EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κρίσιμες ώρες για τον Νίκο Ρωμανό, ξεκινάει και απεργία δίψας

Αποφασισμένος να προχωρήσει και σε απεργία δίψας είναι ο Νίκος Ρωμανός. Όπως δήλωσε ο συνήγορός του, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο Νίκος Ρωμανός θα προχωρήσει από το πρωί της Τετάρτης και σε απεργία δίψας, καθώς θεωρεί πως δεν έγινε δεκτό κανένα από τα αιτήματά του.

Το θέμα Ρωμανού απασχολεί το ελληνικό κοινοβούλιο, με τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης αλλά και το ΠΑΣΟΚ, να καταθέτουν σχετικές τροπολογίες - και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, να επιφυλάσσεται να απαντήσει οριστικά την Τετάρτη.

efsyn.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Sea Diamond: Μερική αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ζητά ο Αντιεισαγγελέας

Να αναιρεθεί εν μέρει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά με την οποία καταδικάστηκαν για πλημμελήματα τρία άτομα για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός επισήμανε ότι στην εφετειακή απόφαση δεν υπάρχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία στην απόρριψη του πορίσματος πραγματογνωμοσύνης που απέδιδε ως αίτιο την μη αποτύπωση στον χάρτη του σημείου που προσέκρουσε το πλοίο.

Ο κ. Δασούλας επισήμανε ακόμη ότι στην εφετειακή απόφαση υπάρχει ασαφής και αντιφατική αιτιολογία ως προς τις ευθύνες του διευθυντή επιχειρήσεων στόλου της επίμαχης εταιρείας.

Ο αντεισαγγελέας πρότεινε επίσης να αναιρεθεί εν μέρει η εφετειακή απόφαση για ορισμένες κατηγορίες –πράξεις που αφορούν τον πλοίαρχο και για τον υποπλοίαρχο (διατάραξη υδάτινης συγκοινωνίας, κ.λπ.), ενώ εισηγήθηκε να απορριφθεί η αναίρεση κατά το σκέλος της ρύπανσης και της παράλειψης διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων, ως νομίμως αιτιολογημένες.

Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά καταδικάστηκαν:
  • Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 5 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο.
  • Ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και σε χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο.
  • Ο ανθυποπλοίαρχος του Sea Diamond σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών.
Το Τμήμα του Αρείου Πάγους επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Να σημειωθεί ότι κατά την ακροαματική διαδικασία στον Άρειο Πάγο επισημάνθηκε ότι το 2015 παραγράφονται τα αδικήματα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Πόρος

Στον Πόρο έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση στο νησί.

Ήδη από χθες τη νύχτα, με συντονισμό της υπεύθυνης Περιφερειακής Συμβούλου Ι. Τσούπρα, έφθασε στο νησί τεχνικό συνεργείο και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Νήσων Π. Χατζηπέρο, βρίσκεται από το πρωί στο νησί και παράλληλα υποβλήθηκε αίτημα για οριοθέτηση της πληγείσας περιοχής και αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια και έργα υποδομής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση το αίτημα παράτασης του Μνημονίου

Εστάλη, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή της Ελλάδας προς τα κοινοτικά θεσμικά όργανα με την οποία υποβάλει αίτημα δίμηνης παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου, αλλά και το αίτημα ενεργοποίησης της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης (ECCL) από των Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF/ESM).

Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με τη δισέλιδη επιστολή η Ελλάδα ζητά την υπαγωγή της στην προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα ζητά δίμηνη παράταση του υφιστάμενου του μνημονίου ώστε να υπάρξει το απαραίτητο χρονικό περιθώριο ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής Οικονομίας από την τρόικα.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάζοντας τις χθεσινές αποφάσεις του Eurogroup, έλεγαν ότι «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup γιατί ξεμπλοκάραμε και μπαίνουμε πια σε τροχιά συμφωνίας με δίμηνη παράταση τη στιγμή που όλοι έλεγαν ότι πάμε σε εξάμηνη» έλεγαν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ από τις Βρυξέλλες, αλλά αμέσως μετά συμπλήρωναν: «υπάρχει όμως και μεγάλη ανησυχία για την πτώση στο χρηματιστήριο».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Eurogroup, μετά την ελληνική επιστολή, την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει το Euro Working Group, ώστε να εγκρίνει το ελληνικό αίτημα.

Αντίστοιχα, από την πλευρά των δανειστών ετοιμάστηκε η ενδιάμεση πραγματολογική έκθεση (factual report) για τα πεπραγμένα της Ελλάδας, αλλά και τις δεσμεύσεις που θα πρέπει να υλοποίηση η κυβέρνηση έως το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε να γίνουν τα επόμενα βήματα σχετικά με την ενεργοποίηση της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης.

Η έκθεση αναμένεται να τεθεί υπόψη των κοινοβουλίων των ευρωπαϊκών κρατών τα οποία θα κληθούν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων να εγκρίνουν την παράταση του μνημονίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθηγήτρια παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτρια

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ηπείρου αλλά και ολόκληρη η χώρα μετά από την αποκάλυψη ακόμα μίας υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αυτή τη φορά, πρόκειται για καθηγήτρια που παρενοχλούσε μαθήτρια της μέσω γραπτών μηνυμάτων, σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή της Ηπείρου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν οι γονείς της κοπέλας κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφερε, πράγματι, να εντοπίσει τα σεξουαλικής φύσεως μηνύματα που έστελνε η καθηγήτρια στην ανήλικη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αρμόδια εκπαιδευτικά όργανα της περιοχής έχουν επιληφθεί του θέματος, ενώ οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιάννης Πρετεντέρης: διαψεύστηκε μέσα σε 5 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα

Το έγκυρο ρεπορτάζ, η εμβριθής άποψη του μεγαλοδημοσιογράφου, αποδομήθηκε μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

Όλα αυτά στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega - δείτε το ΕΔΩ. Ο Γιάννης Πρετεντέρης στο 16ο λεπτό και 25 δευτερόλεπτα δυσκολεύεται να δει το σενάριο της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής τον Δεκέμβριο, διότι «18, 19 είναι το Eurogroup οπότε δύσκολο, 20 να ξεκινήσουν, Χριστούγεννα ο 2ος γύρος, παραμονή Πρωτοχρονιάς ο 3ος, λίγο δύσκολο» σημείωνε με αυτό το σαρδόνιο χαμόγελο του δημοσιογράφου που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. «Θα έλεγα πως η προεδρική εκλογή πάει μάλλον αμέσως μετά». Κι επιχειρηματολόγησε στη συνέχεια πως η κυβέρνησή μας (η αγαπημένη, δεν το είπε, αλλά το εννοούσε) θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της προεκλογικής εκλογής ως διαπραγματευτικό μέσο για την πολιτική σταθερότητα του τόπου.

Είμαστε ήδη στα 17 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Η Μαρία Σαράφογλου ετοιμάζεται να περάσει στο ρεπορτάζ των επεισοδίων του Σαββάτου και στις «εικόνες σοκ» από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία για τους... ιπτάμενους αναρχικούς.
Ώσπου στα 22 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα «σκάει» η είδηση για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής! «Ραγδαίες οι εξελίξεις» λέει η παρουσιάστρια και βγάζει τη Ράνια Τζίμα να μας μεταφέρει το ρεπορτάζ.

Χρειάστηκαν μόλις 5 λεπτά και 7 δευτερόλεπτα για να διαψευστεί ο Γιάννης Πρετεντέρης. Αναμφίβολα, με τέτοιο ρεκόρ μπαίνει στο βιβλίο Γκίνες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»

Ένα σχέδιο πολιτικής τρομοκρατίας βουλευτών και Ελλήνων ψηφοφόρων άρχισε από σήμερα το πρωί (9/12/2014) να βρίσκεται σε εξέλιξη (δεν είναι καθόλου τυχαία η σημερινή κατάρρευση του ελληνικού χρηματιστηρίου) που έχει δύο φάσεις:
Φάση πρώτη: δημιουργία ενός εκβιαστικού διλήμματος για τους ανεξάρτητους βουλευτές, αλλά και για τους βουλευτές ΔΗΜ.ΑΡ και ΑΝ.ΕΛ του τύπου «ψηφίζετε πρόεδρο και παραμένετε στη βουλή για ενάμιση χρόνο με πολύ πιθανή είσοδό σας σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές, αν το επιθυμείτε, ή ψηφίζεται “όχι’, πέφτει η κυβέρνηση, πάμε σε εκλογές, πολλοί από εσάς τον Φεβρουάριο θα είναι εκτός βουλής και ακόμα φορτώνεστε την ευθύνη μίας παρατεταμένης ακυβερνησίας στην Ελλάδα ή μίας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στην κόλαση της τρόικας και των αγορών».

Αν το εφιαλτικό αυτό δίλημμα δεν περάσει στους βουλευτές στα πλαίσια της «πολιτικής τρομοκρατίας» που έχει υφανθεί κυρίως σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, μοιραία πάμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές περί το τέλος Ιανουαρίου. Στην περίπτωση αυτή περνάμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου, που έχει στόχο πια τον πολίτη, στον οποίο θα ασκηθεί ο εξής εκβιασμός:

Φάση δεύτερη: «θέλεις μία Ελλάδα σε πόλεμο με την Ευρώπη, έρμαιο των αγορών, απροστάτευτη από τους γύπες τύπου Σόρος και Πόλσον, με τις τράπεζες άδειες από λεφτά, μία Ελλάδα που θα έχει την τύχη της Κύπρου (και όλα αυτά θα γίνουν αν κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ) ή μία Ελλάδα της Ευρώπης, προστατευμένη από τους δανειστές και έτοιμη να βγει από μνημόνια και αιχμαλωσίες; Τότε ψήφισε τη “σιγουράντζα” ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Το σενάριο τρομοκράτησης βουλευτών και πολιτών έχει ήδη στηθεί. Το δίμηνο της «τεχνικής παράτασης» του μνημονίου που εγκρίθηκε χθες από το Eurogroup, έχει βασικό στόχο να δώσει ένα χρονικό περιθώριο διμήνου για ολοκλήρωση των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα, ώστε οι δανειστές μας ανάλογα με την έκβαση των εκλογών και των πολύ πιθανών εθνικών εκλογών περί το τέλος Ιανουαρίου, να πάρουν την ανάλογη στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι για μία πολιτική τρομοκράτηση τις επόμενες εβδομάδες. Η τρόικα και οι αγορές προφανώς θα παραμείνουν αδίστακτες απέναντι στην Ελλάδα και μπορεί να φτάσουμε ακόμα και σε αυτό, που αποκάλυψε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής κ. Βαρουφάκης, οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανοιχτά είπε ότι «ο Ντράγκι, δηλαδή η ΕΚΤ, αν δουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την εξουσία, είναι πολύ πιθανόν να διακόψουν τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών» με μέσο βέβαια τα ελληνικά ομόλογα που θα σταματήσει να αγοράζει η ΕΚΤ.

Τα όργανα της τρομοκράτησης άρχισαν και μόνο μία ψύχραιμη αντιμετώπιση όλων αυτών που θα ακούσουμε τις επόμενες εβδομάδες θα είναι το εμπόδιο ενός τρόμου, που θέλει να σκορπίσει στην Ελλάδα η τρόικα με τους σχετικούς βοηθούς της.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έτσι ταξιδεύει το «μαύρο» χρήμα στο εξωτερικό

Του Πέτρου Κουσουλου

Στοιχεία τα οποία «δείχνουν» τον τρόπο διαφυγής του «κρυφού» χρήματος στο εξωτερικό έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες έρευνες των τελευταίων ετών μιας και οι Αρχές βρίσκονται στο «κυνήγι» ενός κυκλώματος το οποίο χρησιμοποιώντας φορολογικά στοιχεία ανυποψίαστων πολιτών έφτασε στο σημείο, μέσω «επαλειμμένων λαθών», να αποκρύβει τους πραγματικούς αποστολείς των εμβασμάτων.

Η υπόθεση η οποία έχει φτάσει και στο Κοινοβούλιο μέσω ερωτήσεων χαρακτηρίζεται από τα στελέχη του ΣΔΟΕ ως η πλέον σημαντική των τελευταίων ετών καθώς «ο δειγματοληπτικός έλεγχος αποκάλυψε σημεία και τέρατα». Έρχεται δε σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική συγκυρία καθώς σε δικαστικό επίπεδο εντείνονται οι έρευνες που αφορούν τα διαβόητα εξοπλιστικά προγράμματα και γενικότερα τις υποθέσεις διαφθοράς. Είναι ενδεικτικό ότι μετά την υπόθεση των Super Puma αλλά και την έφοδο στα γραφεία και το σπίτι του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, οι έλληνες εισαγγελείς είχαν συναντήσεις με Ρώσους αλλά και Γερμανούς συναδέλφους τους.

Η λίστα των 52.000

Η διερεύνηση της υπόθεσης των ΑΦΜ ξεκίνησε με αφορμή την λίστα των 52.000 προσώπων που ενέβασαν χρήματα σε χώρες του εξωτερικού κατά την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη λίστα στάλθηκε στις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ κατόπιν εντολής του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννη Διώτη.

Από τους 38 συνολικά πολίτες ελέγχθηκαν περίπου 10. Για τέσσερις από αυτούς προέκυψε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση καθώς οι τράπεζες χρησιμοποίησαν τα ΑΦΜ τους. Αντίθετα, σε μια περίπτωση αποδείχτηκε ότι τα χρήματα τα ενέβασαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, σε μια άλλη εφοπλιστής ο οποίος υπήρξε και συνιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Στη δε τρίτη περίπτωση από τους ελέγχους προέκυψε ότι τα χρήματα τα ενέβασε η ίδια η τράπεζα!

Εντυπωσιακότερη όλων η περίπτωση 92χρονου αυτοκινητιστή ο οποίος εμφανίστηκε ως ο αποστολέας 33 εκατ. Ευρώ για να αποδειχθεί ότι τα χρήματα τα έβγαλε γαλλικός κολοσσός. Σήμερα από τα στοιχεία που αποκαλύπτει το reportaz προκύπτει ότι οι περιπτώσεις είναι περισσότερες από 10 ενώ εντύπωση προκαλεί η συνεχής άρνηση του υπουργείου Οικονομικών να παραδώσει όλα τα στοιχεία του φακέλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο λόγω «φορολογικού απορρήτου».

Τα νέα στοιχεία

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα του ΣΔΟΕ από τα 71 πρόσωπα τα οποία επελέγησαν «στην πρώτη παρτίδα» ελέγχθηκαν τελικά τα 22. Για περισσότερα από 10 προέκυψε ότι δεν ήταν οι πραγματικοί αποστολείς των εμβασμάτων καθώς κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι τράπεζες απάντησαν ότι οι εντολείς ήταν άλλοι. Ειδικότερα:
  1. Για την περίπτωση του Βασίλη Χ. προέκυψε ότι πραγματικός αποστολέας ήταν επιχείρηση με κεραμικά,
  2. Για την περίπτωση του Ευάγγελου Σ. προέκυψε ότι αποστολέας ήταν η Εμπορική Τράπεζα,
  3. Για την περίπτωση της Πολυξένης Δ. αποδείχτηκε ότι εντολέας του εμβάσματος ήταν επιχείρηση SPA,
  4. Για την περίπτωση της Ισμήνης Κ. προέκυψε ότι πραγματικοί εντολείς ήταν επτά φυσικά πρόσωπα.
Ο γεωργός, ο άνεργος και η στρατολόγος

Οι υποθέσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Τον Νοέμβριο του 2011 ο 58χρονος τότε Δημήτρης Κουπαντσής, γεωργός από την Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, επιστρέφοντας στο σπίτι του ειδοποιήθηκε από τον γαμπρό του ότι καλείται από το ΣΔΟΕ προκειμένου να δικαιολογήσει ποσά ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να είχε εμβάσει σε Ολλανδία και Ισπανία. Η μοναδική συναλλαγή που είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή με την Εμπορική Τράπεζα ήταν ένα στεγαστικό δάνειο 20.000 ευρώ. Από τα στοιχεία που προσκόμισε αλλά και τον έλεγχο του ΣΔΟΕ αποδείχτηκε ότι το ΑΦΜ του είχε χρησιμοποιηθεί και ότι πραγματικός αποστολέας των 9 εκατ. ήταν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

fakelos-apoklistiko

Μια ακόμη υπόθεση υπόθεση «ανύπαρκτου εκατομμυριούχου» αφορά τον κ. Σταύρο Φραγκούλα, ιδιοκτήτη ενοικιαζόμενων δωματίων από τη Σκιάθο. Στις 21 Οκτωβρίου 2011 ο κ. Φραγκούλας ειδοποιήθηκε από δημοσιογράφους ότι οι λίστες του υπουργείου τον εμφανίζουν να ενέβασε στο μακρινό Χονγκ Κονγκ 8.5 εκατομμύρια δολάρια! Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012 κλήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δικαιολογήσει τα εκατομμύρια δολάρια που φέρονται ότι κατέληξαν από κατάστημα της Εμπορικής στον Πειραιά στην Τράπεζα ΗSBC του HONGKONG με αποδέκτη του εμβάσματος τον κ. Ηolman Fenwick Willan.

fotografia-3 (2)-apoklistiko

 Μετά από εισαγγελική παραγγελία και αφού από τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε κατάφερε να πάρει στα χέρια του το πόρισμα του ΣΔΟΕ από το οποίο προέκυψε ότι το ποσό των 8.500.000 δολαρίων μεταφέρθηκε από την εταιρία «KARINA PROP-SAILING SHIPMANAGEMENT INC» στην Κηφισιά, προς τον κ. Ηolman Fenwick Willan σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ανωτέρω στην Τράπεζα HONGKONG SHANGHAI BANKING CORPO.

Ωστόσο από περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τα στοιχεία της εταιρίας «KARINA» αλλά και το ΑΦΜ ήταν εικονικά. Πίσω δε από το έμβασμα φέρεται να βρίσκεται εφοπλιστής ο οποίος υπήρξε και συνιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ!

Δυο ακόμη περιπτώσεις αφορούν μια στρατολόγο από τη Θεσσαλονίκη και έναν άνεργο από την Αθήνα. Η στρατολόγος παρουσιάστηκε να εμβάζει 44.9 εκατομμύρια ευρώ γεγονός που ουδέποτε συνέβη. Από την άλλη πλευρά ο άνεργος από την Αθήνα φιλοξενήθηκε και εκείνος στις λίστες του υπουργείου. Στη δική του υπόθεση η έρευνα του ΣΔΟΕ έδειξε ότι τα χρήματα τα ενέβασε η ίδια η τράπεζα!

Ο ταξιτζής και ο Γαλλικός Κολοσσός

Οι Αρχές προβληματίζονται ιδιαίτερα και για την περίπτωση ενός 92χρονου αυτοκινητιστή ο οποίος εμφανιζόταν ως ο αποστολέας 33.2 εκατομμυρίων ευρώ. Οι τράπεζες απάντησαν ότι επρόκειτο για ένα ακόμη λάθος. Από την έρευνα όμως προέκυψε ότι δεν επρόκειτο για ένα τυχαίο λάθος, καθώς τα φορολογικά στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν άνηκαν στην εταιρία Lafarge η οποία είχε εξαγοράσει την ΑΓΕΤ Ηρακλής και στη συνέχεια έκλεισε -τον Μάρτιο του 2013- το εργοστάσιο της Χαλκίδας απολύοντας, σταδιακά, τους υπαλλήλους της.

Μάλιστα από την ίδια έρευνα αποκαλύφθηκε ότι τα 33.2 εκατομμύρια ευρώ, δεν αφορούσαν το κομπόδεμα του συνταξιούχου αυτοκινητιστή, αλλά την πληρωμή προμερίσματος και την διανομή αποθεματικού από φορολογητέα ύλη προηγούμενων χρήσεων!

Παρόμοια ήταν και η υπόθεση ηλικιωμένης γυναίκας που εμφανίστηκε να «διώχνει» στο εξωτερικό περί τα 8 εκατ. Ευρώ. Τα χρήματα βέβαια είχαν βγει από μια ασφαλιστική εταιρία.

Από την πλευρά τους οι Αρχές δηλώνουν πεπεισμένες ότι το επαναλαμβανόμενο λάθος, παύει να είναι λάθος. «Πόσο δε μάλλον από τη στιγμή που ακόμη και για έμβασμα 300 ευρώ τα πιστωτικά ιδρύματα ζητούν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητας του αποστολέα», λέει στο «Π» ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Δεν δίδονται τα στοιχεία

Η υπόθεση είχε φτάσει και στη Βουλή κατόπιν ερώτησης της κυρίας Ραχήλ Μακρή προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ωστόσο, υπό το πρόσχημα του φορολογικού απορρήτου, το ΥΠΟΙΚ αρνήθηκε να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση.  

Η κυρία Μακρή επανέφερε το ζήτημα, μια και δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με νεότερη της ερώτηση (στις 21/11/2014) προς τον νυν υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ζητώντας να μάθει αν«υφίσταται παρατραπεζικό κύκλωμα παράνομης διακίνησης χρηματικών ποσών στο Εξωτερικό».  Όπως σημειώνει στην ερώτησή της «Το Υπουργείο Οικονομικών επέμεινε στην άρνηση απάντηση επικαλούμενο για μια ακόμα φορά το φορολογικά απόρρητα παρόλο που το άρθρο 133 του Κανονισμού της Βουλής ορίζει ότι: «ο Υπουργός υποχρεούται να μην καταθέσει έγγραφα που αφορούν διπλωματικό ή στρατιωτικό ή σχετικό με την ασφάλεια του Κράτους μυστικό». Αλλά και πάλι απάντηση δεν πήρε.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!



Όλα για όλα οι διοικητικοί

Κλιμακώνουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τις κινητοποιήσεις τους εν όψει της λήξης του οκταμήνου της διαθεσιμότητας.

Για την Τετάρτη προγραμματίζουν να μπλοκάρουν τη λειτουργία του κεντρική κτηρίου του Ιδρύματος, στα Προπύλαια. Στις 12:00 αναμένεται να συνεδριάσουν για να οργανώσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού προσωπικού ΕΚΠΑ προανήγγειλε ακόμη παρέμβαση στη σύνοδο των πρυτάνεων –στα τέλη της εβδομάδα- σε συντονισμό με άλλους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επίσης, ανακοινώθηκε η συμμετοχή των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ στη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ τη βδομάδα 15 - 19 Δεκεμβρίου.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην περάσει η πολιτική των απολύσεων, να ακυρωθεί η διαθεσιμότητα, να καταργηθεί η ΚΥΑ, να επανασυσταθούν οι καταργημένες θέσεις και να επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι στις θέσεις τους», διαμηνύει ο Σύλλογος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η συγκυβέρνηση προχωράει τις διαδικασίες για την απόλυση 260 εργαζομένων από το ΕΚΠΑ και συνολικά 440 από τα οκτώ ΑΕΙ. «Η διακοπή της μισθοδοσίας όσων έμειναν εκτός κινητικότητας, έχει αρχίσει από το καλοκαίρι και προχωράει σταδιακά με τη λήξη του 8μήνου διαθεσιμότητας για κάθε κλάδο. Η ολοκλήρωση της κινητικότητας θα σημάνει απολύσεις», συμπληρώνεται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Σοφία Βούλτεψη «έκλεβε» στα χαράτσια

Την κυβερνητικό εκπρόσωπο ξεσκεπάζει ο Νίκος Φωτόπουλος παρουσιάζοντας στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πληρώνει σχεδόν τα μισά χαράτσια και τους υπόλοιπους φόρους περιουσίας αποκρύπτοντας 140 τ.μ. από την κατοικία της.

Ο κύριος Φωτόπουλος δικάζεται σε λίγες ημέρες για την προηγούμενη αποκάλυψη που είχε κάνει σχετικά με τις χαριστικές ρυθμίσεις Βενιζέλου στους ολιγάρχες και τα επιμέρους σκάνδαλα, όπως αυτό του ΣΚΑΪ που δεν κατέβαλε κανένα φόρο ακίνητης περιουσίας ή χαράτσι.

Γεναιόδωρη «έκπτωση» στα χαράτσι, για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καταγγέλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και μέσω του ΤPP της απευθύνει το εξής ερώτημα:

«Κυρία Βούλτεψη, πως ως κυβερνητική εκπρόσωπος, κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε μαθήματα ηθικής, σε μία εξοντωμένη από τα μνημόνια κοινωνία όταν εσείς η ίδια, δεν είστε συνεπής στις υποχρεώσεις σας απέναντι στο κράτος; Υποχρεώσεις, στις οποίες, καθημερινά και με υπερβάλλοντα ζήλο, ζητάτε να ανταπεξέλθει ένας οικονομικά γονατισμένος λαός;».

Βάσει των περιουσιακών στοιχείων τα οποία κατέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος με τη δήλωση του πόθεν έσχες στο ελληνικό κοινοβούλιο, κατέχει μεταξύ άλλων, ακίνητο στη Γλυφάδα 239 τετραγωνικών κύριων χώρων και 130 τετραγωνικών βοηθητικών χώρων, σύνολο δηλαδή 369 τ.μ. Στα αρχεία όμως των πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ είναι άλλη η εικόνα:



«Τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο, εκ των οποίων υπολογίζονται τα χρηματικά ποσά που πρέπει να επιδοθούν για τα δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), είναι 230 και όχι 369», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος. Και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ υπολόγισε τα χαράτσια (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ) από το 2011 έως και το 2013, τα οποία σήμερα αντικαταστάθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ, με βάση τα τετραγωνικά του ΤΑΠ, η κ. Βούλτεψη απαλλάχτηκε από το ποσό των 3.169,20 ευρώ. Κι αυτό γιατί το χαράτσι υπολογίστηκε με βάση τα 230 τμ στο ποσό των 5.244 ευρώ και όχι με βάση τα 369 τμ, που πραγματικά κατέχει, για τα οποία θα έπρεπε να πληρώσει 8.413,20», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στα τετραγωνικά του ΤΑΠ βάσει του άρθρου 24 του Ν. 2130/93 συμπεριλαμβάνονται τα «Πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως».

Η εγκύκλιος 20 (Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011, Α.Π.: 65282/10) του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει ακόμη: «β.1) Το εμβαδόν των ημιυπαίθριων χώρων, των πιλοτών και των παταριών λαμβάνεται υπόψη πρωτογενώς ως στεγασμένος χώρος του κτιρίου για τον υπολογισμό του ύψους του τέλους καθαριότητας και φωτισμού και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (886/1987 Γνωμ. ΝΣΚ, 73/1991 ΣτΕ), χωρίς να εξετάζεται η πραγματική χρήση των χώρων αυτών. Επίσης, τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα πρόστιμα επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση μη δήλωσης των χώρων αυτών και εν γένει λόγω της ανακρίβειας της δήλωσης ως προς το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων χώρων του ακινήτου (τ.μ.)».

«Δηλαδή», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος, «Χιλιάδες ιδιοκτήτες πληρώνουν Δημοτικά Τέλη, Φόρο και ΤΑΠ και επί των βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους. Επίσης πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τους βοηθητικούς χώρους, είτε αυτά ήταν αποθήκες είτε γκαράζ». Και προσθέτει:

«Νομίζω από τα παραπάνω πηγάζουν κάποια εύλογα ερωτήματα :

Σε ποιο ειδικό καθεστώς ανήκει το ακίνητο της κυρίας Βούλτεψη ώστε να μη χρεώνονται οι βοηθητικοί του χώροι δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ, αλλά και ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ;


Γιατί το ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ της κυρίας Βούλτεψη για τα έτη 2011-2013 υπολογίστηκε με 230 τετραγωνικά στο ποσό των 5.244 ευρώ και όχι με 369 τετραγωνικά στο ποσό των 8.413,20 απαλλάσσοντάς την από 3.169,20 ευρώ μόνο από ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ, χωρίς να υπολογίζουμε τη διαφορά από τον υπολογισμό των τελών και φόρων του Δήμου;

Αν για κάποιο λόγο απαλλάσσονται οι βοηθητικοί χώροι του συγκεκριμένου ακινήτου γιατί δεν χρεώνονται ούτε καν οι κύριοι 239 τ.μ. (σύμφωνα με το πόθεν έσχες της) αλλά 230 τ.μ.;

Τελικά τι λάθος έχουν κάνει όλοι οι ιδιοκτήτες που πληρώνουν τέλη, φόρους και χαράτσια και το σύνολο των κύριων και βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους;
Μήπως μπορεί η κυρία Βούλτεψη να μας ενημερώσει σε ποιο νόμο, απόφαση ή εγκύκλιο βασίστηκε, ώστε να τον μάθουν και οι υπόλοιποι συμπολίτες μας που έχουν αντίστοιχες περιπτώσεις;

Επειδή η κυρία Βούλτεψη, κατά τα λεγόμενά της, είναι τυπική και πληρώνει τους φόρους της, μπορεί να μας ενημερώσει αν τις δόσεις του ΕΕΤΗΔΕ που ενσωματώθηκαν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ τις εξόφλησε όλες ή μήπως κάποιες επέστρεψαν ως απλήρωτες στην εφορία;

Τέλος, η κυρία Βούλτεψη επειδή αρνήθηκε ότι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν περισσότερα με τον ΕΝΦΙΑ, μήπως μπορεί να μας αναφέρει ποιο ήταν το ποσό που χρεώθηκε η ίδια για την οικία της με τον ΕΝΦΙΑ και ποιο με τον ΕΕΤΑ»;

Δίωξη για την αποκάλυψη των μεγαλόσχημων


Τη Δευτέρα 15 Δεκέμβρη μετά από συνεχόμενες αναβολές στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη των 10 συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αλλά και 5 πολιτών, οι οποίοι στις 24 Νοέμβρη του 2011 κατέλαβαν το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ. Στόχος, να παρεμποδίσουν την έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών και ανέργων πολιτών, που αδυνατούσαν να πληρώσουν το χαράτσι.

Οι ίδιοι συνδικαλιστές, στον ίδιο χώρο, ένα χρόνο μετά την πρώτη τους σύλληψή και συγκεκριμένα στις 7 Οκτώβρη του 2012, συνελήφθησαν ξανά και διωκόνται για δεύτερη φορά. «Τη δεύτερη φορά που συλληφθήκαμε είχαμε εισέλθει ξανά στο κτίριο πληροφοριακών συστημάτων προκειμένου να βρούμε στοιχεία για να επιβεβαιώσουμε μια σειρά καταγγελίες που είχαν περιέλθει σε γνώση μας για φοροαποφυγή και χαριστικές ρυθμίσεις σχετικά με το χαράτσι. Θυμίζουμε ότι μεταξύ όσων αποκαλύψαμε τότε, αφού πρώτα προλάβαμε (πριν μας συλλάβουν) να τα επιβεβαιώσουμε, ήταν και το ότι ο ΣΚΑΙ δεν είχε πληρώσει ούτε ένα σεντς χαράτσι αλλά και ΤΑΠ! Γεγονός αδιαμφισβήτητο παρ’ ότι επιχείρησε να μας βγάλει τρελούς και συκοφάντες», αναφέρει ο κ. Φωτόπουλος.

Και προσθέτει: «Εχει σημασία, ότι αυτή τη φορά συλληφθήκαμε άμεσα. Το γεγονός αυτό, συνδεόταν με τον κίνδυνο που διέτρεχε η κυβέρνηση, αν παραμέναμε εκεί επί μακρόν, να βρούμε σωρεία συγκεκριμένων στοιχείων που θα αποκάλυπταν και θα επιβεβαίωναν τα στοιχεία που ήδη είχαμε στα χέρια μας: Για το πόσο ευνοήθηκαν τα πραγματικά αφεντικά της χώρας από τη χαριστική ρύθμιση Βενιζέλου σε σχέση με το χαράτσι όπου τους έδωσε έκπτωση 30% και 60% κάνοντάς τους δώρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ παραβιάζοντας τη θεμελιώδη αρχή του Συντάγματος περί ισότητας όλων των πολιτών (άρθρο 4, παρ. 5). Διαπιστώσαμε και αποκαλύψαμε πολλά απαράδεκτα και ύποπτα, όπως για παράδειγμα το ότι σχεδόν όλα τα κτίρια συγκεκριμένου κύριου επί της οδού Κηφισίας εμφανίζονταν με δεκάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα λιγότερο! γλυτώνοντας και ΤΑΠ και χαράτσι εκατοντάδες χιλιάδες €! Τα όσα προλάβαμε να δούμε τα καταγγείλαμε και με συνέντευξη τύπου αλλά και αυτοπροσώπως στην κυρία Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα. Για το γεγονός αυτό, του ότι τους αποκαλύψαμε, όπως και το ότι εμποδίσαμε να σταλούν οι εντολές διακοπής ρεύματος στα σπίτια των φτωχών συνανθρώπων μας, τρία χρόνια τώρα συρόμαστε στα δικαστήρια».

Το μήνυμα που στέλνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ της ΔΕΗ, είναι ότι η διώξή τους που σέρνεται επί μακρόν, «δεν πρόκειται να κάμψει το φρόνημά μας ούτε μας στεναχωρεί. Εκείνο το οποίο μας στεναχωρεί ιδιαίτερα στη δεύτερη σύλληψή μας, είναι το ότι συλλαμβάνοντάς μας σχεδόν αμέσως αφότου εισήλθαμε στο κτίριο δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε και να βρούμε μια σειρά άλλα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, για πολλούς ακόμη από αυτούς που σήμερα συνεχίζουν να κουνούν ανερυθρίαστα το δάκτυλο στους εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΤΕ – SIEMENS ΤΟ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ‏

Στην κατάθεση – βόμβα, ο Χριστοφοράκος αποκαλύπτει πως οι μίζες στους Έλληνες πολιτικούς δινόντουσαν απ΄ ευθείας από την Γερμανία! Η Γερμανική κυβέρνηση όχι μόνον γνώριζε, αλλά και υπαγόρευε μέσω της μητρικής εταιρείας, σε ποια πολιτικά πρόσωπα θα δοθούν οι μίζες. Γι΄ αυτό και η Ελλάδα συνεχίζει να είναι υπόδουλη της Γερμανίας, αφού οι λαδωμένοι πολιτικοί είναι έρμαια των γερμανικών συμφερόντων. Και σε πρακτικό επίπεδο, ο Χριστοφοράκος ομολογεί ότι τα “μαύρα” ταμεία δεν ήταν καθόλου “μαύρα”, αλλά εταιρικά της μητρικής εταιρείας!

Αυτή η αποκάλυψη επιβεβαιώνει και επιβραβεύει τον τεράστιο δημοσιογραφικό αγώνα που επί σειρά μηνών έχει κάνει, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των “μαύρων” ταμείων της Siemens, η εφημερίδα μας «Ελεύθερη Ώρα». Όταν και παρουσίασε ατράνταχτα ντοκουμέντα της μεγάλης διαπλοκής πολιτικών προσώπων και γερμανικής εταιρείας.

Ωστόσο, την 14η Ιανουαρίου 2010, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου παρουσίασε το βιβλίο του 
“Το Δίκτυο: Φάκελος Siemens”. Στην παρουσίαση του βιβλίου του για την ιστορία και μόνο είχαν προσκληθεί από πλευράς Siemens, οι κύριοι Πάνος Ξινής, Μπομπ Σικέλης και Μαρί Αγαλιώτου. Με αφορμή λοιπόν, την πρόσφατη πολυσέλιδη πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών, όπου ζητείται η παραπομπή 64 κατηγορουμένων στην υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens, αξίζει να σταθούμε στο παρακάτω απόσπασμα που νομίζουμε πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

«Στις 5 Μαρτίου του 2009, ένας άλλος εργαζόμενος της Siemens πέρασε το “κατώφλι” του ανακριτή, ο Ε.Σ. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ε.Σ. προς τον κ. Χριστοφοράκο στις 20 Οκτωβρίου του 2006 είχε απομονωθεί από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & PlimptonLLPεξαιτίας των εμμέσων αλλά σαφών υπαινιγμών ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα τηλεπικοινωνιών της SiemensHellasστο οποίο συμμετείχε. Η Debevoise είχε δώσει τα στοιχεία αυτά στον κ. Ζαγοριανό τον Νοέμβριο του 2008. Στο εν λόγω μήνυμα ο Σ. διαμαρτυρόταν για την στασιμότητα στην οποία είχε περιέλθει υπηρεσιακά και μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής: 

«Σας υπενθυμίζω πως ήμουνα ο βασικός χειριστής των προμηθειών με τον ΟΤΕ, ως επίσης και των προγραμματικών συμφωνιών που ακολούθησαν και βεβαίως, όλου του παρασκηνίουπου περιέβαλε τα παραπάνω σημαντικότατα για την τύχη ολόκληρης της εταιρείας γεγονότα. Ουδέποτε κοινοποιήθηκε προς τα έξω (σ.σ ο Χριστοφοράκος επέρριπτε στον Σ. “ότι μιλούσε πολύ”) κάτι που να βάλλει εναντίον των συμφερόντων της εταιρείας. Και αυτό παρά το γεγονός της ανάρμοστης συμπεριφοράς που επιδείχτηκε και στο πρόσωπό μου από πρόσωπα της τότε εμπιστοσύνης σας, μερικά από τα οποία βρίσκονται σήμερα εκτός εταιρείας με δική σας απόφαση…». Σε αυτό το σημείο, ο Ε.Σ. είναι φανερό ότι έκανε ένα σαφή υπαινιγμό για την υπεξαίρεση χρημάτων από στελέχη που είχαν την εμπιστοσύνη του Χριστοφοράκου. Στο ίδιο μήνυμα γινόταν και μια σαφής αναφορά στη διαχείριση Μαυρίδη (κατηγορούμενος που αντικατέστησε τον Γεωργίου). «Την ίδια ώρα» έγραφε ο Ε.Σ. «που στην εταιρεία μας υπάρχει μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πολλά συνέβησαν όχι και τόσο ευχάριστα για το κύρος της εταιρείας μας από διάφορα ευεργετηθέντα από εσάς στελέχη, εγώ το τονίζω και πάλι, ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος στις εντολές της διοίκησης παρά τις ενδεχομένως συχνά διαφορετικές προσωπικές μου απόψεις όπως, λίαν προσφάτως ο άστοχος χειρισμός του ΙΝΜΙΣ (έξυπνα δίκτυα) του ΟΤΕ, που είχα εκφράσει άλλωστε ένα χρόνο πριν με σχετικάnonpaper στη διεύθυνσή μου…». Στο σημείο αυτό ο Ε.Σ. έκανε αναφορά στις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στον κ. Χριστοφοράκο το καλοκαίρι του 2005, μαζί με έναν ακόμη εργαζόμενο ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο τμήμα των τηλεπικοινωνιών όπου ορισμένα μικρότερα project πιστώνονταν δυο φορές σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Ο Ε.Σ. που είχε υπηρετήσει υπό τον Καραβέλλα ως υπάλληλος για τα οικονομικά, είχε προσληφθεί στην εταιρεία τον Οκτώβριο του 1992. Τεχνικός του διευθυντής ήταν ο Ηλίας Γεωργίου. Ο Ν.Ζαγοριανός  ρώτησε τον Ε.Σ.:

-          Ποιος διαπραγματεύθηκε από την πλευρά της Siemensτη σύναψη και την υπογραφή της σύμβασης πλαίσιο 8002 με τον ΟΤΕ;

-          Η σύμβαση πλαίσιο 8002 του ΟΤΕ έγινε με απευθείας ανάθεση μετά από διαπραγματεύσεις του ΟΤΕ με τους δυο οίκους. Στις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν ο Γεωργίου, ο Καραβέλλας, ο Σταυριανός με αντίστοιχα στελέχη του ΟΤΕ που ήταν ο Γρεβενίτης (κατηγορούμενος), ο Σκαρπέλης (κατηγορούμενος), ο Χρυσολούρης, νομίζω και ο Π.Ν. ή ο Γ.Α. (σ.σ. πρόκειται για τα δυο στελέχη του ΟΤΕ που στην συνέχεια πήγαν στην Ρουμανία και φέρονται να έχουν λάβει 250 χιλ. ευρώ έκαστος σε λογαριασμούς στο Σάλμπουργκ). Σε αυτές τις διαπραγματεύσεις συμμετείχαν κάποιες φορές και εκπρόσωποι των εργαζομένων του και ο νομικός σύμβουλος του ΟΤΕ…Η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας ξεκίνησε Κυριακή βράδυ και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ένας άλλος λόγος για την επιτάχυνση των διαδικασιών σύναψης της σύμβασης πλαίσιο 8002 με τον ΟΤΕ, ήταν όπως επισήμως μας ανέφεραν, η ανάγκη να μην χαθούν χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση της συμφωνίας αυτής, είχε όμως ακουστεί πως από το τέλος του 1997 και μετά δεν θα ήταν πλέον δυνατή η απευθείας ανάθεση στη Siemensαπό τον ΟΤΕ αλλά θα έπρεπε να τηρηθεί πλέον η διαγωνιστική διαδικασία…

Στην συνέχεια ο ανακριτής επέδειξε χειρόγραφα σημειώματα από την Αθήνα με την οποία ζητείτο να εγκριθούν οι εκταμιεύσεις μιζών από το Μόναχο. Ο κ. Ζαγοριανός ρώτησε τον Ε.Σ. αν αναγνώριζε τον γραφικό χαρακτήρα. Ο Ε.Σ, αναγνώρισε στα πειστήρια τον γραφικό χαρακτήρα του Καραβέλλα και πρόσθεσε ότι τα χειρόγραφα απευθύνονταν στον Ράινερ Πέτερ Νήντλ….

Το μεγάλο σκάνδαλο διαπλεκομένων πολιτικών προσώπων έχει καταγγείλει και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, Δημήτρης Στρατούλης που είχε πει χαρακτηριστικά: «Η Siemens δεν έδωσε μίζες – σε όσους τις έδωσε – για λόγους φιλανθρωπίας, αλλά για να εξασφαλίσει από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προμήθειες και έργα του ΟΤΕ. Εκκολαπτήρια της διαπλοκής και της συνεπαγόμενης διαφθοράς είναι αυτά τα κόμματα εξουσίας, που δέχτηκαν μυστικές χρηματοδοτήσεις από τη Siemens, όσοι υπουργοί τους προώθησαν με φανατισμό τις απευθείας αναθέσεις σε αυτή, οι κυβερνητικοί τοποτηρητές που τις εκτέλεσαν και οι λογής-λογής κομματικοί σύμβουλοι που διέπρεψαν διαπλεκόμενοι με προμηθευτές. Όλοι τους ανταμείφθηκαν με το αζημίωτο. Οι μίζες τους ενσωματώθηκαν στις παχυλές συμβάσεις της Siemens και των άλλων και τον τελικό λογαριασμό τον πλήρωσαν και τον  πληρώνουν οι πολίτες ως φορολογούμενοι, ως καταναλωτές, ως συνδρομητές…».

Επίσης, να θυμίσουμε πως ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού “ο οποίος προφανώς συμβούλεψε τον κ. Σαμαρά για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό” πληρώθηκε από τα “μαύρα” ταμεία του γερμανικού κολοσσού την περίοδο παντοδυναμίας του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου. «Ποιανού την νομική συμβουλή δέχθηκε ο Σαμαράς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Η λογική απάντηση είναι του νομικού του συμβούλου κ. Καράκωστα ο οποίος πέραν του γεγονότος ότι διατέλεσε νομικός σύμβουλος της Siemensεισέπραττε και εμβάσματα από το παραταμείο της Siemens  από όπου έπαιρναν μίζες οι Καραβέλας, Σκαρπέλης και Μαντέλης. Γνώριζε ο πρωθυπουργός ότι ο νομικός του σύμβουλος αμειβόταν από τα μαύρα ταμεία της Siemens  και ποιος ο ρόλος του στον συμβιβασμό; Και τώρα που το γνωρίζει τι θα κάνει;».

Συνεπώς, αφού η υπόθεση του ΟΤΕ εκπέμπει ατέλειωτη βρώμα. Αφού “ο εξωδικαστικός συμβιβασμός” Siemens– ελληνικού Δημοσίου μπάζει από παντού. Δεν πρέπει η αδέκαστη και ανεξάρτητη δικαιοσύνη να ξεσκεπάσει όλη αυτή τη βρωμιά που έχει πολυετείς και βαθιές ρίζες στο πολιτικό Σύστημα της χώρας;

Γιατί, τότε μόνο η χώρα μας θα καταφέρει να σκίσει τα Μνημόνια και να προχωρήσει μπροστά…

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτρονική εκπαίδευση από την Ακαδημία της Microsoft θα έχουν οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ

Δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, θα έχουν οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, στα πλαίσια του προγράμματος «Ακαδημία Πληροφορικής», που ανέπτυξε ο ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τη Microsoft.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα, οι άνεργοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στις εξής υπηρεσίες:

- Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.

Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης, η δυνατότητα download των μαθημάτων.

- Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής, μέσω του Office 365, για την υποστήριξη της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:

- Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.

- Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.

- Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.

- Δυνατότητα web office: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του Ισραήλ

H διαρροή που σημειώθηκε σε έναν πετρελαιαγωγό ο οποίος βρίσκεται στην έρημο του Ισραήλ, όπου χιλιάδες κυβικά μέτρα αργού πετρελαίου διασκορπίστηκαν τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή που έχει ποτέ γνωρίσει η χώρα, εκτίμησε σήμερα ένας ειδικός.

Η διαρροή, που σημειώθηκε σε μια περιοχή ακριβώς δίπλα από την παραλιακή πόλη Εϊλάτ, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, όμως τουλάχιστον ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου χύθηκαν στην περιοχή, έναν προστατευμένο φυσικό βιότοπο.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ιστορία του Ισραήλ», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Γκιλάντ Γκολούμπ, αναπληρωτής διευθυντής της ισραηλινής κυβερνητικής Αρχής για την προστασία του Περιβάλλοντος.
Η καταστροφή αυτή «συνδέεται τόσο με το ίδιο το υλικό – μη διυλισμένο πετρέλαιο –, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθαριστεί, όσο και με την περιοχή όπου υπήρξε η διαρροή».

Ο Γκολούμπ εξέφρασε επιπλέον την ανησυχία «ότι οι βροχές που αναμένεται να σημειωθούν θα μεταφέρουν το πετρέλαιο στον Κόλπο του Εϊλάτ».

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Πετρελαϊκής Εταιρείας Εϊλάτ Ασκελόν (EAPC), που εκμεταλλεύεται τον πετρελαιαγωγό, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η διαρροή τέθηκε υπό έλεγχο σε «λίγα λεπτά» όμως αρνήθηκε να διευκρινίσει την ακριβή ποσότητα του πετρελαίου που διέρρευσε.

Ένα όχημα προσέκρουσε κατά λάθος στον αγωγό, προκαλώντας τη διαρροή, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η εφημερίδα Haaretz επικαλέστηκε μία επιστολή της EAPC προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, στην οποία έγινε λόγος για μία διαρροή 3 εκατομμυρίων λίτρων πετρελαίου.

Σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η EAPC ανέφερε ότι συνεχίζει, σε συνεργασία με το υπουργείο, να εργάζεται «νυχθημερόν» για την απορρύπανση της περιοχής.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΟΗΕ: Άνω του ενός εκατ. Σομαλοί υποσιτίζονται

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σομαλοί υποφέρουν από υποσιτισμό και έχουν ανάγκη άμεση ανθρωπιστική βοήθεια, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με την αρχή της χρονιάς, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Ο λαός της Σομαλίας εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Σομαλοί δεν καταφέρνουν να βρουν την απαραίτητη τροφή για την επιβίωσή τους, δηλαδή 20% περισσότεροι σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2014», ανακοίνωσε το Γραφείο του ΟΗΕ Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Η προειδοποίηση αυτή γίνεται τρία χρόνια μετά τον φοβερό λιμό που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 250.000 ανθρώπων στη χώρα.

«Είναι η πρώτη φορά που ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από ζωτική βοήθεια αυξάνεται μετά τον καταστροφικό λιμό του 2011», πρόσθεσε το OCHA.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, ακόμη 2,1 εκατομμύρια Σομαλοί βρίσκονται σε επισφαλή κατάσταση, ανεβάζοντας σε 3,2 εκατομμύρια τους ανθρώπους που χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

Η ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των ισλαμιστών Σεμπάμπ και των κυβερνητικών δυνάμεων έχει προστεθεί στην ξηρασία και τις πλημμύρες.

Περίπου 139.000 παιδιά μικρότερα των πέντε ετών λαμβάνουν θεραπεία για οξύ υποσιτισμό, διευκρίνισε ο ΟΗΕ. Η πλειονότητα των ανθρώπων που έχει ανάγκη από βοήθεια βρίσκεται γύρω από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου.Παράλληλα ο οργανισμός υπογραμμίζει ότι δεν διαθέτει τα μέσα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, καθώς δεν έχει λάβει παρά το 40% των 933 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει ζητήσει.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαφθορά, ανομία και αδιαφάνεια στα ελληνικά ΜΜΕ

Η συμβολή των νέων μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης στη διαχείριση της διαφθοράς, αλλά και η όξυνση του φαινομένου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τέθηκαν στο επίκεντρο εκδήλωσης, που διοργάνωσε σήμερα στο Πολεμικό Μουσείο, ο εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Διαφθοράς.

Ιδιαίτερα αιχμηρός για τη λειτουργία του Εθνικόυ Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, αλλά και για το καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών ήταν κατά το χαιρετισμό του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργος Σούρλας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα μία παγκόσμια ημέρα βρίσκει την Ελλάδα σε διαιώνιση μιας κατάστασης ως προς τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στα Μέσα Ενημέρωσης».

«Επί 25 χρόνια οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν με επαναλαμβανόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις. Και τώρα ακόμα συζητείται στη Βουλή τροπολογία για παράταση ακόμα ένα χρόνο», παρατήρησε ο κ. Σούρλας.

Σχετικά με το ΕΣΡ, ο ίδιος επεσήμανε, ότι «δεν λειτουργεί το Τμήμα Ελέγχου Διαφάνειας των ΜΜΕ, που διασφαλίζει τη νομιμότητά τους, δεν διενεργείται οικονομικός έλεγχος στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ και δεν τηρείται μητρώο επιχειρήσεων, που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις. Επίσης, από το 2005, καταργήθηκε η υπουργική απόφαση που προέβλεπε, ότι κάθε επιχείρηση πριν από την υπογραφή της σύμβασης, όφειλε να υποβάλει αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού για τον έλεγχο του ασυμβιβάστου. Τώρα απαιτείται μόνο μια υπεύθυνη δήλωση».

«Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν την εικόνα της ανομίας και της αδιαφάνειας. Επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίσουμε τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στα Μέσα Ενημέρωσης», κατέληξε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας.

Ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πατρίκιος, απευθύνοντας χαιρετισμό εκ μέρους του υφυπουργού Παιδείας, Αλέξανδρου Δεμερτζόπουλου, ανακοίνωσε, ότι θα διοργανωθεί πανελλήνιος διαγωνισμός έκθεσης για μαθητές λυκείου με θέμα τη διαφθορά και τους τρόπους που προτείνουν οι νέοι για την αντιμετώπισή της.

Ο εθνικός συντονιστής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννης Τέντες, έκανε αναφορά στις όψεις της σχέσης της επικοινωνίας με τη διαφθορά: «Πώς τα Μέσα Ενημέρωσης διαχειρίζονται τη διαφθορά, σε ποιο βαθμό γίνονται οχήματα διαφθοράς και πώς η επικοινωνία και τα εργαλεία της μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως στρατηγικά όπλα κατά της διαφθοράς».

Συνοψίζοντας τη συμβολή της επικοινωνίας κατά της διαφθοράς ο κ. Τέντες, αναφέρθηκε στην πληροφόρηση των πολιτών για τις αρνητικές επιπτώσεις της διαφθοράς, τη συνδρομή στην αλλαγή κουλτούρας, την αφύπνιση των πολιτών και τη συμβολή στην αποκάλυψη περιστατικών διαφθοράς, ενώ διατύπωσε την αγωνία του για το ρόλο της επικοινωνίας, καθώς θα πρέπει να ενεργεί «με καλή πίστη, δεοντολογία και επαγγελματισμό».

Ο καθηγητής εγκληματολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανούσης, τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων, ότι «η διαφάνεια και η διαφθορά στερούνται σαφούς εννοιολογικού περιεχομένου, γι'αυτό επενδύονται με μιντιακούς μύθους που είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι για τη νομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος και την ενίσχυση της δημοκρατικής αρχής. Η διαφθορά είναι ένα διαθεσμικό φαινόμενο, γι' αυτό πρέπει να παρέμβουμε πρωτίστως στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας και αυτό διότι η πάταξή της επαφίεται στον πατριωτισμό εκείνων των Ελλήνων που είναι ακόμα αφοσιωμένοι στην πατρίδα και τη Δημοκρατία».

Ο λέκτορας ποινικού δικαίου και επιστημονικός διευθυντής του Κέντρου Ποινικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Ζιούβας, αναφέρθηκε στον ευεργετικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην προαγωγή της διαφάνειας παρουσιάζοντας ορισμένες καλές πρακτικές που με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών βοηθούν στην ενίσχυση της διαφάνειας, όπως η λειτουργία συστημάτων καταγγελίας περιστατικών διαφθοράς, η εκπαίδευση σε θέματα διαφθοράς με τη βοήθεια διαδικτυακής πλατφόρμας, καθώς και η δημιουργία δικτύου νέων που αξιοποιεί τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και έχει ως στόχο την προάσπιση της διαφάνειας.

Το ρόλο του διαδικτύου στην καταπολέμηση της διαφθοράς εξήρε και ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος όμως στη συνέχεια παρουσίασε και τη μετάλλαξη της διαφθοράς μέσα από το διαδίκτυο: η δωροδοκία έγινε πιο εύκολη χάρη στη χρήση της τεχνολογίας, η ηλεκτρονική πλαστογραφία γίνεται με πολύ λιγότερες κινήσεις, η αλλοίωση δεδομένων και η απόκρυψη στοιχείων είναι διαρκής, ενώ η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες έχει διευκολυνθεί από τη χρήση των ψηφιακών νομισμάτων.

πηγή και εδω: Μαρία Κουζινοπούλου ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aυτό που έρχεται δεν έχει προηγούμενο ! ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Ο Θάνος Πασχάλης αναλύει το αιματηρό email-βόμβα που αποκάλυψε η «Realnews»

Aκόμη και τα σώβρακα μας ζητούν να κατεβάσουμε οι Τροικανοί ,ώστε όλοι-λόγω και του χειμώνα-να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε ολόγυμνοι στους δρόμους ,προκειμένου  να δούν πόσοι κι αν θα αντέξουμε στο κρύο..Διαβάζοντας κανείς τις εξωφρενικές -στην πλειονότητά τους-απαιτήσεις των δανειστών με βάση το μαίλ που αποκαλύπτει η REAL NEWS -σημαντικότατη επιτυχία -μένει πραγματικά «στήλη άλατος’..

Πρόκειται για τιμωρητικές απαιτήσεις που οδηγούν στην πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους και στην ένταξη της χώρας μας στον τρίτο κόσμο.

Οποια κυβέρνηση αποδεχτεί όλες αυτές τις απαιτήσεις η τις περισσότερες (αλλά οδυνηρότερες)όχι μόνον θα καταρρεύσει με πάταγο ,αλλά θα καεί  απο ακρου σε άκρου ολόκληρη η χώρα..

Μόνον ελάχιστα ,απο τα απαιτούμενα ,μέτρα ίσως θεωρούνται  αποδεκτά η υποφερτά ,αλλά τα
περισσότερα ομοιάζουν με  αναμμένο βραδύκαυστο φυτίλι ετοιμο να πυροδοτήσει την κοινωνική έκρηξη..Να τα δούμε ένα προς ένα ,αλλά και τις συνέπεις που θα προκαλέσει τυχόν υιοθέτησή  τους  στον κοινωνικό ιστό..


1) ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΕΡΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Φ.Π.Α ΑΠΟ ΤΟ 6,5% ΣΤΟ 13% ΣΕ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ,ΦΑΡΜΑΚΑ,ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΘΕΑΤΡΑ..

 
Η Κυβέρνηση αποδέχτηκε μόνον την αύξηση στα ξενοδοχεία..Πρόκειται για αύξηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ που θα πλήξει τον Τουρισμό και τα πακέτα προκρατήσεων ξενοδοχείων,αλλά μπορεί να απορροφηθεί κατα ένα μέρος της..Αν ανάλογη αύξηση γίνει στα φάρμακα οι συνταξιούχοι θα καταρρεύσουν(καθώς ένα σημαντικό μέρος της σύνταξης καταλήγει στα φάρμακα)..Στις εκδόσεις (εφημερίδες,βιβλία κλπ )τα λουκέτα στο χώρο του Τύπου και των βιβλιοπωλείων θα μετρηθούν σε χιλιάδες καθώς ο έντυπος κλάδος βρίσκεται ήδη,λόγω και χρεών,με το ένα «πόδι στον τάφο»..
 
2) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΦΠΑ (30%) ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ…
 
Πλήγμα για τους επαγγελματίες αλλά και τους καταναλωτές των νησιών που χρόνια τώρα διαβιούν με το ευνοικό αυτό φορολογικό καθεστώς..Θεσπίστηκε με το αιτιολογικό του αυξημένου κόστους μεταφοράς των αγαθών ..Αρκετά νησιά (Μύκονος,Σαντορίνη,Χίος ,Ρόδος κλπ) θα αντέξουν και θα απορροφήσουν ενδεχόμενη  κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 30%, γιατί τα ωφελήματα και τα κέρδη τους απο την αύξηση του Τουρισμού τα τελευταία χρόνια είναι υψηλά..Δεν θα πρέπει όμως επ ουδενί να  καταργηθεί το ευνοικό αυτό καθεστώς του ΦΠΑ για τα νησιά της άγονης γραμμής και επιπλέον θα πρέπει να επεκταθεί  για λόγους  δικαίου ,και σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας,όπως άλλωστε θεσπίστηκε..(Θράκη,Ηπειρος)
 
3) ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ..
 
Μια απαίτηση που υποδηλώνει  νέο φόρο-μετά τον ΕΝΦΙΑ- στους έχοντες μεγάλη ( η ακόμη και μικρή ?) ακίνητη περιουσία ,αλλά και κινητή περιουσία (απο Ι.Χ μέχρι πολυτελή σκάφη μέχρι πίνακες
ζωγραφικής)..Απαιτείται διευκρίνηση  καθώς η επιβολή φόρου πολυτελείας στο περιουσιολόγιο του κάθε φορολογούμενου σημαίνει στην ουσία κατάργηση της ιδιοκτησίας,και δήμευση της περιουσίας του..
 
4) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ
ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 
Το ζητούμενο της ρύθμισης αυτής είναι να στέρξουν να τακτοποιήσουν τις εκρεμμότητές τους όσοι δυσκολεύονται στην αποπληρωμή των οφειλών και απο την αλλη  οι μπαταχτσηδες, που χρόνια τώρα ξέχασαν που βρίσκεται η εφορία η το ασφαλιστικό ταμείο, να βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη
τους…Αν προσέλθουν και αρχίσουν να αποπληρώνουν τι σημασία έχουν τα εισοδηματικά η περιουσιακά τους στοιχεία ?
 
5)ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΠΝΟΥ
 
Απο το 2010 αυξήθηκε υπέρμετρα η φορολογική επιβάρυνση στα καπνικά προιόντα (σε ένα πακέτο τσιγάρα ο φόρος είναι 80%-85% της λιανικής τιμής)..Ευκαιρία για τους καπνιστές να το κόψουν,αλλά όσοι αδυνατούν μάλλον θα πρέπει να πιάσουν δουλειά σε καπνοβιομηχανία για να καπνίζουν τζάμπα..Το πακέτο θα φτάσει τα 5 ευρώ..
 
6)ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ
 
Το εισόδημα πρέπει να φορολογείται ως καθαρό (αφαιρουμένων των δαπανών,ασφαλιστικών εισφορών κλπ)..Στο τέλος θα φορολογούμαστε -όπως ζητούν οι Τροικανοί-μόνο για τα έσοδα ,αλλά και με άμμεσο και έμμεσο τρόπο (ΦΠΑ)..Πρακτικά σημαίνει διπλή φορολόγηση…
 
7) ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 25% ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ
1.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ
 
Αν η κατάσχεση είναι άνω του 25% και μπορεί να φτάσει μέχρι το 50% τότε για κανένα οφειλέτη ο μισθός η η σύνταξη, που θα του απομένει για τη διαβίωση της οικογένειας του, δεν θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ..Αρα οδηγούνται στο ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης..Βέβαια οι καλοπληρωτές θα πουν..»Εμείς κορόιδα είμαστε ? «..
 
8)ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
 
Πρόκειται για το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων που θα ισχύσει απο το 2015 για όσους βγούν απο του χρόνου στη σύνταξη..Σημαίνει-αν δεχτούμε την απαίτηση αυτή των δανειστών-μείωση 20% στις κύριες συντάξεις(ήδη οι επικουρικές οδηγούνται σε βάθος λίγων χρόνων σε
ουσιαστική κατάργηση )..Αδικο μέτρο και σε σχέση με τις αποδοχές των τωρινών συνταξιούχων που αποχώρησαν απο την εργασία τους με  τα ίδια χρόνια προυπηρεσίας και αποδοχών..
 
9) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 
Στην ουσία μιλάμε για πλήρη κατεδάφιση του υφιστάμενου ασφαλιστικού συστήματος στη χώρα   μας , μιας και ο συνταξιούχος θα λαμβάνει σύνταξη με βάση τις εισφορές που κατέβαλε και χωρίς την αρωγή των Εργοδοτών και του Κράτους.Σήμερα η κρατική χρηματοδότηση είναι 10-11 δις ευρώ το χρόνο και συνεισφέρει στο 30% των συντάξεων που χορηγούνται..Αν αυτό εφαρμοστεί η ανώτερη σύνταξη πάει στα 1.000 ευρώ και η κατώτατη στα 360 ευρώ..Αρα η μισή Ελλάδα που ζει απο τις συντάξεις και θρέφει ολόκληρες οικογένειες θα βρεθεί στα τάρταρα..
 
10) ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΟΓΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ
ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ
 
Αυτό σημαίνει ότι οι 600.000 αγρότες αντι να καταβάλλουν κάθε χρόνο απο 700-1200 ευρώ εισφορές στο ταμείο τους θα κληθούν να πληρώνουν απο 2000-4000 ευρώ όπως πληρώνουν οι ασφαλισμένοι εμποροι ,επαγγελματοβιοτέχνες,αυτοκινητιστές κλπ..Ποιός αγρότης θα το άντεχε αυτό όταν ήδη οι μισοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έπαψαν να πληρώνουν ?
 
11) ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ
 
Δίκαιο μέτρο για τα χρόνια της δυσπραγίας που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμμένοι κλάδοι..Χαμηλές εισφορές (όπως θα πράξουν οι περισσότεροι) αλλά θα πρέπει να αναμένουν και σύνταξη-επιμίσθιο την ώρα της συνταξιοδότησης..
 
12) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΡΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΙΝ
 
ΑΠΟ ΤΟ 62 ΕΤΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
 
Στην περίπτωση αυτή -παρότι θίγει δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους ευγενών ταμείων, τραπεζων, δημοσιου,μητέρες με ανήλικα-η Κυβέρνηση είπε ναι υπο την προυπόθεση να ισχύσει απο το 2019 και με μεταβατικό διάστημα 3 ετών..Απο την Τρόικα ζητείται να ισχύσει απο το 2015..Δίκαιο μέτρο για να σταματήσουν πλέον 50αρηδες χαρτογιακάδες κυρίως του δημοσίου να επιβαρύνουν για δεκαετίες το ασφαλιστικό σύστημα και να απολαμβάνουν μια δεύτερη νιότη σε βάρος των κορόιδων που και σκληρότερα δουλεύουν (βλέπε αγρότες) και ζουν στην επαγγελματική ανασφάλεια (βλέπει έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες)
 
..Οι τελευταίοι και πολλοί άλλοι είναι φαίνεται παιδιά ενος κατώτερου θεού..Γιατί έτσι το θέλησαν οι κυβερνώντες .Με μόνο στόχο νάχουν σίγουρα ψηφαλάκια αλλά και για να ελέγχουν τη ροή του χρήματος, μέσω του κρατικού μηχανισμού ,μοιράζοντας παροχές…

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Μακεδονία είναι και ελληνική και σέξι

Στα πλαίσια της επιχείρησης Καλλο-κράτης, ενός φιλόδοξου project με στόχο την 'χαρτογράφηση' της ελληνικής ομορφιάς ανά περιφέρειες, έχουμε ήδη κάνει στάση σε Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησο, Πειραιά, Δυτική Ελλάδα, νησιά Ιονίου και σε δυτικά και βόρεια προάστια Αθηνών. Ώρα για τις 'βόρειες' να μας θαμπώσουν με τα κάλλη τους.

Από τραγουδίστριες τα πάμε άριστα

Το ξέρω ότι η Δέσποινα Βανδή είναι από την Καβάλα . Αλλά, ας είμαστε ειλικρινείς, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που την είδαμε με αυτό τον τρόπο.




Επίσης δεν ξεχνώ ότι η Μελίνα Ασλανίδου μεγάλωσε στην Παραλίμνη Γιαννιτσών (όταν επέστρεψε με την οικογένειά της από την Στουτγάρδη όπου μεγάλωσε). Αλλά και πάλι το σέξι δεν είναι καθόλου το δυνατό της σημείο.

Για αυτό, στα 'κιτάπια' μας, το μεγαλύτερο όνομα σε αυτή την κατηγορία είναι η γεννημένη στη Βέροια (για την ακρίβεια σε ένα χωριό λίγο έξω) Χριστίνα Κολέτσα. Εκεί που μεγάλωσε ως τα 16 της πριν την κάνει -κυριολεκτικά με ένα δισάκι στον ώμο- για την Θεσσαλονίκη. Ένα πραγματικά εξαίσιο δείγμα Μακεδονικής ομορφιάς.




Στην κατηγορία αυτή οφείλουμε επίσης να συμπεριλάβουμε την Μαρία Καρλάκη εκ Δράμας. Η οποία, ανά τακτά διαστήματα, μας έχει δώσει αρκετές χαρές.




Άντε και την Μαρία Ιωαννίδου η οποιά, παρόλο που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στο Κιλκίς.




Ενώ αυτή που δεν ήξερα καθόλου και βρήκα στο ψάξιμο είναι η Έφη Χατζή από την Καστορία με το ωραίο πλατύ χαμόγελο και το καλογυμνασμένο κορμί.




Από τηλεπαρουσιάστριες τα πάμε ακόμη καλύτερα

Αν μου έλεγαν να επιλέξω μόνο μια γυναίκα ως παράδειγμα Μακεδονικής ομορφιάς, αυτή θα ήταν η Φαίη Σκορδά. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάτι στο πρόσωπό της με παραπέμπει προς εκεί, στα ψηλά. Και ναι, δεν ντρέπομαι να παραδεχθώ ότι πολύ θα ήθελα να ήμουν παρών στο άδειο γήπεδο στίβου, κοντά στο πατρικό της στο Κιλκίς, όπου πήγαινε στα 18 της και έκανε μόνη της rollerblades. Απίστευτο κορμί.




Μάλλον θα βάζουν κάτι στο νερό στην συγκεκριμένη πόλη. Λογικό αν σκεφτείς ότι από το Κιλκίς προέρχεται και η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Η οποία σόρι, αλλά, προσωπικά, πολύ μου αρέσει. Τόσο πριν 20 χρόνια, που είχε πρωτοσκάσει μύτη, όσο και τώρα. Άλλωστε ψιλο-ίδια έχει παραμείνει.




Επίσης από την Μακεδονία (συγκεκριμένα την Αλεξάνδρα Ημαθίας) μας έρχεται και η Όλγα Λαφαζάνη. Η', αλλιώς, η Ελληνίδα με το ωραίοτερο και μεγαλύτερο φυσικό στήθος από την εποχή που η Βάνα Μπάρμπα αποφάσισε να φύγει από τα Γιάννενα για να αποφύγει το προξενιό με ένα χοντρό μεσήλικα.




Και αν θέλετε να χοντρύνουμε το παιχνίδι εντελώς, πετάμε στην εξίσωση και την Λάουρα Νάργες η οποία μπορεί να μεγάλωσε στη Γερμανία, αλλά κάθε καλοκαίρι ερχόταν να δει τον παππού τους στο Λιθότοπο Σερρών.




Στις ηθοποιούς και τα μοντέλα έχουμε σοβαρό πρόβλημα

Ή δεν υπάρχουν ή εγώ δεν κατάφερα να τις εντοπίσω. Για την ακρίβεια εντός της λίστας μόνο την Μάγδα Πένσου αισθάνομαι άνετα να συμπεριλάβω.

Εξίσου μεγάλο πρόβλημα έχουμε και στα μοντέλα, καθώς η μόνη που μας έχει προκύψει από αυτά τα μέρη η Άντζυ Καραντώνη που μεγάλωσε δίπλα στην λίμνη Κερκίνη. Εξαιρετικό μοντέλο πασαρέλας, με θητεία σε Ιταλία. Επίσης κορίτσι με μυαλό, καθώς αυτή την περίοδο τελειώνει τη σχολή εφαροσμένης πληροφορικής στο Ηράκλειο.




Ενώ εδώ μπαίνει και η εκ Σερρών Νάνα Ταπάσκου, πρώην Playmate και τραγουδίστρια, με ύψος 1,80, που ήρθε στην επικαιρότητα ξανά λόγω της συμμετοχής της στην Χρυσή Αυγή.
Η ωραιότερη όλων

Είναι μεγάλο κρίμα που η Παναγιώτα Τσακίρη, γέννημα θρέμμα Δράμας, μόνιμη πρωταθλήτρια διάθλου (αυτό που κάνεις σκι αντοχής και μετά σταματάς και πυροβολείς) και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους πρόσφατους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει κάνει περισσότερες φωτογραφήσεις. Γιατί πρόκειται με διαφορά για μια από τις ομορφότερες Ελληνίδες (επιπέδου Δούκισσας Νομικού, για να συννενοούμαστε) που έχουν σκάσει μύτη την τελευταία δεκαετία. Και μάλιστα με ποσοστό λίπους γύρω στο 7% και υπέροχα -ένεκα του σκληρού αθλήματος που κάνει- πόδια. Αψεγάδιαστη. Εξαίσια. Και εγκληματικά 'υποφωτισμένη'.




Ενώ, για την ιστορία, να αναφέρουμε πως από τη Μακεδονία (συγκεκριμένα τα Γρεβενά) είναι και η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Μορφούλα Ντόνα που είδαμε φέτος στο Dancing.




*Είναι δεδομένο ότι κάποιες 'αυτόχθονες' καλλονές μας έχουν ξεφύγει. Κάθε βοήθεια στο να κάνουμε την λίστα ακόμη πιο πλήρης, εννοείται πως είναι ευπρόσδεκτη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δύο συλλήψεις για φάρμακα «μαϊμού», αξίας 22.700 ευρώ, στη Βάρη

Μεγάλο αριθμό ψευδεπίγραφων φαρμάκων εντόπισε η αστυνομία χθες το πρωί στο σπίτι ενός 41χρονου και μιας 39χρονης στη Βάρη Αττικής.

Σε βάρος των δύο ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για νοθεία.

Αναλυτικότερα, στο σπίτι και σε αποθηκευτικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.051 συσκευασίες φαρμάκων, που περιείχαν 150.947 δισκία, φιαλίδια κ.λπ. από περίπου 67 διαφορετικά είδη φαρμάκων, υλικά συσκευασίας, καθώς και έντυπα υλικά.

Επιπλέον, βρέθηκαν τιμολόγια αγοράς, που προέρχονται από εταιρείες που δεν νομιμοποιούνται να πωλούν φάρμακα και μεγάλος αριθμός αποδείξεων αγοράς φαρμάκων, που προέρχεται από φαρμακεία του νομού Αττικής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ψευδεπίγραφα φάρμακα δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία που διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα και γνησιότητά τους, ενώ κάποια από τα φάρμακα προορίζονται μόνο για νοσοκομειακή χρήση και χορηγούνται αποκλειστικά σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Όπως θεωρείται, οι συλληφθέντες προέβαιναν στην εμπορία και διάθεση των φαρμάκων αυτών. Επιπλέον, ο χώρος, όπου βρέθηκαν τα φάρμακα, δεν είχε την προβλεπόμενη άδεια και ήταν ακατάλληλος για την φύλαξή τους, με αποτέλεσμα να υφίσταται κίνδυνος αλλοίωσης και επιμόλυνσης των φαρμάκων. Επίσης, πολλά σκευάσματα, που χρήζουν φύλαξης σε ψυγείο, βρέθηκαν εκτεθειμένα σε πάγκους της αποθήκης.

Όπως διαπιστώθηκε από τους υπαλλήλους του ΕΟΦ, πρόκειται για ψευδεπίγραφα φάρμακα, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την προέλευση, κατοχή, αποθήκευση και τον τρόπο διακίνησης τους, όπως δελτία αποστολής, ιατρικές συνταγές και τιμολόγια.Στο σύνολο των κατασχεθέντων περιλαμβάνεται και αριθμός φαρμάκων, για τα οποία έχει εκδοθεί απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών ή πραγματοποιείται έκτακτη εισαγωγή από τον Ε.Ο.Φ., λόγω της έλλειψής τους στην ελληνική αγορά. Όπως προέκυψε, η συνολική αξία των φαρμάκων, βάσει της ενδεικτικής λιανικής τιμής πώλησης, ανέρχεται περίπου στις 22.707 ευρώ, ενώ συνεχίζεται ο Έλεγχος Ποιότητας και Νομιμότητας από τον ΕΟΦ, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αξία των φαρμάκων, ο συνολικός αριθμός τους, καθώς και το είδος τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πέθανε πάνω στη σκηνή ο Ιταλός τραγουδιστής Pino Mango

Ο Ιταλός τραγουδιστής Pino Mango, ο ερμηνευτής του Mediterraneo, πέθανε χθες βράδυ εξαιτίας καρδιακής προσβολής, κατά την διάρκεια συναυλίας του στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα της Κάτω Ιταλίας.

Ο τραγουδιστής ζήτησε συγγνώμη από το κοινό του, σταμάτησε να τραγουδά και μετά από λίγο η καρδιά του έπαψε να χτυπά. Ήταν εξήντα ετών και πρόσφατα είχε γιορτάσει και τριάντα χρόνια καλλιτεχνιών επιτυχιών.

Στα πιο γνωστά του τραγούδια συγκαταλέγεται το Bella d'Estate (τους στίχους του οποίου είχε γράψει με τον Λούτσιο Ντάλλα, το Sirtaki, του 1990 -το οποίο έδωσε τον τίτλο και στο δίσκο που το περιείχε- αλλά και τα κομμάτια Oro, Bella d' Estate, Nella mia città, Lei verrà.

H Eλευθερία Αρβανιτάκη διασκεύασε, επίσης, το τραγούδι του Come Μοnna Lisa, επιλέγοντας, ως νέο τίτλο, το Μην ορκίζεσαι.

Χιλιάδες θαυμαστές του Ιταλού τραγουδιστή, εκφράζουν την θλίψη τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ιδιαίτερες αναφορές στην «μεσογειακή ψυχή» του Pino Mango, και στην μεγάλη αδυναμία του στην ζωή και τους ανθρώπους της Νότιας Ιταλίας, απ΄ όπου και καταγόταν.

Στην μακρά του και αξιόλογη καριέρα, ο Mango έγραψε και στίχους για τραγούδια των Aντρέα Μποτσέλλι, Μια Μαρτίνι και Πάττι Πράβο.

               


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - Τεχνική παράταση του μνημονίου για δύο μήνες αποφάσισε το Eurogroup

Αδυναμία να υπάρξει ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2014, διαπίστωσε το Eurοgroup και ως εκ τούτου προσανατολίζεται σε παράταση του υφιστάμενου μνημονίου για τουλάχιστον δύο μήνες, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ, η τρέχουσα αξιολόγηση δεν μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους και σε αυτό το πλαίσιο θα χρειαστεί να συνεχιστεί το 2015, προσθέτοντας ότι το "Eurogroup θα είναι ευνοϊκά διακείμενο σε ένα αίτημα της Ελλάδας για τεχνική παράταση δύο μηνών του υφιστάμενου προγράμματος του EFSF".

Μετά και την απόφαση του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση έχει προθεσμία έως το τέλος Φεβρουαρίου ώστε να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα αλλά και να ψηφίσει τα νέα μέτρα που έχει ζητήσει η τρόικα.

Σε αυτό το πλαίσιο η τρόικα αύριο θα αποστείλει στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, επιστολή στην οποία θα περιγράφει όλες τις εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης, αλλά και τις δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει ώστε να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των ελεγκτών για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση.

Αφού ο υπουργός Οικονομικών παραλάβει την επιστολή της τρόικας, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει αίτημα στο Eurogroup, για δίμηνη παράταση του υφιστάμενου μνημονίου, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και τα κοινοβούλια των Ευρωπαϊκών κρατών.

Η ανακοίνωση του Eurogroup

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εurogroup, έχει ως εξής:
«Το Eurogroup καλωσορίζει τις πρόσφατες θετικές μακροοικονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Οι βελτιωμένες αναπτυξιακές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν την αξιοσημείωτη προσαρμογή που έχουν αναλάβει οι Έλληνες πολίτες και αρχές. Το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής αρχίζει να αποδίδει καρπούς και αποδυκνέται ότι είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στην επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Καλωσορίζουμε επίσης την πρόοδο από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να επιλυθούν τα εκκρεμή ζητήματα για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης, όπως πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ωστόσο, λαμβάνουμε υπόψη ότι, παρά την πρόσφατη πρόοδο η τρέχουσα επανεξέταση δεν μπορεί πλέον να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Ως εκ τούτου, η παρούσα επανεξέταση θα πρέπει να συνεχιστεί και στις αρχές του 2015, έως ότου επιτευχθεί η συμφωνία και έχουν καλυφθεί όλα τα προαπαιτούμενα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση των 1,8 δισ. ευρώ που είναι το υπόλοιπο του τρέχοντος προγράμματος του EFSF.
Ως εκ τούτου, το Eurogroup θα διάκειται ευνοϊκά σε ένα αίτημα από την Ελλάδα για την τεχνική παράταση δύο μηνών του τρέχοντος προγράμματος του EFSF. Το Eurogroup ζήτησε από τα θεσμικά όργανα να προετοιμάσει μια έκθεση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών της τρέχουσας αναθεώρησης και έδωσε εντολή στην ομάδα εργασίας (EWG) να αναφέρει στα κράτη μέλη, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες, με στόχο να καταλήξουμε σε τελική απόφαση σχετικά με την παράταση της τρέχουσας συμφωνίας EFSF Master Financial Facility Agreement από το Δ.Σ. του EFSF μέχρι το τέλος του έτους.
Επιπλέον, πληροφορούμαστε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι θα ήταν φρόνιμο να παραταθεί η περίοδος διάθεσης των ομολόγων του EFSF στο «μαξιλάρι» του ΤΧΣ έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015, σε συνδυασμό με την παράταση του προγράμματος του EFSF. Το Eurogroup βλέπει θετικά μία τέτοια παράταση. Κατόπιν αιτήματος από την Ελλάδα, το EFSF μπορεί να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ρυθμίσεις έως το τέλος του έτους.
Το Eurogroup προτρέπει τις ελληνικές αρχές να διασφαλίσουν μια ταχεία και πλήρη εφαρμογή του συνόλου των μεταρρυθμιστικών μέτρων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πέμπτης αναθεώρησης. Αυτές οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν κλειδί για την ομαλή λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλουν στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημόσιων οικονομικών, έτσι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι του προγράμματος.
Τα κράτη μέλη του ευρώ παραμένουν θετικά διακείμενα προς την χορήγηση στην Ελλάδα μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής του ESM (ECCL), εάν η Ελλάδα το αιτηθεί αυτό και με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των μεταρρυθμιστικών μέτρων που εξακολουθούν να εκκρεμούν στο πλαίσιο της τρέχουσας αναθεώρησης, τη συνεχιζόμενη συμμετοχή του ΔΝΤ και την ολοκλήρωση των σχετικών εθνικών και ευρωπαϊκών διαδικασιών.»
Ικανοποίηση σε Ελλάδα

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ανέφεραν ότι “το αίτημα της Ελλάδας για τεχνική παράταση του προγράμματος διάρκειας δύο μηνών, έγινε δεκτό”.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι “τα μέλη του Eurogroup αναγνώρισαν σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την πέμπτη αξιολόγηση και τονίζουν ότι είναι θετικά διακείμενοι στο αίτημα της χώρας για την προληπτική γραμμή πίστωσης όταν αυτό κατατεθεί”.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη “τα μέλη του Eurogroup προέβησαν σε εγκωμιαστικά σχόλια για την προσπάθεια της Ελλάδας με αναφορές στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας”.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup ανέφεραν ότι «το αίτημα της Ελλάδας για τεχνική παράταση του προγράμματος διάρκειας δύο μηνών, έγινε δεκτό».

Χαρδούβελης: Είμαι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει απεμπλοκή

Την ικανοποίησή του για την απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και για το δίμηνο περιθώριο που δόθηκε στην Ελλάδα προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση, εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είμαι ικανοποιημένος γιατί υπάρχει απεμπλοκή και έχουμε δύο πρόσθετους μήνες περιθώριο (ως το τέλος Φεβρουαρίου), για να κλείσει η αξιολόγηση. Κάτι το οποίο μπορεί να γίνει χωρίς άγχος και με σωστή ανάλυση», δήλωσε ο Γκ. Χαρδούβελης.

Καλά πληροφορημένες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι η Ελλάδα θα υποβάλλει αύριο στο Eurogroup, το επίσημο αίτημά της για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, καθώς και το αίτημα για την υπαγωγή της Ελλάδας στην προληπτική πιστωτική γραμμή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ECCL). Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι οι λεπτομέρειες που θα διέπουν το ECCL και ο ρόλος που θα διαδραματίσει το ΔΝΤ, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της τρόικας, κατά τη διάρκεια της δίμηνης παράτασης.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η τρόικα θα συντάξει αύριο μια ενδιάμεση έκθεση στην οποία θα καταγράφονται οι τομείς στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Όπως εξήγησαν οι κυβερνητικές πηγές, η έκθεση αυτή είναι απαραίτητη για τυπικούς λόγους, προκειμένου τα κοινοβούλια ορισμένων χωρών να μπορέσουν να επικυρώσουν την «τεχνική παράταση» του ελληνικού προγράμματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παράταση του ελληνικού προγράμματος ήταν αναγκαία για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να εκταμιευθούν τα 1,8 δισ. ευρώ που απομένουν από το ευρωπαϊκό σκέλος του προγράμματος. Όπως δήλωναν οι ίδιες πηγές, η ελληνική πλευρά κατάφερε να πείσει τους εταίρους της να πάρει δίμηνη «τεχνική παράταση», παρά το γεγονός ότι στο Eurogroup «υπήρχε κλίμα για εξάμηνη παράταση».

Ικανοποίηση Μοσκοβισί- πρόθεση για επίσκεψη στην Αθήνα

Την ικανοποίησή του για την «καταρχήν συμφωνία» μιας «δίμηνης τεχνικής παράτασης του ελληνικού προγράμματος», εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη λήξη του Eurogroup.

O Γάλλος επίτροπος δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική προσαρμογή στις πλέον αντίξοες συνθήκες και επανέλαβε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει τη χώρα. Ο Π. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας μειώθηκε από το 15% του ΑΕΠ το 2009 σε 1,6% του ΑΕΠ το 2014 και τον επόμενο χρόνο ο προϋπολογισμός αναμένεται να είναι ισοσκελισμένος. Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι η Ελλάδα επέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο το 2015 θα είναι το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη, μετά τη Γερμανία. «Η Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες της Ελλάδας» δήλωσε στη συνέχεια ο Π. Μοσκοβισί, «όμως η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της τρόικας με τις ελληνικές αρχές, ο επίτροπος Οικονομίας τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες οι συζητήσεις ήταν εντατικές, ότι η προσέγγιση της Επιτροπής ήταν «εποικοδομητική, ανοιχτή και αποφασιστική», αλλά η αξιολόγηση δεν ήταν δυνατό να κλείσει τις προσεχείς ημέρες.

«Από τη μία υπήρχε σαφής πρόοδος σε πολλούς τομείς. Από την άλλη η πρόοδος δεν ήταν τόσο ταχεία όσο θα ήλπιζε κάποιος, ή όσο θα έπρεπε να ήταν για να κλείσει η αξιολόγηση τις προσεχείς ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μοσκοβισί. «Γι’ αυτό συμφωνήθηκε επί της αρχής, έως ότου επικυρωθεί από τα κράτη-μέλη, η τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος για δύο μήνες. Χαιρετίζω αυτήν την απόφαση που θεωρώ ότι είναι η πιο συνετή που θα μπορούσε να υπάρξει» δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος.

Τέλος, επανέλαβε την πρόθεσή του να επισκεφθεί πολύ σύντομα την Αθήνα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό θα γίνει πριν ή μετά τα Χριστούγεννα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!