EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σύγκρουση τρένου με Ι.Χ. στον Βόλο

Σύγκρουση αυτοκινήτου με τρένο σημειώθηκε σήμερα το βράδυ, περίπου στις 21:30, στη Νέα Ιωνία, στον Βόλο.

Ένας 55χρονος άντρας προσπάθησε να διασχίσει με το αυτοκίνητό του τις σιδηροδρομικές γραμμές της οδού Μπότσαρη, στον Βόλο, με κατεύθυνση από την Νέα Ιωνία προς τους Αγίους Αναργύρους, την ώρα που οι μπάρες του τρένου είχαν κατέβει και το προειδοποιητικό καμπανάκι χτυπούσε.

Η σύγκρουση του τρένου με το Ι.Χ. ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει το e-volos, τον εγκλωβισμό του 55χρονου οδηγού, στο αυτοκίνητό του, και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 4 οχήματα και 9 πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό του άντρα.

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου έχοντας τις αισθήσεις του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νόνη Δούνια και τέζα τα κομμούνια!

Νόνη Δούνια και τέζα τα κομμούνια! Αφίσα που κυκλοφορεί.

Γκερέκου Άντζελα και Δούνια Νόνη - batsi,gurunia,dolofonη.   Νέο σύνθημα στα Εξάρχεια.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζάππειο νούμερο…14; Τα… έδωσε όλα ο Σαμαράς

Το πρόγραμμα που ονομάζεται «Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης» της ΝΔ παρουσιάστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο InterContinental.
Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε ανά κατηγορίες ενώ ο Αντώνης Σαμαράς έκανε εκτενή αναφορά στο έργο της απερχόμενης κυβέρνησης.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ από το 2015, δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας έως το 2021, πρόγραμμα φορολογικών ελαφρύνσεων, δέσμευση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και φρένο σε μειώσεις συντάξεων και εισοδημάτων περιλαμβάνει η προεκλογική ατζέντα του πρωθυπουργού, σε μία προσπάθεια να κατευναστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια για το πρόγραμμα λιτότητας και τα όσα πλήγματα επέφερε κατά την περίοδο της κρίσης.

Η ομιλία Σαμαρά

«Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το «λεφτά υπάρχουν»»«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος να είναι παραγωγός πλούτου. Εμείς θέλουμε το μέλλον στα χέρια των Ελλήνων. Κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού. Θέλουμε την αληθινή ανάπτυξη με την αγορά ελεύθερη να καινοτομήσει», ανέφερε στην έναρξη της ομιλίας του ο Αντώνης Σαμαράς.
Εν συνεχεία εξαπέλυσε βέλη κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το δήθεν σχέδιό τους βασίζεται στη συνταγή που μας έφτασε στην χρεοκοπία».

Ασκώντας κριτική στις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στις παλαιότερες δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, ο Α. Σαμαράς ανέφερε: «Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία, κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη. Μας υπόσχονται ότι από λεφτά που δεν υπάρχουν θα χρηματοδοτήσουν συντάξεις, μισθούς και θα φέρουν διόγκωση του χρέους. Εμείς λέμε ότι ο τόπος πρέπει να αρχίσει να παράγει ξανά με εξωστρεφή οικονομία. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που να ευνοεί την επιχειρηματικότητα και να απελευθερώνει τον δυναμισμό του λαού μας. Η κυβέρνηση απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, ενώ υπάρχει κόμμα που θέλει να στήσει παγίδα στον ελληνικό λαό παρόμοια με το «λεφτά υπάρχουν». Ο ελληνικός λαός δεν θα πέσει από το ένα ναρκοπέδιο στο άλλο», δήλωσε.

Ο Αντώνης Σαμαράς συνέχισε την ομιλία του αναφέροντας τον εθνικό στόχο που είναι «η δημιουργία μιας νέας παραγωγικής βάσης με ανταγωνιστικότητα και προϊόντα εξωστρεφή. Η εθνική μας πίτα πρέπει να μεγαλώσει με περιβάλλον που να ευνοεί τις επιχειρηματικές επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στον πολιτισμικό πλούτο της χώρας μας λέγοντας: «Βασιζόμαστε σε έναν λαό που παράγει και ακτινοβολεί. Με τον πολιτισμό και την ιστορία του που είναι πηγή έμπνευσης».

Απολογισμός και εξαγγελίες

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της κυβέρνησής του λέγοντας ότι «ο ΟΟΣΑ και άλλοι κατατάσσουν την Ελλάδα στη χώρα με πολιτικές προς την ανάπτυξη. Η Ελλάδα κατατάσσεται στις μεταρρυθμίσεις πρώτη το 2012 και το 2013».

«Τα τελευταία δύο χρόνια σε περιβάλλον κρίσης μειώθηκε η φορολογική επιβάρυνση από το 45% στο 42%, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης μειώθηκαν κατά 30%, ο φόρος ενοικίων στο 11%. Μειώθηκε ο φόρος μεταβίβασης και προχωρήσαμε στην ρύθμιση των οφειλών μέχρι 100 δόσεις. Ενισχύσαμε την προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων μέχρι 1500 ευρώ. Καταργήθηκε ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων», είπε.

Για τα επόμενα χρόνια δεσμεύθηκε ότι «θα προχωρήσουμε σε μεγάλες ανατροπές με όλο και περισσότερη απασχόληση και ευημερία για τον κόσμο. Γιατί η δύναμη του λαού είναι η ανταγωνιστικότητα».

Αριθμώντας το έργο της διακυβέρνησής του την τελευταία διετία τόνισε:

Πρώτον, κλείσαμε τρεις προϋπολογισμούς κάτω από δύσκολες συνθήκες με νούμερα πραγματικά. Θυμηθείτε μόνο πόσο έπεφταν έξω οι προϋπολογισμοί τα προηγούμενα χρόνια. Μπορούμε να φύγουμε από το μνημόνιο έναν χρόνο νωρίτερα.

Δεύτερον, ξεκινήσαμε την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου που θα δημιουργήσει εισοδήματα, έσοδα για το κράτος και ανάπτυξη. Καταγράφηκε πλήρως (σ.σ. η περιουσία του δημοσίου) και άρχισε να αξιοποιείται και άρχισε να αποδίδει. Εδώ οι επενδύσεις ήταν ταμπού και είναι ακόμα για κάποιους και ονειρεύονται αποκρατικοποιήσεις.

Τρίτον, ψηφίστηκε για πρώτη φορά ισοσκελισμένος προϋπολογισμός. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες. Όταν το πρωτοείχαν εξαγγείλει κάποιοι μας ειρωνεύτηκαν. Σήμερα σιωπούν.

Έχουν γίνει τομές χωρίς προηγούμενο.

Οικονομικός σχεδιασμός

Αναφερόμενος στο νέο οικονομικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, υποσχέθηκε ότι «θα γίνουν ανατροπές» τις οποίες ανακοίνωσε:

• Υπάρχει πλήρες αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο αναπτύσσουμε. Αφορά τους τομείς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αυξηθεί η ελληνική οικονομία. Δεν είναι αυθαίρετες προβλέψεις, είναι σχεδιασμός, είναι μια πραγματική ανατροπή.

• Το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν ανταγωνιστικότητα.

• Πρόγραμμα φορολογικών μειώσεων σε όλους τους τομείς, οι οποίες θα γίνουν μεθοδικά με συγκεκριμένους στόχους σε ορίζοντα μερικών ετών. Οι συνθήκες ανάπτυξης και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα είναι πολύ πιο γρήγορες χωρίς όμως να δημιουργούνται ελλείμματα.

• Δίκαιο κοινωνικό κράτος που θα στηρίζει τον αδύναμο, που δεν θα μοιράζει πρόωρες συντάξεις και δεν θα κοροϊδεύει τους συνταξιούχους. Θα βοηθά εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Θα δημιουργηθεί σύγχρονο κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους αδυνάτους.

«Δεν υπάρχει ανάπτυξη σε μια χώρα όταν αυτή λυγίζει από τα οικονομικά βάρη. Δεν υπάρχει οικονομικό πρόγραμμα χωρίς κοινωνική συνοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Σχεδιασμός για την ανάπτυξη

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει τα επίπεδα ευημερίας που είχε πριν από την κρίση. Οι επτά ηγετικοί τομείς που μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει είναι:

Αγροτική Aνάπτυξη
Τουρισμός
Ενέργεια και Περιβαλλοντική Βιομηχανία
Έρευνα και τεχνολογία
Ναυτιλία
Διαμετακομιστικό εμπόριο
Βιομηχανία φαρμάκων.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το savoir vivre της ελληνικής δημοσιογραφίας ή αλλιώς η επιτομή της γελοιότητας

Όταν το 1671 στο βιβλίο «Νέος οδηγός του πολιτισμού που χρησιμοποιείται στη Γαλλία μεταξύ των τίμιων ανθρώπων», ο Αντουάν ντε Κουρτέν εισήγαγε την λέξη savoir vivre δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η συγκεκριμένη λέξη θα έβρισκε πλήρη εφαρμογή (sic) στον τρόπο που ασκείται η δημοσιογραφία το 2015 στην Ελλάδα.

Θα εξηγηθώ. Παρατηρούσα διάφορα πρωινάδικα τα οποία είχαν καλεσμένο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος κατηγορείται για την ιστορία των αδήλωτων offshore εταιρειών. Ως τηλεθεατής θα περίμενα, λοιπόν, να ερωτηθεί ο κ. Πρόεδρος για την εμπλοκή του στην υπόθεση και κυρίως να δώσει πειστικές εξηγήσεις, πέραν του «θέλουν να χτυπήσουν το 2.8%, μου την έστησαν» και των διάφορων άλλων συνηθισμένων πολιτικών δικαιολογιών που συνοδεύουν -ως είθισται- ανάλογες περιπτώσεις.

Βέβαια για να πάρεις μια τέτοιου είδους απάντηση θα πρέπει να θέσεις και το ανάλογο ερώτημα, όπως παραδείγματος χάρη πως είναι δυνατόν οι εταιρείες να δηλώνονται μια φορά και έκτοτε να εξαφανίζονται…

Αντ” αυτού η ερώτηση που διατυπώθηκε από τους οικοδεσπότες-παρουσιαστές ήταν «κ. Πρόεδρε τι έχετε να μας πείτε για την αναμιξη του ονόματός σας σε αυτή την ιστορία» και πέραν τούτου, ουδέν! Μιλάμε για τόσο «σκληρή» ερώτηση, ικανή να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον εκάστοτε καλεσμένο.

Προσοχή! Δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση Καρατζαφέρη. Ανάλογες ερωτήσεις έγιναν και στις περιπτώσεις Γκερέκου-Οικονόμου των «πολιτικών Μαραντόνα» που αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο, σε σημείο να αναρωτιέσαι εάν είναι στραβός ο γυαλός ή απλά αν στραβά δημοσιογραφούμε…

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάγωσαν» λόγω εκλογών οι 4.500 απολύσεις στο δημόσιο

«Παγωμένες» λόγω εκλογών, αλλά κυρίως λόγω της απροθυμίας των αρμόδιων υπουργών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ενόψει προεκλογικής περιόδου, παραμένουν οι υπολειπόμενες 4.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση των συνολικά 15.000 αναγκαστικών αποχωρήσεων για τη διετία 2013-2014.

Η προθεσμία υλοποίησης της δέσμευσης έχει τυπικά λήξει με την εκπνοή του περασμένου έτους και όπως όλα δείχνουν η επίτευξη του στόχου μετατίθεται για την επόμενη αξιολόγηση της τρόικα, προφανώς μετά τις εκλογές, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Καθημερινής. Ακόμα και τότε πάντως είναι εξαιρετικά πιθανό η δέσμευση να μην υλοποιηθεί (ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος) καθώς μέχρι και σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί και συγκεκριμένα οι υπουργοί Παιδείας, Πολιτισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταφορών δεν έχουν ξεκινήσει καν τη διαδικασία της αξιολόγησης των δομών των ΝΠΙΔ που είναι στη δικαιοδοσία τους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης έχει επανειλημμένως εκφράσει δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για τη μη συνεργασία των υπουργών, ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι δηλώσεις αρμόδιων στελεχών του υπουργείου στην Καθημερινή. «Εμείς ως υπουργείο ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε. Εχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Δεν μπορούμε να εξαναγκάσουμε τους υπουργούς να πράξουν τα αυτονόητα, τα οποία αποτελούν εκτός από μνημονιακή δέσμευση και απόφαση του ΚΣΜ», αναφέρουν.

Ηδη από το περασμένο καλοκαίρι είχαν διαφανεί οι πρώτες παρεκκλίσεις από τον σχεδιασμό των υπολειπόμενων απολύσεων. Την αρχή έκανε ο υπουργός Παιδείας Ανδ. Λοβέρδος που αντετέθη στο μέτρο και μάλιστα ήρθε και σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο κ. Λοβέρδος μέχρι και σήμερα εμμένει στη θέση του, όπως προκύπτει από την άρνησή του να υπογράψει την επανατοποθέτηση μέρους των «διαθέσιμων» διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Πέραν αυτών, σε διαθεσιμότητα βρίσκονται και υπάλληλοι άλλων υπουργείων. Οσοι δεν επανατοποθετηθούν -εκτιμώνται σε περίπου 2.000 άτομα- θα απολυθούν. Την αντίθεσή του στις απολύσεις έχει δηλώσει και ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Βάσει του σχεδιασμού του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τους φορείς του συγκεκριμένου υπουργείου επρόκειτο να απομακρυνθούν περίπου 850 άτομα, ωστόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις, αλλά αντίθετα χρειάζονται προσλήψεις.

Ακριβώς την ίδια στάση, της μη συνεργασίας, τηρούν και οι υπουργοί Αγρ. Ανάπτυξης (150 απολύσεις) και Πολιτισμού (100 απολύσεις). Πέραν των «διαθεσίμων» που δεν θα επανατοποθετηθούν και του πλεονάζοντος προσωπικού από φορείς των παραπάνω υπουργείων, βάσει του κυβερνητικού σχεδιασμού οι εναπομείνασες 4.500 απολύσεις θα συμπληρωθούν από επίορκους, από αυτούς που έχουν πλαστά πιστοποιητικά, από παράνομες μετατροπές συμβάσεων, καθώς και από τους 1.800 συμβασιούχους που απασχολούνταν κυρίως στους ΟΤΑ βάσει προσωρινών διαταγών και πλέον τέθηκαν εκτός Δημοσίου με δικαστικές αποφάσεις.

Το εάν οι 1.800 θα προσμετρηθούν στις 4.500 απολύσεις παραμένει ανοιχτό, ωστόσο κυβέρνηση και τρόικα φέρονται να έχουν συμφωνήσει διά της σιωπής.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κολοσσός πετάει στον δρόμο 1.600-1.800 υπαλλήλους του

Στην κατάργηση 1.600 με 1.800 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο προχωράει ο αμερικανικός κολοσσός στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης του ομίλου τα τελευταία 15 χρόνια, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της.

Ο λόγος για την αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών Coca-Cola, που όπως αναφέρει η εκπρόσωπός της, Αν Μουρ, μέχρι στιγμής έχουν καταλήξει σε 1.600 με 1.800 θέσεις εργασίας [...] οι οποίες θα καταργηθούν τους επόμενους μήνες σε όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με έδρα την Ατλάντα των ΗΠΑ από το 2000. Τότε είχε καταργήσει περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας έπειτα από απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία.

«Αναδιαρθρώνουμε το σχέδιο λειτουργίας μας ώστε να εξορθολογίσουμε και να απλοποιήσουμε τον οργανισμό μας για να επιταχύνουμε την παγκόσμια δραστηριότητά μας» συνέχισε η Μουρ, διαβεβαιώνοντας ότι η Coca-Cola δεν έλαβε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία.

Η εταιρία ανακοίνωσε τον Οκτώβριο σχέδιο εξοικονόμησης 3 δισ. δολαρίων τον χρόνο έως το 2019, το δεύτερο μέσα σε μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η Coca-Cola θα διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοί της που θα χάσουν τη δουλειά τους θα αντιμετωπιστούν με «δίκαιο, αμερόληπτο και ανθρώπινο» τρόπο.

Οι θέσεις εργασίας που θα καταργηθούν υπερβαίνουν κατά τι το 1% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο στα τέλη του 2013 ανερχόταν σε 130.600 εργαζόμενους.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο απίστευτος κ. Γιάννης Βρούτσης!

Αντί να τρέξει να κρυφτεί κάπου και να μην εμφανιστεί για την επόμενη 10ετία, ο υπουργός Εργασίας εξέδωσε απολογιστικό υπόμνημα για τα 2,5 χρόνια του έργου του. Σε αυτό δηλώνει ότι αντιμετώπισε την ανεργία κι έφτιαξε και το ασφαλιστικό. Οπότε καλά θα κάνουμε να τον ξαναψηφίσουμε.

Το διανοήθηκε κι ακόμη χειρότερα το έπραξε! Αντί να τρέξει να κρυφτεί κάπου και να μην εμφανιστεί για την επόμενη 10ετία, ο υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, κ.Γιάννης Βρούτσης, εξέδωσε απολογιστικό υπόμνημα για τα 2,5 χρόνια του έργου που επιτέλεσε. Σε αυτό μάλιστα επαίρεται ότι αντιμετώπισε την ανεργία και της έδωσε καθοδική πορεία.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Επίσης περηφανεύεται και για όσα έκανε στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αυτό που από 1/1/2015 δίνει μειωμένες συντάξεις μέχρι και 20% εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών νόμων. Το σύστημα που προβλέπει επίσης αυτόματη μείωση των επικουρικών συντάξεων σε περίπτωση που κάποιο ταμείο δεν πληροί τα κριτήρια βιωσιμότητας του μνημονίου. Την ίδια στιγμή που τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μείωση των αποθεματικών των ταμείων κατά 741 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως χαρακτηριστικά γράφει στο σημείωμά του ο  υπουργός Εργασίας:  «Σταθεροποιήσαμε την αγορά εργασίας και «γυρίσαμε» προς τα κάτω την ανεργία! Με μεταρρυθμίσεις που δημιούργησαν ένα σύγχρονο, απλό και λειτουργικό πλαίσιο ανάπτυξης της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά και με μεγάλες δράσεις στήριξης της απασχόλησης». Επίσης υποστηρίζει ότι «νοικοκυρέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το οποίο στηρίζεται πλέον σε υγιείς και στέρεες βάσεις! Ενδυναμώσαμε την εισπρακτική του βάση, κλείσαμε τρύπες και διαρροές χρόνων, εμπεδώσαμε μια πιο συνεπή και υπεύθυνη ασφαλιστική συνείδηση στους πολίτες και τις επιχειρήσεις»

Μιλάμε για τον ίδιο υπουργό που θεωρεί καταστροφικό για την οικονομία της χώρας το να αυξηθεί στα 751 ευρώ ο κατώτερος μισθός, και έγκλημα το να υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις.

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω ο υπουργός Εργασίας, «επένδυσε» τις απόψεις του και με διάφορα  γραφήματα. Με αυτά προσπέρασε κάτι μικρολεπτομέρειες όπως την δραματική αύξηση των «ευέλικτων μορφών εργασίας», την συρρίκνωση των εισοδημάτων, την εξφαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων, την κατάργηση στην πράξη του 8ωρου, του 5νθήμερου και της κυριακάτικης αργίας. Δημιούργησε για μάς,  έναν δικό του όμορφο κόσμο, όπου μειώνεται η ανεργία της χώρας. και όλα κινούνται σε θετικούς ρυθμούς.

Με άλλα λόγια, μας έβγαλε όλους τρελούς!

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

Τα δύο γραφήματα …επιστημονικής φαντασίας βρίσκονται στο απολογιστικό έγγραφο που εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, και μας δείχνουν ότι στην Ελλάδα η ανεργία μειώθηκε το 2014 και μάλιστα εντυπωσιακά!
Ο μπλε κύλινδρος των 1.531.000 εργαζομένων  το 2014 (με τους γνωστούς μισθούς πείνας των της Ελλάδας του μνημονίου) όπως παρατηρείτε είναι σχεδόν … τριπλάσιος από τον κόκκινο κυλίνδρο των 1.371.450 εργαζομένων του 2013.

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα:

Α) Είναι το 1.531.000 νούμερο ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ ή έστω διπλάσιο του 1.371.450;
Β) Είναι δυνατόν να μας θεωρούν τόσο ηλίθιους;



Σε αυτό το γράφημα  του απολογιστικού υπομνήματος του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση βλέπουμε τους δείκτες ανεργίας να καταρρέουν. Τα ποσοστά ανεργίας δημιουργούν όπως βλέπετε μία απότομη κατηφόρα. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το διακρίνετε (το γράφημα έχει φτιαχτεί για να μην μπορείτε να το διακρίνετε) η τελευταία μπάρα έχει τον αριθμό 25,7% ως ποσοστό ανεργίας. Δηλαδή μας λέει ότι πάνω ένας στους τέσσερις ανθρώπους που μπορούν να εργαστούν είναι άνεργος! (Στην πραγματικότητα οι υπόλοιποι δύο είναι υποαπασχολούμενοι και ό ένας που μένει έχει υποστεί μείωση μισθού).

Τα ερωτήματα προκύπτουν (ξανά) αβίαστα:
Α) Μπορεί κανείς να το αποκαλέσει αυτό μείωση της ανεργίας;
Β) Είναι δυνατόν να μας θεωρούν τόσο ηλίθιους; (Αυτό το ερώτημα παραμένει σταθερό)





Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τώρα για να επανέλθουμε λίγο στον …πραγματικό κόσμο ας δούμε άλλα δύο γραφήματα. Αυτή την φορά από την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για το 2014, που – σας βεβαιώνω- είναι απείρως πιο σοβαρή, ότι γνώμη κι αν έχει κανείς για την τριτοβάθμια οργάνωση κα την συνδικαλιστική της ηγεσία.

Σε αυτό το γράφημα φαίνεται ότι παρότι οι άνεργοι έχουν αυξηθεί τα τελευταία 4 χρόνια έχουν μειωθεί οι επιδοτούμενοι άνεργοι. Αυτό είναι ένα πραγματικό κατόρθωμα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.





Σε αυτό το γράφημα φαίνεται πόσο έχουν μειωθεί οι μισθοί των εργαζομένων σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ελλάδα. Δεν είναι αποκλειστικά επίτευγμα του Γιάννη Βρούτση αλλά έβαλε κι αυτός για τα καλά το χεράκι του.





Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τέσσερα γραφήματα  αναφέρονται στους καταγεγραμμένους ανέργους και όχι στους νέους που ποτέ δεν προσλήφθηκαν πουθενά γιατί ουδείς τους προσέλαβε. Ακριβώς επειδή – σύμφωνα πάντα με τον Γιάννη Βρούτση- μπαίνει τάξη στην ελληνική αγορά εργασίας.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Συνταγματική η διαθεσιμότητα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τρεις αποφάσεις της (15-17/2015), απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους νομικούς ισχυρισμούς, τόσο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όσο και 461 πρώην δημοτικών αστυνομικών, από διάφορους δήμους της χώρας, που ζητούσαν να κριθεί αντισυνταγματικό το καθεστώς της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν.

Σημειώνεται ότι, σε εφαρμογή των νόμων 4093/2012 (έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 -επείγοντα μέτρα εφαρμογής του νόμου 4046/2012, κ.λπ.) και 4172/2013, αλλά και υπουργικών αποφάσεων, καταργήθηκαν χιλιάδες οργανικές θέσεις και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι δημοτικοί αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία και άλλοι στις φυλακές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με πρόεδρο τον Σωτ. Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθ. Αντωνόπουλο, έκρινε ότι η διαθεσιμότητα των πρώην δημοτικών αστυνομικών δεν προσκρούει στα άρθρα 4, 26, 75, 91 102, 103 και 118 του Συντάγματος.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η θέση σε διαθεσιμότητα του εν λόγω κλάδου των εργαζομένων δεν προσκρούει στις επιταγές του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας, που έχει κυρωθεί με τον νόμο 1850/1989, και ούτε αντιβαίνει την ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2000/78 για την ίση μεταχείριση στην απασχόληση). Επίσης, έκριναν ότι δεν προσκρούει η διαθεσιμότητα στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών Υπαλλήλων και στον Υπαλληλικό Κώδικα.

Στις τρεις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφέρεται ότι ο νόμος 4172/2103, με τον οποίο καταργήθηκε η Δημοτική Αστυνομία, δεν προσκρούει στο άρθρο 103 του Συντάγματος, καθώς η κατάργηση αυτή «υπαγορεύθηκε από την μεταβολή αντιλήψεων του νομοθέτη ως προς τον τρόπο οργανώσεως δημόσιας υπηρεσίας, της οποίας οι αρμοδιότητες εντάσσονται στον πυρήνα της κρατικής λειτουργίας, αλλά και από επιτακτικούς δημοσιονομικούς λόγους, λαμβανομένου υπόψη και του ότι οι υπηρετούντες στη Δημοτική Αστυνομία τελούσαν, επίσης, υπό ιδιαίτερο καθεστώς προσλήψεων, αλλά και υπό ιδιαίτερο υπηρεσιακό καθεστώς, εξαιρούμενο κατ΄ αρχήν από τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, ακριβώς λόγω της φύσεως των ασκουμένων από αυτούς καθηκόντων».

Επίσης, σύμφωνα με την Ολομέλεια του ΣτΕ δεν παραβιάζονται: 1) η συνταγματική αρχή της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης, 2) η συνταγματική αρχής της διάκρισης των εξουσιών, 3) η αρχή της διοικητικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ και 4) η αρχή της συνέχειας των δημοσίων υπηρεσιών.

Τέλος, οι σύμβουλοι της Επικρατείας υπογραμμίζουν στις αποφάσεις τους ότι «ο νομοθέτης δεν κωλύεται εξ απόψεως συνταγματικής να καταργήσει την Δημοτική Αστυνομία και μάλιστα χωρίς παράλληλη πρόβλεψη απορροφήσεως του υπηρετούντος σε αυτή προσωπικού».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άρχισαν οι δίκες των τυφλών-«μαϊμού» στη Ζάκυνθο

Άρχισαν εχτές στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου οι δίκες για τη χορήγηση των παράνομων επιδομάτων τυφλότητας.

Δεκάδες Ζακυνθινοί θα βρεθούν στη δικαστική αίθουσα με την κατηγορία της απάτης κατ΄εξακολούθηση.

Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2011, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2012 - το διάστημα από τις 11 έως 13 του μήνα- έγινε έλεγχος στη Ζάκυνθο από το ΙΚΑ.

Από τα 388 άτομα που κλήθηκαν για επανέλεγχο, 146 δεν προσήλθαν, ενώ από 221, που προσήλθαν και κρίθηκε σκόπιμο να εξετασθούν, τυφλοί ήταν μόλις 17,65%.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκύκλιος: Δεν είναι παροχές σε είδος δαπάνες για καύσιμα και διόδια

Δεν θα προσμετρώνται ως παροχή σε είδος τα διόδια και τα καύσιμα που αντιστοιχούν στη χρήση οχήματος το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον εργοδότη στον εργαζόμενο.

Ειδικότερα, με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εκδόθηκε κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, αναφέρεται ότι παροχή σε είδος, φορολογητέα ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, αποτελεί η αγοραία αξία οχήματος παραχωρούμενου σε εργαζόμενο ή εταίρο ή μέτοχο από φυσικό πρόσωπο ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα.

Η παροχή αυτή αποτιμάται σε ποσοστό 30% του κόστους των αποσβέσεων, των επισκευών και συντηρήσεων, των τελών κυκλοφορίας, καθώς και του χρηματοδοτικού κόστους αγοράς ή μίσθωσης, όπως αυτά προκύπτουν από τα βιβλία της επιχείρησης.

Όταν το ανωτέρω κόστος είναι μηδέν, η παροχή αυτή αποτιμάται σε ποσοστό 30% της μέσης δαπάνης ή απόσβεσης κατά τα τελευταία τρία έτη. Οι λοιπές δαπάνες που αφορούν τα οχήματα (καύσιμα, διόδια κλπ) δεν λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό της αγοραίας αξίας του παραχωρούμενου εταιρικού οχήματος.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι Anonymous κήρυξαν διαδικτυακό πόλεμο στους τζιχαντιστές για το μακελειό στην Charlie Hebdo [βίντεο]

Μετά από το μακελειό στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, οι Anonymous κήρυξαν διαδικτυακό πόλεμο στους τζιχαντιστές λέγοντας πως θα ρίξουν όλες τις ιστοσελίδες τους.

Το βίντεο των χάκερ-ακτιβιστών, ανέβηκε στον βελγικό λογαριασμό τους και φέρει την περιγραφή:

«Ένα μήνυμα στην Αλ-Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος και άλλους τρομοκράτες». Στο κλιπ εμφανίζεται ένας άνθρωπος με την μάσκα και αλλοιωμένη φωνή ενώ από κάτω υπάρχει το hashtag #OpCharlieHebdo, το οποίο σημαίνει επιχείρηση Charlie Hebdo.
«Κηρύσσουμε πόλεμο εναντίον σας, στους τρομοκράτες», λέει ο άνδρας και προσθέτει ότι οι

Anonymous θα εντοπίσουν και θα κλείσουν όλους τους λογαριασμούς που συνδέονται με τρομοκράτες και υπάρχουν στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να εκδικηθούν τον θάνατο των ανθρώπων στα γραφεία της Charlie Hebdo.

Γι αυτό τον σκοπό άνοιξαν έναν λογαριασμό στο Twitter τον OpCharlieHebdo και δείχνουν σε όλους τους χρήστες τα ονόματα χρηστών που είναι τζιχαντιστές προκειμένου να τα μπλοκάρουν από το κοινωνικό δίκτυο. Για να μπείτε στο Twitter της «Επιχείρησης Charlie Hebdo» πατήστε ΕΔΩ.

        

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φωτογραφίες από εκατοντάδες αδιάθετα αυτοκίνητα στοιβαγμένη σε αχανή πάρκινγκ.

Φωτογραφίες από εκατοντάδες αδιάθετα αυτοκίνητα στοιβαγμένη σε αχανή πάρκινγκ, σε όλο τον κόσμο, αποτυπώνουν με δραματικό τρόπο, την άλλη πλευρά της οικονομικής κρίσης.

Όταν μειώνονται οι πωλήσεις των αυτοκινήτων οι αλυσίδες παραγωγής μειώνουν το ρυθμό τους αλλά δεν σταματούν εντελώς. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζουν να βγάζουν αυτοκίνητα τα οποία, λόγω της χαμηλής αγοράς, δεν πωλούνται.

Εταιρείες όπως η General Motors, Nissan και άλλες στοιβάζουν τα απούλητα, λόγω κρίσης, αυτοκίνητα σε παλιά αεροδρόμια, πίστες αυτοκίνητων ή ειδικά γκαράζ που έχουν δημιουργηθεί γι'αυτό το σκοπό. Τις αεροφωτογραφίες της Google Maps που δείχνουν τα ατέλειωτα γκαράζ σε Βρετανία, ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, μοιράζονται άνθρωποι στο διαδίκτυο.

















πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντικατάσταση της ελληνικής αστυνομίας από ποιους;

Ακούμε στα τηλεοπτικά πάνελ από δήθεν «προοδευτικούς» να αφοπλιστούν οι αστυνομικοί στην Ελλάδα και τα σύνορα να ανοίξουν, προκειμένου να μπαίνουν μέσα «πολιτικοί πρόσφυγες».

Το παράδειγμα της Γαλλίας δεν διδάσκει κάποιους. Να αφοπλιστεί η αστυνομία και ποιος θα αστυνομεύει; Μήπως μισθοφόροι απ” έξω; Τα drones; Αυτό θέλουν μερικοί να πετύχουν; Αφοπλισμό της τοπικής αστυνομίας και αντικατάστασή της από ξένες αρχές;

Ή νομίζουν ότι ξαφνικά θα ξεφυτρώσει επίγεια Εδέμ, όπου ο ένας θα βαρά τον άλλο με γιασεμιά; Ποιος μηχανισμός θα ελέγχει δε, ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας και ποιος όχι;

Γιατί πρέπει η Ελλάδα να συμπεριφέρεται σαν αγαθιάρης ανόητος και όχι σαν σοβαρό κράτος με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο αλλά με μάτια 14 και νώτα καλυμμένα; Ήδη στο Παρίσι κατέφθασαν Αμερικανοί της Ουάσινγκτον και του FBI, ώστε να συζητήσουν σχετικά με την εφαρμογή παγκοσμιοποιητικών μέτρων, καθώς, στις Η.Π.Α. εφαρμόζονται ήδη σε προχωρημένο βαθμό με πολίτες να έχουν ήδη δοκιμάσει την σιδηρά πυγμή της παγκόσμιας διαπλοκής.

Στην Γαλλία πληρώνουν τους κακούς χειρισμούς στα θέματα της παράτυπης μετανάστευσης. Θέλουμε και στην Ελλάδα να έρθει το FBI ή καλύτερα να υπάρξει συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο χωρίς ψευτοσυναισθηματισμούς και ακρότητες;

www.pygmi.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!