EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Διαφθορά με ονοματεπώνυμο

“ Έγγραφο του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, στην Βουλή μετά από ερώτηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου  ”
Το καθεστώς ασυλίας που έχουν προσφέρει οι κυβερνήσεις των Μνημονίων, και ιδιαίτερα η κυβέρνηση Σαμαρά, σε δημόσιους λειτουργούς, καθεστώς που στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής είχε χαρακτηρίσει «τείχος προστασίας», περιγράφει αναλυτικά ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης προς απάντηση σε ερώτηση του Πάνου Καμμένου.

Ο Λ. Ρακιντζής αναφέρει ονομαστικά δεκατέσσερις νομοθετικές παρεμβάσεις για αντίστοιχες υποθέσεις που καταγράφονται ονομαστικά, με τις οποίες απαλλάχθηκαν οι υπεύθυνοι για τις όποιες ποινικές και αστικές ευθύνες.

Ανάμεσά τους κρίσιμες περιπτώσεις για την εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, όπως το PSI και οι αποκρατικοποιήσεις, αλλά και υποθέσεις που σχετίζονται άμεσα με τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος από μέλη της κυβέρνησης ή εστίες, όπου ευδοκιμεί η λεγόμενη "διαπλοκή", όπως τα τραπεζικά δάνεια.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα των “Αγανακτισμένων”

Στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων ανά τον κόσμο η μορφή του Γκάι Φωκς ξεπηδά κάθε φορά μέσω της περίφημης μάσκας που έγινε γνωστή στο V for Vendetta 

Η Συνωμοσία της Πυρίτιδας του 1605 είχε οργανωθεί από μια ομάδα Καθολικών, με σκοπό τη δολοφονία του βασιλιά Ιακώβου Α’ της Αγγλίας, της οικογένειάς του και πολλών μελών της αριστοκρατίας, με την ανατίναξη των κτιρίων του Βρετανικού Κοινοβουλίου στο Λονδίνο κατά την έναρξη των εργασιών της Βουλής στις 5 Νοεμβρίου 1605. Μέλος της συνωμοσίας ήταν και o μισθοφόρος από το Γιορκσάιρ, Γκάι Φωκς, ο οποίος είχε διακριθεί στον Ισπανικό Στρατό


guy_fawkes

Στις αρχές του 17ου αιώνα, στα προάστια της πόλης του Λονδίνου, τρεις Καθολικοί Βρετανοί συναντώνται μυστικά για να αποφασίσουν τη δράση τους. Ο βασιλιάς Ιάκωβος Α’ της Αγγλίας είχε μόλις αναλάβει την εξουσία της χώρας. Παρότι είχε υποσχεθεί χαλάρωση των αντικαθολικών νόμων, φαινόταν ότι ο νέος βασιλιάς θα αποδεικνυόταν ακόμη περισσότερο αυστηρός στην εκτέλεσή τους από τον προκάτοχό του. Οι Ρόμπερτ Κάτεσμπι, γνωστός Καθολικός του Νορθαμπτονσάιρ, ο ξάδερφός του Τόμας Ουίντουρ, και ο φίλος του Ράιγκτ, αποφάσισαν να οργανώσουν ένα σχέδιο που περιλάμβανε την ανατροπή του βασιλιά και την ανατίναξη της Βουλής των Λόρδων, κατά την έναρξη της Βουλής στις 5 Νοεμβρίου 1605, με σκοπό να προκαλέσουν μια γενική εξέγερση που θα επέτρεπε την επιστροφή του καθολικισμού στη χώρα.

Αρχικά, ο Κάτεσμπι νοίκιασε ένα διαμέρισμα κοντά στο Παλάτι του Ουέστμονστερ και η ομάδα άρχισε τη διάνοιξη μιας σήραγγας κάτω από το Βρετανικό Κοινοβούλιο΄. Τελικά, το Μάρτιο του 1605, ο Τόμας Πέρσι κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις διασυνδέσεις του στην Αυλή για να νοικιάσει ένα κελάρι κάτω από τη Βουλή των Λόρδων. Το σχέδιο του τούνελ εγκαταλείφθηκε γρήγορα και σύντομα ο Φωκς κατάφερε να γεμίσει την υπόγεια αποθήκη με περίπου 36 βαρέλια πυρίτιδας, που κρύφτηκαν κάτω από άνθρακα και κομμάτια ξύλου. Η ανησυχία, ωστόσο, κάποιων μελών ότι από την έκρηξη θα έχαναν την ζωή τους και Καθολικοί σαν αυτούς τους οδήγησε στην αποστολή επιστολής προς τον Λόρδο Monteagle, τον οποίον προειδοποιούσαν να μην παρουσιαστεί στη συνέλευση.

BonfireNight

Του δημιουργήθηκαν όμως υποψίες κι έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες στις υπόγειες σήραγγες κάτω από τη Βουλή των Λόρδων. Μόλις ενημερώθηκαν ότι τα σχέδιά τους είχαν αποκαλυφθεί, ο Ρόμπερτ Κάτεσμπι και ο Τόμας Ουίντουρ εγκατέλειψαν το Λονδίνο και συναντήθηκαν με την υπόλοιπη ομάδα στο Ουαρουικσάιρ, χωρίς να εξασφαλίσουν την υποστήριξή της. Κατάφεραν να ταξιδέψουν, μένοντας σε φίλους και σε υποστηρικτές, αλλά τρεις μόλις ημέρες μετά συνελήφθησαν. Ο Κάτεσμπι, ο Πέρσι και ο Ράιγκτ σκοτώθηκαν, ενώ ο τραυματισμένος Ουίντουρ μεταφέρθηκε στο Λονδίνο. Οι υπόλοιποι συνελήφθησαν λίγες ημέρες αργότερα. Όλοι οι συνωμότες, εκτός από τον Τρέσμαν, εκτελέστηκαν.

mask1

Ο Γκάι Φωκς συνελήφθη το πρωί της 5ης Νοεμβρίου. Μετά από βασανιστήρια, αποκάλυψε τα ονόματα των υπόλοιπων συνωμοτών, που είτε ήταν ήδη γνωστοί είτε νεκροί. Οι συνωμότες καταδικάστηκαν και στις 31 Ιανουαρίου εκτελέστηκαν με αγχόνη και διαμελισμό.

Εις ανάμνηση της αποτυχημένης απόπειρας του Γκάι Φωκς να ανατινάξει το Κοινοβούλιο, στην Αγγλία και άλλες χώρες η 5η Νοεμβρίου εορτάζεται σαν Νύχτα των Πυροτεχνημάτων (Guy Fawkes Night ή Bonfire Night).

Από το όνομα του Γκάι Φωκς προέκυψε η λέξη “guy” στην Αγγλική γλώσσα, ιδιαίτερα στα αγγλικά της Αμερικής. Στην επέτειο της 5ης Νοεμβρίου, το έθιμο απαιτεί το κάψιμο στην πυρά ενός ομοιώματος του Φωκς, γνωστό ως “guy”, με αποτέλεσμα η λέξη να χρησιμοποιείται σαν όρος για “κάποιο πρόσωπο με αλλόκοτη και εκκεντρική εμφάνιση.

fireworksAL2210_468x312

Όμως, ένα κίνημα που μπορεί να ταυτιστεί με την ιστορία του Γκάι Φωκς στην σύγχρονη εποχή είναι το ισπανικό κόμμα Podemos που “γεννήθηκε” τον Μάιο του 2014 στις πλατείες της Ισπανίας από αγανακτισμένους Ισπανούς πολίτες οι οποίοι αντιδρούσαν στα μέτρα λιτότητας που πήρε η κυβέρνηση.

Το Podemos (Μπορούμε) ιδρύθηκε από αριστερούς Ισπανούς ακαδημαϊκούς και διατηρεί μια έντονη σχέση με το κίνημα των Ισπανών Αγανακτισμένων. Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις Εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του 2014 και πέτυχε 8% των ψήφων, κατακτώντας 5 έδρανα στην Ευρωβουλή.

podemos

Το νεοσύστατο αριστερό κόμμα της Ισπανίας Podemos κατάφερε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από την ίδρυση του να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση, σύμφωνα με τις ισπανικές δημοσκοπήσεις, εν μέσω οικονομικής και πολιτικής κρίσης στη χώρα με τα δυο πρωτοπόρα κόμματα να κατηγορούνται για σκάνδαλα αλλά και για τα μέτρα λιτότητας που πήραν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ακολουθεί ένα τραγούδι του John Lennon το Remember (1970) όπου στο τέλος αναφέρονται οι στίχοι “”Remember, Remember, The Fifth of November” και κατόπιν ακούγεται μια έκρηξη και μετά σιωπή… Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφής η αναφορά και η επιρροή από την εν λόγω επεισοδιακή νύχτα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανάμεσα στην πραξικοπηματική …απόγνωση της κυβέρνησης και τη «νέα συναίνεση»!

Είναι γνωστό (το έχουμε αναλύσει πολλές φορές) ότι η πραξικοπηματική αυθάδεια αυτής της κυβερνητικής συμμορίας δεν έχει όρια και αναστολές. Το ιστορικό της είναι μια αλυσίδα πραξικοπημάτων: Συνταγματικών, κοινοβουλευτικών, έκτακτων αναγκών, νομοθετικών διαταγμάτων κ.λπ… 
 
Γνωστό και υπερτονισμένο είναι επίσης ότι θα επιχειρήσει, με νύχια και με δόντια, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ, να παραμείνει στην εξουσία, αποφεύγοντας, πάση θυσία, τις κάλπες…


Το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ κυλάει στο αίμα αυτής της κυβέρνησης: Κυβέρνηση των μαφιών του χρήματος («αγορές») και του 4ου Ράιχ… 

Γι αυτό αυτή η κυβέρνηση θεωρεί και επικίνδυνη δημοκρατική πολυτέλεια τις εκλογές. Ακριβώς διότι η δικτατορία των «αγορών» (των μαφιόζων του χρήματος) φοβάται (σήμερα) και αυτές ακόμα τις υποτυπώδεις και νόθες λειτουργίες της αστικής δημοκρατίας: Και τα ψήγματα των κοινοβουλευτικών ελευθεριών… 

Και όταν ο Σαμαράς μας λέει ότι οι «αγορές φοβούνται τις εκλογές» διατυπώνει καθαρά, αλλά και διατυμπανίζειΟΧΙ μόνο τη δικτατορία των «αγορών» (των τοκογλύφων και των μαφιόζων του 4ου Ράιχ), αλλά και τη δική του πραξικοπηματική αυθάδεια, προϊόν της δωσίλογης υποταγής του στις «αγορές»: Στους μαφιόζους του 4ου Ράιχ… 

Φυσικά, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος με όλα αυτά τα άθλια, γελοία, κινδυνολογικά και παραληρηματικά τεχνάσματα, διατυπώνουν, επίσης, και το δικό τους πανικό, διότι εκλογές σημαίνουν ΘΑΝΑΤΟ για την κυβερνητική συμμορία, θάνατο και για τους ίδιους.
 
Μια ειδική πραξικοπηματική «επεξεργασία» αφορά την εκλογή Προέδρου: Τους τρόπους «κατασκευής» των 180 βουλευτών ή τους τρόπους πραξικοπηματικού ξεπεράσματος του συνταγματικού σκοπέλου. 

Όταν ο Σαμαράς αποκλείει κατηγορηματικά τις εκλογές, την ίδια στιγμή που έχει διατυπωθεί καθαρά από όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα η καταψήφιση οποιασδήποτε κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας,ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ο ίδιος πραξικοπηματική ΒΟΥΛΗΣΗ και πραξικοπηματική συνωμοσία… 

Υπάρχει δεδηλωμένη εναντίον κάθε κυβερνητικής πρότασης για την εκλογή του νέου Προέδρου και ο Σαμαράς ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ κατηγορηματικά τις εκλογές: Αυτό σημαίνει όχι απλώς προπαγανδιστικό τρικ προλείανσης εδάφους για πραξικοπηματική εκτροπή, αλλά ομολογία εκτροπής!!! 

Ο Σαμαράς, αδίστακτα και προκλητικά μας λέει ότι οι 180 βουλευτές θα βρεθούν!!! 

ΠΩΣ, αφού υπάρχει δεδηλωμένη για το αδύνατο των 180 βουλευτών; 

Εδώ είναι πολλαπλές οι πραξικοπηματικές «αναπολήσεις» και οι πραξικοπηματικοί σχεδιασμοί της κλίκας Σαμαρά-Βενιζέλου. Δύο τα βασικά σενάρια: 

α). Το πρώτο, το γνωστό και ιστορικά πολυφορεμένο: τα εκβιαστικά τεχνάσματα και η εξαγορά βουλευτών. 

Μόνο οι αφελείς μπορεί να πιστεύουν ακόμα ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει στήσει μια γιγάντια «βιομηχανία» εξαγοράς βουλευτών: Μια «βιομηχανία» διάβρωσης και εξαγοράς των ήδη διαβρωμένων, λακέδων και τυχοδιωκτών του καθεστώτος, που έχουν «συνωστιστεί» σε άλλα κόμματα ή σ’ αυτό το ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ καθεστωτικό τοπίο των «ανεξάρτητων»… 

β). Το δεύτερο σενάριο έχει να κάνει με ένα νέο συνταγματικό πραξικόπημα: Την κατασκευή νέας πλειοψηφίας για Πρόεδρο, η οποία δεν θα έχει ανάγκη τους 180, αλλά έναν αριθμό μικρότερο (170 π.χ). 

Τα παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή (κι αυτά πραξικοπηματικά) αυτό το χαρακτήρα και αυτή τη σκοπιμότητα έχουν. Παίζουν με τη Χρυσή Αυγή (το παρακρατικό τους γρανάζι) όχι μόνο για να συγκαλύψουν το δικό τους ενεργό ΦΑΣΙΣΜΟ, αλλά και για την προώθηση των πραξικοπηματικών τους σχεδιασμών. 

Και η «αριστερά» ΟΧΙ μόνο δεν καταγγέλλει, αλλά συγκαλύπτει και νομιμοποιεί αυτά τα παιχνίδια της Κεντρικής Εγκληματικής Οργάνωσης: Της κυβέρνησης του 4ου Ράιχ (τα έχουμε αναλύσει)… 

Βεβαίως αυτοί οι πραξικοπηματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης, εκτιμούμε, ότι δεν θα ευοδωθούν, διότι δεν θα «εγκριθούν» από τα μεγάλα αφεντικά. 

Στα υψηλά επιτελεία του 4ου Ράιχ και των «νταβάδων» υπάρχουν διαιρέσεις, ταλαντεύσεις και αντίθετες απόψεις. Φοβούνται ότι μια τέτοια νέα πραξικοπηματική εξέλιξη θα ανοίξει τον Ασκό του Αιόλου και η κατάσταση θα εκραγεί ανεξέλεγκτα… 

Αρχίζει να κερδίζει έδαφος ένα άλλο σενάριο: Η κατασκευή μιας νέα «συναίνεσης» χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο ή με άξονα την «αριστερά» (ΣΥΡΙΖΑ). 

Η κατασκευή μιας νέας «συναίνεσης» χωρίς Σαμαρά και Βενιζέλο, όσο και αν είναι θελκτική για το κυρίαρχο κυβερνητικό οικοδόμημα, είναι ανέφικτη, τουλάχιστον προεκλογικά. 

Μετεκλογικά, με άλλα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πάλι δύσκολα μπορεί να υλοποιηθεί. 

Οι «λαγοί» της Δεξιάς και ακροδεξιάς, από τον Καρατζαφέρη μέχρι τον Τράγκα την προπαγανδίζουν υστερικά, αλλά η πολιτική κατάσταση είναι τόσο εκρηκτικά φορτισμένη και συμπιεσμένη που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε τέτοιου είδους κατοχικά, δωσίλογα όνειρα: Το να προσλαμβάνεις, δηλαδή, τις επιθυμίες σου (μια νέα «συναίνεση» πανομοιότυπη με τις προηγούμενες) ως πραγματικότητα… 

Η μόνη διέξοδος που απομένει για το προτεκτοράτο-ΕΛΛΑΣ, είναι μια νέα μορφή «συναίνεσης» («εθνικής συνεννόησης»), με το ΣΥΡΙΖΑ βασικό συντελεστή: Είτε ως κεντρικό μοχλό, είτε ως ισότιμο συμπαίχτη… 

Αυτό που ΔΕΝ επιθυμούν πλέον τα μεγάλα αφεντικά (ξένα και εγχώρια) είναι να υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει: Γρήγορα εκλογές για να αποφευχθεί η αυτοδυναμία… 

Στρατηγικός στόχος, πλέον, των ισχυρών κέντρων εξουσίας είναι να φράξει ο δρόμος της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να στρωθεί και να προλειανθεί ο δρόμος για την υλοποίηση της νέας «συναίνεσης». 

Γι αυτό είναι και πολύ περίεργες οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου γύρω από την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών!!! 

Τέτοιου είδους δηλώσεις λένε επί της ουσίας τούτο: Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε αυτοδύναμα!!! 

Δηλαδή ευθυγραμμίζονται ΠΛΗΡΩΣ με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της νέας «συναίνεσης»… 

Αλήθεια μήπως ο Γλέζος είναι ένας νέος «λαγός» του συστήματος, «αριστερός»;;; 

Δεν είναι, όμως, μόνο οι αστείες, αλλά «σημαδιακές» δηλώσεις του Γλέζου. Όλη η κεντρική πολιτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ «επενδύει» πάνω στην κατασκευή μιας νέας «εθνικής συνεννόησης» και κτυπά την κυβέρνηση που την αρνείται… 

Μήπως «συναινετική» δεν είναι και η πρόταση του Τσίπρα στον Πρόεδρο: Συμφωνία («συναίνεση») για εκλογές και συμφωνία («συναίνεση») για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας!!! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιηθούν οι στρατηγικοί προσανατολισμοί της «ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ» με «αριστερές» συσκευασίες και άλλες πολιτικές αναλογίες… 

Αυτό που απουσιάζει ΠΑΝΤΕΛΩΣ από κάθε σκέψη και πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κινηματική προβληματική και πρακτική!!! 

Η δε ηγεσία του ΚΚΕ αγωνίζεται κι αυτή να κόψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή στηρίζει ξετσίπωτα τα στρατηγικά σχέδια του 4ου Ράιχ, αυτά της νέας «συναίνεσης»!!! 

Φυσικά, με ξύλινα «επαναστατικά» λόγια κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της «συναίνεσης»… 

Και με παρελάσεις των κομματικών και συνδικαλιστικών στρατών με κεντρικό αίτημα: «Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα»!!! 

Ούτε καν την πτώση αυτής της εγκληματικής κυβερνητικής συμμορίας δεν θέτουν!!! 

Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα εμφανίσουν μια μεγάλη παρέλαση η οποία θα φτάσει, συντεταγμένα και ειρηνικά, στο Σύνταγμα και εξίσου θεαματικά θα διαλυθεί… 

Γι αυτό και η κυβέρνηση ούτε το μετρό «κλείδωσε», ούτε τα ΜΑΤ εμφάνισε. Το ΚΚΕ αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση της κατοχικής «νομιμότητας» και πρέπει, επιπλέον, να «ενισχυθεί» για να μην υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ… 

Θα επανέλθουμε… 

ΟΛΟΙ, λοιπόν, ο κάθε ένας από το μετερίζι του, αγωνίζονται για τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ της «Έκτακτης Ανάγκης»:Την «εθνική συναίνεση»!!! 

Καιρός να εκραγεί η λαϊκή ΟΡΓΗ και να επιβληθεί η δική της ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ΗΠΑ οδεύουν ολοταχώς προς συστημική κατάρρευση και οικονομική καταστροφή (βίντεο)

Μιλώντας για την παγκόσμια οικονομία, ο Δρ. Jim Willie, ιδρυτής του ιστότοπου GoldenJackass.com και εκδότης  του Hat Trick Letter υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η αμερικανική κυβέρνηση αποτελεί «εγγύηση» για «συστημική κατάρρευση και οικονομική καταστροφή».

Ο Willie αναφέρεται λεπτομερώς στα στάδια που θα ακολουθήσουν μέχρι να συμβεί η «καταστροφή».
Όπως εξηγεί θα επιχειρηθεί κρυφά να καλυφθεί το χρέος, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί μια τεράστια προπαγανδιστική εκστρατεία.

Ο ίδιος τονίζει επίσης ότι όσο και αν οι ΗΠΑ δεν τολμούν να το παραδεχθούν, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία κατέληξαν σε φιάσκο καθώς είχαν ως αποτέλεσμα «την επιτάχυνση της πτώσης του δολαρίου σε όλο τον κόσμο».

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο:
 
         

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στις απολύσεις

Ευρωπαϊκή πρωτιά σημειώνει η Ελλάδα στις απολύσεις, όπως καταγράφεται στην νέα έκθεση της Κομισιόν για τις κενές θέσεις εργασίας και τις προσλήψεις στην Ευρώπη (European Vacancy and Recruitment Report 2014), μετά το ξέσπασμα της κρίσης το 2008/2009.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα παρουσιάζει τη χειρότερη επίδοση στις προσλήψεις ανέργων μεταξύ των χωρών – μελών της ΕΕ, καθώς μόλις 77.000 από το σύνολο των 1,2 εκατομμυρίων ανέργων, προσελήφθησαν.

Επίσης, σε αντίθεση με τις χώρες του Βορρά- και ειδικά τη Γερμανία που εμφανίζονται πιο «διατεθειμένες» να προσλάβουν εργατικό δυναμικό, η Ελλάδα- πρώτη εδώ και πάνω από έναν χρόνο στην ανεργία- επιδεικνύει τη μεγαλύτερη αποστροφή στο να προσλάβει προσωπικό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κενών θέσεων εργασίας (με πάνω από 2,5%) μεταξύ των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντοπίζεται στη Γερμανία και ακλουθούν η Φινλανδία, η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία. Από την άλλη η Ελλάδα κατέχει την 8η τελευταία θέση.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Αυστρία, η Σουηδία, η  Φινλανδία, η Δανία και η  Γερμανία. Η χώρα μας είναι η μοναδική της ΕΕ στην οποία οι προσλήψεις υψηλά ειδικευμένου προσωπικού ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις λιγότερο ειδικευμένου προσωπικού.
 
Αναφορικά με τα επαγγέλματα με την καλύτερη απορρόφηση στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας είναι:
 
-    Σε σχετικούς όρους: Οι προγραμματιστές, εργαζόμενοι στον κλάδο προσωπικής φροντίδας, οι πωλητές, οι νοσηλευτές και οι διοικητικοί υπάλληλοι.

-    Σε απόλυτους όρους: οι πωλητές καταστημάτων (3 εκατομμύρια προσλήψεις), οι υπάλληλοι ξενοδοχείων (2,3  εκατ. προσλήψεις), οι σερβιτόροι (1,8 εκατ. προσλήψεις), οι εργαζόμενοι στον κλάδο της προσωπικής φροντίδας  (1,4 εκατ.) και οι εργαζόμενοι στον οικοδομικό – κατασκευαστικό κλάδο (1,1 εκατ.).

Τέλος, να σημειωθεί πως σύμφωνα με την έρευνα οι νέοι στην Ευρώπη προσλαμβάνονται κυρίως ως σερβιτόροι, υπάλληλοι γραφείου, νοσηλευτές, μάγειροι και εργάτες στη γεωργία (αγροτο - κτηνοτροφική παραγωγή, ξυλεία, αλιεία).

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δείτε σε ποια λεωφορεία και τρόλεϊ η επιβίβαση θα γίνεται μόνο από την μπροστινή πόρτα

Υποχρεωτική επιβίβαση μόνο από την μπροστινή πόρτα γίνεται σε 56 γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ από το περασμένο Σάββατο 1 Νοεμβρίου.

Η επιβίβαση γίνεται με την επίδειξη του εισιτηρίου ή της κάρτας στον οδηγό. Το συγκεκριμένο μέτρο, είναι συνέχεια προηγούμενης μερικής πιλοτικής εφαρμογής και σύμφωνα με τις "Συγκοινωνίες Αθηνών" γίνεται στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης της επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και της αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης στα μέσα μεταφοράς.

Αναλυτικά, οι γραμμές, όπου εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα, είναι οι ακόλουθες:

24 ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ,
25 ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ,
021ΚΑΝΙΓΓΟΣ-ΓΚΥΖΗ,
024 ΑΓ.ΑΝ/ΡΟΙ-ΣΤ.ΑΤ/ΚΗΣ-ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ μ. Κηφισού,
025 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΦ.ΔΑΝΙΗΛ,
026 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ,
027 ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΦΕΩΣ,
046 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ,
057 OMONOIA-ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ,
060 ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ,
100 ΠΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΓΟΡΑ,
116 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ,
128 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ,
142 ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ,
162 ΒΟΥΛΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ,
205 ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ,
209 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ,
212 ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ,
227 ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ,
302 ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΓΕΡΑΚΑΣ,
309 ΚΟΡΩΠΙ-ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ-ΚΟΡΩΠΙ,
322 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΒΡΑΥΡΩΝΑ,
323 ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
330 ΚΟΡΩΠΙ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ,
406 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜ.-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤ.Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ,
407 ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-Ν.ΖΩΗ-ΣΤ.Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ,
409 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ-ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ,
410 Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ,
413 ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ,
418 ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ-ΣΧΟΛ.ΧΟΛΑΡΓΟΥ,
450 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ,
451 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ,
460 ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ,
461ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ,
501ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Α,
509 ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ,
522 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Α,
523 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Β,
524 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ,
526 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ,
527 ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Β,
530 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ,
535 ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ,
536 ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ,
541ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ,
543 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ,
560 ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ,
602 Ν.ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ,
604 ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΣΤ.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν.ΙΩΝΙΑ,
605 ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ,
610 ΦΙΛΟΘΕΗ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ,
640 ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,
642 ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΠΕΥΚΗ,
651 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Α,
653 ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β,
837 ΑΝΩ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Υπεγράφη επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα εδώ και δύο χρόνια, προχώρησαν οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.
 
Η ΣΣΕ, η οποία υπεγράφη αφορά στο διάστημα έως το τέλος του 2015 και διατηρεί σταθερά τα μισθολογικά δεδομένα των εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά στα θεσμικά θέματα, όπως π.χ. το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι στα τρία μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν έως τώρα διαφορετικές συμβάσεις, πλέον στην ενιαία ΣΣΕ υιοθετείται η πιο συμφέρουσα πρόβλεψη για τους εργαζομένους.

Παράλληλα, θεσπίζεται επίδομα σίτισης ύψους 4 ευρώ την ημέρα, το οποίο οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν στο τέλος του μήνα με τη μορφή δωροεπιταγής ή έκπτωσης σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ, η οποία θα επιλεγεί μέσω διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί το προσεχές διάστημα.

Τη συμφωνία εργαζομένων και διοίκησης της εταιρίας χαιρέτισε ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Με την εξέλιξη αυτή, πλέον και οι τρεις συγκοινωνιακές εταιρείες (ΟΑΣΑ Α.Ε., Ο.ΣΥ. Α.Ε., ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) αποκτούν Σ.Σ.Ε. και εξασφαλίζεται εργασιακή ειρήνη και σταθερότητα στον χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στοιχεία απαραίτητα για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση χιλιάδων πολιτών, εργαζομένων, φοιτητών στις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η άρση της πολιτικής επιστράτευσης σε συνδυασμό με την υπογραφή Σ.Σ.Ε., αποτελούν απόδειξη από μέρους μας σεβασμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Νόμιμη η συνταγογράφηση βάσει της δραστικής ουσίας

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με τις υπ΄ αριθμ. 3799- 3804/2014 αποφάσεις της, έκρινε την Τρίτη νόμιμη τη συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία, που καθιερώθηκε το 2012.

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων, η συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη δεν προσκρούει στο Σύνταγμα και στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, και απέρριψε τις προσφυγές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά, και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Είχε προηγηθεί προσφυγή των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στο ΣτΕ, βάσει της οποίας ζητούσαν να κηρυχθούν παράνομες οι σχετικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας.

«Η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 4, 5 και 21. Και αυτό γιατί η επέμβαση στην επαγγελματική ελευθερία των γιατρών, που επέρχεται με τις υπουργικές αποφάσεις, δεν υπερβαίνει προδήλως το αναγκαίο μέτρο», αναφέρει σχετικά το ΣτΕ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πτώση λεωφορείου σε χαράδρα έξω από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του έξω από τη Θεσσαλονίκη, όταν λευκό τουριστικό λεωφορείο έπεσε περίπου στις 6:30 το απόγευμα της Τρίτης, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, σε χαράδρα βάθους δέκα μέτρων στο δρόμο Αγίου Βασιλείου - Χορτιάτη και πήρε φωτιά.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, από την οποία το όχημα κάηκε ολοσχερώς, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν κάτω από τα συντρίμμια το απανθρακωμένο πτώμα ενός άνδρα, που είναι πιθανότατα ο οδηγός.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις στο λεωφορείο δεν υπήρχαν άλλοι επιβάτες. Οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος συνεχίζονται.

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό διενεργεί το Α' Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!