EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού

Σε κλοιό διαδηλωτών αναμένεται να βρεθεί από το απόγευμα της Κυριακής η Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν για το προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος θα τεθεί σε ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΜΕΤΑ, ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πρωτοβάθμια σωματεία θα δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος στις 5 μ.μ.

Το ΜΕΤΑ καλεί επίσης τους εργαζόμενους, του άνεργους και τους συνταξιούχους σε «παλλαϊκό συναγερμό απέναντι στα νέα μέτρα ολοκληρωτικής κατάργησης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων που προωθεί η συγκυβέρνηση σε συνεννόηση με την τρόικα και θα επιχειρήσει με διάφορα νομοθετικά τεχνάσματα να επιβάλει».

Στις 17:30 έχει δώσει το ραντεβού του το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομονοίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Όργιο αστυνομικής βίας βάσει πολιτικού σχεδιασμού… Το φεστιβάλ και οι ανορθόδοξες πρακτικές καταστολής

Το φεστιβάλ αστυνομικής βίας και οι ανορθόδοξες πρακτικές καταστολής αποτελούν προϊόν πολιτικού σχεδιασμού και βαρύνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Εκ πρώτης όψεως, το χθεσινό όργιο της αστυνομίας στην Αθήνα -αλλά και σε άλλες πόλεις- θα μπορούσε να θεωρηθεί σύμπτωμα του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο.

Όλοι καταλαβαίνουμε ωστόσο ότι στην προκειμένη περίπτωση αυτό δεν ισχύει. Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί φαίνεται να αποτελούν το έσχατο οχυρό της κυβέρνησης, το τελευταίο χαρτί του συστήματος εξουσίας που παραπαίει.

Αρνούμαι να δεχτώ ότι ο κ. Σαμαράς δεν είχε χθες τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Φαίνεται μάλιστα ότι ο κ. Κικίλιας γρήγορα έπιασε το νόημα των πραγμάτων.

Αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο γίνεται η μύηση των εκάστοτε νέων υπουργών Δημόσιας Τάξης (αποφεύγω τον ευφημισμό «Προστασίας του Πολίτη», ιδίως μετά από κάτι τέτοιες βραδιές) στα μυστικά κόλπα της Αστυνομίας. Δηλαδή πώς να τους το λένε, άραγε, ότι σήμερα θα αιματοκυλίσουμε την Αθήνα; Ότι θα ρίξουμε στην πιάτσα μερικούς δικούς μας κουκουλοφόρους; (Όπως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, με αδιάσειστα ντοκουμέντα [βιντεο]) Ότι ακόμα κι αν οι διαδηλωτές διαλυθούν ησύχως, εμείς θα τους στριμώξουμε στη φάκα και θα τους εξωθήσουμε ώστε να γίνουν επεισόδια, προσαγωγές, συλλήψεις, να τους ταράξουμε στα χημικά, στις αύρες, στις μάνικες και στις χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να έχουν εικόνες φρίκης να δείχνουν τα δελτία; Πώς ακριβώς τους βάζουν στο κόλπο της προβοκατόρικης στρατηγικής και της κλιμακούμενης έντασης, τα ’χουν κανονίσει από πριν ή τους «εκπαιδεύουν» μέσα στη φωτιά της σύγκρουσης που δημιουργούν οι ίδιοι;

      

Την απάντηση δεν την ξέρω, αλλά -για να πω την αλήθεια- αναρωτιέμαι πάντα ποιος θα είναι ο τυχερός που θα αναλάβει το υπουργείο εφόσον εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, και με ποιον τρόπο θα γίνει άραγε η εισαγωγή του στα μυστικά του σώματος. Για να το διατυπώσω αλλιώς, ποιος θα μυήσει ποιον και σε ποιες πολιτικές αστυνόμευσης – ο υπουργός τους επικεφαλής της αστυνομίας ή οι αστυνομικοί τον υπουργό. Και μη βιαστείς να απαντήσεις, οι απαντήσεις σ’ αυτά δεν είναι πάντα αυτονόητες.

Η στρατηγική της έντασης από την πλευρά της αστυνομίας ήταν -όπως γράφαμε και προχθές – δεδομένη. Το πιθανότερο είναι να εκδηλωθεί και σήμερα, στο συλλαλητήριο που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στο Σύνταγμα (και σε άλλες πόλεις), με αφορμή την ψήφιση του Προϋπολογισμού (5.00 μ.μ.).

Γνώμη μου είναι πως η αντιπολίτευση, και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα ’πρεπε να αρκεστούν στην καταγραφή και την καταγγελία της αστυνομικής βίας και πρόκλησης (πράγμα που χθες το έκαναν πάντως με επάρκεια). Είναι πολύ σημαντικό, εφόσον επαναληφθούν οι προκλητικές μεθοδεύσεις και εφαρμοστούν ανάλογοι σχεδιασμοί, να υπάρξει πολιτική παρέμβαση του κόμματος, ακόμα καλύτερα του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος πρέπει να καλέσει τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα στρατεύματά του από τους δρόμους, να δώσει τέλος στις αμφιλεγόμενες αστυνομικές πρακτικές, να πάψει να χρησιμοποιεί την αστυνομία προκειμένου να δυναμιτίσει το πολιτικό κλίμα και να εγγυηθεί επιτέλους την ειρήνη και την ασφάλεια των διαδηλωτών, αλλά και όλων των πολιτών, των δημόσιων χώρων και των επιχειρήσεων.

Η αντιπολίτευση μπορεί αυτή τη στιγμή να αντιστρέψει την κατάσταση και να καταδείξει με υπεύθυνο τρόπο σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία την κυβερνητική ευθύνη για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους, μετατρέποντας όλο αυτό το άθλιο σενάριο της κατευθυνόμενης βίας σε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές του..thepressproject

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βίντεο-ντοκουμέντο με ασφαλίτες δίπλα στο Πολυτεχνείο

Σύμφωνα με «Το Κόκκινο», ομάδα ασφαλιτών με κουκούλες και πολιτικά μαζί με τα ΜΑΤ στην οδό Πατησίων και Στουρνάρη.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα που κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια στη Στουρνάρη και επέστρεψε για να δώσει αναφορά στον διμοιρίτη.



      

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε, πώς και γιατί μπορεί η τράπεζα να σου αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό

Οι τράπεζες ξεκίνησαν το κυνήγι των «κόκκινων» δανειοληπτών και βάζουν χέρι ακόμα και στους κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς.

Της Έφης Καραγεώργου.

Αν λοιπόν κάποια μέρα βρείτε τον λογαριασμό σας άδειο μην εκπλαγείτε, και μην θεωρήσετε ότι πέσατε θύματα χάκερ, αφού σίγουρα κάποιος από τους συνδικαιούχους στον κοινό σας λογαριασμό, έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές (για πάνω από 180 μέρες) στην τράπεζα. Είναι δηλαδή σε εξάμηνη καθυστέρηση.

Και καλό είναι να γνωρίζετε, ότι η τράπεζα μπορεί να «σηκώσει» το σύνολο της κατάθεσης, μέχρι να καλυφθεί το ποσό της ληξιπρόθεσμης οφειλής.

Με απλά λόγια: Ο Α, ο Β και ο Γ είναι συνδικαιούχοι σε έναν κοινό καταθετικό λογαριασμό ύψους 6.000 ευρώ. Ο Β έχει «κόκκινη» οφειλή στην ίδια τράπεζα από καταναλωτικό δάνειο (μπορεί να είναι στεγαστικό, επιχειρηματικό, πιστωτική κάρτα) ύψους 4.500 ευρώ. Η τράπεζα έχει το δικαίωμα να «σηκώσει» το σύνολο αυτής της οφειλής, και στη συνέχεια να ενημερώσει με εξώδικο τους συνδικαιούχους για την ενέργεια της.

Στο εύλογο ερώτημα ότι αφού είναι τρεις οι δικαιούχοι γιατί η τράπεζα να έχει το δικαίωμα να κατάσχει το σύνολο της οφειλής και όχι το 1/3 του υπολοίπου, δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση 2.000 ευρώ, η απάντηση που δίνουν τα τραπεζικά στελέχη είναι εξίσου εύλογη.

Διότι στους κοινούς λογαριασμούς (με δύο ή περισσότερα ονόματα), η ανάληψη του συνόλου της κατάθεσης μπορεί να γίνει από κάθε δικαιούχο, χωρίς να χρειάζεται η συγκατάθεση των υπολοίπων. Δηλαδή ο κοινός λογαριασμός διέπεται από τις ίδιες αρχές του ατομικού καταθετικού λογαριασμού.
Σημειώνουμε επίσης ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που φορολογείται στην Ελλάδα δικαιούται να διατηρεί έναν μοναδικό λογαριασμό, ατομικό ή κοινό, σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα, στον οποίο οι καταθέσεις είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ.

Στην περίπτωση αυτή -ακόμα και αν υπάρχει «κόκκινη» οφειλή- παραμένει το μαξιλάρι των 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην περίπτωση φορολογουμένων, μισθωτών ή συνταξιούχων, ο ως ακατάσχετος λογαριασμός είναι αποκλειστικά αυτός στον οποίο πιστώνονται περιοδικά μισθοί, συντάξεις ή / και ασφαλιστικά βοηθήματα κατά περίπτωση.
 
Για τη γνωστοποίηση, στη Φορολογική Διοίκηση, του μοναδικού ακατάσχετου τραπεζικού του λογαριασμού, ο ενδιαφερόμενος πολίτης υποβάλλει ηλεκτρονικά Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση, μέσω εφαρμογής της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) στο περιβάλλον TAXISnet, με την οποία ενημερώνει για τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού (σε μορφή IBAN).

Τέλος κάθε ενδιαφερόμενος γνωστοποιεί στη Φορολογική Διοίκηση τον μοναδικό ακατάσχετο τραπεζικό του λογαριασμό κατά τα ανωτέρω, οφείλει να ενημερώνει αμελλητί, υποβάλλοντας νέα Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση με τον ίδιο τρόπο, τον αριθμό IBAN τυχόν νέου λογαριασμού του σε περίπτωση που ο προηγούμενος -ήδη δηλωμένος- κλείσει για οποιονδήποτε λόγο ή εφόσον επιθυμεί την αλλαγή του παλαιού λογαριασμού με νέο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Πνίγηκε» στη λασποβροχή η Θεσσαλονίκη (pics)

Πλημμυρισμένα σπίτια, αυλές και καταστήματα, δρόμοι που μετατράπηκαν σε λίμνες, αλλά και αυτοκίνητα που βυθίστηκαν στα λασπόνερα, συνθέτουν από νωρίς του Σαββάτου την εικόνα στη Νέα Χαλκηδόνα, δυτικά της Θεσσαλονίκης.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης των τελευταίων 24 ωρών υπερχείλισε παραπόταμος του Αξιού με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίσουν την περιοχή.

Από νωρίς το πρωί σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση νερών, ενώ κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες των σπιτιών τους για να προστατευτούν από την εισβολή των υδάτινων όγκων. Μάλιστα, πυροσβέστες απεγκλώβισαν ηλικιωμένους από τα πλημμυρισμένα σπίτια τους.



Η Πυροσβεστική ακόμη κι αυτήν την ώρα περιμένει να υποχωρήσουν τα νερά ώστε να προχωρήσει στην άντληση των υδάτων.



πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σε επίσχεση υπηρεσιών προχωρούν και οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών θα προχωρήσουν από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα, οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, διεκδικώντας αυτά που τους οφείλει ο Οργανισμός για την κάλυψη των ασφαλισμένων.

Έτσι, από την ερχόμενη εβδομάδα μεγάλη αναμένεται η ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους που θα χρειάζονται να επισκεφτούν γιατρό του ΕΟΠΥΥ, καθώς θα πρέπει να καταβάλλουν το αντίτιμο της επίσκεψης και θα ζητούν τα χρήματα από τον Οργανισμό.

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για διάλογο με τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο, καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε μέχρι στιγμής» αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την Ένωση, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει το 10 % των επισκέψεων και πράξεων από 1/1/2012, 4 μήνες του 2013 σε πράξεις (9ος-10ος-11ος-12ος) και 3 μήνες του 2014 σε πράξεις (4ος-5ος-6ος) καθώς και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – ( ΦΩΤΟ )

Ένταση στο κέντρο της Αθήνας μετά τη χτεσινή  απογευματινή πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

        
 
Διαδηλωτές που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας προκάλεσαν φθορές στην είσοδο καταστήματος ενώ έσπασαν μάρμαρα κοντά στο υπουργείο Εργασίας και πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ κοντά στη Στοά Πεσμαζόγλου και στη Βουκουρεστίου. Στη φωτιά παραδόθηκαν και δύο κουβούκλια πώλησης εισιτηρίων.

Κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία μιας τράπεζας, στάσεις λεωφορείων ενώ έβαλαν και φωτιές σε κάδους. Η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

zimies1

 zimies2

 ZIMIES6

 ZIMIES5

 ZIMIES4

 zimies9

 zimies7

 zimies10

 zimies11

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Να υπενθυμίσουμε σε τι χάλι βρίσκεται η κοινωνία μας.Σε ποια κατάσταση μας έφεραν αυτοί  που καταχρέωσαν τη χώρα.Αυτοί που μιλάνε για ανάπτυξη και δημοκρατία και στην πλάτη τους είναι φορτωμένοι με αμέτρητα σκάνδαλα. Χιλιάδες αυτοκτονίες,εκατομμύρια άνεργοι.Εξαθλιωμένοι άνθρωποι που περιμένουν στα συσσίτια.Άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν πλήρωσαν το ρεύμα.Παιδιά πεθαίνουν από τα μαγκάλια και λιποθυμούν στα σχολεία.Χιλιάδες μεταναστεύουν και εκατομμύρια χρωστάνε στις τράπεζες,στις εφορίες και στους λογαριασμούς.Και οι υπόλοιποι,αυτοί που στάθηκαν «τυχεροί»,δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας για να έχουν τα στοιχειώδη.

Και αφού διέλυσαν  την υγεία,αφού διέλυσαν την παιδεία τώρα σου υπόσχονται ΜΑΤ και μνημόνια. Τρόϊκα και ψέματα.Τα ψέματά τους που κράτησαν δεκαετίες πιστεύεις εσύ αποβλακωμένε μου συμπολίτη.Οδύρεσαι στα μίντια για τους νόμους, όταν πρόκειται για τον κακομαθημένο πιτσιρικά που τόλμησε να κάνει ληστεία,αντί να κοιτά τα μαθήματά του και να πίνει το φραπεδάκι του κάνοντας όνειρα για το ανύπαρκτο μέλλον που το κράτος φυλά για τους νέους.

Όποιος όμως δεν προσαρμόζεται φίλε μου πεθαίνει…

Όπως πεθαίνει και η Δημοκρατία που ελάχιστοι από όλους αυτούς που μιλάνε στο όνομά της την πιστεύουν πραγματικά.Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που υποφέρει από την αδικία.Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν εμείς δεν αποφασίζουμε για τίποτα και αφήνουμε μια χούφτα άψυχων καθαρμάτων να αλωνίζουν στην ζωή μας.Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν φτωχοί και τίμιοι άνθρωποι φυλακίζονται και πεθαίνουν από την απελπισία τους και όλα τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθεροι και μάγκες επειδή στην ουσία αυτοί είναι το κράτος.

Όποιος όμως δεν προσαρμόζεται φίλε μου πεθαίνει…

Εργάτες δολοφονούνται,πρόσφυγες πολέμου παγώνουν για την ζωή τους,εργάτες γης πυροβολούνται αλλά εσύ χαζεύεις τα πολύχρωμα λαμπιόνια.Εσύ σκέφτεσαι το πρωτάθλημα…

Κάποιοι αγωνίζονται για το δικό σου μέλλον,αλλά εσύ ξέχασα πως δεν είσαι τρομοκράτης.
Κάποιοι ουρλιάζουν στο δρόμο αλλά εσύ είσαι προσηλωμένος στην εκπομπή.
Κάποιοι πεθαίνουν για ένα κόσμο που πρέπει να υπάρξει αλλά ξέρω,εσύ δεν είσαι ληστής.

Δε μας λες όμως συμπολίτη τι τελικά είσαι σε τι πιστεύεις.Μίλα μας λίγο για τον κόσμο σου.Την δική σου όμορφη πραγματικότητα επειδή εμείς οι τυφλοί και οι κωφοί δεν καταλαβαίνουμε από επενδύσεις και ανάπτυξη.

Πού “σαι εργάτη…σκοτώσανε το συνάδελφό σου.Φυλακίζουν το παιδί σου και βαράνε τον γέρο σου.Πότε θα βγείς στο δρόμο;Πότε θα σηκώσεις το χέρι σου να σταματήσεις το άδικο και τον πόνο;Σου κλέβουν την αξιοπρέπεια και το μόχθο   σου.Πάψε επιτέλους να είσαι μοιρολάτρης  μπροστά στον αφέντη σου και στο τρισάθλιο κράτος.Πάρε την ζωή στα χέρια.Πολέμα να φύγει το άδικο.

Η Δημοκρατία σας πεθαίνει.Μαζί της πεθαίνουν σιγά σιγά όλες οι αυταπάτες.Ώσπου ο κόσμος όλος ξεγυμνωμένος από την πλάνη του να αντιμετωπίσει την καταστροφή του.Εδώ δεν χωράνε νομιμότητες και μπούρδες βουλευτικές.Όπως δεν χωράνε στα φέρετρα και στα κελιά.Στις βασανισμένες ψυχές και στις κατεστραμμένες ζωές.

Μην βγαίνετε στον δρόμο για τον Ρωμανό και τον Αλέξη.Βγείτε για αυτό που πιστεύει ο Ρωμανός,για αυτόν τον κόσμο που ονειρεύτηκε μια μέρα ο Αλέξης και μια νύχτα έπεσε νεκρός.Βγείτε για όλα τα ανεκπλήρωτα όνειρα που είχαμε ως παιδιά,πριν μας τα θάψει ο κόσμος του χρήματος και της ψευτιάς.Βγείτε για μια δημοκρατία ζωντανή χωρίς αφέντες και δούλους.

Για μια ζωή που δεν υπάρχει και που θα πρέπει να υπάρξει.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Επεισόδια σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις (vids + pics)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Αθήνα το Σάββατο το βράδυ μετά το τέλος της δεύτερης πορείας με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ασφυκτική ήταν η ατμόσφαιρα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σφοδρές μάχες μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους του Πολυτεχνείου. Τουλάχιστον σε 100 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία.

Χημικά και μολότοφ


Χιλιάδες διαδηλωτές, φοιτητές, εργαζόμενοι και μαθητές είχαν συγκεντρωθεί από τις 18.00 στα Προπύλαια. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούγονταν συνθήματα για την εξέγερση του Δεκέμβρη, τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανο και κατά της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ παρόντες και Τούρκοι μετανάστες με πανό που απεικόνιζε τον Μπερκίν Ελβάν, τον 15χρονο που σκοτώθηκε το Μάιο του 2014 από δακρυγόνο στην Κωνσταντινούπολη και τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Στο Σύνταγμα ανταλλάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης με τους Σύρους συγκεντρωμένους.

Συμπλοκές σημειώθηκαν με διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων, στις οδούς Βουκουρεστίου, Μητροπόλεως και Πανεπιστημίου, ενώ μετά το τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια στην πλατεία Ομονοίας, όπου εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις με ΜΑΤ, μηχανοκίνητες ομάδες και υδροφόρες.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στα Εξάρχεια και γύρω από το Πολυτεχνείο, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χημικά.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν προσαχθεί συνολικά 211 άτομα, ενώ αργά το βράδυ συνεχιζόταν η ένταση στα Εξάρχεια μεταξύ ομάδων ατόμων και αστυνομικών με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων.

default

default

default

Νωρίτερα, συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι σε Αθήνα και άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

Όλες οι εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στη σκιά της απεργίας πείνας που συνεχίζει για 28η ημέρα ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν παρών στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου το 2008 στα Εξάρχεια. Την ίδια στιγμή, πορεία αλληλεγγύης για το Ν. Ρωμανό πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Στις 12.00 το μεσημέρι πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στα Προπύλαια. Η πορεία άρχισε λίγο μετά τις 14:30 και ολοκληρώθηκε με μικρο-επεισόδια νωρίς το μεσημέρι. Μαθητές κατευθύνθηκαν προς τα Εξαρχεία.

default

default
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη HuffPostGreece


Υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συνέχιζε το βράδυ να τελεί το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», στο Θησείο, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ν.Ρωμανό.

Επεισόδια και προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης σε προσαγωγές. Η πορεία είχε αρχίσει λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι. Φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι αριστερών κομμάτων, φορέων, συλλογικοτήτων και κινήσεων του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, άρχισαν να καταφθάνουν μία ώρα νωρίτερα στην πλατεία Καμάρας, όπου δόθηκε το ραντεβού των διοργανωτών.

Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας, μικρή μερίδα κουκουλοφόρων έσπασαν τις τζαμαρίες τριών εμπορικών καταστημάτων, πετώντας σε ένα απ’ αυτά κροτίδες, με συνέπεια να προκληθεί φωτιά, η οποία όμως σβήστηκε αμέσως χωρίς να κινδυνεύσουν πελάτες. Ακόμη, έριξαν μπογιές σε τράπεζες και επιχείρησαν να σπάσουν τις κάμερες ασφαλείας που αυτές διαθέτουν, αναποδογύρισαν κάδους απορριμμάτων, τους οποίους πυρπόλησαν, «ξήλωσαν» με σφυριά κομμάτια μάρμαρου από το πεζοδρόμιο, ενώ πέταξαν βόμβα μολότοφ στους αστυνομικούς.

Οι τελευταίοι επενέβησαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, απομακρύνοντας τους κουκουλοφόρους, τους οποίους καταδίωξαν στην γύρω περιοχή.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, η κατάσταση ηρέμησε και ο κύριος όγκος της πορείας συνέχισε κανονικά έως ότου το πλήθος διαλυθεί.

Από νωρίς έληξε και η κατάληψη στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» η οποία είχε καταληφθεί τα προηγούμενα 24ωρα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Το βράδυ σημειώθηκε ένταση έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), όπου κατευθύνθηκαν από νωρίς άτομα τα οποία συμμετείχαν στην πορεία μνήμης.

Άγνωστοι συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, με τους τελευταίους να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών, προκειμένου να τους απωθήσουν. Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους, ενώ, κατά πληροφορίες έγιναν 10 με 15 προσαγωγές. Οι συγκεκριμένοι εξετάζονται μαζί με άλλους επτά υπόπτους, τους οποίους προσήγαγε το απόγευμα η ΕΛ.ΑΣ. για τα προηγούμενα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την πορεία στο κέντρο της πόλης.

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε και στη Βέροια μετά την πορεία μνήμης που διοργανώθηκε στο κέντρο της πόλης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Η Αστυνομία προχώρησε σε 11 προσαγωγές.

Την ίδια ώρα, επεισόδια ξέσπασαν και σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου, όπου μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών. Και σε αυτή την περίπτωση, οι αστυνομικοί προέβησαν σε ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

default

default

thess

thess

Βίντεο από τα επεισόδια στο Βόλο
 
 
 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πλειστηριασμός; Ματαιώνεται! Εκπληκτικό βιντεο…

Οι κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, εξαπλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα με την  συμμετοχή όλο και περισσότερων Κινημάτων, Συλλογικοτήτων και πρωτοβουλιών Πολιτών!

Η Αλληλεγγύη, η Ενότητα χωρίς ιδεολογικές αποχρώσεις και κομματικές κηδεμονίες, η Αγωνιστικότητα και η δυναμική μαζικών και αποτελεσματικών παρεμβάσεων, γίνονται πράξη.



ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!