EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΕΕ: Απαιτεί από Ελλάδα, Ιρλανδία, Σλοβενία να επιστρέψουν 102 εκατ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών, απαιτεί να της επιστραφούν συνολικά 102 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως από την Ελλάδα, καθώς επίσης από την Ιρλανδία και από τη Σλοβενία.

Τα εν λόγω χρήματα αφορούν σε κονδύλια της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ, τα οποία δαπανήθηκαν αδικαιολόγητα, κατά την Επιτροπή, από τα κράτη μέλη.

Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό της ΕΕ λόγω της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες της ΕΕ ή των πλημμελών διαδικασιών ελέγχου των γεωργικών δαπανών.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποχώρησε το υπουργείο: Πήρε πίσω τις διατάξεις για τα δάση

Διατάξεις που βρέθηκαν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης επειδή επιχειρούσαν μεταβολές στη δασική νομοθεσία απέσυρε πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, με σχετική ανακοίνωσή του ενώπιον της Ολομέλειας. Όπως είπε οι διατάξεις αποσύρονται γιατί η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να δημιουργούνται προβληματισμοί και ερμηνείες ότι δημιουργούνται κενά στο προστατευτικό πλαίσιο για τα δάση.

Ανάμεσα στις διατάξεις, από το επίμαχο άρθρο 12, που απέσυρε ο αναπληρωτής ο υπουργός είναι και αυτή που προέβλεπε ότι περιλαμβάνονται οι εγκαταστάσεις πολιτιστικού χαρακτήρα, στα κτίρια και τις εκμεταλλεύσεις, που ενώ έχουν εγκατασταθεί σε δάση, χωρίς την απαιτούμενη άδεια της δασικής υπηρεσίας, δύνανται να συνεχίσουν τη λειτουργία τους για τρία έτη πριν συμμορφωθούν με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία. Με την αλλαγή που επέφερε ο κ. Ταγαράς (σ.σ. στην αρχική διάταξη) πλέον στις εγκαταστάσεις αυτές θα περιλαμβάνονται μόνο οι ιεροί ναοί.

Ο αναπληρωτής υπουργός επέφερε βελτιωτική τροποποίηση με την οποία διευκρινίζεται ότι στη γεωργική χρήση δεν περιλαμβάνεται κανενός είδους κτίσμα. Επίσης απέσυρε την παράγραφο 3 του άρθρου 12, η οποία προέβλεπε ακύρωση της εντολής αναδάσωσης σε περίπτωση που αυτή κρινόταν μη πραγματοποιήσιμη εντός πενταετίας. Ο κ. Ταγαράς απέσυρε τρεις παραγράφους που αφορούν στην αναμόρφωση του δασικού χάρτη μετά την ανάρτησή του, σημειώνοντας πάντως ότι το πρόβλημα θα προκύψει στο μέλλον και τότε η Βουλή θα κληθεί και πάλι να το αντιμετωπίσει.

Ειδικά για το ζήτημα της γεωργικής χρήσης σε δασικές εκτάσεις, η διόρθωση έγινε μετά από επισημάνσεις πολλών βουλευτών ότι πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν θα υπάρχουν κτίσματα σε δασικές εκτάσεις.

πηγη




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεσαν οι υπογραφές για το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα

Αναψε το «πράσινο φως» για το πρώτο υδατροδρόμιο στην Ελλάδα. Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος υπέγραψαν την απόφαση για την ίδρυση του πρώτου υδατοδρομίου στην Κέρκυρα.

Με την απόφαση, χορηγείται η άδεια στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας για τη λειτουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Κέρκυρας.

Η αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, καθώς αναβαθμίζει τη μέχρι σήμερα συγκοινωνιακή διασύνδεση της χώρας. Επισημαίνεται ότι με τον ερχομό των υδροπλάνων δημιουργείται μία νέα προοπτική για τον τουρισμό, τις μεταφορές και τη νησιωτική πολιτική. Η χρήση των υδροπλάνων μπορεί να δώσει ώθηση στα νησιά, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να κάνει πιο εύκολη τη σύνδεση της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας με δύσκολα προσβάσιμους συγκοινωνιακούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι το υδατοδρόμιο λειτουργεί ως τόπος από/προσθαλάσσωσης υδροπλάνων με σκοπό τη μεταφορά επιβατών, ταχυδρομείου και φορτίου, την εξυπηρέτηση πτήσεων της Γενικής αεροπορίας, πτήσεων αεροπορικών εργασιών και την παροχή πτητικής εκπαίδευσης.

Μετά την υπογραφή της απόφασης, η οποία έγινε παρουσία της Υφυπουργού Πολιτισμού, Άντζελας Γκερέκου, και του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρου Ανδριώτη, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:

«Σήμερα εισάγουμε μια καινούρια μορφή συγκοινωνίας που συμβάλλει στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ενώ προάγει αυτό που εμείς αποκαλούμε «νησιωτικότητα». Όπως έχω τονίσει, η πολυνησία της χώρας αποτελεί για εμάς πλούτο και αναπτυξιακό πλεονέκτημα. Η πατρίδα μας έχει θάλασσα, έχει λίμνες και όλα εκείνα τα φυσικά χαρακτηριστικά για να υποδεχτούμε τη λειτουργία των υδροπλάνων. Σήμερα κάνουμε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και θα αδειοθοτηθούν και άλλα υδατοδρόμια, ώστε από φέτος το καλοκαίρι να έχουμε τα πρώτα δρομολόγια υδροπλάνων στη χώρα».

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε τα εξής:

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ως επισπεύδον Υπουργείο, ολοκλήρωσε μαζί με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τη διαδικασία για την πρώτη αδειοδότηση υδατοδρομίου που θα χωροθετείται στο λιμάνι της Κέρκυρας. Σήμερα δίνουμε μια νέα πνοή στη συγκοινωνιακή κάλυψη της χώρας, εισάγοντας ένα νέο μεταφορικό μέσο που θα διασυνδέει μεταξύ τους τα νησιά, τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, τις λίμνες αλλά και πολλούς προορισμούς στο εξωτερικό. Θα φέρει πιο κοντά το κέντρο και τους πολίτες μεταξύ τους, και θα συμβάλλει ουσιαστικά τόσο στη μεταφορά πολιτών και εμπορευμάτων, όσο και στον τουρισμό».

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αύξηση στα θανατηφόρα κρούσματα του ιού Έμπολα

Ο απολογισμός των θανάτων από την επιδημία του ιού Έμπολα στις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο ανήλθε στους 7.373 σε σύνολο 19.031 γνωστών κρουσμάτων, ανακοίνωσε το Σάββατο (20/12) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Τα νεότερα στοιχεία, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του WHO, δείχνουν πως σχεδόν 500 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν από το χειρότερο ξέσπασμα του αιμορραγικού πυρετού στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε σε σχέση με τον προηγούμενο απολογισμό της οργάνωσης που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Δεκεμβρίου.

Η Σιέρα Λεόνε καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα, 8.759, έναντι 7.819 στη Λιβερία. Όμως ο απολογισμός των θανάτων στη Σιέρα Λεόνε, 2.477, είναι κατά πολύ μικρότερος εκείνου στη Λιβερία, 3.346, κάνοντας μερικούς εμπειρογνώμονες να αμφισβητούν την αξιοπιστία των στοιχείων της Φριτάουν.

Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία για τον περιορισμό της επιδημίας στην πλέον πληγείσα χώρα της Δυτικής Αφρικής.

Ο πρόεδρος Έρνεστ Μπάι Κορόμα δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ότι περιορίζονται τα ταξίδια μεταξύ των διαφόρων περιοχών της χώρας στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Δυτική Περιοχή» και ότι οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα ελέγχονται αυστηρά την περίοδο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο αρχίατρος της Σιέρα Λεόνε, Βίκτορ Ουίλαφμπι, πέθανε από Έμπολα την Πέμπτη, μερικές ώρες μετά την άφιξη στη χώρα ενός πειραματικού φαρμάκου το οποίο θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί προκειμένου να θεραπευθεί, δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος της χώρας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν επαίνεσε την Παρασκευή το ιατρικό προσωπικό που μάχεται τον ιό Έμπολα κατά την πρώτη επίσκεψή του στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε μετά το ξέσπασμα της επιδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!