EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο διοργανώνει την Τετάρτη το μεσημέρι η ΑΔΕΔΥ, ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας και την επαναλειτουργία όλων των δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου που καταργήθηκαν.

Για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην κινητοποίηση, έχει εξαγγείλει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 
Καλούμε τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ αυτή την ημέρα να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, διαβήματα διαμαρτυρίας για να αναδείξουν το κορυφαίο για το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο θέμα των απολύσεων.
 
Η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει, παράλληλα, στάση εργασίας επίσης για αύριο Τετάρτη, για τους υπαλλήλους των Νομών στους οποίους θα πραγματοποιηθούν δράσεις κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

20 χρόνια φυλακή και 323 εκατ. ευρώ πρόστιμο σε επιχειρηματία για διαφθορά

Μία επιχειρηματίας η οποία συνδέεται με τον πρώην υπουργό Σιδηροδρόμων στην Κίνα καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη και πρόστιμο ύψους 323 εκατομμυρίων ευρώ, ποινή η οποία απεικονίζει το απίστευτο εύρος της διαφθοράς που επικρατεί στο σιδηροδρομικό τομέα της χώρας.

Η Ντινγκ Σουμιάο, 58 ετών, κρίθηκε ένοχη στην κατηγορία της υπεξαίρεσης σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων που υπογράφθηκαν με στόχο την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην Κίνα.

Η πρώην έμπορος, η οποία πωλούσε αυγά, είχε λάβει 2 δισεκατομμύρια γιουάν (259 εκατομμύρια ευρώ), στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προσφορών για σχέδια που αφορούσαν το σιδηροδρομικό δίκτυο, όπου η ευνοιοκρατία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα.

Σε πρακτικό επίπεδο η επιχειρηματίας δωροδόκησε τον πρώην υπουργό των Σιδηροδρόμων, Λιου Ζιτζούν, με εκατομμύρια ευρώ και του προσέφερε ιερόδουλες με αντάλλαγμα ο υπουργός να ευνοεί την σύναψη των συμβάσεων με τις επιχειρήσεις που πρότεινε η κ. Ντινγκ.

«Οι αποδείξεις εναντίον της είναι αδιάψευστες», υπογράμμισε το δικαστήριο, αναφέροντας σε δελτίο Τύπου ότι το πρόστιμο των 2,5 δισεκατομμυρίων γουάν (323 εκατομμύρια ευρώ) έχει επιβληθεί στη Ντινγκ Σουμιάο.

Τον Ιούλιο του 2013 ο Λιου Ζιτζούν είχε καταδικαστεί σε θανατική ποινή με δικαίωμα έφεσης, μία ποινή η οποία γενικά μετατρέπεται σε ισόβια κάθειρξη, στην πρώτη μεγάλη δίκη για διαφθορά κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Σι Τζινπίνγκ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νεκρή ηλικιωμένη από πτώση στις ράγες του τρένου στα Άνω Πατήσια

Νεκρή είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, αποφάσισε να θέσει τέρμα στη ζωή της, πέφτοντας στις ράγες του τρένου, νωρίτερα, στα Άνω Πατήσια.

Η γυναίκα, περίπου 70 ετών, έφτασε στο σταθμό του ΗΣΑΠ, στα Άνω Πατήσια, γύρω στις 16:00, και κατευθύνθηκε προς την αποβάθρα, στο ρεύμα προς Πειραιά.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η ηλικιωμένη περίμενε να έρθει ο συρμός και την ώρα που ο οδηγός του τρένου φρέναρε για να σταματήσει, άφησε κάτω την τσάντα της και έπεσε στις ράγες.

Μέχρι στιγμής, όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες δείχνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της γυναίκας διερευνά η αστυνομία, που θα εξετάσει το ενδεχόμενο η γυναίκα να αισθάνθηκε αδιαθεσία και να μην έπεσε στις ράγες ηθελημένα.

Εν τω μεταξύ, λόγω του τραγικού συμβάντος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ στο τμήμα Άγιος Νικόλαος – Άνω Πατήσια. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εκτελούνται στα τμήματα Πειραιάς – Αττική και Νέα Ιωνία – Κηφισιά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΒΙΝΤΕΟ: Η μεγαλύτερη μάχη μετά τον Β’ΠΠ τελειώνει με νικητή τον συριακό Στρατό: Επέλαση στο Χαλέπι του 3ου ΣΣ

Δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της πιο φονικής μάχης (υπολογίζονται σε 50.000 οι νεκροί της μάχης) σε αστικό περιβάλλον μετά τον Β’ΠΠ, η σύγκρουση στο Χαλέπι φαίνεται ότι εισέρχεται στην τελική της φάση καθώς πέντε Ταξιαρχίες του συριακού Στρατού, εξοπλισμένες με νέα ρωσικά όπλα που μετέφερε πριν από είκοσι ημέρες η ρωσική αρμάδα που κατέπλευσε στην Ταρτούς, ετοιμάζονται για την τελική έφοδο.

O συριακός Στρατός έχει καταφέρει να περισφίγξει την πόλη, στην οποία έχει μείνει μια δύναμη από 800 με 1000 Τσετσένους τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν γολ Ανσάρ (Jaish al-Muhajireen wal-Ansar) και 1000 ιλαμιστές της αλ Νούσρα. Ο FSA έχει αποχωρήσει μαζί με 14.000 άνδρες του.

Ενα ολόκληρο Σώμα Στρατού, το 3ο ΣΣ του συριακού Στρατού με την 14η, Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την 19η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, ένα ανεξάρτητο τεθωρακισμένο Σύνταγμα και δύο Συντάγματα ειδικών δυνάμεων, έχουν προχώρησαν σε μείζονες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα δυτικά της πόλης κα απέκοψαν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών, οι οποίοι πλέον συγκεντρώνονται στον ανατολικό τομέα.

Ηδη ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), απέσυρε και τους 14.000 πολιτοφύλακες του, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από τουρκικές πηγές.
«Ο επικεφαλής του FSA στο Χαλέπι, Jamal Marouf έχει καταφύγει στην Τουρκία», επιβεβαίωσε τουρκική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται και προστατεύεται από το τουρκικό κράτος», κατέληξε ο ίδιος.
Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης , ο FSA απώλεσε τον έλεγχο του συνοριακού σημείου Μπαμπ αλ-Χάουα (απέναντι τη τουρκική πόλη Reyhanli), το οποίο αυτήν την στιγμή φρουρείται από μια αδύναμη συμμαχία μικρότερων ομάδων με επικεφαλής τον Αχράρ αλ-Σαμ.
Μαζί με τον τακτικό συριακό Στρατό πολεμούν και μονάδες Κούρδων και Χριστιανών πολιτοφυλάκων. Οι Κούρδοι κράτησαν όρθια την αντίσταση τις δύσκολες ώρες του καλοκαιριού του 2012.
Η επικράτηση του συριακού Στρατού στο Χαλάπι σημαίνει ότι το συριακό κράτος θα ελέγχει το σύνολο των μεγάλων παραλιακών αστικών κέντρων της χώρας και πάνω απ’όλα θα ελέγξει πλήρως τα σύνορα με την Τουρκία που αποτελούν πύλη εισόδου των κάθε λογής ισλαμιστών στην χώρα..
Δείτε σκηνές από την σύγκρουση μέσα στην πόλη:

               

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ





ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ… ΤΙΜΕΣ «ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ»… Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ… Οι τιμές του πετρελαίου λένε πολλά για την κατάσταση της οικονομίας. Ο πρώην εμπιστευτικός του Ρίγκαν και ειδικός οικονομολόγος, Paul Craig Roberts, αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και τι είναι ατό που τις οδηγεί πραγματικά…




                

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας του ΙΚΑ

Ζημιά ύψους 700.000 ευρώ προκάλεσε στο ΙΚΑ μεγάλο κύκλωμα που εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά αναπηρίας. Στην απάτη συμμετείχε ένας 53χρονος υπάλληλος του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, ένας καρδιολόγος και μία γυναίκα, γνωστή στις Αρχές από το παρελθόν για τις ευρηματικές «απατεωνιές» που στήνει.

Συνολικά συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου εφτά άτομα, τα οποία είχαν βρει 253 «πελάτες» από τους οποίους έπαιρναν περίπου 2.500 ευρώ για να τους εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά με τα οποία εξασφάλιζαν επιδόματα αναπηρίας.

Προηγήθηκε πολύμηνη και ενδελεχής οικονομική αστυνομική έρευνα, με τη συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α., μετά από καταγγελία του Ιδρύματος.

Κατά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι, με αρχηγικό μέλος 50χρονη γυναίκα, και σε «ρόλο - κλειδί» 53χρονο υπάλληλο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας του Ι.Κ.Α., είχαν συστήσει τουλάχιστον την τελευταία τριετία εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι φερόμενοι ως «πελάτες» προσέφευγαν στους «μεσάζοντες» της οργάνωσης (τρεις γυναίκες ηλικίας 52, 69 και 77 ετών και δύο άντρες 59 και 84 ετών), προκειμένου να λάβουν επιδόματα πρόνοιας, χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Οι «μεσάζοντες» με τη σειρά τους επικοινωνούσαν με την 50χρονη «αρχηγό», την οποία ενημέρωναν για τις λεπτομέρειες και τις «απαιτήσεις» των «πελατών».

Στη συνέχεια, η 50χρονη «αρχηγός», με ιδιαίτερα τεχνάσματα και πρακτικές, πλαστογραφώντας έγγραφα που της παρέδιδε ο 53χρονος υπάλληλος του Ι.Κ.Α., κατάρτιζε πλαστές αποφάσεις υγειονομικών επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, τις οποίες μετά κατέθετε σε διάφορους Δήμους και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς, επιτυγχάνοντας την χορήγηση ανάλογων επιδομάτων πρόνοιας για τους πελάτες.

Η εγκληματική οργάνωση, εκτός από την παροχή επιδομάτων πρόνοιας, δραστηριοποιούνταν επίσης στην έκδοση πλαστών πιστοποιητικών για δικαστική χρήση. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση κατά την οποία η 50χρονη «αρχηγός» με τη συνδρομή 66χρονου καρδιολόγου, εφοδίασε κατηγορούμενο για υπόθεση πλαστογραφίας με ψευδή ιατρική γνωμάτευση, προκειμένου αυτός να τύχει αναβολής για την εκδίκαση της υπόθεσης του. Ο καρδιολόγος συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία και κατηγορείται για χορήγηση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων ενώ δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφίας και κατάχρησης σε βάρος του Δημοσίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υποχρεωτικά θα ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ εργαζόμενοι με μερική ασφάλιση στο ΙΚΑ

Τέλος στην απαλλαγή από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ για τους εργαζόμενους που είναι μερικώς ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Αυτό προβλέπει νέα εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας που εξέδωσε ο Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας. Οι διατάξεις του νόμου έχουν αναδρομική ισχύ από τον Απρίλιο του 2014.

Έως την ψήφιση του νόμου τον περασμένο Απρίλιο, εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και παράλληλα είχαν εισοδήματα από ελεύθερα επαγγέλματα ή εργάζονταν με «μπλοκάκι», απαλλάσσονταν από την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, αν ήταν έστω και μερικώς ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

Με το νέο νόμο, για να χορηγείται απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ με την παράλληλη ασφάλιση στο ΙΚΑ, θα πρέπει ασφαλισμένος να έχει συμπληρώσει 25 ημέρες το μήνα πλήρους ασφάλισης στο ΙΚΑ.
Εάν κατά τη διάρκεια της παράλληλης απασχόλησης, ο χρόνος ασφάλισής τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπολείπεται των 25 ημερών το μήνα, υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης.

Όσοι έχουν δικαίωμα επιλογής μεταξύ ΟΑΕΕ και ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, επιλέγουν με δήλωσή τους τον ασφαλιστικό οργανισμό της επιλογής τους και στον εργοδότη εντός 6 μηνών, από το χρονικό σημείο κατά το οποίο δημιουργείται η υποχρέωση ασφάλισης στο δεύτερο φορέα. Αν ο ασφαλισμένος με παράλληλη απασχόληση, επιλέξει ως υποχρεωτικό φορέα ασφάλισης το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και αλλάξει εργοδότη, δηλαδή εάν απολυθεί από την επιχείρηση που απασχολείται και προσληφθεί από άλλη επιχείρηση, εφόσον μεσολαβεί κενό χρονικό διάστημα, από την απόλυση και μέχρι την επαναπρόσληψη, ενός ή περισσοτέρων μηνών, ακόμη και κενό διάστημα ημερών στον ίδιο μήνα υποχρεούται να υποβάλει δήλωση επιλογής φορέα εκ νέου εντός εξαμήνου.

Ο ασφαλισμένος, ο οποίος θα επιλέξει ως υποχρεωτικό φορέα ασφάλισης το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ συνεχίζει να εξαιρείται από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ και για το χρονικό διάστημα που απουσιάζει από τη μισθωτή εργασία του με επιδότηση, λόγω ασθενείας ή τακτική ανεργία ή λόγω άδειας κυήσεως, λοχείας ή γονική άδεια ανατροφής τέκνων ή λόγω εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών, εφόσον συμπληρώνει 25 ημερομίσθια το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια των περιόδων αυτών. Το ίδιο ισχύει και για την περίοδο που ο ασφαλισμένος τελεί σε επίσχεση εργασίας, εφόσον συμπληρώνει 25 ημερομίσθια το μήνα.

Η προϋπόθεση της πραγματοποίησης των 25 ημερών ασφάλισης ανά μήνα στο ΙΚΑ − ΕΤAM δεν εξετάζεται για το μήνα κατά τον οποίο γίνεται η πρόσληψη, καθώς και για το μήνα κατά τον οποίο λήγει η εργασία και η ασφάλιση στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ. Για τους ενδιάμεσους μήνες της ασφάλισης στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ θεωρείται ότι πληρούται η προϋπόθεση της πραγματοποίησης των 25 ημερών ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα που ο μισθωτός απουσιάζει από την εργασία του με επιδότηση, λόγω ασθενείας ή τακτικής ανεργίας ή λόγω άδειας κυήσεως, λοχείας ή γονικής άδειας ανατροφής τέκνων ή λόγω εκπαιδευτικής άδειας άνευ αποδοχών, ή λόγω απεργίας, με την προϋπόθεση ότι −συνυπολογιζόμενων των ανωτέρω − συμπληρώνονται 25 ημέρες ασφάλισης ανά μήνα καθ' όλη τη διάρκεια των περιόδων αυτών.

Ειδικά, για το μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους και προκειμένου για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο θεωρείται ότι πληρούται η προϋπόθεση των 25 ημερών ασφάλισης, εφόσον ο εργαζόμενος έχει πραγματοποιήσει τον κατά περίπτωση πλήρη αριθμό ημερών ασφάλισης του μήνα αυτού.

Στους ασφαλισμένους αυτούς στους οποίους είχε χορηγηθεί εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ ή του ΟΑΕΕ έως και τις 6.4.2014 της απόφασης αυτής εξετάζεται, μετά τη χρονική λήξη της εξαίρεσης.

Οι διατάξεις του νόμου εφαρμόζονται αναδρομικά από τον Απρίλιο, ενώ σχετική εγκύκλιο είχε εκδώσει τον περασμένο Ιούνιο και ο ΟΑΕΕ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λουτρό αίματος σε σχολείο του Πακιστάν (βίντεο)

Λουτρό αίματος στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν το πρωί της Τρίτης ύστερα από επίθεση κομάντος Ταλιμπάν στο Army Public School (όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών) την ώρα που διεξάγονταν εξετάσεις.

Τέσσερις δράστες της επίθεσης των Ταλιμπάν σε σχολείο στη Πεσαβάρ είναι νεκροί, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων ενόπλων ανταρτών. Ειδικές δυνάμεις του στρατού διέσωσαν δύο μαθητές και δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου, ωστόσο πολλοί μαθητές αγνοούνται.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 130, στην πλειονότητά τους μαθητές. Τα περισσότερα παιδιά έπεσαν νεκρά όταν πυροβολήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι, διευκρίνισε ο υπουργός Ενημέρωσης της τοπικής κυβέρνησης Μουστάκ Γάνι, ο οποίος έκανε λόγο για 25 βαριά τραυματίες, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται πέντε ώρες μετά την έναρξή της.
«Βρισκόμασταν έξω από το σχολείο όταν ξαφνικά άρχισε η ρίψη πυρών, με χάος να επικρατεί παντού ενώ ακούγονταν οι κραυγές των παιδιών και δασκάλων», δήλωσε ο Τζαμσέντ Χαν, οδηγός σχολικού.

          

Τουλάχιστον έξι είναι οι δράστες της επίθεσης, οι οποίοι φορώντας στρατιωτική στολή εισέβαλαν στο σχολείο και άνοιξαν πυρ, πρόσθεσε πηγή μέσα από το σχολείο. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε αμέσως οργάνωση Πακιστανών Ταλιμπάν.

«Στείλαμε έξι άνδρες για την επίθεση αυτή, ανάμεσά τους ελεύθεροι σκοπευτές και καμικάζι ζωσμένοι με εκρηκτικά. Έχουν την εντολή να πυροβολήσουν εναντίον όλων των ενήλικων σπουδαστών αλλά να μην πλήξουν τα παιδιά», δήλωσε ο Μουχάμαντ Ούμαρ Χορασάνι, εκπρόσωπος της ΤΤΡ, της μεγαλύτερης οργάνωσης ισλαμιστών ανταρτών Ταλιμπάν της χώρας.

«Είναι μια επίθεση σε αντίποινα για την επιχείρηση του στρατού στο Βόρειο Ουαζιριστάν» δήλωσε αναφερόμενος στη στρατιωτική επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν που ξεκίνησε τον Ιούνιο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εορταστική απεργία στη γερμανική Amazon

Χριστουγεννιάτικο... εφιάλτη για εκατομμύρια Ευρωπαίους πελάτες του ηλεκτρονικού υπερ-πολυκαταστήματος Amazon ετοιμάζουν χιλιάδες εργαζόμενοι στο γερμανικό του παράρτημα, οι οποίοι αποφάσισαν χθες να προχωρήσουν σε τριήμερη εορταστική απεργία διαμαρτυρόμενοι για τους χαμηλούς μισθούς και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στις αχανείς αποθήκες της πολυεθνικής εταιρείας, που εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στην απεργία, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, θα συμμετάσχουν περίπου 2.300 εργαζόμενοι, ενώ εκτιμάται πως θα μπει προσωρινά λουκέτο σε έξι από τις εννιά συνολικά αποθήκες-κέντρα διανομής, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των προϊόντων ανά την Ευρώπη. Με άλλα λόγια, πολλά δώρα που έχουν παραγγελθεί στην Amazon δεν θα παραδοθούν στην ώρα τους.

Η Amazon από τη μεριά της υποβαθμίζει τη σημασία της απεργίας, επιμένοντας ότι οι παραδόσεις θα γίνουν κανονικά και ότι μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικά 19.000 εργαζομένων της στη Γερμανία θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Επισημαίνει επίσης ότι διαθέτει συνολικά 28 αποθήκες σε 7 ευρωπαϊκές χώρες και άρα μπορεί να «μοιράσει» τον πρόσθετο φόρτο.

Δεν προλαβαίνουν...

Ο όγκος των παραγγελιών είναι τόσο μεγάλος που η υπόσχεση αυτή μοιάζει πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί: ενδεικτικά αναφέρουμε πως πέρσι, τη μέρα της κορύφωση των χριστουγεννιάτικων παραγγελιών (15 Δεκεμβρίου), οι πελάτες αγόρασαν 4,6 εκατομμύρια προϊόντα, δηλαδή κατά μέσο όρο... 53 προϊόντα ανά δευτερόλεπτο!

Η απεργία στη γερμανική Amazon πάντως δεν είναι η πρώτη, και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία: εδώ και χρόνια το συνδικάτο Verdi οργανώνει κινητοποιήσεις στον πολυεθνικό όμιλο, απαιτώντας την αύξηση των αποδοχών στα επίπεδα των εθνικών συλλογικών συμβάσεων του κλάδου λιανικών πωλήσεων, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, που έχουν καταγγελθεί επανειλημμένα από τους συνδικαλιστές ως «τριτοκοσμικές», με καταναγκαστικές υπερωρίες και εξοντωτικές βάρδιες τόσο για τους 10.000 μόνιμους όσο και για τους περίπου 9.000 «εποχικούς» υπαλλήλους της.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ" Δείτε ‘LIVE’ την εκπομπή Με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. Δημητριάδη Γρηγόριο…


"ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ" Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. Την ΤΡΙΤΗ 16-12-2014  και ώρα 20:00 Δείτε  ‘LIVE’ την εκπομπή  ’Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.’ Με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. και Διευθύνων Σύμβουλο  Δημητριάδη Γρηγόριο…

        


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πάγος στην πώληση του Ελληνικού

«Παγώνει» εκ νέου, με προσφυγή της Περιφέρειας Αττικής, η διαδικασία πώλησης του Ελληνικού από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ).

Κρίνοντας ότι είναι χαμηλό το ύψος του τιμήματος της σύμβασης παραχώρησης σε εταιρεία της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, η Περιφέρεια Αττικής ζήτησε τη Δευτέρα ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου, με κατάθεση εγγράφων, να αναθεωρηθεί η απόφαση του Στ' τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ανοίγει το δρόμο της πώλησης του Ελληνικού στη μοναδική πλειοδότρια εταιρεία.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε καταθέσει αίτηση ανάκλησης προηγούμενης απόφασης του Ζ΄κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου βάσει της οποίας δεν εγκρίνεται η σύμβαση παραχώρησης στην Lamda Development της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Το Στ' Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την προσφυγή του ΤΑΙΠΕΔ και ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση του Ζ' κλιμακίου, αίροντας τα νομικά εμπόδια για να προχωρήσει η επένδυση.

Εξευτελιστικό τίμημα

Έτσι, τώρα παρεμβαίνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά της απόφασης του Στ' Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκφράζοντας τη βούλησή της «να προασπίσει τη δημόσια περιουσία γενικά και ειδικότερα τα 40.000 τ.μ. που διαθέτει στο χώρο του Ελληνικού». Κατέθεσε στο Ελεγκτικό συνέδριο συμπληρωματικά όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), αναφορικά με το ύψος του τιμήματος της σύμβασης, «το οποίο κρίθηκε εξευτελιστικό».

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!