EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Οι «συνεργάτες» του γερμανοτσολιά πρωθυπουργού έχουν βαλθεί στις εκλογές να στείλουν τη Νέα Δημοκρατίακάτω και από το 10%! Έτσι όπως πάει, αυτό θα συμβεί στις εκλογές. 

Βρήκαν σήμερα τη μέρα να διαρρεύσουν στα ΜΜΕ ότι θα συμπεριληφθούν στην λίστα Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας τα πιο αντιπαθητικά πρόσωπα στους βουλευτές και τους ψηφοφόρους της ΝΔ. ΤονΛαζαρίδη, τον Σταμάτη και τον Παπασταύρου! Οι άνθρωποι εκεί στο Μαξίμου δεν είναι απλά άσχετοι και αδαείς. Κυριολεκτικά δεν... παίζονται στη μαλακία!...
 

Άσε που έχουν αφήσει να αλωνίζει στα κανάλια ο Μπουμπουκος που μόνο την καταστροφή τους φέρνει, έτσι σαλταρισμένος που είναι .
 

Μακάρι να συνεχίσουν έτσι.


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ζόμπι της Μεταπολίτευσης τελείωσαν

«Nuestros Sueños No Caben En Sus Urnas»
(ελευθ.μτφ κανείς δεν θα θάψει τα όνειρα μας)


Αυγερινός Χατζηχρυσός
Σήμερα με την προκήρυξη των εκλογών τελείωσε οριστικά και το σύστημα της Μεταπολίτευσης του 74.

Σήμερα προσπάθησουν τα κόμματα του πελατειακού κράτους, της ρεμούλας και της διαπλοκής να συγκεντρώσουν τα 180 ΝΑΙ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σήμερα τα πάλαι ποτέ κόμματα του 40% και άνω και των αυτοδυναμιών αγκομαχούν μαζί ΝΔ με ΠΑΣΟΚ με ρετάλια της «υπεύθυνης αριστεράς» να κρατήσουν άλλη μια μέρα ζωντανό το πτώμα της μεταπολίτευσης, αλλά έχει πια σαπίσει.

Σήμερα για τους πολιτικούς της λιστας Λαγκαρντ, την ατζέντας του Χριστοφοράκου, της Στάζι είναι μια δύσκολη μέρα, τα αφεντικά τους στο Βερολίνο δεν θα τους έχουν πια ανάγκη.

Σήμερα είναι Ιστορική μέρα, ακόμη κι αν είχε κερδίσει ο αδιάφορος κι άγευστος παλαιοκομματικός Σταύρος Δήμας, γιατί είναι ο τελευταίο τους έσχατο βήμα

Τα κόμματα που κάποτε έφταναν 273 εδρες μαζί στις εκλογές του 1990 σήμερα συγκυβερνούν, φέρνουν δοτούς Τραπεζίτες, ξεφτιλίζουν τον θεσμό του Προέδρου με Προεδρικά διατάγματα ντιρεκτίβες από το Βερολίνο, εψάχναν και τον τελευταίο βουλευτή γονυπετείς για να συνεχίζουν να ψηφίζουν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ»

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη, η μεταπολίτευση αφήνει πίσω της 500δις χρέος, ελλείμματα, κατεστραμμένη κοινωνία, νεολαία χωρίς μέλλον, παιδιά που λιποθυμούν από πείνα στα σχολεια.

Η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα είναι ευκαιρία και θα είναι στα χέρια μας, σταθερότητα και δημοκρατία υπάρχει μόνο όταν υπάρχει δικαιοσύνη και κοινωνική ισότητα .

Τα ζόμπι της Μεταπολίτευσης σήμερα τελείωσαν

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΩΠΗΛΗ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ

- Αγύρτες, συμμορίτες και «έγκριτα» ΜΜΕ από ολόκληρο τον πλανήτη, πέσαν πάνω σε έναν λαό για να ευνουχήσουν και το τελευταίο απόθεμα της ψυχής σου – Κι από αύριο το πρωί πιάνει δουλειά και ο σιροπιαστός για χαμηλοβλεπούσες τσουτσούνες…
 
Προσπαθούν να σε πείσουν πως ήταν έγκλημα εθνικό, που σήμερα δεν κιότεψαν κι άλλοι βουλευτές, και τελικά αποκαθηλώθηκε ο θίασος της ντροπής. Η δική σου απάντηση πρέπει να είναι μια και μοναδική:
  • Ο οριστικός αφανισμός των ολετήρων από την πολιτική πιάτσα…
  • Η ασυμβίβαστη απαίτησή σου να καθήσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν για το άγκλημα που έκαναν σε βάρος της χώρας σου…
Αυτός ο πολιτικός συρφετός, αυτό το βράδυ θα έπρεπε να διασύρεται και να…
λοιδορείται στην Πλατεία του Συντάγματος που έχουν καταλύσει
 
Η σημερινή αποκαθήλωσή τους, δεν μια συγκυριακή απόφαση. Ήταν μια νίκη δική σου και οφείλεις να το συνειδητοποιήσεις. Μην επιτρέψεις στις σειρήνες να σε φορτώσουν ενοχές.
 
Η πατρίδα σου δεν κινδυνεύει επειδή ανατράπηκαν οι δωσίλογοι. Η πατρίδα σου κινδυνεύει από τη δική σου απάθεια και τη μη συμμετοχή.
 
Η θέση σου σήμερα δεν είναι στον καναπέ. Η θέση σου είναι στους δρόμους της Ελλάδαςγια ν απαιτήσεις η νίκη σου να ολοκληρωθεί με την παραδειγματική οου τιμωρία.
 
Γιατί κανείς δε σε κάλεσε να κατεβείς στο Σύνταγμα???
Γιατί κανείς δε σε κάλεσε να πανηγυρίσεις τη δική σου τη νίκη???
Γιατί κανείς δε σε κάλεσε από σήμερα κιόλας με τη μαχητική σου παρουσία, να στηρίξεις και να απαιτήσεις γενικότερες πολιτικές ανατροπές???
 
Μάθε γι ακόη μια φορά, πως ήρωες δε μπορούν να γεννηθούν, όσο εσύ παραμένεις καθηλωμένος στον καναπέ και τη μιζέρια σου.
 
Η μήτρα που θα γεννήσει τους πραγματικούς ηγέτες σου, είναι μονάχα η δική σου μαχητική παρουσία στους μικρούς και μεγάλους πολιτικούς αγώνες.
 
Μια νέα γενιά δωσίλογων παραμονεύει να γεννηθεί, όσο εσύ παραμένεις στο περιθώριο τωμ εξελίξεων.
 
Βγες στο δρόμο να εδραιώσεις και να διευρύνεις τη νίκη σου. Σε διαφορτετική περίπτωση θα ξυπνήσεις και πάλι πρωταγωνιστής σε έναν καινούριο εφιάλτη.
 
Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετοιμαστείτε για μάχη κατά των βοθροκάναλων.

Γιώργος Θαλάσσης
25 Ιανουαρίου οι εκλογές

Ως τότε ετοιμαστείτε για.......την μεγαλύτερη βοθροκαναλική προπαγάνδα που έγινε ποτέ και τους μεγαλύτερους εκβιασμούς και τραμπουκισμούς από το Σαμαροπασοκικό δίδυμο της συμφοράς.

Μην βλέπετε τηλεόραση. Μην αφήσετε να σας ψεκάζουν μέσα από τα σατανοκούτια. Βοηθήστε και τους γύρω σας να γλυτώσουν από την λυσσώδη προπαγάνδα των δημοσιοκάφρων που θα ακολουθήσει.

Μην αρκεστείτε στο να τους πείτε μόνο ότι τα δελτία ειδήσεων δεν ενημερώνουν, αλλά κάνουν πλύση εγκεφάλου. Τους ραγιάδες δεν τους νοιάζει αυτό. Τους νοιάζει αν τους πείτε ότι η τηλεόραση κάνει αφάνταστο κακό στην υγεία τους. Ότι οι στατιστικές δείχνουν ότι όποιος βλέπει δελτία ειδήσεων έχει υψηλή πίεση, αποκτά ταχυκαρδία, δεν μπορεί να κοιμηθεί εύκολα, οδηγείται στην κατάθλιψη και στον πρόωρο θάνατο σύμφωνα με τις μελέτες.
 

Θυμήστε τους ότι οι περισσότεροι συνάνθρωποί μας που αυτοκτόνησαν, έφτασαν σε αυτό το σημείο μέσα από τα σατανικά αυτά δελτία ειδήσεων.

Πείτε τους ότι αν δεν ήταν τα δελτία ειδήσεων, δεν θα είχαν μειωθεί οι συντάξεις και οι μισθοί τους, ότι δεν θα είχε αιχμαλωτισθεί η Πατρίδα τους. Το τελευταίο μπορεί να μην τους νοιάζει δυστυχώς, αλλά η τσέπη τους σίγουρα τους νοιάζει.

Επειδή η τηλεόραση αποτελεί ναρκωτικό για τους περισσότερους αδελφούς μας της μεγαλύτερης ηλικίας και αναγκαία παρέα, δεν μπορείτε να τους πείσετε εύκολα να κόψουν την τηλεόραση, μπορείτε όμως να τους πείτε την ώρα των δελτίων να βλέπουν κάτι άλλο.

Μην μείνετε άπραγοι, βοηθήστε τους.

πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

NORMAN ATLANTIC : ΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ

Οι σοροί τριών ακόμη θυμάτων εντοπίστηκαν στο πλοίο «Norman Atlantic», ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους οκτώ - Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους.
 
Η τελευταία αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε από την ιταλική ακτοφυλακή, λίγη ώρα αφού είχε γίνει γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των επιβατών που είχαν απομείνει στο πλοίο, το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, αν και δεν επιβεβαιώνεται (αλλά ούτε διαψεύδεται) από τις ιταλικές Αρχές, «πυροδοτούνται» φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους. Και πώς όχι όταν φέρεται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο…

Από την πλευρά του πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι όλοι οι επιβάτες του «Norman Atlantic» μεταφέρθηκαν στο πλοίο «San Giorgio» του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Αυτή τη στιγμή, στο πλοίο έχει μείνει μόνο ο καπετάνιος μαζί με τέσσερα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και τα τελευταία μέλη του πληρώματος, τα οποία παρέμεναν για την πραγματοποίηση ελέγχων, εγκατέλειψαν το «Norman Atlantic».
Το πλοίο «San Giorgio» αναμένεται να μεταφέρει τους διασωθέντες στο λιμάνι του Πρίντεζι έως το βράδυ.

Στο μεταξύ, οι Εισαγγελίες του Μπάρι και του Πρίντεζι ξεκίνησαν έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού συμβάντος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η ιταλικές Αρχές επέμειναν να ρυμουλκηθεί το Norman Atlantic έως τις ακτές της Απουλίας, παρά το αίτημα της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ, να ρυμουλκηθεί το πλοίο στο πλησιέστερο λιμάνι.
Πάντως, η πρόγνωση για τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μεταξύ Αδριατικής και Ιονίου, για τις επόμενες ώρες, συνεχίζει να είναι ανησυχητική, με φουρτουνιασμένη θάλασσα και ανέμους έως 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Παρά τις καιρικές συνθήκες, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή, από εναέρια μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά την αποδέσμευσή τους από την επιχείρηση διάσωσης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δύο ελικόπτερα Σούπερ Πούμα που θα αντικατασταθούν σταδιακά από δύο ελικόπτερα AB- 205 της Πολεμικής Αεροπορίαςδύο ελικόπτερα NH- 90 του Στρατού Ξηράςδύο ελικόπτερα S- 70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και το S- 70 της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ. Στην Κέρκυρα, παραμένει σε λειτουργία το Κέντρο Συντονισμού Αεροπορικών Μέσων, υπό τον διοικητή της αεροπορικής βάσης του Ακτίου.

Έλληνες διασωθέντες αναμένεται να φτάσουν στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας γύρω στις 19:00. Νωρίτερα σήμερα, ελικόπτερο «Sikorsky» του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε 9 Έλληνες επιβαίνοντες από το «Norman Atlantic», εκ των οποίων δύο μεταφέρθηκαν σε ελικοφόρο πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι επτά μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα. Οι τέσσερις φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες και οι υπόλοιποι τρεις έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.
Επίσης, το επιβατηγό πλοίο «Cruise Europa», είχε αποδεσμευτεί, ώστε να μεταφέρει 69 άτομα σε Ανκόνα, Πάτρα και Ηγουμενίτσα, με βάση τις λίστες διασωθέντων που καταρτίζουν οι ιταλικές αρχές.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους επτά. Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες θανάτου παραμένουν αδιευκρίνιστες, όπως και η ταυτότητα και εθνικότητα των νεκρών, εκτός από μία περίπτωση. Ο πρώτος θάνατος που επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, επήλθε όταν ένας 67χρονος Έλληνας, στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το πλοίο, τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Για τους τέσσερις θανάτους, οι οποίοι ανακοινώθηκαν νωρίτερα, είχε μιλήσει σε Ιταλούς δημοσιογράφους στο Μπάρι νωρίτερα Τούρκος διασωθείς: «Είδα μπροστά μου τέσσερις νεκρούς. Τους είδα με τα μάτια μου. Είμαι απολύτως βέβαιος», δήλωση την οποία μετέδωσε και το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

normanatl5 

 normanatl1 

 norman6 

 normanatl3 

 normanatl2 

 normanatl4 

 normanatl7 

 normanatl6

ΠΗΓΗ


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκρίθηκαν €40 εκατ. για τη συντήρηση του επαρχιακού δικτύου και την κατασκευή Διοικητηρίου

Έργα απαραίτητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά κυρίως θα προσφέρουν στην οδική ασφάλεια των πολιτών και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού τελευταίου για το 2014 Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του πρώην εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα.

Κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος σημείωσε πως όλα τα έργα, των οποίων ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 40.000.000 ευρώ, έχουν μηδενικές πιστώσεις.

«Τα έργα αυτά κρίνονται απαραίτητα να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το Εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δεδομένου ότι αφορούν την κατασκευή διοικητηρίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο οποίο θα στεγασθούν οι Υπηρεσίες της Έδρας και της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας που μέχρι σήμερα εδράζονται σε μισθωμένα κτήρια και εργασίες συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων για το χρονικό διάστημα 2015-2016 προκειμένου να γίνεται ομαλά και με ασφάλεια η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

«Θα πρέπει το έργο της κατασκευής του Διοικητηρίου να προχωρήσει και άμεσα να ολοκληρωθεί, καθώς θα στεγάσει Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, ώστε να σταματήσουμε επιτέλους να δίνουμε χρήματα από τα ελάχιστα που έχουμε για μισθωμένα κτίσματα και έτσι να μειωθούν και τα λειτουργικά έξοδα.

Επιπλέον, ο πολυκερματισμός αυτών των Υπηρεσιών δυσχεραίνει την λειτουργία τόσο ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και ως προς την ίδια την λειτουργία τους» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Όσον αφορά του οδικούς άξονες που πρέπει να συντηρηθούν, είναι πρωταρχικής σημασίας για ολόκληρη την Περιφέρεια αφού θα πρέπει με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε στην μείωση των οδικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, που δυστυχώς είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Έχω ξαναπεί πως δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε ακόμη και το τελευταίο ευρώ ώστε να μπορέσουμε να συντηρήσουμε τους δρόμους μας».

Οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, έθεσαν κατά τη συνεδρίαση σημαντικές παραμέτρους για την υλοποίηση και ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων που θα συμβάλλουν στη βελτίωση των οδικών δικτύων, πάντα σε πλήρη συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες και την Τροχαία για τα σημεία που θα πρέπει να συντηρηθούν άμεσα.

Αναλυτικά τα έργα είναι τα ακόλουθα:

1. Κατασκευή Διοικητηρίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (έδρας και Π.Ε. Αχαΐας) προϋπολογισμού 22.000.000 ευρώ.
2. Συντήρηση οδού Πούντα – Καλάβρυτα ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
3. Συντήρηση Ε.Ο. Πάτρα – Χαλανδρίτσα – Καλάβρυτα ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
4. Συντήρηση οδού Μαμουσιά – Δουμενά – Άνω Ζαχλωρού έως τη διασταύρωση με την οδό Πούντα Καλάβρυτα ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
5. Συντηρήσεις στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Πύργου (Τμήμα: Όρια Δήμου Παραλίας έως Κάτω Αχαΐα) ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 3.200.000.
6. Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Γαστούνη – Βαρθολομιό – Λ. Κυλλήνης, Βαρθολομιό – Νεοχώρι και Δήμητρα – Μάχου – Κάστρο – Κυλλήνη, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
7. Συντήρηση Επαρχιακών Οδικών Αξόνων Θολό – Ν. Φιγαλεία – Επικ. Απόλλων και Επικ. Απόλλων – Ανδρίτσαινα – όρια Ν. Ηλείας, ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
8. Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Μοναστηράκι – Πάλαιρος – Μύτικας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ.
9. Συντήρηση οδοποιίας Κρυονέρια – Περδικόβρυση του Δήμου Ναυπακτίας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 2.120.000 ευρώ.
10. Συντήρηση Επαρχιακού Οδικού Τμήματος; Καλλιθέα – Λαμπίρι – Ορια Νομού ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
11. Συντήρηση Οδικού Δικτύου Περιοχής Οχθιων – Ριγανης ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
12. Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Στυλια – Φαμηλα – Ριγάνη ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
13. Συντήρηση Οδοποιίας Δρυμώνας Νεροσύρτης στο Δ. Θέρμου ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
14. Συντήρηση Οδοποιίας Διασελάκι Πέρκος Δ. Θέρμου ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.
15. Συντήρηση – Ασφαλτόστρωση Δρόμου Σύνδεσης 24ης Ε.Ο – Δ.Δ. Καστανιάς Πλατάνου του Δήμου Ναυπακτίας ετών 2015-2016, προϋπολογισμού 380.000 ευρώ.

Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
Επιπλέον, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εγκρίθηκε και η κατάρτιση Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Στην εισήγηση του ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως η σκοπιμότητα για την κατάρτιση του προτεινόμενου Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος είναι πρόδηλη, λαμβάνοντας υπόψη τους στόχους και τους διατιθέμενους πόρους των στρατηγικών σχεδίων, αναλύοντας τις επιπτώσεις (οικονομικές, περιβαλλοντικές, συνθήκες διαβίωσης κ.α.) στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συμβάλλει με έργα στην αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου του 2007, έργα που δεν χρηματοδοτούνται από άλλους εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, εντάσσονται στους γενικούς άξονες και τις δράσεις Αναπτυξιακών Σχεδίων της Περιφέρειας, είναι συμβατά με τις εθνικές και κοινοτικές πολιτικές αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τους κανόνες για τον ανταγωνισμό και τις δημόσιες συμβάσεις, αποδεικνύεται η αρτιότητα, η λειτουργικότητα ή και η συμπληρωματικότητά τους με άλλα έργα που υλοποιούνται στην πληγείσα περιοχή και θα δύνανται να υλοποιηθούν άμεσα, με κύριο στόχο την Ολοκληρωμένη και Βιώσιμη Ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία σε προϊόντα και υπηρεσίες.

«Στο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα θα εξεταστεί και η δυνατότητα να συμπεριληφθεί καθεστώς ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν άμεσα από τις πυρκαγιές, διεκδικώντας πρόσθετους πόρους από το ΥΠΑΑΝ» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας καταλήγοντας: «Οι πολίτες μας έχουν υποφέρει πολύ. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε αυτά τα έργα ώστε να τους ανακουφίσουμε και να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες αλλαγές έρχονται στο εποχικό επίδομα του ΟΑΕΔ

Μικρές αλλαγές στα όρια που ισχύουν για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, προσδιορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα για δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες καπνεργάτες, μουσικούς – μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, κεραμοποιούς, πλινθοποιούς, αγγειοπλάστες και υποδηματεργάτες, οι δικαιούχοι του βοηθήματος πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του, από 50 έως 210 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου.

Προκειμένου για μισθωτούς ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης να έχουν πραγματοποιήσει κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της καταβολής του βοηθήματος από 50 έως 230 ημερομίσθια σε εργασίες του οικείου επαγγελματικού κλάδου. Υπενθυμίζεται ότι το όριο ήταν έως τώρα από 50 – 230 ημερομίσθια ή από 70 – 230 ημερομίσθια ανάλογα την περίπτωση.

Από τις αλλαγές αυτές, προκαλείται επιπρόσθετη δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, ύψους 385.000 ευρώ περίπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, το ειδικό εποχικό βοήθημα, αναμένεται να το λάβουν περίπου 50.000 δικαιούχοι.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκκενώθηκε το Norman Atlantic - 5 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί

Μετά από 30 ώρες ολοκληρώθηκε από τις ιταλικές αρχές η επιχείρηση εκκένωσης του επιβατηγού Norman Atlantic που εκτελούσε δρομολόγιο από την Ελλάδα στην Ιταλία και στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Από τους 478 ανθρώπους που επέβαιναν μέχρι στιγμής έχουν μετρηθεί 5 νεκροί.

Τέσσερις σορούς στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα πυρκαγιά στο γκαράζ του 44 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας, εντόπισαν διασώστες από ελικόπτερα. Την ύπαρξη των σορών επιβεβαίωσε με δήλωσή του στη Βουλή και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης.

Στη θαλάσσια περιοχή μεταβαίνει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες του πλοίου η παράτυπους μετανάστες που μπορεί να επέβαιναν στο Norman Atlantic.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Το ΤΕΛΟΣ της κυβερνητικής συμμορίας…

Η κυβερνητική συμμορία του 4ου Ράιχ έπεσε σαν σκουληκιασμένο φρούτο…
Δεν στάθηκαν ικανά να τη σώσουν ούτε η δραματική κινηματική αδράνεια, ούτε η νοσηρή πολιτική αφασία και ειρηνοφιλία της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των δυνάμεων της «αριστεράς»…
 

Φυσικά αυτή η δωσίλογη κυβέρνηση των μεγάλων και ιστορικών ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, της ανελέητης καταστροφής και αποτέφρωσης της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, θα είχε γκρεμιστεί προ πολλού αν λειτουργούσε στοιχειωδώς μια Αριστερά των Κινημάτων…

Δεν θα μπορούσαν αυτά τα κυβερνητικά ανδρείκελα, αν δεν υπήρχε τέτοια κινηματική πολιτική ΑΦΑΣΙΑ, να βρούνε κανένα ΣΥΝΕΝΟΧΟ των ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ τους…

Το ότι βρήκε αυτή η κυβέρνηση κάποιους προδότες και αποστάτες να την στηρίξουν, από το νέο αυτό, νόθο και κατασκευασμένο «χώρο» των «ανεξάρτητων», κυρίως της «αριστερής» κακοήθειας (Λυκούδηδες, Ψαριανοί και CIA), αυτό οφείλεται στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ενός μαχητικού λαϊκού κινήματος, στην ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ενός αγωνιστικού Αριστερού πόλου…

Παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να διασωθεί αυτή η κυβέρνηση της ΦΡΙΚΗΣ και του ΟΛΕΘΡΟΥ. Η αποσύνθεσή της ήταν τέτοια και τα εγκλήματά της τόσο θηριώδη που ΤΙΠΟΤΕ δεν μπορούσε να αποτρέψει την ΠΤΩΣΗ της…

Ωστόσο, δεν πρέπει να θριαμβολογούμε. Ακριβώς διότι η ΠΤΩΣΗ αυτής της κυβέρνησης ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ από τον παράγοντα: Λαϊκό Κίνημα, από την έκρηξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από ένα Επαναστατικό, Αριστερό υποκείμενο…

Έγινε μέσα σε συνθήκες πολιτικής αδράνειας και νοσηρών κοινοβουλευτικών συγχύσεων και αυταπατών: Συνθήκες που αφήνουν πολλά περιθώρια καθεστωτικών ελιγμών και παιχνιδιών, συνθήκες που κάθε κίνηση (εκλογική) του λαού προς τ’ Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) ναρκοθετείται από την αρχή…

Αυτό ο Σαμαράς
το γνωρίζει και επιχειρεί να το αξιοποιήσει: Να εκμεταλλευτεί δηλαδή τη ναρκωτική απάθεια, την πολιτική αφασία και ειρηνοφιλία της «αριστεράς»…

Ο Σαμαράς κατά βάθος ήθελε τις εκλογές και τις προκάλεσε, πέφτοντας «ηρωικά», ακριβώς διότι η απουσία κινηματικών και αγωνιστικών προϋποθέσεων, πολύ πιθανόν, την εκλογική του συντριβή να την απαλύνει και να της δώσει το χαρακτήρα μιας διαχειρίσιμης ήττας.

Το αναπτύσσουμε στο προηγούμενο κείμενό μας…

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι άλλο. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η κυβερνητική του αναρρίχηση, δίχως κινηματικά στηρίγματα, δίχως δηλαδή να πατάει σε ένα μαζικό και αγωνιστικό λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ, θα είναι μια «μετέωρη» νίκη, θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ λαϊκά μετερίζια…

Το «μετέωρο», όμως της κυβερνητικής ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το εύθραυστο της κυβερνητικής του ισορροπίας, αποτελούν ισχυρούς καταλύτες πυροδότησης της κοχλάζουσας, χρόνιας και αφόρητα συμπιεσμένης λαϊκής ΟΡΓΗΣ.

Είναι αυτό ακριβώς που τρομάζει το κατοχικό καθεστώς του 4ου Ράιχ…

Ας αποτελέσει, λοιπόν, η πτώση της κυβερνητικής συμμορίας το πρώτο έναυσμα πυροδότησης της λαϊκής κίνησης, η αισιόδοξη νότα για αγωνιστικές εξάρσεις της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…

Η εκλογική συντριβή των ανδρεικέλων για να αποδώσει καρπούς πρέπει να συνοδευτεί με την πολιτική και οργανωτική ανασύσταση και αναγέννηση του λαϊκού κινήματος…


πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Που είναι τα Super Puma; Έχουμε 12 αλλά πήραμε τα 2 από Λήμνο(!) Χίο (!) για την διάσωση!!!

Κι όμως για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο ζήτημα του Norman Atlantic και να επιχειρήσουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές αναγκαστήκαμε να διατάξει το ΓΕΕΘΑ να φύγουν από την Λήμνο και την Χίο τα ελικόπτερα επιφυλακής!!!

Τα ερωτήματα λοιπόν που πρέπει τώρα να απαντηθούν είναι:

•Που είναι τα υπόλοιπα Super Puma;
•Πετάνε ή δεν πετάνε; Κι αν όχι γιατί; Δεν έχουν ανταλλακτικά; Δεν έχουν τεχνική υποστήριξη; Δεν έχουν προσωπικό;
•Απ΄ όλα τα ελικόπτερα ήταν διαθέσιμα μόνο της Λήμνου και της Χίου; Στείλαμε αντικατάσταση ή έμεινε το Αιγαίο χωρίς ελικόπτερα;

Επειδή το ζήσαμε και στους σεισμούς της Κεφαλονιάς όπου η …ποσότητα ήταν αυτή που μετρούσε στις ανακοινώσεις για τα μέσα που διατέθηκαν δεν θα σχολιάσουμε όσα αναφέρονται στην διάθεση ιπτάμενων μέσων για την επιχείρηση διάσωσης. Γνωρίζουμε ποιου την “υπογραφή” φέρει.

Ωστόσο επειδή όλα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση μπορούσαν πράγματι να είχαν χρησιμοποιηθεί κάνοντας δυο πτήσεις το καθένα ,θα είχαμε διασώσει σε χρόνο ρεκόρ τους επιβάτες καλό είναι να μας πουν γιατί τα ανακοίνωσαν


Για να μην εθελοτυφλούμε. Η κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις ΕΔ. Και δεν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση που τα προκάλεσε με την τελείως παράλογη πολιτική της . Φταίνε και όσοι σιωπηλά τα δέχτηκαν χωρίς να πουν κιχ! Κι όταν προκύπτει το πρόβλημα και ο κίνδυνος όπως χθες λειτουργούν σε κατάσταση πανικού στέλνοντας στην Κεφαλονιά πλοίο που κόστιζε κοντά στις 150.000 ευρώ την ημέρα με φορτίο…κουβέρτες και παίρνουν άρον άρον τα ελικόπτερα από το Αιγαίο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα πριν πάρει είδηση ο υπουργός και η κοινή γνώμη.

Παίρνουν είδηση όμως και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο αυτοί οι άνθρωποι που πετούν τα ελικόπτερα με χαλαζόπτωση και με ορατότητα μικρότερη των 2 μιλίων. Που από την επιφυλακή στην Λήμνο βρίσκονται στην Αδριατική! Είναι οι μάχιμοι στρατιωτικοί κι όχι αυτοί των γραφείων που καλούνται να πληρώσουν τον λογαριασμό και να ακούσουν και …κριτική μετά γιατί δεν πέταξαν πέρα από τα όρια και τους κάνονες ασφαλείας. Το ακούσαμε κι αυτό χθες. Πτήση με χαλαζόπτωση και ορατότητα μικρότερη των δύο μιλίων και κάποιοι αφ΄ υψηλού ασκούσαν κριτική από τον καναπέ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Γιατί δεν πήγαν νωρίτερα τα ελικόπτερα”… Από τον καναπέ όλα είναι εύκολα.

Σε κάθε μεγάλο δραματικό γεγονός πάντα αρχίζει η κριτική και η αντιπαράθεση για το ποιος και τι έφταιξε. Μετά από μερικά 24ωρα όλα ξεχνιούνται. Κανείς δεν ασχολείται πια. Μέχρι την επόμενη φορά που κάποες οικογένειες θα θρηνήσουν ανθρώπους τους. Αυτή τη φορά ας μην κάνουμε το ίδιο. Ας μας πει κάποιος: Πού είναι τα Super Puma;

www.onalert.gr
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καρέ- καρέ η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Norman Atlantic από ελληνικό Super Puma

Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων από το φλεγόμενο Norman Atlantic έδωσε στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στα πλάνα φαίνεται καρέ- καρέ η διάσωση από αέρος, μέσω ενός ελληνικού Super Puma. 






          
















 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ωρα 08:21 - Στους 264 οι διασωθέντες

Στους 264 ανέρχεται ο αριθμός των διασωθέντων σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), ενώ συνεχίζεται από εναέρια μέσα η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο "Norman Atlantic" στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά χθες τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ έπλεε στα στενά του Οτράντο.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είχαν επισημανθεί τα προβλήματα του «Νorman Αtlantic»

Αρκετά είναι τα προβλήματα που είχαν εντοπίσει οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας στο πλοίο «Νorman Αtlantic» και τα οποία είχαν επισημανθεί κατά την επιθεώρηση που έγινε στο λιμάνι της Πάτρας, πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, στις 19 Δεκεμβρίου το πλοίο πέρασε επιθεώρηση (Port State Control) στην Πάτρα και κατεγράφησαν έξι παρατηρήσεις σχετικά με τη στεγανότητα, τα σωστικά μέσα, τα φώτα ασφαλείας και -το σημαντικότερο- πως δεν υπήρχε σαφές πλάνο διαχείρισης διάσωσης.

Βάσει νόμου, δόθηκε προθεσμία προσαρμογής 15 ημερών, προκειμένου να τακτοποιηθούν τα συγκεκριμένα θέματα, ωστόσο φαίνεται πως είτε δεν πρόλαβαν, είτε δεν έκαναν καμία εργασία.

 
 
 
Το αρχείο είναι από τη βάση δεδομένων του parismou, του οργανισμού που έχει ως μέλη 27 χώρες της Ευρώπης και της βόρειας Αμερικής |

Σύμφωνα με το ιταλικό IlFattoQuotidiano, το πλοίο είχε ελεγχθεί και τον Μάιο του 2011 στο λιμάνι της Μάλτας, όπου και εκεί είχαν εντοπιστεί προβλήματα στις εξόδους κινδύνου. Το Norman Atlantic, ιδιοκτησίας της ιταλικής Visemar di Navigazione, είχε ναυπηγηθεί το 2009 και μέχρι σήμερα- μέσα σε μια πενταετία- έχει αλλάξει τρεις φορές όνομα: στην αρχή βαφτίστηκε «Akeman Street», μετά έγινε «Scintu» και τον περασμένο Ιανουάριο το όνομα του άλλαξε πάλι σε «Norman Atlantic». Στην αρχή είχε ναυλωθεί από την εταιρεία T-Link, μετά από μια άλλη την Siremar, μετά την  Moby, μετά την LD Lines και την  Charon and Tourist και τέλος την ANEK.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, το  Norman Atlantic «έχει περάσει από περιοδικούς ελέγχους», που επιβεβαίωσαν «ότι είναι αξιόπλοο». Ωστόσο επιβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι έδειξαν «δυσλειτουργία σε μια από τις εξόδους κινδύνου, την 112 που βρίσκεται στο κατάστρωμα νούμερο 5, πάνω από το σημείο όπου λέγεται ότι ξέσπασε η πυρκαγιά. Το πρόβλημα διορθώθηκε, υποστήριξαν οι πλοιοκτήτες, γι αυτό και οι επιθεωρητές του έδωσαν άδεια να αποπλεύσει. Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, το καράβι έχει 160 πόρτες και εξόδους κινδύνου. 

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Επιμήκυνση του ελληνικού χρέους και μηδενισμός επιτοκίων»

Ο Χένρικ Εντερλάιν τάσσεται ουσιαστικά υπέρ ενός σοσιαλδημοκρατικού προγράμματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το οποίο θα περιλαμβάνει επενδύσεις, συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και επιχορηγήσεις αλληλεγγύης στις χώρες με προβλήματα. Για την Ελλάδα προτείνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και μηδενισμό των επιτοκίων.

• Οπως λέτε στην έκθεση που συντάξατε με τον Ζαν Πιζανί Φερί, «η Ευρώπη δεν είναι μόνο μια αγορά, ένα κοινό νόμισμα ή ένας προϋπολογισμός». Γι’ αυτό καλέσατε για μια επανεφεύρεση του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ακολουθούν τον δρόμο της λιτότητας και της καταστροφής του κοινωνικού κράτους;

Ορισμένοι λένε ότι η Ε.Ε. έχει πρόβλημα ζήτησης, άλλοι ότι έχει πρόβλημα προσφοράς, άλλοι καλούν τη Γερμανία να ξοδεύει περισσότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, άλλοι ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να καταργηθεί και άλλοι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει απλά να αγοράζει τα πάντα. Το σημαντικό για μένα είναι πως όλα αυτά αποτελούν ένα ενιαίο πακέτο, το οποίο ορισμένοι ονομάζουν το «μεγάλο παζάρι», ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, το χαρακτήρισε ένα «Νιου Ντιλ». Εμείς συνθέτουμε διάφορα στοιχεία και η δυσκολία έγκειται στο να βρεθεί η σωστή απάντηση στο κατάλληλο επίπεδο. Πρέπει να βρούμε ένα συνολικό πακέτο. Για εμάς αυτό σημαίνει ένα πακέτο που περιλαμβάνει δομικές μεταρρυθμίσεις σε όλη την ευρωζώνη και όχι μόνο σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, αλλά και στη Γερμανία και στη Γαλλία. Η Γερμανία έχει μακροπρόθεσμα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει και αυτός είναι ο πρώτος πυλώνας. Ο δεύτερος είναι η ανάγκη για μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για επενδύσεις σε όλες ή στις περισσότερες χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας. Προτείνουμε γι’ αυτό δύο εργαλεία: πρώτον, την κινητοποίηση του ιδιωτικού κεφαλαίου και δεύτερον, τη σύμπραξη του δημόσιου κεφαλαίου στη ζώνη του ευρώ για την παροχή επιχορηγήσεων στις χώρες που έχουν ανάγκη. Μιλάμε δηλαδή για επιχορηγήσεις αλληλεγγύης, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για χώρες όπως η Ελλάδα, προκειμένου να βρουν τα χρήματα τα οποία έχει άμεση ανάγκη η οικονομία τους.

• Εκτιμάτε πως, παρά το γεγονός ότι η διάσπαση της ευρωζώνης έχει υποχωρήσει, ωστόσο δεν έχει εκλείψει, δεδομένων των ολοφάνερων ανισορροπιών μεταξύ Βορρά και Νότου. Πώς θα μπορούσαμε να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα, όταν η Γερμανία επιμένει στον δικό της δρόμο;

Αυτό που λέει η έκθεσή μας είναι ότι δεν μπορείς να ανταλλάξεις τις μεταρρυθμίσεις σε μια χώρα με επενδύσεις σε μια άλλη χώρα. Αυτό δεν έχει λογική. Αυτό που χρειάζεται είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία και εγώ περιμένω από τη Γερμανία να συμβάλει περισσότερο στην παροχή ρευστότητας στην Ε.Ε., κάτι που θα συνεισφέρει φρέσκο χρήμα και δεν μοιάζει με ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ευρωζώνη ή στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Από την άλλη, πρέπει να καταλάβουμε, και το τονίζω αυτό, ότι η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις που δεν της επιτρέπουν να οδηγήσει την Ευρώπη έξω από την κρίση. Ο πληθυσμός της Γερμανίας θα έχει μειωθεί κατά 20% μεταξύ της αρχής αυτής της δεκαετίας και του 2026. Το γερμανικό χρέος σήμερα είναι σχετικά χαμηλό, αλλά εάν κάνετε μια προβολή στο μέλλον, δεδομένου ότι ο πληθυσμός θα είναι μικρότερος, το ΑΕΠ θα μειωθεί και αυτό αλλάζει τους όρους του επιπέδου του γερμανικού χρέους. Νομίζω ότι έτσι γίνεται κατανοητό για ποιον λόγο ο γερμανικός λαός είναι απρόθυμος να μεγαλώσει το χρέος του και να συνεισφέρει περισσότερα χρήματα.

• Την ώρα που κάποιοι προτείνουν την επιστροφή στα εθνικά νομίσματα, εσείς λέτε ότι αυτό θα ήταν μια «οικονομική αυτοκτονία», καθώς τα εθνικά χρέη δεν θα εξαφανίζονταν με την επανεισαγωγή, ας πούμε, της δραχμής. Ποια είναι η εναλλακτική που προτείνετε;

Η εναλλακτική μας είναι ότι η ευρωζώνη πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να χάσουμε μια δεκαετία λόγω στασιμότητας. Αυτό θα οδηγούσε τα χρέη σε υψηλότερα επίπεδα ως ποσοστό του ΑΕΠ και δεν θα πετυχαίναμε να βγούμε από την κρίση. Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη είναι η γρήγορη δράση. Σε ορισμένες χώρες, και δεν εννοώ την Ελλάδα, αλλά κυρίως τη Γαλλία, θα πρέπει να υπάρξει αυτή η πρωτοβουλία επενδύσεων, κάτι που θα έπρεπε να συνδυαστεί με κινήσεις της ΕΚΤ. Εάν όλα αυτά μαζί πετύχουν, τότε θα υπάρξει ανάπτυξη στην ευρωζώνη και αυτή θα βοηθήσει στα προβλήματα χρέους, ανεργίας κ.λπ. Η μετάβαση σε μεγαλύτερο κατακερματισμό και ίσως σε διάσπαση θα έριχνε ολόκληρη την ήπειρο σε μια νέα κρίση που θα διαρκούσε μια δεκαετία. Δεν έχουμε τέτοια πολυτέλεια.

• Ποια είναι η προσέγγισή σας για την ελληνική περίπτωση; Νομίζετε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο ή, αντίθετα, πιστεύετε ότι ένα νέο κούρεμα ή μια μεγάλη διαγραφή μέρους του είναι αναγκαία;

Το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι τώρα στα χέρια του επίσημου τομέα εκτός Ελλάδος: στη γερμανική κυβέρνηση, στην ΕΚΤ και σε άλλες κυβερνήσεις. Πιστεύω ότι θα ήταν δίκαιο τους επόμενους μήνες ή χρόνια να ληφθεί υπόψη η τεράστια προσπάθεια του ελληνικού λαού και να πούμε ότι αυτό το χρέος πρέπει να επιμηκυνθεί και ότι δεν χρειάζεται να αποπληρωθεί με τον τρόπο που τώρα προβλέπεται, καθώς επίσης και να μηδενιστούν τα επιτόκια. Αυτός θα ήταν ένας τρόπος για να απομειωθεί ένας μέρος του ελληνικού χρέους και θα αποτελούσε ένα σημάδι αλληλεγγύης μεταξύ της Γερμανίας, της ευρωζώνης και της Ελλάδας. Οσον αφορά το χρέος που διακρατείται από τον ιδιωτικό τομέα και το οποίο ανέρχεται μόλις στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, αυτό έχει ήδη υποστεί «κούρεμα» 75% και δεν θεωρώ ότι θα ήταν καλή ιδέα η εκ νέου αναδιάρθρωσή του, διότι αυτό θα έστελνε ένα εξ ολοκλήρου λανθασμένο σήμα όταν η Ελλάδα ξαναβγεί στις αγορές τον επόμενο χρόνο ή το 2016.

• Πιστεύετε ότι είναι ρεαλιστική μια αποτελεσματική λύση στην κρίση, εάν δεν αντιμετωπιστούν η φοροδιαφυγή και η «σκιώδης τραπεζική»;

Νομίζω ότι κάθε είδους φοροδιαφυγή και «σκιώδης τραπεζική» πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα των κυβερνήσεων. Αυτά τα έσοδα είναι νόμιμα και αναγκαία όσο ποτέ. Είμαι απογοητευμένος από το πόσο λίγη πρόοδος έχει επιτευχθεί στο θέμα της επιβολής ενός φόρου για τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Νομίζω όμως ότι θα προχωρήσει τους επόμενους μήνες, καθώς είναι απολύτως απαραίτητος. Η Ευρώπη βρίσκεται σ’ ένα κρίσιμο σημείο. Ή θα αλλάξει κατεύθυνση ή η κρίση θα επιστρέψει.

Ποιός είναι

Γεννημένος το 1974 στη Γερμανία, είναι σήμερα διευθυντής της Σχολής Ζακ Ντελόρ του Βερολίνου, ενώ ταυτόχρονα διδάσκει Πολιτική Οικονομία στη Σχολή Διακυβέρνησης Χέρτι. Εχει θητεύσει ως οικονομολόγος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ έχει επίσης εργαστεί στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ της Κολονίας. Μαζί με τον Γάλλο Ζαν Πιζανί Φερί παρουσίασαν τον Οκτώβριο την έκθεση που τους είχαν αναθέσει η γαλλική και η γερμανική κυβέρνηση με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις και ανάπτυξη: μια ατζέντα για τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ευρώπη».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1909 – 2015 ΕΛΛΑΣ Με Πρωτοπόρους και Μεταρρυθμιστές και όχι με εντολοδόχους και υποτελείς των ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΗΛΙΑ Α. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥ – ANΑΛΥΤΟΥ
www.stamat.gr.

Αθλιότητα και γενικότερα με συνθήκες, ελλοχεύουσες τον κίνδυνο του Εθνικού Διχασμού.
Στην πρώτη περίοδο υπήρξε τελικά δικαίωση και καταξίωση με την Ανάδειξη του Εθνικού Ηγέτου, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, που εδόξασε την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη της εποχής εκείνης.

«Η Ελλάς των πέντε θαλασσών και δύο Ηπείρων» έγινε
το Εθνικό σήμα κατατεθέν.

Στις σημερινές οικτρές και Δραματικές Συνθήκες Ηθικού – Πολιτικού – Κοινωνικού και Οικονομικού χάους, μήπως στις εκατοντάδες χιλιάδες των

«Αγανακτισμένων και κυρίως καθολικώς διαμαρτυρομένων πολιτών, θα πρέπει να δηλώσουν ΕΝΘΕΡΜΟ Συμπαράσταση προς αυτούς και η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ της χώρας, σε ένδειξη συνένωσης και συναδέλφωσης με το λαϊκό Αισθητήριο.

Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μέγιστο Ιστορικό Συμβολισμό, εναρμονίσεως των δύο Εποχών, που χωρίζει ένας ακριβώς αιώνας. Και ο συμβολισμός αυτός ίσως αποτελέσει καθοριστικό καταλύτη για Παλλαϊκές και Πανεθνικές Πρωτοβουλίες.

Σημειωτέον ότι στην εποχή εκείνη, το 1909 – 11 επικρατούσαν, όπως σήμερα, τεταραγμένες και άναρχες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες. Συνθήκες που υποχρέωσαν όλα τα παλαιά πολιτικά κόμματα να απόσχουν από τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1910. Το κόμμα του Ελ. Βενιζέλου των Φιλελευθέρων εξασφάλισε ισχυρότατη πλειοψηφία στην Β΄ Αναθεωρητική Βουλή.

Το Νέο Σύνταγμα που ψηφίστηκε στη Βουλή του 1911, εξασφάλισε καλυτέρα Λειτουργία του Πολιτεύματος και έδινε ιδιαίτερη έμφαση, στη Δημιουργία Κράτους Δικαίου και έδωσε την ευκαιρία ψηφίσεως πληθώρα Νόμων Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Φιλολαϊκών Πολιτικών. Γεγονός που εδημιούργησε κλίμα Εθνικής Ενότητας, Υπερηφάνειας και εξάρσεως.

Υπενθυμίζουμε την Δράση του «Στρατιωτικού Συνδέσμου» υπό την Ηγεσία του Συντ/ρχου Ν. Ζορμπά που έφερε στο «Κεντρικό Πολιτικό γίγνεσθαι» τον μετέπειτα Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο.

Ο οποίος κληθείς από τον «Στρατιωτικό Σύνδεσμο» ξεκίνησε από την Κρήτη, για να αναλάβει πρωτεύοντα πολιτικό ρόλο στην Κεντρική Πολιτική σκηνή.

Μετά την σύντομη περιγραφή των ιστορικών Στοιχείων, που ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΑΝ τα πολιτικά Δρώμενα της χώρας στις Αρχές του 20ου αιώνα και σηματοδότησαν την πορεία της χώρας, για τις επόμενες Δεκαετίες, κρίνουμε σκόπιμο να κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις.

Η ιστορική αναδρομή στον 20ο αιώνα, ανεφέρθη, όχι Ασφαλώς για την Αντιγραφή καταστάσεως και γεγονότων.

Αναφέρθηκε για την Επίκληση της Ιστορικής Μνήμης και την ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ της Πίστεως εξευρέσεως επωφελών για το Έθνος λύσεων, με Νέες Πρωτοπόρες και Καινοτόμες ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

Στο Σημείο αυτό τονίζουμε ιδιαίτερα την ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος σε μία τόσο Συνταρακτική για το ΕΘΝΟΣ και τις τύχες των πολιτών, Δραματική στιγμή, επεδείκνυε συνεχώς σε όλη τη δεκαετή θητεία του μία Ασύγγνωστη και Ακατανόητη Αδράνεια και Απάθεια. Περιοριζόταν σε λεκτικούς και περίτεχνους χαρακτηρισμούς και χρησμούς, μιάς γενικευμένης και Αόριστης Ερμηνείας. Ο νοών νοείτω.

Ένα είναι βέβαιο. Ότι με το σημερινό, εγχώριο, απόλυτα διαβρωμένο και εντολοδόχο πολιτικό κατεστημένο, το ευρισκόμενο σε ολοκληρωτική σύμπλευση με το αντίστοιχο οικονομικοκοινωνικό, δεν υφίσταται και η ελάχιστη εκδοχή εξόδου της Χώρας από την βαθυτάτη ηθική – πολιτική αλλά κυρίως Εθνική κρίση που διαπερνά ολόκληρο τον εθνικό κορμό.

Η καθημερινή πρακτική πολιτική, σε όλες της τις «λειτουργίες» αποδεικνύεται συστηματικά δεσμευμένη και κατευθυνόμενη, από κάποιες αόρατες δυνάμεις, που υπαγορεύουν με φασιστική μεθοδολογία, τα περί του πρακτέου, αδιαφορώντας αλλά και καταπνίγοντας ταυτόχρονα κάθε εθνική φωνή, που τυχόν θα αποπειραθεί να αντισταθεί στο ολέθριο και ανθελληνικό έργο της.

Η επιτελικά σχεδιασμένη και σταθερά οργανωμένη προπαγάνδα της παραπληροφόρησης και του αποπροσανατολισμού της μεγίστης πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, από τους ντόπιους εντολοδόχους των διεθνών κέντρων εξουσίας έχει επιφέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Οι ΕΘΝΙΚΕΣ και ιστορικές συνθήκες, αξιώνουν να καταδικασθούν ηθικά, οριστικά και τελεσίδικα στη συνείδηση των Ελλήνων, οι εκτελεστές και εντολοδόχοι, σκοτεινών και υπούλων μεθοδεύσεων , που μας οδηγούν με βεβαιότητα στην εθνική καταισχύνη και στο ξερίζωμα των αξιών του ήθους και των αρχών της Ελληνικής κοινωνίας.

Οι φαύλοι, οι ψεύτες, οι συνωμότες και οι διασυρτές της Εθνικής μας αξιοπρέπειας, δεν έχουν θέση στην δημόσια ζωή της χώρας.

Οι ασχολούμενοι με τα της Πολιτείας, διαχειρίζονται ύψιστα εθνικά συμφέροντα και τις τύχες ολοκλήρου του Ελληνισμού και αυτό ασφαλώς αποτελεί έργο υπευθύνων πολιτικών ηγεσιών και όχι των στυγνών επαγγελματικών της πολιτικής και των οπαδών του Μακιαβελικού Πολιτικαντισμού.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, εδώ και τώρα, η άμεση ανανέωση σε ΘΕΣΜΟΥΣ, ΙΔΕΕΣ, ΠΡΑΞΕΙΣ και ΠΡΟΣΩΠΑ.

Και υπό αυτήν την έννοια, οι νέες ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ καλούνται να οριοθετήσουν και να σηματοδοτήσουν την Αφετηρία ενός νέου και Ελπιδοφόρου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά τον ΙΑΝΟ, ξύλο και στο Α.Τ. Ακροπόλεως

Σε επτά συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τέσσερις συνελήφθησαν το μεσημέρι έξω από το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ κατά τη διάρκεια απεργιακής συγκέντρωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής  (ΣΥΒΧΑ),  όταν τα ΜΑΤ διέλυσαν τη συγκέντρωση με ξύλο και χημικά.  Δύο από τους συλληφθέντες είναι περαστικοί, πατέρας και γιος, που περνούσαν τυχαία από το σημείο και χτυπήθηκα επίσης.

Άλλοι τρεις έξω από το Α.Τ. Ακροπόλεως πριν τις 4.00 το απόγευμα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης συμπαράστασης.  Οι δύο από τους απογευματινούς συλληφθέντες, που σύμφωνα με μαρτυρίες χτυπήθηκαν και σύρθηκαν βίαια μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα, είναι συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων της WIND και της NOKIA-Siemens, που συμμετέχουν στο «Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας».  Οι συλληφθέντες θα περάσουν από τον εισαγγελέα τη Δευτέρα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, μετά από μήνυση της εμπορικής διευθύντριας του ΙΑΝΟΥ για παρεμπόδιση της λειτουργίας του καταστήματος. Μολονότι το σωματείο προχώρησε σε μήνυση κατά της εμπορικής διευθύντριας για ψευδή καταμήνυση, μέχρι στιγμής η ίδια δεν έχει προσαχθή. Οι τρεις απογευματινοί συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ οι αλληλέγγυοι αποχώρησαν από το Α.Τ. Ακροπόλεως φωνάζοντας συνθήματα.

Το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση, στο οποίο καταγγέλλει «φαινόμενα βίας  και ασυδοσίας», κατηγορώντας το ΣΥΒΧΑ ότι στοχοποίησε επιλεκτικά τον ΙΑΝΟ χωρίς να κλείσει άλλα βιβλιοπωλεία. Ωστόσο απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και έξω από το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Πάντως βία και ασυδοσία υπήρξε  από την πλευρά των ΜΑΤ, που επιτέθηκαν απρόκλητα όχι μόνο σε συγκεντρωθέντες αλλά και σε περαστικούς..Χτυπημένοι είναι και οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ ενδέχεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με την εξέταση γιατρού, φέρουν κακώσεις στο κεφάλι και σημάδια στο σώμα, ενώ βαρύτερα τραυματίας είναι ο Στέφανος Μάλαμας, συνδικαλιστής του σωματείου εργαζομένων της WIND. Στο Α.Τ. Ακροπόλεως αλλά και στη ΓΑΔΑ βρέθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες. Το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την επέμβαση των ΜΑΤ στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ και τις συλλήψεις απεργών, αλλά και τις εργασιακές συνθήκες ακραίας εκμετάλλευσης που επικρατούν στην επιχείρηση.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ! «Πως επιτρέψατε να αποπλεύσει αυτο το πλοίο», «το λέτε αυτο ως σχέδιο διάσωσης»;

Επιτελους μια δημοσιογραφος με παντελόνια!
 

«Μετα απο 20 ώρες, ονομάζετε αυτο σχέδιο διάσωσης κύριε Βαρβιτσιώτη»;
 

«Πως ειναι δυνατόν να αποπλέει αυτο το πλοίο μετά απο τέτοια ευρήματα ελέγχου»
 

«Πόσα τέτοια πλοία κυκλοφορούν αυτη την στιγμή κύριε Βαρβιτσιώτη»

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ώρες αγωνίας για τους επιβάτες του Norman Atlantic. Ένας νεκρός και δύο τραυματίες - BINTEO

Μάχη με το χρόνο δίνουν τα συνεργεία διάσωσης της Ιταλίας και της Ελλάδας προκειμένου να διασωθεί και ο τελευταίος επιβάτης του Norman Atlantic.


Το θρίλερ της τιτάνιας επιχείρησης, αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ ήδη έχει εντοπιστεί ένας νεκρός επιβάτης, ελληνικής καταγωγής.


Αρχικά ιταλικές πηγές ενημέρωσαν το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι υπάρχει ένας νεκρός που είχε εγκλωβιστεί στον καταπέλτη του Norman Atlantic. Νωρίτερα, η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Λιμενικού Σώματος. Η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί μαζί με τον άντρα που βρέθηκε νεκρός, σώθηκε και έχει ήδη μεταφερθεί στην Ιταλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας βούτηξε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρός από τα σωστικά συνεργεία και είναι Έλληνας. Δείτε την επίσημη ανακοίνωση που έκανε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός.

       



Υπουργείο Ναυτιλίας : Αυτός είναι ο νεκρός
Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγα λεπτά με επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου τα στοιχεία ταυτότητας του νεκρού Έλληνα επιβάτη του φλεγόμενου πλοίου Norman Atlantic.

Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας  Δούλη Γεώργιο.

Από την ίδια γλίστρα, διασώθηκε η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας.

 


Έσπασε ο κάβος ρυμούλκησης. Πλέει προς την Ιταλία το Norman Atlantic

Η ρυμούλκηση του ακυβέρνητου πλοίου γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες και φαίνεται ότι η διαδικασία θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι Ιταλοί που έχουν την ευθύνη της διάσωσης, αποφάσισαν να ρυμουλκήσουν το Norman Atlantic στο Πρίντεζι. Όμως ο κάβος ρυμούλκησης έσπασε και τώρα γίνεται προσπάθεια να συνδεθεί ξανά με το ρυμουλκό.



πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποχαιρετισμός Σαμαρά με ξύλο στις Σκουριές ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με άγριο ξύλο και μάχες σώμα με σώμα με τους κατοίκους οι κρανοφόροι της κυβέρνησης απάντησαν στην ειρηνική πορεία των κατοίκων, αγνοώντας ακόμα και την παρουσία δύο βουλευτών (Κατερίνα Ιγγλέζη και Αφροδίτη Σταμπουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ) καθώς και δικηγόρων, τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια τους πολίτες, στέλνοντας μια γυναίκα – και μάλιστα εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο, τη Λένα Παναγιωτοπούλου- στο νοσοκομείο.

«Προσπάθησα να μιλήσω με τον επικεφαλής της διμοιρίας επειδή είχαν αποκλείσει τους διαδηλωτές, τότε άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να με σπρώχνουν με τις ασπίδες. Με πετούσαν ο ένας στον άλλο, σαν μπαλάκι του τένις, σε απόσταση 5 μέτρων και μετά με έριξαν κάτω από ένα ανάχωμα». Η κ. Παναγιωτοπούλου καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ δεν υπάκουαν σε εντολές των ανωτέρων τους να σταματήσουν, ενώ η Κατερίνα Ιγγλέζη κατήγγειλε στην Αυγή πως «δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΜΑΤ αυθαιρετούν, ενώ τελευταία παρατηρείται συχνά η τάση αστυνομικών που δεν υπακούν στις εντολές των ανωτέρων τους και δρουν αυτόνομα».

Η μηχανοκίνητη πορεία προς το βουνό ξεκίνησε στη μια το μεσημέρι. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να φτάσουν στην πύλη του εργοταξίου και να αναρτήσουν πανό. Στην προσπάθειά τους να πλησιάσουν και την πλαϊνή πύλη, τα ΜΑΤ απάντησαν με βροχή από χημικά. Λίγο αργότερα τους περικύκλωσαν κι άρχισε ο ξυλοδαρμός. Είναι χαρακτηριστικό της αγριότητας με την οποία αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη ότι τα ΜΑΤ δεν άφησαν καμία οδό διαφυγής στους πολίτες: αν μια τέτοια πρακτική είναι επικίνδυνη μέσα σε μια μεγάλη πόλη, στο βουνό είναι εγκληματική, αφού ο εγκλωβισμός μπορεί να αποβεί. μοιραίος Παρόλα αυτά, οι διαδηλωτές άντεξαν και η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

Προφανώς, η ευχή που απηύθυναν οι κάτοικοι της Χαλκιδικής στο κάλεσμά τους για την πορεία αποδείχθηκε προφητική: «Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε Ευτυχές το νέον έτος και καλή λεφτεριά».
 Στιγμιότυπα από την τελευταία πορεία της χρονιάς #skouries
1. Ήταν όμορφα σήμερα στις Σκουριές…
B59MV6oCYAA0tBi
2. Τραυματίας Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αριστοτέλη
B59qXdVCcAEuibi
3. Τα αγωνιστικά κάλαντα

          

4. Ο ασφαλιτοχρυσαυγίτης με την κάμερα
2014-12-28_223638 

B59GCxkIMAADLmA
Φωτό: @dromografos
*******
5. Οι δενδρόμπατσοι
Φωτό: iosifsk
6. Τοπίο στην ομίχλη
B59DLgUCYAAZDKP
Φωτό: @GENIAANTISTASHS

7. «Xρυσός είναι το λάδι μας, χρυσός και το νερό μας…»
2014-12-28_223457


πηγη
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!