EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΣτΕ για την «Κυριακή ανοιχτά»: Ο ανταγωνισμός δεν είναι πάνω από τα δικαιώματα των εργαζομένων

«Επίθεση» του κ. Σωτήρη Ρίζου στους εκπροσώπους του Δημοσίου, που δεν είχαν τις σχετικές μελέτες: «Όταν αλλάζει η ζωή των ανθρώπων πρέπει να έχετε κάνει μεγάλη μελέτη» - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση

«Ο ανταγωνισμός δεν είναι υπεράνω των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν είναι υπεράνω από δόγμα και θρησκεία» τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος, κατά τη «μαραθώνια» ακροαματική διαδικασία των προσφυγών του εμπορικού κόσμου κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

«Μάχη» δόθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για το καυτό αυτό ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ενώ ο κ. Ρίζος ήταν αρκετά σκληρός, λόγω της απουσίας των αναγκαίων μελετών πριν την έκδοση της απόφασης του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία  των καταστημάτων κατά τις Κυριακές.

Ο δικηγόρος των εμπόρων επικαλέστηκε απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε ότι, με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο νομοθέτης παραβιάζει το καθήκον του, καθώς πλήττεται η εξοικονόμηση των δυνάμεων των εργαζομένων.

Επισημάνθηκε, ακόμη, ότι η αργία της Κυριακής έχει μια «κοινωνική λειτουργία» και ο μικροκαταστηματάρχης που δεν θα ανοίξει, θα καταστραφεί λόγω του ανταγωνισμού. Εξάλλου, το 85% των εμπόρων διαφωνεί με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Παράλληλα, οι έμποροι προσκόμισαν πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου του περασμένου Αυγούστου, που καταδεικνύει ότι με τη λειτουργία των καταστημάτων δεν υπήρχε ούτε ιδιαίτερη κίνηση στα καταστήματα, ούτε και κερδοφορία.

Αναλυτικότερα, η μελέτη καταγράφει ότι μέσα στην αυξημένη τουριστική περίοδο του περασμένου καλοκαιριού δεν έγιναν προσλήψεις εμποροϋπαλλήλων και αυξήθηκε το λειτουργικό κόστος των καταστημάτων από τη λειτουργία τους τις Κυριακές. Η επιβάρυνση των καταστηματαρχών ήταν κατά 65%  αισθητή και κατά 35% λιγότερο αισθητή, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ακόμη, τόνισε ο εμπορικός κόσμος ότι είναι αντισυνταγματική, παράνομη, αντίθετη στη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση, που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Ακόμη, η επίμαχη υπουργική απόφαση που επιτρέπει πιλοτικά για ένα χρόνο την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, είναι «εξαιρετικά βλαπτική» για τους εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς, λόγω του ανταγωνισμού, αναγκάζονται να εργάζονται και τη μοναδική ημέρα της εβδομάδας που είχαν αργία.

Ο νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού υποστήριξε από την πλευρά του ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και δεν έχουν το ίδιο έννομο συμφέρον οι εργαζόμενοι και οι καταστηματάρχες.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού υποστήριξε ακόμη ότι, ναι μεν στη Γερμανία η αργία της Κυριακής αποτελεί ψυχική ανάπαυση, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη νομοθετική διάταξη.

Στο σημείο αυτό ο κ. Ρίζος επισήμανε ότι θα σταθμιστεί από το ΣτΕ η προστασία της Κυριακής αργίας και σύμφωνα με το Εργατικό Δίκαιο, ενώ τόνισε ότι «ο ανταγωνισμός δεν είναι υπεράνω των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν είναι υπεράνω από δόγμα και θρησκεία».

Ο πρόεδρος του ΣτΕ υπογράμμισε στη συνέχεια ότι το δικαστήριο αφουγκράζεται τη ροή των πραγμάτων και, απευθυνόμενος προς τη δικηγόρο του Δημοσίου, επισήμανε ότι η διοίκηση βγάζει ένα νόμο που δεν έχει αιτιολογική έκθεση, αλλά δεν έχει και τα αναγκαία στοιχεία και μελέτες.

Απαντώντας στα επιχειρήματα της δικηγόρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ότι δεν μπορούν να «βαδίσουν» τα νέα τουριστικά προϊόντα, χωρίς να είναι ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές, καθώς ο τουρίστας δεν μπορεί να ξέρει πότε τα καταστήματα είναι ανοικτά και πότε όχι, ο κ. Ρίζος παρατήρησε: «Δηλαδή, θα έρθει ο Ιταλός τουρίστας στην οδό Πανεπιστημίου την Κυριακή για να ψωνίσει;». Και προσέθεσε ο πρόεδρος τους ΣτΕ: «Αυτά είναι πράγματα ξένα προς την πραγματικότητα».

Στην επιχειρηματολογία, γιατί δεν υπήρξαν αντιδράσεις για τα καταστήματα που είναι ανοικτά τις Κυριακές στις τουριστικές περιοχές, ο κ. Ρίζος απάντησε ότι «αυτό είναι απλό» και συνέχισε: «Ο νομοθέτης είναι σοφός. Έλαβε υπόψη του τις τοπικές ιδιομορφίες».

Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τη Μύκονο, όπου τα καταστήματα 6 μήνες είναι ανοικτά όλο το 24ώρο και οι καταστηματάρχες τους υπόλοιπους 6 μήνες ταξιδεύουν και νεκρώνει μια πόλη, αλλά βέβαια, προσέθεσε ο κ. Ρίζος, οι καταστηματάρχες έχουν υπερκέρδη.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ των άλλων, ότι το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές έγινε σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας και σημείωσων ότι πολύ κλάδοι εργαζομένων απασχολούνται τις Κυριακές.

Παράλληλα, ο κ. Ρίζος ζήτησε από τους δικηγόρους του Δημοσίου να ενημερώσουν το δικαστήριο ποιες ήταν οι προπαρασκευαστικές εργασίες που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης πριν την εφαρμογή του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Οι εκπρόσωποι του Δημοσίου απάντησαν ότι τον περασμένο Αύγουστο, λόγω των αδειών των υπαλλήλων, δεν μπορούσαν να προσκομίσουν στο ΣτΕ στοιχεία και για το λόγο αυτό θα τα προσκομίσουν τώρα.

Στο Σημείο αυτό ο πρόεδρος του ΣτΕ, σε αρκετά έντονο ύφος, τόνισε: «Όταν αλλάζει η ζωή των ανθρώπων πρέπει να έχετε κάνει μεγάλη μελέτη». Και προσέθεσε στο ίδιο ύφος: «Πολύ παίζουν με τα δικαστήρια οι πολιτικοί και η δημοσιογραφία».

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει  η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική  Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και δέκα έμποροι.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του, η οποία αναμένεται πριν το τέλος του 2014.

Πρέπει να επισημανθεί ότι μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας τους ΣτΕ μέχρι τότε ισχύει η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ, η οποία δεν επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων  τις Κυριακές. 
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα...

Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα...για το νέο μνημόνιο ο Βενιζέλος...                                          

Μπορεί το Eurogroup να αποφάσισε την Πέμπτη την επιβολή ενός νέου μνημονίου για την Ελλάδα, αδειάζοντας μεγαλοπρεπώς το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος -ως  να μην είδε και να μην άκουσε τίποτα για τη χθεσινοβραδινή δυσμενή εξέλιξη των Βρυξελλών- δήλωσε σήμερα από τη Λευκωσία όπου βρίσκεται ότι τα αποτελέσματα της συνεδρίασης εντάσσονται απολύτως στον κυβερνητικό σχεδιασμό και έχουν απώτερο σκοπό την απαλλαγή από...το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας.
Παράλληλα, επιτέθηκε με έμμεσο τρόπο στην αντιπολίτευση, στην οποία καταλόγισε υπονόμευση του "εθνικού μετώπου", ενώ υπερασπίστηκε τη λογική του μονοδρόμου της κυβέρνησης, κινδυνολογώντας ότι δεν υπάρχει κανένα άλλο εγγυημένο και ασφαλές σχέδιο.
"Εμείς έχουμε απολύτως ολοκληρωμένο σχέδιο και κάνουμε όλα τα βήματα ούτως ώστε, έως το τέλος της χρονιάς, να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους εταίρους και να έχει αλλάξει σελίδα η χώρα. Να έχουμε φύγει από το καθεστώς του μνημονίου και της τρόικας, να έχουμε γυρίσει σε ένα καθεστώς ουσιαστικής ισοτιμίας μέσα στην Ευρωζώνη αλλά με την υποστήριξη υφισταμένων τακτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι εκτάκτων μηχανισμών όπως ήταν η τρόικα. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα ασφαλέστερο", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε: "Δυστυχώς, κάποιοι, για λόγους μικροκομματικούς, υπονομεύουν το εθνικό μέτωπο και στην πραγματικότητα θέλουν να επιστρέψει η χώρα σε ένα καθεστώς εξάρτησης, μνημονίου και τρόικας. Εκτός και αν θέλουν να πουν ότι αν πετύχουμε αυτή τη συμφωνία, αυτοί θα την καταγγείλουν για να προσφέρουν στον ελληνικό λαό κάτι που δεν μπορούν να περιγράψουν και δεν μπορούν να εγγυηθούν. Οι πολίτες θα κρίνουν. Εμείς τους καλούμε να βοηθήσουν, να συστρατευτούν, να συναινέσουν για να πετύχουμε το καλύτερο για τη χώρα»...

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εκτός λειτουργίας ο ΟΑΕΔ τη Δευτέρα

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνουν έως το πρωί της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου 2014 οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, λόγω προγραμματισμένης συντήρησης του συστήματος οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (eservices.oaed.gr), θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας από την Παρασκευή 7/11/2014 στις 14:00 έως τη Δευτέρα 10/11/2014 στις 7:00.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπόγραψαν τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τροποποιήσεις στο δίκτυο λεωφορείων και τρόλλευ (Ισχύς από 10-11-2014)

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΩΝ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό,  ότι από τη Δευτέρα 10/11/2014, θα εφαρμοστούν οι παρακάτω τροποποιήσεις σε γραμμές λεωφορείων και τρόλλευ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δικτύου των επιφανειακών Μέσων Μεταφοράς, με στόχο τη καλύτερη συνεργασία τους με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, καθώς  και την αύξηση της λειτουργικής απόδοσης των γραμμών.

Α. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΡΟΛΛΕΥ

·         Οι γραμμές τρόλεϊ 3 και 13 ενοποιούνται σε μία νέα γραμμή με αριθμό και ονομασία 3 «Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ-Ν.ΨΥΧΙΚΟ».
·         Η διαδρομή της γραμμής τρόλεϊ 14 επεκτείνεται από την Πλ. Παπαδιαμάντη έως την Λαμπρινή (κοινή Αφετηρία με την γραμμή τρόλεϊ 5). Η γραμμή μετονομάζεται σε 14 «ΛΑΜΠΡΙΝΗ-ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ-ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ».

·         Το επιβατικό κοινό που εξυπηρετείτο από την γραμμή 13, θα μπορεί να εξυπηρετείται από την νέα γραμμή τρόλεϊ 3 στην περιοχή του Νέου Ψυχικού και από τις γραμμές τρόλεϊ 5 και 14 στην περιοχή της Λαμπρινής.

Β. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ
·         Η γραμμή Ε22 μετατρέπεται σε κανονική γραμμή από Express και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ». Η αφετηρία και το τέρμα της γραμμής παραμένουν ως έχουν. Πραγματοποιούνται όλες οι στάσεις κατά μήκος της διαδρομής της, ενώ η σύνδεση με το σταθμό μετρό «Ελληνικό» από τη Γλυφάδα πραγματοποιείται μέσω των οδών Γρ. Λαμπράκη και Βουλιαγμένης.

·         Η γραμμή 155 μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό μετρό «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», ενώ καταργείται το τμήμα της γραμμής στην Ηλιούπολη, το οποίο εξυπηρετείται από τις γραμμές 201 και 206. Η ονομασία της θα είναι 155 «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και η διαδρομή της η εξής: Αμαξοστάσιο Ελληνικού, Ανώνυμη Οδός, Αεροπορίας, Λαμίας, Τιτάνων, Ιπποκράτους, Φιλελλήνων, Μεγ. Αλεξάνδρου, Καραϊσκάκη, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως, ειδικά διαμορφωμένος χώρος του σταθμού Μετρό «ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, Αλίμου, Αεροπορίας, Ανώνυμη Οδός, Αμαξοστάσιο Ελληνικού.
Σημείωση: Θα εκτελούνται δυο δρομολόγια από τη σημερινή διαδρομή της γραμμής 155 για την εξυπηρέτηση των σχολικών μονάδων που βρίσκονται στη συμβολή των λεωφόρων Εθν. Μακαρίου και Βουλιαγμένης.

·         Η γραμμή 101 μετονομάζεται σε 101 «ΑΛΙΜΟΣ–ΕΛΛΗΝΙΚΟ». Η Αφετηρία της χωροθετείται στη Μαρίνα Αλίμου και το Τέρμα της επί της οδού Θράκης στο Ελληνικό. Η νέα διαδρομή της γραμμής θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
Θράκης, Πλαπούτα, Ιασωνίδου, Ριζούντος, Καισαρείας, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Κυθηρίων, Μυρτιδιώτισσας, Ιωνίας, Θεομήτορος, Καλαμακίου, Ποσειδώνος, Μαρίνα Αλίμου μέσω του φωτεινού σηματοδότη που βρίσκεται στο ύψος της οδού Έλλης (Αφετηρία).
β) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Έλλης, Βασ. Αμαλίας, Αναπήρων Πολέμου, Ελευθερίας, Ποσειδώνος, Καλαμακίου, Θεομήτορος, Ιωνίας, Μυρτιδιώτισσας, Κυθηρίων, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Κρώμνης, Τριπόλεως, Ιασωνίδου, Γούναρη, Θράκης, Ελ. Βενιζέλου, Τριπόλεως, Θράκης.

·         Η γραμμή 109 μετονομάζεται σε 109 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ» και επεκτείνεται έως τον χώρο του πρώην Δυτικού Αερολιμένα στο Ελληνικό.Η διαδρομή της θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Ιωνίας, Θεομήτορος, Ευβοίας, Αρκαδίου, Παπανδρέου, Αγ. Δημητρίου, Επτανήσου, Αλίμου, Ποσειδώνος.
β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
 Ποσειδώνος, Αλίμου, Βαλλιάνου, Ανθηρού, Καρναβία, Αγ. Δημητρίου, Παπανδρέου, Αρκαδίου, Ευβοίας, Μπιζανίου, Θεομήτορος, Ιωνίας, Ησιόδου, Δωδεκανήσου, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως.

·         Η γραμμή 201 μετονομάζεται σε 201 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στους σταθμούς Μετρό «Ηλιούπολη» και «Αγ. Δημήτριος». Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, παράδρομο Βουλιαγμένης, Σοφ. Βενιζέλου, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, πλατεία Παλ. Πατρών Γερμανού, Κοτζιά, πλατεία 25ης Μαρτίου, Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία Εθν. Αντιστάσεως, Ηρ. Πολυτεχνείου, Αργυρουπόλεως, Αλεξιουπόλεως, πλατεία Ηρ. Πολυτεχνείου, Γερουλάνου, Αβέρωφ, Μ. Ασίας.


β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
Μ. Ασίας, Κομνηνών, Γερουλάνου, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Αλεξιουπόλεως, Αργυρουπόλεως, Ηρώων Πολυτεχνείου, Μ. Αντύπα, Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, Κοτζιά, πλατεία Παλ. Πατρών Γερμανού, Ηρώς Κωνσταντοπούλου, Σοφ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως.

·         Η γραμμή Α4 μετονομάζεται σε 164 «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Κ.ΗΛ/ΠΟΛΗ-ΑΡΓ/ΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Αγ. Δημήτριος».Η Αφετηρία της ορίζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σταθμού «ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ». Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Υψηλάντου, Βουλιαγμένης, παράδρομο λεωφόρου Βουλιαγμένης, αριστερά Σοφ. Βενιζέλου, πλατεία 25ης Μαρτίου, Κυπρίων Ηρώων, Γ. Παπανδρέου, πλατεία Ανεξαρτησίας, Γ. Παπανδρέου, Κύπρου, Γ. Γεννηματά, Κων. Αθανάτου, Αγ. Νεκταρίου, Πριγκιποννήσων, Κων. Αθανάτου.
β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
Κων. Αθανάτου, Γ. Γεννηματά, Κύπρου, Γ. Παπανδρέου, πλατεία Ανεξαρτησίας, Γ. Παπανδρέου, Κυπρίων Ηρώων, πλατεία 25ης Μαρτίου, Σοφ. Βενιζέλου, Πύρρωνος, Βουλιαγμένης, Εθν. Αντιστάσεως.

·         Η γραμμή 154 μετονομάζεται σε 154 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ(ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΟΥΛΑΣ)» και μετατρέπεται σε τροφοδοτική γραμμή στο σταθμό Μετρό «Ελληνικό». Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Γούναρη, Δερβενακίων, Απόλλωνος, Πειραιώς, Ζακύνθου, Προόδου, Απόλλωνος, Δερβενακίων, Γούναρη.
β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
 Γούναρη, Ιασωνίδου, Ελ. Βενιζέλου.

·         Η γραμμή 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ» συγχωνεύεται με τη γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ», η οποία θα λειτουργεί από τον Πειραιά μέχρι το σταθμό Μετρό «Δάφνη» στη σημερινή διαδρομή και μετονομάζεται σε 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ».

·         Στη γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» πυκνώνουν τα δρομολόγια και παράλληλα ορίζεται αφετηρία στο σταθμό Μετρό Δάφνης, ώστε να είναι τακτές οι ώρες αναχώρησης. Η νέα ονομασία της γραμμής είναι 237 «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

·         Η γραμμή 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» τροποποιείται και στις δυο κατευθύνσεις, ώστε να εξυπηρετεί την περιοχή Ευρυάλης. Η νέα διαδρομή της θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Αλεξ. Παναγούλη, Καράγιωργα, Διαδόχου Παύλου, Αύρας, παράδρομος Ποσειδώνος, Ναπ. Ζέρβα, Ζέππου, παράδρομος Βουλιαγμένης, Ροδόπης, Χαρ. Τρικούπη, Ελ. Βενιζέλου, Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Γούναρη, Μυκάλης, Βορ. Ηπείρου, Λευκωσίας.
β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
Λευκωσίας, Αιγύπτου, Κριμαίας, Ελευθέρου Ανθρώπου, Κων. Αθανάτου, Γούναρη, Ιασωνίδου, Βουλιαγμένης, Ελ. Βενιζέλου, Περγάμου, Ροδόπης, παράδρομο Βουλιαγμένης, Σακ. Καράγιωργα, Αλεξ. Παναγούλη, Κων. Καραμανλή

·         Η γραμμή Β3 συγχωνεύεται με τη γραμμή Α3  η οποία δε θα διέρχεται από την περιοχή Ευρυάλης στη Γλυφάδα και μετονομάζεται σε Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΓΛΥΦΑΔΑ(μέσω λ. Βουλιαγμένης.)».

·         Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ-ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ» λόγω χαμηλής επιβατικής κίνησης.

·         Οι λεωφορειακές γραμμές 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΚΑΒΟΥΡΙ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ» και 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ-ΒΑΡΗ» συγχωνεύονται σε μια νέα γραμμή με ονομασία 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ-ΒΑΡΗ», με Αφετηρία στη Γλυφάδα και Τέρμα στη πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι. Η διαδρομή της νέας γραμμής είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Παναγούλη, Καράγιωργα, Ποσειδώνος, Κων. Καραμανλή, Αθηνάς, Καβουρίου, Λητούς, Απόλλωνος, Ποσειδώνος,  Βασ. Κωνσταντίνου, Βάκχου, Δυρραχίου, Αθ. Διάκου.
β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
Πλατεία Αθ. Διάκου, Αιγαίου, Τριπτολέμου, Άττιδος, Δυρραχίου, Ηφαίστου, πλατεία Ηρώων, Βάκχου, Βασ. Κων/νου, Ποσειδώνος, Απόλλωνος, Λητούς, Καβουρίου, Αθηνάς, Κων. Καραμανλή, Ποσειδώνος, Κων. Καραμανλή.

·         Τροποποιείται η διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ». Η νέα της διαδρομή θα είναι η εξής:
α) Στην κατεύθυνση προς το Τέρμα:
 Παναγούλη, Καράγιωργα, Διαδόχου Παύλου, παράδρομο της Ποσειδώνος, Ζέρβα, Αγ. Νικολάου, Γρ. Λαμπράκη, Βουλιαγμένης, Καλύμνου, Βάρης-Κορωπίου, Κίτσι (Τέρμα).
β) Στην κατεύθυνση προς την Αφετηρία:
 Ηρακλέους, Θήτι, Άνδρου, Βάρης-Κορωπίου, 25ης Μαρτίου, Μαραθωνομάχων, 28ης Οκτωβρίου, 25ης Μαρτίου, Μερσίνης, Βάρης-Κορωπίου, Καλύμνου, Βουλιαγμένης, Λαμπράκη, Ποσειδώνος, Καραμανλή.

·         Αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 125 «ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΒΑΡΚΙΖΑ» δεδομένου ότι η διαδρομή της καλύπτεται από τις υπάρχουσες γραμμές 120 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ(ΠΗΓ/ΚΙΑ)-ΠΡΟΑΣΤ.ΣΤ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ» και 308 «ΣΤ.NOMIΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-ΠΑΙΑΝΙΑ-ΚΟΡΩΠΙ».

·         Η γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» συγχωνεύεται με την κυκλική γραμμή 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ». Η νέα διαδρομή της γραμμής 128 θα είναι η εξής:
 Παναγούλη, Καράγιωργα, Διαδόχου Παύλου, Αύρας, παράδρομο Ποσειδώνος, Ζέρβα, Αγ. Νικολάου, Ζαμάνου, Πριγκ. Πέτρου, Γούναρη, Εμμ. Δημελά, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, Ανθέων, Βουλιαγμένης, Αν. Παπανδρέου, Γούναρη, Κων. Αθανάτου, Ελ. Ανθρώπου, Ήβης, Λευκωσίας, Μ. Ασίας, Γ. Γεννηματά, Κων. Αθανάτου, Δ. Γούναρη, Αν. Παπανδρέου, Βουλιαγμένης, Ανθέων, Γούναρη, Πριγκ. Πέτρου, Ζαμάνου, Φοίβης, Θεμιστοκλέους, Αγ. Νικολάου, Γρ. Λαμπράκη, Ποσειδώνος, παράδρομο Ποσειδώνος, Ποσειδώνος, πλατεία Φλέμινγκ, Κων. Καραμανλή.

  

Στην περίπτωση που οι επιβάτες επιθυμούν πρόσθετες πληροφορίες παρακαλούμε να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΟΑΣΑ (www.oasa.gr) και το τηλεφωνικό κέντρο 11185.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα την Κυριακή λόγω Μαραθωνίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου για τη διεξαγωγή του 32ου Μαραθωνίου Αθηνών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα πραγματοποιηθούν στη διαδρομή: Λ. Μαραθώνος – Μαραθωνοδρόμων – Τύμβος Μαραθώνα – Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα:

Στις 08:00, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Ρήγα Φεραίου – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – αναστροφή Παπαδιαμαντοπούλου (ΝΙΜΙΤΣ) – Λ. Βασ. Σοφίας – Ηρ. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής: Λ. Αμαλίας – Πανεπιστημίου – Χαρ. Τρικούπη – Ακαδημίας – Λ. Βασ. Σοφίας – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – αναστροφή Σχολές Αστυνομίας – Λ. Μεσογείων - Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου – Λ. Μεσογείων – Λ. Βασ. Σοφίας – Η. Αττικού – Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 09:10, θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στις 10:45, θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (1200 μ.) από Λ. Βασ. Σοφίας (Σύνταγμα) και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.

Λόγω των αγώνων, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, στους δήμους Μαραθώνα, Ραφήνας-Πικερμίου, Παλλήνης, Παιανίας, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού-Παπάγου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης-Ψυχικού και Αθηναίων, ως εξής:

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων:

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κάτω Σουλίου (Αγία Μαρίνα) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 06.00΄-11.50΄,συμπεριλαμβανομένης της οδού Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κάτω Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07:30 - 13:30.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμινγκ (δ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08:00 - 15:10.

Λ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμινγκ (διασταύρωση Ραφήνας) έως τη Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08:00 - 15:10.

Έξοδοι της Αττικής Οδού, προς Ραφήνα και προς Παλλήνη, κατά τις ώρες 07:00- 13:30 και 07:00- 15:00.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως τη Λ. Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08:30 - 17:05.

Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της από τη Λ. Κατεχάκη μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07:45 - 17:30.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07:45 - 17:30, με εξαίρεση τα ασθενοφόρα που κινούνται προς τα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών.

Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Μ. Ασίας έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07:45 - 17:30.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 07:45 - 17:30.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 07:45 - 17:30.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 06:00 - 17:30.

Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05:00 έως 17:30.

Λ. Βασ. Κων/νου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Όλγας έως την οδό Ερατοσθένους στο ρεύμα ανόδου από τη 17.00΄ ώρα της 8.11.2014 (Σάββατο) έως τη 17:30 ώρα της 9.11.2014.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο κατά τις ώρες 05:00-17:30 και στο τμήμα της από Λ. Βουλιαγμένης έως την Λ. Β. Όλγας, ρεύμα ανόδου από τη 17:00 ώρα της 8.11.2014 έως τη 17:30 ώρα της 9.11.2014.

Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από τη 14:00 ώρα της 8.11.2014 (Σάββατο) έως τη 17:30 ώρα της 9.11.2014.

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05:00 - 17:30.

Ριζάρη, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά τις ώρες 06:00 - 17:30.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από την οδό Ρηγίλλης μέχρι την οδό Ηρ. Αττικού, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, από ώρα 14:00 της 8.11.2014 (Σάββατο) έως την 19:00 ώρα της 9.11.2014.

Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως την οδό Ρηγίλλης και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06:00-17:30.

Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 06:00 -17:30.

Κλεάνθους, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Γεωργίου Β΄ μέχρι τη Λ. Βασ. Κων/νου, κατά τις ώρες 06:00-17:30.

Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας, κατά τις ώρες 06:00-17:30.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06.00΄-15.00΄.

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Βούρβαχη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06.00΄-15.00΄.

Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Βασ. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 06:00 - 15:00.

Σταδίου, στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος, κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Χαρ. Τρικούπη, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Ρήγα Φεραίου, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου μέχρι την οδό Ακαδημίας κατά τις ώρες 06:00-15:00.

Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές έως την πρώτη παράλληλο των παρακάτω οδών κατά τις:

(Ι) Ώρες: 06:00 της 8.11.2014 έως 19:00 της 9.11.2014:

Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος.

(ΙΙ) Ώρες: 00:01- 17:30 της 9.11.2014:

Λ. Δημοκρατίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.

Πανός, σε όλο το μήκος της.

Λ. Μεσογείων, σε όλο το μήκος της.

Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της.

Λ. Βασ. Κων/νου, σε όλο το μήκος της.

Αρδηττού, σε όλο το μήκος της.

Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λ. Μεσογείων.

Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.

Αρχιμήδους, στο τμήμα της από πλ. Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.

Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ευφορίωνος, σε όλο το μήκος της.

Ερατοσθένους, στο τμήμα της από την οδό Ευτυχίδου έως τη Λ. Βασ. Κων/νου.

(ΙII) Ώρες 06:00 - 15:00 της 9.11.2014:

Λ. Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως την οδό Βούρβαχη.

Αθανασίου Διάκου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα.

Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της από την Λ. Βασ. Κων/νου έως Λ. Βασ. Αμαλίας.

Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

Ριζάρη, σε όλο το μήκος της.

Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της.

Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.

Γ) Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:

Λ. Μαραθώνος & Διονύσου (Δήμου Μαραθώνα-Ν. Μάκρης).

Λ. Μαραθώνος & Αρτέμιδος – Φειδιππίδου (Δήμου Μαραθώνα-Ν. Μάκρης).

Λ. Μαραθώνος & Αγ. Μαρίνας (Δήμου Μαραθώνα-Ν. Μάκρης).

Λ. Μαραθώνος & Φλέμινγκ (Δήμου Ραφήνας–Πικερμίου).

Λ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου - Εθνικής Αντιστάσεως (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).

Λ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Δήμος Παλλήνης-Γέρακα).

Λ. Μαραθώνος & Λ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός Αγ. Παρασκευής Δήμου Αγ. Παρασκευής).

Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου – Ελπίδος - Χαλανδρίου (Δήμου Αγ. Παρασκευής).

Λ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Δήμων Χολαργού-Παπάγου & Χαλανδρίου).

Λ. Μεσογείων & Αγ. Ιωάννου Θεολόγου (Δήμου Χολαργού).

Λ. Μεσογείων & Παρίτση (Δήμου Ν. Ψυχικού).

Λ. Μεσογείων & Λ. Δημοκρατίας (Δήμου Ν. Ψυχικού).

Λ. Μεσογείων & Λ. Κατεχάκη (Αθήνα).

Λ. Μεσογείων & Μιχαλακοπούλου - Φωκίδος (Αθήνα).

Λ. Βασ. Σοφίας & Παπαδιαμαντοπούλου (Αθήνα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή και να μειωθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγωνίσματος.

Των παραπάνω απαγορεύσεων εξαιρούνται τα οχήματα με ειδικές διαπιστεύσεις και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ε.Κ.Α.Β.

Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία οι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια:

Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας):

Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου (Ολυμπιονικών) και στη συνέχεια :

Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λπ.:

Κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λπ.

Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π.:

Δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.

Για Νότια Προάστια:

Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου / Βάρης κ.λπ.

Από Μαραθώνα για Βόρεια Προάστια – Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:

Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.

Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια:

Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.

Οι πεζοί και οι ποδηλάτες δεν επιτρέπεται να διασχίζουν ή να κινούνται στο οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Λειτουργία ΜΜΜ το Σάββατο 8-11-2014 και την Κυριακή 9-11-2014 λόγω του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών

Λόγω της διεξαγωγής του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ σε Δήμους του Λεκανοπεδίου από 17:00’ του Σαββάτου 8/11/2014 έως και 17:30’ της Κυριακής 9/11/2014 σταδιακά, ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και έως πέρατος των αγώνων δρόμου.
 
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο πληροφοριακό κέντρο ΟΑΣΑ τηλ. 11 185.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ψυχοσυναισθηματικό τεστ της Louise Hay

Το παρακάτω τεστ είναι απόσπασμα από το βιβλίο της διάσημης συγγραφέως βιβλίων αυτοβοήθειας Louise Hay που κυκλοφόρησε στα ελληνικά από τις Εκδόσεις  Η Δυναμική της Επιτυχίας με τίτλο ” ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ”. Αποτελεί ένα μοναδικό τεστ αυτοανακάλυψης της ψυχοσυναισθηματικής μας ισορροπίας. 

Το τεστ που θα βρεις σ’ αυτό το κεφάλαιο σε καθοδηγεί να κάνεις το ίδιο για τον εαυτό σου. Τελειώνοντας το, θα έχεις καλύτερη εικόνα για την υγεία σου και θα ξέρεις από πού χρειάζεται να ξεκινήσεις το ταξίδι προς τη θεραπεία.

Το τεστ αποτελείται από επτά ενότητες. Σε κάθε μία υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που καλύπτουν ένα συγκεκριμένο τομέα, τόσο από άποψη σωματικών προβλημάτων όσο και από άποψη συνηθειών και τρόπου ζωής. Απάντησε κάθε ερώτηση με “ναι” ή “όχι”. Στο τέλος, σου δίνονται οδηγίες για να βαθμολογήσεις τις απαντήσεις σου και να μπορέσεις να αξιολογήσεις την τωρινή σωματική και συναισθηματική σου υγεία.

Στη συνέχεια, δώσε σε κάποιον καλό σου φίλο να κάνει το τεστ σαν να ήσουν εσύ και σύγκρινε τα αποτελέσματα. Η αντίληψη που έχει κάποιος άλλος για μας είναι πολύ χρήσιμη, γιατί πολλές φορές δεν μπορούμε να δούμε καθαρά τη δική μας ζωή.

ΤΟ ΤΕΣΤ

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία
1. Έχεις αρθρίτιδα;
2. Έχεις προβλήματα στη σπονδυλική σου στήλη, κάποια πάθηση στους δίσκους ή σκολίωση;
3. Έχεις οστεοπόρωση;
4. Είσαι επιρρεπής σε ατυχήματα, μυϊκούς σπασμούς ή χρόνιους πόνους;
5. Έχεις αναιμία, αιματολογικά προβλήματα, ευαισθησία στις ιώσεις ή κόπωση;
6. Έχεις ψωρίαση, έκζεμα, ακμή ή άλλα δερματολογικά προβλήματα;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Έχεις την τάση να δίνεις περισσότερα από όσα παίρνεις;
2. Δυσκολεύεσαι να νιώσεις ότι οι άλλοι σε αγαπούν;
3. Όταν βλέπεις κάποιον να υποφέρει, νιώθεις ότι πρέπει να τον σώσεις;
4. Δυσκολεύεσαι να συμπορευτείς με μια ομάδα, ή σου λείπει η “κοινή λογική”;
5. Σε καταδυνάστευαν όταν ήσουν παιδί;
6. Σε καταδυναστεύουν τώρα;
7. Η υγεία σου επηρεάζεται αρνητικά από την αλλαγή των εποχών;
8. Η αλλαγή γενικά σου δημιουργεί νευρικότητα;
9. Τα όρια μεταξύ της δικής σου διάθεσης και της διάθεσης κάποιου άλλου παραβιάζονται υπερβολικά εύκολα;
10. Ήσουν ή είσαι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας;
11. Είσαι το άτομο στο οποίο προστρέχουν αυτόματα όλοι όταν έχουν προβλήματα;
12. Στις σχέσεις σου, έχεις την τάση να κόβεις τις γέφυρες μετά από κάποια σοβαρή διαφωνία;

ΕΝΟΤΗΤΑ 2

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία
1. Αν είσαι γυναίκα, έχεις κάποια προβλήματα σχετικά με τα γεννητικά σου όργανα, όποος για παράδειγμα με τη μήτρα ή τις ωοθήκες σου;
2. Έχεις κολπίτιδα ή άλλες κολπικές παθήσεις;
3. Αν είσαι άντρας, έχεις κάποια προβλήματα σχετικά με τα όργανα αναπαραγωγής, όπως για παράδειγμα με τον προστάτη, τους όρχεις ή κάτι άλλο;
4. Βιώνεις ανικανότητα ή προβλήματα με τη σεξουαλική σου επιθυμία;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Αν δανείσεις χρήματα σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, δυσκολεύεσαι να του ζητήσεις τόκο;
2. Συνήθως βρίσκεσαι βυθισμένος στα χρέη κατά τη διάρκεια εορτών και διακοπών;
3. Σε θρέφει ο ανταγωνισμός; Οι άλλοι λένε ότι είσαι υπερβολικά ανταγωνιστικός;
4. Έχεις ποτέ διαλύσει μια σχέση λόγω κάποιας επαγγελματικής επιλογής;
5. Έχεις ένα πρότυπο ζωής “πολυσπουδαγμένου και κακοπληρωμένου”;

ΕΝΟΤΗΤΑ 3

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία
1. Έχεις προβλήματα στο πεπτικό σου σύστημα, όπως έλκος;
2. Έχεις προβλήματα με κάποιον εθισμό;
3. Είσαι υπέρβαρος;
4. Έχεις ανορεξία ή βουλιμία;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Πιστεύεις ότι είναι ματαιοδοξία να κάνεις λίφτινγκ;
2. Έχεις την τάση να έλκεις ανθρώπους που έχουν προβλήματα με εθισμούς;
3. Ξέρεις με ακρίβεια πόσο λίπος υπάρχει στα “μαξιλαράκια” και στους γοφούς σου;
4. Έχεις ψυχαναγκαστικές συνήθειες —για παράδειγμα σε σχέση με τα ψώνια ή το φαγητό— για να ηρεμείς τα νεύρα σου;
5. Το προσωπικό σου στυλ —στο ντύσιμο, στους τρόπους, ακόμα και στον τρόπο που μιλάς — είναι αναχρονιστικό ή παλιομοδίτικο;

ΕΝΟΤΗΤΑ 4

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία:
1. Έχεις προβλήματα με τις φλέβες ή τις αρτηρίες σου;
2. Έχεις αρτηριοσκλήρωση;
3. Έχεις υπέρταση;
4. Έχεις υψηλή χοληστερίνη;
5. Έχεις υποστεί καρδιακή προσβολή;
6. Έχεις άσθμα;
7. Έχεις προβλήματα στο στήθος;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Καταλαβαίνουν συχνά οι άλλοι το πώς αισθάνεσαι;
2. Σου έχουν πει ποτέ ότι είσαι υπερευαίσθητος;
3. Επηρεάζεται η διάθεση σου από τις αλλαγές του καιρού ή των εποχών;
4. Έχεις κλάψει ποτέ στη δουλειά;
5. Κλαις εύκολα;
6. Δυσκολεύεσαι να θυμώσεις με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο;
7. Είσαι οξύθυμος;
8. Μένεις κλεισμένος στο σπίτι ή απομονώνεσαι από τους ανθρώπους επειδή νιώθεις ότι σε κατακλύζουν τα συναισθήματα σου;

ΕΝΟΤΗΤΑ 5

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία
1. Έχεις προβλήματα με τις γνάθους σου;
2. Έχεις προβλήματα θυρεοειδή;
3. Έχεις προβλήματα με τον αυχένα σου;
4. Έχεις συχνά πονόλαιμο;
5. Έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα με το λαιμό σου;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Δυσκολευόσουν να ακολουθήσεις οδηγίες όταν ήσουν μικρός;
2. Δυσκολεύεσαι να ακολουθήσεις οδηγίες τώρα;
3. Δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς σε κλήσεις από κινητό ή σε ανοικτή ακρόαση;
4. Έχεις μακροσκελείς διαφωνίες ή παρεξηγήσεις με φίλους ή αγαπημένους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
5. Λες “ναι” μόνο και μόνο για να δώσεις τέλος σε μια διαφωνία;
6. Έχεις δυσλεξία, τραυλίζεις, δυσκολεύεσαι να μάθεις γλώσσες ή να κάνεις μια ομιλία;
7. Επικοινωνείς καλύτερα με τα ζώα από ό,τι με τους ανθρώπους;
8. Στρέφονται συχνά οι άλλοι σε σένα για να δώσεις τις δικές τους μάχες αντί γι’ αυτούς;

ΕΝΟΤΗΤΑ 6

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία
1. Έχεις προβλήματα αϋπνίας;
2. Έχεις ημικρανίες;
3. Σε ανησυχεί το να γεράσεις ή να φαίνεσαι γερασμένος;
4. Πάσχεις από τη νόσο του Alzheimer;
5. Έχεις ή είχες καταρράκτη;
6. Έχεις συχνά ζαλάδες;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Δυσκολεύεσαι να μένεις μέσα στα όρια των λέξεων που σου δίνονται σε διαγωνίσματα έκθεσης;
2. Δυσκολεύεσαι σε τεστ με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής;
3. Είναι το μυαλό σου διαρκώς στα σύννεφα;
4. Αντιστέκεσαι όταν πρόκειται να μάθεις να χρησιμοποιείς τις νέες τεχνολογίες;
5. Έχεις βιώσει ποτέ σοβαρό τραυματισμό ή κακοποίηση;
6. Μπορείς να νιώσεις το “πνεύμα” όταν βρίσκεσαι στη φύση;

ΕΝΟΤΗΤΑ 7

Ερωτήσεις για τη σωματική σου υγεία
1. Πάσχεις από κάποια χρόνια νόσο;
2. Έχεις διαγνωστεί με κάποια ανίατη ασθένεια;
3. Πάσχεις από καρκίνο;
4. Είναι η υγεία σου τόσο κακή ώστε να βρίσκεσαι στα πρόθυρα του θανάτου;

Ερωτήσεις για τον τρόπο ζωής σου
1. Είναι η νοοτροπία σου μονοκόμματη και αλόγιστη;
2. Δουλεύεις συνεχώς, χωρίς να παίρνεις αναρρωτική άδεια ούτε για μία μέρα;
3. Δεν έχεις ιδέα για το ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου;
4. Έχεις την τάση να αντιμετωπίζεις στη ζωή ή στην υγεία σου τη μια κρίση μετά την άλλη;
5. Μήπως οι περισσότεροι φίλοι ή συγγενείς σου φαίνεται να απομακρύνονται από σένα ή να σε εγκαταλείπουν με κάποιον τρόπο;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για να βαθμολογήσεις τις απαντήσεις σου, απλώς μέτρησε τα “ναι” σε κάθε ενότητα.

ΕΝΟΤΗΤΑ 1

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-Το πρώτο συναισθηματικό κέντρο: οστά, αρθρώσεις, αίμα, ανοσοποιητικό σύστημα, δέρμα
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν: • Ο έως 6: Νιώθεις αληθινά “σαν το ψάρι στο νερό” μέσα σε τούτον τον κόσμο, και αυτό αντικατοπτρίζεται στα γερά σου κόκαλα, τις αρθρώσεις, το αίμα και το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Οι προκλήσεις σχετικά με την υγεία σου μάλλον εμφανίζονται σε άλλα σημεία.

7 έως 11: Περιστασιακά, έχεις κάποια οικογενειακά προβλήματα, κι εκείνες οι σουβλιές στις αρθρώσεις, τα δυσάρεστα δερματικά προβλήματα ή η δυσφορία από κάποιες διαταραχές του ανοσοποιητικού σου τα επισημαίνουν. Προσπάθησε λοιπόν να συντονιστείς και να τα θέσεις υπό έλεγχο, πριν θεριέψουν και μετατραπούν σε κάτι πολύ χειρότερο.

12 έως 18: Ώρα να σηκώσεις τα μανίκια! Ώρα να επανεκτιμήσεις το πώς παίρνεις υποστήριξη από την οικογένεια σου ή από άλλες ομάδες. Χρειάζεται να εστιαστείς αμέσως στην υγεία του πρώτου συναισθηματικού κέντρου, δουλεύοντας για να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ασφάλεια στη ζωή σου. Στο Κεφάλαιο 4 θα δεις τις αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να ξεφορτωθείς τα προβλήματα στα οστά, τις αρθρώσεις, το αίμα, το ανοσοποιητικό σύστημα και το δέρμα.

ΕΝΟΤΗΤΑ 2

ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ-Το δεύτερο συναισθηματικό κέντρο: ουροδόχος κϋστη, όργανα αναπαραγωγής, κάτω μέρος της πλάτης, ισχία
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν:

Ο έως 2: Είσαι αληθινός σούπερμαν στην ικανότητα σου να διαπραγματεύεσαι και να ισορροπείς τα οικονομικά με τα ερωτικά στη ζωή σου. Έτσι, τα προβλήματα υγείας που μπορεί να έχεις προέρχονται κατά πάσα πιθανότητα από άλλες περιοχές του σώματος σου.

3 έως 5: Έχεις μέτριου βαθμού σκαμπανεβάσματα με τα ερωτικά και τα οικονομικά σου. Ωστόσο, αυτές οι μεταπτώσεις στη διάθεση ή οι περιστασιακοί πόνοι στη μέση ίσως υποδη-λώνουν ότι χρειάζεται να αναζητήσεις το πρόβλημα σε μια ταραχώδη σχέση ή σε κάποιο ασταθές οικονομικό θέμα. Να θυμάσαι να βρίσκεσαι σε εγρήγορση σε αυτό το ζήτημα.

6 έως 9: Η ζωή σου ήταν πάντα ένας αγώνας για να διαχειρίζεσαι τόσο την οικονομική σου ανεξαρτησία όσο και τις στενές προσωπικές σου σχέσεις. Οι προκλήσεις στην υγεία σου, που εμφανίζονται με προβλήματα στη μέση, στους γοφούς, ή στο ορμονικό, το αναπαραγωγικό ή το ουροποιητικό σου σύστημα σε προειδοποιούν ότι χρειάζεται να βρεις καλύτερους τρόπους να εξισορροπείς τα χρήματα και τον έρωτα. Πήγαινε στο Κεφάλαιο 5, όπου θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για να δημιουργήσεις αυτή την ισορροπία.

ΕΝΟΤΗΤΑ 3

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΖΩΗ -Το τρίτο συναισθηματικό κέντρο: πεπτικό σύστημα, βάρος, επινεφρίδια, πάγκρεας, εθισμοί
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν:

Ο έως 2: Διαθέτεις την έμφυτη αίσθηση ότι είσαι αξιαγάπητος και μπορείς να εστιάζεσαι στις δικές σου ανάγκες, ενώ συγχρόνως έχεις αρκετή πειθαρχία και υπευθυνότητα ώστε να χειρίζεσαι άρτια τη δουλειά σου και να φέρνεις σε πέρας τις υποχρεώσεις σου προς τους άλλους. Υποκλίσου στον εαυτό σου! Αυτό είναι πραγματικά σπάνιο. Με την ικανότητα σου να διατηρείς μια ισορροπημένη προσωπικότητα, οι προκλήσεις στην υγεία σου μάλλον προέρχονται από άλλες περιοχές του σώματος σου.

3 έως 5: Περιστασιακά παλεύεις με τα εργασιακά σου θέματα και με την αυτοεκτίμησή σου, και αυτό παίρνει υλική υπόσταση σε σποραδικά μόνο προβλήματα δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας, εντέρων ή βάρους. Επομένως, έχε το νου σου για να προλάβεις κάποιες μεγαλύτερες ανισορροπίες σε αυτούς τους τομείς.

6 έως 9: Το ξέρεις ότι έχεις προβλήματα με την αυτοεκτίμησή σου. Σε όλη σου τη ζωή αγωνίζεσαι να νιώσεις καταξιωμένος σε μια καριέρα και ταυτόχρονα να αγαπάς τον εαυτό σου. Ο αγώνας αυτός είναι πιθανό να έχει προκαλέσει ασθένειες στο πεπτικό σύστημα και στα νεφρά, ή προβλήματα βάρους ή εθισμών. Στο Κεφάλαιο 6 θα βρεις σημαντικές πληροφορίες και τρόπους για να αλλάξεις τις σκέψεις και τη συμπεριφορά σου, για να αποκαταστήσεις την υγεία αυτού του συναισθηματικού κέντρου.

ΕΝΟΤΗΤΑ 4

ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ-Το τέταρτο συναισθηματικό κέντρο: καρδιά, πνεύμονες, στήθος
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν:

Ο έως 4: Είσαι ένα από εκείνα τα σπάνια πλάσματα που μπορούν να φροντίζουν ένα παιδί, έναν ηλικιωμένο γονιό ή οποιονδήποτε τέλος πάντων, ενώ παράλληλα εξακολουθούν να διατηρούν τις ισορροπίες τους. Γεννήθηκες με γερή νοητική και συναισθηματική κράση. Μπράβο σου!

5 έως 10: Τα προβλήματα στην καρδιά, στο αναπνευστικό ή στο στήθος μπορεί να σηματοδοτούν θλίψη, ανησυχία ή απογοήτευση σε σχέση με ένα παιδί ή ένα σύντροφο, αλλά δεν εκτρέπεσαι από την πορεία σου για πολύ καιρό. Διαθέτεις ευελιξία και με κάποιον τρόπο ξέρεις να ανακάμπτεις!

11 έως 15: Προσοχή! Αγωνίζεσαι διαρκώς να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου στις σχέσεις σου κι αυτό μπορεί να κάνει τη ζωή σου να μοιάζει με σαπουνόπερα ή με κακό reality show. Μερικές φορές ίσως θέλεις να το βάλεις στα πόδια και να κλειστείς σε μοναστήρι για να ξεφύγεις από τα πάντα. Όμως μπορείς να αντιμετωπίσεις την κατάσταση. Στο Κεφάλαιο 7 θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για να θεραπεύσεις τον εαυτό σου.

ΕΝΟΤΗΤΑ 5

ΜΙΛΑ ΜΟΥ-Το πέμπτο συναισθηματικό κέντρο: στόμα, αυχένας, λαιμός, θυρεοειδής
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν:

0 έως 4: Συγχαρητήρια! Τα επικοινωνιακά σου χαρίσματα είναι εντυπωσιακά! Ξέρεις να εκφράζεις τις ανάγκες σου και να ακούς την άποψη των άλλων γύρω σου. Γνωρίζεις τον εαυτό σου και ξέρεις πώς να είσαι δυνατός και ταυτόχρονα να συμπάσχεις. Μπράβο σου!

5 έως 8: Έχεις περιστασιακές μόνο διαφωνίες με φίλους, παιδιά, γονείς, συναδέλφους ή με το σύντροφο σου. Και ακόμα και αν “πιαστείς στα χέρια” με κάποιον, η διαμάχη δεν κρατά πολύ, ούτε και τα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται στον αυχένα, το λαιμό, το θυρεοειδή, τις γνάθους ή το στόμα σου. Όταν επικοινωνείς με έναν τρόπο που δεν λειτουργεί, έχεις προσωρινά σφιξίματα στον αυχένα ή στις γνάθους, που σε κάνουν να αναζητήσεις γρήγορα έναν καλύτερο τρόπο επικοινωνίας.

9 έως 13: Πιθανότατα δεν χρειάζεται να σου το πούμε εμείς. Σε όλη σου τη ζωή αγωνίζεσαι για να σε ακούν ή να σε κατανοούν οι άλλοι. Επίσης, δυσκολεύεσαι να ακούσεις κι εσύ τους άλλους. Είναι σημαντικό να μάθεις να επικοινωνείς έχοντας συναίσθηση κάθε πλευράς μιας κατάστασης, να λες ήρεμα την άποψη σου και ταυτόχρονα να ακούς. Το Κεφάλαιο 8 θα σε βάλει στο σωστό δρόμο.

ΕΝΟΤΗΤΑ 6

ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ ΜΟΥ-Το έκτο συναισθηματικό κέντρο: εγκέφαλος, μάτια, αυτιά
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν:

0 έως 3: Πώς το καταφέρνεις; Είσαι από εκείνα τα σπάνια πλάσματα που γεννήθηκαν με έναν ισορροπημένο τρόπο σκέψης και δεν μάχεσαι το άγνωστο. Μπορείς να το ονομάσεις πίστη. Μπορείς να το ονομάσεις “ταξίδι στη ζωή με τον αυτόματο πιλότο”. Όπως και να το πεις, έχεις μάθει να μην αγωνίζεσαι και προσαρμόζεσαι με χάρη στις αλλαγές της ζωής. Τα προβλήματα υγείας σου πιθανότατα δεν εντοπίζονται στον εγκέφαλο, τα μάτια ή τα αυτιά σου.

4 έως 8: Περιστασιακά μόνο, παλεύεις με την απαισιοδοξία και τη στενομυαλιά σχετικά με το μέλλον. Ωστόσο, μια φωνή μέσα σου τελικά σου λέει ότι ο νους σου δεν σε βοηθάει εδώ. Οι πονοκέφαλοι, η ξηροφθαλμία ή οι ζαλάδες που παρουσιάζονται όταν πιάνεσαι στα γρανάζια της απαισιοδοξίας, σύντομα τραβούν την προσοχή σου και σε αναγκάζουν να δεις τον κόσμο σου από μια πιο υγιή προοπτική.

9 έως 12: Πάρε βαθιά ανάσα. Η αιτία των προβλημάτων σου είναι ο χρόνιος αγώνας σου για να μπορέσεις να δεις και να ακούσεις τον κόσμο όπως πραγματικά είναι. Χρειάζεται να διευρύνεις την οπτική σου γωνία και να κάνεις τον τρόπο σκέψης σου πιο προσαρμόσιμο και ευέλικτο. Με το να είσαι ανοικτός στη ροή της ζωής και με το να εγκαταλείψεις τις προσδοκίες σου για το πώς θα έπρεπε να είναι τα πράγματα, μπορείς να κάνεις θαύματα στην υγεία σου στον εγκέφαλο, τα μάτια και τα αυτιά σου. Μάθε περισσότερα γι’ αυτό στο Κεφάλαιο 9.

ΕΝΟΤΗΤΑ 7

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΜΕ ΟΡΜΗ-Το έβδομο συναισθηματικό κέντρο: χρόνιες και εκφυλιστικές παθήσεις, ασθένειες που απειλούν τη ζωή
Αν τα “ναι” σε αυτή την ενότητα ήταν:

0 έως 2: Βρίσκεσαι σε ένα σταθερό και ισορροπημένο στάδιο της ζωής σου. Έχεις δει άλλους ανθρώπους να υποφέρουν από σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά εσύ παρέμεινες υγιής. Συγχαρητήρια! Συνέχισε!

3 έως 5: Τα προβλήματα υγείας σου είναι μόνο περιστασιακά. Τις λίγες φορές που ο γιατρός σου ανακοίνωσε κάποια οδυνηρά αποτελέσματα εξετάσεων, η πίστη σου μπορεί να δοκιμάστηκε. Εφόσον είχες τέτοιες εμπειρίες στο παρελθόν, έχε το νου σου για να “πιάσεις” οτιδήποτε προσπαθεί να σου πει το σώμα σου, πριν φτάσεις στο σημείο να αντιμετωπίσεις ξανά τέτοιες σοβαρές καταστάσεις.

6 έως 9: Μην ανησυχείς, έχεις παρέα. Το ξέρεις εδώ και καιρό ότι χρειάζεσαι βοήθεια. Διαλογίζεσαι, προσεύχεσαι και έχεις δίπλα σου μια σειρά από γιατρούς για να σε βοηθούν να ξεπερνάς τις κρίσεις. Ωστόσο, είσαι εξασθενημένος. Για να αλλάξει η ζωή σου προς το καλύτερο, χρειάζεται να δεις πώς θα αλλάξεις και θα αναπτυχθείς σε συνεργασία με το θεϊκό πνεύμα μέσα σου. Έλα μαζί μας σ’ αυτό το ταξίδι, στο Κεφάλαιο 10.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Είστε καπνιστής; Αυτές είναι οι 7 τροφές που καθαρίζουν τους πνεύμονες

Αδιαμφισβήτητα οι πνεύμονες είναι από τα σημαντικότερα όργανα για τη λειτουργία του σώματος. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές και είναι ευνόητο πως επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας της συσσώρευσης των...
βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Δείτε τις τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό τους και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σταυρανθή λαχανικά
Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που…
συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τροφές με καροτενοειδή
Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.

 
Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα
Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.

Τροφές με φολικό οξύ
Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο
Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια
Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Ευρω-βόμβα» στο πάρτι των σκουπιδιών - Ακυρώνονται οι χρηματοδοτήσεις

Στις αναθέσεις των 14 έργων διαχείρισης απορριμμάτων τίθεται συμβατικός όρος περί «εγγυημένης ποσότητας σκουπιδιών». Δηλαδή οι ανάδοχοι που θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα εξασφαλίζουν για τα επόμενα 30 χρόνια, σταθερή ετήσια ποσότητα σκουπιδιών προς διαχείριση.

Σε περίπτωση που ο όγκος σκουπιδιών είναι μικρότερος, οι περιφέρειες μέσω των τελών που θα εισπράττουν από τους πολίτες θα πληρώνουν ρήτρες εγγυημένων ποσοτήτων στους ανάδοχους! Μέσα και η Κεντρική Μακεδονία!
"Φρένο" στη χρηματοδότηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων από το ΕΣΠΑ ύψους 2,2 δισ. ευρώ βάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω παραβάσεων της κοινοτικής νομοθεσίας. Ακυρώνονται οι χρηματοδοτήσεις σε 11 περιφέρειες καθώς διαπίστωσαν ότι έχει γίνει συστηματική παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας τόσο στις διακηρύξεις συμβάσεων, τις ανακηρύξεις προσωρινών αναδόχων και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (παραβίαση Οδηγίας 85/337 ΕΚ) όσο και στη βασική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα απόβλητα (Οδηγία 2008/98). 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», με παρέμβαση της χρηματοδοτικής αρχής της ΕΕ έχουν ήδη «παγώσει» από τον περασμένο Φεβρουάριο, οι διαδικασίες χρηματοδότησης 14 έργων διαχείρισης απορριμμάτων με Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) που δρομολογήθηκαν στις περιφέρειες:
Αττικής (Φυλής, Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα)
Πελοποννήσου
Δυτικής Μακεδονίας
Κεντρικής Μακεδονίας
Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Αιτωλοακαρνανίας
Σερρών
Ηλείας
Ηπείρου
Κέρκυρας και
Θεσσαλίας.
Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και οι αρμόδιες διευθύνσεις Περιβάλλοντος και Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προέβησαν στην αναστολή της χρηματοδότησης καθώς διαπίστωσαν ότι έχει γίνει συστηματική παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας τόσο στις διακηρύξεις συμβάσεων, τις ανακηρύξεις προσωρινών αναδόχων και τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (παραβίαση Οδηγίας 85/337 ΕΚ) όσο και στη βασική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα απόβλητα (Οδηγία 2008/98).
Κλείνει η «κάνουλα» του ΕΣΠΑ
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, κινούνται διαδικασίες που οδηγούν το προσεχές χρονικό διάστημα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές στην ακύρωση της χρηματοδότησης των έργων από το ΕΣΠΑ 2007-2013, όπως επίσης και τον αποκλεισμό της χρηματοδότησης τους από το «νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020). 
Καταργείται δηλαδή η προβλεπόμενη χρηματοδότηση των έργων έως 50% από το τρέχον και το νέο ΕΣΠΑ συνολικού ύψους 2,2, δισ. ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ οι αναθέσεις των συγκεκριμένων έργων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Επισημαίνεται πως σε όλες τις αναθέσεις των 14 έργων διαχείρισης απορριμμάτων, διαπιστώθηκε ότι τίθεται συμβατικός όρος περί «εγγυημένης ποσότητας σκουπιδιών». Αυτό σημαίνει ότι οι ανάδοχοι που θα διαχειρίζονται τα απορρίμματα εξασφαλίζουν για τα επόμενα 28 έως 30 χρόνια που θα έχουν τη διαχείριση και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, σταθερή ετήσια ποσότητα σκουπιδιών προς διαχείριση. Σε περίπτωση που ο όγκος σκουπιδιών είναι μικρότερος, οι περιφέρειες μέσω των τελών που θα εισπράττουν από τους πολίτες θα πληρώνουν ρήτρες εγγυημένων ποσοτήτων στους ανάδοχους.

Να σημειωθεί πως για τις παρατυπίες σοβαρές ευθύνες υπάρχουν και σε Δημοτικά και περιφερειακά Συμβούλια με την ψήφο των οποίων επικυρώθηκε τόσο σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας όσο και των υπολοίπων περιφερειών ο κύκλος των παρατυπιών προς όφελος των εργολάβων. Ουσιαστικά με την απόφαση της Ε.Ε. τινάζονται στον αέρα οι 14 ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων ύψους 2,2 δισ. ευρώ στην Αττική (Κερατέα, Γραμματικό, Φυλή, Α. Λιόσια) και σε ακόμη 10 περιφέρειες στης χώρας, που έχουν δρομολογηθεί την τελευταία τριετία.
Οι Βρυξέλλες με πρωτοβουλία τη Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κλείνουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης από το τρέχον και το «νέο ΕΣΠΑ, εξαιτίας σωρείας παραβιάσεων, των κανόνων ανταγωνισμού και της κοινοτικής νομοθεσίας, για τα απόβλητα. Πρώτη στο στόχαστρο η συμβατική πρόβλεψη εγγυημένης ποσότητας παραγωγής αποβλήτων που έχει μπει με καρμπόν και στα 14 έργα, κατοχυρώνοντας τα συμφέροντα των αναδόχων.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κεραυνοί» Ε.Θεοχάρους κατά ΕΕ: «Επιβάλατε κυρώσεις στη Ρωσία αλλά κάνετε το κοροΐδο με την Τουρκία που εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Μαθήματα εθνικής συνείδησης και προάσπισης των Κυπριακών συμφερόντων, αλλά και του Ελληνισμού, εξακολουθεί να δίνει η Ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους σε κάτι τύπους σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αποδέχθηκε έγγραφο με «εκλιπούσα» την Κυπριακή Δημοκρατία που του κόμισαν οι Τούρκοι και ακύρωσε την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση και να πάει ο ίδιος στην Άγκυρα.

«Δεν πρόκειται να προχωρήσουν οι σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε. εάν η Τουρκία δεν σεβαστεί απόλυτα και δεν αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε η κ. Θεοχάρους ενώπιον της προπαρασκευαστικής συνεδρίασης της Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας και Ε.Ε.

«Έχουμε πόλεμο στα νερά της Κύπρου», επισήμανε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ απαντώντας τόσο στον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στην Ε.Ε. Σελίμ Γενέλ όσο και στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κριστόφ Φιλορί που τόλμησε να υπερασπιστεί την τελωνειακή ένωση Τουρκίας-Ε.Ε. και να μιλήσει για αναβάθμιση των σχέσεων των δύο πλευρών σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η Ελένη Θεοχάρους έβαλε στη θέση του τον κ. Φιλορί που ανοίγει διάλογο με την Τουρκία την ώρα που πολεμικά πλοία της Άγκυρας έχουν εισβάλει στην Κυπριακή ΑΟΖ και παραβιάζουν μαζί με το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου.

«Ξεχάστε ότι μπορεί να υπάρξει τελωνειακή ένωση όταν στα νερά της Κύπρου υπάρχει πόλεμος λόγω της δράσης του τουρκικού στόλου, ενόσω υπάρχει κατοχή και συνεχείς παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ», τόνισε η Κύπρια Ευρωβουλευτής βάζοντας στη θέση του τον Τούρκο πρέσβη που ισχυρίστηκε ότι η έκδοση ψηφίσματος από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ δεν βοηθά την κατάσταση.

Όταν μάλιστα ο… Ευρωπαίος εκπρόσωπος προσπάθησε να αντιδράσει για να υπερασπιστεί την Τουρκία η κ. Θεοχάρους τον αποστόμωσε λέγοντας «και η Ρωσία είναι εξίσου σημαντική χώρα για την ΕΕ, περισσότερο σημαντική από την Τουρκία και στο εμπόριο και στην ενέργεια, αλλά της επιβλήθηκαν κυρώσεις». Πρόσθεσε πώς «πόσω μάλλον που ανάλογα μέτρα θα έπρεπε να επιβληθούν στην Τουρκία, η οποία κατέχει κράτος μέλος της ΕΕ».

Η Ελένη Θεοχάρους επεσήμανε ότι δεν μπορεί να γίνει αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης Τουρκίας – ΕΕ, όταν η Άγκυρα επιβάλλει εμπάργκο σε πλοία και αεροπλάνα της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και σε εμπορικές συναλλαγές και δεν εφαρμόζει το πρόσθετο πρωτόκολλο, όπως και το πρωτόκολλο 10, για την ένταξη και την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν είναι δυνατό», τόνισε, «να θέλει η Άγκυρα την απελευθέρωση της βίζας από τη μια και από την άλλη, να αποκαλεί τους Κύπριους πολίτες, ως μέλη κάποιας φυλής που δεν αναγνωρίζει, υποχρεώνοντάς τους, εάν θέλουν να επισκεφθούν την Τουρκία να αποποιηθούν την υπηκοότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ουσία του Ευρωπαίου πολίτη».

Για ακόμη μία φορά η κ. Θεοχάρους έβαλε στη θέση τους τους Ευρωπαίους που υπερασπίζονται την Τουρκία ενώ αυτή ασκεί επιθετική πολιτική σε βάρος κράτους-μέλους και κατέχει παράνομα εδάφη της Κύπρου.

Το ερώτημα όμως είναι αρκεί ένας… κούκος όταν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και προεδρεύων της Ε.Ε. Ευάγγελος Βενιζέλος αποδέχθηκε πριν μερικούς μήνες έγγραφο της Τουρκίας που αναφέρει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «εκλιπούσα»;

Μπορεί να μην αρκεί αλλά δίνει ελπίδες υπεράσπισης του Ελληνισμού, όπως η κοινή άσκηση των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών με τις δυνάμεις της Εθνοφρουράς στα Κυπριακά εδάφη.

defencenet.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οποίος υποστηρίζει ψευδώς οτι το χρέος είναι βιώσιμο, είναι ολέθριος για το έθνος.

Πιθανή υπαναχώρηση των Ευρωπαίων εταίρων όσον αφορά την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου, η Ευρωζώνη επανεξετάζει το κατά πόσο χρειάζεται να ληφθούν μέτρα μείωσης του χρέους, παρά τη δέσμευση που είχε αναλάβει γραπτώς και επισήμως τον Νοέμβριο του 2012.

Αξιωματούχοι των Βρυξελλών υποστηρίζουν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα πλέον έχει αλλάξει σε σχέση με το 2012 και το ελληνικό χρέος είναι «απολύτως βιώσιμο». Πηγή του Reuters μάλιστα ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για νέες παραχωρήσεις προς την Ελλάδα, όπως μια επιμήκυνση ή μείωση του τοκισμού.

Πρόκειται για είδηση που βάζει «τρικλοποδιά» στους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης και τις εξαγγελίες της για περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους υπό τον όρο να συνεχιστούν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα των δόσεων. Το ρεπορτάζ έρχεται σε μία κρίσιμη περίοδο, την ώρα που οι δανειστές απαιτούν μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, επιμένοντας στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων.

Τι άλλαξε και από τα 317 δις ευρώ που ήταν το χρέος το 2013 και χαρακτηριζόταν μη βιώσιμο από την Κυβέρνηση, τον Νοέμβριο του 2014 και αφού έχει αυξηθεί στα 322 δις ευρώ να θεωρείται βιώσιμο; Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπαψε να αναφέρεται σε ελάφρυνση του χρέους, κάνοντας πλέον λόγο για πιστοποιητικό βιωσιμότητας.

Είναι ξεκάθαρο πως οι δανειστές επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει υπερχρεωμένη και δανειζόμενη για πολλές δεκαετίες ακόμη, ενώ η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη για ακόμη μια φορά να υπηρετήσει την επιθυμία τους. Η μόνη λύση είναι αυτή που έχουμε τονίσει από την αρχή. Αυτή του λογιστικού ελέγχου του χρέους και της διαγραφής του επαχθούς και παράνομου μέρους αυτού.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζητούνται εκπαιδευτικοί που τρώνε... μόρια

Εκτός από το φρούτο-πέτρα του σκανδάλου κατά του υποσιτισμού μαθητών, που αποτέλεσε την αφορμή για τον διαξιφισμό Στύλιου-Κανέλλη στη Βουλή την Πέμπτη και κατέληξε στην παραίτηση του υφυπουργού, το υπουργείο Παιδείας μοιράζει και μόρια σε εκπαιδευτικούς, που θα δεχτούν να εργαστούν δωρεάν για να καλύψουν τα 1.100 κενά στα σχολεία.

Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί που θα δεχτούν να εργαστούν δωρεάν θα καλύψουν 1.100 κενές θέσεις οι οποίες υπολογίζεται ότι υπάρχουν στα σχολεία λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα μόρια που θα τους ανεβάσουν θέσεις στον πίνακα κατάταξης όταν γίνουν προσλήψεις. 

Η λύση εξετάζεται από το υπουργείο, καθώς τα κενά στα σχολεία είναι αδύνατο να καλυφθούν παρά το πάγωμα αιτήσεων συνταξιοδότησης εκπαιδευτικών μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και την ανάκληση αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε διάφορους τομείς.

«Απομένουν ακόμη 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια» τονίζει ο Α. Λοβέρδος.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μη ντρέπεστε... λέγονται Eurobank, Λάτσης και Wind

Σήμερα η παγκόσμια δημοσιογραφία συγκλονίζεται από μια σημαντική διαρροή. Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) έδωσε στη δημοσιότητα μέρος των 28.000 εγγράφων που αποδεικνύουν τη συστηματική φοροαποφυγή δισεκατομμυρίων ευρώ των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Ανάμεσα του βρίσκεται (προς το παρόν) η EFG Eurobank (της οικογένειας Λάτση) και η Wind... αλλά αυτό δεν θα το διαβάσετε σχεδόν πουθενά.

Εδώ και καιρό συζητάμε για την ποιότητα της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά η κατάσταση που παρουσιάσαμε σήμερα, Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, κάποια στιγμή θα μελετάται ως case study για το πως μοιάζει ο πάτος της.

Υπάρχει ήδη ένα άρθρο που εξηγεί με κάποια στοιχεία την υπόθεση LuxLeaks (εδώ link για το άρθρο από το διεθνές TPP) αλλά έτσι και αλλιώς η συντακτική ομάδα του TPP ετοιμάζει ένα ουσιαστικό αφιέρωμα που αξίζει να διαβάσετε. Μέχρι τότε όμως διαβάστε αυτό:

Το σκάνδαλο σε μια παράγραφο

Αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το ICIJ μέσω των συνεργαζόμενων με αυτό ΜΜΕ ανά τον κόσμο (δυστυχώς το TPP δεν έχει το status των ΝΕΩΝ, τα οποία ανέλαβαν τη διερεύνηση του ελληνικού τμήματος) είναι μια τεράστια υπόθεση φοροαποφυγής, στην οποία ενέχονται εκτός από πολυεθνικές και ισχυρά πολιτικά συμφέροντα. Πρόκειται για ένα νόμιμο σύστημα σύμφωνα με το οποίο οι εταιρείες μπορούν να πετυχαίνουν ξεχωριστές συμφωνίες με κράτη προκειμένου να έχουν ειδική φορολόγηση. Το ICIJ σήμερα αποκάλυψε ότι οι αρχές του Λουξεμβούργου μέσω ελεγκτικών εταιριών έκαναν συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο προκειμένου να μεταφέρεται στο Δουκάτο η φορολόγηση των κερδών των εταιριών, νόμιμα, απλά... και εντελώς ανήθικα, αφού ουσιαστικά οι μεγάλες εταιρείες με αυτό τον τρόπο δεν φορολογούνται στις χώρες που δραστηριοποιούνται.

Πόσο μεγάλο είναι το σκάνδαλο

Σύμφωνα με τους ερευνητές του ICIJ το σκάνδαλο είναι τεράστιο αφού τα ποσά για τα οποία μιλάμε είναι σχεδόν 2 φορές όσο το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας, ενώ η φοροαποφυγή υπολογίζεται σε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ.

Ποιες εταιρείες αφορά το σκάνδαλο στην Ελλάδα

Μέχρι στιγμής από τη δημοσίευση των εγγράφων έχουν αποκαλυφθεί οι συναλλαγές 5 εταιρειών ενώ έχει προγραμματιστεί η δημοσίευση για άλλες 4 (7,10,12 και 30 Νοεμβρίου). Οι εταιρείες που εμπλέκονται είναι:

1. Badcock & Brown
2. EFG Group
3. Macquarie Group
4. Olayan Investments Company Establishment
5. Weather Investments

Η EFG Group είναι ένα διεθνές ιδιωτικό τραπεζικό ίδρυμα με έδρα τη Ζυρίχη που ελέγχεται από την οικογένεια Λάτση ενώ η Weather Investments έχει τον έλεγχο της Wind Hellas. Η Olayan ήταν υποψήφια στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις ενώ έχει ποσοστό και στην Chipita. Είχε πάρει μέρος στο διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης με συνεργάτη τον Κωνσταντακόπουλο αλλά δεν επιλέχθηκε τελικά. Η Badcock & Brown έχει επενδύσει στην Ελλάδα σε αιολικά πάρκα.

Είναι δηλαδή σαφές ότι μιλάμε για εταιρείες με τεράστιο κύκλο εργασιών που παίζουν στα υψηλότερα κλιμάκια της οικονομίας της χώρας.

Ποιες άλλες εταιρείες έχουν αποκαλυφθεί παγκόσμια

Μέχρι στιγμής από τα συνεργαζόμενα με το ινστιτούτο ICIJ μέσα έχει αποκαλυφθεί ότι:

  • Οι Pepsi, IKEA, AIG, Coach, Deutsche Bank, Abbott Laboratiories και περίπου ακόμα 340 εταιρίες έχουν κάνει κρυφές συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου που τους επιτρέπουν να φοροαποφεύγουν στις χώρες όπου δραστηριοποιούνται.
  • Η PriceWaterHouseCoopers έχει βοηθήσει πολυεθνικές εταιρείες να ολοκληρώσουν τουλάχιστον 548 συμφωνίες με τις αρχές του Λουξεμβούργου από το 2002 μέχρι το 2010. Αυτό το κρυφό σύστημα έχει βοηθήσει τις εταιρείες μέσω ενός πολύπλοκου φορολογικού συστήματος να γλιτώσουν δισεκατομμύρια φόρων. Οι οικονομικές αρχές του Λουξεμβούργου έκλειναν γραπτές συμφωνίες με τις επιχειρήσεις.
  • Πολλές από τις κρυφές συμφωνίες εκμεταλλεύονται διεθνείς συμφωνίες μεταξύ κρατών που επιτρέπουν τα ειδικά φορολογικά καθεστώτα, όπως αυτό που ισχύει για το Λουξεμβούργο.

Που πήγε η είδηση, οεο;

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο ακόμα ουρές του σκανδάλου, καθόλου αμελητέες. Την πρώτη και σημαντικότερη θα μας επιτρέψετε να την κρατήσουμε για λίγο ακόμα μέχρι να δημοσιεύσουμε τις αμέσως επόμενες ημέρες το μεγάλο μας αφιέρωμα. Η δεύτερη λέγεται ελληνική δημοσιογραφία... ή μάλλον η έλλειψή της.

Την αποκάλυψη έκαναν τα ΝΕΑ. Στην ένθετη φωτογραφία αριστερά μπορείτε να δείτε τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε η εφημερίδα του κυρίου Ψυχάρη να δημοσιεύσει αυτή την παγκόσμια αποκλειστική είδηση (είναι το κουτάκι πάνω αριστερά). Δεν θα βρείτε φυσικά ονόματα εταιριών. Ωστόσο να δώσουμε έναν πόντο στην εφημερίδα που πήρε μέρος στην έρευνα και τελικά έπαιξε το θέμα. Ας πάμε όμως παρακάτω και ας επιλέξουμε το εντελώς ανακριβές σύστημα της Alexa για να δούμε πως έπαιξαν το θέμα στις πρώτες τους σελίδες οι 10 πρώτες ιστοσελίδες* της χώρας μας:

1. Το Zougla.gr έχει την είδηση των Luxemburg Leaks και ρεπορτάζ 900 λέξεων αλλά αναφέρει μόνο τις εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Καμία αναφορά σε Eurobank, Λάτση ή Wind.

2. Το Protothema.gr δεν έχει καμία αναφορά στο σκάνδαλο. Έχει όμως διαφήμιση της Wind.

3. Το Newsit.gr δεν έχει επίσης καμία αναφορά στο LuxLeaks. Έχει επίσης διαφήμιση της Wind.

4. Το tro-ma-ktiko.blogspot.gr δεν έχει επίσης καμία αναφορά. Περιέργως όμως έχει μια τεράστια διαφήμιση της Eurobank (Να υποθέσουμε δηλαδή ότι δεν είναι ανώνυμο το blog και μπορεί να κόβει τιμολόγια;)

5. Το κραταιό και έγκυρο in.gr... Επίσης ούτε μια λέξη στη πρώτη το σελίδα για το LuxLeaks. Διαφήμιση Wind: Παρούσα!

6. News247.gr... καμία αναφορά, καμία διαφήμιση (πως θα τη βγάλει την HuffPost;)

7. Το NewsBomb.gr επίσης δεν έχει καμία απολύτως αναφορά και επίσης σχεδόν καμία διαφήμιση (όλοι σαν το TPP έχουν καταντήσει).

8. To iefimerida.gr δεν έχει καμία αναφορά στο θέμα και έχει διαφήμιση Wind και Eurobank στις δύο πρώτες θέσεις.

9. To NewsBeast.gr επίσης χωρίς καμία αναφορά και επίσης με διαφημίσεις Wind και Eurobank.

10. Capital.gr δεν έχει καμία απολύτως αναφορά στο σκάνδαλο και έχει διαφήμιση Eurobank.

 Χωρίς κανένα ακόμα σχόλιο.

* Υ.Γ.1: Μπορεί να συμβαίνει μόνο ένα από τα δύο: Ή οι Έλληνες είναι τρελοί και άλλα site διαβάζουν από αυτά που λένε ότι διαβάζουν, ή οι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο internet αγοράζουν αφειδώς ψεύτικη επισκεψιμότητα. Η απάντηση σε λίγες ημέρες.

Υ.Γ.2: Κρατήστε την παραπάνω λίστα και επισκεφτείτε τα site που σας ανέφερα παραπάνω και φαίνεται ότι δεν έχουν διαφήμιση της μίας ή της άλλης εταιρίας. Προσωπικά πιστεύω ότι στις επόμενες 2-3 ημέρες οι Eurobank και Wind θα αυξήσουν «απότομα» την διαφημιστική τους δαπάνη.

Υ.Γ.3: Με την κατάσταση στα media όπως περιγράφεται παραπάνω εξαρτάται από εσάς να διαδοθεί η είδηση. Είναι η σειρά σας δηλαδή, που λέγαμε και μικροί...

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!