EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το uberTAXI στην Ελλάδα με λανσάρισμα στην Αθήνα

Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί Ταξί, της Αθήνας, μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντάς παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες.

Η καινοτόμα πλατφόρμα της Uber συνδέει τους οδηγούς με τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Είτε πηγαίνεις για ψώνια στην Κηφισιά, βόλτα με φίλους στο κέντρο της Αθήνας, για έναν καφέ δίπλα στη θάλασσα, για ψάρι στον Πειραιά, είτε στη δουλειά σου, το uberTAXI σου προσφέρει έναν εύκολο, ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο για να διασχίσεις την πόλη.

Η Αθήνα είναι ιδανική για το λανσάρισμα του uberTAXI καθώς διαθέτει περισσότερους από δέκα χιλιάδες οδηγούς Ταξί έτοιμους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους επιβάτες. Η λειτουργία του uberTAXI αναδεικνύει τη σημασία της αξιοποίησης του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών, με την τεχνολογία που φέρνει η Uber να συμπληρώνει τις επιλογές που ήδη υπάρχουν στην Αθήνα.

uberTaxi Athens

Τι είναι το uberTAXI;

Η εφαρμογή της Uber είναι διαθέσιμη για όλα τα smartphones (iOS, Android, Windows Phones και Blackberry). Οι επιβάτες πρέπει απλώς κατεβάσουν την εφαρμογή, να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό και να ξεκινήσουν τις διαδρομές τους με το πάτημα ενός κουμπιού! Η Uber προσφέρει μοναδική ασφάλεια παρέχοντας στον επιβάτη πληροφορίες όπως η φωτογραφία, το όνομα του οδηγού και ο αριθμός κυκλοφορίας του Ταξί, ενώ ο επιβάτης έχει και τη δυνατότητα να βλέπει την πορεία του Ταξί σε πραγματικό χρόνο καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει. Επίσης οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε έναν ζωντανό χάρτη με GPS τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή δικούς τους ανθρώπους ώστε εκείνοι να παρακολουθούν την διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Η Uber είναι ο ευκολότερος τρόπος για να μετκινηθείς: η τοποθεσία σου ανιχνεύεται από χάρτες GPS ώστε να γνωρίζουν την απόσταση τόσο ο οδηγός όσο και ο επιβάτης. Όταν η διαδρομή ολοκληρώνεται, η πληρωμή γίνεται χωρίς μετρητά κάνοντας τη συναλλαγή εύκολη και ασφαλή για οδηγούς και επιβάτες.

Δ.Τ.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νόμιμη η καταγραφή συνομιλιών όταν αποδεικνύεται παθητική δωροδοκία

Νόμιμη και παραδεκτά λαμβάνεται υπ΄όψιν από τα δικαστήρια η καταγραφή με τεχνικά μέσα συνομιλιών δημόσιων υπαλλήλων κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων όταν από την καταγραφή αποδεικνύεται παθητική δωροδοκία δημοσίου υπαλλήλου απεφάνθη ο Άρειος Πάγος με την υπ΄ αριθμ. 277/2014 απόφαση.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Αρείου Πάγου από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία προκύπτει ότι: «Όποιος αθέμιτα παρακολουθεί με ειδικά τεχνικά μέσα ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα προφορική συνομιλία μεταξύ τρίτων ή αποτυπώνει σε υλικό φορέα μη δημόσια πράξη άλλου τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών. Με την ίδια ποινή τιμωρείται και «ο δράστης που αποτυπώνει σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της συνομιλίας του με άλλον χωρίς τη ρητή συναίνεση του τελευταίου».

Σύμφωνα με τους αρεοπαγίτες η απαγόρευση αυτή «αφορά εκδηλώσεις ή πράξεις της ιδιωτικής ζωής των τρίτων που είναι ικανές να επιφέρουν βλάβη στην προσωπικότητα και να μειώσουν την αξιοπρέπειά τους, αποσκοπείται δε με τον τρόπο αυτό η διασφάλιση της προστασίας των εννόμων αγαθών του ανθρώπου, που προστατεύονται από τις συνταγματικές αυτές διατάξεις».

Παράλληλα, σημειώνεται στην επίμαχη δικαστική απόφαση, ότι «δεν περιλαμβάνει και τις πράξεις ή εκδηλώσεις προσώπων, οι οποίες ανεξάρτητα από τον τρόπο και τον χρόνο που γίνονται, δεν ανάγονται στη σφαίρα της προσωπικής και ιδιωτικής ζωής τους, αλλά πραγματοποιούνται στα πλαίσια των ανατιθεμένων σε αυτούς υπηρεσιακών καθηκόντων και κατά την εκτέλεση τούτων, η οποία ως εκ της φύσεως και του είδους των εκπληρουμένων καθηκόντων υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική».

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης σημειώνεται ότι από το ποινικό νομοθετικό πλαίσιο «σαφώς συνάγεται, ότι η καταγραφή ιδιωτικής συνομιλίας με τεχνικά μέσα σε ψηφιακό δίσκο, ο οποίος αποτελεί αυτοτελές αποδεικτικό μέσο και δη έγγραφο, παραδεκτά λαμβάνεται υπόψη από το δικαστήριο και συνεκτιμάται μαζί με τις άλλες αποδείξεις για το σχηματισμό της δικανικής του κρίσης, έστω και αν αυτό περιέχει και στηρίχθηκε σε αθέμιτη μαγνητοσκόπηση με τεχνικά μέσα εκδηλώσεων του κατηγορουμένου, που πραγματοποιήθηκαν, όμως, στα πλαίσια των ανατιθεμένων σ` αυτόν υπηρεσιακών καθηκόντων και κατά την εκτέλεσή τους, η οποία υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο και κριτική».

Ειδικότερα, τον Άρειο Πάγο τον απασχόλησε περίπτωση υπαλλήλου Πολεοδομίας ό οποίος μαζί με άλλα δύο πρόσωπα δωροδοκήθηκε, με το ποσό των 55.000 ευρώ για την έγκριση συντελεστή δόμησης.

Οι συνομιλίες για την μίζα με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα καταγράφηκε με ειδικά μηχανήματα και ο πολίτης στην συνέχεια πήγε στην Υπηρεσία Ειδικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κατέθεσε το περιστατικό, ενώ παρέδωσε το C.D. που είχε καταγράψει τις συνομιλίες. Στην συνέχεια ο πολίτης κατέθεσε και μήνυση.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλοι τρεις σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης ανοίγουν για το κοινό

Στα «άδυτα» άλλων τριών σταθμών του μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορούν να διεισδύσουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης τις επόμενες ημέρες, με αφορμή τη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των εργαζομένων στα υπόγεια έργα.

Την Πέμπτη θα ανοίξει για το κοινό ο σταθμός στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ την Παρασκευή σειρά θα έχει ο σταθμός Συντριβάνι στην περιοχή των πανεπιστημίων και της ΔΕΘ, τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξει κι ο σταθμός Ανάληψη, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Παράλληλα, στις 11.30 το πρωί της 4ης Δεκεμβρίου, ανήμερα της Αγίας Βαρβάρας, στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια στα Εξάρχεια (pics)

Καμένα αυτοκίνητα στην Κωλέτη, ζημιές σε μηχανές και κάποια μαγαζιά και συγκρούσεις αναρχικών με διμοιρίες των ΜΑΤ στη Στουρνάρη και την Πατησίων, είναι η εικόνα που επικρατεί την πορεία συμπαράστασης στον Νίκο Ρωμανό.

Η ένταση που επικρατούσε νωρίτερα μετατράπηκε σε επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ΜΑΤ και σε εκρήξεις από τα ντεπόζιτα των αυτοκινήτων που πυρπολήθηκαν. Νωρίτερα, αναρχικοί αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Χαριλάου Τρικούπη, ενώ προκάλεσαν και ζημιές σε υποκατάστημα τράπεζας επί της Σόλωνος.

Παράλληλα, και ενώ η πορεία κατευθύνεται προς τα Προπύλαια, η ένταση συνεχίστηκε με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.






















πηγη



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισόδια στα Εξάρχεια - ένα λεωφορείο καίγεται στην οδό Στουρνάρη

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Εξάρχεια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ.
Μάλιστα ένα  λεωφορείο καίγεται στην οδό Στουρνάρη ενώ αυτοκίνητα έχουν αναποδογυριστεί στην οδό Χαριλάου Τρικούπη ενώ κάδοι έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την πορείας αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος βρίσκεται στην 22η μέρα απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το ότι δεν του εγκρίνεται εκπαιδευτική άδεια και ότι η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μετά το χρυσό κλειδί έχει σειρά το χρυσό φτυάρι

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

- Γενική πρόβα έκανε ο πρωθυπουργός στην απονομή του «χρυσού κλειδιού» της πόλης του Ναυπλίου για μία ακόμη τιμητική διάκριση αυτή του «χρυσού φτυαριού» των πολιτών της χώρας.
- Ειδικά μετά την επιτυχία των διαπραγματεύσεων (χο,χο) με την τρόικα στο Πα(πα)ρίσι, αποτέλεσμα της άκαμπτης στάσης, λόγω οσφυοκαμψίας, ο πρωθυπουργός θα λάβει πολύ σύντομα την άγουσα προς τα αποδυτήρια.


- Με τόσες κόκκινες γραμμές που έχει χαράξει, του αξίζει και η κόκκινη κάρτα της αποβολής από τη διακυβέρνηση της χώρας και να παίρνουν χρόνο παιχνιδιού και νέοι παίχτες.

- Θυμάστε ένα ανερχόμενο ταλέντο από τη Βραζιλία, τον Αλέξις; Έχω την εντύπωση ότι τελικά δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Παρακαλώ μην κάνετε συνειρμούς και μην είστε κακοπροαίρετοι όπως ήταν παλιά οι Πασόκοι.

- Έγινε τόσο σκληρή και άκαμπτη, που λέτε, η κυβέρνηση μετά από τις αλλεπάλληλες μάχες με την τρόικα, που συνεχίζει με την ίδια ακαμψία να κλείνει τα μάτια μπροστά στην απεργία πείνας του Ρωμανού.

- Μα καλά, δεν βλέπουν ότι δεν αργοπεθαίνει ο Ρωμανός αλλά η υποκρισία τους; Μόνο ο Βορίδης τρίβει τα χέρια του με τον κατήφορο της ΝΔ. Ποιος να του αρνηθεί μετά τις εκλογές την αρχηγία του κόμματος;

- Κρίνοντας από τη μη αντίδραση του Σαμαρά, στον κατήφορο της κυβέρνησης και του κόμματός του, μέχρι που μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι πάει για Πρόεδρος της Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

- Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα ξεπεράσει σε γέλιο και το γεγονός ότι μας κυβέρνησε ο Γιωργάκης! Σα να λέμε Πρόεδρος ο Καραμανλής (ο μεγάλος) και πρωθυπουργός ο Αντρέας (όχι ο Λοβέρδος). Γίνονται (πάλι) αυτά;

- Είπα «Ανδρέας» και θυμήθηκα το Λοβέρδο. Δήλωσε πως ο Ρωμανός και ο Κωστάρης πρέπει να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Γνωρίζει όμως ότι δεν τους δίνουν άδεια ή θα έχουμε πάλι καμιά ΕΔΕ για έλλειψη ενημέρωσης;

- Απορώ πώς και δεν πρότεινε ακόμα να λυθεί το πρόβλημα με κάποιον εθελοντή ο οποίος ή θα προσφερόταν να παρακολουθήσει τα μαθήματα ή να κάνει απεργία πείνας στη θέση του Ρωμανού.

- Πάντως δεν συζητάει το ενδεχόμενο παραίτησής του, ως αρμόδιος υπουργός της παιδείας. Θα μείνει και θα δώσει τη μάχη τονίζοντας ξανά και ξανά ότι πρέπει να σπουδάσουν οι δύο νέοι. Λέτε να κλάψει κιόλας;

- Μαθαίνω ότι στα ονόματα των υποψηφίων για την Προεδρεία της Δημοκρατίας, φιγουράρει κι εκείνο του Μπαμπινιώτη. Δεν το διασταύρωσα ακόμη!

- Αλήθεια μ’ εκείνη τη δασκάλα του Αρσακείου που δικαιώθηκε για τη μετάθεσή της τι απέγινε όταν επέστρεψε στη θέση της; Απολύθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία ή όχι; Βρε ποιον έχει πρόεδρο η Εταιρεία; Ποιον;

- Λέγεται ότι ο Σαμαράς, εκτός του Μπαμπινιώτη, έχει κι άλλο άσσο στο μανίκι. Θα προτείνει τον «επίτιμο»! Ποιος θα τολμήσει να ψηφίσει όχι και να έρθει αντιμέτωπος με μια ενδεχόμενη «ευχή» του;

- Η τρόικα σκέφτεται σοβαρά να προτείνει τον κύριο Σαμαρά ως μόνιμο διαπραγματευτή για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με αυτό της Ελλάδας.

- Η επιτυχία των διαπραγματεύσεων του πρωθυπουργού μας έχει αφήσει άναυδους τους τροικανούς. Αφού σκέφτονται μέχρι να μην εμφανιστούν ποτέ ξανά σε καμία διαπραγμάτευση. Θα στέλνουν τον Σαμαρά!

- Φήμες που θέλουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο να προσφέρεται, σε ένδειξη συμπαράστασης, να πάρει τη θέση του Ρωμανού στην απεργία πείνας, μετά από εξονυχιστική έρευνα ελέγχονται ως απολύτως ανακριβείς.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διαφημιστικό και πολιτικό τρικ από τη ΔΕΗ

Μια μεγάλη παραπλανητική καμπάνια που επιχειρεί να χρυσώσει το χάπι του «εξορθολογισμού» των τιμολογίων του ρεύματος. Το κρυμμένο μυστικό πίσω από τις διαφημίσεις είναι ότι μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, και όχι οι μικρομεσαίοι, επωφελούνται των εκπτώσεων.

         
του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Εδώ και αρκετές μέρες οι πολίτες παρακολουθούν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες -μεταξύ άλλων- τις διαφημίσεις της ΔΕΗ, που δείχνουν έναν φούρναρη η μία και έναν ιδιοκτήτη καθαριστηρίου η άλλη να λένε πόσο καλή είναι η ΔΕΗ που τους μείωσε τα τιμολόγια του ρεύματος.

Ανυποψίαστοι μικρομεσαίοι τηλεφωνούν στο πενταψήφιο της ΔΕΗ προκειμένου να ενημερωθούν για τα νέα τιμολόγια. Οι υπάλληλοι του call center απαντούν ότι το πρόγραμμα -σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έχουν μπροστά τους- ξεκινά από 1/1/2015 και ότι αφορά επιχειρήσεις που καταναλώνουν άνω των 1.000 MW το χρόνο.

Με απλά λόγια, ο υπάλληλος του call center σου λέει ότι για να δικαιούσαι μειωμένο ρεύμα πρέπει να έχεις όχι φούρνο αλλά εργοστάσιο, αφού μια μικρομεσαία επιχείρηση δεν καταναλώνει πάνω από 50-100 MW ετησίως!

Με βάση τα παραπάνω, θα συμπεράνει κάποιος ότι η διαφημιστική καμπάνια της ΔΕΗ είναι παντελώς παραπλανητική. Είναι τόσο παραπλανητική, που και οι υπάλληλοι των call center που τη συνδράμουν  πέφτουν κι εκείνοι θύματα της εξαπάτησης.

Και όμως, η ΔΕΗ έχει φροντίσει να φυλάξει τα νώτα της παίζοντας ένα έξυπνο παιχνίδι με τα δελτία τύπου της επιχείρησης: Στις 21 Ιουλίου 2014 είχε ανακοινώσει «εξορθολογισμό τιμολογίων» με μεσοσταθμικές μειώσεις από 1% έως 3,4% για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και
μεσοσταθμικές αυξήσεις 11,5% για εξοχικές και δεύτερες κατοικίες.

Αντιγράφουμε απ’ αυτό: «Στο επαγγελματικό τιμολόγιο Γ21, για τη μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών, περιλαμβανομένων και των κοινόχρηστων χώρων, η μεσοσταθμική μείωση είναι 3,4% στο σύνολο του λογαριασμού. Ενδεικτικά, για εμπορικό πελάτη με κατανάλωση 2.000 kWh το τετράμηνο ,η μείωση στο σύνολο του λογαριασμού ανέρχεται σε περίπου €3,7 / μήνα».

Κοινώς, το όφελος για τη μεγάλη πλειονότητα των επαγγελματιών, όπως τονίζει η ίδια η ΔΕΗ, κινείται περί τα 3,7 ευρώ το μήνα... Για κατανάλωση που αφορά περί τα 2 MW το τετράμηνο, ήτοι 6 MW ετησίως...

         

Καμία σχέση, δηλαδή, με τους μεγάλους πελάτες που καταναλώνουν άνω των 1.000 MW ετησίως, τους οποίους η ΔΕΗ, όπως ενημερώνει σε δελτίο τύπου που εξέδωσε στις 17/10/2014, θα πριμοδοτεί από το νέο έτος με μειώσεις από 2,2% έως 5,5%.

Η ΔΕΗ επέλεξε να συμπέσει η διαφημιστική της καμπάνια με τις μειώσεις στις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε να περάσει και πολιτικό μήνυμα ότι στηρίζει την αγορά, την οικονομία και την ανάπτυξη. Επιλέγει όμως στη διαφήμιση να δείξει «μικρούς» που επωφελούνται με 3,7 ευρώ το μήνα (σ.σ. με ένα κουτί καπότες, που θα ’λεγε και ο Λαζόπουλος), προκειμένου  να περάσει το πολιτικό μήνυμα σε όλο τον πληθυσμό.

Το πολιτικό μήνυμα περνάει στις μάζες. Το διαφημιστικό, πάλι, «κολλάει» στο call center, αφού μέχρι κι αυτοί δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι η διαφήμιση αφορά τον «εξορθολογισμό» του Ιουλίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δραματικές αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο

Τον «οδικό χάρτη» του νέου Δημοτικού παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Οι εύηχες λέξεις του υπουργού Παιδείας «λιγότερες μεταδιδόμενες πληροφορίες», «λιγότερη ύλη» και «περισσότερη γνώση» είναι το καμουφλάζ για την επιβολή της πρώιμης εξειδίκευσης, της μετάδοσης απλά και μόνο των απαραίτητων δεξιοτήτων που απαιτεί η αγορά εργασίας (πολλή γυμναστική, λίγα ελληνικούλια, λίγα αγγλικούλια, στοιχεία από θετικές επιστήμες και χρήση των Η/Υ).

Είναι φανερό ότι το υπουργείο Παιδείας επείγεται να μετατρέψει τα σχολεία σε «αυτόνομες» μονάδες, κάτι σαν επιχειρήσεις που θα «βγάζουν το ψωμί τους μόνες τους», με την αξιοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ (που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι τίποτε περισσότερο από «πληρωμένες οδηγίες» για την υποταγή της εκπαίδευσης στις ανάγκες του κεφαλαιοκρατικού κέρδους).

Πίσω από αυτού του τύπου τη διοικητική αυτοτέλεια, η οποία θα συνδέεται και με την αλλαγή στο πρότυπο διοίκησης της σχολικής μονάδας, κρύβεται ότι φορτώνεται η ευθύνη του κόστους λειτουργίας του σχολείου στους εκπαιδευτικούς και η μετακύλισή του στους γονείς των μαθητών.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΟΚ – Παιδίατρος «ΚΤΗΝΟΣ» ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια με λευχαιμία

Οι γονείς περίμεναν έξω από το ιατρείο του με αγωνία και αυτό το κτήνος ασελγούσε στα άρρωστα παιδιά τους :((

Ο 41χρονος παιδίατρος Μάιλς Μπράντμπερι από την Αγγλία παρενοχλούσε κατά την διάρκεια της εξέτασης ανήλικα αγόρια τα οποία μάλιστα έπασχαν από λευχαιμία.

Ο ίδιος ομολόγησε στο δικαστήριο τις συνολικά 18 αποτρόπαιες πράξεις του ενώ τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικα αγόρια.Συγκεκριμένα στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν περισσότερες από 170,000 φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πριν απομακρυνθεί από τη θέση του το Νοέμβριο του 2013, όταν και ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες.

Ο 41χρονος παιδίατρος Μάιλς Μπράντμπερι ασελγούσε επάνω στα αγόρια κατά τη διάρκεια της εξέτασης ενώ πολλές φορές βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με ειδικό στιλό. Τα αγόρια ηλικίας από 10 έως 16 ετών που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων διαθέσεων του παιδίατρου έπασχαν από λευκαιμία και σε αρκετές περιπτώσεις, οι γονείς τους τα περίμεναν έξω από το ιατρείο του Μπράντμπερι, ο οποίος ομολόγησε στο δικαστήριο τις συνολικά 18 αποτρόπαιες πράξεις του.

«Είναι μια από τις χειρότερες μορφές παιδοφιλίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που έχω συναντήσει στη ζωή μου» τόνισε ο δικαστής Γκάρεθ Χόκσγουορθ και συμπλήρωσε «Το να κάνεις αυτές τις πράξεις σε άρρωστα μικρά παιδιά, τα οποία δίνουν μάχη για τη ζωή τους δεν μπορούσα να το φανταστώ».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ

Είναι πικρό και δυστυχώς αναμένεται επώδυνο: είναι το κακό τέλος μιας μακράς περιόδου αυταπάτης της κυβέρνησης και όχι μόνον αυτής, αλλά και όσων πίστευαν ότι ο δρόμος που πήρε η χώρα μπορεί να οδηγήσει τελικά κάπου...

Τώρα, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι του χθες, έχουν πλέον καταστεί όχι απλώς σκεπτικοί για το αύριο, αλλά περίπου βέβαιοι κι εκείνοι ότι οι εξελίξεις που απειλούν εκ νέου τη χώρα, είναι οι χειρότερες δυνατές. Ηταν όμως αναμενόμενο. Και μπορεί να φταίει σε ένα βαθμό το ίδιο το στρεβλό ελλληνικό σύστημα, όμως, πάνω απ’ όλα, φταίει  μακράν περισσότερο εκείνο που επιβλήθηκε στην Ελλάδα να κάνει, κάτι που, πολύ απλά, δεν γίνεται.

Σε αυτό το αδιέξοδο βρισκόμαστε σήμερα – και το είχαμε πει πολλές φορές ότι θα βρεθούμε εδώ, όταν η κυβέρνηση τύρβαζε ακόμα τα περί success story και τις άλλες σχετικές, επικίνδυνες όπως αποδείχθηκε, προπαγάνδες που με περισσή ευκολία εξακοντίζει προς πάσα κατεύθυνση τα δύο τελευταία χρόνια.

Εν τω μεταξύ, το Βερολίνο, κάθε μέρα που περνάει γίνεται ουσιαστικά όλο και πιο επιθετικό κατά της Ελλάδας: στην ουσία έχει ξεγράψει την παρούσα κυβέρνηση και απειλεί την επόμενη με τις απαιτήσεις που εγείρει και με την πλήρη ακαμψία του στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλος της χώρας.

Όμως και αυτό ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί: η Ελλάδα τυλίχθηκε σε μία αυταπάτη όταν δέχθηκε να κατασκευαστεί ένα τόσο μεγάλο δημόσιο χρέος εις βάρος της και στη συνέχεια ησύχασε με πρόσχημα μία δήλωση του Eurogroup που από την ίδια ημέρα φωνάζαμε ότι δεν έχει την παραμικρή πραγματική αξία, όπως πλέον δυστυχώς αποδείχθηκε.

Τώρα βέβαια, όλα αυτά, είναι παρελθόν: πάει και η ανάπτυξη, πάει και η ρύθμιση του χρέους, πάει και κάθε ελπίδα από όλες αυτές που πούλησαν στον ελληνικό λαό οι πολιτικοί έμποροι.Τώρα, είναι ώρα επιτέλους να καταλάβουμε ότι οι αυταπάτες μόνον καταστροφή φέρνουν. Και ότι αν εμείς οι ίδιοι δεν τολμήσουμε να αντιδράσουμε σε αυτή τη λαίλαπα της δήθεν «σωτηρίας», σύντομα θα μας καταπιεί οριστικά η μαύρη τρύπα που άνοιξε και δεν κλείνει με τίποτα.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι πλέον απλώς ζήτημα χρόνου: από την ώρα που ουσιαστικά «πατήθηκε το κουμπί» μέσω των νέων απαιτήσεων, η νυν κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει για πολύ και, σίγουρα, δεν μπορεί πια ούτε να φαντασιώνεται τα περί 180 ψήφων και εκλογής νέου προέδρου από αυτή τη Βουλή.

Η επόμενη κυβέρνηση, όποια μορφή και σύσταση κι αν έχει, οφείλει να κατανοήσει ότι τώρα πια τα λόγια δεν αρκούν. Η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε πολύ επώδυνες αποφάσεις, καθώς, πλέον, μας έχουν κλείσει κάθε συμβατικό δρόμο κι αυτό σημαίνει ότι μη συμβατικές θα πρέπει να είναι και οι αποφάσεις που θα ληφθούν.

Και αυτό σημαίνει σύγκρουση. Όμως, για να γίνει, απαιτείται πολύ καλή και πολυεπίπεδη προετοιμασία, αλλά και η μεγαλύτερη δυνατή ομοθυμία στη χώρα. Απαιτείται αποφασιστικότητα και ψυχραιμία.

Στην αποτελεσματικότερη δυνατή προετοιμασία όλων αυτών πρέπει να πέσουν πλέον όλες οι δυνάμεις αυτού του τόπου: να ετοιμαστούμε εμείς για το κακό, πριν μας πιάσει στον ύπνο, πριν μας χτυπήσει ένα πρωί «ξαφνικά» την πόρτα.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

43 σελίδες γεμάτες μέτρα: Το ελληνικό e-mail προς την τρόικα

Το πακέτο μέτρων που έστειλε η ελληνική πλευρά στους δανειστές τα ξημερώματα της Κυριακής έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Καθημερινή», και παρουσιάζει σε δημοσίευμά της τα πιο σημαντικά σημεία από το έγγραφο 43 σελίδων, που έχουν στα χέρια τους και επεξεργάζονται οι εκπρόσωποι της τρόικας.

Με βασικό στοιχείο την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από 6,5% σε 13%, που θα φέρει έσοδα 350 εκατ. ευρώ, «πάγωμα» των ονομαστικών συντάξεων το 2016 και το 2017, αλλά και λαχειοφόρο αγορά για μεγαλύτερες εισπράξεις ΦΠΑ μέσω αποδείξεων και άλλα μέτρα φορολογικής διοίκησης, η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 2,6 δισ. που υπολογίζει η τρόικα, με μέτρα που θα φέρουν έσοδα 980 εκατ. ευρώ. Με δεδομένο ότι η τρόικα τα τελευταία δύο χρόνια έχει πέσει έξω στις προβλέψεις της για το δημοσιονομικό κενό της χώρας, το υπουργείο Οικονομικών προτείνει σε περίπτωση που δεν βγουν οι προβλέψεις του σωστές, τότε και μόνο τότε –από την 1η Ιουλίου του 2015– να εξετασθεί η λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως επιβολή φόρου πολυτελείας και φόρος σε τσιγάρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», τα άμεσα μέτρα είναι:

1. ΦΠΑ: Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, από 6,5% στο 13%. Μια συντηρητική εκτίμηση των δυνητικών εσόδων ανέρχεται στο ελάχιστο των 350.000.000 ευρώ. Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει στην επιστολή ότι αυτή η αύξηση πληγώνει σοβαρά την ανταγωνιστικότητα τιμών των ελληνικών ξενοδοχείων σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της Μεσογείου και ότι ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντισταθμιστεί αυτό το αποτέλεσμα, κυρίως μέσω περαιτέρω διαρθρωτικών αλλαγών και άμεσων επενδύσεων, είναι προφανές ότι όλα τα άλλα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας απαιτούν χρόνο και χρήμα για να υλοποιηθούν και να φέρουν θετικά αποτελέσματα, ενώ αυξήσεις φόρων μέσω αύξησης του ΦΠΑ έχουν αρνητικές επιπτώσεις στιγμιαία.

2. Κοινωνική ασφάλιση:
α) Διατήρηση των ονομαστικών συντάξεων στο επίπεδο του 2015 για τα έτη 2016 και 2017. Το όφελος εκτιμάται σε 50 εκατ. (0,18% του τρέχοντος κόστους) για το 2016 και 140 εκατ. (0,5% του τρέχοντος κόστους) για το 2017. Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι τα μακροχρόνια αθροιστικά οφέλη από αυτή την πρωτοβουλία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και θα επιφέρουν τεράστια διαφορά στη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού μας συστήματος.

β) Πιστοποίηση μέσω διασταυρώσεων των οικογενειακών παροχών, που καταβάλλονται στους συνταξιούχους. Μόνιμες εξοικονομήσεις προκύπτουν από αυτή την πρωτοβουλία. Κάθε μήνα, 664.862 συνταξιούχοι λαμβάνουν μηνιαία οικογενειακά επιδόματα 38,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 462.500.000 ευρώ ετησίως. Με την εφαρμογή των διασταυρωτικών ελέγχων με το μητρώο ΑΜΚΑ και το φορολογικό μητρώο, προκύπτουν συνταξιούχοι που δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα επιδόματα. Εκτιμάται πως η ετήσια εξοικονόμηση του 5% – 8% θα επιτευχθεί, δηλαδή 23,1 έως 37 εκατ. ευρώ ανά έτος.

γ) Πλήρης εφαρμογή του άρθρου 13 του νόμου 3863/2010 για συγκεκριμένες περικοπές στις συντάξεις που μεταφέρονται στα μέλη μιας οικογένειας, 3 χρόνια μετά τον θάνατο του συνταξιούχου. Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «Ηλιος», το συνολικό ποσό που καταβάλλεται στα μέλη της οικογένειας των εκλιπόντων συνταξιούχων, που λαμβάνουν επίσης τα δικά τους συνταξιοδοτικά μετά 3 χρόνια από τον θάνατο, είναι 1.027 εκατ. ευρώ ετησίως. Η διασταύρωση των στοιχείων και η πλήρης εφαρμογή των περικοπών αναμένεται να παραγάγουν εξοικονόμηση μεταξύ 8% και 12%, δηλαδή 82 έως 123 εκατ. ευρώ ετησίως.

3. Αύξηση των εσόδων ΦΠΑ μέσω λαχειοφόρου αγοράς και άλλα διοικητικά μέτρα: Το σύστημα αύξησης των εσόδων από τον ΦΠΑ μέσω συλλογής αποδείξεων με την προοπτική δώρων από λαχειοφόρο αγορά θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος «@podeixi». Υπάρχει μια λεπτομερής έκθεση, η οποία περιλαμβάνει εκτενή τεκμηρίωση για τη μεγάλη επιτυχία παρόμοιων προγραμμάτων σε χώρες όπως η Πορτογαλία, η Μάλτα και η Σλοβακία. Εάν τα πρόσθετα έσοδα στην περίπτωση της Πορτογαλίας ήταν 1,6 δισ. ευρώ ετησίως, σε αυτό το στάδιο, για την Ελλάδα φαίνεται λογικό –κατά πολύ συντηρητικές εκτιμήσεις– να υποθέσουμε ότι θα είναι τουλάχιστον επιπλέον 500 εκατ. ευρώ. Διοικητικά μέτρα, όπως ηλεκτρονικά τιμολόγια και διασταύρωση των business-to-business, τιμολόγια και λιανικές πωλήσεις, θα αποφέρουν επίσης απτά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.

Πρόσθετες παρεμβάσεις

Στην ελληνική επιστολή γίνεται ειδική αναφορά σε πρόσθετες παρεμβάσεις που θα γίνουν εάν διαπιστωθεί πως την 1η Ιουλίου του 2015 υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού με βάση τις ελληνικές εκτιμήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν:

– Απόσυρση της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης του 30% για το 2015 και το 2016.

– Επιβολή φόρου πολυτελείας.

– Αύξηση των φόρων σε καπνό και αλκοόλ, εάν συμφωνηθεί πως τούτο οδηγεί σε αύξηση και όχι σε μείωση εσόδων. Τα ανωτέρω μέτρα μπορεί να επιφέρουν έσοδα της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.
Στην επιστολή αναφέρονται και συγκεκριμένα στοιχεία για την πορεία των εσόδων του 2014 που συμβάλλουν για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 2,6 δισ. και το ΥΠΟΙΚ τα κοστολογεί σε 1,113 δισ., θεωρώντας πως επ’ αυτών υπάρχει συμφωνία με την τρόικα, ώστε να αφαιρεθούν από τη συζήτηση για το δημοσιονομικό κενό.

• Φόρος ακίνητης περιουσίας: Το ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει πως οι προβλέψεις της τρόικας ότι θα υπάρχει κενό στη συλλογή των φόρων του 2015, όπως συνέβη και το 2014, δεν είναι σωστές, καθώς υπολογίζει ότι θα εισπράξει 80% του φόρου και το βασίζει στο γεγονός ότι η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ τους δύο πρώτους μήνες είναι ήδη 44,3%, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει το κενό των 200 εκατ. που προβλέπει η τρόικα. Επίσης ο ΕΝΦΙΑ έχει διευρύνει τη φορολογική βάση με τη συμπερίληψη μη αστικών ακινήτων, ενώ αναμένεται το 2015 να ενισχυθεί η κερδοφορία επιχειρήσεων και οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων να αυξηθούν οπότε να υπάρχουν και υψηλότεροι φόροι ιδιοκτησίας. Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι το έκτακτο αποθεματικό του τακτικού προϋπολογισμού δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 1 δισ. ενώ η τρόικα εκτιμά ότι πρέπει να είναι 1,2 δισ. ευρώ.

• Εσοδα από άδειες τυχερών παιχνιδιών ΟΠΑΠ και άδειες τηλεπικοινωνιών θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο τροποποιημένο ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης καθώς 114 εκατ. έχουν ληφθεί και το υπόλοιπο χάσμα μεταξύ των εκτιμήσεων για 84 εκατ. ευρώ το 2015 θα πρέπει να αφαιρεθεί.

• Πράσινο Ταμείο: Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματική τη ρύθμιση για τα αυθαίρετα, καταργώντας όλα τα νομικά εμπόδια και τις αβεβαιότητες στα χρηματικά πρόστιμα, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής στο σύστημα Πράσινο Ταμείο. Το ΥΠΟΙΚ εκτιμά πως τα έσοδα θα φτάσουν τα 200 εκατ. στον προϋπολογισμό του 2015.

• Επιστροφές φόρου: ΤΟ ΥΠΟΙΚ προβλέπει ότι μια περαιτέρω διαφορά τουλάχιστον 200 εκατ. έχει αντιμετωπιστεί.

Το ΥΠΟΙΚ σημειώνει και νέες πρωτοβουλίες για πηγές χρηματοδότησης που δεν περιλαμβάνονται στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 προκειμένου να μειωθεί το εκτιμώμενο κενό της τρόικας ακόμη περισσότερο.
• Εσοδα από «παγωμένες» καταθέσεις: Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι υπάρχει νέο νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά τις «παγωμένες» καταθέσεις ιδιωτών/επιχειρήσεων που έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα κατά του κράτους ή άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης (πλην των φόρων φοροδιαφυγής). Περιλαμβάνει μια πολύ συντηρητική εκτίμηση των εσόδων για το 2015, η οποία βασίζεται μόνο σε δύο περιπτώσεις που οδηγούν σε έσοδα 389 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, στην επιστολή τονίζεται πως μια σειρά από αναδιαρθρώσεις σε βασικούς τομείς θα μπορούσε να παράσχει πρόσθετα έσοδα το 2015. Ενδεικτικά αναφέρονται πέντε περιπτώσεις που μπορεί να αποφέρουν 150 εκατ. ευρώ.

α. Αύξηση στα έσοδα κλινικών δοκιμών με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την έλλειψη εναρμόνισης διοικητικών διαδικασιών (50 εκατ. ευρώ).

β. Αύξηση στα τέλη που σχετίζονται με τις αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών άδειας κυκλοφορίας, κατάργησης ή τροποποίησης για φάρμακα κ.λπ. (15 εκατ.).

γ. Επιβολή τελών – τιμολογίου για την υγειονομική περίθαλψη ξένων πολιτών (25 εκατομμύρια).

δ. Βραδινά ιδιωτικών κλινικών σε νοσοκομεία του ΕΣΥ (20 εκατ. ευρώ).

ε. Πολιτιστική κληρονομιά: αύξηση εισιτηρίων στον ευρωπαϊκό μέσο όρο (93 εκατ.).

• Σειρά δράσεων που δεν έχουν ακόμη ποσοτικοποιηθεί, αλλά υπολογίζονται έσοδα όπως:

– Σύστημα ΦΠΑ στη λαχειοφόρο αγορά.

– Πιθανότητα κρυφής πηγής φορολογικών εσόδων από άτομα που δηλώνουν αγρότες ενώ δεν είναι, απολαμβάνοντας έτσι τον χαμηλότερο συντελεστή φορολογίας για τους αγρότες.

– Ενδεχόμενο αύξησης φορολογίας τσιγάρων.

– Πρόσθετα φορολογικά έσοδα από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης των φορολογικών κινήτρων και την ένταξή τους στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Σεπτέμβριος, διαρθρωτικό ορόσημο).

– Κέρδη από φορολογική διοίκηση.

– Εξοικονόμηση από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων του συνταξιοδοτικού συστήματος 2010.

– Μεγαλύτερη είσπραξη φόρων από τις επιπτώσεις της βελτιωμένης ρευστότητας του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων γίνεται αναφορά στον ΟΛΠ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στους σιδηροδρόμους για τους οποίους οι επενδυτές ζήτησαν παράταση του δεύτερου γύρου για την υποβολή βασικών έγγραφων αλλά και τη μετακίνηση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών έως τον Φεβρουάριο του 2015. Στον τομέα των αυτοκινητοδρόμων και της Εγνατίας, η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ξεκινήσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015.

Η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Αυτή είναι μια συνολική πρόταση. Ακολουθώντας την ισχυρή προτροπή του επικεφαλής του Euroworking Group, αποφασίσαμε να κάνουμε μια συνολική πρόταση αντί για μια σταδιακή διαπραγμάτευση. Αναγνωρίζουμε πως σε μερικούς τομείς δεν ικανοποιήσαμε πλήρως τις ανησυχίες σας. Ομως, αντί αυτού, έχουμε σε άλλα πεδία καταθέσει πολύ πιο φιλόδοξες προτάσεις. Τα ανωτέρω είναι το μάξιμουμ που μπορούμε να προσφέρουμε σε μια γνήσια προσπάθεια να προχωρήσουμε μπροστά και να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση με αξιόπιστο τρόπο.

Περιμένοντας να σας συναντήσω στην Αθήνα,
Γκίκας Α. Χαρδούβελης».

Οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα

Για το ασφαλιστικό προτείνεται να θεσμοθετηθούν έως το τέλος του έτους τα εξής:

1. Για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1-1-1975 και έχουν περισσότερα από 15 χρόνια ασφάλισης, αλλά λιγότερα από 20, οι παροχές θα συνδεθούν με τις εισφορές τους.

2. Αυξάνονται τα ελάχιστα ένσημα για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, από 4.500 σε 6.000, ενώ για τους νεοεισερχόμενους στο ασφαλιστικό σύστημα που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1975 αυξάνονται σταδιακά.

3. Σταδιακή κατάργηση των ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (πριν από το 62ο ή το 67ο έτος ηλικίας), με καταληκτική ημερομηνία την 1-1-2019. Γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτούνταν το 2019, προτείνεται αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 2 έτη, ενώ γι’ αυτούς που θα συνταξιοδοτούνταν το 2020, προτείνεται αύξηση κατά 4 έτη. Οπως αναφέρεται, το μέτρο αφορά τα λεγόμενα ευγενή ταμεία, μητέρες ανηλίκων και βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Επίσης, η κυβέρνηση δεσμεύεται να επανασχεδιάσει το ΕΚΑΣ, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του συνταξιούχου. Θα προηγηθεί ειδική αναλογιστική μελέτη που θα είναι έτοιμη έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015 και οι αλλαγές θα νομοθετηθούν τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου.

«Οχι» σε νέα νομοθετική ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να νομοθετήσει τροποποιήσεις σε σχέση με τις ρυθμίσεις για τη νέα αρχή και την πάγια ρύθμιση. Προσθέτει, όμως, ότι για την τελευταία ρύθμιση των 72 και 100 δόσεων είναι διατεθειμένη να συζητήσει τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων, αλλά μόνο κατά τρόπο που είναι «πολιτικά και νομικά εφικτός». Ειδικότερα, απορρίπτεται η θέση της τρόικας να συνδεθεί η υπαγωγή στο καθεστώς των δόσεων με συγκεκριμένα περιουσιακά ή άλλα κριτήρια, καθώς θεωρείται πως δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη, μιας και η σχετική έρευνα θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τα έσοδα. Επίσης, σε σχέση με την πρόταση να μην επιτρέπεται μετάβαση από την παλιά στη νέα ρύθμιση, προτείνονται κίνητρα ώστε οι φορολογούμενοι να παραμένουν στη ρύθμιση με τη μικρότερη χρονική διάρκεια. Οπως λέγεται, αυτό ίσχυε με τη ρύθμιση για τη νέα αρχή, ενώ τώρα «αναλαμβάνεται η δέσμευση να γίνει το ίδιο για την πάγια ρύθμιση, με άμεση επείγουσα νομοθετική πρωτοβουλία, μέσω τροποποίησης του ύψους και της μορφής του επιτοκίου». Στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, η επιστολή καταλήγει: «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και να τροποποιήσει τον υφιστάμενο νόμο (νέο σχήμα). Ομως, είναι σαφές ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε νέα μέτρα, που θα αποθαρρύνουν αλλαγή από την πάγια ρύθμιση στη ρύθμιση των 100 δόσεων, θα βελτιώνουν τη φορολογική συμμόρφωση και θα ενισχύουν τη φορολογική συμμόρφωση ειδικά για τους μεγαλοοφειλέτες».

Η κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να κάνει μία σειρά από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων, καθώς όπως αναφέρεται στην επιστολή, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει ήδη προχωρήσει αλλά και συνεχίζει σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που θα προωθήσουν την ανταγωνιστικότητα και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Μερικές από αυτές που περιγράφονται αναλυτικά είναι ρυθμίσεις για την πτώχευση εταιρειών, για τις ανεκτέλεστες υποθέσεις, που ξεπερνάνε τις 100.000 στη χώρα, μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων, εφαρμογή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ 1, ΟΟΣΑ 2 και πιθανή εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ 3, μείωση διοικητικού φόρτου και απλούστευση στη χορήγηση αδειών.

www.koutipandoras.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απάτη με δάνεια «μαϊμού» ύψους πέντε εκατ. σε βάρος υποκαταστήματος της Εθνικής

Τεράστια απάτη με δάνεια-«μαιμού» ύψους 5.000.000 ευρώ σε βάρος του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Κόρινθο αποκαλύφθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

«Εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας χορήγησης στεγαστικών δανείων, ενώ συνολικά εμπλέκονται 81 άτομα, ανάμεσά τους τραπεζικοί υπάλληλοι, πολιτκοί μηχανικοί και δικηγόροι.

Η μέθοδος του κυκλώματος παραπέμπει, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, της οποίας τα μέλη είχαν διακριτούς ρόλους.

Ο Προϊστάμενος (Τμηματάρχης) της Εθνικής Τράπεζας Κορίνθου είχε ως άμεσους συνεργούς την βοηθό του, επίσης τραπεζικό στέλεχος, τον νομικό σύμβουλο του υποκαταστήματος, πέντε συνεργαζόμενους μηχανικούς, και τρεις μεσάζοντες - διαμεσολαβητές των αγοραπωλησιών.

Όπως προέκυψε, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος και οι συνεργοί του μαζί εντόπιζαν πρόθυμους δανειολήπτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς και στη συνέχεια τους χορηγούσαν παράτυπα στεγαστικά δάνεια.

Αρχικά ενέκριναν τα δικαιολογητικά που προσκόμιζαν οι υποψήφιοι αγοραστές - δανειολήπτες, παραποιώντας και πλαστογραφώντας έγγραφα, όπου αυτό κρινόταν απαραίτητο. Στη συνέχεια, μέσω ενός στενού δικτύου συνεργασίας, το οποίο διαχειριζόταν ο Τμηματάρχης του υποκαταστήματος, οι εμπλεκόμενοι μηχανικοί - μέλη της οργάνωσης, έρχονταν σε συμφωνία με τους πωλητές των ακινήτων και υπερεκτιμούσαν την αξία τους, με αποτέλεσμα τα ακίνητα αυτά να πωλούνται ακόμη και σε τιμές τριπλάσιες από την πραγματική.

Οι εκταμιεύσεις των δανείων δεν κατέληγαν στην πλειονότητα των περιπτώσεων στους λογαριασμούς δανειοληπτών και πωλητών, αλλά όπως προέκυψε από την μέχρι στιγμής έρευνα, είχαν αναληφθεί από το ταμείο της τράπεζας, με πλαστογραφημένα παραστατικά ταμειακών συναλλαγών, καταλήγοντας σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία αναμένεται να ταυτοποιηθούν - προσωποποιηθούν από την εξέλιξη της ερευνητικής διαδικασίας.

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας προέβη επίσης στην αναζήτηση τραπεζικών λογαριασμών, που τηρούνται σε Ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, καθώς και των χρηματικών υπολοίπων αυτών κατά το χρόνο του ελέγχου. Από την εμπεριστατωμένη έρευνα προέκυψε ότι τρία (3) από τα εμπλεκόμενα άτομα εμφανίζουν σημαντικού ύψους υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, αλλά και με αντίστοιχες του Τραπεζικού Ιδρύματος, η συνολική ζημία που προκλήθηκε από τις παράνομες αγοραπωλησίες και τις επίσης παράνομες - παράτυπες δανειοδοτήσεις σε βάρος της Τράπεζας, ανέρχεται στο ποσό των 5.000.000 ευρώ τουλάχιστον.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτό είναι το στρατολογικό μητρώο του φυγόστρατου Σαμαρά-Και ποιος το αποκαλύπτει;

                                                   
                                             Μαντέψτε(απίστευτο βίντεο) 


         

www.makeleio.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιοι και πότε θα πάρουν Δώρο Χριστουγέννων – Τι δικαιούνται οι άνεργοι

Κάθε χρόνο παρέχεται από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων το οποίο ισούται με το ποσό της τακτικής επιδότησης στο βαθμό που έχουν πάρει επίδομα από  1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2014 και αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης.

Το δώρο των Χριστουγέννων θα δωθεί στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, πριν ή μέσα στη εβδομάδα των Χριστουγέννων

Εφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία (3) ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Στον ιδιωτικό τομέα

Η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να γίνει έως τις 21/12 ενώ η ημερομηνία 31/12 αποτελεί δήλη ημέρα (ΑΠ 40/2002 Ολ.) και είναι το απώτερο χρονικό σημείο καταβολής του.  Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να προσφύγουν στην οικεία Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να συνταχθεί μηνυτήρια αναφορά.  Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα για την άσκηση ατομικής δίωξης σε βάρος του εργοδότη ενώ παράλληλα διαβιβάζεται και στο οικείο αστυνομικό τμήμα για την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας.  Για την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς στα αστυνομικά τμήματα οι εργαζόμενοι δεν πληρώνουν παράβολο.  Εάν όμως καταθέσουν ατομική μήνυση οφείλουν να πληρώσουν ατομικό παράβολο το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 100-150 ευρώ.

Πως Υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαίου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς τους που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα που αναφέραμε είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς από την εργασία τους, είτε γιατί απολύθηκαν δικαιούνται να λάβουν τμήμα δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης. Σ αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων θα το υπολογίσουν ως εξής:
2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2ημερομίσθια ανάλογα με το πώς αμείβονται για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τα δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση. Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφ’όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κωδικός «Crypto-Wall»: Πώς κακοποιοί πουλάνε προστασία μέσω διαδικτύου και ζητάνε λύτρα έως 3000 ευρώ

Μέχρι σήμερα ξέραμε τους «νονούς» της νύχτας που πουλάνε προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά. Τα δεδομένα, ωστόσο, στην εποχή του διαδικτύου αλλάζουν με ταχύτητα φωτός με αποτέλεσμα να έχει εμφανιστεί εδώ και λίγες εβδομάδες στη χώρα μας η «ηλεκτρονική προστασία».

Χάκερ έφτιαξαν έναν νέο ιό που ονομάζεται «Crypto-Wall», ο οποίος κλειδώνει ψηφιακά αρχεία και δεδομένα στους υπολογιστές (word, excel, pdf, jpg). Στη συνέχεια, ζητούν «λύτρα», συνήθως από 1.000-3.000 ευρώ, για να τα ξεκλειδώσουν.

Η πρώτη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. από πολίτη που έπεσε θύμα του ιού έγινε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου. Έκτοτε, οι χάκερ έχουν «παγιδέψει» δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τις Αρχές να αναζητούν τους δράστες σε όλο τον κόσμο.

«Πρόκειται για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό που εμφανίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και εξαπλώνεται κυρίως μέσω μαζικής αποστολής e-mail και μέσω «ροζ» ιστοσελίδων. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί περίπου 15 καταγγελίες, ενώ εκτιμάμε ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα. Υπολογίζουμε ότι οι χάκερ που το δημιούργησαν έχουν αποκομίσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ κέρδος σε όλο τον κόσμο. Η έδρα τους πιθανότατα είναι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όπου τους αναζητά η Europol», λέει στην HuffPost Greece αξιωματικός της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόσφατα θύμα του «Crypto-Wall» έπεσε ακαδημαϊκός από την Αθήνα, ο οποίος ξύπνησε ένα πρωί και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να ανοίξει κανένα αρχείο στον υπολογιστή του. Έχασε έτσι όλες τις εργασίες που είχε κάνει για το Πανεπιστήμιο και το διδακτικό υλικό του. Στον υπολογιστή του εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε ότι αν ήθελε να ξαναδεί τα αρχεία του πρέπει να πληρώσει.

Τις περισσότερες φορές οι δράστες ζητούν η καταβολή των «λύτρων» να γίνει μέσω «bitcoins» (ηλεκτρονικό νόμισμα). Όπως λέει αστυνομική πηγή, ζητούν πέντε «bitcoins», καθώς το ένα «bitcoin» αναλογεί σε 600 ευρώ.

Το «Crypto-Wall» είναι λογισμικό τύπου «Crypto-Malware» και μπορεί να επηρεάσει όλες τις εκδόσεις ενός λειτουργικού συστήματος. Μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, το οποίο κλειδώνει όλα τα ψηφιακά αρχεία και δεδομένα.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες των Αστυνομιών όλης της Ευρώπης, προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες για την προστασία τους απέναντι στον νέο ιό:

1) Οι πολίτες που λαμβάνουν e-mail από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση να μην ανοίγουν τα links και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία.

2) Να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας (αντιικό) του Η/Υ.

3) Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος,

4) Να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων της συσκευής τους (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση των αρχείων τους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

9OO.OOO ιδιοκτήτες απαρνήθηκαν την ακίνητη περιουσία τους

Στα άκρα οδηγεί τους Έλληνες, η φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης, υποχρεώνοντας κοντά στο ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, ν` απαρνηθούν την ακίνητη περιουσία τους, προκειμένου να γλυτώσουν το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

Εχουν φτάσει τις 900.000 οι ιδιοκτήτες, που, στην αδυναμία τους ν’ ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη, προτιμούν να χαρίσουν τα σπίτια και τα χωράφια τους, στο κράτος ή τους καταπατητές, δηλώνοντας μικρότερη περιουσία, στη διόρθωση του Ε9. Η εξέλιξη αυτή εξανεμίζει και τις τελευταίες ελπίδες του οικονομικού επιτελείου, για τα ποσά που φιλοδοξεί να εισπράξει από το χαράτσι.

Ειδικότερα, τα πάνω-κάτω στους υπολογισμούς για τα έσοδα από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων φέρνει το «ντελίριο» που έχει καταλάβει εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να διορθώσουν εκ των υστέρων τη δήλωση ακινήτων Ε9, με βάση την οποία όμως έχουν ήδη εκδοθεί τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Μόνο για τον ΕΝΦΙΑ του 2014, περίπου 450.000 φορολογούμενοι δήλωσαν (εκ των υστέρων) μικρότερη περιουσία από όση εμφανιζόταν στο Ε9 πριν εκδοθούν τα εκκαθαριστικά πληρωμής του φόρου.

Με τους ως τώρα ρυθμούς, υπολογίζεται ότι 80.000-90.000 ιδιοκτήτες μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο Taxisnet για να μειώσουν την ακίνητη περιουσία που εμφανιζόταν ως τώρα στο σύστημα. Ο ρυθμός αυτός μπορεί να ενταθεί στις επόμενες είκοσι ημέρες, αφού μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου επιτρέπεται να γίνονται διορθώσεις χωρίς την επιβολή προστίμων.

Ο προφανής λόγος για τον οποίο έχει ξεσπάσει ο «πανικός» στους ιδιοκτήτες, είναι ότι θέλουν να γλιτώσουν τον ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν φορολογούνταν (όπως π.χ. τα αγροτεμάχια).

Αυτό όμως αποδεικνύει και ότι ποτέ ως τώρα δεν υπήρχαν σωστά στοιχεία για την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, γεγονός που εξηγεί τα μεγάλα λάθη στο σχεδιασμό του, αλλά δικαιώνει και την τρόικα που επέμενε ότι η εισπραξιμότητα του φόρου θα ήταν μικρή (τον υπολογίζει σε 66% έναντι 75% που προβλέπει η κυβέρνηση) σε σχέση με το ΕΕΤΗΔΕ που πληρωνόταν μέσω της ΔΕΗ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπουχτίσαμε success story αντωνάκη ! Γεμίζουν τα ανατομεία με τους νεκρούς της κρίσης

Στο εργαστήριο ανατομίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι νεκροί που «περιμένουν» να ανέβουν στα μαρμάρινα τραπέζια για να διδάξουν τους ζωντανούς. Πρόκειται για σορούς ανθρώπων που επέλεξαν λόγω ένδειας να γίνουν δωρητές σώματος για να μην επιβαρύνουν τις οικογένειές τους με τα έξοδα κηδείας. Στα χρόνια της κρίσης όλο και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να καλύψουν οικονομικά την ταφή των συγγενών τους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι νεκροί που βρίσκονται στα αζήτητα.

«Λόγω της κρίσης, πολλές οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα κηδείας και δίνουν τις σορούς των συγγενών τους στο Εργαστήριο Ανατομίας» λέει στο in.gr ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος.

Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τους αζήτητους νεκρούς. Δεν λείπουν ακόμη και οι περιπτώσεις οικογενειών που δεν παραλαμβάνουν καν τους νεκρούς τους από τα νοσοκομεία όπου πέθαναν.

Στα περισσότερα νοσοκομεία γίνονται διαγωνισμοί μέσω των οποίων γραφεία τελετών αναλαμβάνουν τις κηδείες των άπορων και αμείβονται είτε από τα ίδια τα νοσοκομεία, είτε από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η αύξηση έως και 50% των κονδυλίων που διαθέτουν για το σκοπό αυτό τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας.

Για να ταφεί ένας νεκρός από τα αζήτητα ακολουθείται η εξής διαδικασία: Αφού διαπιστωθεί ο θάνατος από το νοσοκομείο, αναζητούνται οι συγγενείς – συχνά και με αστυνομική συνδρομή. Εκείνοι δηλώνουν οικονομική αδυναμία και η ταφή ανατίθεται στο συμβεβλημένο γραφείο τελετών, με αμοιβή γύρω στα 1300 ευρώ.

Στην Αθήνα οι αζήτητοι νεκροί ενταφιάζονται στο Γ’ Κοιμητήριο. Οι τάφοι τους δεν έχουν ονόματα, μόνο αριθμούς…

Χρόνο με το χρόνο αυξάνονται και εκείνοι που αποφασίζουν να δωρίσουν μετά το θάνατο τους το σώμα τους στην επιστήμη για να μην επιβαρύνουν την οικογένεια τους με τα έξοδα ταφής.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία έχει σχεδόν υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των δωρητών σώματος.

«Τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί η εκ της ένδειας προσφορά. Το χρονικό διάστημα 2000-2005 οι προσφορές που είχαμε ήταν πολύ λίγες, 8-10 σοροί το χρόνο. Μόνο το τελευταίο έτος έχουν δοθεί στο εργαστήριο ανατομίας 25-30 σοροί» λέει ο επίκουρος καθηγητής Ανατομίας, Αντώνης Μαζαράκης.

Όπως τονίζουν στο ανατομείο, πάντα υπήρχε ένας μικρός αριθμός δωρητών που παρακινούνταν από το υψηλό κόστος της ταφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί κυρίως γιατί οι οικογένειες δεν έχουν τα χρήματα να καλύψουν τα έξοδα ταφής.

Όπως λέει ο κ. Μαζαράκης πολύ συχνά δέχεται πιέσεις από συγγενείς θανόντων που θέλουν να δώσουν τις σορούς στο ανατομείο. «Μας λένε ότι δεν τους περισσεύουν χρήματα για να κάνουν την κηδεία και μας πιέζουν να δεχτούμε τις σορούς. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραλάβουμε σορούς εάν πρώτα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες».

Όπως εξηγούν στο ανατομείο, όποιος θέλει να γίνει δωρητής σώματος θα πρέπει να έχει υπογράψει, εν ζωή και έχοντας σώας τας φρένας του, σχετική δήλωση και στη συνέχεια να πάρει την κάρτα δωρητή. Ο ίδιος θα πρέπει να έχει ενημερώσει άτομα της εμπιστοσύνης του για αυτή του την επιθυμία και όταν συμβεί το μοιραίο τα άτομα αυτά επικοινωνούν με το ανατομείο και ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν.

«Όλο αυτό που συμβαίνει είναι λυπηρό, είναι η κατάντια της εποχής μας» καταλήγει ο κ. Μαζαράκης.

Κική Μαργαρίτη
infognomonpolitics.blogspot.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

NEA ΒΟΜΒΑ στην Eλληνική Aγορά: Τέλος εποχής για ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ γαλακτοβιομηχανία!!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από την προηγούμενη εβδομάδα έχει μπει στη μονάδα ο σύνδοικος που ορίστηκε από το δικαστήριο, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή των μηχανών και στην συνέχεια των οχημάτων έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί. Προκειμένου δε να μην γίνει πλιάτσικο στην μονάδα έχουν τοποθετηθεί και φύλακες για την φύλαξη του εργοστασίου.

Οι παραγωγοί που διεκδικούν από τον επιχειρηματία οφειλή 1,8 εκατ. ευρώ για πρώτη ύλη που του παρέδωσαν αλλά δεν την πληρώθηκαν κατέθεσαν τη Δευτέρα κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης, ενώ όσον αφορά οι εργαζόμενοι τάσσονται υπέρ της πτώχευσης, αν και η ενημέρωση που είχαν από την σύνδοικο είναι ότι δεν πρόκειται να πάρουν τα χρήματά τους νωρίτερα από τη διετία.

Καθώς ο νόμος ορίζει ότι πρώτα πληρώνονται οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα σφαλιστικά ταμεία, στη συνέχεια οι εργαζόμενοι και τέλος οι λοιποί πιστωτές. Σήμερα, τα χρέη της Αγνό ανέρχονται σε 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. σε τράπεζες, 14 εκατ. ευρώ στην μητρική «Κολιός»

Σημαντικά όμως προβλήματα ρευστότητας φημολογούνται και στην άλλη μονάδα της γαλακτοβιομηχανίας Κολιός με κάποιους να ισχυρίζονται ότι καταρχήν η καθυστερήσεις στην μισθοδοσία των εργαζομένων έχει φθάσει πλέον το πεντάμηνο.

Παράλληλα προβλήματα,σύμφωνα με το reporter.gr, εμφανίζονται και ως προς την τροφοδοσία της εταιρείας με πρώτη ύλη, καθώς όλοι οι παλιοί συνεργάτες δεν παραδίδουν γάλα αν δεν πληρωθούν μετρητοίς με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να έχει στραφεί όπως λένε σε μικρούς παραγωγούς παίρνοντας γάλα με το σταγονόμετρο.

makeleio

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γ.Ν Ρόδου: SOS από γιατρούς-ΜΕΘ Παίδων ζητούν οι κάτοικοι

Ένα κοριτσάκι 20 μηνών έχασε πριν από μερικές ημέρες τη ζωή του, μετά τη διακομιδή του μέσω ΕΚΑΒ από τη Ρόδο σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.


Λίγες ημέρες μετά, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου, ο Διευθυντής Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου απεύθυνε αγωνιώδη έκκληση για το θλιβερό απολογισμό θανάτων στο νοσοκομείο, εξαιτίας προβλημάτων και ελλείψεων, που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του νησιού.

Με επιστολή του στην εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική», ο Γιώργος Τριάντος περιγράφει με μελανά χρώματα τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να σώσουν ανθρώπινες ζωές οι γιατροί του νοσοκομείου.

«Πέντε νεκροί σήμερα. Δύο νέοι από τροχαία, ένας από ατύχημα με πυροβόλο όπλο και δύο από ανακοπή καρδιάς. Πέντε επείγοντα χειρουργεία. Δεν ξέρω πόσα άλλα επείγοντα περιστατικά με εισαγωγές. Έχω πάψει πια να μετράω (…)

Θα ήταν ένα πραγματικό shock για όλους όσους ασχολούνται και έχουν ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια να περάσουν μια μέρα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και να καθίσουν μαζί μας σε μια εφημερία. Για να μπορέσουν να βιώσουν αυτό που ζούμε όλοι καθημερινά. Τον αγώνα του ΕΚΑΒ και το τροχαίο ατύχημα σε πραγματικούς χρόνους με τις τόσες χαμένες ζωές και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να βλέπουν δύο τραυματιοφορείς για 360 κρεβάτια και δεκάδες περιστατικά στα Επείγοντα, δύο νοσηλευτές ανά βάρδια να τρέχουν από το Παθολογικό στο Χειρουργικό και από εκεί στο Ορθοπαιδικό ιατρείο και πάλι από την αρχή, ένα γιατρό ανά 6ωρο στα Παθολογικά και Χειρουργικά και Ορθοπαιδικά περιστατικά, τυπικά μεν, γιατί ουσιαστικά και οι δύο εφημερεύοντες δεν προλαβαίνουν.

Να δουν τον ένα αναισθησιολόγο μόνο του για 24 ώρες να έχει δύο περιστατικά ταυτόχρονα στο χειρουργείο ή ακόμη ένα στα επείγοντα, με δύο νοσηλευτές χειρουργείου και ενδέχεται χωρίς νοσηλευτή αναισθησιολογικού (…)

Ούτε δύο ώρες δεν θα άντεχαν να βλέπουν πώς έγινε το νοσοκομείο της Ρόδου. Χωρίς ειδικευόμενους, με λειψό αριθμό ειδικευμένων, με εξουθενωμένους γιατρούς να προσπαθούν να βρουν παράθυρο στο εξωτερικό ή στη συνταξιοδότηση. Χωρίς νοσηλευτές, χωρίς τραυματιοφορείς, με ελλείψεις υλικών και φαρμάκων. Με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς νοσοκομείου γιατί πλέον οι αριθμοί έχουν αντικαταστήσει τους ανθρώπους» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τριάντος.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες κατάρρευσης, οι κάτοικοι της Ρόδου θρηνούν το χαμό και παιδιών. Ο θάνατος της μικρής Έυης, μόλις 20 μηνών, έγινε αφορμή για να ξεκινήσει διαδικτυακή συλλογή υπογραφών, με αίτημα προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και την πολιτική ηγεσία της χώρας, τη δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο με σπασμούς εξαιτίας υψηλού πυρετού. Ο παιδίατρος, ο οποίος έτρεχε μόνος του για να προλάβει όλα τα περιστατικά, όπως αναφέρουν, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες δίνοντας προτεραιότητα στη μικρή Εύη. Τελικά, πραγματοποιήθηκε διακομιδή στην Αθήνα, όμως το επόμενο πρωί το κοριτσάκι έφυγε από τη ζωή.

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα ξεπεράσουμε ποτέ το τι συνέβη, οφείλουμε όμως να παλέψουμε γιατί το υγειονομικό σύστημα καταρρέει και δεν μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε λίγες μέρες μετά άλλο ένα παιδάκι 18 μηνών από την Κω δεν κατάφερε να σωθεί, δυστυχώς… Μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Ρόδο θα εξυπηρετούσε όλη τη Δωδεκάνησο και η άμεση δημιουργία της είναι απαραίτητη, αξίζουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι γι” αυτό» καταλήγουν οι κάτοικοι της Ρόδου, οι οποίοι συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές για το θέμα ΕΔΩ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το παραμύθι συνεχίζετε - Σαμαράς: «Οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά»

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε ενώπιον εκατοντάδων σύνεδρων στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώνεται σήμερα από την Capital Link, στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ». Επιπλέον: «Είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες στον επενδυτικό τομέα, σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «η ετήσια αυτή εκδήλωση έχει πάντα μεγάλη σημασία για την προβολή των επενδυτικών ευκαιριών στο κοινό των ΗΠΑ και για την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ».
Ακολούθως τόνισε ότι «ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη, η στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ μπορεί να είναι πιο εποικοδομητική και αμοιβαία κερδοφόρα από ό,τι ποτέ στο παρελθόν».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το φετινό ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link είναι υψίστης σημασίας, δεδομένης των επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη υλοποιηθεί για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας που έχει ήδη δρομολογηθεί».

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οι Έλληνες έχουν υποβληθεί σε οδυνηρές θυσίες και υπέστησαν ένα απαιτητικό πρόγραμμα λιτότητας. «Αλλά τώρα, χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους τους Έλληνες, σε όλους τους τομείς έχουν επέλθει σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπιση εκτεταμένων ανεπαρκειών. Πρέπει τώρα να επωφεληθούμε από το αναξιοποίητο δυναμικό μας, των φυσικών μας πόρων, του ορυκτού μας πλούτου και, πάνω απ΄ όλα, από το πλούσιο ανθρώπινο κεφάλαιό μας, για να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, έτσι ώστε η χώρα μας να γίνει ελκυστική για τους ξένους επενδυτές. Δεν υπάρχει πλέον η γραφειοκρατία που αποτελούσε μειονέκτημα της κάθε συναλλαγής με το κοινό και, κυρίως με τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης: «Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Είμαστε τώρα πρώτοι στη δημοσιονομική προσαρμογή, πρώτοι σε διαρθρωτικά πλεονάσματα στην ευρωζώνη, πρώτοι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ανάπτυξη σε όλη τη Ευρωζώνη και από τις πρώτες για τις προβλέψεις του 2015 όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζουμε φορολογικές μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για τους επενδυτές».

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Δεν ξεχνάμε ότι οι φίλοι μας στις Ηνωμένες Πολιτείες μας έχουν βοηθήσει πολύ στην επίτευξη του στόχου μας. Και είμαστε ήδη μάρτυρες των καρπών των κοινών προσπαθειών μας και οι διεθνείς επενδυτές έχουν ήδη εισέλθει στην ελληνική αγορά και στις επενδύσεις υπάρχουν πολλαπλές ευκαιρίες σε όλους τους βασικούς τομείς της οικονομίας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «είναι προφανές ότι το "έξυπνο χρήμα έρχεται πρώτο" σε υποσχόμενους τομείς» σημειώνοντας ότι «οι υπάρχουσες εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν την παραγωγή και τη δραστηριότητα σε τομείς όπως: οι τράπεζες, η γεωργία, ο τουρισμός και η ενέργεια, μεταξύ πολλών άλλων, παρουσιάζοντας μια τάση ανάπτυξης».

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Η δική μας επιτυχημένη ιστορία (success story) στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα κάνει περήφανους όλους τους Ελληνοαμερικανούς».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τα ψεύτικα τα λόγια , τα μεγάλα





Γράφει ο Πάνος Σαββόπουλος


Akropolis 9.6.1957a

Ακρόπολις 9.6.1957
Έτσι άρχισαν όλα. Η εκστρατεία της καλής εφημερίδας ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα. Μετά από πενήντα πέντε συναπτά έτη η μηχανοργάνωση και τα «κομπιούτερ» έλυσαν το πρόβλημα κι έτσι οι πολίτες δεν παθαίνουν πλέον «έλκος στομάχου» (γιατί έχουν ανακαλυφθεί στο μεταξύ ένα σωρό άλλες παθήσεις πιο πιασάρικες και ιατρικώς πιο προσοδοφόρες).

Embros 25.1.1953

Εμπρός 25.1.1953
Κι επειδή δεν υπήρχε άλλη λύσις, όπερ και εγένετο. Το ΕΣΥ ήρθε αργότερα μεν, αλλά μέχρι κι ο Ομπάμα το ζήλεψε και μας αντιγράφει πλέον ασύστολα.

Athinaiki 10.7.1965

Αθηναϊκή 10.7.1965
Μέχρι δηλαδή το 1968 το μετρό θα ήταν έτοιμο, αν μετράμε καλά. Ας δούμε τι έγινε το 1968.

Eleftheros Kosmos 22.12.1968b

Ελεύθερος Κόσμος 22.12.1968

Apogevmatini 6.1.1970

Απογευματινή 6.1.1970

Akropolis 2.9.1972

Ακρόπολις 2.9.1972

Apogevmatini 8.5.1973

Απογευματινή 8.5.1973

Akropolis 29.3.1975

Ακρόπολις 29.3.1975

Vradyni 14.8.1976

Βραδυνή 14.8.1976

Vradyni 4.12.1979

Βραδυνή 4.12.1979

Εντάξει ντε, πέρασαν μερικά χρονάκια παραπάνω, αλλά σημασία έχει ότι έγινε το Μετρό. Έτσι δεν είναι; Κάτι σταθμούληδες έχουνε μείνει ακόμα, δηλαδή έτοιμοι είναι, αλλά δεν τους ανοίγουν γιατί το όνομα Siemens είναι κακιά λέξη…

Apogevmatini 26.8.1968
Apogevmatini 11.4.1973

Απογευματινή 26.8.1968 & 11.4.1973 αντίστοιχα

Apogevmatini 24.4.1969

Απογευματινή 24.4.1969

Akropolis 15.5.1973

Ακρόπολις 15.5.1973. Ναι καλέ, η Αττική Οδός είναι. Θα αρχίσει λέει να κατασκευάζεται το 1974…


Vradyni 18.2.1965

Βραδυνή 18.2.1965. Δεν θα το χαλάσουμε τώρα για το αν είναι γέφυρα ή σήραγγα. Σημασία έχει το «συντόμως»


Apogevmatini 3.12.1974Vradyni 26.6.1979

Απογευματινή 3.12.1974 & Βραδυνή 26.6.1979


Akropolis 12.7.1978

Ακρόπολις 12.7.1978. Αφού το εδήλωσεν ο πρωθυπουργός…


Apogevmatini 28.6.1969

Απογευματινή 28.6.1969. Ουδέν σχόλιον.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!