EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

TOP SECRET: ΧΑΚΕΡΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΠΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Οι Ουκρανοί χάκερ Cyber Berkut ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα  Αμερικανού Αξιωματούχου από το περιβάλλον του  Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κίεβο, στις 20 – 21 Νοεμβρίου.

«Εμείς, οι CyberBerkut, έχουμε ήδη προειδοποιήσει εναντίον της απαραδέκτου παρέμβασης της Ουάσιγκτον στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Επιπλέον, επανειλημμένα τονίσαμε την απόρριψη της αντεθνικής πολιτικής του Κιέβου, η οποία έθεσε την Ουκρανία σε αμερικανική εξάρτηση» .
«Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του Joseph Biden στο Κίεβο στις 20 και 21 Νοεμβρίου κατορθώσαμε να  αποκτήσουμε πρόσβαση σε εμπιστευτικά αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είχαν αποθηκευτεί στην κινητή συσκευή μέλους της αμερικανικής  αντιπροσωπείας» .(itar/tass 25/11)

6.1
μέλη της Αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψη του Αντιπροέδρου Μπάιντεν στην Ουκρανία, προιόν υποκλοπής των cyberberkut

 «Σήμερα είμαστε έτοιμοι να αναδείξουμε στους πολίτες της Ουκρανίας, το πραγματικό εκτόπισμα και την κατεύθυνση της αμερικανικής βοήθειας στην «διευθέτηση» της ουκρανικής κρίσης, όπως αποδεικνύουν τα εσωτερικά έγγραφα«.

Μετά από εξέταση μέρους των  αρχείων έχουμε  την εντύπωση ότι ο ουκρανικός στρατός είναι πλέον  κλάδος των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ. Ο όγκος της αμερικανικής οικονομικής συνδρομής εκπλήσσει . Δείχνει επίσης στον ύψιστο βαθμό το επίπεδο της υποβάθμισης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Χιλιάδες δολάρια πηγαίνουν σε προσωπικούς λογαριασμούς του στρατιωτικού προσωπικού και χρησιμοποιούνται από ορισμένους υπαλλήλους για    τις προσωπικές τους ανάγκες.

5555

 Η Ναυτική Διοίκηση ικετεύει τα ξένα αφεντικά να χρηματοδοτήσουν τους Ουκρανούς αξιωματικούς κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων οι οποίες καθοδηγούνται από το Πεντάγωνο στο έδαφος της Ουκρανίας. Και τι γίνεται με την εθνική μας υπερηφάνεια;Εκτός αυτού, προς τι το έμβασμα περισσότερων από μισό εκατομμύριο UAH σε ένα λογαριασμό  του LCDR Denis Stupak; 

Εδώ είναι ένα άλλο έγγραφο που αφορά στρατιωτικές ασκήσεις. Αυτή τη φορά η Σχολή Ευελπίδων  Hetman Petro Sagaydachnyi εκλιπαρεί να καλύψουν τις δαπάνες άσκησης για τα γεύματα και άλλα παρεμφερή για τους έντεκα αξιωματικούς και έναν πολίτη. Ζητούν 52.600 UAH.Γιατί η εκχώρηση επιδόματος των αξιωματικών του Ναυτικού ανέρχεται στις 1310 UAH ημερησίως  και το αντίστοιχο επίδομα των αξιωματικών του Πεζικού στις  500 UAH ανά ημέρα;

777777777777771.2.2 
 222222222222222222

 Αυτό το έγγραφο περιέχει τις υπογραφές του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Κέρι. Οι ΗΠΑ θα παρέχουν στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις  ραντάρ αντι-πυροβολικά. Είναι αυτό στο οποίο αναφέρθηκε με υπερηφάνεια ο κ Poroshenko .  Τρία ραντάρ, συνολικής αξίας  353 904 δολλαρίων Από τα αυτά έγγραφα  καταλαβαίνουμε ότι η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

9999999999999999

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι είναι έτοιμες να παράσχουν στην Ουκρανία μόνο  μη θανατηφόρα εμπορεύματα. Αλλά για κάποιους λόγους στα μέλη της αντιπροσωπείας του Τζόζεφ Μπάιντεν  το έγγραφο είχε παραδοθεί με την ένδειξη «για το Κογκρέσο, τελικό». Μετά την ανάγνωσή του  γίνεται σαφές ότι η χούντα δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ και να τηρήσει την εκεχειρία. Είναι έτοιμοι για νέους  σκοτωμούς:400 τουφέκια για τους sniper , 2000 τουφέκια για επίθεση, 720  εκτοξευτές χειροβομβίδων, 200 εκτοξευτές με περισσότερους από 70 000 όλμους, 150 εκτοξευτές πυραύλων γης/αέρα, 420 αντιαρματικούς πυραύλους και ούτω καθεξής. Αυτό είναι το σχέδιο του Ποροσένκο για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στη Νοτιοανατολική Ουκρανία.

2.1

2.2

2.3

Το ποσό των εξόδων είναι φοβερό. Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια χορηγούνται για το άνοιγμα των «γλωσσικών εργαστηρίων» και την αγορά βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού. Αναμφίβολα, αυτό είναι απαραίτητο για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν αγγλικά για να κατανοούν άμεσα τις διαταγές της Ουάσιγκτον.
 
Για κάποιο λόγο, έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις Ναυτικές Δυνάμεις της Ουκρανίας. Είναι σαφές ότι λόγω του σχεδόν ανύπαρκτου  Ουκρανικού Ναυτικού, τα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ και του Κιέβου περιλαμβάνουν ανατρεπτικές δραστηριότητες, όχι μόνο στη Νότιο-Ανατολική Ουκρανία, αλλά και στην Κριμαία. Δεν υπάρχει  άλλη εξήγηση. Διαφορετικά, για ποιο λόγο η Ουκρανία χρειάζεται 150 δύτες μάχης; (cyberberkut.org)
μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη βραδυνή τους εξοδο cyber
μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας κατά τη βραδυνή τους εξοδο
δημοσίευση της cyberberkut
Υπάρχουν γύρω στις 12 σελίδες στα ουκρανικά που πιστοποιούν ότι ο ουκρανικός στρατός γίνεται κλάδος των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
πηγη 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Nέα εισπρακτικά μέτρα για να επιστρέψει η Τρόικα !!!

Φτάνοντας στο έσχατο σημείο αυτοταπείνωσης και αυτομαστιγώματος, η ελληνική κυβέρνηση πεσμένη στα 4 υπόσχεται νέα ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ για να επιστρέψει η Τρόικα. Κι όλα αυτά ενώ παραμένει αλώβητο το άθλιο πελατειακό κράτος «των δικών μας παιδιών» και της ρεμούλας.

Το ρεπορτάζ της Δήμητρας Καδδά από το Capital.gr είναι σχεδόν σοκαριστικό για όσα μας περιμένουν από τους«εμπειρικούς» διαχειριστές της Οικονομίας.

Νέα πρόταση για εισπρακτικά μέτρα θα θέσει επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η κυβέρνηση, μετά την συμφωνία στο χθεσινό EWG να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία που θα εξαντλεί όλα τα περιθώρια  συμφωνίας!!!

Πληροφορίες από πολιτικούς κύκλους αναφέρουν ότι στο τραπέζι θα τεθούν μεταξύ άλλων για να κλείσει το «κενό» των 2,5 δισ. ευρώ που βλέπει η τρόικα για το 2015 παρεμβάσεις στο ΦΠΑ με κατάργηση μειωμένων χαμηλών συντελεστών, άμεση αλλαγή μισθολογίου αλλά και περικοπές στο συνταξιοδοτικό και άλλες δαπάνες.

Στόχος, αν η κυβέρνηση συμφωνήσει στα μέτρα και τα δεκτούν οι δανειστές, η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ή κατ ελάχιστο στο…  Παρίσι με τα χρονικά περιθώρια να είναι πολύ στενά, καθώς αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει λύση, τίθεται επί τάπητος το σχέδιο «Β» για την παράταση του μνημονίου. Επόμενο ορόσημο (και πιθανώς τελευταίο) είναι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για λίγες ελπίδες και πολύ λεπτές ισορροπίες, καθώς η επιστροφή των δανειστών στο τραπέζι του διαλόγου και η συμφωνία με μικρή «τεχνική» παράταση του μνημονίου στην οποία αναφέρθηκε χθές ο Ευ Βενιζέλος, προϋποθέτει πακέτο μέτρων που θα πρέπει να περάσει φέτος από τη Βουλή. Διαφορετικά, δηλαδή αν έρθει το 2015, επι τάπητος τίθεται σύμφωνα με τα ίδια στελέχη το σενάριο μεγάλης παράτασης του μνημονίου που επίσης επιχειρείται επικοινωνιακά να ειδωθεί ως «τεχνική».

Άγνωστος «Χ» η Βουλή
 

Κυβερνητικές πηγές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την δυνατότητα ψήφισης του νέου πακέτου αλλά και για το αν «αξίζει τον κόπο να γίνουν αυτές οι νέες θυσίες». Κάνουν λόγο για λίγες ελπίδες και ευαίσθητες ισορροπίες.

«Είμαστε σε πολύ ευαίσθητο σημείο, υπάρχει τελευταία ευκαιρία για απόφαση τον Δεκέμβριο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Για το χθεσινό EWG αναφέρουν ότι ήταν «σκληρή» η συζήτηση «αλλά παραμένουμε ζωντανοί».

Θεωρούν πολύ σημαντικές τις επόμενες ημέρες καθώς θα πρέπει και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού (χθές ήταν η αργία για την ημέρα Ευχαριστιών στις ΗΠΑ) να υπάρξει έστω η επιθυμία για συνέχιση της προσπάθειας.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανάφεραν χθες το βράδυ ότι «τα μέλη του EuroWorkingGroup ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο».

Πρόσθεσαν ότι «στην αποψινή συνάντηση του EuroWorkingGroup έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα». «Αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς αλλά και ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση», επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Το ζήτημα Ελλάδα βρισκόταν από τις 20:00 στο τραπέζι του Euro Working Group. Την Ελλάδα εκπροσωπούσαν ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Τάσος Αναστασάτος και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Το θέμα παράταση μνημονίου έγινε σαφές χθες το πρωί από τον αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλο. Είπε ότι επιθυμεί  ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στον Δεκέμβριο. Ωστόσο, όπως είπε «αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί». 

Έκανε επίσης σαφές ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ισχυρό ρόλο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμός στον «αέρα» με Παπαδάκη και Γεωργιάδη: »Είσαι Στάλιν; – Είσαι γελοίος;» – ΒΙΝΤΕΟ

«Χοντροί» χαρακτηρισμοί μεταξύ Γιώργου Παπαδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είπε στον δημοσιογράφο «τι είστε κύριε, ο Στάλιν;».

Ακολούθησε το ξέσπασμα του κ. Παπαδάκη, ο οποίος τον χαρακτήρισε «γελοίο».

Δείτε το βίντεο:

      

enikos

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρευνα για έλλειμμα 3,5 εκατ. ευρώ σε δημοτική επιχείρηση του Λαγκαδά

Ποινικές ευθύνες σε βάρος της πρώην διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ) αναζητά ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, ύστερα από αναφορά που έκανε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης για «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της.

Ο αντεισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, την οποία ανέθεσε στην οικονομική επιθεώρηση, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που σχετίζονται με απιστία, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ελεγχθεί ποινικά ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε μετά τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται -κατά τη νέα διοίκηση της Επιχείρησης- οι ευθύνες για το τεράστιο έλλειμμα.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ διαθέτει ποινικό παρελθόν, σχετιζόμενο με άλλες ανεξάρτητες προς την Επιχείρηση υποθέσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει διαφύγει τους τελευταίους μήνες στο εξωτερικό. Εξάλλου, στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας, ο εισαγγελέας διαφθοράς ζήτησε να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στα ταμεία της ΔΕΥΑΛ σε βάθος 10ετίας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Καμπανάκι» για το εξάμηνο στη Νομικη Αθήνας

Τον κίνδυνο να χαθεί το χειμερινό εξάμηνο και η εξεταστική του Φεβρουαρίου του 2105 στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η κοσμητεία της σχολής.

Η κοσμητεία, όσο και οι καθηγητές της σχολής, εκφράζουν εξάλλου την αντίδρασή τους «στην πρακτική των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων και τη διακοπή της πανεπιστημιακής λειτουργίας που αυτή συνεπάγεται».

«Όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθηγητές και φοιτητές, μαζί και όχι απέναντι, καλούμαστε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, αρνούμενοι να συμπράξουμε έστω και με την ανοχή μας στην παγίωση ενός κλειστού ή ανοικτού κατά την αυθαίρετη βούληση ορισμένων πανεπιστημίου» τονίζεται στην ανακοίνωση που υπογράφεται από την κοσμητεία.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται στην Ελλάδα οι Black Keys

Μας είχαν προϊδεάσει για αυτό, οι ιθύνοντες του Rockwave Festival, ανεβάζοντας προ ημερών μια φωτογραφία από το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος, στην σελίδα του στο facebook.

Σήμερα πλέον, ήρθε και η τελική επιβεβαίωση. Όπως ανακοίνωσαν οι Black Keys στο site και τα social media τους, θα δώσουν την παρθενική τους συναυλία στην Ελλάδα, στο Rockwave Festival, στo πλαίσιo του Turn Blue world tour για την προώθηση του ομότιτλου νέου άλμπουμ τους, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο. Η Ελλάδα θα είναι η 15η χώρα της περιοδείας, μαζί με τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Γερμανία και άλλες πολλές χώρες παγκοσμίως. 

Οι Black Keys θα παίξουν στην αρχή του Rockwave Festival, στις 30 Μαϊου, στο TerraVibe Park στη Μαλακάσσα. Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει την Τρίτη 2 Δεκέμβριου 2014 και τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 36€. Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 39€ και στην τελική φάση της προπώλησης η τιμή θα διαμορφωθεί στα 42€.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αλλάζουν χέρια τα εγκαταλελειμμένα κτίρια. Τί προβλέπει το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος επιχειρεί να διευκολύνει τις διαδικασίες για τη συντήρηση των εγκαταλελειμένων κτιρίων ή κτιρίων που έχουν σοβαρά προβλήματα συντήρησης.

Ωστόσο αν ο ιδιοκτήτης αρνηθεί να συμμετάσχει στη διαδικασία αναβάθμισης, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια μπορούν να περιέλθουν στη διαχείριση δήμων ή και ιδιωτών για 50 χρόνια. Προβλέπεται ακόμα και υποχρεωτική εξαγορά των κτιρίων αυτών.

Δεδομένου ότι το 37% των κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας είναι αχρησιμοποίητα, το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος μπορεί να χρησιμεύσει ως εργαλείο για παρεμβάσεις που μπορούν ν'αλλάξουν την όψη της πόλης.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο, αν τουλάχιστον ψηφιστεί, διευκολύνει την πρόσβαση σε επιδοτήσεις ΕΣΠΑ και δίνει λύσεις στην επισκευή κτιρίων που είτε ο ιδιοκτήτης τους αδυνατούσε να τα επισκευάσει είτε υπήρχαν πολλαπλοί ιδιωκτήτες που δεν συμφωνούσαν μεταξύ τους. Δίνει επίσης στους δήμους τη δυνανατότητα να επινοικιάσουν τα επισκευασμένα κτίρια σε χαμηλό τίμημα σε δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος όμως είναι πως το νομοσχέδιο θα οδηγήσει στη μαζική εξαγορά ή έστω εκμετάλευση περιοχών από επιχειρηματίες.

Το σχέδιο νόμου επεξεργάστηκε για λογαριασμό του ΥΠΕΚΑ η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Ωνάση.

Οι νέες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, εισάγουν ειδική διαδικασία αναγκαστικής εξαγοράς κτιρίων από ιδιώτες, εφόσον οι ιδιοκτήτες είτε αρνούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των ακινήτων (ιδιαίτερα στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας), είτε αδρανούν. Επίσης, προβλέπουν ειδική πλειοψηφία για τη λήψη αποφάσεων εκμίσθωσης ή μεταβίβασης ακινήτου, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας.

Αναγκαστική εξαγορά κτιρίων από ιδιώτες εντός ειδικών Ζωνών

Για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης, εκσυγχρονισμού και επανάχρησης εγκαταλελειμμένων, κενών και αγνώστων ιδιοκτητών κτιρίων θα μπορούν να καθορίζονται Ζώνες Ειδικών Κτιριακών Παρεμβάσεων εντός Οικιστικών Περιοχών, οι οποίες θα εγκρίνονται με προεδρικό διάταγμα.
Με τη θεσμοθέτηση των Ζωνών αυτών θα δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ τηρουμένων των απαιτήσεων του ευρωπαϊκού και εθνικού πλαισίου περί κρατικών ενισχύσεων.

«Φορείς υλοποίησης» των έργων που θα είναι επιλέξιμα, εντός των συγκεκριμένων ζωνών, μπορούν να είναι εταιρείες του Δημοσίου, εταιρείες δραστηριοποιούμενες στον τομέα των κατασκευών, της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων και του χρηματοπιστωτικού τομέα. Μάλιστα, οι φορείς αυτοί θα έχουν τον «πρώτο λόγο» έναντι του Δημοσίου και των δήμων στη διεκδίκηση της διαχείρισης ή της κυριότητας των εγκαταλελειμμένων, αγνώστων ιδιοκτητών ή κενών κτιρίων.

Υποχρεωτική εξαγορά

Το τίμημα της εξαγοράς του ακινήτου θα γίνεται στη μέση αγοραία αξία που προσδιορίζεται από δύο ανεξάρτητους πιστοποιημένους εκτιμητές. Εφόσον οι πόροι που χρησιμοποιούνται για τις επεμβάσεις στα κτίρια είναι ευρωπαϊκοί, το τίμημα θα προσδιορίζεται και με βάση τα ειδικότερα προβλεπόμενα στους Κανονισμούς των σχετικών Ευρωπαϊκών Ταμείων ή άλλους Κανονισμούς και Οδηγίες της ΕΕ.

Ως ΖΕΠΚΑ θα ορίζονται περιοχές, οι οποίες συγκεντρώνουν τουλάχιστον δύο από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

α) υπάρχουν εγκαταλελειμμένα ή κενά κτίρια, σε ποσοστό άνω του 20% του συνολικού αριθμού των κτιρίων στην περιοχή

β) ποσοστό άνω του 50% των εγκαταλελειμμένων και κενών κτιρίων χρήζουν ανακαίνισης και εκτεταμένων επισκευών και παρεμβάσεων

γ) υπάρχουν μη αποκατεστημένα διατηρητέα κτίρια σε ποσοστό άνω του 30% του συνόλου των διατηρητέων κτιρίων στην περιοχή

δ) καταγράφεται σε βάθος 20ετίας συρρίκνωση του πληθυσμού σε ποσοστό τουλάχιστον 10% ή των οικονομικών δραστηριοτήτων και παρατηρείται μεταβολή της κοινωνικοοικονομικής διαστρωμάτωσης, συνοδευόμενη από φαινόμενα παραβατικότητας, παράνομης μετανάστευσης και υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Η διαχείριση στους δήμους

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια θα μπορούν να περιέρχονται στη διαχείριση της τοπικής αυτοδιοίκησης ύστερα από αίτηση του δήμου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της έδρας του ακινήτου.

Η αίτηση θα πρέπει να περιλαμβάνει έγγραφα με την πρόταση επανάχρησης του κτιρίου, στην οποία θα περιλαμβάνονται η προτεινόμενη χρήση, το χρονοδιάγραμμα ενεργειών, οι πόροι για την υλοποίηση του σχεδίου επανάχρησης (π.χ. ίδιοι πόροι, κοινοτική χρηματοδότηση, ιδιωτική επένδυση), καθώς και το είδος ή η έκταση της επέμβασης.

Κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου θα επιτρέπεται η άσκηση έφεσης εντός προθεσμίας 15 ημερών. Εντός τεσσάρων ετών από τη μεταγραφή της απόφασης (ή έξι ετών σε περίπτωση κτιρίου χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου ή μνημείου), ο δήμος θα υποχρεούται να προβεί στην υλοποίηση του σχεδίου επανάχρησης του κτιρίου και οπωσδήποτε στις αναγκαίες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε αυτό να πληροί τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, καθώς και να το ασφαλίσει κατά κινδύνου πυρός και βανδαλισμών.

Κατά κυριότητα περιέλευση των κτιρίων στον δήμο

Όσον αφορά την κατά κυριότητα περιέλευση ενός εγκαταλελειμμένου ακινήτου στον δήμο, και πάλι υποβάλλεται αίτηση από στο Μονομελές Πρωτοδικείο. Για να περιέλθουν στην κυριότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πρέπει να έχουν παρέλθει 10 χρόνια από τη σχετική απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία πέρασε η διαχείριση του ακινήτου στον δήμο και δεν θα πρέπει να έχει εμφανισθεί ο κύριος του ακινήτου ή νόμιμος κληρονόμος αυτού.

Στην κυριότητα και διαχείριση των δήμων περιέρχονται όλα τα κενά ή αγνώστων ιδιοκτητών κτίρια.
Ο δήμος μπορεί να αξιοποιήσει το ακίνητο το οποίο περιήλθε στην κυριότητά του, όπως αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένης της εισφοράς αυτού σε εταιρεία, καθώς και της πώλησης αυτού.

Σε περίπτωση εμφάνισης του ιδιοκτήτη του κτιρίου εντός τριών ετών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης που αποδέχεται την αίτηση περιέλευσης της κυριότητας στον δήμο, η κυριότητα επανέρχεται σε αυτόν ύστερα από αίτησή του προς τον δήμο, συνοδευόμενη από τους τίτλους ιδιοκτησίας και μεταγραφή της σχετικής απόφασης του δήμου στα βιβλία του Κτηματολογίου.

Και σε ιδιώτες η διαχείριση των κτιρίων

Ο δήμος από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διαχείριση ενός κτιρίου μπορεί να την αναθέσει είτε στην αρμόδια διεύθυνση, η οποία θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, είτε σε δημοτική εταιρεία, ή ακόμη και σε ιδιώτη, με εμπειρία στη διαχείριση και αξιοποίηση ακινήτων.

Στο πλαίσιο της διαχείρισης ο δήμος δικαιούται να εκμισθώσει το κτίριο σε τρίτους, να το παραχωρήσει σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αντί συμβολικού ανταλλάγματος ή να το χρησιμοποιήσει για τη στέγαση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Πάντως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου εξακολουθεί να βαρύνεται με τα δημοτικά τέλη και τους φόρους.

Το σχέδιο νόμου δίνει λύση και σε ακίνητα τα οποία ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες. Έτσι σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, η απόφαση με την οποία εκμισθώνεται ή μεταβιβάζεται, κατά περίπτωση, ένα ακίνητο λαμβάνεται με ειδική πλειοψηφία των συγκυρίων, το ποσοστό συγκυριότητας των οποίων πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 60% της επιφανείας του κτιρίου.

Δυνατότητες χρηματοδότησης των παρεμβάσεων

Το σχέδιο νόμου φαίνεται να συνδέεται, όσον αφορά τον Δήμο Αθηναίων, με το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (τύπου Jessica), το οποίο αποτελεί ένα σύγχρονο χρηματοοικονομικό εργαλείο με τη δημιουργία του οποίου ο δήμος στοχεύει να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση, τον εκσυγχρονισμό και την επανάχρηση των απαξιωμένων κτιρίων της Αθήνας, με τη χρήση κεφαλαίων από το νέο ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικης Σχέσης) 2014 - 2020.

Ειδικά σε περιοχές για τις οποίες έχει εγκριθεί Σχέδιο Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων (ΣΟΑΠ) ή έχουν περιγραφεί ως περιοχές που χρήζουν ανάπλασης από Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, Τοπικά ή Ειδικά Χωρικά Σχέδια, ή άλλο εργαλείο χωρικού σχεδιασμού, οι νέες ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα υπαγωγής κτιρίων, μεμονωμένων ή κατά ομάδες, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου, με σκοπό την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος καθώς και την οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση των περιοχών αυτών. Τα κτίρια αυτά θα μπορούν να εντάσσονται σε ειδικά Προγράμματα, με χρηματοδότηση εθνικών ή και ευρωπαϊκών πόρων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χωρίς ιστορικό προηγούμενο η ανεργία στη Γαλλία

Σε 3.460.900 ανέρχονται πλέον οι Γάλλοι πολίτες που είναι άνεργοι. Πρόκειται για ένα αριθμό αυξημένο κατά 28.400 πρόσωπα (+0,8%) σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφεται μια αύξηση 5,5%.

Συνολικά η ανεργία στη Γαλλία συνεχίζει να πλήττει πάνω από το 10% του ενεργού πληθυσμού, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη αποτυχία της κυβέρνησης υπό τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να σταματήσει την απώλεια θέσεων εργασίας.

Καμιά ηλικιακή ομάδα δεν γλίτωσε: Η ανεργία αυξήθηκε 0,6% μεταξύ των νέων, 0,8% μεταξύ των μεγαλύτερων.

Σε ετήσια βάση, συνεχίστηκε η εκθετική αύξηση της ανεργίας για τους πολίτες από 50 ετών και πάνω (+11,4%), ενώ αυξήθηκε επίσης και η ανεργία για τους νέους κάτω των 25 (+1,3%), έπειτα από μια σχετική ανάσχεση της τάσης αυτής την άνοιξη του 2013.

Πάντως ο υπουργός Εργασίας Φρανσουά Ρεμπσαμέν σημείωσε ότι η αύξηση της ανεργίας ήταν «πιο περιορισμένη μεταξύ των νεότερων και των γηραιότερων» απ' ό,τι στο ηλικιακό φάσμα 24-49 ετών (+0,9%), γεγονός που ο ίδιος θεωρεί ότι καταδεικνύει τις «θετικές επιπτώσεις των πολιτικών απασχόλησης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χώρας.

Επίσης η μακροχρόνια ανεργία στη Γαλλία συνέχισε να αυξάνεται καθώς 2,2 εκατ. πρόσωπα που ζητούν εργασία είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους για πάνω από έναν χρόνο (+0,9% μέσα σε έναν μήνα, +9,4% σε ετήσια βάση).

Τα δυόμισι χρόνια της θητείας του ο πρόεδρος Ολάντ δεν έχει δει την ανεργία να υποχωρεί παρά μόλις για τρεις μήνες. Ο ίδιος δήλωσε στις 6 Νοεμβρίου, στο μέσον της θητείας του, ότι δεν θα διεκδικήσει νέα θητεία στην προεδρία της χώρας του το 2017 εάν δεν μειωθεί η ανεργία μέχρι τότε.
Παράλληλα, γαλλογερμανική έκθεση ζητά μεγαλύτερη «ευελιξία» στην αγορά εργασίας στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ΣΔΟΕ «ξεσκονίζει» μητροπόλεις και ναούς

«Σαφάρι″ σε τουλάχιστον δέκα μητροπόλεις,ναούς και μοναστήρια σε όλη την επικράτεια κάνει
τους τελευταίους μήνες το ΣΔΟΕ, ύστερα από καταγγελίες-επώνυμες ,αλλά και ανώνυμες
-οτι ορισμένοι μητροπολίτες και μοναχοί έχουν «βάλει το δάκτυλο στο μέλι″, αναφορικά με τους πόρους των ιδρυμάτων της δικαιοδοσίας τους.

Οι έλεγχοι αφορούν σε κοινοτικά κονδύλια και δωρεές πιστών, που αντί να αξιοποιηθούν σε νόμιμες και καθορισμένες δράσεις της Εκκλησίας «λοξοδρόμησαν» στις «τσέπες» μητροπολιτών και μοναχών καθώς και κληρονόμων και συγγενικών προσώπων τους..Το άνοιγμα και οι έλεγχοι των τραπεζικών λογαριασμών έχει επεκταθεί απο το ΣΔΟΕ σε δεκάδες
πρόσωπα (λαικούς και μη),οι οποίοι συνδέονται που με τον έναν η τον άλλον τρόπο, τρέχουσα περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη κυρίως απο την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του ΣΔΟΕ οι διαχειριστικοί έλεγχοι.

*Στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Αθηνών, αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους που εγκρίθηκαν για
την επισκευή και αποκατάσταση λόγω του σεισμού του ναού. Η έρευνα ξεκίνησε το 2011 και δόθηκε νέα εντολή τον Σεπτέμβριο του 2014..

*Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και Αγίου Νεκταρίου στην Ανω Κηφισιά ,ύστερα απο εισαγγελική παραγγελία ,για
κατάχρηση δωρεών.

*Στην Ιερά Μητρόπολη Χίου-Οινουσών-Ψαρών ,έπειτα από επώνυμη καταγγελία για κατάχρηση πόρων.

*Στον Σύλλογο Ανεγέρσεως Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι για κατάχρηση δωρεών.

*Στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ομόνοια για υπεξαίρεση σημαντικού χρηματικού ποσού.

*Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων για διαχείριση εσόδων.

*Σε τρία μοναστήρια της Ιεράς Μητρόπολης Τριπόλεως και Μαντινείας, αναφορικά με την κατασπατάληση πόρων απο
κοινοτικά προγράμματα (οι έλεγχοι γίνονται σε συνεργασία με την ΟLAF).

*Στο Μοναστήρι Τοπλού στην Κρήτη για υπεξαίρεση κοινοτικών κονδυλίων

*Σε δύο Μονές στο Νομό Θεσσαλονίκης ύστερα απο εισαγγελική παραγγελία.

*Στη Μητρόπολη Δημητριάδος για υπεξαίρεση κληρονομιάς ύψους 3 εκ.ευρώ…

Παράλληλα ολοκληρώνονται σύντομα οι διαχειριστικοί έλεγχοι που ξεκίνησαν τα τελευταία χρόνια στις μητροπόλεις Νίκαιας και Περιστερίου Αττικής, όπου εντοπίστηκαν μεγάλες καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων που συνδέονται συγγενικά η φιλικά με τους μητροπολίτες…Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν οι διαχειριστικοί έλεγχοι απο το ΣΔΟΕ έφεραν στο φως ανάλογα περιστατικά κακοδιαχείρισης και υφαρπαγής πόρων ,όπως,για παράδειγμα,στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Αγιον Ορος,όπου εντοπίστηκε κατάχρηση 600.000 ευρώ (μέρος κοινοτικού προγράμματος).Τα χρήματα «χάθηκαν» μέσω της έκδοσης εικονικών τιμολογίων στο όνομα κρατουμένου στις Φυλακές Διαβατών.

Πηγή: Εφημερίδα «Αγορά»
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Βουτιά» στην τιμή του πετρελαίου

«Βουτιά» άνω του 6% σημείωσε την Πέμπτη το πετρέλαιο μετά την απόφαση της συνόδου των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητο τον στόχο παραγωγής του «μαύρου χρυσού» στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η αντίδραση της αγοράς στην απόφαση του ΟΠΕΚ ήταν άμεση και έτσι οι τιμές του «μαύρου» χρυσού κατρακύλησαν σε χαμηλά τετραετίας, κάτω από το «φράγμα» των 70 δολαρίων.

Πόσο θα φτάσει το βαρέλι

Παρόλα αυτά, στις 27 Νοεμβρίου, μετά από πέντε ώρες συνεδρίασης τα δώδεκα διχασμένα μέλη του καρτέλ αποφάσισαν να μη μειώσουν την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου. Η αγορά αντέδρασε άμεσα και οι τιμές του “μαύρου” χρυσού κατρακύλησαν σε χαμηλά τετραετίας, κάτω από το «φράγμα» των 70 δολαρίων και κάποιοι προβλέπουν έως τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Γιατί δεν το έκανε; Ένας από τους λόγους εκτιμάται ότι είναι να μη παραχωρήσει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στις αμερικανικές βιομηχανίες σχιστολιθικού πετρελαίου. Αλλά, η ΒΝΡ Paribas υποστηρίζει πως μία τέτοια στρατηγική θα σήμαινε τη διατήρηση της τιμής του Brent γύρω στα 70 δολάρια το βαρέλι για παρατεταμένη περίοδο, αλλά αυτό το επίπεδο είναι ασύμφορο για πολλά μέλη του ΟΠΕΚ. Όπως τονίζει η Saxo Bank, σύμφωνα με το Bloomberg, οι Αμερικάνοι παραγωγοί μπορούν να αντιδράσουν βρίσκοντας φθηνότερους τρόπους για τον εντοπισμό και την παραγωγή πετρελαίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΠΕΚ το μερίδιό του στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου ίσως μειωθεί στο 37% μέχρι το 2017, από το 40% το 2013 και θα τον πάει πίσω 25 χρόνια.

Τα πλουσιότερα μέλη του καρτέλ είναι η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία θέλουν να έχουν μία σταθερή παραγωγή, κρατώντας χαμηλά τις τιμές. Από την άλλη, Βενεζουέλα, Νιγηρία, Ιράν, Ιράκ και Εκουαδόρ ζητούν επιμόνως μείωση της παραγωγής, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα, αφού οι χαμηλές τιμές προκαλούν υψηλές απώλειες στα κρατικά έσοδα. Σύμφωνα με ΔΝΤ Ιράν, Ιράκ και Αλγερία χρειάζονται μια τιμή 100 δολαρίων το βαρέλι για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους.

Οι τιμές έχουν μπει σε πτωτική τροχιά από τα μέσα Ιουνίου υποχωρώντας πάνω από 30%, λόγω της υψηλής προσφοράς σε σχέση με τη ζήτηση και πλέον ήρθε η ώρα του απολογισμού, μετρώντας νικητές και ηττημένους.

Ο μεγαλύτερος χαμένος είναι η Ρωσία. Αν και δεν είναι μέλος του ΟΠΕΚ,ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft Igor Sechin, βρέθηκε στη Βιέννη ως εκπρόσωπος της Ρωσίας, αλλά τελικά η Σαουδική Αραβία έκανε το παιχνίδι της και η Μόσχα πρέπει να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα. Η τιμή του πετρελαίου κάτω από τα 80 δολάρια το βαρέλι προκαλεί στη χώρα ετήσιες ζημιές 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το ρωσικό νόμισμα υποχωρήσει περίπου 25% το 2014.

Πώς μεταφράζεται η πτώση τιμών στο όφελος για την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή

Με την τιμή στα 77 δολάρια το βαρέλι οι τιμές λιανικής με τους αυξημένους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης κινήθηκαν κοντά στο 1.02, ενώ η τιμή της βενζίνης ήταν κοντά στο 1,51 το λίτρο.

Με τις συνεχείς μειώσεις που έγιναν τους τελευταίους μήνες στις διεθνείς τιμές οι λιανική πώληση αναμένεται να κυμανθεί σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης κάτω από το ένα ευρώ και ήδη σε ό,τι αφορά στη βενζίνη στην Αττική εμφανίστηκαν πρατήρια με τιμές στο 1,48.

Πώς επηρεάζονται οι επιχειρήσεις, οικονομίες

Η περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου θα πλήξει του ισολογισμούς και τα κέρδη των εταιρειών διύλισης πετρελαίου, άρα και τις μετοχές τους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Goldman Sachs, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times, η πτώση επηρεάζει και τις τράπεζες με διεθνή εμβέλεια όπως Barclays και η Wells Fargo. Οι δύο τράπεζες χρηματοδότησαν με 850 εκατ. δολάρια τη συγχώνευση δύο αμερικανικών πετρελαϊκών και ενεργειακών εταιρειών, την Sabine Oil & Gas και τη Forest Oil.

Από την άλλη, θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες και μαζί με αυτό και το συνολικό κόστος παραγωγής. Η πτώση κατά 10 δολάρια της τιμής του πετρελαίου οδηγεί σε αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,1%, ενώ για κάθε πτώση 10 δολαρίων στη τιμή του αργού το αμερικανικό ΑΕΠ επωφελείται κατά 0,2%, ενώ ο κάθε οδηγός στις ΗΠΑ εξοικονομεί περί 120 δολάρια το χρόνο για κάθε 10 σεντ πτώσης ανά λίτρο στο καύσιμο κίνησης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Alpha Bank από τον Ιούνιο 2014 οι τιμές του πετρελαίου σε όρους δολαρίου έχουν μειωθεί περίπου κατά 27%, ενώ σε όρους ευρώ η πτώση είναι μικρότερη, 21%. Η εξέλιξη αυτή ευνοεί γενικά τις οικονομίες που είναι εισαγωγείς πετρελαίου όπως οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας), την Κίνα, την Ινδία και την Ιαπωνία, ενώ έχει αρνητικές συνέπειες για τις χώρες που είναι εξαγωγείς. Η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πετρέλαιο, καθώς η τελική ενέργεια που καταναλώνεται στην χώρα ανά καύσιμο αφορά κατά 58% προϊόντα πετρελαίου. Από τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας ο κλάδος των μεταφορών απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται στη χώρα (37%) και ακολουθούν τα νοικοκυριά που καταναλώνουν το 29% και ο τομέας της βιομηχανίας το 18%.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γράφουν πολυνομοσχέδιο με απολύσεις και ασφαλιστικό

 Εκ νέου συνάντηση έχουν το μεσημέρι της Παρασκευής Σαμαράς και Βενιζέλος. Στο ΥΠΟΙΚ γράφουν το νέο πολυνομοσχέδιο. Νέο πεδίο διαπραγμάτευσης το εύρος της παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου, που θα καθορίσει και τον χρόνο της προεδρικής εκλογής.

Νέα σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Βαγγέλη Βενιζέλο, θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών και την επιστροφή της τρόικας.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναμένεται να εξεταστούν τα θέματα στα οποία υπάρχει εκκρεμότητα με την τρόικα, προκειμένου να δοθούν πειστικές απαντήσεις στους εκπροσώπους των δανειστών και εκείνοι να επιστρέψουν στην Αθήνα για να ολοκληρωθεί η 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και να δρομολογηθεί το τι μέλλει γενέσθαι με την «μικρή τεχνική παράταση του προγράμματος», δηλάδή μετά την 31η Δεκεμβρίου, οπότε λήγει το ευρωπαϊκό σκέλος του μνημονίου.

Στο Euroworking Group, αν και αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς, διαπιστώθηκε ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση και ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά η λήψη μέτρων. 

Στη βάση αυτή, τα μέλη του EuroWorking Group ζήτησαν από την τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση να εργαστούν εντατικά έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Δεκέμβριο. 

Τι ζητεί η τρόικα για να επιστρέψει

Πηγές της τρόικας διαμηνύουν πως για να ξεκλειδώσει η διαπραγμάτευση απαιτούνται «ισχυρές δεσμεύσεις» για μεταρρύθμιση σε ΦΠΑ, ασφαλιστικό, αλλαγές στην  ρύθμιση  δόσεων οφειλών προς εφορίες και ταμεία, ενώ επισημαίνουν ότι  «μία έξοδος χωρίς την ολοκλήρωση της αξιολόγησης την 1η Ιανουαρίου δεν θα ήταν μία θετική εξέλιξη».

Αναλυτικά,  πηγές της  τρόικας  ξεκαθαρίζουν ότι «η  τρέχουσα αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει πριν  ληφθούν οι αποφάσεις για το επόμενο βήμα που θα είναι το ECCL. Οι θεσμοί της ΕΕ απαιτούν ότι θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση και θεωρούν ότι η συνάντηση στο Παρίσι χρήσιμη» 

Αναφέρουν όμως  ότι περιμένουν «ακόμη ισχυρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για μία σειρά ζητημάτων, όπως είναι το δημοσιονομικό κενό του 2015 μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και στο καθεστώς ΦΠΑ,   στις αγορές  προιόντων, καθώς και  αλλαγές στο νόμο για τις ρυθμίσεις δόσεων οφειλών προς την εφορία και στα ταμεία».

Βροχή νομοθετημάτων

Εβδομάδες πριν ακόμα η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα μεταβεί στο Παρίσι για το δεύτερο ραντεβού με την τρόικα οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη είχαν ξεκινήσει την κατάρτιση ενός πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει πολλά από τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου της προηγούμενης Άνοιξης.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει την εφαρμογή του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο (από την 1η Ιανουαρίου 2015 αρχικά για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών από την 1η Ιουλίου 2015 και καθολική εφαρμογή των διατάξεων σε όλο το Δημόσιο από την 1η Ιανουαρίου 2016), θα προβλέπει την ανταπεργία (λοκ άουτ) μέσω αλλαγής στον αστικό κώδικα, παραμετρικές αλλαγές στη λειτουργία των συνδικάτων, αλλά και την περαιτέρω αυτονόμηση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κάτι που η τρόικα ζητά επίμονα από το Σεπτέμβριο.

Βέβαια οι ανωτέρω ρυθμίσεις αφορούν στα ζητήματα που η ελληνική πλευρά ήλθε σε συνεννόηση με την τρόικα και όχι στα ακανθώδη θέματα που χωρίζουν τα δύο στρατόπεδα, όπως το δημοσιονομικό κενό, οι μειώσεις συντάξεων και οι αλλαγές στον ΦΠΑ, που αποτελούν και τα βασικά προσκόμματα στη διαπραγμάτευση.

Διαπραγματεύσεις εν μέσω παράτασης

Η παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος «για τεχνικούς λόγους» την οποία για πρώτη φορά επισήμως έφερε στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, η κυβέρνηση θέλει να διαρκέσει έως τις 15-20 Ιανουαρίου.
Η μικρή αυτή επιμήκυνση του προγράμματος, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, θεωρείται η καλύτερη ίσως δυνατή εξέλιξη για την ελληνική πλευρά, η οποία, ύστερα και από το διήμερο στο Παρίσι, έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο.

Η επέκταση του υφιστάμενου ευρωπαϊκού προγράμματος (λήγει στις 31 Δεκεμβρίου) για «τεχνικούς λόγους» έχει ένα αβαντάζ. Δεν χρειάζεται να εγκριθεί από κοινοβούλια, από τη στιγμή που μιλάμε για δυο- τρεις εβδομάδες. Αμέσως μετά η κυβέρνηση επιδιώκει να ενεργοποιηθεί η ECCL πιστωτική γραμμή του ESM, οπότε δεν τίθεται ζήτημα να μείνουν έστω και μια ημέρα «ακάλυπτες» από την ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες.

Ενδεχόμενη εξάμηνη παράταση που ζητούν οι δανειστές πιθανότατα θα αποτελούσε τη χαριστική βολή για την ήδη «ταλαιπωρημένη» κυβέρνηση, που δύσκολα θα αντέξει επικοινωνιακά ένα ακόμα τέτοιο βάρος.

Ωστόσο, για τις Βρυξέλλες, η εξάμηνη παράταση δίνει την ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει να καταθέσει στη βουλή αντιλαϊκά μέτρα πριν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δεν έχει «επιπλοκές» καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας εμφανίζονται μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Επιπλέον, μέχρι τότε, η Ελλάδα θα μπορεί να αποδείξει στην πράξη αυτά που λέει στην τρόικα: ότι δηλαδή ο προϋπολογισμός του 2015 μπορεί να εκτελεστεί και να έχει τα έσοδα που προβλέπονται κάτι που θα μπορέσει -ενδεχομένως- να ανατρέψει κάποιες από τις αυστηρές δεσμεύσεις που καλείται να υλοποιήσει τώρα.

Μέσω αυτής της κίνησης και σε συνδυασμό με την πολιτική διαπραγμάτευση που επιχειρείται η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει διέξοδο και στο πρόβλημα του δημοσιονομικού κενού για το οποίο μιλούν οι δανειστές. Οι τελευταίοι πιέζουν για μέτρα που περιλαμβάνουν μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αύξηση ΦΠΑ στα νησιά. Μέτρα δηλαδή που εξαιρετικά δύσκολα μπορούν να περάσουν από τη Βουλή.

Στους όρους αυτούς, θα ενσωματωθούν όσα δεν έγιναν με το τρέχον Μνημόνιο. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι παρεμβάσεις στις ομαδικές απολύσεις.

Τα οικονομικά κίνητρα

Προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα σε μεταρρυθμιστική τροχιά οι Ευρωπαίοι προτίθενται να δώσουν στην ελληνική κυβέρνηση σημαντικά οικονομικά κίνητρα.

Όπως αναφέρει εμπιστευτική έκθεση της Taskforce στην Ελλάδα που αποκαλύπτει η Handelsblatt, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, στόχος είναι να δοθεί στη χώρα «μελλοντικά μια πιστωτική γραμμή με ενισχυμένους όρους», η λεγόμενη γραμμή πίστωσης ECCL, η οποία θα συνδέεται με μια συμφωνία για μεταρρυθμίσεις. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση καθώς οι σχετικές διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη

«Παράλληλα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα συνεχίσουν να δίνονται οικονομικά κίνητρα μέσω της μεταφοράς κερδών των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα», αναφέρεται στο εμπιστευτικό έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της ευρωκρίσης η ΕΚΤ είχε προχωρήσει σε μαζική αγορά ομολόγων από τις χώρες της νοτίου Ευρώπης. Δεδομένου ότι είχε αγοράσει σε πολύ χαμηλές τιμές, όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα, η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες αποκομίζουν κέρδη όταν αυτά λήγουν. Στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης, είχε συμφωνηθεί τα κέρδη αυτά να μεταφέρονται στην Αθήνα.

Η πρακτική αυτή λοιπόν αναμένεται να συνεχιστεί και μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Όπως φαίνεται, γίνεται λόγος για αρκετά δισεκατομμύρια.

Πιέζει και ο Μοσκοβισί


Τη λήψη των αναγκαίων μέτρων από την κυβέρνηση ώστε να επιστρέψει η τρόικα το συντομότερο στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του υφιστάμενου προγράμματος, ζήτησε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί, που είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την επιστροφή της τρόικας το συντομότερο, διαπιστώνει ότι οι απόψεις μεταξύ των δύο πλευρών συγκλίνουν, ωστόσο, όπως είπε, είναι σημαντικό να συγκλίνουν εξ ολοκλήρου.

Απόπειρα διαχείρισης των νέων μέτρων

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβεικαι άλλα σκληρά μέτρα, ενώ έχει ήδη συμφωνήσει σε άμεση εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, το λοκάουτ στον ιδιωτικό τομέα και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Τα αγκάθια που παραμένουν, όπως διαπιστώθηκε και στο Παρίσι, είναι το δημοσιονομικό κενό, οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις και οι αλλαγές στο ΦΠΑ. Και σε αυτά τα ζητήματα είναι που καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις η κυβέρνηση στην τρόικα προκειμένου να επιστρέψει.

Η ψήφιση του πακέτου των μέτρων αυτών, υπό το δεδομένο πολιτικό κλίμα στη χώρα, είναι το επόμενο θέμα που θα απασχολήσει σοβαρά τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκατοντάδες πρόβατα στον Πύργο του Άιφελ, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας

 Εκατοντάδες πρόβατα κατέκλυσαν εχθές το χώρο γύρω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των Γάλλων βοσκών για τις ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις από λύκους στα κοπάδια τους, και διεκδικώντας το δικαίωμα να τους πυροβολούν όταν πλησιάζουν τα πρόβατά τους.

Αναλυτικότερα, οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα να πυροβολούν τους λύκους αν επιτίθενται στο κοπάδι τους, και τάσσονται υπέρ της αύξησης του επιτρεπόμενου αριθμού θανάτωσης λύκων, που είναι σήμερα 24 λύκοι ετησίως.

«Δε μπορούμε πια να προστατεύσουμε τα κοπάδια μας, θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση να τα προσέχει», δήλωσε σχετικά ο Σερζ Πρεβερόν, πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Εκτροφέων Αιγοπροβάτων (FNO), που έδωσε το παρών στη διαμαρτυρία.

O ήχος ενός κυνηγητικού κόρνου αντηχούσε και, συμβολικά, ένας νεαρός άνδρας ανακοίνωσε ότι «ξεκινά το κυνήγι του λύκου». Πίσω από εκείνον, περίπου 300 πρόβατα βέλαζαν υπό τα κατάπληκτα βλέμματα τουριστών και περαστικών.

Αργότερα σήμερα ορισμένα από τα πρόβατα επρόκειτο να «κάνουν επιδρομή» στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας και να φθάσουν έως το υπουργείο Γεωργίας, όπου ο υπουργός Στεφάν Λε Φολ υποσχέθηκε να συναντήσει τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται ότι οι λύκοι στη Γαλλία αυτή τη στιγμή υπολογίζονται στους 300, και ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε χρονιά. Σύμφωνα με την FNO, ο αριθμός των ζώων που έχουν φονευθεί από ζώα-θηρευτές έχει επίσης αυξηθεί σχεδόν κατά τα δύο τρίτα από το 2011, κι αναμένεται να φθάσει φέτος τα 8.000 ζώα.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σταδιακή αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Σταδιακή αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν πριν από το 62ο έτος προβλέπει διάταξη που καταρτίζεται στο υπουργείο Εργασίας. Αναμένεται να αποτελέσει το ύστατο όπλο στη φαρέτρα του υπουργού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος κατά τις διήμερες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι απέκρουσε κάθε πρόταση των δανειστών για μείωση των κύριων συντάξεων.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας ζήτησαν μετ’ επιτάσεως να κλείσει κάθε πόρτα εξόδου πριν από τα 62 έτη, ενώ έθεσαν και θέμα μείωσης των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων ή και περιορισμού των κατώτατων συντάξεων, στο πλαίσιο εφαρμογής μέτρων άμεσης δημοσιονομικής απόδοσης.

Ο κ. Βρούτσης αντέτεινε την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών μέσα από τη διοικητική ενσωμάτωση στο ΙΚΑ του επικουρικού ταμείου όλων των μισθωτών και των ταμείων πρόνοιας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αλλά και τη δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων.
Παράλληλα, παρουσίασε τις προτάσεις για διετές πάγωμα των κύριων συντάξεων, αύξηση των ελάχιστων αναγκαίων ενσήμων για συνταξιοδότηση με 6.500, δικαιότερη αναδιανομή των κονδυλίων του ΕΚΑΣ και εθελοντική μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ με παράλληλη μείωση των συντάξεων.

Ολα αυτά θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του χρόνου στη Βουλή, με τη μορφή μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Σε ό,τι αφορά τη διάταξη για το όριο του 62ου έτους, προβλέπεται η σταδιακή αύξηση έως την 1η Ιανουαρίου του 2019 όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης που ισχύουν ακόμη. Η διάταξη αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όμως δεν έχει δοθεί η οριστική έγκριση από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ώστε να περιληφθεί στο τελικό κείμενο.

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης εκτιμούν ότι με τον τρόπο αυτό θα έκλεινε η πόρτα εξόδου σε περίπου 100.000 ασφαλισμένους, οι οποίοι, κάνοντας χρήση ειδικών διατάξεων, έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν από τα 62 έτη της ηλικίας τους. Πρόκειται για μητέρες ανηλίκων, πατέρες με ανήλικο στο Δημόσιο, γυναίκες με 25ετία στο Δημόσιο, τρίτεκνους με 20ετία στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες, αλλά και ασφαλισμένους μεταξύ 1983 και 1992 σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.

Ζητούμενο παραμένει, εάν, εφόσον «περάσει» η διάταξη, θα υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους ενστόλους στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο ακόμη δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Οι δανειστές ζήτησαν επίσης από την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα η αύξηση του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης για τη λήψη κατώτατης ή και βασικής σύνταξης σε 6.500 ημέρες ασφάλισης (από 4.500 που ισχύει σήμερα) να μην αφορά όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1975, αλλά όλους όσοι συνταξιοδοτηθούν από το 2015 και μετά.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία… εδώ και πέθανε…

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Ειλικρινώς και στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι η χώρα μας θα βρισκόταν στην θέση που βρίσκεται σήμερα.  Και ποια είναι αυτή η θέση; Σε βαθιά σήψη που συνοδεύεται από την εξαθλίωση πολύ μεγάλου μέρους του πληθυσμού… Η χώρα βρίσκεται σε ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, δημοκρατικό, επιχειρηματικό τέλμα…

Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε, σε αυτά τα ίδια χώματα είχε γεννηθεί η δημοκρατία και όχι μόνον.  Και καταντήσαμε να ζούμε μια πρωτόγνωρη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.  Μια δικτατορία όπου μπορεί μεν κανείς να διαδηλώσει, ασχέτως αν θα «φάει» το ξύλο της αρκούδας για ψύλλου πήδημα, ή θα εισπνεύσει τα δακρυγόνα της χρονιάς, αλλά όπου «χορταίνει» όχι με φαΐ αλλά με την δημοκρατίας της πείνας, της ανέχειας, της κατάλυσης κάθε έννοιας δικαίου.

Η γενική εντύπωση που επικρατεί σήμερα είναι ότι στην χώρα απλά εκτελούνται συμβόλαια.  Από τα γνωστά συμβόλαια θανάτου που διαβάζουμε στα αστυνομικά δελτία μέχρι συμβόλαια κατάλυσης κάθε δικαιώματος των πολιτών.  Θέλεις να καταργηθεί, γιατί έτσι σε συμφέρει εσένα κύριε επιχειρηματία, η αμοιβή για τις Κυριακές;  Κανένα πρόβλημα… Ξαφνικά εμφανίζεται αυτό ως απαίτηση της Τρόικας!!!  Και αναφερόμαστε στην αμοιβή της Κυριακής γιατί είναι προφανές ότι όλα τα άλλα έχουν καταργηθεί.  Υπερωρίες;  Μας κάνατε και γελάσαμε… Να είστε καλά βρε παιδιά!  Πενθήμερο; Αχ, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Πληρωμή των δεδουλευμένων; Σαν δεν ντρέπεσαι εργαζόμενε που τολμάς μέσα στην κρίση να ζητάς τα χρήματα ΣΟΥ, και μάλιστα την στιγμή που κακόμοιρος ο επιχειρηματίας, αν μπορεί να λεχθεί έτσι κάποιος που ενεργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, τα έχει εισπράξει…  Βέβαια ο επιχειρηματίας έχει ανάγκες, ενώ ο εργαζόμενος όχι.  Σάμπως θα του κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ που είναι απλήρωτη; Κάνει τέτοια πράγματα η ΔΕΗ; Η ΕΥΔΑΠ; Σάμπως θα τον κυνηγήσει η εφορία που τα έχει όλα απλήρωτα από χαράτσια μέχρι τον φόρο εισοδήματος; Κάνει τέτοια η Εφορία;

Για να αντιληφθούμε σε ποια δημοκρατία ζούμε αρκεί να αναφέρουμε κάποια από τα θέματα που διαβάσαμε τις τελευταίες μόνον ημέρες.  Ας αρχίσουμε με το ότι βραβεύτηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ελευθεροτυπίας η εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ, και ξέρετε για ποιο λόγο;  Γιατί η εφημερίδα παρουσίασε το 2013 με αναλυτικά στοιχεία και κατά γράμμα (με όλους τους νόμους και όλα τα ΦΕΚ) σωρεία νομοθετικών διατάξεων της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες υπουργοί, σύμβουλοι και «ημέτεροι» εξαιρούνταν από κάθε ευθύνη για πιθανές ζημιές που προκαλούνται στο δημόσιο από τις αποφάσεις τους.  Που να ήξεραν οι δημοσιογράφοι και η επιτροπή του βραβείου ελευθεροτυπίας πόσες ακόμα ανάλογες τροπολογίες έχουν ψηφιστεί έκτοτε… Η εφημερίδα απέδειξε με στοιχεία την σήψη και την διαφθορά που επικρατεί στην Ελλάδα και τιμήθηκε για αυτό… Να χαιρόσαστε τη δημοκρατία σας, το success story και τα πάντα…

Διαβάσαμε ακόμη ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με τον οποίο μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δεχθεί κανείς λογικός άνθρωπος ότι είναι αντιμέτωπος αυτή τη στιγμή με κάπου 40 αγωγές κλπ… Όποιος νομίζει ότι αδικήθηκε, ότι κάποιος δημοσιογράφος τον συκοφάντησε, ότι έγραψε ψευδώς για εκείνον, υπάρχουν πάντοτε τα αρμόδια ποινικά δικαστήρια.  Οι αγωγές είναι μια εφεύρεση των τελευταίων χρόνων για την φίμωση των δημοσιογράφων που δεν σκύβουν το κεφάλι. Για να μην αναφερθούμε δε για την εγκληματική αμέλεια (;) του να απειλείται η ζωή του εν λόγω δημοσιογράφου και ενός συναδέλφου του από την λεγόμενη μαφία των σκουπιδιών στην Ηλεία και την Καλαμάτα και ουδείς να ασχολείται από τις αρχές με το θέμα αυτό για την προστασία των δημοσιογράφων ή και το λιγότερο για να τους ενημερώσει για το θέμα!!!

Την ίδια στιγμή βεβαίως η Βουλή αποφασίζει να μην αρθεί η ασυλία του βουλευτή κ. Μιχελάκη για την δικογραφία που τον εμφανίζει να χρηματίζεται από τον επιχειρηματία Πάλλη. Τι ωραία τι καλά… 

Σε μας τους πολίτες αυτό μοιάζει με συγκάλυψη ενός σκανδάλου, γιατί αν τελικά δικαζόταν ο κ.Μιχελάκης και αποδεικνυόταν αθώος στην ακροαματική διαδικασία, θα υπήρχε μεγαλύτερο παράσημο για αυτόν;  Θα φαινόταν και με την βούλα ότι συκοφαντήθηκε… Τώρα όμως;  Θα μας φάει όλους η αμφιβολία, που λέει ο λόγος….

Πάντως πρέπει να είναι πολύ άτυχος και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου ο οποίος το 2013 είχε καταδικαστεί για απάτες και σήμερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» σε μια νέα εταιρεία δολοφόνων!!! Οποία τιμή για την δημοκρατία μας να ήταν έστω και κάποτε βουλευτής… Άραγε αν ήταν εν ενεργεία βουλευτής θα ψήφιζε η Βουλή για την άρση της ασυλίας του σήμερα;

Αλλά επειδή το θράσος και η αναλγησία δεν έχει όρια ο υπουργός μας, αυτός της Δικαιοσύνης ντε, ο κ. Μπάμπης Αθανασίου δήλωσε ότι θα γίνουν αλλαγές για να γίνει πιο αυστηρό το νομοσχέδιο «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών» προκειμένου να περιοριστούν οι υπερβολικά ευνοϊκές διατάξεις. Και ποιος έκανε «χαλαρό» το νομοσχέδιο;  Η επιτροπή που όρισε ο ίδιος; Και γιατί θα γίνει τώρα πιο αυστηρό;  Μα γιατί δικαστικές ενώσεις είχαν ασκήσει αυστηρή κριτική στις προωθούμενες ρυθμίσεις υποστηρίζοντας πως δεν λειτουργούν αποτρεπτικά αλλά προτρέπουν την διάπραξη του εγκλήματος.  Και σήμερα στην Βουλή η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε μια σειρά από τις περιπτώσεις εκείνες όπου οι κατηγορούμενοι σε αυτές θα επωφεληθούν από τις εν λόγω ρυθμίσεις.  Θέλετε να μάθετε σε ποιες υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη μπορεί κάποιοι να επωφεληθούν από τις εν λόγω διατάξεις;

Αρχίζουμε από όλες τις υποθέσεις των εξοπλιστικών, συνεχίζουμε με την λίστα Λαγκάρντ, πάμε στην υπόθεση των Υποβρυχίων, αυτή της ENERGA – HELLAS POWER και πάει λέγοντας… Τι ωραία τι καλά.  Αυτή είναι ανάπτυξη… Ατομική όχι κράτους.  Κλέβεις 100 εκ. ευρώ, το κράτος αδυνατεί να βρει πχ πόσες μίζες έχουν δοθεί, επιστρέφεις 10 εκ ευρώ, αντί για ισόβια πας φυλακή 5 χρόνια, σε 2 χρόνια είσαι έξω γιατί είναι και γεμάτες οι φυλακές και είσαι κύριος… Να την χαίρεστε αυτή την δημοκρατία κύριοι πολιτικοί…

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες από τις καταγγελίες για χρηματισμό βουλευτών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, την πώληση της περιουσίας του δημοσίου την στιγμή που ο κόσμος καίγεται, και το κράτος πουλά τα πάντα σαν να μην συμβαίνει τίποτα λες και αυτό είναι το μοναδικό καθήκον της κυβέρνησης, η ασυδοσία που υπάρχει, η παράλυση στους τομείς της εκπαίδευσης, της δημόσιας διοίκησης, της υγείας και τόσα και τόσα άλλα είναι ένδειξη του «σκοταδιού» που βασιλεύει στην Ελλάδα του φωτός…

Η μόνη ελπίδα όλων μας πρέπει να είναι ότι η αυγή έρχεται μετά το βαθύτερο σκοτάδι… Και τι είναι η ελπίδα; Όπως είχε πει ο Αριστοτέλης, το όνειρο ενός ξύπνιου….

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το νομικό τρικ Παυλόπουλου για την προκλητική προστασία Μιχελάκη από τη Βουλή

Ο Εισαγγελέας ζήτησε από τη Βουλή να αρθεί η ασυλία του βουλευτή κ. Ιω. Μιχελάκη προκειμένου να διωχθεί αυτός για δωροληψία. Συγκεκριμένα, η κατηγορία είναι ότι αυτός δωροδοκήθηκε με 7.000 ευρώ για να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα επιχειρηματία. Οι βουλευτές ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας. Ο Π. Παυλόπουλος τόσο στην επιτροπή που εξέτασε το θέμα όσο και στην Ολομέλεια ισχυρίσθηκε ότι, επειδή το κατηγορητήριο αφορά «δωροδοκία υπαλλήλου» και ο βουλευτής δεν είναι υπάλληλος, δεν ευσταθεί η κατηγορία και για το λόγο αυτό δεν ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας.

“Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ, ως Βουλευτής, αλλά και ως νομικός, τον χαρακτηρισμό του Βουλευτή, όταν ασκεί κοινοβουλευτικά και νομοθετικά καθήκοντα, ως υπαλλήλου. Και γι’ αυτό ψήφισα εναντίον της συγκεκριμένης παραπομπής.” (Π. Παυλόπουλος Πρακτικά Βουλής).

Με άλλα λόγια, επειδή δεν μπορεί να δεχθεί τον χαρακτηρισμό του βουλευτή ως υπαλλήλου, δέχεται ότι η έννομη τάξη δεν προβλέπει καμία συνέπεια στον χρηματισμό του, όταν αυτός ασκεί κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αυτό σημαίνει, για να λαϊκίσω κι εγώ, ότι μπροστά στον χαρακτηρισμό του βουλευτή ως υπαλλήλου ο χαρακτηρισμός αργυρώνυτος δεν είναι δα και τόσο προσβλητικός, πολλώ δε έλασσον επισύρει κυρώσεις.

Βεβαίως και νομικά το ζήτημα δεν είναι όπως το θέτει ο Π. Παυλόπουλος. Πολύ απλά, το να δεχτεί κανείς ότι ο όρος «υπάλληλος» είναι τεχνικός και κατά την έννοια του Ποινικού Δικαίου περιλαμβάνει και τους βουλευτές δεν συνεπάγεται αναγκαία ότι τους θεωρεί υπαλλήλους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Την άποψη ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι βουλευτές περιλαμβάνονται στην έννοια του υπαλλήλου έχουν υποστηρίξει διαχρονικά επιφανείς ποινικολόγοι. Σύμφωνα με αυτήν την ερμηνεία παλαιότερα (πριν θεσπισθεί ειδική διάταξη) γινόταν δεκτό ότι περιλαμβάνονται και οι δικαστές στην έννοια του υπαλλήλου. Το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής,όταν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί του θέματος, συντάχθηκε με αυτήν την ερμηνεία. Ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Χρίστος Μυλωνόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, ήταν κατηγορηματικός για την ορθότητα αυτής της ερμηνείας. Δηλαδή ο Εισαγγελέας που επιλήφθηκε το πρώτον της υπόθεσης, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που παρέπεμψε (δις) στη Βουλή τη δικογραφία, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής είναι της άποψης ότι στην έννοια του υπαλλήλου περιλαμβάνονται και οι βουλευτές, και οι μόνοι που φαίνεται να διαφωνούν είναι οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ας δεχθούμε, όμως, χάριν της συζήτησης, ότι το ζήτημα είναι αμφιλεγόμενο. Είναι νοητό να το λύσει η Βουλή νομικά απλώς αρνούμενη να άρει την ασυλία και αποδεχόμενη ουσιαστικά ότι ο χρηματισμός βουλευτή για άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου δεν επιφέρει συνέπειες; Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, όταν οι βουλευτές καλούνται να αποφανθούν για την άρση της ασυλίας, ερευνούν μόνο αν η πράξη για την οποία ζητείται η άρση συνδέεται με την πολτική ή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του βουλευτή ή η δίωξη ή η μήνυση υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα. Δεν καλούνται να αποφανθούν για τη νομιμότητα του κατηγορητηρίου, αλλά απλώς εξετάζουν αν οι καταλογιζόμενες πράξεις συνδέονται με τα καθήκοντα του βουλευτή. Το ζήτημα της νομιμότητας του κατηγορητηρίου θα το λύσει το δικαστήριο που θα εκδικάσει την υπόθεση.

Η απίστευτη αυτή ιστορία έχει και μια ακόμη λεπτομέρεια. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Μιχελάκης αποκάλυψε ότι έχει υποβάλει για την ίδια υπόθεση μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, η εκδίκαση της οποίας αναβλήθηκε μετά από αίτημα των μηνυομένων, τους οποίους ψέγει για την αναβολή. Δηλαδή διατηρεί ο ίδιος το δικαίωμα να μηνύει πολίτες, τη στιγμή που αυτός αποφεύγει την εκδίκαση της βασικής υπόθεσης.

Τέλος, με δεδομένο ότι τα μικρά κόμματα ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας, η τελική απόφαση (96 κατά, 86 υπέρ) θα ήταν διαφορετική αν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε και αυτή υπέρ.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έσκασε και επίσημα η φούσκα περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο

Χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες μετά το χθεσινό φιάσκο στο Παρίσι για να ανακοινώσει επίσημα η κυβέρνηση την απόλυτη αποτυχία της στρατηγικής της περί πρόωρης εξόδου από το Μνημόνιο.

Επιτρέποντας ξανά στον Αντώνη Σαμαρά να κρυφτεί, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν αυτός που ανακοίνωσε τα...μαντάτα και εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:...
- Θα μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας σε σχέση με μισθούς και συντάξεις.
-Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Το δημοσιονομικό κενό είναι μία θεωρητική συζήτηση περί της αποδοτικότητας των μέτρων του προϋπολογισμού.

-Κοιτάξτε, το πρόγραμμα το ευρωπαϊκό τελειώνει 31 Δεκεμβρίου. Σκοπός είναι και η τελευταία εκταμίευση να γίνει πριν τις 31 Δεκεμβρίου. Αν για τεχνικούς λόγους κάποιες διαδικασίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, αυτό μπορεί να παραταθεί. Αλλά νέο πρόγραμμα σημαίνει νέο δάνειο. Δεν μπορεί να υπάρξει νέο δάνειο, ούτε θα υπάρξει, ούτε χρειάζεται. Θα υπάρξει αυτό το νέο καθεστώς του ECCL, που είναι ένας προληπτικός «θώρακας» προστασίας της χώρας. Και επίσης με το ΔΝΤ, υπάρχει ένα πρόγραμμα το οποίο λήγει το 2016. Και είμαστε σε θέση το πρόγραμμα αυτό να το χρησιμοποιούμε, εφόσον το έχουμε ανάγκη. Αν, όπως έχω πει κατ’ επανάληψη, οι αγορές δίνουν τα αναγκαία κεφάλαια με συγκρίσιμο ή ακόμα και καλύτερο επιτόκιο, παίρνεις από εκεί.

-Στόχος είναι να λυθούν τα πράγματα μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 8 Δεκεμβρίου. Εάν αυτό δεν καταστεί τεχνικά εφικτό, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις. Οι πιο απλές λύσεις είναι οι τηλεδιασκέψεις, οι οποίες, όπως ξέρετε, γίνονται συχνά -πυκνά.

-Το ΔΝΤ έχει πρόγραμμα. Εμείς αυτό μπορούμε να το χρησιμοποιούμε αν το θέλουμε, αν το έχουμε ανάγκη. Στόχος μας είναι να επανέλθουμε φυσιολογικά στις αγορές.
Κοινώς, το Μνημόνιο παρατείνεται, το ΔΝΤ δεν φεύγει και η κυβέρνηση εξακολουθεί να διαφωνεί με την Τρόικα σε σημαντικά θέματα. Η απόλυτη κυβερνητική αποτυχία.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΕΗ: Ένα στα δύο ευρώ στους λογαριασμούς είναι φόροι και τέλη υπέρ τρίτων

Ένα στα δυο ευρώ που πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ πηγαίνει σε φόρους και τέλη υπέρ τρίτων σύμφωνα με την έκθεση του Συμβουλίου Ρυθμιστικών Αρχών Ενέργειας της Ευρώπης.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Επιχείρησης, παράλληλα με τα αποτελέσματα χρήσης για το πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, που αυξήθηκαν κατά 16,7% σε σχέση με το 2013.

Η ΔΕΗ παράλληλα ανακοίνωσε κλιμακούμενες εκπτώσεις σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στη Χαμηλή και Μέση Τάση, με συνολική ετήσια κατανάλωση των παροχών τους πάνω από 1 Gwh.

Σύμφωνα με τα συνοπτικά Οικονομικά Αποτελέσματα της ΔΕΗ:

– Κύκλος εργασιών: € 4.424,9 εκατ.

– EBITDA: € 794,4 εκατ.

– Κέρδη προ φόρων: € 179,5 εκατ.

– Κέρδη μετά από φόρους: € 121,8 εκατ.

Τα κέρδη προ τόκων φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το εννεάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά € 113,4 εκατ. (16,7%) σε σχέση με το εννεάμηνο 2013, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 18%, έναντι 15,2% το εννεάμηνο 2013.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!