EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Βρετανοί πολιτικοί μπλεγμένοι σε σκάνδαλο με σεξουαλικά όργια και φόνους αγοριών!

Ένα γιγαντιαίο σκάνδαλο, συνταράσσει την κοινωνία της Βρετανίας, καθώς σύμφωνα με αποκαλύψεις, επιφανείς πολιτικοί της χώρας κατά τη δεκαετία του ‘70 – ’80, εμπλέκονται σε σεξουαλικά όργια και φόνους μικρών αγοριών.

Τα παραπάνω ερευνά ήδη εδώ και δύο χρόνια η Σκότλαντ Γιαρντ, μετά από καταγγελίες πολιτών που κάνουν λόγο για ένα πανίσχυρο κύκλωμα παιδεραστίας που φτάνει μέχρι την βρετανική βουλή των κοινοτήτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Telegraph», για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν σοκαριστικές καταγγελίες, ενώ μόλις σήμερα ένας 40χρονος Βρετανός υποστήριξε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς επίσης έγινε αυτόπτης μάρτυρας φόνου ενός 12χρονου αγοριού από Βρετανό βουλευτή.

Σύμφωνα με όσα είπε ο 40χρονος σε συνέντευξή του στο BBC, το αγόρι στραγγαλίστηκε από Βρετανό βουλευτή μπροστά στα έκπληκτα μάτια και άλλων θυμάτων, στη διάρκεια ενός πάρτι οργίων σε πολυτελή βίλα του Λονδίνου, ενώ το άτυχο αγόρι, προτού δολοφονηθεί, έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μία ομάδα ανδρών.

Αναλυτικότερα, ο 40χρονος με το ψευδώνυμο «Νικ» ανέφερε πως και ο ίδιος είχε πέσει θύμα βιασμού αρκετές φορές από βουλευτές και υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος, αλλά και ότι ήταν μάρτυρας του φόνου ενός 12χρονου. Επιπλέον, γνώριζε και για άλλους δύο σχετικούς θανάτους αγοριών που είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όπως υποστηρίζει ο «Νικ», τα αγόρια που βιάστηκαν – όπως και ο ίδιος- είχαν μεταφερθεί με αυτοκίνητο σε βίλα στο Πίμλικο. «Ήμουν εκεί και το είδα να συμβαίνει», δήλωσε στο BBC και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πώς γλίτωσα από τις δολοφονίες». Ισχυρίστηκε επίσης ότι, οι βιαστές- δολοφόνοι ήταν υψηλά στελέχη των Συντηρητικών (Τόρις), ανάμεσά τους και ένας υπουργός!
Άλλη καταγγελία, αναφέρει ότι ένα άλλο αγόρι, δέκα ετών, βιάστηκε από μία ομάδα ανδρών και εν συνεχεία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ένας από τους βιαστές του…
Στην έρευνα για τους παραπάνω φόνους, εκτός από την Σκότλαντ Γιαρντ, συμμετέχει και η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας.

Η «υπόθεση Fairbank», όπως την έχει βαπτίσει η Σκότλαντ Γιαρντ, αφορά φακέλους με συνολικά 114 περιπτώσεις παιδεραστίας που είχαν διερευνηθεί τη δεκαετία του ’80. Στη συνέχεια η υπόθεση «εξαφανίστηκε», μέχρι να έρθει ξανά στο φως το περασμένο καλοκαίρι με νέες καταγγελίες, ώστε να ανοίξει νέα έρευνα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπαίνει τάξη στις συγκοινωνίες.Τι αλλάζει για τους λαθρεπιβάτες.

Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπονται ρυθμίσεις και ανατροπές θεμάτων που αφορούν τις Μεταφορές, όπως οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στις αστικές συγκοινωνίες, τα πρόστιμα στα ταξί, οι άδειες στα υπαίθρια πάρκινγκ, αλλά και στα ΚΤΕΟ.

Οπως γράφει και ο Euro2day που δημοσιεύει τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου αρμόδιοι για την διενέργεια των ελέγχων μετακίνησης με το νόμιμο κόμιστρο και της επιβολής προστίμου στους παραβάτες είναι οι εντεταλμένοι Ελεγκτές Κομίστρου, οι οποίοι είναι υπάλληλοι του οικείου συγκοινωνιακού φορέα ή υπάλληλοι τρίτου φορέα (νομικού προσώπου), στον οποίο έχει αναθέσει ο οικείος συγκοινωνιακός φορέας τον έλεγχο κομίστρου, εφόσον οι υπάλληλοι του τρίτου φορέα φέρουν ειδική προς τούτο εξουσιοδότηση του οικείου συγκοινωνιακού φορέα.

Το ύψος των προστίμων στους λαθρεπιβάτες των ΜΜΜ

Σε ότι αφορά το ύψος των προστίμων το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι στους επιβάτες, που, κατά την διάρκεια του ελέγχου από αρμόδιο ελεγκτή, δεν επιδεικνύουν έγκυρο επικυρωμένο εισιτήριο επιβάλλεται πρόστιμο ως εξής:
Στους διακινούμενους με αστικά συγκοινωνιακά μέσα στις περιοχές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ίσο με το 60πλάσιο του βασικού ή μειωμένου εισιτηρίου.
Στους διακινούμενους με αστικά συγκοινωνιακά μέσα των λοιπών περιοχών της χώρας, ίσο με το 20πλάσιο του βασικού ή μειωμένου εισιτηρίου.
Στους διακινούμενους με υπεραστικά συγκοινωνιακά μέσα, ίσο με το διπλάσιο της τιμής του εισιτηρίου αφετηρίας - τέρματος του δρομολογίου.
Στους διακινούμενους με σιδηροδρομικά οχήματα, ίσο με το διπλάσιο του αντιτίμου της διαδρομής την οποία πραγματοποίησε το τρένο, από την αφετηρία αυτού και έως του πρώτου, μετά την διαπίστωση της παράβασης, σταθμού στον οποίο προβλέπεται στάση της αμαξοστοιχίας. Σε περίπτωση που ο παραβάτης δεν πληρώσει το πρόστιμο εντός του προβλεπόμενου διαστήματος τότε το πρόστιμο επιβάλλεται και οφείλεται στο πενταπλάσιο του αρχικά επιβληθέντος.

Το πρόστιμο στην περίπτωση αυτή αποστέλλεται στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (Δ.Ο.Υ.) φορολογίας εισοδήματος του παραβάτη.

Παραβάσεις και πρόστιμα στα ταξί

Στο άρθρο που αφορά τα ταξί καθορίζεται το ύψος των διοικητικών προστίμων ανάλογα με την σοβαρότητα της παράβασης στην οποία έχουν υποπέσει.

Αναλυτικά τα πρόστιμα καθορίζονται ως εξής:
Για τις οριζόμενες ως ελαφρές παραβάσεις: από 50 έως 100 ευρώ.
Για τις σοβαρές: από 100 έως 300 ευρώ
Για τις πολύ σοβαρές: από 300 έως 600 ευρώ
Για τις ιδιαζόντως σοβαρές παραβάσεις: από 600 έως 3.000 ευρώ.

Στους παραβάτες των διατάξεων περί λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων μπορεί να επιβάλλεται πέραν των διοικητικών προστίμων διοικητική κύρωση της αφαίρεσης των στοιχείων κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) ή της αφαίρεσης της ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου για χρονικό διάστημα από τρεις (3) ημέρες έως έξι (6) μήνες στους ιδιοκτήτες, εκμεταλλευτές ή οδηγούς των οχημάτων.

Επίσης το σχέδιο νόμου καθορίζει τα διακριτικά γνωρίσματα και λοιπά αποδεικτικά στοιχεία που φέρουν τα εκμισθωμένα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) αυτοκίνητα με οδηγό. Για κάθε περίπτωση εκτέλεσης μεταφοράς με εκμισθωμένα επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ) αυτοκίνητα με οδηγό που δε φέρουν στοιχεία αυτά προβλέπεται ότι επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους το οποίο κυμαίνεται από 200 έως 800 ευρώ. Παράλληλα προβλέπεται και η επιβολή διοικητικής κύρωσης με την αφαίρεση της άδειας και των πινακίδων για διάστημα από 10 έως 30 ημέρες.

Υπαίθρια πάρκινγκ και ΚΤΕΟ

Οπως γράφει και το euro2day σε ότι αφορά τους υπαίθριους χώρους στάθμευσης προβλέπεται ότι τα υπαίθρια πάρκινγκ που αποδεδειγμένα λειτουργούσαν έως το τέλος του 2012 εντός των διοικητικών ορίων του παραδοσιακού τμήματος της πόλεως των Αθηνών (Ιστορικό Κέντρο) μπορούν να λάβουν την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας για τρία έτη, κατά παρέκκλιση των υφιστάμενων χρήσεων γης της περιοχής, εφόσον πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του άρθρου 28 του π.δ. 455/1976. Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα παράτασης της άδειας για μια επιπλέον τριετία.

Για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ΚΤΕΟ προβλέπεται ότι για την Περιφέρεια Αττικής και Π.Ε Θεσσαλονίκης επιτρέπεται σε εντός σχεδίου πόλεως περιοχές με χρήσεις μη οχλούσας βιομηχανίας - βιοτεχνίας, οχλούσας βιομηχανίας - βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου καθώς και σε περιοχές με χρήσεις χονδρικού εμπορίου, εγκαταστάσεων μέσων μαζικής μεταφοράς, παραγωγικών δραστηριοτήτων χαμηλής και μέσης όχλησης και παραγωγικών εγκαταστάσεων υψηλής όχλησης.Επιπλέον η ίδρυση και λειτουργία ΙΚΤΕΟ επιτρέπεται σε όλη τη χώρα ε περιοχές εκτός εγκεκριμένων σχεδίων πόλεων ή εκτός ορίων οικισμού προϋφισταμένων του έτους 1923 ή εκτός ορίων οικισμού οριοθετημένων.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι ισχύει για άδεια μητρότητας, κύησης και αναρρωτική

Το Ε' Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους γνωμοδότησε ομόφωνα ότι το χρονικό διάστημα της άδειας μητρότητας και της αναρρωτικής άδειας που οφείλεται στην κύηση καθώς και της άδειας ανατροφής τέκνου αποτελούν χρόνο πραγματικής υπηρεσίας του δημοσίου υπαλλήλου για τη λήψη της ετήσιας κανονικής άδειάς του.

Η λήψη εντός συγκεκριμένου έτους άδειας μητρότητας ή αναρρωτικής άδειας που σχετίζεται με την κύηση δεν αποστερεί από την ενδιαφερόμενη δημόσια υπάλληλο το δικαίωμα να λάβει την ετήσια κανονική άδειά της, η οποία, αν δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο να της χορηγηθεί εντός του έτους αυτού, πρέπει να της παρασχεθεί εντός του επόμενου έτους.

Η πιο πάνω γνωμοδότηση, έχει γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις είναι υποχρεωτική η εφαρμογή της για τη Διοίκηση.

Σημειώνεται ότι με το υπ' αριθ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/734/26498/14.10.2013 ερώτημα,η Υπηρεσία ζήτησε από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους να γνωμοδοτήσει σχετικά με την εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 48 του Υπαλληλικού Κώδικα σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 52 και 53 του Υπαλληλικού Κώδικα, και ειδικότερα σχετικά με το δικαίωμα κανονικής αδείας σε περίπτωση πολύμηνης χρήσης άλλων αδειών εντός του ημερολογιακού έτους, και συγκεκριμένα άδειας μητρότητας, αναρρωτικής που σχετίζεται με την κύηση ή/και ανατροφής τέκνου.

Ωστόσο, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του ΝΣΚ το ζήτημα αν η λήψη της εννεάμηνης άδειας ανατροφής τέκνου εντός συγκεκριμένου έτους κατά τρόπον ώστε η εξάντληση της διάρκειας της άδειας αυτής να μην αφήνει χρονικό περιθώριο χορήγησης στο δημόσιο υπάλληλο της ετήσιας κανονικής άδειας που δικαιούται εντός του ιδίου έτους επιφέρει απώλεια του δικαιώματος λήψης της κανονικής αυτής άδειας κατά το μέρος που δεν ασκήθηκε εντός του εν λόγω έτους ή αντιθέτως δημιουργεί υποχρέωση στην υπηρεσία να χορηγήσει την άδεια αυτή εντός του επόμενου ημερολογιακού έτους.

Το πλήρες κείμενο της ως άνω γνωμοδότησης είναι αναρτημένο στο διαδικτυακό τόπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τα υπουργεία παρακαλούνται όπως κοινοποιήσουν την παρούσα στα ν.π.δ.δ. που εποπτεύουν καθώς επίσης οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού που εμπίπτουν στη χωρική τους αρμοδιότητα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Παγώνουν» οι τράπεζες με το «πάγωμα» των στεγαστικών

Προβληματισμός στα τραπεζικά επιτελεία από την αύξηση των στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, μετά τις δηλώσεις και τις διαρροές κυβερνητικών παραγόντων περί «παγώματος» έως και του 30% της οφειλής

Συγκεκριμένα νούμερα και η πορεία τους, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό, τις τελευταίες μέρες στα τραπεζικά επιτελεία. Όπως πληροφορείται η Voria.gr, ο λόγος αυτής της κακής ατμόσφαιρας θα πρέπει να αναζητηθεί στο γεγονός ότι αυξήθηκε, έστω και οριακά, ο αριθμός των στεγαστικών δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση.

Κοινή είναι η εκτίμηση μεταξύ των αρμοδίων στελεχών των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, ότι αυτό συνέβη μετά τις δηλώσεις και τις διαρροές κυβερνητικών παραγόντων περί «παγώματος» έως και του 30% της οφειλής, με την ρύθμιση που προετοιμάζεται. Οι τραπεζίτες, μάλιστα, προειδοποιούν με «κύμα παγώματος» πληρωμών, αν δεν υπάρξει κάποια επίσημη διόρθωση.

Για την ιστορία, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τη κυρίως δυσαρέσκεια των τραπεζιτών συγκεντρώνει ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και νυν Αμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος άφησε αυτή την παρακαταθήκη – αναφορικά με τον τρόπο που σχεδιάζεται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των επισφαλών δανείων των ιδιωτών – λίγο πριν μετακινηθεί προς το Πεντάγωνο.

Οι τράπεζες θεωρούν ότι αυτού του είδους οι απόψεις, μάλλον δεν βοηθούν, αφού, στην πραγματικότητα, το μόνο που κάνουν είναι να ωθούν και όσους είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να πάψουν να το πράττουν. Σ' αυτή τη φάση, πάντως, οι όποιες διεργασίες για τη ρύθμιση των στεγαστικών, έχουν παγώσει. Μέχρι να ενημερωθεί ο νέος υπουργός, θα …περάσει χρόνος.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιβολή τέλους υπέρ ΑμεΑ σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών

Στην επιβολή τέλους, σε όσους ταξιδεύουν και από τα μικρότερα αεροδρόμια, υπέρ των ατόμων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών από τους συναρμόδιους υπουργούς και αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, το ειδικό τέλος θα επιβάλλεται σε κάθε αναχωρούντα επιβάτη από τους ελληνικούς αερολιμένες, στους οποίους φορέας διαχείρισης είναι η ΥΠΑ.

Από την υποχρέωση καταβολής του τέλους εξαιρούνται οι αναχωρούντες επιβάτες ηλικίας έως και δύο ετών καθώς και τα μέλη του πληρώματος των αεροσκαφών.

Πάντως τα έσοδα από την επιβολή ενός τέτοιου τέλους θα εξαρτηθούν από κοινή απόφαση των υπουργών, Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων με την οποία θα καθορίζεται το ύψος και οι δικαιούχοι του τέλους και η διαδικασία είσπραξης και διαχείρισης αυτού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΛΑΜΨΕ ΓΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ» – «Καθάρισε» και ο Γιάννος Παπαντωνίου με το ανακριβές «ποθεν έσχες» του

«Ελαμψε» γι’ ακόμα μια φορά σήμερα η «αδέσμευτή, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη» αστική δικαιοσύνη με την απόδοση «παραδειγματικής τιμωρίας» στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, αποδεικνύοντας, το πολιτικό σύστημα, ότι διαθέτει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του.

Θυμάστε υποθέτουμε τις αποκαλύψεις που ακολούθησαν όταν δημοσιοποιήθηκε η λίστα Λαγκάρντ όπου διαπιστώθηκε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου είχε καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 1,3 εκατ. ευρώ τα οποία δεν είχαν δηλωθεί στα περιουσιακά τους στοιχεία. (Αρχικά ο Παπαντωνίου έκανε τον «Κινέζο» δηλώνοντας άγνοια για την ύπαρξη των καταθέσεων, μετά άφησε να εννοηθεί, ότι η σύζυγός του δεν του το είχε αποκαλύψει καθώς  αποτελούσε περιουσιακό στοιχείο της από τον προηγούμενο γάμο της…).

Η υπόθεση είχε πάρει την δικαστική της διάσταση, Ο Γιάννος Παπαντωνίου και οι σύζυγός του απολογήθηκαν σε ανακριτή  για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες και μετά αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 50.000 ευρώ ο Γιάννος και 20.000 ευρώ η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Σήμερα, λοιπόν που βρέθηκε στο σκαμνί του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το ζεύγος Παπαντωνίου, «εισέπραξε»  καταδίκη τεσσάρων ετών με αναστολή, ποινή που είναι εξαγοράσιμη  με  δέκα ευρώ την ημέρα και έχει αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Στο εφετείο, λογικά αναμένεται να πέσει και άλλο η ποινή τους.

Όπως ακούμε στο βίντεο που παραθέτουμε, ο Παπαντωνίου θα «καθαρίσει» και απ’ αυτή του την δικαστική περιπέτεια καταβάλλοντας κάποια «ψιλά» -γύρω στα 25.000ευρώ- ενώ ανάλογη κατάληξη αναμένεται να έχουν και οι παρόμοιες δικαστικές εκκρεμότητες που έχει.΅

Με την ευκαιρία να αναφέρουμε και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για την εμπλοκή Παπαντωνίου με τις μίζες των πολεμικών εξοπλισμών, μια υπόθεση που την έχει φάει το σκοτάδι.

       

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βάζουν (οριστικά) διόδια και στην Αμφίπολη! Που θα στηθούν διόδια στην Εγνατία

Διάταξη που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, χωροθετούνται οι 13+5 σταθμοί διοδίων της Εγνατίας στους οποίους οι οδηγοί θα καταβάλουν διόδια, σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα και με συγκεκριμένες περιοχές χρέωσης. Αυτοί έχουν ως εξής:

- Τύρια (μεταξύ Νεοχωρίου – Σελλών) με περιοχή χρέωσης Ηγουμενίτσα – Δωδώνη, μήκους 60 χλμ.

- Παμβώτιδα (μεταξύ Παμβώτιδας – Αράχθου) με περιοχή χρέωσης Δωδώνη – Άραχθος, μήκους 32 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Απριλίου 2015.

- Μαλακάσι (μεταξύ Ανήλιου – Παναγιάς) με περιοχή χρέωσης Άραχθος – Παναγιά, μήκους 30 χλμ.

- Βενέτικο (μεταξύ Παναγιάς – Βενέτικου) με περιοχή χρέωσης Παναγιά – Κοζάνη, μήκους 80 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Νοεμβρίου 2015.

- Πολύμυλος (μεταξύ Κοζάνης – Βεροίας) με περιοχή χρέωσης Κοζάνη – Κλειδί, μήκους 84 χλμ.

- Μάλγαρα (μεταξύ Μαλγάρων – Αξιού) με περιοχή χρέωσης Κλειδί – Καλοχώρι, μήκους 24 χλμ.

- Θεσσαλονίκη (μεταξύ Ιωνίας – Ευκαρπίας) με περιοχή χρέωσης Καλοχώρι – Λαγκαδάς, μήκους 21 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Μαϊου 2016.

- Ανάληψη (μεταξύ Λαγκαδά – Προφήτη) με περιοχή χρέωσης Λαγκαδάς – Ρεντίνα, μήκους 51 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου 2016.

- Ασπροβάλτα (μεταξύ Ασπροβάλτας – Κερδυλίων) με περιοχή χρέωσης Ρεντίνα – Στρυμόνας, μήκους 29 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου 2016, σε απόσταση 25 χλμ από την Αμφίπολη.

- Μουσθένη (μεταξύ Μουσθένης – Ελευθερούπολης) με περιοχή χρέωσης Στρυμόνας – Αγίου Ανδρέα, μήκους 42 χλμ.

- Καβάλα (μεταξύ Αγίου Σύλλα – Άσπρων Χωμάτων) με περιοχή χρέωσης Αγ. Ανδρέας – Χρυσούπολη, μήκους 40 χλμ που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου 2016.

- Ίασμος (μεταξύ Βαφαίικων – Ιάσμου) με περιοχή χρέωσης Χρυσούπολη – Ανατολική Κομοτηνή, μήκους 70 χλμ.

- Μεστή (μεταξύ ΒΙΠΕ Κομοτηνής – Μεστής) με περιοχή χρέωσης Ανατολική Κομοτηνή -Αρδάνιο, μήκους 90 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Νοεμβρίου 2015.
Επίσης, ορίζονται χωροθετούνται οι σταθμοί διοδίων σε πέντε κάθετους άξονες:

- Ιεροπηγή (μεταξύ Ιεροπηγής – Κρυσταλλοπηγής) με περιοχή χρέωσης Άργος Ορεστικό – Κρυσταλλοπηγή, μήκους 36 χλμ με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιανουαρίου 2016

- Αλιάκμονας (μεταξύ Μικρόκαστρο – Αλιάκμονας) με περιοχή χρέωσης Καστοριάς (Δυτική Σιάτιστα) – Άργος Ορεστικό, μήκους 36 χλμ, με ημερομηνία έναρξης την 1η Ιανουαρίου 2016

- Εύζωνοι (μεταξύ Πολύκαστρο – Εύζωνοι) με περιοχή χρέωσης Γέφυρα (Αγ. Αθανάσιος) – Εύζωνοι, μήκους 47 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου 2016

- Προμαχώνας (μεταξύ Ρούπελ – Σύνορα), με περιοχή χρέωσης Λευκώνας – Προμαχώνας, μήκους 47 χλμ, που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Απριλίου 2015

- Στρυμονικό (μεταξύ Ριζιανών – Στρυμονικού) με περιοχή χρέωσης Λαγκαδάς – Λευκώνας που ορίζεται να λειτουργήσει την 1η Ιανουαρίου 2016.

«Μέχρι τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων και τη χρέωση των νέων τμημάτων της παρούσας, παραμένουν σε λειτουργία οι υπάρχοντες σταθμοί διοδίων» αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.
Το ύψος των διοδίων, η ακριβής τιμή των οποίων θα πρέπει να οριστεί με νέα υπουργική απόφαση, μπορεί να φτάσει για τα ΙΧ ανά χιλιόμετρα στην τιμή χρέωσης «που επιβάλλεται στα τμήματα των αυτοκινητόδρομων της χώρας που είναι σε καθεστώς Σύμβασης Παραχώρησης».

«Η προσαρμογή αυτή μπορεί να γίνει από τον ενδεχόμενο παραχωρησιούχο, άλλως θα ακολουθείται η μέχρι σήμερα διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η χρέωση για τα ελαφρά οχήματα κατηγορίας 2 δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 0,03€ ανά χιλιόμετρο, στρογγυλοποιούμενη στον αμέσως μεγαλύτερο ακέραιο» σημειώνεται.

Όπως αναφέρεται, η χρέωση των υπολοίπων κατηγοριών οχημάτων θα υπολογίζεται με βάση την τιμή χρέωσης της κατηγορίας 2 επί έναν συντελεστή, ο οποίος ορίζεται σε 0,7 για την κατηγορία οχημάτων 1, σε 2,5 για την κατηγορία οχημάτων 3 και σε 3,5 για την κατηγορία οχημάτων 4.
«Tο ολοκληρωμένο αναλογικό σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό θα εγκατασταθεί σταδιακά εντός του έτους 2017. Σε πρώτη φάση οι σταθμοί διοδίων που αντιστοιχούν στις περιαστικές περιοχές Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν με ειδικό σύστημα αναλογικής χρέωσης (rebate), μέθοδος με την οποία η χρέωση των οχημάτων που διαθέτουν πομποδέκτη θα γίνεται απολύτως αναλογικά και οι χρήστες αυτοί θα χρεώνονται μόνο για την απόσταση που διανύουν» σημειώνεται στην απόφαση.

Τα διόδια επιβάλλονται «για την αποπληρωμή των δαπανών κατασκευής, τη λειτουργία, τη συντήρηση, τη βελτίωση και την επέκταση του αυτοκινητοδρόμου» καταλήγει η απόφαση.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Υποδομών σχολίασε τις συγκεκριμένες αλλαγές, μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, κατά την διάρκεια παρουσίασης του νέου πρόεδρου της εταιρίας, κ. Γιώργου Σκόρδα. «Η Αμφίπολη απέχει από τον σταθμό διοδίων 25 χλμ» είπε, αναφερόμενος στον υπό δημιουργία σταθμό διοδίων, που χωροθετείται κάπου μεταξύ Ασπροβάλτας και Κερδυλίων, αντί της Ρεντίνας, όπως σχεδιαζόταν αρχικά.

«Στην Εγνατία έχουμε κάθε χρόνο έσοδα 38 εκ., έξοδα 68 εκ. και ένα δάνειο 180 εκ. ευρώ. Συνεπώς, πρέπει να αποφασίσουμε τί θα κάνουμε, ποιός θα πληρώνει την συντήρηση της Εγνατίας. Αυτή τη στιγμή η Εγνατία θέλει 70 εκ. για να γίνει μια βαριά συντήρηση το επόμενο χρονικό διάστημα, για να είναι ασφαλής αυτοκινητόδρομος. Χρειάζονται επίσης πόροι για την εγκατάσταση διοδίων, χρειάζεται συνολικά να τοποθετήσουμε πολλά χρήματα, ώστε να είναι ο δρόμος κερδοφόρος και ασφαλής» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών.

«Δεν μπορούν να πληρώνουν ένα δημόσιο αγαθό – εκτός από την υγεία, την παιδεία και την προστασία των αδυνάτων στη χώρα- τη χρήση δηλαδή των δρόμων, οι συνταξιούχοι, οι μη χρήστες, άνθρωποι που δεν έχουν την δυνατότητα να ταξιδεύουν και να μην πληρώνουν οι νταλίκες, που κυκλοφορούν, τα φορτηγά, τα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Με αυτό που κάναμε σήμερα, με την αναλογική δηλαδή χρέωση, αποκαθιστούμε τη δικαιοσύνη» κατέληξε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χονγκ Κονγκ: Απόπειρα εισβολής στο Κοινοβούλιο

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, όταν μικρή ομάδα διαμαρτυρόμενων, που φορούσαν μάσκες, επιχείρησε να εισβάλει στο Κοινοβούλιο της πρώην βρετανικής αποικίας.

Οι ταραχές σημειώθηκαν μερικές ώρες αφότου οι αρχές ξήλωσαν οδοφράγματα εκτελώντας μια πρώτη δικαστική απόφαση που έχει στόχο να περιορίσει τα σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Περίπου δέκα μασκοφόροι παραβίασαν είσοδο του Κοινοβουλίου, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών κατάφερε να εισέλθει στο κτήριο πριν εκδιωχθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Apple Daily.

          

«Η αστυνομία καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες εκ μέρους των διαδηλωτών που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις ασφαλείας.

Κοινοβουλευτική συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκε, ενώ τα ηγετικά στελέχη των φοιτητών, αιχμή του δόρατος αυτού του κινήματος διαμαρτυρίας, ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να μην προβούν σε οποιαδήποτε πράξη βίας.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους από τις 28 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τρία σημεία στην πρώην βρετανική αποικία, δημιουργώντας προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες και την οικονομική δραστηριότητα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!