EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

BINTEΟ ΑΔΩΝΙΣ:»Θα σας πάρουμε τα σπίτια»‏


«Η άρση της προστασίας της πρωτης κατοικίας θα έρθει μόλις επιστρέψουμε στην κανονικότητα….ετσι λειτουργεί η οικονομία, τι να κάνουμε τώρα»

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ … ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ !


Βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος της Κυβέρνησης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συνταγματική εκτροπή», εξαπολύουν   οι Δικαστικές Ενώσεις της χώρας με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία η οποία «κουρεύει» κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές τους.

Δικαστές και εισαγγελείς καλούν τους Έλληνες βουλευτές, να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτή η οποία – όπως υποστηρίζουν- ήρθε «εν είδει «τιμωρίας», των Δικαστικών Λειτουργών, επειδή στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία».

Ειδικότερα οι Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδος, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου και Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους:

«Καταγγέλλουμε ότι η Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες αντιπαρέρχεται με ανεπίτρεπτες νομοθετικές παρεμβάσεις σε αμετακλήτως κριθέντα ζητήματα παραβιάζοντας απροσχημάτιστα το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως αυτή ερμηνεύτηκε σχετικώς και με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στις 10.11.2014 σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης η Κυβέρνηση i) Προβαίνει σε αυθαίρετη μερική εφαρμογή των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν στις αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, επικαλούμενη ότι η εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων θα έθετε σε κίνδυνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, εμφανίζοντας έτσι τη Δικαιοσύνη ως λειτουργικά περιττή και δημοσιονομικά επικίνδυνη στο μέτρο που παρεκκλίνει της κυβερνητικής πολιτικής. ii) Καταργεί πρόσφατο νόμο (ν. 4270/2014) που θεσπίστηκε σε συμμόρφωση προς την υπ’ αριθμ. 88/2013 απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος και περικόπτει αυθαίρετα το 50% των αναδρομικών αποδοχών των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίες προκύπτουν από την απόφαση αυτή, επικαλούμενη την «ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής»που, όπως αναφέρεται, επέφεραν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους. Δηλαδή, η Κυβέρνηση επιβάλλει δημοσιονομικά μέτρα στους Δικαστές, επειδή με δικαστικές αποφάσεις δικαιώθηκαν άλλες κατηγορίες εργαζομένων, προειδοποιώντας σαφώς τους Δικαστές να μην εκδίδουν δικαστικές αποφάσεις που παρεκκλίνουν από την πολιτική της.

Η επιχειρούμενη με την εν λόγω τροπολογία, και μάλιστα για πρώτη φορά, υπαναχώρηση της Πολιτείας από τις επιταγές δικαστικών αποφάσεων προς τις οποίες η ίδια είχε συμμορφωθεί μόλις πριν από λίγους μήνες με νόμο του Κράτους, αλλά και η απαράδεκτη προσπάθεια αιτιολόγησης της εν λόγω όψιμης ανατροπής, εν είδει «τιμωρίας», των Δικαστικών Λειτουργών, επειδή στο πλαίσιο της αμερόληπτης άσκησης των συνταγματικών καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικαστικές κρίσεις μη αρεστές στην εκτελεστική εξουσία, συνιστούν μείζον θεσμικό ατόπημα, με επικίνδυνες προεκτάσεις για την ουσιαστική αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης σε όλους τους ‘Eλληνες πολίτες. Η τακτική αυτή, ασύμβατη με την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, συνιστά άρνηση αποδοχής θεμελιωδών αρχών του Κράτους Δικαίου και αποτελεί κλιμάκωση κατ’ επανάληψη συνταγματικής εκτροπής της Κυβέρνησης σε θέματα εφαρμογής δικαστικών αποφάσεων και σεβασμού των θεσμών με ευρύτατες συνέπειες στην ίδια την αξιοπιστία του πολιτεύματος ως Κράτους Δικαίου.

Καλούμε τους Έλληνες Βουλευτές, να καταψηφίσουν την τροπολογία αυτή, αρνούμενοι να ενδώσουν σε επικίνδυνες για τους θεσμούς της Δημοκρατίας επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας, υπό την αυτονόητη διαβεβαίωση ότι οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του ΝΣΚ, στο σύνολό τους, θα πράξουν, όπως πάντα, το καθήκον τους με νηφαλιότητα για την προάσπιση της ομαλής και σύμφωνης με το Σύνταγμα και τους νόμους λειτουργία της Δικαιοσύνης».

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου
Ειρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών
Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, Αντεισαγγελέας Εφετών
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Αντιπρόεδρος Ελ. Συνεδρίου
Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, Πάρεδρος ΝΣΚ

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παραινέσεις..

Ρε συ λεβεντόπουλε, μετά από πέντε χρόνια σφαγής της κοινωνίας, το μόνο που σ” ενδιαφέρει είναι πώς να μαζέψεις 180 κουκιά για να γλυτώσεις τον χοντρό από την φυλακή, και τον εαυτό σου από το ψυχιατρείο;
Και το άλλο που ακούγεται σαν σενάριο τελευταία, αλήθεια είναι;Πως δηλαδή, προσπαθείς έντεχνα να οδηγήσεις Τουρκία και

Ελλάδα σε έμα μίνι-ελεγχόμενο θερμό επεισόδιο, προκειμένου να παρατείνεις την θητεία τού δανειστή, για »Εθνικούς λόγους»;
     Ξέρεις παλικαρόπουλε τί έκαναν στους χαρτοκλέφτες στο φαρ-ουέστ την εποχή του Λούκι Λούκ; Πίσσα και πούπουλα! Κι έξω απ” την πόλη!

Θα έκανες τα πάντα, τσικ-λεβέντη, για να παραμείνεις στην εξουσία λίγους μήνες ακόμα; Θα έκανες.
Το καταλαβαίνεις ότι έχεις γίνει πιά χειρότερος κι απ” τον Μεγάλο Ηλίθιο;  Το συνειδητοποιείς καθόλου; Και ότι μ” αυτό, έχεις περάσει κιόλας τις πύλες του ανεξήγητου;

Παραιτήσου λεβεντόπουλε, βρες έναν εύσχημο τρόπο να την κάνεις, φύγε, τσακίσου, πώς το λένε
     Το να κάνουμε έκκληση στα πατριωτικά σου αισθήματα δεν έχει καμία χρησιμότητα, καθότι δεν έχεις.
Να επικαλεστούμε την λογική σου και την ευθικρισία σου θα ήταν ειρωνεία.

Να στο πούμε αλλοιώς μπας και το καταλάβεις:
     Άμα φύγεις τώρα, μπορεί να βρεθούν και πέντε λαμόγια, και δέκα μαυραγορίτες να σε κλάψουν! Θα σε πάρουν διευθυντή ή προσωπάρχη στις επιχειρήσεις τους.

Αν το τραβήξεις το σκοινί δεν θα βρεθεί ούτε άνθρωπος, ούτε τοκογλύφος, να κατουρήσει στο πολιτικό σου πτώμα. Δεν θα κάνεις ούτε για γκασταρμπάϊτερ στα υπόγεια της Καγκελαρίας.

Σκέψου το.

Μεγάλο παιδί είσαι, λεβέντης, ψηλός, ευάερος και ευήλιος, πράξε ανάλογα.

Γιατί να πας χαμένος για ένα καπρίτσιο

Εμείς, αντίθετα με σένα, δεν θέλουμε το κακό σου.

Να μη σε βλέπουμε θέλουμε!..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνη λύση αντίστασης, Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Βγάζουν τον ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση οφειλών

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ

Μόνη λύση αντίστασης, Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
Πόπη Σουφλή Γιώργος Παππούς

Πριν καλά- καλά στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών στο νόμο για την πολυδιαφημισμένη ρύθμιση οφειλών, η κυβέρνηση ανέκρουσε πρύμνα και υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικας, «εξαιρεί» τις απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τη δυνατότητα ρύθμισης σε περισσότερες από 12 δόσεις.

Η κίνηση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αφού συνοδεύεται ουσιαστικά από «άδειασμα» της
Κ. Σαββαϊδου, η οποία δημοσίως δήλωσε το πρωί ότι ο νόμος δεν διαχωρίζει τις οφειλές κι ότι συμπεριλαμβάνονται οι οφειλές του ΕΝΦΙΑ.


Το άτυπο σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών που άναψε «φωτιές», αναφέρει τα εξής:
«Σχετικά με δημοσιεύματα, διευκρινίζεται ότι:
 

Δεν αλλάζει ο αριθμός των δόσεων όπως και οι όροι του διακανονισμού αποπληρωμής οφειλών προς το δημόσιο. Παραμένουν από 72 έως 100.
 

Η 1η δόση του ΕΝΦΙΑ, η δόση του Σεπτεμβρίου εφόσον δεν έχει πληρωθεί θα μπει στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.
 

Οι υπόλοιπες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, ως μη ληξιπρόθεσμες, ή θα πληρωθούν ή θα μπουν στην πάγια ρύθμιση των 12-24 δόσεων».
 

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, η τροπολογία που είναι αναγκαία και θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας, είναι κίνηση… δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών (περίπου 4 εκατομμύρια) έχει υπόλοιπο ΕΝΦΙΑ που δεν μπορεί να ρυθμιστεί σε περισσότερες από 10- 12 δόσεις, αφού η ελάχιστη δόση είναι 50 ευρώ, η διατήρηση του νόμου ως έχει (προβλέπει τη δυνατότητα ρύθμισης ως 100 δόσεις και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών) ουσιαστικά ευνοεί τις μεγάλες οφειλές ΕΝΦΙΑ άρα τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες!

Το ερώτημα που μένει αναπάντητο είναι γιατί δεν είχε αναλυθεί με τέτοιο τρόπο η επίμαχη διάταξη, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή πριν από μερικές μόνο ημέρες.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα πάρει πίσω και τη δυνατότητα για ρύθμιση σε περισσότερες δόσεις της τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υγεία ανάλογα με τα ένσημα… και τριτοκοσμική περίθαλψη για ανασφάλιστους και άνεργους

- Η περίθαλψη γίνεται αναλογική, όποιοι έχουν χρήματα έχουν και… υγεία!
– Μοντέλο για την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών στα Ταμεία
– Για προσωπικές απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ κάνει λόγο το υπουργείο
– Σπυρόπουλος: Παρερμηνεύτηκαν όσα είπα

Η βόμβα ήρθε σε μια φράση. Ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για την Απασχόληση και την Ασφάλιση αναρωτήθηκε, μάλλον όχι τυχαία “γιατί πρέπει να δικαιούνται τις ίδιες παροχές όσοι συμπληρώνουν το μίνιμουμ των ενσήμων ετησίως με όσους καταβάλλουν διπλάσιες εισφορές”.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Σπυρόπουλος ουσιαστικά άνοιξε τη συζήτηση για υγεία και περίθαλψη δυο ταχυτήτων και σε ό,τι αφορά στη δημόσια υγεία.

Ουσιαστικά μιλάμε για την κατάργηση της έννοιας του κοινωνικού κράτους όπου οι έχοντες υποχρεούνται μέσω εισφορών να διασφαλίζουν την παροχή αξιοπρεπούς περίθαλψης για τους οικονομικά αδύναμους.
Σπυρόπουλος: περίθαλψη και σύνταξη ανάλογα με τα Ένσημα

Με τη φράση του διοικητή του ΙΚΑ οι έχοντες απαλλάσσονται από την υποχρέωση και κάπως έτσι οι οικονομικά αδύναμοι χάνουν τα ευεργετήματα που παρέχει το λεγόμενο κοινωνικό κράτος…

Με λίγα λόγια με την φράση του αυτή ο διοικητής του ΙΚΑ αφήνει να εννοηθεί ότι θα ισχύσει αναλογικό μοντέλο στην περίθαλψη, δηλαδή ανάλογα με τις εισφορές που καταβάλει ο καθένας θα έχει και αντίστοιχες παροχές υγείας. Όσες λιγότερες δηλαδή οι εισφορές τόσο λιγότερες οι παροχές.
Υπουργείο: προσωπικές απόψεις του κ. Σπυρόπουλου

Κάπως έτσι τίθεται και το ερώτημα τι θα γίνει με ανασφάλιστους και άνεργους και εάν οι άνθρωποι αυτοί επί της ουσίας χάνουν το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη.

Στην λογική της ανταποδοτικότητας η απάντηση είναι πως ναι η δωρεάν περίθαλψη χάνεται, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί πως δεν θα υπάρξει πρόβλεψη για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα υπάρξει σημαντική υποβάθμιση των παροχών υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα στην ίδια ομιλία ο κ. Σπυρόπουλος άνοιξε ξανά το παράθυρο για είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών στην ασφάλιση και την υγεία καθώς έκανε λόγο για δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων, επί της ουσίας δηλαδή μετεξέλιξης κάποιων από τα υπάρχοντα ταμεία σε ειδικού σκοπού ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για πλήρη αλλαγή στον τρόπο καταβολής συντάξεων και πλήρη διαχωρισμό από την ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη.

Όλα αυτά βέβαια έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με το υπουργείο να διαψεύδει ότι υπάρχει ανάλογο σχέδιο και τον ίδιο τον υπουργό να μιλά στην πρωινή εκπομπή του Mega για προσωπικές απόψεις του διοικητή του ΙΚΑ.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει, ούτε ποτέ υπήρξε η παραμικρή σκέψη στην κυβέρνηση για σύνδεση των ενσήμων με τις παροχές υγείας
Σπυρόπουλος: παρερμηνεύτηκαν όσα είπα

Μιλώντας στα parapolitika90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο διοικητής του ΙΚΑ μίλησε για παρερμηνεία των όσων είπε. Τόνισε μάλιστα ότι μίλησε για διαχωρισμό του προνοιακού από το ασφαλιστικό.

Αναλυτικά όσα είπε ο. Σπυρόπουλος:

Σαφέστατα εξέφρασα προσωπικές απόψεις αλλά τις διατύπωσα ως εξής:

Ποιες πρέπει να είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν στα ασφαλιστικά ταμεία για να θεμελιώνει ένα ασφαλισμένος δικαίωμα παροχής υπηρεσιών υγείας;

Αυτό το δικαίωμα να καθοριστεί επακριβώς και το κόστος να είναι στον κρατικό προϋπολογισμό και όχι στα Ταμεία.

Πρέπει με έναν τρόπο ο κρατικός προϋπολογισμός να συνεισφέρει για να έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια περίθαλψη γιατί δεν αντέχουν τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αντί να τα ενισχύει δια των ταμείων να είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να το ενισχύσει στο προνοιακό έργο. Αν δεν το ενισχύσει τότε έχει πρόβλημα.

Όπως δίνει το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους να δίνει σε όλους τους ασφαλισμένους ένα ΕΚΑΣ υγείας.

Πρέπει να διαχωρίσουμε το ασφαλιστικό πεδίο από το προνοιακό. Ξεκάθαρα. Πρέπει κάποια στιγμή να το κάνουμε. Όσο δεν το κάνουμε αφήνουμε κερκόπορτες για εισφοροαποφυγή.

Ένα από τα ερωτήματα είναι αν η δαπάνη πρέπει να είναι προνοιακή ή ασφαλιστική

Δεν είπα τίποτε άλλο παρά το ερώτημα αυτό. Το υπουργείο εργασίας δεν έχει αντίθετη άποψη

Δεν βγήκα εκτός πλαισίου,οι όποιες άλλες ερμηνείες δεν μου αντιστοιχούν.

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ενας υπεράκτιος… Ελληναράς

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, η ευαισθησία του απέναντι στον τρόπο αντιμετώπισης των offshore, το ενδιαφέρον του για τα εξοπλιστικά και οι συμβουλές του στη μνημονιακή πολιτική
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συγκρατημένη αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη στην αποκάλυψη της «Real News», ότι δύο offshore εταιρείες που πιθανόν εμπλέκονται σε σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων (προμήθεια ελικοπτέρων Super Puma) ανήκουν στον ίδιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης έχει δημόσια επιδείξει επί χρόνια μια ειδική ευαισθησία απέναντι στον τρόπο αντιμετώπισης των εξωχώριων. Οσο για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του περί τα εξοπλιστικά, αυτό το είχε αποκαλύψει στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Εγώ δεν δημοσιοποιώ ιδιωτικές συζητήσεις», έλεγε στις 28.4.2011 ο κ. Βενιζέλος, «αλλά είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι όταν ο κ. Καρατζαφέρης με επισκέφθηκε στο Πεντάγωνο ως αρχηγός κόμματος, τον δέχθηκα ως όφειλα και όταν ήμασταν οι δυο μας, μου είπε να παραλάβω τα υποβρύχια και του είπα ότι αυτό δεν γίνεται! Και έβαλε και τους βουλευτές του να μου κάνουν ερωτήσεις! Και μου είπε να παραγγείλω και τις τορπίλες για τα υποβρύχια που θα παραλάμβανα!»

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Καρατζαφέρης είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του ότι δεν κινδυνεύει να διωχθεί ο κ. Τσοχατζόπουλος με βάση τα στοιχεία των offshore. Σε μεταγενέστερη ομιλία του ο κ. Καρατζαφέρης είχε επαναλάβει ότι «όταν υπάρχει μια offshore εταιρεία, άκρη δεν βγαίνει. Γιατί δεν είναι μία η offshore εταιρεία, είναι οι πολλές offshore εταιρείες. Γιατί η πρώτη offshore εταιρεία γίνεται διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης offshore εταιρείας, που γίνεται διευθύνων σύμβουλος της τρίτης offshore εταιρείας και δεν υπάρχει περίπτωση να φθάσεις στο τέλος και να βρεις ποιο είναι το φυσικό πρόσωπο» (22.12.2011).

Επιχειρηματίας-πολιτικός

Βέβαια ο κ. Καρατζαφέρης είναι συνεπής στις απόψεις του. Οταν συζητιόταν ο νόμος Καστανίδη (3849/28.5.2010), ο οποίος προέβλεπε την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικού (ακόμα και μέσω παρένθετου προσώπου) σε εταιρεία offshore, ο επιχειρηματίας-πολιτικός είχε ξεσπαθώσει: «Αυτό με τις offshore εταιρείες θα εκπέσει στον πρώτο που θα πάει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Και θα γίνουμε για άλλη μια φορά ρεζίλι. Εφόσον δεν είναι παράνομη η offshore εταιρεία, πώς είναι παράνομος εκείνος ο οποίος συμμετέχει; Δεν καταλαβαίνω αυτή τη λογική. Δεν αντέχει» (12.5.2010).
Θεωρούσε μάλιστα τόσο ακραίο αυτό το μέτρο που το συνέκρινε με την περίοδο της Τρομοκρατίας στη Γαλλική Επανάσταση: «Φοβούμαι ότι σε αυτή την προσπάθεια να δώσουμε αίμα στην αρένα, μήπως έχουμε πογκρόμ και συμβεί αυτό που έγινε με τη Μαρία Αντουανέτα. Κόψανε το πρώτο κεφάλι, το δεύτερο κεφάλι, και μετά δεν ήξεραν πού να σταματήσουν. Και κόβανε κεφάλια επί εκατό ημέρες».

Μάλιστα στην ίδια συζήτηση ο ειδικός αγορητής του ΛΑΟΣ, Θάνος Πλεύρης, είχε διά μακρών επιχειρηματολογήσει κατά της συγκεκριμένης διάταξης. Και κατέληξε: «Μπορεί να μην αρέσει στα αυτιά μιας μάζας, γιατί θέλει απαγόρευση σε εξωχώριες, αλλά δεν τολμάτε να πείτε ότι εξωχώριες υπάρχουν και θα υπάρχουν και λειτουργούν, όχι απλώς με την ανοχή, αλλά με την πλήρη νομιμοποίηση της πολιτείας».

Ακολουθώντας την ίδια γραμμή, ο κ. Καρατζαφέρης είχε υπερασπιστεί τον Γιώργο Βουλγαράκη: «Χρειάζεται αίμα η αρένα; Αντε να ρίξουμε τον Βουλγαράκη επειδή είναι ο πιο επώνυμος, γιατί κανείς ή σχεδόν κανείς δεν ξέρει τους άλλους. Τον Βουλγαράκη τον ξέρουν, άρα όλα στον Βουλγαράκη. Οικογενειακή ευθύνη, επειδή συνέβη να είναι κάποιο μέλος της οικογενείας του. Αυτά τα είχε μόνο ο Χίτλερ. Επειδή είχε offshore εταιρείες; Είναι ο μόνος;» (28.6.2010).

Αλλά και για την αξιοποίηση των χρημάτων που έχουν βγει από την Ελλάδα (σε offshore ή μέσω άλλων μεθόδων) έχει φροντίσει ο κ. Καρατζαφέρης. Από το 2009 μιλά για κατάργηση του «πόθεν έσχες» («Καταργήστε για πέντε χρόνια το “πόθεν έσχες”, καταργήστε για πέντε χρόνια ό,τι τεκμήριο υπάρχει. Αυτός που έχει χρήματα στο σεντούκι θα πάει να τα κάνει σπίτι και αν έχει πολλά, θα τα κάνει βίλα»), για τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος από το εξωτερικό («Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες καταθέσεις στην Ελβετία. Κάποια απ’ αυτά τα χρήματα μπορούν να έλθουν πίσω, κύριε Πρωθυπουργέ. Νομιμοποιήστε τα. Πώς; Πείτε: νομιμοποιώ όλα αυτά τα χρήματα, δεν με ενδιαφέρει πώς τα έβγαλες έξω, αρκεί να πάρεις ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου») και τη νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής («Οσον αφορά την παραοικονομία, ξέρετε ότι υπάρχει ανάμεσά μας. Εγώ, αν ήμουν στη θέση σας, θα έκανα λίγο τα στραβά μάτια. Πρόσκαιρα θα έχανα κάποια έσοδα, στο τέλος όμως θα τα πάρω τα έσοδά μου», 12.2.2009).

Εδινε και εντολές
Επί κυβέρνησης Παπανδρέου ο κ. Καρατζαφέρης διαφωνούσε ακόμα και με το 5% που θεσπίστηκε για να φορολογηθούν τα χρήματα που επιστρέφουν (17.3.2011), ενώ επί Παπαδήμου, ως συγκυβερνών, έδινε εντολές: «Καταργήστε το πόθεν έσχες στην οικοδομή και μην αστυνομεύετε τα λεφτά που θα έρθουν από το εξωτερικό. Ούτε φορολογίες ούτε τίποτα» (6.12.2011).

Γνωρίζουμε ότι οι συμβουλές αυτές του κ. Καρατζαφέρη έχουν ενταχθεί σε μεγάλο βαθμό στη μνημονιακή πολιτική. Δίκιο έχει λοιπόν να παραπονείται που έγινε ο ίδιος στόχος, ενώ οι ιδέες του θριαμβεύουν.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μόνιμες οι ελλείψεις σε φάρμακα

Για μόνιμες ελλείψεις κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου ΕΟΦ, με τις οποίες επιχείρησε να διαψεύσει τις προειδοποιήσεις τους. Τον καλούν να περάσει από οποιοδήποτε φαρμακείο για διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το πρόβλημα.

Συνεχίζεται η κόντρα φαρμακοποιών και ΕΟΦ σχετικά με τις ελλείψεις ευρέως συνταγογραφούμενων φαρμάκων, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του οργανισμού, Δημήτρη Λιντζέρη ότι «δεν υπάρχει έκτακτη ή συστηματική έλλειψη φαρμάκων» την Τρίτη.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έστειλε την Τετάρτη νέα επιστολή στον ΕΟΦ με πλήρη κατάλογο των ελλείψεων, ανά εταιρεία, όπως κοινοποιήθηκε από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. 

Οι φαρμακοποιοί επισυνάπτουν επίσης και κατάλογο ελλείψεων που καταγράφηκαν στις 11/11/2014 στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον κατάλογο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, από 1/1/2014 μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου εμφανίζονται μόνιμες ελλείψεις σε ορμονικά σκευάσματα, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, αντιπηκτικά, αντιδιαβητικά, φάρμακα για τη χοληστερόλη, τις αναπνευστικές παθήσεις, την επιληψία, τη νόσο Πάρκινσον, αντιβιοτικά και εμβόλια. 

Οι φαρμακοποιοί καλούν τον πρόεδρο του ΕΟΦ να διαπιστώσει και ο ίδιος την κατάσταση σημειώνοντας ότι «είναι στη διάθεσή του να περάσει από οποιοδήποτε φαρμακείο για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις ελλείψεις».

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!