EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ζεύγος Χαρδούβελη είναι ιδιοκτήτες καταπατημένης δημόσιας γης- Απαξιούν να απαντήσουν στα όσα καταγγέλλονται σε βάρος τους.

Χτες το περιοδικό Hot Doc δημοσίευσε ένα απόλυτα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ –παραθέτοντας συμβόλαια και αεροφωτογραφίες- το οποίο αποδεικνύει πέρα πάσης αμφιβολίας ότι το ζεύγος Χαρδούβελη είναι ιδιοκτήτες καταπατημένης δημόσιας γης. Πέρα ότι το συγκεκριμένο ρεπορτάζ το έφαγε το σκοτάδι και δεν υπήρξε καμιά αναδημοσίευση –αναμενόμενο αυτό- ούτε ο τσάρος της ελληνικής οικονομίας αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει την παραμικρή τοποθέτηση.

Σημιώνει εισαγωγικά στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο Κώστας Βαξενης:

Αφήστε το πώς πρέπει να φαίνεται και να είναι η γυναίκα του Καίσαρα και ο Καίσαρας. Η γυναίκα του Τσάρου της ελληνικής Οικονομίας Γκίκα Χαρδούβελη και ο ίδιος ο Τσάρος, οφείλουν να απαντήσουν γιατί κατέχουν Δημόσια καταπατημένη γη η οποία μάλιστα ως πρόσφατα φαίνεται να ήταν δασική.

Εν ολίγοις πρέπει να απαντήσουν αν παρότι ειδικοί και οι δύο στον τομέα της αγοράς και των αγοραπωλησιών με αντίστοιχους μάλιστα πανεπιστημιακούς τίτλους, εξαπατήθηκαν από κάποιον αγοράζοντας δημόσια γη ή αν ήταν σε γνώση τους τι συνέβαινε.

Αν ισχύει το πρώτο, τότε μάλλον ο Γκίκας Χαρδούβελης δεν μπορεί να είναι υπουργός και μάλιστα της Οικονομίας εξαιτίας της ανικανότητάς του να διεκπεραιώσει μια απλή αγοραπωλησία. Αν ισχύει το δεύτερο, τότε είναι ηθικοί οι λόγοι που πρέπει να οδηγήσουν σήμερα σε παραίτηση.

Γεγονός πάντως είναι πως ένας από τους πρώτους νόμους που έχει εξαγγείλει ότι θα δημιουργήσει ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι αυτός για την νομιμοποίηση εκτάσεων του Δημοσίου που έχουν καταπατηθεί.

Για να μην θίξουμε την κυκλοφορία του περιοδικού, αρκούμαστε να παραθέσουμε τι γράφει σχετικά η ιστοσελίδα "Κουτί της Πανδώρας"

Στις αρχές Οκτωβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης εξήγγειλε νομοθέτημα το οποίο θα επιτρέπει σε κατόχους καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων, να τις νομιμοποιούν. Όπως αποκαλύπτει το Hot Doc, ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπεζτζιάν, είναι κάτοχοι μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης, πράγμα το οποίο πιθανότατα γνώριζαν όταν την αγόρασαν. Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει, όπως αποκαλύπτουμε, την πλαγιά ενός βουνού με προνομιακή θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για οικόπεδο 40 στρεμμάτων στα Πούλιθρα Αρκαδίας, κοντά στο Λεωνίδιο, τα 20 εκ των οποίων, αποτελούν δημόσια γη.

Η ερευνητική ομάδα του περιοδικού, μάζεψε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την αγοραπωλησία του οικοπέδου από τη σύζυγο Χαρδούβελη το 2006. Συγκέντρωσε επίσης, τις διαδοχικές αεροφωτογραφήσεις της περιοχής που εμφανίζουν την καταπατημένη έκταση ως δασική. Η παραδοχή όμως για το ότι είναι δημόσια έκταση προέρχεται από τις περιγραφές που υπάρχουν στα συμβόλαια τα οποία αποκαλύπτουμε. Σ’ αυτά, όπως θα διαπιστώσετε, δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση Δασαρχείου πως η γη δεν είναι δημόσια ή δασική, αλλά ούτε τοπογραφικό παρότι αυτό επιβάλλεται από τον νόμο.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν τη δημόσια καταπατημένη γη στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Δηλαδή στο κράτος. Άλλωστε κανένας νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα χρησικτησίας δεν δημόσια έκταση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ

Ξεκινά, με τρία χρόνια καθυστέρηση, η απεμπλοκή 97.000 δανειοληπτών δικαιούχων στεγαστικών δανείων από τον πρώην Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), οι οποίοι πλέον α έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν τις δόσεις των δανείων τους, χωρίς να χάσουν την επιδότηση του ΟΕΚ με έκπτωση στις δόσεις έως 90%.

Βασικός όρος για την υπαγωγή των δανειοληπτών στη νέα ρύθμιση, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η «Ελευθεροτυπία», είναι να μην “έχουν υπερβεί κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης τη συμβατική προθεσμία διακοπής” (για ληξιπρόθεσμη οφειλή μεγαλύτερη του ισόποσου των έξι μηνιαίων τοκοχρεολυτικών δόσεων).

Με την ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης του νέου νόμου, σύμφωνα με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, «ικανοποιείται ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των δικαιούχων να έχουν το δικαίωμα προσαρμογής των δόσεών τους για τα συγκεκριμένα δάνεια, ανάλογα με τις τρέχουσες εισοδηματικές τους ικανότητες, χωρίς να χάσουν την επιδότηση του επιτοκίου».

Κατά μέσο όρο, οι μηνιαίες δόσεις για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση θα μειωθούν από περίπου 40% ως και 90%.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έδιωξαν ρεπόρτερ από γήπεδο γιατί ήταν πολύ υπερβολικά σέξι! (φωτό&βίντεο)

Η Katarina Sreckovic κλήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση της, ως ρεπόρτερ, στο γήπεδο καθώς οι παίκτες δυσκολεύονταν να απαντήσουν στις ερωτήσεις της στις συνεντεύξεις, επειδή ήταν υπερβολικά σέξι και χάζευαν μόνο εκείνη.

«Ομολογώ ότι ήταν ένα πρόβλημα στην αρχή, αλλά νομίζω ότι με είχαν συνηθίσει με τον καιρό», είπε η νεαρή καλλονή.
«Ήταν δύσκολο, γιατί για μια στιγμή φάνηκε σαν να μην είναι σε θέση να συνεργαστούν μαζί μου σε όλα. Μου ζητήθηκε επίσης να απομακρυνθώ μια-δυο φορές, επειδή τους αποσπούσα τη προσοχή στον αγωνιστικό χώρο και οι παίκτες παραπονέθηκαν ότι δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν».

Η 25χρονη παρουσιάζει εκπομπή που εστιάζει στην σερβική ομάδα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, και για το λόγο αυτό επισκέπτεται συχνά την έδρα του συλλόγου στο Red Star Stadium.

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της που έχει ανεβάσει στο Instagram και ένα βίντεο από κάποιο ρεπορτάζ της: 












πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αιδώς Αργείοι (Του MEGA)…

Κατάπτυστο σχόλιο από τον «Γεωργαλά» του Μαξίμου, Ντερμπεντέρη, ο οποίος χαρακτήρισε το χαστούκι που φάγαμε από το Eurogroup «διαπραγμάτευση για την έξοδο στις αγορές»…
Το μαύρο άσπρο, στην ψύχρα. Το Eurogroup απομυθοποίησε τα περί εξόδου από το μνημόνιο βάζοντας τη χώρα σ’ ένα νέο μνημόνιο, με «όρους», «αξιολόγηση» και πιο σκληρή «εποπτεία». Αλλά το MEGA διά του Ντερμπεντέρη κάλεσε όλους όσους είναι έτοιμοι να βγάλουν σημαίες διαμαρτυρίας, «να τις βάλουν στο ντουλάπι».
Δεν πήρε απόφαση το Eurogroup. Αυτή θα ληφθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Αυτό – άκουσον άκουσον με τι θράσος απύθμενο διαστρεβλώνει την αλήθεια ο «Γεωργαλάς» του Μαξίμου- είναι η αρχή της διαπραγμάτευσης για την έξοδο απ’ το μνημόνιο!
Το ότι το ΔΝΤ παραμένει στην χώρα, το ότι θα έχουμε 3μηνιαίους ελέγχους, πιο αυστηρούς ακόμη απ’ αυτούς που κάνει η τρόικα, το ότι μας βάζουν όρους κρατώντας την θηλιά ακόμη πιο σφιχτά στο λαιμό του λαού, ο Ντεμπεντέρης, δεν το πήρε χαμπάρι.
Ντροπή (και λίγο είναι)…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΔΟΕ: Ελεγχοι σε καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ της περιόδου 2010 - 2012

Με 16 ελεγκτές, προερχόμενους από την Εφορία Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ενισχύεται το ΣΔΟΕ έπειτα από αίτημα που του οικονομικού εισαγγελέα, Π. Αθανασίου, προκειμένου να ελέγξουν καταθέσεις φυσικών προσώπων, που έχουν υποδειχθεί από την Γενική Γραμματεία Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο των ελεγκτών είναι τα οικονομικά στοιχεία φυσικών προσώπων, που εμφανίζουν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ, ενώ η έρευνα αφορά τη χρονική περίοδο 2000 έως 2012.

Ο έλεγχος θα διενεργηθεί βάσει υλικού, σε 65 CD, που απέστειλε στο ΣΔΟΕ η Γενική Γραμματεία Εσόδων και στις περιπτώσεις, που διαπιστώνονται διάφορες στις καταθέσεις με τα δηλωθέντα εισοδήματα, ο φορολογούμενος θα καλείται άμεσα σε εξηγήσεις. Αν δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις καταθέσεις του, θα εκδίδεται φύλλο συνολικού περιουσιακού ελέγχου. Πηγή: radio1d.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Τέμπη 10, 11 και 12 Νοεμβρίου

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στη κοιλάδα των Τεμπών στις 10, 11 και 12 Νοεμβρίου, λόγω της εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας, προχώρησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, θα απαγορεύεται στις προαναφερόμενες ημερομηνίες η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβος Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Μετά τις 8 το βράδυ η κυκλοφορία στην Κοιλάδα θα επιτρέπεται.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :

· Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας, προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια
μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων – Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

· Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας –Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

- Όλα τα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:

· Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας - Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.

· Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας, προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων – Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

-Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

· είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,

· είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας - Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας - Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα. Πηγή: radio1d.gr

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα «πράσα» έπιασαν γιατρό για πλαστογραφία σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Μια υπόθεση πλαστογραφίας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ έφερε στο «φως» η Οικονομική Αστυνομία, με δράστη έναν 63χρονο γιατρό.

Όπως έγινε γνωστό, ο άντρας εισέπραττε από τον Οργανισμό διάφορα χρηματικά ποσά, καταθέτοντας φορολογικές ενημερότητες οι οποίες δεν είχαν εκδοθεί από την αρμόδια αρχή.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η εμπλοκή του σε 12 περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών βεβαιώσεων φορολογικής ενημερότητας, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για να προσδιοριστεί επακριβώς η ζημιά που έχει υποστεί ο ΕΟΠΥΥ, καθώς και να διερευνηθεί τυχόν συμμετοχή του 63χρονου και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για πλαστογραφία, η οποία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί κερασόπιτες, μηλόπιτες και λεμονόπιτες

Τη διακίνηση συσκευασμένων προϊόντων κερασόπιτας, μηλόπιτας και λεμονόπιτας που παρουσίαζαν ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλα) στην επιφάνειά τους διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφιμων (ΕΦΕΤ), και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τα τρόφιμα «Trendy Κερασόπιτα, Cherry pie», «Trendy Μηλόπιτα, Apple pie» και «Trendy Λεμονόπιτα, Lemon pie», σε συσκευασίες των 100 γρ. έκαστο, που παρασκευάζονται από την εταιρεία ΕΒΓΑ ABEE και με ημερομηνίες ανάλωσης:
Trendy Κερασόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 23/11/2014 έως και 14/3/2015).
Trendy Μηλόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 1/12/2014 έως και 20/2/2015).
Trendy Λεμονόπιτα (όλες οι ημερομηνίες από 7/12/2014 έως και 13/2/2015).



Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την παρασκευάστρια εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί όσους έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!