EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Οι Ελληνες έσωσαν τη Τράπεζα Πειραιώς κι αυτή τους ξεπούλησε σε ξένα Funds!

Ελληνα φορολογούμενο με πάνω απο 6δις φέσι για να σώσει την Τράπεζα του από το ναυάγιο, από πολύ Πατριωτισμό ξεπούλησε τους Ελληνες σε ξένα funds!

Μόλις δέκα μέρες μετά τις Εκλογές του 2012 μπορεί να μην ο Σαμαράς να μην πραγματοποίησε κάποια προεκλογική υπόσχεση, αλλά φρόντισε να χαρίσει ολόκληρη την Αγροτική Τράπεζα και μαζί με αυτή τις υποθήκες ολόκληρης της Ελληνικής καλλιεργήσιμης γης στην Τράπεζα Πειραιως του Μιχάλη Σάλλα και του Τζωρτζ Σόρος

Η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ +0,43% ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την KKR τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος για τη μεταβίβαση, μέσω τιτλοποίησης, χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Οι εταιρείες του σχήματος θα τελούν υπό τη διαχείριση ή/και τον έλεγχο της ΚΚR Credit ενώ η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ +0,43% θα αναλάβει την τραπεζική εξυπηρέτηση (servicing) του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από ενήμερα όσο και από μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και από μετοχικούς τίτλους.

Η συμφωνία προβλέπει ότι funds υπό τη διαχείριση της KKR Credit θα καταστήσουν διαθέσιμη στις εταιρείες του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους μέχρι €300 εκατ. ευρώ και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα αναλάβει η KKR Credit με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας του. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, μετά την πλήρωση των κανονιστικών και λοιπών προαπαιτούμενων.

Η KKR συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως επενδυτικούς οίκους, έχοντας υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας $96,1 δισ. ενώ διαθέτει σημαντική προϊστορία σε διεθνείς επενδύσεις ανά την υφήλιο, επιδιώκοντας τη δημιουργία αξίας με την εισφορά κεφαλαίων μακροπρόθεσμου ορίζοντα, την στρατηγική σκέψη και την εισαγωγή βέλτιστων πρακτικών στη λειτουργία των εταιρειών.

Αναφερόμενος στη συναλλαγή, ο κος Άνθιμος Θωμόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς δήλωσε: «Η συμφωνία με την KKR δίνει το στίγμα μιας νέας και δυναμικής προσέγγισης στη διαχείριση των δανείων και συμμετοχών της Τράπεζας. Όντας η μεγαλύτερη ελληνική Τράπεζα, εξετάζουμε ένα ευρύ φάσμα εργαλείων προκειμένου να βελτιστοποιήσουμε και να μεγιστοποιήσουμε την ανάκτηση κεφαλαίων από τις θέσεις μας αυτές.

Η KKR διαθέτει ένα εξαιρετικό ιστορικό σε παγκόσμιο επίπεδο και την απαραίτητη εμπειρία στην υποστήριξη εταιριών για ενίσχυση της αξίας τους μέσω της επένδυσης μακροπρόθεσμων κεφαλαίων και της οργανωτικής και χρηματοδοτικής αναδιάρθρωσης. Η πρόθεσή της να επενδύσει πρόσθετα κεφάλαια σε σχέση με τo μεταβιβαζόμενo χαρτοφυλάκιο, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας.»

Σύμβουλοι της Τράπεζας στη συναλλαγή είναι οι Deutsche Bank AG, Shearman & Sterling LLP και η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη. Σύμβουλοι της KKR στη συναλλαγή είναι οι Weil, Gotshal & Manges, Karatzas & Partners Law Firm, Arthur Cox and Deloitte LLP.

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μεγάλο έργο που δεν "κολλάει" στις εκλογές

Eίναι ίσως τυο μοναδικό έργο στην Ελλάδα ή ο μοναδικός διαγωνισμός που "δεν καταλαβαίνει" από προεκλογική περίοδο.

Την στιγμή που όλες οι συμβάσεις και οι διαγωνισμοί έχουν παγώσει ενόψει και των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας, η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό (Aλσος Βεΐκου – Γουδή), συνολικού ύψους 1,295 δις ευρώ προχωρά κανονικά.

Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4, μήκους 12,3 χλμ. περιλαμβάνει τους σταθμούς Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Λ. Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νήαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

Η κατασκευή του έργου υπολογίζεται σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 7 χρόνια, από την έναρξη κατασκευής του.

Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 220.000 επιβάτες, ενώ ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός, σε ακτίνα 500 μ. από τους σταθμούς, ανέρχεται σε 285.000.

Το έργο θα μειώσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων κατά 53.000 ημερησίως και παράλληλα θα μειώσει τους αέριους ρύπους CO2 κατά 280 τόνους ημερησίως στην ατμόσφαιρα της πόλης. Ο χρόνος διαδρομής από το 'Aλσος Βεΐκου ως το κέντρο της πόλης θα είναι περίπου 10 λεπτά.

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η επέκταση των εγκαταστάσεων συντήρησης και επισκευών του αμαξοστασίου Σεπολίων, καθώς και η κατασκευή ενός νέου Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας για όλες τις γραμμές του Μετρό εντός του αμαξοστασίου Σεπολίων.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό η υλοποίηση το έργου αυτού αναμένεται να αλλάξει δραστικά τον συγκοινωνιακό χάρτη της Αθήνας, να αναβαθμίσει τη ζωή ολόκληρου του Λεκανοπεδίου και να εξυπηρετήσει, όχι μόνον ιδιαίτερα πυκνοδομημένες περιοχές κατοικίας, ή εμπορικές περιοχές του κέντρου, αλλά και σημαντικές χρήσεις γης, όπως Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, κ.ά.

Οι 14 νέοι σταθμοί

1.Σταθμός 'Aλσος Βεΐκου, Διασταύρωση Βεΐκου και Τραλλέων
2.Σταθμός Γαλάτσι, Διασταύρωση Γαλατσίου και Βεΐκου
3.Σταθμός Κυψέλη, Πλατεία Κυψέλης
4.Σταθμός Δικαστήρια, Διασταύρωση Ευελπίδων και Μουστοξύδη
5.Σταθμός Αλεξάνδρας, Διασταύρωση Αλεξάνδρας και Μουστοξύδη
6.Σταθμός Εξάρχεια, Πλατεία Εξαρχείων
7.Σταθμός Ακαδημία, Διασταύρωση Ακαδημίας και Σίνα
8.Σταθμός Κολωνάκι, Πλατεία Κολωνακίου
9.Σταθμός Ευαγγελισμός, Διασταύρωση Βασ. Σοφίας, Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου
10.Σταθμός Καισαριανή, Διασταύρωση Υμηττού και Εθν. Αντιστάσεως
11.Σταθμός Νήαρ Ηστ, Εθν. Αντιστάσεως
12.Σταθμός Ιλίσια, Πλατεία Κύπρου
13.Σταθμός Ζωγράφου, Πλατεία Γαρδένια
14.Σταθμός Γουδί, Πλατεία Ελευθερίας

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Θεία φώτιση» πριν από τις εκλογές

Από την Καβάλα, όπου παρακολούθησε την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της πόλης, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

Ο Αντώνης Σαμαράς ευχήθηκε ιδιαιτέρως «κάθε καλό στη ζωή του» στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό.

 

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Στον Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας

Ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», «Ευρώπη» και «Καλυψώ», χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και με την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, ο αγιασμός των υδάτων .
Το σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες των ειδικών δυνάμεων.
Μετά το πέρας της τελετής ο κ.Τσίπρας σε δηλώσεις του από το δημοτικό θέατρο ανέφερε: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Εγώ να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας.»
Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος «ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και σε όλους μας το φως της λογικής.»

Στην Αλεξανδρούπολη ο Πάνος Καμμένος

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παρακολούθησε την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, απ’ όπου δήλωσε:

 «Χρόνια πολλά σε όλους. Εύχομαι η θεία φώτιση να έρθει στον ελληνικό λαό για τη ενότητα του έθνους. Θέλω σήμερα που είναι ο αγιασμός των υδάτων να σκεφτούμε ακόμα και τους Έλληνες ναυτικούς, αυτούς που ταξιδεύουν μακριά από την πατρίδα μας, τους ανθρώπους που έκαναν την εμπορική ναυτιλία μεγάλη, όπως επίσης και το προσωπικό, τους άντρες και τις γυναίκες του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος».

Στη Λιβαδειά ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στη Λιβαδειά παρέστη ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε: «Να ευχηθούμε χρόνια πολλά, ευχές πολλές σε όσους και όσες γιορτάζουν σήμερα, αυτές τις ημέρες. Αν κι εδώ που τα λέμε, μέρα που είναι σήμερα, η καλύτερη ευχή για το λαό μας είναι, πριν μας αλλάξουν τα φώτα ακόμη περισσότερο αυτοί, που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, αλλά κι αυτοί που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους, ο λαός μας να οργανωθεί, να τους αλλάξει αυτός τα φώτα, να αναπτύξει την πάλη του, τη συμμαχία του, να δυναμώσει το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη, πραγματικά σίγουρη εγγύηση για την επόμενη μέρα, για το καλό του λαού μας, για το καλό του τόπου».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεα κολεξιόν 2015



Κολεξιόν   ''Χειμώνας 2015 - 25η Ιανουαρίου''

Το συγκεκριμένο μοντελάκι φοριέται πολύ με...ελικόπτερο




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το πείραμα που «έλιωσε» το Youtube: Η αντίδραση μικρών αγοριών όταν τους «διατάσσουν» να χαστουκίσουν ένα κορίτσι [βίντεο]

Το πείραμα ξεκίνησε με απλές ερωτήσεις: Το όνομά τους, την ηλικία τους, τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν και γιατί.
Τότε, εμφανίζεται ένα κορίτσι και σχεδόν όλοι τους κοκκινίζουν.

Εκείνη δεν μιλάει, αλλά ο οπερατέρ τούς ρωτάει πώς τη βρίσκουν. Ολοι τους λένε από ένα κομπλιμέντο -σε κάποιον αρέσουν τα μαλλιά της, σε άλλον τα μάτια της, σε άλλον τα παπούτσια της, ενώ ένα αγόρι λέει «τα πάντα».

Στη συνέχεια τους ζητείται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να την αγγίξουν ή να τη χαϊδέψουν στα μαλλιά, το πρόσωπο, το χέρι. Στην αρχή όλοι διστάζουν, αλλά το κάνουν.

Τέλος, τους ζητείται να τη χαστουκίσουν. Μηδενός εξαιρουμένου, αρνούνται να προβούν σε αυτή την πράξη κι όταν ερωτώνται «γιατί;», οι απαντήσεις που δίνουν είναι αφοπλιστικές. Ενα αγόρι απαντά πως «τα κορίτσια δεν τα χτυπάμε ούτε με ένα τριαντάφυλλο», ένα άλλο «γιατί είμαι αγόρι και είναι κορίτσι», «γιατί δεν θέλω» αποκρίνεται κάποιος άλλος, «επειδή ο Ιησούς δεν θέλει τους ανθρώπους να χτυπούν άλλους ανθρώπους» απαντά ένα από τα αγόρια, «επειδή είμαι άντρας» είναι μια άλλη απάντηση, ενώ η πιο αφοπλιστική από όλες είναι η εξής: «επειδή είμαι κατά της βίας».

Το βίντεο ανέβηκε στο Youtube από τον χρήστη fanpage.it και μέσα σε δύο ημέρες κοντεύει να ξεπεράσει τα 1,6 εκατομμύρια views.

            

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οργή πολιτών στην Ορεστιάδα έτρεψε τον Α.Σαμαρά σε φυγή – ΒΙΝΤΕΟ

Παρά τον προγραμματισμό για στάση και περιοδεία στην πλατεία της Ορεστιάδας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δεν σταμάτησε.

Πριν από την άφιξη του κ. Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, προκειμένου να τον συναντήσουν και να του διαμαρτυρηθούν για το γεγονός πως είναι απλήρωτοι. Ο πρωθυπουργός, πέρασε με το αυτοκίνητο και συνέχισε για τον επόμενο σταθμό της περιοδείας του. 

        

Νωρίτερα, από τις Καστανιές Έβρου δήλωσε αισιόδοξος για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν είναι αισιόδοξος για τις εκλογές, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Είμαι αισιόδοξος, βεβαίως».
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο στον συνοριακό σταθμό με την Τουρκία, στις Καστανιές, όπου τον υποδέχθηκαν ο υποστράτηγος Αντώνιος Βιτετζάκης και ο ταξίαρχος Ιωάννης Μακρής.
Χαιρέτησε προσωπικά έναν-έναν τους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στο φυλάκιο και στη συνέχεια προχώρησε μέχρι τη συνοριακή γραμμή, όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο νομάρχη της περιοχής της Αδριανούπολης και τον επικεφαλής της στρατιωτικής δύναμης του τουρκικού φυλακίου.
Αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και θυμήθηκαν ότι πριν από 15 μέρες, το ίδιο ακριβώς σημείο είχε επισκεφθεί ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος μάλιστα, εκείνη την ώρα, είχε μιλήσει και τηλεφωνικά με τον κ. Σαμαρά για να τού ευχηθεί «χρόνια πολλά» και να τον ενημερώσει ότι είναι ακριβώς στη συνοριακή γραμμή των δύο χωρών.
«Η γραμμή αυτή δεν είναι μόνο συνοριακή, αλλά είναι και γραμμή φιλίας μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Τούρκος νομάρχης, ενώ ο επικεφαλής του τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου ευχαρίστησε, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό για την καλή χειρονομία που έκανε.
«Αυτό είναι αμφίδρομο. Κι εμείς ευχαριστούμε» απάντησε ο κ. Σαμαράς στον Τούρκο αξιωματικό.
«Μας τίμησε πάρα πολύ η σημερινή επίσκεψή σας, ιδιαιτέρως, και πριν από 15 μέρες ο πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν εδώ παρών στα σύνορα« είπε ο Τούρκος νομάρχης και ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε: «Και μού είχε τηλεφωνήσει από εδώ για να μού ευχηθεί για τον νέο χρόνο. Κι εμείς ευχόμαστε το ίδιο και καλή δύναμη για την καινούργια χρονιά».
«Η παρουσία τόσο του πρωθυπουργού μας όσο και η δική σας εδώ έδωσε δύναμη στους εργαζόμενους στον χώρο αυτό» τόνισε ο Τούρκος νομάρχης και ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Αυτό ακριβώς επιζητήσαμε».
Ο Τούρκος νομάρχης είπε ακόμη ότι εκκρεμεί μία συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και αναφέρθηκε στο θέμα των πλημμυρών του ποταμού Έβρου, λέγοντας ότι πρέπει να καθαριστεί η κοίτη του ποταμού.
Ο κ. Σαμαράς σταμάτησε, επίσης, στο ελληνικό τελωνείο και χαιρέτησε το προσωπικό.
Ο πρωθυπουργός είδε ακόμη από κοντά το αποτρεπτικό εμπόδιο, «φράχτη», για την είσοδο των μεταναστών, που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος του Έβρου και αμέσως μετά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις.
«Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Παρόντες ήταν -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης κ.ά.
defencenet.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

FAZ: Οικονομικότερο ένα μεγάλο κούρεμα από το Grexit

Περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ θα κόστιζε στην Γερμανία ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ποσό μικρότερο από όσο θα κόστιζε στην Γερμανία μια ελληνική στάση πληρωμών ή ένα «Grexit», σύμφωνα με την Frankfurter Allegmeine Zeitung, η οποία επικαλείται την εκτίμηση του οικονομολόγου του Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Οικονομία (IfW) Γιενς Μπόιζεν-Χογκρέφε.

Η εφημερίδα, το βράδυ της Δευτέρας επισημαίνει στην ηλεκτρονική σελίδα της, ότι ο υπολογισμός αυτός αφορά «κούρεμα», το οποίο θα έφερνε το ελληνικό χρέος από το 175% του ΑΕΠ στο 90%.

«Εάν η Ελλάδα δεν εξυπηρετούσε πλέον το χρέος της, το κόστος θα ήταν πολύ υψηλότερο», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών Ifo του Μονάχου υπολογίζει ότι οι απώλειες για την Γερμανία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερες, εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη.

«Εάν η Ελλάδα καταστεί αφερέγγυα και φύγει από το ευρώ, θα πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να αναμένει μια απώλεια ύψους έως και 76 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημειώνει ο καθηγητής Οικονομίας του Ifo Τίλο Βολμερσχόιζερ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τον συνέλαβαν για χρέος 50 ευρώ στην εφορία!

Την οργή του «για την περιπέτεια συμπολίτη μας, ο οποίος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, για ανεξόφλητο χρέος 50 ευρώ, προς την εφορία» εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

Το περιστατικό έγινε γνωστό στο γραφείο του δημάρχου Πατρέων εχθές  αργά το μεσημέρι, μετά από τηλεφωνική καταγγελία. Ο δήμαρχος, αφού ενημερώθηκε σχετικά, ανέλαβε πρωτοβουλία για να λυθεί το ζήτημα, έτσι ώστε ο πολίτης να αφεθεί ελεύθερος. Ωστόσο, συνεργάτης του δημάρχου, που επικοινώνησε με την Αστυνομική Διεύθυνση για τα περαιτέρω, έλαβε την απάντηση πως η κράτηση του οφειλέτη δε μπορεί να τερματιστεί, ακόμα και αν πληρωνόταν το οφειλόμενο ποσό των 50 ευρώ, επειδή την ώρα εκείνη δεν υπήρχε Δημόσιο Ταμείο ανοιχτό, για να πληρωθεί το παράβολο!

Κι επειδή ούτε σήμερα, λόγω της αργίας των Θεοφανείων, θα λειτουργεί Δημόσιο Ταμείο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο άτυχος άνθρωπος αναμένεται να συνεχίσει να κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνδυνος πρόωρου θανάτου από εναλλασσόμενες βάρδιες

Αυξημένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται με εναλλασσόμενες βάρδιες, σε διαφορετικές ώρες της ημέρας ανά περιόδους, σύμφωνα με νέα διεθνή έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκόμες, οι οποίες δούλευαν πότε ημέρα και πότε νύχτα.

Η ανάλυση έδειξε πως όσες γυναίκες εργάζονταν σε νυχτερινές βάρδιες για περισσότερα από πέντε χρόνια, είχαν αυξημένη πιθανότητα πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία και ειδικότερα από καρδιαγγειακές αιτίες και καρκίνο των πνευμόνων.

Συγκεκριμένα, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από όλες τις αιτίες ήταν 11% μεγαλύτερος στις γυναίκες που είχαν εργαστεί για έξι έως 15 χρόνια σε βάρδιες, ενώ ο κίνδυνος ήταν ακόμη μεγαλύτερος (19 έως 23%) για πρόωρο καρδιαγγειακό θάνατο.

Σχετικά με τον κίνδυνο καρκίνου, οι εναλλασσόμενες βάρδιες δεν φάνηκε να σχετίζονται ιδιαίτερα, με εξαίρεση τον καρκίνο των πνευμόνων, που παρατηρήθηκε αύξηση 25% της πιθανότητας θανάτου για όσες είχαν εργαστεί πρωί - βράδυ για πάνω από 15 χρόνια.

Όπως έχουν δείξει και άλλες έρευνες, ο ύπνος και η φυσιολογική λειτουργία του βιολογικού «ρολογιού» παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς και στην αποφυγή του καρκίνου. Η νέα μελέτη συμπεριέλαβε εργαζόμενες γυναίκες που δούλευαν τουλάχιστον τρεις νύχτες τον μήνα, καθώς και απογεύματα, πέρα από τα συνήθη πρωινά ωράριά τους.

Από το 2007 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει την εργασία σε νυχτερινές βάρδιες στις πιθανές αιτίες καρκίνου, καθώς διαταράσσει το βιολογικό «ρολόι».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Εύα Σερνχάμερ, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και επιδημιολόγο του Νοσοκομείου Brigham and Women’s της Βοστώνης μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 75.000 νοσοκόμες 30 έως 55 ετών, τα οποία κάλυπταν μια περίοδο 22 ετών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!