EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τέρμα η αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα

Μια θετική απόφαση πήρε αυτή η κυβέρνηση για τους απλήρωτους εργαζομένους στα ραδιόφωνα και τώρα την παίρνει πίσω. Ή, μάλλον, κάνει τα πράγματα απείρως πιο δύσκολα. Και όλα αυτά με μια τροπολογία που κατέθεσε σε ένα νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για κάποιες... ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις. Ο,τι να ’ναι αρκεί να προλάβουν να περάσουν αυτά που θέλουν πριν φύγουν.

Η τροπολογία, λοιπόν, αλλάζει σε κάποιες βασικές του γραμμές τον νόμο που υπήρχε κι έδινε τη δυνατότητα στους απλήρωτους εργαζομένους σε ραδιοφωνικούς σταθμούς να πάρουν τη συχνότητα στα χέρια τους. Εναν νόμο που είχε φέρει στη Βουλή ο Απόστολος Κακλαμάνης και συνυπέγραψε και η Σοφία Βούλτεψη!
Τέρμα η αυτοδιαχείριση στα ραδιόφωνα
Σύμφωνα λοιπόν με την καινούργια τροπολογία, επέρχονται μεταβολές στις διατάξεις της παρ. 5 στ του άρθρου 8 του ν. 3259/2007 όπως προστέθηκε με το άρθρο 32 του ν.4109/2013. Συνοπτικά:

1) Μέχρι τώρα το ΕΣΡ μπορούσε να ανακαλέσει την άδεια ενός ραδιοσταθμού, όταν δεν πληρώνει για ένα τετράμηνο τους εργαζομένους του. Αυτό πλέον καταργείται. Σαν να προσφέρει η κυβέρνηση το ελεύθερο στους ιδιοκτήτες να μην καταβάλλουν μισθούς στον κόσμο και να μην κινδυνεύουν από τίποτε. Επίσης, μέχρι τώρα, η άδεια πέρναγε στους απλήρωτους εργαζομένους μετά το τετράμηνο καθυστέρησης. Τώρα, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν ο σταθμός σταματήσει να εκπέμπει για έξι μήνες. Να σταματήσει να εκπέμπει εντελώς, ούτε καν μουσική να μην παίζει από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πράγμα πολύ δύσκολο, όπως καταλαβαίνετε. Μη σας πω και αδύνατον. Ουσιαστικά, τέλος η αυτοδιαχείριση από δω και στο εξής.

2) Την άδεια για αυτοδιαχείριση (με τις παραπάνω προϋποθέσεις, ούτε στον αιώνα τον άπαντα) τη δίνει πλέον το ΕΣΡ και όχι ο αρμόδιος υπουργός Τύπου. Η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στο ΕΣΡ, μια Ανεξάρτητη Αρχή που υπολειτουργεί εδώ και μήνες και με μέλη των οποίων η θητεία έχει λήξει προ πολλού.

3) Την επιχείρηση αυτή που στήνουν στη συγκεκριμένη συχνότητα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να τη μεταβιβάσουν. Ούτε όμως να βάλουν άλλους μετόχους μέσα. Ή μόνοι τους και όσο αντέξουν ή ανάκληση της άδειας. Μπράβο, πολύ σωστή κίνηση. Ειδικά όταν μιλάμε για απλήρωτο κόσμο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του.

4) Τέλος, η άδεια αυτή θα ισχύσει «το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας του παρόντος για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών και εφόσον οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν υποψηφιότητα στην προβλεπόμενη διαδικασία». Αυτό σημαίνει, αν καταλαβαίνουμε καλά, πως όταν έρθει η ώρα για την αδειοδότηση των ραδιοσταθμών, μπορεί να εμφανιστεί ένας επιχειρηματίας και να πάρει τη συχνότητα μέσα από τα χέρια των εργαζομένων; Ή είναι απλώς τυπικό;

Μέχρι τώρα είναι τρία τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα. Το «Nitro 102,5» του πτωχευμένου Πέτρου Κωστόπουλου, το «Flash 96» του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη και το «Best 92,6» (ετοιμάζεται να βγει τις επόμενες εβδομάδες) του άλλου πτωχευμένου, Αντώνη Λυμπέρη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ήδη σήμερα ως το παράδειγμα μιας χώρας, που όσο υποτάσσεται και προσκυνά, τόσο πιο βαθειά βυθίζεται στο τέλμα της αναξιοπρέπειας και της απόλυτης υποταγής στα κελεύσματα του Γκεσταπίτικου Σουλτανάτου.
 
Στο ρυθμό του απόλυτου εξευτελισμού χορεύει και επίσημα πλέον από σήμερα ολόκληρη η χώρα.
Υποτίθεται πως τα ακριβοπληρωμένα της ανδρείκελα θα κληθούν να ψηφίσουν «κατά συνείδηση» για τον επόμενο αχυράνθρωπο που θα συνεχίσει να προσυπογράφει – προσδίδοντας σ αυτά ελληνοπρέπεια – τα κατοχικά διατάγματα που θα του προσκομίζουν οι κλητήρες της Βουλής.
 
Πρόκειται για ένα «κατά συνείδηση» που στην ουσία του έχει καταρρεύσει και τυπικά, από την ημέρα που η πολιτική συμμορία του Καστελόριζου δε συνελήφθη πάνω στο ίδιο το νησί, για το ολέθριο εθνικό έγκλημα που επιτέλεσε σε βάρος της χώρας.
 
Πρόκειται για ένα «κατά συνείδηση» που έχει γίνει περίγελος των αγορών, των υπαλλήλων και των συμμοριών, που όλες αυτές τις μέρες σπεύδουν να θυμίσουν στους πάντες…
ποιος είναι τα αφεντικό, σε ποιόν οφείλουν όρκο υποταγής και αιώνιας ταπείνωσης, ποιος και ποιους έχει στο χέρι.
 
Μέσα σ αυτό το ζοφερό σκηνικό, το πολιτικό σύστημα έχασε ήδη την πρώτη του μάχη.
Πρόκειται για τη μάχη της αξιοπρέπειας που δε την έδωσε καν. Παραιτήθηκε άνευ όρων από την αυτονόητη υποχρέωσή του να τη δώσει τιμώντας έτσι το ρόλο του αλλά και την πατρίδα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.
  • Ο απόλυτα ξεφωνημένος πρωθυπουργός της χώρας, αντί να σταθεί όρθιος απέναντι στις προκλήσεις Γιούνγκερ, ξένων κέντρων, οίκων και ΜΜΕ που ταπεινώνουν απροκάλυπτα τη χώρα του και τη Δημοκρατία, επέλεξε ενοχικός και άτολμος, όχι να αντισταθεί στην επιχειρούμενη εθνική ταπείνωση, αλλά να την επικαλείται ως θέσφατο για να υπηρετήσει την προσωπική του ματαιοδοξία.
  • Ο «άνετος» και κατά τα λοιπά λαλίστατος πρόεδρος της Βουλής, δεν τόλμησε να βγει με μια ανακοίνωση – δήλωση και να υπερασπιστεί το κύρος του θεσμού στον οποίο προεδρεύει, αποστομώνοντας τους ελεεινούς  για τις πρωτοφανείς παρεμβάσεις του.
  • Το γηρασμένο ανταρτόπουλο που προσυπέγραψε τα πάντα στη θλιβερή του θητεία, δεν τόλμησε να βγει με δήλωσή του και να υπερασπίσει το θεσμό του οποίου υπήρξε καλοπληρωμένος (αν και κατοχικός) υπηρέτης.
  • Όσο για το ΣΥΡΙΖΑ, προτίμησε να αντιπαραβάλει στην απροκάλυπτη θρασύτητα την γλώσσα του καθωσπρεπισμού και της «διπλωματίας» – έτσι για την τιμή των όπλων – αντί να πει με τρόπο ξεκάθαρο: «Ως εδώ… Τα ανδρείκελα που σας υπηρέτησαν αποκαθηλώνονται. Το δωσιλογικό καθεστώς που στήσατε θα αποδομηθεί ολοκληρωτικά. Και απέναντί σας δε θα έχετε πλέον την πουτανίτσα που γνωρίσατε, αλλά μια περήφανη χώρα που ξέρει να σέβεται μονάχα όσους την τιμούν»…
Και φυσικά δεν κάλεσε το λαό στο Σύνταγμα προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στην αξιοπρέπεια και στη Δημοκρατία.
 
Ας μην παραμυθιαζόμαστε λοιπόν μ επικοινωνιακά πυροτεχνήματα…
 
Οι συμμορίες της Ευρώπης δε σκιάζονται τον Τσίπρα έναντι του απόλυτα δουλόφρονα Σαμαρά. Επεχείρησαν – και φυσικά πέτυχαν – να σύρουν τους πάντες σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο δουλοπρέπειας, γιατί αυτό που βλέπουν, δεν είναι τη σημερινή ψήφο των προβάτων στο κοινοβούλιο της ντροπής, αλλά την επόμενη μέρα στο στρατηγικό σχεδιασμό τους.
 
Στην Ευρώπη και στο θέατρο που λέγεται «ΕΛΛΑΣ», το 4ο Ράιχ «χτίζει» την Ηπειρωτική πολιτική της επόμενης μέρας. «Χτίζει»…

Γεωγραφικούς χώρους χωρίς κυριαρχία… 

Πολιτικούς υπηρέτες χωρίς αξιοπρέπεια… 

Κοινωνίες χωρίς βούληση και αυτοπεποίθηση… 

Κατοχικούς θεσμούς με ψευδεπίγραφες εθνικές ταυτότητες… 

Υποταγμένα προτεκτοράτα στο μελλοντικό χάρτη της ντροπής.

Η Ελλάδα, δε θα χρησιμοποιηθεί αύριο ως το παράδειγμα προς αποφυγήν μιας χώρας που ξεστράτισε και την έφαγαν για παραδειγματισμό των υπολοίπων.
 
Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ήδη σήμερα ως το παράδειγμα μιας χώρας, που όσο υποτάσσεται και προσκυνά, τόσο πιο βαθειά βυθίζεται στο τέλμα της αναξιοπρέπειας και της απόλυτης υποταγής στα κελεύσματα του Γκεσταπίτικου Σουλτανάτου.
 
Καμία Ευρώπη λοιπόν και κανέναν ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέμει, γιατί απλούστατα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη φροντίσει να ενστερνιστεί όλα εκείνα που του υπαγόρευσαν οι συμμορίες που σφετερίζονται εξουσίες και νέμονται το μέλλον των λαών  της Ευρώπης.
 
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με τα άσφαιρα επικοινωνιακά τσαλίμια του, όσο και η συγκυβέρνηση του αίσχους με την απόλυτη δουλικότητά της, χρησιμοποιούνται απλώς σαν εργαλεία χρήσιμα σ αυτή τη χορογραφία της ταπείνωσης, με στόχο την αξιοπρέπεια, την αυτοπεποίθηση και τη συνείδηση του λαού, και από αυτήν ακριβώς τη φυλακή υποχρεούμαστε να αποδράσουμε πριν χαθεί οριστικά το παιχνίδι.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

160 βουλευτές ψήφισαν «Σταύρο Δήμα» στην πρώτη ψηφοφορία

160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα
135 βουλευτές δήλωσαν «παρων»
5 οι απόντες από τη διαδικασια.

Τον Σταύρο Δήμα ψήφισαν οι Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου.

«Παρών» ψήφισαν οι:

Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν οι βουλευτές:
Κώστας Γιοβανόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης και η κα. Χατζησοφιάμπου απέστειλε επιστολή.

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Συντάγματος που ορίζει τη διαδικασία, για την εκλογή Προέδρου από την πρώτη ψηφοφορία απαιτείται συμφωνία των 2/3 της Βουλής – δηλαδή 200 βουλευτών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνο το 11% των πολιτών εμπιστεύονται την κυβέρνηση

Μόνο το 11% των πολιτών στην Ελλάδα εμπιστεύονται την κυβέρνηση, ενώ ως κακή χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην αγορά εργασίας σε ποσοστό 98%. Τα σοκαριστικά στοιχεία που αναδεικνύουν τους Έλληνες ως πρωταθλητές στην απαισιοδοξία προέχρονται από το Ευρωβαρόμετρο.
 
Στους πλέον απαισιόδοξους Ευρωπαίους αναδεικνύονται οι Έλληνες σε ότι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας και του νοικοκυριού τους, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που πραγματοποιήθηκε στα κράτη-μέλη της ΕΕ τον Νοέμβριο, για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Μάλιστα, ο βαθμός απαισιοδοξίας των Ελλήνων παρουσιάζει επιδείνωση, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα που διεξήχθη τον Ιούνιο. Aναλυτικά, 75% των Ελλήνων και 32% των Ευρωπαίων χαρακτηρίζουν «κακή έως πολύ κακή» την κατάσταση του νοικοκυριού τους και είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο (του Ιουνίου) οι αρνητικές απαντήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 8% και στην ΕΕ κατά 1%.

Σχετικά με την απασχόληση, 98% των Ελλήνων (αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο Ευρωβαρόμετρο), χαρακτηρίζουν την κατάσταση «κακή» ενώ ο μέσος όρος στην ΕΕ ήταν 73% (-1%). 

Οι Έλληνες χαρακτηρίζουν «κακή» την επαγγελματική κατάστασή τους, σε ποσοστό 53% (+5%), ενώ 25% (-5%) εμφανίζονται ικανοποιημένοι. Αντίθετα, στην ΕΕ υπερτερούν σαφώς με 56% (+0%) οι θετικές απαντήσεις έναντι 26% (+0%) των αρνητικών.

Στην ερώτηση σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα, 77% (+7%) απάντησαν ότι η Ελλάδα ακολουθεί λανθασμένο δρόμο, ενώ μόνο 10% (-5%) πιστεύουν ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση. 

Στην ΕΕ, 26% (-2%) θεωρούν ότι τα πράγματα οδεύουν σε σωστή κατεύθυνση και 49% (+2%) σε λάθος.

Σε ερώτηση για το πώς προβλέπουν την κατάσταση της οικονομίας τους επόμενους 12 μήνες, 14% (-3 μονάδες από την τελευταία δημοσκόπηση) θεωρούν ότι θα είναι καλύτερη, ενώ 55% (+6% μονάδες) υποστηρίζουν το αντίθετο.

Για την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού το επόμενο έτος 11% (-1 μονάδα) υποστηρίζουν ότι θα είναι καλύτερη και 46% (+8 μονάδες) χειρότερη.

Όσον αφορά την απασχόληση το επόμενο έτος, 14% (-2%) προβλέπουν βελτίωση και 57% (+6%) επιδείνωση της κατάστασης.

Ιεραρχώντας τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, οι Έλληνες σε ποσοστό 60% κατατάσσουν πρώτη την ανεργία και στη συνέχεια με 46% την οικονομία.

Στο 11% η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Εξάλλου, εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση έχουν 11% των ερωτηθέντων (μείωση 5 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο), ενώ 89% απαντούν αρνητικά (αύξηση κατά 5 μονάδες των αρνητικών απαντήσεων). 

Στην ΕΕ, 29% (+2%) έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους και 65% (-3%) όχι.

Σε ό,τι αφορά τα πολιτικά κόμματα, 91% (0%) των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι δεν έχουν εμπιστοσύνη και 8% (-1%) απαντούν θετικά.

Στη Βουλή, εμπιστοσύνη δηλώνουν ότι έχουν 14% (-2%) των Ελλήνων και στις δημόσιες περιφερειακές και τοπικές Αρχές 21% (-10%). Εξάλλου, 19% (-1%) των Ελλήνων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα και 81% (+1%) δυσαρεστημένοι. Στην ΕΕ, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 50% και 48%.

Το 89% (-6%) των Ελλήνων και το 87% (-1%) των πολιτών στην ΕΕ υποστηρίζουν την ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις στη χώρα τους, ενώ 60% των Ελλήνων και 76% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξουν μέτρα για περιορισμό ελλειμμάτων και χρέους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απειλή φτώχειας για τo 40% των παιδιών

Το ποσοστό των παιδιών που απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό αγγίζει το 40%, σύμφωνα με έρευνα του Συνηγόρου για τα δικαιώματα του Παιδιού
Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες αναζητούν καταφύγιο σε ιδρυματικές δομές για τη σίτιση των παιδιών τους.

Για τα στοιχεία αυτά ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα χαρακτηρίστηκε απειλητικό.

Στο κλίμα αυτό, πολλοί είναι πλέον οι γονείς που απευθύνονται σε διάφορα ιδρύματα, δηλώνοντας αδυναμία να θρέψουν τα παιδιά τους και ζητούν είτε φιλοξενία ακόμη και με διανυκτέρευση στα ιδρύματα είτε φιλοξενία ημέρας, δηλαδή, φροντίδα των παιδιών τους και επιστροφή στην οικογενειακή εστία για ύπνο.

Ανθρωπιστική κρίση

Ο Συνήγορος έχει ξεκινήσει, ήδη, την καταγραφή των παιδιών που διαβιούν σήμερα σε ιδρύματα και αυτός δείχνει να φτάνει τα 3.000 χωρίς μέσα στον αριθμό να περιλαμβάνονται τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα για λόγους φτώχειας. Αν προσμετρηθεί και αυτή η κατηγορία τότε ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ενδεικτικά της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης είναι στοιχεία που επικαλέστηκε στην κοινοβουλευτική επιτροπή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και δείχνουν ότι το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα δηλώνει σήμερα αδυναμία να εξυπηρετήσει τα αιτήματα που κατατίθενται από οικογένειες για φιλοξενία των παιδιών τους λόγω φτώχειας, όχι μόνο λόγω της υποχρηματοδότησης, αλλά και λόγω του αυξανόμενου ρυθμού με τον οποίο γονείς απευθύνονται στη διοίκηση του Ιδρύματος.

Παιδική πορνεία

Ο Συνήγορος του Παιδιού προτάσσει την ανάγκη ενεργοποίησης των κοινωνικών υπηρεσιών των ΟΤΑ και προειδοποιεί ότι σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει και το φαινόμενο, σύμφωνα με το οποίο ολοένα και περισσότερα είναι τα παιδιά που σήμερα δεν εμβολιάζονται με κίνδυνο να δούμε στη χώρα ξανά αρρώστιες που είχαν εκλείψει.

Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει και το φαινόμενο της παιδικής πορνείας και της παιδικής εκμετάλλευσης που αγκαλιάζει πλέον την Ευρώπη και την Ελλάδα, παρόλο που στη χώρα δεν υπάρχει κέντρο έρευνας και μελέτης για περιστατικά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποφυλακίζεται ο Στάθης Μπούκουρας

Με βούλευμα του συμβουλίου εφετών Αθήνας αποφυλακίζεται με όρους από τις φυλακές Ναυπλίου ο πρώην Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας.

Το δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα που εξέδωσε σήμερα – και ενώ αναμένεται στη Βουλή η κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – έκανε δεκτή την αίτηση του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους  περιοριστικούς όρους της καταβολής εγγύησης 10.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα.

Πάντως και ο εισαγγελέας των φυλακών Ναυπλίου είχε δώσει άδεια στον Μπούκουρα ούτος ή άλλως για να γίνει μεταγωγή του στη Βουλή και να ψηφίσει στην προεδρική εκλογή όπως έγινε και με τους υπόλοιπους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Η δικηγόρος του Βάσω Πανταζή δήλωσε ότι «το συμβούλιο Εφετών ομόφωνα απεφάνθη με βούλευμα του, την μη παράταση της προσωρινής κράτησης του κ. Μπούκουρα, δεχόμενο ότι ο κ Μπούκουρας, μετά την ουσιαστική αποχώρησή του από το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν είναι ύποπτος τέλεσης νέων εγκλημάτων. Είναι μια πρώτη δικαίωση στον αγώνα του για την απόδειξη της αθωότητας του».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισαγγελική έρευνα για το Ελληνικό

Σε  εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα που διεξάγεται κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου μετά τις μηνυτήριες αναφορές που υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Εφετών για το Ελληνικό και την εκχώρησή του στην εταιρεία Lamda.

Ο επίκουρος εισαγγελέας Διαφθοράς  Γιάννης Δραγάτσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του «Βήματος», καλεί να καταθέσουν ως μάρτυρες  στην έρευνα που διεξάγει την ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Σοφία Σακοράφα αλλά, το στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νίκο Γαλανό, ανθρώπους από την Περιφέρεια Αττικής και τον αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Καπάταη.

Παράλληλα, ο κ. Δραγάτσης εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή την Εκθεση του ΤΕΕ (σύμφωνα με αυτή, η αξία των χιλιάδων στρεμμάτων του Ελληνικού ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ, την ώρα που  η εκχώρηση στη Lamda έγινε για 914.000.000 ευρώ), ενώ έχει διορίσει και δύο πραγματογνώμονες για να αποτιμήσουν την πραγματική αξία της περιοχής.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας.

Από την πλευρά του Ελεγκτικού Συνεδρίου, πάντως, μετά την προσφυγή της Περιφέρειας η υπόθεση θα παραπεμφθεί για να κριθεί σε τμήμα της Μείζονος Ολομέλειας (7μελές).


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το αγαπημένο μέσο μετακίνησης των Αθηναίων

Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΜ και κυρίως το μετρό έχουν αποκτήσει αρκετούς φανατικούς υποστηρικτές, που έχουν επιλέξει ακόμη περισσότεροι με την αλλαγή των τιμών στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, η βασική προτίμηση των κατοίκων της πρωτεύουσας εξακολουθεί να είναι το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Public Issue (για λογαριασμό της WWF) το 34% των κατοίκων του Λεκανοπεδίου προτιμάει τα μετακινείται με το Ι.Χ., και όχι με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, για να πάει στη δουλειά του, να διασκεδάσει ή να πάει για ψώνια.

Ακολουθεί ένα 33% που επιλέγει το λεωφορείο, καθώς διαθέτει το πιο διευρυμένο δίκτυο μεταξύ των μέσων μαζικής μεταφοράς, ενώ ακολουθούν το μετρό με 31%, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος με 10%, το τρόλεϊ με 9%, η μοτοσικλέτα με 8%, το ταξί με 4%, το ποδήλατο με 3% και το τραμ με 2%. Το 27% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πραγματοποιεί τις καθημερινές μετακινήσεις του με τα πόδια.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», σύμφωνα με τα στοιχεία του 2013, στη χώρα μας κυκλοφορούν 5,2 εκατ. επιβατηγά οχήματα, ενώ το 2012 το 81,6% των επιβατοχιλιομέτρων που διανύθηκαν ήταν με αυτοκίνητο και το 17,7% με μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως επεσήμανε ο διευθυντής του WWF Ελλάς Δημήτρης Καραβέλλας.

Οσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή της χρήσης των αστικών συγκοινωνιών, το 21% των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων κάνει χρήση Ι.Χ., έναντι 32% στα νοτιοανατολικά προάστια, 56% στα βόρεια προάστια, 35% στα δυτικά προάστια και 34% στον Πειραιά. Η πιο διευρυμένη χρήση λεωφορείων παρατηρείται στους κατοίκους του Πειραιά με ποσοστό 46%, ακολουθούν τα δυτικά προάστια με 38%, τα νοτιοανατολικά με 34%, ο Δήμος Αθηναίων με 31% και τέλος τα βόρεια προάστια με 17%.



πηγή: iefimerida.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χριστουγεννιάτικο δώρο… 150.000 στους υπαλλήλους της Βουλής

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε λίγο νωρίτερα για τον Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής που ζήτησε χρήματα για δώρα, εκδηλώσεις και διάφορες δράσεις, και τα πήρε.

Η σχετική απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής και όπως αναφέρεται ο Πρόεδρος της Βουλής επιχορηγεί τον Σύλλογο Εργαζομένων της Βουλής με 150.000 ευρώ.

Στο «γράμμα» που εστάλη ο Σύλλογος των Υπαλλήλων ζητούσε οικονομική ενίσχυση προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Συλλόγου (χριστουγεννιάτικα δώρα, βραβεύσεις των παιδιών των υπαλλήλων που αρίστευσαν καθώς και άλλες δράσεις που ανάγονται στον κοινωνικό ρόλο του Συλλόγου). Σημειώνεται πάντως, ότι υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου για την τρέχουσα χρονιά.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"ΒΙΝΤΕΟ" Με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. και Διευθύνων Σύμβουλο Δημητριάδη Γρηγόριο..

<
"ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕ"Δείτε Την Εκπομπή ’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.’ Παρακολουθείστε την συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. και Διευθύνων Σύμβουλο Δημητριάδη Γρηγόριο... Με τον ΜΟΣΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ










Α΄ ΜΕΡΟΣ



Β΄ ΜΕΡΟΣ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς τράπεζες το μέλλον

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη της PwC, μέχρι το 2025-2030 η οικονομία θα μπορεί να λειτουργεί χωρίς τις παραδοσιακές τράπεζες. Συγκεκριμένα, η μελέτη «Η Μελλοντική Μορφή του Τραπεζικού Τομέα» της PwC υποστηρίζει ότι περιορίζονται συνεχώς οι φραγμοί για την είσοδο στην αγορά μη-τραπεζικών ιδρυμάτων που θα παρέχουν παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες.

Η έκθεση σημειώνει πάντως πως οι τράπεζες διατηρούν σημαντικά πλεονεκτήματα τα οποία μπορούν να αποτρέψουν έως ένα βαθμό ένα τέτοιο ενδεχόμενο: παρά την κριτική και φθορά που έχουν υποστεί οι τράπεζες κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, το όνομα και η φήμη τους εξακολουθούν να προσδίδουν υψηλή αναγνωσιμότητα και ενδεχομένως ισχύ, σε συνδυασμό με την οικειότητα, την εμπειρία και την εποπτεία. 

Η εμπιστοσύνη και το όνομα έχουν σημασία στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ενώ εν μέρει η αντίσταση στους εναλλακτικούς προμηθευτές χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών προέρχεται και από την έλλειψη εμπιστοσύνης σε θέματα ασφάλειας.

Σύμφωνα με τα βασικά σημεία της μελέτης:
Οι τραπεζικές υπηρεσίες δεν θα γίνονται πλέον σε φυσικό επίπεδο, αλλά μέσω της τεχνολογίας.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας θα γίνεται ευκολότερο για τους πελάτες να αλλάζουν τράπεζα και πάροχο τραπεζικών υπηρεσιών.
 
Το μπραντ μπορεί να αποκτήσει κριτική σημασία για την αξία μιας τράπεζας. Οι τράπεζες που χτίζουν μπραντ, που για τους πελάτες αντιπροσωπεύει εμπιστοσύνη, ακεραιότητα, ασφάλεια και ποιότητα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν από τους πελάτες που βρίσκονται σε δίλημμα.
 
Οι τράπεζες μπορεί να εξελιχθούν σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που θα επικεντρώνονται στη διαχείριση καταθέσεων κάτω από τα ασφαλισμένα όρια και θα παρέχουν περιορισμένο εύρος πιστωτικών προϊόντων.
 
Οι ρυθμιστικές αρχές και οι κανονισμοί πρέπει επίσης να προσαρμοστούν σε αυτή τη νοοτροπία και προσέγγιση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το συνεχώς και έντονα μεταβαλλόμενο τραπεζικό τοπίο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!