EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Άρχισε η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου

Με θεαματικό τρόπο ξεκίνησε η αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου...!!! Με εντελώς αδιάβλητο και αντικειμενικό τρόπο θα γίνει το σώσε, Πανελλαδικά, αφού το "πειραματικό στάδιο" λειτούργησε άψογα... Η αξιοκρατία θα ξαναλάμψει.... Όπως και στο Μεσαίωνα...!!!

Μετά τα συγχαρητήρια Ε Δ Ω 
Ήρθε και η "επιβράβευση" ..... Ε Δ Ω Επειδή το λινκ "άλλαξε προσωρινά" δείτε την περίληψη της "βράβευσης" Ε Δ Ω 

Για πλήρη εμπέδωση δείτε επίσης την επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Τάσος Κουράκης μαζί με τα "συνοδευτικά έγγραφα"... Ε Δ Ω 
 
"Αρχή ήμισυ παντός" που έλεγε και ο μπαρμπα - Πλάτων....

 
Κατά έναν περίεργο τρόπο (επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος να πω;;;) είχα αναλύσει "διεξοδικά και επιστημονικά" τα καταπληκτικά αποτελέσματα της "περιηγητικής διδασκαλίας", τον "άψογο σχεδιασμό" της Εκπαιδευτικής Πολιτικής, αλλά και την "ευαισθησία" των Κυβερνώντων και προσωπικά του "Κυβερνήτη Σαμ", σε θέματα Παιδείας και Υγείας.... Ε Δ Ω


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Διασώστες και γιατροί έσπρωχναν ασθενοφόρο που… έμεινε!

Στο δρόμο έμεινε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ λόγω μηχανικής βλάβης κάνοντας τους διασώστες και τους γιατρούς να παίρνουν τον ρόλο του… μηχανικού.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την Πέμπτη – μέρα μεσημέρι – στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη στο Ηράκλειο όταν το ασθενοφόρο ξαφνικά «κοκάλωσε».

Ο οδηγός αλλά και οι διασώστες μην μπορώντας να κάνουν κάτι διαφορετικό κατέβηκαν από το όχημα και το έσπρωξαν για να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι τέτοια περιστατικά δυστυχώς δεν είναι σπάνια και η πολιτεία ακόμα και τώρα δεν κάνει τίποτε για να τ’ αλλάξει.

Εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ της Κρήτης αλλά και των υπολοίπων περιφερειών της χώρας φωνάζουν για τα προβλήματα που έχουν.

Αρκετά είναι τα ασθενοφόρα που μένουν στο δρόμο είτε από μπαταρία, είτε από έλλειψη ανταλλακτικών.

πηγη

asthenoforo-1

asthenoforo-2


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΤΑΣΥ Α.Ε.: Αναφορά στις δικαστικές αρχές για τις καταγγελίες της άνεργης

Με αναφορά στις δικαστικές αρχές απαντά η διοίκηση του μετρό στα όσα κατήγγειλε επιβάτης για χαστούκι που δέχθηκε απο ελεγκτή.

Αναφορά ενώπιον των αρμόδιων Δικαστικών Αρχών για το περιστατικό με την άνεργη που υποστηρίζει ότι τη χαστούκισε ελεγκτής στο μετρό της Ομόνοιας ανακοίνωσε πως θα καταθέσει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Σκοπός της διοίκησης όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσει είναι να διαφυλάξει «το κύρος του δημοσίου αγαθού των συγκοινωνιών» έχοντας παράλληλα «απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα επιβατών και πολιτών».

Η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να διερευνήσει και να αποκαλύψει την αλήθεια.
«Θέτουμε στη διάθεσή της το σύνολο του υλικού που η ΣΤΑΣΥ έχει στην κατοχή της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι αριθμοί του Τζόκερ - Δύο υπερτυχεροί θα μοιραστούν τα κέρδη

Χαμός με το Τζόκερ σε όλη τη χώρα - Δύο υπερτυχεροί θα μοιραστούν πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας 06.11.2014 | 21:21 Χαμός με το Τζόκερ σε όλη τη χώρα - Δύο υπερτυχεροί θα μοιραστούν πάνω από 9 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας- Σε αυτή την κλήρωση το Τζόκερ έδωσε δύο υπερτυχερούς

- Ο καθένας θα πάρει το ποσό των 9,19 εκατομμυρίων ευρώ

- Ήταν το 15ο κατά σειρά τζακπότ που εκτόξευσε το ποσό που μοίρασε απόψε ο ΟΠΑΠ


Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν 9, 14, 20, 24, 30 και αριθμός τζόκερ το 16.

Ακόμη δεν έγινε γνωστό από ποια περιοχή προέρχονται οι νικητές

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ
ΚΕΡΔΗ
5+1
2
9.199.462,00
5
27
64.456,84
4+1
211
2.500,00
4
5.490
50,00
3+1
8.226
50,00
3
222.333
2,00
2+1
114.729
2,00
1+1
544.018
1,50

Με αυτή την κλήρωση που τελικά βρέθηκαν δύο υπερτυχεροί το Τζόκερ δεν έσπασε το ρεκόρ του Απριλίου του 2010, όπου είχε μοιράσει το ποσό των 19,2 εκατ. ευρώ.


 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και οι διεφθαρμένοι πολιτικοί παραδίδουν τον ορυκτο πλούτο στον Ρότσιλντ!

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης» λέει η παροιμία και έτσι φωνάζουν «μαζί τα φάγαμε» οι διεφθαρμένοι πολιτικοί στο λαό που δεινοπαθεί !

Η εταιρεία S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. μέλος του Ομίλου S&B αφού απέκτησε εθνικό ορυκτό πλούτο για ένα κομμάτι ψωμί, όχι γιατί είχε τις καλές διασυνδέσεις ως μέλος της εταιρείας της «εξαδέλφης» Παπακωνσταντίνου, της γνωστή που διέγραψαν από την λίστα Λαγκαρντ, αλλά γιατί έκανε την καλύτερη προσφορά (εδώ γελάνε)

Οπως σε κάθε ξεπουλημενη ιδιωτικοποίηση, έβγαλαν την εταιρία στο Λουξεμβούργο για να τα φάνε μόνοι τους τον πλούτο που ανήκει δικαιωματικά στο Εθνος των Ελληνων

Αυτά το καλά παιδιά κατά τα πρότυπα της Hellas Gord που αγόρασε τις Σκουρίες 10εκ και τις πούλησε 180εκ, έκανε σεφτέ δίνοντας για 793εκ την S&B στον ελεγχο του γαλλικού μεταλλευτικού κολοσσού IMERYS

Χθες, η IMERYS ανακοίνωσε ότι αποκτά τον έλεγχο των κύριων δραστηριοτήτων του ελληνικού βιομηχανικού ομίλου, μέτοχοι του οποίου είναι η οικογένεια Κυριακόπουλου (61%) και το επενδυτικό fund Rhone Capital (39%).

Ποια είναι η IMERYS κύριοι διεφθαρμένοι πατριδέμπορες Πολιτικοί ;;


Imerys

 
Imerys was founded by the Rothschild family !
H Imery είναι της οικογένειας Rothchild πατριωτές των Βρυξελλών !
Ειδικά Δικαστήρια έρχονται.
πηγη  
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συλλαλητήριο για τον έναν χρόνο της εισβολής

Σε πανεργατικό συλλαλητήριο καλεί και η ΠΟΣΠΕΡΤ, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, οπότε και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο.
 
Η ανακοίνωση/κάλεσμα της ΠΟΣΠΕΡΤ:
 
"Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, εισέβαλλαν στις 4 τα ξημερώματα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή κατέλαβαν το κτίριο και συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους .

Για την φαύλη συγκυβέρνηση με τη φασίζουσα λογική και τακτική ,η εισβολή μετά από 5 μήνες αγώνα μέσα στο ραδιομέγαρο, ήταν απαραίτητη αφού με κανένα τρόπο δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αγωνιζόμενους της ΕΡΤ. Ούτε όμως και η έναρξη της ΔΤ, ούτε η κούραση, ούτε η έλλειψη χρημάτων, ούτε η λάσπη, ούτε τα χαλκεία, κατάφεραν να φρενάρουν τον αγώνα της ΕΡΤ. Το ραδιομέγαρο έγινε η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση πίστεψε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.

Η εισβολή των ΜΑΤ στις 7 Νοέμβρη του 2013 όχι μόνο δεν σταμάτησε τον αγώνα της ΕΡΤ, αλλά πείσμωσε περισσότερο τους εργαζόμενους και συνέχισαν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης-θανατηφόρας πολιτικής με τους χιλιάδες θανάτους ,τις αυτοκτονίες ,την εξαθλίωση του λαού το ξεπούλημα της χώρας κ.α., και της ξενόδουλης κυβέρνησης που την υλοποιεί. Διαψεύστηκαν.

Εδώ και ένα χρόνο, μέσα από το ertopen.com, διαδικτυακά και μαζί με τους περιφερειακούς σταθμούς από τα FM-ΜΕΣΑΙΑ σε όλη την Ελλάδα και τα ΒΡΑΧΕΑ σε όλο τον κόσμο, ραδιοτηλεοπτικά την ΕΤ3, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν να αγωνίζονται, να αντιστέκονται, να δίνουν φωνή σε όλη την αγωνιζόμενη κοινωνία απέναντι στη μαύρη προπαγάνδα της ΔΤ - ΝΕΡΙΤ.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο φάνηκε με τον πιο καθαρό τρόπο το τί επιδίωκε η κυβέρνηση με την εισβολή. Τη δημιουργία ενός μηχανισμού προπαγάνδας της μνημονιακής τους πολιτικής, ενός πανηγυριού ημετέρων , ρουσφετιών, σκανδάλων και κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος. Ακόμη και το Εποπτικό Συμβούλιο, που οι ίδιοι διόρισαν, δεν άντεξε σε αυτήν την κατάσταση και τους τα βρόντηξε. Επιβεβαιώθηκε πόσο δίκιο είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η ΠΟΣΠΕΡΤ όταν προειδοποιούσαν για το πού οδηγεί η πολιτική της συγκυβέρνησης.

Ένα χρόνο μετά τις 7 Νοέμβρη του 2013, η κυβέρνηση Σαμαρά παραπαίει , βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ – ΠΟΣΠΕΡΤ συνεχίζουν στις επάλξεις του αγώνα, οργανώνοντας πανεργατικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014 στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο, ομοσπονδία, τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, όλους τους μαζικούς φορείς να βρεθούν εκείνη την ημέρα στο πλευρό των αγωνιζόμενων της ΕΡΤ. Όχι μόνο για να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας σε ένα αγώνα 17 μηνών, αλλά να διεκδικήσουμε να ξαναλειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ήταν πριν από τις 11 Ιουνίου του 2013 όταν προσπάθησαν να επιβάλλουν το «μαύρο». ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους δημοκράτες ,τους αλληλέγγυους, τους μη υποταγμένους και κάθε ενεργό πολίτη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας και τις διαφορές μας, σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το «μαύρο» που επιβάλουν στις ζωές μας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι όλοι μαζί πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτή την κυβέρνηση που καταδυναστεύει τα όνειρά μας, το μέλλον μας, τη ζωή μας.

Η ενότητα κι ο αγώνας αποτελούν το όπλο απέναντι στη λαίλαπα, που αντιμετωπίζουμε !

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ !

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!"

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στους δρόμους για τον θάνατο διαδηλωτή

Φουντώνει το κύμα διαδηλώσεων για τον θάνατο νεαρού διαδηλωτή ηλικίας 21 ετών στη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία στη Γαλλία. Στον αποκλεισμό δεκάδων σχολείων και σε πορεία διαμαρτυρίας προχώρησαν μαθητές Λυκείου, φοιτητές και εκπαιδευτικοί την Πέμπτη στο Παρίσι.

Δεκάδες σχολεία αποκλείστηκαν για μερικές ώρες το πρωί, ενώ χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικοί και φοιτητές συγκεντρώνονταν σε κεντρική πλατεία του Παρισιού, όπου κρέμασαν πανό από κόκκινο ύφασμα με την επιγραφή «Η αστυνομία δολοφονεί, Ρεμί αναπαύσου εν ειρήνη».

Ο Ρεμί Φρες, νεαρός οικολόγος, σκοτώθηκε από την έκρηξη βομβίδας που εκτοξεύτηκε από τους χωροφύλακες στον χώρο του φράγματος του Σιβάν στη νοτιοδυτική Γαλλία, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας.

Οικολόγοι και τοπικοί αξιωματούχοι αντιπαρατίθενται για το σχέδιο κατασκευής φράγματος που προορίζεται για την άρδευση αγροτικών εδαφών που θα έχει σημαντικές περιβαλλοντικές συνέπειες.

Μετά τον θάνατο του νεαρού, οργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο θάνατος του νεαρού, ο πρώτος από το 1986 σε διαδήλωση που καταστέλλεται από την αστυνομία στη Γαλλία, προκάλεσε σοκ στη χώρα και έχει φέρει σε δυσχερέστερη θέση την κυβέρνηση των σοσιαλιστών.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξύλο στην καρδιά της Ευρώπης

Με βίαιη καταστολή αντέδρασαν οι δυνάμεις καταστολής στην ιστορική ως προς τη μαζικότητα και τον παλμό διαδήλωση κατά της λιτότητας, που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της ΕΕ στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, οι τραυματίες είναι 12, ενώ το πρακτορείο ειδήσεων Belga μετέδωσε ότι μεταξύ των τραυματιών είναι και αστυνομικοί. 

Αρκετά Ι.Χ. οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε καταστήματα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση σε συνεργασία με κόμματα της αριστεράς και άλλες ενώσεις, έως και 130.000 πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους των Βρυξελλών.

Τα συνδικάτα χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013.

Συνέχεια με απεργίες

Η διαδήλωση είναι το προοίμιο της αντεπίθεσης στο σχέδιο της νέας δεξιάς κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει περικοπές δαπανών ύψους 11 δισ. ευρώ.

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε διάφορους κλάδους τις επόμενες εβδομάδες, πριν τη γενική, εθνική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Σημαντικές διαμαρτυρίες προκαλεί και το σχέδιο αύξησης της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 έτη στα 67 από το 2013.

Ο Σαρλ Μισέλ, 38 ετών, που ορκίστηκε στις αρχές Οκτωβρίου, ετέθη επικεφαλής κυβέρνησης συνασπισμού στην οποία συμμετέχει μόνο ένα γαλλόφωνο κόμμα, το Μεταρρυθμιστικό Κίνημα, και τρία φλαμανδικά δεξιά κόμματα: το εθνικιστικό Νέα Φλαμανδική Συμμαχία (N-VA) του Μπαρτ Ντε Βέβερ, οι Φλαμανδοί Χριστιανοδημοκράτες του CD&V και οι Φλαμανδοί Φιλελεύθεροι.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Lux Leaks με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον (UPD)

Eurobank και Wind στη λίστα – Τις μυστικές φορολογικές συμφωνίες διεθνών επιχειρήσεων-κολοσσών με τις αρχές του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου αποκαλύπτει η μεγαλύτερη στην ιστορία διαρροή εγγράφων με αποφάσεις που δίνουν το πράσινο φως σε σχέδια εταιρειών για την φορολογική ελάφρυνσή τους.
 
Την είδηση μεταδίδουν «Τα Νέα», που συμμετέχουν στην εξάμηνη παγκόσμια έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ). Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα Μέσα που συμμετέχουν στη σύμπραξη, και παρότι η υπόθεση έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, η είδηση δεν φιλοξενείται στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι εννέα εταιρείες με δραστηριότητα στην Ελλάδα έκανα μυστικές συμφωνίες φορο-αποφυγής με τις Αρχές του Λουξεμβούργου. Από τις εννέα έχουν κατονομαστεί 5, ενώ οι υπόλοιπες 4 θα αποκαλυψθούν τις επόμενες ώρες. Μέσα σε αυτές είναι οι EFG Eurobank και η Wind.

Τα απόρρητα έγγραφα αφορούν περισσότερες από 343 επιχειρήσεις, οι οποίες εμφανίζονται να έχουν διοχετεύσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από το Λουξεμβούργο και να έχουν εξοικονομήσει δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους. Αυτό αποκαλύπτει η νέα παγκόσμια έρευνα που διεξήχθη σε σχεδόν 28.000 σελίδες απόρρητων εγγράφων από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και μία ομάδα 80 δημοσιογράφων από 26 χώρες.

Όπως αναφέρει η Le Monde, στην εξάμηνη έρευνα που πραγματοποίησε με τίτλο «Luxemburg Leaks» ή «LuxLeaks» η ICIJ απέκτησε πρόσβαση σε 28.000 σελίδες εγγράφων του «tax ruling» που δείχνουν πώς οι μεγάλες εταιρείες «βασίζονται στο Λουξεμβούργο και στο χαλαρό φορολογικό ρυθμιστικό του πλαίσιο, για να μεταφέρουν εκεί κέρδη ώστε να μην φορολογηθούν παρά σε πολύ μικρή κλίμακα».

Σημειώνεται ότι η πρακτική του «tax ruling» είναι νόμιμη και επιτρέπει σε μία επιχείρηση να ερωτήσει εκ των προτέρων ποιας μεταχείρισης θα τύχει από τις φορολογικές αρχές μίας χώρας και να λάβει συγκεκριμένες νομικές εγγυήσεις.

Οι εταιρείες τις οποίες αφορούν οι αποκαλύψεις - ανάμεσά τους οι Apple, Amazon, Verizon, AIG, Heniz, Pepsi, Ikea, Axa, Credit Agricole, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, JP Morgan, FedEx, Abbot Labaratories, Deutsche Bank, Macquarie - εξοικονομούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στη δημιουργία μίας θυγατρικής, ενός holding ή στην μεταφορά μίας εταιρικής έδρας στο Μεγάλο Δουκάτο με στόχο να καταβάλλουν τους λιγότερους δυνατούς φόρους.

Τα έγγραφα αυτά που εξετάστηκαν από δημοσιογράφους του ICIJ περιλαμβάνουν εκατοντάδες ιδιωτικές φορολογικές αποφάσεις- γνωστές και ως «συμφωνίες»– που παρέχει το Μεγάλο Δουκάτο σε εταιρείες που επιδιώκουν ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Λουξεμβούργο επί μήνες συγκρούονται για την απροθυμία του τελευταίου να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με φορολογικές αποφάσεις του στην ΕΕ, η οποία διερευνά κατά πόσον οι συμφωνίες της χώρας με την Amazon και την Fiat παραβιάζουν το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το Λουξεμβούργο παρείχε κάποιες πληροφορίες στην ΕΕ, αλλά αρνήθηκε, σύμφωνα με ευρωπαίους αξιωματούχους, να κοινοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των εγγράφων που σχετίζονται με τις φορολογικές αποφάσεις. Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν κάποιο από αυτά τα έγγραφα είναι μεταξύ εκείνων που εξακολουθούν να αναζητούν οι ελεγκτές της ΕΕ, ωστόσο, πρόκειται για στοιχεία που αφορούν την ουσία της ευρωπαϊκής έρευνας για τις φορολογικές αποφάσεις του Λουξεμβούργου.

Οι περισσότερες φορολογικές συμφωνίες εγκρίθηκαν την περίοδο 2008-2010. Η ύπαρξη μικρού μέρους των συμφωνιών αναφέρθηκε πρώτη φορά το 2012 σε ντοκιμαντέρ του Εντουάρντ Περέν για την δημόσια γαλλική τηλεόραση France 2 και από το BBC, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν από δημοσιογράφους.

Η βρετανική The Guardian εκτιμά ότι οι αποκαλύψεις αυτές θα είναι δυσάρεστες για τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου από το 1995 μέχρι το 2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε τον Ιούνιο τέσσερις έρευνες σχετικά με την πρακτική του «tax ruling» στην Ε.Ε. και αφορούν την Ιρλανδία, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και το Γιβραλτάρ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, λέει το δημοσίευμα, ΤΑ ΝΕΑ θα προχωρήσουν στην δημοσίευση των ελληνικών υποθέσεων με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

«Έτοιμη» για κυρώσεις η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις κατά του Λουξεμβούργου εξαιτίας των φορολογικών του πρακτικών, την ώρα που διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν στοιχεία για την ύπαρξη μυστικών φορολογικών συμφωνιών ανάμεσα στο Μεγάλο Δουκάτο και 340 πολυεθνικές εταιρείες.

«Εάν υπάρξει δυσμενής απόφαση, το Λουξεμβούργο θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες για να επανορθώσει», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχινάς , εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου από το 1995 έως το 2013.

Οι φορολογικές πρακτικές του Λουξεμβούργου είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το «tax ruling» που επιτρέπει στις πολυεθνικές να ελαχιστοποιήσουν τα φορολογικά τους βάρη και στερεί πολλές χώρες από τα φορολογικά τους έσοδα "δεν αποτελεί ιδιατερότητα του Λουξεμβούργου, πολλές ευρωπαϊκές χώρες το εφαρμόζουν", εξήγησε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών του Μεγάλου Δουκάτου Πιερ Γκραμενιά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε το καλοκαίρι του 2013 έρευνα για να εξετασθεί εάν το Λουξεμβούργο είχε προσφέρει μέσω της πρακτικής του «ruling», μεταμφιεσμένων επιδοτήσεων στον αμερικανικό γίγαντα του Ιντερνετ Amazon και στον ιταλικό όμιλο Fiat. Η έρευνα της Επιτροπής αφορά επίσης την Ιρλανδία με την Apple και την Ολλανδία με τα Starbucks.

Η πρακτική του «tax ruling» είναι νόμιμη και επιτρέπει σε μία εταιρεία να μάθει εκ των προτέρων ποια θα είναι η φορολογική της μεταχείριση από τις φορολογικές αρχές μίας χώρας και να λάβει συγκεκριμένες νομικές εγγυήσεις. Αυτό επηρεάζει τον καταμερισμό των φορολογητέων κερδών της πολυεθνικής μεταξύ των θυγατρικών της που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες, γεγονός που της επιτρέπει να μειώσει τις φορολογικές της επιβαρύνσεις.

Η έρευνα βρίσκεται πλέον στα χέρια της ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για την Ανταγωνιστικότητα Μαργκρέτε Βεστάγκερ, η οποία διαδέχθηκε τον Χοακίν Αλμούνια στις αρχές του Νοεμβρίου.

«Εάν η απόφαση είναι δυσμενής, θα αντιδράσει. Σε αυτό χρησιμεύει το κοινοτικό δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος της επιτροπής.

Μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν σήμερα Πέμπτη στοιχεία για την ύπαρξη μυστικών φορολογικών συμφωνιών ανάμεσα στο Λουξεμβούργο και 340 πολυεθνικές εταιρείες με στόχο την ελαχιστοποίηση των φόρων τους, με βάση έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ).

Οι συμφωνίες αυτές συνομολογήθηκαν ανάμεσα στο 2002 και το 2010 και αντιπροσωπεύουν ποσά δισεκατομμυρίων ευρώ σε διαφυγόντα φορολογικά έσοδα για τις χώρες όπου οι εταιρείες αυτές δραστηριοποιούνται και καταγράφουν κέρδη, σύμφωνα με την ICIJ και τα μέσα που συνεργάζονται μαζί της, όπως οι εφημερίδες Le Monde, The Guardian, Suddeutsche Zeitung και Asahi Shimbun.

Η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο τις τοποθετήσεις κινέζων αξιωματούχων σε φορολογικούς παραδείσους.

Στην εξάμηνη έρευνα που πραγματοποίησε με τίτλο «Luxemburg Leaks» ή «LuxLeaks» η ICIJ απέκτησε πρόσβαση σε 28.000 σελίδες εγγράφων του «tax ruling» που δείχνουν πώς οι μεγάλες εταιρείες «βασίζονται στο Λουξεμβούργο και στο χαλαρό φορολογικό ρυθμιστικό του πλαίσιο, για να μεταφέρουν εκεί κέρδη ώστε να μην φορολογηθούν παρά σε πολύ μικρή κλίμακα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

Οι εταιρείες τις οποίες αφορούν οι αποκαλύψεις της ICIJ, ανάμεσά τους οι Apple, Amazon, Verizon, AIG, Heinz, Pepsi, Ikea, Axa, Credit Agricole, Accenture, Burberry, Procter & Gamble, JP Morgan, FedEx, Abbot Labaratories, Deutsche Bank, Macquarie..., εξοικονομούν κάθε χρόνο δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στη δημιουργία μία θυγατρικής, ενός holding ή στην μεταφορά μίας εταιρικής έδρας στο Μεγάλο Δουκάτο με στόχο να καταβάλλουν τους λιγότερους δυνατούς φόρους.

Τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η ICIJ συντάχθηκαν κατά το διάστημα 2002-2010 από την PricewaterhouseCoopers "η οποία τα συνέταξε και διαπραγματεύθηκε τους όρους με τις αρχές του Λουξεμβούργου", σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Monde.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τον μπουναμά σας για τις γιορτές..

Εκτός από δωρεάν ίντερνετ, που από σήμερα έχουμε, με βάση την περσινή εξαγγελία του ''πρωθυπουργού'' μας,
     ( 05/11/2013: ''Σε ένα χρόνο θα υπάρχει δωρεάν ίντερνετ, wi-fi για όλους τους Έλληνες!'' )
     ..τον χριστουγεννιάτικο μπουναμά τους είναι σίγουρο ότι θα εισπράξουν από τον γουρλομάτη υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης 5.500 δημόσιοι υπάλληλοι: την απόλυσή τους!

     Κι αυτό γιατί οι απολύσεις αυτές, και μάλιστα πριν το τέλος του χρόνου, είναι αδιαπραγμάτευτο ''προαπαιτούμενο'' για την τρόϊκα προκειμένου να συνεχίσουν την ''αξιολόγηση'' του τρέχοντος ''προγράμματος προσαρμογής''!
     ( αξιολογήστε μας...κι αφήστε μας )
     Εκεί ακριβώς είμαστε!
     Τις ''κόκκινες γραμμές''  τις βάζει η τρόϊκα!
     Οι δικοί μας βάζουν μόνον τα ροζ στριγκάκια.

     Ακολουθούν από πίσω κι άλλες ''κόκκινες γραμμές'' μαζί με ροζ στριγκάκια (σετάκι): το ασφαλιστικό, ο συνδικαλιστικός νόμος, και πάει λέγοντας.
     Κατά τ' άλλα, είμασταν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι να σκίσουμε τα μνημόνια και να διώξουμε την τρόϊκα,
     ..και να βγούμε στις αγορές αλαλάζοντας: ''ζήτω ο Ψευταράς! εσένα θέλουμε! πού πας, μη φεύγεις! κάτσε άλλα σαράντα χρόνια!'',
     ..και άλλα τέτοια που τα διαταραγμένα και εν συγχύσει μυαλά των κυβερνώντων φαντάζονται.

     Θα κάνουν δηλαδή Χριστούγεννα στο σπίτι τους, απολυμένοι και δυστυχισμένοι άλλοι πεντέμισι χιλιάδες συμπολίτες μας. Success story!

     Κι απ' την άλλη το ΠαΣοΚ τού: ''στις 18 σοσιαλισμός'', σφυρίζει αδιάφορα και έχει το τέλος που του ταιριάζει: σαν κοινός κακοποιός, σαν τον Μπάμπη τον σουγιά, αλλάζει ονόματα, ΑΦΜ και διευθύνσεις, μπας και γλυτώσει την τσιμπίδα του νόμου, και το φτύσιμο του λαού.
     Πότε ''Ελιά'', πότε  ''Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη'' (για πολλά γέλια, και γι άλλα τόσα κλάματα), πότε ''Παραπόταμος του ποταμιού'',
     ..ελπίζει ότι θα ξεφύγει, ότι θα ξεχαστεί, πως θα θολώσει τα νερά.
     Όμως, αντιγράφοντας το σύνθημα του τοίχου:
     Κανένας δεν ξεχνά, τίποτα δεν ξεχνιέται!

     Και αυτό, ισχύει για όλους τους!
     Μέχρι τον τελευταίο παρακεντέ,
     ..των παρακεντέδων της τρόϊκας και των τοκογλύφων!..

πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ καλλιτέχνες γιατροί και δικηγόροι

Στην «τσιμπίδα» του ΣΔΟΕ καλλιτέχνες γιατροί και δικηγόροι Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες κατά το δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου 2014, στις οποίες αποκάλυψε σημαντικές περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος απάτης και διαφθοράς.

Παρατίθενται χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανά Διεύθυνση: ·

Περ/κή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής:

1. Οκτώ (8) επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 4.926.946 ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους. Οι επιχειρήσεις αυτές έλαβαν φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

2. Επτά (7) επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 29.927.377 ευρώ. Για τις συναλλαγές αυτές δεν καταβλήθηκε κανένας φόρος, οι λήπτες δε αυτών τα χρησιμοποίησαν για παράνομο συμψηφισμό ΦΠΑ και ισόποση μείωση φορολογητέων κερδών.

3. Ένας (1) ιατρός, χειρουργός στο Κολωνάκι, κατά τα έτη 2001- 2012, δεν εξέδωσε αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 6.194.267 ευρώ, ενώ τρεις (3) ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους 278.971 ευρώ

4. Τρεις (3) δικηγόροι κατά τα έτη 2005-2011 δεν εξέδωσαν αποδείξεις για υπηρεσίες συνολικού ύψους ύψους 1.106.511 ευρώ

5. Έξι (6) φυσικά πρόσωπα, έμποροι σε ιχθυόσκαλα, απέκρυψαν φορολογητέο εισόδημα συνολικού ύψους 8.068.608 ευρώ.

6. Συνταξιούχος βρέθηκε με περιουσία μεγαλύτερη εκείνης που προκύπτει από εμφανείς πηγές κατά 1.609.068 ευρώ και επιπλέον είχε αποκρύψει εισόδημα από μισθώματα ύψους 154.795 ευρώ.

7. Φυσικό πρόσωπο, δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Υποδομών, προσαύξησε την περιουσία του κατά 667.674 ευρώ, χωρίς να μπορεί να την δικαιολογήσει.

8. Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει προσαύξηση περιουσίας κατά 361.641 ευρώ.

9. Φυσικό πρόσωπο, υπήκοος Ρουμανίας, παρέλειψε να δηλώσει κληρονομιά. Ο αναλογών φόρος είναι ύψους 623.051 ευρώ.

10. Ανδρόγυνο καλλιτεχνών, υπέβαλε ανακριβή δήλωση για την αγορά κατοικίας στην Βούλα Αττικής. Το τίμημα που δεν δηλώθηκε ανέρχεται στο ποσό των 1.999.948 ευρώ για τον καθένα, δηλαδή το συνολικό ποσό που δεν δηλώθηκε είναι 3.999.896 ευρώ.

Σημειώνεται ότι διοικητικό πρόστιμο και φόρος εισοδήματος καταλογίζεται και στην πωλήτρια επιχείρηση.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιθέσεις στο Κάιρο με νεκρούς και τραυματίες

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σήμερα σε έκρηξη βόμβας κοντά σε μέγαρο της αιγυπτιακής προεδρίας στο Κάιρο, κάτω από γέφυρα, σε τομέα με ισχυρή συνήθως αστυνομική παρουσία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας, μερικές ώρες μετά μια παρόμοια επίθεση που στοίχισε τη ζωή δύο αστυνομικών και δύο πολιτών.

Η γυναίκα «φέρει ελαφρά τραύματα τα οποία προκλήθηκαν από την έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Χάνι Αμπντελ Λατίφ.

Το προεδρικό μέγαρο κοντά στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, στο βορειο-ανατολικό Κάιρο, χρησιμοποιείται σπανίως από τον πρόεδρο Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τον πρώην αρχηγό του στρατού που απέπεμψε, τον Ιούλιο του 2013, τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι. Τα γραφεία του Σίσι βρίσκονται σε άλλο μέγαρο της πρωτεύουσας.

Χθες βράδυ βόμβα εξερράγη μέσα στο τελευταίο βαγόνι αμαξοστοιχίας στο βόρειο Κάιρο, σκοτώνοντας επί τόπου δύο αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν έλεγχο στη μηχανή για να διαπιστώσουν γιατί το τραίνο σταμάτησε σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην πρωτεύουσα. Δύο ακόμη πολίτες υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας και ασφαλείας.

Μερικές ώρες αργότερα, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βόμβα εξερράγη σε βαγόνι του μετρό της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι επιθέσεις που αρχικά σημειώνονταν στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου του Σινά, γρήγορα επεκτάθηκαν στο Δέλτα του Νείλου και στο Κάιρο, έχοντας ως στόχο κυρίως στρατιώτες και αστυνομικούς.

Οι τζιχαντιστές δηλώνουν ότι παίρνουν εκδίκηση για τους υποστηρικτές του Μόρσι που ήταν στόχος της αιματηρής καταστολής των δυνάμεων ασφαλείας, με περισσότερους από 1.400 νεκρούς ανάμεσα στους οπαδούς του ισλαμιστή προέδρου, εκατοντάδες να καταδικάζονται στην εσχάτη των ποινών σε ομαδικές δίκες που διεξήχθησαν με συνοπτικές διαδικασίας και 15.000 άλλους να έχουν φυλακιστεί.

Στις 22 Οκτωβρίου, βόμβα τραυμάτισε εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, έξω από το πανεπιστήμιο του Καΐρου. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η οργάνωση Ατζναντ Μισρ, η οποία έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις στο Κάιρο με θύματα αστυνομικούς.

Μια άλλη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την πλειονότητα των πολύνεκρων επιθέσεων που βίωσε η χώρα τους τελευταίους μήνες. Πρόκειται για την Ανσαρ Μπέιτ αλ-Μάκντις που έχει τη βάση της στο βόρειο Σινά και δηλώνει ότι εμπνέεται από την Αλ Κάιντα. Πρόσφατα, η οργάνωση εξέφρασε την υποστήριξη της στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Ιράκ και τη Συρία.

Στα τέλη Οκτωβρίου, καμικάζι έριξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του σε στρατιωτικό οδόφραγμα στο βόρειο Σινά σκοτώνοντας 30 στρατιώτες, στην πιο αιματηρή επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας μετά την αποπομπή του Μόρσι.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέο πρόγραμμα 6.000 θέσεων εργασίας από τον ΟΑΕΔ

Υπουργική απόφαση για την υλοποίηση προγράμματος για την απασχόληση επιπλέον 6.000 ανέργων μέσω επιχορήγησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης.

Η απόφαση προβλέπει ότι άνεργοι 25 έως 66 ετών θα μπορούν να απασχοληθούν, με σχέση πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτούνται για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με την απόφαση αυτή, αυξάνεται από 5.000 σε 11.000 ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσφερόμενες θέσεις του προηγούμενου προγράμματος επιδότησης του ΟΑΕΔ προς επιχειρήσεις για την πρόσληψη 5.000 ανέργων, τον περασμένο μήνα, εξαντλήθηκαν μέσα σε δύο ώρες.

Το νέο πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 59,4 εκατ. ευρώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σύγκρουση τραμ με Ι.Χ. στην Αρδηττού

Ελαφρά τραυματίστηκε ένας οδηγός αυτοκινήτου όταν το πρωί της Πέμπτης το όχημά του ξέφυγε της πορείας του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενο τραμ. Το τροχαίο σημειώθηκε στην κάθοδο της Αρδηττού, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όπου αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία, καθώς στο οδόστρωμα έχουν χυθεί λάδια.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του τραμ καθώς το όχημα έχει μείνει πάνω στις ράγες.

Ο οδηγός νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία.


πηγη 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Τελετής Έναρξης και της Λαμπαδηδρομίας του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε συγκεκριμένες οδούς, της περιοχής του Δήμου Μαραθώνα και της Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, το Σάββατο 8 Νοεμβρίου τις 12:00 μέχρι τις 14:30 θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς, περιοχής Δήμου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης:
  • Λεωφόρος Μαραθώνος, στο τμήμα μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Αφετηρίας της Κλασσικής Διαδρομής, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα.
  • Μαραθωνομάχων, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Οι οδηγοί των οχημάτων, που κατευθύνονται προς Μαραθώνα και το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας, θα κινούνται μέσω των οδών: Φειδιππίδου – Αγίου Παντελεήμονος – Δημοκρατίας – Λεωφόρου Κάτω Σουλίου.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους σε αυτές τις οδούς και λεωφόρους στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «μαύρο κουτί» των μαθητικών κινητοποιήσεων

Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας

Τότε...
«Και α και ου, κατάληψη παντού»!
«Μαριέττα - Κωστάκη, τα ‘χετε χαμένα, ξυπνάει ο εφιάλτης του ‘91» (Μάιος-Ιούνιος 2006)
«Μαριέττα Γιαννάκου, τις καταλήψεις άκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει» (Μάιος-Ιούνιος 2006)

...και τώρα


«Οχι στην Τράπεζα Θυμάτων, δεν είμαστε γενιά προβάτων»
«7 ώρες σχολείο, 10 ώρες φροντιστήριο, κάτω το νέο Λύκειο κολαστήριο»
«Φοβάμαι για το μέλλον, γι’ αυτό παλεύω για το παρόν»
«Δεν είναι τα βιβλία, δεν είναι οι βαθμοί, είναι που μας τρώνε όλη τη ζωή».



 
Με το παρελθόν δεν ξεμπερδεύεις εύκολα
και είναι ξεκάθαρο ότι οι μαθητές θέλησαν να κλείσουν τους λογαριασμούς μαζί του και να ανοίξουν νέους με το μέλλον.

Τα «αγέννητα» των μαθητικών καταλήψεων της περιόδου ‘90-’91 και του Κοντογιαννόπουλου και των κινητοποιήσεων εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης Αρσένη (‘98-99) «έσκασαν ξανά μύτη», κάνοντας κομμάτια τα δεσμά των ψευδαισθήσεων και μαζί τους την ησυχία των δεσμοφυλάκων τους.

Ποια είναι όμως τα «καύσιμα» της μαθητικής έκρηξης που δίνει βαθύτερη κοινωνική διάσταση στις αντιδράσεις; Από πού αντλεί τα «πυρομαχικά» της η ραγδαία κλιμάκωση των μαθητικών αντιδράσεων;

Να το πούμε καθαρά: Το νέο Λύκειο μοιάζει με την ψευτοευγένεια μιας πρόσκλησης σε ανεπιθύμητους καλεσμένους, όταν υπάρχει η βεβαιότητα πως οι συνθήκες θα τους αποτρέψουν από το να τη δεχτούν.


Μιλάμε για ταξικό ξεκαθάρισμα.
Και αυτό, γιατί το νήμα που διαπερνά τις νέες ρυθμίσεις στη μεταγυμνασιακή εκπαίδευση είναι η έμφαση στις εξεταστικές δοκιμασίες στο Γενικό Λύκειο και το στένεμα των διόδων, η ώθηση μεγαλύτερου αριθμού νέων στην επαγγελματική εκπαίδευση-κατάρτιση, η μαθητεία στο Τεχνικό Λύκειο, η απλήρωτη εργασία-«πρακτική άσκηση» και η εναλλαγή από την απασχόληση στην ανεργία μέσα από τα λεγόμενα προγράμματα απασχόλησης ορισμένου χρόνου, τα οποία ουσιαστικά και τυπικά προσφέρουν δωρεάν εργατικό δυναμικό στους εργοδότες.

Στο πλαίσιο αυτό
μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει κατ’ αρχήν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τους όρους της επώασής τους, καθώς και τις «διασυνδέσεις» τους.

Είναι φανερό ότι οι αντιδράσεις των φοιτητών δεν έπεσαν ούτε «από τον ουρανό», όπως υποστηρίζεται από τους στενόθωρους οπαδούς του αυθορμητισμού, ούτε οργανώθηκαν από κάποια γνωστά ή άγνωστα «κέντρα», σύμφωνα με τις μυωπικές θεωρίες «περί υποκινητών».

Αποτελούν, ανεξάρτητα από τα μηνύματα, τις «εγγραφές» και τις «καταγραφές τους», μια φυσική αντίδραση, τόσο φυσική όσο φυσικό είναι να βρέχει όταν συσσωρεύονται τα σύννεφα!

Ωστόσο, ας μην έχει κανείς ψευδαισθήσεις. Είναι σαφέστατο: Αν και οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και το Νέο Λύκειο-καρμανιόλα «ρυμουλκούν» τη μαθητική αντίδραση, είναι φανερό ότι αυτή οριοθετείται και πριμοδοτείται από την άρνηση της προοπτικής «ενός παρόντος και ενός μέλλοντος», που συντρίβεται στην υπόσχεση μιας εργασιακής αβεβαιότητας έπειτα από αυτό.

Η κατάσταση στο Λύκειο που προετοιμάζει το τελικό χτύπημα στη δημόσια εκπαίδευση, η φαραωνική στάση του ΥΠΕΠΘ και οι περιφρονητικές για τη νεολαία πράξεις των διαχειριστών του απλώς λειτούργησαν σαν αναμμένο σπίρτο σε μια μεγάλης έκτασης και «έτοιμη από καιρό» πυριτιδαποθήκη: οι πραγματικές αιτίες είναι ο αποκλεισμός και η ματαίωση των προσδοκιών μιας ολόκληρης γενιάς που, βουλιαγμένη στην προοπτική της ανεργίας, αισθάνεται ότι την κορόιδεψαν. Είναι η Generation X των ΗΠΑ, η «εξαπατημένη γενιά» με τα λόγια του Pierre Bourdieu που γαλουχήθηκε με την ψευδαίσθηση ότι κυνηγώντας την ατομική λύση, τον βαθμό, το πτυχίο, το μεταπτυχιακό, θα έχει ανοιχτούς τους δρόμους της επαγγελματικής αποκατάστασης και της καριέρας.

Σ’ αυτό το παρόν, που κυριαρχείται από την εικόνα ενός ναρκοθετημένου μέλλοντος, «βγάζουν τη γλώσσα τους» οι μαθητές, καθώς «άτακτα» αναζητούν ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής, πέρα από την αδηφάγο ανταγωνιστική «ζούγκλα της αγοράς» που, δημιουργώντας τις δικές της αποικίες στον εκπαιδευτικό χώρο, απειλεί να ρουφήξει τη δημιουργική και απαιτητική πνοή τους.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φώτο και Video από το Λονδίνο: Μάχη σώμα με σώμα χιλιάδων «Γκάι Φωκς» με τους αστυνομικούς

Διαδηλωτές φορώντας μάσκες του Γκάι Φωκς κατέβηκαν το βράδυ της Τετάρτης στους δρόμους του Λονδίνου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό σύστημα, τον καπιταλισμό και την υποστήριξή τους στο κίνημα των χακτιβιστών «Anonymous», από τους οποίους έχει γίνει και το κάλεσμα. Στο πλευρό των διαδηλωτών στο Γουεστμίνστερ βρέθηκε και ο γνωστός Βρετανός κωμικός ηθοποιός Ράσελ Μπραντ.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση των κλομπ τους κατά των διαδηλωτών, ενώ πλαστικοί κώνοι και οδοφράγματα είχαν στηθεί κατά μήκος της πλατείας Τραφάλγκαρ την ώρα που οι χειροβομβίδες κρότου λάμψης έπεφταν «βροχή». Από την πλευρά των διαδηλωτών, μερικών εκ των οποίων η ηλικία δεν ξεπερνούσε τα 14 χρόνια, κλωτσούσαν βαν της αστυνομίας, σχημάτιζαν επαναστατικά γκράφιτι σε σταθμευμένα φορτηγάκια και πετούσαν τα οδοφράγματα, φωνάζοντας «μία είναι λύση, η επανάσταση» (one solution, revolution). Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Κοινοβούλιο, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει και 15 προσαγωγές.

Η διαδήλωση με τους συμμετέχοντες να φορούν τις μάσκες του Γκάι Φωκς ξεκίνησε το 2011 με τον τότε αριθμό των συμμετεχόντων να μην ξεπερνά τους 50. Στα χρόνια που ακολούθησαν ο αριθμός των ανθρώπων που ταυτίστηκαν και συντάχθηκαν με τους σύγχρονους Γκάι Φωκς μεγάλωσε εντυπωσιακά, με την διαδήλωση να μετονομάζεται από «OpVendetta» σε «Πορεία Χιλιάδων Μασκών» κι έπειτα σε «Πορεία Εκατομμυρίων Μασκών» (Million Mask March). Στη Βρετανία έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, γιατί την 5η Νοεμβρίου, οπότε και διοργανώνεται, είναι η επέτειος της «Συνωμοσίας της Πυρίτιδας» που γιορτάζεται στη χώρα.Πρόκειται για την αποτυχημένη προσπάθεια του Γκάι Φωκς να ανατινάξει το Βρετανικό Κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου του 1605 και να οργανώσει τη «Συνωμοσία της Πυρίτιδας» σαν αντίδραση στην τυραννική βασιλεία του Ιακώβου Α' και στα σκληρά μέτρα του προτεστάντη βασιλιά απέναντι στους Καθολικούς. Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες Γκάι Φωκς, που έγιναν σύμβολο κατατεθέν της παγκόσμιας αντίστασης μετά την ταινία του 2005, «V for Vendetta».
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

900.000 νέοι φτωχοί σε μία πενταετία


Το 2008 η Ελλάδα είχε ποσοστό κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 28,1% στο σύνολο του πληθυσμού της και ήταν η έκτη χειρότερη κατά σειράν στην Ευρώπη πίσω από τις Βουλγαρία, Ρουμανία, Λετονία, Πολωνία, Ουγγαρία.

3,9 εκατ. Ελληνες ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμούΤο 2013 το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει σε 35,7% φέρνοντας την Ελλάδα στην τρίτη χειρότερη θέση μετά τις Βουλγαρία, Ρουμανία.

Η ραγδαία αυτή αύξηση του ποσοστού κινδύνου φτώχειας/κοινωνικού αποκλεισμού στην Ελλάδα (7,6 εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε 5 χρόνια) είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη (10,9 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη αύξηση της ΕΕ28). Με τον ετήσιο δε ρυθμό αύξησης της τελευταίας πενταετίας εκτιμάται πως το 2014 θα υπερβεί το 37%.

Συγκεκριμένα, κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ζει πάνω από ένας στους τρεις Ελληνες (35,7%), το δε 23% ζει με πενιχρό εισόδημα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat για το 2013, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την Eurostat, άτομα κοντά στο όριο της φτώχειας θεωρούνται εκείνα που ζουν σε νοικοκυριά με διαθέσιμο εισόδημα κάτω του 60% του εθνικού μέσου διαθέσιμου εισοδήματος -μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων- ή που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά αγαθά, ή που ζουν σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, το 2013, στην Ελλάδα ζούσαν 3,9 εκατομμύρια άνθρωποι κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, ή το 35,7% του πληθυσμού, έναντι 28,1% το 2008.

Την ίδια χρονιά, στην Ε.Ε., 120 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν κοντά στο όριο της φτώχειας, ή το 24,5% του πληθυσμού, έναντι 23,8% το 2008.

Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (48%), στη Ρουμανία (40%), στην Ελλάδα (35,7%), στη Λετονία (35%) και στην Ουγγαρία (33%).

Αντιθέτως, τα χαμηλότερα ποσοστά πολιτών που ζουν στο όριο της φτώχειας καταγράφηκαν στην Τσεχία (14,6%), στην Ολλανδία (15,9%), στη Φινλανδία (16%) και στη Σουηδία (16,4%).
Εξάλλου, το 16,7% του πληθυσμού της Ε.Ε. ζούσε με πενιχρό εισόδημα, μετά τις μεταβιβάσεις των κοινωνικών επιδομάτων. Τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού με πενιχρό εισόδημα καταγράφηκαν στην Ελλάδα (23,1%), στη Ρουμανία (22,4%), στη Βουλγαρία (21%), στη Λιθουανία (20,6%) και στην Ισπανία (20,4%) και τα χαμηλότερα καταγράφηκαν στην Τσεχία (8,6%) και στην Ολλανδία (10,4%).

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το 2013 ανήλθε σε 20,3%, έναντι 9,6% στην Ε.Ε. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην Ε.Ε., ξεκινώντας από 1,4% στη Σουηδία και 1,8% στο Λουξεμβούργο και φτάνοντας στο 43% στη Βουλγαρία.

Σημειώνεται ότι άτομα που αδυνατούν να καλύψουν σημαντικά υλικά αγαθά θεωρούνται εκείνα τα οποία αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: ενοίκιο ή εξόφληση δανείου, θέρμανση, απρόοπτα έξοδα, διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες, διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα, αυτοκίνητο, πλυντήριο ρούχων, έγχρωμη τηλεόραση και τηλέφωνο.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίησή τους. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανλιμενική απεργία, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς στο υπουργείο Οικονομικών, στην πλατεία Συντάγματος.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, παρά τις καθολικές αντιδράσεις των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων, επιχειρεί να εκποιήσει τα λιμάνια, χρησιμοποιώντας μεθόδους πολιτικά απαράδεκτες και νομικά έξω από κάθε νομιμότητα», τονίζεται σε ανακοίνωσή της ΟΜΥΛΕ. Σημειώνεται, ότι οι εργαζόμενοι των λιμανιών αλλά και φορείς της πόλης του Πειραιά έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μια προσφυγή που θα εκδικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!