EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Μέθοδος Διάλυσης

Του Γεωργίου Βλασερού.

Πριν τρία και περισσότερα χρόνια, κάποιος κύριος ο οποίος ίσως να χαρακτηριζόταν περιθωριακός από όλους εμάς που έχουμε μάθει να ζούμε με περισσότερα χρήματα από όσα πραγματικά κερδίζουμε, μου παρουσίαζε με σιγουριά τι θα συμβεί στη χώρα μας, ότι ζούμε δηλαδή τα τελευταία χρόνια. Δεν ήταν ούτε προφήτης ούτε κανένας μάντης, απλά ενημερωνόταν από εξωσυστημικά ΜΜΕ. Δυστηχώς τώρα επιβεβαιώνεται.

Άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο, νομίζω πλέον ότι όλοι …
γνωρίζουμε τι συμβαίνει πλέον στην Ελλάδα. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς πως το Δημόσιο Χρέος και το Έλλειμμα της μικρής μας χώρας δημιουργεί τόσο σοβαρό πρόβλημα στην Ευρωζώνη που παραμένει χωρίς λύση εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια.

Το τι συμβαίνει ας το ψάξει ο καθένας μόνος του, άλλωστε πλέον η ενημέρωση είναι απίστευτα επαρκής, αρκεί να ξέρουμε που να απευθυνθούμε και να φιλτράρουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, όχι κατά το δοκούν, αλλά με βάση τα όσα ζούμε και αντιλαμβανόμαστε, έστω κι αν δε θέλουμε να τα παραδεχτούμε..

Για να σπάσεις τα θεμέλια ενός έθνους και μιας κοινωνίας, δε χρειάζονται πολλά πράγματα, αρκεί να γίνουν με τον κατάλληλο τρόπο, στοχευμένα και μεθοδικά.

Διαλύεις την παιδεία και τη γλώσσα, συνδέοντας τη γενική εκπαίδευση των μαθητών με ένα άκρως ανταγωνιστικό σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Στο σύστημα αυτό, αφαιρείς κατά ένα σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας την κριτική σκέψη και προωθείς την ΄παπαγαλία΄ με δήθεν σκοπό τη διατήρηση της αξιοκρατίας κατά τη βαθμολόγηση.

Παραποιείς και αποσιωπάς γεγονότα της ιστορίας με σκοπό να διαλύσεις την ιστορική συννείδηση ενός λαού. Φυσικά παράλληλα φροντίζεις να παρουσιάζεις ως οπιστοδρομική την έννοια περί πατρίδας αφού έρχεται σε αντίθεση με την παγκοσμιοποίηση.

Τα ΜΜΕ και κυρίως η τηλεόραση κάνοντας πλύση εγκεφάλου σε εκπαιδεύει στο εύκολο και το φθηνό, σπάζοντας τις αντιστάσεις σου για ώριμη και κριτική σκέψη. Μαθαίνεις μόνο αυτά που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει. Πότε έγινε μια εκπομπή στη τηλεόραση ή το ραδιόφωνο που να αναλύει τη συνθήκη ‘Δουβλίνο 2’ που υπέγραψε η χώρα μας και το πως οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, μας μετέτρεψαν σε χώρα φύλαξης των ευρωπαίκών συνόρων, με την ανοχή και τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης.

Γιγαντώνεις τις ακραίες φωνές και τάσεις σε μια κοινωνία, για να μην υπάρξει περίπτωση να λυθούν τα προβλήματα και ο απλός πολίτης να παρατάσεται πίσω από ένα στρατόπεδο. Π.χ. στο μεταναστευτικό οι φωνές που προβάλλονται από τα μέσα χρόνια τώρα, είναι είτε εκείνων που λένε, να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους μετανάστες, είτε εκείνων που εκφράζουν την άποψη ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι οι φτωχοί και κατατρεγμένοι άνθρωποι από Ασία και Αφρική πρέπει να εγκατασταθούν στην Ελλάδα!

Το σημαντικότερο όμως κατά τη γνώμη μου, όπως παρουσιάζει και το ντοκιμαντέρ της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών ‘Διαίρει και Βασίλευε’ είναι το να σπάσεις την κοινωνική συνοχή ενός λαού χωρίζοντάς τον σε αντίπαλα στρατόπεδα, μισητά μεταξύ τους.

Αντίπαλες αθλητικές ομάδες σε αγώνες σαν να πρόκειτε για πόλεμο, αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις επίσης. Δημόσιοι υπάλληλοι εναντίον ελεύθερων επαγγελματιών κτλ. Με τον τρόπο αυτό είναι δύσκολο όλοι όσοι διεκδικούν να γίνουν μια ομάδα, αφού ο ένας μεταθέτει ευθύνες στον άλλο και είναι άκρως καχύποπτος για τον διπλανό του.

Ακόμα και τώρα αυτό έχουν καταφέρει οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, πόλωση του κλίματος βάζοντας τους πολίτες να διαπληκτίζονται για το ποιος φταίει για ότι έγινε και πόσο ικανοί ή ανίκανοι είναι οι καινούργιοι που διεκδικούν την εξουσία.

Πολλοί μιλούν για κάποιο παγκόσμιο πείραμα της παγκόσμιας οικονομίας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Εάν υπάρχει όντως το πείραμα αυτό γιατί επελέγει η Ελλάδα; Μόνο επειδή ήταν ο αδύναμος κρίκος της οικονομίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποιόν της πληοψηφίας των πολιτικών μας ηγετών έπαιξε κανένα ρόλo; Η γεωστρατιγική θέση της Ελλάδας;

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ιστορικά ότι σκέφτεται, αντιδρά και αντιστέκεται, παρά τα όσα αρνητικά και δικαίως καταλογίζουμε στο έθνος μας. Η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία είτε κάποιος πιστεύει είτε όχι, δε μπορεί να αρνηθεί κανείς πως είναι ένα ισχυρό όπλο κοινωνικής συνοχής στην Ελλάδα. Αν λοιπόν υπάρχει όντως το πείραμα υπάρχουν απόψεις που λένε πως αν πετύχει στην Ελλάδα, μπορεί οπουδήποτε στον κόσμο.

Το βασικό που έχουμε να κάνουμε για να προσπαθήσουμε να χαλάσουμε πιθανά τέτοια σχέδια, είναι να ήμαστε επί της ουσίας ενωμένοι, πέρα από κόμματα, αθλητικές ομάδες και επαγγελματικές κατηγορίες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντισυνταγματική τροπολογία – δώρο στους καναλαρχες απο την κυβερνηση! Δεν θα το δειτε στις ειδήσεις…

Ρουσφετάκι στους καναλάρχες; Εντύπωση προκαλεί ότι η κυβέρνηση λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, επιλέγει με τροπολογία που υπογράφεται από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη να «παρατείνει» προσωρινά τη λειτουργία των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

 Ειδικότερα, η παράταση αφορά την έκδοση προκήρυξης με αντικείμενο τη χορήγηση αδειών ραδιοφωνικών σταθμών και την ολοκλήρωση της χορήγησης αδειών παροχών περιεχομένου ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Η τροπολογία προσκρούει στην νομολογία του ΣτΕ που έχει κρίνει αντισυνταγματικό το καθεστώς των παρατάσεων.

wpid-20141205030543
 wpid-20141205030546 

 wpid-20141205030538

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανακοινώθηκε η οριστική απόλυση των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι στις 4 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο site του ΑΣΕΠ, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών «ενημερώθηκαν για την διακοπή ουσιαστικά του καθεστώτος διαθεσιμότητας και την οριστική απόλυσή τους». Η Ομοσπονδία των εφοριακών καλεί τον υπουργό Οικονομικών αλλά και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς να προχωρήσουν σε αντιμετώπιση του όλου ζητήματος και απαραίτητα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους στη δικαιοσύνη στις 25 Φεβρουαρίου 2015.

Ο ίδιος φορέας καλεί την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ, αλλά και κάθε πολιτικό και κοινωνικό φορέα, να προχωρήσουν άμεσα στις κινήσεις εκείνες για την ακύρωση των απολύσεων και την κατάθεση των σχετικών τροπολογιών στην Βουλή. Τέλος η Ομοσπονδία των εφοριακών προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι «η φωτιά που βάζει στο υπουργείο Οικονομικών με το ζήτημα αυτό αλλά και με τα υπόλοιπα (μειώσεις μισθών, συντάξεις κλπ) είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη».

Στην καταδίκη της απόφασης για την απόλυση των καθαριστριών προχώρησαν με κοινή τους δήλωση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλους.

Όπως λένε, η Κυβέρνηση προσέφερε ως «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών τις οριστικές απολύσεις τους, χωρίς να περιμένει την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης στον Άρειο Πάγο τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Η Κυβέρνηση, τονίζουν, αποφάσισε να χτυπήσει ένα από τα πιο ευάλωτα αλλά και σκληρά αγωνιζόμενα τμήματα των εργαζομένων και καλεί εργαζόμενους και συνδικάτα να στηρίξουν τις καθαρίστριες.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέος θάνατος άοπλου αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ. Στους δρόμους οι Αμερικανοί

Ενώ η αμερικανική κοινωνία βράζει από οργή κατακλύζοντας τους δρόμους πολλών πόλεων στις ΗΠΑ, ένα νέο περιστατικό αστυνομικής βίας, με θάνατο άοπλου αφροαμερικανού, έρχεται να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά.

Το νέο περιστατικό έλαβε χώρα στην Αριζόνα. Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) ότι ένα στέλεχός της επιχείρησε να συλλάβει έναν 34χρονο αφροαμερικανό, τον Ρομέιν Μπρίσμπον, επειδή υπήρχαν υποψίες ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο Μπρίσμπον προσπάθησε να διαφύγει και αρνήθηκε να υπακούσει σε «αρκετές εντολές» ενός λευκού 30χρονου αστυνομικού με 7ετη εμπειρία στο Σώμα. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει αποκαλυφθεί.

«Έγινε μάχη» μεταξύ των δύο ανδρών, ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να συλλάβει τον αφροαμερικανό ύποπτο, αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας. Ενώ ο Μπρίσμπον έβαλε το χέρι στην τσέπη του, ο αστυνομικός όπως είπε στη υπηρεσία του ένιωσε «την άκρη ενός πυροβόλου όπλου» και «πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος τον Μπρίσμπον».

Ο ύποπτος έπεσε νεκρός πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές ενισχύσεις. Στην τσέπη του υπόπτου βρέθηκε ένα κουτί με χάπια οξυκωδόνης, ένα ισχυρό και εθιστικό παυσίπονο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ψυχαγωγικό ναρκωτικό.

Αμφισβητείται η εκδοχή της αστυνομίας

Αντίθετη άποψη για το θανατηφόρο περιστατικό έχει ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν «διάφοροι μάρτυρες που αμφισβητούν την εκδοχή της αστυνομίας».

Δεύτερη μέρα στους δρόμους

Το νέο θανατηφόρο περιστατικό έρχεται στη δημοσιότητα ενώ οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από το θάνατο δύο άλλων άοπλων αφροαμερικανών, του έφηβου Μάικλ Μπράουν στο Μισούρι και του 43χρονου Έρικ Γκάρνερ, πατέρα έξι παιδιών στη Νέα Υόρκη, ενώ οι αστυνομικοί που τους σκότωσαν απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες. Και στις δυο περιπτώσεις το Σώμα των ενόρκων αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των λευκών αστυνομικών που ευθύνονται για τους δυο θανάτους.

Χιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν τους δρόμους της Νέας Υόρκης για δεύτερη νύχτα, εξοργισμένοι για την απαλλαγή του λευκού αστυνομικού που είχε σκοτώσει τον 43χρονο Έρικ Γκάρνερ κάνοντάς του κεφαλοκλείδωμα. Οι διαδηλώσεις ξεκινούσαν αργά το απόγευμα, και φούσκωναν με περαστικούς μέχρι τη νύχτα «πνίγοντας» δρόμους και πλατείες της πόλης με κεντρικό σύνθημα το «δεν μπορώ να ανασάνω» που έλεγε ο Γκάρνερ πριν πεθάνει. Ως επί το πλείστον ωστόσο ήταν ειρηνικές.

Ένταση επικράτησε όταν ένα πλήθος τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων συγκεντρώθηκε στην Τάιμς Σκουέρ περίπου μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα. «Ποιόν προστατεύετε;», φώναζαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι κατέφθαναν κατά εκατοντάδες για να υποχρεώσουν τους διαδηλωτές να περιορισθούν στα πεζοδρόμια. Έγιναν συλλήψεις, αλλά δεν υπήρξαν εκρήξεις βίας.

Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν στην περιοχή πάνω από τους ουρανοξύστες.

Μερικές ώρες νωρίτερα, διαδηλωτές που έκαναν πορεία στο Κάτω Μανχάταν είχαν πραγματοποιήσει σποραδικές καθιστικές διαμαρτυρίες.

Οι συγκεντρώσεις στη Νέα Υόρκη και αλλού ήταν εν γένει μεγαλύτερες και περισσότερες χθες σε σχέση με την προηγούμενη νύχτα.

Στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και φώναζαν «Όχι δικαιοσύνη, όχι ειρήνη, όχι ρατσιστική αστυνομία» καθώς έκαναν πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, πέρασαν κοντά από τον Λευκό Οίκο και κατευθύνθηκαν προς το Μνημείο Ουάσινγκτον. Εκεί οι διαδηλωτές ξάπλωσαν στο δρόμο μπλοκάροντας την κυκλοφορία.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Μινεάπολη, το Σικάγο και τη Βοστώνη.



John Minchillo/AP
(AP Photo/John Minchillo)



Kena Betancur/Getty Images
(Photo by Kena Betancur/Getty Images)



Matt Sledge/Twitter




MinkuMedia / Twitter




Matt Sledge/Twitter




Matt Sledge/Twitter




Matt Sledge/Twitter




Kena Betancur/Getty Images
(Photo by Kena Betancur/Getty Images)



bdothunt / Instagram




Kena Betancur/Getty Images
(Photo by Kena Betancur/Getty Images)



aiyanasimone / Instagram




MinkuMedia/Twitter




thekristymc / Instagram




David Goldman/AP
(AP Photo/David Goldman)



David Goldman/AP
(AP Photo/David Goldman)



emmanuellesarah / Instagram
Βοστόνη



recordoflight/Instagram




David Goldman/AP
(AP Photo/David Goldman)



inner.life.mining / Instagram




Keith Srakocic/AP
(AP Photo/Keith Srakocic)



davidvanhorn / Instagram




Keith Srakocic/AP
(AP Photo/Keith Srakocic)



Keith Srakocic/AP
(AP Photo/Keith Srakocic)



cestern1/Instagram



ttina_g/Instagram


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αστέρας της ελληνικής showbiz σε κύκλωμα διακίνησης βρεφικής πορνογραφίας!

Κοντά στη σύλληψη ενός ατόμου, εξαιρετικά γνωστού στον χώρο της σόουμπιζ που  όταν αποκαλυφθεί το όνομά του θα προκαλέσει πάταγο, βρίσκεται η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Δημοκρατίας».

Το εν λόγω άτομο εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με τη διακίνηση υλικού βρεφικής πορνογραφίας που περιλαμβάνει ακόμη και βίντεο με βιασμούς βρεφών!
Σημείωνεται ότι, αν πρόσθετε κανείς τα αρχεία άνω του ενός terrabyte που βρέθηκαν, για να δει το υλικό αυτό θα χρειαζόταν περισσότερες από 25 συνεχόμενες ώρες προβολής.

Για τον λόγο αυτόν στήθηκε από τη Δίωξη μια τεράστια επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Fallen Angel» (Έκπτωτος Άγγελος) με στόχο να εντοπιστούν όλοι οι παιδόφιλοι που διακινούσαν αυτό το υλικό στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν έξι χρήστες, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία. Από την έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν έως και 339 διαφορετικές IP διευθύνσεις για να χάνονται τα ίχνη τους.
Πηγή: Δημοκρατία

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνελήφθη για υπεξαίρεση ο Πρόεδρος του Αθλητικού κέντρου του Αγίου Κοσμά

Συνελήφθη, έπειτα από ένταλμα του Ανακριτή Διαφθοράς, ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο οποίος κατηγορείται για δύο κακουργηματικές πράξεις, σε υπόθεση υπεξαίρεσης 800.000 ευρώ από το Ταμείο του Κέντρου.

Το ένταλμα του Ανακριτή Διαφθοράς, Κωνσταντίνου Σαργιώτη, που εκτελέστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, αφορά τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης κατ” εξακολούθηση και κατ” επάγγελμα σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, που βαρύνουν τον Πρόεδρο του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά.

Η δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε ύστερα από τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την επίκουρη εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Αγγελική Τριανταφύλλου, η οποία εντόπισε «τρύπα» στα Ταμεία του Κέντρου, ύψους 800.000 ευρώ.

Από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε, ότι ο κατηγορούμενος Πρόεδρος, που είχε τον διοικητικό έλεγχο του Κέντρου από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Αύγουστο του 2014, είχε ιδιοποιηθεί μέσα σε έναν μήνα 800.000 ευρώ από το Ταμείο του Κέντρου, ενώ θα ερευνηθεί από τον Ανακριτή η πιθανότητα να έχει υπεξαιρέσει και άλλα χρηματικά ποσά.

Η υπόθεση απασχόλησε την Δικαιοσύνη, μετά από διαχειριστικό έλεγχο που διενεργήθηκε, με εντολή του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, στον οποίο είχαν διαμαρτυρηθεί εργαζόμενοι του Κέντρου τον περασμένο Αύγουστο, καθώς δεν είχαν καταβληθεί δεδουλευμένα τους.

Ο κ. Ανδριανός διέταξε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο, που διενήργησε το ΣΔΟΕ, ενώ παράλληλα ξεκίνησε, με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί ενώπιον του Ανακριτή, Κωνσταντίνου Σαργιώτη, προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο από τις 11 το πρωί

Δύο ώρες νωρίτερα από σήμερα θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, τρεις σταθμοί του Μετρό, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.

Έτσι, από τις 11 το πρωί αύριο δε θα γίνεται επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους σταθμούς «Κατεχάκη», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λυμπερόπουλος (Σ.Α.Τ.Α.) κατά Uber: "Κρέμασμα στο Σύνταγμα" και "εχθροί" όσοι συνεργάζονται μαζί τους

Η άφιξη της Uber στην Ελλάδα, όπως ήταν αναμενόμενο και όπως συνέβη και στις άλλες χώρες που.... αποβιβάστηκε η εταιρεία προκαλεί σάλο αντιδράσεων από την πλευρά των επαγγελματιών αυτοκινητιστών. Η Uber έκανε σήκωσε αυλαία στη χώρα μας την Τρίτη και οι πρώτες δηλώσεις του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου προμηνύουν... πόλεμο.

Σύμφωνα με την πρώτη του ανάρτηση στην σελίδα του ΣΑΤΑ στο Facebook:

«Ο πόλεμος μόλις ξεκίνησε. Και είναι πόλεμος επιβίωσης. Οι ''πηλιογούσηδες'' του κλάδου έχουν ελάχιστο χρόνο να επανορθώσουν. Καλό θα είναι κάθε ιδιοκτήτης ταξί να γνωρίζει για τις συνεργασίες του οδηγού του και να τον αποτρέψει από την uber. Ο οδηγός μπορεί να είναι προσωρινός στο επάγγελμα και δεν νοιάζεται για το αύριο. Ο ιδιοκτήτης όμως και αύριο θα έχει το ταξί, θα έχει την περιουσία του. Ας μην αφήσουμε λοιπόν κάθε τυχοδιώκτη να παίζει και να υπονομεύει την περιουσία μας και το επάγγελμά μας.».

Μάλιστα, με τη δεύτερη ανάρτησή του έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά:

«Ταξιτζήδες που συνεργάζονται με την uber αποτελούν εχθρό του κλάδου. Είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτό το επάγγελμα. Όσοι ταξιτζήδες προδίδουν το ταξί σαν σύγχρονοι Ιούδες ''για τριάντα αργύρια'' θέλουν κρέμασμα αλλά όχι σε συκιά στο Σύνταγμα»

Kαι ακολούθησε και μια τρίτη από τον διαχειριστή της σελίδας του ΣΑΤΑ στο Facebook:

«Η πρώτη ήττα για τα Αμερικανάκια ήταν να κάνουν πίσω για την εφαρμογή με τα ιχ. Αλλιώς το είχαν σχεδιάσει. Ξεκίνησαν στα μουλωχτά και πιστεύουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Δειλά ανθρωπάκια. Μπορεί τούτος ο τόπος να βγάζει λίγους μπάσταρδους προδότες που μας δυσκολεύουν τη ζωή, αλλά έχει και κάμποσα εκατομμύρια ψυχές, που ξέρουν να αγωνίζονται με περηφάνεια και τιμή. Βγάλτε εισιτήριο για το Σαν Φραντζίσκο...».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εγκύκλιος «φωτιά»: Η εφορία θα σε κυνηγάει ακόμη και... στο νοσοκομείο

Ακόμη και αν είσαι στο νοσοκομείο, η εφορία ξέρει τι πρέπει να κάνει για να σου κοινοποιήσει το ειδοποιητήριο για την πληρωμή των χρεών σου έτσι ώστε να αρχίσουν να τρέχουν οι προσαυξήσεις και οι λοιπές συνέπειες του νόμου.

Αν μπεις στη φυλακή, ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος έχει εντολή να παραλάβει το ειδοποιητήριο για λογαριασμό σου. Αν δεν σε βρουν στο σπίτι, μπορεί το «γράμμα» να επιδοθεί στη γυναίκα σου ή ακόμη και στον υπηρέτη σου ενώ αν δεν σε βρουν στο γραφείο θα σε κάνουν ρεζίλι στον …συνεταίρο ή στον συνεργάτη σου.

Όλες οι λεπτομέρειες της εγκυκλίου  εδω .


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΚΛΕΦΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΟΚΚΑΛΟ! – ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ…

Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της ”χαράτσι” το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ” ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ -Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά… ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο “κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ” κ.λ.π… (κάνετε κλικ πάνω στη φωτό και δείτε το καλά}
ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του “χαρατσιού” αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η “κυβέρνηση” να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα…)

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!

pistepseto.net

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!