EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις λόγω Νταβούτογλου

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται από τις έξι τα ξημερώματα της Παρασκευής ως τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με την αστυνομία οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – συνέχεια Λυκαβηττού – δεξιά Αναγνωστοπούλου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – αριστερά Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Δ. Σούτσου – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Χατζηκωνσταντή – αριστερά Λάμψα – δεξιά Φλώρου – δεξιά Μεταξά – Πλατεία Δάφνης – δεξιά Χλόης – αριστερά Υακίνθων – δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ – έναντι Βεάκη – συνέχεια Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – αριστερά Κρατερού – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μάρκου Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – συνέχεια Καλλιρρόης – δεξιά Δράκου – αριστερά Μουσών – συνέχεια Παναιτωλίου – Αρακύνθου – Στησικλέους – δεξιά Ακάμαντος – αριστερά Αποστόλου Παύλου – δεξιά Ερμού – αριστερά Αθηνάς – δεξιά Βορρέου – αριστερά Αιόλου – δεξιά Κολοκοτρώνη – Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βαρύτατες κατηγορίες για 16 άτομα του ποδοσφαίρου

Σε 16 άτομα ασκήθηκε ποινική δίωξη με την κατηγορία της σύστασης "εγκληματικής οργάνωσης" στο χώρο του ποδοσφαίρου και οι κατηγορίες είναι πολύ βαριές. Αυτό γνωστοποιήθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το δικαστικό ρεπορτάζ.

Βέβαια, τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά και ούτε πρόκειται να γίνουν, μιας και δεν έχει αρθεί ακόμα το απόρρητο. Πάντως, πρόκειται για στελέχη της ΕΠΟ, ποδοσφαιρικούς παράγοντες και διαιτητές, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι οι αρχικά 11 ύποπτοι.

Οι κατηγορίες είναι για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για δωροδοκία-δωροληψία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Oι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος και για κάποιους σε βαθμό πλημμελήματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, 3 σταθμοί του Μετρό λόγω επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας  από τις 13:00 οι  σταθμοί του Μετρό:

Ευαγγελισμός, Μέγαρο  Μουσικής και  Κατεχάκη   θα είναι κλειστοί.

Το κλείσιμο των προαναφερθέντων σταθμών εντάσσεται στα προληπτικά μέτρα της ΕΛΑΣ ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού,  Αχμέτ Νταβούτογλου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ήρθε το τέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού;

Την ώρα που χρέη, διαφθορά και σκάνδαλα απειλούν το μέλλον του ιστορικού φιλανθρωπικού ιδρύματος, διοικητικοί, εργαζόμενοι κι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού περιγράφουν στο NEWS247 μια εμπειρία που ξαφνιάζει.

Υπό τη σκιά μιας σειράς σκανδάλων,  ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια εικόνα παρακμής και διάλυσης. Διεφθαρμένες διοικήσεις οδηγούν το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα της χώρας στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

Κακοδιαχείριση και συσσωρευμένα χρέη προκαλούν την αντίδρασης της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, που ξεκινά διαδικασία αποβολής της Ελλάδας από τον διεθνή οργανισμό.
Ήρθε το τέλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σχεδόν 140 χρόνια μετά την ίδρυσή του; Μπορεί να ανακάμψει το ιστορικό ίδρυμα, τη στιγμή πού δεν διαθέτει τα μέσα ούτε τον Ετήσιο Πανελλήνιο Έρανο να πραγματοποιήσει;

Πώς απαντά ο νέος πρόεδρος, οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι επί 9 μήνες αλλά και οι εθελοντές του, που διαχρονικά σπεύδουν προς βοήθεια των Ελλήνων, από τους Βαλκανικούς πολέμους έως τους πρόσφατους σεισμούς, τις πυρκαγιές, αλλά και τις ολέθριες συνέπειες της οικονομικής κρίσης;


 
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ή μάλλον από την κορυφή.

Πριν από ένα χρόνο περίπου, ο ιδρυτής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν και επί 28ετίας πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέας Μαρτίνης, απομακρύνεται από επικεφαλής του Δ.Σ. του ιδρύματος. Έχουν προηγηθεί αποκαλύψεις για άτακτη διαχείριση, παράτυπες μεταβιβάσεις ακινήτων, καθώς και εσωτερικό δανεισμό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ύψους 14 εκατ. ευρώ. Τα παραπάνω κινούν μια διαδικασία αφαίρεσης του σήματος από τον διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Ο νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Γιάννης Κίνιας, μιλώντας στο WE του NEWS247, εξηγεί πως η νέα διοίκηση έχει αναθέσει στην  εταιρία Pricewaterhouse να κάνει διαχειριστικό έλεγχο όλων των προηγούμενων ετών. "Είμαι δικηγόρος και δεν θέλω να κατηγορώ κανένα μέχρι να έχω τα στοιχεία και τις αποδείξεις στα χέρια μου" λέει και τονίζει πως "σίγουρα τα 46 εκατομμύρια χρέος δεν γίνονται από τη μία στιγμή στη άλλη, αλλά από κακοδιαχείριση ετών".

Ο κ. Κίνιας ανέλαβε καθήκοντα προέδρου μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, σε μια πραγματικά δύσκολη συγκυρία, όπως λέει ο ίδιος:

"Πριν από 20 ημέρες, ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ένα ταμειακό έλλειμμα στην κρατική επιχορήγηση που λαμβάνουμε κάθε χρόνο από την κυβέρνηση, κατόπιν έγγραφής συμφωνίας παλιάς, από την εποχή του Μαρτίνη. Μιλάμε για ένα έλλειμμα το διάστημα 2008-2012 που υπερβαίνει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Ήδη όμως η Κυβέρνηση ενέκρινε τα 2 εκατομμύρια για να καλύψουμε 5 δεδουλευμένους μισθούς των εργαζομένων, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται σήμερα σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα οφειλόμενα. Πρόκειται για νόμιμο εργατικό δικαίωμά, που όμως αδυνατίζει τον οργανισμό στην εκπλήρωση των καθηκόντων του.

Βέβαια, έχουν 9 δεδουλευμένους μισθούς απλήρωτους, βρίσκονται σε κατάσταση πενίας οι άνθρωποι. Εγώ έδωσα προτεραιότητα στο να βρεθούν τα χρήματα άμεσα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, παραβλέποντας ακόμα και το φιλανθρωπικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο προφανώς έχει επηρεαστεί.

Διότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος"

 

Ο Έρανος πήγε... περίπατο

"Όταν ανέλαβα", συνεχίζει ο κ. Κίνιας, "ο Πανελλήνιος Έρανος του Ερυθρού Σταυρού είχε να γίνει 2 χρόνια , από το 2012. Όμως έρανος το 2015 θα γίνει. Τον οφείλουμε για να διασφαλίσουμε το κυρίως έργο μας, που είναι να απαλύνουμε τον ανθρώπινο πόνο. Διότι παρόλο που ο πολύς κόσμος μας γνωρίζει από τον έρανο, ο έρανος είναι το μέσο, όχι ο σκοπός.

Ο Ερυθρός Σταυρός συστήθηκε το 1877 για να έρθει κοντά στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να έρθει κοντά στην πολιτεία όποτε αυτό είναι επιβεβλημένο, είτε ως παροχή κοινωνικής πρόνοιας, είτε ως έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη σε καταστάσεις έκτακτες, όπως οι πρόσφατοι σεισμοί της Κεφαλονιάς, η στέγαση και η σίτιση των προσφύγων στο Λαύριο και στο Βόλο, η φροντίδα στους ηλικιωμένους και τους ασθενείς

Με τον έρανο διασφαλίζουμε τα έσοδα τα απαραίτητα για να κάνουμε το φιλανθρωπικό μας έργο και να επιδείξουμε κοινωνική αλληλεγγύη μέσω των εθελοντών μας και των Σαμαρειτών μας.

Διότι χωρίς τους εθελοντές και τους Σαμαρείτες, χωρίς την εθελοντική προσφορά αυτών των ανθρώπων,  δεν θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε κανέναν φιλανθρωπικό έργο.

Σε αυτούς οφείλεται το γεγονός ότι ο Ερυθρός Σταυρός είναι ακόμα εδώ", καταλήγει ο κ. Κίνιας.

 

Δύο φορές εθελοντές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει 70 περίπου περιφερειακά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, μέσω των οποίων δραστηριοποιείται η τοπική κοινωνία και παράγει σημαντικό εθελοντικό έργο.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Περιστερίου, Στράτος Εγγλέζος, συνταξιούχος -πλέον- βοηθός μικροβιολόγου στο επάγγελμα, είναι εθελοντής Ερυθροσταυρίτης μία ολόκληρη ζωή.

"Έκανα πολλές αποστολές με τους Σαμαρείτες, πήγα στην Καλαμάτα και τον Πύργο στους μεγάλους σεισμούς, έχω υπάρξει και αρχηγός του σώματος Σαμαρειτών, μας λέει ο κ. Εγγλέζος και το διαπιστώνουμε ιδίοις όμμασι από τα παράσημα στη στολή του.


  "Εδώ και ένα χρόνο είμαι πρόεδρος στο Περιστέρι. Προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, παρότι τα οικονομικά προβλήματα του οργανισμού επηρεάζουν το έργο μας και δεν έχουμε να προσφέρουμε όσα θα θέλαμε. Συγκεντρώσαμε τρόφιμα, στείλαμε ρούχα στην Κιβωτό, όποιος έχει ανάγκη μας χτυπά την πόρτα. Καθημερινά περνάνε άνθρωποι και μας ζητάνε βοήθεια, όχι μόνο τρόφιμα και φάρμακα, αλλά και αν μπορούμε να τους βρούμε καμιά δουλειά. Είναι άνθρωποι αξιοπρεπείς.

Επίσης, με τη βοήθεια του αντιπροέδρου μας, που είναι γιατρός καρδιολόγος και εθελοντής, έχουμε βάλει δωρεάν εξέταση δύο φορές την εβδομάδα, Δευτέρα και Πέμπτη, για τους απόρους και όποιον έχει ανάγκη. Άλλωστε έχουμε και νοσηλεύτριες μεταξύ των μελών μας".

Όλη αυτή η δουλειά στο Περιστέρι γίνεται από 50 περίπου εθελοντές , ενεργά μέλη του περιφερειακού τμήματος. Το πιο ενεργό μέλος όμως, κατά τον κ.Εγγλέζο, είναι η Στέλλα Δαγλαρτζή, διοικητική υπάλληλος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που τελεί εθελοντικά χρέη υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων στο Περιστέρι.


"Η Στέλλα είναι η ψυχή του τμήματός μας και είναι εθελόντρια 2 φορές, διότι αν και εργαζόμενη στο Ερυθρό Σταυρό έχει να πληρωθεί 9 μήνες" λέει ο κ. Εγγλέζος. "Άσε που σήμερα έχει γενέθλια και είναι εδώ στο γραφείο, αντί να είναι με την οικογένειά της!".

"Είμαι με τη δεύτερη οικογένειά μου, τον Ερυθρό Σταυρό!" απαντά γελώντας η Στέλλα και συνεχίζει:
 "Το διοικητικό προσωπικό είναι εδώ για να βοηθήσει στην οργάνωση και την υλοποίηση του έργου των εθελοντών. Διότι οι εθελοντές είναι η ζωή και η ψυχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εμείς είμαστε 480 υπάλληλοι κι αυτοί είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα αυξάνονται κάθε χρόνο. Στις εκπαιδεύσεις που κάνουμε βλέπουμε νέα παιδιά , 20-25 ετών, που υποθέτεις ότι έχουν άλλα ενδιαφέροντα, όμως τα βλέπεις να έρχονται στις εκπαιδεύεις με τέτοιο ζήλο.

Βλέποντας αυτά τα παιδιά και βλέποντας τους παλιούς εθελοντές μας, που είναι χρόνια στις υπηρεσίες μας κι έχουν δώσει την ψυχή τους στον Ερυθρό Σταυρό, δεν μπορείς να μην αγαπήσεις αυτό που κάνεις.

Η έννοια του εθελοντισμού είναι συνυφασμένη πιστεύω με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον ιδρυτή του, τον Ερρίκο Ντυνάν.

Οι εργαζόμενοι αγαπάμε τον Ερυθρό Σταυρό, για αυτό είμαστε ακόμα εδώ, παρόλο που είμαστε απλήρωτοι 9 μήνες. Παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, παραμένουμε στις θέσεις μας, όχι όλοι οι συνάδελφοι, όσοι μπορούμε όμως παραμένουμε, με κόστος ψυχικό, σωματικό και οικονομικό", καταλήγει η Στέλλα.

 

Οι Σαμαρείτες είναι εδώ: Από το 1931 μέχρι σήμερα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει τρεις τομείς εθελοντών. Τον τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας, τον τομέα Νοσηλευτικής και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών.

Ο τομεάρχης των Σαμαρειτών, Γιάννης Μακρής, είναι εργαζόμενος στο Ίδρυμα από το 1987. Μας υποδέχεται στο γραφείο του, στον παλιό Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού στην 3ης Σεπτεμβρίου. Δίπλα του έχει τρεις εθελοντές Σαμαρείτες διασώστες.

"Ο Ερυθρός Σταυρός είναι οι εθελοντές του" είναι η πρώτη φράση που μας λέει και συνεχίζει: "Τα οικονομικά προβλήματα του Ερυθρού Σταυρού, αφορούν εμάς τους έμμισθους, διότι έχουμε πολύ καιρό να πληρωθούμε, όμως τους εθελοντές δεν τους αγγίζει.

Είμαστε η πρώτη διασωστική ομάδα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, το 1931, για να καλύψει τότε το κενό σε τραυματιοφορείς. Τα περισσότερα νοσοκομεία εκείνη την εποχή άλλωστε ήταν του Ερυθρού Σταυρού και είχαν ανάγκη από τραυματιοφορείς.


  Μετά τον Β’ Παγκόσμιο γυρίσαμε στις πρώτες βοήθειες, το 1974 εντάχθηκε η ναυαγοσωστική και τη δεκαετία του ‘80 μπήκε η διάσωση.


  Έχουμε πάει σε σεισμούς στην Τουρκία  και τη Λιβύη, έχουμε πάει στο τσουνάμι, και βέβαια η συμμετοχή μας σε ό,τι συμβεί στην Ελλάδα είναι δεδομένη. Είμαστε από τους πρώτους που σπεύδουμε να βοηθήσουμε, διότι έχουμε μία ετοιμότητα 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρό.




  Όταν έγινε ο σεισμός στην Κεφαλονιά ήμασταν εκεί, σε όλες τις φωτιές το καλοκαίρι, στις πλημμύρες που έγιναν στη Ρόδο, στην Ιεράπετρα για τη διάσωση των μεταναστών, ήμασταν εκεί".



 

Το προφίλ του καλού Σαμαρείτη: Ο μαθηματικός, η νοσηλεύτρια και το στέλεχος πολυεθνικής

"Τους εθελοντές δεν τους ακουμπά η κρίση" συνεχίζει ο κ. Μακρής. Έχουμε 34 τμήματα Σαμαρειτών σε όλη τη Ελλάδα, τα 31 εκ των οποίων είναι με εθελοντικές Διοικήσεις.
Για παράδειγμα ο κ. Ζαχαρής είναι επικεφαλής στο τμήμα της Αθήνας και δεν είναι έμμισθος" εξηγεί ο τομεάρχης.

Ο κ. Παναγιώτης Ζαχαρής, μαθηματικός στο επάγγελμα, είναι στον Ερυθρό Σταυρό από το 2001.

"Όλες τις ελεύθερες ώρες μου τις διαθέτω για τις ανάγκες του Ερυθρού Σταυρού. Όμως η ικανοποίηση που παίρνω όταν βλέπω ότι το έργο που κάνουμε και η προσπάθειά μας βρίσκει ανταπόκριση, τόσο στους κόλπους των εθελοντών όσο και στους ανθρώπους που βοηθάμε, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή".

Δίπλα στον κύριο Ζαχαρή κάθεται η υπαρχηγός του τμήματος της Αθήνας, Χιονία Νιτσόλα, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα και εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού από το 1999.

"Είναι κάτι που ήθελα να κάνω από πολύ μικρή. Σε ηλικία 14 ετών είχα πάει στην τράπεζα και λιποθύμησε μία υπάλληλος και αισθάνθηκα τεράστια ντροπή που καθόμουν μαζί με όλους τους άλλους βεβαίως και κοίταζα την κοπέλα σαν θεατής. Ορκίστηκα σε αυτή την κοπέλα ότι είναι τελευταία φορά που κάποιος παθαίνει κάτι μπροστά μου και δεν μπορώ να τον βοηθήσω. Ξεκίνησα από μόνη μου να διαβάζω".

Εντυπωσιακή αύξηση των ενεργών εθελοντών τα χρόνια της κρίσης

Σύμφωνα με τον κ. Μακρή, όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση υπήρχε φόβος ότι οι εθελοντές θα μειωθούν. Αντ’ αυτού αυξήθηκαν, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

"Έχει αυξηθεί η προσέλευση ανθρώπων σε σημείο που να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε ως προς την εκπαίδευσή τους. Για παράδειγμα το τμήμα της Αθήνας μπορεί κάθε χρόνο να εκπαιδεύσει 60 άτομα και οι αιτήσεις φτάνουν τις 400-450. Μιλάμε για αύξηση αιτήσεων 25% σε όλη την Ελλάδα από πέρυσι" μας λέει και εξηγεί το πόσο εντυπωσιακό είναι το γεγονός, μιας και μιλάμε για ενεργούς εθελοντές, που έχουν πάρει μια σοβαρή απόφαση και λαμβάνουν σοβαρή εκπαίδευση: "Ο δικός μα εθελοντής, από τη στιγμή που θα ορκιστεί, είναι υποχρεωμένος κάθε χρόνο να συμμετέχει σε αποστολές . Επίσης πρέπει να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα 30 ωρών και να δίνει εξετάσεις, κάθε χρόνο. Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα έχουμε περίπου 4.500 τέτοιους ενεργούς εθελοντές".


Ο κ. Μακρής θεωρεί ότι η εντυπωσιακή αύξηση ενεργών εθελοντών οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά εν μέσω κρίσης: "Εγώ έχω ζήσει την εποχή της γειτονιάς και της αλληλοβοήθειας που υπήρχε. Έχω την αίσθηση ότι αυτό επανέρχεται γιατί ο κόσμος έρχεται πιο κοντά", μας λέει.

Τι πιστεύει όμως το νεότερο μέλος της παρέας; Ο Νίκος Γουλανδρής, υπαρχηγός του τμήματος Σαμαρειτών Αθήνας, μπήκε στην οικογένεια του Ερυθρού ενάμισι χρόνο πριν.

"Οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προϋπήρχαν της οικονομικής κρίσης, όμως εμείς δεν βλέπαμε πέρα από τη μύτη μας. Τώρα βλέπουμε το πρόβλημα", λέει. "Είμαι διοικητικό στέλεχος σε πολυεθνική και είναι ελάχιστος ο ελεύθερός μου χρόνος, παρόλα αυτά είμαι εδώ και προσπαθώ να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ανά πάσα στιγμή. Ενάμιση χρόνο μετά η απόφασή μου δικαιώνεται. Η ανταμοιβή μας για όλο αυτό είναι όταν πάμε στο συνάνθρωπο και μας παίρνει μια ζεστή αγκαλιά και μας χαρίζει ένα τρομερό χαμόγελο. Όλα τα άλλα είναι περιττά για μένα προσωπικά".

(από δεξιά, Π. Ζαχαρής, Γ. Μακρής, Χ. Νιτσόλα, Ν. Γουλανδρής)

Τελικά, ήρθε το τέλος του Ερυθρού Σταυρού;

Ο τελευταίας λόγος στους Ερυθροσταυρίτες:

Γιάννης Κίνιας: "Κίνδυνος αποβολής δεν υπάρχει πλέον και δεν τίθεται από πλευράς της διεθνούς ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού σήμερα. Εμείς δεν είμαστε εδώ ως τιμητές των προηγούμενων διοικήσεων, αλλά ως θεράποντες για να προχωρήσουμε στην επόμενη σελίδα, κι έχουμε ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο σωτηρίας".

Στέλλα Δαγλαρτζή: "Δεν έχει έρθει το τέλος το Ερυθρού Σταυρού. Όσο υπάρχουν εθελοντές, όσο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη , ο Ερυθρός Σταυρός δεν πρόκειται να σβήσει".

Γιάννης Μακρής: "Ο Ερυθρός Σταυρός είναι μία ιδέα. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που ασπάζονται αυτή την ιδέα και τρέχουνε γι αυτή την ιδέα, και πιστέψτε με είναι χιλιάδες στην Ελλάδα, δεν θα κλείσει ο Ερυθρός Σταυρός".

Νίκος Γουλανδρής: "Όσο ο άνθρωπος χρήζει της δικιάς μας βοήθειας, θα είμαστε πάντα εκεί για να τον βοηθήσουμε. Αυτό δεν τελειώνει ποτέ. Είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα, όχι για τα εύκολα".

Παναγιώτης Ζαχαρής: "Έχουμε την ανάγκη να προσφέρουμε στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη για βοήθεια. Αυτός είναι ένας ηθικός νόμος που πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνεται".
Χιονία Νιτσόλα: "Δεν θα αφήσουμε εμείς οι εθελοντές να κλείσει ο Ερυθρός Σταυρός".


Περισσότερες πληροφορίες για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό: www.redcross.gr, www.samarites.gr

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πειραματικό φάρμακο αποκαθιστά τις βλάβες του νωτιαίου μυελού

Ένα πειραματικό φάρμακο, που δοκιμάστηκε από Αμερικανούς και άλλους επιστήμονες σε πειραματόζωα, αποκατέστησε στα περισσότερα τις βλάβες στο νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους, αναγεννώντας τα νεύρα.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν φάρμακα που πραγματικά να βελτιώνουν τα τραύματα του νωτιαίου μυελού. Η νέα ουσία μπορεί να αποτελέσει το πρώτο αποτελεσματικό φάρμακο αυτού του είδους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέρι Σίλβερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Case Western Reserve του Οχάιο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature», σύμφωνα με το BBC, δοκίμασαν το φάρμακο σε αρουραίους. Οι 21 από τους 26 επανέκτησαν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό την ικανότητα να κινούν τους παραλυμένους μυς τους, να ισορροπούν και να ουρούν, όποτε ήθελαν και όχι ανεξέλεγκτα.

Μερικά ζώα επανέκτησαν και τις τρεις παραπάνω λειτουργίες (κίνηση, ισορροπία και έλεγχος ουροδόχου κύστης) και άλλα μία ή δύο από αυτές. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ακόμη γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση από ζώο σε ζώο και το ψάχνουν.

Το φάρμακο (ένα πεπτίδιο) ενθαρρύνει τα νευρικά κύτταρα να αναπτυχθούν. Θα χρειαστούν περαιτέρω δοκιμές, προτού το πολλά υποσχόμενο φάρμακο δοκιμαστεί σε ανθρώπους, αλλά οι επιστήμονες το χαρακτήρισαν ήδη “πραγματική πρόοδο».

“Αυτό που είδαμε, ήταν όντως αξιομείωτο. Μερικά πειραματόζωα ανέκαμψαν σε φανταστικό βαθμό, τόσο καλά που δύσκολα μπορούσε να πει κανείς αν είχαν ποτέ τραυματιστεί» δήλωσε ο Σίλβερ.

Η βλάβη στον μυελό, συνήθως λόγω σοβαρού ατυχήματος ή τραυματισμού, διακόπτει τη συνεχή ροή των ηλεκτρικών σημάτων από και προς τον εγκέφαλο μέσω των νεύρων, με συνέπεια την παράλυση.

Η πιθανή χορήγηση του φαρμάκου στους ανθρώπους στο μέλλον αναμένεται να γίνεται σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές, όπως η μεταμόσχευση νεύρων και η ηλεκτρική διέγερσή τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Άμεση εφαρμογή των "εφεδρικών" μέτρων από 1/1/2015 θέλει η τρόικα

Με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, η εγχώρια μνημονιακή συμμορία συνεχίζει τις προσπάθειες για να επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα. Μετά και την απόρριψη από πλευράς δανειστών για τηλεδιάσκεψη, η Αθήνα σκοπεύει να απαντήσει στις επιφυλάξεις των δανειστών με νέο e-mail, με όλα τα μέτρα, αλλά πιο τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα, από όσα είχαν σταλεί στο αρχικό e-mail. Αυτό που αποφασίστηκε στην σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι η χώρα επιμένει στα στοιχεία που έχουμε στείλει στο 47σελιδο κείμενο, κάτι που, αν ισχύει, οδηγεί σε παράταση του αδιεξόδου, αφού τα e-mails που εστάλησαν από τους εκπροσώπους ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν δεν αφήνουν περιθώρια αποδοχής των προτάσεων ως έχουν.
Σύμφωνα με πηγές από την τρόικα, οι δανειστές ζητούν τα προληπτικά μέτρα (κατάργηση της έκπτωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%, αύξηση έμμεσων φόρων σε καπνικά και ποτά και επαναφορά του φόρου πολυτελείας) από την 1/1/2015 και εάν πιαστούν οι στόχοι και δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό να βγουν το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα της κυβέρνησης θα μπορούσε να είναι το εξής:  Να εξαντλήσει κάθε περιθώριο να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και, εάν αυτό δεν κατορθωθεί, να συμφωνήσει με τους δανειστές το πάγωμα της διαπραγμάτευσης, μέχρι να ξεκαθαρισθεί το πολιτικό τοπίο στη χώρα. Να απαντηθεί δηλαδή το ερώτημα αν πάμε σε πρόωρες εκλογές. Αυτό όμως σημαίνει πως οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα θα είναι ραγδαίες με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να φέρνουν άμεσα το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 
Πάντως, στα επιτελεία των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων αρχίζει να επικρατεί η άποψη ότι η Τρόικα θέλει να κερδίσει χρόνο, μέχρι να αποφασιστεί η εξάμηνη παράταση του τρέχοντος προγράμματος. Κάτι τέτοιο, σε συνδυασμό με τη λήψη νέων μέτρων, θα καθιστούσε αναπόφευκτες τις πρόωρες εκλογές, καθώς κανένας από τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν δείχνει διατεθειμένος να στηρίξει αυτήν την εξέλιξη.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΚΑΙ ROTHSCHILD FAMILY: Τους ανήκουμε πλέον και μας οδηγούν στον 3ο Παγκόσμιο.. Τέλος.

«ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» Και έτσι έγινε.. και έτσι εξακολουθεί να γίνεται..Οικογένεια Rothschilds η Ρότσιλντ όπως θέλουν να τους λένε.. Εχετε ακούσει αυτό το όνομα? Οχι? Ουτε εγώ μέχρι χθες..Και όμως όλοι ξέρουμε τη Μέρκελ τον Ομπάμα τον Πούτιν τον Μπράουν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου τα πρόσωπα δηλαδή που μας κυβερνούν.. Η μήπως δεν μας κυβερνούν αυτοί?Παρακάτω θα διαβάσετε ανατριχιαστικά πράγματα που ίσως σας φανούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.. κρατήστε ότι θέλετε, έξυπνοι άνθρωποι είστε..

Απο πού να το πιάσουμε.. να πάμε στο 6.000 π.Χ., στο 0, στις 25 Δεκεμβρίου 2011 η να γυρίσουμε καμιά διακοσαριά χρόνια πίσω?ROTHSCHILD FAMILY λοιπόν..θάπρεπε να έχουμε ακούσει τουλάχιστον το όνομα τους αφού λέγεται ότι είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.. ότι είναι τόσο πλούσιοι που με τα λεφτά τους θα μπορουσαν αν δωσουν στεγη σε ολους τους ανθρωπους της γης.. Οτι η περιουσία τους με πιο παλιά στοιχεία πρέπει να ξεπερνά τα 500 τρις. και κατέχουν (μέσω αντιπροσώπων τους) πάνω από 15000 επιχειρήσεις παγκοσμίως, έτσι έφτασαν να έχουν πάνω απο το μισό πλούτο της γης..Δηλαδή ο Bill Gates (50 δισ.) ο Ουώρεν Μπάφετ (42 δισ.) ο Κάρλος Σλιμ (40 δισ.) ο Mr ΙΚΕΑ Ίνγκβαρ Κάμπραντ (28 δισ.), ο Ινδός Λάκσμι Μίταλ (23 δισ.), η Miss Loreal Λιλιάν Μπετενκούρ, οι δικοί μας Γουλανδρήδες, Λάτσηδες, Βαρδινογιάννηδες, Κοκκαλαίοι.. τι κάνουν όλοι αυτοί τους δένουν τα κορδόνια?Ολοι μαζί να ενώσουν τις περιουσίες τους δεν φτάνουν ούτε στο ένα πεντακοσιοστό τους ROTHSCHILD.. και το χειρότερο είναι ότι είναι τελείως αδύναμοι σε περίοδο κρίσης όταν τόσα χρόνια μάζευαν μετοχές, ομόλογα και ακίνητα.. Τι να τα κάνει τα σπίτια που μαζεύει ο Λάτσης όταν τα όπλα αγοράζονται μόνο με μετρητά η με χρυσό..ROTHSCHILD.. πως έχουν τόσα λεφτά χωρίς να γίνουν πασιγνωστοι? Τους ακούσατε στην τηλεόραση? Οχι γιατί είναι παντού αλλά σαν.. μια σκιά. Οχι γιατί τήρησαν επιμελώς τον 1ο χρυσό κανόνα των υπερπλουσίων, να κρύβουν τον πλούτο και τις μετοχές τους.Τα λεφτά τα μάζεψαν από 3 αιώνες ασταμάτητης τοκογλυφίας και δανεισμού προκαλώντας παγκόσμια πολεμική ή ιδεολογική σύρραξη, χρηματοδότησαν ναζισμό, κομμουνισμό επαναστάτες και δικτάτορες κάτι που έμαθαν να κάνουν καλά τα τελευταία διακόσια χρόνια..Τα λεφτά τους δεν φαινονται γιατι εχουν φτιαξει ενα δεδαλώδες συστημα εταιριών μέσα σε αλλες εταιρίες και αυτες μεσα σε άλλες και ου το καθε εξης. Και φυσικά για να μην πληρωνουν εφορία κανουν δωρεες σε ιδρυματα που ελέγχουν οι ιδιοι.. Με αυτο τον τροπο καταφέρνουν να μην πληρωνουν ουτε 1$.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή..Ο Mayer Amschel Bauer (Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ) γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1743 σε ένα γκέττο της Φρανκφούρτης και είναι Γερμανο-εβραϊκής καταγωγής. Άλλαξε το όνομά του σε Rothschild (Ρότσιλντ στα Γερμανικά σημαίνει κόκκινη ασπίδα) από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη.Έκανε 5 γιούς τους οποίους εγκατέστησε σε 5 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.Amschel Mayer Rothschild – ΦρανκφούρτηSalomon Mayer Rothschild – ΒιέννηNathan Mayer Rothschild – ΛονδίνοCalmann Mayer Rothschild – ΝάποληJames Mayer Rothschild – ΠαρίσιΟ Μάγερ εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως οικονομικός σύμβουλος του εκλέκτορα της Έσης και έστησε την πρώτη του οικογενειακή επενδυτική τράπεζα στη γενέτειρά του.Πολύ γρήγορα επεκτάθηκε και ίδρυσε υποκαταστήματα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, με επικεφαλής τους πέντε γιους του: Άμσελ Μάγιερ Ρότσιλντ (1773-1855) στη Φραγκφούρτη, Σάλομον Μάγιερ Ρότσιλντ (1774-1855) στη Βιέννη, Νάθαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1777-1836) στο Λονδίνο, Κάλμαν Μάγιερ Ρότσιλντ (1788-1855) στη Νάπολη, Τζέιμς Μάγιερ Ρότσιλντ (1792-1868) στο Παρίσι. Βασικός κανόνας του πατρός Ρότσιλντ, την οποία μετέδωσε στα παιδιά του, ήταν ότι οι επιχειρήσεις δεν θα έπρεπε να ξεφύγουν από τα χέρια της οικογένειας, που θα τους επέτρεπε να κρατήσουν σε πέπλο μυστικότητας το μέγεθος του πλούτου τους και τα επιχειρηματικά τους επιτεύγματα. Ο Mayer Rothschild κράτησε επιτυχώς την τύχη στην οικογένεια με τους προσεκτικά τακτοποιημένους γάμους μεταξύ των «στενά συνδεδεμένων» οικογενειακών μελών.Μεγάλη ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ρότσιλντ έδωσαν η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι (1792-1815). Από το 1813 και για 2 χρόνια ο Nathan Mayer Rothschild που βρισκόταν στο Λονδίνο χρηματοδοτούσε την Βρετανική πολεμική μηχανή και άλλα εμπόλεμα μέρη με δάνεια, σιτηρά, βαμβάκι, αποικιακά προϊόντα και όπλα.Ανέπτυξαν ένα δίκτυο πρακτόρων, ναυλωτών και αγγελιαφόρων για να μεταφέρουν το χρυσό και τις πληροφορίες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτή η ιδιωτική υπηρεσία πληροφοριών επέτρεψε στον Nathan να λάβει στο Λονδίνο την είδηση της νίκης του Ουέλλινγκτον στη μάχη του Βατερλώ μια πλήρη μέρα μπροστά από τους κυβερνητικούς επίσημους αγγελιοφόρους. Έτσι κυκλοφόρησε την ψευδή είδηση της νίκης του Ναπολέοντα, με αποτέλεσμα οι τιμές στο Χρηματιστήριο να καταρεύσουν και να χάσουν το 98% της αξίας τους. Αμέσως ο Nathan τις εξαγόρασε έναντι εξευτελιστικών ποσών και έτσι όλος ο έλεγχος της Βρετανικής οικονομίας πέρασε στα χέρια της οικογένειας. Φυσικά αυτό πολλαπλασίασε την περιουσία της οικογένειας και της δικής του.Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841. Αργότερα χρηματοδότησαν την εγκατάσταση Εβραίων στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και υπήρξαν θερμοί υποστηρικτές του κράτους του Ισραήλ.Φυσικά σαν δυνατή Εβραϊκή οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της είναι βαθεία χωμένη στην ιστορία με την ίδρυση του Εβραϊκού κράτους. Για να μην πούμε ότι την ύπαρξη του την οφέιλει στην οικογένεια και μόνο. Ο James Mayer Rothschild Βαρώνος τότε, ήταν χρηματοδότης και υποστηρικτής της κίνησης για το «κράτος του Ίσραήλ». Το 1917 ο Walter Rothschild δεύτερος Βαρώνος της οικογένειας και γιός του Nathan Mayer Rothschild ήταν ο παραλήπτης της Διακήρυξης Balfour, η οποία δέσμευσε τη βρετανική κυβέρνηση στην καθιέρωση στην Παλαιστίνη ενός εθνικού «σπιτιού» για τους εβραϊκούς ανθρώπους. Ο James Mayer Rothschild χρηματοδότησετην οικοδόμηση της «Κνεσέτ» ως δώρο στο κράτος του Ισραήλ.Τον Ιούλιο του 2003, μια σημαντική αναδιοργάνωση της επιχειρησιακής δομής των Rothschild πραγματοποιήθηκε όταν οι τράπεζες του Λονδίνου και του Παρισιού ενώθηκαν μέσω ενός νέου κύριου εταιρεία χόλντινγκ, Concordia BV, υπό την προεδρία του Δαβίδ Rene de Rothschild. Κάτω από αυτό το έμβλημα, οι απο τους Rothschild συνεργάτες Banque ελέγχουν τις τραπεζικές επιχειρήσεις στη Γαλλία και την ηπειρωτική Ευρώπη. 26% απο την Rothschild Continuation Holdings AG πωλήθηκαν το 2005 σε στην Jardine (στρατηγική κίνηση), η οποία είναι υποκατάστημα της Matheson & της Co. του Χόνκ-Κόνκ.Οι οικογενειακές τραπεζικές επιχειρήσεις Rothschild καινοτόμησαν στη διεθνή υψηλή χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια της εκβιομηχάνισης της Ευρώπης και συνέβαλαν στην υποστήριξη των συστημάτων σιδηροδρόμων ανά από τον κόσμο και στη σύνθετη κυβερνητική χρηματοδότηση για τα προγράμματα όπως το κανάλι Σουέζ.Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται μελανά. Ήδη μέχρι τότε υπάρχουν αναφορές για λαδόματα, εκβιασμούς και όλα τα καλά που ακολούθουν όλους τους κροίσους.Ένας άλλος απόγονος του James, ο Edmond Adolphe de Rothschild (1926-1997) ίδρυσε την ομάδα LCF Rothschild, που έδρευσε στη Γενεύη, η οποία επεκτείνεται σήμερα σε 15 χώρες ανά τον κόσμο. Αν και αυτή η ομάδα είναι πρώτιστα μια οικονομική οντότητα, ειδικεμένος στη διαχείριση ενεργητικού και τις ιδιωτικές τραπεζικές εργασίες, οι δραστηριότητές της καλύπτουν επίσης την οινοποίηση (με τα κτήματα στο Μπορντώ, την Ν.Αφρική και την Αργεντινή), τη μικτή καλλιέργεια, τα ξενοδοχεία πολυτελείας, και τους αγώνες γιότ. Η ομάδα LCF Rothschild προεδρεύεται αυτήν την περίοδο από το Benjamin de Rothschild, γιος του Edmond 2ος των βαρώνων. Στο βιβλίο «Πρόγονοι εξ αίματος» του Fritz Springmeier αναφέρει με τις δικές του αποδείξεις ότι οι Rothschild είναι ένας από 13 δυναστικούς προγόνους εξ αίματος που συνδέονται με τους «Illuminati».Ακόμα έχει ειπωθεί από ερευνητές ότι ο Mayer Α. Rothschild ίσως έχει γράψει τα πρωτόκολλα της Σιόν!! «Κάποια όπως τα 20-23 χρειάζονται τρομερές τραπεζικές και επενδυτικές γνώσεις που λίγοι όπως ο Mayer ήξεραν» είπαν.Τα πρωτόκολλα της Σιόν είναι «διαλέξεις» για luciferians (illuminati, freemasons) απαριθμώνταςένα απίστευτο σχέδιο να νικήσουν τον δυτικό πολιτισμό, να υποτάξουν την ανθρωπότητα, και να συγκεντρώσουν «όλο τον πλούτο του κόσμου… στα χέρια μας.» Το βιβλίο τεκμηριώνει, στοιχεία που διέρρευσαν στην τσαρική μυστική αστυνομία και δημοσιεύθηκαν στην Ρωσία το 1905. Το ζήτημα του αντισημιτισμού εκτρέπει την προσοχή από αυτήν την πλοκή που έχει ξετυλίξει για πάνω από 200 έτη και είναι πίσω από την παγκόσμια κυβέρνηση, την 11 Σεπτεμβρίου, το Ιράκ, την ασφάλεια πατρίδας και τον ψευδή πόλεμο στον «τρόμο».Οι σκευωροί ελέγχουν τον παγκόσμιο πλούτο. Οι πολυεθνικές εταιρίες τους έχουν τα σύμβολα Freemason για τα λογότυπα. Η Shell και η Citibank έχουν τον ήλιο αύξησης, στην Exxon ο διπλός σταυρός, η CBS και Time Warner έχουν το μάτι Horus Alcan και η AOL τον κύκλο στο τρίγωνο. Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, ηεκπαίδευση και η πολιτική όλα δημιουργούν μια παραίσθηση της δημοκρατίας προκειμένου να ελεγχθεί και να αφαιρεθεί η ανθρωπότητα. Σχεδόν όλοι οι αμερικανικοί Πρόεδροι συμπεριλαμβανομένου του Τζορτζ Μπους είναι freemasons η illuminati.Οταν κάποιος μπορεί να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, τους πολιτικούς και τα χρηματιστήρια όπως συμβαίνει με τους ROTHSCHILD, τότε το να κερδίσει χρήματα είναι παιχνιδάκι, το ίδιο και η πρόκληση πολέμων. Η πρόκληση πολέμων είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να δημιουργήσεις τεράστιες περιουσίες και να καταστρέψεις τοκοινωνικό κατεστημένο. Δανείζεις χρήματα και στις δύο πλευρές για να χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο και στη συνέχεια τους δανείζεις ακόμα περισσότερα για να ξαναχτίσουν τις κατεσραμμένες χώρες τους. Αυτοί χρεώνονται σε σένα και εσύ αυξάνεις τα πλούτη σου.Τέτοιος έλεγχος και εξουσία σου επιτρέπουν να φτιάξεις μια καινούργια κοινωνία κατά το πρότυπο σχεδίου σου, αφού ο πόλεμος που προκάλεσες και χρηματοδότησες κατέστρεψε τον παλιό κοινωνικό ιστό.Κάνουμε εδώ μια παύση και ερχόμαστε στο σήμερα: DAVID MAYER DE ROTHSCHILD(Γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 25 Αυγούστου 1978).Είπαμε αρκετά.. τα υπόλοιπα βρείτε τα μόνοι σας..

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οριστικό: Ξεκίνησε η ηλεκτρονική ανανέωση των καρτών ανεργίας!

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr ξεκίνησε από χθες η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ που δίνει τέλος στην αναίτια ταλαιπωρία των ανέργων εγγεγραμμένων του Οργανισμού

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες απο στελέχη του ΟΑΕΔ αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από τον Οργανισμό, ξεκίνησε από χθες το πρωί η ηλεκτρονική ανανέωση της κάρτας ανεργίας που γίνεται μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς των ανέργων και δεν θα απαιτείται πλέον η επίσκεψη και η ταλαιπωρία στις ουρές των ΚΠΑ2.

Ειδικότερα στο προφίλ του κάθε ανέργου υπάρχει πλέον η επιλογή της ηλεκτρονικής ανανέωσης. Για να υπάρχει πρόσβαση απαιτείται η χορήγηση του κλειδάριθμου για την είσοδο στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα θα πρέπει ο άνεργος να έχει κωδικούς για την εισαγωγή του στις e-υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και στο προφίλ του μπορεί να δει δει την επιλογή « Ανανέωση της Κάρτας Ανεργίας»

oaed

Το μέτρο αφορά πάνω από 800.000 ανέργους, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα και σήμερα είναι υποχρεωμένοι να «επισκέπτονται» τον Οργανισμό για την ανανέωση της κάρτας. Στα θετικά της πρωτοβουλίας είναι πως περίπου 1.000 υπάλληλοι του ΟΑΕΔ -που μέχρι τώρα απασχολούνταν με την ανανέωση της κάρτας ανεργίας- θα μπορούν να ασχοληθούν με δράσεις εξατομικευμένης προσέγγισης των ανέργων.

Ουσιαστικά θα κάνουν ατομικό σχέδιο δράσης για κάθε άνεργο και θα παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίας με στόχο την ταχύτερη επανένταξη στην αγορά εργασίας. H αποδέσμευση μεγάλου αριθμού στελεχών του ΟΑΕΔ από καθημερινές διοικητικές διαδικασίες και η επικέντρωσή τους στην κατάρτιση συγκροτημένων ατομικών σχεδίων δράσης για την ένταξη των ανέργων στην απασχόληση θα τονώσει την αποτελεσματική λειτουργία και τη στρατηγική παρέμβαση του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στην ανεργία, στα χαράτσια, στην έλλειψη κοινωνικού κράτους, στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και στους μισθούς πείνας.

Επιπλέον, η ΓΣΕΕ διαμαρτύρεται για τις νέες δυσβάστακτες θυσίες, τις περαιτέρω επώδυνες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τις αυξήσεις στον ΦΠΑ, τις αλλαγές στον Ν.1264/82 και τη μείωση των συντάξεων.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος στις 17.00, ενώ για την ίδια ώρα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.
Στο Ηράκλειο, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ελευθερίας, στις 18.00.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκοψαν επίδομα σε 12χρονη με 95% αναπηρία…

Την υπόθεση μιας 12χρονης Τρικαλινής, η οποία ταλαιπωρείται από την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας και από το… τέρας της γραφειοκρατίας, αποκαλύπτει το trikalanews.gr.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο, η 12χρονη είναι επιληπτική με τετραπληγία. Ως εκ τούτου διαθέτει έγγραφο από την Πρόνοια που ισχύει για εφ’ όρου ζωής, και με το οποίο λαμβάνει επίδομα λόγω αναπηρίας 95%.

Ωστόσο, ο δήμος Τρικκαίων έχει διαφορετική άποψη…

Όταν στα προβλήματα της άτυχης 12χρονης ήρθε να προστεθεί και το ότι προσβλήθηκε από τη νόσο των χοίρων, η κοπέλα χαροπάλεψε για 4 μήνες στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, και ακολούθησε μια 26μηνη νοσηλεία της σε Κέντρο Αποκατάστασης, όπου όλους αυτούς τους μήνες ήταν στο πλευρό της η μητέρα της.

Ωστόσο μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους γονείς της 12χρονης όταν το παιδί τους επέστεφε στην οικία του μετά από 30 μήνες, αφού διαπιστώθηκε πως είχε κοπεί η καταβολή του επιδόματος που έπρεπε να καταβάλλεται εφ’ όρου ζωής, με το επιχείρημα πως το κοριτσάκι νοσηλεύτηκε σε ίδρυμα.

Δηλαδή, μετατρέψανε σε Ίδρυμα, το Κέντρο Αποκατάστασης.

Σημειώνεται, βεβαίως, ότι σε Ιδρύματα δεν υπάρχει συνοδός ασθενούς όπως έγινε επί 26 μήνες από την μητέρα της 12χρονης στο Κέντρο Αποκατάστασης.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν στην Πρόνοια του Δήμου Τρικκαίων και τους ζητήθηκε να μπουν σε μια διαδικασία αιτήσεων και εξετάσεων (με 9μηνη καθυστέρηση η εξέταση) εκ νέου της 12χρονης, η οποία, φυσικά, έχοντας 95% αναπηρία, ξαναπήρε το επίδομα, αλλά δεν της αναγνωρίζονταν το επίδομα αναδρομικά για τον χρόνο που δεν της καταβλήθηκε.

Η ίδια η Πρόνοια του Δήμου Τρικκαίων προσφεύγει υπέρ της 12χρονης, στον «Συνήγορο του Πολίτη», που ουσιαστικά «βλέπει» το αυτονόητο και δικαιώνει την 12χρονη. Ο πατέρας της 12χρονης, Παντελής Πανόπουλος, σε καθημερινή σχεδόν βάση ζητά από την Πρόνοια του Δήμου τα αυτονόητα, αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα βρει το δίκιο του

πηγη



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζητούν χρήματα από ανασφάλιστους γονείς για να χειρουργήσουν το παιδί τους – Διαψεύδει το νοσοκομείο

Στη καταγγελία ότι το νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού αρνείται να προβεί σε προγραμματισμένη για τις 8 Δεκεμβρίου επέμβαση σε παιδάκι 2,5 ετών, αν οι ανασφάλιστοι γονείς του δεν καταβάλλουν προκαταβολικά 300 ευρώ που απαιτούνται, προχώρησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την επιστολή, σε επικοινωνία με το νοσοκομείο ώστε να εξακριβωθεί γιατί δεν προχωρούν στη δωρεάν νοσηλεία του παιδιού, βάσει του νόμου για δωρεάν νοσηλεία σε ανασφάλιστους που είναι σε ισχύ από τον περασμένο Ιούνιο, η απάντηση ήταν πως κανένας ανασφάλιστος δεν έχει λάβει τα προνόμια του νόμου αυτού, τουλάχιστον από το «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς το υπουργείο δεν έχει απαντήσει σε δύο διευκρινιστικές ερωτήσεις που προέκυψαν.

Διαβάστε ολόκληρη η επιστολή του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού:

«Προς το Υπουργείο Υγείας: Πρέπει να θρηνήσουμε ένα νεκρό παιδί για να παρέμβετε;

Είμαστε μάρτυρες μια απίστευτης ιστορίας που εξελίσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού». Ένας μικρός ασθενής μας, 2.5 ετών δεν μπορεί να κάνει την επέμβαση που πρέπει γιατί το νοσοκομείο ζητά 300 ευρώ από τους ανασφάλιστους γονείς του, οι οποίοι δεν έχουν να τα δώσουν. Το σοβαρό της υπόθεσης – πέρα από την κατάσταση της υγείας του μικρού – είναι ό,τι βάσει του ΦΕΚ Β 1465 με ημερομηνία 05/06/2014, οι ανασφάλιστοι πολίτες δικαιούνται δωρεάν νοσηλείας στα δημόσια νοσοκομεία. Οι γονείς ακολούθησαν όλη την διαδικασία που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος αλλά από το λογιστήριο του νοσοκομείου τους είπαν πως η προγραμματισμένη επέμβαση για τις 8-12-14 δεν μπορεί να γίνει μέχρι να εγκριθεί το αίτημα από την τριμελή επιτροπή όπως ορίζει ο νόμος.

Εθελοντής γιατρός μας επικοινώνησε την Τρίτη 02/12/2014 με το λογιστήριο του νοσοκομείου και τον παρέπεμψαν στον ιατρικό διευθυντή που είναι υπεύθυνος για την λειτουργία των τριμελών επιτροπών. Ο συγκεκριμένος γιατρός ανέφερε ότι μέχρι σήμερα, 6 μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου, δεν έχει εγκριθεί κανένα αίτημα ανασφάλιστου πολίτη και δεν πρόκειται να εγκριθεί κανένα εκτός εάν το Υπουργείο Υγείας δεν τους απαντήσει σε επιστολή που έστειλε το ΔΣ του νοσοκομείου στις 10-11-2014 και συγκεκριμένα σε δύο ερωτήματα τα οποία διατύπωσαν, και είναι τα εξής:

Ποιος θα αναλάβει την έρευνα για το εάν τα παιδιά είναι όντως ανασφάλιστα;

Θα τους δώσει ο υπουργός χρήματα για την κάλυψη της νοσηλείας των ανασφάλιστων παιδιών εφόσον το νοσοκομείο δεν έχει, γιατί είναι ήδη χρεωμένο;

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο εθελοντής γιατρός μας του απεύθυνε την εξής ερώτηση: «Εάν έχετε περίπτωση παιδιού με καρκίνο, θα το εγκρίνετε;»

Η απάντηση ήταν αποστομωτική: «Αν ο υπουργός δεν μας δώσει χρήματα, ΟΧΙ!»

Έξι μήνες μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης του σχετικού εν ισχύι νόμου, και ενώ ο Υπουργός Υγείας επανειλημμένα και κατηγορηματικά διαψεύδει εμάς αλλά και άλλους φορείς που καταγγέλλουν ό,τι οι ανασφάλιστοι συνεχίζουν να είναι αποκομμένοι από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το Υπουργείο Υγείας θέτει καθημερινά σε κίνδυνο ζωές ακόμα και μικρών παιδιών, λόγω των κλειστών προϋπολογισμών που έχει επιβάλει στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και λόγω του ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από μέρους του για το εάν οι τριμελείς επιτροπές συνεδριάζουν ή όχι.

Κατά τα φαινόμενα σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει από την ημέρα που ο υπεύθυνος του λογιστηρίου στον Ευαγγελισμό πέταξε εκτός χειρουργείου ανασφάλιστο πολίτη».

Από την πλευρά της, η διοίκηση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» διαψεύδει κατηγορηματικά την καταγγελία του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο δοικητής του νοσοκομείου, κ. Μάνος Παπασάββας, «Ουδέποτε τα παιδιατρικά νοσοκομεία, και εν προκειμένω το «Αγλαϊα Κυριακού», αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε παιδί που χρειάστηκε περίθαλψη».

Οι γιατροί του νοσοκομείου έχουν ήδη δεχθεί το παιδί μέσω των τακτικών ιατρείων και έχουν προγραμματίσει το χειρουργείο που αφορά σε ουρολογικής φύσεως πρόβλημα για την ερχόμενη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου ο πατέρας του παιδιού βρισκόταν σήμερα στο «Αγλαΐα Κυριακού» για να διευθετήσει θέματα γραφειοκρατικά αναφορικά με την τριμελή επιτροπή όπου πρέπει να υποβάλλει το αίτημα και φέρεται να δήλωσε άγνοια για τη δημοσιοποίηση του θέματος που αφορούσε το παιδί του από το Μητροπολιτικό Ιατρείο Ελληνικού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μείωση των δαπανών για την υγεία στην Ελλάδα

Μείωση σημείωσαν οι δαπάνες για την υγεία στην Ελλάδα με κατά μέσο όρο ετήσια πτώση 9% από το 2009 ως το 2012, έπειτα από μια αύξηση που ανερχόταν κατά μέσο όρο σε 5,4% την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Όσον αφορά την ασφάλιση, ο πληθυσμός της Ελλάδας που έχει κάλυψη υγείας έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ειδικά μεταξύ των μακροχρόνια ανέργων, αναφέρει ο ΟΟΣΑ. Ωστόσο σημειώνει ότι οι ανασφάλιστοι καλύπτονται σε ό,τι αφορά τις συνταγές φαρμάκων και τα επείγοντα περιστατικά από τον Ιούνιο του 2014.

Ο ΟΟΣΑ μελέτησε δεδομένα για τις 28 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αποτιμήσει την ποιότητα της πρόσβασης σε ιατρικές φροντίδες τόσο σε ό,τι αφορά οικονομικά κριτήρια (πληρωμές, καλύψεις), όσο και σε ό,τι αφορά γεωγραφικά κριτήρια (απόσταση ανάμεσα σε νοσοκομεία ή γιατρούς και ασθενείς), καθώς επίσης και τους χρόνους αναμονής.

Κατά μέσον όρο, στις χώρες μέλη της Ε.Ε. καταγράφηκε ετήσια μείωση 0,6% των δαπανών για την υγεία το διάστημα από το 2009 ως το 2012, έπειτα από μια σειρά ετών (από το 2000 ως το 2009) που καταγραφόταν ετήσια άνοδος των δαπανών η οποία ανερχόταν σε 4,7% κατά μέσον όσο.
Στη Γερμανία η αύξηση των δαπανών υγείας επιβραδύνθηκε με μια μέση ετήσια αύξηση 1,8% από το 2009 ως το 2012, έναντι 2,1% από το 2000 ως το 2009.

Στη Γαλλία, όπου οι δαπάνες υγείας κατά κεφαλή ανέρχονται σε 3.220 ευρώ έναντι 2.193 ευρώ κατά μέσο όρο στα 28 κράτη μέλη της Ε.Ε., η αύξηση ήταν 0,8% σε ετήσια βάση από το 2009 ως το 2012 (έναντι +2% την περίοδο από το 2000 ως το 2009).

Ταχύτατη μείωση των δαπανών για την υγεία καταγράφτηκε στην Ιρλανδία (-3,7% έναντι +6,3%), στην Πορτογαλία (-3,3% έναντι +2,2%) και στην Ισπανία (-1,9% έναντι +4%).

Ωστόσο ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συνεχίζει να υπάρχει ένα σύστημα καθολικής κάλυψης, ή σχεδόν καθολικής, το οποίο έχει επιτρέψει να διατηρηθεί η πρόσβαση σε βασικές φροντίδες (αγαθά, υπηρεσίες) υγείας.

«Δεν έχει έλθει η καταστροφή, αλλά πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες που έχει η κρίση σε ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, ιδίως τους πιο φτωχούς και τους παράτυπους μετανάστες, που βρίσκονταν ήδη στο περιθώριο ακόμη και σε πιο φυσιολογικούς καιρούς», επισήμανε ο Γκαετάν Λαφορτίν, οικονομολόγος στη διεύθυνση υγείας του ΟΟΣΑ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!