EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Σοκ και δέος από την προδοτική κάστα. Η εμείς η το χάος.

Η πρώτη ευθεία και ωμή παρέμβαση από την Ευρώπη στα εσωτερικά της χώρας και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα έρχεται δια στόματος Γιούνκερ και έχει ως αποδέκτη το σάπιο πολιτικό σύστημα.  
“Προτιμούμε τα οικεία πρόσωπα στην εξουσία και όχι ακραίες δυνάμεις», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας πως «οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την χώρα τους και την ευρωζώνη ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα», όπως μεταδίδει ο Euobserver.  
Πρόκειται για ανοίκεια επίθεση στην Δημοκρατία αλλά ο Εβραιομασόνος δεν ντρέπεται να τα λέει. Τέτοιες εντολές έχει, αυτά γαβγίζει και βέβαια το θέμα είναι εάν ο κόσμος θα πρέπει να πάρει στα σοβαρά ένα ζόμπι των αγορών, ένα αιμοσταγές υποκείμενο που επιχειρεί με μίσος για τη χώρα για να μην φύγει από την τροχιά των σατανάδων που τις πίνουν το αίμα.  
Η πατρίδα βιώνει εφιαλτικές ώρες και το “παιχνίδι” αναμένεται να χοντρύνει όσο πλησιάζει η στιγμή της ανάδειξης νέου Προέδρου της Δημοκρατίας που δεν αναμένεται να εκλεγεί με τις υπάρχουσες πολιτικές ισορροπίες.  Το καθεστώς που ελέγχει την δικαιοσύνη ,ΣΔΟΕ, εφορία, ΕΥΠ, Αστυνομία και παρακράτος ετοιμάζει να βγάλει τα όπλα του και να “πυροβολήσει” για να συσπειρώσει το συντηρητικό κομμάτι της Βουλής και της κοινωνίας αφού πια τα ψευτο-εκβιαστικά μονοπάτια “ευρώ ή δραχμή” δεν αγγίζουν τον κοσμάκη.  
“Αυτοί είναι ικανοί ακόμα και να σκοτώσουν για να βγει Πρόεδρος”, σχολίαζε χθες γνωστό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  
Σήμερα  έρχονται να εκστομίσουν νέα απειλή δίκην προκήρυξης και οι τοκογλύφοι της  Goldman Sachs. Για να σπείρουν τον τρόμο σε όσους απειλούν την κανονικότητα.
 

Λέει δηλαδή η Goldman Sachs στους υπόδουλους Έλληνες που ήδη έχει κουρευτεί το 40% των καταθέσεων, ότι θα μπλοκάρουν και οι υπόλοιπες. Σενάριο που προφανέστατα, θα δώσει το δικαίωμα σε μια «χαλαρή» κυβέρνηση Κουβέληδων να βρει την ευκαιρία για την δήθεν  μεγάλη συγκυβέρνηση. Με ολέθρια αποτελέσματα για το μέλλον της χώρας.
 

Ή σε μια σκληρή αλλά απαίδευτη κυβέρνηση, που θα κάνει το ολέθριο λάθος  να απαιτήσει έξοδο από το Ευρώ, γεγονός που θα… εξαφανίσει τις καταθέσεις και θα θέσει την χώρα εκτός της τυπικής ασπίδας της ΕΕ.
 
Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας στο imerodromos, και συμφωνούμε απόλυτα.

Έχει ήδη ξεκινήσει μια άθλια πολιτική φαρσοκωμωδία που θα μπορούσε να μας κάνει να γελάσουμε αν δεν παιζόταν στην πλάτη μας. Τα (πολιτικά) υποκείμενα εμφανίζονται να έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό, να μην γνωρίζουν τίποτε για το έγκλημα που έχει συντελεστεί και να διεκδικούν την εμπιστοσύνη μας γιατί «αυτοί ξέρουν πώς να μας σώσουν».

Τους ακούμε , λοιπόν, να… μας λένε:
 
1.   Αν δεν εκλεγεί ο Δήμας πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πέσουν στη χώρα οι 7 πληγές του φαραώ και ακόμη περισσότερες. Ο «αδιάβαστος» Χρυσοχοίδης μίλησε για εθνική ανυπολόγιστη καταστροφή αν δεν βγάλει αυτή η Βουλή πρόεδρο
2.   Ακούμε μία από τις πληγές που  τσάκισε  τη χώρα —τον Γ.Α.Παπανδρέου– να ανακοινώνει (ή μήπως να απειλεί;) ότι αν δεν εκλεγεί ο Δήμας και πάμε σε εκλογές θα επιστρέψει να μας ξανα-σώσει…
3.   Ακούμε τέλος τον πρωθυπουργό Αν. Σαμαρά  να μας λέει «ή  Δήμας ή χάος» και «όσοι δεν είναι μαζί μου καταστρέφουν τη χώρα».
4.   Ακούμε και τον Βενιζέλο να λέει τα δικά του, αν και αυτό προτιμά να ζεστάνει την πλάτη του αυτές τις μέρες ταξιδεύοντας στο Βερολίνο για να «τριφτεί» στα πόδια αυτών που πραγματικά κυβερνούν πια αυτόν τον τόπο
 
Απ όλα αυτά είναι φανερό πως το θέμα τους δεν ο όποιος Δήμας. Το θέμα είναι να μην αφήσει …ημιτελές το έργο της η κυβέρνηση.  Για ποιο έργο μιλούν; Αυτό που…θα φανεί όταν ολοκληρωθεί η θητεία τους. Για αυτό που διαβεβαιώνουν από το 2012 όταν είπαν χοντρά ψέματα για να κερδίσουν τις εκλογές.
 
Αυτό για το οποίο, προφανώς δεν μιλούν, είναι για το αποτέλεσμα της μέχρι τώρα πολιτικής τους, που:
  • Συντηρεί και ανακυκλώνει την ανεργία 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων
  • Συντηρεί στο όριο της φτώχιας 6 εκατομμύρια ανθρώπους
  • Ξεπουλά υποδομές και ρίχνει τα έσοδα στη χοάνη ενός χρέους που αντί να μειώνεται μεγαλώνει
Επειδή όσο πλησιάζουν οι μέρες των ψηφοφοριών θα ακούσουμε πολλά. Θα ακούσουμε εκβιασμούς απειλές και ψεύδη. Και επειδή τελικά  πιθανότατα εμείς με την ψήφο μας θα πρέπει να αποφασίσουμε, καλό είναι να  τους επιστρέψουμε  τον εκβιασμό. Αυτοί έχουν κάθε λόγο να φοβούνται…
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ιστορική Ομιλία για το Ρόλο των Illuminati στη Συρία Προκαλεί Κραδασμούς σε όλο τον Κόσμο!!!(Βίντεο)

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Συρίας, ο Gordon Duff, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης
VeteransToday, τόλμησε να αποκαλύψει την αλήθεια για την ISIS αλλά και για την ταυτότητα εκείνων που πραγματικά διοικούν τις ΗΠΑ.

Οι αποκαλύψεις του για το ρόλο των Illuminati στη Συρία έχουν προκαλέσει κραδασμούς σε όλο τον κόσμο.

Η ιστορική ομιλία του «θάφτηκε» από τα διεθνή ΜΜΕ που υπηρετούν την παγκόσμια ελίτ, αφού θα έβαζε σε κίνδυνο την υλοποίηση των σκοτεινών τους σχεδίων.

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:

         

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ευρώπη γ@μήσ@υ εσύ κι οι οπαδοί σου

Πετάξτε μας, ρε, έξω. Κλείστε μας την πόρτα του Ευρώ στα μούτρα. Κάντε μας την χάρη να ακούσετε τα «παπαγαλάκια» που πληρώνετε στα διεθνή ΜΜΕ με πρώτους τους Financial Times και το Forbes.

Κάντε μας την χάρη να στείλουν τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους να καταγράφουν τις ουρές των μισθωτών και συνταξιούχων στις Τράπεζες που θα κλαίνε μπροστά στα άδεια ΑΤΜ, τους πεινασμένους Έλληνες να κείτονται στους δρόμους. Στείλτε τα τηλεοπτικά συνεργεία να «καλύπτουν»  πώς θα κάνουν ντου στα σούπερ μάρκετ οι εξαθλιωμένοι να πάρουν μία κονσέρβα. Πάρτε πλάνα και φωτό να τα δείχνετε σε Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους να φοβούνται ότι αυτά θα πάθουν αν δεν κάνουν ό,τι θέλει η ΕΕ.

Κάντε αυτό που απειλείτε ότι θα κάνετε εδώ και 5 χρόνια. Από ένα υψωμένο δάχτυλο "fuck off" της Αφροδίτης της Μήλου στο Focus ξεκίνησαν όλα και μετά ήρθατε να μας νουθετήσετε. Και μάς βάλετε στο δρόμο της σωτηρίας, της ανάπτυξης, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, των μνημονίων και της εθνικής κατοχής. Λοιπόν, τελειώστε το με τον τρόπο που το ξεκινήσατε. Από τα ΜΜΕ σας!

Κάντε λοιπόν, το βήμα και πετάξτε μας όξω γιατί αρκετά κλάψαμε, φοβηθήκαμε, καταστραφήκαμε, αυτοκτονήσαμε, σκοτώσαμε τα όνειρά μας, θάψαμε ανθρώπους δικούς μας από τις σφαίρες της στήριξής σας, κάναμε καθημερινότητα τον τρόμο τού τι θα ξημερώσει αύριο. Τι περιμένετε; Πετάξτε μας έξω και θα στηθούμε στις κάμερές σας μπροστά να κλαίμε και να τραβάμε τα μαλλιά μας σαν Μαινάδες που χάσαμε το ευρώ και την στήριξή σας. Θα σας δώσουμε τόσα πλάνα για Πούλιτζερ που δεν θα ξέρετε ποιο να κάνετε πρωτοσέλιδο.

Εφόσον τα «παπαγαλάκια» σας και οι φωτορεπόρτερ του παγκόσμιου συστήματος (συμπεριλαμβανόμενων και των ελληνικών) απουσιάζουν επί 5 χρόνια από την καθημερινότητα των Ελλήνων δώστε τους μια ευκαιρία να δικαιολογήσουν εμπράκτως το μεροκάματο του δικού μας τρόμου. Ετοιμάστε και τουριστικά πακέτα για πλούσιους Βορειοευρωπαίους να έρχονται να μάς βλέπουν ως τουριστικά αξιοθέατα όπως κάποτε έκαναν οι παππούδες των Γερμανών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Πολωνίας.

Αλλά δεν θα το κάνετε. Δυστυχώς δεν θα μάς κλείσετε την πόρτα στα μούτρα γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι τα πλάνα που θα έχετε ως αποδεικτικά στοιχεία για να τρομοκρατήσετε άλλους λαούς της Ευρώπης δεν θα είναι αυτά που ονειρεύεστε. Δεν θα δείτε ουρές εξαθλιώμενων Ελλήνων να περιμένουν κλαίγοντας έξω από τράπεζες αλλά θα τους δείτε μέσα στις Τράπεζες. Δεν θα δείτε άστεγους στο δρόμο σκυθρωπούς αλλά ανθρώπους να γελάνε όπως έκαναν πριν 5 χρόνια. Δεν θα έχετε πλάνα από στοιβαγμένους ανασφάλιστους στα επείγοντα των Νοσοκομείων αλλά ανθρώπους να απαιτούν το δικαίωμα στην ζωή. Δεν θα δείτε στα δικαστήρια απελπισμένους να κρατάνε το χαρτί κατάσχεσης των σπιτιών τους αλλά να είναι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον αυτών που επί 5 χρόνια τους άλωσαν ζωές, ιερά και όσια.

Κλείστε μας απέξω να τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί για τον εαυτό μας. Να έχουμε απέναντί μας όχι Έλληνες που για 1000ευρώ βαράνε με γκλομπ Έλληνες αλλά ξένους γκλομποφόρους. Φέρτε μέσα την Blackwater να στρέφουν τα όπλα τους εναντίον μας. Κάντε μια φορά τον πόλεμο, που μάς κηρύξατε άνευ αιτίας, μια στάλα τίμιο. Να μην έχει ενοχές ο Έλληνας αν θα «φάει» τον κατακτητή. Να δει καθαρά τα πραγματικά ναζιστικά σας μούτρα που κρύβετε πίσω από ευρωκοινοβούλια και ευρωπαϊκές επιτροπές. Να μην είναι η μειοψηφία των Ελλήνων που δεκαετίες γνωρίζει την σκατένια ψυχή που κουβαλάτε, αλλά ακόμα και ο πιο καλοπληρωμένος ψηφοκουβαλητής και υποστηρικτής σας να νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει Ενωμένοι Ευρωεγκληματίες.

Μακάρι να κάνατε το μοιραίο για σας λάθος να μάς διώξετε. Να βλέπατε αν θα προσγειωνόταν αεροπλάνα για να μεταβούν οι σκυλοευρωπαίοι τουρίστες στα ξενοδοχεία που καταπάτησαν την δημόσια γη για να πλένουν τον κώλο τους δύο μήνες. Να βλέπατε κατά που θα έτρεχαν οι ιδιοκτήτες της Ελ Ντοράντο και ο στρατός τους όταν θα ερχόταν η ώρα να πληρώσουν με ξύλο το κάθε κλαράκι δέντρου που έκοψαν για το έργο «εθνικής σημασίας». Να βλέπατε πώς θα γύριζε το 75% της καλλιεργήσιμης ελληνικής γης να δουλευτεί από ελληνικά χέρια και όχι από τραπεζικά συμφέροντα με Έλληνες εργάτες γης.

Δυστυχώς όμως δεν θα μας πετάξετε έξω διότι όλα αυτά τα γνωρίζετε. Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς εμάς. Δεν μπορέσατε 200 χρόνια να μην βάλετε το δάκτυλό σας στο μέλι που λέγεται Ελλάδα. Εδώ ξεπλένετε τα κλεμμένα σας που τάχα τα ονομάζετε δάνεια και που ποτέ δεν έρχονται στα δικά μας ταμεία. Εδώ κάνετε τις ευρωπαϊκές σας λαμογιές με όπλα, εδώ κάνετε τα απάνθρωπα σκλαβοπάζαρα μεταναστών, εδώ τρώτε λεφτά με ευρωπαϊκές ΜΚΟ αλλυλεγγύης και ανθρωπισμού, με εταιρείες σεμιναρίων και με κατασκευαστικές εταιρείες που βρήκαν κατεστραμμένη γη και δημιούργησαν ένα νέο Ιράκ για να δουλεύουν τα εργοστάσια χάλυβα, πετρελαίου, τσιμέντων, με Ευρωπαϊκές Επενδυτικές Τράπεζες που πρέπει να αρχίσουν να δικαιολογούν τα συσσωρευμένα λεφτά των χαρτοφυλακίων μαφιόζικων διεθνών κορακιών.

Ανοίξτε την πόρτα να βγούμε γιατί η μπόχα της στήριξής σας δεν αντέχεται άλλο και άντε γαμηθείτε.-

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

M.Κεφαλογιάννης: «Κίνδυνος για πιστωτικό γεγονός εάν δεν εκλεγεί ΠτΔ» – Φυλακίστε τους πραγματικούς τρομοκράτες !!! (video)

Στη γραμμή που έχει χαράξει το Μέγαρο Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι τυχόν εμπλοκή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός.

«Υπάρχει κίνδυνος για πιστωτικό γεγονός εάν αποτύχει η χώρα να εκλέξει Πρόεδρο και οδηγηθεί σε εκλογές. Το απεύχομαι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης, σημειώνοντας ότι σε ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ελλοχεύει ο κίνδυνος να σημειωθεί νέο bank run με τον κόσμο να βγάζει τα λεφτά από τις τράπεζες και να τα βάζουν στα… μαξιλάρια.

«Πολιτική αλητεία» χαρακτήρισε τα περί πιστωτικού γεγονότος και κουρέματος των καταθέσεων που έφερε στη συζήτηση ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αντιδρώντας δριμύτατα.

«Να παρέμβει ο κ. Δήμας που στο όνομά του γίνεται αυτή η άθλια τρομοκρατία. Αν ο κ. Δήμας μέχρι το μεσημέρι δεν έχει παρέμβει, που στο όνομά του γίνεται αυτή η αλητεία η πολιτική, θα έχει πολύ μεγάλη ευθύνη. Ενώ είναι ένας κύριος», είπε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την Σοφία Βούλτεψη για την δήλωση περί πιστωτικού γεγονότος.

        

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βούλτεψη: Αν πάμε σε εκλογές θα θεωρηθεί πιστωτικό γεγονός … Να τη μαζέψει κάποιος εισαγγελέας για τρομοκρατία ρε ! – ΒΙΝΤΕΟ

Με πιστωτικό γεγονός απειλείται η ελληνική οικονομία από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές, όπως υποστήριξε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού. Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλούμενη την έκθεση του οίκου Moody’s για την ελληνική οικονομία.
 

         

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αν εκλέξουν πρόεδρο οι ολετήρες τότε … δες τι σε περιμένει !

Με επιστολή που έστειλε την περασμένη Τετάρτη το υπουργείο Οικονομικών στους εκπροσώπους των δανειστών, δεσμεύεται μεταξύ άλλων για νέες επιβαρύνσεις….

στην έμμεση φορολογία και ειδικά στον ΦΠΑ, που θα οδηγήσουν σε σημαντικές αυξήσεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, ενώ προαναγγέλλει επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων ενοποιήσεις ταμείων και τερματισμό πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Το οικονομικό επιτελείο δηλώνει ακόμη πρόθυμο να ξαναβάλει στον διάλογο τις 100 δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, απεμπολώντας έτσι και τη μοναδική ρύθμιση που «εξυπηρετεί» οικονομικά αδύναμους και μικρομεσαίους που αδυνατούν να φανούν συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Επίσης, επισπεύδει την κατάργηση του ΕΚΑΣ από το 2015 αντί του 2016, όπως αρχικά προβλεπόταν, παράλληλα με κατάργηση πληθώρας επιδομάτων.

Στην ίδια επιστολή περιγράφει περιορισμούς συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ειδικά του απεργιακού. Η ενδοτικότητα που χαρακτηρίζει τη μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έναντι των τροϊκανών φθάνει έως του σημείου να τους υπόσχεται διπλασιασμό του συντελεστή ΦΠΑ (από 6,5% στο 13%) στα ξενοδοχεία, δηλαδή σε έναν από τους κύριους κλάδους της αποκαλούμενης και «ελληνικής βαριάς βιομηχανίας» (τουρισμός), που ειδικά εφέτος με τις αυξημένες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό ήταν η μοναδική αισιόδοξη εξαίρεση στον γενικότερο εγχώριο οικονομικό ζόφο.

Με την επιστολή της αυτή γύρω από την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου Μνημονίου η κυβέρνηση συναινεί πλήρως στην πληθώρα των παράλογων απαιτήσεων Κομισιόν, Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τις οποίες μέχρι πρότινος αποκήρυσσε σε όλους τους τόνους. Μάλιστα, παραδέχεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού -το οποίο είναι μεγάλο σύμφωνα με τους δανειστές, στα 2.425 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.773 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό και τα 652 εκατ. ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως αναφέρουν πληροφορίες-, που επιδιώκεται να κλείσει «και» με τα ήδη προταθέντα μέτρα σε μόνιμη βάση, διατύπωση που αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο για την εξέταση και λήψη μέτρων πέραν όσων έχουν ήδη προταθεί.

Παρά ταύτα, παραμένει ακόμη αναπάντητο το αν αυτή η εξέλιξη θα σήμαινε ενδεχομένως κάποια ουσιαστική πρόοδο που να επέσπευδε την επιστροφή των Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) στην Αθήνα, παρότι έχουν λόγους να θεωρούν ότι πήραν το «επάνω χέρι» στις συζητήσεις.

Στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών στη «Villa Saïd» του Παρισιού, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν μόνιμα μέτρα. Μάλιστα είχαν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση του ΦΠΑ προκειμένου να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους «σίγουρα έσοδα» και σε αλλαγές του νόμου για τις 100 δόσεις, μεταξύ των οποίων ο αποκλεισμός των νομικών προσώπων, ενώ συντασσόμενοι με τα συμφέροντα των εργοδοτών ζήτησαν να υιοθετηθεί η πλειοψηφία 50+1 για να θεωρείται νόμιμη η κήρυξη μιας απεργίας. Με την επιστολή που έλαβαν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση, η τελευταία υποτάσσεται σε όλα από τα προαναφερθέντα θελήματα της τρόικας.

Οι κυριότερες ενότητες που περιλαμβάνονται στην επιστολή, αυτές αναφέρουν:

1. Η Αθήνα δεσμεύεται χωρίς κανέναν όρο για πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% του ΑΕΠ το 2016. Στο πλαίσιο αυτό θα μειωθεί το ανώτατο όριο των δαπανών.

2. Μετά την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού έχει προταθεί η λήψη και νέων μέτρων, όπως η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία από 6,5% στο 13%.

3. Διεξαγωγή συζητήσεων για κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων που έχουν προταθεί από τις αρχές σε μόνιμη βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ήδη συζητείται αύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά καιπροϊόντα καπνού, κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και ανατροπή της απόφασης για μείωση 30% στην «εισφορά αλληλεγγύης».

Για τον ίδιο λόγο, μόλις προχθές, προκειμένου να περιορίσει το κύμα ενδικοφανών προσφυγών για την αμφισβήτηση της συνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ, με το οποίο έχουν ανασταλεί εισπράξεις ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τον νέο αυτόν φόρο (τον Νοέμβριο εισπράχθηκαν μόλις 230 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ), η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με νέα εγκύκλιό της, κατήργησε άλλη προηγούμενη, που καθιστούσε πολύ πιο απλή και σύντομη τη διαδικασία υποβολής ενδικοφανών προσφυγών κατά του ΕΝΦΙΑ.

Με τη νέα εγκύκλιο επανέρχεται σε ισχύ η διαδικασία που είχε καθοριστεί στις 4 Μαρτίου 2014 και προβλέπει τεράστια γραφειοκρατία και ταλαιπωρία για όσους υποβάλλουν ενδικοφανή προσφυγή κατά πράξεως επιβολής ΕΝΦΙΑ.

4. Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο τροποποιήσεων της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα, προκειμένου οι διατάξεις να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τη διατήρηση της φορολογικής συνείδησης και τη μείωση του δημοσιονομικού κόστους. Ως παράδειγμα τέτοιων αλλαγών αναφέρονται στην επιστολή τα κριτήρια επιλεξιμότητας που προσδιορίζουν τη δυνατότητα του οφειλέτη να αποπληρώσει τις οφειλές, ενώ θα επέλθει και «βελτίωση των κινήτρων για πρόωρη αποπληρωμή» και στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και λοταρία για τους κατόχους αποδείξεις λιανικής .

5. Περαιτέρω στελέχωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού και ειδικά για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

6. Τροποποίηση των διαδικασιών αντιμετώπισης των μη εισπράξιμων οφειλών φόρου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθείται η επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς – συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

Ανατιμήσεις μέσω αύξησης συντελεστών ΦΠΑ

7. Μείωση των διαφορών ή και ενοποίηση διαφορετικών συντελεστών ΦΠΑ («narrow the VAT gap»). Αυτό θα σημαίνει ανατιμήσεις που θα φτάνουν ακόμη και το 18% σε τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα, φάρμακα, εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών, βιβλία, εφημερίδες, εισιτήρια κινηματογράφου και θεάτρου και ακόμη μία μακρά σειρά υπηρεσιών και προϊόντων.

Την εφαρμογή του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% είτε 21% έχει ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με έκθεση που έχουν υποβάλει εμπειρογνώμονές του, ενώ ανάλογες σκέψεις έχουν διατυπωθεί και από τεχνοκράτες της Ε.Ε. Έτσι, πίσω από τον εξωραϊσμένο τίτλο «απλοποίηση του καθεστώτος ΦΠΑ», η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει αναφορικά με τους συντελεστές ΦΠΑ:

* Πρώτον, αύξηση από 6,5% σήμερα σε 19% ή 21% του επιβαλλόμενου συντελεστή ΦΠΑ στις τιμές φαρμάκων, βιβλίων, περιοδικών, εφημερίδων και εισιτηρίων θεάτρου, κάτι που θα σημάνει αυτομάτως ανατίμηση των παραπάνω προϊόντων, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, έως 13,6%!

* Δεύτερον, αύξηση από 13% σήμερα σε 19% ή 21% του συντελεστή ΦΠΑ σε τρόφιμα, λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και φυσικού αερίου, εισιτήρια Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, κόμιστρα ταξί, υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης παλαιών κατοικιών, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, ιατρική περίθαλψη και εισιτήρια θεαμάτων (κινηματογράφος, συναυλίες, γήπεδο, ζωολογικοί κήποι, εκθέσεις κ.λπ.). Μια τέτοια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ θα έχει ως συνέπεια ανατιμήσεις στα παραπάνω αγαθά και υπηρεσίες έως 7%.

* Τρίτον, κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. Υιοθέτηση του μέτρου αυτού, σε συνδυασμό με τις προηγούμενες αυξήσεις, σημαίνει για τους κατοίκους τους αύξηση συντελεστή ΦΠΑ από 5% σε 9% και από 16% σε 19% ή 21% και ως εκ τούτου και σε ανατιμήσεις έως 18%.

Ταυτόχρονα, θα μειωθούν από 23% σε 19% ή 21% οι συντελεστές ΦΠΑ σε ένδυση – υπόδηση, τηλεπικοινωνίες, έπιπλα, οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, τσιγάρα, ποτά, χαρτικά, απορρυπαντικά, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος και αισθητικής, γυμναστήρια κ.λπ. με αποτέλεσμα μείωση τιμών κατά 1,62% έως 3,25%.

8. Θα επαναξιολογηθούν τα τρέχοντα φορολογικά κίνητρα.

9. Συσχετισμός εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία («…establishing close links between contributions and benefits in all funds»). Αυτό πρακτικά σημαίνει εισαγωγή ρήτρας «μηδενικού ελλείμματος» και στις κύριες συντάξεις, αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και επανεξέταση του συστήματος καταβολής του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», της βασικής σύνταξης για τους παλιούς και νέους ασφαλισμένους, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των μισθών.

Προτείνεται για όσους έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, με την εφαρμογή ταυτόχρονα εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, καθώς επίσης και η καταβολή της βασικής σύνταξης 360 ευρώ τον μήνα για όσους συμπληρώσουν 20 έτη ασφάλισης. Επίσης η τρόικα ζητάει τη διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ και την προώθηση των κονδυλίων μόνο σε άτομα που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Χάνεται το ΕΚΑΣ για 320.000 δικαιούχους


Στην περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 29ης Δεκεμβρίου επιτρέψει στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου να παραμείνει στη θέση της, περίπου 320.000 χαμηλοσυνταξιούχοι θα πληγούν από την κατάργηση του ΕΚΑΣ που ζητά η τρόικα. Οι δανειστές προβάλλουν ως κύριο επιχείρημα της κατάργησης ότι για να χορηγείται το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την κατάργηση του επιδόματος από 1.1.2016, όμως οι εκτιμήσεις της τρόικας ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του επομένου έτους είναι υπερβολικά αισιόδοξο και πως αυτό θα είναι εν τέλει μικρότερο έφερε θέμα κατάργησης από το 2015 κιόλας του επιδόματος που χορηγείται από το 1996 ως προνοιακή παροχή σε χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημειώνεται ότι σήμερα ισχύουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων (εκτός ΟΓΑ και ΝΑΤ) προκειμένου να λαμβάνουν το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, το οποίο κυμαίνεται μηνιαίως μεταξύ 30 και 230 ευρώ αναλόγως εισοδήματος των δικαιούχων.

Στις προϋποθέσεις περιλαμβάνονται μέγιστο συνολικό ακαθάριστο ποσό κύριας και επικουρικής σύνταξης τα 850 ευρώ, συμπλήρωση 65ου έτους της ηλικίας τους (πλην περιπτώσεων αναπηρίας άνω του 80%), συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα), μισθούς, ημερομίσθια, επιδόματα έως 8.472,09 ευρώ, συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα κάτω των 9.884,11 ευρώ και οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 15.380,9 ευρώ.

10. Ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης («unification of social security funds»). Ήδη έχει προταθεί συγχώνευση όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ, με τη δημιουργία ενός Δ.Σ., θέσπιση κοινών υπηρεσιών έως τον Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφορών έως τον Δεκέμβριο του 2016.

11. Σταδιακή κατάργηση πρόωρης συνταξιοδότησης («gradual elimination of early retirement privileges»). Η τρόικα έχει ζητήσει κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση, πριν από τα 62 έτη, επιμένοντας στην αναμόρφωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και για τους εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

12. Κατάργηση περιορισμών στις αγορές με άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και ενέργειας.

13. Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων σε σιδηρόδρομους, λιμάνια, τηλεπικοινωνίες και αεροδρόμια.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια δρομολόγια λεωφορείων αλλάζουν από σήμερα

Αλλαγές στα βόρεια και τα δυτικά προάστια της Αθήνας περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα τροποποιήσεων δρομολογίων σε λεωφορειακές γραμμές της πρωτεύουσας, που έχουν προαναγγείλει το υπουργείο Μεταφορών και η διοίκηση της εταιρείας «Συγκοινωνίες Αθηνών».

Από σήμερα, Δευτέρα, αλλάζουν τα δρομολόγια σε οκτώ γραμμές και θα «κουμπώνουν» σε σταθμούς του μετρό και του Ηλεκτρικού, που πλέον θα συνδέονται με λεωφορεία. Συγκεκριμένα:

■ Τροποποιείται η 704 Καματερό - Σταθμός Αττικής ώστε να φτάνει έως την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

■ Επεκτείνεται η 701 Καματερό - Ιλιον - Σταθμός Αττικής, ώστε να διέρχεται από τον σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη.

■ Συνδέεται η Πετρούπολη με το μετρό και η γραμμή 747 Πετρούπολη - Πανόραμα - Σταθμός Αττικής θα περνά και από τον σταθμό Ανθούπολης.

■ Αλλάζει η κυκλική γραμμή 527 Πεύκη - Μαρούσι, που θα καταλήγει στον σταθμό του Ηλεκτρικού στη Νεραντζιώτισσα.

■ Μεταφέρεται η αφετηρία της τοπικής γραμμής του Νέου Ηρακλείου 640 από την πλατεία 28ης Οκτωβρίου στην οδό Κουντουριώτου.

■ Μετατρέπεται σε κυκλική η γραμμή 444 Σταθμός Χαλάνδρι - Γαλάτσι - Σταθμός Ανω Πατήσια και μετονομάζεται σε Σταθμός Ειρήνη - Γαλάτσι - Σταθμός Ανω Πατήσια, με νέα αφετηρία και τέρμα επί της οδού Νεραντζιώτισσας.

■ «Ψαλιδίζεται» η γραμμή Β8 Πολυτεχνείο - Νέα Φιλαδέλφεια - Μεταμόρφωση, μετονομάζεται σε 619 Μεταμόρφωση - Ν. Φιλαδέλφεια - Στ. Ανω Πατησίων με αφετηρία και τέρμα στην οδό Ζέας Μεταμόρφωσης.

■ Μετονομάζεται η κυκλική γραμμή 501 Πεύκη - Μαρούσι Α σε Πεύκη - Μαρούσι.
Καταργείται επίσης η γραμμή express Πειραιάς - Ακρόπολη - Σύνταγμα, που είχε δρομολογηθεί τον Μάιο με στόχο την εξυπηρέτηση των τουριστών της κρουαζιέρας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξαναλειτουργήσει τον Μάρτιο και θα γίνονται δρομολόγια μόνο κατά την τουριστική περίοδο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα που εξέδιδε «μαϊμού» επιδόματα αναπυρίας

Μεγάλο κύκλωμα το οποίο εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά αναπηρίας, εξάρθρωσε η αστυνομία. Το εν λόγω κύκλωμα, με την παράνομη δράση του είχε προκαλέσει ζημιά ύψους 700 χιλ. ευρώ στο ΙΚΑ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 7 άτομα, μεταξύ των οποίων ένας υπάλληλος του ΙΚΑ, που εργαζόταν σε νευραλγική θέση και συγκεκριμένα στην υπηρεσία έκδοσης πιστοποιητικών αναπηρίας.

Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι μια γυναίκα, η οποία μάλιστα είναι γνωστή στις Αρχές από παλαιότερες υποθέσεις. Σημειώνεται, ότι είχαν εκδώσει 253 πλαστά πιστοποιητικά, για 44 διαφορετικές περιπτώσεις.

Σε βάρος των κατηγορούμενων έχει σχηματιστεί δικογραφία. Σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βέλγιο: Γενική απεργία κατά της λιτότητας

Μια γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας που αποφασίσθηκαν από τη δεξιά κυβέρνηση παραλύει σήμερα το Βέλγιο, από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, όπου κανένα αεροπλάνο δεν πρόκειται να απογειωθεί ή να προσγειωθεί, μέχρι τα νοσοκομεία, τα οποία εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Με την 24ωρη απεργία, η οποία αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς περιφερειακών απεργιών που είχαν ήδη περιορίσει σημαντικά τη δραστηριότητα στη χώρα τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, καταγγέλλεται ένα πρόγραμμα εξοικονόμησης 11 δισεκ. ευρώ το οποίο ανακοινώθηκε από τη νέα κυβέρνηση υπό τον φιλελεύθερο Σαρλ Μισέλ που σχηματίσθηκε στις αρχές Οκτωβρίου. Ο συνασπισμός, ο οποίος περιλαμβάνει για πρώτη φορά στην ιστορία του βασιλείου τους φλαμανδούς εθνικιστές του κόμματος N-VA, προβλέπει επίσης να αυξηθεί το 2030 από τα 65 στα 67 η νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης.

Η απεργία άρχισε από χθες, Κυριακή, το βράδυ στις μεταφορές: μετά τις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας), λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κανένα αεροπλάνο δεν απογειώθηκε ούτε προσγειώθηκε στα αεροδρόμια, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 600 πτήσεις ακυρώθηκαν μόνο στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Πτήσεις εστάλησαν προς τα αεροδρόμια γειτονικών χωρών, στη Γαλλία (Λίλλη), στην Ολλανδία (Μάαστριχτ και Άμστερνταμ) και στη Γερμανία (Κολωνία) και λεωφορεία μισθώθηκαν για να μεταφέρουν τους επιβάτες προς ή από τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Σαρλερουά, ο διευθυντής του οποίου έκανε λόγο για "μια αληθινή καταστροφή".

Τα τρένα σταμάτησαν επίσης να κινούνται χθες, Κυριακή, το βράδυ και για σήμερα δεν προβλέπεται κανένα δρομολόγιο Thalys, TGV ή Eurostar (για το Λονδίνο) που να διέρχεται από το Βέλγιο. Η εμπορική ναυσιπλοΐα προς και από τα λιμάνια του Ζεεμπρούγκε και της Αμβέρσας σταμάτησε από χθες για λόγους ασφαλείας.

Κανένα λεωφορείο, τραμ ή συρμός του μετρό δεν θα κυκλοφορησει σήμερα, στη Φλάνδρα όπως και στη Βαλλονία. Ένα συνδικάτο οδηγών φορτηγών απείλησε να αποκλείσει τους αυτοκινητοδρόμους από σήμερα το πρωί.

Τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, οι φυλακές, οι δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και τα νοσοκομεία, όπου γίνονται δεκτά μόνον επείγοντα περιστατικά, συμμετέχουν επίσης στην απεργία αυτή που οργανώθηκε από τα τρία μεγάλα συνδικάτα, το FGTB (σοσιαλιστικό), το CSC (χριστιανικό) και το CGSLB (φιλελεύθερο).

Η Συνδικαλιστική Ένωση Δικαστών (ASM) συμμετέχει κι αυτή στην κινητοποίηση καταγέλλοντας πως "τίθενται σε κίνδυνο οι δημόσιες υπηρεσίες". Οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου συμμετέχουν επίσης ενώ δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Οι τομείς της βιομηχανίας και της διανομής, όπως και τα ταχυδρομεία και οι υπηρεσίες αποκομιδής απορριμμάτων θα λειτουργήσουν επίσης στο ραλαντί ή θα σταματήσουν να λειτουργούν. Οι απεργοί ενδέχεται να κλείσουν με οδοφράγματα τις προσβάσεις στις επιχειρήσεις και τις βιομηχανικές ζώνες.

Τα συνδικάτα είχαν συγκεντρώσει τον αριθμό ρεκόρ των 120.000 ανθρώπων σε μια διαδήλωση που πραγματοποίησαν στις 6 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες. Τάσσονται κατηγορηματικά εναντίον των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες, τον πολιτισμό ή τις μεταφορές που αποφασίσθηκαν για τα πέντε επόμενα χρόνια από τη νέα κυβέρνηση, η οποία προβλέπει επίσης να εγκαταλείψει το 2015 την αυτόματη τιμαριθμική προσαρμογή των μισθών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις;

Σύμφωνα με το Mega, βάσει εγγράφου-ντοκουμέντο, προβλέπεται η μείωση 1.000.000 επικουρικών συντάξεων, με το ψαλίδι να φθάνει στο 7%-8%.

Στην εισηγητική έκθεση προς το ΔΣ του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης, προβλέπονται δύο κατηγορίες εκτάκτων εσόδων. Η μία από αυτές είναι η εξοικονόμηση περίπου 376 εκατ. ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την περικοπή επικουρικών συντάξεων.

Μάλιστα, για να συγκεντρωθεί το εν λόγο ποσό το ψαλίδι στις αποδοχές περίπου ενός εκατ. συνταξιούχων θα είναι της τάξης του 7% με 8%.

Από τα αρμόδια Υπουργεία ουδείς είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξουν μειώσεις συντάξεων το 2015, όπως προβλέπεται από τον νόμο 4052/2012 δηλαδή την περιβόητη «Ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους

Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για 7.000 άνεργους πτυχιούχους ανακοινώνει δημοσίευμα από Τα Νέα. Ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος ανοίγει μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης ένταξης από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικότερα σε άνεργους αποφοίτους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας έως 29 ετών, προκειμένου να καταρτιστούν και να απασχοληθούν στον ιδιωτικό τομέα με έμφαση στην ανάπτυξη οριζόντιων δεξιοτήτων και κατά περίπτωση σε θέματα οργάνωσης – λειτουργίας επιχειρήσεων, επαγγελματικής συμπεριφοράς, βασικής επαγγελματικής ορολογίας και διαχείρισης εργασιακού χρόνου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τα Νέα:


9d0e54a8dce4fcf433f06b8078c82003


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ιδιωτική ΔΕΗ ζητά το 2015 η τρόικα

Τη γρήγορη αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ μέσα σε ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα εντός του 2015 ζητά η τρόικα, προβάλλοντας, μάλιστα, το επιχείρημα ότι μόνο το πρόγραμμα πώλησης μπορεί να διασφαλίσει το ουσιαστικό άνοιγμα της αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», το θέμα τέθηκε στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται με τους δανειστές σε σχέση με τα μεταβατικά μέτρα στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρισμού.

Πρόκειται για την προώθηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, μέσω των οποίων θα δοθεί πρόσβαση σε τρίτους στο φθηνό μείγμα παραγωγής της ΔΕΗ, δηλαδή στην ενέργεια από υδροηλεκτρικούς και λιγνιτικούς σταθμούς. Όπως πληροφορείται το «Κ», οι δανειστές εξέφρασαν ανοιχτά τις ενστάσεις τους σε συγκεκριμένες πτυχές της διαδικασίας, όπως αυτή έχει προετοιμαστεί από την ελληνική πλευρά. Προτιμούμε την ταχύτερη δυνατή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και όχι τα μεταβατικά μέτρα, προκειμένου να ανοίξει η αγορά, φέρονται να διαμήνυσαν ειδικότερα οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Ωστόσο, η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» εμφανίζει αρκετά προβλήματα και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ο σύμβουλος που θα αναλάβει την απόσχιση της νέας εταιρείας που θα τεθεί προς πώληση. Βεβαίως, η υπόθεση της ΔΕΗ αποτελεί ίσως το δυσκολότερο εγχείρημα ενεργειακής αποκρατικοποίησης, το οποίο συναρτάται άμεσα με τις ευρύτερες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Άλλωστε, το γεγονός ότι η πορεία της ΔΕΗ συναρτάται άμεσα με το οικονομικό κλίμα της χώρας επηρεάζει το επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και το τίμημα το οποίο θα προσφερθεί στο πλαίσιο της τριπλής αποκρατικοποίησης στον τομέα του ηλεκτρισμού. Άλλωστε, η μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής της ΔΕΗ έχει οδηγήσει σε μεγάλες διακυμάνσεις και την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, η οποία έχει βρεθεί από υψηλό έτους στα 2,92 δισ. έως και σε χαμηλό 1,33 δισ. ευρώ.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι πιέσεις που ασκούνται από την πλευρά των δανειστών επαναφέρουν στο προσκήνιο να υπάρξει μια παράλληλη πορεία ή ακόμα και να προηγηθεί χρονικά η διάθεση του 17% σε στρατηγικό επενδυτή της μητρικής εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ ξεκινά από την πώληση του 66% της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς, του ΑΔΜΗΕ.

Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, θα ακολουθήσει η πώληση της «μικρής ΔΕΗ», στην οποία θα εισφερθεί το 30% του παραγωγικού δυναμικού της εταιρείας που θα περιλαμβάνει λιγνίτες, υδροηλεκτρικά, φυσικό αέριο, ορυχεία αλλά και πελατολόγιο στη λιανική, και τελευταία θα είναι η πώληση του 17%. Ωστόσο, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν ανακύψει δεν αποκλείεται να τρέξουν παράλληλα οι δύο τελευταίες διαδικασίες («μικρή ΔΕΗ», 17%). Αυτό, όμως, όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές, δεν είναι το επικρατέστερο σενάριο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προχωρήσει, εάν προηγουμένως δεν έχει ολοκληρωθεί η απόσχιση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων και των επαφών που είχε με επενδυτές στη Νέα Υόρκη ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μ. Παπαγεωργίου. Σημειώνεται ότι αμερικανικές εταιρείες φέρονται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεταξύ άλλων και για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, την οποία και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς.

Αρχές Ιανουαρίου οι προσφορές για ΑΔΜΗΕ

Την περασμένη εβδομάδα οι τρεις επενδυτές που συμμετέχουν ενεργά στον διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ έλαβαν το δεύτερο draft της συμφωνίας πώλησης (SPA), προκειμένου να υποβάλουν τις τελικές τους παρατηρήσεις. Αν και η τρόικα πιέζει στην περίπτωση της θυγατρικής της ΔΕΗ ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, τεχνικοί λόγοι μάλλον μεταθέτουν την ολοκλήρωση για τις αρχές του νέου έτους. Και αυτό, διότι καθυστέρησε η ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το φυσικό αέριο, που περιλαμβάνει μια σειρά από ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της μεταβίβασης. Πάντως, όπως ανέφερε προ ημερών και ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Αρθ. Ζερβός, οι δεσμευτικές προσφορές για τον διαγωνισμό αναμένεται να κατατεθούν εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων.

Πάντως, το μήνυμα που περνά από την πλευρά της κυβέρνησης είναι ότι ο διαγωνισμός θα προχωρήσει κατά το δυνατόν πιο γρήγορα. Μάλιστα, η πώληση του ΑΔΜΗΕ θεωρείται ως κομβική κίνηση, αφού η επιτυχής ολοκλήρωσή της εκτιμάται ότι θα διευκολύνει και τα άλλα σκέλη της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Η επιτυχία του διαγωνισμού εξαρτάται, πάντως, και από το επενδυτικό ενδιαφέρον και από εκεί τα μηνύματα που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι θετικά. Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους τέσσερις επενδυτές που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον συνεχίζουν να συμμετέχουν στην αλληλογραφία και τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της πώλησης. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την ιταλική Terna, τη βελγική Elia και την China State Grid Corporation, σε αντίθεση με το καναδικό fund PSP, που φέρεται να έχει αποστασιοποιηθεί από τη διαδικασία. Οι Καναδοί, συγκεκριμένα, φέρονται να επεδίωξαν συνεργασία με κάποιον από τους άλλους συμμετέχοντες (οι πληροφορίες αναφέρουν με την ιταλική εταιρεία), χωρίς ωστόσο –κατά τα φαινόμενα– να υπάρξει συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, τον Γενάρη αναμένεται με την κατάθεση των προσφορών να γίνει γνωστός ο προτιμητέος επενδυτής, αφού για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

εφημερίδα “Κεφάλαιο”
Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο φορολογικός…Γολγοθάς στο τέλος του χρόνου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα υποχρεωθούν να βάλουν οι πολίτες, καθώς οι υποχρεώσεις στην εφορία που πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί έως το τέλος ου χρόνου είναι πολλές και… «τσουχτερές».

Ειδικότερα, στο ημερολόγιο της εφορίας, έως το τέλος του 2014, βρίσκεται η 4η δόση του ΕΝΦΙΑ, ενώ όσοι συμπολίτες μας έχουν εκκρεμότητες με τις προηγούμενες οφειλές, μπορούν να τις εντάξουν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, με ετήσιο επιτόκιο 8.75%.

Επίσης, έως το τέλος του έτους πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας, διαφορετικά ακολουθεί πρόστιμο ίσο με τα ίδια τα τέλη. Από την πλευρά τους οι τράπεζες, προσφέρουν κάποιες μικρο-διευκολύνσεις, με άτοκες δόσεις 3 έως 8, για την εξόφληση τους, ανάλογα πάντα με το κάθε πακέτο.

Την ίδια στιγμή περίπου 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει ως το τέλος του τρέχοντος έτους να υποβάλλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών οικονομικού έτους 2014 (συναλλαγές-τιμολόγια 2013). Όσοι ξεχάσουν και δεν υποβάλουν ενώ οφείλουν θα επιβαρυνθούν με πολύ υψηλό πρόστιμο 1.200 ευρώ.

Επιπλέον, ως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να εξοφλήσουν τη 2η δόση οι περίπου 30.000 που οφειλέτες του Δημοσίου που εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση χρεών. Το χρόνο που απομένει ως τα τέλη του χρόνου έχουν στη διάθεσή τους όσοι θέλουν να καταθέσουν πινακίδες ώστε να αποφύγουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015 και το τεκμήριο διαβίωσης στη φορολογική δήλωση που θα υποβάλουν το 2016.

Τέλος, έως τις 19 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία όσοι πρέπει να κάνουν τροποποιημένες δηλώσεις Ε9 για να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ και ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να κάνουν διακοπή εργασιών οι επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!