EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ο δήμος του Πειραιά βγάζει στο σφυρί σπίτι ανέργου !

Ο λόγος για τον Άρη Κανελλόπουλο ο οποίος, άνεργος τα τελευταία 2,5 χρόνια και με σοβαρά προβλήματα υγείας, αντιμετωπίζει χρέη του παρελθόντος (κατάστημα) για τα οποία όμως αφενός έχει δικαιωθεί από το Πταισματοδικείο Πειραιά με την απόφαση 195/11-5-10 και αφετέρου η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών του ίδιου του Δήμου, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε τον Μάιο του 2014, πρότεινε την διαγραφή τους.
 
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…
 
Η αίτηση συμβιβαστικής λύσης και η καθυστέρηση
Τα χρέη, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, προέρχονται από το 2009 και πηγάζουν από την εκμετάλλευση του μαγαζιού Deluca το οποίο έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2012 με μεγάλη ζημιά. 

Τα χρήματα που οφείλει ο 33χρονος προέκυψαν, σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, από την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων (καρέκλες – καθίσματα σε πεζοδρόμιο).
Όπως υποστηρίζει η μητέρα του 33χρονου κυρία Ελένη Πιέρου,  παρόλο που η οικογένεια έκανε αίτηση εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς τον Αύγουστο του 2010, η διαδικασία καθυστέρησε να ολοκληρωθεί. 

«Παρόλο που το το άρθρο 32 προβλέπει πολύ σύντομες προθεσμίες για τη συζήτηση της εξώδικης λύσης ή άλλως την διαβίβαση της προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας και αιτήσεις επίσπευσης της συζήτησης, τελικώς η επιτροπή του άρθρου 32 του Ν 1080/80 συνεδρίασε την 5/5/2014. Συνεδρίασε δηλαδή μετά τέσσερα χρόνια» σημειώνει.

Τελικά η απόφαση που πήρε η επιτροπή ήταν υπέρ της οικογένειας, καθώς εισηγήθηκε τη διαγραφή του προστίμου συνεκτιμώντας τις πραγματικές συνθήκες του χρόνου που, κατά τον Δήμο, είχε διαπραχθεί η παράβαση και σε σχετική αθωωτική απόφαση, που είχε εν τω μεταξύ εκδοθεί υπέρ του κ. Κανελλόπουλου από το Πταισματοδικείο Πειραιά.

Δεν πήγαν την απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στη συνέχεια όμως, αντί, όπως καταγγέλλει η μητέρα του 33χρονου, ο Δήμος Πειραιά να φέρει την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 32 στο Δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια στην Περιφέρεια και να προχωρήσει σε άρση της σχετικής κατάσχεσης, δεν έπραξε τα νόμιμα και δεν προέβη σε καμία ενέργεια. 
Αντιθέτως, αιφνιδίως και χωρίς άλλη ειδοποίηση, την περασμένη Παρασκευή, η κυρία Πιέρου ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά από δικαστική επιμελήτρια ότι πρόκειται να γίνει πλειστηριασμός στο σπίτι του παιδιού της. 
«Έσπευσα πανικόβλητη μετά το τηλεφώνημα στο Κατάστημα του Δήμου Πειραιά στο γραφείο της υπεύθυνης πλειστηριασμών όπου έμαθα ότι δεν υπήρχαν στο Δήμο στοιχεία ούτε για την προσφυγή ούτε για την επιτροπή του άρθρου 32 και ενημερώθηκα ότι ο πλειστηριασμός της α' κατοικίας του γιού μου θα γίνει οπωσδήποτε την Τετάρτη 5/11/2014. Μετά από επιμονή δική μου κατέληξα στο γραφείο της αντιδημάρχου κας Γλύκα, ως υπεύθυνης για το παραπάνω θέμα, όπου ενεφανίσθη ο Αντιδήμαρχος κος Μελάς ο οποίος δήλωσε ότι έχει ο ίδιος τον φάκελο και ότι γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση. 
Ο κος Μελάς μου δήλωσε ότι προσωπικά κρίνει την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 32 παράνομη και ότι δεν χρειαζόταν την γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι έχουν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια με αυτόν άποψη και ότι ο πλειστηριασμός θα προχωρήσει εν αγνοία του ΔΣ» αναφέρει η κυρία Πιέρου.

papatzides


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η προθεσμία των αιτήσεων για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων Δεκεμβρίου

Στις 18 Δεκεμβρίου θα εισπράξουν το οικογενειακό επίδομα που τους αναλογεί, μαζί με την πληρωμή του τέταρτου τριμήνου, όσοι δικαιούχοι υποβάλλουν αίτηση Α21 έως τις 18 Νοεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), Ξενοφώντα Βεργίνη.

Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού υπενθυμίζει ότι, οι δικαιούχοι οικογενειακών επιδομάτων που έλαβαν προκαταβολή για το πρώτο τρίμηνο του 2014, είτε η προκαταβολή αφορά το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, είτε το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν νέες αιτήσεις Α21 για το τρέχον έτος, με δεδομένο ότι οι αιτήσεις Α21 του 2013, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Συνιστά ακόμη στους πολίτες, να προβαίνουν σε εκτύπωση του εντύπου Α21 και σε έλεγχο των στοιχείων που έχουν δηλώσει και σε περίπτωση που διαπιστώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις να προβαίνουν άμεσα σε διόρθωση - τροποποίηση του Α21, προκειμένου να μην καθυστερήσει η πληρωμή τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το μνημόνιο πέθανε, ζήτω το νέο μνημόνιο. Έρχεται νέα σύμβαση με δανειστές

Στα "δίχτυα" των Ευρωπαίων δανειστών. Τι δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, σχετικά με την πιθανή "καθαρή έξοδο" της Ελλάδας από τις μνημονιακές συμβάσεις

Στην Ευρωομάδα (Εurogroup) της ερχόμενης Πέμπτης, 6 Νοεμβρίου, ξεκινούν επί της ουσίας οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι η περίπτωση της λεγόμενης «καθαρής εξόδου» φαίνεται «εξαιρετικά απίθανη» για την Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα των αγορών. Τόνισε, πάντως, ότι με βάση τις υπάρχουσες διαβουλεύσεις, η «μεταμνημόνιος εποχή» των σχέσεων της Ελλάδας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα διέπεται από κάποιου είδους «δομική σύμβαση». Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτή η «νέα σύμβαση-σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών θεσμών, θα είναι «δομημένη, επίσημη, προβλέψιμη, ενδεχομένως με ρευστό και με μια νομική μορφή, κάνοντας χρήση των διαθέσιμων πόρων των Ευρωπαϊκών Μηχανισμών Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF και ESM)».
Συνεχίζοντας, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι η ευρωπαϊκή συμμετοχή στο υπάρχον πρόγραμμα λήγει στο τέλος του Δεκεμβρίου και εκτίμησε ότι οι όποιες αποφάσεις για την Ελλάδα θα πρέπει να ληφθούν στην Ευρωομάδα της 8ης Δεκεμβρίου. Όπως είπε, η όποια νέα σύμβαση για την Ελλάδα, θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, τα οποία συνήθως διακόπτουν τις εργασίες τους, λόγω Χριστουγέννων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να συμμετάσχει το ΔΝΤ στη νέα σύμβαση για την Ελλάδα, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι ορισμένες κυβερνήσεις θεωρούν ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι τμήμα αυτών των διευθετήσεων. Τόνισε ότι οι σχετικές συζητήσεις δεν θα είναι εύκολες, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν είναι το μείζον.

Εξάλλου, ο αξιωματούχος της ευρωζώνης τόνισε ότι το ποσό του ΕΤΧΣ που προοριζόταν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πιστοληπτική γραμμή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Κύπρο ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ευρωομάδα λαμβάνει υπόψη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικά τα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για την άρση του αδιεξόδου και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Χαρακτήρισε «παραδειγματική» τη συνεργασία με τις κυπριακές αρχές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κυπριακό πρόγραμμα θα στεφθεί με επιτυχία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

DIGEA: Ζητάει 672.000€ τον χρόνο ενω δίνει στο κράτος μόλις 19.200€ για τη χρήση των συχνοτήτων

Σήμερα αναμένεται να γίνει η ψηφιακή μετάβαση στην Κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στη Στερεά Ελλάδα. 
 
Το υπουργείο Μεταφορών αντιμετωπίζει το «αγκάθι» της Μακεδονίας, όπου 16 τηλεοπτικοί σταθμοί αρνούνται να υπογράψουν τη σύμβαση με την Digea. 

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, δήλωσε επίσημα πως δεν πρόκειται να δοθεί αναβολή στην ψηφιακή μετάβαση. 
Οι σταθμοί της Μακεδονίας, από τη δική τους πλευρά, υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να πληρώνουν στην Digea 672.000 ευρώ τον χρόνο για την ψηφιακή εκπομπή του σήματός τους όταν η εταιρεία δίνει στο κράτος για τις συχνότητές τους το ποσόν των 288.000 ευρώ για 15 χρόνια, δηλαδή 19.200 ευρώ τον χρόνο! Υποστηρίζουν, επίσης, πως η εταιρεία έχει πολύ μικρά έξοδα για τη Μακεδονία, καθώς τα κέντρα εκπομπής είναι λίγα και ορισμένα από αυτά λειτουργούν ήδη.
 
Σε αντίθεση με την Κεντρική Μακεδονία, τα κανάλια της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας έχουν ήδη υπογράψει με την Digea. 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ : Η σχέση με τους δανειστές μας θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια. – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΟΥ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
Ενα παιδί στον πλανήτη Happy-τρομακτικά VIDEO!

Ενα παιδί στον πλανήτη Happy.

Τρόμος, μόνο τρόμος στην ιδέα ότι αυτός ο υπουργός- ο Γκίκας Χαρδούβελης-διαπραγματεύεται με τον Σόιμπλε!

Σας εκλιπαρούμε όσοι δεν είδατε την συνέντευξη να αφιερώσετε δύο ώρες από την ζωή σας και να την παρακολουθήσετε.

Ο υπουργός Οικονομικών της χρεοκοπημένης Ελλάδας μιλούσε σαν ένα παιδί που το πήγαν οι γονείς του στο Λούνα Παρκ και ανακαλύπτει ενθουσιασμένο νέα παιγνίδια. Οι άνθρωποι είναι πραγματικά επικίνδυνοι μέσα στην ανεπάρκειά τους.

Δεν είναι μόνο τα τρομακτικά που μας είπε και τα οποία έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο Σαμαράς:

-Η σχέση με τους δανειστές μας θα διαρκέσει για πάρα πολλά χρόνια. Μέχρι να ξεπληρώσουμε το 75% του χρέους…

Είναι ότι έβλεπες έναν άνθρωπο χωρίς επιχειρήματα και αδύναμο να υποστηρίξει την οποιαδήποτε άποψη.

Σαν φτερό στον άνεμο.

Ακόμη κι όταν τον ρώτησε ο Πρετεντέρης πως τον ανακάλυψε ο Σαμαράς εκείνος απάντησε ότι είχε γνωρίσει τον πρωθυπουργό την εποχή της Κυβέρνησης Παπαδήμου και κάποια μέρα χτύπησε το τηλέφωνό του και έγινε υπουργός Οικονομικών

-Σε έναν κοινό θνητό πόσες φορές του συμβαίνει αυτή η ευκαιρία;,
αναρωτήθηκε ενθουσιασμένος με το παιγνίδι του…


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια Σωτηρία και ποια Ανεξαρτησία της Ελλάδας κύριοι Σαμαροβενιζέλοι; Η Παναρίτη αποκάλυψε την Προδοσία…

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξίζει να ακούσετε μια από τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ξέσπασμα της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ για το Αγγλικό δίκαιο…Η Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.. Ή θα χρεοκοπήσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα..

Επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.

Θέλουν γκαραντί τους πλούτους της πατρίδας, και θέλω έγγραφη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της χώρας μου ότι δεν θα ξεπουληθούμε…

      

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μπόμπολας- Ψυχάρης, σημειώσατε X

«Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα μπορούν να διαλύσουν οικογένειες και να εκθεμελιώσουν κοινωνίες».  
 
Ωραία τα λέει ο Σταύρος Ψυχάρης στο κύριο άρθρο του «Βήματος», αυτή είναι άλλωστε η αποστολή των πνευματικών ανδρών, να παρεμβαίνουν στις κρίσιμες στιγμές για…

να προφυλάξουν το λαό τους από τις κακοτοπιές. Και συνεχίζει ο κ. Ψυχάρης: «Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του εν ονόματι της αποκρατικοποίησής του εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στοιχήματος άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενες την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιμωρία και την αποτροπή του παράνομου τζόγου. Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανομία εξέδωσαν 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου. Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση».
 
΄Αριστα τα λέει ο κ. Ψυχάρης, η παροχή αδειών σε εταιρείες στοιχημάτων είναι όντως σκάνδαλο και ντροπή. Μόνο που τις τράπουλες, τις ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα δεν τα στρώνουν μόνο οι πειρατές, τα στρώνουν και οι νόμιμοι. Τα έστρωνε ο ΟΠΑΠ, τότε που ήταν κρατικός και έριχνε 50.000 κουλοχέρηδες στις γειτονιές, για να παίζουν οι περίοικοι μέχρι τελικής πτώσης. Τα στρώνει ακόμη περισσότερο τώρα που έγινε ιδιωτικός και έχει αφιονιστεί, κέρδος να είναι κι ας είναι και επί ερειπίων. Το έχετε ακουστά, κ. Ψυχάρη, το «σκρατς», αυτό το διαβολικό παιχνίδι που μπορεί να ξύνεις μανιωδώς χαρτάκια ώρες, μέρες, μήνες, για να πάρεις 50 ή 100 ευρώ σε μετρητά; Μάλλον θα το έχετε, γιατί το διαφημίζετε από τα ΜΜΕ σας νυχθημερόν.
 
Η κρίση ρίχνει τους ανθρώπους στον τζόγο, είναι παγκόσμιος νόμος, επιβεβαιώθηκε με το παραπάνω και στην Ελλάδα. Οι φτωχοί ψάχνουν τη σωτηρία τους στην τύχη και το σύστημα εκμεταλλεύεται την αδυναμία τους, ρουφώντας και την έσχατη οικονομική ικμάδα που τους έχει απομείνει. Που ήταν ο κ. Ψυχάρης τότε που έβγαιναν παγανιά οι κουλοχέρηδες, τότε που ο κρατικός τζόγος, όλος ο τζόγος και το στοίχημα και τα λαχεία και τα αλόγατα, πέρναγε στα χέρια των αδηφάγων ιδιωτών; Πουθενά δεν ήταν, λέξη δεν έγραψε στα κύρια άρθρα του, έπεφτε βαριά σιωπή στο παλιό μας δάσο. Τόσο βαριά, που η σημερινή παρέμβαση θα μπορούσε να εκληφθή από τους κακεντρεχείς ως συνηγορία υπέρ του Μελισσανίδη. Και όχι μόνο από τους κακεντρεχείς.
 
Ο Ψυχάρης υπερασπίζεται τον Μελισσανίδη και την πέφτει στον Μπόμπολα, που κατέχει το 50% του «ΣΤΟΙΧΗΜΑΝ», μιας από τις είκοσι επιχειρήσεις που πήραν προσωρινή άδεια λειτουργίας. Να πούμε καταρχάς συγχαρητήρια στον Όμιλο Μπόμπολα, που αφού απομύζησε οδούς, σκουπίδια και διόδια, είπε να βάλει το χεράκι του και στον τζόγο, μην τυχόν και μείνει κανένα πενηντόλεπτο στην τσέπη του απελπισμένου. Τους τα πήραμε εμμέσως από τους φόρους, να τους τα πάρουμε απευθείας και με το στοίχημα: «Μπόχουμ δέρνουμε; ¨Άμα είναι να τα κονομήσουμε δέρνουμε μέχρι και Μπόχουμ».
 
Τι γίνεται, ρε παιδιά; Ο Ψυχάρης με τον Μπόμπολα πλακώνονται στο Mega και στο στοίχημα και την ίδια ώρα ετοιμάζονται να συγχωνευτούν εκμεταλλευόμενοι τον φωτογραφικό νόμο που έφτιαξαν γι” αυτούς ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο; Το πιθανότερο είναι ότι διαπραγματεύονται, ρίχνοντας ο ένας στον άλλον προειδοποιητικές βολές ισχύος. Πρόκειται για ακήρυκτο πόλεμο, στον οποίο τα αντιμαχόμενα μέρη προσπαθούν να εξασφαλίσουν όσο δυνατόν περισσότερα εδάφη, ενόψει των εκλογών και της επικείμενης πολιτικής αλλαγής. Το επόμενο τετράμηνο θα έχει μεγάλο τζόγο

Γιώργος Ανανδρανιστάκης
πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πανέτοιμο, το νέο δεκανίκι Σαμαρά… «Καινούργιο» και «άφθαρτο»

«Είμαστε σύμφωνοι ότι οι εκλογές δεν μπορούν να αιφνιδιάζουν την κοινωνία και πολύ περισσότερο την οικονομία.

Οι κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού θα πρέπει να είναι σταθεροί. Από την πολιτική αβεβαιότητα οι μόνοι που ωφελούνται είναι αυτοί που τζογάρουν στην αποτυχία της χώρας. Η έναρξη της διαδικασίας Aναθεώρησης του Συντάγματος, ένας δικαιότερος εκλογικός νόμος, μια πατριωτική πρόταση για το χρέος και βέβαια η εκλογή ενός ισχυρού Προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητες αυτής της Βουλής πριν διαλυθεί για να πάμε συντεταγμένα σε εκλογές» προβοκατορας: …Κι αν ψάξετε να βρείτε μια διαφορά, σ” αυτό το κείμενο, από τις θέσεις…
των ΣαμαροΒενιζέλων, έστω ένα …κόμα, μια τελεία ή μια οξεία, δεν θα βρείτε…

Και δεν θα βρείτε, γιατί απλά, είναι σημερινη ανακοίνωση, από το …Ποτάμι !

Το νέο δεκανίκι Σαμαρά, είναι πανέτοιμο, σε περίπτωση που το παλιότερο (ΠΑΣΟΚΟελιά) σαπίζει και μπορεί ανα πάσα στιγμή, να σπάσει…!

Aπό ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ πληρώνετε τίποτα και ΜΗΝ φοβάστε!!!.. του Δημήτριου Γ. Αντωνίου

Σύμφωνα με το αρ.πρω.1744/22-07-2013 έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος, η Eurobank Α.Ε. ανήκει πλέον απότην 30/04/2013 κατά κυριότητα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Συνεπώς, η Eurobank Α.Ε. δεν μπορεί να παραστεί στα δικαστήρια με την παλαιά Νομική της Μορφή ως «Εurobank AΕ», αλλά μόνο το ΤΧΣ, ως o νέος πλέον ιδιοκτήτης.






Αυτό σημαίνει ότι σε δίκες για κατασχέσεις, πλειστηριασμούς κλπ. η παρουσία της Eurobank Α.Ε. είναι άκυρη λόγω «έλλειψης ενεργητικής νομιμοποίησης» ως αποτέλεσμα «έλλειψης εννόμου συμφέροντος», διότι πλέον ο ζημιωθείς είναι το ΤΧΣ υπό προϋποθέσεις.
Συναφώς, μια ένσταση έλλειψης νομίμου πληρεξουσιότητας κατά του δικηγόρου της Eurobank Α.Ε., τον αποβάλλει από την δίκη!

Έτσι ακριβώς έγινε σε μια δίκη την 03/07/2013 με την Millennium, στην οποία παρέστην ο ίδιος ως μάρτυρας!…..και την δημοσίευσα στον Στοχασμό-Πολιτική.

Περαιτέρω, ο νέος αγοραστής της Eurobank Α.Ε. – διαδικασία που θα χρειαστεί πλέον των δύο ετών – θα την αγοράσει ΧΩΡΙΣ τα ληξιπρόθεσμα κόκκινα δάνεια, αφού σπάσει πρώτα σε καλή και κακή τράπεζα, όπως έγινε κα με την ΑΤΕ, Proton, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Millennium κλπ.

Συνεπώς, τα μικρομεσαία ληξιπρόθεσμα δάνεια θα σβηστούν από τις ίδιες τις τράπεζες. Για αυτό ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ και ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ…δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα, αρκεί να βρείτε δικηγόρους με «παντελόνια» που να προβάλλουν τις παραπάνω απλές ενστάσεις κι επιχειρήματα.

Ή, καλύτερα, καλέστε εμένα για μάρτυρα. Δεν θέλω τίποτα…ούτε ψήφο!!…η καριέρα μου τελείωσε, πριν αρχίσει…είμαστε όμως συμπολεμιστές στα ίδια χαρακώματα και ο θάνατος του διπλανού μου είναι και δικός μου.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

2015: ΑΠΑΡΧΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ – ΒΙΝΤΕΟ

Βαδίζουμε πρός μια αχρήματη κοινωνία;
Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim

Οχι απλά βαδίζουμε, αλλά βρισκόμαστε μόνο μισό βήμα από το να το δούμε στην πράξη.
Ολο αυτό, έχει σχεδιαστεί να προωθηθεί μαζί με το χάραγμα του θηρίου – το οποίο θα είναι το επόμενο βήμα τους, ώστε κανείς να μην τρομοκρατηθεί, η να του έρθει με μιάς κατακέφαλα και ξαφνικά βρεθεί τσιπαρισμένος χωρίς καν να προλάβει να το συνειδητοποιήσει.

Εχουν μελετήσει τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια.

Μόλις εισέλθουν για τα καλά τα ψηφιακά νομίσματα στην ζωή μας, θα μας πούν ότι παρότι είναι ασφαλές το σύστημα αυτό, πάντα θα υπάρχει ο κίνδυνος να δεχθεί το σύστημα συντονισμένες επιθέσεις από κέντρα εξουσίας και τελικά να απαγορευτεί.

Τότε θα είναι η στιγμή που θα μπεί σε εφαρμογή ενα σύστημα τύπου RFID όπου ο περισσότερος κόσμος θα το δεχτεί για να μην έχει φόβο ότι θα του κλέψουν τα ψηφιακά φράγκα, μιάς και το σύστημα θα είναι εμφυτεμένο στο σώμα του και δεν θα χρειάζεται να κουβαλάει μαζί του κανείς τίποτα απολύτως για να μπορεί να πραγματοποιεί τις όποιες συναλλαγές του.

Η επίσημη εμφάνιση του Bitcoin έγινε στις 03/01/2009 και συνεπώς είναι ένα σχετικά νέο νόμισμα.

Παρόλα αυτά, χρησιμοποιείται ήδη από μερικά εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.

Πως πληρώνετε με Bitcoin πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα; Με το smartphone σας που αναγνωρίζει τον κώδικα QR (QR Code) κι έχει τη δυνατότητα σύνδεσης στο Internet.

Το Bitcoin υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε από κάποιον (ή κάποιους) με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto στις αρχές του 2009. Δυστυχώς δεν είναι γνωστά περισσότερα για αυτόν (ή αυτούς) τον άνθρωπο, ο οποίος εξαφανίστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δημιουργία του Bitcoin. Μετά από καιρό, εμφανίστηκε ο ίδιος να δίνει συνέντευξη και να αρνείται τα πάντα δηλώνοντας ότι δεν έχει ιδέα για όλα αυτά.

Κάτι ανάλογο με όσα επιβλήθηκαν στην Κύπρο το Μάρτιο του 2013, ενδέχεται να συμβούν και στην Ελλάδα κάποια στιγμή. Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου αναγνώρισε ότι το bitcoin δεν είναι παράνομο. Επίσης ενα μηχάνημα ανάληψης Bitcoin εγκαταστάθηκε στην Κύπρο αμέσως μετά το κούρεμα των καταθέσεων.
Τυχαίο?

Το Bitcoin θα μας πούν ότι είναι η λύση για την τρέχουσα οικονομική κρίση. Αυτό προτείνεται μετά το κυπριακό κούρεμα των καταθέσεων, και αυτό θα προταθεί και για την Ελλάδα.
Θα αρχίσουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να προπαγανδίζουν στον ελληνικό λαό σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα να μετατρέψουν όλα τους τα χρήματα σε bitcoins ώστε να μην τους επηρεάσει μια πιθανή έξοδος της χώρας από τη ζώνη του ευρώ ή ένα κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων.
Εν τω μεταξύ, έξοδος από το Ευρώ, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια από την Αθέατη γνώση, δεν υφίσταται νομικά.

Ας δούμε τώρα ορισμένες εταιρείες  κι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες (και) στην Ελλάδα:

Carena Bar – Restaurant
ΙΚΤΕΟ Ιστιαίας «Εκήβολος ΑΕ»
Order Optix
gyft.com
bitpremier.com
Overstock.com
Expedia.com
Dell – Ο Michael Dell
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Παρόμοια ψηφιακά νομίσματα αυτή την στιγμή βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο τα οποία θα μπούν σε ισχύ από το 2015.
TradeQoin – Άμστερνταμ, Ολλανδία
Spice Time Credits - Νότια Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο
Makkie – Άμστερνταμ, Ολλανδία
E-Portmonnee – Limburg, Βέλγιο
Brixton £ in Lambeth - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
SoNantes , Νάντ, Γαλλία

Εμεις θα αναφερθούμε στο Γαλλικό SoNantes. Το SoNantes είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που στοχεύει στην οικονομική ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Εμπνευσμένο από το σύστημα WIR που βρίσκεται σε ισχύ στην Βασιλεία, της Ελβετίας περιλαμβάνει ενα αμοιβαίο πιστωτικό σύστημα που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες ο ένας στον άλλο χωρίς να ξοδέψουν ούτε ενα ευρώ, με ατομικούς αγοραστές που θα είναι επίσης σε θέση να συμμετάσχουν με το άνοιγμα ενός λογαριασμού στην τοπική πιστωτική ένωση.

Οι κάρτες SoNantes μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε καταστήματα και καφετέριες, καθώς και για την αμοιβή ορισμένων υπηρεσιών του Δήμου.

Προωθείται από την Γαλλική πόλη Νάντ και την Αστική Κοινότητα της Νάντ, και το νόμισμα έχει τεθεί σε εφαρμογή σε ολόκληρη την περιοχή του Ναντ.

Ως ένα σύστημα για την ανταλλαγή αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ των επιχειρήσεων (B2B) και ιδιωτών (B2C) η χρήση αυτών των χρημάτων των καταθέσεων ρυθμίζεται από ενα αμοιβαίο πιστωτικό σύστημα με στόχο την καταγραφή των πιστώσεων κάθε χρήστη και χρεώσεις, εντός των ορίων που καθορίζονται κατά περίπτωση.

Τα άτομα θα είναι σε θέση να κάνουν τις αγορές από κάθε εταιρεία που συμμετέχει στο σχήμα (έμποροι, καταστήματα, τεχνίτες, κλπ) μέσα από ένα σύστημα πληρωμών που δεν βασίζεται σε κέρματα ή χαρτονομίσματα, αλλά επιτρέπει σε όλες τις συναλλαγές να πληρώνονται μέσω μιας κάρτας SoNantes όπου συνδέεται άμεσα σε έναν online λογαριασμό.

Το νόμισμα της Νάντ,  θα βρίσκεται σε λειτουργία μέσα στους 24 δήμους του τοπικού αστικού συγκροτήματος. Οι στόχοι του είναι να συμπληρώσει το Ευρώ ως ένα εργαλείο που θα βοηθά στην προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ των τοπικών οικονομικών παραγόντων, που με τη σειρά τους συμβάλλουν στην ισορροπημένη ανάπτυξη της τοπικής περιοχής.
Το SoNantes βρίσκεται σήμερα στο Αλφα στάδιο δοκιμής και έχει οριστεί να προωθηθεί στο κοινό τον Ιανουάριο του 2015.

Δείτε μια προεπισκόπηση του πώς θα λειτουργήσει, στο βίντεο που ακολουθεί μεταφρασμένο από την Αθέατη γνώση.

       

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μην πυροβολείτε τους ολιγάρχες

Διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για ολιγάρχες που ελέγχουν την Ελλάδα. Ποιος περίμεναν να κυβερνά; Το αόρατο χέρι του Ανταμ Σμιθ;


Δημοκρατία, έλεγε ο Αριστοτέλης, είναι το καθεστώς στο οποίο κυριαρχούν οι ελεύθεροι και φτωχοί, ενώ ολιγαρχία, όταν κυριαρχούν οι πλούσιοι και ευγενούς καταγωγής. Ο ορισμός είναι τόσο ξεκάθαρος ώστε είναι σχεδόν αδύνατο να τον ξεχάσεις. Στο πέρασμα των χρόνων, όμως, πολλοί ήταν οι πλούσιοι και ολιγάριθμοι που προσποιούνταν ότι δεν τους αρμόζει ο τίτλος του ολιγάρχη. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης ο όρος «ολιγάρχες» έφτασε να χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά για τους νέους επιχειρηματίες της Ρωσίας και του πρώην ανατολικού μπλοκ που θησαύρισαν σε διάστημα λίγων ημερών λεηλατώντας τη δημόσια περιουσία. Ο όρος επανήλθε στο καθημερινό λεξιλόγιο της Δύσης μετά την πραξικοπηματική ανατροπή της ουκρανικής κυβέρνησης από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Αυτό που ποτέ δεν αναφέρουν όμως τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μας είναι ότι ο όρος χρησιμοποιείται κατά κόρον τα τελευταία χρόνια για να περιγράψει και την ελληνική οικονομική ελίτ. «Η ελληνική τραγωδία είναι οι ολιγάρχες-αρπακτικά» έγραφαν από τον Νοέμβριο του 2011 οι «Financial Times», συγκρίνοντας την κορυφή της ελληνικής αστικής τάξης με την Καμόρα – τη μαφία της Νάπολης. «Χρησιμοποιώντας τα υστερικά ΜΜΕ που ελέγχουν», συνέχιζε το άρθρο, «περιμένουν να κατασπαράξουν τη δημόσια περιουσία που ιδιωτικοποιείται». Ενα χρόνο αργότερα το γερμανικό περιοδικό «Stern» εντόπιζε τους Ελληνες ολιγάρχες στα πρόσωπα συγκεκριμένων επιχειρηματιών, όπως ο Μπόμπολας, ο Αγγελόπουλος, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και ο Κόκκαλης. Για άλλη μια φορά γινόταν σύγκριση με τους Ρώσους ολιγάρχες και την ιταλική μαφία, ενώ οι συντάκτες δεν παρέλειπαν να αναφερθούν και στο παρελθόν συγκεκριμένων επιχειρηματιών, όπως λόγου χάρη τις φερόμενες σχέσεις του Κόκκαλη με τη Στάζι κ.ο.κ.

Το τελευταίο κρούσμα μάς έρχεται αυτό τον μήνα από το περιοδικό «Foreign Affairs» -τη βίβλο της αμερικανικής διπλωματίας- σε ένα άρθρο με τίτλο: «Η κακοδιοίκηση των ολίγων – Πώς οι ολιγάρχες κατέστρεψαν την Ελλάδα». Το άρθρο βρίθει από ανακρίβειες (παρουσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ σαν ένα «ακροαριστερό κόμμα [sic] που θέλει να εθνικοποιήσει τις τράπεζες [sic] και να βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ [sic]», περιλαμβάνει τερατώδη ψέματα («η Ελλάδα είχε πάνω από ένα εκατομμύριο δημοσίους υπαλλήλους»), ενώ αναπαράγει αυτολεξεί την κυβερνητική προπαγάνδα περί εξόδου από την κρίση («πρωτογενές πλεόνασμα», «επιτυχής έξοδος στις αγορές» κ.ο.κ). Ο συντάκτης του, μάλιστα, σε ένα κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού εκφράζει την πικρία του για το γεγονός ότι οι δαπάνες υγείας ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκαν προς στιγμήν επί κυβερνήσεως Καραμανλή. Παρ’ όλα αυτά το κείμενο του «Foreign Affairs» παρουσιάζει στοιχεία για τους Ελληνες ολιγάρχες, που κανένας εχέφρων δημοσιογράφος δεν θα τολμούσε να αναπαραγάγει στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, εάν δεν ήθελε να απολυθεί σε διάστημα 24 ωρών. Για άλλη μια φορά παρελαύνουν τα ονόματα των Βαρδινογιάννη και Μπόμπολα, ενώ στους ολιγάρχες προστίθενται τώρα και ο Ψυχάρης και ο Σάλλας.

Στο κείμενο, μάλιστα, επισημαίνεται ότι «η είσοδος της Ελλάδας στην Ε.Ε. το 1981 [εννοεί μάλλον στην ΕΟΚ]… δεν αποδυνάμωσε τις παραδοσιακές ιεραρχίες αλλά τις ενδυνάμωσε», προσφέροντας στους Ελληνες ολιγάρχες νέες πηγές ρευστότητας.

Προφανώς, κάθε αναφορά ξένων μέσων ενημέρωσης στον ρόλο των ολιγαρχών, που ελέγχουν την Ελλάδα μέσω και των μιντιακών αυτοκρατοριών τους, είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη. Ειδικά σε μια χώρα η οποία τα τελευταία χρόνια κατρακύλησε κατά 50 θέσεις στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου πέφτοντας κάτω από αρκετά δικτατορικά καθεστώτα του Περσικού Κόλπου και της υποσαχάριας Αφρικής. Στα περισσότερα σχετικά κείμενα, όμως, κυριαρχεί η ιδιαίτερα επικίνδυνη πεποίθηση ότι, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ολιγάρχες, οι δυνάμεις της αγοράς θα οδηγούσαν τη χώρα στην άμεση έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την ευημερία. Εμμέσως πλην σαφώς, υπονοείται ότι οι ολιγάρχες της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Ελλάδας δεν είναι γνήσια τέκνα του κυρίαρχου οικονομικού συστήματος αλλά κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, οι οποίοι ουσιαστικά επιβιώνουν από ένα υπερμέγεθες κράτος το οποίο οι ίδιοι διατηρούν στη ζωή.

Δυστυχώς για τους υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, πρόσφατα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι μεγαλύτεροι ολιγάρχες του πλανήτη δεν ζουν στις καθυστερημένες εσχατιές του καπιταλιστικού συστήματος αλλά στην καρδιά του, δηλαδή στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για την ακρίβεια, ο όρος «ολιγάρχες» χρησιμοποιείται όλο και συχνότερα για να περιγράψει τους οικονομικά ισχυρούς που αναμένεται να καθορίσουν σε λίγες ημέρες το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ρίχνοντας στον εκλογικό στίβο αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με πρόσφατη εργασία των οικονομολόγων Εμανουέλ Σαέζ και Γκαμπριέλ Ζούκμαν, δεν πρέπει πλέον να μιλάμε για το 10% ή το 1% των πλουσιότερων Αμερικανών, αλλά για το 0,1% που εδώ και δεκαετίες πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου στην ανθρώπινη ιστορία. Και προφανώς, η τρομακτική αυτή συσσώρευση δεν γίνεται με το αόρατο χέρι της αγοράς, αλλά με τη χρήση του κράτους ως εργαλείου αναδιανομής του πλούτου από τους λίγους προς τους πολλούς. Αλλωστε και το καθεστώς νομικής ασυλίας που εισήγαγε τα τελευταία χρόνια ο Ομπάμα, απαλλάσσοντας μεγάλες επιχειρήσεις από σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δολαρίων, ελάχιστα έχει να ζηλέψει από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη τους Ρώσους ολιγάρχες ή τους Ιταλούς μαφιόζους.

Το να οραματίζεσαι μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς χωρίς ολιγάρχες είναι σαν να φαντάζεσαι τον καπιταλισμό χωρίς καπιταλιστές. Εχει σίγουρα ενδιαφέρον ως θεωρητική άσκηση σε ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά πρακτικά μας αφήνει ελαφρώς αδιάφορους.

Διαβάστε

Misrule of the few
Το κείμενο του «Foreign Affairs» για τους Ελληνες ολιγάρχες με την υπογραφή του Παύλου Ελευθεριάδη, καθηγητή Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υποψήφιου ευρωβουλευτή με το Ποτάμι.

Oligarchy (εκδόσεις Cambridge University Press)
Ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τζέφρι Γουίντερς συγκρίνει τους ολιγάρχες των ΗΠΑ όχι μόνο με τους Ρώσους ομολόγους τους αλλά και με το καθεστώς στην αυτοκρατορική Ρώμη.

Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα των Συντακτών 1/11/2014


ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!