίσιο.

Πολλοί θα επιθυμούσαν το κόμμα του Γιωργάκη να αποτελέσει «ανάχωμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκαλεί ταυτόχρονα και μια διαλυτική «φαγωμάρα» στο χώρο του φιλελεύθερου Κέντρου και της Κεντροαριστεράς.

Ο Βενιζέλος βλέπει με πανικό ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής, η ΔΗΜΑΡ διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, διάφοροι «ανεξάρτητοι» της συμφοράς σαν τον Τατσόπουλο και τον Λυκούδη καταλήγουν στο Ποτάμι, το οποίο όμως βλέπει τη δυναμική του να ανακόπτεται τόσο εξαιτίας της ταξικής και πολιτικής πόλωσης όσο και εξαιτίας του γενικού «στριμώγματος» και του διαλυτικού χαρακτήρα που παίρνουν πλέον οι διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Αποβάλλοντας τη ΔΗΜΑΡ σαν ξένο σώμα, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει αντικειμενικά –έστω και διά της τεθλασμένης– στο να αφήσει το χώρο του «πολιτικού κέντρου» να συνθλιβεί στις μυλόπετρες της ταξικής και πολιτικής πόλωσης.

Για να είναι όμως αποτελεσματική μια τέτοια επιλογή, για να οδηγήσει στην ήττα των σεναρίων δημιουργίας «αναχωμάτων», στον πολυκερματισμό και τη συντριβή του χώρου της Κεντροαριστεράς, πρέπει να υπηρετηθεί συνειδητά, με μια εκλογική καμπάνια που θα αναδεικνύει το ταξικό περιεχόμενο της αντιπαράθεσης: εμείς ή αυτοί!

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ως τη Δευτέρα οι αιτήσεις απαλλαγής από κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για επιτηδευματίες με ετήσιο τζίρο ως 10.000 ευρώ

Προθεσμία ως τη Δευτέρα έχουν οι επιτηδευματίες με ετήσιο τζίρο έως 10.000 ευρώ να υποβάλουν αίτηση για την εφορία για την απαλλαγή τους από το κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην οποία διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος για τις προϋποθέσεις απαλλαγής θα διενεργείται σε κάθε περίπτωση μετά την υποβολή της αίτησης.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία της 12 Ιανουαρίου οριζόταν και στον σχετικό νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τίτλοι τέλους για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Τίτλοι τέλους έπεσαν για τις Κυπριακές Αερογραμμές το βράδυ της Παρασκευής, με μια πτήση από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Στον κυπριακό αερολιμένα επικρατούσε βαθιά συγκίνηση και θλίψη την ώρα που προσγειωνόταν η τελευταία πτήση CY337, με εξαμελές πλήρωμα, στις 21.15.

Οι υπάλληλοι των Κυπριακών Αερογραμμών συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λευκωσία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το λουκέτο στον αερομεταφορέα ύστερα από 69 χρόνια λειτουργία.

Η κυπριακή κυβέρνηση, που προετοιμάζει νέα εταιρεία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνει ότι η Κύπρος δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα αεροπορικής σύνδεσης με το εξωτερικό, ενώ έως τώρα τις περισσότερες πτήσεις έχει αναλάβει να καλύψει ο όμιλος Aegean και Ολυμπιακής.

Παρακολουθήστε τι δήλωσε ο κυβερνήτης της τελευταίας πτήσης Θεόδωρος Χατζιάντωνας:

         

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Παρίσι διαδηλώνει την Κυριακή υπερ της Δημοκρατίας και φωνάζει «Je suis Charlie»

Με μια φωτεινή επιγραφή που άναψε πάνω στην Αψίδα του Θριάμβου και γράφει «Το Παρίσι είναι Charlie», η πόλη του φωτός είναι έτοιμη για τη μαζική κινητοποίηση υπέρ της Δημοκρατίας την Κυριακή. Η κινητοποίηση αναμένεται μεγαλειώδης με το πλήθος του συγεκντρωμένου κόσμου να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο. Το παρών θα δώσουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην πορεία θα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Βρετανίας. Το παρών θα δώσει και η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Επίσης στην πορεία αναμένεται να παρευρεθούν και οι Αχμέτ Νταβούτογλου και Σεργκέι Λαβρόφ. Μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υποψήφιο βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή θα πάρει μέρος στην αυριανή μεγάλη πορεία.

Αποκλεισμένο από την πορεία το Εθνικό Μέτωπο της Μαριν Λε Πεν με τον πατέρα της σήμερα να δηλώνει Je ne suis pas Charlie (Λυπάμαι, δεν είμαι Charlie) απορρίπτοντας το σύνθημα και να χαρακτηρίζει το περιοδικό «αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα που είναι απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική».

Ωστόσο, ήδη αναλυτές κάνουν λόγο -τη στιγμή που η Γαλλία η οποία μετά τις τρεις εφιαλτικές ημέρες τρόμου μετρά συνολικά 17 νεκρούς ενώ και η Ευρώπη βυθίζεται στο φόβο της ξενοφοβίας και της τρομοκρατίας - ότι η ζημιά έχει ήδη γίνει και η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου αναμένεται να αποκομίσει οφέλη από τον αποκλεισμό της και την προθυμία που έδειξε να χρησιμοποιήσει σκληρότερη γλώσσα για να περιγράψει την επίθεση, ενόψει των δύο εκλογικών αναμετρήσεων που θα διεξαχθούν φέτος σε δήμους και περιφέρειες.

Την ίδια ώρα, ο Ρούπερτ Μέρντοχ ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το Σάββατο. Χαρακτηριστικά είπε: Ίσως οι περισσότεροι μουσουλμάνοι να είναι ειρηνιστές, αλλά εώς ώτου αναγνωρίσουν και καταστρέψουν τον ολοένα αυξανόμενο καρκίνο του τζιχάντ πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνοι.

Παράλληλα, η παγκόσμια κοινότητα μετά το «Je suis Charlie» υποδέχεται το «Je suis Ahmed» το οποίο αποτίει φόρο τιμής στον 42χρονο μουσουλμάνο αστυνομικό Αχμέντ Μεραμπέτ ο οποίος πυροβολήθηκε εξ επαφής στο κεφάλι από τα αδέλφια Κουασί λίγα λεπτά μετά την φονική επίθεση στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Οι Γάλλοι ωστόσο παραμένουν παγωμένοι ενώ διαφεύγει της σύλληψης η σύντροφος του τζιχαντιστή Αμεντί Κουλιμπαλί, Χαγιάτ Μπουμεντιέν, η οποία είναι μία εκ των τεσσάρων ισλαμιστών δραστών που κατηγορείται για τη δολοφονία πέντε εκ των 17 συνολικά νεκρών. Η γαλλική αστυνομία την περιγράφει ως «οπλισμένη και επικίνδυνη» και έχει εξαπολύσει κυνηγητό για τον εντοπισμό της.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημη τουρκική πηγή, η Χαγιάτ Μπουμεντιέν πέρασε πρώτα από την Τουρκία και πιθανότατα πλέον βρίσκεται στη Συρία. Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι τουρκικές αρχές σημείωσαν ότι δεν την συνέλαβαν διότι δεν ειδοποιήθηκαν από το Παρίσι.
Την ίδια στιγμή υπάρχει βίντεο το οποίο κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και υποστηρίζεται ότι σε αυτό φαίνεται να φεύγει από το παντοπωλείο.

       

Η 26χρονη η οποία είναι Αλγερινής καταγωγής ριζοσπαστικοποιήθηκε από τον Κουλιμπαλί. Είναι γνωστή στη γαλλική αστυνομία επειδή φέρεται να συναναστρεφόταν καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Έχει αναφερθεί ότι εμπνεύστηκε από τον Κουλιμπαλί και διάβασε πολλά βιβλία για τη θρησκεία.
Χιλιάδες διαδηλώτες το Σάββατο

Συνολικά 700.000 ήταν οι πολίτες οι οποίοι διαδήλωσαν στη Γαλλία αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα των επιθέσεων. Στην Τουλούζ η μαζικότερη διαδηλώση. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες και πανό που έγραφαν κυρίως την φράση «Είμαι κι εγώ Σαρλί», «τάσσομαι κατά του ρατσισμού», «τάσσομαι υπέρ του διαχωρισμού της θρησκείας από το κράτος». Στη Ναντ το σύνθημα ήταν «Να ζούμε μαζί, ελεύθεροι, ίσοι και αλληλέγγυοι».

Φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις στη Γαλλία

france january 10

(PASCAL LACHENAUD/AFP/Getty Images)

france january 10

(JEAN-SEBASTIEN EVRARD/AFP/Getty Images)

france january 10

(ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Getty Images)

france jan 10

(AP Photo/Lionel Cironneau)

france january 10

(BORIS HORVAT/AFP/Getty Images)

france children

(PASCAL LACHENAUD/AFP/Getty Images)

france january 10

(ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Getty Images)

france toulouse

(ERIC CABANIS/AFP/Getty Images)
france jan 10

(AP Photo/Lionel Cironneau)

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι υποψήφιες που ανέβασαν το…θερμόμετρο στην κάλπη!

Έκλεισαν τα ψηφοδέλτια και κομματικά επιτελεία κατέβασαν τα…δυνατά τους όπλα για να πάρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πρώην μοντέλα, ηθοποιοί αλλά και ωραίες πολιτικοί ανέβασαν το…θερμόμετρο στην κάλπη!  




Νόνη Δούνια: 

Ένα από τα διασημότερα μοντέλα στην Ελλάδα βρέθηκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Η διεύρυνση που επιδίωκε ο πρωθυπουργός, ήρθε παρέα με τη Νόνη Δούνια. Η Νόνη Δούνια είναι υποψήφια στον Πειραιά,

NoniDounia

Άντζελα Γκερέκου:

Μεταγραφή – έκπληξη της τελευταίας στιγμής έκανε η Άντζελα Γκερέκου και μάλιστα χθες είχε συνάντηση με τον  Πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς στο μέγαρο Μαξίμου.

antzela-gkerekou7-570-815x960

Κατερίνα Κάλαγκμπορ

Η Κατερίνα Κάλαγκμπορ που ασχολείται ενεργά με την πολιτική τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, καθώς η πρόταση προς το πρόσωπό της έγινε από πολύ υψηλό στην ιεραρχία, στέλεχος της ΝΔ. Η ίδια θα είναι υποψήφια στη Β” Αθηνών.

aneks_ellin

Έλενα Ράπτη:

Στην Α” Θεσσαλονίκης κατεβαίνει για άλλη μία φορά η Έλενα Ράπτη. Μπορεί η παρουσία της να είναι εντυπωσιακή αλλά η ίδια θέλει να απασχολεί με το έργο της.

elena rapti

Όλγα Κεφαλογιάννη:

Η…υπουργική παρουσία της μαγνήτισε τα βλέμματα, αλλά σίγουρα η Όλγα Κεφαλογιάννη θα συνεχίσει να το κάνει λόγω της κομψής παρουσίας της.

kefalogianni 2

Άννα Καραμανλή:

Η  Άννα Καραμανλή κατεβαίνει και στις εκλογές του ’15 στην Β” Αθηνών. 

anna-karamanli1

Έλενα Κουντουρά:

Το πρώην μοντέλο Έλενα Κουντουρά και νυν υποψήφια με τους ΑΝΕΛ, έχει…μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στην πασαρέλα. Τώρα θέλει να μετρήσει και χιλιόμετρα στη…βουλή!

elena kountoura

Μαρία Σταυρινούδη – Σόδη

Αν και μπήκε στο κοινοβούλιο από σπόντα, κάθε παρουσία της…άναβε τα social media. Μάλιστα, την ημέρα της ορκωμοσίας της έκανε τον αντιπρόεδρο της βουλής, Γιάννη Τραγάκη να παραμιλάει.


sodi-tragakis-435

Η Φωτεινή του Fame story: 

Η Φωτεινή Τσιτσιγκού έγινε γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο «Fame Story 1» και απέκτησε μεγάλο κοινό χάρη στην εξαιρετική φωνή της αλλά και στις κόντρες που δημιουργήθηκαν μέσα στο παιχνίδι με πρώην συμπαίκτριές της. Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η Φωτεινή ασχολήθηκε ενεργά με το τραγούδι αλλά πλέον φαίνεται να την έχει κερδίσει η πολιτική.


hotgreekbodies_p507_m

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαβάστε μερικές αλήθειες για το ευρώ και το GREXIT και πόσα έχασαν όσοι έχουν ευρώ

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

ΑΛΗΘΕΙΑ Νο1

Το ευρώ είναι ένα σκληρό νόμισμα, που όμως μέσα σε ένα μήνα περίπου έχασε το 30% της αξίας του και σήμερα μιλάμε για αναλογία 1 προς 1 με το δολάριο. Με την ουσιώδη διαφορά όμως ότι η άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάθε μήνα κόβει και νέο νόμισμα που διοχετεύει ασύστολα στην αγορά. Από αυτήν την πτώση και σε συνδυασμό με την πτώση στο κόστος των καυσίμων, έχουν επωφεληθεί κράτη με οικονομικά προβλήματα, όπως η χώρα μας, μιας και μπορούν πλέον να εξάγουν σε χαμηλότερες τιμές αναφοράς. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη Γερμανία, που είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική χώρα που πραγματικά χάνει δισεκατομμύρια.

ΑΛΗΘΕΙΑ Νο2

Όσο και να χτυπιούνται η Μέρκελ και τα σκυλάκια της, εντός και εκτός Ελλάδας, έξοδος από το ευρώ δεν προβλέπεται, εάν δεν το επιθυμεί η ίδια η χώρα (ρητή πρόβλεψη στη συνθήκη της Λισαβόνας). Το αν μας συμφέρει μια έξοδος είναι μια μεγάλη και άκρως υποκειμενική συζήτηση και αυτό γιατί το αποτέλεσμα είναι απολύτως εξαρτώμενο από τον πατριωτισμό αυτών που θα κυβερνούν. Δηλαδή ή θα ασχοληθούν με την πατρίδα και τον λαό της – που σημαίνει ελάφρυνση των βαρών, όπως δάνεια, οφειλές σε εφορία, μείωση τιμολογίων ΔΕΚΟ κλπ – ή θα κοιτάξουν την τσέπη των ολίγων, οπότε θα λαός θα κατευθυνθεί κατά Φάληρο μεριά με το λαιμό δεμένο με σχοινί και πέτρα.


ΑΛΗΘΕΙΑ Νο3

Μια έξοδος από την Ε.Ε. δεν σημαίνει έξοδο και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ντε φάκτο το Μαυροβούνιο και το Κόσοβο χρησιμοποιούν το ευρώ, χωρίς να είναι μέλη είτε της Ε.Ε. είτε της Ευρωζώνης. Ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, και παύσης πληρωμών του χρέους της, δεν υπάρχει τίποτα που να την υποχρεώνει να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Ξεχάστηκε εξάλλου, ότι δύο φορές το 2011 και το 2012 η Ελλάδα χρεοκόπησε αλλά έμεινε στη ζώνη του ευρώ;
 
ΑΛΗΘΕΙΑ Νο4

Το τελευταίο διάστημα διατυμπανίζει η συγκυβέρνηση, ότι σχεδόν 1 δις έφυγε από τις τράπεζες μόνο τις τελευταίες μέρες του 2014. Την ίδια ώρα διατυμπανίζει περιχαρής ότι πληρώθηκαν 2 δις σε φόρους, τέλη, ΕΝΦΙΑ κλπ. Κάπου το έχασαν ή μου φαίνεται ή μήπως νομίζουν ότι υπάρχουν 2 δις στα σπίτια μας;

ΑΛΗΘΕΙΑ Νο5

Όσοι έχετε χρήμα σε ρευστό τον τελευταίο μήνα χάσατε 30 της αξίας του. Το γιατί δείτε την αλήθεια Νο1. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιώτες. Απλά δεν το καταλαβαίνεται άμεσα. Όσοι κάνετε αγορές με πληρωμές σε δολάριο έχετε ήδη καταλάβει τη λυπητερή…


πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι έβγαλαν 1,5 δισ. στο εξωτερικό

Το 2012, την περίοδο που υπήρχε έντονη φημολογία περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, μια «χούφτα» δημόσιοι υπάλληλοι αποφάσισαν να βγάλουν σε τράπεζες του εξωτερικού πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Στην πλειονότητά τους ήταν γιατροί του ΕΣΥ και εκπαιδευτικοί, όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Εκείνη την εποχή, εξαιτίας του τρόμου για το Grexit, έφυγαν από την Ελλάδα, πάνω από 25-30 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στις τράπεζες της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, κ.λ.π. Πολλά από αυτά τα χρήματα δεν είχαν δηλωθεί ποτέ στην εφορία. Δηλαδή ήταν «μαύρα». Προφανώς εκείνη την εποχή κανείς δεν υπολόγιζε ότι θα ερχόταν η ώρα της εφορίας.

                        
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!