EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Με μειωμένο πλήρωμα εντοπίστηκε επιβατηγό πλοίο στη Ραφήνα

Με ελλιπή σύνθεση πληρώματος διαπιστώθηκε ότι είχε καταπλεύσει από Μαρμάρι στο λιμάνι της Ραφήνας το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Εύβοια Σταρ», μετά από έλεγχο που έγινε το απόγευμα της Τρίτης από Λιμενικούς.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ενώ μετά από ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα, επετράπη η εκτέλεση μεμονωμένου πλου με προορισμό το Μαρμάρι. Το «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» απέπλευσε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας με 74 επιβάτες, 11 ΙΧ αυτοκίνητα και τρία δίκυκλα, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρνήθηκε η κοινοπραξία τη νέα σύμβαση

Αρνητική ήταν η απαντηση που έδωσε ο ανάδοχος του Μετρό Θεσσαλονίκης στον φορέα του έργου για την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για τις αρχαιολογικές εργασίες.

Η Αττικό Μετρό είχε δώσει προσθεσμία μέχρι χτες Τρίτη 9 Δεκεμβρίου στην ανάδοχο κοινοπραξία (ΑΕΓΕΚ, Ansaldo, Ansaldobreda, Seli, Impregilo) να υπογράψει τη δεύτερη συμπληρωματική σύμβαση για τη συνέχιση των αρχαιολογικών εργασιών στο έργο. Πρόκειται για σύμβαση ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ και αφορά υπολειπόμενες αρχαιολογικές εργασίες στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας καθώς και εργασίες στα φρεάτια στους σταθμούς Φλέμινγκ, Συντριβανίου, Αγ. Σοφίας, Βενιζέλου, Δημοκρατίας και ΝΣΣ.

Μετά την άρνηση της υπογραφής σύμβασης, πλέον η κατασκευή του έργου βρίσκεται στον αέρα, ενώ πολύ πιθανό είναι η επαναπροκήρυξή του.

Σε εξώδικο που απέστειλε στην Αττικό Μετρό η κοινοπραξία απάντησε ότι από την 1η Δεκεμβρίου και εφεξής δεν υφίσταται νόμιμο χρονοδιάγραμμα για το σύνολο του έργου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι νόμιμη μία σύμβαση που θα υπογραφεί εκτός της συμβατικής προθεσμίας περάτωσης του έργου. Να σημειωθεί πάντως ότι ακόμη και στο ενδεχόμενο της επαναδημοπράτησης, το έργο εγκυμονεί κινδύνους όσον αφορά τη συνέχιση της χρηματοδότησής του από κοινοτικούς πόρους. Υπενθυμίζεται ότι η βασική γραμμή χρηματοδοτείται κατά περίπου 70% από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, με ενέχυρο μάλιστα το μετρό της Αθήνας, και κατά 30% από το ΕΣΠΑ.

Ηδη οι αρμόδιες κοινοτικές αρχές έχουν στείλει δύο επιστολές προς την Αττικό Μετρό, μία την άνοιξη του 2013 και μία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Σε αυτές ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την πορεία του έργου, αλλά και για όσα ακούγονται αναφορικά με τις αστοχίες στις μελέτες, το αδιέξοδο στον σταθμό Βενιζέλου κ.λπ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο εδώλιο για κακούργημα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος

«Εδώλιο» δείχνει ο εισαγγελέας Εφετών για τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Σπυρόπουλος φέρεται ότι ζημίωσε τον ασφαλιστικό φορέα, καθώς με απόφασή του έγινε άρση της κατάσχεσης λογαριασμών μεγάλης επιχείρησης ( σούπερ μάρκετ στη Βέροια) παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης χρωστούσε στο ΙΚΑ 18 εκατομμύρια ευρώ.

Μαζί του στο εδώλιο και οι Χαρίλαος, Νικόλας και Γεώργιος Αρβανιτίδης για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Το γραφείο ΙΚΑ της Βέροιας είχε προχωρήσει τον περασμένο Οκτώβριο σε εντολή κατασχέσεων χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, αφού προηγουμένως παρείχε 15νθήμερη προθεσμία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών. Τότε ο κ. Σπυρόπουλος έδωσε εντολή για άρση της κατάσχεσης, στην οποία δεν προχώρησε ο τοπικός διοικητής του οργανισμού, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έστεκε νομικά αφού είχε δοθεί ήδη ευκαιρία στον επιχειρηματία να υπαχθεί σε ρύθμιση.

Το αίτημα του κ. Σπυρόπουλου είχε υποβληθεί προκειμένου η εταιρεία «να προχωρήσει σε πληρωμή προσωπικού, ρύθμιση οφειλών κ.λπ.» και, εν συνεχεία, αν δεν ανταποκρινόταν, το ΙΚΑ να προέβαινε σε κατάσχεση. Ο κ. Σπυρόπουλος επανήλθε με νέο αίτημα, το οποίο αυτή τη φορά έγινε δεκτό. Η κατάσχεση πάγωσε για ένα μήνα, διάστημα στο οποίο φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκαν σημαντικές κινήσεις ποσών στους λογαριασμούς, που – σύμφωνα με τη δίωξη- θα έπρεπε να είχαν καταλήξει στα ταμεία του ΙΚΑ. Η δίωξη σε βάρος του διοικητή του ΙΚΑ αφορά την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου.

Ο διοικητής αρνείται την κατηγορία, και υποστηρίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει εφαρμόσει αυτήν την τακτική, διασφαλίζοντας 1700 θέσεις εργασίας.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Επικίνδυνη ζώνη, διέλευση με δική σας ευθύνη» -Aπίστευτες πινακίδες στην Κωπαΐδα [εικόνες]

Πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς ότι βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο, το οποίο διασχίζουν με δική τους ευθύνη γέμισαν το δρόμο που συνδέει τον Ορχομενό με τον Αλίαρτο, μέσω της Κωπαΐδας.

«Επικίνδυνη ζώνη, η διέλευση γίνεται με δική σας ευθύνη», αναφέρουν- μεταξύ άλλων δυσοίωνων προειδοποιητικών μηνυμάτων- οι πινακίδες που τοποθέτησε ο δήμαρχος Αλιάρτου- Θεσπιών σε όλο το μήκος του συγκεκριμένου οδικού δικτύου και κυρίως στα σημεία όπου έχουν χαθεί δεκάδες ζωές, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lamiastar.











Φωτογραφίες: lamiastar

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θα κάνουμε Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και ένα τέταρτο

Τελειώνουν τα μαρτύρια των οδηγών στην εθνική οδό Αθήνας-Πάτρας. Σε ένα χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα Κόρινθος-Πάτρα με αποτέλεσμα… εξωπραγματικούς οδηγικούς χρόνους: Θα κάνουμε τη διαδρομή Ελευσίνα-Πάτρα σε 2 ώρες και 15′. Θα κερδίζουμε δηλαδή από 15-20 λεπτά.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ολυμπίας Οδού, έχει κατασκευαστεί το 60% του έργου από την Κόρινθο έως την Πάτρα και το 83% των σηράγγων, συνολικού μήκους 16 χιλιομέτρων. Σήμερα έγινε η διάνοιξη της τέταρτης και τελευταίας σήραγγας. Σύμφωνα με τους ίδιους, η Ολυμπία Οδός «είναι το μοναδικό έργο που κατασκευάζεται σε παράλληλες συνθήκες κυκλοφορίας στο 85% του δρόμου καθιστώντας το έτσι το δυσκολότερο έργο που γίνεται σήμερα στη χώρα». Το συνολικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου είναι 201,5 χιλιόμετρα. Σήμερα έχει κατασκευαστεί πλήρως το τμήμα Ελευσίνα – Κόρινθος.

Τα ακόμη καλύτερα νέα, είναι πως – σύμφωνα με την κοινοπραξία που κατασκευάζει και διαχειρίζεται το έργο – μειώθηκαν τα ατυχήματα κατά 80% στον μέχρι πρότινος δρόμο-καρμανιόλα. «Συγκρίνοντας τα στοιχεία ατυχημάτων του πρώτου έτους παραχώρησης το 2008 με το 2013, ο συνολικός αριθμός θανατηφόρων ατυχημάτων και των θυμάτων παρουσιάζει μείωση της τάξης του 80% στο σύνολο του άξονα Ελευσίνας – Κορίνθου- Πατρών» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

Απομένει το τμήμα Πάτρα – Πύργος το οποίο με υπουργική απόφαση τον Απρίλιο του 2014 θα κατασκευαστεί ως Δημόσιο έργο.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μάχη με τα κύματα έδωσε ο καπετάνιος του Blue Star 2 φτάνοντας με κακοκαιρία στην Κω [βίντεο]

Ωρες αγωνίας πέρασαν ο καπετάνιος του Blue Star 2 και οι επιβάτες όταν το πλοίο έφτασε στο λιμάνι της Κω, όπου επικρατούσαν έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας.

Τα μέλη του πληρώματος και λιμενικοί κατέβαλαν τιτάνιες προσπάθειες προκειμένου να ελλιμενιστεί το καράβι.

Τις σκηνές κατέγραψε ένας οδηγός που περίμενε να επιβιβαστεί με το αυτοκίνητό του.


         

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΟΜΑΤΑ: Οι ΗΠΑ «ψεκάζουν» με Έμπολα την Αφρική!

Την απάντηση για τη ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα υποστηρίζει ότι… κατέχει η Βόρεια Κορέα: Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «ψεκάζουν» με Έμπολα και μάλιστα επέλεξαν ως τόπο διεξαγωγής του μεγάλου αυτού βιολογικού πειράματος την Αφρική!

Αυτό το απίστευτο συμπέρασμα συνήγαγαν οι συνεργάτες του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα θεώρησαν καλό να το αναμεταδώσουν από την κρατική βορειοκορεατική τηλεόραση KCNA για να ενημερωθούν και να… διαφωτιστούν όλοι οι πολίτες της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν και από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας, «είναι η ώρα οι ΗΠΑ να τεθούν προ των ευθυνών τους και να δικαστούν για τη συνεχή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην οποία προβαίνουν».
Υπενθυμίζεται ότι η Βόρεια Κορέα ήταν από τις πρώτες χώρες που πήρε ισχυρά μέτρα κατά του ιού.

Έκλεισε τα σύνορα προς όλους τους επισκέπτες και έθετε σε καραντίνα όποιον περνούσε εντός της βορειοκορεατικής επικράτειας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Πιονγκγιάνκ, ήδη από την προεδρία του Ρόναλντ Ρήγκαν, οι ΗΠΑ είχαν ανακαλύψει έναν «πρόγονο» του ιού Έμπολα, με σκοπό «να ξεκινήσουν βιολογικό πόλεμο».

Όσο για την πηγή αυτού του ακραία συνωμοσιολογικού ρεπορτάζ; Η βορειοκορεατική τηλεόραση που απηχεί τις θέσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν ανέφερε έναν αμερικανό με το όνομα «Ρότζερς».

Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία προσπάθησε να αποκωδικοποιήσει το τηλεγράφημα του βορειοκορεατικού πρακτορείου και το ταυτόσημο ρεπορτάζ του KCNA, υποστηρίζει ότι οι συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρονται στον Πολ Κρεγκ Ρότζερς, έναν οικονομολόγο που εξέδωσε πρόσφατα βιβλίο με τίτλο: «Είναι η αμερικανική κυβέρνηση ο άρχοντας του εγκλήματος της εποχής μας;», όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον Έμπολα.

Στο βιβλίο αυτό, αναφέρεται ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πλήρωσε 140 εκατ. δολάρια σε μία φαρμακευτική εταιρία, προκειμένου να αναπτύξει τον ιό του Έμπολα και να διεξάγει το πείραμα στην Αφρική.

Επίσης εκεί υποστηρίζεται ότι το εμβόλιο κατά του ιού το έχουν οι ΗΠΑ, όμως δεν το δίνουν στον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Πολ Κρεγκ Ρότζερς επί προεδρίας Ρήγκαν στις ΗΠΑ, κατείχε τη θέση βοηθού στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ φεύγοντας από τη θέση αυτή εργάστηκε και στο υπουργεία Άμυνας και Εμπορίου.

Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί και εκδίδει βιβλία στις ΗΠΑ, επιχειρώντας να «φωτίσει» τα μυστικά του αμερικανικού κράτους, με τις απόψεις του πάντως να θεωρούνται από «ακραίες» έως εντελώς «γραφικές»!

hellasforce.com

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΜΦΙΠΟΛΗ-Το ΜΥΣΤΙΚΟ μιας ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΗΣ- ΗΞΕΡΑΝ από πριν ΠΟΙΑΝΟΥ είναι ο ΤΑΦΟΣ- ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ Λαζαρίδου και Περιστέρη!

ΤΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ

Μέσα στο πεδίο των αντιμαχόμενων απόψεων των αρχαιολόγων και ιστορικών περί του ενοίκου του τύμβου Καστά και της χρονολόγησης αυτού, μία πληροφορία που έρχεται μέσω των δηλώσεων της κ. Περιστέρη την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014, φαίνεται πως θα τροφοδοτήσει με καινούργια σενάρια την υπόθεση. Η πληροφορία που έδωσε η κ. Κατερίνα Περιστέρη φαίνεται πως κρύβει ένα μεγάλο μυστικό 30 χρόνων (!!!).

Και μπορεί να πέρασε «στα ψιλά» και απαρατήρητη από όλους, όχι όμως και από εμάς στοvisaltis.net που έχουμε εστιάσει την προσοχή μας εδώ και τρία με τέσσερα (3-4) περίπου χρόνια στο παρασκήνιο της ανασκαφής στην Αμφίπολης, όταν ουδείς σχεδόν τότε γνώριζε την κ. Περιστέρη και πολλοί από τους σημερινούς όψιμους «ειδήμονες» δεν γνώριζαν καλά-καλά ούτε που βρίσκεται η Αμφίπολη.

Ποια είναι αυτή η επιγραφή που είναι τόσο σημαντική ώστε να την αναφέρει στην δεδομένη στιγμή η κ. Περιστέρη δήθεν τυχαία ως παράδειγμα, τη στιγμή που ξέρει πως τα ΜΜΕ παγκοσμίως μετρούν και την παραμικρή λέξη της; Εικάζουμε πως η κ. Περιστέρη «προκαλεί» στην ουσία την αποκάλυψη του περιεχομένου αυτής της επιγραφής τη δεδομένη στιγμή μέσω της δημοσιοποίησης! Προσπάθησε η κ. Περιστέρη να μιλήσει γι αυτό;

Αν όχι, τότε γιατί να αναφέρει κάτι «ασήμαντο και άσχετο» που θα μπορούσε και να αποφύγει, κατά τη διάρκεια μίας από τις λίγες και σύντομες συνεντεύξεις της;

Σε δήλωσή της λοιπόν στα ΜΜΕ την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε άλλα αναφέρει:
Έχουμε παραδείγματα, εδώ στο Μουσείο της Αμφίπολης, την επιγραφή του Εφηβαρχικού Νόμου, την οποία μελετά από το 1984 η κόρη του αείμνηστου Δημήτρη Λαζαρίδη, κ. Καλλιόπη Λαζαρίδη, και ακόμη δεν έχει μελετηθεί. Έρχονται ξένοι συνάδελφοι και ρωτούν τι γίνεται. Κι εγώ ως διευθύντρια του Μουσείου νιώθω άσχημα, διότι η έρευνα πρέπει να προχωρά. Πρέπει αυτά που ξέρουμε να τα δίνουμε στους άλλους, όχι μόνο στους δημοσιογράφους».

Ψάχνοντας λοιπόν πληροφορίες για το τι ακριβώς είναι αυτός ο Εφηβαρχικός νόμος και τι περιγράφει η επιγραφή, βρίσκουμε τα εξής σημαντικά, έως …… συγκλονιστικά!

Το 1984 στη βόρεια στοά του γυμνασίου της Αμφίπολης αποκαλύφθηκε από το Δημήτρη Λαζαρίδη ο εφηβαρχικός νόμος, το σπουδαιότερο εύρημα του είδους του σ’ όλο τον ελληνικό κόσμο. Δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι αδημοσίευτος … Πρόκειται για ένα μοναδικό κείμενο 139 στίχων το οποίο μας δίνει πλήθος πληροφοριών. Στο πάνω μέρος του εφηβαρχικού νόμου σε λεία και εξέχουσα ταινία είναι χαραγμένη η μακεδονική χρονολόγηση της επιγραφής, που ανήκει στο 21 π.Χ. ή από μεταγενέστερες εκτιμήσεις στο 23-22 π.Χ.

Και πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης:
Ο νόμος είναι έργο του εφηβάρχου Αδαίου Ευημέρου και μας δίνει πληροφορίες για την αγωγή των εφήβων, τα ήθη της εποχής, τα αξιώματα την κοινωνική δομή της πόλης και την τοπογραφία της…την κοινωνική δομή της πόλης και την τοπογραφία της…την κοινωνική δομή της πόλης και την TΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ !!.
(περισσότερες πληροφορίες για τον Εφηβαρχικό Νόμο: http://www.athlepen.com.cy/keimena4.htm)

Εκπληκτικό!!
Δηλαδή.. εδώ έχουμε μια επιγραφή στην οποία πιθανόν να γίνεται αναφορά όχι μόνο των τοπωνυμίων όπως αυτά ήταν καταγεγραμμένα το 20 πΧ περίπου αλλά και των σημαντικών κτισμάτων της πόλης.(Μνημεία,δημόσια κτίρια κλπ)

Αναρωτιόμαστε λοιπόν: Είναι δυνατόν από την τοπογραφία της πόλης να λείπει ένα τόσο σημαντικό, σχεδόν κολοσσιαίο κτίσμα; Μοιάζει σχεδόν αδιανόητο να μην μνημονεύεται στην τοπογραφία της περιοχής!

Σα να λέμε ότι ο αρχαιολόγος του μέλλοντος βρίσκει ένα τοπογραφικό της Θεσσαλονίκης που δεν αναφέρει το Λευκό Πύργο!

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με δύο γεγονότα που παρατηρήσαμε και καταγράψαμε όλο αυτό το διάστημα, στην έρευνα μας.

Από τη μια λοιπόν, έχουμε μια επιγραφή, που ενώ μελετάται από το 1984,σύμφωνα με την αποκλειστική αποκαλυπτική δημοσίευση του visaltis.net, ποτέ δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας παρά μόνο μερικές αποσπασματικές πληροφορίες. Οι ανακοινώσεις και το πόρισμα της μελέτης αναμένονται εδώ και χρόνια από την κόρη του αρχαιολόγου που ξεκίνησε τις έρευνες αλλά δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει (με ότι συνειρμούς προκαλεί αυτό)

Από την άλλη έχουμε τη σχεδόν βεβαιότητα της κ.Περιστέρη στις προ 3ετίας δηλώσεις της,ότι πρόκειται για τάφο της Ρωξάνης, χωρίς καμιά τεκμηρίωση τότε και πριν πέσει καν η πρώτη φτυαριά!

Μήπως τελικά κάποια πληροφορία για μαρτυρία της επιγραφής περί του τύμβου πέρασε στην κ. Περιστέρη και από εκεί πήγαζε αυτή η βεβαιότητα;
Αν τελικά αποδειχθεί από την αρχαιολογική σκαπάνη ότι ο τάφος ανήκει στη Ρωξάνη τότε φαίνεται πως είχαμε ένα “κοινό” μυστικό, το οποίο ο καθένας το διαχειρίστηκε για τους δικούς του σκοπούς.. .

Οι μοναδικοί πλέον που θα μπορούσαν να δώσουν εξήγηση, θα ήταν αυτοί που το διαχειρίστηκαν. Άλλωστε όπως είπε και η κ. Περιστέρη “η έρευνα πρέπει να προχωράει, αυτά που ξέρουμε να τα δίνουμε στους άλλους όχι μόνο στους δημοσιογράφους αλλά και σε όλο τον κόσμο».

Αυτό πιστεύουμε ότι έπραξε στην συγκεκριμένη περίπτωση και η κ. Περιστέρη.

Εμείς απλά διατυπώνουμε ερωτήματα που προκύπτουν ώστε να διαλυθεί κάθε υποψία για προσπάθεια απόκρυψης ενός μεγάλου μυστικού τόσα χρόνια, ενός μυστικού που ίσως βέβαια αποδειχθεί και κάλπικο. Ούτε ευθύνες επιρρίπτουμε, ούτε αυτοανακηρυσσόμαστε ειδήμονες του θέματος. Υποπτευόμαστε ωστόσο πως μυστικά δεν κρύβει μόνο ο τύμβος του Καστά αλλά και οι αρχαιολόγοι που κατά καιρούς έχουν ασχοληθεί με αυτόν.

Μυστικά που ίσως ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και το σενάριο μίας χολιγουντιανής υπερπαραγωγής.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΑΕΔ: 19 Δεκεμβρίου η καταβολή δώρου Χριστουγέννων

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων, στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την ίδια ημέρα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που καταβάλλονται κανονικά από 20 Δεκεμβρίου έως 6 Ιανουαρίου.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Ο Οργανισμός υπενθυμίζει ότι εξακολουθεί να ισχύει ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτουμένων ανέργων, των δικαιούχων του βοηθήματος των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και των μακροχρονίως ανέργων, στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένα κοριτσάκι, που έφερε τη χαρά στο μετρό της Νέας Υόρκης (vid)

Aυτό το βίντεο δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο αυτό που κάνουμε: σκορπίζει τη χαρά και φέρνει τους ανθρώπους κοντά μέσα από τη μουσική» έγραψε στο Instagram το μουσικό ντουέτο Coyote & Crow που έπαιξε στο μετρό της Νέας Υόρκης τον περασμένο μήνα.

Το βίντεο δείχνει ένα χαριτωμένο κοριτσάκι με ροζ μπουφάν να χορεύει στους ρυθμούς της μουσικής και να τα δίνει όλα.

Δες το βίντεο που έγινε viral.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στο μετρό

Οι εργαζόμενοι, που το πρωί έκλεισαν τα εργοτάξια και απέκλεισαν τα γραφεία της κοινοπραξίας στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, υποστηρίζουν ότι έρχονται ομαδικές απολύσεις πριν τα Χριστούγεννα.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και να εξετάσουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, αν δεν βρεθεί λύση για τη συνέχιση του έργου και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, είναι οι εργαζόμενοι στο κατασκευαστικό κομμάτι του Μετρό Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησαν σήμερα 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Οι εργαζόμενοι, που το πρωί έκλεισαν τα εργοτάξια και απέκλεισαν τα γραφεία της κοινοπραξίας στην περιοχή του νέου σιδηροδρομικού σταθμού, συναντήθηκαν με στέλεχος της ΑΕΓΕΚ, το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί τους, τους ενημέρωσε για την έναρξη ομαδικών απολύσεων πριν τα Χριστούγεννα.

«Το στέλεχος με το οποίο συναντήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μάς γνωστοποίησε ότι πριν από τα Χριστούγεννα ξεκινούν ομαδικές απολύσεις» εκτίμησε ο Σταύρος Στέτσικας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο κατασκευαστικό κομμάτι του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τους εργαζομένους επισκέφτηκε το πρωί και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία δήλωσε ότι το έργο του Μετρό πρέπει να τελειώσει και οι εργαζόμενοι, που διαθέτουν υψηλή εξειδίκευση και μεγάλη εμπειρία, ν΄ αξιοποιηθούν και στη συνέχεια, ανεξαρτήτως εταιρείας-αναδόχου.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέου τύπου διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο του μαστού

Για πρώτη φορά παγκοσμίως, οι ερευνητές έδειξαν ότι οι αλλαγές στην ισοτοπική σύνθεση του ψευδαργύρου, ο οποίος μπορεί να εντοπιστεί στον ιστό του μαστού, αποτελούν έναν μετρήσιμο βιοδείκτη, που προειδοποιεί έγκαιρα για την εμφάνιση καρκίνου.

Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τη δρα Φιόνα Λάρνερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Metallomics» της Βασιλικής Εταιρείας Χημείας της Βρετανίας, εμπνεύστηκαν την τεχνική ανάλυσης του ψευδαργύρου στο σώμα από ανάλογες μεθόδους ανάλυσης των μεταλλικών ισοτόπων, που χρησιμοποιούνται στις γεωεπιστήμες, για την μελέτη της κλιματικής αλλαγής κ.α.

Οι επιστήμονες έκαναν μια μικρή πιλοτική δοκιμή σε δέκα γυναίκες, εκ των οποίων οι πέντε είχαν καρκίνο του μαστού και οι υπόλοιπες ήσαν υγιείς. Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος και ιστού του μαστού από όλες.

Χρησιμοποιώντας τεχνικές 100 φορές πιο ευαίσθητες στις μεταβολές των μετάλλων, από αυτές που χρησιμοποιούν σήμερα οι γιατροί, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν ο καρκίνος κάνει την εμφάνισή του, μεταβάλλει αδιόρατα τον τρόπο που τα κύτταρα του ασθενούς επεξεργάζονται τον ψευδάργυρο.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πιθανώς ανάλογες αλλαγές λόγω του καρκίνου συμβαίνουν και στο μέταλλο του χαλκού, οι οποίες θα μπορούσαν επίσης να αξιοποιηθούν για ένα μελλοντικό μη επεμβατικό διαγνωστικό τεστ.

«Ήταν γνωστό εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ότι οι ιστοί του μαστού με καρκίνο περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις ψευδαργύρου, αλλά παρέμεναν ως τώρα ένα μυστήριο οι ακριβείς μοριακοί μηχανισμοί που προκαλούσαν αυτή την αλλαγή. Η μελέτη μας δείχνει ότι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται ευρέως στις γεωεπιστήμες, μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε όχι μόνο με ποιό τρόπο ο ψευδάργυρος χρησιμοποιείται από τα καρκινικά κύτταρα, αλλά επίσης με ποιό τρόπο ο καρκίνος του μαστού μπορεί να επιφέρει αλλαγές στον ψευδάργυρο στο αίμα ενός ατόμου. Το γεγονός αυτό επιτρέπει την χρησιμοποίησή του ως βιοδείκτη που ανιχνεύεται εύκολα και αποκαλύπτει έγκαιρα την εμφάνιση του καρκίνου», δήλωσε η Φιόνα Λάρνερ.

Οι ερευνητές επίσης ελπίζουν ότι η νέα κατανόηση της συμπεριφοράς των καρκινικών κυττάρων και ιδίως του ρόλου των πρωτεϊνών που περιέχουν θείο, όσον αφορά την επεξεργασία του ψευδαργύρου, μπορεί πιθανώς να βοηθήσει και στην ανάπτυξη νέων αντικαρκινικών θεραπειών.

«Η ελπίδα μας είναι ότι η έρευνά μας θα αποτελέσει την αρχή μιας τελείως νέας προσέγγισης. Κατανοώντας πώς οι διαφορετικοί καρκίνοι μεταβάλλουν τα διαφορετικά μέταλλα μέσα στο σώμα, θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε τόσο νέα διαγνωστικά εργαλεία, όσο και νέες θεραπείες», δήλωσε η Φιόνα Λάρνερ. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα έρευνα για τις αλλαγές που πιθανώς προκαλούνται από άλλους καρκίνους σε διάφορα μέταλλα του οργανισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ορίστηκε ειδικός ανακριτής για εγκληματική οργάνωση με τα «στημένα» ματς

Στα χέρια του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη θα πάει το πόρισμα του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, προκειμένου να αρχίσει η δικαστική έρευνα.

Ο Γιώργος Ανδρεάδης τα τελευταία τρία χρόνια ασχολείται με υποθέσεις διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και πλέον θα καλέσει για κατάθεση τα 16 άτομα στα οποία έχει ασκηθεί δίωξη.

Μεταξύ των 16 είναι μέλη της ΕΠΟ και αυτός είναι ο λόγος που Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγής στα πολιτικά δικαστήρια των Αθηνών για την έκπτωση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μολότοφ από αγνώστους σε αστικό λεωφορείο στα Εξάρχεια

Μολότοφ σε αστικό λεωφορείο που διερχόταν από την οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια, έριξαν άγνωστοι λίγο μετά τις 6.00 το πρωί.

Οι δράστες ανάγκασαν πρώτα τον οδηγό και τους επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο να αποβιβαστούν και στη συνέχεια εκτόξευσαν μολότοφ, προκαλώντας υλικές ζημιές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επόμενη στάση η Αθήνα για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

Ανοίγει ο δρόμος για την πιλοτική κυκλοφορία λεωφορείων χωρίς οδηγό στην Ελλάδα, με νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Πρόκειται για διάταξη που έχει περιληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και παρέχει τη δυνατότητα να τεθεί πιλοτικά, και για ορισμένο χρονικό διάστημα σε κυκλοφορία λεωφορείο χωρίς τη φυσική παρουσία οδηγού επί του οχήματος.

«Θα ανέβαινα σε λεωφορείο χωρίς οδηγό;» είναι ίσως η πιθανότερη ερώτηση που θα έθετε κάποιος στο άκουσμα της είδησης. Όπως αναφέρεται όμως στην αιτιολογική έκθεση της συγκεκριμένης διάταξης, η τεχνολογική πρόοδος επιτρέπει πλέον την ασφαλή για δημόσια κυκλοφορία λειτουργία τέτοιων οχημάτων, τα οποία πέραν των μηχανισμών, εξαρτημάτων και συσκευών που φέρουν όλα τα οχήματα της αντίστοιχης κατηγορίας, είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS).

Σε κάθε περίπτωση προβλέπεται η λειτουργία εξ αποστάσεως ειδικού Κέντρου Ελέγχου, με παρουσία χειριστή, ο οποίος επιβάλλεται να βρίσκεται καθ΄ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του οχήματος στο Κέντρο Ελέγχου.

Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για την ασφάλεια όλων των χρηστών της οδού, καθώς η θέση σε κυκλοφορία των «οχημάτων χωρίς οδηγό» υπόκειται σε σειρά διαδικαστικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων, όπως είναι η κατάρτιση και έγκριση ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης.

Παράλληλα λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τη διασφάλιση αυξημένου επιπέδου οδικής ασφάλειας με τη διαμόρφωση ειδικού περιβάλλοντος κυκλοφορίας, το οποίο περιλαμβάνει την παρακολούθηση, τόσο του οχήματος, όσο και της οδού μέσω καμερών.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος έσπευσε σήμερα να επισημάνει, σχολιάζοντας τα ερωτήματα που τέθηκαν από βουλευτές, ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται διεθνώς στις πρωτοπόρες χώρες που συμμετέχουν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι κατά την πειραματική εφαρμογή του προγράμματος θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.

«Η κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και η χώρα μας επελέγη για την εφαρμογή του προγράμματος σε πραγματικές συνθήκες» είπε ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνοντας πως «όπως προκύπτει από τις διατάξεις που εισάγονται, αλλά και όταν ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία του».

«Αντί λοιπόν να χαιρόμαστε, επειδή η χώρα μας έχει ήδη προβληθεί, και θα προβληθεί ακόμα περισσότερο, και θα προωθηθεί μια καινοτόμος λειτουργία στις αγορές από την Ελλάδα, ακούω αντιρρήσεις που παραπέμπουν σε συνθήκες μιζέριας. Θα ήθελα να το ξανασκεφτείτε γιατί θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο αυτή η πρωτοπορία της χώρας μας» επέμεινε ο υφυπουργός Μεταφορών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «το Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό επιβάλλεται να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς και αυτόματα συστήματα, τα οποία εξασφαλίζουν συμπεριφορά κίνησης, πέδησης και ακινητοποίησης, αντίστοιχη με όχημα, το οποίο χειρίζεται οδηγός».

Newsroom ΔΟΛ πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ούτε καν μια ΕΔΕ

Προκαταρκτική διοικητική έρευνα διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σχετικά με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε και δείχνει έναν αστυνομικό να χτυπά με ιδιαίτερη βία συλληφθέντα, το περασμένο Σάββατο, στην πορεία για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Το βίντεο έχει «τραβηχτεί» στη συμβολή Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου και δείχνει έναν άνδρα των ΜΑΤ να χτυπά συλληφθέντα, παρ' όλο που οι συνάδελφοί του τού έχουν περάσει χειροπέδες. Μάλιστα φαίνεται ότι συνάδελφοί του παρεμβαίνουν και απομακρύνουν τον «θερμόαιμο» αστυνομικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής έρευνας, αστυνομικές πηγές άφηναν να διαρρεύσει ότι ο αστυνομικός που χτύπησε τον διαδηλωτή παρουσιάστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ και εξήγησε τους λόγους της επίθεσης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο συλληφθείς τού έβρισε τη μητέρα του, η οποία -όπως είπε- πάσχει από καρκίνο και αργοπεθαίνει. «Εχασα τον αυτοέλεγχό μου και τον χτύπησα. Ευτυχώς με συγκράτησαν οι συνάδελφοι», ανέφεραν οι πηγές ότι είπε στους ανωτέρους του, χωρίς να είναι σε θέση να απαντήσουν τι υπονοούσε ότι θα γινόταν εάν δεν τον συγκρατούσαν. Στην έρευνα πάντως που βρίσκεται σε εξέλιξη θα εξεταστούν και οι υπόλοιποι αστυνομικοί που ήταν παρόντες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!