EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στον Κοπελούζο τα 14 αεροδρόμια

Προσφορά ύψους 1,234 δισ. ευρώ έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ στο διαγωνισμό για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, από την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport-Slentel, συμφερόντων του Ομίλου Κοπελούζου, όπως ανακοίνωσε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων που ολοκλήρωσε την αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Ειδικότερα, ο ανάδοχος προσέφερε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα που θα αναπροσαρμόζεται ετησίως βάσει του πληθωρισμού. Ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α 609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και 11,3 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό. Τα αντίστοιχα ποσά ανέρχονται σε 625 εκατ. ευρώ και 11,6 εκατ. ευρώ για την Ομάδα Β.

Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα τεσσάρων ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου 330 εκατ. ευρώ, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε περίπου 1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα 14 αεροδρόμια έχουν διαιρεθεί σε δύο ομάδες, με την πρώτη να περιλαμβάνει αυτά σε Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα. Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι αερολιμένες Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου.
Σημειώνεται πως η εταιρία Fraport είναι από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στη διαχείριση αεροδρομίων, ανήκει κατά 30% στο κρατίδιο του Έσεν, 20% στο δήμο της Φρανκφούρτης, και 10% στην Lufthansa, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται στο Χρηματιστήριο.

Η Slentel αποτελεί θυγατρική εταιρία του ομίλου Κοπελούζου, ενώ η γερμανική Fraport διαχειρίζεται τα εξής αεροδρόμια, ανά τον κόσμο: Φρανκφούρτη (Γερμανία), Μπουργκάς (Βουλγαρία), Αννόβερο (Γερμανία), Pulkovo (Ρωσία), Βάρνα (Βουλγαρία), Αττάλεια (Τουρκία), Ίντιρα Γκάντι (Ινδία), Xi΄an Xianyang (Κίνα), Ντακάρ (Δυτ. Αφρική), Λίμα (Περού).

Η επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ


«Με προσφορά που ανήλθε σε €1,234 δισ. εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία FRAPORT AG- SLENTEL Ltd ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια της χώρας.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10.10.2014 από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) – METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. – ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας (Ομάδες Α και Β).

Η FRAPORT AG- SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά.

Ειδικότερα, ο προτιμητέος επενδυτής προσέφερε για την Ομάδα Α €609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και €11,3 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό και €625 εκατ. και €11,6 εκατ. για την Ομάδα Β αντίστοιχα.

Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου €330 εκατ. ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου €1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Εμμανουήλ Κονδύλης δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή στο διαγωνισμό και οι προσφορές που υποβλήθηκαν από τις κορυφαίες διεθνώς εταιρείες του χώρου της ανάπτυξης και λειτουργίας αεροδρομίων αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι διεθνείς επενδυτές στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας».

«Η παραχώρηση θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την ποιότητα των υποδομών και το επίπεδο εξυπηρέτησης των επιβατών, μέσα από την καλύτερη συντήρηση, λειτουργία και ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μέσα από αυτήν την ιδιωτικοποίηση δεν αναβαθμίζονται μόνο τα αεροδρόμια αλλά ενισχύεται το τουριστικό προϊόν της χώρας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Πασχάλης Μπουχώρης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτόφωρο για το ΔΣ της ΔΕΔΗΗΕ

Αναζητούνταιι απο χθές τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ, καθώς οι Αρχές τους παρέπεμψαν δια της αυτοφώρου διαδικασίας για τη μη καταβολή μισθών, δυνάμει του αρ. 3 παρ. 2 του Νόμου 3385/2005.
Παράδοξο της υπόθεσης είναι οτι όποια πράξη του  ΔΣ υπογραφεί θα είναι άκυρη.
 
Αύριο το πρωί, ο κ. Αλιφιεράκης έχει κληθεί να απολογηθεί εκ νέου στην Συγγρού εν μέρα απεργίας δικηγόρων μη αποδεχόμενοι αίτημα αναβολής. Η κλήση σε απολογία δεν έχει ορισμένο κατηγορητήριο και είναι για την προσφυγή και νίκη του κυρίου Μανώλη στο ΣΕΠΕ
Εργαζόμενοι του Ομίλου ΔΕΗ κάνουν λόγο για αντίποινα, τονίζοντας οτι παρέμεναν 2 χρόνια χωρίς μισθό, δέχτηκαν αλλεπάλληλες διώξεις, καταπάτηση πολιτικών- ανθρωπίνων και εργατικών δικαιωμάτων και κατάφεραν να δικαιωθούν από το ΣΕΠΕ για επιστροφή δεδουλευμένων λόγω παράνομης θέσης σε αυτοδίκαιη αργία.
 
 deddhea-ereportaz
 
Οι καταγγελίες του κ. Αλιφιεράκη και τα .. αντίποινα
 
Καταγγελίες που κόβουν την ανάσα, αλλά και τις εκδικητικές συμπεριφορές τις οποίες εισέπραξε από προϊσταμένους και συναδέλφους του,  είχε εξιστορησει στην εκπομπή ΡΕΠΟΡΤΑΖ του  ACTION 24, το στέλεχος της ΔΕΗ, κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.
Ο συγκεκριμένος είναι ο πρώτος επίσημος μάρτυρας διαφθοράς- whistleblower όρος που προσδίδεται σε πρόσωπα που αποκαλύπτουν παρατυπίες, και ανέντιμη ή παράνομη δραστηριότητα εντός ενός Οργανισμού.

Ο κ. Αλιφιεράκης, πρώην σύμβουλος του Μ. Κεφαλογιάννη επί κυβερνήσεως ΝΔ,  μηχανολόγος μηχανικός και με σημαντικότατες γνώσεις σε θέματα ενέργειας εντάχθηκε στη ΔΕΗ το 1986. Όπως ο ίδιος ισχυρίζεται μ επαρέμβαση του το 1996 η ΔΕΗ κερδίζει περίπου 15,2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, αφού προηγούμενος διαπίστωσε, ως πλήρης γνώστης του αντικειμένου, σοβαρό πρόβλημα με τα καύσιμα που οδήγησαν σε βλάβες των ηλεκτρογεννητριών, γεγονός που τον δικαίωσε πλήρως.

Το 2001 ο κ. Αλιφιεράκης διαπίστωσε κίνδυνο εκρήξεως της δεξαμενής καυσίμου χωρητικότητας δύο χιλιάδων (2.000) τόνων πετρελαίου στο εργοστάσιο Λινοπεραμάτων Ν. Ηρακλείου Κρήτης της ΔΕΗ λόγω της εσφαλμένης διαχείρισης καυσίμου ηέκρηξη στην δεξαμενή καυσίμου θα προκαλούσε εκρήξεις και πυρκαγιά στις διπλανές οκτώ δεξαμενές πετρελαιοειδών, αποθηκευτικής ικανότητας περίπου τριάντα χιλιάδων (30.000) τόνων καυσίμων για την ηλεκτροδότηση της Κρήτης από τον ΑΗΣ Λινοπεραμάτων. Αποφεύχθηκε η έκρηξη της δεξαμενής επειδή προέκυψε η σοβαρή βλάβη του αεροστροβίλου ο οποίος τροφοδοτείτο με καύσιμο από την δεξαμενή Νο1.

«Με πολεμούν»

Έκτοτε άρχισαν τα αντίποινα εις βάρος του, δια του λόγου ότι προσπαθούσε με κάθε νόμιμο μέσο να αποκαλύψει την διαφθορά η οποία υπήρχε και υπάρχει στους κόλπους της Διοίκησης της ΔΕΗ.

Όπως ο ίδιος λέει πλήρωσε το θάρρος του να καταγγείλει την κακή ποιότητα των καυσίμων με ψυχολογικές πιέσεις και βασανισμούς. Βίωσε την πλήρη απομόνωση από τους συναδέρφους του, κατηγορήθηκε ως συκοφάντης, τον «βάφτισαν» επίορκο, του άσκησαν αγωγή, τον υποβίβασαν σε θέση άσχετη με το αντικείμενο του, τον εξανάγκασαν να κάνει την δουλειά του γραφιά και στο τέλος έφθασαν στο σημείο να τον θέσουν και σε αργία!

Μέσω πολυσέλιδης αγωγής που έχει καταθέσει και ζητά το αστρονομικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, οι προϊστάμενοι του και συνάδερφοι του κάνουν ότι μπορούν για να τον συνθλίψουν επειδή είχε το ήθος και την αξιοπρέπεια να πράξει το αυτονόητο: να καταγγείλει τα κακώς κείμενα.

Ενώ θα έπρεπε να απολαμβάνει τις ευεργεσίες του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος για την προστασία του κράτους, βάση των διεθνών και εγχώριων νομοθετικών διατάξεων, εντούτοις ο κ. Αλιφιεράκης κατήγγειλε στην εκπομπή ότι έχει στηθεί μια ολόκληρη επιχείρηση ηθικής και όχι μόνο εξόντωσης του.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΙΑΛΟΓΟΙ-ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ MR SIEMENS -Ποιους Έλληνες πολιτικούς λάδωσα!

Την έκρηξη που θα προκαλέσει στο εγχώριο πολιτικό σύστημα δεν θα μπορούν να την συναγωνιστούν τα εντυπωσιακά εφέ που χρησιμοποιούν στις ταινίες τους οι μεγαλύτεροι σκηνοθέτες-παραμυθάδες του Χόλιγουντ.

Σας καλούμε να απομακρύνετε από τις οθόνες του υπολογιστή συζύγους και παιδιά πολιτικών που έχουν λαδωθεί με οποιοδήποτε τρόπο από την Siemens.

To καλύτερο που έχουν να κάνουν οι συγκεκριμένες οικογένειες είναι να εγκαταλείψουν την χώρα μετά την έκρηξη που θα ακολουθήσει. Ή μάλλον πριν!

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από Γερμανούς δημοσιογράφους σε περιοδικό το οποίο φιλοξένησε πρόσφατα συνέντευξη του Βόλφαγκ Σόιμπλε (κοίτα μια σύμπτωση), θα δημοσιευθούν διάλογοι του Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Πρόκειται για διαλόγους φωτιά στους οποίους ο Χριστοφοράκος αποκαλύπτει ποιούς Ελληνες πολιτικούς λάδωσε, το πως (οι διευθύνσεις και οι «αποστολές» ακόμη και στα σπίτια τους), το πότε και το γιατί!

Μάλιστα οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, για να κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική την αποκάλυψη, θα δημοσιεύσουν και φωτογραφίες της Google στις οποίες θα εμφανίζονται τα σπίτια (εντός και εκτός Ελλάδας) των πολιτικών που λαδώθηκαν από την Siemens.

Για την ιστορία: Tόσο ο Σόιμπλε όσο και η Μέρκελ εμφανίζονται οργισμένοι για την συγκάλυψη που επιχειρήθηκε στο σκάνδαλο της Siemens και έχουν δώσει εντολή να γίνει ότι είναι δυνατόν- από μέρους της γερμανικής Δικαιοσύνης- να ανοιχθεί εκ νέου ο ελληνικός φάκελος του σκανδάλου.

Για όσους απορούν για την σκληράδα των Γερμανών να τούς θυμίσουμε πως οι Γερμανοί φεύγοντας είχαν σκοτώσει και πολλούς από τους δοσίλογους-προδότες.

Την ίδια σκληράδα έδειξαν και για τους Ιταλούς πρώην συμμάχους τους που εκτέλεσαν στην Κεφαλονιά κι όχι μόνο.

Γιατί τώρα;
θα ρωτήσετε

Απλά γιατί οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να τελειώνουν με το εγχώριο πολτικό προσωπικό που το θεωρούν την ρίζα του κακού.

Οι Ελληνες πολιτικοί είναι για τον Σόιμπλε ένας θανατηφόρος Ιός που μπορεί να καταστρέψει όλη την Ευρώπη…

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ναι είμαι συνομωσιολόγος και ΝΑΙ σκοπός τους είναι η δήμευση της περιουσίας

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
για το Πολεμικό Ημερολόγιο

Όταν τα τελευταία χρόνια σας γράφουμε ότι “κάνει κρά η στάσης τους και τελικός τους σκοπός είναι η δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων”, μας κατηγορήσατε ακόμα και για προδοσία.

Μωρέ κιότες εμείς προδότες ή αυτοί που με τις κατεπείγουσες διατάξεις που εισήγαγαν για ψήφιση από εδώ και πέρα οι πλειστηριασμοί θα γίνονται με τις εμπορικές τιμές και όχι με τις αντικειμενικές.

Θέλετε να δείτε τι πάει να πει αυτό :

Στα Άνω Λιόσια η αντικειμενική είναι 600€/τμ. Η εμπορική από 50€-150€

Στο Μενίδι η αντικειμενική 1200-2000€/τμ, Η εμπορική με το ζόρι 600€-1200€.

Τι σημαίνει αυτό;

Εάν έχεις πάρει δάνειο ας πούμε 200.000€ για σπίτι 100τμ και χρωστάς 150.000€ και έχεις αδυναμία πληρωμών, τότε το σπιτάκι σου που θα το πληρώσεις τελικά 300.000€ θα βγει στο σφυρί για…. κρατηθείτε 80.000, ναι καλά διαβάσατε για ογδόντα χιλιάδες ευρώ και αυτό στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Και για να μην ξεχνιόμαστε.. το υπόλοιπο 70.000 μέχρι τα 150 που χρωστάς θα συνεχίσεις να τα χρωστάς!!!

Και κάτι ακόμα, γιατί το ακούω από πολλούς και πολύ φοβάμαι ότι ή είναι άσχετοι ή είναι βαλτοί.

Οι τράπεζες φυσικά και θέλουν τα ακίνητα. Η θεωρία “τι να τα κάνει η τράπεζα” είναι ο μεγαλύτερος μύθος όλων των εποχών. Γιατί πολύ απλά κάποτε η κρίση θα τελειώσει. Σε 5-10 άντε 15 χρόνια και τότε το πρώτο που θα πάρει τα πάνω του και μάλιστα πολύ τα πάνω του θα είναι η ιδιοκτησία. Τι λοιπόν εμποδίζει την τράπεζα, που ούτως ή άλλως δεν πληρώνει ΕΝΦΙΑ και άλλους φόρους, να έχει και 15-20.000 ακίνητα, που όταν έρθει η ώρα θα τα μοσχοπουλήσει για το 5πλάσιο, ίσως και παραπάνω από αυτό που το πήρε.

Και για όσους ξέρουν από ιστορία να θυμίσω ότι το 1988 έγινε κάτι ανάλογο. Η ιδιοκτησία έζησε την πτώση και τους πλειστηριασμούς και οι τιμές ήταν στον πάτο. Μόλις 8 χρόνια μετά ο Σημίτης άνοιξε τα ταμεία και η τιμή της ιδιοκτησίας μέσα σε 6 μήνες είχε 15πλασιασθεί.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ CIA ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΩΣ ΤΟ 2030

Οι προσπάθειες να προβλεφθούν οι παγκόσμιες τάσεις είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της πολιτικής της Ουάσιγκτον, δεδομένου ότι σε  περίπτωση που οι προσπάθειες αυτές αποβούν επιτυχείς, δεν θα επιτρέψουν απλώς στον Λευκό Οίκο να προσαρμόσουν αναλόγως την εξωτερική πολιτική τους, αλλά να και να ληφθούν μια σειρά από μέτρα που να διασφαλίζουν την κυριαρχία των ΗΠΑ στην κόσμο.

Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι ο Λευκός Οίκος διέταξε την κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ να κάνουν μια προσπάθεια πρόβλεψης των μεταβαλλόμενων τάσεων. Ως εκ τούτου, ο δημόσιος φορέας της CIA – δηλαδή το Εθνικό Συμβούλιο Πληροφοριών (NIC) είναι πλέον υπεύθυνο για τη δημοσίευση ειδικών εκθέσεων σχετικά με τις μελλοντικές τάσεις σε τακτική βάση. Για την προετοιμασία της, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ διεξάγει αναλυτικές μελέτες της δεδομένης κατάστασης στον κόσμο και την πιθανή εξέλιξή της σε συνδυασμό με τα μέτρα που οι κορυφαίοι διεθνείς των ΗΠΑ μπορούν δυνητικά να λάβουν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του NIC, η επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο θα μειωθεί μέχρι το 2030, μαζί με τον αριθμό των στρατιωτικών επιλογών της. Υπό αυτές τις συνθήκες θα υπάρχουν μόνο δύο υπερδυνάμεις: οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα, ή ίσως τελικά υπάρχει ως μοναδική δύναμη η Κίνα. Την ίδια στιγμή η Ευρώπη λόγω της πρόσφατης κρίσης που αντιμετωπίζει, δεν γίνεται αντιληπτή ως μια «σημαντική δύναμη επιρροής» στο μέλλον, κάτι που φαντάζει πραγματικά οδυνηρό για τους Ευρωπαίους.

Οι αναλυτές της CIA πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξουν μόνο τρία παραδείγματα ανάπτυξης: η «αντίστροφη», «η σύνθεση» ή η «διάσπαση».

Το πρώτο σενάριο – της «αντίστροφης ανάπτυξης» αναφέρει ότι μέχρι το 2030 ο κόσμος θα επιστρέψει στις ασταθείς εποχές των αρχών του 20ού αιώνα, σε έναν αιώνα που ήταν μάρτυες της ίδρυσής της υπεροχής των ΗΠΑ στον πλανήτη. Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να βγούν από τις οικονομικές δυσκολίες τους και σταδιακά θα χάνουν τη δεσπόζουσα θέση τους στη διεθνή σκηνή. Τα γεγονότα αυτά, σύμφωνα με τη CIA, θα ακολουθώνται από πολλές γεωπολιτικές κρίσεις στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, με ολοένα και αυξανόμενη πιθανότητα διακρατικών συγκρούσεων. Ως εκ τούτου, η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αυτές τις εξελίξεις για τα δικά της συμφέροντα, αντί να αφήνει τη φυσική σειρά των γεγονότων να ακολουθήσουν την πορεία τους. Λόγω αυτών των εκτιμήσεων, είμαστε μάρτυρες μιας αυξανόμενης πίεσης της Ουάσιγκτον πίσω από την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και της Μέσης Ανατολής, όπου ο Λευκός Οίκος αναμένει να λάβει ορισμένα οφέλη από την παγκόσμια ηγεμονία τους.

Το δεύτερο σενάριο, και το μόνο αισιόδοξο, απεικονίζει ένα ευτυχισμένο μέλλον, κυριαρχούμενο από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η συνεργασία μεταξύ των δύο γιγάντων θα καθορίσουν τη νέα «χρυσή εποχή των διεθνών σχέσεων». Αλλά αυτό το σενάριο, λένε οι αναλυτές των ΗΠΑ, πως φαίνεται να είναι εξαιρετικά απίθανο, παρά την πρόσφατη προσπάθεια του Λευκού Οίκου να »φλερτάρει» με το Πεκίνο.

Το τρίτο σενάρο «αποσυνθετικής ανάπτυξης» θεωρείται ως η πιο πιθανή πορεία της εκδήλωσης. Η πρόβλεψη αυτή απεικονίζει τον κόσμο, όπου η επιρροή και ο ρόλος της Δύσης θα πάρει τν κατιούσα, σε αντίθεση με την άνοδο της Ασίας. Αυτή τη φορά θα χαρακτηρίζεται από υψηλό κίνδυνο διακρατικών συγκρούσεων, οι οποίες, σύμφωνα με αναλυτές της CIA, μπορεί να θέσουν τον πληθυσμό του πλανήτη στα πρόθυρα της εξόντωσης. Για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο από την ανάπτυξη, η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να αποσπάσει την προσοχή του κόσμου στην εφαρμογή των διαφόρων παγκόσμιων προγραμμάτων των ΗΠΑ, όπως είναι οι εξής :

Προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με στόχο την καταπολέμηση συγκεκριμένων εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών ομάδων (Αλ Κάιντα, ISIL κ.λπ. Παρότι η δημιουργία και η ανάπτυξη τους ήταν έντονα επηρεασμένη από την Ουάσιγκτον)

- Η εξάπλωση των επιδημιών στον κόσμο («γρίπη των πτηνών» ή ιός Έμπολα)

Για να διευκολυνθούν τα σχέδια των ΗΠΑ προς αυτή την κατεύθυνση, οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν μια τεχνητή δημοσιότητα κατά τη διάρκεια των παραπάνω προσπαθειών, καθώς και την ενίσχυση των τάσεων αποσταθεροποίησης σε όλο τον κόσμο. 

Συγκεκριμένα, με την παροχή οικονομικής και στρατιωτικής υποστήριξης προς την ISIL, » τη μετριοπαθή αντιπολίτευση» στη Συρία, μαζί με μια σειρά άλλων εξτρεμιστικών ομάδων. Όσο για την εξάπλωση του ιού Έμπολα, και τη συμμετοχή της στην αποκάλυψη του Πενταγώνου για την ανάπτυξη ενός «αποτελεσματικού» εμβολίου σε μυστικά εργαστήρια, είναι σαφές ότι η τάση αυτή επηρεάζεται επίσης και από τη συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο των αναλυτών της CIA που εκτρέπονται στον κόσμο της Κίνας στο μέλλον, ένας σημαντικός αριθμός προβλέψεων επικεντρώνεται στην εσωτερική ανάπτυξη αυτού του κράτους, καθώς και στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, παράλληλα με τις σχέσεις τους με τις χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.

Οι ειδικοί της CIA δεν δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην Ρωσία όσον αφορά στις μελέτες τους. Ειδικότερα, η ανάλυση σχετικά με τις προοπτικές του μελλοντικού συστήματος ασφαλείας της Ρωσίας σημειώνει ότι υπό τις συνθήκες που δημιουργούνται από τις τελευταίες στρατιωτικές πρωτοβουλίες του Πενταγώνου, συμπεριλαμβανομένης της επισημασμένης Προτροπής Παγκόσμιας Απεργίας (PGS), των όπλων στον κυβερνοχώρο, την ανάπτυξη της πληροφορικής στο στρατό, κλπ, το 2030 η Ρωσία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, αλλά επίσης έναν ορισμένο αριθμό κρατών στα σύνορά της, τα οποία μπορεί να είναι οπλισμένα με πυρηνικά όπλα μαζί με μια σειρά άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας.

Σύμφωνα με αναλυτές στην Ουάσιγκτον,το ότι η τελευταία εξέλιξη της τέταρτης γενιάς πυρηνικών όπλων της Αμερικής,που προκαλούν ένα ελάχιστο επίπεδο ραδιενέργειας και δεν παραβιάζουν τις ισχύουσες γενικές συμφωνίες σχετικά με την απαγόρευση των δοκιμών πυρηνικών όπλων, μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο του μελλοντικού πολέμου. Οι τεχνολογίες δεν είναι απλά σε θέση να κάνουν τέτοια όπλα αποδεκτά για χρήση, αλλά μπορεί επίσης να ξεκινήσουν μια νέα εποχή πυρηνικών εξοπλισμών. Ειδικότερα, η Κίνα και το Πακιστάν, μαζί με άλλες χώρες της Ανατολικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής έχουν δείξει ενδιαφέρον για τις τεχνολογίες FGNW.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Mind The GAP!

Δεν μπορεί κανείς να μην ενοχληθεί από τον θόρυβο που ξεσηκώνει ο συρφετός των ανεκδιήγητων που συσπειρώνονται γύρω από τα αποκαΐδια του  «παπανδρεϊκού» Πα.Σο.Κ. ελπίζοντας ότι με την επιστροφή του Mind-the-GAPapandreou στο προσκήνιο θα αναγεννηθεί ως Φοίνικας, η καρβουνιασμένη όρνιθα του τριτοδρομικού «σοσιαλισμού».
 
Βέβαια ο ηγεμονίσκος εκ δυτικής Λιβύης (*), ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει σκοπό να ηγηθεί των ανταρτών του γλυκού νερού που τον περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους, προκειμένου να ρίξει την άθλια αυτή κυβέρνηση –αθλιότερη ακόμα κι από τη δική του- που στηρίζει με την ψήφο του δυόμισι χρόνια τώρα -οπότε άνθρακας ο θησαυρός.
 
Επαναλαμβάνουν μονότονα οι παρατρεχάμενοι, ότι το 2010, ο Γιωργάκης προέταξε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, αναλαμβάνοντας μόνος του, ευθύνες που δεν του αναλογούσαν.
 
Πράγματι, ανέλαβε ευθύνες που δεν του αναλογούσαν, αφού σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
 
Αυτός ο ηγεμονίσκος εκ δυτικής Λιβύης, λοιπόν, ήταν ο πρώτος διδάξας για τη συστηματική, έκτοτε, καταπάτηση του ελληνικού Συντάγματος και των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων -και αν δεν έχομε μνήμη και αντίληψη χρυσόψαρου, ξέρουμε ότι δεν μπορεί να τον ξεπλύνει, πλέον, ετούτον τον άνθρωπο, ούτε το ποτάμι της Καλλιρρόης…
 
Παραμένει μόνο να διαλευκανθεί από τους ψυχιάτρους του ιδρύματος στο οποίο πρέπει να εγκλειστεί το φαιδρό αυτό ζιζάνιο του πολιτικού μας βιότοπου, αν πράγματι, ο κενόδοξος Γιωργάκης, προέτασσε εκείνες τις δύσκολες ώρες το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό ή –όπως κάποιοι ισχυρίζονται- το οικογενειακό όφελος, επειδή είναι ψυχικά διαταραγμένος ή διότι, όπως οι περισσότεροι πιστεύουμε, είναι απλώς καθυστερημένος κι άρα, παρά τη ζημιά που προκάλεσε, πρέπει να αθωωθεί λόγω βλακείας.
 
Είναι, πάντως, όνειδος για όλους μας, να ασχολούμαστε με αυτό το φαιδρό υποκείμενο, που κατά γενική ομολογία είναι για τις σφαλιάρες, μόνο και μόνο επειδή φέρει ένα «βαρύ» επίθετο, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει γίνει κατά πολύ βαρύτερο από την πούδρα που έχει ρίξει επάνω του η Ιστορία, αποκρύπτοντας πολλές πτυχές της πραγματικότητας και αρκετές φορές φτιασιδώνοντας την ιστορική αλήθεια.
 
Είναι αξιολύπητες, πάντως, οι προσπάθειες του καταρρέοντος συστήματος να επιμένει να στήνει αναχώματα στην επέλαση των «κόκκινων διαβόλων», όπως τους αντιλαμβάνονται διάφοροιγελωτοποιοί-«υπουργοί» και άλλοι παρατρεχάμενοι, που μέσα στον πανικό τους από τη διαφαινόμενη απώλεια της κουτάλας της εξουσίας που τους τρέφει, τα έχουν χάσει. Είναι, ασφαλώς, μάταιες, τέτοιες προσπάθειες και δεδομένη η λειψανδρία.
 
Ζήσαμε πρώτα τον ουρανοκατέβατο Σταύρο που με το ποτάμι των ανοησιών που αραδιάζει δεξιά κι αριστερά, γρήγορα έδειξε ότι έφτασε στο ταβάνι των δυνατοτήτων του και μάλιστα χτύπησε και το κεφάλι του πάνω σ’ αυτό το χαμηλό ταβάνι, αφού ο πολιτικός του λόγος είναι τόσο φθηνός και προβλέψιμος.
 
Τώρα βλέπουμε τις προσπάθειες του συστήματος να επαναφέρει τον αποτυχημένο πρόεδρο της ανυπόληπτης Διεθνούς των Σοσια-ληστών, ο οποίος φαίνεται να ετοιμάζει την επάνοδό του, με την ανακατάληψη των διάσπαρτων ερειπίων του πτωχευμένου πατρικού κληροδοτήματος!
 
Ας είμαστε λίγο σοβαροί, παρακαλούμε,  αυτό που είχαμε γράψει και για τον Σταύρο και κυρ-Σταύρο κι αφέντη τσουτσουλομύτη, που ασφαλώς κατατάσσεται στην ίδια συνομοταξία: μόνο με καχυποψία μπορεί να ιδωθεί οποιαδήποτε προσπάθεια του κατεστημένου, να λειτουργήσει ως ανάχωμα στην προοπτική της διακυβέρνησης από τον Συ.Ριζ.Α. γιατί μια ψυχή που είναι να βγει πρέπει να βγει.
 
Ο Mind-the-GAP, βεβαίως προθερμαίνεται, για να γίνει ξανά λαγός του συστήματος. Το αστειότερο είναι ότι ενδέχεται να ψηφιστεί από υπερήλικες που στα κουρασμένα μυαλά τους, τον μπερδεύουν με τον ένδοξο παππού του ή ακόμα και τον πατέρα του.
 
Σ” εμάς, το μόνο που απόμεινε να θυμόμαστε, είναι ότι  ακόμα και η καμαριέρα αντιστάθηκε όχι όμως ο Γιωργάκης -κι έτσι τα πράγματα πήραν τον άσχημο δρόμο που πήραν!
 
Υ.Γ. Όπως πολύ εύστοχα σημείωσε πρόσφατα ο Μιχάλης Ιγνατίου, «το μείζον θέμα ήταν να μην καταλήξει η Ελλάδα στα γρανάζια του μηχανισμού της ΕΕ και του ΔΝΤ. Από τη στιγμή που μπήκαν απερίσκεπτα οι υπογραφές, είναι αδύνατο να αλλάξει οτιδήποτε πριν δώσουν τη συγκατάθεσή τους οι δανειστές». Αυτό λοιπόν είναι σήμερα το πρόταγμα και χρόνια τώρα περιμένομε απαντήσεις για το πώς θα ξεφύγουμε από αυτήν την παγίδα στην οποία μας έριξε ο άνθρωπος που επιχειρεί τώρα να βγει από τον πολιτικό του τάφο, ας ελπίσουμε ασκόπως.

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πορτογαλία: Προφυλακίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες

Προφυλακίστηκε ο Ζοζέ Σόκρατες, ο σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, καθώς οι δικαστικές αρχές διέταξαν να παραμείνει υπό κράτηση, μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά και φοροδιαφυγή.

Η ανάκριση του πρώην πρωθυπουργού κράτησε τρεις ολόκληρες ημέρες, μετά τη σύλληψη του Σόκρατες την περασμένη Παρασκευή, ενώ δικηγόρος του πρώην πρωθυπουργού χαρακτήρισε την απόφαση «απολύτως άδικη και αδικαιολόγητη» και δήλωσε ότι θα ασκηθεί έφεση.

Σημειώνεται ότι ο Σόκρατες, ο οποίος κυβέρνησε την Πορτογαλία από το 2005 έως το 2011, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας, αμέσως μετά την άφιξή του από το Παρίσι, στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και καλείται να δώσει εξηγήσεις για ύποπτες τραπεζικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων.

Ο Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός με το Σοσιαλιστικό Κόμμα μέχρι το 2011 και την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης της τρόικας. Εκτός του Ζοζέ Σόκρατες, συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ο προσωπικός του οδηγός που φέρεται να είχε μεταφέρει μεγάλη ποσότητα μετρητών στο Παρίσι, όπου και διέμενε τα τελευταία χρόνια ο Σόκρατες.

Η σύλληψη του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού της Πορτογαλίας έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Λισαβόνα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ μετά από δηλώσεις του για ανάγκη «φασιστοποίησης της εξουσίας» (βίντεο)

Την παραίτησή του από αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπέβαλε ο πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής, Γιάννης Τζιφόπουλος, μετά από βίντεο με δηλώσεις του που δόθηκε στη δημοσιότητα, στο οποίο έκανε λόγο για ανάγκη «φασιστοποίησης της εξουσίας».

Η παραίτησή του έγινε δεκτή από τον πρύτανη Περικλή Μήτκα, ενώ η ανακοίνωσης της πρυτανείας σχετικά με το γεγονός, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα ΜΜΕ, δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του ΑΠΘ».

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζιφόπουλος σε συνέντευξή του είχε πει ότι «πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Το βίντεο με την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής δόθηκε στη δημοσιότητα από το σύλλογο φοιτητών του τμήματος, οι οποίοι όμως σε ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» των πρυτάνεων του ΕΚΠΑ Θεόδωρο Φορτσάκη, και του ΑΠΘ κ. Μήτκα, τους οποίους αναφέρουν ονομαστικά μαζί με τον κ. Τζιφόπουλο.

«ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΕΣ, ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΘΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΜΟΝΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΑΙΡΝΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο κ. Τζιφόπουλος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που τού αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως υποστήριξε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

      

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στάση πληρωμών από τους πολίτες και τον Οκτώβριο ! Σπάνε κάθε ρεκόρ τα ληξιπρόθεσμα χρέη!

Πάνω από 1 δις ευρώ νέα ληξιπρόθεσμα χρέη μέσα σε ένα μήνα, με το νέο ρεκόρ των οφειλών προς το Δημόσιο τον μήνα Οκτώβριο, να ξεπερνά πλέον και τα 71,25 δις ευρώ. Στο τέλος Σεπτεμβρίου ήταν στα 70,16 δις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών που δημιουργήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2014 ανήλθε σε 10,9 δισ. ευρώ, από 9,683 δισ. ευρώ στο 9μηνο 2014, δηλαδή κάθε μήνα αυξάνονται κατά 1 δις ευρώ.

Επισήμως, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών αποδίδεται στην αναμονή των πολιτών για να βγει στον «αέρα» η νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις.

Ανεπισήμως, όμως όλοι γνωρίζουν ότι η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Τι μπορεί να σημαίνει άλλωστε αν κάποιος πάει να πληρώσει τους φόρους που έχει μέχρι σήμερα, σε δόσεις σε βάθος 8 ετών;

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει (κάθε χρόνο θα προστίθενται και επιπλέον φόροι που θα πρέπει να πληρώσει) τότε ίσως υπάρξει σωτηρία για τους πολίτες


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Για περισσότερο από 30 χρόνια, η περίφημη κάθαρση αποτελεί για τους πολιτικούς της χώρας κοινό τόπο. Όχι μόνο για τους κυβερνώντες, αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Όλοι σηκώνουν την παντιέρα αυτή στοχεύοντας στο φιλότιμο των Ελλήνων που ζητούν να φύγουν αυτοί που βουτούν επανειλημμένα το χέρι στο μέλι και δίνουν (πολλά ή λίγα ανάλογα την περίσταση) και στους ημέτερους.

Κάπως έτσι φαίνεται πως είναι δομημένο το σύστημα και στο υπουργείο Υποδομών, ένα από τα «πλουσιότερα» υπουργεία ακόμα και σε περίοδο κρίσεως, καθώς απορροφά πάντα το μεγαλύτερο μέρος των κονδυλίων, γεγονός που το κάνει «ποθητό» από τους επίδοξους υπουργούς.

Η «φάμπρικα» στο πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε και νυν υπουργείο Υποδομών είχε στηθεί πολύ καλά από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και γιγαντώθηκε με το πέρασμα των χρόνων. Τεράστια κονδύλια έπεσαν σε αυτό το υπουργείο για έργα Υποδομών που δεν έγιναν ποτέ, άλλα που γίνονται και ακόμα… τελειώνουν και πολλά που έγιναν, δίχως να τηρηθούν οι στοιχειώδης προδιαγραφές. Υπέρογκα ποσά μοιράστηκαν και εξακολουθούν να μοιράζονται στους μεγαλοεργολάβους. Φωτογραφικοί διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν και πραγματοποιούνται για να δοθούν «δουλειές» στα «δικά τους παιδιά».

Μια τέτοια περίπτωση λοιπόν αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb.gr, φέρνοντας στο «φως» το «φωτογραφικό» διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Υποδομών για την πρόσληψη νομικού συμβούλου που θα εκπροσωπήσει το ελληνικό δημόσιο στη διαμάχη, για την ανάθεση της Σύμβασης Παραχώρησης «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του έργου της μόνιμης υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης Νήσου Σαλαμίνας».

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 18 Νοεμβρίου, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους . Έτσι ακριβώς και έγινε. Πέντε μεγάλα δικηγορικά γραφεία κατέθεσαν τις προσφορές τους, τα δύο αποκλείστηκαν και τελικά έμειναν στην τελική φάση μόνο τρεις.

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Διαβάζοντας όμως ποιοι είναι οι τρεις διαγωνιζόμενοι αρχίζουμε να… πονηρευόμαστε! Πρόκειται λοιπόν για τους εξής: Κουρκουμέλης και Συνεργάτες – δικηγορική εταιρεία, Τροβά και Συνεργάτες – δικηγορική εταιρεία, Σφηκάκης και συνεργάτες – δικηγορική εταιρεία.
Από τους ως άνω διαγωνιζόμενους, προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΒΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», που προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή (ενιαίο ποσοστό έκπτωσης 70 %). Από την υπόψη προσφορά η προκύπτουσα συνολική δαπάνη για τη σύμβαση ανέρχεται σε 129.150€, από τα οποία 105.000€ για τις νομικές υπηρεσίες και 24.150€ για Φ.Π.Α.(23%).

Και που είναι το μεμπτό θα μας πείτε;

Η δικηγορική εταιρεία «Τροβά και συνεργάτες» ανήκει στη σύζυγο του κ. Παναγιώτη Σκουρή, συμβούλου του υπουργού Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Αναζητώντας μάλιστα στοιχεία για τη συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία βλέπουμε ότι στην ιστοσελίδα τους στο διαδίκτυο η επωνυμία είναι «Δικηγορικό γραφείο Παναγιώτη Σκουρή και Ελένης Τροβά».

dikhgro copy

Ο ίδιος ο κ. Σκουρής διαμηνύει πως δεν έχει καμία σχέση με το δικηγορικό γραφείο και πως έχει αποχωρήσει από αυτό από το 2012. Δεν έχουμε λόγο να διαψεύσουμε αυτό του τον ισχυρισμό, αλλά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός κατοχυρώνεται υπέρ της συζύγου του προκαλεί ερωτηματικά για τις συνθήκες διαφάνειας.

Ποιος είναι ο κ. Παναγιώτης Σκουρής και ποια η σχέση με τους μεγαλοεργολάβους;
Στις 9 Αυγούστου του 2013, ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, προσλαμβάνει στο πολιτικό του γραφείο, τον κύριο Παναγιώτη Σκουρή του Βασιλείου.

SK1 copy

Πού είναι το περίεργο θα μου πείτε; Πρόκειται για εκλεκτό επιστήμονα, με εκλεκτό γραφείο και εκλεκτούς πελάτες. Δείτε με ποιούς κολοσσούς συνεργάζεται:

SK2 

SK3

Ναι, το δικηγορικό γραφείο του συνεργάτη του υπουργού Υποδομών συνεργάζεται με τον Άκτωρα του κυρίου Μπόμπολα!

Δείτε όμως και πόσο δύσκολες υποθέσεις αναλαμβάνει… «Μεγαλοεργολάβος, κατά του Ελληνικού δημοσίου»!

SK4

Δηλαδή, ο σύμβουλος του υπουργού σήμερα, αναλάμβανε κατά το παρελθόν υποθέσεις κατά του δημοσίου, για λογαριασμό των μεγαλοεργολάβων.

Πώς είναι δυνατόν το δικηγορικό γραφείο του συμβούλου του υπουργού Υποδομών, να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πελατών του, απέναντι στον υπουργό Υποδομών;

SK5 

SK6

Δηλαδή, ο δικηγόρος του Άκτωρα κατά του δημοσίου, σύμβουλος του υπουργού.
Εξαιρετική επιλογή.

Είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η παροχή διευκρινίσεων και εξηγήσεων από τον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Με ποια κριτήρια προσέλαβε σύμβουλό του ένα δικηγόρο που κάποτε μάχονταν κατά του ελληνικού δημοσίου;

Πόσο διαφανείς είναι οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την πρόσληψη νομικού συμβούλου; Εδώ δεν ισχύει το ασυμβίβαστο;

Αξίζει τέλος να σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό για την υποθαλάσσια οδική ζεύξη της Σαλαμίνας έχει καταθέσει πρόταση και η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», την οποία υπενθυμίζουμε ότι υπερασπίστηκε και συνεργάστηκε μαζί της ο κ. Σκουρής.

Υπουργείο Υποδομών το… μεγαλείο σου!
 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αντί να χέσει στον τάφο των ναζί …. κατάθεσε στεφάνι.

Σε μια κίνηση που ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια προέβη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ.Κωσταράκος την περασμένη Κυριακή, καταθέτοντας στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους ναζί Γερμανούς νεκρούς των στρατευμάτων Κατοχής και όσων είχαν σκοτωθεί στην Ελλάδα κατά την γερμανική εισβολή.

Πρώτη φορά ο φυσικός αρχηγός των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ανταποκρίθηκε στην σχετική πρόσκληση της γερμανικής πρεσβείας και παρέστη στην τελετή, καταθέτοντας και τιμητικό στεφάνι.

Στο νεκροταφείο βρίσκονται θαμμένοι 9.973 Γερμανοί στρατιώτες των στρατευμάτων που αιματοκύλησαν έναν ολόκληρο λαό επί 3,5 χρόνια. , και προκάλεσαν ένα άνευ προηγουμένου εθνικό ολοκαύτωμα.

Αναλογικά η Ελλάδα θρήνησε το μεγαλύτερο ποσοστό νεκρών αμάχων από όλες τις χώρες της Ευρώπης από τα χέρια αυτών των νεκρών.

Σε αυτούς κατέθεσε στεφάνι ο Μ.Κωσταράκος, νέος "πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ".
Αλλά δεν ευθύνεται μόνο ο Μ.Κωσταράκος.

Όταν η χώρα τέθηκε με απόφαση των πολιτικών της ηγετών και με την σιωπηρή συναίνεση των πολιτών της υπό την γερμανική δημοσιονομική κατοχή, γιατί ο Κωσταράκος να πράξει διαφορετικά;

Όταν ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς "γλύφει" την Α.Μέρκελ και τον ανάπηρο στην ψυχή, υπουργό Οικονομικών Β.Σόϊμπλε, για να του δώσουν μια παράταση πρωθυπουργικής ζωής, όταν η Γερμανία έχει διορίσει υπουργό "ελληνικών υποθέσεων", όταν υπάρχει ο Ράϊχενμπαχ και ο Φούχτελ, ο
Κωσταράκος μας πείραξε;

Σε τελική ανάλυση ο Κωσταράκος ανταπέδωσε στους Γερμανούς το "ρουσφέτι": Με την έγκρισή τους έγινε "πρόεδρος της στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ".

Υπάρχει νεκροταφείο πεσόντων Γερμανών - και ήταν πολλοί, κάπου 3,5 εκατομμύρια - στην Ρωσία ή στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης; Στην πρώην Γιουγκοσλαβία; Στην Πολωνία;

Αναφερόμαστε στις χώρες που υπέφεραν περισσότερο από τον γερμανικό-ναζιστικό ζυγό.

Στην Ελλάδα γιατί να υπάρχει;

Η πράξη του Μ.Κωσταράκου αποτελεί "ύβρη" για τους Έλληνες νεκρούς και τα τόσα ολοκαυτώματα σε Καλάβρυτα, Δίστομο και αλλού σε όλη την Ελλάδα. Σε μερικούς μήνες αυτός θα κάθεται στο νέο του γραφείο στις Βρυξέλλες και οι Έλληνες που τα δέχονται όλα αυτά θα εξακολουθήσουν να είναι υπό γερμανική κατοχή.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η τροπολογία για τη Νερίτ «κουρελιάζει» τη Διαύγεια

Οι εκπλήξεις που κρύβει τελικά η τροπολογία για τη Νεριτ δεν περιορίζονται στην παράταση των συμβάσεων μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Είναι η πρώτη φορά που σε νομικό κείμενο σχετικοποιείται επισήμως η Διαύγεια: Η τροπολογία προβλέπει ότι για το σύνολο των πράξεων που έγιναν από τον Ειδικό Διαχειριστή, η πληρωμή και η δημοσίευση μπορεί να γίνει - κατά παρέκκλιση- αναδρομικά, αρκεί να αναρτηθεί τους επόμενους 2 μήνες.

Σύμφωνα με το νόμο, καμία απόφαση δεν είναι εκτελεστή αν δεν αναρτηθεί στη Διαύγεια. Μάλιστα όταν πριν από 1 μήνα συμπεριλήφθηκε στο νόμο για τα ανοιχτά δεδομένα διάταξη που σχετικοποιούσε αυτή την υποχρέωση ανάρτησης, είχαν προκληθεί αντιδράσεις, με αποτέλεσμα την απόσυρση της επίμαχης διάταξης. Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε τότε μιλήσει για αβλεψία.

Ας δούμε όμως τί προβλέπει η τροπολογία για τη Νερίτ.

«Και οι οικείες πληρωμές εκτελούνται κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης εφόσον: Ο ειδικός διαχειριστής διαπιστώσει με σχετική απόφασή του την εκτέλεση της προμήθειας έργου, υπηρεσίας καθώς και το ύψος της σχετικής δαπάνης»,και επίσης «εφόσον αναρτηθούν το αργότερο εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου οι αναρτητέες στο δικτυακό τόπο του προγράμματος Διαύγεια, πράξεις της παρούσας».

Βέβαια κάλλιο αργά παρά ποτέ. Με την έστω και αναδρομική υποχρέωση δημοσίευσης θα δούμε πόσο είχε κοστίσει η εκπομπή σήματος από το ιδιωτικό στούντιο της Παιανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ειδική πρόβλεψη της τροπολογίας καταργείται και η διαπιστωτική πράξη που ήταν απαραίτητη για την λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με το σκεπτικό ότι η ΝΕΡΙΤ λειτουργεί ήδη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η διαφθορά, οι μίζες, και οι μηχανισμοί συγκάλυψης λαμογιών είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος.

Του Γ. Γ.

«Ο περί ου ο λόγος Υπουργός γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή…» 
Εμμανουήλ Ροΐδης

Σύμφωνα με τα όσα γράφει πρωτοσέλιδα το «Βήμα», το οποίο επικαλείται έρευνα ανακριτών και εισαγγελέων οι μίζες που ενθυλάκωσαν οι «αρμόδιοι» μεσάζοντες για την προμήθεια πολεμικών εξοπλισμών τα τελευταία 15 χρόνια φτάνουν το αστρονομικό ποσό του 1.000.000.000 ευρώ.

Αυτό φυσικά είναι μια διαπίστωση. Η διαφθορά και οι μίζες είναι αναπόσπαστο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και είναι επόμενο ένα τέτοιο διεφθαρμένο σύστημα να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.


Πάμε όμως και με αφορμή την υπόθεση Καρατζαφέρη –που πιθανότατα και αυτή θα την φάει το σκοτάδι- να παρακολουθήσουμε τι κατάληξη είχαν όσες σχετικές υποθέσεις –σταγόνα στον ωκεανό- είδαν το φως τις δημοσιότητας.

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung σε σχέση με τις μίζες για εξοπλισμούς ελληνικών υποβρυχίων. Αποτέλεσμα μηδέν.

Η γερμανική εταιρεία, την Ferrostaal AG, έδωσε μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε Έλληνες αξιωματούχους, για να κερδίσει το συμβόλαιο για την κατασκευή υποβρυχίων. Αποτέλεσμα μηδέν.

Αποκάλυψη δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου: «Σοβαρό πολιτικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή» από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ καρπωνόταν μίζες (Δεν εννοούσε τον Τσοχατζόπουλο).Αποτέλεσμα μηδέν.

Καταγγελία υποστράτηγου Κ. Φράγκου: Σημίτης: Τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας με τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Αποτέλεσμα μηδέν

Süddeutsche Zeitung: Η εισαγγελία της Βρέμης γνωρίζει πώς διοχετεύθηκαν οι μίζες στην Αθήνα.  
Αποτέλεσμα μηδέν

Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών, που ανήκε στον στενό πυρήνα του Ακη Τσοχατζόπουλου, αλλά υπήρξε και συνεργάτης του Γιάννου Παπαντωνίου,   για τις «χρυσές μίζες» που έπεφταν σαν το χαλάζι, στα λεγόμενα «εξοπλιστικά προγράμματα». Αποτέλεσμα μηδέν
Υπονοούμενα ότι πρώην πρωθυπουργοί πήραν αποφάσεις με απώτερο στόχο να καρπωθούν μίζες  
Αποτέλεσμα μηδέν

Τα «τούβλα» και ο μιζαδόρος «άπληστος πολιτικός»  Αποτέλεσμα μηδέν

Υ.Γ 1 Αν γίνει και καμιά στραβή λύσεις για το πολιτικό σύστημα υπάρχουν. Οπως τότε που φυγάδευσαν στην Γερμανία τον πρώην ισχυρό άντρα της Ζήμενς στην Ελλάδα, Χριστοφοράκο, ο οποίος τώρα συνεχίζει εκεί την καριέρα του. Εκαναν και το καραγκιοζλίκι της εξεταστική επιτροπή της βουλής που υποτίθεται ότι θα ερευνούσε το σκάνδαλο της Ζήμενς βγάζοντας  λάδι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν εμπλοκή. Ετσι δεν είπαμε ότι δουλεύει ο καπιταλισμός;


Υ.Γ 2 Όπως γράφαμε και σε προηγούμενη ανάρτησή μας και σ’ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο οι μηχανισμοί του αστικού κράτους θα κάνουν μια «ελεγχόμενη φωταγώγηση», και τα «υψηλά υφιστάμενα πρόσωπα», -όπως και τα ταμεία των αστικών κομμάτων- που έχουν εμπλακεί στο πάρτι της μίζας θα μείνουν στο απυρόβλητο.

Σ” αυτές τις εξελίξεις αντί για οποιοδήποτε δικό μας σχόλιο παραθέτουμε ένα βίντεο που μας δείχνει τι συμβαίνει διαχρονικά σ” αυτές τις περιπτώσεις. Είναι η «πολιτική ανάλυση» του Νίκου Σταυρίδη στην σπαρταριστή κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου «Οι παπατζήδες».
Πιο γλαφυρή περιγραφή για μια πλευρά του καπιταλισμού, δεν υπάρχει.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γεράσιμος Γιακουμάτος σε Γιώργο Οικονομέα (MEGA): «Εσύ τον π***ρνεις από πίσω!!!!

Σκηνές απείρου κάλλους και θρασύτητας από τον Γεράσιμο Γιακουμάτο στο MEGA. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης είπε στον παρουσιαστή της εκπομπής Γιώργο Οικονομέα «εσύ το παίρνεις από πίσω»!!!

Ο Γ. Γιακουμάτος εκλήθη από τον Γ. Οικονομέα να εξηγήσει χθεσινή του δήλωση στον σταθμό ΣΚΑΪ για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με το κλιμάκιο της Τρόικας στο Παρίσι. «Να πάνε στο διάολο να τελειώσουμε», είπε ο Γ. Γιακουμάτος. Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον υφυπουργό Ανάπτυξης αν παίρνει πίσω, αν ανασκευάζει δηλαδή τη χθεσινή του δήλωση.

«Ό,τι είπα, είπα. Ούτε το μαζεύω, ούτε το παίρνω πίσω. Εσύ, άμα τον παίρνεις πίσω είναι άλλο θέμα!», απάντησε ο Γ. Γιακουμάτος στον έκπληκτο Οικονομέα.

«Αγριότητες είναι αυτά!», παρενέβη ο έτερος παρουσιαστής του MEGA Δημήτρης Καμπουράκης.

«Δεν το πήγα σεξουαλικά, το πήγα πολιτικά», προσπάθησε να δικαιολογηθεί ο Γ. Γιακουμάτος. «Δεν μου το έχουν ξαναπεί άλλη φορά, είσαστε χυδαίος», τόνισε ο Γ. Οικονομέας. «Ητανε σπόντα, χαζή σπόντα ήταν», πρόσθεσε και ο Δ. Καμπουράκης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τέλος εποχής για τον Υπερσιβηρικό: Αυτή είναι η νέα μεγαλύτερη διαδρομή με τραίνο στο κόσμο

Είκοσι μια ημέρες χρειάζονται για να επιτευχθεί το μεγαλύτερο ταξίδι με τραίνο στο κόσμο από το Γιαγού της Ανατολικής Κίνας έως τη Μαδρίτη της Ισπανίας, ένα ταξίδι 9,977 χιλιομέτρων.
Αυτή η νέα “Διαδρομή του Μεταξιού” μεταξύ Ασίας και Ευρώπης ξεπερνά σε απόσταση τον Υπερσυβηρικό που ενώνει τη Μόσχα με το Βλαδιβοστόκ και είναι 9.288 χιλιόμετρα.

Στις 28 Νοεμβρίου η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία με 82 εμπορευματοκιβώτια έφυγε από τη Κίνα και αναμένεται να φτάσει στις 8 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη αφού πρώτα περάσει από το Καζακστάν, τη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.

Το πρώτο κομβόι μεταφέρει καταναλωτικά προϊόντα από τη Ασία και αναμένεται να επιστρέψει με πολυτελή αγαθά.

        

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βέτο Τρόικας για το ασφαλιστικό: Στα 21,5 χρόνια, η ελάχιστη προϋπηρεσία

Αύξηση των ενσήμων, που θα απαιτούνται στο εξής για τη χορήγηση της κατώτατης σύνταξης, από 4.500 (15 έτη), σε 6.500 (21,5 έτη), προτείνει η κυβέρνηση στην τρόικα για να αποφύγει, άλλες δυσμενείς αλλαγές στο ασφαλιστικό σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στο Παρίσι, με την επισήμανση ότι το μέτρο θα αφορά μόνο όσους έχουν γεννηθεί από το 1975 και μετά, δηλαδή είναι το 2015, το πολύ 40 ετών. Πρόκειται για πρόταση χειρότερη από το αρχικό σενάριο της αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης, από τη 15αετία (4.500 ένσημα) που ισχύει σήμερα, στην 20αετία (6.000 ένσημα). Σε κάθε περίπτωση, το Ασφαλιστικό, θα αποτελέσει κομβικό σημείο της διαπραγμάτευσης. Ας δούμε ποια είναι τα σημαντικότερα ζητήματα, που βάζει στο «τραπέζι» η τρόικα και απαιτεί αλλαγές «εδώ και τώρα»:

*Αύξηση ορίων ηλικίας: Αφορά όλους τους εργαζόμενους που έχουν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα από το 62ο έτος της ηλικίας τους και οι οποίοι ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων. Τέτοιες περιπτώσεις είναι οι μητέρες με ανήλικο τέκνο, οι εργαζόμενοι σε πρώην ΔΕΚΟ και σε τράπεζες, οι εργαζόμενοι σε Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις, οι «παλαιοί» ασφαλισμένοι (έναρξη καταβολής ενσήμων πριν από το 1983), αλλά και όσοι εργάζονται σε επαγγέλματα με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.
  1. «Πάγωμα» συντάξεων: Το μέτρο αφορά τη διετία 2016 - 2017 και η τρόικα θεωρεί ότι έτσι, η συνταξιοδοτική δαπάνη θα υποχωρήσει το παραπάνω διάστημα έως 920 εκατ. ευρώ. Έτσι, θα διευκολυνθεί η καταβολή των συντάξεων, μιας και η κρατική χρηματοδότηση μειώνεται συνεχώς, ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας.
  2. ΕΚΑΣ: Η τρόικα επιμένει στην αλλαγή του τρόπου χορήγησης των κριτηρίων του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, έτσι ώστε να προκύψει εξοικονόμηση το λιγότερο 200 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το τρέχον έτος.
  3. Υπολογισμός συντάξεων: Στην περίπτωση που αλλάξουν οι συντελεστές, βάσει των οποίων θα καθορίζονται οι νέες συντάξεις, όσοι συνταξιοδοτηθούν από 1.1.2015 και μετά, βρίσκονται αντιμέτωποι με μειώσεις που θα κυμανθούν στα επίπεδα του 20%.
  4.  ΟΑΕΕ: Ειδικά για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, η τρόικα φαίνεται ότι έχει διαμηνύσει στην ελληνική πλευρά ότι επιθυμεί να υπάρξει διασύνδεση εισφορών και παροχών, για όσους επιλέξουν κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι, στο ενδεχόμενο που ένας ελεύθερος επαγγελματίας, κάνει χρήση της διάταξης που του παρέχει ο νόμος και επιλέξει έως και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, σε μια προσπάθεια να καταβάλλει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, κινδυνεύει να υποστεί ανάλογη μείωση παροχών, δηλαδή συντάξεων. Υπολογίζεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι περικοπές για όσους ελεύθερους επαγγελματίες βγουν στη σύνταξη από το 2015 και μετά, θα φτάσει το 20%.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η οργή «καίει» τις ΗΠΑ. Δεν παραπέμφθηκε σε δίκη ο αστυνομικός

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον, μετά τις σφοδρές ταραχές, τις άγριες συγκρούσεις και τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον από το Μιζούρι των ΗΠΑ, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον -άοπλο- τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν. Δυνάμεις της Εθνοφρουράς ενισχύουν την αστυνομία, μετά τα πυρά που δέχτηκαν οι αστυνομικοί, ενώ στις φλόγες έχουν τυλιχθεί τουλάχιστον 12 κτίρια.

Τουλάχιστον 150 πυροβολισμοί

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούις, κοντά στο Φέργκιουσον, στο Μισούρι ανακοίνωσε ότι αστυνομικές δυνάμεις έχουν γίνει στόχος πυρών και ότι περισσότερα από δέκα κτίρια έχουν πυρποληθεί και φλέγονται στην περιοχή. Ο ίδιος προσωπικά «άκουσε για περισσότερους από 150 πυροβολισμούς» στην περιοχή. Τουλάχιστον 29 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, αλλά «δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος». Νωρίτερα, αστυνομικός τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο Σεντ Λούις και σύμφωνα με tweet της αστυνομίας, ο αστυνομικός δέχθηκε σφαίρα στο χέρι και ο δράστης αναζητείται.

ferguson

ferguson

Η σφοδρές αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες και προαναγγελθείσες. Ο κόσμος οργισμένος από την απόφαση του δικαστηρίου να μην περάσει από δίκη τον Ντάρεν Γουίλσον, συγκρούστηκε με την αστυνομία που έκανε χρήση δακρυγόνων για να τους αποτρέψει.

ferguson

Οι διαδηλωτές άρχισαν να διαλύουν και να βάζουν φωτιές σε αυτοκίνητα, να πετούν πέτρες και μπουκάλια προς το δικαστήριο, απ' όπου ανακοινώθηκε η απόφαση για τον αστυνομικό.

Διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Νέα Υόρκη, Φέργκιουσον, Σιάτλ, Σικάγο, Λος Αντζελες, χιλιάδες Αμερικανοί κατέβηκαν στους δρόμους μετά την απόφαση του σώματος των ενόρκων να μην παραπέμψει σε δίκη τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον.

Στην Ουάσινγκτον, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στον Λευκό Οίκο, φωνάζοντας «Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε» και κρατώντας πανό που έγραφαν «Σταματείστε τον ρατσισμό της αστυνομίας» και «Η Ζωή των Μαύρων μετράει». Το πλήθος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το Καπιτώλιο.

Διαδηλώσεις οργανώθηκαν επίσης στη Βοστόνη, το Λος Αντζελες, τη Φιλαδέλφεια, το Ντένβερ, το Σιάτλ, το Οκλαντ, όπου οι διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο, στο Σικάγο και το Σολτ Λέικ Σίτι.


           

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κινδυνεύουμε με αφανισμό λένε οι κτηνοτρόφοι. Ένταση στην πορεία

Ενταση δημιουργήθηκε έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης όταν κτηνοτρόφοι συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια της πορείας τους έξω από το κτήριο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Το επεισόδιο προκλήθηκε όταν οι κτηνοτρόφοι ζήτησαν να αποχωρήσει η διμοιρία χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τις κακές πληρωμές αναφορικά με τις εξισωτικές αποζημιώσεις αλλά και την πρόχειρη αντιμετώπιση του θέματος των βοσκοτόπων.
«Τα γίδια βοσκούν στα δάση και όχι στις πλατείες» γράγφουν στα αυτοσχέδια πλακάτ τους.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης ανέφερε «Είμαστε εδώ κτηνοτρόφοι απ΄όλη την Ελλάδα. Θα έχουμε χιλιάδες κόσμο στην Αθήνα για πρώτη φορά γεγονός που υπογραμμίζει τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε. Δεν αντέχει άλλο ο κτηνοτροφικός κόσμος. Δεν είναι μόνο οι τιμές το πρόβλημά μας».

Μεταξύ των ζητημάτων που θα θέσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου είναι η εξισωτική αποζημίωση, ο καταρροϊκός πυρετός, οι βοσκότοποι αλλά και οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας ποιμνιοστασίων.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Θωρακίστε τον οργανισμό σας με μέλι και ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο και το μέλι, αποτελούν και τα δύο θεμέλιους λίθους για την ελληνική διατροφή και άξιους “εκπροσώπους” των ομάδων του λίπους και των υδατανθράκων αντίστοιχα. Η διαιτολόγος-διατροφολόγος Εύη Κρεμμύδα μίλησε στη Huffington Post Greece για το σημαντικό ρόλο που παίζουν θωρακίζοντας την υγεία μας.

Το ελαιόλαδο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουζίνας και συνοδεύει σχεδόν κάθε πιάτο που σερβίρεται στο τραπέζι.

olive oil

Πέρα από την πλούσια γεύση του και τη νοστιμιά που προσθέτει σε κάθε γεύμα, το ελαιόλαδο έχει πολλά να προσφέρει και στον ανθρώπινο οργανισμό. Eίναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά (MUFA), ουσίες με έντονη δράση υπέρ της υγείας της καρδιάς. Η θετική του επίδραση στο λιπιδαιμικό προφίλ είναι αδιαμφισβήτητη αφού μειώνει την «κακή» LDL χοληστερόλη κι έτσι μειώνει την τάση δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας. Παράλληλα,συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου, ενώ η μεγάλη περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε και πολυφαινόλες ενισχύει σημαντικά και την αντιοξειδωτική άμυνα του οργανισμού.

Ωστόσο, το ελαιόλαδο ανήκει στην ομάδα του λίπους, με μια κουταλιά της σούπας να αποδίδει περί τις 135 θερμίδες και κατά συνέπεια πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ. Στο τηγάνισμα, το ελαιόλαδο καλό θα ήταν να προτιμάται, σε αντίθεση με άλλα σπορέλαια, διότι είναι πιο σταθερό και οξειδώνεται λιγότερο. Στο μαγείρεμα, το ελαιόλαδο προστίθεται στο τέλος για να διατηρήσει όσο το δυνατόν αναλλοίωτες τις ευεργετικές του ικανότητες.

Το μέλι αποτελεί ένα γλυκό φάρμακο της φύσης. Έχουν αναγνωριστεί πάνω από 180 διαφορετικές ουσίες στο μέλι που το καθιστούν πολύτιμη τροφή. Και όχι άδικα αφού το μέλι είναι γνωστό για την αντιμικροβιακή του δράση και τις αντισηπτικές του ιδιότητες, ακόμα και στην επούλωση πληγών.

honey

Ταυτόχρονα έχει αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ προστατεύει την καρδιά. Η προσθήκη του σε οποιοδήποτε αφέψημα ή γάλα βοηθάει στην καταπολέμηση του βήχα, του κρυολογήματος και του πονόλαιμου. Μέσα από την προβιοτική δράση του ενισχύει την καλή λειτουργία του εντέρου. Επίσης είναι φυσική πηγή γλυκόζης, που αποτελεί και το κύριο “καύσιμο” του εγκεφάλου.

Το μέλι πρέπει να συντηρείται σε αεροστεγώς κλεισμένα δοχεία, σε χώρο σκοτεινό και ξηρό. Όταν κρυσταλλώσει ομοιόμορφα δεν χαλάει, μπορεί να παραμείνει έτσι για χρόνια. Όταν κρυσταλλώσει ανομοιόμορφα (ξεχωρίσει το νερό από τη ζάχαρη) κινδυνεύει να ξινίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε περίπτωση που κρυσταλλώσει πάντως καλό είναι η ρευστοποίηση να γίνει σε μπεν μαρί.

Η κατανάλωση μελιού καλό είναι να αποφεύγεται από παιδιά κάτω του ενός έτους γιατί υπάρχει πιθανότητα κάποια είδη μελιού να περιέχουν σπόρια του κλωστρηδίου της αλλαντίασης (Clostridium botulinum) τα οποία έχουν τη δυνατότητα να βλαστίσουν στον εντερικό σωλήνα βρεφών ηλικίας μικρότερης του ενός έτους.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρυσοχοϊδης: «Οι αναπλάσεις θα προχωρήσουν, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί είναι αναγκαίες»

Την αισιοδοξία του ότι οι αναπλάσεις σε Πανεπιστημίου και Φάληρο τελικά θα προχωρήσουν, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τα έργα της Αθήνας» είπε σε νέες του δηλώσεις. Σημείωσε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι αυτά θα προχωρήσουν «όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί είναι αναγκαία».

«Η Ε.Ε. δεν απέρριψε τίποτε» τόνισε ο υπουργός Υποδομών. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η Κομισιόν «εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τα δύο έργα, ύψους 500 εκατ. ευρώ», που αποτελούν συνδυαστικά το 10% του ενοποιημένου επιχειρησιακού προγράμματος Υποδομών & Περιβάλλοντος της νέας περιόδου 2014-2020.

«Για να μην πάνε πίσω τα υπόλοιπα έργα που έχουμε» σημείωσε, «προχωράμε στην έγκριση του προγράμματος χωρίς αυτά τα δύο έργα». «Αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε τις μελέτες ωρίμανσης» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «θα καταθέσουμε φακέλους πολύ σύντομα στην ΕΕ».

Ο υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι «πιστεύουμε τελικά ότι θα πείσουμε τόσο για την βιωσιμότητα όσο και για την αναπτυξιακή αξία των έργων» για τον τουρισμό και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Λεκανοπέδιο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο Μουντιάλ

Το παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA είναι πλέον παρελθόν. Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας κατάφερε να κερδίσει στο τελικό αυτή της Αργεντινής και να κατακτήσει τον τίτλο, χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή έλαβαν μέρος ορισμένοι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Στη πιο κάτω λίστα σας παρουσιάζουμε τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως καταγράφει η Βρετανική Daily Telegraph.

10: Τζανλουίτζι Μπουφόν- Ιταλία– 50 εκατ. δολάρια

buffon

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία (2006)

9. Φερνάντο Τόρρες— Ισπανία— 50 εκατ. δολάρια


torres fernando

Έχει απολαύσει κάποιες στιγμές αποθέωσης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ωστόσο τα τελαυτάια χρόνια είναι περισσότερο γνωστός για την αδυναμία του να βρει δίχτυα.

8. Στίβεν Τζέραρντ— Αγγλία— 55 εκατ. δολάρια

steven gerrard

Ο Βρετανός άσσος της Λιβερπουλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της εποχής του. Ο Τζέραρντ έχει ξοδέψει όλη την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα στη Λίβερπουλ και στο Άνφιλντ.

7. Φρανκ Λάμπαρντ— Αγγλία— 60 εκατ. δολάρια

frank lampard

Η περιουσία του κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο σχεδόν 36χρονος παίκτης θα παίζει στην ομάδα της New York City την επόμενη άνοιξη.

6. Γιαγιά Τουρέ — Ακτή Ελεφαντοστού— 70 εκατ. δολάρια

yaya touré

Πρόκειται για έναν από τους πλέον κορυφαίους παίκτες του Βρετανικού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και διακρίνεται για τις ικανότητες του στον έλεγχο της μπάλας και στις μεταβιβάσεις του.

5. Σαμουέλ Ετό— Καμερούν— 75 εκατ. δολάρια



Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Καμερούν. Στις 23 Αυγούστου του 2011 υπέγραψε συμβόλαιο με τη ρώσικη Ανζί και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, αφού οι ετήσιες απολαβές του έφταναν τα 20.000.000 Ευρώ.

4. Ντιντιέ Ντρογκμπά— Ακτή Ελεφαντοστού— 90 εκατ. δολάρια

didier drogba

Eίναι γνωστός για την καριέρα του στην Τσέλσι για την οποία σκόραρε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ξένο παίκτη και βρίσκεται στην 4η θέση με τα περισσότερα γκολ.

3. Γουέιν Ρούνεϊ — Αγγλία— 95 εκατ. δολάρια

wayne rooney

Παρά τα πικρόχολα σχόλια του αγγλικού τύπου έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ για την Αγγλία από ό, τι έχει κάνει κάθε άλλος παίκτης.

2. Λιονέλ Μέσι— Αργεντινή— 180 εκατ. δολάρια

lionel messi

Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, κι έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους: ο Μέσι είναι ο καλύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

1. Cristiano Ronaldo— Πορτογαλία—230 εκατ. δολάρια

christiano ronaldo

Ο Πορτογάλος βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο έχοντας περιουσία 148 εκατ. ευρώ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!