EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: Τσάκωσαν Αστυνομικό να κάνει ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΕΞ σε συνάδελφό του έξω από το ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ!!! (Σοκαριστικές ΦΩΤΟ)

Σάλο έχει προκαλέσει η φωτογραφία με τους δύο αστυνομικούς να επιδίδονται σε καυτές στιγμές στην μέση του δρόμου.

Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ένας Αμερικανός αστυνομικός δεν μπορούσε να κρατήσει τις ορέξεις του με αποτέλεσμα να κάνει στοματικό σεξ στον συνάδελφό του έξω από το περιπολικό.

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες:

50


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο Αεροδρόμιο Καστέλι Ηρακλείου: Νέα παράταση για το Φεβρουάριο πήρε ο διαγωνισμός

Δημοσιεύθηκε και επίσημα η νέα παράταση για τη δημοπράτηση του νέου Αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου. Η νέα ημερομηνία είναι αντί για τις 19.12 την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015.

Να θυμίσουμε πως φορέας υλοποίησης είναι το  Υπουργείο Υποδομών. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com είναι πολύ πιθανό να δούμε συμμετοχή και από κινεζικές εταιρείες. Προσφορές για το έργο αναμένεται να υποβάλουν οι κοινοπραξίες των εταιρειών Ελλάκτωρ-Vinci(γαλλική), J&P Άβαξ- Aéroports de Paris (γαλλική)-Bouyges (γαλλική) και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ACS (ισπανικών συμφερόντων).

Το έργο κατασκευής για το Νέο Αεροδρόμιο στο Καστέλι έχει κόστος που προσεγγίζει τα 800εκ.ευρώ και θα είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής όλων των εποχών για την Κρήτη. Ωστόσο η ρευστότητα -και πάλι- του πολιτικού σκηνικού δημιουργεί αμφιβολίες για την τύχη του.

ypodomes.com
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συγκοινωνίες Αθηνών: Επίσημη πρεμιέρα για το Mobile Ticketing

 Οι μετακινήσεις με τις Συγκοινωνίες Αθηνών είναι πλέον ευκολότερες. Με μια νέα εφαρμογή, οι επιβάτες όπου κι αν βρίσκονται, μπορούν να αγοράζουν τα εισιτήριά τους, χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σε ουρές ή να αναζητούν τα σημεία πώλησής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγκοινωνίας Αθηνών.
Μια φιλική στην χρήση της εφαρμογή, που αλλάζει τον τρόπο των μετακινήσεων με τα Μέσα αστικών συγκοινωνιών όποιος κι αν είναι ο προορισμός για μια καθημερινή μετακίνηση ή βόλτα στην πόλη.

Με τη δωρεάν εφαρμογή mobile ticketing, με την ονομασία "TfA tickets", είναι πλέον δυνατή η έκδοση εισιτηρίων σε όλα τα Μέσα των Συγκοινωνιών Αθηνών, με σαφή πλεονεκτήματα: Εύκολη αγορά εισιτηρίων, ασφαλείς και γρήγορες συναλλαγές, χωρίς καμιά επιπλέον χρέωση. Κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης του πιλοτικού προγράμματος, στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμα όλα τα εισιτήρια με διάρκεια ίση ή μικρότερη των 5 ημερών.

Το «έξυπνο» κινητό ή το tablet μετατρέπεται σε εισιτήριο, ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία, για μια μόνο φορά: εγγραφή στο σύστημα (προαιρετικά), καταχώρηση των στοιχείων της κάρτας και αγορά με ασφάλεια και ευκολία των εισιτηρίων. Από τη δεύτερη φορά, το μόνο που χρειάζεται για τη διεκπεραίωση όλων των μελλοντικών συναλλαγών είναι η εισαγωγή του κωδικού επιβεβαίωσης (CVV) της πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.

Μετά την αγορά, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα στους επιβάτες να αποθηκεύσουν τα εισιτήρια που έχουν αγοράσει και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν, είναι η ενεργοποίηση του κατάλληλου εισιτηρίου πριν την επιβίβαση. Δύο λεπτά μετά την ενεργοποίηση, τα εισιτήρια θεωρούνται πλέον επικυρωμένα. Για την ενεργοποίηση, δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ
 
Η εφαρμογή TfA tickets είναι διαθέσιμη για φορητές συσκευές (κινητά τηλέφωνα και tablets) με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.
• Για λειτουργικό Android αναζητήστε την εφαρμογή στο GooglePlay. Στο πεδίο αναζήτησης εισάγετε TfA tickets ή εισιτήρια ΟΑΣΑ
• Για λειτουργικό iOS της Apple αναζητήστε την εφαρμογή AppStore. Στο πεδίο αναζήτησης εισάγετε TfA tickets ή Συγκοινωνίες Αθηνών
Ακολούθως εγκαταστήστε την εφαρμογή TfA tickets

Εναλλακτικά, με χρήση εφαρμογής QRcode reader οι χρήστες, είτε έχουνAndroid, είτε iOS, μπορούν να κάνουν σάρωση του QR code που ακολουθεί:

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ "TFA TICKETS"
 
• Τα εισιτήρια που διατίθενται από την εφαρμογή έχουν ακριβώς τις ίδιες τιμές με τα εκδοτήρια και τους αυτόματους πωλητές των Συγκοινωνιών Αθηνών.
• Οι επιβάτες είναι σε θέση να αγοράσουν περισσότερα από ένα εισιτήρια ως μέρος μιας συναλλαγής. Για την αγορά πολλαπλών εισιτηρίων, επιλέγουν τον αριθμό των εισιτηρίων που επιθυμούν από τον κατάλογο των προϊόντων και στη συνέχεια, ενεργοποιούν τόσα εισιτήρια όσα και τα άτομα που θα επιβιβαστούν στο Μέσο.

• Όλα τα άτομα, για τα οποία έχουν εκδοθεί εισιτήρια ως μέρος μιας ενιαίας συναλλαγής της εφαρμογής, θα πρέπει να μετακινηθούν μαζί με τον κάτοχο του «κινητού» εισιτηρίου.
• Το εισιτήριο ενεργοποιείται από τον ίδιο τον επιβάτη και είναι έγκυρα επικυρωμένο 2 λεπτά μετά από την ενεργοποίησή του. Στην περίπτωση των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα πρέπει να ενεργοποιείται οποιαδήποτε στιγμή πριν την είσοδό στο όχημα. Αν το εισιτήριο βρίσκεται στη φάση των 2 λεπτών καθυστέρησης πριν την επικύρωση, οι επιβάτες θα πρέπει εισέλθουν στο όχημα μόνο από την μπροστινή πόρτα και να επιδείξουν την κινητό τους τηλέφωνο με το εισιτήριο στον οδηγό. Στην περίπτωση του μετρό, το εισιτήριο θα πρέπει να επικυρώνεται περίπου 2 λεπτά πριν την είσοδο στο σταθμό.

• Τα εισιτήρια παραμένουν ενεργά καθ' όλη την ονομαστική διάρκεια τους. Σε περίπτωση ελέγχου, οι επιβάτες επιδεικνύουν το εισιτήριό τους στους ελεγκτές κομίστρου, ανοίγοντας την εφαρμογή "TfA tickets" και επιλέγοντας το ενεργοποιημένο εισιτήριο από την καρτέλα "Τα εισιτήριά μου". Οι ελεγκτές κομίστρου μπορεί να βρίσκονται μέσα σε οποιοδήποτε όχημα των Συγκοινωνιών Αθηνών, καθώς και μετά τα μηχανήματα επικύρωσης των χάρτινων εισιτηρίων στους σταθμούς των μέσων σταθερής τροχιάς, γι' αυτό οι επιβάτες θα πρέπει να προγραμματίζουν το χρόνο επικύρωσής τους αναλόγως.
• Για την αντιμετώπιση τεχνικών προβλημάτων ή σφαλμάτων κατά τη χρήση της εφαρμογής, οι επιβάτες μπορούν να αποστέλλουν email οποιαδήποτε στιγμή στο mobile@oasa.gr ή να καλούν στο 11 185, Δευτέρα-Παρασκευή: 8 π.μ. - 15:00 μ.μ.. Οι επιβάτες παρακαλούνται να συμπεριλαμβάνουν το αναγνωριστικό της εφαρμογής (ID ή όνομα χρήστη) σε όλα τα αιτήματα, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα από την εφαρμογή στην καρτέλα [Βοήθεια] > [Πληροφορίες εφαρμογής].

• Η εφαρμογή mobile ticketing διατίθεται δωρεάν από αναγνωρισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών (application store), όπως το Google Play ή AppStore (για συσκευές που βασίζονται σε Android ή iOS αντίστοιχα). Σύνδεσμοι (links) θα υπάρχουν και στο site των Συγκοινωνιών Αθηνών.
• Σε περίπτωση απώλειας κινητού τηλεφώνου ή αγοράς καινούργιου οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν τα εισιτήριά τους στη νέα συσκευή. Για να γίνει αυτό, οι επιβάτες μπορούν να αποστέλλουν email οποιαδήποτε στιγμή στο mobile@oasa.gr ή να καλούν στο 11185, Δευτέρα-Παρασκευή: 08:00 πμ - 15:00 μμ.. Οι επιβάτες παρακαλούνται να συμπεριλαμβάνουν το αναγνωριστικό της εφαρμογής (ID ή όνομα χρήστη) σε όλα τα αιτήματα, το οποίο μπορεί να βρεθεί μέσα από την εφαρμογή στην καρτέλα [Βοήθεια] > [Πληροφορίες εφαρμογής]. Η μεταφορά των εισιτηρίων σε μια νέα συσκευή μπορεί να χρειαστεί μέχρι και μία εργάσιμη ημέρα.

• Οι αποδείξεις για την αγορά εισιτηρίων μέσω κινητού τηλεφώνου διατίθενται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e- mail).
• Τα «κινητά» εισιτήρια λήγουν στο τέλος της ονομαστικής διάρκειας τους (π.χ. 70 λεπτά για το ενιαίο εισιτήριο και 24 ώρες για το ημερήσιο εισιτήριο) αφού επικυρωθούν, είτε μετά από έξι μήνες εάν δεν επικυρωθούν. Τα εισιτήρια που έχουν λήξει, μετακινούνται αυτόματα στη καρτέλα «Ιστορικό» στη θέση «Τα εισιτήριά μου».

• Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν εκ των προτέρων και δεν χρειάζονται τις υπηρεσίες κινητού τηλεφώνου (σύνδεση δεδομένων) για να εμφανιστούν. Ωστόσο, ένα ενεργό δίκτυο παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (σύνδεση δεδομένων) είναι απαραίτητο για την αγορά εισιτηρίων. Η αγορά εισιτηρίου θα πρέπει έχει γίνει πριν την μετακίνηση με τα Μέσα των Συγκοινωνιών Αθηνών. Μετά την αγορά του, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ενεργό δίκτυο κινητού τηλεφώνου (σύνδεση δεδομένων), είναι δυνατή η επικύρωση και επίδειξη του εισιτηρίου μετά την επιβίβαση στα οχήματα των Συγκοινωνιών Αθηνών. Η μέτρηση του χρόνου από την ενεργοποίηση στην επικύρωση (2 λεπτά) γίνεται από την εφαρμογή και δεν εξαρτάται από τη σύνδεση δεδομένων.
• Ο επιβάτης είναι υπεύθυνος για να διατηρήσει το κινητό του τηλέφωνο φορτισμένο και σε λειτουργία, αν μετακινείται με εισιτήρια της εφαρμογής "TfA tickets". Αν το κινητό τηλέφωνο (ή άλλη συσκευή) δεν λειτουργεί, θα πρέπει να γίνεται χρήση των χάρτινων εισιτηρίων.

• Σε περίπτωση επιβολής προστίμου λόγω εξαντλημένης μπαταρίας ο επιβάτης παρακαλείται να φέρει (φορτισμένη) την συσκευή και το απόκομμα επιβολής προστίμου στη Διεύθυνση Κομίστρου των Συγκοινωνιών Αθηνών (Μετσόβου 15, Αθήνα).
• Μπορείτε να πείτε τη γνώμη σαε στο: mobile@oasa.gr  


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα εκπληκτικά νούμερα της Σιδηροδρομικής Σήραγγας Όθρυος

Τα σιδηροδρομικά έργα στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός ολοκληρώνουν 25 χρόνων προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του σιδηρόδρομου στην Ελλάδα. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 2,5δις ευρώ το 2017 υπάρχει η φιλοδοξία το τρένο, ηλεκτροκίνητο πλέον, να ξεκινά από την Αθήνα και να καταλήγει στη Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες και 30 λεπτά.

Εχθές, έγινε ένα πρώτο –μεγάλο- βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η ολοκλήρωση της παλιάς εργολαβίας που αφορούσε τη διάνοιξη της Σήραγγας Όθρυος είναι μία χειροπιαστή πραγματικότητα. Το έργο ολοκληρώθηκε όσον αφορά αυτή τη φάση.

Με την ολοκλήρωση και παράδοση και της Σήραγγας Όθρυος, την σκυτάλη παίρνει οριστικά η εργολαβία-σκούπα από την Τιθορέα μέχρι το Δομοκό μήκους 106 χιλιομέτρων. Αυτή η εργολαβία ξεκίνησε πριν από 1 έτος και πλέον απομένουν περίπου 24 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν πλήρως τα έργα και να αποδοθεί στην κυκλοφορία.

ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΗΡΑΓΓΑΣ ΟΘΡΥΟΣ
 
Τα νούμερα ζαλίζουν. 6,4 χιλιόμετρα +600 μέτρα cut&cover δημιουργούν 7 χιλιόμετρα διπλής σήραγγας στο Όρος Όθρυς που ξεκινά από την περιοχή της Μακρακώμης και καταλήγει στην αποξηραμένη λίμνη Ξυνιάδα.

Επίσημα είναι η δεύτερα μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στην Ελλάδα, πίσω από τη Σήραγγα Καλλιδρόμου που έχει μήκος 9,2χλμ. Η περίοδος κατασκευής της διήρκησε περίπου 8 χρόνια καθώς υπήρξε και ένα πάγωμα κατά τη διάρκεια της κρίσης. Το αρχικό κόστος ήταν 324εκ.ευρώ, με την έκπτωση 35,31% από τον ανάδοχο (ΑΚΤΩΡ) έπεσε στα 209,7εκ.ευρώ, όμως τελικά το νούμερο έκλεισε στα 206,9εκ.ευρώ, δηλαδή 2,8εκ.ευρώ λιγότερα από την έκπτωση που δόθηκε.

Η «κωδική» της ονομασία είναι ΣΣ6 και κατασκευάστηκε περίπου σε βάθος 300 μέτρων μέσα στο Όρος Όθρυς, με προσωπικό που έφτασε μέχρι και 800 άτομα. Η διάνοιξη της έγινε με παραδοσιακά μέσα και όχι με Μετροπόντικα καθώς το υπέδαφος ήταν ιδιαίτερα δύσκολο.

Μέσα στη σήραγγα ανά 4-5 μέτρα υπάρχει και μία ανθρωποθυρίδα ενώ ανά 500 μέτρα υπάρχουν συνδετήριες σήραγγες. Η ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύσσει το τρένο θα φτάνει τα 160χλμ/ώρα. Το έργο έχει κατασκευαστεί με πολύ αυστηρές προδιαγραφές και μάλιστα με ράγες σταθερής επιδομής (slab track), τεχνολογία που βελτιώνει περαιτέρω την κίνηση των τρένων και ελαχιστοποιεί το κόστος συντήρησης.

Λίγα μέτρα πάνω από τη σήραγγα περνά η παλιά μονή σιδηροδρομική γραμμή που με το τέλος των εργασιών αναμένεται να μετατραπεί σε «τουριστική». Στο βόρειο άκρο (προς την Ξυνιάδα) η Σήραγγα Όθρυος «συναντά» τον αυτοκινητόδρομο Ε65 που περνά πάνω της σε διαγώνια διάταξη.

Το έργο ολοκληρώθηκε στην ώρα του καθώς η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
 
Το έργο της ΟΘΡΥΟΣ, περιλαμβάνει:

-την κατασκευή δίδυμης Σήραγγας (ΣΣ6) με υπόγεια διάνοιξη, μήκους 6,4 χλμ, με πρόβλεψη ηλεκτροκινούμενης σιδηροδρομικής γραμμής επί σταθερής επιδομής (slab track) ανά κλάδο σήραγγας και την κατασκευή συνδετήριων σηράγγων ανά 500μ κατά μήκος της σήραγγας για λόγους ασφαλείας. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη σήραγγα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές σήραγγες των Βαλκανίων.

-την κατασκευή πέντε (5) σιδηροδρομικών γεφυρών συνολικού μήκους 1.796 μ, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί για διπλή σκυροστρωμένη σιδηροδρομική γραμμή με ηλεκτροκίνηση. Κατασκευάστηκαν με τα πλέον σύγχρονα συστήματα σεισμικής απόκρισης τεχνικών έργων.

-την κατασκευή τεχνικού Σήραγγας (ΣΣ5) με υπόγεια διάνοιξη συνολικού μήκους 432,50μ. Πρόκειται για σιδηροδρομική σήραγγα διπλής σιδηροδρομικής γραμμής με ηλεκτροκίνηση.

-την κατασκευή διδύμου cut & cover μετά την έξοδο της σήραγγας (ΣΣ6) μήκους εκάστου κλάδου 630μ.

-την κατασκευή έργων οδοποιίας για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των παρόδιων αγροτικών εκτάσεων και την αποκατάσταση της οδικής κυκλοφορίας του Επαρχιακού Δικτύου.

-καθώς και την κατασκευή υδραυλικών έργων αποστράγγισης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, την κατασκευή επιχωμάτων-ορυγμάτων στο ανοιχτό έργο και εργασίες προς ικανοποίηση των υφισταμένων περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Το έργο έχει κατασκευαστεί με τις αυστηρότερες προδιαγραφές, ώστε να πληροί τους όρους διαλειτουργικότητας των σύγχρονων ευρωπαϊκών σιδηροδρομικών δικτύων και με δυνατότητα να αναπτύσσονται με ασφάλεια ταχύτητες συρμών έως και 160 km/h.

Με την παράδοση του σε σιδηροδρομική κυκλοφορία ο χρόνος διαδρομής Αθήνας – Θεσσαλονίκης θα συντομεύει κατά μία (1) ώρα, ενώ θα πολλαπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα του σιδηροδρομικού άξονα.
 
ypodomes.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φυγαδεύουν τα 11 δισεκατομμύρια του ΤΧΣ για να μην τα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Εδώ και λίγο καιρό το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ πλανάται πάνω από την Ευρωζώνη και τρομοκρατεί την Γερμανία. Οι δανειστές μαζί με τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο ξεκίνησαν ήδη να ναρκοθετούν το πεδίο για την περίπτωση που δεν θα αποτραπούν οι εκλογές , οι οποίες -σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα δώσουν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο που μπαίνει σε εφαρμογή δεν είναι άλλο από το περιβόητο σχέδιο της «αριστερής παρένθεσης». 

Της Βασιλικής Σιούτη

Πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν για επιχείρηση «φυγάδευσης» των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ του ΤΧΣ (το περίφημο μαξιλάρι,  που είναι ομόλογα σε ηλεκτρονική μορφή, άμεσα ρευστοποιήσιμα και που κατέχει το ΤΧΣ ). Αυτή θα είναι η τελευταία πράξη της κυβέρνησης  με προφανή σκοπό να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια  του Αλέξη Τσίπρα , προκειμένου αυτός να μην μπορέσει  να υλοποιήσει το πρόγραμμα των πρώτων ημερών που είχε εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση της  Θεσσαλονίκης, για το οποίο είχε υπολογίσει ως πηγή χρηματοδότησης και μέρος των χρημάτων αυτών .

 Η κυβέρνηση έχει οδηγηθεί εδώ και καιρό σε αδιέξοδο  και σε κάθε περίπτωση δεν διαφαινόταν ότι μπορούσε να αντέξει για πολύ ακόμα. Για αυτό και άρχισε  να βάζει σε εφαρμογή την στρατηγική της επόμενης περιόδου,  που αφορά κυρίως  το πώς θα παγιδεύσει  τον ΣΥΡΙΖΑ πριν καν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση της  χώρας. 

Βασική επιδίωξή του Αντώνη Σαμαρά και των δανειστών είναι να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει ούτε καν το πρόγραμμα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη.  Ένα  πρόγραμμα ελάχιστων  (σε σχέση  με το κανονικό) μέτρων των πρώτων ημερών , που παρουσιάστηκε ως σχέδιο άμεσης ανακούφισης των θυμάτων  της  λιτότητας  και αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης. Σύμφωνα με όσα έχει  ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ,αυτό  θα εφαρμοστεί αμέσως μόλις αναλάβει  την εξουσία, πριν αρχίσει η διαπραγμάτευση  και μέρος της χρηματοδότησης , είχε πει ότι θα προερχόταν από το περίφημο  μαξιλάρι του ΤΧΣ , που «περίσσεψε» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους δανειστές σχεδιάζουν τη «φυγάδευση» των 11 δισεκατομμυρίων του ΤΧΣ,  ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να τα αξιοποιήσει όταν αναλάβει.

Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να ναρκοθετήσει το πεδίο και να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί, παρά μόνο αν αρνηθεί το πρόγραμμά της και μεταλλαχθεί και αυτή σαν την «αντιμνημονιακή» Ν.Δ του Α. Σαμαρά.
Το Βερολίνο θα επιμείνει στους 19 όρους που βάζει η τρόικα στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης και στους 7 όρους των δανειστών για την πιστοληπτική γραμμή  (για να μας ξαναδανείσουν τα χρήματα που έχουμε ήδη δανειστεί με σκληρούς όρους) .  Όσο για τον Σόιμπλε, κανείς δεν αμφιβάλλει ότι στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός και του μιλήσει για κούρεμα, θα απαντήσει με τη γνωστή ατάκα, αλλάζοντας απλώς το μικρό όνομα: «Forget it Alexis”.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να καταθέσουν άμεσα ερώτηση προς την κυβέρνηση για το που βρίσκονται τα λεφτά του ΤΧΣ και για το ποιες ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν.

Εντωμεταξύ ,  τεράστια επιχείρηση   δυσφήμησης του ΣΥΡΙΖΑ  ξεκινά στα γερμανικά ΜΜΕ εντός των επόμενων ημερών, κωδικός της οποίας θα μπορούσε να είναι η λέξη “ Schreckgespenst”,  που σημαίνει  κάτι σαν το «φάντασμα του τρόμου»  και πρόκειται για μία λέξη με την οποία άρχισαν ήδη να περιγράφουν την προοπτική διακυβέρνησης της Ελλάδας από την αριστερά.

Ήδη τα πρώτα δημοσιεύματα της περιόδου που εγκαινιάζεται,  μιλούν για τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα «πρώην μέλος σταλινικού κόμματος», γράφουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας κομμουνιστής που θέλει να κουρέψει το ελληνικό χρέος, δηλαδή «να χάσουν οι γερμανοί φορολογούμενοι τα χρήματά τους».  Γράφουν ακόμα ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εξυγίανση των δημοσιονομικών (εννοούν την λιτότητα) και ότι αν και λέει ότι αυτά  θα τα κάνει εντός ευρώ,  οι αναγνώστες να μην έχουν καμία αμφιβολία ότι θέτει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.  Με δυο λόγια: ισχυρίζονται ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει το πρόγραμμά του και υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, η Γερμανία θα τους πετάξει έξω από το ευρώ.

Όλα δείχνουν ότι δανειστές και κυβέρνηση αρχίζουν έναν ανελέητο πόλεμο προκειμένου είτε να ηττηθεί η αριστερά πριν καν  αναλάβει την εξουσία, είτε αν αναλάβει να αποτελέσει μία πολύ σύντομη παρένθεση.  Τα «όργανα» αρχίσαν και είναι τα τύμπανα του πολέμου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε και πώς θα γίνονται οι αιτήσεις για το κουπόνι των 230 ευρώ για δωρεάν λάπτοπ ή tablet και ίντερνετ

Μέσα στις επόμενες ημέρες, πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η προκήρυξη από το ΤΕΕ του προγράμματος«Ψηφιακή Αλληλεγγύη» μέσω του οποίου θα χορηγηθούν σε 289.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωικό Μέρισμα, δωρεάν λαπτοπ ή τάμπλετ αλλά και σύνδεση στο ίντερνετ για ένα χρόνο.

Η ηλεκτρονική αίτηση που θα κάνουν οι δικαιούχοι θα γίνεται στην ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος στο e-inclusion.gr το οποίο όμως ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί αλλά αναμένεται να ενεργοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μπαίνουν στο e-inclusion.gr με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη»

Οι δικαιούχοι θα παίρνουν στα χέρια τους το κουπόνι αξίας 230 ευρώ με το οποίο θα μπορούν να αγοράσουν tablet ή laptop.

Ταυτόχρονα, ο κάθε δικαιούχος θα εξασφαλίζει έκπτωση 12 ευρώ τον μήνα μέχρι και τον Οκτώβριο του 2015 για την απόκτηση ή διατήρηση ευρυζωνικής σύνδεσης internet. Τέλος, το πακέτο περιλαμβάνει και 60 ευρώ για εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:


Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα

Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους

Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους

Δυτική Ελλάδα με 57.702 δικαιούχους

Ιόνια Νησιά με 13.220 δικαιούχους

Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους

Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και

Κρήτη με 40.527 δικαιούχους

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

375 εργαζόμενοι της ΑΓΝΟ στον δρόμο

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, 22 στρέμματα σύγχρονων εγκαταστάσεων ρημάζουν με την ιστορική συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία να διασύρεται και απαξιώνεται με χρέη τα οποία ακόμη δεν έχουν αποδειχθεί πως προέκυψαν.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ιστορικά σκανδαλώδους εξαγοράς της γαλακτοβιομηχανίας εκ μέρους της ΚΟΛΙΟΣ το 2003.

Η διοίκηση του σωματείου με ειδικό σημείωμα προς τα ΜΜΕ ανακοινώνει τους «τίτλους τέλους» για την ΑΓΝΟ με την υπόθεση των μεθοδευμένων χρεών που φόρτωσε σε αυτή η ΚΟΛΙΟΣ όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει αδιερεύνητη από την πολιτεία.

Όπως ακριβώς αναφέρει η διοίκηση του σωματείου «Κάποιος πήρε αυτή τη γαλακτοβιομηχανία ελεύθερη χρεών και σε λιγότερο από δέκα χρόνια την οδήγησε στην καταστροφή».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το σωματείο, τον Ιούνιο του 2003 η ΚΟΛΙΟΣ εξαγόρασε την ΑΓΝΟ Α.Ε. απαλλαγμένη χρεών (απουσία χρεών, αναγνωρισιμότητα του Σήματος και υποστήριξη εκ μέρους του καταναλωτικού κοινού), στην πορεία των ετών υπό τη Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. η οικονομική της κατάσταση χειροτέρευσε και από τον Αύγουστο του 2012 η ΑΓΝΟ άρχισε να μην ανταποκρίνεται στις οικονομικές της υποχρεώσεις έναντι των πιστωτών της.

Η ΑΓΝΟ υπέβαλε στη συνέχει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 επικαλούμενη έλλειψη ρευστότητας και αδυναμίας αποπληρωμής των υποχρεώσεών της. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι δηλαδή την συζήτηση της αίτησής της η ΑΓΝΟ προσπαθούσε να πληρώνει επιλεκτικά ορισμένα από τα χρέη της με αποκλειστικό σκοπό η ΑΓΝΟ να επιτύχει τη συνέχιση της λειτουργίας της και την υποστήριξη εκ μέρους των πιστωτών της αίτησης για υπαγωγή στο άρθρο 99.

Να σημειωθεί ότι η ΑΓΝΟ είχε παύσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα από τις 10/03/2013.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ακόμη ότι «η εκ μέρους της ΑΓΝΟ μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών της οφείλεται στο γεγονός ότι είχε περιέλθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία αντιμετώπισής τους, δηλαδή σε κατάσταση παύσεως πληρωμών” και “Όσες καταβολές έγιναν μετά τον Αύγουστο του 2012 ήταν μεθοδευμένες εκ μέρους της διοίκησης της ΑΓΝΟ».

«Δεν αποδείχθηκε ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν σε εξόφληση μέρους των υποχρεώσεων ήταν πράγματι χρήματα προερχόμενα από τα ταμεία της ΑΓΝΟ, αφού, όπως αποδείχθηκε, η οικονομική διαχείριση της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ ήταν κοινή σε σημείο που να μην είναι σαφές με τίνος χρήματα γίνονταν οι όποιες καταβολές.

Οι καταβολές προς την ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. που επικαλείται η ΑΓΝΟ, δεν αποδείχθηκε ότι έγιναν με χρήματα της ΑΓΝΟ, καθώς η ΑΓΝΟ δεν είχε καμία ρευστότητα ήδη το Δεκέμβριο του 2012» αναφέρεται συγκεκριμένα.

Εξάλλου όπως σημειώνει το σωματείο μεταξύ της ΑΓΝΟ και της ΚΟΛΙΟΣ υφίσταται μία ιδιότυπη σχέση εξάρτησης με την ΑΓΝΟ να οφείλει στην ΚΟΛΙΟΣ περισσότερα από 10 εκατ. €, που είχε φτάσει μέχρι 13,5 εκατ. €. Το ποσό αυτό μεταβαλλόταν με διάφορες εκατέρωθεν καταβολές και συμψηφισμούς που γίνονταν άτυπα και χωρίς διαφάνεια, με μόνο συμβαλλόμενο και για τις δύο εταιρείες το Νικόλαο Κολιό.

Το σκάνδαλο που υποκρύπτεται πίσω από αυτή την σχέση είναι ότι ακόμη δεν έχει προκύψει καμία απόδειξη για την αιτία της οφειλής της ΑΓΝΟ προς την Κολιός και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με το σωματείο, οι μεταβιβάσεις της ΑΓΝΟ προς την ΚΟΛΙΟΣ (οχήματα και χρήση σήματος) πρέπει να ελεγχθούν στα πλαίσια της πτωχευτικής διαδικασίας ως εικονικές.

«Από όλα αυτά προκύπτει ότι η Διοίκηση της ΚΟΛΙΟΣ και της ΑΓΝΟ ήταν κοινή, όπως κοινή ήταν και η οικονομική διαχείριση, κατά τρόπο που να είναι αδύνατος ο διαχωρισμός των εταιρικών περιουσιών, καθώς οι συναλλαγές των εταιρειών ήταν εντελώς αδιαφανείς και γίνονται με μόνο συμβαλλόμενο μεταξύ των εταιρειών των ίδιο το Ν. Κολιό. Έτσι πτώχευσε κι η ΑΓΝΟ» καταλήγει στο σημείωμά της η διοίκηση του σωματείου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην τελική ευθεία για τη δίκη του Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για τη δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς ήδη ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει στα χέρια του τα ονόματα των δικαστών, εκ των οποίων θα κληρωθούν τα 13 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου που θα δικάσει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες μέρες, το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, με οριστικό και αμετάκλητο βούλευμά του, παρέπεμψε, σύμφωνα με νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον κ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στον πρόεδρο της Βουλής κατάλογο με τα ονόματα 35 δικαστών και εννέα αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, ενώ από την πλευρά του, το Συμβουλίου της Επικρατείας διαβίβασε κατάλογο με τα ονόματα 57 δικαστών,

Η τελική επιλογή των ονομάτων των δικαστών που θα μπουν στην κληρωτίδα, θα γίνει από τη νομική υπηρεσία της Βουλής, αφού προηγουμένως διαγραφούν τα ονόματα όσων έχουν κώλυμα σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Βουλής σε δημόσια συνεδρίαση θα κληρώσει μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας, τα 13 τακτικά και 6 αναπληρωματικά μέλη για τη συγκρότηση του Ειδικού Δικαστηρίου. Από τον Άρειο Πάγο τακτικά μέλη θα είναι 7 και από το Συμβούλιο της Επικρατείας 6. Στην ίδια συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα κληρωθεί και ο εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου καθώς και ο αναπληρωτής του. Η κλήρωση του ονόματος του εισαγγελέα και του αναπληρωτή του θα είναι μεταξύ των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Καθήκοντα προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου θα ασκήσει ο ανώτερος σε βαθμό από τα μέλη του Αρείου Πάγου, ενώ σε περίπτωση ομοιόβαθμων, πρόεδρος θα είναι ο αρχαιότερος των αρεοπαγιτών.

Ο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει στη συνέχεια και σε διάστημα 40 έως 60 ημερών να προσδιορίσει την ημερομηνία της δικασίμου, κατά την οποία θα ξεκινήσει η δίκη. Σημειώνεται, ότι η δίκη του κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να ξεκινήσει, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, μετά την 11η Φεβρουαρίου 2015.

Στην περίπτωση που έχουν προκηρυχθεί εκλογές εκείνο το διάστημα , τότε θα συνέλθει το Ειδικό Δικαστήριο και θα αναβάλει την έναρξη της δίκης, ενώ θα ορίσει νέα δικάσιμο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου αντιμετωπίζει το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμο 1608/1950 που προβλέπει αύξηση των ποινών για τους καταχραστές του Δημοσίου. Στην περίπτωση αυτή, η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι μέχρι και ισόβια κάθειρξη, εφόσον δεν του αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών βαρύνεται με το κακουργηματικού επιπέδου αδίκημα (λόγω των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950) της απόπειρας απιστίας και είναι αντιμέτωπος με την ποινή της κάθειρξης από δέκα έως 20 χρόνια.

Εάν για το δεύτερο αυτό αδίκημα αναγνωριστούν στον κ. Παπακωνσταντίνου ελαφρυντικά, τότε η προβλεπόμενη ποινή είναι από δύο χρόνια φυλάκιση έως κάθειρξη 12 ετών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΟΠΥΥ: Τρίμηνη παράταση των συμβάσεων με τους ιδιώτες γιατρούς

Παρατείνει για τρεις μήνες τις συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς ο ΕΟΠΥΥ, μετά από σχετική συμφωνία του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τη διοίκηση του Οργανισμού.

Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα έχουν κάλυψη μέσω των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μέχρι και τον ερχόμενο Μάρτιο.

Μέσα σε αυτό διάστημα, θα συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για τις νέες συμβάσεις γιατρών και ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, κ. Μιχάλης Βλασταράκος μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στο άνοιγμα του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών, χωρίς αποκλεισμούς, στην προκήρυξη των επισκέψεων σε γιατρούς με βάση τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού, καθώς και το ζήτημα της κοστολόγησης των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων, που είναι θεσμική αρμοδιότητα των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε τις νέες προθεσμίες για τα αυθαίρετα

Τη δυνατότητα παράτασης της ισχύος του ν. 4178/13 για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτιρίων ή χρήσεων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες. Η παράταση θα δίνεται όσες φορές κριθεί απαραίτητο.

Η ισχύς της υπάρχουσας ρύθμισης για τα αυθαίρετα λήγει τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο απέρριψε τις προσφυγές ενάντια στη συνταγματικότητα του νόμου. Στο νέο πολυσέλιδο πακέτο τροπολογιών που κατατέθηκε στο «παρά πέντε» της ψήφισης του νόμου περιλαμβάνεται πλήθος μικρών και μεγάλων τροποποιήσεων της πολεοδομικής και δασικής νομοθεσίας.

Μεταξύ άλλων:

- Προβλέπεται δυνατότητα παράτασης στις προθεσμίες του ν. 4178/13 για τα αυθαίρετα που, κατά δήλωση των δύο τελευταίων υπουργών ΠΕΚΑ, θα τελείωνε τον Φεβρουάριο του 2015.

- Προβλέπεται η δημιουργία «Κεντρικού Συμβουλίου Επιθεώρησης» υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και άλλων εμπλεκομένων υπουργείων, το οποίο θα μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο των Επιθεωρητών, πριν καταλογιστούν τα πρόστιμα ή έπειτα από προσφυγή του θιγομένου.

- Επιτρέπεται η κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού μέσα σε αναδασωτέες εκτάσεις (λ.χ. καμένες).

- Προβλέπεται η ταυτόχρονη έκδοση αδειών κατεδάφισης και νέας δόμησης για μεγάλα κτίρια.

- Παρατείνεται κατά ένα έτος η έκδοση αδειών με τον παλαιό οικοδομικό κανονισμό.

- Επιτρέπεται να γίνονται υπερβάσεις στη δόμηση για εγκαταστάσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων μέσα σε μικρούς οικισμούς.

- Διευκολύνεται περαιτέρω η δόμηση στα «τυφλά» οικόπεδα.

- Μειώνονται τα κατώτερα πρόστιμα για ρύπανση υδάτων.

Τέλος, παρατείνεται κατά 5 χρόνια η λειτουργία του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς δεν έχει προχωρήσει η διπλή ανάπλαση και επιτρέπεται για 5 χρόνια η εξαίρεση από την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων του γηπέδου που δεν πληρούν προϋποθέσεις νομιμοποίησης, αλλά έχουν ελεγχθεί στατικά και κρίνονται ασφαλείς.

Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

1,2 ΔΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥΛΗΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

Η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε στεγαστικά δάνεια Ελλήνων πελατών της, στον όμιλο ΚΚR !!!

Με τι κούρεμα πουλήσατε τα δάνεια κύριε Σάλλα ;;;
Με 50% ή περισσότερο ;;;
Και με τι προμήθειες στους μεσάζοντες ;;;
Δεν ήταν καλύτερα για την τράπεζα να τα κουρέψετε στους ίδιους τους δανειολήπτες, που μάλιστα σας διέσωσαν ως φορολογούμενοι, χωρίς να πληρώσετε δεκάρα τσακιστή για προμήθειες ;;;
Ή μήπως τελικά όλο το παιχνίδι γίνεται για τις προμήθειες ;;; 
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι συμφώνησε με την KKR τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος για τη μεταβίβαση, μέσω τιτλοποίησης, χαρτοφυλακίου περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Οι εταιρείες του σχήματος θα τελούν υπό τη διαχείριση ή/και τον έλεγχο της ΚΚRCredit, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα αναλάβει την τραπεζική εξυπηρέτηση (servicing) του χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από ενήμερα όσο και από μη εξυπηρετούμενα δάνεια καθώς και από μετοχικούς τίτλους.

Η συμφωνία προβλέπει ότι funds υπό τη διαχείριση της KKRCredit θα καταστήσουν διαθέσιμη στις εταιρείες του μεταβιβαζόμενου χαρτοφυλακίου πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους μέχρι €300 εκατ. ευρώ και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα αναλάβει η KKRCredit με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας του.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2015, μετά τη πλήρωση των κανονιστικών και λοιπών προαπαιτούμενων.
 
Η KKR συγκαταλέγεται στους κορυφαίους παγκοσμίως επενδυτικούς οίκους, έχοντας υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας $96,1 δισ. ενώ διαθέτει σημαντική προϊστορία σε διεθνείς επενδύσεις ανά την υφήλιο, επιδιώκοντας τη δημιουργία αξίας με την εισφορά κεφαλαίων μακροπρόθεσμου ορίζοντα, την στρατηγική σκέψη και την εισαγωγή βέλτιστων πρακτικών στη λειτουργία των εταιρειών.
Σύμβουλοι της Τράπεζας στη συναλλαγή είναι οι DeutscheBankAG, Shearman & SterlingLLP και η Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη. Σύμβουλοι της KKR στη συναλλαγή είναι οι Weil, Gotshal & Manges, Karatzas & PartnersLawFirm, ArthurCoxandDeloitteLLP.
FMVOICE PEIRAEUS YPERVASI
 
defencenet


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λόγω»Ανάπτυξης», Mπαίνει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας

Μέχρι αύριο αναμένεται να μπει λουκέτο στην μεγαλύτερη χαλυβουργία της χώρας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί τους εργαζόμενους.

Πρόκειται για την Hellenic Steel μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο του χάλυβα και ο μοναδικός παραγωγός στον τομέα της ψυχρής έλασης στην Ελλάδα….

H εταιρία έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, απόφαση η οποία ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο. Η ανησυχία που επικρατεί στους εργαζομένους είναι μεγάλη, ενώ όπως ενημερώθηκαν από την διοίκηση θα τους δοθεί άδεια, μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα της πώλησης της χαλυβουργίας.

Ηδη γερμανοί αλλά και ρώσοι επενδυτές έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση της εταιρίας, χωρίς ωστόσο να θεωρείται τίποτα ακόμη βέβαιο. Το θέμα Hellenic Steel έγινε γνωστό τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από επιστολή των εργαζομένων της εταιρίας στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, οι οποίοι ζητούσαν την λήψη μέτρων προκειμένου η εταιρία να μην «κατεβάσει ρολά».

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να μεσολαβήσει στην ιταλική κυβέρνηση και στη μητρική εταιρεία ILVA ώστε να αποτραπεί η εκκαθάριση της ελληνικής εταιρείας και να δοθεί παράταση χρόνου για να αναζητηθούν άλλες λύσεις (αγοραστές, επενδυτές, κ.α.).

Και όλα αυτά λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η μητρική ILVA, η οποία τον Ιούνιο του 2013 τέθηκε υπό επιτροπεία λόγω σοβαρών προβλημάτων πρόκλησης περιβαλλοντικής ρύπανσης της μονάδας του Τάραντα και επί του παρόντος τελεί υπό τη διαχείριση έκτακτου, ο οποίος διορίστηκε από την ιταλική κυβέρνηση. H ILVA αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια κρίση εισοδημάτων και ρευστότητας, η οποία οφείλεται σε σοβαρές διαχειριστικές ζημιές που καταγράφηκαν τα τελευταία δύο χρόνια.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κικίλιας… Το νέο «αγαπημένο παιδί» των δανειστών βοηθά τη Νέα Τάξη Πραγμάτων να εισχωρήσει στην Ελλάδα

Με τη βοήθεια του Αντώνη Σαμαρά και του νέου «αγαπημένου παιδιού» της Τρόικα και των δανειστών, Βασίλη Κικίλια… Τα ταξίδια του οποίου σε ΗΠΑ και Ισραήλ «έπιασαν τόπο» και σιγά σιγά θα αποκαλύπτονται τα εφόδια που έφερε μαζί του από εκεί… Τα οποία με πρόσχημα την ασφάλεια του πολίτη, σε λίγο καιρό θα μετατραπούν σε διώκτη του πολίτη και υπερόπλο για την καταστολή του…

Εξι ισραηλινά drones (τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροπλάνα) παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σ επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, θα χρησιμοποιεί σε λίγες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ στην προσπάθεια καταδίωξης Ελλήνων και ξένων ενόπλων. Παράλληλα θα χρησιμοποιούνται και για την επιτήρηση των συνόρων για να γίνονται αμέσως αντιληπτά πλοία με λαθρομετανάστες που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια. Την απόκτηση των drones που κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο περίπου 800.000 ευρώ (κατά τα άλλα λεφτά δεν υπάρχουν…) συμφώνησε στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Ισραήλ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος παρακολούθησε και σχετική επίδειξη.
Κρατήστε μια λεπτομέρεια: το ακριβές επιχειρησιακό σχέδιο χρήσης τους θα συνταχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το… τυράκι για την απόκτηση τους: Η απόκτηση των τηλεκατευθυνόμενων αεροπλάνων που θα φέρουν θερμικές κάμερες και άλλο εξοπλισμό προωθήθηκε από τον Βασίλη Κικίλια ύστερα και από «εμπλοκή» με τις πτήσεις των ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ στη μεγάλη φυγή των καταζητούμενων ληστών του Διστόμου, τον περασμένο Αύγουστο. Τότε είχε υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην απογείωση των εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ που δεν εντόπισαν το ταχύπλοο διαφυγής των ληστών. Αυτό είναι το πρόσχημα… Άσχετα να χρησιμοποιηθούν για την μυστική καθημερινή παρακολούθηση των πολιτών και βοήθεια στην καταστολή διαδηλώσεων…
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ἐμεῖς θὰ τραγουδᾶμε: «χαῖρε ὤ χαῖρε Ἐλευθεριά!» στά ἀποκαϊδια της Εὐρώπης σας…. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ !

Στα αποκαϊδια της “Ευρώπης” σας,εμείς θα χορεύουμε χαμογελαστοί και θα τραγουδάμε,”χαίρε,ω χαίρε,λευτεριά!!!”

Και για  όσους φοβούνται τη φτώχεια, ακούστε…..

Κάποτε σε αυτή τη Χώρα μεγαλουργούσαν οι φτωχοί γιατί όσα θα έχαναν ήταν ανεκτίμητα….

Σκεφτείτε πως ήμασταν πάμπλουτοι……..είχαμε τον ήλιο μας ,λαμπρό να μας κοιτά πάντα….τη 

Θάλασσα που μας έψηνε δέρμα,νου,καρδιά και τη ματιά μαζί…..

Την λευτεριά να καθόμαστε στα βράχια και να γελάμε,να κλαίμε,να σιωπούμε……..

Το κυριακάτικο τραπέζι…..τις μυρωδιές και τα χαμόγελα………

Τις γιορτές μας…….τη ρετσίνα να ρέει σα χρυσό ρέμα σε λαρύγγια ζωντανά……………..

Κι ύστερα φτωχύναμε………χάσαμε το τραγούδι μας,το γέλιο μας,τη ζωντάνια στα μάτια μας…………

Τρέχαμε να προλάβουμε να χορτάσουμε τις τσέπες μας και πείνασε ο νους και η ψυχή μας…………..

Ποιος άμοιρε σε έχρισε “ευρωπαίο”;…..Εσένα τον Ελληνα.το Ζορμπά,το λεύτερο αγρίμι;

Πως τόλμησες να απαρνηθείς το γέλιο σου,τον ήλιο σου,τη θάλασσα για να φορέσεις ξενικό μανδύα;

Σταμάτησες να χαιδεύεις τα κύματα,το χώμα κι άρχισες να σφίγγεις δέρμα βρωμικο και χρυσό που γυάλιζε προδοσία και αμάθεια και λησμονιά……..

Και τώρα γιατί φοβάσαι;

Ξέχασες τη μυρωδιά του χώματος;….την αίσθηση του αλατιού στο δέρμα;….Ξέχασες πως είναι να χαμογελάς;;;

ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ,ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΞΑΝΑ ΤΗ ΓΗ,ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…….ΕΙΣΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΑ!!
ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ……ΣΑΠΙΣΑΝ!….ΚΑΙ ΜΑΖΙ Μ ΑΥΤΑ ΣΑΠΙΣΑΝ ΚΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ!

ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥΣ!….ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ ΠΩ Σ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΤΕΡΟΣ!
 Ανταλλαγή καλή……τα αρώματά σας με το γιασεμι……τ αυτοκινητα σας με μια μικρη ξύλινη βαρκούλα…..τα χρήματα σας με τον ήλιο και τη θάλασσα στα μάτια μας……ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΑΣ…ΜΕ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΜΑΣ!!!
ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ………για χαρη σου……..

                


olympia.gr και εδω

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καμπανάκι σε παιδικούς σταθμούς – Εμφανίστηκαν κρούσματα κοξάκι

Αυξημένα κρούσματα του ιού κοξάκι παρατηρούνται το τελευταίο δίμηνο σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία ειδικά του νομού Λαρίσης αλλά και άλλων περιοχών της χώρας ενώ μεμονωμένο κρούσμα υπήρξε τον Νοέμβριο και σε παιδικό σταθμό στο Ζεφύρι Αττικής.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση με πληροφορίες για τον ιό, που ανήκει στους εντεροϊούς και συναντάται σε δύο τύπους , τον Α και τον Β.

Τα κρούσματα που παρατηρούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα οφείλονται στον τύπο Α, που προκαλεί μια ήπια μορφή ίωσης, σαν γρίπη.

Η λοίμωξη κοξάκι εμφανίζεται με συμπτώματα από το αναπνευστικό και το εντερικό σύστημα και προσβάλλει το δέρμα τω χεριών, των ποδιών και του στόματος προκαλώντας χαρακτηριστικό εξάνθημα.

Το άτομο νιώθει κόπωση, έχει υψηλό πυρετό και χάνει την όρεξή του για φαγητό. Ο ιός μεταδίδεται από την άμεση επαφή των υγρών του στόματος μέσω του φτερνίσματος και του βήχα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον ιό της γρίπης και του απλού κρυολογήματος.

Τα πρώτα συμπτώματα που παρουσιάζει ο ασθενής είναι αιφνίδιος υψηλός πυρετός, εξανθήματα σε χέρια πόδια και στόμα, στοματίτιδα, πονοκέφαλος, απώλεια όρεξης και κόπωση.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λεωφορεία -Νεα παραχώρηση δραστηριοτήτων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Λόγω της δεδομένης έλλειψης προσωπικού οδηγών λεωφορείου, δρομολόγια του Πάτρα-Κιατο-Πάτρα εχουν αρχίσει κ πραγματοποιούνται απο το το ΚΤΕΛ που υπογράφει συμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ... Την ίδια ώρα λεωφορεία σαν αυτο της φωτογραφίας δίπλα κυριολεκτικά σαπίζουν στα αμαξοστάσιο λόγω της έλλειψης προσωπικού!

Εμείς ξανά ρωτάμε  τους υπεύθυνους του συνδικαλιστικού κινήματος στον σιδηρόδρομο.

Τελικά συνάδελφοι ποια πολιτική οδηγεί στο κλείσιμο και στην παραχώρηση δραστηριοτήτων των σιδηροδρομικών εταιρειών;

Μήπως αυτη του βάλτε πλάτη που ακολουθεί το κίνημα χρόνια τωρα;

Γιατι φτάσαμε στο δια ταύτα και το μονο που βλέπουμε καθημερινά ειναι να χάνονται συνεχώς δραστηριότητες.

Έτσι φυσικά προχωράει ποιο εύκολα κ η πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που άλλωστε στοχεύει σε τέτοιες πρακτικές παραχώρησης έργου ..

Χωρίς προσλήψεις δεκαετίες τωρα , στο τέλος το μονο που θα μείνει θα ειναι τα γραφεία κ οι καρέκλες .....

Και το ιστορικό βάλτε πλάτη , που τελικά οδηγεί μαθηματικά στο κλείσιμο....

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

XΑΜΟΣ στην Ισπανία- Έριξαν ΙΧ φορτωμένο βουτάνιο στα γραφεία της κυβέρνησης!

Ένας κατεστραμμένος Ισπανός επιχειρηματίας έριξε το αυτοκίνητό του, στο οποίο είχε φορτώσει δύο φιάλες  βουτανίου, στην έδρα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) , ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο άνδρας συνελήφθη. Οι φιάλες δεν εξερράγησαν.

“Ενας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό στην πρόσοψη της έδρας του Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη.

Στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο φιάλες βουτανίου και ένας εκρηκτικός μηχανισμός”, που δεν εξερράγησαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. “Δεν υπάρχουν τραυματίες”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

“Ο άνδρας είναι επιχειρηματίας που έχει χάσει τα πάντα”, διευκρίνισε.

Η περιοχή έχει αποκλεισθεί από την αστυνομία. Πυροτεχνουργοί εξετάζουν το αυτοκίνητο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Δημοκρατία καίγεται κι ο δημοκράτης λούζεται

Όσο σκατό κουβαλάνε στο κεφάλι τους οι ψηφίσαντες «Σταύρο Δήμα» άλλο τόσο σκατό κουβαλάνε και όλοι οι υπόλοιποι.

Πώς είναι δυνατόν να είσαι με τον λαό όταν την ημέρα της ψηφοφορίας για τον «ιερό θεσμό», η Κομισιόν απειλεί τον ίδιο λαό για το 2015 με νέα μέτρα; Αυτόν τον ίδιο λαό που δήθεν εσύ, βουλευτάκο «αντιστασιακέ» τον εκπροσωπείς.

Πώς είναι δυνατόν να ψωνίζεις «δημοκρατία» στο υποκατάστημα της Ε.Ε που έχει το όνομα «Βουλή των Ελλήνων» μόνο και μόνο για να υπηρετήσεις συμφέροντα Τραπεζών;

Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεσαι ότι εν μέσω των καλλιστείων για τον καλύτερο Πρόεδρο Δημοκρατίας τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ψηφίζουν για το αν θα παραμείνεις για τουλάχιστον δύο μήνες σε παράταση προγράμματος της Τρόικα;

Ποιον δουλεύετε, ωρέ; Τι «Παρών» και κουραφέξαλα από την στιγμή που η Κομισιόν σε μπουκώνει με μέτρα, με δηλώσεις των επιτρόπων της και με ένα Βερολίνο που αν δεν σκύψει κι άλλο ο ελληνικός λαός θα τον στήσει στον τοίχο; Στην Ελλάδα ψήφιζαν για «Σταύρο Δήμα» και στο Βερολίνο η εκεί Βουλή αποφάσιζε για το αν θα τραβήξει το μαρτύριο των Ελλήνων κι άλλο.

Πόση αντοχή έχει το «Παρών» και το «Απών» απέναντι στα στοιχεία ότι το 40% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκονται ένα βήμα πριν την πείνα; Δώστε ένα κομμάτι ευρωπαϊκή δημοκρατία «Παρόντες» και «Απόντες» να μην αναγκαστούν οικογένειες να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για ένα αξιοπρεπές χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στολίστε το δέντρο της Δημοκρατίας φέτος με «Παρών», «Απών» και «Σταύρο Δήμα» να φωτιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά, να μπει στις καρδιές των Ελλήνων το Ευρωπαϊκό Νοικοκυραίικο Πνεύμα και ας μην έχουν ρεύμα για τα λαμπάκια της made in China δημοκρατίας που τους φορέσατε.

Η Ελληνική Βουλή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα πολυκατάστημα Jumbo. Θα βρείτε ψήφους με 1 ευρώ. Κουκουεδάκια να κρατάνε μουτράκια, Δημαράκια να τρίβουν τα χεράκια, Χρυσαυγιτάκια με κλαμένα τα ματάκια, Πασοκάκια με χρυσά κουταλάκια, Συριζάκια με ευρωπαϊκά κονδυλιάκια και Νδκρατάκια να βαράνε παλαμάκια. Κουκλάκια με μπαταρίες βισματωμένες από την Ε.Ε στην βιτρίνα της Jumbo Δημοκρατίας σας και απέξω το χάος. Στοιβαγμένος λαός να προλάβει την 31η Δεκεμβρίου να κλείσει δόσεις χαρατσιών, να παραδώσει πινακίδες αυτοκινήτων, να βάλει την ζωή του ενέχυρο για να αντέξει να δει την 1η Ιανουαρίου ελπίζοντας ότι κάθε θα αλλάξει. Οι «Παρόντες» και οι «Απόντες» έχετε από την 17η Δεκεμβρίου την ευθύνη για το σκοινί που θα σφίξει ακόμη πιο πολύ γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων.

Πανηγυράκι στήνετε για εθνικές εκλογές και τίποτε παραπάνω. Για το ποιος θα υπογράφει δάνεια ενδιαφέρεστε και όχι αν τα δάνεια θα τα πληρώσουν οι έχοντες την θηλιά στο λαιμό. Δεν μίλησε κανείς για κανένα πρόγραμμα εκτός Ε.Ε. Μην πάθει τίποτε η Ε.Ε σας.

Έχετε χεστεί όλοι σας τι βλέπουν τα μάτια των παιδιών επί καθημερινής βάσεως. Αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν από φόρους και μέτρα είναι οι πραγματικοί και ανόθευτοι ρεπόρτερς που λένε την αλήθεια. Σαν τα παιδιά του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης που πριν κλείσουν τα 12 τους χρόνια στις εκθέσεις δεν γράφουν «Ω, πόσο αγαπώ την Πατρίδα μου» αλλά περιγράφουν πώς υπάλληλοι της ΔΕΗ με συνοδεία ΜΑΤ έκοβαν το ρεύμα από τα σπίτια τους. Ολόκληρα τετράγωνα οικισμού χωρίς ρεύμα με διαταγές της Ε.Ε. Όχι, λατρεμένοι «Παρόντες», «Απόντες» και «Σταύρος Δήμας», δεν είναι η ανάγκη της χώρας που κάνει τα παιδιά μάρτυρες εγκλημάτων, είναι το δικό σας «Παρών», «Απών» και «Σταύρος Δήμας» που αναγκάζει παιδιά να γίνονται μάρτυρες της εκτέλεσης της αξιοπρέπειας των γονέων τους.

Από την στιγμή που δώσατε το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται η Δημοκρατία με ονοματεπώνυμο «Σταύρος Δήμας» και να μην υπάρχει το δικαίωμα του ΟΧΙ για να μην χαρακτηριστείτε φασίστες αν δεν αποδέχεστε το «Σταύρος Δήμας – Δημοκρατία», δεν τρομοκρατήσατε την Δημοκρατία αλλά την σκοτώσατε. Από την στιγμή που συμμετέχετε σε αυτή την φασιστική διαδικασία έχετε όλοι μερίδιο ευθύνης. Με ματωμένα λεφτά πληρώνεστε, με καθίκια δοσίλογους συναγελάζεστε, τον ίδιο βρωμοαέρα αναπνέετε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και γυρνάτε στα ζεστά σπίτια σας να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας που γίνονται μάρτυρες της δικής σας πουστι@ς.-

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Μακριά από το σπίτι μας»… Οικογένεια πήρε τα όπλα και την κατάσταση στα χέρια της (Βίντεο)

«ΟΧΙ στο σπίτι μας»! Στην Αλαμπάμα, οικογένεια πήρε την κατάσταση στα χέρια της και κράτησε τους ληστές σε καταστολή υπό την απειλή όπλου μέχρι να έρθει η αστυνομία και να τους συλλάβει!

Η όλη δοκιμασία καταγράφηκε από την κάμερα.

Την Παρασκευή, η οικογένεια Wyatt, βρήκε το σπίτι της σπασμένο. Και την Κυριακή, οι φερόμενοι εγκληματίες επέστρεψαν στον τόπο του εγκλήματος. Ένα τοπικό τηλεοπτικό συνεργείο ειδήσεων βρέθηκε στο σπίτι της οικογένειας για πάρει συνέντευξη για το τι συνέβη την Παρασκευή, όπου είχαν κλαπεί δύο τηλεοράσεις και τα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Την ώρα που έκαναν τη συνέντευξη, η οικογένεια λέει ότι οι κλέφτες πέρασαν δίπλα από το σπίτι τους.



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ράσα με... off shore στο κακουργοδικείο

Την κατηγορία της «απάτης από κοινού, κατ' εξακολούθηση , σε βάρος ΝΠΔΔ», «υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση» και για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, κατ' επάγγελμα», αντιμετωπίζουν ένας μοναχός, ένας ιερομόναχος, μια μοναχή και τρεις λαϊκοί. 

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Μητρουλιάς, μεταξύ άλλων, ζητά την παραπομπή τους διότι: Ευθύνονται για 29 δανειακές συμβάσεις που ζημίωσαν την περιουσία του ησυχαστηρίου κατά 28 εκατ. ευρώ και ότι προέβησαν σ' αυτές τις ενέργειες για να αποκομίσουν περιουσιακό όφελος. Ποσό 4,2 εκατ. ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε προς όφελος του ησυχαστηρίου δηλαδή για την ανέγερση ιδρύματος απόρων και γερόντων αλλά περιήλθε στην περιουσία τους.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ, οι κατηγορούμενοι, το 2007 ίδρυσαν off shore εταιρεία στη Λιβερία που εγγυήθηκε δάνειο ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, με δικαιούχο το μοναστήρι. Με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης προσέγγιζαν πιστούς και τους έπειθαν να αγοράσουν αγροτεμάχια με τη λήψη δανείων στο όνομά τους. Επίσης, ιδιοποιήθηκαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα των δωρεών προς Ιερά Σκήτη του Αγίου Όρους.

Ο εισαγγελέας προτείνει πάντως στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης,  να μη γίνει κατηγορία εις βάρος της ηγουμένης κι εις βάρος μιας άλλης μιας μοναχής οι οποίες είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε επενδυτές στο Ντουμπάι η Intracom Telecom

Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Telecom, ήτοι του 49% της εν λόγω εταιρείας, σε επενδυτές στο Ντουμπάι, ανακοίνωσε η Intracom Holdings.

Όπως σημειώνεται, πραγματοποιήθηκε έναντι συνολικής ωφέλειας ποσού 47 εκατ. εκατ. ευρώ εκ του οποίου ποσό 35 εκατ. ευρώ είναι καταβλητέο σε μετρητά και ποσό 12 εκατ. ευρώ αφορά εκχωρούμενες στην εταιρεία απαιτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της ως παραπάνω μεταβίβασης, τερματίζονται όλες οι συμβατικές υποχρεώσεις και ευθύνες της Intracom Holdings από την προηγηθείσα πώληση του 51% της Intracom Telecom, τον Ιούνιο του 2006, αίρονται οι χορηγηθείσες από την εταιρεία εταιρικές και λοιπές εγγυήσεις υπέρ δανείων και εγγυητικών επιστολών της Intracom Telecom και η εταιρεία απαλλάσσεται από οποιεσδήποτε ευθύνες σε σχέση με τη διαχείριση ή ιδιοκτησία της Intracom Telecom.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευτελίζοντας τη δημοκρατία

Πριν από μερικές ώρες δημοσιεύτηκε στο φύλλο της κυβέρνηση η τελευταία (ελπίζουμε) Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Κάρολου Παπούλια με την οποία παρατείνεται για δύο ακόμα μήνες το μνημόνιο. Αλλά για πιο ακριβώς λόγο χρειάστηκε να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία είπαμε;

Του Κώστα Εφήμερου

Μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι πέρασε όλα τα δύσκολα μέτρα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) εξαιτίας της «έκτακτης ανάγκης» και για «την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων των δεσμεύσεων της στους δανειστές». Αυτή τη φορά όμως η κυβέρνηση του κύριου Σαμαρά θα πρέπει να μας εξηγήσει γιατί δεν έφερε την παράταση του μνημονίου ως τροπολογία στο νομοσχέδιο που ψηφιζόταν σήμερα. Κάτι που έκανε άλλωστε για ένα σωρό άλλα ζητήματα καταθέτοντας 80 τροπολογίες στα νομοσχέδια που ψηφίζονται (η ψηφίστηκαν) τις τελευταίες -καθώς φαίνεται- ημέρες της κυβέρνησης.

Κι αν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει αποδείξει ότι δεν την ενδιαφέρει η ποιότητα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μήπως έχει να μας απαντήσει γιατί δέχτηκε να την υπογράψει ο εγγυητής της, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που τον Αύγουστο με θλίψη διαπίστωσε το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία κατά την θητεία του;

Και επειδή κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει να επιχειρήσουμε να δώσουμε εμείς μια απάντηση: Επειδή η κυβέρνηση δεν ήθελε να βάλει τους βουλευτές στους οποίους κάνει μασάζ για να ψηφίσουν το Σταύρο Δήμα στον άχαρο ρόλο να βροντοφωνάζουν «Ναι σε όλα» λίγες μόλις ημέρες πριν την 2η ψηφοφορία για ΠτΔ.

Το ισχύον Σύνταγμα επιτρέπει με το άρθρο 44 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκδίδει πράξεις σε περιπτώσεις «έκτακτης ανάγκης» και «εξαιρετικά επείγουσες» που γίνονται αυτόματα νόμοι του κράτους χωρίς να χρειάζεται πρώτα η ψήφισή τους από το κοινοβούλιο. Οι ΠΝΠ πρέπει να εισαχθούν εντός 40 ημερών στη Βουλή και να ψηφιστούν το αργότερο εντός 3 μηνών από την κατάθεσή τους αλλιώς παύει η ισχύ τους.

Το άρθρο γράφτηκε σαφέστατα για περιπτώσεις πολέμου και εξαιρετικά ακραίων θεομηνιών που θα έκαναν αδύνατη την ομαλή σύγκλιση της Βουλής. Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ωστόσο ξεχείλωσαν την ερμηνεία του άρθρου και δημιούργησαν ένα μηχανισμό παραγωγής «βασιλικών διαταγμάτων» για να αποφύγουν την αποτυχία μέσα στο κοινοβούλιο. Οι ΠνΠ όταν φτάνουν στη βουλή (της ΕΡΤ δεν έφτασε ποτέ) εντάσσονται σε ένα μόνο άρθρο μαζί με άλλες 100 διατάξεις και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης εκβιάζονται να τις υπερψηφίσουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή για το πνεύμα του νομοθέτη και αποφάσισε να ακολουθήσει πειθήνια την διασταλτική τυπική του ερμηνεία υπογράφοντας 45 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου από το τέλος του 2009 μέχρι σήμερα.

Κατά τα άλλα εμείς θα συνεχίσουμε να ακούμε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κατηγορούν την αντιπολίτευση για «ευτελισμό του Συντάγματος» επειδή δεν θέλουν Πρόεδρο ευρύτερης αποδοχής και οδηγούν τη χώρα στο γκρεμό μέσω των εκλογών.

Φτάνουν δηλαδή να θεωρούν ευτελισμό των θεσμών τις εκλογές. Τόσο πολύ έχουν τυφλωθεί από την έπαρσή (ή την εθελοδουλεία τους).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βροχή τροπολογιών με… άρωμα εκλογών

Αλλεπάλληλες βουλευτικές και υπουργικές τροπολογίες – ξεπερνούν τις 80 – έχουν κατατεθεί τα τελευταία 24ωρα στα νομοσχέδια που ψηφίζονται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, ενώ έχει προγραμματιστεί η ψήφιση τριών νομοσχεδίων έως και τη Δευτέρα.

Η επίσπευση της συζήτησης και ψήφισής τους έχει προκαλέσει έντονο βουλευτικό ενδιαφέρον, με πολλούς να θεωρούν πως οι βουλευτές κλείνουν με αυτές «εκκρεμότητες» της τελευταίας στιγμής, εν όψει των επικείμενων, καθώς φαίνεται, εκλογών.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο των 80 περίπου τροπολογιών που είχαν κατατεθεί μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στα τρία νομοσχέδια, οι 12 είναι υπουργικές.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ και τις λαϊκές αγορές, στο οποίο έχουν κατατεθεί περί τις 11 τροπολογίες.

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για τις πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα, έχουν κατατεθεί 43 τροπολογίες εκ των οποίων 8 υπουργικές, ενώ σε νομοσχέδιο για το Παρατηρητήριο Άνοιας που ψηφίζεται την προσεχή Δευτέρα, έχουν κατατεθεί 27 τροπολογίες, εκ των οποίων 2 υπουργικές.

Ανάμεσα στις βουλευτικές τροπολογίες που έχουν κατατεθεί είναι και τροπολογία για την αναστολή της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης μέχρι την κύρωση δασικών χαρτών, αλλά και τροπολογία με την οποία προτείνεται να εξαιρούνται από τη φορολογία εισοδήματος τα ημερομίσθια του αγρότη και των μελών της οικογένειας του, μέχρι του ύψους των 9.000 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο έχει κατατεθεί και βουλευτική τροπολογία με την οποία προτείνεται να μην ισχύει το «πόθεν έσχες» για την αγορά πρώτης κατοικίας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άνοιξε την έξοδο κινδύνου σε αεροπλάνο για να… πάρει αέρα! (βίντεο)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα σε αεροπλάνο των αερογραμμών Xiamen Air, όταν επιβάτης, και ενώ το αεροπλάνο ήταν έτοιμο για απογείωση, αποφάσισε να ανοίξει την έξοδο κινδύνου για να πάρει αέρα!

Ανήσυχοι οι υπόλοιποι επιβάτες, ειδοποίησαν αμέσως τα μέλη του πληρώματος, ενώ κάποιοι έσπευσαν να τραβήξουν και φωτογραφίες.

2

Όπως έγινε γνωστό, ο επιβάτης ταξίδευε για πρώτη φορά με αεροπλάνο, και θεώρησε φυσιολογικό το να ανοίξει την έξοδο κινδύνου για να πάρει αέρα…

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οργή αποστράτων με την κυβέρνηση

Την οργή των τριών θεσμικών Ενώσεων των αποστράτων, δηλαδή των Ενώσεων Αποστράτων ΑξιωματικώνΣτρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας έχει προκαλέσει η περίφημη «μερική αποκατάσταση» με τους απόστρατους να καταγγέλλουν εμπαιγμό και κοροϊδία απο την κυβέρνηση.

Οι … αυξήσεις που τελικά τους καταλογίστηκαν είναι απο 1 έως 40 Ευρώ όπως καταγγέλλουν και ζητούν απο την κυβέρνηση να δώσει όλα τα στοιχεία στην δημοσιότητα για να πάψει η άδικη στοχοποίηση τους ενώ ζητούν και απο όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

Δείτε όλη την ανακοίνωση του συντονιστικού των τριών Ενώσεων [εδώ]

πηγή: paraskhnio.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεκίνησε η δίκη Λαυρεντιάδη- σε 6 μέρες η παρέλευση του 18μήνου

Του Δημήτρη Πανόπουλου

Ξεκίνησε σήμερα, αφού πέρασε από 40 κύματα η δίκη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Ιούνιο του 2012 σε βάρος του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη. Μετά από πολύωρες διακοπές και αρκετές εντάσεις, το δικαστήριο εξέτασε 7 από τους μάρτυρες ενώ μετά απο αίτημα των δικηγόρων, η δίκη διεκόπη (στις 6 το απόγευμα) και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί. Μάλιστα προκειμένου να ολοκληρωθεί η εξέταση μαρτύρων η πρόεδρος της έδρας διέταξε την βίαιη προσαγωγή τους.

Πλέον, οι εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού απομένουν 6 ημέρες για την παρέλευση του 18μήνου, με τους δικηγόρους να αφήνουν σαφής αιχμές κατά της έδρας καταγγέλλοντας άνωθεν πιέσεις που ασκούνται στους δικαστές ώστε να προχωρήσουν γρήγορα την εκδίκαση της υπόθεσης, δηλώνοντας  παράλληλα με σιγουριά οτι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η δίκη μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ζήτημα με το νόμιμο των συνομιλιών

Αίτημα ώστε να μην χρησιμοποιηθεί το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ως αποδεικτικό υλικό κατέθεσαν οι συνήγοροι επικαλούμενοι τον νόμο 370α του Ποινικού Κώδικα που είναι σχετικός  με την παραβίαση του απορρήτου. Η εισαγγελέας τόνισε ότι το υλικό μπορεί να έχει ληφθεί χωρίς να πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως είπε, επικαλούμενη το Βούλευμα του Συμβουλίου. «Δεν ζητάμε να μας πείτε αν είναι παράνομο το υλικό, ζητάμε να μας πείτε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί» απάντησε ο συνήγορος κύριος Βαρλάμης. Τελικά το αίτημα απορρίφθηκε όπως και η ένσταση για την τοποθέτηση της εισαγγελέως.

Πρίν αρχίσει η εξέταση των μαρτύρων αρκετοί από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων ζήτησαν να οριστεί άλλη μέρα ώστε να κληθούν όλοι οι μάρτυρες  και να μην τους εξετάζουν «σκόρπια» καθώς αρκετοί έλλειπαν. Τον λόγο ζήτησε και ο πατέρας του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη ο οποίος είναι στην λίστα των μαρτύρων και ζήτησε για μια ακόμα φορά να τον καλέσουν όταν θα τον εξετάσουν επειδή δεν αντέχει τα συνεχή ταξίδια από την Κρήτη.

Κουνιάδος Λαυρεντιάδη: ξεκόψαμε όταν ο Ανδριαδάκης τον κατηγόρησε για ηθική αυτουργία

Πρώτος μάρτυρας που εξετάστηκε από το δικαστήριο ήταν ο αδερφός της συζύγου του επιχειρηματία. «Τον Ανδριαδάκη τον νωρισα από την αδερφή μου. Είχαν γνωριστεί σε κοινή παρέα. Πήγα και είδα τον Ανδριαδάκη στο νοσοκομείο την πρώτη μέρα. Μετά σταμάτησα να έχω σχέσεις γιατί φοβήθηκα. Απόσο ξέρω με τον Λαυρεντιαδη δεν είχαν επαγγελματικές σχέσεις. Τότε η σχέση της αδερφής μου με τον Λαυρεντιάδη ήταν πολύ καλές» τόνισε μεταξύ άλλων ενώ πρόσθεσε «είχαμε κάνει επαγγελματικές κουβέντες με τον Ανδριαδάκη. Είχα πάει και στο πάρτι που έκαναν στον γιο τους το βράδυ πριν την επίθεση. Είχα πάει με την αδερφή μου και την συνοδεία μας. Εκείνο το βράδυ γνώρισα και την σύζυγό του Ανδριαδάκη. Διακόψαμε κάθε σχέση εγώ και η αδερφή μου με τον Ανδριαδάκη όταν κατηγόρησε τον Λαυρεντιάδη για ηθική αυτουργία στην δολοφονική επίθεση σε βάρος του.

Ο οδηγός του Λαυρεντιάδη

Την δική του πλευρά για όσα έζησε την 15η Ιουλίου του 2012 περιέγραψε και ένας από τους οδηγούς του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος προσήχθη από αστυνομικούς, σύμφωνα με την δικογραφία, καθώς βρέθηκε έξω από το σπίτι του Ανδριαδάκη λίγο μετά την έκρηξη. «Στον Λαυρεντιάδη δούλευα ως οδηγός από το 2009. Όταν έγινε η έκρηξη στο σπίτι του Ανδριαδάκη ήμουν σε ένα φυλάκιο στο σπίτι του Λαυρεντιάδη. Με πήρε τηλέφωνο ένας συνάδελφος που ήταν με την σύζυγο του Λαυρεντιάδη εκείνη τη στιγμή και μου είπε να πάω από εκεί να δω τι είχε γίνει. Καθόμουν από κάτω να μάθω από τους δημοσιογράφους τι έγινε.Επειδή φάνηκα παράξενος, όπως που είπαν οι αστυνομικοί, άρχισαν να με ρωτάνε τι έκανα εκεί και τους εξήγησα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγγενής Ανδριαδάκη: με προειδοποίησαν οτι το συμβόλαιο ήταν ημιτελές

Λόγο για ημιτελές συμβόλαιο θανάτου έκανε συγγενής του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη ο οποίος μάλιστα ήταν ο λογιστής που έκανε τον έλεγχο στην εταιρεία ΑΛΑΠΙΣ. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία αυτή άνηκε στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και οι δύο άνδρες είχαν αρχίσει συζητήσεις για συνεργασία. «Ο Ανδριαδάκης και ο Λαυρεντιάδης συζητούσαν για μια συνεργασία που δεν ολοκληρώθηκε.  Είχα εκφράσει αρνητική άποψη μετά τον οικονομικό έλεγχο που έκανα στην ΑΛΑΠΙΣ αλλά δεν ξέρω αν η γνώμη μου επηρέασε. Εγώ είχα ακούσει ότι πρέπει να προσέχουμε γιατί το συμβόλαιο είναι ημιτελές. Μου το είχε πει κάποιος στο τηλέφωνο. Είχα παει στην Κύπρο για να ανοίξω έναν λογαριασμό ώστε να βάλω τα χρήματα που θα μου έδινε ο Ανδριαδάκης από την αγοραπωλησία ενός οικοπέδου» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Κατά την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα πήρε τον λόγο ο ένας εκ των συνηγόρων του Λ. Λαυρεντιάδη, κ. Κωσταντόπουλος λέγοντας οτι υπάρχει σκιώδες πρόσωπο, σκιώδες τηλεφώνημα που έχει να κάνει με το συμβάν και καμία αρχή δεν ενδιαφέρθηκε για αυτό. «ο μάρτυρας το ανέφερε από την πρώτη στιγμή αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε να το ελεγξει» είπε χαρακτηριστικά.

«Αιχμές για διαδικαστικές πιέσεις από προϊστάμενα κλιμάκια»

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι συνήγοροι υπεράσπισης άρχισαν να διαμαρτύρονται επειδή όπως υποστήριξαν το δικαστήριο δεν τους εχει δώσει πρόγραμμα και ενώ η ώρα είχε ήδη περάσει τους ανακοίνωσαν ότι θα συνεχίσουν μέχρι το απόγευμα.

Τον λόγο πήρε ο κ. Κωσταντόπουλος λέγοντας: να διακοψουμε γιατι πέρασε 3. Ανακοινώστε μέρες δικασίμου. Έρχονται δικογραφίες με την λήξη 18μήνου αλλά μην ρίχνετε τουφεκιες στον αέρα. Είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει.

Μετά απο μία μικρή διακοπή η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν ήταν δυνατό να γίνει προγραμματισμός.

«Αντιμετωπίζουμε κίνδυνο παρέλευσης 18μήνου. Σε λιγότερο από 10 μέρες. Δεν υπάρχει αμετάκλητο βούλευμα ώστε να αντικατασταθούν οι περιοριστικοί όροι για τους προφυλακισμένους. Μετά τις 24 Δεκεμβρίου δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε ένα λεπτό. Μην μεταφέρεται η πίεση από προϊστάμενα κλιμάκια σε εσάς» απάντησε ο κ. Κωσταντόπουλος ενώ πρόσθεσε «δεν είναι δικό σας θέμα το 18μηνο αλλά Συνταγματικό. Ας το λύσει το Συμβούλιο. Γιατί να δικάσουμε υπό αφόρητες συνθήκες; σκοπεύετε να τελειώσετε την δίκη; ασκούνται διαδικαστικές πιεσεις»

«Η υπόθεση χρεώθηκε σε εισαγγελέα και δεν έχει κάνει τίποτα»

Κατά την διάρκεια της έντασης που δημιουργήθηκε, τον λόγο πήρε ο δικηγόρος κ. Βαρλάμης τονίζοντας ότι κατά την διάρκεια της διακοπής πήγαν να βρουν τον κ. Ντογιάκο προκειμένου να μάθουν τι έχει γίνει με την υπόθεση. «Μάθαμε ότι χρεώθηκε στην.εισαγγελέα κυρία Ζιάκα. Να βγει το Βούλευμα να κάνουμε μια ήσυχη δίκη. Να έρθει η πρόταση της κα Ζιάκα και να περάσει από το Συμβούλιο αύριο το πρωί να λυθεί το θέμα του Βουλευματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ άλλος συνήγορος είπε ότι «μέχρι σήμερα η εισαγγελέας έχει το αίτημα του δικαστηρίου σας και δεν έχει κάνει τίποτα».

Ξέσπασε ο πατέρας του Ανδριαδάκη

Στο βήμα κλήθηκε ώστε να εξεταστεί και ο πατέρας του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορει να καταθέσει λόγω κούρασης. «Δεν έχω την δύναμη. Αφήστε με να ηρεμήσω. Γιατί δεν μου επιτρέπεται να καταθέσω αύριο μαζί με τον γιο μου» είπε στην πρόεδρο. Όταν η πρόεδρος του απάντησε ότι θα πρέπει να καταθέσει σήμερα, ξέσπασε στιγμιαία σε δάκρυα φωνάζοντας για την μεταχείριση που δέχεται.

Μεταξύ των μαρτύρων που εξετάστηκαν σήμερα ήταν ο αδερφός του Αθηναγόρα Ανδριαδάκη  και μία φίλη του την οποία φέρεται να προσπάθησε να βοηθήσει καθώς είχε πέσει θύμα απάτης από άνθρωπο που κατηγορείται και σε αυτήν την υπόθεση.

Η δίκη διεκόπη τελικά λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί παρουσία όλων των μαρτύρων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!