EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ενα δισ. € για... κώνους

Τουλάχιστον έως τα μέσα του 2016 θα συνεχιστεί ο Γολγοθάς στην Κορίνθου-Πατρών, παρά τη ρητή πρόβλεψη να παραδοθούν τα έργα τον επόμενο Δεκέμβριο, αλλά και τον πακτωλό δημόσιου χρήματος προς τους εργολάβους. Σήμερα στα 120 χλμ. της διαδρομής λειτουργούν πάνω από 20 εργοτάξια, τα περισσότερα κομμάτια της οποίας διατίθεται μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Πέρα από την ταλαιπωρία των περίπου 6.500 οδηγών, οι οποίοι κινούνται κατά μέσο όρο την ημέρα στην εθνική καρμανιόλα, η νέα καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για επιστροφή των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που έχουν διατεθεί για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Σχεδόν έναν χρόνο πριν από τη λήξη του νέου χρονοδιαγράμματος και παρά την εντατικοποίηση των κατασκευών που καταγράφεται από την αρχή του χρόνου, έχει υλοποιηθεί μόνον το 60% των έργων.

«Προσπαθούμε»
 
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

«Προσπαθούμε να είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της κοινοπραξίας Παναγιώτης Παπανικόλας, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης της τρίτης και τελευταίας σήραγγας στην Παναγοπούλα Αχαΐας. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το «μοντέλο» της Εγνατίας και να δοθεί στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος χωρίς τα σημεία που καθυστερούν τα έργα, όπου οι οδηγοί θα ακολουθούν παρακαμπτηρίους οδούς.

Το προσεχές διάστημα προβλέπεται να παραδοθούν δύο νέα τμήματα, συνολικού μήκους περίπου 8 χλμ., αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, καθώς ο σημερινός δρόμος θα αποκλειστεί, για να ανακατασκευαστεί. Ως τις αρχές του χρόνου προβλέπεται να μεταφερθούν τα σημερινά διόδια Ζευγολατιού σε νέα θέση κοντά στο Κιάτο.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα λειτουργούν συνολικά τρεις μετωπικοί σταθμοί διοδίων, στο Κιάτο, στα Νικολέικα και στο Ρίο, καθώς και πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους Ζευγολατιού, Ακράτας, Καλαβρύτων και Αραχωβίτικων. Οι εργολάβοι υπόσχονται ότι με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου θα λειτουργήσει ηλεκτρονικό σύστημα υπολογισμού των διοδίων με βάση την απόσταση που διανύει το όχημα και με χρέωση 0,06 ευρώ ανά χιλιόμετρο, αλλά μόνο για οχήματα που θα εφοδιαστούν με συσκευή e-pass.

Στέλεχος του κατασκευαστικού τομέα της κοινοπραξίας εξήγησε στην «Εφ.Συν.», ότι οι 12 σήραγγες της Κορίνθου-Πατρών, συνολικού μήκους 16 χλμ., έχουν υλοποιηθεί κατά 83% και υπολογίζεται να τελειώσουν στα μέσα του 2015. Στα υπόλοιπα κομμάτια, με τις 47 γέφυρες και 162 ανισόπεδες διαβάσεις λόγω του τοπικού δικτύου, υπάρχει μικρότερη πρόοδος. Επιχείρησε όμως να φορτώσει την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο υπουργείο Υποδομών και κυρίως στον ΟΣΕ.

Προβλήματα

Ο νέος αυτοκινητόδρομος «συναντά» το σιδηροδρομικό δίκτυο σε οκτώ σημεία: Ασσο, Μελίσσι, Συκιά, Ξυλόκαστρο, Δερβένι, Καθαρονέρι, Καμάρες και γέφυρα Ρίου. Για να ξεμπλοκαριστεί ο αυτοκινητόδρομος, πρέπει να προηγηθούν τα έργα του ΟΣΕ, αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα:

■ Σε καλύτερη μοίρα βρίσκονται τέσσερις περιπτώσεις (Μελίσσι, Συκιά, Ξυλόκαστρο και Δερβένι), αφού περιλαμβάνονται στην εργολαβία του ΟΣΕ στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη, που ύστερα από πολύμηνες δικαστικές εμπλοκές προβλέπεται να προχωρήσει αλλά θα ολοκληρωθεί το 2017.

■ Στην περίπτωση του Ασσου Κορινθίας, η γραμμή του προαστιακού βρίσκεται σε λειτουργία, αλλά δεν έχει προβλεφθεί το πλάτος του νέου αυτοκινητόδρομου και πρέπει να... μετακινηθεί!

■ Τα μεγαλύτερα εμπόδια υπάρχουν στις Καμάρες και τη γέφυρα του Ρίου, που βρίσκονται σε υπό δημοπράτηση τμήμα και μπορεί να προχωρήσει ο αυτοκινητόδρομος, αλλά θα δημιουργήσει μεγάλες δυσκολίες στα μελλοντικά σιδηροδρομικά έργα.

Οι εργολάβοι αφήνουν να εννοηθεί ότι θα επιταχυνθεί η παράδοση του αυτοκινητόδρομου, αν τους ανατεθούν τα έργα του ΟΣΕ στα οκτώ αυτά τμήματα, φυσικά με επιπλέον κονδύλια που υπολογίζονται σε 10-20 εκατ. ευρώ!

Νέες απαιτήσεις

Από χθεσινή ανάρτηση στη «Διαύγεια» αποκαλύφθηκε επίσης ότι μία ημέρα πριν από την επισημοποίηση της συμφωνίας με το υπουργείο Υποδομών για την επανεκκίνηση των έργων, υπέβαλαν αναφορά για καθυστέρηση παράδοσης χώρου στην περιοχή του Ρίου και επομένως ετοιμάζονται για νέες οικονομικές απαιτήσεις! Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη διαιτησία, με σχεδόν προδιαγεγραμμένη τη δικαίωση των εργολάβων που ανοίγει τον δρόμο για νέες συμπληρωματικές συμβάσεις.

Από τις συνεχείς αποζημιώσεις, τα έσοδα από τα διόδια και την προβλεπόμενη εθνική συμμετοχή, ο αυτοκινητόδρομος στην πράξη έχει μετατραπεί από «συγχρηματοδοτούμενο» σε κλασικό δημόσιο έργο. Από το Δημόσιο, οι εργολάβοι έχουν ήδη εισπράξει πάνω από ένα δισ. ευρώ από χρηματοδοτήσεις και διόδια, ενώ έχουν συνεισφέρει με «ζεστό χρήμα» μόλις 172 εκατ. ευρώ και δάνεια 584 εκατ. ευρώ. Επικεφαλής της «Ολυμπίας οδού» είναι η γαλλική Vinci, με ποσοστό 29,9%. Συμμετέχουν επίσης η γερμανική Hochtief με 17%, οι ελληνικές «Ακτωρ» και ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, με 17% έκαστη, καθώς και η «J&P-Αβαξ» με την «Αθηνά» με 19,1%.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς στήθηκε η μεταβίβαση της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας

Οποια πέτρα κι αν σηκώσουν οι ερευνητές των «Luxleaks» και των περιβόητων συμφωνιών φοροαποφυγής, οι οποίοι έχουν επεξεργαστεί μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες, όπως PWC, KPMG και Deloitte, όλο και κάποια άμεση ή έμμεση σχέση επιχειρήσεων στην Ελλάδα με το μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου ανακαλύπτουν.

Αυτή τη φορά η υπόθεση που ήρθε στο φως από τα έγγραφα που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icij.org εμπλέκουν σε ύποπτες μεταφορές κεφαλαίων την εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl η οποία έχει εξαγοράσει το 2002 από το Δημόσιο την τότε προβληματική βιομηχανία «Αθηναϊκή Χαρτοποιία - Softex». Σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Χάρη Καρανίκα, από τα έγγραφα προκύπτει ότι η εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο χρησιμοποιήθηκε ως «κανάλι» από τη μητρική εταιρεία Bolton Group για να μεταβιβαστούν 33 εκατ. ευρώ σε άλλες εταιρείες του ομίλου. Η μεταφορά των κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αγοραπωλησίες μετοχών με ενδιάμεσες εταιρείες του ομίλου Bolton. Τα χρήματα πέρασαν στην GPM με αύξηση κεφαλαίου από τη μητρική στην Ολλανδία και εν συνεχεία αγοράστηκαν μετοχές άλλης θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της BGI Brands. H συμφωνία εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2010 και προέβλεπε ότι θα περνούσαν κεφάλαια από την BGI Brands στη Manitoba France στη Γαλλία.

Η ιταλικών συμφερόντων Bolton Group που σήμερα εδρεύει στο Αμστερνταμ είναι γνωστή στη χώρα μας όχι μόνο από την εξαγορά της Softex, αλλά και από το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που εμπορεύεται, όπως οι μάρκες UHU, Merito, Overlay, η Rio Mare, η Neutro Roberts κ.ά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπαξιωματικός στον Εβρο έκλεβε καύσιμα από τη μονάδα του: Βρήκαν 4.500 λίτρα πετρέλαιο στο σπίτι του.

Υπαξιωματικό του στρατού συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στον Έβρο, καθώς μετά από έρευνα στην οικεία του βρέθηκε ποσότητα 4.500 λίτρων πετρελαίου, σε δεξαμενές και βαρέλια, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να δικαιολογήσει την κατοχή τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και υπεξαίρεση, καθώς κατηγορείται ότι ένα μέρος των καυσίμων το εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία, σε διάφορα χρονικά διαστήματα κατά το παρελθόν, ενώ τα υπόλοιπα φέρεται ότι προέρχονται από τη μονάδα του όπου υπηρετεί

Ο συλληφθείς υπαξιωματικός οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Στρατοδικείου, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΘΝΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ: Φυγαδεύουν τον Παπακωνσταντίνου απαλλάσσοντας τους συγγενείς του! ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Η

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν παραπέμπονται τα ξαδέλφια του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης, και ο Ανδρέας Ρωσσώνης που αρχικά βαρυνόντουσαν με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη νόθευση δημοσίου εγγράφου που διέπραξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών!

Δηλαδή, ο Παπακωνσταντίνου διέγραψε τους «καθ’ όλα…νόμιμους συγγενείς του» με αποτέλεσμα το κατηγορητήριο να μην περιλαμβάνει κακουργηματική απιστία και παράβαση καθήκοντος!

Αντίθετα, περιλαμβάνει τα αδικήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας. Φαρσοκωμωδία δηλαδή. Η μεθόδευση αυτή αποτελεί ύβρι στο πολίτευμα και αποδεικνύει πως εάν δεν υπήρχε ο ηρωϊκός εισαγγελέας Πεπόνης, ο Παπακωνσταντίνου τώρα θα γυρνούσε την υφήλιο ως «σωτήρας» παρέα με τον εγκληματία Παπανδρέου.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στον «αέρα» ο Σαμαράς

Χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας η χώρα είναι στον «αέρα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στην επίσπευση της εκλογής, επιλογή που χαρακτηρίστηκε από τον διεθνή Τύπο ως μεγάλου ρίσκου για τον πρωθυπουργό.
 
Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ο Α. Σαμαράς σημείωσε: «Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες και οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά η χώρα ή να κατρακυλήσει προς τα πίσω. Καλούνται να αποφασίσουν αν θα εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές».

Κάποιοι τρομοκρατούν βουλευτές που θέλουν να συνταχθούν με τη βούληση του λαού και ανέφερε ότι πρόεδρος μικρότερου κόμματος «συμμαχεί με αυτούς που λίγους μήνες πριν κατήγγειλε ως επικίνδυνους», πρόσθεσε.

Είπε ότι αν δεν υπάρχει Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου, τότε η χώρα βρίσκεται στον «αέρα». «Τις επόμενες μέρες θα κριθούμε όλοι» τόνισε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο λαός δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογική αναμέτρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ανατροπής των επιτυχιών που έχουν γίνει στην Ελλάδα και βρίσκεται σε γραμμή ρήξης με την Ευρώπη, τόνισε. 

Ο Α. Σαμαράς είπε: «Φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit» και ο  ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει. Τόνισε ότι αυτά που λέει η αξιωματική αντιπολίτευση προκαλούν φόβο παντού.

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται μόνο τις δημοσκοπήσεις. «Παρατεταμένη εκλογική περίοδος ισοδυναμεί με παράλυση» πρόσθεσε και τόνισε ότι ο λαός θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε εκλογές.

«Επιτυχία, αλήθεια και ευθύνη»

Επισήμανε ότι κάποιοι προσπαθούν να ματαιώσουν την επιτυχία της χώρας. «Δεν πρόκειται να τους περάσει. Τρία είναι τα όπλα μας: η επιτυχία μας, η αλήθεια που δεν μπορεί να κρυφτεί και η ευθύνη».

«Βγάλαμε την πατρίδα από τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων 40 ετών» είπε ο πρωθυπουργός.
 
Η Ευρώπη αποφάσισε να μας στηρίξει στα πρώτα βήματά μας στη μετά μνημόνιο εποχή, είπε ο Α. Σαμαράς, προσθέτοντας ότι αυτό έγινε χωρίς να ληφθούν μέτρα επώδυνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

On line μπούσουλα για τη ρύθμιση δανείων φτιάχνουν οι τράπεζες

Τους δανειολήπτες πελάτες της, που έχουν «κόκκινες» οφειλές από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, αλλά και εκείνους που φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν προσεχώς προβλήματα στην ομαλή αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους καλεί η Εθνική Τράπεζα, για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Της Έφης Καραγεώργου.
Η ΕΤΕ δημιούργησε ειδική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της και προτείνει 6 λύσεις ρύθμισης, που απευθύνονται τόσο σε «κόκκινους» δανειολήπτες, σε ενήμερους πελάτες, αλλά και σε ανέργους.

«Εάν εκτιμάτε ότι στο μέλλον δεν θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στην εξυπηρέτηση των δανείων και των καρτών σας, ή έχετε ήδη οφειλές σε καθυστέρηση, αξιοποιήστε σήμερα κιόλας τα προγράμματα διευθέτησης οφειλών της Εθνικής Τράπεζας» αναφέρει χαρακτηριστικά και προτείνει έξι λύσεις ρύθμισης, με τα ανάλογα παραδείγματα.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις της Εθνικής αφορούν:

Επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου. Με τη λύση αυτή παρατείνεται η χρονική διάρκεια αποπληρωμής και μειώνεται η μηνιαία δόση.

Παράδειγμα: Στεγαστικό 100.000 ευρώ, με υπολειπόμενη διάρκεια 30 χρόνια (360 μήνες) και ενδεικτικό ετήσιο επιτόκιο 3,12%, έχει μηνιαία δόση 428,10 ευρώ. Παρατείνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής για άλλα 10 χρόνια, συνολικά στα 40 χρόνια (480 μήνες), η μηνιαία δόση μειώνεται στα 364,93 ευρώ.

Καταβολή μόνου τόκου για συγκεκριμένο διάστημα. Στην περίπτωση αυτή για διάστημα πχ 2 χρόνια, ο δανειολήπτης πληρώνει μόνο τόκους και έτσι μειώνεται η μηνιαία δόση για το διάστημα αυτό. Μετά το τέλος αυτής της περιόδου, το ύψος της δόσης αναπροσαρμόζεται εκ νέου. Όμως σε συνδυασμό με την επιμήκυνση η δόση διατηρείτε σε χαμηλά επίπεδα.

Παράδειγμα: Αν η οφειλή ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, η διάρκεια αποπληρωμής της είναι 30 χρόνια και το ετήσιο επιτόκιο είναι 3,12%, η μηνιαία δόση ανέρχεται σε 428,10 ευρώ. Καταβάλλοντας μόνο τόκους για 2 χρόνια, η μηνιαία δόση μειώνεται στα 260 ευρώ. Μετά τα 2 χρόνια, η δόση αναπροσαρμόζεται στα 446,67 ευρώ. Εάν, παρατείνετε τη διάρκεια αποπληρωμής της οφειλής σας για άλλη μια δεκαετία (40 χρόνια) η μηνιαία δόση μειώνεται περαιτέρω στα 374,66 ευρώ.
Καταβολή ποσοστού δόσης. Δηλαδή για συγκεκριμένη χρονική περίοδο (πχ 3 χρόνια) πληρώνετε μειωμένη δόση, ανάλογα με το ύψος του τρέχοντος εισοδήματος σας.

Παράδειγμα: Αν έχετε δάνειο 100.000 ευρώ, 30ετούς διάρκειας, με επιτόκιο 3,12%, η μηνιαία σας δόση ανέρχεται σε 428,10 ευρώ. Καταβάλλοντας το 40% της αρχικής μηνιαίας δόσης για μία περίοδο 3 ετών, η νέα δόση διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 178,51 ευρώ. Μετά τα 3 χρόνια, η μηνιαία δόση αναπροσαρμόζεται στα 470,91 ευρώ. Εάν, σε συνδυασμό με τη λύση αυτή, παρατείνετε και τη διάρκεια αποπληρωμής της οφειλής σας, η μηνιαία σας δόση μειώνεται περαιτέρω.
Συγκέντρωση καταναλωτικών οφειλών (από δάνεια και κάρτες) σε ένα νέο δάνειο, με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής, με παροχή ή μη εξασφαλίσεων.

Παράδειγμα για προσωπικό δάνειο 30.000 ευρώ, διάρκειας 84 μηνών, με πρώτη δόση 549,99 ευρώ. Για ρύθμιση χωρίς εξασφαλίσεις, με καταβολή μόνο τόκων για 1 χρόνο, επιμήκυνση της διάρκειας στους 140 μήνες και ενδεικτικό ετήσιο επιτόκιο 8,759%, η δόση του δανείου μειώνεται στο ποσό των 233,98 ευρώ. Μετά τη λήξη της περιόδου καταβολής μόνο τόκων, η συνολική τοκοχρεολυτική δόση του δανείου διαμορφώνεται στο ποσό των 371,35 ευρώ.

Για δάνειο με εξασφαλίσεις, με καταβολή μόνο τόκων για 1 χρόνο, επιμήκυνση της διάρκειας στους 480 μήνες και ενδεικτικό ετήσιο επιτόκιο 5,059%, η δόση του δανείου μειώνεται στο ποσό των 141,48 ευρώ. Μετά τη λήξη της περιόδου καταβολής μόνο τόκων, η συνολική τοκοχρεολυτική δόση του δανείου διαμορφώνεται στο ποσό των 159,07 ευρώ.

Επίσης με καταβολή μειωμένης δόσης για αρχική περίοδο 3 χρόνια, ενδεικτικά στο 40% της αρχικής, επιμήκυνση της διάρκειας στους 480 μήνες και ετήσιο επιτόκιο 4,60%, η νέα μηνιαία δόση σας διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στα 56,81 ευρώ. Μετά τα 3 χρόνια, η μηνιαία δόση αναπροσαρμόζεται στα 151,04 ευρώ.

Μετατροπή ανοικτών δανείων σε δάνειο τακτής λήξης. Δηλαδή μεταφέρετε το ανοικτό δάνειο σε ένα δάνειο τακτής λήξης και λαμβάνετε δοσολόγιο αποπληρωμής της οφειλής, που περιλαμβάνει τα ποσά των δόσεων και τις ημερομηνίες πληρωμής. Με τη λύση αυτή μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τις πληρωμές, με βάση το διαθέσιμο μηνιαίο σας εισόδημα.

Το παράδειγμα αφορά μετατροπή του προϊόντος Ανοικτό Εθνοδάνειο με Ελάχιστη Μηνιαία Καταβολή 2% (220 ευρώ) στο προϊόν Άρση Βαρών. Χωρίς εξασφαλίσεις(αναδιάρθρωση σε 72 μήνες):

Οφειλόμενο κεφάλαιο 11.000 ευρώ σε ανακυκλούμενη πίστωση, μπορεί να εξοφληθεί με ενδεικτικό ετήσιο επιτόκιο 8,759% με παράλληλη μείωση της δόσης του δανείου στο ποσό των 200,25 ευρώ, η οποία αποκλιμακώνεται ανά εξάμηνο και καταλήγει, υπό προϋποθέσεις ενημερότητας, σε 184,83 ευρώ (μείωση δόσης κατά 16%). Με προσημείωση ακινήτου (αναδιάρθρωση σε 240 μήνες):

Οφειλόμενο κεφάλαιο 11.000 ευρώ σε ανακυκλούμενη πίστωση, μπορεί να εξοφληθεί με ενδεικτικό ετήσιο επιτόκιο 4,559% με παράλληλη μείωση της δόσης του δανείου στο ποσό των 73,56 ευρώ.

Προγράμματα για ανέργους. Υπάρχει η δυνατότητα καταβολής μόνο τόκου για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (για παράδειγμα 2 έτη), με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια ή μειωμένης δόσης (για παράδειγμα για 3 έτη), με ταυτόχρονη τη δυνατότητα, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, αύξησης της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου. Παράλληλα η ΕΤΕ παρέχει και τη δυνατότητα συγκέντρωσης καταναλωτικών οφειλών (δάνεια και κάρτες), σε ένα νέο δάνειο με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Παράδειγμα: Αν η οφειλή από στεγαστικό δάνειο ανέρχεται σε 100.000 ευρώ, η διάρκεια αποπληρωμής της είναι 30 χρόνια και το ετήσιο επιτόκιο είναι 3,12%, η μηνιαία δόση ανέρχεται στο ποσό των 428,10 ευρώ. Καταβάλλοντας μόνο τόκους για 2 χρόνια, η μηνιαία δόση μειώνεται στο ποσό των 93,33 ευρώ για τους πρώτους 18 μήνες και στο ποσό των 176,67 ευρώ για τους επόμενους 6 μήνες. Μετά τα 2 χρόνια, η μηνιαία δόση αναπροσαρμόζεται στο ποσό των 446,67 ευρώ. Εάν, σε συνδυασμό με τη λύση αυτή, παρατείνετε τη διάρκεια αποπληρωμής της οφειλής για άλλη μια δεκαετία (40 χρόνια), η μηνιαία δόση μειώνεται περαιτέρω στο ποσό των 374,66 ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Περισσότεροι οι μακροχρόνια άνεργοι, αύξηση τον Οκτώβριο

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Οκτώβριο 2014 ανήλθε σε 847.843 άτομα. Από αυτά 453.044 (ποσοστό 53,43%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 394.799 (ποσοστό 46,57%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Αναλυτικά:

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων οι 333.657 είναι άνδρες (ποσοστό 39,35%) και οι 514.186 είναι γυναίκες (ποσοστό 60,65%).

Στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 11.523 άτομα (ποσοστό 1,36%), στην ηλικιακή ομάδα 20-24 ετών ανήλθε σε 80.969 άτομα (ποσοστό 9,55%), στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών ανήλθε σε 123.015 άτομα (ποσοστό 14,51%), στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ανήλθε σε 343.250 άτομα (ποσοστό 40,49%), στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών ανήλθε σε 182.067 άτομα (ποσοστό 21,47%), στην ηλικιακή ομάδα <55-64 ετών> ανήλθε σε 99.286 άτομα (ποσοστό 11,71%) και στην ηλικιακή ομάδα <65 ετών και άνω> ανήλθε σε 7.733 άτομα (ποσοστό 0,91%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο "χωρίς εκπαίδευση" το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 16.495 άτομα (ποσοστό 1,95%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο "υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)" ανήλθε σε 269.160 άτομα (ποσοστό 31,75%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο "δευτεροβάθμια εκπαίδευση" ανήλθε σε 414.884 άτομα (ποσοστό 48,93%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο "τριτοβάθμια εκπαίδευση" ανήλθε σε 147.304 άτομα (ποσοστό 17,37%).

Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανήλθε σε 797.204 άτομα (ποσοστό 94,03%), στους υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 12.146 άτομα (ποσοστό 1,43%) και στους <υπηκόους τρίτων χωρών> ανήλθε σε 38.493 άτομα (ποσοστό 4,54%).

Σύνολο εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία)

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία) για τον μήνα Οκτώβριο 2014 ανήλθε σε 168.334 άτομα όπου 67.828 (ποσοστό 40,29%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών, και 100.506 (ποσοστό 59,71%) εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Από το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία οι 66.011 είναι άνδρες (ποσοστό 39,21%) και οι 102.323 είναι γυναίκες (ποσοστό 60,79%).

Στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 1.502 άτομα (ποσοστό 0,89%), στην ηλικιακή ομάδα 20-24 ετών ανήλθε σε 10.638 άτομα (ποσοστό 6,32%), στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών ανήλθε σε 20.999 άτομα (ποσοστό 12,47%), στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ανήλθε σε 65.299 άτομα (ποσοστό 38,79%), στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών ανήλθε σε 39.586 άτομα (ποσοστό 23,52%), στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών ανήλθε σε 26.872 άτομα (ποσοστό 15,96%) και στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω ανήλθε σε 3.438 άτομα (ποσοστό 2,04%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο "χωρίς εκπαίδευση" το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 5.981 άτομα (ποσοστό 3,55%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο "υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)" ανήλθε σε 70.234 άτομα (ποσοστό 41,72%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο "δευτεροβάθμια εκπαίδευση" ανήλθε σε 70.325 άτομα (ποσοστό 41,78%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο "τριτοβάθμια εκπαίδευση" ανήλθε σε 21.794 άτομα (ποσοστό 12,95%).

Στους Έλληνες υπηκόους το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών μη αναζητούντων εργασία ανήλθε σε 146.027 άτομα (ποσοστό 86,75%), στους υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 6.171 άτομα (ποσοστό 3,67%) και στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 16.136 άτομα (ποσοστό 9,59%).

Σύνολο επιδοτούμενων ανέργων

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων για τον μήνα Οκτώβριο 2014 (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα) ανέρχεται σε 100.399 άτομα από τα οποία οι 95.744 (ποσοστό 95,36%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 4.655 (ποσοστό 4,64%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων οι 45.340 είναι άνδρες (ποσοστό 45,16%) και οι 55.059 είναι γυναίκες (ποσοστό 54,84%).

Στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 90 άτομα (ποσοστό 0,09%), στην ηλικιακή ομάδα 20-24 ετών ανήλθε σε 4.248 άτομα (ποσοστό 4,23%), στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών ανήλθε σε 15.110 άτομα (ποσοστό 15,05%), στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών ανήλθε σε 52.096 άτομα (ποσοστό 51,89%), στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών ανήλθε σε 20.773 άτομα (ποσοστό 20,69%), στην ηλικιακή ομάδα 55-64 ετών ανήλθε σε 7.728 άτομα (ποσοστό 7,70%) και στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω ανήλθε σε 354 άτομα (ποσοστό 0,35%).

Στο εκπαιδευτικό επίπεδο "χωρίς εκπαίδευση" το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 1.399 άτομα (ποσοστό 1,39%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο "υποχρεωτική εκπαίδευση (έως 3η Γυμνασίου)" ανήλθε σε 27.492 άτομα (ποσοστό 27,38%), στο εκπαιδευτικό επίπεδο "δευτεροβάθμια εκπαίδευση" ανήλθε σε 47.415 άτομα (ποσοστό 47,23%) και στο εκπαιδευτικό επίπεδο "τριτοβάθμια εκπαίδευση" ανήλθε σε 24.093 άτομα (ποσοστό 24,00%).

Στους "Έλληνες υπηκόους" το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων ανήλθε σε 91.276 άτομα (ποσοστό 90,91%), στους υπηκόους χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήλθε σε 2.198 άτομα (ποσοστό 2,19%) και στους υπηκόους τρίτων χωρών ανήλθε σε 6.925 άτομα (ποσοστό 6,90%).
Οι περισσότεροι άνεργοι (53,43%) είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ 1 χρόνο ή μεγαλύτερο διάστημα, σύμφωνα με στοιχεί απου δημοσίευσε ο ΟΑΕΔ. Ακολούθως, αυξημένος κατά 1,83% εμφανίζεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Οκτώβριο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, ενώ το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων μειώθηκε κατά 9,61%.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΕΤ: Αλλάζει ο κανονισμός για την επισήμανση των τροφίμων

Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 ξεκινά η εφαρμογή του νέου κανονισμού της ΕΕ για την επισήμανση των τροφίμων, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Αναλυτικότερα, σε εφαρμογή θα μπει ο νέος κανονισμός σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές (επισήμανση, παρουσίαση, διαφήμιση), με εξαίρεση τη διάταξη που αφορά στην υποχρεωτική αναγραφή της διατροφικής δήλωσης, η οποία εφαρμόζεται από τις 13 Δεκεμβρίου 2016.

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις που επιλέγουν να παρέχουν προαιρετικά τη διατροφική δήλωση, από τις 13 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2016, θα πρέπει να τηρούν τις σχετικές διατάξεις του νέου κανονισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο εν λόγω κανονισμός τροποποιεί υφιστάμενες διατάξεις για την επισήμανση των τροφίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν πιο ενημερωμένοι τις επιλογές τους και να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα τρόφιμα.

Επισημαίνεται ότι τα τρόφιμα που διατέθηκαν στην αγορά ή επισημάνθηκαν πριν από τις 13 Δεκεμβρίου 2014 και δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις του κανονισμού μπορούν να διατίθενται στην αγορά μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων τους.




πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μαντήλι Καλαματιανό (για τα δάκρυα)..

Όταν πρίν από τρία χρόνια του δόθηκε η ευκαιρία, μετά την ανατροπή του Μεγάλου Ηλίθιου, να πεί το μεγάλο »όχι», και να οδηγήσει την χώρα σε σωτήριες εκλογές,   ( εκλογές που θα κέρδιζε »με τα τσαρούχια»λόγω της ως τότε στάσης του, και που αν εφάρμοζε όσα αντιμνημονιακά και πολύ σωστά έλεγε ως τότε, σήμερα θα ήταν αδιαφιλονίκητος ηγέτης και θα μπορούσε να χρίσει για υποψήφιο Πρόεδρο Δημοκρατίας ακόμα και τον οδηγό του )
..προτίμησε την οδό της προδοσίας, της υποτέλειας, της σίγουρης εξουσίας που του έταξαν οι οικονομικοί δυνάστες και οι εξωθεσμικοί μαφιόζοι.  Άλλωστε το είχε ξανακάνει και πιό παλιά.
 
Συνηθισμένος να προδίδει φίλους και ευεργέτες του, και συνηθισμένος να δαγκώνει το χέρι που τον στήριξε,
..πρόδοσε  το κόμμα του και όσους ως τότε τον είχαν στηρίξει για να γίνει πρόεδρος, πρόδοσε έναν ολόκληρο λαό, και βέβαια πρόδοσε και τον ίδιο του τον εαυτό.

Και με την κεκτημένη ταχύτητα (της προδοσίας) επιχείρησε πριν από λίγους μήνες να ξαναπροδώσει, αυτή την φορά όμως τους διεθνείς απατεώνες, αφεντικά του, και τοκογλύφους της τρόϊκας,
..λέγοντας (χωρίς να το εννοεί, για τα μάτια του κόσμου και των εκλογών) πως βγαίνουμε από μνημόνια και επιτηρήσεις, και πως ξαναγυρίζουμε στις αγορές.

Τα διεθνή όμως κοράκια δεν ανέχονται ούτε ως αστείο, ούτε σαν στείρο πολιτικό βερμπαλισμό τέτοιες -έστω και ντεμέκ- προσπάθειες ανεξαρτησίας!

Το αποτέλεσμα γνωστό:

Το ψηλό παιδί, ο τσικ-λεβέντης, το καμάρι της Μεσσηνίας βγήκε »στην σέντρα»!
Ή μάλλον στην μαρκίζα.

Και απειλεί(!) τους βουλευτές του και τους άλλους βουλευτές πως αν δεν γίνει το δικό του θα πηδήξει!

Ε, πήδα λοιπόν λεβεντόπουλε!
Αυτό περιμέναμε τόσο καιρό!
     Αρκεί να μην είναι κανείς από κάτω, και τον πάρεις στο λαιμό σου!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για το «Φιλικό Διακανονισμό»

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών του ΟΛΠ για τη νέα επιχειρηματική συμφωνία ΟΛΠ-Cosco που υπεγράφη πρόσφατα, τη γνωστή και ως «Φιλικό Διακανονισμό» και η οποία πρόκειται να πάει στη βουλή για κύρωση.

Οι δυο λόγοι που οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων προσφεύγουν στην δικαιοσύνη και οι οποίοι κατά τη γνώμη τους κάνουν απαγορευτική την κατάθεση και ψήφιση του «Φιλικού Διακανονισμού», ιδιαίτερα σ' αυτή την πολιτική συγκυρία είναι:

1. Στο σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού» δεν έχει περιληφθεί ο καθοριστικός όρος που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο περί μη αναστολής του εγγυημένου τιμήματος.

2. Η Γενική Συνέλευση των μετόχων δεν πραγματοποιήθηκε με όρους δημοσιότητας και διαφάνειας.

Οι εργαζόμενοι καλούν την κυβέρνηση να μην πραγματοποιήσει «ένα ακόμα πραξικόπημα, οδηγώντας στην βουλή το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού», σ' αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη πολιτική συγκυρία (εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας).»

«Η κυβέρνηση εν μέσω σημαντικών πολιτικών εξελίξεων που μπορεί να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, φαίνεται να επιχειρεί να καταθέσει στην βουλή προς ψήφιση το σχέδιο του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (Cosco) σπεύδοντας να εξυπηρετήσει ταχύτατα τα συμφέροντα της Cosco» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τον πρώτο φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, εγκατέστησε στον χώρο στάθμευσης μικρής διάρκειας Ρ2, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) σε συνεργασία με την BMW Hellas.

Η ενέργεια, που θα τροφοδοτεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές και θα αντιλογίζεται σε μηνιαία βάση με την παραγωγή των φωτοβολταϊκών panels που είναι εγκατεστημένα στην οροφή του τερματικού σιδηροδρομικού σταθμού του αεροδρομίου.

Ο φορτιστής είναι ισχύος 3,7 kW και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε ηλεκτρικό ή plug-in hybrid όχημα φέρει υποδοχή TYPE 2. Ενδεικτικά, όσον αφορά στο χρόνο φόρτισης, ένα όχημα BMW i3 θα μπορεί να φορτίζει σε περίπου 6 ώρες (φόρτιση έως το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας).

Η υπηρεσία φόρτισης θα παρέχεται χωρίς χρέωση σε όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία Executive Valet Parking, καθώς και στους πελάτες του χώρου στάθμευσης Ρ2.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανάκληση δικύκλων σκούτερ Yamaha

Πρόγραμμα ανάκλησης δικύκλων σκούτερ Yamaha τύπου NXC125 (Cygnus X) εκτελεί η εταιρεία Yamaha Motor CO. σε συνεργασία με τους εθνικούς διανομείς, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα με τη Μοτοδυναμική ΑΕΕ, και το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, η ανάκληση αφορά 1.088 δίκυκλα σκούτερ, με αριθμούς πλαισίου από LPRSE411000100233 έως RKRSE411000380773, στα οποία υπάρχει πιθανότητα διακοπής λειτουργίας των φλας λόγω φθοράς ενός καλωδίου του συστήματος.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στην Ελλάδα καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω δικύκλων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα συμβεβλημένα συνεργεία του δικτύου Yamaha σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει βελτίωση του συστήματος στήριξης του φλασέρ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Μοτοδυναμική ΑΕΕ στα τηλέφωνα 210 6293595, 561 (αρμόδιοι: Ν. Λάριος, Α. Κοσκινάς).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλαγές στο τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Τέλος στο φαινόμενο της απόσυρσης πινακίδων από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, σκοπεύει να βάλει η κυβέρνηση προωθώντας μια νέα τροπολογία, η οποία φέρνει αλλαγές στο καθεστώς εξόφλησής τους. Η νέα τροπολογία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας με μηνιαίες δόσεις.

Εκτιμάται πως με αυτό το νέο μέτρο θα ανακοπεί το κύμα απόσυρσης πινακίδων, κυρίως για μεγάλα οχήματα που βαρύνονται με υψηλά τέλη. Όπως αναφέρει η «Ημερησία», ανάλογη τροπολογία είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο και ίσχυε για φέτος, η οποία προέβλεπε ότι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που έχουν καταθέσει πινακίδες μπορούν να τις παραλάβουν αν καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους για τους υπόλοιπους μήνες του 2014.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την απόσυρση των αυτοκινήτων, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται (και ετοιμάζει διάταξη) να παρατείνει για ακόμη έναν χρόνο το κίνητρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, το οποίο αλλιώς θα εκπνεύσει στα τέλη Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας εκπνέει, όπως κάθε έτος, στα τέλη Δεκεμβρίου 2014. Το ύψος των τελών διαμορφώνεται ως εξής:

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010
  • Για 51 μέχρι 300 κ.εκ. θα πληρώσουν 22 ευρώ.
  • Για 301 μέχρι 785 κ.εκ. θα πληρώσουν 55 ευρώ.
  • Για 786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 ευρώ.
  • Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 ευρώ.
  • Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 ευρώ.
  • Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 ευρώ.
  • Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 ευρώ.
  • Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 ευρώ.
  • Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 ευρώ.
  • Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 ευρώ.
  • Για 4.001 και άνω κ.εκ. θα πληρώσουν 1.320 ευρώ.

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010
  • Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 ευρώ.
  • Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 ευρώ.
  • Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 ευρώ.
  • Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 ευρώ.
  • Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 ευρώ.
  • Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 ευρώ.
  • Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 ευρώ.
  • Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 ευρώ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα EΛΤΑ μετατρέπονται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Μία νέα πρωτοποριακή συμφωνία υπέγραψαν τα ΕΛΤΑ με την Ένωση των Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ), για την παροχή υπρεσιών ΚΕΠ (Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών) και στα ταχυδρομεία.

Ειδικότερα η συμφωνία προβλέπει την παροχή νέων υπηρεσιών όπως συναλλαγές που μπορούν να κάνουν τα ΚΕΠ να γίνονται επικουρικά και σε καταστήματα των ΕΛΤΑ. Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ανάπτυξη πολλαπλών συνεργασιών μεταξύ ΕΛΤΑ και Κ.ΕΔ.Ε., με προϊόντα και υπηρεσίες που θα είναι προσανατολισμένες στις απαιτήσεις και στις ανάγκες των Δήμων όλης της χώρας. Ανάμεσα στα προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από τη συνεργασία των δύο πλευρών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

• Η εκτέλεση εργασιών Κ.Ε.Π. σε όλα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ , κατ’ εντολή και για λογαριασμό των Δήμων.

• Η αντιμετώπιση της τοπικής ανεργίας , όπου τα ΕΛΤΑ θα μπορούν να προσλαμβάνουν εργαζόμενους για να καλύπτουν εποχικές ανάγκες τους από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις,  στις οποίες συμμετέχει ή εποπτεύει κάθε Δήμος.

• Η υπηρεσία Δημοτικού Ταχυδρόμου , όπου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δήμων θα μπορούν να αναλάβουν τα ΕΛΤΑ υπηρεσίες mail room (γραφείο αλληλογραφίας) με πλήρως καθετοποιημένη λειτουργική διαδικασία , με δυνατότητα ψηφιακής επεξεργασίας και αρχειοθέτησης των επιστολών, εγγράφων κλπ και με διασφαλισμένη τη φυσική παράδοση από το «Δημοτικό Ταχυδρόμο».

• Την παραγωγή δημοτικού γραμματοσήμου και βιβλίων με την ιστορία του κάθε Δήμου, κλπ.

• Την σύναψη εμπορικών συμφωνιών- πλαίσιο, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή έκπτωση και τη βέλτιστη παροχή όλων των ταχυδρομικών υπηρεσιών και προϊόντων, για το σύνολο των Δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων της χώρας.

Οι νέες πρωτοποριακές υπηρεσίες από το ΕΛΤΑ

Με στόχο τα ΕΛΤΑ να γίνουν μία ελκυστική επένδυση για τον υποψήφιο επενδυτή αλλά και να καλυφθούν οι ζημιές από τη σημαντική πτώση του επιστολικού ταχυδρομείου, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων έχει προχωρήσει σε μία σειρά νέων καινοτόμων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η εκτέλεση φαρμακευτικών συνταγών (λειτουργεί σε πιλοτική βάση) και παράδοση των φαρμάκων στο χώρο επιλογής του πελάτη.

Ο ταχυδρόμος θα παραλαμβάνει τη συνταγή φαρμάκων, θα την εκτελεί στο κοντινότερο φαρμακείο και θα την παραδίδει στο σημείο που θα του υποδεικνύεται. Το κόστος για την παράδοση των φαρμάκων στο σπίτι είναι 3 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή για την αγορά, συσκευασία και αποστολή προϊόντων «εμπορόδεμα» με αντικαταβολή από μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα μετά από αίτημα του πελάτη. Για την παραγγελία και τη διαδικασία αποστολής θα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος μέσω του συστήματος trach and trace των ΕΛΤΑ από το κινητό, δίνοντας «ανάσα» στις επιχειρήσεις που θα πληρώνονται το κόστος των προϊόντων της παραγγελίας άμεσα. Ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την πορεία της παραγγελίας του και είτε θα μπορεί να την παραλαμβάνει από το κοντινότερο στην κατοικία του ταχυδρομικό κατάστημα είτε με επιβάρυνση μόλις ένα ευρώ στο σπίτι του.

Επίσης σύντομα τα καταστήματα των ΕΛΤΑ θα έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες οι πελάτες θα μπορούν να αγοράζουν από το διαδίκτυο.

Ο πελάτης των ΕΛΤΑ θα μπορεί να καταθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό και θα λαμβάνει έναν κωδικό.
Με τον κωδικό αυτό θα μπορεί να προχωρά σε αγορές μέσα από το διαδίκτυο μέχρι να «αδειάσει» το αρχικό ποσό.

Με τον τρόπο αυτό απλοποιείται για όλους η έκδοση μιας prepaid card που μέχρι σήμερα γινόταν αποκλειστικά από τις τράπεζες ή τα περίπτερα όσον αφορά τις safe card.

Επίσης τα ΕΛΤΑ προχώρησαν και στην έκδοση μία νέας κάρτας η οποία θα λειτουργεί ως πιστωτική αλλά θα έχει τη δυνατότητα άτοκων δόσεων. Η κάρτα «ELTA Club» απευθύνεται αποκλειστικά στους 1 εκατ. συνταξιούχους σε όλη τη χώρα που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν την σύνταξή τους στο σπίτι μέσω των ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η κάρτα εκδίδεται σε συνεργασία με την εταιρεία Μαρινόπουλος με τους συνταξιούχους να αποκτούν άτοκα πίστωση για τις αγορές τους από το δίκτυο των ομώνυμων σουπερμάρκετ. Οι αγορές δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 50% της μηνιαίας σύνταξής του πελάτη, ενώ το ποσό θα παρακρατείται, άτοκα, από το ποσό της σύνταξης του επόμενου μήνα.

Τέλος από τα γκισέ των Ελληνικών Ταχυδρομείων θα πωλούνται το στιγμιαίο λαχείο το γνωστό σε όλους Σκρατς και το πρωτοχρονιάτικο λαχείο.

Η διοίκηση των ΕΛΤΑ εκτιμά ότι η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ θα φέρει έσοδα ύψους 4 εκατ. ευρώ από το 2015.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!