EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το μυστήριο της Αμφίπολης – Όλα όσα έδειξε η «αξονική τομογραφία» του λόφου Καστά

Δόθηκαν στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της γεωφυσικής διασκόπησης και της γεωλογικής χαρτογράφησης του λόφου Καστά στην Αμφίπολη.

H διασκόπηση πραγματοποιήθηκε από την επιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν μικρής έκτασης ανθρώπινες παρεμβάσεις. Οι επιστήμονες έχουν στα χέρια τους στοιχεία τα οποία δείχνουν τα σημεία του τύμβου όπου πρέπει να γίνουν περεταίρω αρχαιολογικές έρευνες.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου και διεξήχθη αποσπασματικά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα σημεία στα οποία παρουσιάζεται ενδιαφέρον και θα υπάρξει έρευνα όταν καλυτερέψουν οι καιρικές συνθήκες-ίσως την άνοιξη, είναι στο σύνολο τέσσερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η γεωφυσική διασκόπηση και η γεωλογική χαρτογράφηση του λόφου Καστά στην Αμφίπολη ξεκίνησαν την 11η Νοεμβρίου 2014 και διεξήχθησαν με αποσπασματικό χαρακτήρα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δημιουργία μοντέλου του εδάφους της εποχής, πριν από την παρέμβαση για την ανέγερση της θόλου.

Για το σκοπό αυτό, πραγματοποιήθηκαν γεωλογικές και τεκτονικές παρατηρήσεις καθώς και αριθμός ηλεκτρικών τομογραφιών.

Οι πρόσφατες αποχωματώσεις και τα προγενέστερα σκάμματα προσέφεραν χώρο παρατηρήσεων για απτές και αδιαμφισβήτητες αποδείξεις της θέσεως και των χαρακτηριστικών των γεωλογικών σχηματισμών.

Σ’ αυτή την φάση ερευνήθηκε το υπέδαφος στο χώρο γύρω από τη θόλο, δηλαδή το πρανές βόρεια, όπως και τα άνδηρα που σχηματίστηκαν από την προηγηθείσα ανασκαφή, στα ανατολικά και δυτικά της. 

Η διασκόπηση των χώρων πραγματοποιήθηκε εφαρμόζοντας την μέθοδο της ηλεκτρικής τομογραφίας και σε πολύ μικρή έκταση τη μέθοδο του ραντάρ υπεδάφους (γνωστής και ως GPR – Ground Penetrating Radar) λόγω των μεθοδολογικών περιορισμών, στις συγκεκριμένες γεωλογικές και αρχαιολογικές συνθήκες.

Η έρευνα επιβεβαίωσε ότι ο λόφος έχει μικτή δομή με το μεγαλύτερο τμήμα του να είναι φυσικό, ενώ η ανθρωπογενής επίχωση συνιστά σχετικά μικρό τμήμα.

Η θόλος φαίνεται ότι εδράστηκε και ανεγέρθηκε εντός ορύγματος, το οποίο διανοίχτηκε στους γεωλογικούς σχηματισμούς των πρανών του προϋπάρχοντος λόφου, που περατώνεται λίγα μέτρα βόρεια της θόλου.

Η γεωφυσική διασκόπηση έδωσε απεικονίσεις του εσωτερικού του λόφου, όπου εντοπίστηκαν αντιστατικές δομές, οι οποίες διερευνήθηκαν περαιτέρω.

Σε μία περίπτωση βόρεια της θόλου, η αφαίρεση των χωμάτων αποκάλυψε ότι η υπεδάφια δομή που απεικονίστηκε με τις ηλεκτρικές τομογραφίες ήταν φακός άμμου, δηλαδή φυσικός σχηματισμός. 

Στην οριζόντια τομογραφική απεικόνιση για υψόμετρο των 93μ., τα θερμά χρώματα δείχνουν τις περιοχές με υψηλή ειδική ηλεκτρική αντίσταση και αντίστοιχα τα ψυχρά χρώματα τις περιοχές με χαμηλή.

Οι τομογραφίες που έδωσαν αυτή την εικόνα διεξήχθησαν στη επιφάνεια του εδάφους, πριν από την αφαίρεση των χωμάτων και η οποία ήταν υψηλότερα του επιπέδου των 93μ. 

Τα σημεία, όπου έπρεπε να γίνει περαιτέρω διερεύνηση, σημειώνονται ως «σημεία ενδιαφέροντος». 
Η λευκή γραμμή στην οριζόντια τομογραφική απεικόνιση σημειώνεται και επί του εδάφους.
Είναι φανερό ότι η ανωμαλία της τομογραφίας οφείλεται στον αμμώδη γεωλογικό σχηματισμό. 
Σημειωτέον ότι οι ανωμαλίες με τις υψηλές τιμές αντίστασης, οι οποίες φαίνονται στο βόρειο τμήμα της οριζόντιας τομής δεν αξιολογούνται, επειδή είναι μέσα στους φυσικούς σχηματισμούς.

Όπως φαίνεται το αρχαίο όρυγμα περατώνεται σε μικρή απόσταση βόρεια της θόλου, το βορειότερο τμήμα της οποίας υποδεικνύεται και από το πλαστικό κάλυμμα το οποίο διακρίνεται.
Κάποια άλλα σημεία, τα οποία έχουν εντοπιστεί χρήζουν ανασκαφικής διερεύνησης. 

tafos-amfipoli-axoniki-tomografia-570

Την ερευνητική ομάδα αποτελούν ο επικεφαλής καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας, Διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ, ο καθηγητής Παναγιώτης Τσούρλος, ο αν. καθηγητής Γιώργος Βαργεμέζης, μεταπτυχιακοί φοιτητές και άλλο επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου.
Συμμετέχουν, επίσης: Ο ιζηματολόγος αν. καθηγητής Γιώργος Συρίδης, ο παλαιοσεισμολόγος καθηγητής. Σπύρος Παυλίδης και ο γεωλόγος του ΥΠΠΟ Δρ. Ευάγγελος Καμπούρογλου.
Η έρευνα συνεχίζεται, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες».

Φωτογραφία Eurokinissi
πηγη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτά τα ελληνικά προϊόντα πουλάνε «τρελά» στο εξωτερικό -Η Τουρκία είναι ο καλύτερος πελάτης μας

Στα χρόνια της ύφεσης, οι εξαγωγές έγιναν το αναγκαίο ζητούμενο έτσι ώστε να υπάρξει ανάσχεση της ύφεσης και να μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να ορθοποδήσουν και κατ' επέκταση να ανοιχτούν πέραν των δεδομένων και περιορισμένων ελληνικών συνόρων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως τους τελευταίους μήνες παρατηρήθηκε μια πτώση στις εξαγωγές, κυρίως λόγω των οικονομικo-πολιτικών εξελίξεων σε γειτονικές χώρες και εμπορικούς εταίρους, εντούτοις η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον εν λόγω τομέα είναι τεράστια.

Το 65% των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων καταλήγουν σε χώρες της ΕΕ, σε μία περίοδο τουλάχιστον ισχνής οικονομικής ανάπτυξης για την Ευρώπη, τη στιγμή που η Ρωσία επιβάλλει εμπάργκο εισαγωγών και χώρες με παραδοσιακούς εμπορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, όπως οι βαλκανικές ή οι χώρες της Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής, μαστίζονται από ύφεση και πολιτικές κρίσεις.

Περισσότερα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό, ποια έχασαν λόγω των συγκυριών και ποια οδήγησαν την κούρσα δίνει η πρόσφατη ανακοίνωση του ΣΕΒΕ που ακολούθησε την έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τις εμπορευματικές συναλλαγές στην Eυρωζώνη στο εννεάμηνο 2014. Βάσει των στοιχείων, οι εξαγωγές αγαθών της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 1,3%, σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας στα 2,6 τρισ. ευρώ, ενώ στη χώρα μας κατεγράφη πτώση 4,4%, γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση των εισαγωγών κατά 1% είχε ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση της ανόδου του εμπορικού ελλείμματος κατά 9%.

Ένατη θέση

Το εννεάμηνο του 2014 η Ελλάδα κατέκτησε την 13η θέση στην κατάταξη εξαγωγών της Ευρωζώνης, ενώ παρουσίασε το τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα (15,7 δισ. ευρώ), με πρώτες τις Γαλλία και Ισπανία. Καύσιμα και τρόφιμα ήταν οι μεγάλοι χαμένοι, με την πτώση να αγγίζει το 9% και 10% αντιστοίχως, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι κλάδοι των χημικών (+5%) και των μηχανημάτων-οχημάτων (+5%), των βιομηχανικών προϊόντων (+1,1%) και οι εξαγωγές των πρώτων υλών (+0,2%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων στις νέες εισόδους στην κατάταξη των 100 πιο εξαγώγιμων προϊόντων της χώρας, ξεχωρίζουν οι: μηχανές επεξεργασίας πληροφοριών (12η θέση), σιτάρι σκληρό-ανάλεστο (59η θέση), μετρητές αερίων και υγρών (70η θέση), χάρτινα είδη υγιεινής (73η θέση), ράβδοι από κράματα χαλκού-αλουμινίου (74η θέση), δίχτυα αλιείας (83η θέση), ψεκαστικά γεωργίας και κηπουρικής (89η θέση), ψάρια καπνιστά (93η θέση), υφάσματα ακατέργαστα (98η θέση), είδη υγιεινής από σίδηρο, χάλυβα, χαλκό ή αργίλιο (99η θέση).

«Η πορεία των εξαγωγών και συνολικά του εξωτερικού εμπορίου της χώρας επηρεάζεται σαφώς τόσο από εσωτερικούς παράγοντες όσο και από το διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον. Ως εκ τούτου, πολλά θα κριθούν τους αμέσους επόμενους μήνες από τις εξελίξεις σε επίπεδο ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου, την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και ειδικά σημαντικών εμπορικών μας εταίρων ή ακόμη και την πορεία των τιμών του πετρελαίου, σε συνδυασμό με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας. Για παράδειγμα, η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου προσέδωσε δυναμική στις ελληνικές εξαγωγές το προηγούμενο διάστημα, ενώ αντίθετα σε περιόδους πολιτικής αβεβαιότητας έχουν καταγραφεί πιέσεις στο ελληνικό εξωτερικό εμπόριο», αναφέρει στο Fortunegreece.com η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη.

Σε ποιες χώρες

Όσο για το ποιες χώρες έδωσαν για ακόμα μια χρονιά «ψήφο εμπιστοσύνης» στα ελληνικά προϊόντα, η Τουρκία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε ότι αφορά τους προορισμούς των ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων, ακολουθούμενη κατά σειρά από τις Ιταλία, Γερμανία, Βουλγαρία και Κύπρο. Αξιοσημείωτη είναι η άνοδος της Αιγύπτου στην 6η θέση (από τη 12η στο εξάμηνο του 2013) και η διατήρηση στην 7η θέση του Εφοδιασμού Πλοίων από Τρίτες Χώρες. Στην υψηλή 8η θέση (από την 6η πέρυσι) είναι το Γιβραλτάρ (που αποτελεί έδρα off shore ξένων εμπορικών επιχειρήσεων), ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (υποχώρηση από την 8η θέση του 2013).

Χαρακτηριστική είναι επίσης, η άνοδος της Σαουδικής Αραβίας (στην 11η θέση από την 21η), της Αλβανίας (στην 17η θέση από την 25η) και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (στην 19η θέση από την 26η). Ισχυρό ήταν το πλήγμα που δέχτηκαν οι ελληνικές εξαγωγές από τη Ρωσία, η οποία για πρώτη φορά δε συγκαταλέγεται στις 20 πρώτες αγορές για τα ελληνικά προϊόντα (υποχώρησε στην 22η θέση), ενώ μεγάλη είναι και η πτώση για τη Λιβύη (στην 27η θέση από τη 10η), την Αλγερία (26η θέση από 17η) και το Ισραήλ (28η θέση από 21η), ενδεικτική της ρευστότητας των εμπορικών σχέσεων σε περιοχές με πολιτική αστάθεια και γεωπολιτικές εξελίξεις.

Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Eρχονται 16 μέτρα «φωτιά» για ασφαλισμένους και συνταξιούχους

Δεκαέξι μέτρα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά παραμένουν «ανοικτά» στο τραπέζι των δανειστών μέχρις ότου «ξεκαθαρίσει» το πολιτικό σκηνικό.

Tα μέτρα που αφορούν τόσο τους απασχολούμενους – ασφαλισμένους όσο και τους συνταξιούχους, αποτελούν τους ελάχιστους – κατ” αρχήν συμφωνημένους, όχι όμως και… «κλειδωμένους» – όρους για τη συνέχιση της καταβολής των δόσεων στο πλαίσιο του τρέχοντος δανειοδοτικού προγράμματος από το ΔΝΤ, την Ε.Ε. και την ΕΚΤ. Και, όπως προεξοφλούν κυβερνητικά στελέχη θα αποτελέσουν τη βάση της τελικής διαπραγμάτευσης, εφόσον το πολιτικό σύστημα αποφασίσει να παραμείνει η χώρα στο δρόμο της ομαλής εξόδου από το Μνημόνιο έχοντας ως «μαξιλάρι» την πιστωτική γραμμή για την άντληση της αναγκαίας ρευστότητας. Μεγαλύτερες «ανατροπές», ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείονται αν, στο μεταξύ, αλλάξουν τα δεδομένα σε πολιτικό επίπεδο ή επιδεινωθεί η πραγματική οικονομία, η οποία επηρεάζει άμεσα την αγορά εργασίας και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι «ανοικτοί» λογαριασμοί που υπάρχουν λόγω του… κενού διαπραγμάτευσης και της αβεβαιότητας για την τελική έκβαση των πολιτικών εξελίξεων, αφορούν αφενός τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού (σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό, θα έχει το 2015 ταμειακό έλλειμμα άνω του 1,184 δις ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται η καταβολή των δεκάδων χιλιάδων συντάξεων σε αναμονή και τυχόν αλλαγές στη ρύθμιση των οφειλών) και τις εργασιακές σχέσεις (με «αιχμή» τις ομαδικές απολύσεις, το «λοκ άουτ» και τον απεργιακό νόμο).

Στο «μέτωπο» του Ασφαλιστικού τα μέτρα προβλέπουν:

1. Την εφαρμογή ενιαίου συνταξιοδοτικού καθεστώτος που θα βάζει τέλος στη συνταξιοδότηση πριν από το 62ο και το 67ο έτος με ελάχιστες εξαιρέσεις (υπερβαρέα, AMEA κ.ά.) και θα προβλέπει ενιαίο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για το χρόνο ασφάλισης έως το 2010 (από 1/1/2011 είναι κοινός για όλους τους ασφαλισμένους). Η κυβέρνηση έχει προτείνει να «τρέξουν» οι αλλαγές από το 2019, αλλά, οι δανειστές δεν έχουν απαντήσει για το μεταβατικό διάστημα προσαρμογής, καθώς προβλέπουν αυξημένα ταμειακά προβλήματα στο σύστημα έως τότε.

2. Την αύξηση του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης για την καταβολή της βασικής και της κατώτατης σύνταξης από τα 15 έτη στα 20 έτη για όσους έχουν γεννηθεί από το 1970 και μετά στο πλαίσιο της στενότερης σύνδεσης εισφορών και παροχών.

3. Το «πάγωμα» των κύριων συντάξεων για επιπλέον δύο χρόνια (2016-2017).

4. Την επανεξέταση των ρυθμίσεων των οφειλών και επιπλέον την εξοικονόμηση εσόδων από διασταυρώσεις για τη νομιμότητα ή μη της καταβολής στους συνταξιούχους 930.414 συντάξεων χηρείας (587.443 κύριες + 342.971 επικουρικές) και 664.862 επιδομάτων (γάμου, τέκνου κ.ά.).

5. Την αλλαγή των κριτηρίων για τη χορήγηση του EKAΣ σε χαμηλοσυνταξιούχους, με πρόβλεψη να ενταχθεί η σχετική παροχή στο πλαίσιο των κοινωνικών επιδομάτων και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

6. Τη μείωση κατά επιπλέον μία ποσοστιαία μονάδα των εισφορών στο IKA (η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ισχύει η μείωση μόνο για τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους εργοδότες που θα ενταχθούν στο Λευκό Mητρώο Eπιχειρήσεων – στον «Περσέα»).

7. Τη διοικητική ενοποίηση στο IKA των επικουρικών και των ταμείων εφάπαξ και τη δημιουργία Eνιαίας Aρχής για την απονομή συντάξεων.

8. Τη μελλοντική (από το 2017) σύνδεση των εισφορών για τη σύνταξη των αυτοαπασχολουμένων με το πραγματικό τους εισόδημα και τον τζίρο που θα ελέγχει η εφορία.

Για τις εργασιακές σχέσεις προβλέπονται:

1. Η λήψη απόφασης για απεργιακή κινητοποίηση από το 50%+1 των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων (και όχι το 50%+1 των παρόντων όπως προβλέπει σήμερα ο νόμος).

2. Η πρόβλεψη δικαστικής διαδικασίας «εξπρές» για τη νομιμοποίηση της άρνησης του εργοδότη να καταβάλει μισθό στους μη απεργούς, κάνοντας χρήση του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα (αντίβαρο στη διατήρηση της απαγόρευσης του «λοκ άουτ»).

3. Η αύξηση του χρόνου προειδοποίησης για την κήρυξη απεργίας στον ιδιωτικό τομέα στις 48 ώρες από τις 24 ώρες σήμερα.

4. Η κατάργηση της προστασίας από απόλυση των συνδικαλιστών για ένα χρόνο μετά τη λήξη της θητείας τους.

5. Ο περιορισμός των ημερών αδικαιολόγητης απουσίας των συνδικαλιστών από την εργασία τους από τις επτά στις τρεις ημέρες (όσο ισχύει και για κάθε εργαζόμενο).

6. Η μείωση των ημερών αμειβόμενης αδείας εκλεγμένων συνδικαλιστών σε Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

7. Η «προστασία» των 21 πρώτων ιδρυτικών μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων και όχι περισσοτέρων.

8. Η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων στο οποίο θα καταγράφονται όλα τα συνδικάτα και οι «προστατευόμενοι» συνδικαλιστές, έτσι ώστε να είναι δυνατός ο έλεγχος από την πολιτεία και τους εργοδότες.

Γ. Bρούτσης: «Tέλος» οι συνταξιοδοτήσεις κάτω των 62 ετών

Tο 76% – 91% των νέων συνταξιούχων «βγαίνει» στη σύνταξη σε ηλικία κάτω των 62 ετών, αυξάνοντας τη συνταξιοδοτική δαπάνη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας. Tη σταδιακή κατάργηση των συνταξιοδοτήσεων σε ηλικία κάτω των 62 ετών προανήγγειλε χθες ο υπουργός Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Bρούτσης, δίνοντας στη δημοσιότητα τη μηνιαία έκθεση για τις πληρωμές συντάξεων, που αποκαλύπτει ότι το 76%-91,96% των νέων συνταξιούχων «βγήκε» στη σύνταξη το τελευταίο τετράμηνο σε ηλικίες κάτω των 62 ετών.

«Δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα τέτοια πολυτέλεια», δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να αντιμετωπιστούν οι προνομιακές αποκλίσεις από τα γενικά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης που θα καταγραφούν μέσα από την κωδικοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας πριν από το τέλος του 2015». Στο στόχαστρο θα «μπουν», ιδιαίτερα, οι ασφαλισμένοι στα αποκαλούμενα «ευγενή ταμεία» που έχουν συγχωνευθεί στο IKA (υπάλληλοι τραπεζών, ΔEKO κ.λπ.). Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο τετράμηνο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου, το ποσοστό των νέων συνταξιούχων γήρατος ηλικίας κάτω των 62 ετών είναι 76,33% για το Δημόσιο και 64,34% για το IKA, ενώ υπάρχουν ταμεία στα οποία κάθε μήνα φτάνουν το 80%. Kαι η «έξοδός» τους γίνεται, σε όλες τις περιπτώσεις, με βάση θεμελιωμένα δικαιώματα από το 2010 ή και παλαιότερα όταν ίσχυαν, για τη συντριπτική πλειοψηφία, ευνοϊκότεροι όροι συνταξιοδότησης.

Νέοι συνταξιούχοι


H μηνιαία συνταξιοδοτική δαπάνη αυξήθηκε λόγω των 85.169 νέων συνταξιούχων που εντάχθηκαν στο σύστημα πληρωμών. Tον Δεκέμβριο η δαπάνη έφτασε τα 2,331 δις ευρώ, από 2,321 δισ. ευρώ που ήταν τον Nοέμβριο και 2,318 δις ευρώ τον Oκτώβριο, ενώ τα Tαμεία κατέβαλαν αναδρομικά ποσά καθυστερούμενων συντάξεων ύψους 267,1 εκατ. ευρώ. Tον ίδιο μήνα ανεστάλη η καταβολή 9.494 συντάξεων (κυρίως λόγω θανάτων) μηνιαίας δαπάνης 4,268 εκατ. ευρώ και το σύνολο των συνταξιούχων έφτασε τα 2.654.913 άτομα, από 2.652.172 που ήταν τον Nοέμβριο. Σε ετήσια βάση ανεστάλησαν, πάντως, 102.393 συντάξεις, εξασφαλίζοντας έτσι μια «ισορροπία» στο σύστημα.

www.kontranews.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δημοσιογράφος του BBC “φτιάχτηκε” ενώ ήταν στον “αέρα”….Δείτε γιατί! (Βίντεο)

Ένας δημοσιογράφος του BBC βίωσε άθελά του τις παρενέργειες οκτώ τόνων ναρκωτικών! Ο πολεμικός ανταποκριτής, με ειδίκευση στη Μέση Ανατολή, Quentin Sommerville , αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στους followers του στο Twitter ανεβάζοντας video στο οποίο «φτιάχνεται» κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ! Και ο λόγος; Πίσω του καίγονταν 8 ολόκληροι τόνοι ηρωίνης, οπίου και χασίς!

Και μπορεί όλα να ξεκίνησαν ιδανικά, ωστόσο μετά την πρώτη βαθιά αναπνοή ήταν αδύνατο να συγκρατήσει τα γέλια του, ενώ στην ίδια κατάσταση… ακούγεται να βρίσκεται και ο κάμεραμαν. Οι επόμενες μάλιστα προσπάθειές του συνοδεύονται από την ίδια και… χειρότερη αποτυχία, αφού ο καπνός από τα φλεγόμενα ναρκωτικά φέρεται να κάνει αντίθετα με αυτόν… δουλειά.

«Μια χρονιά γεμάτη σφαίρα και αιματοκύλισμα. Πιστεύω ότι αξίζετε λίγες στιγμές γέλιου από εμένα κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ για καταστροφή ναρκωτικών», σχολίασε ο Sommerville κάτω από το video.

          

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Και η ασύστολη κοροϊδία του κράτους προς τους πολίτες συνεχίζεται… «Καμπάνα» για όσους κατέθεσαν πινακίδες!

Άσχημα είναι τα νέα για όσους έσπευσαν να καταθέσουν τις πινακίδες του Ι.Χ. τους, καθώς τώρα θα κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό των τελών κυκλοφορίας για να τις πάρουν πίσω.
Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες:

Για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για το 2015, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας -στις κατά τόπους εφορίες- μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2014, και να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά: Άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, πινακίδες κυκλοφορίας, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1) από την οποία να προκύπτει ότι έχει δηλωθεί η ιδιοκτησία του Ι.Χ., αντίγραφο του εντύπου Ε9 ώστε να αποδεικνύεται πως υπάρχει θέση στάθμευσης (ή βεβαίωση ότι υπάρχει διαθέσιμος χώρος), αποδεικτικό καταβολής των τελών κυκλοφορίας του 2014.

Επιπλέον, στην αρμόδια ΔΟΥ θα ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να συμπληρώσουν μια αίτηση στην οποία θα αναγράφουν τα: επώνυμο ή επωνυμία, όνομα, όνομα πατρός, επάγγελμα, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, αριθμός κυκλοφορίας αυτοκινήτου, είδος και χρήση (Ι.Χ., επαγγελματικό κ.λπ., τόπος ακινησίας, περιφέρεια αστυνομικού τμήματος, ημερομηνία έναρξης ακινησίας και λόγοι που προκάλεσαν την ακινησία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ωμότητα του Στέφανου Μάνου

Στέφανος Μάνος:
«Τι κρίμα που δεν είμαι πια βουλευτής, θα μπορούσα να διεκδικήσω υπουργείο με μόνο αντάλλαγμα να ψηφίσω τον κ. Δήμα...».
 

Ο Στέφανος Μάνος, ως καθαρόαιμος ιδεολογικός απολογητής του νεοφιλελευθερισμού (μαζί με τον Ανδριανόπουλο) δεν μασάει τα λόγια του. Με την ωμότητα της νεοφιλελεύθερης απολογητικής του γελοιοποιεί το θλιβερό ανδρείκελο-Πρωθυπουργό…

Εκεί που όλα τα δημοσιογραφικά πορνεία, σε διατεταγμένη υπηρεσία, εναγωνίως, προσπαθούν να εμφανίσουν την ελεεινότητα Σαμαρά, σαν «αλλαγή πλεύσης» και σαν πρόταση «συναινετική» («συναίνεση»: η ανταλλαγή ψήφου με υπουργικό θώκο!!!), έρχεται ο Στέφανος Μάνος, με μια ατάκα και τους γελοιοποιεί όλους: Πρωθυπουργό, κυβερνητική συμμορία, πολιτική και δημοσιογραφική αλητεία…

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο Στέφανο Μάνο
την ωμότητα της νεοφιλελεύθερης ειλικρίνειάς του, τον ΚΥΝΙΣΜΟ των νεοταξικών του ΠΙΣΤΕΥΩ: Αυτός δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, όπως πολλοί «προοδευτικοί» και «αριστεροί».

Να θυμίσουμε:

α). Ήταν αυτός που μαζί με τον Ανδριανόπουλο (οι πρώτοι) που πλάσαραν το δόγμα της παγκοσμιοποίησης, τα «Ανοικτά σύνορα». Και ο Μητσοτάκη ο πρώτος που εφάρμοσε τη συνταγή…

β). Ήταν ο πρώτος επίσης που προπαγάνδισε τη λαθρομετανάστευση και τα νεοταξικά ιδεολογήματα του «αντιρατσισμού».

Είχε πει χαρακτηριστικά ο Μάνος για τη λαθρομετανάστευση: «είναι χαρά Θεού, γιατί οι αλλοδαποί δουλεύουν με τον ένα τρίτο του μισθού, χωρίς ασφάλεια, χωρίς απεργίες και δικαιώματα!!!

γ). Ο Μάνος, επίσης, ήταν αυτός που είχε υποστηρίξει ωμότατα ότι αν ήταν υπουργός Παιδείας θα καταργούσε την ελληνική σημαία, καθώς και τις παρελάσεις…

ΟΛΑ τα νεοφιλελεύθερα δόγματα του Μάνου τα εφάρμοσαν καταιγιστικά και δολοφονικά οι κυβερνήσεις του καθεστώτος (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τα ασπάστηκαν, με ιδιαίτερο ζήλο, οι «αριστεροί» ψάλτες του καθεστώτος…

 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Rethink Athens: Πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου - Δεν το σκέφτονται πια

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Υποδομών που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου και η ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου είναι εκτός του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2020.

Το υπουργείο Υποδομών παραδέχεται εγγράφως πια στη Βουλή ότι στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα «δεν περιλαμβάνονται τα έργα ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και του Φαληρικού Ορμου, έπειτα από σχετική διαβούλευση των ελληνικών Αρχών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατά την οποία η τελευταία διατύπωσε σχετικές επιφυλάξεις για τα παραπάνω έργα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα στην «έγκαιρη υποβολή του ανωτέρω Επιχειρησιακού Προγράμματος, συνολικής δημόσιας δαπάνης ύψους περίπου 5,2 δισ. ευρώ, στο οποίο εμπεριέχονται πολύ σημαντικά έργα για την απασχόληση και την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα» και αυτό «προτάχθηκε από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να επιτευχθεί η έγκρισή του εντός του τρέχοντος έτους και εντός του ισχύοντος δημοσιονομικού πολυετούς πλαισίου».

Ωστόσο, σε σχέση με την Πανεπιστημίου και το Φάληρο, «δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι για τα έργα αυτά συνεχίζεται η διαδικασία ωρίμασής τους, ώστε οι ελληνικές Αρχές να επανέλθουν σε διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να αναδειχθεί τόσο η βιωσιμότητά τους όσο και η αναπτυξιακή τους αξία για τον τουρισμό, αλλά και για την περιβαλλοντική βελτίωση της ζωής στην πρωτεύουσα» αναφέρεται.

Σημειωτέον ότι μία ημέρα μετά την αποκάλυψη του «Βήματος» το υπουργείο Υποδομών σημείωνε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα δύο έργα, καθώς θα κατάφερνε να τα εντάξει σε 15 ημέρες στο «νέο ΕΣΠΑ», γνωστότερο ως Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ).

Στις 19 Οκτωβρίου το υπουργείο Υποδομών είχε προωθήσει στην Κομισιόν το σχέδιο για το ενοποιημένο πρόγραμμα Υποδομών και Περιβάλλοντος της επόμενης περιόδου 2014-2020, στο οποίο η υπερδέσμευση πόρων προσέγγιζε το 40% και δημιουργούσε χρηματοδοτικό κενό ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ. Το συγκεκριμένο σχέδιο επεστράφη με παρατηρήσεις από την Κομισιόν. Στα προτεινόμενα έργα, η κυβέρνηση ζητούσε 45 εκατ. ευρώ για την επέκταση του τραμ στην Πανεπιστημίου και 105 εκατ. ευρώ για τα έργα του Φαλήρου.

Το νέο ενοποιημένο πρόγραμμα για τις Υποδομές και το Περιβάλλον του ΣΕΣ θα είναι λιτό σε σχέση με το ΕΣΠΑ, με την κοινοτική συμμετοχή να φθάνει τα 4,3 δισ. ευρώ και τους εθνικούς πόρους τα 850 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας συνολική «δύναμη πυρός» 5,2 δισ. ευρώ. Σημειωτέον ότι το ΕΣΠΑ 2007-2013 διέθετε συνολικά 14 δισ. ευρώ για τους πυλώνες των Υποδομών και του Περιβάλλοντος.

Τα μεγάλα έργα που πέρασαν από την Κομισιόν είναι: l Υδρευση Κέρκυρας. l Αναβάθμιση ΠΑΘΕ/Π: τμήμα ΣΚΑ - Οινόη (χωρίς τη σύνδεση με ΣΚΑ). l Διευθέτηση ρέματος Εσχατιάς. l Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Νέας Μάκρης και Μαραθώνα. l Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυα αποχέτευσης οικισμών Ραφήνας και Αρτέμιδας. l Επέκταση προαστιακού σιδηροδρόμου Αττικής από κόμβο Κορωπίου ως Λαύριο και σύνδεση με λιμένα Λαυρίου, l Ολοκλήρωση της κατασκευής του μετρό Χαϊδάρι - Πειραιάς και συρμοί του μετρό Αθήνας.  l Επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης ως Καλαμαριά - Κύριες εργασίες και προμήθεια συρμών.  l Ηλεκτροκίνηση υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας και εντοπισμένες παρεμβάσεις μικρής έκτασης σε υποδομή-επιδομή. l Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου «Καλό Νερό - Τσακώνα». l Κατασκευή αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα -Πύργος». l Κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας (ΣΚΑ) - Πάτρας στο τμήμα Ροδοδάφνη - Ρίο (επιδομή, ηλεκτροκίνηση, σηματοδότηση). l Κατασκευή νέας σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ρίο - Πάτρα. l Κατασκευή της Οδικής Παράκαμψης Χαλκίδας. l Κατασκευή του τμήματος «Λαμία - Ξυνιάδα» του αυτοκινητοδρόμου «Κεντρικής Ελλάδας» (Ε65). l Μετρό Αθήνας Γραμμή 4 - Τμήμα «Αλσος Βεΐκου - Γουδή» l Μετρό Θεσσαλονίκης Βασική Γραμμή - Ολοκλήρωση κατασκευής και προμήθεια συρμών.  l Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ανω Λιοσίων. l Μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Φυλής. l Ολοκλήρωση της κατασκευής οδικής σύνδεσης της περιοχής Ακτίου με τον Δυτικό Αξονα Βορρά - Νότου. l Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ. l Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Νοτιοανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης. l Φράγμα Χαβρία.

Πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κίνητρα για απόσυρση αυτοκινήτων και το 2015

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών παρατείνονται και για το 2015 τα κίνητρα απόσυρσης ΙΧ αυτοκινήτων.
Συγκεκριμένα:

- Παρατείνεται μέχρι 20-12-2015 η προθεσμία (έληξε 20-12-2014) για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε. και με τα υφιστάμενα κριτήρια (απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης).

Οι παραπάνω ρυθμίσεις επεκτείνονται και για τα αυτοκίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31-12-2001. Σήμερα στο καθεστώς της απόσυρσης μπορούν να ενταχθούν αυτοκίνητα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί μέχρι 31-12- 2000.

- Παρατείνεται μέχρι 31-12-2016 η προθεσμία (λήγει 31-12-2015) κατάθεσης της αίτησης επιστροφής της διαφοράς του τέλους ταξινόμησης σε περίπτωση αντικατάστασης αποσυρόμενου της κυκλοφορίας επιβατικού ή φορτηγού αυτοκινήτου κ.λπ.

- .Παρατείνεται το μέτρο καταβολής τελών κυκλοφορίας με το μήνα, δίνοντας τη δυνατότητα στου ιδιοκτήτες I.X να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που απομένουν έως το τέλος του έτους από το μήνα που παρέλαβαν τις πινακίδες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο γρίφος των ταμειακών αναγκών

Σε γρίφο με πολύ δύσκολη λύση εξελίσσεται το θέμα της χρηματοδότησης των ταμειακών αναγκών της χώρας, μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την διαπραγμάτευση με την τρόικα, αλλά και τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που προέκυψαν εξαιτίας της επίσπευσης της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η χθεσινή παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, από το βήμα της Βουλής ότι οι ταμειακές ανάγκες της χώρας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 φτάνουν τα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ παράλληλα υπάρχει και ανάγκη κάλυψης των εντόκων γραμματίων που λήγουν στο διάστημα αυτό, δίνει την πλήρη εικόνα ταμειακής «στενότητας» που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι οι ταμειακές δυσκολίες που παραδέχεται η κυβέρνηση, ενισχύουν τη διαπίστωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον χρηματοδότηση ώστε να καλύψει το χρηματοδοτικό της κενό. Ταυτόχρονα το Ταμείο επιμένει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015, ώστε να περιοριστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Eurogroup

Αυτό ακριβώς θα είναι και το θέμα που θα εξετάσουν οι Ευρωπαίοι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου. Εκεί οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να συναποφασίσουν αν θα αποδεχθούν τις πιέσεις του ΔΝΤ, να καλυφθεί το κενό με επιπλέον ευρωπαϊκά κεφάλαια ή θα επιμείνουν στην άποψη που εμφανίζεται πως έχουν μέχρι σήμερα, ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι πλήρως καλυμμένη.

Κρίσιμο σημείο, θεωρείται το καλοκαίρι του 2015, καθώς τότε υπάρχουν λήξεις ομολόγων ύψους 7,5 δισ. ευρώ και η Ελλάδα θα κληθεί να τα καλύψει δανειζόμενη είτε από τις αγορές, είτε ζητώντας και νέο πακέτο από τους εταίρους-δανειστές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, το επόμενο δίμηνο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τη στάση που θα τηρήσουν οι Ευρωπαίοι απέναντι στην Ελλάδα. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο το κρίσιμο Eurogroup της 26 Ιανουαρίου να γίνει αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές, εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα οδηγηθεί πρόωρα στις κάλπες στις 25 Ιανουαρίου.

Παρά τις διαδοχικές δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, περί χαλάρωσης του μνημονίου, πληροφορίες αναφέρουν ότι το Βερολίνο παραμένει πιστό στην άποψη του ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να αλλάξει η σχέση των δανειστών με την Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι κυβερνητικοί παράγοντες από την πλευρά της Γερμανίας έχουν τονίσει αρκετές φορές, ότι ένα νέο δάνειο θα πρέπει να συνοδεύεται και από νέους αυστηρούς όρους, για τους οποίους θα πρέπει να δεσμευτεί η Ελληνική κυβέρνηση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Α.Ε

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Α.Ε

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ...ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 












Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελικό ΣΟΚ στην υπόθεση Χαϊκάλη: Άρα, ο έμπορος ναρκωτικών, πλέον, μπορεί να πουλά την πρέζα ήσυχος, αρκεί να έχει πάνω του κρυφή κάμερα!!!!!

Σήμερα η δημοκρατία και η δικαιοσύνη υπέστησαν ένα ισχυρό ΣΟΚ!!! Ούτε στη χούντα….
 

Τι μας είπαν οι εισαγγελείς της χώρας σήμερα; Ότι επειδή ο Αποστολόπουλος είχε κρυφή κάμερα μαζί του, για να γράψει τον Χαϊκάλη, αυτό σημαίνει ότι δεν είχε πρόθεση να τον δωροδοκήσει πραγματικά!!!!!!!!!!!!!

Πρόκειται για ένα επιχείρημα, που αν δεν ήταν αστείο, θα το λέγαμε τραγικό. Δηλαδή, οι εισαγγελείς μας λένε:

Από αύριο, όλοι οι έμποροι ναρκωτικών θα έχουν μαζί τους μια κρυφή κάμερα. Αν δεν τους πιάσει κανείς (και πουλήσουν όλα τα ναρκωτικά τους στα παιδιά μας έξω από τα σχολεία), όλα μέλι γάλα. Αν τυχόν τους πιάσει η αστυνομία, θα λένε:

«κοίτα μπάτσε, έχω πάνω μου κρυφή κάμερα. Άρα, σύμφωνα με τον Παναγιωτόπουλο και τον Ντογιάκο, δεν είχα σκοπό να πουλήσω ναρκωτικά! Το μόνο που ήθελα ήταν να αποδείξω ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν κανένα δισταγμό να αγοράσουν πρέζα και κόκα. Για το καλό των οικογενειών τους το έκανα»!!!!!!!

Και θα φεύγουν ατιμώρητοι!!!!!!!

Σας ακούγεται βλακώδες το παραπάνω επιχείρημα;

Το ίδιο ακριβώς μας είπαν σήμερα τα δελτία ειδήσεων!!! Μ΄ αυτή τη λογική είναι σήμερα έξω ο Αποστολόπουλος.

Πως είναι δυνατόν; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;;;;;;


ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ


πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ… Η βία και ο ρατσισμός διχάζουν… Η δολοφονία των αστυνομικών δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση

Οποιος παρακολουθεί τις ταραχές στην τηλεόραση, δεν θα πίστευε ότι η Νέα Υόρκη είχε εφέτος τον χαμηλότερο αριθμό δολοφονιών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων από τότε που άρχισαν να καταγράφονται στοιχεία στη δεκαετία του 1960. Η αμερικανική μητρόπολη δεν ήταν ποτέ ασφαλέστερη – αλλά σπάνια ήταν τόσο διχασμένη και οργισμένη για τη βία και τον ρατσισμό. Αυτός ο αμερικανικός εφιάλτης ξύπνησε πάλι στη Νέα Υόρκη το Σάββατο με τη δολοφονία μιας γυναίκας στη Βαλτιμόρη, τον φόνο, εν ψυχρώ, δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν και την αυτοκτονία του μαύρου δολοφόνου τους.

Αυτή τη φορά, οι φυλετικές διαστάσεις και η δυναμική της βίας είναι συγκεχυμένες αλλά αποκαλυπτικές: ένας μαύρος, ο Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ, πυροβόλησε θανάσιμα την πρώην φίλη του και μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, όπου σκότωσε έναν ασιάτη και έναν ισπανόφωνο αστυνομικό του Τμήματος Αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD), μέσα στο περιπολικό τους.

Στο μεταξύ, είχε ανεβάσει μια φωτογραφία στο Instagram με τα κίνητρά του: ένα όπλο, δίψα για εκδίκηση και αναφορές στις δολοφονίες δύο μαύρων, του Μάικλ Μπράουν και του Ερικ Γκάρνερ, από λευκούς αστυνομικούς.
Η συνέχεια έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά. Ο λευκός επικεφαλής του συνδικαλιστικού σωματείου των αστυνομικών, Πάτρικ Λιντς, κήρυξε τον πόλεμο κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο, που θα μπορούσε να απευθύνει έκκληση για ηρεμία και συμφιλίωση, έχει τόσο μικρή αξιοπιστία που αστυνομικοί του γύρισαν την πλάτη όταν έφτασε στο νοσοκομείο όπου ανακοινώθηκε ο θάνατος του Γουεντζιάν Λιου και του Ραφαέλ Ράμος.

Ο Λιντς ζήτησε από τους συναδέλφους του να υπογράψουν επιστολή που απαγορεύει στον Ντε Μπλάζιο να παραστεί στην κηδεία των αστυνομικών.

Και το βράδυ του Σαββάτου ο Λιντς μίλησε για «αίμα στα χέρια εκείνων που υποκίνησαν τη βία στον δρόμο, υπό το πρόσχημα της διαμαρτυρίας… αίμα στα σκαλιά του δημαρχείου και στο γραφείο του δημάρχου».

Ναι, οι αστυνομικοί κατηγορούν τους διαδηλωτές για τη βία. Εφτασαν στο σημείο να υπογράψουν δήλωση που λέει ότι το NYPD βρίσκεται «εν καιρώ πολέμου». Θα ενεργήσει, λοιπόν, αναλόγως;

Εχουν λάβει τέτοιες εντολές, να αντιδρούν σαν να βρίσκονται σε πόλεμο, τα 35.000 ένοπλα μέλη του μεγαλύτερου τμήματος της αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει το NYPD στους διαδηλωτές σε όλη την Αμερική, σε όσους διαμαρτύρονται κατά της αστυνομικής βίας, χωρίς βέβαια να είναι αυτοί που την προκαλούν;

Προοδευτικοί αρθρογράφοι στις ΗΠΑ συμφωνούν σε ένα πράγμα: οι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης ανησυχούν επειδή κινδυνεύουν να χάσουν το μονοπώλιό τους στη χρήση και στην απειλή της χρήσης βίας.

Γράφουν ότι για τον Πάτρικ Λιντς, και για τους περισσότερους Αμερικανούς, η δολοφονία ενός αστυνομικού είναι απαράδεκτη. Αλλά για τον Πάτρικ Λιντς (και για πάρα πολλούς λευκούς ανθρώπους) ένας αστυνομικός που ενεργεί ως δικαστής, ένορκος και δήμιος είναι κατά κάποιον τρόπο κάτι το αποδεκτό.

«Οταν συνδυάζεις τη στρατιωτικοποίηση των οργάνων επιβολής του νόμου με την εξαφάνιση των πολιτικών ελευθεριών και ψηφίζεις νόμους που επιτρέπουν στην αστυνομία να γίνεται δικαστής και σώμα ενόρκων, τότε δεν πρέπει να σε ξαφνιάζει η βία και ο ρατσισμός» έγραψε και ο βρετανικός «Guardian». Αν επικρατήσουν απόψεις σαν του Λιντς, οι αστυνομικοί θα μετατραπούν σε στρατιώτες που θα αντιμετωπίζουν τις γειτονιές στις οποίες δρουν σαν να είναι εμπόλεμες ζώνες. Εφοδιασμένοι πλήρως με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών, υποπολυβόλα, τεθωρακισμένα και άλλα θανατηφόρα όπλα, αποστολή τους θα είναι να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.

Πολλοί ανησυχούν για αυτή την εμφάνιση του αστυνομικού-πολεμιστή και του κράτους επιτήρησης που πάνε χέρι-χέρι και είναι ενδεικτικά όχι μόνο του κρατικού ρατσισμού, αλλά και της κατάλυσης των πολιτικών ελευθεριών εν ονόματι της ασφαλείας μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.Σε συνδυασμό με τα ρατσιστικά στερεότυπα, δεν είναι περίεργο που ένας μαύρος πολίτης δολοφονείται από δυνάμεις ασφαλείας κάθε 28 ώρες στις ΗΠΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου και στην περιοχή των Αντίψαρων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 19 Δεκεμβρίου, προηγουμένως στις 15 Απριλίου φέτος οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές και η αμέσως προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή αυτή τη διαφοροποίηση της στάσης της γείτονος.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκε σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για διαδικτυακό ιο που έχει εξελιχθεί σε «επιδημία»

Σε ηλεκτρονική «επιδημία» εξελίσσεται ο ιός με το όνομα «Crypto-Malware», ο οποίος κλειδώνει όλων των ειδών τα ψηφιακά αρχεία των υπολογιστών.

Οι χάκερ διασπείρουν το κακόβουλο λογισμικό μέσω μολυσμένων e-mails και «ροζ» ιστοσελίδων και στη συνέχεια ζητούν «λύτρα» για να… ελευθερώσουν τους υπολογιστές, δηλαδή να ξεμπλοκάρουν τα παγιδευμένα αρχεία (word, excel, jpg). Η καταβολή των «λύτρων» γίνεται σε ψηφιακό νόμισμα bitcoin.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε χθεσινή ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί διότι έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

«Όλο και περισσότεροι πολίτες μας καταγγέλλουν ότι με άγνωστο τρόπο κάποιος τους έχει κλειδώσει αρχεία και τους ζητά χρήματα για να τους τα ξεκλειδώσει. Οι χάκερ που δημιούργησαν τον ιό εκτιμάμε ότι έχουν έδρα χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και αναζητούνται από την Interpol. Ο εντοπισμός τους, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολος. Στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε μόλις πριν από λίγους μήνες», λέει αστυνομική πηγή.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά οι χρήστες να μην ανοίγουν e-mail με άγνωστους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία. Επίσης, να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates)», λέει στέλεχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας

Ξύλο και προπηλακισμοί σημειώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας χθες το βράδυ.

Όλα ξεκίνησαν όταν στη συνεδρίαση που ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί η μελέτη για την ανάπλαση του Άλσους που θέλει να προωθήσει η νέα Δημοτική Αρχή «Δύναμη Πολιτών»,εισέβαλαν, σύμφωνα με μαρτυρίες μελών του δημοτικού συμβουλίου, περίπου 50 οπαδοί της ΑΕΚ που τάσσονται υπέρ της κατασκευής του νέου γηπέδου του «Δικεφάλου».

Οι περίπου 50 οπαδοί προπηλάκισαν και χτύπησαν δημότες και δημοτικούς συμβούλους, με συνέπεια να χρειαστεί η παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ εκτόξευσαν ύβρεις και ευθείες απειλές κατά του δημάρχου, Αρη Βασιλόπουλου, ο οποίος φυγαδεύτηκε από το κτίριο, με τη βοήθεια της αστυνομίας.Την ίδια στιγμή, προπηλακίστηκαν ο Γιώργος Πάνος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και Γιάννης Καλαμπόκης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών.

Η συνεδρίαση διακόπηκε, ενώ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω των χτυπημάτων που δέχτηκαν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

608.000 οι οφειλέτες εισφορών στο ΙΚΑ

Αυξήθηκαν κι άλλο οι οφειλέτες στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, ΙΚΑ, μέσα στον Νοέμβριο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα, η αύξηση είναι της τάξης του 10,17% με 56.152 εργοδότες να προστίθεται σε εκείνους που δεν έχουν αποδώσει τις ασφαλιστικές εισφορές. Αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των οφειλετών στο ΙΚΑ να εκτοξευθεί για τον Νοέμβριο σε 608.621 εργοδότες.

Σημειώνεται ότι η αύξηση είναι πολύ μεγάλη, δεδομένου ότι τον Απρίλιο, ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 428.456 (αύξηση κατά 42%).

Πάντως, μέσα στο Νοέμβριο, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το μέτρο της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων χρεών σε 72-100 δόσεις, 16.117 εργοδότες υπέβαλαν αίτηση για ρύθμιση οφειλών 418,8 εκατ. ευρώ, με τις νέες ευνοϊκές διατάξεις και από αυτούς 1.880 πλήρωσαν εφάπαξ, 3 «έχασαν» τη νέα ρύθμιση καθώς δεν κατέβαλαν την πρώτη δόση παρότι υπέβαλαν αίτηση και οι υπόλοιποι έχουν ενταχθεί στη σταδιακή αποπληρωμή των οφειλών.

Παράλληλα, το παράδοξο είναι πως μέσα στον ίδιο μήνα, αυξήθηκαν και οι οφειλέτες που έχασαν παλαιότερες ρυθμίσεις. Ειδικότερα, από το 1 δισ. ευρώ που είχε «μπει» στην πάγια ρύθμιση, τα 602,4 εκατ. ευρώ έγιναν εκπρόθεσμα, ενώ «χάθηκαν» άλλα 533,7 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 943,8 εκατ., τα οποία είχαν ρυθμιστεί με βάση τη «νέα αρχή».

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Trolleybus news - PKT Gdinia,Poland - Πολωνία

Η Γκντίνια (πολωνικά: Gdynia, γερμανικά: Gdingen, Gotenhafen (1939–1945)) είναι πόλη στην Πολωνία. Έχει πληθυσμό 248.889 κατοίκους και μαζί με το Γκντανσκ και τη Σόποτ αποτελεί ένα οικιστικό συγκρότημα με περίπου 1.080.700 κατοίκους.

Trolleybus η επιχείρηση μεταφορών  στην Γκντίνια ( Gdynia ) (Przedsiębiorstwo Komunikacji Trolejbusowej W Gdyni) ιδρύθηκε στο την 1η Ιανουαρίου το 1998.

Ήταν ένα από τα στάδια της μεταρρύθμισης αστικών μεταφορών στην Gdynia που ο στόχος ήταν να αυξήσει την αποτελεσματικότητά του, να μειώσει τις δαπάνες και πρώτιστα  να βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών.


Δυστυχώς, κατά την διάρκεια της δημιουργίας της επιχείρησής τους, τα trolleybuses δεν είχαν την καλύτερη άποψη μεταξύ των κατοίκων και θεωρήθηκαν συνήθως «οδοφράγματα». Ο ξεπερασμένος τεχνικός εξοπλισμός  προκαλούσαν τις πολυάριθμες  διακοπές στην κυκλοφορία. Αποφάσισαν και εξέτασαν  αυτά τα προβλήματα και άλλαξαν την αρχαΐζουσα εικόνα των trolleybuses στην Gdynia.



Σύγχρονα trolleybuses, οδηγήσεις που ελέγχονται δια μέσο ασυρμάτους , είναι μόνο μερικές από τις καινοτομίες που συνέβαλαν στη βελτίωση  της μετακίνησης αυτών των οχημάτων.














Mercedes Benz O405N (2004 – *)        MB_O405N2E
Mercedes Benz O405NI (2007)        MB_O405N2E_2007
Mercedes Benz O405NE (2007 – *)     MB_O405N2E_2007
Mercedes Benz O530 CITARO (2011 – *)  MB_O530AC_Citaro
Solaris Trollino 12T (2001-*)          solaris_trollino_12T
Solaris Trollino 12AC (2003 – *)          solaris_trollino_12AC
Solaris Trollino 12M (2009 – *)          solaris_trollino_12M
Solaris Urbino 12T (2012 – *)          solaris_trollino_12M 


          

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου μετά την έκθεση Ρακιντζή για το ΕΤΑΑ

Μηνυτήρια αναφορά για το ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ) αποφάσισε να καταθέσει σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, μετά την Έκθεση Διοικητικού Διαχειριστικού Ελέγχου στο ταμείο από το Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρο Ρακιντζή.

Ο ΙΣΑ κάνει λόγο για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση, υποστηρίζοντας ότι το ΕΤΑΑ κινδυνεύει να καταρρεύσει λόγω αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε την προσφυγή ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν υπόνοιες για την ύπαρξη τυχόν αδικημάτων των μελών της διοίκησης και των υπαλλήλων του Ταμείου.

Η Έκθεση Διοικητικού Διαχειριστικού Ελέγχου στο ταμείο, μεταξύ των άλλων, καταλήγει στα εξής συμπεράσματα:

• Δεν συντάσσονται ισολογισμοί και υπάρχει μόνο ο ισολογισμός για το έτος 2001.

• Δεν υπάρχει αξιοπιστία των οικονομικών καταστάσεων, καθόσον τα ζητούμενα στοιχεία μεταβάλλονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα.

• Οι προϋπολογισμοί δεν είναι ρεαλιστικοί καθόσον ελλείψει των απαραίτητων λογιστικών καταστάσεων τα οικονομικά στοιχεία που ζητήθηκαν αποκλίνουν σημαντικά.

• Οι προσωρινές συντάξεις και οι συντάξεις χηρείας χορηγούνται σχετικά σε σύντομο χρονικό διάστημα , σε σχέση με τις συντάξεις γήρατος από 1-3 μήνες ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου σύνταξη χηρείας χορηγήθηκε σε διάστημα λιγότερο του μήνα ή και ακόμα την ίδια μέρα που αιτήθηκε από τη δικαιούχο ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις χορήγησης παρόμοιων συντάξεων σε χρονικό διάστημα πέραν των τριών μηνών.

• Η χρονική καθυστέρηση για την έκδοση των συντάξεων γήρατος προσεγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις τα δύο έτη. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις χορήγησης σε σύντομα χρονικά διαστήματα π.χ. με εντολή Προέδρου. Τα τελευταία έτη έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των συνταξιοδοτικών φακέλων που είναι σε εκκρεμότητα (περίπου 2000), λόγω της αύξησης των αιτήσεων για σύνταξη.

• Δεν υπάρχει έλεγχος των εργοδοτών ως προς τα στοιχεία των απασχολούμενων υγειονομικών που δηλώνουν με συνέπεια ο Φορέας να μην γνωρίζει εάν απασχολούνται υγειονομικοί χωρίς να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη γνωστοποίηση της απασχόλησής τους στο Ταμείο από τον εργοδότη.

• Μη κατάρτιση ετήσιου προγράμματος προμηθειών και γενικότερα προγραμματισμού και πολιτικής προμηθειών ακόμα και για την επαναλαμβανόμενη σε ετήσια βάση προμήθεια αναλώσιμων ή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του Ταμείου.

• Πρακτική απευθείας αναθέσεων ή διεξαγωγής μικρότερης κλίμακας διαγωνισμών εντός του ίδιου έτους σε είδη και ποσά για τα οποία θα μπορούσε να έχει διεξαχθεί ενιαίος τακτικός ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός.

• Πρακτική αυθαίρετων παρατάσεων ή ανανεώσεων συμβάσεων για τις οποίες δεν υπάρχει σχετική μνεία ή αναφορά στην διακήρυξη ή την ίδια σύμβαση.

• Επιλογή ανάθεσης υπηρεσιών συμβούλων ή μελετών χωρίς προηγούμενη διαδικασία επιλογής-αξιολόγησης ή διαγωνιστική διαδικασία.

πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμπότζη - Γιατρός μόλυνε επίτηδες ασθενείς με AIDS

Οργή προξενεί περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας στην Καμπότζη, όπου ένας γιατρός που του είχε αφαιρεθεί η άδεια άσκησης του επαγγέλματος, μόλυνε σκοπίμως με τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, δεκάδες χωρικούς, χρησιμοποιώντας κατ” επανάληψη τις ίδιες σύριγγες.

Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο δράστης στις αρχές, τα τελευταία χρόνια «μερικές φορές ξαναχρησιμοποιούσε τις σύριγγες και τις βελόνες», ομολογώντας ότι είχε την πρόθεση να μολύνει τους χωρικούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τοπικών αρχών, περισσότεροι από 100 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον ιό, στο πλαίσιο δράστης του… παράφρονος γιατρού!

Την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός της χώρας, Χουν Σεν, ζήτησε να διεξαχθεί «σχολαστική έρευνα» για την υπόθεση. Στο πλαίσιο αυτό, γιατροί και νοσηλευτές του υπουργείου Υγείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της υπηρεσίας UNAIDS των Ηνωμένων Εθνών μετέβησαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν όποιον κάτοικο το επιθυμεί.

Σημειώνεται ότι, τις τελευταίες ημέρες που έγινε γνωστή η δράση του γιατρού, εκατοντάδες κάτοικοι αυτού του χωριού της επαρχίας Μπαταμπάνγκ επισκέφθηκαν ιατρικό κέντρο της περιοχής προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!