EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Είμαστε ακόμα ζωντανοί..

Μετά την χθεσινήπρώτη νίκη των αντιμνημονιακών, λαϊκών, εθνικών δυνάμεων,
     ..είμαστε ζωντανοί, γιατί μπορούμε και ξαναβλέπουμε μιά μικρή σπίθα ελπίδας,
..την στιγμή που το σκοτάδι ήταν πιό βαθύ, και το έρεβος χειροπιαστό!

Ας μην πανηγυρίζουμε ωστόσο, γιατί η νίκη αυτή δεν ανήκει σε μας. Ανήκει σε 132 ανθρώπους που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφεραν να μείνουν όρθιοι, ..κόντρα στον τρόμο και τις πύλες της κολάσεως που είχαν ανοίξει εναντίον τους οικαλοπληρωμένοι δωσίλογοι και τα συστημικά Μέσα τους Μαζικής Εξαπάτησης.

Εμείς, ως λαός, δεν σταθήκαμε ως τώρα στο ύψος των περιστάσεων.
 

Δεν μπορέσαμε ως τώρα να κάνουμε το ίδιο μ” αυτούς.
Φοβηθήκαμε, δειλιάσαμε, κιοτέψαμε.
 

Δεν παλέψαμε όσο έπρεπε, και κρεμάσαμε τις ελπίδες μας στην λειτουργία ενός σαθρού δημοκρατικού συστήματος, που μετά βίας παραμένει ακόμη σε λειτουργία.
 

Ίσως ακόμα και να μην μας άξιζε αυτή η λύτρωση της μικρής αυτής ελπίδας!

Τώρα, τις επόμενες μέρες, που το παντελώς σάπιο και βρώμικο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης,
     ..που μέσα απ” την σαπίλα του εξελίχθηκε σε αντεθνικό και αντιλαϊκό, και έγινε μεσάζοντας και συνεταίρος διεθνών απατεώνων και τοκογλύφων, θα εξαπολύση την ύστατη επίθεσή του, 
..εναντίον της Δημοκρατίας, του Συντάγματος, της αλήθειας και της λογικής, ..σκούζοντας και ουρλιάζοντας φοβέρες φρικτές και ψέματα ρυπαρά και ανθελληνικά, ..ας αποδείξουμε ότι είμαστε πράγματι ζωντανοί!

 Ας αποδείξουμε πως αξίζαμε το δώρο αυτό της ελπίδας που μας δόθηκε.
 

Ας μην κιοτέψουμε τούτη τη φορά, ..μπροστά στην βρωμερή ανάσα του συστημικού Θηρίου που ψυχορραγεί.

 Η επόμενη νίκη πρέπει να είναι δική μας!
Πρέπει να είναι του λαού, και να είναι συντριπτική!
Νυν υπέρ πάντων αγών!..


* το κολάζ της φωτογραφίας είναι από την απελευθέρωση των Αθηνών το 1944, από την προηγούμενη Κατοχή, εβδομήντα χρόνια πρίν!

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εντείνονται τα καιρικά φαινόμενα. Προβλήματα ηλεκτροδότησης και μετακινήσεις μετ' εμποδίων

Με ένταση συνεχίζεται η «επέλαση» του χιονιά στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας ενώ και η Αττική άρχισε να «ντύνεται» στα λευκά σε αρκετές περιοχές. Ακόμη όμως και όπου οι πρώτες νυφάδες δεν έκαναν την εμφάνισή τους, παρατηρήθηκε χιονόνερο και τσουχτερό κρύο, οι μετακινήσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ακόμη και στην Αττική διεξάγονταν μετ' εμποδίων ενώ παρουσιάστηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται όμως να είναι ακόμη πιο έντονα την Τετάρτη.

Ενημέρωση για τον καιρό είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.deltiokairou.gr

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία οχημάτων ήταν απαραίτητη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας-Αττικής, στις περιοχές της Ψάθας, του Πόρτο-Γερμενό, της Οινόης, των Βιλίων του Αλεποχωρίου και της επαρχιακής οδού Ελευσίνας-Δερβενοχωρίων. Παράλληλα, η χρήση αλυσίδων συνιστάται και για τους οδηγούς που κινούνται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο 30χλμ στην περιοχή της Μαλακάσας.

xioni

Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς, που θέλουν να κινηθούν από το 22ο χλμ. της λεωφόρου Πάρνηθος μέχρι το καζίνο. Επιπλέον, στην παλαιά οδό από την Πεντέλη προς τη Νέα Μάκρη και συγκεκριμένα από το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης έως τη διασταύρωση του Αγ. Πέτρου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί.

Για την καλύτερη ενημέρωση των οδηγών στην ιστοσελίδα της αστυνομίας www.hellenicpolice.gr έχει ενεργοποιηθεί ειδικό μπάνερ που επικαιροποιείται σχετικά με καιρικά φαινόμενα, διακοπές κυκλοφορίας και χρήση αλυσίδων σε όλη την επικράτεια.

Η Πολιτική Προστασία συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις σε όλη τη Στερεά Ελλάδα κυρίως μέχρι την Πρωτοχρονιά στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νομού, αλλά και μέσα στην πόλη της Λαμίας.

xioni

Σε ετοιμότητα η Περιφέρεια Αττικής, μέτρα για τους αστέγους από τους Δήμους

Σε πλήρη ετοιμότητα δηλώνει πως είναι η περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στις περιοχές αρμοδιότητάς της εξαιτίας της κακοκαιρίας. «Η Περιφέρεια δεν περιμένει να κλείσουν οι δρόμοι για να ενεργοποιηθεί. Αλλά βρίσκεται ήδη σε απόλυτη ετοιμότητα. Και τούτο παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών της και τα λιγοστά μέσα που διαθέτει. Βρισκόμαστε εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, στο πλευρό των πολιτών» δήλωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου μετά την επίσκεψή της στο Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον εκχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι.

Στο μεταξύ ήδη από τη Δευτέρα ο Δήμος Αθηναίων έχει ανακοινώσει μέτρα για την προστασία των αστέγων κατά τις ημέρες της κακοκαιρίας και τη διάθεση συγκεκριμένων κλιματιζόμενων χώρων ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με 16 φορείς και οργανώσεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει κατά τόπου παρεμβάσεις, μοιράζοντας κουβέρτες και τρόφιμα σε αστέγους και με τη συνοδεία γιατρού και κοινωνικού λειτουργού θα ενημερώνουν, όσους το επιθυμούν, να μεταφερθούν σε θερμαινόμενους χώρους.

Μέτρα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων έχει λάβει και η Περιφέρεια Αττικής ενώ σε συνεργασία με τους Δήμους έχουν μεριμνήσει για τη διάθεση κλιματιζόμενων χώρων.
Περιοδικά έντονη χιονόπτωση παρατηρήθηκε και σε περιοχές όπως η Φθιώτιδα ενώ χιόνι έπεσε και μέσα στη Λαμία. Χιόνι έπεφτε όλη την Τρίτη επίσης σε Μπράλο και Καρπενήσι.

xioni

Στα λευκά και η Μακεδονία, χιονοπτώσεις και στην Αχαϊα

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης ενώ εξαιτίας της κακοκαιρίας παρουσιάστηκαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές όπως Καλαμαριάς, Πυλαίας, Χαριλάου και Αϊ Γιάννη. Χιόνισε όμως και στο Ωραιόκαστρο και στο Χορτιάτη.

Πυκνή χιονόπτωση παρατηρείται και όμως και σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία όπου στις ορεινές περιοχές ο υδράργυρος «δείχνει» συνέχεια υπό το μηδενός. Σε χιονοδρομικά κέντρα όπως στο Σέλι, στο Καϊκακτσαλάν, το Πισοδέρι και τη Βασιλίτσας το ύψος του χιονιού κυμαίνεται πλέον από 30εκ έως και 80εκ.

Από τις διαθέσεις του καιρού δεν γλύτωσαν όμως ούτε νοτιότερες περιοχές όπως της Αχαϊας όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ενώ κλειστός παρέμεινε για ώρες ο δρόμος από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιάλειας, προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα παράταση για το ABS στα φορτηγά

Μετά από ερωτήματα ενδιαφερομένων για το θέμα, το υπουργείο Μεταφορών κάνει γνωστό ότι έχει διαβιβαστεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση με την οποία τροποποιείται η ημερομηνία απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων που δεν φέρουν ABS.

Έτσι ενώ η προθεσμία έληγε την 1/1/2015 πλέον καθορίζεται ότι από 1/4/2015, ή από την ημερομηνία λήξης του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου εφόσον αυτή είναι μεταγενέστερη της 1/4/2015, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατηγοριών Μ2, Μ3, Ν2, Ν3, Ο3, Ο4 που έχουν ταξινομηθεί στην Ελλάδα μετά την 1/1/1999, τα οποία δεν φέρουν σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση.

Εφόσον ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος πραγματοποιηθεί πριν τις 31/3/2015 και διαπιστωθεί ότι το όχημα δεν είναι εφοδιασμένο με σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση, θα χορηγείται ετήσια καταλληλότητα και στο χώρο των παρατηρήσεων του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου θα αναγράφεται η παρατήρηση «Το όχημα δεν φέρει σύστημα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) και οφείλει να εφοδιαστεί με αυτό έως τον επόμενο περιοδικό τεχνικό έλεγχο».

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκδόθηκε η εγκύκλιος για την παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων

Εκδόθηκε η εγκύκλιος απο το υπουργείο Οικονομικών για την παράταση της απόσυρσης αυτοκινήτων και το 2015 ενώ όπως φαίνεται η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας με το «μήνα» για άρση ακινησίας εντός του επόμενου έτους δεν θα δοθεί.

Όπως είναι ήδη γνωστό στο νομοσχέδιο «Ίδρυση παρατηρητηρίου άνοιας, βελτίωση περιγεwητικής φροντίδας, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις προβλεπόταν η παράταση για την απόσυρση αυτοκινήτων που δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2014 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με τις διατάξεις του νόμου προβλέπεται η παράταση της απόσυρσης και εφαρμόζονται για αυτοκίνητα που θα τελωνισθούν και θα καταβάλουν τις οφειλόμενες φορολογικές επιβαρύνσεις μέχρι και 31.12.2015.

Η ίδια ημερομηνία ισχύει και για τα αυτοκίνητα οχήματα που υπάγονται στις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 20 του ν.4002/11 (ΦΕΚ 180/A'). Επίσης οι διατάξεις της απόσυρσης εφαρμόζονται για αυτοκίνητα που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, για τα οποία η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί στη χώρα μας μέχρι 31.12.2001 και έχουν καταβληθεί γι' αυτά τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλομένων προηγούμενων ετών.

Η ισχύς της διάταξης αυτής αρχίζει από 1.01.2015

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: Μειωμένο το κονδύλι για το επίδομα ανεργίας.

Στα 740 εκατ. ευρώ θα περιοριστεί το 2015 το κονδύλι που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ για επιδόματα ανεργίας, αντί για 902 εκατ. ευρώ που ήταν κατά το τρέχον έτος, δηλαδή μειωμένο κατά 18% ή 162 εκατ. ευρώ.

Το στοιχείο αυτό που προκύπτει από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού για την επόμενη χρονιά και ο οποίος εγκρίθηκε από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ουσιαστικά αποδεικνύει ότι ο κύριος όγκος των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ, δεν θα δικαιούται επιδόματος ανεργίας το 2015, άρα δεν θα έχει την παραμικρή οικονομική παροχή – ενίσχυση. Ο λόγος είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός εγγεγραμμένων ανέργων, περίπου οι μισοί, σχεδόν 500.000 άτομα, είναι μακροχρόνια άνεργοι και δεν εμπίπτουν στις διατάξεις χορήγησης του εν λόγω επιδόματος.

Όλα αυτά την ώρα που στον προϋπολογισμό καταγράφεται μείωση και στα προνοιακά επιδόματα που το σχετικό κονδύλι για το 2015 ανέρχεται στα 962 εκατ. ευρώ, από 1,2 δις ευρώ που ανήλθε το 2014. Συνολικά, τα έσοδα του ΟΑΕΔ προβλέπεται να φτάσουν τα 2,94 δις ευρώ. Η κρατική επιχορήγηση θα φτάσει τα 750 εκατ. ευρώ, από 457 εκατ. ευρώ που ήταν το τρέχον έτος, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί μέρος από τις απώλειες που καταγράφηκαν λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Οι εισφορές των εργαζομένων προϋπολογίζονται στα 863 εκατ. ευρώ (από 821,2 εκατ. ευρώ φέτος), γεγονός που ουσιαστικά προϋποθέτει ότι θα υπάρξει αύξηση της απασχόλησης, με ανάλογη αύξηση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Οι δαπάνες του ΟΑΕΔ θα είναι 2,68 δισ. ευρώ, από τα οποία 962 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για επιδόματα (ανεργίας, μητρότητας, εορτών κ.ά.) και 1,25 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις προγραμμάτων απασχόλησης και κατάρτισης, ποσό που είναι μικρότερο από τα 1,3 δις ευρώ που διατέθηκαν φέτος για τον ίδιο σκοπό.

πηγη


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η απόφαση για την επιστροφή χρημάτων απο την ΔΕΗ σε καταναλωτές περιοχών της χώρας

Η ΔΕΗ θα επιστρέψει σε οικιακούς καταναλωτές που κατοικούν στις 272 περιοχές που έχουν εγκατασταθεί αιολικά πάρκα σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΚΑ ανταποδοτικό τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος χωρίς να απαιτείται.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με απόφαση η ΔΕΗ θα επιστρέψει αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα δικαιούμενα ποσά Με την επιστροφή αυτή ανταποδίδεται σε κάθε νοικοκυριό ένα ποσό που να συμβολίζει την ανταπόκριση της κοινωνίας και του εθνικού ηλεκτρικού συστήματος στην όποια επιβάρυνση έχει υποστεί. Σχεδόν διπλάσιο ποσό αποδίδεται επιπροσθέτως και στους δήμους όπου ανήκουν οι δημοτικές αυτές ενότητες.

Τι προβλέπει η απόφαση του ΥΠΕΚΑ και του υπουργού Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε σήμερα σε ΦΕΚ 

Ποσά σε ποσοστό 1% επί της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), παρακρατούνται από τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε. και, για την περίπτωση των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ως Διαχειριστή ΜΔΝ και αποδίδονται στους κατόχους Άδειας Προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό να αποδοθούν στους οικιακούς καταναλωτές των δήμων, στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε., μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τυχόν αναδρομικές χρεοπιστώσεις των παραγωγών Α.Π.Ε., που ενδεχομένως θα προκύψουν, θα υπολογίζονται κατά το έτος που γίνεται η τιμολόγησή τους. Δικαιούχοι της πίστωσης Δικαιούχοι της πίστωσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ενεργή σύνδεση κατά την ημερομηνία εφαρμογής της διαδικασίας της παραγράφου 6 του άρθρου 4 εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας του Δήμου όπου λειτουργούν οι σταθμοί Α.Π.Ε. και εντός όλου του Δήμου, στην περίπτωση που δεν αποτελείται από Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες. Οι οικιακοί καταναλωτές της ανωτέρω παραγράφου προσδιορίζονται βάσει των στοιχείων του αρμόδιου Διαχειριστή. Παραδοχές και μεθοδολογία απόδοσης των πιστώσεων στους δικαιούχους
Η θέση των σταθμών Α.Π.Ε. προσδιορίζεται από τα στοιχεία που τηρεί η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Ως διοικητικά όρια των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων χρησιμοποιούνται τα όρια που δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Εθνικής Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών (ΕΥΓΕΠ) http://www.inspire.okxe.gr. Σε περίπτωση απουσίας δεδομένων χρησιμοποιούνται τα απογραφικά όρια των Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Ο επιμερισμός του ποσού της πίστωσης από κάθε σταθμό Α.Π.Ε. σε μία ή περισσότερες Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες προκύπτει από την επεξεργασία των επιμέρους δεδομένων της ΡΑΕ και γεωχωρικών δεδομένων, σύμφωνα με την παράγραφο 2. Όταν ο σταθμός είναι εγκατεστημένος εντός των διοικητικών ορίων περισσοτέρων της μίας Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, τα ποσά της πίστωσης από το σταθμό επιμερίζονται σε αυτές ανάλογα με την ισχύ των μονάδων του σταθμού που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας. Στην περίπτωση αιολικών σταθμών ως μονάδες του σταθμού θεωρούνται οι ανεμογεννήτριες αυτού. Στην περίπτωση υδροηλεκτρικού σταθμού με εγκατεστημένη ισχύ μικρότερη ή ίση των δεκαπέντε (15) MWe, ως μονάδες του σταθμού θεωρούνται η υδροληψία και ο σταθμός παραγωγής αυτού με την συνολική ισχύ του σταθμού να ισοκατανέμεται σε αυτές.
Για σταθμούς ΑΠΕ, εκτός αιολικών και υδροηλεκτρικών σταθμών, ο επιμερισμός των ποσών πίστωσης ανά Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα υπολογίζεται βάσει του αντίστοιχου τμήματος του εμβαδού του γηπέδου εγκατάστασης. Για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα για την οποία προκύπτει πίστωση από έναν ή περισσότερους σταθμούς ΑΠΕ, σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του παρόντος άρθρου, αθροίζονται ανά έτος τα επιμέρους ποσά. Από την άθροιση των επί μέρους ποσών, σε ετήσια βάση, προκύπτει το Συνολικό Ποσό προς Πίστωση για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα (ΣΠΠ.ΔΤΚ). Το ποσό αυτό επιμερίζεται σε δύο επιμέρους ποσά, στο Ποσό Άμεσης Πίστωσης (ΠΑΠ) και στο Ποσό Έμμεσης Πίστωσης (ΠΕΠ), σε ποσοστό 30% και 70%, αντίστοιχα, του συνολικού ποσού, έτσι ώστε για κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα (ΔΤΚ), να ισχύει: (ΣΠΠ.ΔΤΚ) = (ΠΑΠ. ΔΤΚ) + (ΠΕΠ.ΔΤΚ), όπου (ΠΑΠ.ΔΤΚ)=0,30^ΣΠΠ.ΔΤΚ) και (ΠΕΠ.ΔΤΚ)= 0,70^ΣΠΠ.ΔΤΚ).


Το ετήσιο Ποσό Άμεσης Πίστωσης της κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας (ΠΑΠ.ΔΤΚ) αποδίδεται ισόποσα σε όλους τους δικαιούχους, δηλαδή: (ΠΑΠ.ΔΠ)=(ΠΑΠ. ΔΤΚ)/ν, όπου ν το πλήθος των Δικαιούχων της Πίστωσης σε κάθε Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα. Το ετήσιο Ποσό Έμμεσης Πίστωσης της κάθε Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας (ΠΕΠ.ΔΤΚ) αποδίδεται στους δικαιούχους εντός των ορίων της, σύμφωνα με την ακόλουθη μεθοδολογία:

(α) Για κάθε δικαιούχο της πίστωσης, και με βάση τα στοιχεία κατανάλωσης ενέργειας που αναγράφονται σε κάθε τετραμηνιαίο εκκαθαριστικό λογαριασμό, υπολογίζεται η Τετραμηνιαία Επιδοτούμενη Κατανάλωση Ενέργειας κάθε Δικαιούχου της Πίστωσης, ως το άθροισμα των γινομένων της ποσότητας της καταναλισκόμενης ενέργειας, εντός κάθε ενός από τα διαστήματα κατανάλωσης του Πίνακα 1, επί τον αντίστοιχο συντελεστή επιδότησης. Η Ετήσια Επιδοτούμενη Κατανάλωση Ενέργειας κάθε Δικαιούχου της Πίστωσης (ΕΚΕ.ΔΠ) προκύπτει ως το άθροισμα των τριών τελευταίων Τετραμηνιαίων Επιδοτούμενων Κατανάλωσεων Ενέργειας αυτού. Σε περίπτωση μη ύπαρξης τετραμηνιαίων εκκαθαριστικών λογαριασμών, χρησιμοποιείται αντίστοιχος αριθμός αυτών ώστε να αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα ενός έτους. Σε περίπτωση που οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί δεν αντιστοιχούν σε χρονική διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, γίνεται η κατάλληλη αναγωγή, λαμβάνοντας υπόψη και το χρονικό διάστημα που η παροχή είναι ενεργή.

(γ) Υπολογισμός συνολικής ετήσιας Επιδοτούμενης Κατανάλωσης Ενέργειας ανά Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα (ΕΚΕ.ΔΤΚ): Η συνολική ετήσια Επιδοτούμενη Κατανάλωση Ενέργειας ανά Δημοτική ή Τοπική Κοινότητα προκύπτει ως το άθροισμα των συνολικών ετήσιων Επιδοτούμενων Καταναλώσεων Ενέργειας όλων των Δικαιούχων της Πίστωσης εντός των ορίων του.

(δ) Το ετήσιο Ποσό Έμμεσης Πίστωσης το οποίο αποδίδεται σε κάθε Δικαιούχο της Πίστωσης (ΠΕΠ.ΔΠ) προκύπτει βάσει του τύπου: (ΠΕΠ.ΔΠ)=(ΠΕΠ.ΔΤΚ) x (ΕΚΕ. ΔΠ)/(ΕΚΕ.ΔΤΚ). Το τελικό Ποσό Πίστωσης το οποίο αποδίδεται σε κάθε Δικαιούχο της Πίστωσης (ΠΠ.ΔΠ) προκύπτει ως το άθροισμα του ποσού της παρ. 4 και της παρ. 5, δηλαδή: ΠΠ.ΔΠ=ΠΑΠ.ΔΠ+ΠΕΠ.ΔΠ Ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, και προκειμένου να γίνει η απόδοση στους δικαιούχους των αδιάθετων ποσών των προηγούμενων ετών έως την 31.12.2014, ορίζεται ότι η διαδικασία θα έχει έναρξη εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος της απόφασης και η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ως ΔΧΔ θα πρέπει να κάνει τις ενέργειες που προβλέπονται εντός δυο (2) μηνών.

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέρμα το χάρτινο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες

Σε δύο χρόνια θα εφαρμοστεί πλήρως το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, το οποίο θα αντικαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο.

Η σύμβαση του έργου «Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Ομίλου ΟΑΣΑ και της κοινοπραξίας «LG- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή» παρουσία του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου. Το έργο θα πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), διάρκειας 12 ετών, με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται βάσει της διαθεσιμότητας του συστήματος και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Με την ολοκλήρωση της σύμβασης, το σύστημα παραμένει στην κυριότητα των Συγκοινωνιών Αθηνών.

«Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα δώσει πολλές δυνατότητες στους επιβάτες, θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής, θα προσφέρει καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες και θα προσθέσει ένα σύγχρονο σύστημα στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας» επισήμανε, σε δηλώσεις του, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρ. Δημητριάδης, σημείωσε πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο αποτελεί εργαλείο με σαφή πλεονεκτήματα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δικαιότερων τιμολογιακών πολιτικών- με χρέωση βάσει της απόστασης και της συχνότητας χρήσης- επιβραβεύοντας παράλληλα τους τακτικούς χρήστες του συστήματος και δημιουργώντας ένα τείχος προστασίας των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, βάσει της σύμβασης, το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εφαρμοστεί πλήρως, εκ του μηδενός, με την εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση επικυρωτικών μηχανημάτων σε όλα τα μέσα, κέντρων διαχείρισης, εξοπλισμού ελέγχου κομίστρων, αλλά και εγκατάσταση πυλών εισόδου στους σταθμούς του μετρό και του προαστιακού σιδηρόδρομου. Επίσης, περιλαμβάνει την έκδοση ηλεκτρονικών καρτών, οι οποίες θα αντικαταστήσουν πλήρως τα χάρτινα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και θα συμπληρώσουν την έκδοση εισιτηρίων μέσω mobile ticketing, τα οποία είναι ήδη στη διάθεση των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες» θα είναι δύο τύπων και η επικύρωσή τους θα γίνεται εξ' αποστάσεως, χωρίς ο επιβάτης να χρειάζεται να εισάγει την κάρτα του στο επικυρωτικό μηχάνημα. Ο ένας τύπος ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υποκαταστήσει τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών και ο άλλος τις δεσμίδες εισιτηρίων.

Αναλυτικά, οι δύο τύποι κομίστρου υπό τη μορφή ηλεκτρονικών «έξυπνων καρτών»:

- Το «Πολλαπλό», μία έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή (Contactless Smart Card-SC) μνήμης (χωρίς μικροεπεξεργαστή), στην οποία θα μπορούν να αποθηκεύονται χρηματική αξία (stored Value), χρόνος ή αριθμός μετακινήσεων.

- Η «Κάρτα», μία έξυπνη κάρτα χωρίς επαφή (Contactless Smart Card-SC) με μικροεπεξεργαστή, η οποία θα υλοποιεί διάφορα προϊόντα κομίστρου, για παράδειγμα, προϊόντα απεριορίστων διαδρομών, μεγάλης διάρκειας ή μεγάλης αποθηκευμένης αξίας.

Στις «έξυπνες κάρτες» θα αποθηκεύονται όσα δεδομένα του κομίστρου και της χρήσης του απαιτούνται για την εφαρμογή των προϊόντων κομίστρου.

Η επικύρωση των «έξυπνων καρτών» θα είναι υποχρεωτική σε κάθε επιβίβαση. Οι επιβάτες θα επικυρώνουν την κάρτα τους με τη χρήση τερματικής συσκευής που θα είναι εγκατεστημένη εντός του οχήματος στην περίπτωση των οδικών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ), ενώ στην περίπτωση των σιδηροδρομικών μέσων (μετρό, αστικός και προαστιακός σιδηρόδρομος) η επικύρωση θα γίνεται στις πύλες εισόδου και εξόδου (υποχρεωτική και κατά την έξοδο). Στην περίπτωση ελέγχου κομίστρου, ο επιβάτης θα επιδεικνύει την «έξυπνη κάρτα» που έχει επικυρώσει κατά την είσοδό του στο όχημα ή το σταθμό. Ο έλεγχος θα γίνεται με τη χρήση ειδικής φορητής συσκευής ελέγχου «έξυπνων καρτών». Αυτά τα δύο μέσα δεν διαφέρουν ως προς τα προϊόντα κομίστρου που θα μπορούν να υλοποιήσουν και θα είναι κατά κανόνα επαναχρησιμοποιήσιμα διά της επαναφόρτισής τους, η οποία θα γίνεται σε διάφορα σημεία πώλησης. Επομένως, και με τα δύο μπορούν να υλοποιηθούν προϊόντα χρονικής διάρκειας (πχ εβδομαδιαίο ή μηνιαίο), αριθμού μετακινήσεων (πχ εισιτήριο 10 μετακινήσεων) ή αποθήκευσης ενός χρηματικού ποσού (πχ 50 ευρώ, «pay as you go»).

Πηγή

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακύρωση τεσσάρων διαγωνισμών με αντικείμενο την διαχείριση απορριμμάτων

Την ακύρωση των τεσσάρων διαγωνισμών με αντικείμενο τη Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση, Τεχνική Διαχείριση και Λειτουργία των Μονάδων Επεξεργασίας Αστικών Απορριμμάτων στις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής με ΣΔΙΤ, αποφάσισε τη Δευτέρα η Εκτελεστική Επιτροπή του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, ύστερα από σχετική εισήγηση της πρόεδρου του, της περιφερειάρχου Αττικής, Ρένας Δούρου.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησε από την Εκτελεστική Επιτροπή την ακύρωση των τεσσάρων διαγωνισμών σε συνέχεια της υπ” αριθ. 312/2014 απόφασης της Επιτροπής, ανατρέποντας το σχέδιο των ΣΔΙΤ για τις τέσσερις μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων, δύο στη Δυτική Αττική (Φυλή και Άνω Λιόσια) και δύο στην Ανατολική Αττική (Γραμματικό και Κερατέα), που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΕΔΣΝΑ. Η κα Δούρου υπογράμμισε ότι το σχέδιο αυτό είναι ασύμβατο με την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ, την οποία έχει ως προτεραιότητά της η νέα Διοίκηση.

«Το ισχύον ΠΕΣΔΑ συντηρεί τη διαχείριση σύμμεικτων απορριμμάτων και επιβάλλει την ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής ως εσαεί κύριο υποδοχέα του 85% των παραγομένων αποβλήτων. Το σχέδιο των τεσσάρων ΜΕΑ υπηρετεί ακριβώς αυτήν τη στρατηγική επιλογή» τόνισε η περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Είμαστε σαφείς: απορρίπτουμε συνολικά και επί της αρχής το περιεχόμενο και τον τρόπο της υλοποίησης του σχεδίου για τις τέσσερις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων με ΣΔΙΤ».

Παράλληλα, κάλεσε την Εκτελεστική Επιτροπή να δικαιώσει τους πολυετείς αγώνες των τοπικών κοινωνιών, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των κοινωνικών κινημάτων και να ακυρώσει τους σχεδιασμούς για σειρά λόγων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το σχέδιο των τεσσάρων ΜΕΑ με ΣΔΙΤ υποσκάπτει τις προτεραιότητες και τις αρχές της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς προϋποθέτει την εγγυημένη τροφοδοσία των ΜΕΑ με απορρίμματα και την απαλλαγή των επενδυτών για κάθε μεταβολή των συνθηκών». Είπε ακόμη ότι ο «σχεδιασμός αυτός εκπονήθηκε και προωθήθηκε σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας» και ότι «προωθεί τη δέσμευση των ΟΤΑ, μέσω της ενεχυρίασης των δημοτικών τελών επί τριακονταετία». «Επιβαρύνονται οι δημότες μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών, καθώς, σύμφωνα με τη λογική του σχεδιασμού αυτού, στόχος είναι η διασφάλιση, επί 30 χρόνια, της απρόσκοπτης κερδοφορίας των επενδυτών».

«Οι σχεδιασμοί των ΣΔΙΤ για τις τέσσερις Μονάδες Επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων δεν είναι μονόδρομος. Αντιθέτως, μονόδρομος είναι η επιλογή ενός οικονομικά και οικολογικά δίκαιου και βιώσιμου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων. Όπως μονόδρομος είναι η αντίσταση στους σχεδιασμούς της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία άρον άρον επιχειρεί να περιορίσει τα περιθώρια δράσης της νέας διοίκησης» παρατήρησε, κλείνοντας την εισήγησή της, η πρόεδρος του Συνδέσμου και περιφερειάρχης Αττικής.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εντοπίστηκαν 40 σοροί στη θάλασσα μαζί με συντρίμμια, πιθανόν του AirAsia

Τουλάχιστον 40 σοροί επιβαινόντων στο αεροσκάφος της AirAsia το οποίο εκτελούσε την πτήση QZ8501 έχουν περισυλλεγεί από τη θάλασσα, ανακοίνωσε το ναυτικό της Ινδονησίας.

Τα άψυχα σώματα εντοπίστηκαν, μαζί με συντρίμμια, στην Θάλασσα της Τζάβα, στα ανοικτά του ινδονησιακού τμήματος του νησιού Μπόρνεο, σε μια από τις ζώνες ερευνών για το αεροσκάφος.
 
Τυπικά δεν υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο εξαφανισμένο αεροπλάνο.

Η τύχη του Airbus A320-200, το οποίο μετέφερε συνολικά 162 ανθρώπους από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας στη Σιγκαπούρη, αγνοείται από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι έρευνες έχουν εισέλθει στην τρίτη τους ημέρα, με την περιοχή να έχει χωριστεί σε 13 ζώνες, σε στεριά και θάλασσα.

Σε συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της επιχείρισης, προβλήθηκαν εικόνες, σε μία εκ των οποίων φαινόταν καθαρά μία σορός στη θάλασσα.

Πολλοί συγγενείς των επιβαινόντων στην πτήση υπέστησαν σοκ.

Το ινδονησιακό ναυτικό ανακοίνωσε αργότερα ότι πολεμικό του πλοίο περισυνέλεξε τις 40 σορούς.
Ο διευθύνων σύμβουλος της AirAsia, Τόνι Φερνάντες, σε μήνυμά του στις οικογένειες των επιβαινόντων μέσω Twitter, σημείωσε: «Η καρδιά μου είναι γεμάτη λύπη για όλες τις οικογένειες οι οποίες εμπλέκονται με την πτήση QZ 8501. Από μέρους της AirAsia, τα συλλυπητήριά μου».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ BSH

Νέο σκάνδαλο με τη Siemens. Νέα καταστρατήγηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, εις βάρος του Δημοσίου και των εργαζομένων!
 
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
                     
             Είναι πανθομολογούμενο πλέον, πως “η Μέρκελ κρατάει από τα αχαμνά τον Σαμαρά”. Αυτό γράφαμε στην “Ελεύθερη Ώρα” και ο υπογράφων, από τη στιγμή που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, το αιτιολογούσε μέσω του βεβαρημένου παρελθόντος του, από το “βρώμικο” 1993
και της πτώσεως της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκειμένου να αναλάβει η γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens, το μεγαλύτερο έργο της εποχής, την παροχή 1,1 εκ. ψηφιακών μονάδων, από τον κρατικό την εποχή εκείνη ΟΤΕ. Γι΄ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός, προφανώς εκβιάστηκε από τη Μέρκελ, με την απειλή της ματαίωσης του πρώτου ταξιδιού του στη Γερμανία στις 24 Αυγούστου 2012. Σ΄ αυτό το ταξίδι δηλώθηκε από τον Πρωθυπουργό μας η απόλυτη υποταγή του στη Μέρκελ και υποχρέωσε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να υπογράψει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens στις 22 Αυγούστου 2012, δηλαδή δυο μέρες πριν την επίσημη συνάντηση στο Βερολίνο με τη Μέρκελ. Ήταν τότε, που έτσι ξαφνικά και με το έτσι θέλω, η απόφαση της αποζημίωσης προς τον Ελληνικό λαό των 2 δις της ομόφωνης απόφασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής – για τα μαύρα ταμεία της Siemens προς πολιτικά πρόσωπα - μετατράπηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις Παπαδήμου και Σαμαρά σε αποζημίωση περί τα 200 εκ. ευρώ, τα οποία δεν ήταν στο σύνολό τους μετρητά (Νόμος 4072/2012). Για τη σύναψη αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου - Siemens, ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και στον ισότοπο e-nikos.gr τη χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία!!!. Όμως, αυτή η “μεγάλη επιτυχία” της σύναψης εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου – Siemens, δεν τηρήθηκε σε κανένα σημείο της από τη Siemens μέχρι σήμερα. Είναι μια ακόμη απόδειξη που ενισχύει την θέση μας, πως η Μέρκελ εξουσιάζει απόλυτα τον Σαμαρά, από τη στιγμή που η γερμανική εταιρεία αυθαιρετεί και δεν τιμά την υπογραφή της.



Ωστόσο, σήμερα για άλλη μια φορά, πρώτη η “Ελεύθερη Ώρα”, η εφημερίδα που έχει αποκαλύψει με ατράνταχτα στοιχεία και έχει αποδομήσει απόλυτα την έρπουσα και ύποπτη σχέση του Αντώνη Σαμαρά με τη Siemens, θα σας παρουσιάσει την απόλυτη παραβίαση αυτού του εξωδικαστικού συμβιβασμού Ελληνικού Δημοσίου – Siemens. Και πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο 6ο σημείο αυτού του συμβιβασμού, όπου η Siemens δεσμευόταν πως θα επενδύσει σε: «κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ, που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων».

            Όμως, η εν λόγω επένδυση, όπως ισχυρίζεται το Σωματείο εργαζομένων της BSH, αναφερόταν στην μεταφορά του εργοστασίου της BSH Οικιακές Συσκευές ΑΒΕ (Bosch, Siemens, Πίτσος), εταιρεία εις την οποία η Siemens και η Bosch συμμετείχαν την εποχή εκείνη με 50% έκαστη στην μετοχική σύνθεση της εταιρείας. Αυτή η επένδυση δεν ήταν τίποτε άλλο από μια “προγραμματισμένη επένδυση”, η οποία αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους το 2009, με μετεγκατάσταση του εργοστασίου παραγωγής λευκών ειδών (ψυγεία, κουζίνες) από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στην περιοχή της Μαγούλας. Το έργο βρισκόταν σε ένα ήδη πολύ ώριμο στάδιο σχεδιασμού και συγκεκριμένα στην φάση των αδειοδοτήσεων κατασκευής. Για δε, το επιλεγμένο οικόπεδο στην περιοχή της Μαγούλας, είχε συναφθεί προσύμφωνο αγοράς που στην συνέχεια ακυρώθηκε. Προφανώς λοιπόν, η Siemens κορόιδεψε το ελληνικό Δημόσιο από τη στιγμή που μια προγραμματισμένη επένδυση τη μετέτρεψε σε νέα επένδυση!!!

            Επίσης, το Σωματείο εργαζομένων της BSH μας καταγγέλλει πως υπήρχε συμφωνία της BSH με τους εργαζόμενους της εταιρείας, όπου η εργοδοσία δεσμευόταν για:

  • Την μετεγκατάσταση του εργοστασίου και την εξασφάλιση των 700 θέσεων εργασίας, και
  • Την αύξηση της ετήσιας παραγωγής σε 300 χιλιάδες τεμάχια προϊόντων.

            Οσονούπω, από τα τέλη του 2013 έχει σταματήσει η παραγωγή ψυγείων και η παραγωγή κουζινών για το 2014 δεν ξεπέρασε τις 210 χιλιάδες τεμάχια. Και σήμερα οι απασχολούμενοι – εργαζόμενοι, φθάνουν τους 480!!

            Μετά όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να λογοδοτήσει η γερμανική εταιρεία απέναντι του ελληνικού Δημοσίου και του ελληνικού λαού, για την αθέτηση της ενυπόγραφης δέσμευσής της στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο οποίος καθημερινά καταστρατηγείται και έχει ξεπεράσει τα όρια της κοροϊδίας.

            Από την άλλη μεριά, γνωρίζει η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου πως η Bosch και η Siemens κατέληξαν σε συμφωνία για την εξαγορά από τη Bosch του 50% των μετοχών που κατέχει η Siemens στην BSH; Μια εξαγορά η οποία εγκρίθηκε τόσο από το διοικητικό όσο και από το εποπτικό συμβούλιο των δυο εταιριών. Η τιμή αγοράς ανήλθε στα 3 δις ευρώ. Έτσι, από 1/1/2015 η εταιρεία περνά εξ ολοκλήρου στην Bosch και απομένει να ολοκληρωθεί μόνο το τυπικό μέρος της συμφωνίας, δηλαδή να εγκρίνουν οι εποπτικές αρχές του κράτους την συναλλαγή, κάτι που θα συμβεί στο πρώτο μισό του 2015.

            Ως εκ τούτου, ποιον εμπαίζει η κυβέρνηση Σαμαρά; Μετά από την πώληση του μεριδίου της Siemens δεν καθίσταται άκυρος ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο; Και από τη στιγμή που η Siemens εισέπραξε από την πώληση του ποσοστού της στην Bosch 3 δις ευρώ, γιατί δεν πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο με το ποσό των 2 δις ευρώ που επιδίκασε η μοναδική ομόφωνη Εξεταστική διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τα “μαύρα ταμεία”, ακυρώνοντας τελείως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Όταν για 2 δις ευρώ που λείπουν από τα ταμεία του κράτους, η κυβέρνηση Σαμαρά με την ανατολή του 2015 (εάν υπάρχει ακόμη) θα “αναστενάξει ” για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους;

            Όσον δε, αφορά το μέλλον των εναπομεινάντων εργαζομένων χαρακτηρίζεται από το Σωματείο τους ως πολύ δυσοίωνο, από τη στιγμή που η νέα διοίκηση των Ελευθεράκη Ελευθέριου (GR/SM) και Μπαζινάκη Γεώργιου (GR/BA) δεσμεύθηκε πως: «…η παραγωγή της υφιστάμενης σειράς είναι εξασφαλισμένη μέχρι το τέλος του 2017. Παράλληλα,  η ανώτατη διοίκηση της BSH ενέκρινε την έναρξη ενός project το οποίο θα διερευνήσει εναλλακτικές δυνατότητες παραγωγής στο πλαίσιο του Ομίλου, που θα εξασφαλίζει τα σημερινά επίπεδα απασχόλησης και στο μέλλον…».

            Όμως, θεωρούμε πως είναι εύλογη αυτή η ανησυχία των εργαζομένων, από τη στιγμή που το Σωματείο τους ισχυρίζεται πως η εταιρεία τους ξεκαθάρισε πως η καινούργια σειρά προϊόντων, που σχεδιάζεται στον Όμιλο, θα γίνει μέσω μιας σειράς επενδύσεων στο εγγύς μέλλον. Ποιων επενδύσεων όμως; Αυτών που για την παραγωγή προϊόντων μεταφέρθηκαν επενδύσεις σε Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία;    

            Συμπερασματικά λοιπόν, η γερμανική εταιρεία κοιτάζει τα συμφέροντά της και καλά κάνει. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Εν κατακλείδι αυτή είναι η ανάπτυξη που διακηρύττετε μέσω επενδύσεων κε Σαμαρά;
πηγη και εδω

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επαναλαμβανόμενες απεργίες στα διόδια του Ακτίου

Με επαναλαμβανόμενες απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα διόδια του Ακτίου στις απολύσεις που ετοιμάζει η εταιρεία «Αττικές Διαδρομές» η οποία ανέλαβε τη διαχείριση της υποθαλάσσιας σήραγγας Ακτίου–Πρέβεζας.

Λόγω της απεργίας από τη Δευτέρα είναι ελεύθερη η διέλευση των οχημάτων.
Στα τέλη Οκτωβρίου δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις πέντε εργαζομένων, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα ακολουθήσουν άλλοι 18 συνάδελφοί τους. Παράλληλα, στο τέλος Ιανουαρίου λήγουν οι συμβάσεις των υπόλοιπων είκοσι υπαλλήλων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κώστα Κωτσαντή και τον δημοτικό σύμβουλο Ευάγγελο Τσοβίλη, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, ο οποίος τους δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα και ανέλαβε να κάνει επαφές με τα αρμόδια υπουργεία για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις και να ανακληθούν όσες έχουν γίνει.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Αντισυνταγματικές οι περικοπές αποδοχών & επιδομάτων των καθηγητών ΑΕΙ

Αντισυνταγματικές έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ” αριθμ. 4741/2014 απόφασή της, τις περικοπές των αποδοχών και των επιδομάτων που έγιναν στους καθηγητές των Πανεπιστημίων, και γενικότερα στα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η επίμαχη απόφαση έχει εφαρμογή για όλους τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές κλπ, από σήμερα που δημοσιεύθηκε, και δεν έχει αναδρομική εφαρμογή για το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι η απόφαση έχει αναδρομική εφαρμογή από 1.8.2012 μόνο για τους τρεις καθηγητές του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που είχαν προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι τρία μέλη του ΔΕΠ ζητούσαν με την προσφυγή τους να κηρυχθούν αντισυνταγματικές οι μειώσεις που επέφερε στις αποδοχές τους αναδρομικά ο νόμος 4093/2012 (Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016) και η από 14.11.2012 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Οι καθηγητές υποστήριζαν ότι οι αποδοχές τους μετά και τις προηγούμενες αλλεπάλληλες μειώσεις (βάση προγενέστερων νόμων), δεν επαρκούν για την άσκηση των ακαδημαϊκών τους καθηκόντων, ούτε όμως και για να καλύπτουν τα έξοδα διαβίωσης τους.

Το ΣΤ” Τμήμα του ΣτΕ τον περασμένο Αύγουστο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς των μελών ΔΕΠ και παρέπεμψε για οριστική κρίση την υπόθεση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, λόγω της σπουδαιότητας νομικών ζητημάτων που ανέκυψαν.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ στη σημερινή απόφασή της αναφέρει ότι το νομοθετικό πλαίσιο για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών των πανεπιστημιακών, «αντίκεινται στο άρθρο 16 του Συντάγματος και την απορρέουσα από αυτό αρχή της ‘’ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισής’’ τους, καθώς και προς τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ένωση Νοσηλευτών κατά 18 βουλευτών

Επιστολή με σκληρό περιεχόμενο απηύθυνε η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας σε 18 βουλευτές όλων των κομμάτων, με αφορμή την αρνητική στάση που τήρησαν στη διάταξη πρόσφατου νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, για δημιουργία κλάδου νοσηλευτών ΕΣΥ.

«Ο τίτλος μας, νομοθετημένος από το 1985 (Ν. 1579), αποτέλεσε αντικείμενο παραχάραξης, υποτίμησης και ανεξήγητα ελαφράς αντιμετώπισης από τους 18 βουλευτές, οι οποίοι απογυμνώθηκαν παντελώς στα μάτια του συνόλου των νοσηλευτών της χώρας», τονίζει στην επιστολή το ΔΣ της ΕΝΕ.

Στην επιστολή τους οι νοσηλευτές καταλογίζουν τη μεγαλύτερη ευθύνη, για τη μη ψήφιση της διάταξης που πρόβλεπε δημιουργία κλάδου νοσηλευτών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο ΕΣΥ, στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του «εξοργιστικές» και «προπαρασκευαστικές».

«Αν και διετέλεσε καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, δε δίστασε στο βωμό της άγρας μικροπολιτικών και εκλογικών οφελών, να αναγορεύσει τους κατόχους διπλωμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοηθούς Νοσηλευτών, σε Νοσηλευτές» αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «στα χνάρια του κ. Γρηγοράκου και προφανώς θέλοντας να ευαρεστήσουν τους Βοηθούς Νοσηλευτών (οι οποίοι παρεμπιπτόντως, όντως εργάζονται σκληρά, όπως άλλωστε και οι Νοσηλευτές), βάδισαν και πολλοί από όσους τοποθετήθηκαν για το θέμα αυτό».

Η ΕΝΕ καταγγέλει ότι ανάλογες αναφορές έγιναν από την Ιωάννα Γαϊτάνη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, τη Μαρία Γιαννακάκη, βουλευτή ΔΗΜΑΡ Πειραιά, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ από το Λασίθι και τον Κωνσταντίνο Ζαχαριά (ΣΥΡΙΖΑ) από την Αρκαδία.

Την οργή των νοσηλευτών προκάλεσαν και οι αναφορές του τέως υφυπουργού Υγείας και βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με την ΕΝΕ, «πολτοποίησε τον τίτλο μας όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι επαγγελματίες της υγείας και μη μέσα στο κοινοβούλιο».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!