EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ.. ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ TO «FORMAΤ» ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο χρυσός… πλέον έχει συσσωρευτεί στα χέρια της ελίτ της γήινης πυραμίδας. Είναι συγκεντρωμένος στα παγκάρια των ¨ιδιωτών¨. Η ανθρωπότητα έχει στην κατοχή της το χάρτινο αντίκρισμα του χρυσού, δηλαδή τα χαρτονομίσματα, τα οποία ουδεμία αξία έχουν σε σχέση με τον πραγματικό πλούτο και τα υλικά αγαθά πρώτων αναγκών. Ακόμη και ο χρυσός των κρατών, δεν βρίσκεται στην κατοχή των κυβερνήσεων τους, αλλά σε άγνωστα ιδιωτικά χέρια. Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, ούτε η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πρόσβαση στον χρυσό της. Υποτίθεται ότι φυλάσσεται στους χώρους των ομοσπονδιακών αποθεμάτων, και διοικείται από ένα 7μελές συμβούλιο στο ποιο τα 5 μελή είναι ιδιώτες και μόνο τα 2  διορίζονται από την εκάστοτε ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών! Τέρμα ο χρυσός από τα χέρια μας, η κατοχή του πρέπει να δηλώνεται, αλλιώς είναι παράνομος και κατάσχεται. Άρα μόνο (άχρηστα) χαρτονομίσματα…
 
Η καλλιεργήσιμη γη… είναι πλέον ταμπού για την νέα τάξη πραγμάτων, και συμφώνα με την ¨πράσινη ανάπτυξη¨ που πρέπει να επιβληθεί στον πλανήτη, δεν πρέπει κανείς να καλλιεργεί οτιδήποτε τρώγεται διότι μειώνεται ο υδροφόρος ορίζοντας του πόσιμου νερού, μολύνονται τα νερά από τα φυτοφάρμακα και παράγεται πολύ co2 (από την κτηνοτροφία) που επιβαρύνει την ατμόσφαιρα. Ήδη επιβάλλονται ποινές σε ερασιτεχνικές καλλιέργειες τύπου ¨κήπος σπιτιού¨. Τέρμα τα βότανα, η φρέσκια διατροφή και η αυτονομία του κήπου. Άρα μόνο από (πολυεθνικές) σουπερ μάρκετ και φαρμάκια…
 
 thermi-sporoi
 
Οι σπόροι… είναι ο αληθινός πλούτος της ανθρωπότητας. Η καλλιέργεια τους ανέθρεφε χιλιάδες χρόνια τώρα τους πολιτισμούς και εξευγένιζε τους βαρβάρους. Τώρα έχουν αποσυρθεί πάνω από 90% των αρχέγονων σπόρων και έχουν αντικατασταθεί με υβριδικούς σπόρους που διαλύουν το dna των ανθρώπων και μεταλλάσουν το ανθρώπινο είδος σε αχυράνθρωπο. Η πρόφαση είναι ότι οι νέοι σπόροι με γονίδια σκορπιού, κατσαρίδας ή ακόμη και ανθρώπινα, είναι ανθεκτικά στα βαρέα μέταλλα, όπως το αλουμίνιο και αναπτύσσονται πιο γρήγορα, ενώ αποδίδουν περισσότερη σοδιά. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι οι σπόροι αυτοί είναι στείροι. Δηλαδή αν κρατήσεις έναν νέο σπόρο που έβγαλες από το φυτό που φύτεψες, για να τον ξανά φυτέψεις την επομένη χρονιά, τότε θα διαπιστώσεις ότι δεν πρόκειται να φυτρώσει τίποτα. Πρέπει πάλι να αγοράσεις σπόρους από τις πολυεθνικές εταιρείες. Άρα είσαι εξαρτημένος από τους έμπορους – δολοφόνους της φύσης…
 
Το πόσιμο νερό… είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό σε όλη την φύση. Είναι όμως έτσι; Συμφώνα με τον γενικό διευθυντή της nestle, το νερό δεν αποτελεί πλέον δημόσιο αγαθό, και  όλα τα κράτη κατ΄εντολή του ΟΗΕ, στο όνομα της ¨πράσινης ανάπτυξης¨ ιδιωτικοποιούν πόσιμο νερό, εν αγνοία των πολιτών! Αν τολμήσεις να μαζέψεις νερό της βροχής, αυτό είναι ήδη παράνομο και θα διώκεσαι ποινικά. Άρα μόνο ελεγχόμενο νερό με 1000% περισσότερο χλώριο από τα επιτρεπόμενα ποσοστά…
 
Ας υποθέσουμε τώρα ότι παίζουμε ένα παιχνίδι…. ας πούμε μονόπολη, και έχουμε για πιόνια του παιχνιδιού … χαρτονομίσματα, χρυσό, γη, σπόρους και νερό. Εάν το παιχνίδι τέλειωνε ξαφνικά και ο ένας έχει στα χέρια του μόνο τα χαρτονομίσματα και ο άλλος όλα τα υπόλοιπα, ποιος θα είναι ο νικητής με διάφορα;  Μα ασφαλώς αυτός που έχει τα λοιπά αγαθά πλην των χαρτονομισμάτων.
 
 illuminati-dollar
 
Ε λοιπόν σας λέω ότι η μονόπολη παίζεται από την δεκαετία του 60 έως και σήμερα και το παιχνίδι θα λήξει σύντομα και ξαφνικά. Η ανθρωπότητα θα έχει στα χέρια της λίγα ταλαιπωρημένα χαρτονομίσματα και η ελίτ θα έχει όλα τα υπόλοιπα. Όχι πως έχουν ανάγκη τα υπόλοιπα αγαθά, πλην του χρυσού που τους ενδιαφέρει άμεσα, άπλα τα πήραν για να μην τα έχεις εσύ στα δικά σου χέρια και γίνεις ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ, άρα ανεξέλεγκτος!
 
Τώρα κατάλαβες γιατί τα τελευταία 50 έτη θεσπιστήκαν χιλιάδες νόμοι & διατάξεις παγκοσμίως γύρω από την στέρηση της γης, του νερού και των σπόρων προς τους ανθρώπους; Για να είσαι εξαρτημένος από αυτούς, άρα και υποχείριο τους.
 
Ακόμη και τώρα υπάρχει χρόνος αυτονομίας και αυτοδυναμίας. Ακόμη και τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα πλέον στις τσέπες σου. Μην πολεμάς το σύστημα με όπλα, ανακοινώσεις, λόγια και θυμό προς τους συνάνθρωπους σου επειδή νιώθεις ότι δεν σε καταλαβαίνουν, γιατί έτσι γίνεσαι μέρος του συστήματος και το συντηρείς. Πολέμησε το σύστημα με την απομάκρυνση σου από αυτό, όσο πιο μακριά φεύγεις τόσο πιο πολύ το πολεμάς και το αποδυναμώνεις, όσο πιο αυτόνομος και ανεξάρτητος γίνεσαι τόσο πιο πολύ ισχυρός γίνεσαι απέναντι σου.
 
Το παιχνίδι με το χρυσό έχει γίνει πολλές φόρες στο παρελθόν και μιλώ για χιλιάδες χρονιά πίσω. Το χρυσό κόσμημα που έχεις, κάποτε ήταν χρυσός των ναϊτών, πιο πριν ήταν ρωμαϊκός, περσικός, αζτέκικος και ατλαντικός χρυσός. Ο χρυσός ανεβάζει τις αυτοκρατορίες και ο χρυσός τις ρίχνει. Αυτό το κίτρινο μέταλλο διαγράφει πολιτισμούς και κάνει επανεκκινήσεις. Τώρα είμαστε πολύ κοντά στην διάλυση αυτού του πολιτισμού της χέστρας. Η συσσώρευση του χρυσού τέλειωσε, τώρα ξεκινά επανεκκίνηση δια μέσου χάους. Πολέμησε και αντιστάσου έξυπνα, όχι για την οικογένεια και την πατρίδα μόνο, αλλά για όλη την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχουν πλέον φυλές και διαχωρισμοί, υπάρχει μόνο το ανθρώπινο είδος εναντίον των σκιών.
 
 katy-pery-illouminati-polemiko-imerologio-4
Υ.Γ: 

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από το ΔΝΤ τον προηγούμενο Μάιο και Ιούνιο και σύμφωνα μ” αυτά συνολικά υπάρχουν 31.812 τόνοι χρυσού, εκ των οποίων οι 10.784,1 είναι στην Ευρώπη.
 
Αναλυτικά η πρώτη 10άδα
 
1. ΗΠΑ 8.133,5 τόνοι – 71,9% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
2. Γερμανία 3.384,2 τόνοι – 68,4% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
3. Ιταλία 2.451,8 τόνοι – 67% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
4. Γαλλία 2.435,4 τόνοι – 65,1% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
5. Ρωσία 1.094,7 τόνοι – 9,7% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
6. Κίνα 1.054,1 τόνοι – 1,1% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
7. Ελβετία 1.040 τόνοι – 8% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
8. Ιαπωνία 765,2 τόνοι – 2,5% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
9. Ολλανδία 612,5 τόνοι – 54,3 σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
10. Ινδία 557,7 τόνοι – 7,3% σε συναλλαγματικά διαθέσιμα
 
Η Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με την ίδια λίστα, είναι στην 32η θέση με 112,3 τόνους
 
ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΕ ΚΑΛΑ….
 
Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΧΡΥΣΟΥ (31.812 ΤΟΝΟΙ) ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 1 ΤΡΙΣ 200 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ. ΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΗΛΩΤΟ ΧΡΥΣΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟΤΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ. ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΥΣΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ (ΝΑΥΑΓΙΑ, ΜΥΣΤΙΚΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ΚΤΛ) ΤΟΤΕ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΑ 5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ 50 ΤΡΙΣ! ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΦΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ.
 
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ Π.Χ….ΧΡΥΣΟ 5 ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ 10ΠΛΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ. ΠΩΣ ΚΟΠΗΚΕ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ; ΑΡΑ….ΜΟΥΦΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΚΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΝΑ…ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΛΕΜΕ!!!!! ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΗΛΩΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΣ (ΡΕΥΣΤΟ)ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΧΡΥΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ…ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ.
 
ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ…ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΥΠΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΥΠΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ. ΑΡΑ…..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΣΑΝ ΝΤΟΜΙΝΟ.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

XANOYN TA ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ 120.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ 01/01/2015 !!!

Από 1ης Ιανουαρίου καταργείται η προστασία πρώτης και κύριας κατοικίας, τελειώνει στην πράξη ο νόμος Κατσέλη, αλλάζει ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον με τη διαδικασία fast track, στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ το πλειστηρίασμα θα πηγαίνει πρώτα στις τράπεζες.
 
Έτσι, οι δανειολήπτες, όχι μόνο θα χάνουν τα σπίτια τους αλλά θα καταλήγουν και στη φυλακή για τα χρέη που έχουν στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που δεν θα ικανοποιούνται με τα ακίνητα που θα χάνουν στους πλειστηριασμούς, αφού αυτά θα καταλήγουν με την αλλαγή στο προνόμιο κατάταξης,  στα χέρια  των τραπεζών !!!
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
ΟΣΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΜΑΣΤΕ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ !!!


ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ Ο ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ, ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ !!!
         ΘΕΜΑ ΑΚΙΝΗΤΑ 120000 
 
πηγη    

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στένωση αορτής: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

Η στένωση της αορτικής βαλβίδας μπορεί να είναι συγγενής ή επίκτητη. Τα συνηθέστερα αίτια της επίκτητης είναι η εκφύλιση και ασβέστωση της βαλβίδας (σε άτομα μεγαλύτερα των 55 ετών) και ο ρευματικός πυρετός.

Η στένωση αορτής μπορεί να μην εκδηλώσει συμπτώματα για πολλά χρόνια.
Τα βασικά συμπτώματα είναι πόνος στο στήθος, δύσπνοια και επεισόδια απώλειας συνείδησης. Επίσης μπορεί να εμφανισθούν εύκολη κόπωση και αίσθημα παλμών.

Αντιμετώπιση

Όταν κάποιος πάσχει από στένωση αορτής, πρέπει να αποφεύγει την έντονη σωματική άσκηση, το αλάτι και την προληπτική λήψη αντιβίωσης σε οδοντιατρικές πράξεις και χειρουργικές επεμβάσεις.
Ανάλογα με το πόσο βαρύ είναι το περιστατικό και τα συμπτώματα, χρησιμοποιούνται φάρμακα όπως διουρητικά, νιτρώδη και αντιαρρυθμικά, ενώ σε σοβαρού βαθμού στένωση (ακόμα και χωρίς ύπαρξη συμπτωμάτων) ενδείκνυται η χειρουργική αντικατάσταση της βλαβίδος.

Επιπλοκές
Η βαριά στένωση αορτής μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανεπάρκεια, έμφραγμα μυοκαρδίου, αλλά και επικίνδυνες αρρυθμίες, ενώ σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ο κίνδυνος την ενδοκαρδίτιδος.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι αγόρασαν οι Γερμανοί τους δωσίλογους της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ! ΒΙΝΤΕΟ

Με 10 εκατ ευρώ λαδώθηκαν ελληνες πολιτικοί για προμήθεια Γερμανικών αντιεροπορικών! Κι οι αλήτες θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια!

Αυτή την φορά ο τηλέμπορας βουλευτής δεν ήταν με τον αδελφό του στις τηλεοπτικές οθόνες να διαλαλεί την σαβουροπραγμάτεια του,   και  να παπαγαλίζει μια κασέτα κινδυνολογίας, πατριδοκαπηλίας και αρχαιοκαπηλίας.  Βρισκόμενος στο δελτίο του blu skay δέχτηκε τέτοιο κράξιμο από τους τηλεθεατές που έχασε εντελώς την ψυχραιμία του. Μια χαρακτηριστική τοποθέτηση τηλεθεατή που είπε ανάμεσα στα άλλα: «Θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κ. Γεωργιάδη ότι το 1940-44 οι Γερμανοί  τους δοσίλογους και τους σπιούνους και τους προδότες  αφού έκαναν την δουλειά τους,  τους εκτελούσανε. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται».
Αυτό  που επίσης θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι ένα γεγονός που δεν ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων και αμφιβάλλουμε αν αύριο θα το διαβάσουμε στις εφημερίδες. Σύμφωνα, λοιπόν με τα λεγόμενα του δημοσιογράφου Γ. Βλάχο «Στην Γερμανία σήμερα έπεσε ένα μεγάλο πρόστιμο. 
Πιάστηκαν Γερμανοί να δίνουν λάδωμα 10 εκατομμυρίων μίζες σε έλληνες πολιτικούς για να αγοραστούν αντιαεροπορικά. Έλληνας πρωθυπουργός εξαφάνισε το ελληνικό αντιαεροπορικό Αρτεμις για να αγοράσει Γερμανικά». Αν ισχύει αυτή η είδηση, -δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε ότι είναι πραγματική- κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι απ” τα πρώτα θέματα στα σημερινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και φυσικά πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες;

Αν μόνο απ” αυτή την υπόθεση οι Γερμανοί λάδωσαν με 10 εκατ ευρώ πολιτικούς  και αν σκεφτούμε πόσους άλλους έχουν στο χέρι με την λίστα Χριστοφοράκου, μπορούμε να συμπεράνουμε πολλά πράγματα.



       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφία καυσίμων: Το κόλπο με τις αντλίες. Τι καταγγέλει η αντιπεριφερειάρχης Κυπριανίδου

  «Πειραγμένη» αντλία είχαν εντοπίσει οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ιδομενέως στο Ίλιον, όπου δέχθηκαν χθες το απόγευμα μαφιόζικη επίθεση.
Οι ελεγκτές είχαν μεταβεί την περασμένη Τρίτη στο συγκεκριμένο βενζινάδικο και διαπίστωσαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Huff Post Greece, ότι σε αντλία είχε τοποθετηθεί παρεμβατικός μηχανισμός που σταματούσε και ξεκινούσε με ένα πάτημα τη ροή των καυσίμων.
Το αποτέλεσμα ήταν ο υπάλληλος να φαίνεται ότι βάζει καύσιμα στον πελάτη αλλά ουσιαστικά να βάζει αέρα. Το ίδιο κόλπο έχει διαπιστωθεί ότι κάνουν πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική.

Οι υπάλληλοι ειδοποίησαν εγγράφως –όπως προβλέπει η διαδικασία- το υπουργείο Ανάπτυξης ότι διαπιστώθηκε πρόβλημα κατά τον έλεγχο εισροών-εκροών και επανήλθαν χθες στο πρατήριο για τη βεβαίωση της παράβασης.

Αυτό που δεν περίμεναν οι τρεις ελεγκτές είναι ότι θα γίνουν στόχος οργανωμένης ενέδρας. Δύο εύσωμοι άνδρες που φορούσαν γυαλιά ηλίου τους περίμεναν έξω από το πρατήριο και άρχισαν να τους γρονθοκοπούν άγρια. Οι δύο από τους ελεγκτές φορούσαν γυαλιά μυωπίας που από τις γροθιές έσπασαν προκαλώντας τους τραύματα.

«Είναι φανερό ότι επρόκειτο για ενέδρα. Περίμεναν τους υπαλλήλους και τους επιτέθηκαν. Ο ένας έκανε ράμματα στο φρύδι, καθώς κόπηκε από τα γυαλιά μυωπίας που έσπασαν από τις γροθιές. Την ώρα της επίθεσης στο εσωτερικό του πρατηρίου βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και τέσσερις υπάλληλοί του, οι οποίοι δεν παρενέβησαν. Ότι υπάρχει μαφία στα καύσιμα είναι γνωστό. Εμάς, ωστόσο, δεν πρόκειται να μας σταματήσουν τέτοιου είδους μαφιόζικες επιθέσεις. Θα συνεχίσουμε τους ελέγχους», λέει στην Huff Post Greece η αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Ερμιόνη Κυπριανίδου.

Τα θύματα, τα οποία θα υποβληθούν σήμερα σε ιατροδικαστική εξέταση, κατέθεσαν μήνυση στο τοπικό Α.Τ. κατ’ αγνώστων, ενώ ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. για συνέργεια.

Υπήρξαν, μάλιστα, καταγγελίες ότι το περιπολικό της Άμεσης Δράσης άργησε να φτάσει στο σημείο με την Αστυνομία να απαντά ότι η καθυστέρηση (35 λεπτά) οφείλεται στη θεομηνία που βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη.

Ο έλεγχος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής στο συγκεκριμένο βενζινάδικο έγινε ύστερα από καταγγελία πολίτη προ ημερών στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Είχε απασχολήσει ξανά- Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Στο ίδιο πρατήριο τον Αύγουστο του 2014 είχε βεβαιωθεί πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης για «μη γνωστοποίηση της λιανικής τιμής καυσίμου στην Διεύθυνση Παρατηρητηρίου Τιμών-Τιμοληψιών, με έναν από τους προβλεπόμενους τρόπους για τα πωλούμενα είδη: αμόλυβδη 95’ και πετρέλαιο κίνησης».

Από χθες η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά τους υπόπτους της επίθεσης στο Ίλιον σε κύκλους ατόμων που σχετίζονται με τη μαφία καυσίμων στη δυτική Αττική. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συνδέσουν το συγκεκριμένο περιστατικό με άλλα ανάλογα που έχουν γίνει στο παρελθόν στην ευρύτερη περιοχή αναζητώντας τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με υποβάθμιση προειδοποιεί η Moody's. Το Grexit ξανά στο προσκήνιο

Λίγες ημέρες έπειτα από την απόφαση της συγκυβέρνησης για επίσπευση της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και ο φόβος για επιστροφή της Ελλάδας στην κρίση παρασύροντας ολόκληρη την ευρωζώνη έχει επιστρέψει στις αγορές. Αδιάφορος δεν έμεινε ούτε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο οποίος σήμερα προειδοποίησε να μην εκλεγούν «ακραίες δυνάμεις» στην Ελλάδα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών. Την ίδια στιγμή, ο διεθνής Τύπος συνεχίζει να δημοσιεύει με λέξεις – κλειδί το «Grexit».

Νωρίτερα ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's χαρακτήρισε «αρνητικό πιστωτικό γεγονός» την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε στις 11 Δεκεμβρίου προειδοποιεί με υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας αφού σε κίνδυνο τίθενται οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα έως και την ολοκλήρωση του προγράμματος ενώ συμπληρώνει «πλήττει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και αυξάνει το ρίσκο ρευστότητας και χρηματοδότησης για την χώρα».

Την ίδια στιγμή, ο οίκος στην ανάλυσή του εξηγεί ότι η συνέχεια του προγράμματος είναι αβέβαιη αφού σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και με δεδομένο το συνεχές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις αλλά και της στάσης του κόμματος κατά νέων μέτρων αλλά και περαιτέρω λιτότητας θα φέρουν αναταράξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Στην έκθεση επίσης εξετάζεται η εξίσωση εύρεσης βουλευτών που θα στηρίξουν την πρόταση Σταύρου Δήμα για τη θέση του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας τη στιγμή που, όπως σημειώνεται, η συγκυβέρνηση διαθέτει μόλις 155 έδρες στο κοινοβούλιο και 25 επιπλέον βουλευτές κρίνονται απαραίτητοι.

Η Goldman Sachs κρίνει ότι το 2015 θα είναι κρίσιμο έτος για την Ελλάδα. Σε δική της ανάλυση που επίσης δημοσιεύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, σημειώνει ότι το 2015 είναι η χρονιά που η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με χρηματοδοτικές ανάγκες ύψους 24 δισ. ευρώ – ποσό του οποίου μέρους μπορεί να καλυφθεί από εσωτερικούς πόρους. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι επιπρόσθετα κεφάλαια δεν θα πρέπει να διασφαλιστούν ώστε η ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να καλύψει τις υποχρεώσεις της.
Οι πρόσθετοι αυτοί πόροι μπορεί να κυμανθούν από 6 δισ. ευρώ έως 15 δισ. ευρώ, σύμφωνα με διαφορετικές οικονομικές εκτιμήσεις.

Η ανάλυση επικεντρώνεται επίσης και στα σενάρια πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Υπογραμμίζει πως εάν η Βουλή εκλέξει πρόεδρο τότε κυβέρνηση και Τρόικα θα βρουν λύση καθώς θα αρχίσουν εκ νέου οι συνομιλίες. Στο αρνητικό όπως το χαρακτηρίζει σενάριο να μην εκλεγεί πρόεδρος και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές κρίνει ότι υπάρχει περιθώριο συνεννόησης για εύρεση λύσης μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης αφού η χώρα έχει καταγράψει πρόοδο στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων και έχει σημειώσει πρόοδο στα βήματα που απομένουν. Η Goldman Sachs σημειώνει επίσης ότι κίνητρα σύγκρουσης δεν υπάρχουν.

Για το Reuters, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ («Grexit») είτε ως φοβήτρου είτε ως πραγματικής απειλής έχει επιστρέψει σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο και καταφέρνει να «περιπλέξει επικίνδυνα τη φορτισμένη αναμονή έναρξης της πλήρους ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Σαφτ, ο οποίος υπογράφει το άρθρο στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τη διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους θα περιπλέξει την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων, δηλαδή στην πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης. Το Reuters που βλέπει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και σημειώνει ότι ίσως ο νικητής αυτών να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αναλύσει την επόμενη ημέρα.

«Πέραν από τις μεγάλες δυσκολίες που έχει η ίδια η Ελλάδα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές - που το πιο πιθανό είναι να γίνουν, αν χρειαστεί, τον Ιανουάριο ή στις αρχές Φεβρουαρίου-, θα ξεκινήσει γρήγορα διαπραγματεύσεις, εάν όχι σύγκρουση, με την τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ για τους όρους τους προγράμματος διάσωσης», αναφέρει και σημειώνει ««Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απορρίψει την έξοδο από το ευρώ ως θέση του, ζήτησε τον Μάιο τη διαγραφή τού ενός τρίτου σχεδόν του ελληνικού χρέους και τον Σεπτέμβριο ζήτησε την ελάφρυνση του χρέους από την Ευρωζώνη, ίσως με την αντικατάστασή του με νέα ομόλογα με ρήτρα αύξησης του ΑΕΠ».

Την ίδια στιγμή, η γερμανική Deutsche Welle διερωτάται σχετικά με το ποια είναι "τα σενάρια της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;". Οι περισσότεροι από τους αναλυτές που μιλούν στον ιστοότοπο θεωρούν δεδομένο ότι η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές καθώς οι συσχετισμοί δυνάμεων στην παρούσα Βουλή απλώς δεν επιτρέπουν την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

«Μαύρη» εβδομάδα με τα spreads στο κόκκινο


Στις 200 μονάδες βάσης αυξήθηκε αυτή την εβδομάδα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου – άλμα ρεκόρ που είχε να καταγραφεί από τον Μάιο του 2012. Σε χειρότερη θέση τα τριετή ομόλογα τα οποία έχουν αυξηθεί περισσότερες από 450 μονάδες βάσης και προδίδουν την ανησυχία των επενδυτών για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα αλλά και την βραχυπρόθεσμη ικανότητα της χώρας να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις, σημειώνει το Bloomberg.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκστρατεία «phishing» με mail περί «επιστροφής φόρου εισοδήματος» και «επιβεβαίωσης» στοιχείων e-banking

Για γενικευμένη προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (phishing) από τραπεζικούς πελάτες οι οποίοι είναι χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών e-banking, με σκοπό συναλλαγές και μεταφορά χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων στο εξωτερικό προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με τα μηνύματα αυτά οι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, ώστε να τους αποσπάσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, τα εν λόγω απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενημερώνουν τους παραλήπτες, ότι πρέπει να επιβεβαιώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες e-banking.

Εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, οι κωδικοί του αλιεύονται από τους δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια αποκτούν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων και προβαίνουν στη μεταφορά χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς τρίτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν λογότυπα ελληνικών τραπεζικών ιδρυμάτων και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Οι χρήστες που λαμβάνουν τέτοια mail καλούνταν να μην επιλέγουν τα προτεινόμενα links, να μην απαντούν στα μηνύματα, να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα.

Σε αντίστοιχο πλαίσιο, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί και για έξαρση αποστολής email με τα οποία οι χρήστες «ενημερώνονται» ότι έχουν επιστροφή φόρου εισοδήματος από το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, εφόσον ο παραλήπτης ανταποκριθεί, του ζητούν να καταχωρήσει σε ειδική φόρμα ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθμό τηλεφώνου, αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ΑΦΜ, αριθμό πιστωτικής κάρτας κ.ά.
Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθότι χρησιμοποιούν το λογότυπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Όπως τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κανένας οργανισμός ή φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΚΤ: Κατ'αρχήν έγκριση στα σχέδια ανακεφαλαιοποίησης 13 τραπεζών

Καταρχήν έγκριση στα σχέδια 13 τραπεζών για να προχωρήσουν σε ανακεφαλαιοποίηση προκειμένου να καλύψουν τα κενά που ανακαλύφθηκαν στους ελέγχους αντοχής που υποβλήθηκαν έδωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΕΚΤ ενέκρινε και τα τελευταία σχέδια ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που του υποβλήθηκαν από ιδρύματα τα οποία ο έλεγχος αποκάλυψε πως αντιμετώπιζαν ελλείψεις κεφαλαίων, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης. Τα σχέδια αυτά θα υποβληθούν τώρα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ για να εγκριθούν οριστικά, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Στο σημείο αυτό και οι 13 τράπεζες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις έχουν έξι ή εννέα μήνες (...) για να καλύψουν τις ελλείψεις και να εφαρμόσουν τα σχέδιά τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Τον Οκτώβριο η ΕΚΤ είχε ανακοινώσει πως σχεδόν η μία στις πέντε μεγάλες τράπεζες (οι 25 στις 130) απέτυχαν στους ελέγχους αντοχής, αλλά πρόσθεσε πως οι περισσότερες στο μεταξύ κάλυψαν τα κενά που διαπίστωσε. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, είχε ανακοινώσει, διαπιστώθηκαν στην Ιταλία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα, όπου όμως, τόνισε, τα κενά καλύφθηκαν και χρειάζονταν να συγκεντρωθούν κεφάλαια ύψους μόλις €10 δισεκατομμυρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

'Εκκληση για βοήθεια από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά παιδικά γάλατα και κρέμες. Την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου διοργανώνει μαζί με την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλών», Εθελοντική Αιμοδοσία.

Η ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού

Δυστυχώς λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης ζήτησης από τις οικογένειες που εξυπηρετούμε, κάνουμε έκκληση για γάλατα εβαπορέ για παιδιά, βρεφικές κρέμες, γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας και παιδικές πάνες (Νο. 3, 4 και 5). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κάθε μήνα βοηθάμε περίπου 100 βρέφη και παιδιά (μέχρι 3 ετών) και ήδη έχουμε σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού λειτουργεί, με την βοήθεια και στήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, από τον Δεκέμβριο του 2011 και μέχρι σήμερα, μέσα σε 3 χρόνια, έχει δεχτεί πάνω από 35,000 ιατρικές επισκέψεις, από όλη την Αττική (ακόμα και την επαρχία). Λειτουργεί εξ ολοκλήρου με την βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και οι 250 εθελοντές του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι το ιατρείο μας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση χρηματικές δωρεές, παρά μόνο σε είδος και υπηρεσίες, τις οποίες με την σειρά του τις προσφέρει στους ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Οι πολίτες που ζητάνε την βοήθεια μας προέρχονται από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και είναι ανασφάλιστοι ή/και άποροι ή/και άνεργοι.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-96-31-950 στις ώρες λειτουργίας του ΜΚΙΕ
(ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00)
(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00)
(ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)

email mkiellinikou@gmail.com

Την ιστοσελίδα μας θα την βρείτε εδώ www.mkiellinikou.org

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροποποιήσεις σε γραμμές λεωφορείων από τις 15 Δεκεμβρίου

Σειρά τροποποιήσεων σε γραμμές λεωφορείων από τη Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ.

Ειδικότερα, οι τροποποιήσεις θα έχουν ως εξής:

-Η λεωφορειακή γραμμή Β8 (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ), τροποποιείται και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς  Πατησίων – Μάρνη – 3ης Σεπτεμβρίου. Η νέα γραμμή 619  (ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ- Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ- ΣΤ. Α. ΠΑΤΗΣΙΑ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία -  Τέρμα στην οδό Ζέας (Νέα Ζωή, Μεταμόρφωση).

-Η λεωφορειακή γραμμή 444 (ΣΤ. ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΓΑΛΑΤΣΙ-ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), τροποποιείται  και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής από τον κόμβο Ομορφοκκλησιάς-Καποδιστρίου μέχρι το σταθμό  μετρό Χαλάνδρι. Η εξυπηρέτηση των επιβατών σε αυτό το τμήμα της διαδρομής θα πραγματοποιείται μέσω της υπάρχουσας γραμμής ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (421). Η νέα γραμμή 444 (ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗ – ΓΑΛΑΤΣΙ – ΣΤ. ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία – Τέρμα απέναντι από τον σταθμό  ΗΣΑΠ «ΕΙΡΗΝΗ». Η διαδρομή της θα είναι η εξής:

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ:
Από Στ. Ειρήνη (Νέα Αφετηρία - Τέρμα), Α. Αρτέμιδος, Πιτταρά, Σπύρου Λούη, Κύμης, Καποδιστρίου, Βυζαντίου, Βιθυνίας, Αμμοχώστου, Μηδείας Αναγεννήσεως, Ομορφοκκλησιάς (Βείκου), Γαλατσίου, Πατησίων, Αγίας Λαύρας.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑ :
Από την οδό Αγίας Λαύρας, Γαλατσίου, Ομορφοκκλησιάς (Βείκου), Αναγεννήσεως, Δεμιρδεσίου, Γιαννά, Μηδείας, Αμμοχώστου, Νέα Βυζαντίου, Καποδιστρίου,  Κύμης,  Νερατζιωτίσσης, Στ. Ειρήνη (Νέα Αφετηρία - Τέρμα).

-Η αφετηρία της λεωφορειακής γραμμής 640 (ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ), μεταφέρεται, από την Πλ. 28ης Οκτωβρίου, στην οδό Κουντουριώτου, στο Δήμο Ηρακλείου, ενώ η παλαιά αφετηρία μετατρέπεται σε απλή στάση.

-Η γραμμή 501 (ΠΕΥΚΗ – ΜΑΡΟΥΣΙ Α) μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό ΗΣΑΠ  «ΜΑΡΟΥΣΙ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στην Κάτω Πεύκη, καθώς και αυτό προς τη Λεωφ. Κηφισίας. Η ονομασία της νέας γραμμής θα είναι 501 (ΠΕΥΚΗ- ΜΑΡΟΥΣΙ) και η διαδρομή της η εξής:

Από Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑ) , Ηλίου, Αιόλου, Σ. Καράγιωργα, Αγ. Βαρβάρας, Μάρκου Μπότσαρη, Δημοκρατίας, Πίνδου, 25ης Μαρτίου, Πίνδου, Ν. Πλαστήρα, Λεωφ. Ειρήνης, Περικλέους, Παν. Τσαλδάρη, Θεμιστοκλέους, Θησέως, Πλαταιών, Χατζηαντωνίου, Βασ. Σοφίας, 28ης Οκτωβρίου, Βασ. Όλγας,  Όθωνος, Κονδύλη Γ., Βασ. Αλεξάνδρου, Άρεως, Θερμοπυλών, Πέλλης, Αγ. Παρασκευής, Αργυροκάστρου, Δάσους, Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ –ΤΕΡΜΑ).

-Η γραμμή 527 (ΠΕΥΚΗ ΜΑΡΟΥΣΙ Β) μετατρέπεται σε τροφοδοτική στο σταθμό ΗΣΑΠ «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ», μετονομάζεται σε 527 (ΠΕΥΚΗ – ΣΤ. ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ), ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής προς Λεωφ. Κηφισίας. Η νέα διαδρομή της γραμμής θα είναι η εξής:
Από Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ- ΤΕΡΜΑ), Λεωφ. Αγ. Βαρβάρας, Μάρκου Μπότσαρη, Δημοκρατίας, Πίνδου, Ν. Πλαστήρα, Λεωφ. Ειρήνης, Ελ. Βενιζέλου, Βύρωνος, Μ. Ανδρόνικου, Κυρίλλου, Πέλικα, Νερατζιώτισσας, Ρέας, Χάλκης, Ψαρών, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Λεωφ. Ειρήνης, Δημοκρατίας, Πίνδου, 25ης Μαρτίου, Αργυροκάστρου, Δάσους, Ελ. Βενιζέλου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΤΕΡΜΑ).
Η λεωφορειακή γραμμή 701 (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), τροποποιείται και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό METΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς   Δημοκρατίας-Λιοσίων. Η νέα γραμμή 701  (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία -  Τέρμα στην οδό Αγ. Νικολάου (Καματερό).

Η λεωφορειακή γραμμή 704 (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), τροποποιείται   ώστε να καταλήγει στη πλατεία Αγ. Αναργύρων, ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς Δημοκρατίας-Λιοσίων. Η νέα γραμμή 704  (ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΠΛ.ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία -  Τέρμα στην οδό Αγ. Νικολάου (Καματερό).

Η λεωφορειακή γραμμή 747 (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΣΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ), τροποποιείται και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό METΡΟ «ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στις οδούς Ιλίου-Κύπρου-Δημοκρατίας-Λιοσίων. Η νέα γραμμή 747  (ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΣΤ. ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ), θα είναι κυκλική και θα έχει Αφετηρία -  Τέρμα το διαμορφωμένο χώρο στο προαύλιο του θεάτρου Πέτρας.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση απαλλοτριωμένων ακινήτων

Αντίθετες με άρθρα του Συντάγματος είναι, σύμφωνα με το Β΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι διατάξεις του νόμου 3842/2010 που ανέτρεψαν το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε από το 1923 για την φορολόγηση των κληρονόμων ακινήτου που βρίσκεται σε διαδικασία απαλλοτρίωσης.

Το νομοθετικό πλαίσιο του 1923 που ίσχυε έως το 2010 προέβλεπε ότι τα ακίνητα που κληρονομούνται και έχουν κηρυχθεί ως αναγκαστικά απαλλοτριωθέντα φορολογούνται το χρόνο καταβολής της αποζημίωσης ή κατά το χρόνο άρσης της απαλλοτρίωσής τους.

Όμως, ο επίμαχος νόμος 3842/2010, αφού κατάργησε το έως τότε νομοθετικό πλαίσιο, προέβλεψε ότι μέσα σε ένα έτος από την ψήφιση του νόμου (δηλαδή μέσα στο 2011) όσοι κληρονόμησαν απαλλοτριωμένες εκτάσεις πρέπει να υποβάλλουν αναδρομικά δηλώσεις φόρου κληρονομιάς. Η επίμαχη ρύθμιση τέθηκε σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση για να μην έχουν οι φορολογούμενοι εκκρεμότητες.

Το Β΄ Τμήμα με την υπ’ αριθμ. 4447/2014 απόφασή του παρέπεμψε το όλο ζήτημα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Formula 1: Αλόνσο και Μπάτον το δίδυμο της McLaren για το 2015

Δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές θα συνθέσουν το δίδυμο πιλότων της McLaren για το 2015, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία.

Πρόκειται για τον Ισπανό Φερνάντο Αλόνσο, που κυριάρχησε στο πρωτάθλημα οδηγών τη διετία 2005-2006 και τον Βρετανό Τζένσον Μπάτον, ο οποίος ήταν ο νικητής το 2009 και τρέχει με το μονοθέσιο της ομάδας από το 2010.

Ο Αλόνσο, που τα τελευταία πέντε χρόνια οδηγούσε για τη Ferrari, επιστρέφει στη McLaren μετά το 2007. Αναφορικά με τον Μπάτον, ο 34χρονος επελέγη για να πλαισιώσει τον Αλόσνο ως δεύτερος οδηγός, υπερτερώντας του Δανού Κέβιν Μάγκνουσεν με τον οποίο ήταν δίδυμο πέρυσι.

«Η McLaren – Honda ανακοινώνει με χαρά το νέο δίδυμο οδηγών της για το 2015, τους Φερνάντο Αλόνσο και Τζένσον Μπάτον. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν θα παραμείνει ένα σημαντικό μέρος της ομάδας, ως οδηγός δοκιμών και αναπληρωματικός οδηγός» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ – Σαν σήμερα η μεγάλη θηριωδία των Γερμανών ναζί: Το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ των Καλαβρύτων

Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  


Στις 13 Δεκεμβρίου του 1943… δυνάμεις της «Βέρμαχτ» σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους των Καλαβρύτων, σε αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ.

Το τελευταίο ιδίως έτος της Κατοχής είχαν αυξηθεί δραματικά οι ακρότητες των κατακτητών, καθώς η κυριαρχία τους βρισκόταν υπό διαρκή αμφισβήτηση από την ελληνική αντίσταση και οι δυνάμεις τους δεν επαρκούσαν για να ελέγχουν τη χώρα. Η τύχη των Καλαβρύτων φαίνεται να προδιαγράφτηκε μετά την ήττα των Γερμανών από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στη Μάχη της Κερπινής (20 Οκτωβρίου 1943), κατά την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες Γερμανοί στρατιώτες και αιχμαλωτίστηκαν 78.

Τότε τέθηκε σε εφαρμογή από το γερμανικό στρατηγείο η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalavryta»), με αντικειμενικό στόχο την περικύκλωση των ανταρτών στην ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων και την εξόντωσή τους. Την εκτέλεση της αποστολής ανέλαβαν μονάδες της 117ης Μεραρχίας Κυνηγών, που έδρευε στην Πελοπόννησο και είχε επικεφαλής τον υποστράτηγο Καρλ φον Λε Ζουίρ (1898-1954).
.

Ο υποστράτηγος Καρλ φον Λε Ζουίρ

Ο γερμανός στρατηγός με τις αριστοκρατικές ρίζες, έχοντας πληροφορηθεί την εκτέλεση των 78 γερμανών αιχμαλώτων από τους αντάρτες, διέταξε τους άνδρες του να μην διστάσουν να λάβουν τα πιο σκληρά αντίποινα εναντίον του άμαχου πληθυσμού της περιοχής. Ήταν, άλλωστε, πρακτική των αρχών κατοχής να εκτελούν για κάθε σκοτωμένο γερμανό στρατιωτικό πολλαπλάσιους έλληνες αμάχους.

Η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, όταν οι γερμανικές δυνάμεις άρχισαν να συρρέουν στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πύργο και την Τρίπολη. Στο διάβα τους έκαιγαν χωριά και μοναστήρια (Μέγα Σπήλαιο και Αγία Λαύρα) και σκότωναν άοπλους πολίτες και μοναχούς.

Στις 9 Δεκεμβρίου έφθασαν στα Καλάβρυτα, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από την πόλη. Καθησύχασαν τους κατοίκους, διαβεβαιώνοντας ότι στόχος τους ήταν αποκλειστικά η εξόντωση των ανταρτών και μάλιστα ζήτησαν από όσους την είχαν εγκαταλείψει να επιστρέψουν άφοβα πίσω στα Καλάβρυτα. Για να τους πείσουν ακόμη περισσότερο προχώρησαν στην πυρπόληση σπιτιών, που ανήκαν σε αντάρτες, και αναζήτησαν την τύχη των γερμανών τραυματιών της μάχης της Κερπινής.

Έξαφνα, όμως, το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου συγκέντρωσαν όλο τον πληθυσμό στην κεντρική πλατεία και οδήγησαν τον άρρενα πληθυσμό άνω των 13 ετών σε μια επικλινή τοποθεσία, που ονομαζόταν «Ράχη του Καπή», ενώ τα γυναικόπαιδα τα κλείδωσαν στο σχολείο. Στη ράχη του Καπή εκτυλίχθηκε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες η τραγωδία, που οδήγησε σχεδόν όλο τον άρρενα πληθυσμό των Καλαβρύτων στο θάνατο. Με ριπές πολυβόλων οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους συγκεντρωμένους, γύρω στους 800 ανθρώπους. Μόνο 13 Καλαβρυτινοί διασώθηκαν και αυτοί επειδή είχαν καλυφθεί από τα πτώματα των συμπολιτών τους και οι Γερμανοί τους θεώρησαν νεκρούς. Το σήμα για την εκτέλεση έδωσε με φωτοβολίδα από το κέντρο των Καλαβρύτων ο ταγματάρχης Χανς Εμπερσμπέργκερ και επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος ήταν ο υπολοχαγός Βίλιμπαντ Ακαμπχούμπερ.

                            

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε με την πυρπόληση όλων σχεδόν των σπιτιών των Καλαβρύτων. Όσον αφορά την τύχη των γυναικόπαιδων, αυτά σώθηκαν χάρη στον ανθρωπισμό ενός Αυστριακού στρατιώτη, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξή τους. Αυτός άφησε ελεύθερη την είσοδο του σχολείου και διευκόλυνε την απομάκρυνσή τους. Όμως, το πλήρωσε με τη ζωή του, αφού καταδικάσθηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της «Επιχείρησης Καλάβρυτα», οι Γερμανοί σκότωσαν 1.101 άτομα, κατέστρεψαν και λεηλάτησαν πάνω από 1.000 σπίτια, κατάσχεσαν 2.000 αιγοπρόβατα και απέσπασαν 260.000.000 δραχμές.

        

Κανείς από τους υπευθύνους του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων δεν λογοδότησε στη Δικαιοσύνη. Ο στρατηγός Λε Ζουίρ πέθανε αιχμάλωτος των Σοβιετικών το 1954, ο Εμπερσμπέργκερ σκοτώθηκε στο Ανατολικό Μέτωπο και ο Ακαμπχούμπερ πέθανε στην Αυστρία το 1972, σε ηλικία 67 ετών. Μόνο ο κατοχικός στρατιωτικός διοικητής της Ελλάδας, στρατηγός Χέλμουτ Φέλμι (1885-1965), καταδικάσθηκε το 1948 σε κάθειρξη 15 ετών από το Δικαστήριο της Νυρεμβέργης για όλα τα εγκλήματα πολέμου του Γ’ Ράιχ στην Ελλάδα, αλλά μετά από τρία χρόνια αφέθηκε ελεύθερος. 

Στις 18 Απριλίου του 2000, ο τότε Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοχάνες Ράου (1931-2006), επισκέφτηκε τα Καλάβρυτα και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για την τραγωδία. Εντούτοις, δεν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του γερμανικού κράτους και δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων.

DCCC9955331EC33B4A8C9F7ACE7D021C 

 FE52649863BF79C3698629AFD9A3ED40 

 167162E29361CD4AC3BDD821AEF91B10 

 66571407A445FB4DE204816FC91E8C98 

 FEA161519AC125FDDBF9C582F35855D5 

 www.onalert 

 kalavrita_1 

 41EF9B9FD5E2E4B4144BCE3F53B98035 

 46064FD7C945B0A35B57571851B75402 

 6E28967D801E39F0CD02ADB5D261915E 

 DB9A2BB88E5F23D8229250D26D32D582 

 C7D9493BBA4B83734CF935FE1A95DA38 

 3FFF0D2E755FF532FABFBBBD5BC02053

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές που θα αυξήσουν τα έσοδα από τις κλινικές μελέτες, προωθεί το υπ. Υγείας

Θεσμικές αλλαγές με στόχο να καταστούν οι κλινικές μελέτες κερδοφόρες στη χώρα μας, προωθεί ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στο συνέδριο «Clinical Research Conference 2014: Κλινική έρευνα: Ώρα για δράση».

Στόχος αυτών των αλλαγών είναι η αύξηση των εσόδων του ΕΣΥ από τις κλινικές μελέτες, από τα 80 εκατ. ευρώ που ήταν τα εφετινά έσοδα στα 130 εκατ. ευρώ το 2015.

Στη συνεισφορά των κλινικών μελετών στη αύξηση του ΑΕΠ της χώρας αναφέρθηκε ο πρόεδρος του καθ’ ύλην αρμόδιου φορέα για την έγκριση των μελετών, του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, κ. Δημήτρης Λιντζέρης: «Οι υποδομές της φαρμακοβιομηχανίας, το υψηλής ποιότητας δυναμικό και η πίστη των ανθρώπων του κλάδου ότι μπορούν να κερδίσουν, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου», είπε ο κ. Λιντζέρης και δήλωσε ότι ο ΕΟΦ είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Pharmaserve-Lilly και μέλος του ΣΦΕΕ, κ. Σπύρος Φιλιώτης, παρουσίασε τις γραφειοκρατικές αδυναμίες του υπάρχοντος πλαισίου για τις κλινικές μελέτες, σημειώνοντας: «Το υπάρχον πλαφόν στις αποδοχές των κλινικών μελετητών αποτελεί πρόβλημα.

Μεταξύ του 2008-2013 οι κλινικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη διπλασιάστηκαν,
φτάνοντας από 65.000 σε 160.000. Στην Ελλάδα μεταξύ του 2012-2013 πραγματοποιήθηκαν μόλις 138 μελέτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Βέλγιο γίνονται πάνω από χίλιες μελέτες ετησίως. Με τις κλινικές έρευνες μπορούμε να ισχυροποιήσουμε το φαρμακευτικό κλάδο και την ελληνική οικονομία. Είναι ώρα για δράση, ειδικά τώρα που το μέλλον της Ελλάδας είναι εξαιρετικά αμφίρροπο».

Από την πλευρά του, ο ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas, κ. Χρήστος Αντωνιάδης, επισήμανε ότι προϋπόθεση για ανάπτυξη είναι η σύμπραξη μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της φαρμακοβιομηχανίας και ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρία επένδυσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια 15 εκατ. ευρώ στην κλινική έρευνα.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότεροι από 6.500 οι νεκροί του Έμπολα – Μεγάλα τα πλήγματα του ιού σε γιατρούς και νοσηλευτές

Συνεχίζει να αυξάνεται με τραγικούς ρυθμούς ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στη δυτική Αφρική από την επιδημία του Έμπολα.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται σε 6.583, ενώ συνολικά 18.188 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, δηλαδή τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Πέραν των τριών αυτών χωρών της δυτικής Αφρικής, ο απολογισμός των νεκρών παραμένει αμετάβλητος με έξι στο Μάλι, έναν στις ΗΠΑ και οκτώ στη Νιγηρία. Παράλληλα, η Ισπανία και η Σενεγάλη, όπου ο ΠΟΥ επίσημα κήρυξε το τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα, έχουν καταγράψει η καθεμιά 1 κρούσμα και κανέναν θάνατο.

Ο φονικός ιός έχει πλήξει σκληρά και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται εναντίον του. Ως την 7η Δεκεμβρίου 639 μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών είχαν μολυνθεί και 349 απεβίωσαν, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι στήνουν τον μεγάλο εκβιασμό του Μαρτίου για τα «κλειστά ΑΤΜ».

Αύξηση σημείωσε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Νοέμβριο. Όπως προκύπτει από τα μηνιαία στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η συνολική ρευστότητα που είχαν αντλήσει τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα από την ΕΚΤ αυξήθηκε στα 44,9 δισ. ευρώ στο τέλος Νοεμβρίου από 43,9 δισ. ευρώ που ήταν τον Οκτώβριο.

Η Deutsche Bank έδωσε ένα εικοσιτετράωρο πριν την ανακοίνωση της επίσπευσης εκλογής του ΠτΔ την «είδηση» ότι εάν δεν υπογραφεί νέο μνημόνιο, η ΕΚΤ δεν θα ανανεώσει τα ομόλογα – collateral των Ελληνικών τραπεζών. Πως μεταφράζεται αυτό;

«Ή υπογράφετε νέο μνημόνιο ή σας κλείνουμε τα ΑΤΜ». Τον Μάρτιο, που θα υπάρχει η «φρέσκια κυβέρνηση». Με την συνέργεια του Στουρνάρα και των διοικήσεων των τραπεζών που συνεχίζουν ανεξέλεγκτες στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου που τις πλήρωσε, αλλά δεν πήρε το management.

Κοινώς, ο Λαφαζάνης είναι ο σοβαρότερος πολιτικός στην αντιπολίτευση, διότι είναι ο μόνος που μιλά ξεκάθαρα για ρήξη, ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου και προετοιμασία για εθνικοποίηση (και αποστουρναροποίηση) των τραπεζών. Εάν δεν υλοποιηθεί αυτό, ετοιμαστείτε για την μεγάλη συγκυβέρνηση των προθύμων.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι 300 της Βουλής με «υπερπενταπλάσιες» αποδοχές από τους στρατιωτικούς! Πίνακες

Επειδή ο κοινωνικός αυτοματισμός εναντίον των Ενόπλων Δυνάμεων ξεκίνησε και ξεκινά πολλές φορές από κάποιον από τους 300, είναι χρήσιμο -κι όχι για λόγους …εκδίκησης- να γνωρίζουμε την πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται από τους αριθμούς.

Η ΠΟΕΣ λοιπόν παρουσιάζει τον πίνακα σύγκρισης των αποδοχών των Ελλήνων στρατιωτικών, μετά τη μερική αποκατάστασή τους, με τις αποδοχές των βουλευτών, των δικαστικών και λοιπών συμπεριλαμβανομένων στα ειδικά μισθολόγια.

Συμπερασματικά οι μέσες μικτές αποδοχές ενός βουλευτή είναι υπερπενταπλάσιες των αντιστοίχων αποδοχών των στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των δικαστικών λειτουργών. Παραπέρα οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές των Ελλήνων στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των υπολοίπων κατηγοριών. Οι δε λοιπές κατηγορίες υπαλλήλων λαμβάνουν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές των στρατιωτικών.

Τα συγκριτικά στοιχεία του πίνακα καταρρίπτουν πλήρως το επιχείρημα του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο, μέσω του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της υπ” αυτό συνταχθείσας έκθεσης, υποστηρίζει ότι η μερική αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών είναι υπεραρκετή, αφού αυτοί έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης από το ν.4093/2012, οι διατάξεις του οποίου περιέκοψαν τις αποδοχές τους σε μικρότερο ποσοστό από ότι τις αποδοχές των υπολοίπων αμειβομένων υπαλλήλων με ειδικά μισθολόγια.

Το πραγματικό αυτό γεγονός αποκρύπτει τεχνηέντως την ουσία και ανάγει σε προνόμιο την αδικία που υφίστανται οι Έλληνες Στρατιωτικοί λαμβάνοντας ως αποδοχές κλάσματα των αποδοχών των υπολοίπων κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων…

Screen Shot 2014-12-12 at 10.47.31

1. Το κόστος της ετήσιας μισθολογικής δαπάνης για κάθε κατηγορία λειτουργού ή υπαλλήλου που αμείβεται με ειδικό μισθολόγιο ελήφθη από τον απολογισμό του ΥΠΟΙΚ για το έτος 2013. (στήλη πληρωμές). Για λόγους ομογενοποίησης και εξαγωγής αντικειμενικών συμπερασμάτων η ετήσια μισθολογική δαπάνη για το έτος 2015 διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2013 σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, πλήν των δικαστικών λειτουργών και των υπηρετούντων στίς Ένοπλες 
Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας στους οποίους το ποσό του μισθολογικού κόστους προσαυξήθηκε κατά το ποσό που προβλέπει η έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους για την αναπροσαρμογή των τρεχουσών αποδοχών τους.

2. Στο μισθολογικό κόστος δεν ελήφθησαν υπόψη η δαπάνη για το επίδομα οικογενειακής παροχής, το οποίο είναι κοινό για όλους τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου Τομέα και καταβάλλεται αναλόγως του αριθμού των τέκνων. Επίσης δε συνυπολογίζονται στο μισθολογικό κόστος οι παρακάτω δαπάνες:
 

α. το επίδομα υπηρεσίας στην αλλοδαπή (ΚΑΕ 0284) όσων υπηρετούν εκτός της ελληνικής επικράτειας.


β. η εισφορά εργοδότη για κοινωνική ασφάλιση (ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ κλπ).


γ. η έκτακτη παροχή του ν.3620/2007 (άρθρο 5, παρ. 9) που δίδεται στους δικαστικούς λειτουργούς (ΚΑΕ 0263) 

δ. τα ποσά των αποδοχών που καταβάλλονται αναδρομικά σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων (ΚΑΕ 0288)


ε. η αποζημίωση προσωπικού που απολύεται, συνταξιοδοτείται ή καταγγέλλεται η σύμβαση εργασίας (ΚΑΕ 0283)

3. Στο μισθολογικό κόστος των βουλευτών δεν έχουν συμπεριληφθεί η δαπάνη για τη στελέχωση του γραφείου τους (4.500 €), το κόστος μίσθωσης αυτοκινήτου (291 – 648 €), και το επίδομα ενοικίου για τους βουλευτές της περιφέρειας (1.000 €).

4. Από τη σύγκριση των στοιχείων του ανωτέρω πίνακα προκύπτει ότι και μετά την μερική αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών οι μέσες ετήσιες και μηνιαιες αποδοχές τους παραμένουν υποπολλαπλάσιες των αντιστοίχων αποδοχών των λοιπών υπαλλήλων και λειτουργών που συναποτελούν τα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια. Έτσι οι μέσες μικτές μηνιαίες αποδοχές των στρατιωτικών υπολείπονται κατά 7.132 € των μικτών μηνιαίων αποδοχών των Ελλήνων βουλευτών, κατά 2.775 € των δικαστικών λειτουργών, κατά 1.062 € των ιατρών του Ε.Σ.Υ., κατά 916 € των ιατροδικαστών, κατά 828 € των αρχιερέων, κατά 790 € των διπλωματών, κατά 703 € των πανεπιστημιακών και κατά 143 € των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

5. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι αποδοχές των στρατιωτικών υστερούν ακόμα και έναντι των αποδοχών των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας παρόλο που θεωρητικά μοιράζονται το ίδιο μισθολόγιο. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι στρατιωτικοί δε λαμβάνουν καμία αποζημίωση για την υπερωριακή τους εργασία αλλά και την εργασία που εκτελείται πέραν του πενθημέρου σε αντίθεση με τους αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς οι οποίοι αποζημιώνονται με 2,77 € για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας και με 46 € ημερησίως για την εργασία που παρέχουν πέραν του πενθημέρου.

6. Οι στήλες (ια) και (ιβ) δείχνουν το ποσοστό συμμετοχής της κάθε κατηγορίας στο σύνολο της δύναμης των εργαζομένων και στο σύνολο της μισθολογικής δαπάνης. Σε μία θεωρητικά κοινή μισθολογική αντιμετώπιση τα ποσοστά των δύο στηλών θα έπρεπε να συμπίπτουν έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε για μία ενιαία κατηγορία εργαζομένων των αμειβόμενων με ειδικά μισθολόγια της οποίας οι μέσες μηνιαίες μικτές αποδοχές θα ανέρχονταν στα 2.003 €. Η στήλη (ιγ) δείχνει το ποσοστό απόκλισης της κάθε κατηγορίας από το μέσο μηνιαίο μικτό μισθό με τους βουλευτές να λαμβάνουν το 441% των μέσων μηνιαίων αποδοχών και τους στρατιωτικούς το 85%.

7. Συμπερασματικά οι μέσες μικτές αποδοχές ενός βουλευτή είναι υπερπενταπλάσιες των αντιστοίχων αποδοχών των στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των δικαστικών λειτουργών. Παραπέρα οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι σχεδόν τριπλάσιες από αυτές των Ελλήνων στρατιωτικών και διπλάσιες από αυτές των υπολοίπων κατηγοριών. Οι δε λοιπές κατηγορίες υπαλλήλων λαμβάνουν κατά μέσο όρο 50% μεγαλύτερες αποδοχές από αυτές των στρατιωτικών.

8. Τα ανωτέρω συγκριτικά στοιχεία του πίνακα καταρρίπτουν πλήρως το επιχείρημα του ΥΠΟΙΚ το οποίο μέσω του ΓΛΚ και της υπ” αυτό συνταχθείσας έκθεσης υποστηρίζει ότι η μερική αποκατάσταση των αποδοχών των στρατιωτικών είναι υπεραρκετή, αφού αυτοί έτυχαν προνομιακής μεταχείρισης από το ν.4093/2012, οι διατάξεις του οποίου περιέκοψαν τις αποδοχές τους σε μικρότερο ποσοστό από ότι τις αποδοχές των υπολοίπων αμειβομένων υπαλλήλων με ειδικά μισθολόγια. Το πραγματικό αυτό γεγονός αποκρύπτει τεχνηέντως την ουσία και ανάγει σε προνόμιο την αδικία που υφίστανται οι Έλληνες Στρατιωτικοί λαμβάνοντας ως αποδοχές κλάσματα των αποδοχών των υπολοίπων κατηγοριών των ειδικών μισθολογίων.

www.onalert.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!