EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

«Μαϊμού» αναπηρίες: Σπείρα προσπάθησε να εισπράξει παράνομα 700.000 ευρώ σε επιδόματα

Στα πράσα πιάστηκε σπείρα που προσπάθησε να βάλει στην τσέπη περισσότερα από 700.000 ευρώ μέσω μαϊμού επιδομάτων αναπηρίας.

Στο κύκλωμα, συμμετείχαν 4 άνδρες και 3 γυναίκες ενώ αναζητείται ο καρδιολόγος του ΚΕΠΑ (κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας) που φέρεται μπορεί να είχε εμπλοκή. Οι εφτά συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη κατοχή όπλων, ιδιαίτερα ελαφρά περίπτωση προμήθειας και κατοχής παραχάραγμένων χαρτονομισμάτων και ψευδή ιατρική βεβαίωση για δικαστική χρήση.

Τα μέλη του κυκλώματος φαίνεται ότι είχαν στήσει μαγαζάκι με 250 πελάτες για τους οποίους υπέβαλλαν σε ασφαλιστικά ταμεία πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας και επιχειρούσαν να εισπράξουν επιδόματα.

Για κάθε έγκριση επιδόματος αναπηρίας η ταρίφα ήταν 2.000 ευρώ! Οι αρχές έχουν βάσιμες υπόνοιες ότι η σπείρα δρούσε εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια και όχι τους τελευταίους 5 μήνες όπως προέκυψε από την πρώτη έρευνα.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι επιδοτούνται με 230 ευρώ για λάπτοπ ή τάμπλετ και με φτηνό ή δωρεάν ίντερνετ [λίστα]

Με το συνολικό ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η δράση της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που αφορά στην επιδότηση περίπου 290.000 δικαιούχων προκειμένου να αποκτήσουν φθηνό λάπτοπ ή τάμπλετ και φθηνότερη ή ακόμη και δωρεάν σύνδεση στο ίντερνετ.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι είναι 289.237 και όλοι δικαιούνται το «κοινωνικό μέρισμα» που καταβλήθηκε την περασμένη άνοιξη. Οι πολίτες αυτοί, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν κουπόνια αξίας έως 410 ευρώ, με τα οποία θα χρηματοδοτήσουν την απόκτηση:
  • ενός H/Y (tablet/notebook/laptop) με κουπόνι αξίας έως 230 ευρώ,
  • μιας ευρυζωνικής σύνδεσης αξίας μέχρι 12 ευρώ/ανά μήνα και για διάστημα μέχρι τις 31/12/2015 και τέλος
  • υπηρεσιών υποστήριξης-συμβουλευτικής ενημέρωσης για τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μέχρι 60 ευρώ.
Όλη τη διαδικασία για τη διάθεση των 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η διάδοση της πληροφορικής και του ίντερνετ στην Ελλάδα περιγράφει υπουργική απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και τίθεται άμεσα σε ισχύ.

Πρακτικά, οι δικαιούχοι θα διαπιστώνουν αν δικαιούνται τη συσκευή και την έκπτωση στη συνδρομή μέσω του συστήματος Taxis, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μέσω της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι αυτή που γνωρίζει ποιοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Για κάθε δικαιούχο θα εκδίδεται ένα voucher το οποίο ο καταναλωτής θα δίνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και στα καταστήματα τεχνολογίας που θα λάβουν μέρος στη δράση. Όπως αναφέρεται στην απόφαση, κάθε εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα φτιάξει μέχρι και 15 πακέτα προσφορών για τους καταναλωτές, με στόχο να αποσπάσει την προτίμηση όσο των δυνατόν περισσότερων.

Οι δικαιούχοι ανά περιφέρεια κατανέμονται ως εξής:
  • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με τον εκτιμώμενο αριθμό των ωφελούμενων να ανέρχεται στα 47.506 άτομα
  • Θεσσαλία με 52.477 δικαιούχους
  • Ήπειρος με 22.588 δικαιούχους
  • Δυτική Ελλάδα με 57.702 δικαιούχους
  • Ιόνια Νησιά με 13.220 δικαιούχους
  • Πελοπόννησος με 40.464 δικαιούχους
  • Βόρειο Αιγαίο με 14.753 δικαιούχους και
  • Κρήτη με 40.527 δικαιούχους


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απίστευτη καραμπόλα 35 οχημάτων με έναν νεκρό στην Εθνική Αθηνών

Τραγωδία το απόγευμα της Παρασκευής στο 61ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, καθώς, σημειώθηκε τεράστια καραμπόλα τουλάχιστον 35 οχημάτων η οποία κόστισε τη ζωή σε ένα άτομο.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν πολλά ΙΧ, δύο νταλίκες και ένα λεωφορείο, ενώ, εκτός από έναν νεκρό υπάρχουν δύο σοβαρά τραυματίες και άλλοι με ελαφρύτερα τραύματα.

Στο σημείο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό οδηγών-επιβατών και τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.




Επιπλέον, υπάρχει εκτροπή κυκλοφορίας στον κόμβο του Σχηματαρίου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΟPEL ανακαλεί 5.059 οχήματα -Ποιο μοντέλο αφορά

Η εταιρεία OPEL προχωρά στην ανάκληση 5059 οχημάτων του μοντέλου Αstra J για προληπτικό έλεγχο του ανεμιστήρα ψυγείου-ψύξης.

Η ανάκληση αφορά 5059 οχήματα, παραγωγής από έτη 2010 έως 2012. Όλα τα οχήματα βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Στα επηρεαζόμενα οχήματα, σε περίπτωση παρεμπόδισης της λειτουργίας του ανεμιστήρα ψυγείου-ψύξης, υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί βραχυκύκλωμα. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μονάδα ανεμιστήρα ψύξης και, στη χειρότερη περίπτωση, ανάφλεξη στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές στη Ελλάδα για τυχόν τροχαία ατυχήματα ή συγκρούσεις που να έχουν προκληθεί από αυτήν την περίπτωση. Ωστόσο, έχει υπάρξει μεμονωμένη αναφορά για ανάφλεξη σε όχημα, που ενδέχεται να συνδέεται με την συγκεκριμένη περίπτωση και η οποία εξετάζεται.

Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι και, εάν απαιτηθεί, οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΑ MERCEDES GLE COUPE

Η Mercedes αποκάλυψε επίσημα την GLE Coupe, η οποία αποτελεί τη νέα γενιά της γνωστής M-Class και θα τοποθετηθεί απέναντι από την BMW X6. Αισθητικά διακρίνεται για το ογκώδες αμάξωμα με τις έντονες καμπύλες, την κεκλιμένη οροφή και το πίσω τμήμα που θυμίζει έντονα την S-Class Coupe.

Το μήκος είναι στα 4.900 χλστ., το πλάτος στα 2.003 χλστ. και το ύψος στα 1.731 χλστ., ενώ παρότι βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα της ML, έχει νέα ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και ηλεκτρονικά.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε την GLE 450 AMG, τα πρώτο μοντέλο της σειράς AMG Sports. Εξοπλίζεται με ζάντες 21 ιντσών, αερανάρτηση, σύστημα προσαρμοζόμενης απόσβεσης και αυτόματη λειτουργία για το ύψος του αμαξώματος, ώστε να χαμηλώνει και να ψηλώνει ανάλογα την ταχύτητα και τις συνθήκες κίνησης.

Τροφοδοτείται από τον V6 3.0 bi-turbo κινητήρα απόδοσης 367 ίππων και 520 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων και τετρακίνηση 4MATIC. Στη γκάμα περιλαμβάνεται επίσης ο V6 3.0 diesel της GLE 350 d 4MATIC με τους 258 ίππους και τα 620 Nm και η GLE 400 4MATIC με τον V6 3.5 bi-turbo και τους 333 ίππους. Αργότερα, θα δούμε και την πανίσχυρη GLE 63 AMG με τον V8 5.5 twin-turbo και τους 570 ίππους.

Η Mercedes αναφέρει πως πρόκειται περισσότερο για ένα sport μοντέλο παρά για ένα SUV, με εκπληκτικό ήχο, άμεση απόκριση και άψογη οδική συμπεριφορά. Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με την πολυτέλεια, την άνεση και τα σπορτίφ χαρακτηριστικά να συνδυάζονται εξαιρετικά.

Η επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει στην έκθεση του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο του 2015, με τις πωλήσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου.






















πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο καταλληλότερος!..

Ο »καταλληλότερος», όπως μας είπε ο παλικαρόπουλος, για υποψήφιος Πρόεδρος της (κουτσής) Δημοκρατίας,..είναι ο δικός του υποψήφιος!

Δεν μας είπε όμως για τί πράγμα ακριβώς είναι καταλληλότερος;
Να ψηφίζει »ναι σε όλα» όπως έκανε για τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων;
 

Ή να υπογράφει »αβλεπί» κάθε Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου , που θα του βάζουν κάτω απ” την μύτη, όπως ο νυν εσχατόγερος-δανειστής-αντιστασιακός(!);
    

 Μήπως, να παραμένει άφωνος και άλαλος μπροστά στην σφαγή και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, όπως ο μέχρι σήμερα »καταλληλότερος»;
      

Να είναι πιό »μπουγιόζικος» στους πατριαρχικούς θρόνους που θα τον βάζουν να κάθεται, ως γλάστρα διακοσμητική, σοβαρός και σοβαροφανής;
     
 Αμέλησε να μας πεί ο »πρωθυπουργός»-μαριονέτα γιατί πρέπει ο »καταλληλότερος»υποψήφιος να είναι απ” τον δικό του χώρο,  τα »σα εκ των σών», ..και όχι φερ” ειπείν απ” τον αντιμνημονιακό χώρο.
 

Μήπως επειδή εκτός από »κατάλληλος» (όπως τον εννοεί το σύστημα), πρέπει να είναι και πρόθυμος;
 

Και δεν εννοούμε μόνον πρόθυμος για μετά την επιθυμητή για το σύστημα εκλογή, ..αλλά και για πριν!
 

Πρόθυμος δηλαδή να συναινέσει στον εξευτελισμό του και στον διασυρμό του, ως υποψήφιος, εκλεκτός των συνεργατών-δωσιλόγων της τρόϊκας, των τοκογλύφων και των τραπεζών.

Προφανώς τέτοιοι »πρόθυμοι» και »κατάλληλοι» δεν βρίσκονται πολλοί ..παρά μόνον από την πλευρά της κυβερνητικής συμμορίας και των βουλευτών της. Άντε, και σε μιά δράκα εξωνημένων, μετρημένων στα δάκτυλα του ενός χεριού,  »ανθρώπων του (τάχα) πνεύματος»!

Μ” αυτήν την έννοια δεν είναι κι αυτός παρά άλλος ένας »καταλληλότερος» απ” τον σωρό.
Που θα ψηφιστεί μόνον από τους όμοιούς του, του σωρού κι αυτοί!
 

Να τον χαίρονται.
Γι αυτούς και τα συμφέροντά τους μπορεί πράγματι να είναι κατάλληλος!
Για την πατρίδα, όχι!..


Υ.Γ.  Στην φωτογραφία βλέπουμε τον »καταλληλότερο», μαζί με την φράου-καγκελάριο δεξιά, και μέλη του πολιτικού συστήματος-κυβερνητικής συμμορίας απ” την άλλη. Γελούν γιατί δεν έχουν ανάγκη! Αυτοί τάχουν τα προβλήματά τους λυμένα!
 

 Αλλοίμονο από μάς..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Κουκουλόπουλος ξεφτιλίστηκε βάσει σχεδίου ή για να περάσει η ώρα;

Μετά την «απεργία πείνας» του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, το δεύτερο πιο γελοίο ζήτημα των τελευταίων ημερών ήταν ο ανένδοτος στη διαπλοκή που κήρυξε ο τιτανοτεράστιος ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος.

Ο σπουδαίος υπουργός της λαοφιλούς κυβέρνησης δήλωσε ότι υπάρχουν φωτογραφίες από μια συνάντηση Τσίπρα-Μαριάννας Λάτση-Γιάννας Αγγελοπούλου, τις οποίες και ο ίδιος σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητα.

Τελικά, απολύτως τίποτα δεν συνέβη, εκτός του ότι στενός συνομιλητής του Ευάγγελου Βενιζέλου συκοφάντησε και εξόργισε ένα σημαντικό τμήμα των οικονομικών συμφερόντων της χώρας. Αναρωτιέμαι ειλικρινά αν υπήρχε κάποιο βαθύτερο σχέδιο πίσω από όλη αυτή τη γελοιότητα ή αν πρόκειται για αγνή, ανόθευτη βλακεία. - See more at: http://www.parapolitiki.com/2014/12/o-koukoulopoulos-xeftilistike-basei-sxediou-i-gia-na-perasei-i-ora.html#sthash.PihmVBsK.dpuf

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότεροι φόροι για λιγότερο εισόδημα

Κατά 21 δισεκατομμύρια ευρώ αυξήθηκαν οι ανείσπρακτες οφειλές προς το Δημόσιο από το 2012 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014: Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση πέρα από το αν αρπάξει ό,τι μετρητό μπορέσει προς όφελος των δανειστών, με την ποινικοποίηση των οφειλών που δεν μπορούν να πληρωθούν, θα τους κάνει δώρο και χιλιάδες σπίτια.
 
Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου δείχνουν ότι οι συσσωρευμένες βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο ήταν 76,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από το ποσό αυτό, τα 73,2 δισεκατομμύρια ευρώ είχαν ήδη καταστεί ληξιπρόθεσμα μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Απαντώντας σε σχετική του βουλευτή Θωμά Ψύρρα, ο κ. Χαρδούβελης έκανε γνωστό ότι τα βεβαιωθέντα και μη εισπραχθέντα έσοδα (δηλαδή το εισπρακτέο υπόλοιπο) του κράτους με ημερομηνία 30/09/2014 ήταν 76,314 δισεκατομμύρια ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2014 από 66,4 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2013 και 59,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2012.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εορτάζοντες την 12ην του μηνός Δεκεμβρίου – Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ο Θαυματουργός

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου
Γεννήθηκε από οικογένεια βοσκών, που ήταν κάπως εύπορη, το 270.
Αν και μορφώθηκε αρκετά στην πατρίδα του Κύπρο, όμως δεν άλλαξε επάγγελμα.
Συνέχισε και αυτός να είναι βοσκός.

Ήταν χαρακτήρας απλός, αγαθός, γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του. Τις Κυριακές και τις γιορτές, συχνά έπαιρνε τους βοσκούς και τους οδηγούσε στους Ιερούς ναούς, και κατόπιν τους εξηγούσε την ευαγγελική ή την αποστολική περικοπή.

Ο Θεός τον ευλόγησε να γίνεται συχνά προστάτης χηρών και ορφανών.
Νυμφεύθηκε ευσεβή σύζυγο και απέκτησε μία κόρη, την Ειρήνη.

Γρήγορα όμως, η σύζυγος του πέθανε.
Για να επουλώσει το τραύμα του ο Σπυρίδων αφοσιώθηκε ακόμα περισσότερο στη διδαχή του θείου λόγου.

Μετά από πολλές πιέσεις, χειροτονήθηκε Ιερέας. Και πράγματι, υπήρξε αληθινός Ιερέας του Ευαγγελίου, έτσι όπως τον θέλει ο θείος Παύλος:
«Ανεπίληπτον, νηφάλιον, σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν, τέκνα έχοντα εν υποταγή μετά πάσης σεμνότητας» Α” προς Τιμόθεον γ” 2-7..
Δηλαδή ακατηγόρητο, προσεκτικό, εγκρατή , σεμνό, φιλόξενο, διδακτικό και να έχει παιδιά που να υποτάσσονται με κάθε σεμνότητα.

Έτσι και ο Σπυρίδων, τόσο σωστός υπήρξε σαν ιερέας, ώστε όταν χήρεψε η επισκοπή Τριμυθούντος στην Κύπρο, δια βοής λαός και κλήρος, τον εξέλεξαν επίσκοπο.
Από τη θέση αυτή ο Σπυρίδων προχώρησε τόσο πολύ στην αρετή, ώστε τον αξίωσε ο Θεός να κάνει πολλά θαύματα.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Άγιος Σπυρίδων με το κύρος της αγίας και ηθικής ζωής του στην Α” Οικουμενική σύνοδο, που έγινε στη Νίκαια της Βιθυνίας (Μ. Ασία) και στην οποία συμμετείχε, κατατρόπωσε τους Αρειανούς και αναδείχτηκε από τους λαμπρούς υπερασπιστές της Ορθόδοξης πίστης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η παράδοση, αφού μίλησε για λίγο, κατόπιν έκανε το σημείο του Σταυρού και με το αριστερό χέρι, που κρατούσε ένα κεραμίδι, εις τύπον της Αγίας Τριάδος είπε:
«εις το όνομα του Πατρός»
και έκανε να φανεί προς τα επάνω απ” το κεραμίδι φωτιά, δια της οποίας είχε ψηθεί αυτό.

Όταν δε είπε:
«και του Υιού»
έρρευσε κάτω νερό, δια του οποίου ζυμώθηκε το χώμα του κεραμιδιού.

Και όταν πρόσθεσε
«και του Αγίου Πνεύματος»
έδειξε μέσα στη χούφτα του μόνο το χώμα που απέμεινε.

Στις 12 Δεκεμβρίου το 350 μ.Χ. απεβίωσε. Το λείψανο του αγίου, πήγε στην Κωνσταντινούπολη, στον Ναό των Αγίων Αποστόλων, απ” όπου, μετά την άλωση της Πόλης, κάποιος Ιερέας του ναού αυτού, ονόματι Γεώργιος Καλοχαιρέτος, μαζί με άλλα ιερά λείψανα, μετέφερε το λείψανο του Αγίου στην Πάργα της Ηπείρου και από “κει στην Κέρκυρα κατά το 1456 και στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα και γιορτάζεται μεγαλοπρεπώς στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!