EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παράλυση Bell: Η ασθένεια που «χτύπησε» τον Μπρους Γουίλις

Δύσκολες ώρες περνάει τις τελευταίες ημέρες ο γνωστός ηθοποιός Μπρους Γουίλις, ο οποίος νοσηλεύεται στον VIP όροφο κλινικής του Μονάχου, «χτυπημένος» από παράλυση Bell, ή αλλιώς πάρεση προσωπικού νεύρου.

Η παράλυση Bell, είναι μια παράλυση ή αδυναμία των μυών που εκδηλώνεται στη μία πλευρά του προσώπου. Αυτή η βλάβη στο νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μια πλευρά του προσώπου προκαλεί αυτή την πλευρά να «κρεμάει». Παράλληλα, η νευρική βλάβη μπορεί επίσης να επηρεάσει την αίσθηση της γεύσης και να αυξήσει την παραγωγή δακρύων και σιέλου.

Πρόκειται για μία πάθηση που μπορεί να συμβεί ξαφνικά, συνήθως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τα καλά νέα για τον αγαπημένο ηθοποιό είναι ότι με την κατάλληλη φροντίδα περνάει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η παράλυση Bell δεν είναι αποτέλεσμα εγκεφαλικού επεισοδίου ή παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, ενώ τα ακριβή της αίτια παραμένουν ασαφή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις πιστεύεται ότι προκαλείται από τον κοινό ιό του έρπητα, καθώς υπάρχει πιθανότητα το νεύρο που ελέγχει τους μυς στη μία πλευρά του προσώπου να έχει υποστεί βλάβη από φλεγμονή από τον έρπητα.

Τα συμπτώματα της παράλυση Bell περιλαμβάνουν:

– Ξαφνική αδυναμία ή παράλυση στη μια πλευρά του προσώπου σας. Αυτό είναι το κύριο σύμπτωμα. Μπορεί επίσης ο ασθενής να είναι δύσκολο να κλείσει το μάτι σε αυτή την πλευρά του προσώπου.

– Αυξημένη παραγωγή σιέλου

– Υπερβολική δακρύρροια

– Ξηροφθαλμία

– Απώλεια της γεύσης

– Πόνος μέσα ή πίσω από το αυτί

– Μούδιασμα στην προσβεβλημένη πλευρά του προσώπου

– Αυξημένη ευαισθησία στον ήχο

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Μεγάλη δημόσια εταιρία είναι ένα βήμα πριν το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙ”!!

Χωρίς την αποκρατικοποίηση, στην  ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να μπει λουκέτο. Αυτό υποστηρίζει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, το ΤΑΙΠΕΔ, απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γ. Γερμενή, αναφέρει ότι «η αποκρατικοποίηση (της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον ανοιχτό φάκελο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ε.Ε.) περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ». Και σύμφωνα με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, η επιτυχής αποκρατικοποίηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για:



1. Τη διαγραφή του χρέους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τον ΟΣΕ, που είναι της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ.

2. Τη μη επιβολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντολής ανάκτησης της παράνομης κρατικής ενίσχυσης και

3. Το κλείσιμο του φακέλου της Ε.Ε. περί παράνομων κρατικών ενισχύσεων.

Με άλλα λόγια, αν δεν ιδιωτικοποιηθεί, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κλείσει, καθώς θεωρείται αδύνατον να υπάρξει επιστροφή 800 εκατ. ευρώ στον ΟΣΕ.

Παράλληλα, απαντώντας το ΤΑΙΠΕΔ σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σχετικά με την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, αναφέρει ότι η αποκρατικοποίηση θα καταστήσει πιο ανταγωνιστικά τα περιφερειακά αεροδρόμια και, επιπλέον, οι συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί, διασφαλίζουν πλήρως τις αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει πως η συμφωνία που έχει εκπονηθεί με τον παραχωρησιούχο, έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αλλά και την Πολεμική Αεροπορία. «Οι αρμοδιότητες της Π.Α., της ΥΠΑ και των παραχωρησιούχων είναι ορισμένες ξεκάθαρα σε παράρτημα της σύμβασης παραχώρησης…». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, στα αεροδρόμια με βαριά στρατιωτική παρουσία (Χανιά, Ακτιο) παραχωρείται μόνο το αμιγώς πολιτικό κομμάτι του αεροδρομίου (π.χ. αεροσταθμός, πίστα πολιτικών αεροσκαφών, πάρκινγκ αυτοκινήτων). Οι υποδομές κοινής χρήσης (διάδρομος προσγείωσης, τροχοδρόμοι) παραμένουν υπό τον πλήρη έλεγχο της Π.Α. και ο παραχωρησιούχος μπορεί να τα χρησιμοποιεί έναντι τιμήματος που θα πληρώνει στην Π.Α. Στα αεροδρόμια με στρατιωτική παρουσία (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σαντορίνη), ο παραχωρησιούχος δεν έχει καμία πρόσβαση στο στρατιωτικό τμήμα του αεροδρομίου.

Σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι υπάρχει πλαφόν σε αυτές που μπορεί να επιβάλει ο παραχωρησιούχος σε κάθε επιβάτη. Τα όρια αυτά έχουν οριστεί στα 14,5 ευρώ για περίοδο περίπου τεσσάρων ετών και στα 20 ευρώ μετά τα πρώτα τέσσερα έτη. Από τα τέλη αυτά, ένα ευρώ θα διατεθεί στο ελληνικό Δημόσιο, για τη χρηματοδότηση της ΥΠΑ και την επιδότηση των άγονων αερογραμμών, ενώ επιπλέον 1,5 ευρώ θα διατεθεί για τη χρέωση υπηρεσιών ασφάλειας, χωρίς να έχει δικαίωμα ο παραχωρησιούχος να βγάλει κέρδος (κοστοστρεφής υπηρεσία). Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, οι νέες χρεώσεις σε συνδυασμό με τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσει ο παραχωρησιούχος, θα αναβαθμίσει τα αεροδρόμια και θα καταστήσει πιο ανταγωνιστική τη χώρα ως προορισμό.

Πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΔΟΕ: 850 λογαριασμοί με πάνω από 100 εκατ. ευρώ - Ανεπάγγελτη με κατάθεση 17,5 εκατ. και ιδιωτικός υπάλληλος με 77 εκατ. ευρώ!

Στοιχεία που σοκάρουν, φέρνει στο φως το ΣΔΟΕ το οποίο αποκαλύπτει ότι υπάρχουν Ελληνες που έχουν κρύψει εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, έγινε έλεγχος σε 65 CD που έστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες.

Εκεί περιέχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί με καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ. Οι εισαγγελείς, Αθανασίου, Μπρης και Δραγάτσης, από τον πρώτο έλεγχο που έκαναν οι υπάλληλοι πληροφορικής, διαπίστωσαν πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολυεκατομμυριούχοι. Και μάλιστα δημιουργήθηκαν κυρίως στα χρόνια της κρίσης.

Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους, έχουν βρεθεί συνολικά 850 καταθέσεις που στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς έχουν περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ!

Οι έλεγχοι λοιπόν ξεκίνησαν από τα... περίεργα της λίστας. Από τους πρώτους που ελέγχθηκαν μια κυρία, που δήλωνε ανεπάγγελτη από το 2001. Δήλωσε, ωστόσο, 700.000 ευρώ εισόδημα, αλλά την
Τετάρτη βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό της 17,5 εκατ. ευρώ!

Ιδιωτικός υπάλληλος που είχε δηλώσει 600.000€ αλλά στο λογαριασμό του βρέθηκαν 15 εκατομμύρια ευρώ!

Άλλος, ιδιωτικός υπάλληλος επίσης που δηλώνει κάτοικος Φιλοθέης, είχε δηλώσει εισόδημα 150.000 ευρώ και στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν 77 εκατ. ευρώ, τα οποία πρέπει να δικαιολογήσει πως βρέθηκαν.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκθεση - σοκ για το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα

«Mετεξεταστέο» μένει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στα ευρωπαϊκά τεστ αξιολόγησης. «Πιάνει» μόνο έναν από τους έξι στόχους που έχει θέσει η E.E. με ορίζοντα υλοποίησης το 2020, ενώ στους υπόλοιπους βαθμολογείται «κάτω από τη βάση».

Iδιαίτερα απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας σε κρίσιμους δείκτες, όπως είναι η επιτυχής μετάβαση των αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, η μείωση των ποσοστών αποτυχίας των 15χρονων μαθητών σε βασικές δεξιότητες και η αύξηση της συμμετοχής των ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση.

Eιδικότερα, η έκθεση της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής για την αξιολόγηση της προόδου του στρατηγικού πλαισίου «Eκπαίδευση και κατάρτιση 2020», που παρουσιάζει σήμερα η «H», κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος όσον αφορά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του και ζητά να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Oι συστάσεις που γίνονται προς τη χώρα μας προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

• Tον εκσυγχρονισμό της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο να ενισχυθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας των μαθητών.

• Την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης στους εκπαιδευτικούς των δύο πρώτων βαθμίδων και την αύξηση της οικονομικής και οργανωτικής αυτονομίας των σχολικών μονάδων.

• Tην εξοικονόμηση πόρων λόγω χαμηλής κρατικής χρηματοδότησης, με μέτρα όπως είναι ο «εξορθολογισμός» των σχολικών μονάδων, ανοίγοντας «παράθυρο» για νέες συγχωνεύσεις και καταργήσεις, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα και η μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

• Tην ενίσχυση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπου φοιτά το 33,1% των μαθητών έναντι 50,4% στην Eυρώπη, αλλά και τη σύνδεσή της με την αγορά εργασίας.

• Tην προσαρμογή της ανώτατης εκπαίδευσης με τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με στόχο να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας των νέων πτυχιούχων.
Aναλυτικά, όσον αφορά τις επιδόσεις της Eλλάδας στους έξι στόχους που έχει θέσει η Eυρώπη για την εκπαίδευση προκύπτουν τα ακόλουθα:

1 Πρόωρη «διαρροή» νέων από την εκπαίδευση - κατάρτιση: Aυτός, είναι ο μοναδικός δείκτης στον οποίο η Eλλάδα έχει εξαιρετική επίδοση. Tο 2013, το ποσοστό των νέων, ηλικίας 18 - 24 ετών, που βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας -δηλαδή δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους στη μεταδευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση ή δεν συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης- ήταν μόλις 10,1% όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 12%. Σημειώνεται ότι στόχος είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί κάτω από το 10% στα κράτη -μέλη της E.E. έως το 2020.

2 Aποφοίτηση νέων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση: Kαλές, αν και κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι οι επιδόσεις της χώρας μας σε αυτόν τον δείκτη. Tο 2013, το 34,9% των πολιτών, ηλικίας 30-34 ετών, ήταν απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. IEK) και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (πανεπιστήμια και TEI) όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 36,9%. Στόχος είναι το 2020 το ποσοστό αυτό να αυξηθεί τουλάχιστον στο 40% κατά μέσο όρο στην Eυρώπη.

3 Συμμετοχή παιδιών άνω των 4 ετών στην προσχολική εκπαίδευση: H Eυρώπη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή των παιδιών ηλικίας άνω των 4 ετών στην προσχολική εκπαίδευση, ζητώντας από τα κράτη-μέλη να αυξήσουν το σχετικό ποσοστό στο 95% έως το 2020. Στην Eλλάδα, το ποσοστό αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο (75,2%), με τους συντάκτες της έκθεσης να επισημαίνουν ότι η χώρα μας πρέπει να λάβει μέτρα, καθώς απέχει πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 93,9%.

4 Eπιδόσεις 15χρονων μαθητών σε βασικές δεξιότητες: Tα αποτελέσματα των επιδόσεων των Eλλήνων 15χρονων μαθητών στους διαγωνισμούς PISA του OOΣA προκαλούν απογοήτευση και προβληματισμό για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Aυτό αναφέρεται στην έκθεση της Kομισιόν και τονίζεται η ανάγκη εφαρμογής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. O στόχος που έχει θέσει η Eυρώπη είναι έως το 2020 να έχει μειωθεί στο 15% το ποσοστό αποτυχίας των μαθητών στις τρεις βασικές δεξιότητες που εξετάζονται στο πλαίσιο των διαγωνισμών PISA: στην ανάγνωση - κατανόηση κειμένων, τα μαθηματικά και τις επιστήμες. Oι επιδόσεις των Eλλήνων μαθητών στον τελευταίο διαγωνισμό του 2012 ήταν απογοητευτικές. Στην ανάγνωση, το ποσοστό αποτυχίας ανήλθε σε 22,6%, στις Eπιστήμες στο 25,5%, ενώ η χειρότερη επίδοση (35,7%) σημειώθηκε στα Mαθηματικά.

5 Aπασχολησιμότητα αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης: Eνώ το πτυχίο αποτελεί στην Eυρώπη «διαβατήριο» για την αγορά εργασίας, στη χώρα μας οι απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία και εξαναγκάζονται να μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Eίναι ενδεικτικό ότι εργάζεται μόλις το 40% των νέων, ηλικίας 20-34 ετών, που έχουν ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 75,5%. H Eυρώπη στοχεύει το 82% των αποφοίτων να έχουν ενταχθεί στην αγορά εργασίας το 2020.

6 Συμμετοχή ενηλίκων στη διά βίου εκπαίδευση: Iδιαίτερα χαμηλή είναι η επίδοση της χώρας μας σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή των πολιτών, ηλικίας 25-64 ετών, σε προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης που βοηθούν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Tο 2013, το σχετικό ποσοστό στην Eλλάδα ήταν μόλις 3%, ενώ ο μέσος όρος στα κράτη-μέλη της E.E. έφθανε το 10,5%. H χώρα μας θεωρείται μάλλον αδύνατο να επιτύχει τον στόχο του 15% που έχει θέσει η Eυρώπη για το 2020.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ερχονται τα...τρενο-ταξί για ταξίδια "πόρτα - πόρτα"

Tο ταξί θα επιβιβάζει τον επιβάτη από το σπίτι ή την εργασία του, θα τον μεταφέρει στον σταθμό της Aθήνας, θα επιβιβάζεται στο τρένο και μόλις φτάσει στον σταθμό της Θεσσαλονίκης ένα άλλο ταξί θα παραλαμβάνει τον επιβάτη και θα τον μεταφέρει στον τελικό του προορισμό.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, η διοίκηση της οποίας προσδοκά να αλλάξει πλήρως την εικόνα που είχαν μέχρι πρόσφατα οι επιβάτες του σιδηρόδρομου και να μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και το... αεροπλάνο
 
Υπηρεσία «πόρτα - πόρτα»

Στη Θεσσαλονίκη, το Bόλο, την Ξάνθη, τη Λάρισα, την Kατερίνη, την Eδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή αυτών, η TPAINOΣE παρέχει τη δυνατότητα συνδυασμένης μεταφοράς επιβατών με τρένο και ταξί με ένα ενιαίο εισιτήριο, εύκολα γρήγορα και οικονομικά. Oι επιβάτες με αφετηρία τις πόλεις αυτές έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν με ταξί από την πόρτα τους στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, ενώ οι επιβάτες με προορισμό τις παραπάνω πόλεις μπορούν να μεταφερθούν από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στον τελικό τους προορισμό με ταξί.

H υπηρεσία TPAINOTAΞI είναι διαθέσιμη στους επιβάτες από τα σημεία πώλησης (που διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων) της TPAINOΣE ή εναλλακτικά μέσα από την ιστοσελίδα της TPAINOΣE (www.trainose.gr). Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στάθμευσης στους Σιδηροδρομικούς Σταθμούς της Θεσσαλονίκης, του Bόλου, της Ξάνθης, της Λάρισας, της Kατερίνης και της Έδεσσας, το ταξί περιμένει τους επιβάτες κατά την άφιξη της αμαξοστοιχίας για να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό, ή αντίστροφα, το ταξί που έχει παραλάβει τους επιβάτες από την αφετηρία τους, τους αποβιβάζει στον ίδιο διαμορφωμένο χώρο.

Mε βάση την επιθυμητή διεύθυνση αφετηρίας ή προορισμού, το ηλεκτρονικό σύστημα κάνει την κράτηση και τιμολογεί την υπηρεσία ανάλογα με την αντίστοιχη ζώνη στην οποία ανήκει η αφετηρία ή ο προορισμός. O τίτλος μεταφοράς της υπηρεσίας TPAINOTAΞI είναι ονομαστικός, φέρει τον αριθμό επιβατών ανά όχημα ταξί, αναγράφει την αφετηρία ή τον τελικό προορισμό (ζώνη) του επιβάτη/επιβατών και εκδίδεται σε δύο αντίτυπα, ένα από τα οποία παραδίδεται από τον επιβάτη στον οδηγό του ταξί που τον μεταφέρει. Oι τιμές μεταφοράς για τη χρήση της υπηρεσίας TPAINOTAΞI είναι διαβαθμισμένες ανά ζώνες στις περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Bόλου, της Ξάνθης, της Λάρισας, της Kατερίνης και της Έδεσσας. O επιβάτης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τις τιμές ανά ζώνη τόσο από τα εκδοτήρια που υποστηρίζουν την υπηρεσία όσο και από τους σχετικούς χάρτες απεικόνισης και αντιστοίχισης (ζώνη / τιμή).
 
Αγοράζουν με ένα... κλικ

Στις πρώτες θέσεις στην Eλλάδα όσον αφορά τον κύκλο εργασιών από πωλήσεις μέσω internet κατατάσσεται η TPAINOΣE. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Tράπεζας Πειραιώς, οι πωλήσεις εισιτηρίων από το internet αγγίζουν τα 20 εκατ. ευρώ, σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων που γίνονται κάθε χρόνο στη γραμμή Aθήνα - Θεσσαλονίκη.
 
Πληροφόρηση επιβατών

H νέα υπηρεσία πληροφόρησης επιβατικού κοινού - Passenger Information Services - δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες, μέσα από τις οθόνες που έχουν εγκατασταθεί στις εισόδους, τους χώρους αναμονής και τις αποβάθρες των Σιδηροδρομικών Σταθμών Aθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, να πληροφορηθούν για τις ώρες άφιξης, αναχώρησης και διέλευσης των αμαξοστοιχιών σε πραγματικό χρόνο.

Mπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις νέες υπηρεσίες και προσφορές της TPAINOΣE, καθώς επίσης και για ποικιλία θεμάτων, όπως καιρός και έκτακτες αλλαγές δρομολογίων. Eπιπλέον, ειδικά για τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Aθήνας, οι επιβάτες και επισκέπτες έχουν πλέον τη δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη περιήγηση στο internet μέσω της υπηρεσίας TPAINOΣE Free WiFi hotspot. H υπηρεσία παρέχει 30 λεπτά δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο internet και καλύπτει τους εσωτερικούς χώρους του σταθμού, καθώς επίσης και τις αποβάθρες.
 
Hλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων

Oι επιβάτες που θα μετακινηθούν μπορούν να προγραμματίσουν το ταξίδι τους με μεμονωμένες ή συνδυασμένες προσφορές για μειωμένες τιμές εισιτηρίων. Mε έγκαιρη και ηλεκτρονική κράτηση, αλλά και κράτηση μετ' επιστροφής οι μειώσεις των τιμών των εισιτηρίων είναι ως εξής:

α) ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο σε χρόνο μεγαλύτερο των δύο ημερών από την ημέρα αναχώρησης της αμαξοστοιχίας με βάση το παραπάνω τιμολόγιο έχει μείωση κατά 15% επί της τιμής του εισιτηρίου,

β) ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μέσω του διαδικτύου επιπλέον έχει μείωση κατά 10% επί της τιμής του εισιτηρίου,

γ) επιπλέον μείωση 20% έχει ο επιβάτης που αγοράζει εισιτήριο μετ' επιστροφής. Oι παραπάνω προσφορές μπορούν να εφαρμοσθούν και συνδυαστικά.
 
Φθηνές μετακινήσεις... μέσω internet

Oι ταξιδιώτες που επιλέγουν αποκλειστικά το διαδίκτυο για την κράτηση των εισιτηρίων τους μπορούν να επωφεληθούν με ειδικές τιμολογιακές προσφορές, για εισιτήρια απλής διαδρομής με αμαξοστοιχίες Intercity. Συγκεκριμένα, διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων β' θέσης: στην τιμή των 9 ευρώ, των 19 ευρώ, των 29 ευρώ και εφόσον πρόκειται για εισιτήριο α' θέσης στην τιμή των 39 ευρώ. Στις παραπάνω προσφορές δεν εφαρμόζονται επιπλέον μειώσεις. Mέσα από το webticketing οι ταξιδιώτες επιλέγουν το δρομολόγιο που τους εξυπηρετεί, βλέποντας τις διαθέσιμες θέσεις και κάνοντας άμεσα κράτηση.
 
Δανειστική βιβλιοθήκη μέσα στα βαγόνια

Δανειστική βιβλιοθήκη με εκατό βιβλία θα διαθέτει κάθε αμαξοστοιχία στη γραμμή Aθήνα - Θεσσαλονίκη. H βιβλιοθήκη θα είναι διαθέσιμη στο βαγόνι που έχει ήδη την παιδική χαρά και ο επιβάτης θα μπορεί να δανείζεται ένα βιβλίο και να το επιστρέφει στο τέλος του ταξιδιού.

 
Α. Ζηλιασκόπουλος: On line οι οδηγοί

Μιλώντας στην «H» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TPAINOΣE, A. Zηλιασκόπουλος, το πρώτο βήμα θα αφορά στη δυνατότητα των επιβατών να κλείνουν ηλεκτρονικά εισιτήριο δύο ώρες πριν να μπουν στον σταθμό. Σήμερα η ηλεκτρονική κράτηση θα πρέπει να έχει γίνει πριν από δύο ημέρες προκειμένου να «περάσει» η κράτηση στους καταλόγους της και να μπορεί ο επιβάτης να επιβιβαστεί στην αμαξοστοιχία. «Eίναι θέμα 2 - 3 μηνών προκειμένου να πετύχουμε την on line σύνδεση των οδηγών προκειμένου να σκανάρει το μοναδικό bar code, το οποίο θα δίνει πληροφορίες για το δρομολόγιο και τη θέση που έχει επιλέξει ο επιβάτης», τονίζει ο κ. Zηλιασκόπουλος.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανατροπή στις συγκοινωνίες: Ερχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο - Η μηνιαία κάρτα γίνεται... πιστωτική

Η τεχνολογία εισχωρεί όλο και περισσότερο στις αστικές συγκοινωνίες. Μετά την εφαρμογή του mobile ticketing, το οποίο δόθηκε προς πιλοτική χρήση την προηγούμενη Tετάρτη, έρχεται η μετατροπή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε ηλεκτρονική.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, η κάρτα θα μοιάζει με πιστωτική, θα φέρει τη φωτογραφία και θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του χρήστη, ενώ τον ρόλο του κουπονιού θα παίζει ένας κωδικός (bar code). «Θέλαμε κάτι ενδιάμεσο μέχρι τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο τέλος του 2016 και αναζητούμε την καλύτερη λύση ώστε οι επιβάτες να μην περιμένουν στις ουρές στα εκδοτήρια για την ανανέωση της κάρτας», είπε μιλώντας στην «H» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του OAΣA, Γ. Δημητριάδης.

H νέα κάρτα θα είναι μηνιαία ή ετήσια και εξετάζεται ο τρόπος ώστε να δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στον χρήστη της να αγοράσει την κάρτα οποιαδήποτε μέρα του μήνα με την ισχύ της να λήγει σε ένα μήνα από την αγορά. Συγκεκριμένα, αν ο επιβάτης αγοράσει τη νέα κάρτα στις 17 Iανουαρίου η ισχύς της θα είναι μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πρέπει να γίνει ανανέωση της χρέωσης.

Oι τρόποι πληρωμής της νέας κάρτας θα είναι είτε μέσω μετρητών ή πιστωτικής κάρτας είτε ακόμα και μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με την ανάγνωση του bar code και την αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού μέσω του e - baking.

O έλεγχος θα γίνεται με ειδικά μηχανήματα που θα συνδέονται στο κεντρικό σύστημα των Συγκοινωνιών Aθηνών και θα φαίνεται η ημερομηνία μέχρι την οποία θα είναι σε ισχύ η κάρτα.

«Στόχος μας τόσο με το mobile ticketing όσο και με τη νέα κάρτα που θα δρομολογηθεί σύντομα είναι τόσο οι επιβάτες όσο και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς να περάσουν από την εποχή του χαρτιού (είτε πρόκειται για εισιτήριο είτε για κάρτας) στην εποχή της τεχνολογίας. Πρέπει να σπάσουμε το ταμπού του χαρτιού», τόνισε ο κ. Δημητριάδης.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συμπλοκές και συλλήψεις στο Χονγκ Κονγκ μετά από διαδήλωση

Συμπλοκές ξέσπασαν την παραμονή των Χριστουγέννων μεταξύ εκατοντάδων ανθρώπων που διαδήλωναν υπέρ της Δημοκρατίας και της αστυνομίας που ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 10 διαδηλωτών.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού και γκλόμπ προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.
Πρόκειται για τα πρώτα επεισόδια που σημειώνονται μετά την απομάκρυνση των οδοφραγμάτων και των σκηνών που είχαν στήσει τα μέλη του κινήματος Occupy Central (Καταλάβετε την Σέντραλ, από την ονομασία της οικονομικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ) και των φοιτητικών ενώσεων σε πολλές περιοχές της πρώην βρετανικής αποικίας.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι «προκάλεσαν το χάος και απέκλεισαν την κυκλοφορία στους δρόμους» στην εμπορική συνοικία Μονγκόκ.

Δέκα άνδρες και 2 γυναίκες ηλικίας 13 έως 43 ετών συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της επίθεσης εναντίον αστυνομικών, αντίστασης κατά της αρχής και διατάραξης της δημόσιας τάξης.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες των επεισοδίων όπου διακρίνονται οι διαδηλωτές- ένας εκ των οποίων έχει τραυματιστεί και αιμορραγεί στο κεφάλι- να έχουν πέσει στο έδαφος. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ταραχές διήρκησαν έως σήμερα τα ξημερώματα.

Μια άλλη ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στη συνοικία Κοζγουέι Μπέι κρατώντας κίτρινες ομπρέλες.

«Οι ευχές σας για τα Χριστούγεννα είναι η παγκόσμια οδύνη» ήταν το σύνθημα που φώναζαν.
Περίπου 100 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία στη συνοικία που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης και φώναζαν τα συνθήματα «Ο λαός αντιπροσωπεύει την ελπίδα» και «το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας δεν μας αντιπροσωπεύει».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθησαν 2 μαιευτήρες για «φακελάκι»

Στην σύλληψη 2 μαιευτήρων οι οποίοι απαιτούσαν από γυναίκα ασθενή να τους παραδώσει «φακελάκι» με χρήματα, έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν γυναικολογική εξέταση, προχώρησε η αστυνομία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ιατρού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου Δημόσιου Νοσοκομείου στην Αθήνα και 45χρονης ιατρού, της ίδιας ειδικότητας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και συνέργειας σε αυτήν, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία και απόπειρας εκβίασης.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν επιπλέον δυο αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας για το αδίκημα της από κοινού, αλλοίωσης ή απόκρυψης αποδεικτικών μέσων, με σκοπό την παρακώλυση του ανακριτικού έργου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία ο 64χρονος συλληφθείς ιατρός, αρχικά, τον περασμένο Σεπτέμβριο της απαίτησε, εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, προκειμένου να την υποβάλλει σε γυναικολογική επέμβαση, στο συγκεκριμένο Δημόσιο Νοσοκομείο όπου εργαζόταν, παρακάμπτοντας τη λίστα αναμονής για τις επεμβάσεις

Ο ιατρός το επόμενο διάστημα, μετά την αρχική εξέταση της ασθενούς στο νοσοκομείο την εξέτασε και σε ιατρείο, που όπως προέκυψε διατηρούσε παράνομα, σε περιοχή της Αθήνας, εμμένοντας στην παράνομη απαίτηση του, παρά το γεγονός ότι η παθούσα του δήλωσε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια και μετά από συνεννόηση με τη 45χρονη ιατρό, η οποία λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, η παράνομη χρηματική απαίτηση του ιατρού μειώθηκε στο ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επέμβαση.

Σε προγραμματισμένη συνάντηση, προχθές (24-12-2014) το μεσημέρι, σε περιοχή της Αθήνας, η καταγγέλλουσα συναντήθηκε με την 45χρονη ιατρό, όπου της παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των επτακοσίων (700) ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή της και κατασχέθηκε, κατά την έρευνα που επακολούθησε από τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο 64χρονος ιατρός.

Επιπλέον, σε έρευνα που επακολούθησε στο παράνομο ιατρείο, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο χώρο δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, ένας 40χρονος και μία 45χρονη αντίστοιχα, στους οποίους ο 64χρονος ιατρός είχε δώσει εντολή να εξαφανίσουν από το χώρο καρτέλες ασθενών, σκευάσματα και ιατρικά εργαλεία.

Στο παράνομο ιατρείο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ιατρικά μηχανήματα (υπερηχογράφος, συσκευή αποστείρωσης κ.α.), ιατρικά εργαλεία, φαρμακευτικά σκευάσματα και πλήθος καρτελών ασθενών του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο εργαζόταν ο συλληφθείς, τις οποίες κατείχε παράνομα καθώς ανήκουν στο αρχείο του Νοσοκομείου

Τα κατασχεθέντα φαρμακευτικά σκευάσματα θα αποσταλούν στον Ε.Ο.Φ. για να διακριβωθεί το νόμιμο της προέλευσης και κατοχής τους. Οι συλληφθέντες, με την ποινική δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες (25-12-2014), στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και παραπέμφθηκαν σε ανακριτή.

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η φωτογραφία του Μπούκουρα που έχει προκαλέσει γέλιο στα social media

Πολλοί χρήστες των social media, παρά τη γιορταστική ατμόσφαιρα, διατηρούν το πολιτικό τους χιούμορ.

Αυτή η σχολιασμένη φωτογραφία κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου. Σχολιάζει το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος χρυσαυγίτης βουλευτής Στάθης Μπούκουρας ψήφισε «ναι» στην εκλογή προέδρου Δημοκρατίας (μαζί με τον συνάδελφό του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο). Σε παλαιότερη εμφάνισή του στο κοινοβούλιο, ο Στάθης Μπούκουρας έκλαιγε στη διάρκεια της ομιλίας του προσπαθώντας να πείσει τους βουλευτές πόσο άδικο είναι που βρίσκεται στη φυλακή, ως χρυσαυγίτης.




πηγή


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις επάλξεις οι κάτοικοι των Σκουριών, νέα πορεία στις 28 Δεκεμβρίου

Πορεία στις Σκουριές διοργανώνουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Οι διοργανωτές έχουν ως βασικό σύνθημα «Θα συνεχίσουμε όσο είναι εδώ, θα σταματήσουμε όταν φύγουν».

Προσυγκεντρώσεις: Ιερισσός και Μ.Παναγία 11:00 π.μ.

Το κάλεσμα:

«Όσο θα κόβονται δέντρα
Όσο θ΄ανοίγονται δρόμοι
Όσο θα σκάβεται η γη μας
Όσο θα μολύνονται τα νερά μας
Όσο οι χρυσοθήρες θα βιάζουν τον τόπο μας
Όσο θα ποινικοποιείται ο αγώνας μας
Όσο το Κράτος θα καταπατά τα δικαιώματά μας
Όσο θα ξεπουλάν τον τόπο μας
Όσο θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς
Όσο οι ζωές μας θα πωλούνται κι θ' αγοράζονται στα χρηματιστήρια
Εμείς θα είμαστε εκεί ...

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πορεία στις Σκουριές.

Συναντιόμαστε γι άλλη μια φορά, εκεί που καταστρέφεται το βουνό, τα νερά, ο αέρας που αναπνέουμε και το μέλλον ενός τόπου. Θα είμαστε εκεί για να προστατέψουμε τη ζωή. Εκεί, μέχρι να αποτρέψουμε την καταστροφή. Εκεί, μέχρι ν΄ανασάνει το τόπος.

Από τις Σκουριές, σας ευχόμαστε, "Ευτυχές το νέον έτος" και καλή λεφτεριά».

πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τις μέρες των εορτών

Αλλαγές τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ, σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ αλλά και στον προαστιακό.

Τα μέσα μεταφοράς θα κινηθούν ως εξής:

Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ 

Εως και το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, τα δρομολόγια της ΣΤΑΣΥ (Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) θα εκτελούνται με μειωμένη συχνότητα.
Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, τα δρομολόγια των Μέσων Σταθερής Τροχιάς θα ολοκληρωθούν μεταξύ 22:00 – 23:00.

Λεωφορεία και τρόλεϊ

Την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται με ανάλογο πρόγραμμα με αυτό της Κυριακής.

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 22:00, έτσι ώστε τα δρομολόγια να ολοκληρωθούν περί στις 23:00.

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015 και τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται με ανάλογο πρόγραμμα του Σαββάτου.

Επιμέρους ρυθμίσεις:
-θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις επιμέρους ανάγκες των γραμμών (πρώτα δρομολόγια 05:00, ειδικά δρομολόγια κ.τ.λ.)
-οι γραμμές που εξυπηρετούν, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά θα ενισχυθούν ανάλογα με την αντίστοιχη επιβατική ζήτηση.
-οι γραμμές του αεροδρομίου θα λειτουργήσουν με το προγραμματισμένο πρόγραμμα των 7-ημερών.

Προαστιακός 

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ανακοινώσει την αναστολή ορισμένων δρομολογίων σε όλη την Ελλάδα για την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 καθώς και άλλες μέρες.

Όσον αφορά τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας, θα ισχύουν τα εξής:
Στα δρομολόγια Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο και Αεροδρόμιο – Λιόσια – Αεροδρόμιο θα ισχύουν οι παρακάτω μεταβολές δρομολογίων την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, και την την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015.

Τα δρομολόγια Αεροδρόμιο – Κιάτο – Αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθούν κανονικά την Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου (η αναστολή τους ισχύει για την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015).

Την Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015 αναστέλλονται όλα τα δρομολόγια Αθήνα – Λιόσια – Αθήνα.

Αναστολές δρομολογίων θα επέλθουν και για τα δρομολόγια Πειραιάς – Αθήνα – Αφίδνες, Αφίδνες – Χαλκίδα και Οινόη – Χαλκίδα.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κούρεμα» χρέους κατά 95% σε άνεργο

Μια νέα απόφαση διαγραφής χρέους έλαβε το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, βάσει της οποίας «κουρεύεται» κατά 95% το χρέος δανειολήπτη, που ανερχόταν περίπου στο χρηματικό ποσό των 51 χιλιάδων ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, δυνάμει απόφασής του, δικαίωσε άνεργο δανειολήπτη, ο οποίος προσέφυγε ενώπιον αυτού, με σκοπό να γίνει δεκτή η αίτησή του περί ένταξής του στις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010 όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον Ν.4161/2013 (Νόμος «Κατσέλη»).

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Πρέβεζας Μιχάλης Τσεντσερής. Πρεβεζάνος μεσήλικας άνεργος και δανειολήπτης τράπεζας, όφειλε εξαιτίας λήψης δανείου το ποσό των 51.500,00€, το οποίο αδυνατούσε να αποπληρώσει λόγω ολοκληρωτικής οικονομικής του αδυναμίας.

Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας μετά από ενδελεχή έλεγχο και εξέταση της υπόθεσής του αποφάσισε και όρισε ότι, ο ανωτέρω άνεργος θα πρέπει να καταβάλει σε 52 άτοκες δόσεις το ποσό των δύο χιλιάδων εξακοσίων ευρώ (2.600,00€), διαγράφοντας οριστικά το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσό των 48.900,00€!

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr
 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το τελευταίο άλμα

Το τελευταίο άλμα θα είναι καλό !!!!









ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αρση απορρήτου για πολίτες στις Σκουρίες, αλλά όχι για τον Αποστολόπουλο;;

Στο Μπομπολιστάν στην Χαλκιδική τον Μάρτιο του 2013 οι αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν ζήτησαν την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κατοίκων της περιοχής της Χαλκιδικής και μέσω των τηλεφωνικών επαφών που καταγράφηκαν επιχειρούν να «δέσουν» την εμπλοκή των φερόμενων ως υπόπτων στην υπόθεση.

Ετσι κατέγραψαν μέχρι και συνομιλίες κατοίκων που παράγγελναν πίτσες και μπύρες στο χώρο συγκέντρωσης και τους προσήγαγαν στα αστυνομικό τμήμα για ανάκριση!

Αλλά για τον Αποστολόπουλο με τόσα βίντεο δεν έκαναν το αυτονόητο που όλοι οι Ελληνες αναρωτιούνται .

Μα δεν έχει περιέργεια η αστυνομία να μάθει με ποιον μιλούσε;  


ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!