EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Η Αράχωβα... κρίση δεν κοιτά. Υψηλά τα ποσοστά κρατήσεων για τα Χριστούγεννα

Πολύ υψηλά ποσοστά πληρότητας καταγράφουν οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Όπως επισημαίνει στη Καθημερινή της Κυριακής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου των ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης, «η Αράχωβα είναι κοντά στο 100% πληρότητα, το Πήλιο 80%, το Μέτσοβο 70%, ενώ ψηλά είναι ήδη το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια και τα Γιάννενα».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε σχέση με πέρυσι, παρουσιάζεται αύξηση κατά 20% στους κλασικούς χειμερινούς προορισμούς. «Παρά τη λαίλαπα των φόρων και τη μεγάλη οικονομική συμπίεση, φέτος υπάρχει μια σημαντικά αυξημένη τάση για ταξίδια στο εσωτερικό και το εξωτερικό» λέει ο κ. Τσιλίδης, τονίζοντας ωστόσο πως «ακόμη βρισκόμαστε 40%-50% κάτω από τα επίπεδα του 2010, για να έχουμε αίσθηση του περιορισμού που έχουμε υποστεί».

Σε ότι αφορά τους προορισμούς που επιλέγουν οι Έλληνες για το εξωτερικό, το Λονδίνο είναι πάντα ψηλά στην σχετική λίστα. Επίσης, πολύ δημοφιλείς είναι η Βιέννη, η Πράγα, η Ρώμη, η Κωνσταντινούπολη, το Βερολίνο και η Κρακοβία.

«Το πακέτο που πουλάει σήμερα είναι στα 400-450 ευρώ» υπογραμμίζει ο κ. Τσιλίδης, ενώ όπως εξηγεί, αυτό δείχνει και τις οικονομικές δυνατότητες του Έλληνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντική ζήτηση έχουν και οι οδικές εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας.

Όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που έχουν οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, οι Έλληνες ταξιδιώτες κάνουν έρευνα αγοράς προσπαθώντας να βρουν την πιο συμφέρουσα ταξιδιωτική προσφορά, έτσι ώστε να επισκεφτούν τον εκάστοτε προορισμό. Είναι ενδεικτικό, ότι 1 στις 7 κρατήσεις που γίνονται ηλεκτρονικά, είναι σε εταιρίες χαμηλού κόστους.

Στις ιντερνετικές κρατήσεις, πρώτο στις προτιμήσεις για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έρχεται το Λονδίνο. Ακολουθούν: Κωνσταντινούπολη, Παρίσι, Ρώμη, Μόναχο και Βιέννη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΣΗΕΑ - Δείτε το κράξιμο στην Ντόρα Μπακογιάννη … κι όχι μόνο!!!‏


Δείτε τις αποδοκιμασίες δημοσιογράφων κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, κατά την έξοδό της από το  κτήριο της ΕΣΗΕΑ, στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ένωσης συντακτών.

Οι παρευρισκόμενοι απέτρεψαν την προγραμματισμένη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.


ΑΚΟΛΥΘΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ και ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ





 

 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο ταμείο για εφάπαξ 11.110 δημόσιοι υπάλληλοι

Λίστα πληρωμών για άλλους 11.110 δημοσίους υπαλλήλους που πήραν σύνταξη μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2014 περιλαμβάνει, σύμφωνα με την κυριακάτικη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, το νέο χρονοδιάγραμμα για την καταβολή του εφάπαξ. Τα ονόματα των υπαλλήλων καθώς και οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις έχουν σταλεί σε CDs από το Γενικό Λογιστήριο στο Ταμείο Πρόνοιας Δημόσιων.

Η λίστα περιέχει υπαλλήλους Δημοσίου, υπαλλήλους των Δήμων και άλλων νομικών προσώπων που είχαν υποβάλει αίτηση έως την 31η Αυγούστου 2013 και πήραν την οριστική συνταξιοδοτική τους απόφαση έως 5 και 20 Φεβρουαρίου.

Οι πληρωμές τους αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων ημερών και θα έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιανουαρίου του 2015.

Αναλυτικά το ΕΦΑΠΑΞ των Δημοσίων υπαλλήλων που αποχώρησαν μέχρι τις 31.08.2013 και έλαβαν σύνταξη έως τις 20.02.14 είναι:

35 έτη ΠΕ -39.926 ευρώ
35 έτη ΤΕ -38.214 ευρώ
35 έτη ΔΕ -34.220 ευρώ
35 έτη ΥΕ -29.603 ευρώ
25 έτη ΠΕ -25.184 ευρώ
25 έτη ΤΕ -24.118 ευρώ
25 έτη ΔΕ -21.603 ευρώ
24 έτη ΥΕ -18.715 ευρώ

Εφάπαξ δημοτικών υπαλλήλων

25 έτη ΠΕ -34.897 ευρώ
25 έτη ΤΕ -33.303 ευρώ
25 έτη ΔΕ -29.602 ευρώ
25 έτη ΥΕ -25.328 ευρώ
30 έτη ΠΕ -44.090 ευρώ
30 έτη ΤΕ -42.120 ευρώ
30 έτη ΔΕ -37.336 ευρώ
30 έτη ΥΕ -32.040 ευρώ
35 έτη ΠΕ -54.128 ευρώ
35 έτη ΤΕ -51.595 ευρώ
25 έτη ΔΕ -45.873 ευρώ
35 έτη ΥΕ -39.266 ευρώ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ελληνοϊταλική σπείρα εξαπατούσε επιχειρηματίες με τη βοήθεια απόστρατου αστυνομικού

Ως πρέσβης ή πρόξενος αφρικανικών χωρών, μέτοχος ή εκπρόσωπος εταιρείας που δραστηριοποιείται στην έκδοση δανείων εμφανιζόταν ο αρχηγός σπείρας που εξαπατούσε επιχειρηματίες, αποσπώντας οφέλη τουλάχιστον 110.400 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, συνελήφθησαν προχθές στην Αττική, πέραν του Έλληνα αρχηγού της σπείρας, ένας απόστρατος αστυνομικός (εμφανιζόταν ως εν ενεργεία αξιωματικός της αστυνομίας, απόστρατος της ΕΥΠ, αστυνομικός της Ιντερπόλ ή σωματοφύλακας) και μία γυναίκα, επίσης ημεδαπή. Επιπλέον αναζητούνται ένας Ιταλός και μία Ιταλίδα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, και άλλοι δύο Ιταλοί και ένας Έλληνας, αγνώστων στοιχείων. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα δραστηριοποιούνταν με απάτες και εκβιασμούς σε βάρος επιχειρηματιών τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σε βάρος των παραπάνω εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης και της απάτης.

Ειδικότερα, τον Ιούλιο καταγγέλθηκε από Έλληνα επιχειρηματία, ότι ο συλληφθείς αρχηγός και ο Ιταλός υπήκοος, που έχει ταυτοποιηθεί, τον εξαπάτησαν και του απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, με το πρόσχημα υποτιθέμενης επένδυσης, που αφορούσε στην εισαγωγή σιδήρου, από την Ιταλία στην εγχώρια αγορά.

Η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, ενώ ο συλληφθείς ημεδαπός, τόσο προσωπικά, όσο και μέσω τρίτων ατόμων, απειλούσε και εκβίαζε τον επιχειρηματία, όταν αυτός αντιλήφθηκε την απάτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα επίσης, τον Ιούνιο του 2014, οι δύο παραπάνω δράστες, σε συνεργασία με τον απόστρατο
αστυνομικό, εξαπάτησαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Κένυας, από τους οποίους απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 55.000 δολαρίων, για υποτιθέμενη επένδυση στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ με διάφορες μεθοδεύσεις κατάφεραν να τους αποσπάσουν άλλα 6.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, για να δώσουν «αέρα» αληθοφάνειας στη δράση τους προέβαιναν σε τεχνάσματα όπως ταξίδια στην Ιταλία, «συνεργασίες» με Ιταλούς επιχειρηματίες κ.α. Από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο του 2014 θεωρείται ότι αποκόμισαν οφέλη 110.400.

Οι «ρόλοι» των υπολοίπων

Ο Ιταλός που έχει ταυτοποιηθεί παρουσιαζόταν ως οδηγός του αρχηγού της σπείρας και ήταν άμεσος συνεργάτης του σε Ιταλία και Ελλάδα, ενώ η Ιταλίδα έπαιζε τον ρόλο διευθύντριας διαφόρων επιχειρήσεων στην Ιταλία, είχε διαμεσολαβητικό ρόλο και αναλάμβανε την εκτίμηση και τη σύνταξη των συμβολαιογραφικών πράξεων για τις υποτιθέμενες αγοραπωλησίες. Η Ελληνίδα που συνελήφθη παρουσιαζόταν ως σύζυγος του αρχηγού της σπείρας.

Άλλες περιπτώσεις απάτης/ απόπειρας

Την περίοδο 2011-2014 ο «αρχηγός», από κοινού με την Ιταλίδα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ημεδαπό επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, για υποτιθέμενη κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου και εξαγορά ξενοδοχειακής μονάδας.

Τον Φεβρουάριο του 2014, ο ίδιος μαζί με συνεργό του, αποπειράθηκε να εξαπατήσει Έλληνα, για υποτιθέμενη επένδυση, χωρίς να ολοκληρωθεί τελικά η συμφωνία. Δυο μήνες μετά (Απρίλιο 2014), ενεργώντας από κοινού με την Ιταλίδα, απέσπασε τελικά από τον ίδιο ημεδαπό 600 ευρώ, καθώς και αντίγραφο της άδειας λειτουργίας επιχείρησης του αδερφού του και του διαβατηρίου του, για υποτιθέμενη ίδρυση εταιρείας ανακύκλωσης μετάλλων (scrap), στο εξωτερικό.

Από το σπίτι και το γραφείο του αρχηγού της σπείρας κατασχέθηκε πλήθος επαγγελματικών καρτών, στις οποίες εμφανίζεται με διάφορες ιδιότητες (πρόεδρος ιδρύματος, κάτοχος δομικής κατασκευαστικής, ιατρός, διπλωμάτης κ.λπ.), πλήθος αεροπορικών εισιτηρίων και κρατήσεων μελών της οργάνωσης, από και προς την Ιταλία,έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις, στις οποίες αναγράφονται χρηματικά ποσά και ονοματεπώνυμα διαφόρων ατόμων, έγγραφα που απεικονίζουν αρχαία νομίσματα και αντικείμενα κ.α.

Στο σπίτι του απόστρατου αστυνομικού επίσης βρέθηκαν δύο ελληνικά δελτία Ταυτότητας, με στοιχεία ατόμων που είχαν αποβιώσει, ένα περίστροφο με δύο γεμιστήρες και 260 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, σπρέι πιπεριού, πλαστή πινακίδα αυτοκινήτου και άλλα αντικείμενα.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι και στα δύο σπίτια βρέθηκαν εκτυπώσεις πινάκων ζωγραφικής, επώνυμων και μη καλλιτεχνών. Το φωτογραφικό υλικό, που αφορά στα αντικείμενα τέχνης θα αποσταλεί για έλεγχο σε αρμόδιους εκτιμητές της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ τα κατασχεθέντα νομίσματα θα αποσταλούν για εκτίμηση στο Νομισματικό Μουσείο.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις 40.000 οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στα Ασφαλιστικά Ταμεία

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η ένταξη των οφειλετών των ασφαλιστικών Ταμείων στη ρύθμιση των 100 δόσεων αν και, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, ο κύριος όγκος των οφειλετών δεν έχει ακόμη ενταχθεί.

O υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτηρίζει, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δυναμική» την πορεία της ρύθμισης και καλεί τους οφειλέτες να σπεύσουν να ενταχθούν έως το τέλος του έτους, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ρύθμιση τόσο ευνοϊκή.

«Τα έως τώρα στοιχεία, επιβεβαιώνουν ότι η ρύθμιση έχει αποτελέσματα και επιβεβαιώνεται η δυναμική της πορεία καθώς, έως σήμερα έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση 40.000 πολίτες και έχουν ρυθμιστεί οφειλές περίπου 750.000.000 ευρώ» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας παράλληλα ότι, «υπάρχουν μεγάλα περιθώρια, καθώς χιλιάδες οφειλετών δεν έχουν ακόμη ενταχθεί».

«Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι, ότι η ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε άλλη ούτε τόσο ευνοϊκή ρύθμιση. Το καλύτερο για τους οφειλέτες, είναι να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση, έως το τέλος του έτους» τόνισε με έμφαση ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, από τις 10 Νοεμβρίου που ξεκίνησε η ένταξη των οφειλετών στη νέα ρύθμιση, έως και την προηγούμενη Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου είχαν ενταχθεί σε αυτήν 39.387 οφειλέτες. Οι οφειλές που ρυθμίστηκαν έφθασαν τα 734.642.428,83 ευρώ, ενώ εισπράχθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία, 34.915.603,03 ευρώ.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί, ότι από το σύνολο των 39.387 αποφάσεων ρύθμισης που εκδόθηκαν, ποσοστό 14,42% αφορά οφειλέτες που απώλεσαν παλαιότερες ρυθμίσεις και εντάχθηκαν στη νέα ρύθμιση, ενώ το υπόλοιπο 85,58% αφορά οφειλέτες οι οποίοι δεν είχαν παλαιότερες ενεργές ρυθμίσεις.

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση έχει ορισθεί από το νόμο η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου 2015.

Ωστόσο και υπό το βάρος των πιέσεων της τρόικας για αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν «νομοτεχνικές βελτιώσεις» που να επηρεάσουν σημαντικό αριθμό οφειλετών.

Ακόμη όμως και αν υπάρξουν αλλαγές ή και βίαιη κατάργηση της ρύθμισης πριν από το τέλος Μαρτίου, θεωρείται βέβαιο ότι δεν πρόκειται να θιγούν όσοι έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτήν.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο ηθοποιός Τόνυ Άντονυ

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα αν και οι περισσότεροι γνώριζαν ότι ο Τόνυ εδώ και καιρό μαχόταν με όλη του τη δύναμη τον καρκίνο.

Δυστυχώς χθες κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους φίλους του.
Αύριο σε εκκλησία του Αιγάλεω θα πραγματοποιηθεί ψαλμωδία για τους ανθρώπους που τον αγάπησαν και κατόπιν ο αδερφός του θα μεταφέρει την σωρό του στο εξωτερικό όπου και θα αποτεφρωθεί μετά από επιθυμία του ηθοποιού.

Αντί στεφάνων οι συγγενείς του ζήτησαν να δοθούν τα χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δάσκαλος καράτε κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης στη Ρόδο

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, στην προσεχή του συνεδρίαση, θα καθίσει ένας καθηγητής πολεμικών τεχνών, που δίδασκε σε αίθουσα διδασκαλίας καποδιστριακού δήμου στο νησί της Ρόδου, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού, που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη!

Κατά την χειμερινή περίοδο το ανήλικο θύμα διδάσκονταν μαθήματα καράτε σε αίθουσα του πρώην δήμου. Στις 17 Ιουλίου 2010 και περί ώρα 13:00 ενώ βρίσκονταν μαζί με τους γονείς της στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν, προσήλθε ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι δάσκαλος καράτε και οικογενειακός φίλος τους και ζήτησε από την ανήλικη να μεταβούν στη σχολή καράτε, απέναντι από το μαγαζί των γονέων της, για να μαζέψουν μπουκάλια.

Πήρε ο κατηγορούμενος το κλειδί από την μητέρα της ανήλικης γιατί οι υπεύθυνοι το αφήνουν πάντα εκεί και πήγαν μαζί με την ανήλικη στη σχολή.

Η ανήλικη άρχισε να μαζεύει τα μπουκάλια όταν ο κατηγορούμενος τη φώναξε από το δεύτερο μικρό δωμάτιο της σχολής, όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η ανήλικη αρνήθηκε και εκείνος επέμενε και προσπαθούσε να την αγκαλιάσει, πιάνοντάς την από τη μέση.

Εν συνεχεία την έβαλε να καθίσει πάνω σε μια καρέκλα με τα γόνατα και με την πλάτη γυρισμένη σ’ αυτόν για να την αγκαλιάσει. Κατηγορείται ότι της σήκωσε την φούστα της θώπευσε τα οπίσθια και ασέλγησε σε βάρος της. Εκείνη τη στιγμή εμφανίσθηκε η μητέρα της, που είχε ανησυχήσει, διότι είχε περάσει αρκετή ώρα και η κόρη της δεν είχε βγει από τη σχολή, είδε τη σκηνή, έβαλε τις φωνές στον κατηγορούμενο, τον έσπρωξε και η ανήλικη κατόρθωσε να του ξεφύγει και να τρέξει φοβισμένη στην αγκαλιά της. Της εξιστόρησε όλα όσα είχαν συμβεί.

Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι η ανήλικη είχε τραυματισθεί στο δεξί της πόδι στο πίσω μέρος και στο ύψος του αστραγάλου κάνοντας ποδήλατο πριν μπει στη σχολή και του ζήτησε να της κοιτάξει το πόδι. Γι’ αυτόν τον λόγο την έβαλε να καθίσει κατά αυτόν τον τρόπο στην καρέκλα και είχε σκοπό να της βάλει ψυκτικό υγρό για να ανακουφίσει τον πόνο.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του αυτοί καταρρίπτονται από τις καταθέσεις της ανήλικης τόσο ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων του Α/Σ Φαληρακίου Ρόδου όσο και ενώπιον του Ανακριτού, όπου με σαφήνεια, με λεπτομέρειες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είχε τραυματισθεί εκείνη την ημέρα στο πόδι ό,τι δεν ήθελε να την αγκαλιάσει ο κατηγορούμενος και αυτός το έκανε με το ζόρι, από τις καταθέσεις της μητέρας της που περιγράφει σε τι στάση είδε την ανήλικη κόρη της, από την ιατροδικαστική έκθεση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ανήλικη φέρει ελαφρά σωματική βλάβη και από την διενεργηθείσα ιατρική πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχιάτρου.

Η τελευταία έκρινε μεταξύ άλλων ότι η χωρίς παραλλαγές και τροποποιήσεις εξιστόρηση των γεγονότων τόσο της ανήλικης όσο και των γονέων της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στον ανακριτή και κατά τις συνεντεύξεις συνηγορεί υπέρ της έκθεσης της ανήλικης σε συνθήκες (ασέλγεια εις βάρος της) οι οποίες ενεγράφησαν στον ψυχισμό της, αλλά κυρίως των γονέων της και δη της μητέρας της με τραυματική ένταση.

«Δημοκρατικής» της Ρόδου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόταση για κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ λόγω άσκοπης βίας

Πρόταση για  κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατέθεσε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα δημοσίευματης εφημερίδας  «Ελεύθερος Τύπος», στους κύκλους της αστυνομία επικρατεί προβληματισμός μετά τη συμπεριφορά αστυνομικών ειδικά στις δυνάμεις της ΔΕΛΤΑ μετά από τα επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα έπειτα από την πορεία για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοεμβρίου και ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα ο υψηλόβαθμος αξιωματικός αναφέρθηκε και σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, το οποίο απεικονίζει άνδρα της ομάδας Δέλτα σηκώνει αδικαιολόγητα το γκλομπ του και το δείχνει προκλητικά προς τους συγκεντρωμένους, χωρίς να έχει προηγηθεί ένταση, ενώ αναφέρθηκε και στα περιστατικά με δύοδημοσιογράφους και έναν φωτορεπόρτερ που χτυπήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσπασαν τζαμαρίες και γραφεία στο Υπ. Παιδείας

Mικροεπεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Υπουργείο Παιδείας, όταν ομάδα νεαρών μπήκε στο κτίριο και έσπασε τζαμαρίες και γραφεία.

Το Υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:


Α. Μια μικρή ομάδα «δημοκρατών» εισέβαλε σήμερα στο κτήριο του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προξένησε σημαντικές φθορές.

Β. Όσοι προσπαθούν με τέτοιες πράξεις να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία να γνωρίζουν πως ο αγώνας τους είναι μάταιος.

Γ. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στο καταλογισμό κάθε μορφής ευθυνών


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Χορός» εκατομμυρίων γύρω από την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα του προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και στον χώρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής στη Διαύγεια αρκεί για να διαπιστώσει κενείς τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ που έχει στηθεί γύρω από την αυτοαξιολόγηση–αξιολόγηση των εκπαιδευτικών:
  • Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης - Προϋπολογισμός: 7.200.000 ευρώ.
     
  • Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Εφαρμογή Συστήματος Αξιολόγησης - Προϋπολογισμός: 1.490.000 ευρώ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που οι εκπαιδευτικοί έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, με μισθούς πείνας, χωρίς διορισμούς, αποσπάσεις και μεταθέσεις, οι «αξιολογητές» τους αμείβονται με προκλητικούς μισθούς.

Την απάντηση στα παιχνίδια που παίζονται στις πλάτες των εκπαιδευτικών δίνουν καθημερινά χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές με ενότητα και αγώνα. Ηδη περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και καθηγητές) ενυπόγραφα δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ-ΔΟΕ από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, 46 ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκπροσωπούν πάνω από 30.000 δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές πήραν την απόφαση να προτείνουν πρακτικά βήματα μη εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης‏.

Την ίδια ώρα, 77 διευθυντές και προϊστάμενοι λένε «όχι» σε κάθε αξιολογική διαδικασία, επισημαίνοντας ότι «λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας και συνείδησης μας υπαγορεύουν την άρνηση να αξιολογήσουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας καθώς και να αξιολογηθούμε στο πόσο ικανοί-επαρκείς είμαστε να κάνουμε αυτό το ατόπημα».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το κόμμα-κράτος είναι εδώ

Με την παραδοχή ότι το σύστημα της «συγκριτικής αξιολόγησης» ήταν προβληματικό και αφήνοντας -ταυτόχρονα- αιχμές στην ΑΔΕΔΥ για μη συμμετοχή σε διάλογο, έχοντας «σύρει» προ καιρού την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στα δικαστήρια για την απεργία-αποχή που είχε κηρύξει (!), το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε το σχέδιό του για το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Βασικότερο χαρακτηριστικό του νέου συστήματος, η σύνδεση της απόδοσης των υπαλλήλων με προαγωγές σε ανώτερα βαθμολογικά και μισθολογικά κλιμάκια, ενδεχόμενα πριμ και τη δυνατότητα επιλογής σε διευθυντικές θέσεις. Πέραν αυτών, από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα επηρεαστεί ή θα εξαρτηθεί η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων στην εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), ακόμη και η οριστική πρόσληψη ενός δόκιμου υπαλλήλου –μετά τη διετή περίοδο προσαρμογής.

Διαρκής αξιολόγηση

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, αξιολογητές θα είναι οι άμεσοι προϊστάμενοι των υπαλλήλων. Θα καθορίζουν τους ετήσιους στόχους κάθε υπηρεσίας και του προσωπικού και, πέραν του προσδιορισμού συγκεκριμένων στοιχείων που θα κρίνουν την απόδοση, θα διαμορφώνουν και ατομικά πλάνα ανάπτυξης για τους υπαλλήλους, τα οποία θα περιλαμβάνουν τις προτεινόμενες ενέργειες για εκπαίδευση και ανάπτυξη του αξιολογούμενου για τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σημαντική εμπλοκή αποκτά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με ρόλο να καθορίζει τις δημοσιονομικές παραμέτρους των προαγωγών βάσει προϋπολογισμού και αρμοδιότητα να παρέχει, σε συνεργασία με το υπουργείο, τα ποσοστά προαγωγών ανά κλιμάκιο και βαθμό.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι απορρίπτουν τη συγκεκριμένη αξιολόγηση, «γιατί εντάσσεται στην ίδια πολιτική στόχευση που είχε το προηγούμενο σύστημα, στη λογική της μισθολογικής καθήλωσης και υποβιβασμού για ένα μεγάλο τμήμα υπαλλήλων», τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. «Στόχος του συστήματος είναι να κατοχυρωθεί το κλίμα χειραγώγησης από τους προϊσταμένους στο σύνολο των υπαλλήλων, αξιοποιώντας τη σύνδεση μισθού και αξιολόγησης. Δεν εγκαταλείπεται ο στόχος των απολύσεων. Καταγράφεται ότι η αξιολόγηση θα οδηγεί στον μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας. Εξάλλου, η συμφωνία που έχει γίνει με την τρόικα, μέσω Μεσοπρόθεσμου, είναι η αξιολόγηση να οδηγήσει στην περικοπή του προσωπικού στο Δημόσιο», προσθέτει.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2 ΔΙΣ ευρώ πεσκέσι του κράτους στην Alpha Bank! Για ποιό Grexit λέγατε;

Με λεφτά του Ελληνικού λαού η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει τις ιδιωτικές(!) τράπεζες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγες μέρες ανέβηκε στη Δι@υγεια απόφαση με την οποία παρέχεται εγγύηση «του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου εκδόσεως της τράπεζας «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» συνολικού ποσού 2.000.000.000 ευρώ»!

Με άλλα λόγια την ώρα που λεφτά δεν υπάρχουν και τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών η ελληνική κυβέρνηση λίγο πριν δώσει το στέμμα στον επόμενο μοιράζει εγγύησης για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Το ερώτημα, πάντως, είναι εάν τα συγκεκριμένα χρήματα πηγαίνουν στην ενίσχυση της ρευστότητας ή καταλήγουν στις τσέπες ορισμένων..

2014-12-13_223642

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ : Η προπαγάνδα των ” έμμισθων σχολιαστών” σε όλο της το μεγαλείο

Όταν άρχισα πριν από λίγα χρόνια δειλά δειλά να ασχολούμαι με τα εν δήμω μου έκανε μεγάλη εντύπωση η διείσδυση των προπαγανδιστών, γνωστών και ως παπαγαλάκια σε φόρουμ, ιστοσελίδες μεγάλης εμβέλειας (όταν πρόκειται για εθνικές εκλογές) ή τοπικής (όταν είχαμε δημοτικές εκλογές).

Από την προηγούμενη Δευτέρα που ανακοινώθηκε ότι επισπεύδεται η προεδρική εκλογή αυτό που γίνεται στις συστημικές κυρίως ιστοσελίδες δεν έχει προηγούμενο. Εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες, σχολιαστές – άφαντοι όλο αυτό το διάστημα- σχολιάζουν υπερ της συγκυβέρνησης, ακόμα και της τρόικας, σαν άλλοι Γεωργιάδηδες.

Με μια ουσιώδη διαφορά όμως… Τα σχόλια είναι ξύλινα, σαν προγραμμένα, ενίοτε και αταίριαστα με την ανάρτηση – είδηση, σαν κάποιος να τα έβαλε εκεί σκόπιμα…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχεται η μεγάλη ώρα του λαού … τρέμετε από τώρα το μίσος και την οργή του!

Είμαστε χρόνια θεατές στο « ίδιο έργο» της εκποίησης της ζωής μας και της χώρας και τώρα φτάσαμε στην «κόψη του ξυραφιού». Τώρα οι «πολιτικές» συμμορίες οφείλουν να το παίξουν «αντίπαλοι», όπως πάντα για να σώσουν το καθεστώς ,σώζοντας τα τομάρια τους. Τα ΜΜΕ τους πια «βγάζουν μάτι» για το ρόλο, που επιτελούν.

Παραχάραξαν την ιστορία, τον πολιτισμό τον ατίμασαν ,τις αξίες τις χλεύασαν. Ατίμασαν τη νοημοσύνη, στρέβλωσαν και ακρωτηρίασαν τη γλώσσα μας και τώρα θυσιάζουν έναν ολόκληρο λαό –και κυρίως τους νέους-στο βωμό ενός παράνομου χρέους, των «αγορών», της Ε.Ε και του ευρώ .Η ύβρις αυτή δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία μας, κι η τιμωρία τους είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε, για να ανασάνει ελεύθερο αέρα ο τόπος.

Τώρα που οι λέξεις δε χωράνε την οργή, ούτε την «γύμνια» και την απόγνωση μπορούν να εκφράσουν, μόνοι μας οφείλουμε να βρούμε «την αλήθεια, που ελευθερώνει». Εμείς και μόνο εμείς πλέον αποφασίζουμε για το πού πάμε καθαροί και έντιμοι -πρώτα με τον εαυτό μας. Τον εξυπναδικισμό και τη χυδαιότητα δείχνουν ως πρότυπο συμπεριφοράς, για να πειστούμε ότι δεν έχουμε αξιοπρέπεια, κι ότι είμαστε όλοι άβουλοι ,δειλοί ,φοβισμένοι και το μόνο που μας μένει είναι να ζητάμε έλεος από τους σφαγείς μας. Τόση ξεδιαντροπιά πια;

Θέλουν προπαντός να μας πείσουν πως δεν υπάρχουν έντιμοι και καθαροί άνθρωποι στην Ελλάδα, πως δεν έχουμε δικαιώματα και πως όλα είναι χαμένα, γιατί εμπιστευτήκαμε τα ψέματα και τα παραμύθια τους. Θέλουν να μας πείσουν πως εμείς φταίμε για όσα φρικτά ζούμε και πως είμαστε άχρηστοι, φιλοτομαριστές, εγωπαθείς κι απάτριδες .Πρέπει να πιστέψουμε ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής από την κόλασή τους .Τρέμουν μην ανακαλύψουμε τις ρίζες μας, την Ελληνική Ιδέα, τον ανθρωπισμό, τη συνείδηση της συνέχειας, της ενότητας ενός ακατάλυτου και αδικαίωτου οράματος ελευθερίας, του ελληνικού τρόπου θέασης της ζωής, που στοιχειώνει τις δυνάμεις των σκοτεινών κέντρων εξουσίας, που όλοι υπηρετούν.

Αν ο πόλος της ανατροπής δεν είμαστε εμείς, αν δε γίνουμε εμείς τα αφεντικά στον τόπο μας, πώς αλλιώς θα ξεπεραστεί η φρίκη; Αν ο ίδιος ο λαός δεν συντάξει πρωτογενώς το νέο «κοινωνικό συμβόλαιο» της δικής του κυριαρχίας ,της δυνατότητάς του να κυβερνά ο ίδιος τον τόπο του, με τους δικούς του όρους και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αυτός θα θέσει, πώς θα αναγεννηθεί η πατρίδα; Να γνωρίζουν ότι το φιλότιμό μας είναι ζωντανό όσο ποτέ. Ο σεβασμός στον άνθρωπο κι η αλληλεγγύη κάθε μέρα στην πραγματική μας ζωή γίνονται πράξη. Πόσα χρόνια μάτωσαν ,πόνεσαν και βιάστηκαν οι Έλληνες από το καθεστώς της φρίκης; Πόσο ακόμα αυτή η νεκρική σιωπή θα κρατήσει;

Εδώ στο αλωνάκι του θυσιαστηρίου-που Ελλάς αποκαλείται –δεν έχει θέση ο θάνατος. Τώρα όλος αυτός ο αποτροπιασμός που νιώθουμε για τη φρίκη που ζούμε, είναι η αρχή του τέλους μιας εποχής που αποθέωσε την κατώτερή μας φύση, τα κατώτερα ένστικτα και διατράνωσε τις ανάγκες κι επομένως και τους φόβους μας. Διατράνωσαν τη μοναξιά, τις ενοχές, τη ντροπή, τη δυστυχία και τη σκλαβιά.

Κι όμως ό,τι μας κρατάει ζωντανούς είναι η αγάπη, «η φιλότης κι ο έρως», όπως κι ο Εμπεδοκλής λέει, που πάντα νικάνε ως ανώτερα συναισθήματα το φόβο, τον εγωισμό την διαίρεση, το μίσος ,το «νείκος»… Κι έρχεται σύμφωνα και με τον φιλόσοφο πάντα η εποχή της φιλότητας, που τώρα διαισθανόμαστε πιο πολύ από ποτέ την αναγκαιότητά της.
Ένας ψεύτικος κόσμος καταρρέει και ένας άλλος γεννιέται ,κι εμείς πιο υπεύθυνοι κι ώριμοι από ποτέ οφείλουμε να αναγεννήσουμε το γρηγορότερο, λειτουργώντας ως κοινωνικά-πολιτικά όντα, σώζοντας τους διπλανούς μας, σώζουμε τη δική μας ζωή και την ελπίδα για την ανατολή ενός νέου κόσμου!

Αυτό όμως συμβαίνει με πρωτόγνωρο ρυθμό και φέρνει πάλι στη μνήμη το σύνθημα που συμπυκνώνει όλα τα επίπεδα της εντεταλμένης «κρίσης» τους, το σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος»!

Ε, λοιπόν όχι κύριοι! Δε μας καταντήσατε όλους σαν εσάς ,ερπετά και γλοιώδη υποκείμενα, που μόνο στο χρώμα του ψεύτικου χρήματος πιστεύουν. Χυδαία φασιστοειδή με «δημοκρατικό» και στρογγυλεμένο λόγο, τολμάτε ακόμα να μιλάτε στο όνομα του λαού και πολύ περισσότερο στο όνομα του έθνους, στο όνομα όλων αυτών που εξορίστηκαν, που ματώσανε, θυσιάστηκαν και μαρτύρησαν για να έρθετε εσείς να ξεπουλήσετε τα οράματα και τη θυσία τους για τα ψεύτικα φετίχ και είδωλα χυδαία; Θρασύδειλοι χαμαιλέοντες της διαπλοκής και της ψευτιάς μιλάτε για λαική ενότητα κι αλήθεια, όταν κάθε μέρα όλο και πιο στυγνά δολοφονείτε τα νιάτα, την ελπίδα ,τη ζωή; Έχετε «άρρωστα» μυαλά και ψυχές και επιδιώκετε να αρρωστήσετε κι εμάς με τις κραυγές και τον γκεμπελισμό σας;

Είστε αξιοθρήνητοι και μόνο η κόλαση της τιμωρίας και της οργής ,που θα ξεσπάσει ,σας «αξίζει». Θρέψατε το σκοτάδι, τη βαρβαρότητα, το φασισμό κι εκχυδαίσατε κάθε ιερό και όσιο. Ως εδώ πια!

Παίρνουμε στα χέρια μας τη ζωή μας και τη χώρα ως λαός, ξεριζώνοντας το καρκίνωμα που ονομάζεται «πολιτικό» σύστημα του δοσιλογισμού και δημιουργούμε νέο Δίκαιο, νέα χώρα από τα ερείπια που γύρω μας σωρεύσατε .Έρχεται η ώρα ,που ο καθείς «ό,τι έσπειρε θα θερίσει». Έρχεται η μεγάλη ώρα του λαού και τρέμετε από τώρα το μίσος και την οργή του!

Έλλη Διαμαντοπούλου 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!