EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Αυτοί είναι οι ισλαμιστές μακελάρηδες που επιτέθηκαν στα γραφεία της Charlie Hebdo [εικόνες]

Δύο Γάλλοι υπήκοοι και ένας 18χρονος αγνώστων στοιχείων είναι οι τρεις τρομοκράτες που επιτέθηκαν στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo και σκότωσαν 12 ανθρώπους. Σύμφωνα με την Liberation, συνελήφθησαν από τις Αρχές αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν έχει επιβεβαιωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας. 

Οι αρχές έχουν στην κατοχή τους τα στοιχεία των τριών ανδρών που ήταν γνωστοί στην αστυνομία λόγω του παρελθόντος τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν εμπλακεί και σε άλλα ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι τρεις ισλαμιστές είχαν πολεμήσει στη Συρία και είχαν επιστρέψει στη Γαλλία.

charlie-hebdo-tromokrates-570

Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας 18, 32, και 34 ετών. Η εθνικότητα του νεαρού είναι άγνωστη καθώς είναι άστεγος ενώ οι άλλοι δύο είναι Γάλλοι υπήκοοι. Ο 34χρονος ονομάζεται Κουάτσι Σέριφ, είναι κάτοικος Παρισιού και γεννημένος το 1982 ενώ είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τις Αρχές το 2005 σε ηλικία 23 ετών. Ο 18χρονος ονομάζεται Χαμίντ Μουράντ και ο 32χρονος Σαίντ Κουάτσι.

dolofonia-efimerida-charlie-hebdo-570

charlie-hebdo-tromokrates2-570

Οι τρεις άνδρες επιτέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας το μεσημέρι της Τρίτης και σκότωσαν τα ηγετικά στελέχη όπως επίσης και κάποιους από τους μεγαλύτερους σκιτσογράφους της Γαλλίας

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αν μείνουμε στην Ευρωζώνη, ξέρουμε τι θα κάνουμε μετά;

Η συζήτηση για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη φουντώνει ξανά, αν και αυτή τη φορά είναι αρκετά λιγότεροι αυτοί που μοιάζουν πρόθυμοι να πιστέψουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ιδιαίτερα πιθανό.

Προσωπικά, η συζήτηση αυτή με ενοχλεί, όχι γιατί κάποιοι επενδύουν στο φόβο, αλλά κυρίως γιατί υπάρχει ξανά στον αέρα η αίσθηση ότι αν αποφύγουμε και πάλι την απόλυτη καταστροφή, τότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να κυνηγάμε απερίσπαστοι το εθνικό όραμα επιστροφής στο μακάριο παρελθόν.

Το πρόβλημα λοιπόν τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη Νέα Δημοκρατία είναι ότι δεν διαθέτουν το παραμικρό, έστω μεσοπρόθεσμο, σχέδιο για τη χώρα. Χρειάζονται εξίσου και οι δυο ένα μπαμπούλα, είτε αυτός λέγεται Τρόικα είτε Grexit, ώστε να κρύψουν από πίσω την τρομακτική ανεπάρκεια τους, την επίμονη άρνηση τους να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα είναι η διαρκής στασιμότητα, η οποία αθροιστικά μπορεί να έχει πολύ μεγαλύτερες συνέπειες από μια εκκωφαντική χρεοκοπία. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν θα επιστρέψουμε στη δραχμή αλλά το τι σκοπεύουμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια εντός της Ευρωζώνης.

Ως πότε θα μας αρκεί απλώς η αποφυγή της απόλυτης καταστροφής;


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό και νέος προπονητής ο Βίτορ Περέιρα!

Τέλος ο Μίτσελ για τον Ολυμπιακό και νέος προπονητής ο Βίτορ Περέιρα!

Με ανακοίνωση 38 λέξεων γράφτηκε χθες ο επίλογος ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου καθώς, όπως σας είχαμε επισημάνει και την επομένη του αγώνα με τον Πλατανιά, ο Μίτσελ τελούσε υπό… εξαφάνιση!

Χθες το πρωί ο Ισπανός προπόνησε κανονικά την ομάδα, έβγαλε και την αποστολή για τον αποψινό αγώνα Κυπέλλου με τον Φωστήρα αλλά το βράδυ προέκυψε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού που έγραψε τον επίλογο αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού ευχαριστεί τον Μίτσελ για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».

Οσο για τον διάδοχό του, ο Ολυμπιακός ξαναπήγε για ψώνια στην Πορτογαλία απ’ όπου είχε πάρει πριν από μερικά χρόνια τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος παρέδωσε στον Μίτσελ πριν από 701 μέρες.

Πρεμιέρα στον πάγκο του Ολυμπιακού θα κάνει στο κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη!

Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον Μαρινάκη σε αυτή την απόφαση πριν καν συμπληρωθούν δύο χρόνια από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Μίτσελ;

Πέρα από τη μέτρια εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα, κυρίως στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, ο βασικός λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Ισπανός είχε χάσει τα αποδυτήρια για αυτό και η κατάσταση κρίθηκε μη αναστρέψιμη.

Τα τελευταία συμβάντα με τους Αφελάι και Κασάμι προστέθηκαν στη λίστα με τις «τριβές», που άρχισαν για τον Μίτσελ με την αποχώρηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Μαρινάκης περίμενε προφανώς να κλείσει τον διάδοχό του και όταν το κατάφερε τότε έδωσε και την εντολή για την απόλυση του Ισπανού.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει το απόγευμα (19.30, ΟΤΕsport2) με τον Φωστήρα στην τελευταία πράξη του ομίλου της πρώτης φάσης του Κυπέλλου, προφανώς με τον Νικολοπολίδη στον ρόλο του καθοδηγητή και μαθηματικά χρειάζεται τον βαθμό της ισοπαλίας για την πρόκριση. Για την... ιστορία, η τελευταία αποστολή που επέλεξε ο Μίτσελ (κι αν δεν αλλάξει κάτι ο Αντώνης) απαρτίζεται από τους Μέγερι, Χουτεσιώτη, Αυλωνίτη, Βούρο, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Γκαζαριάν, Τσιμίκα, Διαμαντάκο, Σάλιακα, Βέργο, Ιμπραΐμ Αμπντισαλάμ, Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες, Σιόβα, Γιαννούλη και Σαλίνο.

Ο Μίτσελ αποχαιρέτησε τους παίκτες χθες στου Ρέντη ζητώντας μάλιστα να δώσουν το «παρών» και όσοι ήταν εκτός αποστολής και από σήμερα ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα!

Δεν έπαιξε ποτέ μπάλα!
Ο 46χρονος Βίτορ Περέιρα δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ηταν ερασιτέχνης, αλλά αποσύρθηκε στα 29 χρόνια του. Στράφηκε αμέσως στην προπονητική, κυρίως σε κατηγορίες τζούνιορ, έως ότου πήρε την πρώτη του ευκαιρία στην 3ης κατηγορίας Σανζοανένσε.

Υστερα από ένα διάλειμμα (2007-08) στα νεανικά τμήματα της Πόρτο, ανέλαβε τη Σάντα Κλάρα για μία διετία. Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στους «δράκους» ως βοηθός του Αντρέ Βίλας-Μπόας. Εναν χρόνο αργότερα, όταν ο τελευταίος έφυγε για την Τσέλσι, ο Περέιρα πήρε προαγωγή.

Στις δύο σεζόν που έμεινε στο «Ντραγκάο», οδήγησε την ομάδα σε δύο πρωταθλήματα και δύο Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, επιτυχίες που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο ξεπέταγμα του Χάμες Ροδρίγες, του παίκτη τον οποίο είχε φέρει στην Πόρτο ο Βίλας-Μπόας το καλοκαίρι του 2010.

Ο Περέιρα μπήκε στο μάτι των οπαδών των «δράκων», όταν την άνοιξη του 2013 αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Ροδρίγες και στα δύο ματς εναντίον της Μάλαγα στο Τσάμπιονς Λιγκ, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Λίγο καιρό αργότερα, ενώ η ομάδα του ήταν δεύτερη στην κατάταξη της Πριμέιρα Λίγκα πίσω από την Μπενφίκα, κατήγγειλε τη διοργάνωση ως «βρόμικη». Οταν πια κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να κατακτήσει τον τίτλο, τα γύρισε, λέγοντας ότι πρόκειται για «μια διοργάνωση με γόητρο»!

Το καλοκαίρι του 2013 ο δρόμος του τον έφερε στη Σαουδική Αραβία όπου υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Αλ Αχλι της Τζέντα. Ομως έφυγε μετά την πρώτη χρονιά, καθώς η ομάδα τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και έχασε στον τελικό του Κυπέλλου.

Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα ήταν πρωταγωνιστής και σε μια ασυνήθιστη σκηνή. Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τον αγώνα της Αλ Αχλι με την Αλ Χιλάλ, την ώρα που έκανε κριτική σε κάποιους παίκτες του για μη επαγγελματική συμπεριφορά, επενέβη ο υπεύθυνος Τύπου του συλλόγου που βρισκόταν δίπλα του: «Συγγνώμη, κόουτς, αλλά μη μιλάτε για παίκτες ξεχωριστά. Να μιλάτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού».

«Φίλε μου, εγώ θα μιλάω για όποιο θέμα θέλω», του απάντησε ο Περέιρα. «Κι εγώ συντονίζω τη συζήτηση», ήταν η ανταπάντηση, με τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν με ανοιχτό στόμα τη στιχομυθία των δύο ανδρών...
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ

Συνδυασμό αποτελεσμάτων χρειαζόταν σήμερα (Τετάρτη) ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ωστόσο αν στο ένα παιχνίδι ήρθε το αποτέλεσμα που ήθελε (ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς), ο ίδιος ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε να επικρατήσει της Κέρκυρας, μένοντας στο στείρο 0-0. Ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ έμεινε έξω από τη διοργάνωση.

Ο «Δικέφαλος», ο οποίος ήταν μέτριος στο πρώτο ημίχρονο, βελτιώθηκε στην επανάληψη και πίεσε για το νικητήριο γκολ, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να χάνει μία σπουδαία ευκαιρία στο 76ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε εντός έδρας με 2-1 του Απόλλωνα Καλαμαριάς καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση του 2ου ομίλου. Τα τέρματα σημείωσαν οι Γιάκος και Μανιάς.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Γκόμες (39' Ζουμπουλάκης), Ρόχας (84' Ναγιάρ), Μαρκόβσκι, Κρητικός, Χαβίτο, Σάντσεθ (69' Κόντος), Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Σκόνδρας, Βίτορ, Ποζατζίδης (46' Ρατς), Μαντούρο, Τζανδάρης (62' Αθανασιάδης), Κάτσε, Σαββίδης (70' Μακ), Γκολάσα, Παπαδόπουλος
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σαμαράς-Βενιζέλος: Οι τελευταίες ημέρες…

Λίγες ημέρες μείνανε για αυτήν την κυβέρνηση των άθλιων και θλιβερών ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ: Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα τους στείλει στα σκουπίδια της ιστορίας.
 

Ο πανικός οδηγεί τα ανδρείκελα σε τέτοιες ανακλαστικές κινήσεις που προκαλούν και εξοργίζουν περαιτέρω το λαϊκό αίσθημα, που γιγαντώνουν την ΟΡΓΗ: Σκάβουν και βαθαίνουν οι ίδιοι το λάκκο τους…

Η στρατηγική της οξύτατης κινδυνολογίας και καταστροφολογίας, επιλογή πανικού του Σαμαρά, ΟΧΙ μόνο δεν μπορεί να επιφέρει κανένα εκλογικό κέρδος, αλλά αντίθετα …πριμοδοτεί την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο ελληνικός λαός δεν τρομάζει πλέον μπροστά σε τέτοιες ακροδεξιές ψυχώσεις κινδυνολογίας και πόλωσης: Έχει ζήσει την απάτη τους, σε υστερικό βαθμό τα τελευταία χρόνια…

Το σπουδαιότερο, όμως, είναι άλλο:
Για να τρομάξεις πρέπει να έχεις κάτι να χάσεις και ο ελληνικός λαός δεν έχει να χάσει πλέον ΤΙΠΟΤΕ, εκτός από το φορτίο των δωσίλογων ληστών και δημίων του…

Η ακροδεξιά και τρομοκρατική κινδυνολογία του Σαμαρά δεν λειτουργεί σε ένα λαό που ο ίδιος και η κυβερνητική του συμμορία έχουν ισοπεδώσει και καταστρέψει σε τέτοιο βαθμό και τόσο μοχθηρά…

Αντίθετα λειτουργεί σαν μπούμερανγκ, ακόμα και στο χώρο και το «αίσθημα» των κεντροδεξιών ψηφοφόρων…

Στο Βενιζέλο τα χαρακτηριστικά των επιθανάτιων σπασμών του παίρνουν μορφές παραληρηματικών βρυχηθμών και ναρκισσιστικής φρενοβλάβειας.



Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές ότι ο βασιλιάς Ήλιος ωχριά μπροστά του…


Παραληρεί υψώνοντας το «ΕΓΩ» του σαν τη μόνη πραγματικότητα, ταυτίζοντας τον εαυτό του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, διατυμπανίζοντας ότι θα παραμείνει ο ρυθμιστής και «εγγυητής» της κυβερνητικής «σταθερότητας» και με τα νέα πολιτικά δεδομένα (νίκη του ΣΥΡΙΖΑ!!!) και πολλά άλλα φαιδρά…

Αυτός ο σατράπης-ανδρείκελο του 4ου Ράιχ σου κάνει σμπαράλια το νευρικό σύστημα, αν τον πάρεις και στο ελάχιστο στα σοβαρά…

Κανένας άνθρωπος με σώας τας φρένας
(εκτός από κάποια εναπομείναντα ιδρυματικά μέλη του ΠΑΣΟΚ) δεν μπορεί να αντέξει την έπαρση της μπουρδολογίας και του ψεύδους του, τον αποτρόπαιο αμοραλισμού του, τη στραταρχική του αυθάδειας και την αχαλίνωτη μοχθηρία του… 


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βρετανία: Στο βυθό πολυτελή αυτοκίνητα, αξίας 140 εκατ. ευρώ

Νέο ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε στα ανοιχτά του Σαουθάμπτον στη Μεγάλη Βρετανία, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, 3 Ιανουαρίου, όταν πλοίο της νορβηγικής εταιρίας Hoegh Osaka, με σημαία Σιγκαπούρης, βυθίστηκε λόγω τεχνικού προβλήματος.

Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, καθώς τα 25 μέλη του πληρώματος κατάφεραν να απομακρυνθούν από το πλοίο με ασφάλεια, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για το εμπόρευμα που μετέφερε το πλοίο, το οποίο αποτελούταν από 1400 πολυτελή αυτοκίνητα, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ, μεταξύ αυτών Τζάγκουαρ, Λαντ Ρόβερ, Ρολς Ρόις, αλλά και πολλά άλλα μικρότερης αξίας, όπως Μίνι Κούπερ.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο, το πλοίο, λίγο μετά την απόπλευσή του, εξαιτίας κάποιου τεχνικού προβλήματος, άρχισε να παίρνει κλίση. Στην προσπάθειά του να το επαναφέρει με κάποιο τρόπο, άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα βράχια.

Η διάσωση των 25 μελών του πληρώματος έγινε ως επί το πλείστον από αέρος, ενώ το πλοίο παραμένει στο σημείο με σκάφη της ακτοφυλακής να βρίσκονται συνεχώς δίπλα του.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στο βρετανικό BBC ο καπετάνιος του πλοίου έκανε λόγο για ένα τραγικό πρόβλημα ευστάθειας 45 λεπτά αφότου το πλοίο ξεκίνησε, και στο οποίο αποδίδει την ευθύνη για το ατύχημα. Από την άλλη πλευρά οι Αρχές, που εξακολουθούν να ερευνούν το συμβάν, κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος.

Η ανέλκυση του πλοίου θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί κάποια περιβαλλοντική ρύπανση.
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θυμηθείτε τις υπογραφές της ντροπής ! Όσοι σκέφτονται να ξαναψηφίσουν στις 25 Γενάρη ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, ας ρίξουν μια ματιά στις …

Αν θέλετε τη «σωτηρία» και την «ανάπτυξη» της Ελλάδας- που σημαίνει και το δικό σας καλό- τότε δεν έχετε παρά να υπερψηφίσετε τους υποψηφίους των… «υπεύθυνων» και «σοβαρών» αστικών κομμάτων (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και των παραφυάδων τους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Σ’ αυτό το μοτίβο, κινείται η προεκλογική εκστρατεία των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που συγκυβερνούν τη χώρα στη μετά Μνημόνιο εποχή. Τα ίδια περίπου υποστηρίζουν και οι ηγεσίες των μικρότερων αστικών κομμάτων που δημιουργήθηκαν με τις αποχωρήσεις βουλευτών από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα όπως ο ΛΑΟΣ (του Καρατζαφέρη), οι ΑΝΕΛ (του Καμένου), το ΠΟΤΑΜΙ (του Στ. Θεοδωράκη), οι ΡΙΖΕΣ (του Μπαλτάκου), το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ (του Γ. Παπανδρέου) κλπ, χωρίς όμως να αποχωριστούν και από τους δεσμούς με τις συντηρητικές και αντιδραστικές πολιτικές.

Αποτελεί κοινό μυστικό, πως η Ελλάδα και ο λαός της έχουν πληρώσει πολύ ακριβά τη «σωτηρία» και «προστασία»- δηλαδή το νταβατζιλίκη- που πρόσφεραν τα τελευταία 40 χρόνια οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων, που εναλλάσσονται στην κυβερνητική εξουσία. Τα κόμματα αυτά, που εμφανίζονταν από τα προεκλογικά μπαλκόνια ως «σωτήρες» της χώρας και «εγγυητές» των συμφερόντων των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων, αποδείχτηκαν καταστροφικά για την Ελλάδα και το λαό της. Αδιάψευστος μάρτυρας το γεγονός ότι μόλις κέρδιζαν τις εκλογές και ανελάμβαναν την κυβερνητική εξουσία, εξαντλούσαν τη σοβαρότητα και υπευθυνότητά τους στο να υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Όλοι μας θυμόμαστε την προεκλογική διαβεβαίωση «Λεφτά υπάρχουν» του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, που στην πράξη εκφράστηκε με την ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα αντιλαϊκά Μνημόνια της Τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ- ΕΚΤ). Θυμόμαστε επίσης τηναντιΜνημονιακή ρητορεία του Αντώνη Σαμαρά (με τα Ζάππεια 1 & 2 όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), που στη συνέχεια όταν η ΝΔ αποφάσισε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και στη συνέχεια με τη ΔΗΜΑΡ), υπηρέτησε πιστά ως συγκυβερνών κόμμα τόσο τα αντιλαϊκά Μνημόνια όσο και τα Μεσομακροπρόθεσμα Προγράμματα της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ;

Οι κατάπτυστες επιστολές με τις έγγραφες δεσμεύσεις

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και επειδή η λαϊκή παροιμία «όπου ακούς πολλά κεράσια πάρε μικρό καλάθι», είναι διαχρονικά επίκαιρη, παραθέτουμε- για όσους έχουν ασθενή ή επιλεκτική μνήμη- την 2η επιστολή που απέστειλε Αντώνης Σαμαράς παραμονές των εκλογών του 2012 στα αφεντικά της τρόϊκας (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καιEurogroup). Με την επιστολή αυτή, ο Αντ. Σαμαράς (τότε συγκυβερνούσε τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟ.Σ), δεσμευόταν και προσωπικά ότι αν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα συνεχίσει να υπηρετεί τις σκληρές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων, για όσο διάστημα τους ζητηθεί στους δυνάστες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού!
Τις επιστολές προσήλωσης στις Μνημονιακές πολιτικές από τους Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο είχε αξιώσει η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελας Μέρκελ, προκειμένου να χορηγηθεί στην Ελλάδα η 6 δόση δανείου. Ανάλογες επιστολές είχαν αποσταλεί από τους Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο το Νοέμβρη του 2011 (αμέσως μετά την συμφωνία του Γ. Παπανδρέου να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία και να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο δοτός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ), όπως επίσης από τους Γ. Παπανδρέου (όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός) και τον δοτό πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Ιδού και τα τεκμήρια

Το πλήρες κείμενο της 2ης επιστολής που απέστειλε ο Αντ. Σαμαράς (παραμονές των εκλογών του 2012) προς τους δανειστές- δυνάστες της Ελλάδας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ και Eurogroup), είναι το ακόλουθο:.
«Όπως ήδη έχω αναφέρει στην επιστολή μου της 23ης Νοεμβρίου 2011, το Κόμμα μου, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευτεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους. Το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.
Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του:
  • Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μια Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.
  • Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου (προς Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις), που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.
  • Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.
  • Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και του Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.
Αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία.
Όπως ανέφερα και στην προηγούμενη επιστολή μου, εξακολουθούμε να δίνουμε “μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί”.
Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή.
Έτσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις 
που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος. Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές,αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.»
Παρόμοια είναι και η δεσμευτική επιστολή που είχε στείλει, την ίδια ημερομηνία ο Ευ. Βενιζέλος όταν κατέλαβε τη θέση του Γ.Α. Παπανδρέου. Θυμίζουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου, συμφώνησε να αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού (αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ), μετά την απόπειρά του να αμφισβητήσει το «δικαίωμα»- που ο ίδιος είχε εκχωρήσει- στην ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ να αποφασίζουν για την τύχη της Ελλάδας, ερήμην του ελληνικού λαού και των εκλεγμένων εκπροσώπων του».

Προσοχή μην γίνετε … κοψοχέρηδες

Όπως προαναφέρθηκε, τις ίδιες ή παρόμοιες δεσμεύσεις, είχαν αναλάβει με επιστολές τους (στην ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και το Eurogroup) οι Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλος (ως πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ).Παρόλ’ αυτά, οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Σαμαράς και Βενιζέλος που συγκυβερνούν ακόμη, τη χώρα- με τη βοήθεια όλων εκείνων που υπερασπίστηκαν τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές των Μνημονίων και των Μεσομακροπρόθεσμων Προγραμμάτων (το ίδιο ισχύει και για τα μικρότερα κόμματα που δημιουργήθηκαν από βουλευτές και στελέχη που αποχώρησαν από τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα)- προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού με χοντρά ψέματα. Στα πλαίσια αυτά οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μοιράζουν κάλπικες υποσχέσεις για την επερχόμενη ανάπτυξη, την έξοδο από το Μνημόνια κλπ, αποσιωπώντας επιμελώς τις ενυπόγραφες δεσμευτεί που έχουν αναλάβει οι ηγέτες τους να εφαρμόσουν- για όσο τους ζητηθεί- τις αντιλαϊκές πολιτικές που θα τους υποδεικνύουν η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ. Με απλά οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπανδρέου (που σήμερα ηγούνται της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Δημοκρατών- Σοσιαλιστών αντίστοιχα), λένε χοντρά ψέματα μέχρι να υφαρπάξουν την ψήφο μας, αφού έχουν δεσμευτεί και εγγράφως για την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, στην αύξηση των φόρων, σε απολύσεις στον δημόσιο τομέα, σε κλείσιμο ιδιωτικών επιχειρήσεων, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στην κατάσχεση των περιουσιών μας.

Ας ελπίσουμε, ότι οι ψηφοφόροι θα προσέξουν και θα επιλέξουν το σωστό ψηφοδέλτιο (ποιο κόμμα θα ψηφίσουν) γιατί αν βγουν στις 26 Γενάρη και δηλώσουν «κοψοχέρηδες» θα είναι αργά.

πηγη
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΓΙΑΤΙ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ;

Σε ποιόν σύγχρονο εθνικοαπελευθερωτικό – αντικατοχικό αγώνα του λαού μας, δε θα είχαν εκτελεστεί παραδειγματικά οι  Παπανδρέου, οι Βενιζέλοι, οι Σαμαράδες, οι Κουβέληδες, οι Παπαδήμιοι, οι Γεωργιάδηδες και τόση άλλη σαβούρα που ασέλγησε αδίστακτα στο κουφάρι της Εθνικής αξιοπρέπειας???  Έχετε αναρωτηθεί???…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ίσως είναι καιρός να απομυθοποιήσουμε την ιδανική εικόνα που ο καθένας από μας επιμένει να συντηρεί στο μυαλό του, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τη συνείδηση αυτού του λαού, στο όνομα του οποίου και για λογαριασμό του οποίου πολιτικολογούν οι πάντες.
  • Όταν αυτή η προεκλογική περίοδος κοντεύει να φτάσει στην κορύφωσή της, και όλα δείχνουν να κρίνονται μέχρι τελευταία στιγμή από τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει στα γεγονότα ένα «λάθος»…
  • Όταν μια συγκυβέρνηση που διέπρεψε στο δωσιλογισμό και στην εθελοδουλία, κατέρρευσε ουσιαστικά υπό το βάρος των πολιτικών αδιεξόδων της, και απειλεί να επανέλθει από την πίσω πόστα στην κυβερνητική εξουσία επενδύοντας σε επικοινωνιακά ατοπήματα ενός πολυφλύαρου αντιπάλου…
  • Όταν το συνώνυμο του πολιτικά και εθνικά εξευτελισμένου ανδρός που ακούει το ονομα ΓΑΠ, αντί να εγκαταλείψει οριστικά τη χώρα, τολμά να επανέρχεται και…βρίσκει ανθρώπους που παρά τα όσα έκανε επιμένουν να τον χειροκροτούν ως επίδοξο…
  • Όταν μια κοινωνία, παρά τη δυστυχία στην οποία την καταδίκασαν, επιμένει κατά το ήμισυ να παραμένει και να στηρίζει αυτούς που δολοφόνησαν τα όνειρα των παιδιών της και δε δίστασαν να βγάλουν στο σφυρί την πατρίδα της…
Τότε λυπάμαι πολύ, αλλά μ αυτό το λαό κάτι δεν πάει καλά, και αυτή τη δυσάρεστη διαπίστωση, ουδείς δικαιούται να την προσπερνά αβασάνιστα.
 
Και αυτό το συμπέρασμα, δεν αφορά μονάχα εκείνους που έχοντας επίγνωση αυτής της πραγματικότητας επέλεξαν συνειδητά και κατ επανάληψη να τον εξαπατούν. Αλλά αφορά το ίδιο και όλους εκείνους που απατηλά ευνουχίζουν τις σκέψεις τους με μεγαλοστομίες για «λαϊκή εξουσία» και λοιπές πολιτικές μεγαλόστομες παρόλες.
 
Μια κοινωνία που αδυνατεί να εξουσιάσει τη σκέψη της, τη συνείδησή της, τις μνήμες της, την εμπειρία της και εν τέλει την ίδια την αξιοπρέπειά της, είναι μια κοινωνία καταδικασμένη να παραδέρνει σε αυτοκτονικά σύνδρομα, που μόνο στην καταστροφή μπορούν να την οδηγήσουν.
Να τολμήσουμε λοιπόν να τη διαπιστώσουμε αυτή την αδιαμφισβήτητη αλήθεια??? Ή να επιμείνουμε υποκριτικά στην αποθέωση της «κοινωνικότητας» μέσα από την οποία όλοι διευκολύνονται.
Άλλος γιατί μέσω αυτής εξασφαλίζει πολιτικό άλλοθι στην ατολμία του, και άλλος γιατί με εργαλείο αυτήν, νομιμοποιεί τις προδοτικές και εθνοκτόνες επιλογές του???
 
Για τους ιδεολάγνους κάθε απόχρωσης, η απάντηση σ αυτό το ερώτημα είναι εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη. Και είναι προδιαγεγραμμένη, γιατί τα βολικά άλλοθι είναι απαραίτητα προκειμένου να μην καταρρεύσει η παραμύθα με την οποία τροφοδοτούνται αντιλήψεις δεκαετιών, που περιφρονούν πεισματικά το ρεαλισμό και του γυρίζουν επίμονα την πλάτη.
 
Και η προσφιλής μέθοδος – επιχειρηματολογία, είναι να επιστρατεύονται τα ιστορικά έπη στα οποία πρωταγωνίστησε αυτός ο λαός, και κάπου εκεί φασκελοκουκουλώνεται και πάλι η αμείλικτη πραγματικότητα, την οποία όλοι αρνούνται πεισματικά να κοιτάξουν ευθέως στα μάτια.
Μόνο που όλοι αυτοί οι απεραντολόγοι φαφλατάδες της ιδεοληψίας, σ αυτή την επίκληση των ιστορικών ορόσημων, ξεχνούν σκόπιμα δυο λεπτομέρειες που λειτούργησαν και καθόρισαν τις εξελίξεις με τρόπο καταλυτικό.
 
Το πρώτο που ξεχνούν, είναι πως η κοινωνική διάσταση των πολιτικών – δημοκρατικών αγώνων, σφυρηλατήθηκε και τροφοδοτήθηκε πρωτίστως από αγώνες εθνικούς.
  • Ποια κοινωνική – δημοκρατική πάλη θα μπορούσε να δρομολογήσει όπως δρομολόγησε τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους, αν αυτή δεν είχε προηγουμένως τροφοδοτηθεί από την πατριωτική εθνεγερσία του 1821???
  • Ποιοι κοινωνικοί – δημοκρατικοί αγώνες θα μπορούσαν να είχαν δρομολογηθεί στις αρχές του αιώνα που έφυγε, αν δεν πατούσαν γερά στο Μακεδονικό αγώνα του Παύλου Μελά και στον Εθνισμό που δυναμώθηκε στη μαύρη περίοδο των Βαλκανικών πολέμων???
  • Ποιος Δημοκρατικός στρατός θα μπορούσε να συγκροτηθεί και να ενσπείρει παντού τις νησίδες της άλλης Ελλάδας, αν δεν  είχε προηγηθεί το έπος της Εθνικής αντίστασης και το μεγαλείο του ΕΑΜ???
  • Ποιος ναζισμός θα μπορούσε να είχε ηττηθεί, αν δε δινόταν από τον Στάλιν το σύνθημα του μεγάλου πατριωτικού πολέμου???
  • Ποιο σοσιαλιστικό στρατόπεδο θα μπορούσε να προκύψει, αν οι μαχητές που έδωσαν τη μάχη γι αυτό, δεν είχαν προκύψει μέσα από τη φωτιά των μεγάλων εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων???
Το δεύτερο πράγμα που επιμένουν πεισματικά να ξεχνούν, είναι πως οι ηγέτες των ανατροπών και οι εμπνευστές των κοινωνιών, υπήρξαν κι αυτοί δημιουργήματα των μεγάλων εθνικών αγώνων.
 
Σ'αυτούς γεννήθηκαν, αυτούς ενέπνευσαν, και μέσα σ αυτούς τους αγώνες ξεχώρισαν οι πραγματικοί ηγέτες των λαών, και όχι σε ατελεύτητα «δημοκρατικά» απεραντολογήματα.
Κολοκοτρωναίοι, Καραϊσκάκηδες, Φεραίοι (με πλουσιότατη πολιτική παρακαταθήκη), Νικηταράδες αλλά και Μελάδες και Βελουχιώτηδες, Σαράφηδες, Τίτο, Δημητρώφ κλπ, όλοι τους ήταν γέννημα και ταυτόχρονα εμπνευστές των μεγάλων εθνικών αγώνων, που κάποιοι είχαν τη δυνατότητα να μεγαλουργήσουν και σε αγώνες δημοκρατικούς, ενώ κάποιους άλλους τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι των συμβιβασμών και της πολιτικής ατολμίας.
  • Σε ποιόν σύγχρονο εθνικοαπελευθερωτικό – αντικατοχικό αγώνα του λαού μας, δε θα είχαν αναδειχτεί οι σύγχρονοι ηγέτες του ξεσηκωμού του. Και κυρίως…
  • Σε ποιόν σύγχρονο εθνικοαπελευθερωτικό – αντικατοχικό αγώνα του λαού μας, δε θα είχαν εκτελεστεί παραδειγματικά οι Παπανδρέου, οι Βενιζέλοι, οι Σαμαράδες, οι Κουβέληδες, οι Παπαδήμιοι, οι Γεωργιάδηδες και τόση άλλη σαβούρα που ασέλγησε αδίστακτα στο κουφάρι της Εθνικής αξιοπρέπειας???  Έχετε αναρωτηθεί???
Ας πούμε λοιπόν τα πράγματα με τα όνομά τους…
 
Αν δε δρομολογηθεί άμεσα το ξέσπασμα ενός ασυμβίβαστου αντικατοχικού – εθνικοαπελευθερωτικού ανένδοτου, που θα βάλει φωτιά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, οι ιδεοληπτικές εμμονές στην αποθέωση της «λαϊκής κυριαρχίας» θα συνεχίσουν να αποτελούν κενό γράμμα, γιατί ο ευνουχισμένος πρωταγωνιστής αυτών των εμμονών, θα παραμένει ένας μαλάκας λαός… ένας αποβλακωμένος λαός… ένας ελεεινός και τρισάθλιος λαός, που θα χειροκροτεί Παπανδρέου και Σαμαράδες, στον ιδιότυπο χορό του Ζαλόγγου στον οποίο τον καταδίκασαν.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον Ρήνο της Γερμανίας βούτηξε ο υποκριτής Παπούλιας

Στα παγωμένα νερά του Ρήνου βούτηξε ο εξαφανισμένος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Ο υποκριτής και αθεόφοβος Παπούλιας ο οποίος υπέγραψε όλα τα Μνημόνια και κάθε τόσο μάς έδινε παπαροσυμβουλές, ενώ απολάμβανε τα λεφτά και την χλιδα του αξιώματός του, φέτος (επειδή εγκαταλείπει όπου νάναι το αξίωμα) έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το τελετουργικό των Θεοφανείων και την κοπάνησε-κατά πάσα πιθανότητα-για την Γερμανία.

staipapoulias-xl

Προφανώς ο δανειστής του κωλ@σπιτου τού Ανδρέα που τον έκανε Πρόεδρο ο Ρουσόπουλος, προτίμησε την πατρίδα της συζύγου του από την Ελλάδα και είπε να απολαύσει τις χειμερινές διακοπές του.

Αυτοί είναι οι Ελληνες πολιτικοί. Υποκριτές και Ολίγιστοι.

Ο μ@λάκ@ς λαός σε λίγο καλείται να προσέξει αυτή τη φορά και να επιλέξει σωστούς ανθρώπους με κριτήριο την αξιοπρέπειά του…

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εργαζόμενοι – γαλοπούλες

Λυπάμαι, αλλά δεν συγκινήθηκα καθόλου με την γαλαντόμο βιομηχανία «Καρέλια» που φρόντισε να μοιράσει παραμονή Πρωτοχρονιάς, μπόνους ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζόμενους σε αυτήν.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Δεν σκέφθηκα ούτε για μια στιγμή «αχ τι καλά να δούλευα κι εγώ στον Καρέλια». Πολύ περισσότερο δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι «να ρε υπάρχουν κι αφεντικά που εκτιμούν την δουλειά και πληρώνουν». Κι έχω δουλέψει για αφεντικά που και την δουλειά δεν εκτιμούν και δεν πληρώνουν…

Δεν συγκινήθηκα καθόλου ούτε με την χλιαρή απάντηση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (μέσω του βουλευτή του Θ.Πετράκου) σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, όταν τον κατηγόρησε ότι επιτίθεται στην συγκεκριμένη επιχείρηση, με αφορμή ένα άρθρο μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ομολογώ πώς είμαι άκρως καχύποπτος απέναντι σε όποιον βιομήχανο (και εφοπλιστή, και τραπεζίτη και πολυεθνική) επιδεικνύει αισθήματα φιλανθρωπίας, κάνει δωρεές, δίνει «μπόνους» και γενικώς «αφήνει πουρμπουάρ» μετά από μια κερδοφόρα χρονιά (ετήσια χρήση το λένε τα λογιστήρια τους).

Στην περίπτωση του Καρέλια μάλλον μου φταίει το ότι εκτός από τους εργαζόμενους μοιράστηκε «μπόνους» και στους μετόχους της εταιρίας (που προφανώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει να είσαι στην γραμμή παραγωγής ενός εργοστασίου 8 και 10 και 12 ώρες). Το δικό τους «μπόνους» ήταν 23,46 εκατομμύρια ευρώ. Αποφασίστηκε στην Γενική Συνέλευση της εταιρίας στις 25 Ιουνίου 2014. Πρόκειται – το σημειώνω- για «έξτρα δωράκι» πέρα από τα ετήσια κέρδη μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων που μοιράζονται!

Επίσης μου φταίει το ότι η ίδια επιχείρηση υποστηρίζει πως «εισέφερε στα δημόσια ταμεία 400 εκατομμύρια από έμμεσους και άμεσους φόρους» αθροίζοντας την δική της φορολογία με τους φόρους που πληρώνεις ΕΣΥ όταν αγοράζεις ένα πακέτο καπνό ή ένα πακέτο τσιγάρα.

Τέλος μου φταίει και ο … πρώτος πληθυντικός. Όπως είπε ο ίδιος ο Ανδρέας Καρέλιας ανακοινώνοντας στο προσωπικό «επιδόματα γαλοπούλας» και «επιδόματα συνεχούς παρουσίας»: «Η αύξηση στις πωλήσεις δεν θα ήταν δυνατή αν δεν καταφέρναμε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα του εργοστασίου µας» προσθέτοντας πως «στον τομέα της παραγωγικότητας πρέπει να ανεβούμε και άλλο».

Άραγε τις θα συμβεί στο «εργοστάσιό μας», όταν η χρονική συγκυρία της κρίσης δεν θα του δίνει την δυνατότητα για «σούπερ-υπέρ-κέρδη»; Μάλλον ότι συνέβη σε ολόκληρη την χώρα.. 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οργισμένοι πολίτες έκραξαν τον Παπανδρέου στο Αγρίνιο – τον φυγάδευσε η αστυνομία! ΒΙΝΤΕΟ

Οργισμένοι πολίτες έκραξαν τον Παπανδρέου στο Αγρίνιο – τον φυγάδευσε η αστυνομία! 

 

 

 

 

 

 

Δείτε το βιντεο:


           

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δελτίο καιρού (Τετάρτης 7 Ιανουαρίου 2015)

Ο καιρός της Τετάρτης.

Χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αττικής, Ευβοίας, Κυκλάδων και Κρήτης περιμένουμε την Τετάρτη 07 Ιανουαρίου 2015. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται τοπικές νεφώσεις και πολύ ισχυρός παγετός, χωρίς φαινόμενα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 5 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -7 έως 8 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από -6 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 3 έως 7 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη σχεδόν θυελλώδεις ως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι.

Χιονόνερο στα πεδινά με χιόνι σε μεγάλο μέρος του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στο κέντρο στους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βορειότερα τμήματα η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 2-3 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι. Ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ν. Ευβοϊκό.

Καλό καιρό με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

meteo

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος ο Μίτσελ!

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται ο Ολυμπιακός, καθώς, το βράδυ της Τρίτης, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Μίτσελ.

Η αποχώρηση επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες που ήρθαν στο προσκήνιο, μετά τη νίκη με κακή εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» κόντρα στον Πλατανιά.
Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ. Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού ευχαριστεί τον Μίτσελ για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Υπενθυμίζεται πως ο 52χρονος προπονητής οδήγησε τον Ολυμπιακό σε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα της Super League (2013, 2014), ένα κύπελλο (2013) και μία καλή ευρωπαϊκή παρουσία στο φετινό Champions League. Η θητεία του στον Πειραιά διήρκεσε 23 μήνες, καθώς ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου του 2013. Πριν από τον Ολυμπιακό (και τον πρώτο διεθνή σταθμό στην προπονητική καριέρα του Μίτσελ), είχαν προηγηθεί η Ράγιο Βαγεκάνο, η Β΄ ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης, η Χετάφε και η Σεβίλη.

Πλέον, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός αναζητά ξένο προπονητή.
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ΣτΕ φορείς της Κρήτης κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι τοπικοί φορείς της Κρήτης προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου των Χανίων.

Την προσφυγή κατέθεσαν οι Δήμοι Χανιών, Πλατανιά, Κισσάμου, Αποκορώνου, Σφακιών, Καντάνου-Σελίνου, Γαύδου, Ρεθύμνου, Αμαρίου, Μυλοποτάμου, Αγίου Βασιλείου και Ανωγείων, η περιφερειακή ενότητα Χανιών και Ρεθύμνου, οι Δικηγορικού Σύλλογοι Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανιών και Ρεθύμνου.

Όλοι τους ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων με την οποία παραχωρήθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους μέσω συμβάσεων (διοίκησης, διαχείρισης, επέκτασης, συντήρησης και εκμετάλλευσης) όλων των κρατικών αεροδρομίων και ειδικά αυτό του αεροδρομίου των Χανιών Κρήτης.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι με την ιδιωτικοποίηση θα δημιουργηθεί ιδιωτικό μονοπώλιο  και θα αυξηθεί το κόστος αερομεταφορών, αλλά θα αυξηθεί και  η τιμή των εισιτηρίων, ενώ  θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Κρήτης.

Οι προσφέυγοντες επικαλούνται την παραβίαση θεμελιωδών συνταγματικών διατάξεων, όπως η οικονομική ελευθερία και η δημόσια ασφάλεια, ενώ επίσης τεκμηριώνονται ζητήματα παραβίασης του ελεύθερου ανταγωνισμού  (δημιουργώντας μονοπωλιακό καθεστώς) και της διμερούς σύμβασης Ελλάδας – Αμερικής σχετικά με την χρήση του πολεμικού Αεροδρομίου της Σούδας.

Παράλληλα, υποστηρίζουν παραβίαση της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας  στο σκέλος εκείνο που αφορά την διαδικασία των διαγωνισμών, την διαφάνεια και την ίση μεταχείριση, όπως παραβιάζεται ακόμη και σωρεία συνταγματικών διατάξεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι η διαχείριση και εκμετάλλευση του αεροδρομίου των Χανιών έχει ανατεθεί στην κοινοπραξία «Frapport –  Slentel LTD».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!