EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το plan A της Νέας Δημοκρατίας είναι να ολοκληρώσει το σκίσιμο του Μνημονίου;

Πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει plan B σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν δεχθεί τα μαξιμαλιστικά του αιτήματα, με τα περισσότερα εκ των οποίων συμφωνώ. Θυμίζω όμως ότι η Νέα Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση.

Στο αδιέξοδο που βρισκόμαστε σήμερα φτάσαμε κυρίως γιατί απέτυχε εκκωφαντικά το plan Α της κυβέρνησης που ήταν η πρόωρη έξοδος από το Μνημόνιο. Θυμίζω ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί δεκάδες φορές ότι δεν πρόκειται να λάβουν νέα μέτρα ενώ έχουν εκφράσει και τη θέληση τους να ξεφορτωθούν το Δ.Ν.Τ.

Τι θα κάνει μια νέα κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία την επομένη των εκλογών; Θα συνεχίσει την ίδια στρατηγική και θα συνεχίσει να συκοφαντεί την Τρόικα; Θα κάνει ακόμα μια κωλοτούμπα και θα εφαρμόσει τα όσα περιλαμβάνονται στο e-mail Xαρδούβελη;

Δεκτός ο τρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά προσωπικά δεν τρομοκρατούμαι λιγότερο από μια πιθανή κυβερνητική επάνοδο των Ντινόπουλων.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ΜΜΕ συγκαλύπτουν το έγκλημα της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ 
(8 σημεία που ποτέ δε θα ακούσετε στο MEGA και μπορούν να στείλουν τον κ. Μπάμπη στο λυσσιατρείο).

5 μέρες μετά το «ατύχημα» στο «Norman Atlantic», κι ενώ κανείς δε ξέρει ακόμη πόσοι ήταν οι επιβαίνοντες, πόσοι είναι οι αγνοούμενοι, πόσοι είναι οι νεκροί, οι έγκριτοι δημοσιογράφοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συγκαλύψουν το έγκλημα, ένα έγκλημα που η αποκάλυψή του σε προεκλογική περίοδο θα σήμαινε την απόλυτη συντριβή των κυβερνητικών εταίρων.


Στον ίδιο ρόλο της συγκάλυψης, μαζί με τα ΜΜΕ, και ο ίδιος ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έδωσε αμέσως τη «γραμμή» ότι η τραγωδία στην Αδριατική είναι ένα «δυστύχημα», σαν να πρόκειται για τροχαίο σε επαρχιακή οδό.

Τι δεν θα ακούσετε ποτέ από τους παρακοιμώμενους των κυρίαρχων ΜΜΕ;

1. Το «Norman Atlantic» ήταν υπερφορτωμένο. Κουβάλαγε περισσότερα οχήματα από όσα επέτρεπε η άδειά του. 222 έναντι 195.

2. Το πλήρωμά του ήταν το μισό από όσο έπρεπε! 55 αντί για 90 ναυτικοί. Η μείωση των πληρωμάτων έχει αγγίξει σε διάστημα ενός έτους το 40%. Παράλληλα, επεκτείνεται η πρόσληψη ναυτικών ξένων εθνικοτήτων, καθώς με τον τρόπο αυτόν οι ναυτιλιακές εταιρείες υπάγονται στην εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία της χώρας προέλευσης των εργαζομένων και δεν υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΝΑΤ. Τη δυνατότητα αυτή τούς παρέχει η σχετική νομοθεσία που έχει κοπεί στα μέτρα των συμφερόντων τους. Την κρίσιμη στιγμή οι ελάχιστοι ναυτικοί δεν μπορούσαν καν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.

3. Από τις 4 το πρωί, ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, μέχρι τις 10 π.μ. (τις πρώτες 6 κρίσιμες ώρες) που ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των ελληνικών αρχών, το φλεγόμενο πλοίο και οι εκατοντάδες επιβάτες ήταν αφημένοι στο έλεος του Θεού. Η δήλωση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Θ. Αθανασίου, ότι «Οι εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στα επιχειρησιακά μέσα να δράσουν» δείχνει όλο το μέγεθος των ευθυνών της πολιτείας, καθώς εκείνο το χρονικό διάστημα είχαν ήδη προσεγγίσει το πλοίο ιταλικά αλιευτικά.

4. Δεν έσπευσαν, από την πρώτη στιγμή, ούτε ρυμουλκά ανοιχτής θαλάσσης, με ευθύνη της ΑΝΕΚ, καθώς κάτι τέτοιο προϋποθέτει υψηλό κόστος και δαπάνη που βαραίνει την εταιρία.

5. Το πλοίο ήταν RoRo (φορτηγό) και μετασκευάστηκε σε RoRo Passenger, έγινε δηλαδή οχηματαγωγό επιβατηγό. Από ποιόν ελέγχθηκε η μετασκευή; Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το ναυάγιο του «Ηράκλειον» στη Φαλκονέρα οφείλεται στα σοβαρά λάθη κατά τη μετατροπή του πλοίου από δεξαμενόπλοιο σε επιβατηγό-οχηματαγωγό, λάθη που είχαν υπονομεύσει την ευστάθεια και την ασφάλεια του ήδη καταπονημένου σκάφους και είχαν κοστίσει τη ζωή σε 273 επιβάτες.

6. Στις 19 του Δεκέμβρη οι λιμενικές αρχές είχαν επιθεωρήσει το πλοίο και είχαν σημειώσει αρκετές ελλείψεις. Και όμως το πλοίο ταξίδευε παρά το ότι είχαν γίνει παρατηρήσεις από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας ότι δεν υπήρχε σχέδιο διάσωσης ούτε και εξοπλισμός να αντιμετωπιστεί τυχόν πυρκαγιά. Ποιός έχει την ευθύνη για την απόφαση αυτή; Και γιατί ο υπουργός ναυτιλίας επιμένει ότι ο καράβι έφυγε από την Πάτρα ως πλήρως αξιόπλοο;

7. Ο καιρός ήταν άθλιος. 10 έως 11 μποφόρ. Γιατί επιτράπηκε να ταξιδέψει ένα πλοίο με τόσα προβλήματα ενώ είχε έγκαιρα εκδοθεί δελτίο καιρού;

8. Η χώρα διαθέτει συνολικά 12 super puma. Από αυτά μόνο 2 συμμετείχαν στη διάσωση , προερχόμενα από το ΒΔ Αιγαίο. Πού ήταν τα υπόλοιπα και σε ποια κατάσταση;

Οι 12 επιβεβαιωμένοι και οι 28 (μέχρι τώρα) αγνοούμενοι θα πρέπει να προστεθούν στην ατελείωτη λίστα των θυμάτων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και της κυβερνητικής συνενοχής.

Μέσα σε μια πενταετία μόνο (1993-1998), 523 ναυτεργάτες είχαν θυσιαστεί στο βωμό του κέρδους, σε 31 συνολικά ναυτικά «δυστυχήματα» σε πλοία ελληνικών συμφερόντων, ελληνικής και ξένης σημαίας.

Ένα διαρκές έγκλημα που έχει τις ρίζες του στην επιδίωξη της μέγιστης κερδοφορίας και στον ανταγωνισμό μεταξύ των ακτοπλοϊκών εταιριών, ο οποίος πυροδοτήθηκε και από τον κανονισμό 3577/92 της Ε.Ε. για την «απελευθέρωση» των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και απειλεί ευθέως την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής με τα «οριακού αξιόπλοου» καράβια, που σήμερα είναι σε χειρότερη κατάσταση και από το «ΣΑΜΙΝΑ».

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν είναι απλά μια ομάδα πλοιοκτητών. Μέσω γιγαντιαίων επιχειρηματικών ομίλων ελέγχουν μεγάλο μέρος του τραπεζικού, του ενεργειακού και του mediaκού τομέα. Ελέγχουν την κεφαλαιακή ροή, την ενεργειακή επάρκεια και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της χώρας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει προνομιακούς δεσμούς με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χ.Α, η οποία έχει αξιοποιηθεί ήδη ως εκτελεστικός βραχίονας στη Ζώνη.

Η αριστερά οφείλει να μιλήσει για το έγκλημα. Και οφείλει να προετοιμάζεται. Γιατί σε μια κυβέρνηση της αριστεράς οι σωστικοί λέμβοι μπορεί και να μη λειτουργούν στην εντέλεια.

Παρασσκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

AirAsia: Βρέθηκαν 21 νεκροί

Αυξήθηκαν κατά πολύ οι νεκροί της πτήσης 8501 της AirAsia την Παρασκευή, καθώς οι αρχές διάσωσης ανέσυραν τα πτώματα 21 ανθρώπων, που προστέθηκαν στη λίστα των άτυχων επιβατών και ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 30.

Σύμφωνα με τις ινδονησιακές αρχές, αρκετοί από τους νεκρούς, βρέθηκαν προσδεμένοι με τις ζώνες ασφαλείας τους. Οι περισσότερες σοροί εντοπίστηκαν από πλοίο των ΗΠΑ, που έχουν προσφέρει εθελοντικά ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζουμε ότι το αεροσκάφος Α320 της εταιρίας  AirAsia, μετέφερε 162 επιβάτες, που επιβιβάστηκαν την Κυριακή στη Σουραμπάγια της Ινδονησίας και είχαν προορισμό τη Σιγκαπούρη.

Τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν λίγα λεπτά αφού ο κυβερνήτης είχε αναφέρει ότι υπάρχει έντονη κακοκαιρία και πυκνά σύννεφα. Μάλιστα, ζήτησε από τον πύργο ελέγχου άδεια, προκειμένου να πάρει ύψος, αλλά η άδεια δεν δόθηκε λόγω της «πυκνής» εναέριας κυκλοφορίας.

Τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου ση θάλασσα δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας κάνει λόγο για «ανεξήγητο περιστατικό» και τονίζει ότι «οι οικογένειες των θυμάτων θα λάβουν απαντήσεις την ίδια στιγμή που θα βρεθούν τα αίτια της πτώσης».

Οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων έχουν μειωθεί κατά πολύ και πλέον οι δυνάμεις που επιχειρούν από αέρος έχουν αποσυρθεί. Ο επικεφαλής της έρευνας, Χένρυ Μπαμπάγκ Σοελίστο, δήλωσε ότι «πλέον επικεντρωνόμαστε στην υποθαλάσσια έρευνα».

Αρκετές χώρες έχουν προσφέρει εθελοντικά δυνάμεις, ώστε να βοηθήσουν στην έρευνα, αλλά μέχρι δεν έχει βρεθεί το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, ώστε να βγει συμπέρασμα για τα αίτια του δυστυχήματος.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποζημιώσεις επιδίκασε ο Άρειος Πάγος για τη ρύπανση της τσιμεντοβιομηχανίας Ηρακλής στη Χαλκίδα

Δικαιώθηκε στον Άρειο Πάγο η προσφυγή 26 κατοίκων του οικισμού Αγίας Μαρίνας στη Χαλκίδα κατά της Τσιμεντοβιομηχανίας Ηρακλής. Οι κάτοικοι είχαν προσφύγει διεκδικώντας αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν και την προσβολή της προσωπικότητας τους, ως συνέπεια της ρύπανση την οποία προκαλεί η τσιμεντοβιομηχανία.

Ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 1574/2014 απόφασή του, υποχρέωσε την «Ανώνυμη Γενική Εταιρεία Τσιμέντων Ηρακλής» να τους καταβάλει συνολικά το ποσό των 78.000 ευρώ. Συγκεκριμένα κρίθηκε πως από τις παραλείψεις της τσιμεντοβιομηχανίας θεμελιώνεται με πληρότητα η προσβολή της προσωπικότητας των κατοίκων τού εν λόγω οικισμού που απορρέει από την ηθική βλάβη τους, λόγω της στέρησης της χρήσης των περιβαλλοντικών αγαθών, αλλά και από την απειλούμενη βλάβη της υγείας τους από την έκθεσή τους στους κινδύνους της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Οι κάτοικοι του επίμαχου οικισμού, που είναι σε μικρή απόσταση από το εργοστάσιο, υποστηρίζουν ότι η τσιμεντοβιομηχανία για να αποφύγει το κόστος των σχετικών δαπανών δεν τηρεί τους προβλεπόμενους από την άδεια λειτουργίας της περιβαλλοντικούς όρους ενώ αρνείται να λάβει μέτρα για την καλή συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της.

Η στάση αυτή της τσιμεντοβιομηχανίας έχει ως συνέπεια να μολύνεται το περιβάλλον του οικισμού Αγία Μαρίνα, να επικάθεται τσιμεντόσκονη 1,2 εκατοστών στις αυλές των σπιτιών, τα μπαλκόνια, μέσα στα σπίτια, τους δρόμους, τις πλατείες, στον αιγιαλό ακόμη και στον βυθό της θάλασσας.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η παράνομη αυτή στάση της τσιμεντοβιομηχανίας προσβάλλει το δικαίωμα χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του επίμαχου οικισμού και το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα ενώ υπονομεύεται η κατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας τους με την επιβλαβή εισπνοή μολυσμένου ατμοσφαιρικού αέρα. Επίσης, υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους με συνέπεια να προσβάλλεται η προσωπικότητά τους.

Οι 26 κάτοικοι διεκδικούσαν 44.020 ευρώ ο καθένας (συνολικά 1.144.520 ευρώ), αλλά τελικά επιδικάστηκε στον καθένα ποσό 3.000 ευρώ (συνολικά 78.000 ευρώ).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωτοχρονιάτικο δώρο εκατ. ευρώ

Παρά τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των έργων, για μια ακόμα φορά δίνονται από το υπουργείο Υποδομών στους μεγαλοεργολάβους των αυτοκινητοδρόμων δεκάδες εκατομμύρια 

Οι «εθνικοί« εργολάβοι είπαν τα... κάλαντα στο υπουργείο Υποδομών και το τελευταίο δεκαήμερο του 2014 έλαβαν πάνω από 92 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι τα έργα στους αυτοκινητόδρομους είναι και πάλι εκτός χρονοδιαγραμμάτων.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπέγραψε απόφαση με την οποία η κοινοπραξία που έχει αναλάβει την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών θα πάρει 30 εκατ. ευρώ ως τρίτη δόση της πρόσθετης χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου που προβλέπει η συμφωνία του Νοεμβρίου 2013.

Στα 188 εκατ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 238 εκατ. ευρώ, από τα οποία μέσα σε ένα χρόνο έχουν δοθεί τα 158 εκατ. και με τη νέα απόφαση θα φθάσουν στα 188 εκατ. ευρώ. Από την απόφαση της 31ης Δεκεμβρίου προκύπτει επίσης ότι η κατασκευή των έργων βρίσκεται μόλις στο 60,28% και είναι πλέον βέβαιο ότι μέσα σε ένα χρόνο δεν θα καλυφθεί το υπόλοιπο, επομένως θα υπάρξει και νέα παράταση. Εχει ήδη βρεθεί το άλλοθι, αφού οι καθυστερήσεις θα φορτωθούν στον ΟΣΕ. Ο νέος αυτοκινητόδρομος «συναντά» τη σιδηροδρομική γραμμή σε οκτώ σημεία και αν δεν προηγηθούν οι υποδομές της ΕΡΓΟΣΕ δεν μπορεί να προχωρήσει τα οδικά έργα. Είναι μια «πονεμένη» ιστορία που θα παίξει πολύ στον νέο χρόνο.

Οι εργολάβοι του αυτοκινητόδρομου Αθηνών-Πατρών δικαιούνται, με βάση την αρχική σύμβαση του 2007, κρατική ενίσχυση 607,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη λάβει 314 εκατ. ευρώ. Με άλλη υπουργική απόφαση, στις 19/12/2014 πήραν από αυτόν τον «κουμπαρά« άλλα 21,7 εκατ. ευρώ. Μετά από αυτό τον χορό των εκατομμυρίων, μοιάζει... φιλοδώρημα το ποσό των 411.000 ευρώ που έλαβαν ως αποζημίωση για τη μεταφορά αρχαίων τα οποία εντοπίστηκαν στο 81ο χλμ. κοντά στην αρχαία Κόρινθο.

Δεν έμεινε «παραπονεμένη» ούτε η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που έχει πάρει τα χρυσοφόρα διόδια στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για να κατασκευάσει τον νέο αυτοκινητόδρομο Αντίρριο-Γιάννενα, που προχωρά με ρυθμούς πιο αργούς και από αυτούς της χελώνας! Στις 19/12 πάντως και με δύο υπουργικές αποφάσεις οι εργολάβοι έλαβαν πάνω από 40 εκατ. ευρώ. Τα 16,1 εκατ. ευρώ αφορούν καταβολή στο πλαίσιο του πριμ επανεκκίνησης και τα 24,72 την πρόσθετη χρηματοδότηση. Το συνολικό ύψος της τελευταίας ανέρχεται στα 211 εκατ. ευρώ αφού με πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ άλλαξαν τα αρχικά σχέδια για την περιοχή της Κλόκοβας, κοντά στο Αντίρριο, όπου θα κατασκευαστεί σήραγγα. Η προβλεπόμενη από τη αρχική σύμβαση του 2007 για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στα 360 εκατ. ευρώ, από τα οποία οι εργολάβοι έχουν ήδη εισπράξει 253,5 εκατ. ευρώ, παρ’ όλο που υλοποίηση του έργου είναι κάτω από το 40%.

Ποσό 104.550 ευρώ δόθηκε στον «Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου» για τη μεταφορά αρχαιοτήτων. Πρόκειται για το τμήμα από τις Ράχεις Φθιώτιδας ώς το Κλειδί Ημαθίας της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, που αφορά κυρίως τις σήραγγες στα Τέμπη. Είναι το πιο προχωρημένο έργο, που παρά τις νέες καθυστερήσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Η προηγούμενη χρονιά έληξε με μια «εκκρεμμότητα» της κυβέρνησης προς τους εργολάβους της Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας. Το έργο δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια και απομένουν μόνο μικρά τμήματα για την ολοκλήρωσή του (Τσακώνα, παράκαμψη Καλαμάτας και διακλάδωση προς Σπάρτη).

Το Δημόσιο όμως συμφώνησε σε πρόσθετη σύμβαση με την οποία θα δοθούν 330 εκατ. ευρώ αν σε βάθος 30ετίας τα έσοδα από τα διόδια δεν θα είναι τα αναμενόμενα. Η υπόθεση βρίσκεται για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και, εφόσον εγκριθεί, πρέπει να υποβληθεί για επικύρωση από τη νέα Βουλή.

efsyn.gr


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σοκάρει η μούμια του 2χρονου κοριτσιού που ανοιγοκλείνει τα μάτια της

Τους νοσηρούς ισχυρισμούς ότι η μούμια ενός μικρού κοριτσιού στη Σικελία ανοιγοκλείνει τα μάτια της κάθε μέρα, προσπαθούν να καταρρίψουν Ιταλοί αρχαιολόγοι To ιδιαίτερα ανατριχιαστικό φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλές φορές σε βίντεο και έχει αποτελέσει αντικείμενο για διάφορες μεταφυσικές εικασίες.

Αυτή την εβδομάδα, οι ιταλικές εφημερίδες δημοσίευσαν ότι η Ροζαλία Λομπάρντο, το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από πνευμονία το 1920 και ταριχεύθηκε, κούνησε πάλι τα βλέφαρά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε μία στιγμή μάλιστα τα άνοιξε για να αποκαλύψει τα καλοδιατηρημένα γαλάζια μάτια της.

Μια από τις καλύτερα διατηρημένα μούμιες παγκοσμίως, η Ροζαλία είναι η πιο διάσημη μεταξύ των περίπου 8.000 χιλιάδων που βρίσκονται στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας. Το παρατσούκλι «Ωραία Κοιμωμένη» της δόθηκε γιατί μοιάζει σαν να κοιμάται μέσα στο γυάλινο φέρετρο.

Όσο για τα μάτια της, που έχουν τρομοκρατήσει τους ντόπιους και αρκετούς ειδικούς, ορισμένοι πιο… ψύχραιμοι αρχαιολόγοι, όπως ο επιμελητής των κατακομβών και ανθρωπολόγος Ντάριο Πιομπίνο Μασκάλο έχουν την απάντηση: «Είναι μια οφθαλμαπάτη που παράγεται από το φως που φιλτράρεται μέσω των πλευρικών παραθύρων και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αλλάξει. Τα μάτια της δεν είναι εντελώς κλειστά. Δεν ήταν ποτέ» σημείωνει ο Μασκάλο.

Ο ίδιος ανακάλυψε το μυστικό της Ροζαλία το 2009, όταν βρήκε το μυστηριώδη τύπο χημικών που χρησιμοποιήθηκε για την καταπληκτική διατήρησή της.

Ενώ οι περισσότερες από τις μούμιες που θάβονται στις κατακόμβες αφυδατώθηκαν από το ξηρό περιβάλλον, η Ροζαλία είχε μουμιοποιηθεί τεχνητά. Για να την διατηρήσει στην αιωνιότητα, ο πατέρας της στράφηκε στον Αλφρέντο Σαλάφια, φημισμένο Σικελό ταριχευτή, ο οποίος πέθανε το 1933. Ο Σαλάφια δεν αποκάλυψε ποτέ τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μούμιες του.

Το 2009 ωστόσο ο ανθρωπολόγος βρήκε ένα χειρόγραφο στο οποίο αναφέρονται τα συστατικά που χρησιμοποίησε ο Σαλάφια για την μουμιοποίηση της Ροζαλία: γλυκερίνη, φορμαλίνη κορεσμένη με θειικό ψευδάργυρο και χλώριο και ένα μέρος ενός διαλύματος αλκοόλης κορεσμένης με σαλικυλικό οξύ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πόση αύξηση θα δουν στους μισθούς τους οι εργαζόμενοι από αυτόν τον μήνα

Αυξήσεις, έστω και μικρές, θα δουν από τη μισθοδοσία αυτού του μήνα εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι. Οι αυξήσεις είναι αποτέλεσμα της οριζόντιας μείωσης κατά 30% της εισφοράς αλληλεγγύης και της συνακόλουθης μείωσης της παρακράτησής της από τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του capital.gr, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε ότι για να ξεκινήσει η παρακράτηση με τη μειωμένη εισφορά δεν απαιτείται η έκδοση ειδικής εγκυκλίου καθώς το μόνο που αλλάζει σε σχέση με το 2014 είναι οι συντελεστές της εισφοράς. Επισημαίνεται ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης υπολογίζεται πλέον με νέους συντελεστές ως εξής:
  • για συνολικό καθαρό εισόδημα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, η ειδική εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 0,7% (από 1%) επί ολόκληρου του ποσού.
  • για συνολικό καθαρό εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή 1,4% (από 2%) επί ολόκληρου του ποσού.
  • για συνολικό καθαρό εισόδημα από 50.001 έως και 100.000 ευρώ,με συντελεστή 2,10% (από 3%) επί ολόκληρου του ποσού.
  • για συνολικό καθαρό εισόδημα από 100.001 ευρώ και άνω, η ειδική εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 2,8% (από 4%) επί ολόκληρου του ποσού.
Σε εισόδημα έως 12.000 δεν επιβάλλεται εισφορά.

Το όφελος που θα έχουν οι φορολογούμενοι σε ετήσια βάση ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος διαμορφώνεται ως εξής:
  • Από 39 έως 60 ευρώ, για όσους εμφανίζουν εισοδήματα από 13.000 έως και 20.000 ευρώ.
  • Από 138 έως και 300 ευρώ για όσους εμφανίζουν εισοδήματα πάνω από 20.000 και μέχρι 50.000 ευρώ.
  • Από 495 έως και 900 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 50.000 και μέχρι 100.000 ευρώ.
  • Από 1.440 ευρώ και πάνω για όσους έχουν εισοδήματα μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ.
Δείτε αναλυτικά το ύψος της εισφοράς που θα καταβληθεί, ανάλογα με το ύψος του ετήσιου εισοδήματος, καθώς και στο όφελος που θα προκύψει από την έκπτωση κατά 30%, που επιβλήθηκε, στον πίνακα που ακολουθεί παρακάτω:



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει με τις αποδείξεις και τι θα ισχύσει για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι προκειμένου να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το όριο αυτό ανερχόταν στο 25% του εισοδήματος.

Υποχρέωση της συλλογής αποδείξεων δαπανών είχαν μόνο όσοι απέκτησαν εισοδήματα από μισθωτές. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθωτοί ή συνταξιούχοι που έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές για παράδειγμα εισοδήματα από ενοίκια, θα πρέπει να έχουν αποδείξεις μόνο για το τμήμα του εισοδήματος που προέρχεται από μισθωτές υπηρεσίες. Αν για παράδειγμα ένας συνταξιούχος έχει 7.000 ευρώ από σύνταξη και 4.000 ευρώ, από ενοίκια οι αποδείξεις που θα πρέπει να δηλώσει είναι 700 ευρώ (7.000Χ10%).

Οι αποδείξεις που προσκομίζονται πρέπει να αφορούν αγορές αγαθών και υπηρεσιών και συγκεκριμένα:

• Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά
• Αλκοολούχα ποτά και καπνός
• Ενδυση και υπόδηση
• Στέγαση (μόνο οι υπηρεσίες και τα είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας)
• Διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
• Μεταφορές (μόνο οι μεταφορές πραγμάτων, η συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου/μοτοσικλέτας, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τα λιπαντικά, το αντιψυκτικό και η μίσθωση ταξί)
• Αναψυχή, πολιτιστικές δραστηριότητες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές στη Δημόσια Τηλεόραση και σε συνδρομητικά κανάλια)
• Εκπαίδευση (μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών)
• Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
• Αλλά αγαθά και υπηρεσίες (δεν λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για κάθε είδους ασφάλιση).

Σύστημα «@απόδειξη»

Από την 1-1-2015 αλλάζει το το μέτρο των αποδείξεων όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σχεδιάζει ένα νέο σύστημα με δώρα στους φορολογούμενους, το οποίο στοχεύει στον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα σχεδιάζεται να δοθούν από δωρεάν λεπτά ομιλίας, μέχρι και δωρεάν ποτά ή είσοδο σε μουσεία. Το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που εκπόνησε το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το οποίο υιοθετήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για να περιορίσει τη φοροδιαφυγή από τη μη έκδοση αποδείξεων θα έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ κατά 500 εκατομμύρια ευρώ το 2015 χωρίς να χρειασθεί να αυξηθούν οι συντελεστές ΦΠΑ.

Η βασική ιδέα του συστήματος «@πόδειξη» είναι να επιβραβεύει τους πολίτες που ζητούν απόδειξη, κληρώνοντας διάφορα βραβεία. Κάθε φορά που ο πελάτης παίρνει μια απόδειξη, στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Οι τυχεροί λαμβάνoυν ένα SMS με ένα ειδικά κρυπτογραφημένο κείμενο που αποτελεί ηλεκτρονική επιταγή για να εξαργυρώσουν το βραβείο τους σε τράπεζα ή σε ΑΤΜ.

Το σύστημα «@πόδειξη» δίνει τη δυνατότητα για άμεσα βραβεία (ανάλογα με το «ξυστό») και μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά μικρά βραβεία, όπως π.χ. δωρεάν λεπτά ομιλίας στο κινητό ή εισιτήρια για ένα μουσείο. Τα βραβεία μπορεί εύκολα να προσαρμόζονται ως προς το ύψος, τη συχνότητα και τη γεωγραφική περιοχή. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι σε τουριστικά νησιά μπορεί να αυξάνονται τα βραβεία για αποδείξεις εστιατορίου.

ΠΗΓΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Wall Street Journal: Η χαμένη δεκαετία της ευρωζώνης και η Ελλάδα

Η νέα χρονιά φέρνει την ευρωζώνη πιο κοντά σε μια χαμένη δεκαετία, αναφέρει η Wall Street Journal σε δημοσίευμά της, υπογραμμίζοντας ότι η βραδεία ανάπτυξη, ο σχεδόν μηδενικός πληθωρισμός, σημαίνει ότι το χρέος θα παραμείνει υψηλό.

Δεδομένου ότι η ζώνη του ευρώ εισέρχεται στο όγδοο έτος οικονομικής επιβράδυνσης η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει πως μόνο οι υπέρμετρα αισιόδοξοι πιστεύουν ότι η ευρωζώνη θα βρει την προσεχή διετία το δρόμο για το «μονοπάτι» της ταχύτερης ανάπτυξης.

Όπως τονίζει, η χαμηλή ανάπτυξη και ο χαμηλός πληθωρισμός καθυστερούν τη μείωση του χρέους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στη ζώνη του ευρώ, συντηρώντας την περιοριστική δημοσιονομική πολιτική σε μια περίοδο που τα εισοδήματά είναι στάσιμα σε ονομαστικούς όρους.

Η Wall Street Journal σημειώνει πως το 2015 ξεκινά «και πάλι» με πολιτικές αβεβαιότητες στην Ελλάδα, όπου στις 25 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν γενικές εκλογές, που μπορεί να πλήξουν περαιτέρω την παραπαίουσα εμπιστοσύνη και να μεταδώσουν την πολιτική κρίση σε άλλα μέλη της νομισματικής ένωσης.

Όπως σημειώνει, ενώ η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε κάποτε, καθώς μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε περιορισμένη επίπτωση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στις τράπεζες της περιοχής, καθώς μόλις το 16% του δημόσιου χρέους της χώρας είναι στα χέρια ιδιωτών, ωστόσο μια «πραγματική πολιτική κρίση» θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το ευρώ.

Στη βάση αυτή προσθέτει πως στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες με υψηλά χρέη όπως η Ιταλία και η Ισπανία, τα κόμματα της αριστεράς κερδίζουν έδαφος, ενώ σε χώρες του πυρήνα της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, κερδίζουν έδαφος τα αντιευρωπαϊκά και αντι-μεταναστευτικά κόμματα της δεξιάς.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως οι πολιτικές μεταβολές είναι πιθανό να αποδυναμώσουν τη μεταρρυθμιστική διάθεση για βελτίωση της λειτουργίας των αγορών εργασίας και αγαθών.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκλεισμένα χωριά, διακοπές κυκλοφορίες εξαιτίας της κακοκαιρίας -Πού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα. Δεκατρία χωριά στην Εύβοια έχουν αποκλειστεί, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχουν διακοπές κυκλοφορίας, εξαιτίας των χιονοπτώσεων ή των πλημμυρών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προβλήματα υπάρχουν στα εξής σημεία:

Α΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ – ΠΑΓΕΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης, ύψος Σ. Ν. Πεντέλης «414», έως διασταύρωση Αγ. Πέτρου.

Λεωφ. Πάρνηθας, από 21ο χλμ. (Τελεφερίκ) – έως το Καζίνο.

Λ. Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών.

Επαρχιακό οδικό δίκτυο: Αλεποχώρι – Βίλια, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό από ώρα 18.30

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. Ξάνθης

Λόγω σφοδρών θυελλωδών ανέμων, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτ-των ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, από 524,7 Α/Κ Βαφέικων έως 545,6 Α/Κ Ιάσμου Ροδόπης και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία διεξάγεται από την Ε.Ο. Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. Καστοριάς

Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 22ο –28ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ. Α. Αργολίδας

Π.Ε.Ο. Άργους – Τριπόλεως, από το 23ο – 37ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α.Βοιωτίας

Π. Ε. Ο. Ελευσίνας – Θηβών, από 30ο – 45ο χλμ.

Δ.Α.Ευρυτανίας

Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ Βελούχι (λόγω ισχυρών ανέμων)


ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α Λάρισας

Επ. Ο. Ελάφου – Σκλήθρου.

Επ. Ο. Καλλιπεύκης έως όρια Ν. Πιερίας, στο ύψος Δ.Δ.Π. Παντελεήμονα.

Δ.Α. Μαγνησίας

Από 09.00 ώρα της 1-1-2015 έως 09.00 ώρα της 2-1-2015 ή ύφεσης των καιρικών φαινομένων, απαγορεύτηκε προσωρινά η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτ-των άνω των 3,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων, στην Ε.Ο Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) και στο τμημα της από την 13.190 χ/θ (Τέλος κατοικημενης περιοχής Πορταρίας) μεχρι την 38.680 χ/θ (Καράβωμα) λόγω των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών, συνεπεία της χιονόπτωσης.

Η κίνηση των φορτηγών αυτοκινητων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους, που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους από Βόλο προς Ζαγορά και αντίστροφα θα διεξάγεται από την Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος).

Β΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. Ροδόπης

Λόγω υπερχείλησης υδάτων διεκόπη η συγκοινωνία στις διαβάσεις των ποταμών, Ποντικόρεμα – Λισσός ύψος Αρριανών, Έβρενου – Ιασίου – Αετοκορυφή – Διώνη και Στρύμης – Λοφαρίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Κιλκίς

Επ.Ο Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), καταστροφή του ασφαλτοτάπητα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Γ΄ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ιπποκράτειος – Πολιτεία

Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, από 30ο χλμ, ρεύμα προς Αθήνα

Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών, από 4η χ/θ, ρεύμα προς Θήβα, περιοχή Μάνδρας

Επαρχιακό οδικό δίκτυο: Αλεποχώρι – Βίλια, Ψάθα, Πόρτο Γερμενό από ώρα 18.30

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

Επ. Ο. Καμαριώτισσα – Λάκωμα

Επ. Ο. Καμαριώτισσα – Χώρα

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.A. Φλώρινας

Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου χειμερινών ελαστικών λόγω παγετού και ασθενούς χιονοπτωσης.

Δ.A. Καστοριάς

Ε.Ο.Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο – 31ο χλμ

Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 14ο –22ο χλμ.

Ε.Ο. Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο – 50ο χλμ.

Επαρχιακό Ορεινό δίκτυο Ν. Καστορίας.

Δ.A. Γρεβενών

Επ. Ο. Γρεβενών – Μετσόβου, από 21ο – 40ο χλμ

Επ. Ο. Γρεβενών – Σαμαρίνας, από 10ο – 54ο χλμ

Επ. Ο. Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από 10ο – 45ο χλμ

Επ. Ο. Γρεβενών – Περιβολίου, από 10ο – 43ο χλμ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ KENΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δ.Α. Πέλλας

Δημ. και Επ. Ο. δίκτυο Νομού καθώς και Δ.Ε. Βεγορίτιδας Δήμου Έδεσσας συμπεριλαμβανομένουν Επ. Ο. Άρνισσας – Χ/Κ Βόρρας

Ορεινό Επαρχιακό δίκτυο Δ.Ε. Αριδαίας και Δ.Ε. Εξαπλάτανου Δήμου Αλμωπίας, για τη διαδρομή από την Τ.Κ. Φούστανης – όρια Ν. Κιλκίς.

Επαρχιακό Δημοτικό ορεινό οδικό δίκτυο Δ.Ε. Έδεσσας

Επ. Ο. Κερασιάς – Χ/Κ «Βόρρας».

Δ.Α. Κιλκίς

Επ. Ο. Γουμένισσας Καστανερής – Μεγ. Λειβαδιών.

Επ. Ο. Γουμένισσας – Ομαλού.

Δ.Α. Ημαθίας

Π.Ε.Ο. Θεσ-νίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91,4 χ/θ έως 98,300 χ/θ.

Επ. Ο. Βέροιας – Χ/Κ Σελίου, από 20 – 26 χ/θ.

Επ. Ο. Βέροιας – Δασκίου, από Ριζώματα 32,5 χ/θ έως Δασκίο 43,000 χ/θ.

Δημ. Ο. Νάουσας – Τρία Πέντε Πηγάδια Χ/Κ από 10ο – 17ο χλμ.

Επ. Ο. Νάουσα – Χ/Κ Σελίου, από 10ο – 17ο χλμ.

Επ. Ο. Νάουσας – Ροδοχωρίου, από 10ο – 14ο χλμ.

Δ.Α. Χαλκιδικής

Π. Ε. Ο. Θεσ-νίκης – Ιερισσού (Αρναία – Ταξιάρχης).

Επ. Ο. Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).

Επ. Ο. Βαρβάρας – Ολυμπιάδας.

Επ. Ο. Καρυών – Δάφνης Αγ. Όρους.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ

Δ.Α. Ιωαννίνων

Ε. Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης, από 90 ο- 115ο χλμ.

Επ. Ο. Δ.Δ. Αετομηλίτσας- Φούρκας- Πληκατίου- Ασημοχωρίου- Γοργοποτάμου Χιονάδων.

Επ. Ο. Δ.Δ. Βωβούσας – Φλαμπουράρι- Γρεβενίτι – Μηλιάς – Μετσόβου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δ.Α. Λάρισας

Επ. Ο. Γόννων –Καλλιπεύκης, από 10ο – 22ο χλμ.

Επ. Ο. Στομίου – Κόκκινου Νερού

Επ. Ο. Καρίτσας – Κόκκινου Νερού.

Δ.Α Καρδίτσας

Επ. Ο. Καρδίτσας – Άρτας, από 35ο – 61ο χλμ. θέση «Τύμπανος».

Επ. Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας, από 10ο – 22ο χλμ. θέση «Αγ.Νικόλαος».

Επ. Ο. Μουζακίου – Λίμνης πλαστήρα, από 6ο έως 13ο χλμ.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Φράγματος Πλαστήρα, μέσω Μοσχάτου από 12Ο χλμ..

Επ. Ο. Καρδίτσας – Μητρόπολης – Δ- νση Μεσενικολά – Ι. Μ. Κορώνης -Τσαρδακίου από 12ο χλμ.

Επ. Ο. Καρδίτσας – Λίμνης Σμοκόβου, από 21ο χλμ.

Επ. Ο. Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου, από 46ο εώς 62ο χλμ. (θέση Ζαχαράκι).

Δ.Α Τρικάλων

Επ. Ο. Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου, από 35ο – 68ο χλμ.

Επ. Ο. Καλαμπάκας –Χρυσομηλιάς, από 22ο – 38ο χλμ.

Επ. Ο. Καλαμπάκας – Μαυρελίου από 20ο -42ο χλμ.

Επαρχιακό οδικό δίκτυο Δ.Δ. Χαλικίου,Ανθούσας,Κατάφυτου, Καλλιρόης, -Στεφανίου, Κρανίας, Δολιανών, Πολυθέας, Μηλίας του Δημου Καλαμπάκας.

Ορεινό Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πύλης.

Δ.Α Μαγνησίας

Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Άνω Κλάδος) από την 3.000 χ/θ έως την 45.000 χ/θ.

Ε.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) από την 37.540 χ/θ έως την 74000 χ/θ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α Ευρυτανίας

Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 65ο – 73ο χλμ., θέση «Τούνελ»

Π.Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, από 4ο – 9ο χλμ., θέση «Ράχες Τυμφρηστού»

Επ. Ο. Καρπενησίου- Φουρνά -Καρδίτσας, από 4ο – 49ο χλμ. θέση «Βράχος»

Επ. Ο. Καρπενησίου-Προυσού- Αγρινίου, από 35ο – 45ο χλμ. θέση «Αραποκέφαλα»,

Επ. Ο. Καρπενησίου- Κρικέλλου- Δομνίστας, από 4ο – 45ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Φιδάκια, από 6ο – 27ο χλμ.

Επ. Ο. Καρπενησίου – Στενώματος, από 3ο – 18ο χλμ.

Δ.Α Φθιώτιδας

Ε. Ο. Λαμίας- Καρπενησίου από 20ο – 64,7ο χλμ.

Δ. Α. Φωκίδας

Επ. Ο. Γραβιά – Καλοσκοπή – Πυρά – Μαυρολιθάρι – Καστριώτισσα.

Επ. Ο. Καλοσκοπή – Πανουργιά – Στρόμη.

Επ. Ο. Γραβιά – Βάργιανη.

Επ. Ο. Πολύδροσος – Άνω Πολύδροσος – Χ/Κ Παρνασσού.

Επ. Ο. Πενταγιοί – Αρτοτίνα.

Επ. Ο. Πολύδροσος – Επτάλοφος – Χ/Κ Παρνασσού.

Δ.Α Εύβοιας

Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από 16ο – 510 χλμ. (απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών).

Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Ιστιαίας.

Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Μαντουδίου.

Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Αιδηψού.

Επαρχιακό και εθνικό δίκτυο περιοχής Λίμνης.

Επ. Ο. Ν. Αρτάκης – Στενής.

Επ. Ο. Στενής – Στροπώνων.

Επ. Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας.

Επ. Ο. Σταυρού – Αγ. Σοφίας.

Επ. Ο. Κύμης – Μετοχίου.

Επ. Ο. Κύμης – Μανικίων.

Επ. Ο Κύμης – Βιτάλων.

Επ. Ο. Γυμνού – Σέττας.

Επ. Ο. Γυμνού – Θαρουνιών.

Δ.Α Βοιωτίας

Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται με την χρήση αλυσίδων.

Επαρχιακό οδικό δίκτυο Οινόη.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α Αχαΐας

Ε.Ο. Καλαβρύτων – Χ/Κ.

Ε.Ο. Πατρών – Καλαβρύτων (μέσω Χαλανδρίτσας) από περιοχή Καταρράκτη έως περιοχή Μίχα Τσαπουρνιά.

Επ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Πριολιθίου).

Επ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας, (μέσω Λουσών).

Επ. Ο. Αιγίου Καλαβρύτων μέσω Πτέρης, από το 8ο χλμ.

Καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων απαιτείται η χρήση αλυσίδων.

Επ. Ο. Πούντας – Καλαβρύτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Περιοχή Χρυσοπηγής, Δ.Δ. Βαλμαντούρας – Δ.Δ. Λακωμάτων – Ελληνικού Δ. Ερυμάνθου.

Δ.Α. Αιτωλίας

Δ.Ε. Πυλλήνης & Δ.Ε. Αποδοτίας, από Σύμης και άνω.

Επ. Ο. Ναυπάκτου Άνω Χώρας, από Δ.Δ. Λιμνήτσας – Άνω Χώρα.

Επ. Ο. Μακριάς Ράχης – Άνω Χώρας.

Ορεινό επαρχιακό δίκτυο νομού.

Δ.Α. Ηλείας

Ε. Ο. Μεγαλόπολης -Ανδρίτσαινας – Επικουρείου Απόλλωνα.

Επ. Ο. Ανδρίτσαινας – Λυνίσταινας.

Επ. Ο. Σκληρού – Νέδα – Αμπελιώνα – Αγ. Σώστη Δ. Οιχαλίας.



ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Δ.Α Κορινθίας

Επ. Ο. Γκούρας -Δερβενίου από 1ο -16ο χλμ.

Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Ζεμενού, από 8ο χλμ.

Επ. Ο. Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, από 10ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Καλλιθέας – Ελληνικού, από 5ο χλμ.

Επ. Ο. Γκούρας – Κιάτου, από 1ο – 21,5ο χλμ.

Επ. Ο. Δερβενίου – Γκούρας, από 16ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Γκούρας – Λυκουριάς, από 1ο – 19ο χλμ.

Επ. Ο. Κιάτου- Γκουρας, από 15ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς από 1ο χλμ.

Επ. Ο. Λυγιάς – Πύργου, από 6ο χλμ και άνω.

Επ. Ο. Λουτρού – Ν. Βρυσούλες, από 6ο χλμ και άνω.

Δ.Α.Αρκαδίας

Ε.Ο. Τρίπολης – Σπάρτης, από 6ο – 20ο χλμ.

Ε.Ο. Τρίπολης – Πύργου, από το 36ο – 54ο χλμ.

Ε.Ο. Νεμέας – Λεβιδίου, από το 47ο – 51ο χλμ.

Επ. Ο. Άστρους – Αγ. Πέτρου.

Επ. Ο. Άστρους – Καστανίτσας.

Επ. Ο. Λεωνιδίου – Κοσμά.

Δ. Α. Αργολίδας

Π.Ε.Ο. Άργους – Τριπόλεως, από το 23ο – 37ο χλμ.

Επ. Ο. Σκοτεινής – Κανδύλας.

Επ. Ο. Άργους – Καρυάς, από το 17ο – 20ο χλμ.

Δ.Α.Λακωνίας

Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 42ο – 50ο χλμ.

Επ. Ο. Γυθείου – Σελεγούδι – Ι. Μ. Παναγιάς Γιάτρισσας, από το 24ο έως 35ο χλμ.

Δ.Α. Μεσσηνίας

Ε. Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης, από 28ο – 42ο χλμ.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δ.Α. Λέσβου

Επ. Ο. Νάπης- Μανταμάδου.

Επ. Ο. Μανταμάδου – Κάπης Λέσβου

Επ.Ο. Κάπης – Λειού Λέσβου

Επ. Ο. Καλλόνης – Μήθυμνας

Επ. Ο. Καλλόνης – Σκαλοχώρι.

Επ. Ο. Αργένου – Συκαμινέας.

Επ. Ο. Υψηλομετώπου – Στύψης.

Επ. Ο. Φιλίας – Σκαλοχωρίου.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Δ.Α Χανίων

Επ. Ο. Χανίων – Ομαλού, θέση (Πέτρα Σέλι) και Φώκιες.


Δ΄ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α Ευβοίας

(13) Χωριά ( Στρόπωνες, Λάμαρι, Μετόχι, Καμπιά, Λυμνιώνας, Πολύλοφος, Αγ. Σοφία, Μύλοι, Γλυφάδα, Αγριοσυκιά, Κερασιά, Κοτσικιά, Νίκη). Επίσης υπάρχει μία αποκλεισμένη οικία στην περιοχή Αμμουδιώτισα Σέτας.

ΣΤ΄ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δ.Α Αιτωλίας

Λόγω ισχυρών ανέμων, διεκόπη η πορθμειακή γραμμή Ρίου –Αντιρρίου.

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι στατιστικές της φρίκης

ΘΑΝΑΣΗΣ ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΤΗΣ

Η ύφεση και τα μνημόνια εξανέμισαν κάπου 65 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013 σε σύγκριση με το 2008 από το ΑΕΠ της χώρας. Το ίδιο διάστημα ο πέλεκυς των μνημονιακών κυβερνήσεων έκοψε από τους μισθούς πάνω από 23 δις ευρώ, ενώ οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά τα 2/3 και οι καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών περίπου κατά 36 δις ευρώ.

Οι αριθμοί μπορούν να καταγράφουν με σαφήνεια τα ‘’θαύματα’’ που επιτελέστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια από τις κυβερνήσεις των δύο κομμάτων, που διεκδικούν και πάλι την ψήφο μας για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, σε συνεργασία- κατά περιόδους- σε συνεργασία και με άλλες (εξαφανισμένες σήμερα ή υπό εξαφάνιση αν δεν λάβουν έξωθεν βοήθεια) δυνάμεις, όπως ο ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ, αλλά σίγουρα αδυνατούν να περιγράψουν το μέγεθος της ανθρωπιστικής καταστροφής, που συντελέστηκε στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης και της δήθεν ανάπτυξης.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί όλα αυτά τα χρόνια η ΕΛΣΤΑΤ θα μπορούσαν να ονομαστούν με δύο λέξεις: ‘’Στατιστικές της φρίκης’’, μιας και φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν συνεχώς και σε τακτά διαστήματα ότι καμιά τραγωδία, κανένα νέο φρικώδες επίτευγμα των συγκυβερνητών, δεν πρόκειται να φρενάρει την ολέθρια για εκατομμύρια ανθρώπους πολιτική τους. Μια πολιτική που ακολουθούν με τρομακτική συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, υπερκεράζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τις προσταγές των επικυρίαρχών τους, προς τέρψιν βέβαια των μεγάλων κερδισμένων της ανθρωπιστικής καταστροφής, των τραπεζών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών, των μεγάλων φοροφυγάδων, των ‘’επενδυτών’’ που σπεύδουν να μοιράσουν τα ιμάτια της σταυρωμένης πατρίδας μας.

Όλοι αυτοί δεκάρα δεν δίνουν για τους ανέργους, που μαζί με τους ‘’σχεδόν ανέργους’’ φτάνουν το ενάμισι εκατομμύριο, για το ένα εκατομμύριο χαμένες θέσεις απασχόλησης, για τον στραγγαλισμό του κοινωνικού κράτους, για την καταβαράθρωση του παραγωγικού τομέα της οικονομίας και τον θάνατο δια πνιγμού εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σήμερα, ημέρες προεκλογικού πυρετού που ζούμε, ημέρες καταστροφολογίας και τρομοκράτησης των ψηφοφόρων, αλλά και πρωτοφανούς επίδειξης οσφυοκαμψίας προς τους προστάτες τους (νταβατζήδες του λέει ο λαός μας), νομίζω θα άξιζε να παραθέσουμε συνοπτικά ορισμένα από τα ‘’μεγαλειώδη επιτεύγματα’’ των μνημονιακών κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων στους τομείς της εθνικής οικονομίας, της εργασίας, της παραγωγής, της κοινωνικής μέριμνας, αλλά και της καθημερινότητας των νοικοκυριών, όπως αυτά προκύπτουν από τις έρευνες της ΕΛΣΤΑΤ.

Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν

Το 2013 το ΑΕΠ της χώρας ήταν μειωμένο σε σχέση με το 2008 κατά 64,7 δις ευρώ, ή ποσοστό 26,2%. Τόσο το ποσοστό όσο και η διάρκεια της ύφεσης είναι πρωτοφανή για το δυτικό κόσμο κατά τη μεταπολεμική περίοδο.

Το ίδιο διάστημα οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας περικόπηκαν κατά 23,1 δις ευρώ ή ποσοστό 28%, ενώ η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 35,8 δις ευρώ ή ποσοστό 22,2%. Σε ότι αφορά τις επενδύσεις, αυτές μειώθηκαν κατά 37 δις ευρώ ή ποσοστό 64,4%.

Έχει ενδιαφέρον, όμως, να δούμε πως διαμορφώθηκαν τα ίδια μεγέθη το γ’ τρίμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008, για το οποίο η κυβέρνηση πανηγύρισε δεόντως την ‘’επιστροφή στην ανάπτυξη’’ και μας κορόιδευε ότι είναι έτοιμη να καταργήσει τα μνημόνια.

-Το ΑΕΠ εμφανίζεται μειωμένο κατά 15,9% ή ποσοστό 26,1%.

-Η καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 8,5 δις ευρώ ή 20,8%.

-Μειωμένες κατά 63,3% ή 8,6 δις ευρώ ήταν οι επενδύσεις.

-Οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας εμφανίζονται μειωμένες κατά 5,9 δις ευρώ ή 28,3%.

Βιομηχανική παραγωγή και λιανικές πωλήσεις

Τον περασμένο Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή ήταν μειωμένη κατά 24,3% σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2008.

Ακόμα ισχυρότερο ήταν το πλήγμα που δέχτηκε το λιανικό εμπόριο την ίδια περίοδο.

-Ο όγκος λιανικών πωλήσεων τον Σεπτέμβριο ήταν μειωμένος κατά 34,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008.

Στους επιμέρους υποκλάδους του λιανικού εμπορίου η εικόνα κατά την ίδια χρονική περίοδο είναι η εξής:

-Μεγάλα καταστήματα τροφίμων -26,5%.
-Τρόφιμα- ποτά- καπνός (μικρότερα εξειδικευμένα καταστήματα) -34,3%.
-Πολυκαταστήματα -43,1%.
-Καύσιμα -33,4%.
-Ένδυση- υπόδηση -48,4%.
-Έπιπλα- οικιακές συσκευές -50,6%.

Εργασία- ανεργία

Στον τομέα αυτό εντοπίζονται ορισμένα από τα λαμπρότερα ‘’επιτεύγματα’’ της περίλαμπρης κυβέρνησής μας.

Το τρίτο τρίμηνο του 2014 οι απασχολούμενοι ανέρχονταν σε 3.586.900 άτομα, 1.002.900 λιγότερα σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2008. Η μείωση είναι της τάξης του 21,9%.
Το ίδιο διάστημα οι άνεργοι αυξήθηκαν από 355.100 σε 1.229.400 άτομα, δηλαδή κατά 874.300 άτομα ή ποσοστό 246,2%!

Αν στον αριθμό αυτόν προσθέσουμε και 242.500 που απασχολούνται τόσο λίγο ώστε ‘’να μοιάζουν περισσότερο με άνεργους’’, όπως λέει η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ, τότε οι άνεργοι και οι ‘’ομοιάζοντες με ανέργους’’ φτάνουν τα 1.471.900 άτομα, δηλαδή απέχουν μόλις μια ανάσα από το ενάμισι εκατομμύριο.

Να δούμε τώρα και τις απώλειες των θέσεων απασχόλησης στους κυριότερους κλάδους της οικονομίας, το γ’ τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2008.

-Γεωργία, κτηνοτροφία -30.300, -5,9%.
-Μεταποίηση -228.400, -42,1%.
-Κατασκευές -241.900, -60,7%.
-Εμπόριο -199.800, -24,1%
-Μεταφορές -43.400, -20,4%.
-Τουρισμός, εστίαση -2.900, -0,9%.
-Τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες -28.300, -24,2%.
-Δημόσια διοίκηση, άμυνα, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση -65.300, -17,4%.
-Εκπαίδευση -34.100. -10,8%.
-Υγεία -21.300, -9,2%.

Το ‘’καλάθι της νοικοκυράς’’

Οι μέσες μηνιαίες δαπάνες της ελληνικής οικογένειας το 2013 είχαν περιοριστεί σε 1.509,39 ευρώ από 2.203,55 ευρώ που ήταν το 2009, εκφρασμένες σε πραγματικές τιμές του 2013. Δηλαδή, μέσα σε τέσσερα χρόνια το πολύπαθο ‘’καλάθι της νοικοκυράς’’ συρρικνώθηκε κατά 694,2 ευρώ, χάνοντας το 31,2% (περίπου του 1/3) του μεγέθους του.

Τα ελληνικά νοικοκυριά περιέκοψαν ακόμη και τις δαπάνες τους για τρόφιμα κατά 17,5% (ο υπολογισμός γίνεται πάντα σε σταθερές τιμές), ενώ κυριολεκτικά έθεσαν εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού τα ρούχα και τα παπούτσια, καθώς ψαλίδισαν τις σχετικές δαπάνες κατά 48,4%.

Τις μικρότερες απώλειες υπέστησαν οι δαπάνες για την εκπαίδευση- ή καλύτερα για την παραπαιδεία- καθώς μειώθηκαν λιγότερο ακόμη και από τις δαπάνες για τρόφιμα, κατά 16,6%. Ο Έλληνας προτίμησε και εν μέσω κρίσης να κάνει ‘’το σκατό του παξιμάδι’’ παρά να κόψει από τα παιδιά του τα φροντιστήρια, που άλλωστε έχουν γίνει εντελώς απαραίτητα για όσους θέλουν να επιτύχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.

Μετά τις δαπάνες για τρόφιμα, ακολουθούν, στην τρίτη σειρά, οι περικοπές των δαπανών για υγεία κατά 19,4% και έπονται τα τσιγάρα και τα ποτά με 27%, η στέγαση με 29,6%, τα διαρκή αγαθά με 37,3%, τα ξενοδοχεία και η εστίαση με 37,4% και οι μεταφορές με 40,7% (αγορά αυτοκινήτων, βενζίνη κλπ). Τον κατάλογο κλείνουν, όπως προαναφέραμε, η ένδυση και υπόδηση, όπου οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 48,4%.

Κοινωνική προστασία

Η μνημονιακή κυβέρνηση επιτέθηκε με ιδιαίτερη μανία κατά του κράτους πρόνοιας, επιστρατεύοντας νόμους, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ακραίες νεοφιλελεύθερες πρακτικές, αλλά και κυρίως τον κοινωνικό αυτοματισμό, την κατασυκοφάντηση των κοινωνικών ομάδων που χρήζουν κοινωνικής προστασίας, τη διάλυση ή την αποψίλωση των δικτύων κοινωνικής προστασίας.

Βασιζόμενοι στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που είναι διαθέσιμα μόνο μέχρι το 2012 (δεν περιλαμβάνεται, δηλαδή, το πιο ‘’άγριο’’ 2013), παραθέτουμε τις κυριότερες κοινωνικές παροχές, όπως αυτές διαμορφώθηκαν το 2012 σε σχέση με το 2009. Όλες κινούνται αρνητικά, με μοναδική εξαίρεση τις συντάξεις γήρατος, όπου το σχετικό κονδύλι εμφανίζεται αυξημένο, όχι βέβαια γιατί αυξήθηκαν οι συντάξεις, αλλά γιατί αυξήθηκε υπερβολικά ο αριθμός των συμπολιτών μας που σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν.

Κοινωνικές παροχές σε χρήμα (εκατ. ευρώ)




 
2009
2012
διαφορά
%
επιδόματα μητρότητας
470
400
-70
-14,9%
οικογενειακά επιδόματα
722
552
-170
-23,5%
επιδόματα τοκετού
100
48
- 52
-52,0%
συντάξεις γήρατος
16.876
21.287
4.411
26,1%
επιδόματα ασθενείας
1.102
1.010
- 92
-8,3%
νοσοκομειακή περίθαλψη
7.588
5.270
-2.318
-30,5%
εξωνοσοκομειακή περίθαλψη
7.838
5.110
-2.728
-34,8%
επιδόματα ανεργίας
1.611
1.423
-188
-11,7%
συντάξεις αναπηρίας
1.515
1.276
-239
-15,8%

Ρίχνοντας, κυριολεκτικά, μια ματιά στον πίνακα, παρατηρούμε ότι ενώ η ανεργία έχει αυξηθεί κατά 250% τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν σχεδόν κατά 12%. Επίσης, μειωμένα κατά 52% είναι τα επιδόματα τοκετού στην Ελλάδα της υπογεννητικότητας όπου οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Οι παροχές νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης περικόπηκαν κατά το 1/3, οι συντάξεις αναπηρίας ψαλιδίστηκαν κατά περίπου 16%, τα οικογενειακά επιδόματα κατά 23,5% κλπ.

Κάνοντας χρήση των στοιχείων για τις συνολικές δαπάνες κοινωνικής προστασίας της ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρούμε ότι μεταξύ του 2009 και του 2012 αυτές μειώθηκαν κατά 5,3 δις ευρώ ή ποσοστό 8,4% (από 63.250 σε 57.954 εκατομμύρια ευρώ).

Οι παροχές γήρατος είναι οι μόνες που καταγράφουν αύξηση, από 25.156 σε 29.721 εκατομμύρια ευρώ (3.565 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, αύξηση 13,6%).

Στους υπόλοιπους τομείς κοινωνικής προστασίας, η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:
  • Ασθένεια, -6.011 εκατομμύρια, -32,6%.
  • Αναπηρία -395 εκατομμύρια, -13,6%.
  • Χηρεία -546 εκατομμύρια, -10,5%.
  • Οικογένεια -1.064 εκατομμύρια, -25,1%.
  • Ανεργία -56 εκατομμύρια, -1,5%.
  • Στέγαση -677 εκατομμύρια, -58,6%.
  • Κοινωνικός αποκλεισμός -112 εκατομμύρια, -8,3%.
Αν εξαιρεθούν οι παροχές γήρατος, στους υπόλοιπους τομείς κοινωνικής προστασίας η μείωση φτάνει τα 8.861 δις ευρώ ή ποσοστό 23,9%.

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΠΕΚ: Στο 12,5% η μείωση της μέσης τιμής της αμόλυβδης, παρά τη μεγάλη πτώση του Brent

Σε ενημέρωση του κοινού σχετικά με το πώς διαμορφώνονται οι λιανικές τιμές στην Ελλάδα από την αρχή του 2014 μέχρι σήμερα, εν μέσω της πτώσης διεθνώς της τιμής του αργού πετρελαίου (BRENT) προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΠΕΚ από την αρχή του χρόνου η τιμή του πετρελαίου BRENT μειώθηκε κατά 45% (από 112 σε 61 δολάρια το βαρέλι), ενώ η μέση τιμή της αμόλυβδης υποχώρησε κατά 12,5% (από 1,649 σε 1,444 ευρώ το λίτρο) και του πετρελαίου κίνησης κατά 13,3% (από 1,376 σε 1,192 ευρώ). Οι φόροι αποτελούν σήμερα το 65,78% της λιανικής τιμής της αμόλυβδης και το 47,22% του ντίζελ, αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Όπως επισημαίνεται, η πτώση της τιμής του BRENT αν και ήταν της τάξης του 45% μέσα σε ένα χρόνο δεν ακολουθήθηκε από ανάλογη μείωση των τιμών στη χώρα μας. «Αυτό οφείλεται στο υψηλό ποσοστό που καταλαμβάνουν οι φόροι στην ανά λίτρο τιμή των καυσίμων, οι οποίοι παραμένουν σταθεροί, και δεν επηρεάζονται από τις διεθνείς μειώσεις» τονίζεται.

«Οι εξαιρετικά μειωμένες τιμές του BRENT, σε συνδυασμό με την ανάλογη μείωση του Ε.Φ.Κ. έστω και κατά 10%, παράλληλα με τον αποτελεσματικό έλεγχο της παράνομης διακίνησης καυσίμων και όχι με τον επικοινωνιακά προβαλλόμενο, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην επιδιωκόμενη αναπτυξιακή πορεία της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο περνά προεκλογικά η αρμοδιότητα καταστροφής των εγγράφων του ΣΔΟΕ!

Στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο περνά προεκλογικά η αρμοδιότητα καταστροφής των εγγράφων του ΣΔΟΕ! Δηλαδή ο έμπιστος του Σαμαρά πρώην έφορος Μεσσήνης θα μπορεί να καταστρέφει όσα έγγραφα δεν του αρέσουν, όποιες εντολές θεωρεί ότι μπορεί να τον εμπλέξουν, όποιες αποφάσεις θέλει!!!

Από χθες με υπουργική απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης ο διοικητής του ΣΔΟΕ αποκτά την δυνατότητα καταστροφής εγγράφων και στοιχείων του ΣΔΟΕ. Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 3498/29-12-14 (τεύχος Β’) δημοσιεύθηκε η υπουργική άποφαση όπου στο άρθρο 1 παρ. ιδ μεταβιβάζεται η αρμοδιότητα για «έκδοση απόφασης διατήρησης ή καταστροφής εγγράφων και λοιπών στοιχείων των συγκεντρωτικών αρχείων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.Δ.Ο.Ε., κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης».

Αυτά ξέρει ο Αλ. Τσίπρας και τη Δευτέρα του έλεγε «μη διανοηθείτε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας ούτε ένα δημόσιο έγγραφο. Μην διανοηθείτε να πειράξετε τίποτα από τους φακέλους στα συρτάρια των υπουργείων».

Δείτε την υπουργική απόφαση.





πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!