EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Το ψέμα είναι η εξέδρα των καθεστώτων

Η είδηση έλεγε: «Από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισ. ευρώ». Αυτή η είδηση μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε κατάφερε να κυριαρχήσει επί 3 ημέρες και να λειτουργήσει ως ένα ακόμη «επιχείρημα» εναντίον των «τεμπελχανάδων και διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων» που ως γνωστόν είναι όλοι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο.

Επίσης, λειτούργησε και ως ένα ακόμη μέσο αγιοποίησης του Ιδιωτικού Τομέα καθώς εμφανίστηκαν διάφοροι αγνοί επιχειρηματίες να δηλώνουν με την ιδιότητα των opinion makers την αγανάκτησή τους λέγοντας «ως πότε θα πληρώνουμε φόρους για να πηγαίνουν σε αυτά τα λαμόγια!».

Ας ξεκινήσουμε με στοιχεία και αποδείξεις που είναι και... τα αγαπημένα των νεοφιλελεύθερων αγανακτισμένων. Το 2013 η δαπάνη μισθοδοσίας όλου το Δημοσίου ανήλθε στα 24 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό πληρώθηκαν όλοι, από τον τελευταίο νεοπροσλαμβανόμενο με 6μηνη σύμβαση μέχρι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δηλαδή, πληρώθηκαν και τα λαμόγια δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και ο γιατρός που εφημερεύει 3 ημέρες σερί κι έχει να πληρωθεί εφημερίες 5 μηνών και ο γεωπόνος που τραβιέται στη λασπουριά με δικά του έξοδα και μέσο επειδή το Κράτος σταμάτησε να του τα παρέχει και οι λατρεμένοι ένστολοι της κυβέρνησης και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που παίζει τη ζωή του κορώνα – γράμματα οδηγώντας σαπάκια ασθενοφόρα και ο υπάλληλος της εφορίας που ακούει τα μπινελίκια του καθένα μας «για να τα μεταφέρει στους… αποπάνω» και τα συνεργεία που ελέγχουν την αγορά και ανακαλύπτουν αμέτρητους τόνους ακατάλληλων τροφίμων που διαφορετικά θα τα τρώγαμε και οι εκπαιδευτικοί στους οποίους εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας.

Αυτός όλος ο μηχανισμός κοστίζει 24 δισ. ευρώ. Πάμε τώρα σε ένα άλλο στοιχείο. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 40 – 45 δισ. ευρώ τον ΧΡΟΝΟ, ενώ στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτιμούν ότι φθάνει τα 55 δισ. ευρώ. Αυτό είναι μόνο το ποσό της φοροδιαφυγής ετησίως. Σε αυτό το ποσό δεν περιλαμβάνεται η νόμιμη φοροδιαφυγή μέσω φοροαπαλλαγών, όπως ας πούμε αυτές των εφοπλιστών, που φυσικά θα είχαν εκτινάξει το ποσό σε άλλα μεγέθη.

Όλος ο «δαίμονας του Δημοσίου», λοιπόν, κοστίζει στο Κράτος πολύ λιγότερο από τα μισά που κοστίζει ο αγιοποιημένος και αγγελικά πλασμένος Ιδιωτικός Τομέας. Φυσικά, τα 55 δισ. ετήσιας φοροδιαφυγής δεν μπορεί να προέρχονται από τους τυροπιτάδες της Ελλάδας. Ακόμη κι αν αυτοί είχαν αναλάβει την αποκλειστική προμήθεια όλης της Ευρώπης με τυρόπιτες το ποσό δεν βγαίνει. Η μεγάλη φοροδιαφυγή γίνεται από τους μεγάλους επιχειρηματίες, με μεγάλο κύκλο εργασιών.

Ας πάμε τώρα σε ένα άλλο στοιχείο. Στην Τρόικα, της οποίας τα ευαγγέλια είναι το πολύτιμο πηδάλιο των νεοφιλελεύθερων, φιλελεύθερων, εκπροσώπων του αγιοποιημένου Ιδιωτικού Τομέα. Προβάλουν αυτοί και τα ΜΜΕ τους ότι κυρίαρχη προτεραιότητα της Τρόικας είναι η μείωση του Δημόσιου Τομέα. Ψέμα τεράστιο. Κυρίαρχη προτεραιότητα της Τρόικας από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα είναι ο έλεγχος της μεγάλης φοροδιαφυγής.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πόσο εύκολο είναι να αποδειχτεί ότι η Τρόικα απαιτεί ενίσχυση των υπηρεσιών του Δημοσίου απέναντι στη φοροδιαφυγή και φυσικά όχι αποδυνάμωσή τους. Γράφει χαρακτηριστικά η έκθεση της Τρόικας: «Σχετικά με την κατάσταση της φορολογικής διοίκησης, διαπιστώνεται έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, μεγάλες ελλείψεις προσωπικού για τη διενέργεια των φορολογικών ελέγχων και την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, αλλά και απουσία κινήτρων για την κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού». Ελπίζω και αυτό να είναι κατανοητό. Άλλωστε είναι τόσο απλό όταν υπάρχουν στοιχεία.

Θα βρεθεί τώρα κάποιος να πει ότι δεν φοροδιαφεύγουν μόνο επιχειρηματίες, αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, θέλοντας να μας ξανατρίψει στη μούρη την είδηση της αρχής αυτού του κειμένου περί των 5.260 δημόσιων υπαλλήλων. Άλλωστε μετά τη συρρίκνωση του Δημοσίου για την οποία πανηγυρίζει ο ίδιος ο Κούλης του Μητσοτάκη, δεν απέμειναν και πολλά επιχειρήματα.

Πρώτον, κανείς λογικός άνθρωπος δεν αμφισβητεί ότι στο Δημόσιο υπάρχουν λαμόγια και διεφθαρμένοι. Αυτοί θα πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, αλλά κάποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να ελέγχουν την ύπαρξη επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου. Έλα όμως που κυρίως αυτούς τους μηχανισμούς ελέγχου είναι που δε συμπαθεί ο αγιοποιημένος Ιδιωτικός Τομέας. Άλλωστε αυτές οι ελεγκτικές υπηρεσίες ήταν από τις πρώτες που αποψιλώθηκαν μόλις ανέλαβαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Σαφώς και δεν ήταν σύμπτωση. Στα σχέδια δεν υπάρχουν συμπτώσεις. Υπάρχουν στόχοι.

Δεύτερον, όταν αποκαλύπτονταν οι λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν και λοιπές που πλέον ξεχάστηκαν, οι νεοφιλελεύθεροι, φιλελεύθεροι, εκπρόσωποι του αγιοποιημένου Ιδιωτικού Τομέα διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους περί τεκμηρίου της αθωότητας λέγοντας ότι το έμβασμα σε ξένη χώρα δεν είναι από μόνο του αδίκημα. Το αντίθετο, είναι θεμιτή μέθοδος εξασφάλισης των χρημάτων. Τώρα, το γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τα εμβάσματα των 5.260 δημόσιων υπαλλήλων παραμένει άγνωστο. Τα εμβάσματα από μόνα τους δεν έχουν κάτι παράνομο. Από τον έλεγχο του τρόπου απόκτησης και μη δήλωσής τους θα προκύψει το έγκλημα. Τι όμως να πρωτοελέγξουν οι εναπομείναντες ελεγκτικοί μηχανισμοί; Τις λίστες; Τις offshore; Τους 5.260 δημοσίους υπαλλήλους;

Πολλές παρθένες πλάκωσαν ξαφνικά σε αυτόν τον τόπο. Οι ίδιοι που τόσα χρόνια φοροδιέφευγαν, λάδωναν ελεγκτές και ζητούσαν την ελαχιστοποίηση των ελέγχων και την κατάργηση των ελεγκτικών μηχανισμών, τώρα κάνουν επίδειξη ηθικής ζητώντας εξηγήσεις για το πώς ξέφυγαν φοροφυγάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Ελάτε τώρα υποκριτές μου, κάποιοι από αυτούς θα είναι λαμόγια συνάδελφοί σας. Εκτός κι αν ο αγιοποιημένος χώρος της μεγάλης επιχειρηματικότητας εκνευρίστηκε επειδή ταρακουνήθηκε η αποκλειστικότητά του στην απάτη. Από μία πλευρά έχουν δίκιο. Σου λέει ο τάδε μεγαλοεργολάβος «ποια είναι αυτή η τυχαία κι άγνωστη κυρά – Σούλα που έχει λογαριασμό στην ίδια ελβετική τράπεζα μ’ εμένα;». Είναι θέμα πρεστίζ. Δεκτόν. Μπουρδέλο μπορεί να είμαστε, αλλά κάποιες αξίες δεν πρέπει να αγγίζονται.

Υγ: Κι επειδή φαντάζομαι ότι η εφημερίδα των κεφαλοκυνηγών του Δημόσιου τομέα δεν θα αμφισβητηθεί από τους λάτρεις της, ας κάνουν ένα κόπο να διαβάσουν κι αυτό.

Υγ2: Νιώθω την ανάγκη να επαναλάβω ότι πιστεύω πως στη σημερινή Ελλάδα η πληρωμή φόρων είναι καθαρή κλοπή. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο να πληρώνει κάποιος φόρους, τη στιγμή που αν χρειαστεί νοσοκομείο θα πέσει πάνω στον κακοπληρωμένο έως απλήρωτο γιατρό που λέγαμε πριν και σε μία νοσηλεύτρια που θα έχει να φροντίσει άλλους είκοσι ασθενείς.

Για ποιο λόγο να πληρώνει κάποιος φόρους, τέλη κυκλοφορίας, εκτελωνισμούς, κι όταν χρειαστεί να πάει κάπου να πρέπει να χρυσοπληρώνει τα διόδια του κάθε Μπόμπολα για να οδηγεί σε δρόμους της Βυρηττού μετά από βομβαρδισμό.

Για ποιο λόγο να πληρώνει κάποιος ΕΝΦΙΑ από τη στιγμή που το Κράτος όχι μόνο δεν του παρέχει κάτι, αλλά ούτε καν χρησιμοποιεί μέρος αυτού του χαρατσιού για να ασφαλίσει υποχρεωτικά την κατοικία του ιδιοκτήτη σε περίπτωση καταστροφής. Σε ΑΥΤΗ την Ελλάδα, λοιπόν, δε με εκνευρίζει η φοροδιαφυγή, αλλά η υποκρισία, το ψέμα, ο ιησουιτισμός και οι παρθενοπιπίτσες του νεοφιλελευθερισμού που διεκδικούν το δικαίωμα της παρανομίας μόνο για την πάρτη τους.
 
γράφει ο Καρτέσιος
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χειρότερα και από καρκίνο: Η επάρατος νόσος της ιατρικής απληστίας

Στο βιβλίο μου «Τι δεν σας λένε οι Γιατροί» περιέγραφα δομικά ζητήματα σε σχέση με τις επικρατείς προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Αυτό που δεν κατέδειξα είναι ένα φαινόμενο το οποίο έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια συστημικό: αυτό της διαφθοράς που επάγεται από την επιρροή και τη διείσδυση των φαρμακευτικών συμφερόντων στην Ιατρική και στο ιδιαίτερα προσοδοφόρο για αυτές πεδίο του καρκίνου.

Τα οικονομικά μεγέθη του καρκίνου είναι τεράστια: μόνο στις ΗΠΑ τα συνολικά ιατρικά κόστη (για το 2010) των καρκίνων έφθαναν τα 126 δις δολάρια ενώ η ετήσια παγκόσμια οικονομική επίπτωση των καρκίνων έχει ξεπεράσει το 1 τρις με το παγκόσμιο ακαθάριστο προϊόν να είναι στα 71 τρις, κάνοντας τον καρκίνο με διαφορά την πιο ακριβή νόσο. Και όλα αυτά τα νούμερα αυξάνονται δραματικά κάθε χρόνο.

Το μέγεθος της «πίτας» του καρκίνου οφείλεται εν μέρει και στη διαφθορά, ενώ σημαντικό κομμάτι της που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ακριβώς ροκανίζεται πάλι από τη διαφθορά.

Δεν μιλάμε για περιστασιακά κρούσματα αλλά για μια βαριά βιομηχανία ιατροφαρμακευτικής διαφθοράς.

Σε χώρες δε με εγκατεστημένο το καθεστώς της κλεπτοκρατίας, η διαφθορά προφανώς και καταβροχθίζει μεγαλύτερο κομμάτι της μεγάλης πίτας του καρκίνου από ότι είθισται σε χώρες με κάπως λειτουργικούς θεσμούς. Και οι λόγοι είναι περισσότεροι του ενός:

Σε τέτοιες χώρες όπως η Ελλάδα, οι ελίτ έχουν το προνόμιο της άτυπης ή της θεσμοθετημένης ασυλίας.

Στο συντεχνιακό ελιτισμό των Ελλήνων γιατρών πχ, η ασυλία είναι άτυπη μεν αλλά εξίσου αποτελεσματική με αυτή των πολιτικών, αφενός γιατί το νομικό πλαίσιο δεν είναι επαρκές καθώς τα ιατρικά εγκλήματα είναι ιδιότυπα και μπορεί να είναι διπλά και τριπλά (μια απλή πχ περίπτωση «λαδώματος» δεν επιβαρύνει μόνο οικονομικά τον πολίτη καθώς το κόστος της τελικά μετακυλίεται σε αυτόν αλλά μπορεί να απειλεί άμεσα ή και έμμεσα τη ζωή του) και αφετέρου γιατί τα πειθαρχικά όργανα κάνουν τα στραβά μάτια υπερασπίζοντας τη συντεχνία τους εις βάρους της δημόσιας υγείας.

Δεν μπορεί άλλωστε να υπάρξει εύκολα βιομηχανία διαφθοράς χωρίς μια βιομηχανία συγκάλυψης.

Ένας άλλος παράγοντας που ενθαρρύνει την ιδιότυπη ιατρική διαφθορά είναι πως κάποιες καταστάσεις δίνουν δύναμη ζωής και θανάτου στους ιατρούς και μέσω αυτής μπορούν όταν το επιθυμούν να τρομοκρατήσουν τους πολλαπλά ευάλωτους ασθενείς και τις συναισθηματικά ευάλωτες οικογένειες τους.

Λίγα έχουν γίνει για να αντιμετωπιστεί η ιατρική εγκληματικότητα στην Ελλάδα.

Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση καθυστέρησε υστερόβουλα μερικές δεκαετίες και από μόνη της δεν αρκεί για να σπάσει το απόστημα της ιατρικής διαφθοράς.

Η υπαγωγή στο καθεστώς του μνημονίου μπορεί μεν να πετσόκοψε τα κόστη της δημόσιας υγείας και συνεπώς και το κόστος της ιατρικής διαφθοράς στα απόλυτα νούμερα της, από την άλλη όμως εξώθησε αρκετούς από τους επίορκους σε ακόμη επιθετικότερες εκβιαστικές συμπεριφορές ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν τον επιδεικτικό τρόπο ζωής τους (χαρακτηριστικό το πρόσφατο αυτό παράδειγμα).

Άλλωστε το ίδιο το καθεστώς του μνημονίου είχε εξαρχής ως στόχο την απαξίωση όλου του δημοσίου συστήματος υγείας για να διευκολύνει την εγκατάσταση ιδιωτικών συμφερόντων υγείας, προικίζοντας τα ενίοτε με «φιλέτα» ή έστω «ανταλλακτικά» που προέρχονται από το δημόσιο σύστημα υγείας και τους συλλογικούς μόχθους δεκαετιών που χρειάστηκαν για να δομηθεί αυτό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, κάποιοι επίορκοι γιατροί πέφτουν στα χέρια του δικαστικού συστήματος και δέχονται τιμωρίες που δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ως παραδειγματικές αν αναλογιστεί κανείς το ιδιότυπο του ιατρικού εγκλήματος.

Έτσι λοιπόν, μερικές μέρες πριν, το Συμβούλιο της Επικρατείας παύει τον πρώην διευθυντή του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Η Παναγία» το οποίο έχει ήδη καταργηθεί, Δ. Τσαβδαρίδη.

Ο Τσαβδαρίδης υπερσυνταγογραφούσε μέχρι και το 2007 στους καρκινοπαθείς του φάρμακα εκτός ενδείξεων, με κίνητρο όπως φανταζόμαστε το προσωπικό του κέρδος.

Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι ο Τσαβδαρίδης ήταν συντονιστής νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη καθώς το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα κόμμα που «υπερσυνταγραφούσε» εκτός ενδείξεων σοσιαλισμό στους «ασθενείς» του για να πλουτίζει το ίδιο.

Ο Τσαβδαρίδης δεν αποτελεί εξαίρεση. Στο αντικαρκινικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης Θεαγένειο δύο διευθυντές την ίδια περίπου περίοδο μετέτρεψαν τον καρκίνο σε … χρυσορυχείο.

Η μία εξ αυτών ήταν διευθύντρια του φαρμακείου του Θεαγενείου και μετά από σχετική έρευνα βρέθηκε λογαριασμός της με πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, λογαριασμός μάλιστα που διατηρούσε από κοινού με φαρμακευτικό αντιπρόσωπο.

Η άλλη περίπτωση πρώην διευθυντή του Θεαγενείου είναι αρκετά παρόμοια καθώς βρέθηκαν σε λογαριασμούς του αδικαιολόγητα αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και η ομοιότητα αυτή γεννά το ερώτημα το αν στο Θεαγένειο είχε εγκατασταθεί ένα ευρύτερο κύκλωμα προώθησης φαρμακευτικών προϊόντων.

Κανένα από τα δύο ονόματα δε δόθηκε στη δημοσιότητα. Ακόμη χειρότερα, δε δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του φαρμακευτικού αντιπροσώπου και πολύ σημαντικότερα το όνομα της εταιρίας που λάδωνε τη διευθύντρια του Θεαγενείου.

Εκτός ενδείξεων υπερσυνταγοραφήσεις. Διευθυντές που «σπρώχνουν» με το αζημίωτο φάρμακα. Πρακτικές ναρκέμπορων όπως τις έχω ορθά χαρακτηρίσει στο βιβλίο μου «Παρά Φύση».

Στο «Παρά Φύση» αλλά και σε άρθρα μου έχει περιγραφεί πως σε άλλες χώρες τα ονόματα των εταιριών δίνονται τελικά στη δημοσιότητα και οι εταιρίες τιμωρούνται, έστω με χρηματικά πρόστιμα. Στην Ελλάδα, τις σπάνιες φορές που τέτοιες υποθέσεις φθάνουν στην δικαιοσύνη, ελάχιστα οι συνέπειες αγγίζουν τις φαρμακευτικές εταιρίες, τους ηθικούς αυτουργούς και συνενόχους στα πολλαπλά ιατρικά εγκλήματα που ζημιώνουν οικονομικά όλους τους πολίτες και απειλούν πιθανώς την υγεία των πιο άτυχων εξ αυτών.

Η σχετική ασυλία των Ιατρών και η ακόμη μεγαλύτερη ασυλία των Εταιριών δεν προοιωνίζουν τίποτε το καλό.

Φανταζόμαστε ότι το επόμενο στάδιο αυτό του είδους διαφθοράς θα μπορούσε να είναι ακόμη ακόμη και το να αγοράζουν οι φαρμακευτικές νοσοκομεία για να γράφουν τα προϊόντα τους απευθείας στους ασθενείς χωρίς την οικονομική «τριβή» των μεσαζόντων. Από τον παραγωγό απευθείας στον καταναλωτή. Ποιος ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον;

Είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας δρακόντειας, εξουθενωτικής νομοθεσίας για τα ιατρικά εγκλήματα και η δημιουργία ανεξάρτητων ελεγκτικών μηχανισμών των ιατρικών πρακτικών.

Θεμιτή είναι και η ενθάρρυνση των ασθενών για να προβαίνουν σε καταγγελίες που στο σημερινό πλαίσιο φαντάζουν ως αυτοκαταστροφικές πράξεις, ως χαρακίρι.

Ακόμη και αν οι ασθενείς χάσουν τη μάχη με το νόσο, θα είναι μεγάλη τιμή τους να έχουν κερδίσει τη μάχη απέναντι στον επίορκο γιατρό που λειτουργεί άλλοτε σαν νομιμοφανής πρεζέμπορας και άλλοτε ως χασάπης.

Η ομερτά πρέπει να σπάσει και σε αυτό το πεδίο. Η ιατρική μαφία (προφανώς και δεν αναφερόμαστε σε όλους ανεξαιρέτους τους ιατρούς) είναι ένα ακόμη κυρίαρχο παράδειγμα ασυδοσίας και εκμετάλλευσης που πρέπει να εκθρονιστεί μια και καλή.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πρόβα… έντασης για το Καστελλόριζο

Στο Πεντάγωνο ανησυχούν ότι η Τουρκία μετά τις προκλήσεις στην Κύπρο θα επιχειρήσει να ανοίξει μέτωπο και για την ελληνική ΑΟΖ

Γράφει ο Πάρις Καρβουνόπουλος

Ψυχραιμία από τη μία, επίδειξη ισχύος από την άλλη. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η αντιμετώπιση των αυξανόμενων τουρκικών προκλήσεων έχει και από τα δύο.

Έπειτα από το «ψηλά το κεφάλι» του σμηναγού από τον ουρανό της Θεσσαλονίκης, ο Α/ΓΕΑ πτέραρχος Βαγγέλης Τουρνάς σε προσωπική του συνομιλία τόνισε: «Έχουμε τις επιχειρησιακές ικανότητες να κάνουμε μεγάλη ζημιά. Έχουμε στρατηγικά πλεονεκτήματα που μας δίνουν τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες, τέτοιες που όποιος τολμήσει να κάνει οτιδήποτε, θα σπάσει τα μούτρα του».

Όμως, κακά τα ψέματα. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για όσα πράττει η Άγκυρα ανοικτά της Κύπρου. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι η Τουρκία προκαλεί αναστάτωση στην Κύπρο, όπου το «παιχνίδι» στην ενέργεια για την ίδια μοιάζει χαμένο, βάζοντας «υποθήκη» για… άλλα. Και αυτά έχουν να κάνουν με την ελληνική ΑΟΖ και φυσικά με το Καστελλόριζο, το οποίο για την Τουρκία απλά… δεν υπάρχει, αλλά και με τη συνολική επιβάρυνση του Κυπριακού.


Η Άγκυρα το δηλώνει ξεκάθαρα και μέσω του σημερινού πρωθυπουργού της Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι χάρτες που δημοσιεύουμε αποτυπώνουν όλο το σχέδιο της Τουρκίας. Ο ένας δείχνει την πραγματική ΑΟΖ που δικαιούται η Άγκυρα, με βάση το διεθνές δίκαιο και τη λογική. Ο άλλος αποδεικνύει ότι η Τουρκία δεν σέβεται το πρώτο και δεν ακολουθεί ποτέ το δεύτερο.

Για να επιβληθεί ο παραλογισμός της Άγκυρας, θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω. Και η Τουρκία, που παίζει το τελευταίο της χαρτί σε αυτή την περιοχή, δεν θα διστάσει να το πράξει.

Και ήδη το «δουλεύει» χωρίς να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική της μηχανή. Επίσης, στον χάρτη του ειδικού αναλυτή για τα ελληνοτουρκικά και του συγγραφέα του βιβλίου Χρήστου Μηνάγια, είναι σημειωμένες όλες οι περιοχές του Αιγαίου και της νοτιοανατολικής Μεσογείου στις οποίες τουρκικά πανεπιστήμια και «ιδρύματα» έχουν σχεδιάσει να κάνουν γενικώς… έρευνες. Όλες σχεδόν οι περιοχές περιλαμβάνουν διεθνή ύδατα, αλλά ο στόχος είναι προφανής: να «εθιστούμε» στην ιδέα ότι το Αιγαίο βρίσκεται υπό συνιδιοκτησία.

Ίσως αυτές οι νυχτερινές ανησυχίες που προκλήθηκαν από τις τουρκικές «παγαποντιές» στο Αιγαίο να έπεισαν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους επιτελείς του ότι οι στρατιωτικοί έχουν τα δικά τους όταν ζητούν «συμμάζεμα» του οπλοστασίου και άμεσο… restart. Δεν είναι τυχαίο ότι περίπου 10 ημέρες πριν την αποχώρησή του ο Δ. Αβραμόπουλος πέρασε από ένα «μυστικό» ΚΥΣΕΑ έξι προγράμματα συντήρησης και αναβάθμισης οπλικών συστημάτων, τα σημαντικότερα από μία λίστα 42 προγραμμάτων που νωρίτερα είχαν περάσει από τη Βουλή. Πρόκειται για προγράμματα ύψιστης προτεραιότητας και κόστους που προσεγγίζει το 1,5 δις. ευρώ.

Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός έχει δώσει «πράσινο φως» για να γίνει ό,τι είναι οικονομικώς δυνατόν για την ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένας κατάλογος συντηρήσεων και αναβαθμίσεων υπαρχόντων οπλικών συστημάτων έχει λάβει την έγκρισή του με χρονοδιάγραμμα δεκαετίας και ετήσιο κόστος το πολύ 1 δις. ευρώ. Όλα αυτά κρίνονται επαρκή, έναντι της φρενίτιδας εξοπλισμών που κυριαρχεί στην Τουρκία.

Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό με τα δύο υποβρύχια (Πιπίνος και Ωκεανός) που έπεσαν στην θάλασσα, τη μία τουλάχιστον πυραυλάκατο Super Vita που θα παραδοθεί από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, αλλά και την απογείωση από την κατάσταση καθήλωσης πέντε αεροσκαφών Ρ3 Orion, θα είναι σύντομα… άλλο Πολεμικό Ναυτικό σε σχέση με σήμερα.

Οι συμμαχίες που έχει συνάψει η χώρα και σε στρατιωτικό επίπεδο, με κυριότερη αυτή με το Ισραήλ, προσμετρώντας στη «δύναμή» της. Αλλά, όπως διαπιστώσαμε και από τις άκρως… ουδέτερες δηλώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην Αθήνα, ό,τι συμμαχίες και αν έχεις σε ό,ποια συμμαχία και αν συμμετέχεις, καλό είναι να στηρίζεσαι πρώτα από όλα στις δικές σου δυνάμεις.

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γιατί αλλάζουν όλα στα βιβλία Ιστορίας;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας

Ελπίζω και εύχομαι, μετά το απαράδεκτο σχολικό βιβλίο του «συνωστισμού», οι υπεύθυνοι για τα σχολικά εγχειρίδια να είναι πιο προσεκτικοί και να τηρούν το άρθρο 16, παρ. 2 του Συντάγματος. Εκεί αναφέρεται ως κύριος σκοπός της Παιδείας η ανάπτυξη εθνικής και θρησκευτικής συνειδήσεως. Προβληματίζομαι, πάντως, διότι πληροφορούμαι ότι το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το οποίο αντικατέστησε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, προβαίνει σε αναθεώρηση των προγραμμάτων σπουδών και των σχολικών βιβλίων Ιστορίας του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.

Η αθώα ερμηνεία είναι ότι κατά καιρούς ανανεώνονται βιβλία και προγράμματα και είναι ευκαιρία να διορθωθούν ορισμένα ημαρτημένα.

Η καχύποπτη ερμηνεία λέγει ότι όλα αυτά γίνονται για να αποσυρθεί από τη στ΄ δημοτικού το καλό, επιστημονικώς τεκμηριωμένο και εθνικώς αξιοπρεπές βιβλίο, το οποίο εγράφη για να αντικαταστήσει το έργο της κυρίας Ρεπούση. Δεν μου αρέσει να είμαι καχύποπτος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση οι υποστηρικτές αυτής της ερμηνείας διαθέτουν ισχυρά επιχειρήματα και διερωτώνται:

Γιατί επί τρία χρόνια, που διδάσκεται στη στ΄ δημοτικού το σωστό βιβλίο Ιστορίας, δεν έχει εκτυπωθεί το βιβλίο του δασκάλου;

Γιατί σε συγκεντρώσεις δφιλολόγων, που διοργανώνει το ΙΕΠ, το ελληνορθόδοξα γραμμένο νέο βιβλίο της στ΄ δημοτικού παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς αποφυγήν;

Αλλά και γενικότερα ερωτήματα εγείρονται από τη νέα αυτή προσπάθεια επανασυγγραφής της Ιστορίας:Γιατί για τα άλλα μαθήματα αλλάζει η ύλη μόνο στο λύκειο, ενώ για την Ιστορία αλλάζουν την ύλη και τα εγχειρίδια και στο δημοτικό και στο γυμνάσιο;

Θα τηρηθεί η γραμμική διδασκαλία της Ιστορίας (αρχαιότητα, Βυζάντιο, Νέος Ελληνισμός), ώστε να καταδεικνύεται η συνέχεια του Ελληνισμού ή θα εισαχθούν αποτυχημένα πρότυπα από το εξωτερικό, όπως π.χ. η θεματική Ιστορία με χρονολογικές ακροβασίες; Επί παραδείγματι, στη γ΄ λυκείου θέλουν να αποσύρουν το βιβλίο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας και να εισαγάγουν νέο εγχειρίδιο με τον τίτλο «Πόλεμος και Ειρήνη»!

Εγινε αξιοκρατικά η επιλογή συγγραφέων και κριτών; Πώς εξηγείται ότι στην ομάδα συντάξεως του Οδηγού για τους εκπαιδευτικούς του λυκείου μετέχει ένας δάσκαλος του δημοτικού;Η Ακαδημία Αθηνών είχε επισημάνει δεκάδες λάθη στο βιβλίο της κυρία Ρεπούση. Προτείνω να σταλούν στην Ακαδημία τα υπό έκδοση εγχειρίδια, ώστε να μην έχουμε νέα φαινόμενα «συνωστισμού»!

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Ενημερωμένοι” γονείς, ένας μεγάλος κοινωνικός κίνδυνος

Εσείς ενημερώνεστε σχετικά με το τι είναι καλό και τι κακό για τα παιδιά σας; Α, μπράβο, ναι, έτσι πρέπει. Οι σημερινοί γονείς πρέπει να είναι ενημερωμένοι. Εννοώ πραγματικά ενημερωμένοι. Να κάνουν κλικ κλικ κλικ στο διαδίκτυο και να ακολουθούν παραπομπή μετά από παραπομπή σε αμφίβολης ποιότητας ιστοσελίδες, που παρουσιάζουν φοβερά και τρομερά πράγματα χωρίς ίχνος στοιχείων.


Διάβαζα τις προάλλες ότι τα εμβόλια ευθύνονται για τον καρκίνο στα παιδιά, και μάλιστα σε ένα αξιόλογο και καθόλου αμφίβολης ποιότητας σάιτ, ξέρετε, από αυτά που έχουν τίτλους με ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ γράμματα – άμα τα γράμματα είναι κόκκινα και μεγάλα, η ιστορία θα πρέπει να ισχύει – δε βαριέσαι τώρα, ποιος κοιτάει πηγές, στατιστικές, έρευνες, και στην τελική τι σημασία έχει η γνώμη των επιστημόνων; Συμφωνώ και επαυξάνω. Δίκιο θα έχει ο δημοσιογράφος. Ο ανώνυμος. Δεν ξέρω, ίσως και να είναι ένας έφηβος πίσω από ένα πληκτρολόγιο που φοβάται να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. Παρόλο που οι πρώτες δύο δόσεις δεν πείραξαν ούτε αυτόν, ούτε την αδερφή του, ούτε κάποιο από τα 1342 άλλα παιδιά στο σχολείο του. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία: γιατί από τη στιγμή που οι γονείς θα διαβάσουν την “είδηση” στο “τρωκτικό” ή σε κάποιο άλλο εξαιρετικής αξιοπιστίας ιστότοπο – από αυτούς που δημοσιεύουν άρθρα για γατάκια-μπονσάι – έχει μπει ο πρώτος σπόρος της αμφισβήτησης.

Σε κάποιο τέτοιου είδους thread – ναι, το ξέρω, δεν μαθαίνω από τα παθήματά μου – διάβαζα έναν αναγνώστη να ωρύεται πληκτρολογιακώς: “εμείς οι Έλληνες”, έλεγε, “νομίζουμε ότι ο γιατρός είναι ο απόλυτος ειδικός, δεν αμφισβητούμε την αυθεντία του”. Με συγχωρείτε αγαπητοί αναγνώστες, αλλά τώρα θα γίνω ρατσίστρια του πνεύματος. Όποιος δεν έχει περάσει χρόνια πίσω από τα πανεπιστημιακά έδρανα, και έπειτα δεν έχει φάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του να μαζεύει εμπειρία σε νοσοκομεία, βλέποντας εκατοντάδες και χιλιάδες περιπτώσεις ασθενών, και παράλληλα συνεχώς καταρτιζόμενος μέσα από έρευνες, το συμπέρασμα των οποίων – σε αντίθεση με τον “δημοσιογράφο” που γράφει στην ιστοσελίδα των κόκκινων τίτλων – κατανοεί σε βάθος, καλύτερα να μην έχει γνώμη. Με λίγα λόγια, ναι, καλύτερα να κάνεις αυτό που σου λέει ο γιατρός σου. Γιατί – και εδώ είναι το μεγάλο μυστικό – ο γιατρός σου και απείρως καλύτερα από εσένα είναι καταρτισμένος, ξέρεις, στα θέματα της επιστήμης τουκαι δεν έχει κανένα συμφέρον να σκοτώσει το παιδί σου. 

Στην τελική δες το κι έτσι: χάνει έναν πελάτη.

Σπούδασες κι εσύ, θα μου πεις. Αγαπητέ, να σε ενημερώσω ότι 9 στις 10 φορές οι σπουδές σου δεν είχαν καμία σχέση με τις σπουδές του ιατρού. Δύο-τρεις-δεκαπέντε μέρες διάβασμα για κάθε μάθημα στην εξεταστική δε συγκρίνεται με το διαρκές τρίψιμο που από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάθε μέρα του χρόνου, επί πάνω από δεκαετία έχει ο γιατρός με την επιστήμη του. Είναι πράγματι άξιοι θαυμασμού αυτοί οι άνθρωποι για την αφοσίωσή τους (ναι, θαυμάζω τους γιατρούς, έχετε κάποια αντίρρηση;). Και ακόμα αν έγινες πραγματικά ειδικός σε κάτι, τρίβοντας τα παντελόνια σου μέχρι να γίνουν σαν τσιγαρόχαρτο και θυσιάζοντας την καλοπέρασή σου επί σειρά ετών, για σκέψου πώς θα σου φαινόταν αν ερχόταν ο κάθε ένας τυχαίος που διάβασε κάτι στο διαδίκτυο και σου έλεγε ότι αυτά που με κόπο επί σειρά ετών μάθαινες από βιβλία αλλά και από την κοπιωδώς αποκτημένη εμπειρία σου είναι μπούρδες γιατί εκείνος ενημερώνεται; Εγώ ως αστροφυσικός, και παρόλο που δεν έχω περάσει ούτε κλάσμα της εκπαιδευτικής δοκιμασίας που περνάει ένας ιατρός,  βγάζω μπιμπίκια όταν βλέπω τα βίντεο από ηλιακές εκλάμψεις να παρουσιάζονται στο διαδίκτυο ως αποδείξεις ότι ναι, υπάρχουν εξωγήινα διαστημόπλοια, γιατί αλλιώς τι είναι εκείνη η κουκκίδα δίπλα στον ήλιο

Φυσικά από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργούν τα επιστημονικά όργανα και πιστεύουν ότι μια κάμερα στο διάστημα δουλεύει όπως η high definition τηλεόρασή τους.
victor_velez_mexico
Επανέρχομαι όμως στο θέμα μου. Ας το ξαναπούμε άλλη μια φορά: όχι, τα εμβόλια δεν προκαλούν αυτισμό. Επίσης δεν προκαλούν καρκίνο, δυσλεξία, ανικανότητα, και δεν θα κάνουν το παιδί σας ομοφυλόφιλο (αν αυτό είναι που φοβάστε). Βαριέμαι τώρα να δίνω τις παραπομπές στη βικιπαίδεια που εξιστορούν την όλη υπόθεση με εκείνον τον ιατρό ο οποίος κάποια στιγμή παραποίησε στοιχεία ερευνών και έτσι άρχισε όλο αυτό το επικίνδυνο τρεντ με την ενοχοποίηση των εμβολίων (ενεργώντας ως η μεταφορική πεταλούδα στο Τόκιο που φέρνει τυφώνα στη Νέα Υόρκη) μόνο και μόνο για να βγάλει κέρδος από τον φόβο των αδαών. Με συγχωρείτε, των “ενημερωμένων γονέων” ήθελα να πω. Ο κύριος αυτός έχει εδώ και χρόνια απεμπολιστεί από την επιστημονική κοινότητα, αφού διάφορες επιστημονικές ομάδες προσπάθησαν – και απέτυχαν – να αναπαράγουν τα αποτελέσματα της “έρευνάς” του και στη συνέχεια αποκαλύφθηκε με λεπτομέρειες η απάτη του. Αλλά τι σημασία έχει; Η είδηση είχε εξαπλωθεί ήδη σαν ιός – και για αυτού του είδους τους ιούς, δυστυχώς, δεν υπάρχουν εμβόλια.

antivas

Οι “ενημερωμένοι γονείς” επίσης δείχνουν εκπληκτικές αντοχές ενάντια στην κοινή λογική. Κοιτούν γύρω τους, και βλέπουν, ότι από τα 1000 παιδιά που γεννιούνται, 998 επιβιώνουν και φτάνουν στην ενηλικίωση χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Και δυστυχώς οι συγκεκριμένοι γονείς είναι αρκετά απομακρυσμένοι από την εποχή της γιαγιάς τους, όταν η ευχή “να σου ζήσει” στο νεογέννητο είχε ένα πολύ, μα πολύ πραγματικό νόημα. Για σκεφτείτε το λίγο παραπάνω: να σου ζήσει. Πόσο σπάνιο ήταν άραγε να επιβιώνει ένα μωρό εκείνη την εποχή ώστε από όλες τις δυνατές ευχές – να είναι γερό, δυνατό, καλότυχο – να επικρατήσει η συγκεκριμένη, ως η πρώτη λέξη που λέει ο καθένας στη μαμά ενός νεογέννητου; Οι “ενημερωμένοι γονείς”, έχοντας οι ίδιοι στη γενιά τους επωφεληθεί από τα εμβόλια ως μικρά παιδιά, μπορούν εύκολα να τα αμφισβητούν τον κάθε ειδικό, με τον ίδιο τρόπο που ένας καλομαθημένος έφηβος που δε χρειάστηκε να δουλέψει σαν το Κινεζάκι στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone θεωρεί ότι η μαμά του τον καταπιέζει επειδή δεν του αγόρασε το τελευταίο Playstation.

Αλλά τι λέγαμε; Α, για κοινή λογική. Κοιτάς γύρω σου, βλέπεις ότι τις τελευταίες δεκαετίες το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί και έχει φτάσει στην όγδοη δεκαετία. Πριν από δύο αιώνες οι άνθρωποι ζούσαν κατά μέσο όρο περίπου το μισό από αυτό. Οι παιδικές αρρώστιες θέριζαν και σκότωναν, και παραπάνω από τα μισά παιδιά δεν έφταναν ποτέ στην εφηβεία, λόγω των παιδικών ασθενειών οι οποίες έχουν εξαλειφθεί χάρη – μαντέψτε! – στα εμβόλια! Οι γονείς ζούσαν με τον φόβο του παιδικού θανάτου – έναν φόβο που εμείς σήμερα κατά κανόνα δεν χρειάζεται να βιώνουμε. 

Χάρη στους κακούς και αδαείς γιατρούς, και στους συμφεροντολόγους ερευνητές των φαρμακευτικών εταιρειών που προσπαθούν να μας πλασάρουν δηλητηριώδη εμβόλια, έχουμε φτάσει να λέμε “Τέτανος; Και λοιπόν; Έχω εμβολιαστεί.” την ίδια στιγμή που εκατομμύρια λιγότερο τυχερές μαμάδες νεογνών σε λιγότερο ανεπτυγμένες περιοχές του κόσμου βλέπουν τα μωρά τους να αργοσβήνουν μέσα από μυϊκούς σπασμούς που εσείς δεν θα χρειαστεί ποτέ να φανταστείτε. Και το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό – ότι δε χρειάζεται να φανταστούμε τίποτα πλέον. Τα εμβόλια έχουν εξαφανίσει από τις ανεπτυγμένες περιοχές του πλανήτη τόσες τρομακτικές παιδικές ασθένειες, που η συλλογική μνήμη τις έχει ξεχάσει. Ένας από τους λόγους της άρνησης των εμβολίων σήμερα είναι η εκπληκτική τους επιτυχία στην αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών: οι γονείς δεν τις γνωρίζουν, και δεν τις φοβούνται. Αλλά δεν κοιτάμε γύρω μας! Δεν βλέπουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας και των παιδιών τους είναι υγιείς και δυνατοί, χάρη στις προόδους τις επιστήμης. 

Αντίθετα, στην μία σπάνια περίπτωση που ένα παιδάκι παθαίνει καρκίνο, λέμε – ΝΑ! Το εμβόλιο έφταιγε – και σπεύδουμε να “ενημερωθούμε” από σάιτ με χοντρούς κόκκινους τίτλους. Και, ακόμα και αν ο κίνδυνος ενός εμβολίου είναι 2 στα 100.000 παιδιά να πάθουν κάποια νευρολογική ασθένεια – αν, λέμε, μην τρομάζετε και αρχίσετε να γκουγκλάρετε – μήπως αυτός δεν είναι πιο αποδεκτός από το να πεθαίνουν τα μισά παιδιά;

Δυστυχώς οι “ενημερωμένοι γονείς” σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους, και αδιαφορούν για το νεογέννητο του δίπλα τους. Γιατί ακόμα κι αν το δικό τους παιδί τη γλιτώσει και δεν πεθάνει από κοκκύτη – όπως τα 110 μωρά που πέθαναν στην Καλιφόρνια το 2010, γεγονός που δεν είχε παρατηρηθεί επί πολλές δεκαετίες, ακριβώς επειδή ξαφνικά πολλοί γονείς σταμάτησαν να εμβολιάζουν – ο κίνδυνος παραμένει μεγάλος ότι το παιδί τους θα μεταφέρει την ασθένεια σε μωρά πολύ μικρά για να εμβολιαστούν, τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από την αρρώστια. Δυστυχώς δεν έχω πια την αναφορά που κάποτε είχα βρει σε έναν σύλλογο γονέων των οποίων τα νεογέννητα πέθαναν επειδή άλλοι γονείς δεν εμβολίασαν τα δικά τους παιδιά, με αποτέλεσμα να περάσουν τις ασθένεις με την επίσκεψή τους στο νεογέννητο.Αν είστε λοιπόν “ενημερωμένος” γονιός, μην έρθετε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το νεογέννητο μωρό μου. Η ευχή “να σου ζήσει” δεν θα το ωφελήσει καθόλου αν του μεταφέρετε διφθερίτιδα.

Άλλοι μου λένε “ναι, αλλά σήμερα πράγματι οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί τις τελευταίες δεκαετίες”. Δεν ξέρω, αγαπητοί μου. Το σίγουρο είναι ότι η διάγνωση των καρκίνων έχει αυξηθεί. Πριν από έναν αιώνα χρόνια ο παππούς στο χωριό – καταλαβαίνετε, ο πενηντάρης τότε παππούς – έπεφτε στο κρεβάτι άρρωστος, και βόγγαγε, και ερχόταν ο γιατρός του χωριού να του δώσει ένα παυσίπονο, και μετά ξαναβόγγαγε, και εξακολουθούσε μερικούς μήνες αυτή η κατάσταση και έλεγαν “αχ τον χάνουμε τον παππού” και προσεύχονταν στην εκκλησία, ώσπου στο τέλος έσβηνε και τον θάβανε με μια ωραία κηδεία και την σκυτάλη έπαιρνε η επόμενη γενιά. Από τι πέθανε ο παππούς; Δεν ξέρω. Δεν τον έβαλαν στον τομογράφο τότε, βλέπετε, ούτε του έκαναν εξέταση αίματος, ούτε νεκροψία για να ανακαλύψουν τον όγκο στον προστάτη που έκανε μετάσταση στα οστά και στο συκώτι. Το ότι σήμερα έχουμε εξαιρετικές διαγνωστικές δυνατότητες δε σημαίνει απαραιτήτως ότι έχουν αυξηθεί οι αρρώστιες. Σημαίνει ότι βρίσκουμε τι ακριβώς έχουμε, μια πολυτέλεια που επί εκατομμύρια χρόνια το ανθρώπινο είδος δεν είχε. Πώς θα καταλάβεις αν οι καρκίνοι έχουν αυξηθεί, όταν δεν μπορείς να έχεις ιδέα πόσοι καρκίνοι υπήρχαν την “τότε” εποχή, επειδή δεν υπήρχε τρόπος να τους διαγνώσεις;


inside_the_vaccine_and_autism_scareΑχ, οι “ενημερωμένοι γονείς”. Άλλο άρθρο, που – ομολογώ, είμαι ένοχη – δε διάβασα στην πληρότητά του, γιατί εντελώς τυχαία με το που άρχισα να το διαβάζω έβγαλα μια αλλεργία και έπρεπε να απομακρυνθώ από την οθόνη, μίλαγε για το φονικό αγελαδινό γάλα. Ξέρετε, αυτό που εδώ και πολλές χιλιετίες πίνουμε όλοι μας και φτάσαμε να έχουμε προσδόκιμο ζωής εβδομήντα χρόνια. Αλήθεια σας λέω, μας σκοτώνει. Από αγελάδα θα πάμε. Δεν έχει σημασία που η κοινή λογική μου χτυπάει καμπανάκι ότι αν όλα αυτά που εξιστορεί το άρθρο ήταν πραγματικότητα θα έπρεπε να βλέπω τους συντοπίτες μου να πέφτουν στο δρόμο και να πεθαίνουν καθημερινά. Η παρατήρηση του περιβάλλοντός μας δεν έχει καμία σχέση: μας το είπε το διαδίκτυο, κι έτσι πρέπει να είναι αληθινό. Απόδειξη το ότι 75% του ανθρώπινου πληθυσμού έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους έφερε εμάς τους Ευρωπαίους στη δυσάρεστη θέση να μπορούμε να χωνέψουμε το αγελαδινό γάλα, και να συνεχίζουμε να το χωνεύουμε επί σειρά δεκαετιών, μέχρι να φυσήξουμε 70 κεράκια στην τούρτα η οποία έχει πάνω κρέμα σαντιγύ (κρέμαγάλακτος, δηλαδή), αυτό πρέπει να ευθύνεται που μετά το φύσημα μάλλον θα πεθάνουμε από κάποιον καρκίνο. Αλλιώς θα ζούσαμε, φυσικά, μέχρι τα 170. Όπως οι άνθρωποι τις παλιές, καλές ημέρες της φυσικής ζωής (τουλάχιστον αυτοί που δεν πέθαιναν από κοκκύτη ως βρέφη). Ή όπως οι Ιάπωνες.

Κλείνω το ανούσιο παραλήρημά μου. Ναι, ανούσιο, γιατί αυτοί που διαβάζουν τους μεγάλους κόκκινους τίτλους σίγουρα δε θα αλλάξουν γνώμη, ιδιαίτερα μετά από τα δεκάδες ειρωνικά σχόλια εναντίον τους που εκτόξευσα παραπάνω, και εκείνοι που συμφωνούν μαζί μου θα εξακολουθήσουν να συμφωνούν μαζί μου. Αλλά πριν σας αφήσω, ας εκφράσω μια επιπλέον σκέψη:

Δυστυχώς, για να είναι αποτελεσματική η ανοσία του κοινωνικού συνόλου ενάντια στις μεταδοτικές ασθένειες, αρκεί ένα 80% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί. Λέω δυστυχώς, γιατί όσοι ξέρουν πέντε πράγματα από στατιστική θα γνωρίζουν ότι οι μισοί άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυείς από το μέσο όρο (και μαντέψτε τι ποσοστό ανθρώπων πιστεύουν ότι είναι περισσότερο ευφυείς από το μέσο όρο; Σωστά μαντέψατε!). Αλλά από την άλλη, δεν είναι οι λιγότερο ευφυείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Είναι εκείνοι που πιστεύουν στην δυνατότητά τους να ενημερώνονται και να κρίνουν, είναι εκείνοι που είναι σίγουροι και έχουν αυτοπεποίθηση και είναι στις περισσότερες περιπτώσεις μορφωμένοι και καταρτισμένοι στο αντικείμενό τους.

Ναι, αγαπητοί μου, η εξυπνάδα μπορεί να είναι φόλα: όταν νομίζεις ότι είσαι πιο έξυπνος από τους ειδικούς.


Πηγή
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μια χώρα, δύο έθνη

Στοιχείο πρώτο: Σύμφωνα με την έρευνα (*) της εταιρείας «Wealth-Χ» και της ελβετικής τράπεζας UBS, στην Ελλάδα το 2014 καταγράφηκαν 11 υπερδισεκατομμυριούχοι, από 9 που είχαν καταμετρηθεί το 2013. Η περιουσία τους αυξήθηκε από τα 16 δισ. δολλάρια στα 18 δισ. δολλάρια (14,2 δισ. ευρώ). Με άλλα λόγια, 11 ολιγάρχες που αντιστοιχούν στο 0,00011% του πληθυσμού της χώρας κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.

Στοιχείο δεύτερο: Στην περσινή έκθεση της «Wealth-Χ» όπου έγινε η...καταγραφή των κατεχόντων περιουσία μεγαλύτερη των 30 εκατ. δολλαρίων, η Ελλάδα αναδείχτηκε η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη, με 505 άτομα με περιουσία 60 δισ. δολλάρια.

Στοιχείο τρίτο: Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας «Credit Suisse», στην Ελλάδα το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007.

Στοιχείο τέταρτο: Όπως δημοσιεύτηκε πρόσφατα (Βήμα, 24/8/2014) στην Ελλάδα έχουν καταμετρηθεί 559 Κροίσοι με περιουσία 76 δισ. δολλάρια ενώ τα κεφάλαια που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό ανέρχονται στα 140 δισ. ευρώ. Με άλλα σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων, 559 ολιγάρχες κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί στο 45% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας, ενώ τα κεφάλαια που έχουν βγει εκτός χώρας από τους «έχοντες» πλησιάζουν σχεδόν το 80% του συνολικού ΑΕΠ της Ελλάδας.


Ας δούμε τώρα πού, σε ποια χώρα, σε ποια εποχή, συμβαίνουν τα παραπάνω. Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου σύμφωνα με τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ των ετών 2008 – 2013, τις οποίες ανέλυσε ο συνάδελφος Θ. Ηλιοδρομίτης, έχουν προκύψει τα εξής: 
  • Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3%. 
  • Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ένα δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 41,3%. 
  • Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε κατοικίες μικρότερες των 40 τ.μ. αυξήθηκαν κατά 31,3%. 
  • Τα νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση μειώθηκαν κατά 48,5%. 
  • Τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%. 
  • Η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5%. 
  • Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 243%…. 
Συμπέρασμα 1ο: Η Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπου τα 6,3 εκατομμύρια βιώνουν το ζόφο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (στοιχεία Γραφείου Προυπολογισμού της Βουλής), έχει μετατραπεί σε ένα πειραματόζωο του πιο αδυσώπητου καπιταλισμού. Η κρίση αξιοποιήθηκε ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί σε παγκόσμιο εργαστήριο αποθέωσης των αβυσσαλέων κοινωνικών ανισοτήτων. Η Ελλάδα κατάντησε σημαιοφόρος του κοινωνικού δαρβινισμού και του κεφαλαιοκρατικού δόγματος ότι είτε σε συνθήκες κρίσης είτε σε συνθήκες «ανάπτυξης» οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι.

Συμπέρασμα 2ο: Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η διαπίστωση του Μπέντζαµιν Ντισραέλι, του για πολλά χρόνια πρωθυπουργού της Βρετανίας και μάλιστα της βικτωριανής εποχής, μοιάζει με ταξική… μαγνητική τομογραφία του καιρού μας: Υπάρχουν, έλεγε ο -συντηρητικός- Ντισραέλι «δύο έθνη που μεταξύ τους δεν υπάρχει ούτε σχέση ούτε συμπάθεια και τα οποία δεν κυβερνώνται µε τους ίδιους νόµους (…). Τα δύο αυτά έθνη είναι οι πλούσιοι και οι φτωχοί».

Επομένως, κάθε «εθνική συνεννόηση» σε μια τέτοια Ελλάδα (την Ελλάδα που έχει αναδειχτεί σε υπόδειγμα του κεφαλαιοκρατικού νόμου ότι στον καπιταλισμό σε κάθε χώρα υπάρχουν «δυο έθνη», το ολιγομελές έθνος των καταπιεστών από τη μια και το πολυπληθές έθνος των καταπιεσμένων από την άλλη) δεν μπορεί παρά να έχει ως προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση της αξιοπιστίας των πολιτικών δυνάμεων που την επικαλούνται, την ξεκάθαρη τοποθέτησή τους στο ερώτημα: Με ποιο «έθνος» και για τα συμφέροντα ποιού «έθνους»; 
γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος, το διαβάσαμε στο Cogito ergo sum 

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πώς οι Ολιγάρχες κατέστρεψαν την Ελλάδα

Στο άρθρο αυτό, που δημοσιεύτηκε στην αμερικανική έκδοση του περιοδικού Foreign Affairs, Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2014, σσ. 139-146, δίνω την δική μου ερμηνεία για την κατάρρευση της Ελλάδας.

Κατά τη γνώμη μου το πρόβλημα δεν ήταν στενά οικονομικό αλλά κυρίως πολιτικό. Η κατάρρευση των θεσμών στην Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής και οικονομικής ανισότητας που οξύνθηκε τα τελευταία είκοσι χρόνια. Υποστηρίζω ότι δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, μέσω της ιδιοκτησίας των ΜΜΕ, μια μικρή στην πράξη ολιγαρχία, που κυριάρχησε στην πολιτική και οικονομική ζωή.
του Παύλου Ελευθεριάδη*
Η δράση της διέφθειρε και δηλητηρίασε την πολιτική ζωή, διέβρωσε τα πολιτικά κόμματα και οδήγησε στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική στο σύνολό της. Η άνοδος της διάχυτης διαφθοράς ήταν ένα από τα αποτελέσματα της κατάστασης αυτής και της κατάρρευσης της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς. Παράλληλα το υπάρχον καθεστώς ωφέλησε και στηρίχθηκε από καλά οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες, π.χ. δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, και τα συνδικάτα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, που κατά βάση (ως ομάδα, όχι ο καθένας ατομικά) ωφελήθηκαν από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τα κόμματα, είτε με μεγαλύτερες συντάξεις, είτε με άλλα προνόμια και προστατευτισμό. Φυσικά η αναδιανομή αυτή του εθνικού πλούτου έβλαψε το 90% που παρέμεινε απ' έξω από τις παραπάνω διευθετήσεις. 
 
Τα κοινά συμφέροντα ολιγαρχών και ισχυρών επαγγελματικών ομάδων, που ακόμα επηρεάζουν καθοριστικά τα μεγάλα κόμματα, εμποδίζουν ακόμα τις μεταρρυθμίσεις και εμποδίζουν κυρίως την λήψη μέτρων τόσο της ισότητας ευκαιριών για την επιχειρηματικότητα αλλά και για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, π.χ. την στήριξη των ανέργων και των ιατρικά ανασφάλιστων. Οι ισχυρές αυτές ομάδες προτιμούν να έχουν μεγαλύτερο κομμάτι μια συρρικνούμενης πίτας, παρά να αφήσουν την πίτα να μεγαλώσει.Το συμπέρασμά μου είναι ότι το κυριότερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα δεν είναι η οικονομική ανάπτυξη, αλλά η πολιτική και οικονομική ανισότητα, η οποία είναι ένας από τους κύριους λόγους που συνειδητά εμποδίζουν την οικονομική ανάπτυξη.
[Απόδοση στα ελληνικά Π.Ε.]

Μόλις πριν λίγα χρόνια η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κοντά στην χρεοκοπία και την έξοδο από την Ευρωζώνη. Σήμερα, χάρη στη μεγαλύτερη διάσωση κυρίαρχου κράτους στην ιστορία, η ελληνική οικονομία δείνχει νέα σημεία ζωής. Αφού εξασφάλισε δεσμεύσεις ότι η Αθήνα θα εφαρμόσει δραστικά μέτρα λιτότητας, η ‘τρόικα’ – δηλαδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – παρείχε στην Ελλάδα δεκάδες δισεκατομύρια ευρώ σε δάνεια έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με πολλούς διεθνείς επενδυτές και Ευρωπαίους αξιωματούχους τα δάνεια αυτά πέτυχαν τον σκοπό τους. Αν εξαιρέσουμε το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το έλλειμμα της Ελλάδας βρέθηκε περίπου στο 2 τοις εκατό τον περασμένο χρόνο, ενώ το 2009 ήταν σχεδόν στο 16 τοις εκατό.

Τον περασμένο χρόνο επίσης η Ελλάδα βρέθηκε με πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά για πάνω από τρεις δεκαετίες. Και τον περασμένο Απρίλιο επέστρεψε στις διεθνείς αγορές από τις οποίες είχε αποκλειστεί για τέσσερα χρόνια, εκδίδοντας πενταετή ομόλογα 3 δισεκατομυρίων ευρώ, με σχετικά χαμηλό επιτόκιο – μόνο 4.95 τοις εκατό (η ζήτηση ξεπέρασε τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ). Τον Αύγουστο, η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες.

Παρόλα αυτά, η πρόσφατη επαναφορά της Ελλάδας κρύβει βαθιά δομικά προβλήματα. 
Για να ισοσκελίσει τα βιβλία της η Αθήνα επέβαλε εξοντωτικούς φόρους στις μεσαίες τάξεις και προχώρησε σε βαθιές περικοπές σε μισθούς του δημοσίου, συντάξεις και ιατρικές δαπάνες. Ενώ όμως οι απλοί πολίτες υπέφεραν κάτω από το βάρος της λιτότητας η κυβέρνηση δίστασε να προχωρήσει σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις: η ελληνική οικονομία παραμένει μια από τις λιγότερο ανοικτές της Ευρώπης και ως αποτέλεσμα μια από τις λιγότερο ανταγωνιστικές. Είναι ταυτόχρονα και μια από τις πιο άνισες.Η Ελλάδα απέτυχε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα επειδή ισχυρές προνομιούχες ομάδες έχουν συμφέρον στην διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν. Από την δεκαετία του 1990 μια μικρή ομάδα πλούσιων οικογενειών – μια στην πράξη ολιγαρχία – έχει κυριαρχήσει στην ελληνική πολιτική ζωή. 
Αυτή η οικονομική ελίτ προστατεύει τα συμφέροντά της μέσα από τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και με τις τεχνικές της παραδοσιακής ευνοιοκρατίας, μοιραζόμενη τα λάφυρα της εξουσίας με τους πολιτικούς της φίλους. Οι έλληνες πολιτικοί, με την σειρά τους, παρέμειναν στην εξουσία επιβραβεύοντας έναν μικρό αριθμό οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων και συνδικάτων του δημόσιου τομέα, που στηρίζουν το σημερινό καθεστώς. Ενώ οι ευρωπαίοι δανειστές έχουν βάλει τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας στο μικροσκόπιο, αυτός ο διακανονισμός δεν έχει διαταραχθεί. 

Το θεμελιώδες πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η οικονομική ανάπτυξη αλλά η πολιτική ανισότητα. Προς όφελος των λίγων, δυσκίνητες νομικές ρυθμίσεις και δυσλειτουργικοί θεσμοί παραμένουν σε λειτουργία, ενώ η υποδομή της χώρας καταρρέει, η φτώχεια αυξάνεται και η διαφθορά επιμένει. Η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τώρα εντελώς νέες προκλήσεις. Η συνολική ανεργία βρίσκεται στο 27 τοις εκατό ενώ στους νέους ξεπερνά το 50 τοις εκατό, παρέχοντας ιδανικό πεδίο στρατολόγησης για ακραίες οργανώσεις της Αριστεράς και της Δεξιάς. Εν τω μεταξύ οι ολιγάρχες συνεχίζουν να κερδίζουν εις βάρος της χώρας – και της υπόλοιπης Ευρώπης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Από τις πολλές οικονομικές κρίσεις που έχουν ταλαιπωρήσει την Ευρωζώνη, η κρίση της Ελλάδας ξεχωρίζει για το γεγονός ότι δεν συνέβη επειδή οι τράπεζες επεκτάθηκαν υπερβολικά, όπως συνέβη σε άλλες χώρες, αλλά επειδή η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, του οποίου το κόμμα «Νέα Δημοκρατία» βρέθηκε στην εξουσία από το 2004 εως το 2009, έχασε τον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών. 
Το 2003, λίγο πριν ο Καραμανλής αναλάβει την εξουσία, η σχέση του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ βρισκόταν περίπου στο 97 τοις εκατό. Στο τέλος της θητείας του, ο αριθμός αυτός είχε φτάσει σχεδόν στο 130 τοις εκατό. 
Είναι ίσως παράδοξο, αλλά ο Καραμανλής διεκδίκησε την εξουσία ως μεταρρυθμιστής και υποσχέθηκε να μειώσει το κράτος, να ανοίξει την οικονομία και να καθαρίσει την πολιτική. Και όμως, όταν βρέθηκε στην εξουσία, υποχώρησε μπροστά στα οργανωμένα συμφέροντα. Κατά την διάρκεια των πέντε ετών της διακυβέρνησής του διόρισε σύμφωνα με εκτιμήσεις 150.000 άτομα στο ευρύτερο δημόσιο φέρνοντας τον συνολικό αριθμό πάνω από το ένα εκατομμύριο, ή 21 τοις εκατό του ενεργού πληθυσμού.

 Κατά την ίδια περίπου περίοδο οι δημόσιες δαπάνες της υγείας έκαναν άλμα από το πέντε τοις εκατό του ΑΕΠ σχεδόν στο επτά τοις εκατό, δημόσιες δαπάνες για συντάξεις πήγαν από το 11.8 τοις εκατό στο 13 τοις εκατό. Η οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας βοήθησε τον Καραμανλή να κερδίσει με μικρή διαφορά την επανεκλογή του το 2007. Αλλά στα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του, αγωνιζόμενος με πλειοψηφία μόλις δύο εδρών, παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος. Το κόμμα του συνετρίβη.

Ο Καραμανλής έδρασε όχι τόσο από απερισκεψία, όσο από αδυναμία. Τρεις δομικοί λόγοι, όλοι τους αποτέλεσματα μακροπρόθεσμων αλλαγών στην ελληνική πολιτική ζωή, περιόρισαν το πεδίο δράσης του. Ο πρώτος ήταν η δημόσια διοίκηση, η οποία δεν ήταν σε θέση να εφαρμόσει οποιοδήποτε μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Η αποδιοργάνωσή της είχε ξεκινήσει την δεκαετία του 1980 όταν τα πολιτικά κόμματα ανέλαβαν όλο και μεγαλύτερο ρόλο στην στελέχωση της διοίκησης. Στην θεωρία, η αλλαγή αυτή ήταν μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η συντηρητική τάση της ελληνικής γραφειοκρατίας, που ήλθε ως αποτέλεσμα του Εμφυλίου Πολέμου του 1946-49. Αλλά η πολιτική ανάμειξη γρήγορα έγινε ένα μόνιμο στοιχείο της κεντρικής διοίκησης, ώστε οι υπουργοί έφτασαν να διορίζουν τους ευνοούμενούς τους σχεδόν κατά βούληση. Μέσα σε μια δεκαετία η ευρύτερη δημόσια διοίκηση διπλασιάστηκε σε μέγεθος.

Το 1994 ένας μεταρρυθμιστής υπουργός, ο Αναστάσιος Πεπονής, κατάφερε να περάσει ένα νόμο που εισήγαγε ένα σύστημα εισόδου στην διοίκηση με εξετάσεις, αλλά η διαδικασία αυτή αγνοήθηκε ευρέως. Στα επόμενα δέκα χρόνια το κοινοβούλιο άλλαξε τον νόμο αυτό 43 φορές. 
Τα συνδικάτα του δημοσίου συνέχισαν να κατευθύνουν τις προαγωγές και τις μεταθέσεις και σχεδόν πάντα εμπόδιζαν οποιεσδήποες πειθαρχικές διώξεις ασκούντο για τα μέλη τους, ακόμα και για σοβαρά εγκλήματα.

Υπουργοί οι οποίοι είχαν ελάχιστο κίνητρο να φροντίσουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες του τομέα τους πέραν των επόμενων εκλογών, απέκτησαν υπερεξουσίες. Δημόσιοι υπάλληλοι υψηλής στάθμης σπάνια έφταναν σε θέσεις επιρροής. Το ηθικό της δημόσιας διοίκησης κατέρρευσε.Και μετά ήταν η βουλή. Πολύ απλά, ο Καραμανλής είχε ελάχιστο έλεγχο πάνω στο κόμμα του. Λόγω της δομής του ελληνικού εκλογικού συστήματος, οι πιο πολλοί πολιτικοί εκλέγονται σε πολυεδρικές εκλογικές περιφέρειες και συχνά αναμετρούνται με υποψηφίους από το κόμμα τους. Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Καραμανλής ο ανταγωνισμός στις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες εκλογικές περιφέρειες – δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά οι οποίες εκλέγουν 96 από τις 300 έδρες του κοινοβουλίου - είχε ήδη γίνει εξαιρετικά έντονος. Σε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό περιβάλλον η προβολή στην τηλεόραση και η ιδιωτική χρηματοδότηση ήταν απόλυτα σημαντικές για την εκλογική επιτυχία.

Και με την πρόσβαση σε πλούσιους χρηματοδότες και τις ελίτ των μέσων ενημέρωσης, οι πολιτικοί των αστικών εκλογικών περιφερειών μπορούσαν να γίνουν πρωταγωνιστές στην εθνική πολιτική ζωή χωρίς να χρειάζονται κομματικούς μηχανισμούς. Πολλοί χρωστούσαν την εκλογή τους στους ισχυρούς ολιγάρχες, ενώ άλλοι σε επαγγελματικές ενώσεις ή συνδικάτα. Οι δήθεν σύμμαχοι του Καραμανλή στη βουλή είχαν λίγα κίνητρα να δράσουν σύμφωνα με το πρόγραμμά του.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις του Καραμανλή ήταν όμως οι αντιδράσεις από τα μέσα ενημέρωσης. Οι περισσότεροι έλληνες λαμβάνουν την ενημέρωσή τους από την τηλεόραση. 
Οκτώ ιδιωτικά κανάλια, όλα υπό τον έλεγχο γνωστών επιχειρηματιών, μοιράζονται το 90 τοις εκατό της αγοράς. 

Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες, όπως ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ίδρυσε το γκρουπ Σκάι, είναι εφοπλιστές και οι επιχειρήσεις τους δεν έχουν μεγάλη σχέση με κρατικές συμβάσεις ή άδειες. Οι περισσότεροι όμως έχουν επιχειρήσεις που εξαρτώνται περισσότερο ή λιγότερο από το κράτος. Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης, ένας εκ των κύριων επενδυτών στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Ελλάδας, Mega, ελέγχει δύο εταιρείες πετρελαίου, την Motor Oil Hellas και την Vegas Oil & Gas, ενώ έχει σημαντική συμμετοχή και στην μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, την Τράπεζα Πειραιώς. Άλλοι μέτοχοι του Μega συμπεριλαμβάνουν τον Γιώργο Μπόμπολα του οποίου τα ορυχεία χρυσού εξαρτώνται από κρατικές άδειες, ενώ η κατασκευαστική του εταιρεία έκτισε εγκαταστάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και τον Σταύρο Ψυχάρη, του οποίου τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα βρίσκονται σε πιεστήρια, ακίνητα και τον τουρισμό.

Το Mega, όπως σχεδόν όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί της Ελλάδας λειτουργεί εδώ και καιρό με ζημίες. Αλλά όπως εξηγεί ένα αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα από το 2006 - που διέρρευσε στο wikileaks - οι ιδιοκτήτες δεν ...
ενοχλούνται. 

Κρατούν τους σταθμούς σε λειτουργία «κυρίως για να ασκούν πολιτική και οικονομική επιρροή» – ώστε να εξασφαλίσουν δηλαδή ότι θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την κυβέρνηση. Αυτός είναι ο λόγος που οι 11 εκατομύρια κάτοικοι της Ελλάδας έχουν τόσα πολλά τηλεοπτικά κανάλια και τόσες πολλές εφημερίδες – τόσο ο Μπόμπολας όσο και ο Ψυχάρης έχουν στην ιδιοκτησία τους και εφημερίδες – και γιατί η ανεξάρτητη δημοσιογραφία έχει ελάχιστα βήματα έκφρασης για την δουλειά της.Αυτή η κατάσταση είναι σχετικά πρόσφατη. Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 η ραδιοτηλεόραση ήταν κρατικό μονοπώλιο. Αλλά οι ολιγάρχες ποτέ δεν χρειάστηκε να αγοράσουν τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Απλά τις πήραν. Το 1987 η αντιπολίτευση ξεκίνησε να εκπέμπει ραδιοφωνικά προγράμματα με σκοπό να ανταγωνιστεί το κρατικό μονοπώλιο των μέσων. Πλούσιες οικογένειες τότε απάντησαν στήνοντας τα δικά τους τηλεοπτικά κανάλια, ενώ η κυβέρνηση της εποχής κατέληξε να τους δώσει ‘προσωρινές’ άδειες τηλεόρασης και ραδιοφώνου. 
Δύο δεκαετίες αργότερα δεν έχει αλλάξει τίποτε. Η Αθήνα ποτέ δεν επέτρεψε σε ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς να διαγωνιστούν για τις συχνότητες, ενώ η ρύθμιση των σημερινών σταθμών είναι υποτυπώδης. Το κοινοβούλιο ανανεώνει τακτικά τις υποτίθεται προσωρινές άδειες, πιο πρόσφατα τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάποια έσοδα από διαφημίσεις, πολλές φορές όμως ως ανταμοιβή για φιλική κάλυψη. Οι ελληνικές τράπεζες, για παράδειγμα, ξοδεύουν γενναία σε διαφημίσεις αλλά και παρέχουν και σημαντικά δάνεια σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης. Σε ανταπόδοση, τα μέσα τις αφήνουν ήσυχες. 
Όταν το πρακτορείο Reuters δημοσίευσε τον ισχυρισμό το 2012 ότι ο Μιχάλης Σάλλας, επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς (και πρώην σοσιαλιστής πολιτικός), είχε διοχετεύσει δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε οικογενειακές εταιρείες του, τα ελληνικά μέσα δημοσίευσαν την απάντηση του κ. Σάλλα χωρίς να επαναλαμβάνουν τις ίδιες τις κατηγορίες. Και τον περασμένο Αύγουστο τα πιο πολλά μέσα υποβάθμισαν τον γεγονός ότι έλληνες εισαγγελείς ερευνούν το πρώην στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Καθώς οι ολιγάρχες και ο πολιτικοί τους σύμμαχοι χρησιμοποιούν τα μέσα ενημέρωσης για να αποφεύγουν τον δημόσιο έλεγχο, ταυτόχρονα βασίζονται σε κρατικές ρυθμίσεις για να κρατούν τον έλεγχο των πραγμάτων. 
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες δύο καλά οργανωμένες επαγγελματικές ομάδες έχουν κερδίσει τα μέγιστα από την νομοθεσία: πρώτον, τα διακεκριμένα επαγγέλματα, όπως οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί και, δεύτερον, οι εργαζόμενοι στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, που ανήκουν ακόμα είτε ολοκληρωτικά, είτε μερικώς στο κράτος, όπως π.χ. η ΔΕΗ ή ο ΟΣΕ. 
Οι ομάδες αυτές δεν είναι ιδιαίτερα πολυάριθμες. Η Ελλάδα έχει περίπου 40.000 δικηγόρους, 60.000 γιατρούς και 87.000 μηχανικούς. Οι δημόσιες επιχειρήσεις μετρούν επίσης μερικές χιλιάδες εργαζομένων και συνταξιούχων.[*] Παρόλαυτά αυτές οι ομάδες κερδίζουν σε οργάνωση ό,τι χάνουν σε μέγεθος. Επειδή είναι συγκεντρωμένες στις εκλογικές περιφέρειες κλειδιά των αστικών κέντρων και μπορούν να στρέφουν τις ψήφους τους συντονισμένα, τα διακεκριμένα επαγγέλματα και οι τα συνδικάτα των δημοσίων επιχειρήσεων έχουν κερδίσει σπουδαία προνόμια.

Για παράδειγμα κάποιοι επαγγελματικοί σύλλογοι δικαιούνται να θέτουν σταθερές τιμές για τις βασικές υπηρεσίες τους, μια μορφή σύμπραξης που είναι παράνομη σε πολλές οικονομίες αλλά όχι στην Ελλάδα. Τους επιτρέπεται επίσης να αυτο-ρυθμίζονται. Έτσι όταν εγείρονται κατηγορίες αμέλειας ή ανεπάρκειας ο ίδιος ο σύλλογος έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει τα μέλη του. 

Τέλος, ειδικοί φόροι χρηματοδοτούν τα συνταξιοδοτικά ταμεία και ταμεία υγείας τους με «φόρους υπερ τρίτων». Για παράδειγμα από το 1960 το συνταξιοδοτικό ταμείο των δικηγόρων και των δικαστών συγκεντρώνει έναν ειδικό φόρο στις συναλλαγές ακινήτων, που ανέρχεται στο 1.3 τοις εκατό της τιμής πώλησης. Για δεκαετίες, το συνταξιοδοτικό ταμείο των γιατρών εισέπραττε το 6.5 τοις εκατό της τιμής όλων των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Η κράτηση αυτή καταργήθηκε πέρσι υπό την πίεση της τρόικας. Αλλά η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταργήσει άλλους «φόρους υπερ τρίτων», που συμβάλουν στην αναδιανομή του εισοδήματος από τους φτωχούς στους πλούσιους.Στα επαγγέλματα των γιατρών, δικηγόρων μηχανικών, πολλοί εκ των οποίων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, βρισκονται και οι συνηθέστεροι φοροφυγάδες της χώρας. Μια πραγματικά πρωτοποριακή έρευνα των οικονομολόγων Νικόλαου Αρταβάνη, Adair Morse και Μαργαρίτας Τσούτσουρα, η οποία δημοσιεύτηκε το 2012, χρησιμοποίησε στοιχεία από μια μεγάλη ιδιωτική τράπεζα για να υπολογίσει πόσο φορεδιαφεύγουν οι διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματά τους είναι ότι οι δικηγόροι ξοδεύουν, κατά μέσο όρο, παραπάνω από 100 τοις εκατό του κατα μέσο όρο δηλωθέντος εισοδήματός τους σε πληρωμές στεγαστικών δανείων. 
Η φοροδιαφυγή πάντως έχει ελάχιστες συνέπειες για τους φοροφυγάδες. Το 2010 προτάθηκε ένας νόμος που θα υποχρέωνε την κυβέρνηση να κάνει φορολογικούς ελέγχους σε όλους τους επαγγελματίες που δήλωναν ετήσιο εισόδημα κάτω από περίπου 30.000 δολάρια. Η πρόταση απέτυχε γιατί δεν συγκέντρωσε επαρκή αριθμό βουλευτών. Σύμφωνα με την μελέτη των Αρταβάνη, Morse και Τσούτσουρα, πολλά από τα μέλη του κοινοβουλίου θα αντιμετώπιζαν και αυτοί την πιθανότητα ελέγχων. 

Στην βουλή εκείνης της εποχής βρισκόντουσαν 40 γιατροί, 28 δάσκαλοι, 43 μηχανικοί, 40 λογιστές και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι και 70 δικηγόροι – καταλαμβάνοντας τις 221 από τις 300 έδρες.Οι υπάλληλοι των δημοσίων επιχειρήσεων έχουν επίσης εξασφαλίσει παράλληλα προνόμια, κυρίως λόγω της πιστής στήριξής τους προς το κεντροαριστερό Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠαΣοΚ). Σε ανταπόδοση, το κόμμα προχώρησε στην κατάργηση των διαγωνισμών για την πρόσληψη προσωπικού στις δημόσιες επιχειρήσεις την δεκαετία του 1980 και βοήθησε να δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε αυτές. Το ΠαΣοΚ επίσης εξασφάλισε πιο γενναιόδωρες συντάξεις για τους συνταξιούχους των Δημοσίων Επιχειρήσεων, από οποιονδήποτε άλλο δημόσιο υπάλληλο, κάτι που ισχύει ακόμα παρά τις πρόσφατες περικοπές στις κρατικές δαπάνες. 

Το 1999, για παράδειγμα, η ελληνική κυβέρνηση υποσχέθηκε εν λευκώ ότι θα καλύψει τα ελλείμματα του συνταξιοδοτικού ταμείου της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Το 2012 στην χειρότερη στιγμή της κρίσης, η εγγύηση αυτή κόστιζε πάνω από 800 εκατομύρια δολάρια στον κρατικό προϋπολογισμό.ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ

Σε κάθε ανοικτή κοινωνία οι πλούσιοι και οι καλά οργανωμένοι θα έχουν περισσότερη επιρροή. Δεν υπάρχει τίποτε εξ’ορισμού λάθος με το γεγονός ότι μεγάλες επιχειρήσεις θα επηρεάζουν τη δημόσια ζωή, δεδομένου του μεγάλου μεριδίου τους στην οικονομία. Ούτε και είναι λάθος να αμείβονται με υψηλά εισοδήματα τα ελευθέρια επαγγέλματα ανάλογα με την ζήτηση των υπηρεσιών που προσφέρουν. Οι ελληνικοί θεσμοί όμως είναι υπερβολικά αδύναμοι για να ελέγξουν τα συμφέροντα αυτά, ή ακόμα και να εφαρμόσουν τους βασικούς κανόνες του δικαίου. 

Η ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1981 υποτίθεται θα βελτίωνε τα πράγματα. Παρόλα αυτά η ένταξη δεν αδυνάτισε τις παραδοσιακές ελληνικές ιεραρχίες και ανισότητες. Στην πράξη, τις ενίσχυσε.Ενώ η ελληνική οικονομία έφτανε την υπόλοιπη Ευρώπη, και παράλληλα έδινε νέες ευκαιρίες στους ολιγάρχες για τραπεζική πίστη ή μετρητά – οι θεσμοί της Ελλάδας άρχισαν να καταρρέουν. Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται σχεδόν στην τελευταία θέση στην Ευρώπη στην κοινωνική κινητικότητα και σχεδόν στην κορυφή στην ανισότητα – ένα πρόβλημα που οι έλληνες πολιτικοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σχεδόν εντελώς αγνοήσει. 
Ακόμα και στο ζενίθ της σπατάλης πριν το ξέσπασμα της κρίσης, η Αθήνα παρείχε ελάχιστα επιδόματα στους φτωχούς. Σήμερα, πάνω από 90 τοις εκατό των ανέργων δεν λαμβάνουν οιαδήποτε στήριξη από το κράτος, ενώ 20 τοις εκατό των παιδιών εκτιμώνται ότι ζουν σε ακραία φτώχεια, ενώ εκατομμύρια στερούνται ιατρικής ασφάλισης. 
Μετά από επτά χρόνια ύφεσης κανένα από τα μείζονα πολιτικά κόμματα δεν έχει προτείνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος προνοίας ή στο σύστημα υγείας ώστε αυτό να παρέχει πλήρη κάλυψη. Δεν έχουν κάν επεκτείνει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για δωρεάν γεύματα στα σχολεία.

Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε αδιέξοδο, τείνουν να βλέπουν με συμπάθεια ριζοσπαστικά πολιτικά κινήματα. Η Χρυσή Αυγή ένα ένα νεοφασιστικό κόμμα με αντι-μεταναστευτική και αντι-Ευρωπαϊκή πλατφόρμα, εκμεταλλεύθηκε την λαϊκή δυσαρέσκεια και κέρδισε 18 έδρες στις εκλογές του 2012. Τον Σεπτέμβριο του 2013 οι ελληνικές αρχές συνέλαβαν τον ιδρυτή και αρχηγό της Νίκο Μιχαλολιάκο, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Εν τω μεταξύ, ο Σύριζα, μια ανερχόμενη συμμαχία της άκρας αριστεράς, θέλει να σκίσει την δανειακή συμφωνία με την Ευρώπη, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να διακόψει τις σχέσεις με τον ΝΑΤΟ.

Διασώζοντας την Ελλάδα χωρίς να απαιτούν θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ισχυροποίησαν το υπάρχον καθεστώς. Ακόμα χειρότερα η τρόικα γέμισε τις τσέπες αυτών των δυνάμεων που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση. 
Και η Ελλάδα δεν είναι μια απομονωμένη περίπτωση. Τα χρήματα της διάσωσης είχαν παράλληλα αποτελέσματα και στις άλλες μικρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Ιρλανδίας, Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Τοπικοί ηγέτες και εκεί έχουν σπαταλήσει ευρωπαϊκά κεφάλαια ώστε να κερδίσουν βραχυχρόνια πολιτικά κέρδη. Εν τω μεταξύ οι Βρυξέλλες έχουν αποδειχθεί ανίκανες να αντιμετωπίσουν την ευνοιοκρατία και την παρανομία. Τώρα που η ευρωπαϊκή ενοποίηση έχει φέρει τις οικονομίες της ηπείρου πιο κοντά από ποτέ, κανένα κράτος μέλος δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορος για το τί συμβαίνει στα άλλα. 

Αν δεν αντιμετωπίσει τις βαθιές ανισότητες της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν θα βγει πλήρως από την κρίση.
*Ο Παύλος Ελευθεριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής και Fellow στο Mansfield Collegeστο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Επίσης μέλος και τομεάρχης του κόμματος "το Ποτάμι".


[*] Διόρθωση, 23/10/2014 : το αρχικό κείμενο από παραδρομή έδινε τον αριθμό του στενού δημόσιου τομέα, 600.000 και όχι των ΔΕΚΟ, που χωρίς να είναι σίγουρος ο αριθμός αναφέρεται εδώ ως ‘μερικές χιλιάδες'
σημείωση της ΑΣ: η αναφορά του ΠΕ, ότι "Εν τω μεταξύ, ο Σύριζα, μια ανερχόμενη συμμαχία της άκρας αριστεράς, θέλει να σκίσει την δανειακή συμφωνία με την Ευρώπη, να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να διακόψει τις σχέσεις με τον ΝΑΤΟ" αδικεί το άρθρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν είναι "άκρα αριστερά", δεν θα σκίσει την δανειακή συμφωνία αλλά το συνοδευτικό μνημόνιο - άρα τα μέτρα της τρόικας που ενίσχυσαν την ολιγαρχία όπως ο ίδιος διαπιστώνει, και τέλος ο Συριζα, αμφισβητεί μεν την χρησιμότητα του ΝΑΤΟ αλλά πουθενά δεν λέει ότι θα διακόψει τις σχέσεις μαζί του ως κεντρική του προτεραιότητα - ίσως με το στρατιωτικό του σκέλος όπως είχε κάνει και ο Κ Καραμανλής ή η συντηρητική Γαλλία... Η αναφορά αυτή έχει πιθανώς σχέση με την συμμετοχή του ΠΕ στο Ποτάμι και την ανάγκη "αντιπολίτευσης στην αντιπολίτευση", αλλά πάντως δεν ακυρώνει την χρησιμότητα των καθαρών διαπιστώσεών του σε όλο το υπόλοιπο κείμενο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι ψεύτικες ειδήσεις πού κυκλοφορούν στο διαδίκτυο

Επειδή το κακό με τα worm e-mails, που διακινούν εκόντες - άκοντες οι χρήστες του διαδικτύου παράγινε, ξεκινάμε την απομυθοποίηση των ηλιθίων αυτών μηνυμάτων, μήπως και συμμαζευτεί ο ελληνικός κυβερνοχώρος, που κατακλύζεται από ανοησία. Κι εμάς, ως παλιούς Bloggers μας πονάει! 
Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει.... Καλό θα είναι για να μπείτε στο κλίμα, και να καταλάβετε του λόγους, να διαβάσετε...Σταματήστε να προωθείτε αλυσιδωτά e-mails στους φίλους σας

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δέκα (και βάλε) μεγαλύτερες κοτσάνες - παπαριές, που κυκλοφορούν με e-mail, για όσους δεν θέλουν να τους δουλεύουν.


Πάμε λοιπόν... 
ΓΑΛΑ ΔΕΛΤΑ-ΦΑΓΕ


Το μήνυμα λέει "ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΦΑΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ!" και στηρίζεται σε μια υποτιθέμενη εγκύκλιο της υπαλλήλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνας Μουντή. 
Το γεγονός ότι η κυρία Μουντή, έχει μηνύσει τους διακινητές του ψεύτικου μηνύματος, από τις 11/2/2009, δεν πτοεί τους διακινητές του μηνύματος, που δε λένε να κάνουν την παραμικρή έρευνα.
Σχετικό στο in.gr
Απάντηση του Οργανισμού Γάλακτος
 
ΕΛΛΑΔΑ Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης και η χώρα του Roketsan
Επανακυκλοφορεί με καταιγιστικούς ρυθμούς και ..βελτιωμένο το e-mail, για την Ελλάδα, που είναι πάμπλουτη και στον καθένα μας αναλογούν 96 τρισεκατομμύρια δολάρια, με τις μπούρδες για μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο, τις υποτιθέμενες μελέτες του ΙΓΜΕ, που... δεν έγιναν ποτέ κι άλλα παραμύθια.
Για το θέμα του... Roketsan, ή Rokestan, πρόκειται για μια φωτοσοπιά της πλάκας, που ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να είναι ..διαφημιστικό της μεγάλης τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.
Είναι μια ακόμη δημιουργία του Τούρκου εθνικιστή στρατόκαβλου cabatli_53, τακτικού μέλους του φόρουμ network54, o οποίος έχει φτιάξει καμιά χιλιαριά τέτοιες (οι Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν πολύ χρόνο φαίνεται).
Η φωτογραφία δεν είναι φυσικά από το site της Roketsan, αλλά φιλοξενείται στο imageshack, που ανεβάζουν φωτό όλοι οι χασομέρηδες!
Οπότε η συγκεκριμένη φωτοσοπιά, μόνο ως χιουμοριστική μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

"ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ" 
Ένα από τα χειρότερα hoax emails, τα οποία μας απασχόλησαν επί βδομάδες ήταν το "ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ".
Το συγκεκριμένο chain e-mail, διαφέρει ως προς τα άλλα (Μερισιώτης, roketsan κλπ), επειδή απεικονίζει ένα υπαρκτό πρόσωπο που ζει στη Θεσσαλονίκη και τυγχάνει να είναι...ανήλικη.
Αυτό όμως δεν πτοεί τους ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΥΣ bloggers, που κάνουν δημοσίευση ένα chain mail που παίρνουν, χωρίς καν να σκεφτούν για ένα δευτερόλεπτο τι σημαίνει να δημοσιεύεις φωτογραφίες ενός τετράχρονου κοριτσιού στο διαδίκτυο, επειδή κάποιος άγνωστος σου έστειλε το μήνυμα.
Με την υπόθεση ασχολήθηκε η Δίωξη Ηλεκρονικού Εγκλήματος, η εισαγγελία, οι εφημερίδες, το Χαμόγελο του Παιδιού, εκδόθηκαν δεκάδες ανακοινώσεις και πιστέψαμε ότι τελείωσε.
Αλλά τελειώνουν οι ηλίθιοι;
Σήμερα το μήνυμα ξαναδιαδόθηκε και μια αναζήτηση με χρονολική σειρά στο google θα σας δείξει ότι δημοσιεύεται σε 114 blogs !
Κι όμως! Μια απλή αναζήτηση γράφοντας ΝΑΝΤΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΣΣΑ βγάζει πρώτη την ανάρτηση που κάναμε για να γλιτώσουμε από αυτό το έγκλημα.
Είναι δυνατόν ρε ηλίθιε blogger, να δημοσιεύεις όνομα και φωτογραφίες ανηλίκου, χωρίς καν να κάνεις μια απλή αναζήτηση του ονόματος, να δεις τι θα σου δείξει;

Η "Παιδοφιλία" της Χαμάς ο γάμος και τα... σκουπίδια
Σε αυτό το blog, ασχολούμαστε πολύ, με τους "αστικούς μύθους" και τα απατηλά e-mails, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο ίντερνετ. Όχι για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο επειδή το να παίρνεις ένα βλακώδες e-mail, 50 φορές την ημέρα, συνοδευόμενο από κραυγές όπως "διαδώστε το", ετικέτες όπως "σοκαριστικό" κ.λ.π., χωρίς οι διακινητές να βασανίσουν το μυαλουδάκι τους ή να κάνουν μια στοιχειώδη έρευνα, είναι ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ. Είναι κουραστικό.
Για παράδειγμα η υπόθεση με το μαζικό γάμο 450 ανήλικων και τους παιδόφιλους παλαιστίνιους. Εξηγήσαμε, άμεσα και λιτά -μετά από πρόχειρη έρευνα- εδώ:Η "Παιδοφιλία" της Χαμάς ο γάμος και τα... σκουπίδια
Τα δημοσιεύματα όμως συνεχιζόταν κι εμείς παίρναμε το e-mail, κατά ριπάς.
Επανήλθαμε αναλυτικότερα και πιο τεκμηριωμένα, εδώ: Θα κουραστούμε πολύ με την ανοησία των "παιδόφιλων της Χαμάς"; όπου δίνουμε το σημαντικότερο link, δηλαδή το ρεπορτάζ του Ρωσικού πρακτορείου RIA, που γράφτηκε από τη Γάζα, σε ανύποπτο χρόνο, πριν τα αστεία δημοσιεύματα και ξεκαθαρίζει ότι οι νύφες φορούσαν μαύρα, βάλαμε και σχετικά βίντεο, οπότε δεν υπάρχει θέμα.
Στο τέλος εδώ: Ομαδικός γάμος 450 ζευγαριών στη Γάζα με νύφες 4, 5, 6 έως 12 ετών! καλέσαμε τον Αδέσμευτο Τύπο και τη συντάκτριά του να είναι πιο προσεκτική. Και το κάναμε πολύ ευγενικά και συγκρατημένα όπως πάντα. Η κ. Τάνια Μυλωνά έκανε απλά ένα ανθρώπινο λάθος. Σιγά μην την κρεμάσουμε κιόλας!
Για αυτό λοιπόν δεν χρειάζονται περισσότερες επιθέσεις σε κανέναν. Λάθη κάνουμε όλοι, όλοι κάποια στιγμή πέφτουμε θύματα ενός καλοστημένου παραμυθιού, που διακινείται με e-mail.
Επεκτάσεις του θέματος, για "σιωνιστική προπαγάνδα" ή για "αντι-ισλαμισμό", δεν χρειάζονται.
Μια φάρσα (hoax), μιας σαλταρισμένης Αμερικανίδας ήταν και τίποτε παραπάνω. Αυτό που θέλουμε εμείς να επισημάνουμε, είναι ότι στείλαμε τη φωτό που λείπει, από την ίδια τελετή (και που δείχνει ότι τα κοριτσάκια ήταν παρανυφάκια), την οποία απέκρυπταν οι διακινητές, αλλά οι προχειράντζες αναπαραγωγοί, δεν έκαναν τον κόπο να τη συμπεριλάβουν στις δημοσιεύσεις τους ή να βάλουν το μυαλό τους να σκεφτεί!



Το μωράκι πάσχει απο καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents (Krista Marie)


Πρόκειται φυσικά για ένα ακόμη ηλίθιο spam μήνυμα, που κυκλοφορεί από το ...2002 !
Λένε οι μπούφοι, που το διακινούν:


Το μωράκι πάσχει από καρκίνο στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ. Με κάθε προώθηση οι γονείς του παίρνουν 5 cents για να πραγματοποιήσουν την εγχείρηση.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ! !
Δεν θα σας κουράσουμε με λεπτομέρειες, αφού πλέον αντιλαμβάνεστε ποια μηνύματα είναι "μούφες" και πρέπει να μάθουμε όλοι ότι μηνύματα που φωνάζουν "προωθήστε το", δεν τα προωθούμε !!! Νόμος υπ'αριθμ. 1 του ίντερνετ.
Και φυσικά καμιά AOL δεν κάνει συμφωνίες για 5 σεντς σε κάθε προώθηση και άλλες μπούρδες....εδώ η πρώτη δημοσίευση της πατάτας το 2002.



Νέα μέθοδος ληστείας: Αβγά στο παρμπρίζ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ, ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Αν οδηγείς νύχτα και ξαφνικά σου πετάξουν αυγά στο παρμπρίζ, επουδενί λόγο μην βάλεις μπρος τους υαλοκαθαριστήρες και.. το σύστημα πλυσίματος τζαμιών.
Τα αυγά αναμειγμένα με το νερό θα μετατραπούν σε ένα γαλάκτωμα που θα σου κάνει το παρμπρίζ χάλια μειώνοντας την ορατότητά σου κατά 92%...
Οπότε αναγκαστικά σταματάς, βγαίνεις από το αυτοκίνητο να τα καθαρίσεις σου την πέφτουνε δύο αλήτες, τρως το ξύλο της χρονιάς σου...
Και συνεχίζεις δαρμένος με τα πόδια, δίχως αμάξι, δίχως λεφτά, δίχως πιστωτικές κάρτες, δίχως κινητό, δίχως κλειδιά του σπιτιού σου κ.λ.π.
Ενημέρωσε τους φίλους και συγγενείς.
Άλλη μια παπαριά 92%, μόνο προσοχή τα αυγά να είναι "μάτια" σαν του σκίτσου στην φωτό

DCA και κολοκύθια με ρίγανη, ενάντια στον καρκίνο 
Κάθε βδομάδα, διακινείται και ένα ηλίθιο hoax mail. Τελευταία σοδειά το e-mail που αρέσει στους σαλταρισμένους, με την κλασική παρότρυνση κάθε ανόητου: «Διαδώστε το», με τίτλο «DCA – Βρέθηκε το φάρμακο για τον καρκίνο, αλλά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες». Το θέμα συνήθως συνοδεύεται και με ένα βίντεο που... βρίσκεται στο YouTube.
Άλλη μια μούφα μην τα ξαναλέμε διαβάστε το εδώ: DCA και κολοκύθια με ρίγανη, ενάντια στον καρκίνο

BLACLKE, το μαύρο google. Άλλη μια απάτη...
blackle hoax ή βλακ hoax;
Ένα ακόμη κουραστικό μήνυμα-απάτη, που συνεχίζει να αναπαράγεται. Είναι αυτό για το blackle, το μαύρο google.
Το 2005, η διαφημιστική εταιρία της Αυστραλίας, Heep media, είχε μια πολύ έξυπνη ιδέα: έβαλε custom search της google, κάτι που έχουν και χιλιάδες ελληνικά blogs, ώστε να τσιμπάει φράγκα, από την αναζήτηση μέσω της εφαρμογής, που είναι μια δυνατότητα του διαφημιστικού προγράμματος google adsense. Αν κατευθυνθείτε σε κάποιο αποτέλεσμα μέσω του blackle, η heepmedia βγάζει λεφτά.
Οι τύποι "έντυσαν" το όλο εγχείρημα με ...περιβαλλοντική ευαισθησία, επικαλέσθηκαν ένα δημοσίευμα ενός ασήμαντου blog, του ecoiron, το οποίο μετέφεραν στο blackle, λέγοντας βέβαια, ότι δεν επιβεβαιώνεται, αλλά γίνεται ...κουβέντα.
Κάποιοι Έλληνες, προσάρμοσαν το hoax, επί το ελληνικότερον. Έτσι, θα πήρατε κι εσείς το παρακάτω βλαώδες μήνυμα:
Η μηχανή αναζήτησης Google χρησιμοποιείται από δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Το τεράστιο αυτό εύρος της χρήσης σημαίνει ότι, η μικρότερη κατανάλωση ρεύματος σε κάθε οθόνη που αξιοποιεί την υπηρεσία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αξιοσημείωτη εξοικονόμηση ενέργειας, της τάξεως του συνόλικου ρεύματος που παράγει η Ελλάδα από αιολικά πάρκα σήμερα! Αυτό καταδεικνύει η μελέτη φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην οποία επισημαίνεται ότι αν η υπηρεσία Google Search είχε μαύρη οθόνη, κάθε χρόνο θα εξοικονομούνταν τουλάχιστον 750 μεγαβατώρες σε κάθε χώρα! Η Google, ανταποκρινόμενη στη μελέτη, δημιούργησε μια έκδοση της μηχανής αναζήτησης με την ονομασία "Blackle", που εξοικονομεί μεγάλο ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει τόσο το modem-router όσο και η οθόνη του υπολογιστή. Για να συμβάλετε στην καινοτομία της Google για εξοικονόμηση ενέργειας, αρκεί να αλλάξετε τη σελίδα αναζήτησης στο www.blackle.com.
Δυστυχώς, τα ίχνη του απατεώνα, που συνέταξε το αρχικό μήνυμα χάθηκαν, για να του ζητήσουμε να μας στείλει την υποτιθέμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης (όταν κάποιος αναφέρεται σε έρευνα στα σοβαρα, βάζει link και γράφει κάτι πιό συγκεκριμένο).
Anyway, στους όρους χρήσης, αυτής της απατεωνοσελίδας, γράφει (για να μην πάνε φυλακή οι τύποι)
Blackle was created by Heap Media* to remind us all of the need to take small steps in our everyday lives to save energy. Blackle searches are powered by Google Custom Search.
*Founded in Sydney, Australia in 2005, Heap Media is committed to developing and growing leading online services with global reach.


Φυσικά και δεν δημιούργησε τη σελίδα η google! Φυσικά και δεν κάνει οικονομία το μαύρο χρώμα!
Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η google, δεν πολυχαλιέται με αυτή τη μπούρδα, καθώς βγάζει κι αυτή λεφτά!
Συμπέρασμα: μην τρώτε εύκολα "παπάδες", που αναφέρονται σε δήθεν έρευνες, χωρίς να έχουν το link του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο οποίο δημοσιεύτηκαν.
Και συνεχίστε να ψάχνετε στο ...google. Μη στεναχωριέστε, ο πλανήτης θα σωθεί και με το άσπρο.

Το 8χρονο παιδί στο Ιράν που του έκοψαν τα χέρια, επειδή έκλεψε ψωμί
Επειδή μας κούρασαν τα αμέτρητα e-mails με τη σχετική σειρά φωτογραφιών:
Από το 2004, κυκλοφορεί αυτή η παπαριά στο διαδίκτυο, σε e-mails, στο facebook κ.λ.π. Πρόκειται φυσικά για chain e-mail ή hoax ή καλύτερα Urban legend. Οι φωτογραφίες είναι από το Ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (φαίνεται η στάμπα κάτω αριστερά) το οποίο έκανε "ρεπορτάζ δρόμου", σε μια περίεργη συνήθεια, που στο Ιράν λέγεται Maareke giryκαι στο δυτικό κόσμο "street magic" ! Tο πρακτορείο και ο φωτογράφος του Siamak Yari, έδωσε άπειρες φορές εξηγήσεις για το θέμα αυτό, από το 2004.
Πρόκειται για "σόου μαγείας", γι' αυτό και δεν υπάρχουν αστυνομικές, θρησκευτικές κ.λ.π. αρχές στις φωτογραφίες (που θα υπήρχαν, αν επρόκειτο για εκτέλεση ποινής).
Στην πρώτη φωτογραφία, εικονίζεται ο πατέρας (μάλλον) του πιτσιρικά, που αναγγέλλει δια μικροφώνου το show στους θεατές.
Άλλωστε (και αυτός ήταν ο λόγος, που μόλις είδαμε, πριν από πολύ καιρό τις φωτογραφίες, καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται) η Σαρία, ο Ισλαμικός Νόμος (άρθρο 49, παρ.1 του Ιρανικού Ποινικού Κώδικα), ορίζει ότι παιδιά μέχρι 15 ετών δεν τιμωρούνται, παρά μόνο εάν τα κλοπιμαία αντιστοιχούν σε αξία 4.374 γραμμαρίων χρυσού. Εάν η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά αυτό το ποσό, επιβάλλεται το κόψιμο του δεξιού χεριού. Στις φωτογραφίες "κόβεται" το αριστερό χέρι!
Ο Ισλαμικός νόμος, εδώ http://www.iran-bulletin.org/political_islam/punishmnt.html
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ, ΕΑΝ Η ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ", ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΡΟΔΕΣ!!! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΠΑΘΙΑ.....

Θεόδωρος Μεσσήνης, εξαφάνιση 11χρονου αγοριού.
Δεν υπάρχει ελληνικός υπολογιστής που δεν έλαβε αυτές τις μέρες ένα ηλεκτρονικό μήνυμα για την "εξαφάνιση" ενός 11χρονου αγοριού.
Ήταν 31-5-2005.
"Απευθύνομαι σε εσάς για βοήθεια στην εύρεση του παιδιού μου που εξαφανίστηκε εχτές το απόγευμα από το σπίτι του στην Αθήνα. Το όνομα του είναι Γιώργος Μεσσήνης και είναι έντεκα χρονών Παρακαλώ βρείτε την φωτογραφία του συννημένη σε αυτό το μήνυμα" έλεγε ο πατέρας του 16χρονου σήμερα (2010) Γιώργου. Ήταν μια πραγματική υπόθεση, το παιδί βρέθηκε, πέρασαν 5 χρόνια από τότε, αλλά οι spammers ζουν και... βασιλεύουν. Και συνεχίζουν πέντε χρόνια μετά να στέλνουν το μήνυμα.
Σήμερα η σχετική αγγελία είναι spam μήνυμα απάτη.
Δείτε το σχετικό άρθρο στο αρχείο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ (2-6-2005).



ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
"Κυκλοφορεί email που οδηγεί τους χρήστες σε site παρόμοιο με το CNN και στη συνέχεια τους προτρέπει να κάνουν κλικ σε κάποιο link ώστε να δουν video σχετικό με τις εξελίξεις στη Γάζα. Όταν οι χρήστες κάνουν κλικ στο video εμφανίζεται νέο παράθυρο που προτρέπει για εγκατάσταση/ενημέρωση του Adobe Flash Player (το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται και για την αναπαραγωγή video στο Youtube). Αν οι χρήστες επιλέξουν εγκατάσταση τότε εγκαθίσταται trojan ικανό να αντλήσει ακόμα και κωδικούς από e-banking και φυσικά και από άλλες online υπηρεσίες και δραστηριότητες που χρησιμοποιείτε (!).
Διαβάζετε με προσοχή τα email σας και σε καμία περίπτωση μην εξουσιοδοτείτε sites να εγκαθιστούν λογισμικό. Γενικότερα να είστε καχύποπτοι κατά την καθημερινή τόσο πλοήγηση στο Διαδίκτυο όσο και ανάγνωση των email σας.
Ευχαριστώ.
Δ.. ΒΡΑΖΟΣ / D..VRAZOS
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Τμήμα Μηχανογραφικών Εφαρμογών
Τηλ.: 210-7289666 210-7289666
Τέλος παπαριάς
ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΑΤΗ, ΠΟΥ "ΕΠΡΗΞΕ" ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΦΥΣΙΚΑ Ο "ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ" ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΡΑΖΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ E-MAIL ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210-7289666, ΕΙΝΑΙ ...BLACK HUMOR.
Οι οδηγίες που περιέχει το μήνυμα βέβαια, είναι κλασικές και πάντα χρήσιμες.
Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με τέτοια "προειδοποιητικά μηνύματα", που εμπλέκουν το CNN, τη Γάζα και τους trojan ιούς. Γράψτε απλά CNN GAZA TROJAN στο θείο γκούγκλη και θα βρείτε καμιά πενηνταριά εκατομμύρια σχετικές σελίδες!!!! Πάντως ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ του ΠΟΛΙΤΗ, δεν έχει καμιά σχέση!!!
To μήνυμα είναι παμπάλαιο (δείτε το πριν ένα χρόνο και τα σχετικά μπινελίκια) ΚΑΙ εδώ από τις 13-2-2009 
Δείτε και αυτή την απάτη (και στείλτε e-mail στο vrazos@synigoros.gr ή τηλεφωνήστε) και θα δείτε. Μυαλό θέλει!

Όποιος πηγαίνει κόντρα στο μνημόνιο, θα πηγαίνει εξορία
Τα'παμε πολλές φορές, αλλά μυαλό δε βάζουν.
Υπάρχει μια ομάδα "πονηρών", που κάνει πλάκες σε κάποιους ελαφρόμυαλους bloggers, οι οποίοι "τσιμπάνε".
Άλλες φορές κάνουν πιο επαγγελματική δουλειά όπως εκείνη η απάτη με την εταιρεία που (δήθεν) δάνειζε το δημόσιο με επιτόκιο 1,25% και ο Παπανδρέου την απέρριψε. Με λίγη έρευνα βέβαια μπορεί κανείς να αποφύγει τέτοιες παγίδες, αλλά οι περισσότεροι μπλόγκερς, έχουν σαλτάρει (του θανατά!) με το κυνήγι της επισκεψιμότητας και δεν έχουν χρόνο να διασταυρώσουν κάποια είδηση, παρά μόνο, ανεβάζουν ακατάπαυστα ό,τι πετάει και τσουλάει, για να πιάσουν τα "μεγάλα μπλογκς", σε επισκεψιμότητα, σε ένα ανόητο κυνήγι μαγισσών.
Είναι πολύ χοντροκομμένο και κάνει "κρα". Και ένα παιδί 5 χρονών θα καταλάβαινε ότι είναι μούφα. Δεν είναι "επαγγελματίας" προβοκάτορας, αυτός που το έστησε, αφού η παράγραφος, που προστέθηκε στο υποτιθέμενο "μνημόνιο", είναι για πολλά γέλια, αφού λέει: "Εάν διατρέχεται κίνδυνος να μην εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα λόγω μη συμμόρφωσης ατόμων σε αυτά, επιβάλλεται η σύλληψη και εξορία έως ότου ολοκληρωθεί η αποπληρωμή σε τόπο που επιλέγει η πλειοψηφία του κοινοβουλίου"

Κι όμως! Αυτό το χοντροκομμένα γελοιωδέστατο κείμενο, οδήγησε πολλούς μπλόγκερς, να ανακαλύψουν συνωμοσίες, ξερονήσια και άλλα χαζά, γελοιοποιώντας ένα -πολύ μικρό ευτυχώς- μέρος της δημοσιογραφίας των πολιτών.
Για την ιστορία, αυτό δεν είναι το μνημόνιο, είναι απλά ένα άρθρο σε οικονομικό περιοδικό το οποίο αναλύει συνοπτικά, τι είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που προβλέπεται στο μνημόνιο και μπορείτε να το διαβάσετε (το αυθεντικό εννοείται), στο φορολογικό portal, taxheaven
Περαστικά μας...

ΔΙΕΡΕΥΣΕ ΡΟΖ Video της πιο γνωστής Ελληνίδας ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ!!!
Δείτε σε τρία απλά βήματα, πώς μπορείτε να παραδώσετε τους κωδικούς σας στο FACEBOOK και να σας χακάρουν το λογαρισμό:
Βήμα 1ο: Βλέπετε στο facebook τον τίτλο της ανάρτησης που είναι προβοκατόρικος και τσιμπάτε, αφού νομίζετε ότι θα δείτε τσόντα με τη Μενεγάκη (τα θέλει ο κώτσος σας!).
Βήμα 2ο: Κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που είναι οhttp://einaikauto.info/ και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να σας κλέψει τους κωδικούς (trojan).
Βήμα 3ο: Όταν κάνετε lik, βλέπετε αυτό, αν έχετε σωστή εγκατάσταση ρυθμίσεων ασφαλείας


Έτσι, μόλις χάσατε το λογαριασμό σας στο facebook!
Άλλη φορά να μη σας τρώει η περιέργεια. 
Χίλιες φορές σας τα 'παμε!
Σχόλιο apneagr: Εμείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι άλλο ένα Μπράβο στα παιδιά τουtaxalia για τον αγώνα που δίνουν να περιοριστεί όσο γίνεται η "λερναία ύδρα" που λέγεται spamming. 
update: 3/12/2010


Αν ποτέ ένας κακοποιός σας αναγκάσει να τραβήξετε λεφτά από το ΑΤΜ!!!
Το e-mail γράφει...
Αν ποτέ ένας κακοποιός σας αναγκάσει να τραβήξετε λεφτά απο το ΑΤΜ σας, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία βάζοντας το PIN (τον τετραψήφιο κωδικό σας) ανάποδα.
Αν δηλαδή ο κωδικός σας είναι 1234 βάζετε 4321.
Το ΑΤΜ θα αντιληφθεί ότι το PIN μπήκε ανάποδα, θα σας δώσει μεν τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά άμεσα θα ενημερώσει και την αστυνομία…
Εγώ λέω να βάζετε αντί 1234 το 9999 και το ATM θα σας βγάλει αντί για λεφτά ένα περίστροφο και θα μπορέσετε να "καθαρίσετε" με τον ληστή που σας απειλεί... Για να δούμε τι άλλη παπαριά θα ακούσουμε και πόσο μεγάλη θα γίνει η λίστα που ξεκίνησε το Taxalia!
up: 6/01/2011


Δέκα Στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ
Το e-mail γράφει...
Ο κορυφαίος Αμερικανός γλωσσολόγος, κοινωνιολόγος και φιλόσοφος, Νόαμ Τσόμσκυ συνέταξε μία λίστα με τις δέκα στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ... 
1. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να..... μπορείτε αν θέλετε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο εδώ.
Η αλήθεια
Chomsky: ουδέποτε έγραψα τις «10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» ή το hoax της χρονιάς!
Το κείμενο «Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά από το καλοκαίρι, γράφει ο Jean Bricmont, (στα ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά κλπ κλπ -μας έφτασε στα μέσα του Δεκέμβρη και στην Ελλάδα)- και αποδίδεται στον Noam Chomsky. Λόγω του κειμένου αυτού, τα «επίσημα» μήντια κριτικάρουν ήδη τον Chomsky ως «οπαδό των θεωριών της παγκόσμιας συνωμοσίας» ή της «παγκόσμιας κυριαρχίας των illuminati».
Ειδικά η 10η στρατηγική, λέει πως το «σύστημα» γνωρίζει πολύ καλύτερα τα άτομα απ’όσο τα ίδια τα άτομα γνωρίζουν τον εαυτό τους κλπ κλπ με αποτέλεσμα το «σύστημα» να είναι σε θέση να ελέγχει τα άτομα περισσότερο απ’όσο τα ίδια μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους…
Το κείμενο μου φάνηκε (λέει ο Bricmont) ότι υπεραπλουστεύει και διαστρεβλώνει την σκέψη του Chomsky, και μια που δεν έβρισκα το αγγλικό πρωτότυπο και για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου, αποφάσισα να ρωτήσω τον ίδιο. Ιδού η απάντησή του: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πού προέρχονται όλα αυτά. Προσωπικά δεν έχω κάνει τέτοια λίστα, δεν έγραψα κάτι τέτοιο κι ούτε το δημοσίευσα στο internet. Υποθέτω ότι όποιος το έκανε θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ερμηνείες των όσων έχω γράψει εδώ κι εκεί, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε υπ’αυτή την διατύπωση, ούτε υπό μορφή λίστας».
Η προφανής επιτυχία αυτού του κειμένου, δείχνει ξεκάθαρα την παρανόηση της σκέψης του Chomsky σχετικά με την «χειραγώγηση», τόσο εκ μέρους μερίδας υποστηρικτών του, όσο και εκ μέρους των πολέμιων του. Ο Chomsky και ο Ed Herman, που έχουν γράψει τοManufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media (1988) [που είκοσι χρόνια αργότερα μεταφράστηκε και στα γαλλικά ως: La fabrique du consentement (εκδ. Agone, 2008)], ενώ το 1992 γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ: Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media , πουθενά δεν υπονοούν πως κάπου υπάρχει μια κρυφή οργάνωση που «χειραγωγεί τις μάζες». Αποδεικνύουν ότι υπάρχουν μια σειρά φίλτρα, που συνδέονται με το ότι τα μίντια έχουν σχέσεις με ιδιωτικά συμφέροντα, διαφήμιση και δράση ομάδων πίεσης κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θεώρηση του κόσμου που διακινούν τα μήντια να είναι εξαιρετικά στρεβλή, στήνοντας μια διαδικασία περισσότερο παρά ασχολούμενα με το αντικείμενο. Αυτά λέει ο Bricmont.
Εδώ αρχίζει το δικό μου το ψάξιμο: τίνος είναι λοιπόν το κείμενο;

Όταν μου πρωτοήρθε μέσω συνδρομής που έχω σε μια από τις γαλλικές ιστοσελίδες εναλλακτικής ενημέρωσης, μου έκανε πολύ εντύπωση το "λαϊκίστικο" ας πούμε του πράγματος και ο απλοϊκός δεκάλογος-συνταγή: σκανάροντας το internet (και επειδή το πρωτότυπο ήταν στα γαλλικά, δεν χρειάστηκε να ρισκάρω μεταφράσεις) βρήκα την πηγή, την οποία εκείνοι που το πρωτοδημοσίευσαν δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν… Δέκα μέρες αργότερα, η ίδια ιστοσελίδα επανήλθε και δημοσίευσε διάψευση, ενώ το ένα μετά το άλλο άρχισαν όλο και περισσότερα blog να διαψεύδουν. Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010, μεταφράζεται στα ελληνικά και αναρτάται σε πολλά "βλόγια", οι αναρτήσεις πολλαπλασιάζονται εκθετικά, έως παροξυσμού, με πολλά "αστέρια like" και χρυσούς σκούφους στα "top 100". Μετ’ού πολύ, αρχίζει και ο κατακλυσμός των e-mail. Όσο νάνε, έναν ίλιγγο τον παθαίνεις. Σε δυο-τρεις αποστολείς μου απάντησα, με περίπου αυτούσιο το κείμενο που βλέπετε εδώ.
Εν τέλει, τίνος είναι (βρε γυναίκα) το κείμενο;
Το κείμενο λοιπόν γράφτηκε από τον Sylvain Timsit, το 2002, στον ιστότοπο: sytinet. Για τον συγκεκριμένο "αναρχο-κυβερνο-δεν ξέρω τι" ιστότοπο, θα προτιμούσα να σχηματίζατε μόνοι σας άποψη, από την εικόνα και μόνο, ανοίγοντας τα τρία link που προηγούνται και βρίσκονται σ’αυτή εδώ την ίδια παράγραφο. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε κι άλλα πολλά και διάφορα, στα αγγλικά (Silent weapons for quiet wars - Μάιος 1979), γαλλικά (La fin programmée de la démocratie, Les projets des Maitres du Monde), ιταλικά, γερμανικά.
Ευχαριστούμε το L'Enfant de la Haute Mer
up: 10/1/2011


Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες - Η αποχαιρετιστήρια επιστολή

Το mail γράφει... "Αν ο Θεός ξεχνούσε για μια στιγμή ότι είμαι μια μαριονέτα φτιαγμένη από κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωή, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι, αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ. Θα έδινα αξία στα πράγματα, όχι γι’αυτό που αξίζουν, αλλά γι’αυτό που σημαίνουν. Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιο πολύ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια, χάνουμε εξήντα δευτερόλεπτα φως. Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν, θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόταν. Θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα! Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο, αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή μου. Θεέ μου, αν μπορούσα, θα έγραφα το μίσος μου πάνω στον πάγο και θα περίμενα να βγει ο ήλιος. Θα ζωγράφιζα μ’ένα όνειρο του Βαν Γκογκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σερράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη.
..." 
Για όσους θέλουν να το διαβάσουν όλο εδώ.
Υποτίθεται ότι είναι μια, κατά τ'άλλα πολύ όμορφο κείμενο, επιστολή του Κολομβιανού νομπελίστα (νόμπελ Λογοτεχνίας 1982) συγγραφέα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ο οποίος υποτίθεται χτυπημένος από τον καρκίνο την στέλνει σε γνωστούς και φίλους για να τους αποχαιρετίσει.
Το κείμενο κυκλοφορεί από τον Μάιο του 2000 στα αγγλικά και είναι άγνωστο το πότε μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ελληνικά.
Το συγκεκριμένο chain mail είχε τρομερή απηχήσει ("πιασάρικο" θέμα) μια και οι πρώτοι που την πάτησαν ήταν δημοσιογράφοι που δημοσίευσαν την υποτιθέμενη επιστολή σε εφημερίδες και από κει και πέρα ήταν πολύ εύκολο να κυκλοφορήσει.
Για όσους γνωρίζουν λίγα αγγλικά...attawie και εδώ αλλά και εδώ και σε πολλά άλλα.
Ο συγγραφέας φέρεται να έκει δηλώσει... "αν είχα γράψει αυτό το γράμμα όντως θα πέθαινα αλλά από ντροπή γιατί είναι πολύ γλυκερό".

up: 07/02/2011
 
Όχι άλλο "Βαγγέλης Μερισιώτης"
Είναι η δέκατη φορά, που ασχολούμαστε με αυτό το γελοίο chain e-mail, ή μάλλον να τα πούμε πιο απλά, μπας και καταλάβουν και οιχοντροκέφαλοι:


Εδώ και χρόνια κάποιοι διανοητικά καθυστερημένοι διακινούν 2 συγκεκριμένα μηνύματα:


Το ένα λέει πώς "Υπάρχει ένα παλικάρι 28 ετών στον Ευαγγελισμό που χρειάζεται 40 φιάλες αίμα. Σοβαρό ατύχημα με μηχανή, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα. Τα στοιχεία είναι:.. Μερισιώτης Βαγγέλης, Ευαγγελισμός ΜΕΘ2, ώρες 8.30-14.00 και 15.00-19.00. Προωθείστε το όπου μπορείτε. Ευχαριστώ....."
Το άλλο λέει για ένα κοριτσάκι, 6 ετών, που πάσχει από λευχαιμία και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.
Η τελευταία φορά, που πήραμε το e-mail για τον Μερισιώτη, ήταν πριν λίγο. Και μας το έστειλε σοβαρός δημοσιογράφος, με την παράκληση να το δημοσιεύσουμε !!!
Να το ξαναπούμε με μεγάλα γράμματα: δεν υπάρχει κανένας Μερισιώτης στον Ευαγγελισμό, το μήνυμα είναι απάτη.
Να μην πούμε για chain mail, hoax,urban legend κλπ που αφορούν τους μυημένους, θα σας το πούμε λαϊκά: είναι μια μαλακία και μισή! Πώς αλλιώς πρέπει να το πούμε για να σταματήσετε να μας πρήζετε με τον Μερισιώτη; σταματήστε επιτέλους αυτό το μήνυμα-αλυσίδα.!!!
υ.γ. Το taxalia επικοινώνησε πριν από πολύ καιρό, με το τμήμα αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού.
up: 28/2/2011
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!!!! Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Σταματιέται η βλακεία των "πατριωτών";
Ποτέ!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !
Λένε και ξαναλένε, διαδίδουν και ξαναδιαδίδουν οι ηλίθιοι το βλακώδες μήνυμα:
ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα
και όχι μόνον!!!! Ψηφίστε ΟΛΟΙ!
Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
Άντε να κερδίσεις εθνικές μάχες με τέτοια ντουγάνια!
Επειδή παίρνουμε συνεχώς e-mails τα οποία βεβαίως στέλνονται καλοπροαίρετα και με αγάπη και ευαισθησία προς το θέμα:
Έχουμε εξηγήσει κι άλλες φορές, το λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να παίρνουμε μέρος σε τέτοιες ακαθόριστες ψηφοφορίες και μάλιστα σε sites Σκοπιανών συμφερόντων, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν θέμα. Δείτε δίπλα και μια γραμμή πάνω από το γνωστό topichttp://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147
Λέει: NEW ! MACEDONIA PHOTOS και έχει φωτογραφίες από τη Βαρδαρία.
Επίσης ο τίτλος του section είναι MACEDONIA-FORUM POLLS-NEWS ..κ.λ.π.
Έχουν ως δεδομένο λοιπόν το MACEDONIA για τη FYROM και μας καλούν να "αναμετρηθούμε", γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή κατά τα τέλη του 2010 ή το 2011, τα ποσοστά θα γίνουν 50/50 π.χ. οπότε θα πανηγυριζουν και θα λένε "ορίστε, αν και οι Έλληνες είναι δέκα φορές περισσότεροι, οι μισοί πιστεύουν ότι η Μακεδονία, δεν είναι Ελληνική".
Το Poll δεν είναι αγαθό και καλοπροαίρετο και δεν μπαίνουν σε ψηφοφορία θέματα αυτονόητα.
Μη νομιμοποιείτε με τη συμμετοχή σας, την αμφισβήτηση του αυτονόητου ! Αφήστε τους να βγάλουν ...99% ΝΟ. Σιγά τα ωα. Μια ψηφοφορία χωρίς κανόνες σε ένα σκοπιανόφιλο ανιστόρητο Αμερικανικό site θα καθορίσει αν η Μακεδονία είναι...Ελληνική;


Είναι καλύτερα να βγάλει 100% ΝΟ, από ότι 50%-50% ! Δεν το καταλαβαίνετε που το πάνε;
Αντί αυτής της ψηφοφορίας ψηφίζουμε εδώ.
Γιατί είναι τόσο μαλάκες, αλλά μυαλό δε βάζουν!
Νομιμοποιούν τη βλακεία και συνεχίζουν να διαδίδουν μια προσβλητική βλακεία, αντί αυτής που πονάει αυτούς που υποτίθεται ότι θέλουν να "χτυπήσουν" οι χοντροκέφαλοι "πατριώτες". Αν έδειχναν όλοι αυτοί οι ηλίθιοι τον ίδιο ζήλο, προωθώντας τη δεύτερη ψηφοφορία τώρα οι "Σκοπιανοί" θα τρέχαν και δεν θα 'φτάναν... 
Αλλά άμα δεν κόβει το γ@μ@μένο, δεν κόβει, πάει και τελείωσε....
Ε, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΙ, ΓΙΑ ΝΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΑΙ! ΆΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ, ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ !
up: 2/3/2011


"Είμαστε ο Νίκος και η Αγγελική Παπαδάκη και ζούμε στα Άνω Λιόσια"
Ένα ακόμη ηλίθιο μήνυμα, λάβαμε, με καμιά εκατοσταριά χιλιάδες άλλους χρήστες του διαδικτύου, το οποίο λέει:


«Είμαστε ο Νίκος και η Αγγελική Παπαδάκη και ζούμε στα Άνω Λιόσια. Έχουμε δύο παιδιά, την Ελένη, 11 ετών και τη Μαίρη, η οποία είναι δύο. Η Μαίρη γεννήθηκε με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά από τη γέννησή της μέχρι τώρα δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και γι’ αυτό δεν γνωρίζαμε ότι έχει αυτή την πάθηση. Τώρα, όμως, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα. Έχει βρεθεί κάποια καρδιά για να γίνει μεταμόσχευση, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στην Washington και εμείς δεν έχουμε την οικονομική άνεση να πάμε το κοριτσάκι μας εκεί. Δεν μπορούμε να πάρουμε δάνειο, ζούμε με νοίκι, οπότε δεν έχουμε ακίνητα να πουλήσουμε.
Ο Δήμος Άνω Λιοσίων και το Χαμόγελο του Παιδιού δίνουν μαζί ένα ολόκληρο ευρώ για κάθε φορά που αποστέλλεται αυτό το email. Σας παρακαλούμε, βοηθήστε την κορούλα μας.
Σας ευχαριστούμε».
Αυτό το e-mail έλαβε ο... Δήμος Άνω Λιοσίων, το 2008 καθώς επίσης και αρκετοί δημότες της περιοχής λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Άγνωστο μέχρι στιγμής το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, άγνωστοι και οι παραλήπτες, καθώς έπειτα από έρευνες αποδείχθηκε ότι η οικογένεια αυτή δεν υπάρχει στα Άνω Λιόσια.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς,
H ελεημοσύνη μέσω Ίντερνετ είναι μία πρόσφατη μορφή ηλεκτρονικής απάτης στην Ελλάδα. «Στο εξωτερικό έχουν καταγραφεί πολλές περιπτώσεις. Παρ’ ότι μπορούν να εντοπιστούν ηλεκτρονικά οι δράστες, ο νόμος δεν δίνει το δικαίωμα για άρση απορρήτου, οπότε κατά κάποιον τρόπο είμαστε με δεμένα χέρια», εξηγεί στην «Κ» ο διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μάνος Σφακιανάκης.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, έχουν καταγγελθεί στη χώρα μας οκτώ περιπτώσεις απάτης στο Διαδίκτυο με τη μορφή έμμεσης ελεημοσύνης, δηλαδή κάποιος επιχειρεί να πουλήσει ένα προϊόν (π.χ. μια τηλεόραση ή ένα κινητό τηλέφωνο) σε χαμηλή τιμή. Το θύμα καταβάλλει το ποσό με πιστωτική κάρτα ή μέσω τράπεζας, αλλά το προϊόν δεν καταλήγει ποτέ στα χέρια του. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, ο αγοραστής αντί να λάβει το κινητό που παρήγγειλε, έλαβε μία πέτρα!
up: 10/03/2011


"Έκκληση για αιμοπετάλια στην Καβάλα"

Το μήνυμα αναπαράγεται με αισχρό τρόπο σε όλο το διαδίκτυο (ως συνήθως).
Το taxalia, έψαξε (ως συνήθως) την υπόθεση. Κάναμε τα απαραίτητα τηλέφωνα, μιλήσαμε με το Νοσοκομείο Καβάλας και πριν λίγο με τη μητέρα του κοριτσιού Ι.Κ. και δώστε προσοχή στο τι μας είπε:
"Πράγματι χρειαστήκαμε πριν από 20 μέρες αιμοπετάλια για την κόρη μας, Κάναμε μια έκκληση τοπικά η οποία πήρε δυσανάλογη δημοσιότητα. Συγκεντρώθηκε από την τοπική κοινωνία το αίμα που χρειαζόταν και η κατάσταση της κόρης μου είναι σταθερή. Τώρα πλέον η κόρη μου, χρειάζεται προσευχές και όχι αίμα. Σας παρακαλούμε θερμά να δημοσιεύετε την έκκλησή μας να σταματήσουν τα τηλεφωνήματα, τα οποία έκαναν μαρτυρική την καθημερινή μας ζωή."
Για τα παραπάνω εγγυόμαστε ως taxalia και είμαστε στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής για οποιαδήποτε διευκρίνιση.
Οπότε, ας κάνουν οι σπάμερς και μια φορά κάτι καλό.
Ας διαδώσουν και μια φορά μια αλήθεια! Ό,τι δεν ισχύει το μήνυμα, μην τηλεφωνείτε στην κακόμοιρη γυναίκα!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΙΜΑ!
Μην διαδίδεται το μήνυμα ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ αιμοπετάλια και εξηγούμε από πάνω γιατί, αλλά κανένας από τους χιλιάδες μ@λ@κες που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τη γυναίκα με το κινητό, δεν το διαδίδει! Διαδίδουν μόνο ό,τι είναι καφριλίκι, αν και με απόλυτη σαφήνεια τους εξηγούμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Αλλά, αν ο ανεγκέφαλος κολλήσει να διαδίδει ότι "ένα παληκάρι στον Ευαγγελισμό χρειάζεται σαράντα φιάλες αίμα..", όσες φορές και να του αποδείξεις ότι το μήνυμα είναι ..επταετίας, ότι ασχολήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι το έγραψαν οι εφημερίδες, ο μαλάκας θα διακινεί το ψεύτικο! Ποτέ το αληθινό!
up: 12/03/2011
"Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου"
Στην επιστολή, που δημοσιεύθηκε σε πολύ μεγάλο ειδησεογραφικό portal καθώς και σε αρκετές δεκάδες άλλα sites και blogs στο internet, το υποτειθέμενο "τραπεζικό στέλεχος" αναφέρει:
"'Είμαι υψηλόβαθμο στέλεχος σε έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς της χώρας μας και θέλω να σας ενημερώσω ότι από την προηγούμενη εβδομάδα επικρατεί πανικός στις μεταφορές κεφαλαίων προς το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες ελληνικών και ξένων συμφερόντων μεταφέρουν τα κεφαλαία τους σε τράπεζες του εξωτερικού και έχει δοθεί σαφής εντολή να σταματήσει κάθε είδους πληρωμή. Έχουν μεταφέρει ακόμα και τα αποθεματικά των μισθοδοσιών αυτού του μήνα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα ιδιωτικά κεφάλαια επιχειρηματιών, στελεχών σε εταιρείες, πολιτικών, δημοσιογράφων και τραπεζικών. Καθημερινά γίνονται μεταφορές αυτών σε τράπεζες του εξωτερικού.
Από την τράπεζα στην οποία εργάζομαι έχει δοθεί οδηγία να μην αναφέρουμε πουθενά... αυτό που συμβαίνει.
Σε επαφές και συναντήσεις που είχα με συναδέλφους αλλά και με άτομα του υπουργείου οικονομικών, όλοι έχουν την ίδια άποψη.
Ετοιμάζεται χρεοκοπία ή επιστροφή στη δραχμή σε λίγες ημέρες και δεν το ανακοινώνουν για να δεσμεύσουν τις καταθέσεις των ιδιωτών και να αποφύγουν τον πανικό και το bank run.
Από άτομα του υπουργείου εσωτερικών πληροφορήθηκα ότι στο γενικό λογιστήριο του κράτους έχει τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός παύσης πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις. Ο κρατικός μηχανισμός έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία και το μόνο που απομένει είναι μόνο η εντολή.
Μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε άτυπη σύσκεψη με τους κυριότερους τραπεζικούς παράγοντες της χώρας μας, εκπροσώπους του υπουργείου οικονομικών εσωτερικών δημόσιας τάξης και αμύνης. Το περιεχόμενο της συνάντησης δεν το γνωρίζω.
Από χθες το απόγευμα σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με άτομα του υπουργείου οικονομικών, συναδέλφους του τραπεζικού κλάδου αλλά και δημοσιογράφους όλοι είχαν ακριβώς την ίδια πεποίθηση. Πάμε για χρεωκοπία.
Ο λόγος που γράφω τώρα αυτά είναι η συζήτηση που είχα με συντάκτη κεντρικού δελτίου ειδήσεων μεγάλου καναλιού σήμερα το πρωί.
Σας παραθέτω αυτά που μου είπε.
"Η πτώχευση είναι πλέον θέμα ημερών και έχει προγραμματιστεί για τις 25 του μηνός. Θα αναγγελθεί αργά το βράδυ της παρασκευής και θα παρουσιαστεί σαν αναγκαστικό αποτέλεσμα από την συνδιάσκεψη της 25ης Μαρτίου. Το σαββατοκύριακο που ακολουθεί είναι ιδανικό για να αποφύγει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις. Δημόσιες υπηρεσίες δεν θα λειτουργούν και ο κόσμος θα περάσει το πρώτο σοκ σπίτι του.
Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.
Το κλίμα του διαγγέλματος θα είναι κάπως έτσι.
Θα αναφέρει ότι για ακόμα μία φορά η χώρα μας δέχεται επίθεση από κάποιους που θέλουν να την καταστρέψουν και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε και να κάνουμε θυσίες για να αποτρέψουμε αυτό το γεγονός. Μάλιστα θα αναφέρει ότι όπως αγωνιστήκαμε τότε και δώσαμε την ψυχή μας για την εδαφική ελευθερία και ανεξαρτησία, έτσι πρέπει να αγωνιστούμε και τώρα για την οικονομική μας ελευθερία και ανεξαρτησία. Η Ελλάδα το 1821 έκανε μόνο την αρχή και τώρα εξαρτάται από εμάς αν θα ολοκληρώσουμε το έργο των προγόνων μας. Αν τότε πολεμήσαμε για την εδαφική μας ανεξαρτησία σήμερα θα πολεμήσουμε για την οικονομική μας ανεξαρτησία. Μόνο που αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει μάχες και στρατηγούς θα είναι διαφορετικός. Ήρωας θα είναι ο κάθε Έλληνας που δεν θα το βάλει κάτω και θα κάνει τις απαραίτητες θυσίες για να αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία του νέου Ελληνικού έθνους εδαφική και οικονομική ανεξαρτησία ταυτόχρονα"
Πιστεύω ότι καταλάβατε το νόημα.
Εγώ έκανα αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση μου και γι αυτό δημοσιοποίησα όλα τα παραπάνω.
Ελπίζω να πράξετε κι εσείς το ίδιο και να τα γνωστοποιήσετε στον Ελληνικό λαό.
Με εκτίμηση Γ.Β.".
Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, για να αυξήσει την επισκεψιμότητα του (επιτυχημένου έτσι κι αλλιώς) portal zougla, προσέθεσε μια ενότητα, με τίτλο BLOG στην οποία ο κάθε κουλός, μπορεί να γράψει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι. Και συνήθως γράφει μαλακίες!
Έτσι, διάφοροι ηλίθιοι, ανεβάζουν εκεί τη μπούρδα τους, που συνήθως είναι κακοπροαίρετη και μετά την αναπαράγουν με φανταχτερό τίτλο στο blog τους, με σκοπό να αυξηθεί η ρημάδα η επισκεψιμότητα, μπας και τσιμπήσει κανείς και κάνει κλικ στις διαφημίσεις του.
Όλως τυχαίως, όλα τα γελοία άρθρα, αναπαράγονται σε blogs, όπου δεν αρθρογραφεί κανείς, απλά κάνουν copy-paste χαζομάρας.
Το κόλπο με τη zougla είναι ότι, οι μαλάκες, βάζουν ως πηγή το portal του Μάκη, για να δώσουν κύρος στην "είδηση". Μόνο που δεν είναι το zougla η πηγή, αλλά κάποιος σαλταρισμένος που έγραψε στο blog της Zougla, εκεί που μπορεί να γράψει ο κάθε βλάκας.
Στη συνέχεια κάποιοι άλλοι πονηροί, σπαμάρουν την "είδηση" με χιλιάδες mails κι έτσι η είδηση-φάρσα, γίνεται πιστευτή και από σοβαρούς ανθρώπους, πλην των πονηρών και των ηλιθίων.
Έτσι, εκτός από το μήνυμα με το οποίο ξεκινήσαμε την ανάρτηση, κυκλοφορούν δεκάδες παρόμοιες ηλιθιότητες.
Μια από αυτές είναι για κάποιο κοριτσάκι που χρειάζεται αιμοπετάλια και δίνουν μάλιστα και τηλέφωνα της οικογένειας (υποτίθεται). Διαβάστε το προηγούμενο.
Το θέμα παίρνουν διάφοροι τσόγλανοι, το διανθίζουν με το γνωστό "διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ" κι έτσι, όσο κι αν ξελαρρυγγιζόμαστε εμείς να λέμε "Μη διαδίδεται ΠΟΤΕ για ΚΑΝΕΝΑΝ λόγο, μηνύματα που λένε διαδώστε το ΠΑΝΤΟΥ", τα μηνύματα διακινούνται με ρυθμό πολυβόλου.
Κι όλα αυτά αγαπητέ Μάκη, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Blog του zougla είναι πηγή βλακείας και αναστάτωσης, μόνο ζημιά κάνει και το κυριότερο:Το επίμαχο e-mail, που δημιούργησε την αναστάτωση και στη συνέχεια την εισαγγελική δίωξη, είχε πηγή τη zougla του Τριανταφυλλόπουλου.
Βεβαίως, παραμένει στην cashe της google.


Είμαστε πολύ περίεργοι λοιπόν, αν η Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, θα προσάγει στην εισαγγελέα, όπως αυτή διέταξε, τον συντάκτη! Υπάρχουν δημοσιογράφοι που εξαιρούνται των νόμων σε αυτή τη χώρα, ό,τι κι αν κάνουν; Όση αναστάτωση κι αν προκαλέσουν;
Δείτε λοιπόν τώρα, την πρώτη ανάρτησή μας, σχετικά με το θέμα H βλακεία πάει σύννεφο στο ίντερνετ και οι ευθύνες του Τριανταφυλλόπουλου.
Με πόση σοβαρότητα προσεγγίσαμε το θέμα-τσίρκο και δικαιωθήκαμε απόλυτα (ξανά) αλλά κυρίως δείτε το σχόλιο του "Κλεισθένη". Το εγκρίναμε ξέροντας τι θα ακολουθήσει. Δείτε επίπεδο βλακείας που κυριαρχεί στο ίντερνετ και καίει μαζί με τα ξερά και τα χλωρά!
Για την αφαίρεση του κειμένου από τη zougla μας ενημέρωσε το anti-ntp blog και μπράβο του.Έχουμε την ακράδαντη πεποίθηση ότι πολλές από τις "μούφες" τις διακινούν υπάλληλοί σου!

Το ραβασάκι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα blogs...που δημοσίευσαν το επίμαχο άρθρο για τη "δήθεν χρεωκοπία της Ελλάδας την 25η Μαρτίου 2011". 

Και γιατί το στέλνετε στους αφελείς μπλόγκερς; Αφού ξέρετε την "πηγή".
Πάντως οι bloggers που την πάτησαν και για να τσιμπήσουν κλικς δημοσίευσαν την μπούρδα δεν έχουν καμιά ποινική ευθύνη, κατά τη γνώμη μας.
Απλά έχουν ευθύνη απέναντι στους αναγνώστες τους, όπως έχει κάθε ένας που αναδημοσιεύει, όποια μπούρδα του στέλνουν. 
14/04/2011


Όλοι μας εναντίον τους
Ιδού η βλακεία που κυκλοφορεί:
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ..............
ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ....
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ
Αντί να καλούμε 11880 βάζουμε πρόθεμα το 210 και στο τέλος 00, δηλ.210 11880 00 και χρεωνόμαστε αστικό.
Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό. Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν.
Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόϊδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς. Από σταθερό τηλέφωνο καλούμε το 210 1188000 που αν έχουμε εναλάκτικό πάροχο με δωρεάν σταθερά δεν χρεωνόμαστε αν όχι την χρεωνόμαστε σαν αστική, και τους λέμε με συνδέετε στο 69 τάδε? και σου λένε "Ευχαριστούμε σας
ενημερώνουμε ότι η χρέωση συνεχίζεται"
Τώρα δεν προτιμάτε το 11880?
Σας έχω κι άλλα. 210 1188800 210 1188800 ΟΤΕ
210 1185000 210 1185000 VIVODI
210 1183300 210 1183300 Vodafone
210 1182100 210 1182100 Δεν την ξέρει η μάνα της
Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι: 210 + υπηρεσία + 00
Οι εταιρείες αυτές ψοφάνε να τους καλέσουμε να μας συνδέσουν και να χρεωνόμαστε υποτίθεται. Ιδίως κάτι μικρές σας το 11821
Θέλετε κι άλλα? Σας έχω Οι πενταψήφιοι αριθμοί έγιναν για να υπερχρεωνόμαστε. πχ το 14944 τηλεπληροφορίες ΟΤΕ (φαρμακεία νοσοκομεία οπαπ κλπ)
Σας έχω ένα ενδεικτικό πινακάκι με αυτούς τους αριθμούς κλήσης.
14744 | Αποτελέσματα Παιχνιδιού
"ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ" 210 1474400 210 1474400
14844 | Ωρα Ελλάδος 210 1484400 210 1484400
14944 Εφημερεύοντα Νοσοκομεία, Φαρμακεία, Ιατροί (Αττικής, Θεσ/κης, Πατρών, Κρήτης,Θεσσαλίας, Μυτιλήνης)
Δρομολόγια: Πλοίων, Ολυμπιακών Aερογραμμών- ΑEGEAN, OΣΕ, ΚΤΕΛ,Προαστιακού
Αποτελέσματα: SUPER 3, EXTRA 5, ΤΖΟΚΕΡ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΟΤΟ - ΠΡΟΠΟ - ΠΡΟΠΟ Γκόλ, Εθνικό - Λαϊκό Λαχείο / Ιππόδρομος Ζώδια & Συνταγές (από τη Μαρία Λόη)
Δελτίο καιρού Ελλάδος & Ατμοσφαιρική Ρύπανση Αττικής
ΚΤΕΟ (Αθηνών, Θεσ/κης, Πατρών),
Διανυκτερεύοντα Βενζινάδικα Αττική) 210 1494400 210 1494400
Γενικά ότι πενταψήφιο αριθμό ξέρετε ισχύει το 210 + αριθμός + 00
Αυτά μόνο από σταθερό από κινητό δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Άντε και καλές κλήσεις μην χρεώνεστε! NEO!!! Καλέστε 210 11889 00 και ζητήστε σύνδεση με κινητά ή σταθερά εξωτερικού προς όλον τον κόσμο
ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ
Άλλη μία σαβούρα, κυκλοφορεί μέσω email και προτρέπει το κόσμο να "ξεγελάσει" τις υπηρεσίας τηλεφωνικής παροχής πληροφοριών (118ΧΧ).
Καλά, κανένας δεν σκέφτηκε να διασταυρώσει την εγκυρότητα του θέματος πριν το προωθήσει; ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αυτό που διατείνεται όποιος πρώτος έγραψε και απέστειλε το εν λόγω μήνυμα. Μια απλή δοκιμή είναι αρκετή για να το διαπστώσει κανείς! Μην προωθείτε στους φίλους και συνεργάτες σας τέτοια σκουπίδια! το γιατί διαβάστε το εδώ.
"Ο αριθμός που καλείτε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή"

up:6/4/2011
Έρευνα της Microsoft που πληρώνετε αδρά!!! 
Άλλη μια “φρέσκια” παπαριά!!!


Παραέγινε το κακό με τα spam μηνύματα και ειδικά τα worms, τα "σκουλήκια" δηλαδή, που διαδίδονται από mail σε mail, χάρις στην ύπαρξη της κρίσιμης μάζας ηλιθίων, οι οποίοι προωθούν ένα μήνυμα, που γράφει "διαδώστε το", εξυπηρετώντας έτσι τους σκοπούς του αρχικού πονηρού, που είναι να συλλέγει διευθύνσεις e-mail.


Το μήνυμα της τελευταίας εσοδείας, που απευθύνεται σε διανοητικά καθυστερημένους (για αυτό έχει τόση επιτυχία, αφού το είδος γνωρίζει μεγάλη άνθιση!), αναφέρεται σε "έρευνα της microsoft που πληρώνετε αδρά" (είναι και ανορθόγραφοι οι ηλίθιοι!) και όποιος διαδίδει το μήνυμα, παίρνει μια επιταγή μέχρι ...100.000 ευρώ.
Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα ακόμη:
(κάντε κλικ στη φωτό για μεγέθυνση και διαβάστε το κείμενο) 


Έτσι, από forward σε forward, γίναμε -χωρίς να το θέλουμε και χωρίς να μας ενδιαφέρει- κάτοχοι της λίστας όλων των υπαλλήλων της ΔΕΗ με το e-mail τους, αφού κάποιος ηλίθιος υπάλληλος της επιχείρησης, αποφάσισε να...διαδώσει το μήνυμα για να κερδίσει την επιταγή.
Μήπως είναι καιρός να ασχοληθεί περισσότερο ενεργά η αναβαθμισμένη πλέον Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΓΑΔΑ;
Και μήπως, αντί να εξαντλείται η ενασχόληση των διωκτικών αρχών, με τις ιδέες που διακινούν"ενοχλητικοί" bloggers, να εφαρμοστεί επιτέλους η νομοθεσία για τα "κακόβουλα e-mails" και να πάνε φυλακή μερικοί από τους κρετίνους, που γενικώς "διαδίδουν", όποια βλακεία υποπέσει στην αντίληψή τους;

Παράξενα πλάσματα που ξεβράστηκαν μετά το τσουνάμι!
Μια ακόμη μπούρδα, που κατακλύζει το ίντερνετ, είναι το chain mail (απάτη δηλαδή), με διάφορα μυστήρια πλάσματα που ξεβράστηκαν μετά το πρόσφατο τσουνάμι που ακολούθησε τον τρομερό σεισμό της Ιαπωνίας και τα επακόλουθα τραγικά με τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.
Τα ίδια ακριβώς μυστήρια πλάσματα μας έστελναν με e-mail και το 2004, τα ίδια με το τσουνάμι της Ινδονησίας, επί 7 χρόνια κυκλοφορούν τα "πλάσματα". Η πρώτη φορά που είδαν το φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες που βλέπετε σήμερα, ήταν τον Δεκέμβριο του 2004!
Ιδού το βίντεο, με ημερομηνία 5-5-2007. Τότε έλεγαν (οι απατεώνες) ότι ξεβράστηκαν από το τσουνάμι της Ινδονησίας.
Η αλήθεια
Οι φωτογραφίες είναι πραγματικές, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με το τσουνάμι, ούτε με κανένα τσουνάμι. 
Είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας Αυστραλών και Νεοζηλανδών, που έγινε από τις 10 Μαΐου μέχρι τις 8 Ιουνίου του 2003 και ονομάστηκε The NORFANZ Voyage. Οι ερευνητές με καταδυτικά σκάφη φωτογράφιζαν στα βάθη της Ωκεανίας, επί ένα μήνα, διάφορα σπάνια είδη ψαριών.
Δείτε την έρευνα του 2003 

Δείτε πλήρη κατάλογο των ευρημάτων, εδώ
Περισσότερες φωτο και ανάλυση της απάτης εδώ
Ενώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την ιστορία αυτή, γράφοντας απλά tsunami creatures στο google.
Ε, αν πάλι σας αρέσουν τα παραμύθια, μην ψάχνετε τίποτε.
Ζήστε τη φαντασίωση στις μαλακίες πρώτοι οι Έλληνες. 5.320 blogs αναπαράγουν την μπούρδα.Αν τους ζητήσεις να αναπαράγουν κάτι σοβαρό, δεν βρίσκεις ούτε 50 να το κάνουν....respect taxalia
 

Mark Weisbrot : Καλωσήλθατε στην εσκεμμένη και προ-μελετημένη κόλαση του ΔΝΤ
Άλλο ένα hoax mail, μια μπούρδα δηλαδή.
Για να μην πολυλογούμε θα μείνουμε στο σημαντικό: Παίρνετε όλοι δεκάδες, εκατοντάδες μηνύματα.
Υπάρχει μια πολύ βασική αρχή: Μην προωθείτε ποτέ ένα μήνυμα που λέει προωθήστε το!
Το μήνυμα είναι συρραφή από άλλα κείμενα, άλλων, ο Weisbrot δεν είπε ποτέ τα παραπάνω.
Με εγγύηση 100% taxalia, το μήνυμα είναι ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ!
Περισσότερα δεν μπορούμε να πούμε δημόσια, γιατί πρόκειται για μια πολύ βρώμικη ιστορία κι όχι απλά για ένα ακόμη hoax.
Σε κατάλληλο χρόνο θα σας εξηγήσουμε το πολύ βρώμικο παιχνίδι πίσω από αυτό το e-mail, που δεν το βάζει ο νους σας! 

Εμετός! Φρίκη!
Το γελοίο "έγγραφο" μιας HAYMAN που μας δανείζει με 1,25%
Συνεχίζεται ακατάπαυστα η προβολή του αστείου, δήθεν εγγράφου της ανύπαρκτης HAYMAN που μας προσφέρει 20 δις με επιτόκιο, 1,25% και άλλες μπαρούφες.
Bloggers "τσιμπάνε" στη αγωνία τους να κάνουν το "αποκαλυπτικό θέμα", κάνοντας ρόμπα, όλο το blogging. Από κοντά και στέλεχος της Ν.Δ. που κάτι ψέλισσε για το θέμα...
Και όμως είναι τόσο απλό!
Μια μικρή έρευνα έδειξε ότι:
Πέραν βέβαια του ουσιαστικού, που λέει ότι καμιά εταιρεία που μπορεί να δανείσει 20 δις, δεν γράφει τέτοια πρόχειρα ραβασάκια...
Να τι πρέπει να κάνει ο blogger: Βλέπει ψηλά, τη διεύθυνση της εταιρείας: Boston, ΗΠΑ. Σωστά;
Πάμε στο απλό: στο τέλος έχει δυό e-mail επικοινωνίας. Το ένα είναι της ..εταιρείας, δηλαδήroland.housner@haymannet.com (εννοείται ότι είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ!).
Κάνε ρε φίλε ένα κλικ στην ...ιστοσελίδα της "εταιρείας" www.haymannet.com
Τι βλέπεις; Πάπαλα!!!
Το δεύτερο e-mail είναι χιουμοριστικό: bellamimi@bigbond.com Η "Ωραία Μιμή" δηλαδή, με host την bigbond, τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου της... Αυστραλίας!
Εταιρεία δηλαδή που έχει τα δις για φιστίκια, αλλά δεν έχει εταιρικό e-mail!
Eπιστρέφουμε στην κορυφή, όπου το γέλιο είναι μεγαλύτερο:


Έχει δύο τηλέφωνα: το (617) 217 2084
και το φαξ (617) 217 2001.
Με μια μικρή έρευνα βρήκαμε που ανήκουν τα τηλέφωνα:
1) Το πρώτο ανήκει στην ASPEN TECH, μια εταιρεία υπολογιστών και πληροφορικής, στο οποίο απαντάει η κυρία Kori Doherty, υπεύθυνη των επενδυτών
2) ενώ το δεύτερο, το υποτιθέμενο φαξ, ανήκει -μαντέψτε σε ποιόν;
σε... κουζινά!!!! κάτι σαν το cabinet man!!!
Αλλά και η διεύθυνση!!! 225 Franklin Street, 26th Floor!

Πειράζει αν ζητήσουμε άλλη μια φορά, έ-λ-ε-ο-ς, από τους σαλταρισμένους bloggers, που ξεφτιλίζουν το ελληνικό blogging;
Yπάρχουν τόσα πράγματα που συμβαίνουν ρε παιδιά γύρω σας.
Πείτε τη γνώμη σας για αυτά, συζητείστε με τους αναγνώστες σας και αφήστε τις συγλονιστικές αποκαλύψεις...

Αυτός ο μήνας έχει 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές. Συμβαίνει κάθε 823 χρόνια
Νέο e-mail απάτη, που βρήκε ήδη τους "καλοθελητές" του, οι οποίοι το αναπαράγουν.
"διαβάστε, τι μοναδικό συμβαίνει τον φετινό Ιούλιο, που γίνεται μία φορά κάθε 823 χρόνια!"
λέει το μήνυμα
και συνεχίζει:
"Αυτό τον χρόνο, ο Ιούλιος έχει 5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές. Kι αυτό συμβαίνει μιά φορά κάθε 823 χρόνια. Αυτά τα συγκεκριμένα έτη είναι γνωστά ως «Moneybags» (“σακούλες λεφτά”)", (ενώ moneybags λέγονται τα ηλίθια μηνύματα που υποτίθεται ότι αν τα διαδώσεις θα βγάλεις ...σακούλες με λεφτά!)
Παραμύθια!

Όντως ο Ιούλιος έχει 5 Π/Σ/Κ, αλλά αυτό συμβαίνει συχνότατα και με πολλούς άλλους μήνες, που έχουν 31 μέρες !
Ιδού ο Αύγουστος του 2008. Είχε επίσης "5 Παρασκευές, 5 Σάββατα και 5 Κυριακές"
Για να μην πέφτετε θύματα της απάτης, υπάρχουν πάρα πολλοί μήνες στους οποίους τα Παρασκευοσαββατακύριακα είναι 5, π.χ.
τον Ιούλιο του 2005,
τον Ιούλιο του 2004,
τον Ιανουάριο του 1999,
τον Ιανουάριο του 2010 κ.ο.κ.
Το μήνυμα ξεκίνησε από το facebook με σκοπό τι άλλο; Το περίφημο "διαδώστε το" στο οποίο"τσιμπάνε" όλοι οι φίτσουλες, με αποτέλεσμα να συλλέγουν διευθύνσεις e-mail και να σας βομβαρδίζουν μετά με τις προσφορές για viagra, το κοριτσάκι που έχει λευχαιμία και τον Μερισιώτη, που χρειάζεται 40 εκατομμύρια φιάλες αίματος, γιατί ...χαροπαλεύει στην εντατική από το 1998...

Πασπαλισμένα με κοκαΐνη βουτήματα δόθηκαν σε κηδεία... (hoax, μούφα)
Tην ψέυτικη -μούφα είδηση, αναμετέδωσαν ακόμη και διεθνή σοβαρά πρακτορεία!
(Φυσικά, πρώτος στην Ελλάδα, την έκλεψε ο γνωστός "κλέφτης" ειδήσεων από blogs newsit, αλλά να την πατήσει κι ο ΣΚΑΪ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;)
Σύμφωνα με το Νovinite ένας Βούλγαρος άνδρας έχει συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές στην Αθήνα, αφού αποδείχθηκε ότι είχε ετοιμάσει πασπαλισμένα με κοκαΐνη βουτήματα που δόθηκαν σε μια κηδεία.
Ο Βούλγαρος εργαζόταν σε ένα φούρνο, από τον οποίο αγοράστηκαν τα παραδοσιακά βουτήματα για την κηδεία ενός άνδρα, αναφέρει το ράδιο Darik, επικαλούμενο ελληνικά ΜΜΕ.
Λίγο χρόνο μετά την και αφού οι συγγενείς δοκίμασαν τα βουτήματα, άρχισαν να συμπεριφέρονται περίεργα, γεγονός που οδήγησε σε κλήση της αστυνομίας. Κατά την άφιξή τους, οι αστυνομικοί με έκπληψη διαπίστωσαν ότι τα βουτήματα ήταν πασπαλισμένα με κοκαΐνη, αντί απλής ζάχαρης άχνης.
Ο εργαζόμενος στο αρτοποιείο που έφτιαξε τα παράξενα βουτήματα ήταν βούλγαρος πολίτης που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών. 
Πιστεύεται ότι η κοκαΐνη στα πασπαλισμένα βουτήματα, έγινε αρχικά για να κρύψει τα ναρκωτικά, αλλά κατέληξε να αποσταλούν στην νεκρώσιμη ακολουθία από ένα λάθος.
Η παράξενη ιστορία βοήθησε τους Έλληνες αξιωματικούς της αστυνομίας να συλλάβουν, το σύνολο της ομάδας οργανωμένου εγκλήματος της Βουλγαρίας που συμμετείχε. 
Πάνω από 60 κιλά κοκαΐνης έχουν ανακαλυφθεί κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης.
Η είδηση είναι ψευδής κι έχει πηγή το epicnews που δημοσίευσε και τη "μούφα" για το ...Villabafo.
Καλά τους έκανε τους δημοσιογράφους που το έκλεψαν, το epicnews, αφού το σάιτ αυτό δημοσιεύει σχεδόν αποκλειστικά "μούφες", αλλά ...το παράκανε!
up: 25/10/2011 





THIERRYMAIR, TIERRY MAIR ή πόσο μαλάκες είναι οι Έλληνες χρήστες του Facebook;
Δυστυχώς, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αποτρέπει μόνο αυτοκτονίες. Δεν μπορεί να κάνει τίποτε για την ηλιθιότητα.
Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορει ακόμη ένα ηλίθιο μήνυμα-απάτη (hoax), αυτή τη φορά κυρίως στο facebook, που λέει:
"ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΦΙΛ ΣΤΟ FACEBOOK. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ. ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ THIERRYMAIR.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΛΛΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟN ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ‌!
Απο Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος"
Λες και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Μηνύματος βγάζει ανακοινώσεις (και μάλιστα ζητά να "αντιγράφτε" και να "επικολλήστε" στον τοίχο σας...) για επικίνδυνα προφίλ !!!! Αν είχε στοιχεία θα τον συνελάμβανε ρε γιουρούκια! Μυαλό θέλει;
Άσε που το μήνυμα είναι ...προπέρσινο!
Επειδή η ασχετοσύνη των χρηστών του facebook είναι τεράστια, το μήνυμα διαδίδεται με καταιγιστικούς ρυθμούς, όπως όλα τα ηλίθια μηνύματα, που απευθύνονται σε ζώα! Είναι χιλιοαποδεδειγμένο, ότι αν ζητήσεις να "διαδώσουν" ένα αληθινό, σοβαρό, χρήσιμο μήνυμα, θα το κάνουν 100 άνθρωποι.
Αν ζητήσεις να διαδώσουν μια απίθανη μαλακία, όπως η παραπάνω, θα βρεθούν πάνω από 100.000!
Όσο πιο αυτιστικό το μήνυμα, τόσο γρηγορότερα διαδίδεται !
Και φυσικά, στα ηλίθια μηνύματα, κανείς δεν ψάχνει πηγή ! Κανείς δεν ψάχνει, αν εκτός από τον "φίλο που μας το ΄στειλε" υπάρχει στα επαγγελματικά ΜΜΕ (εφημερίδες, portals κλπ)!
Άν τους ζητήσουν να διαδώσουν κάτι σοβαρό, όλοι ψειρίζουν από την ορθογραφία, μέχρι το συντακτικό.
Δεν υπάρχει ελπίδα. Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι!
To παρήγορο είναι ότι μέχρι στιγμής, δεν "τσίμπησε" κανένας blogger στην μπούρδα. Κι ελπίζουμε να μη βρεθεί ούτε ένας, τόσο βλάκας !

Τι είναι αλήθεια αυτά τα genpets;
Πίστεψα ότι ο θρύλος τους είχε κοπάσει για πάντα, όμως να που τα genpets ξαναβγήκαν στην επιφάνεια και έχουν κατακλύσει blogs, Facebook και e-mails.
Γονείς, ψυχραιμία.
Τα Genpets δεν είναι αληθινά, δεν κυκλοφορούν στην αγορά και δεν πρόκειται για μεταλλαγμένα ζωάκια που ανυπομονούν να κάνουν παρέα στα παιδιά σας!
Φωτογραφίες και πληροφορίες για τα Genpets έλαβα για πρώτη φορά πριν τουλάχιστον 5 χρόνια και φυσικά δεν άργησα να καταλάβω (όποιος ψάχνει βρίσκει και μάλιστα ΠΟΛΥ εύκολα) ότι ήταν φάρσα.
Τα GenPets στα πρόσφατα e-mails που έλαβα παρουσιάζονται ως εξής:
Τα genpets είναι η καινούργια ανακάλυψη της βιο-μηχανικής. Πρόκειται για ζωντανά ανθρωποειδή τα οποία θα πωλούνται στα ράφια των super market ίσως και των pet-shop. Είναι φτιαγμένα από ανάμιξη ανθρώπινου και ζωικού DNA. Όταν δεν έχουν ανοιχτεί από τη συσκευασία βρίσκονται σε κατάσταση ύπνου, κάτι σαν την χειμερία νάρκη. Αναπνέουν όμως επειδή η συσκευασία έχει τρύπες να περνάει ο αέρας. Μόλις ο πελάτης ανοίξει την συσκευασία αρχίζει το κατοικίδιο να ξυπνάει μετά από 20 λεπτά και ανοίγει τα μάτια του. Έχουν αίμα, οστά, μυς, μυαλό και οτιδήποτε άλλο έχουν τα θηλαστικά. Ζούνε με πρωτεΐνες. Επίσης έχουν προσωπικότητα και το χρώμα της συσκευασίας δείχνει τον τύπο τους. Αισθάνονται πόνο αλλά δεν έχουν αναπτυγμένες φωνητικές χορδές για να εκφραστούν. Αν τα κόψεις βγάζουν αίμα.
Υποτίθεται ότι η εταιρεία τα έχει βγάλει για να παίζουν τα παιδιά με κάτι ζωντανό αντί για κούκλες ή άψυχα ρομποτ. Το pet μόλις ανοιχτεί θεωρεί τον κάτοχο του κάτι σαν τη μάνα του. Δείχνουν συναισθήματα. Για να μην ξεφεύγουν σε επίπεδο συμπεριφοράς τους δίνουν ναρκωτικά.
και πολλά άλλα παρόμοια…
Ε λοιπόν, όλα τα παραπάνω είναι 
ΨΕΜΑ, ΜΥΘΟΣ, ΦΑΡΣΑ

Τα genpets είναι δημιουργία του καλλιτέχνη Adam Brandejs και τα έφτιαξε χρησιμοποιώντας πλαστικό, χρώματα, πηλό, τσιπάκια και πολλά ακόμα υλικά, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ανθρώπινο και ζωικό DNA.
Σκοπός του ήταν (με λίγα λόγια) να δημιουργήσει ένα σούσουρο γύρω από το θέμα της βιο-μηχανικής και να μας προβληματίσει… Ποια θα ήταν η αντίδραση μέσου ανθρώπου μπροστά σε μία ανθρώπινη ζωντανή δημιουργία, όπως το GenPet;
Όλη η εξήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη βρίσκεται στο brandejs.ca
Η αλήθεια είναι ότι το όλο θέμα ήταν τόσο καλοστημένο, τα GenPets έμοιαζαν απίστευτα αληθινά, το ίδιο και οι “οδηγίες χρήσης” τους, ενώ εξ αρχής στήθηκε κανονικότατα και site της εικονικής εταιρείας (δεν υπάρχει όμως εταιρεία είπαμε…).
Δεν ξέρω από ποιο ελληνικό blog (γιατί από εκεί ξεκινούν πια όλες οι ράδιο-αρβύλες) ξεφύτρωσε ξανά το θέμα, πάντως μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι…
Τα παιδιά μας δεν κινδυνεύουν.
Τουλάχιστον όχι ακόμα και σίγουρα όχι από τα GenPets!
από το είμαι μαμά

Για δες κάτι επαναστάτες...
Κάθε μήνα, βγαίνει κι ένα worm e-mail το οποίο διακινείται με ταχύτητα αστραπής.
Τελευταία εσοδεία, το μήνυμα που καταγράφει τους"αριστερούς" στην εξουσία κι έχει τίτλο: Για δες κάτι επαναστάτες... δείτε το:
"Γιώργος Μπόμπολας: Ο ΕΠΟΝίτης που έγινε καναλάρχης, μεγαλοεκδότης, κατασκευαστής Δημοσίων έργων. Έχει ακόμα μεγάλη αδυναμία στο ΚΚΕ.
Σταύρος Ψυχάρης: Πρόεδρος του ΔΟΛ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του MEGA κλπ. Από κομμουνιστική οικογένεια, έκανε τα πρώτα του βήματα στό ΚΚΕ.
Μάνια Τεγοπούλου: Εκδότρια Ελευθεροτυπίας, MEGA κλπ. Κόρη του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Κίτσου Τεγόπουλου, θεωρείται ακροαριστερή.
Κώστας Γιαννίκος: Είχε αγοράσει την διεθνούς φήμης κομματική εφημερίδα «Πράβντα».
Είναι βασικός μέτοχος (25%} του καναλιού Alter, και ιδιοκτήτης των ρ/σ John Greek, Oasis, Captain Jack, ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας Modern Times, των tv περιοδικών Tivo και Avanti, των δισκογραφικών εταιρειών WARNER, Legend, MBI, Eros, Κίνησις, Σονόρα, Πάνιβαρ, ΛΥΡΑ κ.λπ. Δούλεψε στο MEGA, στον ΣΚΑΙ και στο STAR. Eίναι εκδότης της εφημερίδας «Ο Κόσμος του Επενδυτή». Εχει στην ιδιοκτησία του ή εκμεταλλεύεται μέσω της εταιρίας “Ελληνική Θεαμάτων” τα θέατρα Παλλάς και Μικρό Παλλάς, Κιβωτός, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν και Πόρτα. Εκδίδει και τα μουσικά περιοδικά “Δίφωνο” και “Ποπ και Ροκ”. Προφυλακισμένος με αναστολή για χρέη στο Δημόσιο. Πρώην στέλεχος του ΚΚΕ.
Αναστασιάδης Θέμος: ΑΝΤ 1, μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Στρατής Λιαρέλης: Διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ 1. μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Νίκος Ευαγγελάτος : μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Όλγα Τρέμη: MEGA, μέλος κάποτε της ΚΝΕ
Παύλος Τσίμας: MEGA / ΤΑ ΝΕΑ, πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη, ΚΚΕ.
Μανώλης Αναγνωστάκης: MEGA Σ/Κ, ΚΝΕ.
Οι του Ιού της Ελευθεροτυπίας: Τρίμης-Ψαράς-Κωστόπουλος : ΚΚΕ εσ. και εν συνεχεία Β' Πανελλαδική (ακροαριστερή διάσπαση της νεολαίας του ΚΚΕ εσ., το 1978, εξέδωσαν το περιοδικό «Σχολιαστής»).
Στην Β' Πανελλαδική ήταν κι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σήμερα πολιτικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά !
Αλέξης Παπαχελάς: Διευθυντής της Καθημερινής, ΣΚΑΪ κ.λπ., ήταν Γραμματέας της Β' Πανελλαδικής στο Κολέγιο Αθηνών.
Σταύρος Λυγερός: Καθημερινή, μέλος της ΟΣΕ («Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση»).
Τάσος Τέλλογλου: Καθημερινή, ΣΚΑΪ, μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Βασίλης Λυριτζής: ΣΚΑΪ, ΚΚΕ εσωτ.
Δήμος Βερύκκιος: Alpha, μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Λάκης Λαζόπουλος: Alpha, μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Γιώργος Κύρτσος: Δεξιός πρώην εκδότης του Ελεύθερου Τύπου και σήμερα της FREE PRESS, και τηλεσχολιαστής, μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος :Αριστεριστής, μόνιμος απολογητής της 17Ν.
Αλέξης Οικονόμου: Μέλος της Κ.Ε.,και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Μαρξιστής και πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη και στέλεχος του ΚΚΕ.
Παντελής Καψής: Πρώην Δ/ντης στα ΝΕΑ και σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Μέλος κάποτε του ΚΚΕ εσ.
Χρήστος Μαχαίρας: Διευθυντής στο Έθνος του Μπόμπολα, ΚΚΕ Εσ.
Θανάσης Τσεκούρας: ΝΕΤ, ΚΚΕ εσωτ.
Νίκος Μεγγρέλης: έχει περάσει από MEGA, ΑΝΤ1, ΕΡΤ, ΚΚΕ εσωτ.
Μπάμπης Παπαπαναγιώτου: ΝΕΤ, ΣΚΑΪ κλπ ΚΚΕ εσωτ.
Σεμίνα Διγενή:ΝΕΤ κλπ Μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Γιάννης Λάτσιος: O κ.life style του ΑΝT1,STAR κλπ. ΚΚΕ εσωτ.
Σταμάτης Μαλέλης: Γενικός STAR. Ακροαριστερός (τροτσκιστής) στα νιάτα του.
Γιάννης Βλαστάρης: Διευθυντής σύνταξης της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, Μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Δημήτρης Τσιόδρας: Πρώην διευθυντής του Flash επί Κόκκαλη και νυν υπεύθυνος πολιτικού της Ελευθεροτυπίας Μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Ηλίας Θεοφύλακτος: Διευθυντής στην εφημερίδα Ισοτιμία, Μέλος κάποτε της ΚΝΕ.
Στέλιος Κούλογλου: ΝΕΤ , TVXS Μέλος του ΕΚΚΕ.
Μπήλιω Τσουκαλά: ΝΕΤ. τ.μέλος του ΕΚΚΕ .
Σπύρος Παπαδόπουλος: ΝΕΤ. τ. μέλος του ΕΚΚΕ.
Ανδρέας Μικρούτσικος: Παρουσιαστής. τ. μέλος του ΕΚΚΕ.
Δημήτρης Ψυχογιός: ΤΟ ΒΗΜΑ, πρώην οργανωτής της αριστερίστικης «20ης του Οκτώβρη».
Οι δημοσκόποι, τα ΜΜΕ, κι ο θαυμαστός κόσμο τους :
Ηλίας Νικολακόπουλος: Ο. πατέρας όλων των δημοσκόπων. Παλιό δραστήριο μέλος αριστερίστικων οργανώσεων σε Ελλάδα και Γαλλία (29η Μάη, Curiel Apparat). Παλιά έγγραφα της ΚΥΠ τον ενέπλεκαν και με την τρομοκρατία. Δεν αποδείχθηκε τίποτα.
Γιάννης Μαυρής: Γενικός Διευθυντής της Public Issue, ΚΚΕ εσωτ.
Χριστόφορος Βερναρδάκης: Γενικός Διευθυντής της VPRC, ΚΚΕ εσωτ.
Στράτος Φανάρας: Γενικός της Metron Analysis, ΚΚΕ εσωτ.
Τάκης Ρουτζούνης: Γενικός της Κάπα Research, τ. Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ.
Τάκης Θεοδωρικάκος: Γενικός της GPO, τ. Γενικός Γραμματέας της ΚΝΕ.
Κάπως έτσι διαμορφώνονται, εδώ και 37 χρόνια, οι συνειδήσεις κι ο λαϊκισμός στην Ελλάδα..."
Και για να σας προλάβω, δεν σχολιάζουμε αν αυτά που γράφει το πιο πάνω mail είναι αλήθεια ή ψέμματα αλλά ο τρόπος που διακινείτε!
up: 19/12/2011

"Αν ένα παιδί κλαίει στο δρόμο..."
Γιατί οι άνθρωποι στο ιντερνετ λειτουργούν τόσο ηλίθια; 
Και μια πρόταση στον Μανώλη Σφακιανάκη (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος).
Αφορμή το worm e-mail, το οποίο θα το πήρατε κι εσείς, το οποίο είναι εξώφθαλμα"σκουλήκι", μήνυμα δηλαδή το οποίο γράφει μια εντυπωσιακή ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ μαλακία, ώστε να τσιμπήσουν οι χαχόλοι και να κάνουν αυτό που θέλουν οι ηλίθιοι: να το προωθήσουν δηλαδή (η προώθηση είναι το ζητούμενο, όχι αυτά που γράφει το μήνυμα):
"Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίνετε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση." Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο περισσότερους φίλους σας. 
(αυτό, σε οποιοδήποτε μήνυμα δείχνει ότι είναι απάτη, το ζόρι δηλαδή να στείλετε την "ανακοίνωση" σε όσους περισσότερους γίνεται) 
Μπορείτε να αποτρέψετε πολύ πόνο από οικογένειες... 
Αυτό το ανακοίνωσε η αστυνομία."

Φυσικά, ποτέ η αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάτι τέτοιο. Μια ματιά στο site της το επιβεβαιώνει. Μυαλό θέλει; Αλλά άμα είναι ακατοίκητο το γ@μημένο....διαδίδεις όποια μαλακία σου στέλνουν στο facebook.... 1.220 μαλάκες μέχρι στιγμής έχουν διαδώσει αυτή τη μαλακία στα blogs και μερικές δεκάδες χιλιάδες στο facebook ! Κανείς χαχόλος φυσικά, δεν ζήτησε από αυτόν που του το 'στειλε να του υποδείξει "που είναι η ανακοίνωση της αστυνομίας ρε;"
Kύριε Σφακιανάκη, επειδή κάνετε καλή δουλειά στη Δίωξη, γιατί δεν κάνετε αυτό που κάνουν ξένες αστυνομίες;

Βλέπετε εδώ, η αστυνομία του Rockton ενημερώνει ότι δεν προέρχεται αυτή η μπούρδα από επίσημες πηγές και προτρέπει "Please do not forward it". Γιατί δεν κάνετε το ίδιο στο twitter σας που ήδη έχετε; Γιατί δεν κάνετε μια σελίδα στο facebook με hoax alerts;
up: 7/03/2012

"Θαύμα στη Θεσσαλονίκη, ανάπηρος περπάτησε"
Η αληθινή ιστορία:
Η σειρά φωτογραφιών, δείχνει έναν Μαροκινό σε αναπηρικό καροτσάκι, να επιβιβάζεται στη συνέχεια σε μια Mercedes. Η ιστορία συνέβη στο Μαρόκο και πρωτοδημοσιεύθηκε στις 20-10-2007,  Κάποιος σαχλαμάρας, ξαναθυμήθηκε το θέμα (αυτό δεν είναι κακό), παρουσιάζοντάς το όμως με το εξής βλακώδες κείμενο:
ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!! 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ & ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΙΜΟΥ NΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙ.

 

Όπως όλα τα γελοία chain mails, έτσι και σε αυτό "τσίμπησαν" κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι"πατριώτες". Αν είναι έτσι ο πατριωτισμός, είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας...
Δείτε το αυθεντικό άρθρο από το Μαρόκο, της 20-10-2007, εδώ.
up: 11/03/2012

Απάτη στο ίντερνετ με δήθεν μπλοκάρισμα της σύνδεσής σας
Το μήνυμα απάτη γράφει... "έχετε επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής σας έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πρέπει να πληρώσετε 100 ευρώ για να σας ξεμπλοκάρουμε". 
Ρε τι άλλο θα σκεφτούν οι απατεώνες (που θα συλληφθούν φυσικά από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος)
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εμφανίζεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει το χρήστη πως για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου των 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας. 
Κακόβουλο λογισμικό εντοπίστηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο εμφανίζεται μήνυμα, για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών σελίδων και αντίστοιχα των χρηστών των σελίδων αυτών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο συγκεκριμένο μήνυμα αναφέρεται πως για την απεμπλοκή απαιτείται η αποστολή 100 ευρώ μέσω προπληρωμένης κάρτας (Paysafe ή Ukash), προκειμένου να επανέλθει ο υπολογιστής στην κανονική του λειτουργία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται σε πορνογραφικές ιστοσελίδες και προσβάλει υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Windows. 
Κατά την διαδικασία «φόρτωσης» της ιστοσελίδας, εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή, μήνυμα το οποίο ενημερώνει το χρήστη ότι έχει επισκεφτεί ιστοσελίδες με πορνογραφία ανηλίκων και για το λόγο αυτό ο υπολογιστής του έχει πλέον μπλοκαριστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Στην περίπτωση που ο χρήστης συμπληρώσει τον αριθμό της προπληρωμένης κάρτας, αυτός αποστέλλεται σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και αποθηκεύεται σε βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί παρέχοντας πλέον πρόσβαση στα συγκεκριμένα στοιχεία από άλλα άτομα. Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα αλλά και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων που διενήργησαν εξειδικευμένα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική σελίδα ανήκει σε Ουκρανικό εξυπηρετητή (server). 
Από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Καλούνται οι πολίτες που τυχόν έχουν εντοπίσει ή έχουν προσβληθεί από το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό να μην εισαγάγουν τα ποσά που δήθεν απαιτούνται για την απεμπλοκή του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους και να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 
Ως λύση προτείνεται η επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ασφαλή λειτουργία (F8 αι επιλογή safe mode κατά την εκκίνηση) και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί επαναφορά του συστήματος σε ημερομηνία προγενέστερη από την ημερομηνία που εμφανίσθηκε το μήνυμα (Εργαλεία Συστήματος, Επαναφορά συστήματος). 
Για πληροφορίες και τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με την προσβολή από το κακόβουλο λογισμικό μπορείτε να καλείτε στους αριθμούς: 210-6476464 και 210-6476461, καθώς επίσης να επικοινωνείτε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: ccu@cybercrimeunite.gov.gr, της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!