EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κατάσχεση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν έκαναν την εμφάνισή τους δύο δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι υποστήριξαν ότι έχουν διαταγή πληρωμής, που είχε να κάνει με παλιότερη οφειλή του δήμου προς ιδιώτη, αξίωσαν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία της δημοτικής αρχής.

Οι δικαστικοί επιμελητές, αφού επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κατασχέσουν έπιπλα και χρήματα από το ταμείο του δήμου, κατευθύνθηκαν τελικώς στον όρχο του δήμου στην περιοχή του Φοίνικα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, απ” όπου προχώρησαν στην κατάσχεση πέντε οχημάτων και τριών μηχανημάτων.

Όπως έγινε γνωστό, το ύψος της οφειλής ανέρχεται σε 49.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Χασδάι Καπόν, η σημερινή διοίκηση αμφισβητεί για διάφορους λόγους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συντάξεις: Ποιοι γλιτώνουν 2 ως 12 χρόνια εργασίας

Ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων και τη θεμελίωση της κατώτατης σύνταξης φέρνει το νέο ασφαλιστικό, με τις σαρωτικές αλλαγές που πρόκειται να νομοθετηθούν και αναμένεται να ισχύσουν από την 1/1/2015.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αλλαγές σύμφωνα με την ελληνική πρόταση που δόθηκε στην τρόικα κινούνται σε τρία επίπεδα:

1. Στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης όπου προτείνεται η αύξησή τους κατά 2+2 έτη για όσους έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα. Η μεταβολή αυτή θα ανεβάσει στην πραγματικότητα τα όρια ηλικίας για σύνταξη από 2 έως και 12 έτη.

2. Στον υπολογισμό των συντάξεων, όπου ξεκινά από το 2015 το νέο σύστημα και η αναλογική -βάσει εισφορών- σύνταξη.

3. Στο χρόνο ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη, όπου πλέον από το 2015 και μετά θα απαιτούνται 20 έτη και μία μέρα (αντί 15 έτη σήμερα) για να θεμελιώσουν οι ασφαλισμένοι πλήρες δικαίωμα λαμβάνοντας το πλήρες κατώτατο ποσό, δηλαδή τμήμα της βασικής σύνταξης των 360 ευρώ + το ποσό βάσει των εισφορών τους. Με λιγότερα από 20 έτη θα παίρνουν μόνο τη σύνταξη που αντιστοιχεί στις εισφορές τους.

Το ελληνικό σχέδιο προβλέπει μεταβατική περίοδο για την εφαρμογή των αλλαγών ώστε:

• Η αύξηση στα όρια ηλικίας να μην επηρεάσει όσους είναι κοντά στην έξοδο και πιάνουν την ηλικία αποχώρησης έως το 2018.

• Η αύξηση του χρόνου ασφάλισης να ισχύσει μόνο για όσους είναι σήμερα από 40 ετών και κάτω (γεννηθέντες μετά το 1975).

Αντίθετα, ο υπολογισμός σύνταξης θα ισχύσει κανονικά και θα πιάσει όσους θεμελιώνουν δικαίωμα και αποχωρούν από το 2015.

Η τρόικα όμως θέλει και την αύξηση του χρόνου ασφάλισης αλλά και τις αλλαγές στα όρια ηλικίας να έρθουν άμεσα από το 2015 και να αφορούν όλους τους ασφαλισμένους.

Κλειδί η ηλικία εξόδου πριν και μετά το 2018

• Οι αλλαγές στα όρια ηλικίας δεν θα επηρεάσουν όσους έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα ως το 2012, δηλαδή έχουν συμπληρώσει ή συμπληρώνουν με πλασματικά έτη τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως το 2012, και πιάνουν την ηλικία εξόδου μέχρι το 2018. Κλειδί λοιπόν είναι η ηλικία που θα πρέπει να συμπληρώνεται ως το 2018 για να αποφύγουν την αύξηση του ορίου ηλικίας από 2 έως και 12 έτη.

• Αντίθετα, οι ασφαλισμένοι που έχουν κατοχυρώσει ή θα κατοχυρώσουν με πλασματικά έτη (σ.σ.: όσο ακόμη είναι σε ισχύ οι αναγνωρίσεις) τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως το 2012 αλλά συμπληρώνουν την ηλικία εξόδου μετά την 1/1/2019 θα επιβαρυνθούν κατά περίπτωση με αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έως και 12 έτη.
Για παράδειγμα:

• Ασφαλισμένη που συμπληρώνει το 50ό έτος το 2019 και είχε ως το 2012 5.500 ημέρες με ανήλικο παιδί, θα φορτωθεί 2 έτη και για να βγει με μειωμένη σύνταξη θα πρέπει να γίνει 52 ετών. Αν συμπληρώνει τα 50 το 2020, θα περιμένει ως τα 54 για να βγει στη σύνταξη, ενώ αν κλείνει τα 50 το 2021, θα βγει με μειωμένη στα 62!

Πιο αναλυτικά:

Δημόσιο

Κλειδώνουν το δικαίωμα για σύνταξη από τα 50 ως τα 61 έτη όλοι όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα και έχουν συμπληρώσει τα 25 έτη ( ή τα 20 εάν είναι τρίτεκνοι) το 2012

Δεν χάνουν χρήματα από τη σύνταξή τους όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα και συμπλήρωσαν τα έτη ασφάλισης (25 ή 20) μέσα στο 2013 και το 2014. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους.

Δεν θα επηρεαστούν καθόλου από τις αλλαγές όσοι εργαζόμενοι του Δημοσίου έχουν προσληφθεί πριν το 1982. Οι συγκεκριμένοι, μπορούν να βγουν ανεξαρτήτως ορίου σε πλήρη σύνταξη με 35ετία.

ΙΚΑ

Στο ΙΚΑ δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν συμπληρώσει τα έτη ασφάλισης το 2012 και φέτος συμπληρώνουν και το ηλικιακό όριο για σύνταξη.
Όσοι φέτος συμπληρώνουν το ηλικιακό όριο αλλά τους λείπουν έτη ασφάλισης θα πρέπει να τα αναπληρώσουν με πλασματικά ως το 2012 για να έχουν και τα όρια ηλικίας που ίσχυαν τότε.

ΔΕΚΟ και Τράπεζες

Γλιτώνουν τις αλλαγές όσοι φέτος συμπληρώσουν το ηλικιακό όριο και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ως το τέλος του 2012.

Καμία αλλαγή και για όσους έχουν προσληφθεί πριν το 1982 που θα πάρουν πλήρη σύνταξη με 35 έτη ανεξάρτητα από το όριο ηλικίας.

Γυναίκες που συμπλήρωσαν 25ετια το 2012 με παιδί βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη σε ηλικίες από 50 ως 55 έτη, ενώ όσοι συμπληρώσουν τα 50 ή τα 53 έτη μετά το 2015 μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα για να γλιτώσουν τις αλλαγές.

ΟΑΕΕ-ΕΤΑΑ

Στον ΟΑΕΕ δεν επηρεάζονται όσοι συμπλήρωσαν τα 35 έτη το 2012 και μέσα στο 2014 συμπληρώνουν και το 60 έτος της ηλικίας τους

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι παράγοντες που θα καθορίσουν τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Τρεις παράγοντες εμφανίζονται να είναι αυτοί που θα καθορίσουν το μέγεθος των αποδοχών που θα λαμβάνει κάθε δημόσιος υπάλληλος μετά την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου.

Πάγια πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήταν ο μισθός των δημοσίων υπαλλήλων να συνδέεται με την περιγραφή της θέσεις εργασίας, τα προσόντα του και την απόδοσή του. Οι κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση ενισχύονται καθώς σε συναντήσεις που είχε με την ελληνική κλιμάκιο τεχνικής βοήθειας της τρόικας και πιο συγκεκριμένα με επικεφαλής στέλεχος του ΔΝΤ, στη διάρκεια πρόσφατων συζητησεων, τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρξει περιγραφή των θέσεως εργασίας (job description), από την οποία να προκύπτουν οι αμοιβές του προσωπικού. Προοπτική που αναμένεται να εστιάσει στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Στις ίδιες συναντήσεις υπογραμμίσθηκε πως το ενδεδειγμένο μισθολόγιο θα πρέπει να ξεπερνά τις υφιστάμενες στρεβλώσεις, να δίνει κίνητρα στο προσωπικό και να μεριμνά για τους έχοντες θέση ευθύνης.

Πάντως, η τεχνική βοήθεια της τρόικα φάνηκε να αναγνωρίζει πως το εγχείρημα της περιγραφής των θέσεων εργασίας θα απαιτήσει χρόνο και δεν θα είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί εντός του 2015. Να σημειωθεί ότι εμπειρογνώμονες της δημόσιας διοίκησης, εκτιμούν ότι η πλήρης σύνδεση των τριών παραπάνω παραγόντων με τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, απαιτεί μια μελέτη της οποίας η διάρκεια υπολογίζεται κοντά στα δύο έτη. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι οι προσαρμογές θα είναι σταδιακές.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κύμα φυγής στο δημόσιο για σύνταξη και εφάπαξ

Πάνω από 21.000 υπάλληλοι θα βγουν σε σύνταξη μέχρι το τέλος του χρόνου. Κύμα φυγής καταγράφεται στο δημόσιο λόγω των αλλαγών που έρχονται στο ασφαλιστικό.

Ο μεγάλος φόβος για τις αλλαγές στον υπολογισμό των συντάξεων που θα φέρει μειώσεις, αλλά και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό που θα επιφέρουν αυξήσεις στα όρια ηλικίας κυρίως για τις γυναίκες κάνει τους υπαλλήλους να φεύγουν κατά χιλιάδες ακόμη και με πρόωρη σύνταξη πριν τα 50 έτη εκμεταλλευόμενοι τα παραθυράκια του νόμου.

Αν και το ρεκόρ φυγής καταγράφηκε το 2010 φέτος αναμένεται να υπάρξει και νέο ρεκόρ αποχωρήσεων. Ενώ το 2013 καταγράφηκαν λίγο περισσότερες από 17.000 αποχωρήσεις για φέτος οι αποχωρήσεις αναμένεται να είναι περίπου 21.500.

Οι μεγάλοι φόβοι είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας που για τις γυναίκες σημαίνουν ως και 12 έτη παραπάνω στην εργασία, αλλά και οι περικοπές στο εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις που αναμένεται να φτάσουν ακόμη και στο 30%.

"Συνωστισμός"

Είναι ενδεικτικό ότι μέσα στον Δεκέμβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, αναμένονται 1.500 οριστικές αιτήσεις παραίτησης από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι είχαν ήδη κάνει την πρώτη αίτηση πριν ένα μήνα και παρότι είχαν το δικαίωμα να υπαναχωρήσουν, εντούτοις, θα προχωρήσουν σε οριστική παραίτηση.
Είναι ενδεικτικό μάλιστα ότι στο Γενικό Λογιστήριο καταφθάνουν από ορισμένες υπηρεσίες αιτήσεις γυναικών για αποχώρηση με αναστολή σύνταξης σε ηλικίες ακόμη και 49 ετών! Σε αυτές τις περιπτώσεις οι ασφαλισμένες κλειδώνουν τη σύνταξη με τα σημερινά δεδομένα, αλλά θα αρχίσουν να πληρώνονται όταν θα πιάσουν και το όριο ηλικίας.
Οι γυναίκες λοιπόν που πιάνουν το όριο ηλικίας των 50 ετών μέσα στο 2015 και έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για σύνταξη με ανήλικο τέκνο, επιλέγουν, όπως ανέφεραν στον "Ε.Τ." αρμόδιοι παράγοντες, να κάνουν αίτηση για σύνταξη με αναστολή στα 49 ώστε να είναι απολύτως διασφαλισμένες έναντι οποιασδήποτε αλλαγής στο ασφαλιστικό, αφού η σύνταξή τους θα υπολογιστεί με όσα ισχύουν σήμερα και όχι με βάση τα όσα σχεδιάζονται να εφαρμοστούν μετά το 2015.

Ο μεγάλος φόβος των δημοσίων υπαλλήλων είναι τυχόν κατάργηση του ευνοϊκού τρόπου υπολογισμού της σύνταξης που ισχύει για όσους έχουν θεμελιωμένο δικαίωμα και όσον αφορά στις γυναίκες, η πιθανότητα να θιγούν από την επικείμενη αύξηση στα όρια ηλικίας για τις πρόωρες συντάξεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποζημίωση 133.415 ευρώ σε φίλαθλο που ακρωτηριάστηκε

Γενναία αποζημίωση θα καταλάβει το ελληνικό Δημόσιο σε φίλαθλο που έχασε κομμάτια από τα δάχτυλα του δεξιού του χεριού κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε αγώνα μπάσκετ στο ΜΕΤΣ

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε εφετειακή απόφαση η οποία υποχρεώνει το Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει το ποσό των 133.415 ευρώ σε φίλαθλο που έχασε κομμάτια από δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού του από την έκρηξη κροτίδας κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έγιναν πριν την έναρξη αγώνα μπάσκετ ανδρών στο κλειστό γυμναστήριο ΜΕΤΣ.

Ειδικότερα, τα επεισόδια έγιναν τον Μάρτιο του 2007 στο γυμναστήριο ΜΕΤΣ πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ μεταξύ των ομάδων του Παγκρατίου και του Περιστερίου.

Κατά τη διάρκεια εισόδου των φιλάθλων του Περιστερίου στο γήπεδο και πηγαίνοντας προς στις κερκίδες, δέχθηκαν απρόκλητα επίθεση από 50 περίπου φιλάθλους της ομάδας του Παγκρατίου, οι οποίοι ήταν ήδη μέσα στο γήπεδο.


Οι φίλαθλοι του Περιστερίου εκτόξευσαν εναντίον των οπαδών της αντίπαλης ομάδας πέτρες, πλαστικά μπουκάλια νερού, βίδες, αναπτήρες, κέρματα, καθώς και μία κροτίδα. Την κροτίδα ένας από τους φιλάθλους την "απέκρουσε" με το δεξί του χέρι αλλά εκείνη την στιγμή η κροτίδα εξερράγη και ακρωτηρίασε τμήμα των δύο δακτύλων του (μέσου και δείκτη) του δεξιού χεριού.

Ο φίλαθλος διεκομίσθη στο νοσοκομείο και εισήχθη στο χειρουργείο, ενώ στο μεταξύ τα κομμάτια των δύο δακτύλων που βρέθηκαν στο δάπεδο του γηπέδου μετά τη λήξη του αγώνα, οι αστυνομικοί τα πήγαν στο νοσοκομείο.

Μετά τη χειρουργική επέμβαση ο φίλαθλος παρέμεινε για λίγες μέρες στο νοσοκομείο και στην συνέχεια έλαβε εξιτήριο, αλλά λόγω της επιδείνωσης της κατάστασής του επανεισήχθη στο ίδιο νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά, οπότε και υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Κατόπιν αυτών τα δύο δάχτυλα του δεξιού χεριού (μέσου και δείκτη) ακρωτηριάστηκαν, "νέκρωσε" ο αντίχειρας και υπέστη κάταγμα όλη η παλάμη και τα υπόλοιπα δάχτυλα, ενώ ήταν αναρίθμητα τα ράμματα στο χέρι.

Απόφαση σταθμός από το ΣτΕ

Το ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον Χαράλαμπο Κομνηνό στην απόφασή του αναφέρει ότι "η παράλειψη επεμβάσεως των αστυνομικών με σκοπό τη λήψη προστατευτικών μέτρων υπέρ των πολιτών και των περιουσιών τους πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη αθλητικών συναντήσεων, τόσο εντός όσο και εκτός των αγωνιστικών χώρων, συνιστά παράλειψη διοικητικών οργάνων για την οποία το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση".

Σύμφωνα με τις αποφάσεις όλων των βαθμών (Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο, αλλά και ΣτΕ) η ΕΛΑΣ "εκτέλεσε πλημμελώς τα καθήκοντά της όσον αφορά τόσο τη διατήρηση της ευταξίας όσο και την επίτευξη ομαλής και κυρίως ασφαλούς προσέλευσης των φιλάθλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις και η πλημμέλεια αυτή στοιχειοθετεί ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου προς αποζημίωσή του", ενώ τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. "δεν ήσαν τα αναγκαία και πάντως δεν ήταν αποτελεσματικά, άλλως τα αστυνομικά όργανα εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, αφού και η τάξη διασαλεύτηκε εντός του αθλητικού χώρου και η ασφάλεια των φιλάθλων δεν επιτεύχθηκε".

Ακόμη αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ ότι "τα αστυνομικά όργανα δεν έκαναν κανένα έλεγχο στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του αγώνα, καθώς και κατά την προσέλευση των φιλάθλων, όπως σωματικό έλεγχο των εισερχομένων, ώστε να αποτρέψουν τέτοιας εκτάσεως επεισόδια εντός του γηπέδου".

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι το Δημόσιο ισχυρίστηκε ότι "είναι πρακτικά αδύνατη η εκ των προτέρων ανεύρεση απαγορευμένων αντικειμένων, καθόσον οι ενδιαφερόμενοι χρησιμοποιούν διάφορα τεχνάσματα, είναι δε κοινώς γνωστό ότι κροτίδες, πέτρες και άλλα μεταφέρονται και κρύβονται επιμελώς, ημέρες πριν την αθλητική συνάντηση".

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο απολογισμός των επεισοδίων: Τα επίμαχα βίντεο και η απάντηση της Αστυνομίας

Η χθεσινή πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μεσούσης της απεργίας πείνας του φίλου του Νίκου Ρωμανού, εξελίχθηκε σε πεδίο μάχης. Η στάση της Αστυνομίας ωστόσο δημιουργεί κάποια ερωτηματικά: Αφ'ενός για την σκοπιμότητα της εντολής να μπουν οι αστυνομικές δυνάμες στα Εξάρχεια την ώρα που τελείωνε η πορεία, εφόσον ήταν σίγουρο πως θα πυροδοτούσε εντάσεις. Αφετέρου, για το βίντεο στο οποίο απεικονίζονται δύο αστυνομικοί να βάζουν σε μία τσάντα μία μολότοφ και για τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι προσαγωγές. Την ίδια στιγμή, ο πρωτοφανής αριθμός των μυστικών αστυνομικών αυξάνει τη σύγχυση και πυροδοτεί θεωρίες συνωμοσίας.

6 Δεκεμβρίου, ώρα 20.40

Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ έχουν συγκεντρωθεί στη γωνία Πατησίων και Στουρνάρη, όπου έχουν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικοί δεν αφήνουν κανέναν να ανέβει την οδό Στουρνάρη, ακόμα και όταν τους δείχνουμε τις δημοσιογραφικές μας ταυτότητες. Αφήνουν όμως 30 αστυνομικούς με πολιτικά.

Ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Νικολαϊδης διαμαρτύρεται: «Είναι ντροπή αυτό που κάνετε», λέει στους αστυνομικούς. Και συλλαμβάνεται. Θα αφεθεί ελεύθερος μετά από παρέμβαση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ.

10 λεπτά αργότερα, 200 περίπου μαυροφορεμένοι με κουκούλες εμφανίζονται στην Πατησίων. Οι δημοσιογράφοι απομακρύνται φοβούμενοι μην βρεθούν στη μέση μιας νέας σύγκρουσης αστυνομικών και διαδηλωτών. Λάθος συναγερμός. Οι μαυροφορεμένοι είναι και αυτοί αστυνομικοί. Θα παραταχθούν στη γωνία της οδού Σολωμού.




Ο αριθμός των αστυνομικών της ασφάλειας που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν πρωτοφανής και καταγράφηκε από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ.

Σάλος με το επίμαχο βίντεο

Στη Θεσσαλονίκη γυρίστηκε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το επίμαχο βίντεο που δείχνει άνδρες των ΜΑΤ να βάζουν σε τσάντα συλληφθέντα μολότοφ και να κλείνουν το φερμουάρ. Το βίντεο έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για το ρόλο των συγκεκριμένων αστυνομικών και για το κατά πόσο επιχείρησαν να «φορτώσουν» σε νεαρό μολότοφ που δεν κατείχε ο ίδιος.





Από την πλευρά της η Αστυνομία απαντά στη HuffingtonPost Greece «στη Θεσσαλονίκη έγιναν 17 συλλήψεις. Κανείς, ωστόσο, από τους συλληφθέντες δεν κατηγορείται για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Άρα, δεν υπάρχει περίπτωση να φόρτωσαν οι αστυνομικοί σε κάποιον τις μολότοφ. Η διαδικασία που ακολουθείται κατά τα άλλα στα επεισόδια είναι οι αστυνομικοί να βάζουν σε κούτες και να στέλνουν για εργαστηριακή εξέταση υλικό που έχει εγκαταλειφθεί στο δρόμο». Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση δεν επρόκειτο για κούτα. Όσο για το βίντεο του reuters που δείχνει αστυνομικό να ξυλοκοπά συλληφθέντα στην Αθήνα, αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να διαταχθεί ΕΔΕ προκειμένου να βρεθεί ο αστυνομικός που φέρεται ως «πρωταγωνιστής».



Στην Αθήνα τουλάχιστον η πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, αν και οδήγησε σε σφοδρές συγκρούσεις, δεν άφησε πίσω της εκτεταμένες υλικές ζημιές. Το Σύνταγμα έμεινε αλώβητο, καθώς οι διαδηλωτές είχαν αποφασίσει να μην γίνει τίποτα που θα έθετε σε κίνδυνο τους Σύριους πρόσφυγες. Περιορισμένες καταστροφές έγιναν στην Πανεπιστημίου, κυρίως σε διαφημιστικές πινακίδες στάσεων λεωφορείων. Στα Εξάρχεια, οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν. Με πολλούς τραυματίες.

travmaties

Στις 8 το βράδυ και ενώ η πορεία αποσυρόταν προς τα Εξάρχεια, δύο Αύρες και δεκάδες αστυνομικοί της ομάδας Δέλτα άρχισαν να κατεβαίνουν την Ακαδημίας. Οι διαδηλωτές απάντησαν με γλάστρες και μολότοφ από τα μπαλκόνια.

«Το σχέδιο είχε ως εξής: Είχαν ανοίξει τις πόρτες των πολυκατοικιών. Έβαλαν πέτρες στις πόρτες εισόδου για να μην κλείνουν. Έμπαινε όποιος ήθελε και ανέβαινε στις ταράτσες. Μιλάμε για εκατοντάδες άτομα. Πολλές από αυτές τις ταράτσες συγκοινωνούν μεταξύ τους. Εκεί άρχισαν να σπάνε μάρμαρα, να φτιάχνουν μολότοφ και να τα εκτοξεύουν κάτω. Οι άνδρες της ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ δεν ήξεραν πώς να καλυφθούν. Κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την πλατεία γιατί σίγουρα θα είχαμε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο», λέει στην HuffingtonPost Greece στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ερώτηση γιατί τα ΜΑΤ κινήθηκαν προς τα Εξάρχεια αφού γνωρίζαν εκ των προτέρων πως μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε εντάσεις, οι αστυνομικοί απαντούν πως υπήρχαν καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής.

Μόνο στην Αθήνα έγιναν 296 προσαγωγές, από τις οποίες οι 46 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και μία δημοσιογράφος της Αυγής, που συνελήφθη δίπλα σχεδόν από τα γραφεία της εφημερίδας.

arrests athens

Ένωση Φωτορεπόρτερ: Συστηματική η παρενόχληση από την αστυνομία

Η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

«Χθες το πρωί, 6-12-2014, στα Εξάρχεια, πέντε φωτορεπόρτερ απειλήθηκαν φραστικά από άντρες ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τους είπαν : Σήμερα θα φάτε καλά. Ο Πρόεδρος της ΕΦΕ, Μάριος Λώλος, επικοινώνησε αμέσως με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ όπου τον διαβεβαίωσαν ότι κανένας φωτορεπόρτερ δεν θα παρενοχλείτο κατά την άσκηση του επαγγέλματός του. Το ίδιο βράδυ, ο συνάδελφος Γιώργος Νικολαΐδης προσήχθη αναίτια στη ΓΑΔΑ ενόσω κάλυπτε φωτογραφικά τα γεγονότα στα Εξάρχεια. Μετά την αδυναμία του αρχηγού της ΓΑΔΑ, στις 15-11-2014, να επιβάλει την εντολή του προς τις μονάδες ΥΑΤ και ΥΜΕΤ για να μη βιαιοπραγούν σε βάρος φωτορεπόρτερ, διαπιστώνεται εν τοις πράγμασι αδυναμία και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ να προστατεύσει συναδέλφους από την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Τι να υποθέσουμε;»

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρημάζει το μετρό – Με κουβάδες μαζεύουν το νερό (φωτο)

Μπορεί να θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ στην χώρα αλλά απο'τι φαίνεται δεν έχει επιτρέψει  η οικονομική κρίση…να γίνονται τα απαραίτητα έργα συντήρησης.  

Όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του ereportaz και «τραβήχτηκε» χθες το βράδυ, που δεν είχε πέσει σταγόνα βροχής, νερά που έτρεχαν σε κεντρικό σταθμό και μάλιστα της Ομόνοιας, πάνω ακριβώς από τη σκάλα που εισέρχεται το επιβατικό κοινό στο σταθμό, μαζεύονταν…με κουβάδες!

Για συντήρηση…ούτε λόγος!


Fotografia metro-apoklistiko


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους λόγο βροχής

Αυξημένη είναι η κίνηση στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας λόγω της βροχής που πλήττει τις περισσότερες περιοχές.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση είναι αυξημένη σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και συγκεκριμένα στην κάθοδο της Κηφισίας, στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας και στη Μεσογείων και στα δύο ρεύματα.

Αυξημένη είναι η κίνηση στην κάθοδο του Κηφισού από τη Ν. Ερυθραία αλλά και σε διάφορα σημεία στην άνοδο. Δύσκολη είναι η κίνηση στη Λ. Αθηνών στο Χαίδάρι αλλά και στην Ιερά Οδό.
Υπομονή πρέπει να έχουν και όσοι κινούνται στην άνοδο της Συγγρού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!