EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Καταιγίδα..

Η καταιγίδα που έχει πλήξει πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα την χώρα, είναι πολυεπίπεδη.

Εκδηλώνεται βέβαια κυρίως ως οικονομική, ..είναι όμως μιά καταιγίδα που οφείλεται σε κρίση θεσμών, κρίση ηθικών αρχών, κρίση πολιτισμού, παιδείας, αλλά προπαντός κρίση Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη, όχι με την στενή της έννοια, αλλά με την ευρύτερη της ισονομίας, της ισοπολιτείας, των  ανθρώπινων δικαιωμάτων, έχει αποδράσει εδώ και πολλά χρόνια από εδώ.
 

Οι πολίτες δεν είμαστε ίσοι στα μάτια κανενός!
 

Ούτε προφανώς του νομοθέτη-κυβέρνηση, ..αλλά ούτε και της Δικαιοσύνης οιονεί ελέγκτριας και υπεύθυνης αποκατάστασης των αδικιών κάθε κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης των υπόλοιπων διακριτών εξουσιών μιάςκανονικής Δημοκρατίας.

Εδώ, έρχεται ο νομοθέτης-κράτος-κυβέρνηση και αλλάζει νύχτα έναν νόμο που ευνοεί τους πολίτες ή μερίδα πολιτών (όχι εννοείται σε βάρος των άλλων), με έναν άλλο,
 

..ακριβώς γι αυτό. Για να μην ωφεληθούν όσοι πρέπει να ωφεληθούν!
Ή, αντίθετα, για να βλαβούν, χωρίς να έχουν δικαίωμα προσφυγής αφού είναι ο ίδιος ο νόμος που τους βλάπτει.
 

Αυτό επαναλαμβάνεται αέναα, άλλες φορές πιό φανερά, άλλες πιό κρυφά, και άλλες εντελώς συγκαλυμμένα σαν νυχτερινή ληστεία »μετά φόνου».

Η συμπαιγνία λοιπών όλων των εξουσιών, συμπεριλαμβανόμενης και της »4ης εξουσίας» που είναι ο Τύπος και τα ΜΜΕ, εις βάρος του πολίτη, ..είναι αυτή η καταιγίδα που πλήττει την χώρα, και είναι δεδομένη,
 ..τουλάχιστον στην συγκεκριμένη συγκυρία και με το δεδομένο -άχρηστο και ανήθικο μέχρι κακουργίας- πολιτικό προσωπικό.


Χρέος των πολιτών, χρέος ιδίως της νεολαίας είναι η αντίδραση.
 Ειρηνική αλλά αποφασιστική αντίδραση. Όχι με βία.
 

Με ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΟΡΙΣΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Η μόνη βία που επιτρέπεται ας είναι το σπάσιμο των τηλεοράσεων!
 

Ο καθένας της δικιάς του!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ραντεβού στα Προπύλαια

Στα Προπύλαια, η μνήμη και ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια ξαναδίνουν ραντεβού. Ο δολοφονημένος Αλέξης και ο φίλος του Νίκος, κρατούμενος απεργός πείνας, καλούν στους δρόμους, έξι χρόνια μετά. Μαθητές, φοιτητές και συλλογικότητες. Όλοι στον αγώνα για να αποτραπεί η νέα δολοφονία.
 
Ραντεβού δίνουν  στις 12 το μεσημέρι και στις 6 το απόγευμα  στα Προπύλαια μαθητές, φοιτητές και συλλογικότητες. Πέρασαν έξι χρόνια από την 6η Δεκέμβρη του 2008, όταν ο 16χρονος μαθητής Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το όπλο του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

Έξι χρόνια μετά μαθητές, φοιτητές, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες βγαίνουν ξανά στους δρόμους. Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας προγραμματίζονται σε ολόκληρη την χώρα.

Συγκεντρώσεις από το μεσημέρι 

Στην Αθήνα, στις 12 στα Προπύλαια καλούν συγκέντρωση μαθητικές πρωτοβουλίες και φοιτητικοί σύλλογοι, ενώ στη 1 το μεσημέρι, επίσης στα Προπύλαια, καλούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Για τις 12 το μεσημέρι είναι το κάλεσμα για συγκεντρώσεις και πορείες και στην Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκίδα.

Σε νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 6 το απόγευμα, καλούν πρωτοβουλίες και συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Απογευματινές συγκεντρώσεις σχεδιάζονται και σε άλλες πόλεις, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες έχουν προγραμματιστεί και στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στις 6 το απόγευμα το ραντεβού σε Βέροια, Ξάνθη, Βόλο, Αγρίνιο, Αρτα, στις 7 Καρδίτσα, Καστοριά, στις 8 η συγκέντρωση στην Άρτα. 

Προσκλητήριο από τον πατέρα του Νίκου Ρωμανού, για μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια μνήμης για την έκτη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεραμύνθηκε των αξιοπρεπών συντάξεων ο πρόεδρος του ΣτΕ

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος, επί έδρας στην Ολομέλεια του Ανωτάτου  Ακυρωτικού Δικαστηρίου, υποστήριξε πως «το Συμβούλιο της Επικρατείς είναι υποχρεωμένο υπό τις νέες συνθήκες, νομικές και πραγματικές, που είναι εντελώς διαφορετικές από το παρελθόν να χαράξει νέα νομολογία».

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν οι υποθέσεις της περικοπής των κυρίων και επικουρικών  συντάξεων, ενώ πλέον των παρατηρήσεων του κ. Ρίζου και  οι σύμβουλοι Επικρατείας έθεσαν ερωτήματα στους δικηγόρους που χειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Παράλληλα, κατά την συζήτηση των υποθέσεων οι συνήγοροι υποστήριξαν ότι στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί   ο  Κώδικας του Συμβουλίου της Ευρώπης που προβλέπει κατώτερη σύνταξη τα 500 ευρώ.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ρίζος έθεσε το ερώτημα: «Γιατί πρέπει να υπάρξει το όριο των 500 ευρώ στις συντάξεις που προβλέπει ο Κώδικας του Συμβουλίου της Ευρώπης» και προσέθεσε:  «Το Σύνταγμα μας διαφοροποιείται από τα πολλά της Ευρώπης, καταγράφοντας συγκεκριμένα κοινωνικά δικαιώματα. Ενδιαφέρεται το Σύνταγμα για κάτι το συνολικό και ενιαίο. Οι διακρίσεις του νομοθέτη (σ.σ.: κύριες και επικουρικές συντάξεις) δεν έχουν μεγάλη σημασία από άποψη Συντάγματος. Ενδιαφέρει η αξιοπρεπής διαβίωση με συντάξεις κοντά στις εν ενεργεία αποδοχές. Ο συνταξιούχος δεν είναι όπως βλέπουμε στον Τύπο, ατυχήσας ή εξοβελιστέος από την ζωή, έχει συμβάλει στον εθνικό πλούτο με την εργασία του».

Με αφορμή την αναφορά που έγινε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι δεν υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες για τις μειώσεις των συντάξεων, ο πρόεδρος του ΣτΕ τόνισε: «Δεν λαμβάνεται υπόψη τι μπορεί να στερείται ο ασφαλισμένος, λείπει το να δούμε που κατανέμει το κράτος τους πόρους όταν χρηματοδοτεί για παράδειγμα τις Τράπεζες με πολλά εκατομμύρια, αλλά όχι τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που είναι νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Από την πλευρά τους οι σύμβουλοι Επικρατείας επί έδρας έθεσαν στους δικηγόρους ορισμένα ερωτήματα, όπως:

-«Αν εξαντλείται η υποχρέωση του κράτους στην στήριξη μόνο της κύριας σύνταξης και εάν δικαιολογείται σε περίοδο κρίσης να συνεχίζει να απέχει από την επικουρική σύνταξη». Να σημειωθεί στο σημείο αυτό  ότι το κράτος στηρίζει μόνο την κυρία σύνταξη.

-«Μήπως δεν προηγήθηκε σοβαρή αναλογιστική μελέτη; Μήπως δεν αρκεί η έκθεση του υπουργείου για να δικαιολογηθούν τόσες περικοπές χωρίς εξέταση άλλων μέτρων όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση των χαμηλών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κ.λπ.».

-«Μήπως μετά από αυτά που λέγονται πάμε σε ένα σύστημα που θα επιβιώνει μόνο με εισφορές των εργαζομένων».

Όπως είναι γνωστό, τον  περασμένο Οκτώβριο η 7μελής, αυξημένη σύνθεση του  Α΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας  με δύο αποφάσεις τους είχε κρίνει κατά πλειοψηφία  (3 υπέρ και 2 κατά, ενώ δύο μέλη που είναι πάρεδροι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου) συνταγματικές τις περικοπές τόσο των κυρίων όσο και των επικουρικών συντάξεων.

Το Τμήμα έχει κρίνει ότι οι περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεων δεν είναι αντίθετες στις επιταγές των άρθρων 2, 4, 22 και 25 του Συντάγματος, ούτε προσκρούουν   στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Αντίθετα,  ο πρόεδρος του Α΄ Τμήματος αντιπρόεδρο Νικόλαος Σακελλαρίου και ένας σύμβουλος Επικρατείας εξέφρασαν αντίθετη άποψη, δηλαδή ότι οι περικοπές των συντάξεων είναι αντισυνταγματικές.

Όμως, λόγω της σπουδαιότητας του όλου θέματος, το ζήτημα παραπέμφθηκε τότε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της απόφασης για το πακέτο Χατζηγάκη

«Όχι» είπε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο αίτημα της Ελλάδας για αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη ύψους 424 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα χιλιάδες αγρότες θα κληθούν να «περάσουν από το ταμείο» της εφορίας για να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το βράδυ της Τετάρτης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εκδίκασε και εν συνεχεία απέρριψε το ελληνικό αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης.

«Η πιθανότητα ευδοκίμησης των λόγων αναίρεσης»(το δεύτερο ελληνικό αίτημα να ακυρωθεί οριστικά η καταδικαστική απόφαση του Σεπτεμβρίου) «δεν είναι αρκούντως μεγάλη, ώστε να δικαιολογεί την χορήγηση αναστολής» αναφέρει χαρακτηριστικά στο αιτιολογικό της 16σέλιδης απόφασης ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Κ.Λενάερτζ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην απόφαση του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επαναλαμβάνει τις αρχικές του θέσεις ότι τα ποσά δεν αφορούσαν αποζημιώσεις για ζημιές αλλά ήταν κρατικές ενισχύσεις, ότι νοθεύτηκε ο ανταγωνισμός, ενώ δεν δέχεται το ελληνικό αίτημα να εξαιρεθούν από την ανάκτηση ποσά 180 εκατ. ευρώ.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

To Σάββατο το βράδυ τελειώνουν όλα…

-To Σάββατο βράδυ τελειώνουν όλα…

Αυτό το «κρυπτογραφημένο» email που έφυγε από πρεσβεία ξένης χώρας στην Αθήνα με συγκεκριμένους αποδέκτες εκτός Ελλάδας αποτελεί βενζίνη στο στουπί των θεωριών συνομωσίας για τις καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις που θα ζήσει η Κολομβία των Βαλκανίων τους επόμενους μήνες.

Σχεδόν 39 χρόνια πριν-Δεκέμβρης ήταν και τότε>

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1975, ο σταθμάρχης της CIA, Ρίτσαρντ Γουέλς, επέστρεφε στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό, μετά από βραδινή έξοδο. Μαζί του, ήταν η γυναίκα του, Μαρία Χριστιάνα. Η ώρα ήταν δέκα και μισή το βράδυ. Δεν είχαν προλάβει να μπουν στο σπίτι τους, όταν μπροστά τους σταμάτησε ένα πράσινο αυτοκίνητο, μάρκας Σίμκα και κατέβηκαν τρεις κουκουλοφόροι άντρες. Προχώρησαν κατευθείαν προς τον σταθμάρχη, παραμερίζοντας τη σύζυγό του. Ένας από αυτούς, πυροβόλησε τρεις φορές τον Ρίτσαρντ Γουέλς, με ένα πιστόλι Κολτ 45. Αμέσως μετά, οι τρεις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή. Δεν πείραξαν ούτε τρίχα της Μαρία Χριστιάνα Γουέλς, η οποία έμεινε αποσβολωμένη, να κοιτάει το πτώμα του συζύγου της. Η παρθενική επιχείρηση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» είχε ολοκληρωθεί με επιτυχία.
Σχεδόν 6 χρόνια πριν

Το Σαββατόβραδο, ανήμερα του Αγίου Νικολάου, ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος κατέβηκε στα Εξάρχεια για να συναντήσει τους φίλους του και συνάντησε τον θάνατο. Ο αστυνομικός Επαμεινώνδας Κορκονέας τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, με το εννιάρι πιστόλι του στην οδό Μεσολογγίου. Το ίδιο βράδυ η Αθήνα πήρε φωτιά. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα με τα τηλέφωνά τους και όριζαν ταχύτατα τόπους συναντήσεων για διαμαρτυρία.
Από εκείνο το βράδυ και για τρεις ημέρες και νύχτες η ελληνική πρωτεύουσα καιγόταν ανεξέλεγκτα, ενώ το κύμα εξέγερσης εξαπλώθηκε σε όλη την επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό, με διαρκείς πορείες και διαδηλώσεις, περίπου για έναν μήνα.
Συμβαίνει τώρα>
Αμερικανοί πράκτορες γίνονται κάτοχοι στοιχείων για δωροδοκία εκατομμυρίων ευρώ σε κορυφαία πολιτικά στελέχη της Αθήνας. Η υπόθεση που παρακολουθούσαν στενά αίφνης σκαλώνει σε κάποιο γρανάζι της ελληνικής δικαιοσύνης.Ενημερώνονται τα κεντρικά γραφεία του IMF. Στην συνέχεια η Λαγκάρντ ζητά επείγουσα συνάντηση με τον Σόιμπλε. Ενημερώνει τον Γερμανό πολιτικό που είχε μιλήσει πρώτους για τους Ελληνες ολιγάρχες για την δωροδοκία των εκατομμυρίων ευρώ.
-Πρέπει να τελειώνουμε μ΄ αυτούς είναι σάπιοι…
Αυτή είναι ακριβώς η ατάκα που χρησιμοποίησε ο Σόιμπλε, μόλις ολοκλήρωσε την ενημέρωσή της η Κριστίν Λαγκάρντ.
Λίγο πριν σε προηγούμενη ανάρτησή μας αποκαλύπταμε>

-Είμαστε αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε όλα στην Ελλάδα. Να οδηγήσουμε στη φυλακή τους διεφθαρμένους επιχειρηματίες και να πάρουμε τα ΜΜΕ από τα χέρια των διεφθαρμένων και χρεοκοπημένων μηντιαρχών…

Το ραντεβού με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Τρόικας έγινε στο lobby του ξενοδοχείου Χίλτον της Αθήνας. Από αυτό τα συμπεράσματα που μπορούμε να σας μεταφέρουμε με ασφάλεια είναι τα εξής

1) Η Τρόικα γνωρίζει σαν την τσέπη της την Ελλάδα. Τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους διεφθαρμένους επιχειρηματίες. Μέσω του Φούχτελ γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει και με την νοσηρή τοπική αυτοδιοίκηση.

2) Στόχος της Τρόικας είναι να γκρεμίσει όλο αυτό το σαθρό καθεστώς και έχει αποφασίσει να το κάνει μεθοδικά βλέποντας πάντα το κάδρο.

3)Στην πορεία αυτή θα υπάρξουν αδικίες σε βάρος του λαού. Τελικός στόχος είναι να αλλάξει εκ βάθρων το πολιτικό προσωπικό και νέοι επιχειρηματίες να βγουν μπροστά. Η αντίδραση του λαού απέναντι στους πολιτικούς που τον οδήγησαν ως εδώ θα βοηθούσε το έργο της Τρόικας.

Αυτή είναι η φιλοσοφία των δανειστών. Κι όσα βλέπετε να ξετυλίγονται μπροστά σας είναι μέρος αυτού του σοφά σχεδιασμένου σχεδίου. Οι Τροικανοί βιάζονται να καθαρίσουν τουλάχιστο 2 ακόμη ελληνικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που ανέβασε η ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος στις 7 το βράδι της Πέμπτης στο προσκήνιο έρχεται το σενάριο εμπλοκής με την τρόικα την Πέμπτη καθώς μετά την αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου ότι «οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού» το διευκρινιστικό email του υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη προς την τρόικα δεν θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» περαιτέρω υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.
Την ίδια ώρα πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η δήλωση Βενιζέλου αφορούσε ακριβώς αυτό το θέμα, το σοβαρό πλέον ενδεχόμενο εμπλοκής, καθώς η Αθήνα καταγράφει την άκαμπτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και την ερμηνεύει ποικιλοτρόπως.

Αν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή τότε πάμε σύμφωνα και με τη δήλωση του κ. Βενiζέλου σε ταχύτερη διαδικασία για τη εκλογή του Προέδρου του Δημοκρατίας και αν αυτή αποτύχει σε εθνικές κάλπες.
upd>Αίφνης οι Σαμαράς και Μειμαράκης εμφανίζονται πιο επιθετικοί απέναντι στην Τρόικα και από τον Ρούντι Ρινάλτι. Λογικό είναι. Αντιλήφθηκαν ότι οι Τροικανοί τους πάνε για Εκτέλεση. Η πλάκα  είναι ότι ο μπαγάσας ο Λοβέρδος στην Κίνα βρίσκεται-παρέα με τον Μάκη Βορίδη. Ο αρμόδιος υπουργός και ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ δείχνουν να έχουν τουλάχιστο καλή πληροφόρηση…

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!