EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Επανέρχονται τα σενάρια περί Grexit

Γράφει ο Μελέτης Μελετόπουλος

Δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο προαναγγέλλουν καταιγίδα πολλών μποφώρ τόσο στην πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και στην γενικώτερη πορεία της ευρωζώνης.

Από τον παγίως φιλέλληνα Βαλερύ Ζισκάρ ντ’ Εσταίν, που όμως εισηγείται να περιοριστεί η ευρωζώνη σε έναν πιο περιορισμένο κύκλο βορειο- και κεντροευρωπαϊκών χωρών με κοινές δομές, μέχρι τα χθεσινά δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων γιά ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Αλλά ο μεγαλύτερος κόλαφος για την τεχνητή και ανυπόστατη αισιοδοξία της κυβέρνησης υπήρξε η προχθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, που περιλαμβάνει πρωτοφανείς επισημάνσεις, όπως ότι «δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τρέχον μνημόνιο το οποίο ολοκληρώνεται το 2014», ότι όσα έχουν αναγγελθεί έως τώρα για την εποχή μετά το μνημόνιο «επαναλαμβάνουν γενικούς στόχους (ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας κλπ) χωρίς να συνοδεύονται από συγκεκριμένα μέτρα» κι ότι «όποια λύση και αν τελικά επιλεγεί, η έξοδος στις αγορές ή το αγκυροβόλιο του ΕΜΣ (π.χ. μέσω μιας προληπτικής γραμμής πίστωσης ή με απευθείας δανεισμό), θα συνοδεύεται από στενή εποπτεία της ελληνικής οικονομικής πολιτικής, πράγμα που συχνά παραβλέπει η δημόσια συζήτηση».

Σε μία άλλη κοινωνία, που θα διέθετε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, μία τέτοια έκθεση καταπέλτης γιά την κυβερνητική πολιτική θα οδηγούσε άμεσα σε παραίτηση της κυβέρνησης. Διότι σε απλά ελληνικά η έκθεση αυτή λέει ότι η κυβέρνηση α-πέ-τυ-χε. Και ότι είναι ακατάλληλη να διαχειριστεί σοβαρά εθνικά ζητήματα.

Επίσης η έκθεση σαφέστατα προβλέπει ότι θα υπάρξει και στο μέλλον «στενή εποπτεία», δηλαδή μνημόνιο και τρόϊκα, μαζί με τα δανεικά που θα συνεχίσουμε να χρειαζόμαστε. Γιατί, απλούστατα, στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και η μακροβιώτερη όλων κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχαν να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να καταστήσουν την χώρα δημοσιονομικά βιώσιμη.

Αλλά μάλλον είναι πλέον πολύ αργά γιά νέες εκκινήσεις.
Η μείζων κρίση της Ευρωζώνης καθιστά πολύ δυσχερή την παραμονή της Ελλάδας σε αυτήν.
Είτε η Ευρωζώνη θα θεωρήσει την Ελλάδα βαρίδι που πρέπει να πετάξει στην θάλασσα γιά να διασωθεί ως μία πιό περιορισμένη και ομοιογενή νομισματική ένωση γύρω απο το Βερολίνο, είτε θα αποσυντεθεί η ίδια η Ευρωζώνη, οπότε και πάλι η Ελλάδα θα βρεθεί στο κενό.
Και στις δύο περιπτώσεις η επιστροφή στην δραχμή είναι μονόδρομος.

Και διερωτάται κανείς: Πέρα από το αρρωστημένο παραλήρημα της μνημονιακής συγκυβέρνησης, υπάρχουν σε αυτόν τον τόπο δυνάμεις που να συνειδητοποιούν την πραγματικότητα και να μπορούν να οργανώσουν μία όσο γίνεται πιό ασφαλή και συστηματική πορεία στην προαναγγελθείσα θύελλα;

Υπάρχουν πρόσωπα που να κατανοούν, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες και την γνωστή ψυχολογική παγίδα του αυτο-εφησυχασμού, ότι η χώρα χρειάζεται υπερεπειγόντως ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και τα κατάλληλα πρόσωπα γιά να το υλοποιήσουν;

Η κυβέρνηση ασφαλώς ούτε μπορεί ούτε θέλει να το καταλάβει.

Η αντιπολίτευση τι σκέπτεται;

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

“Οι μίζες του Άκη “κοιμούνται” στην Ελβετία – “Δάνειζε” χρήματα σε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ”

Νέες ρουκέτες εξαπέλυσε σε συνέντευξή ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας και εξάδελφος του πρώην υπουργού Α. Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Νίκος Ζήγρας υποστήριξε ότι “Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ήξεραν για τις μίζες του Ακη” ενώ υπογράμμισε ότι “οι περισσότεροι στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν την οικονομική ευχέρεια του Τσοχατζόπουλου.”

“Είναι γνωστά τοις πάσι αυτά, ακόμη και στο υπουργείο που ήταν. Έδινε χρήματα σε βουλευτές όποτε είχαν ανάγκη” υποστηρίζει και ισχυρίζεται ότι είχε δει ο ίδιος να γίνεται η συναλλαγή με πολιτικό.

Μάλιστα, μίλησε για τα τελευταία χρήματα που είχε αναλάβει να μεταφέρει από μια ελβετική θυρίδα σε μια άλλη. Επρόκειτο για το ποσό των 400.000 δολαρίων τα οποία εντόπισαν οι ελβετικές αρχές σε θυρίδα της Credit Suisse. Υποστήριξε ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την πρώτη σύζυγο Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν ενώ ανέφερε ότι οι αρχές βρήκαν ακόμη και ένα ιδιόχειρο σημείωμα της κόρης τους, Αρετής, που έγραφε “άνοιξα τη θυρίδα και πήρα 40.000 δολάρια”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παραλήπτες των χρημάτων αυτών ήταν οι Ακης Τσοχατζόπουλος και Γιάννης Σμπώκος. «Εκεί γινόταν η μοιρασιά μεταξύ τους» ισχυρίστηκε προσθέτοντας ότι ο πρώην υπουργός ζητούσε εναγωνίως τα χρήματά του από τον Σμπώκο. Στη διήγησή του, ο Ζήγρας υποστηρίζει ότι ο Τσοχατζόπουλος εμπλέκει τον επιχειρηματία Γ. Σαχπασίδη (στο όνομα του οποίου ήταν η off shore στην οποία ανήκε το σπίτι στην Δ. Αρεοπαγίτου) και τον στέλνει στην Ελβετία για να εντοπίσει τα χρήματα από τις μίζες. «Μου είπε ο Άκης ότι ο έστειλε τον Σαχπασίδη στην Ελβετία και ότι επιτέλους εντόπισε τα χρήματα. Είναι στη Γενέυη στη UBS. Εχω την εντύπωση ότι αυτά κοιμούνται ακόμη εκεί…».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Αργεντινή ΔΙΕΓΡΑΨΕ το χρέος! Που ειναι οι νταβατζηδες και οι ψεκασμένοι τηλεκλόουν να μας “ενημερώσουν” για τις εξελίξεις;

Τελικά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ … πτώχευσαν την Αργεντινή (α, και ένας δικαστής στις ΗΠΑ για χάρη ενος κορακιού που “αγωνίζεται για τα δικαιώματα των γκέι”, εκτος βεβαίως των γκέι της Αργεντινης. Αυτούς επιχείρησε να τους ληστέψει.)!

Απο τον Ιούλιο όταν νταβατζηδες και τηλεκλόουν ούρλιαζαν για τα περι “χρεοκοπίας” της Αργεντινης, γράφαμε την αληθεια: Ύπουλο χτύπημα της Αργεντινης στους …Πρετεντερηδες! Υπέγραψε δάνειο 7,5 δις και σουαπ 11 δις με την Κίνα.

Οτι θα έκανε δηλαδη μια κυρίαρχη χωρα με πολιτικούς που δουλεύουν για τον λαό και οχι τις μίζες των τραπεζιτών. 
 
Η συνεχεια;
 
Η μεγάλη λατινοαμερικανική χώρα όχι απλά δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες από την δεύτερη “πτώχευση” που της … ανακοινώθηκε από τη κυβέρνηση Σαμαρά (που να ήξεραν στο Μπουένος Αϊρες ότι οι επαίτες των Βρυξελλών θριαμβολογούσαν για την απόφαση του Αμερικανού μπάρμπα-Σαμ που αποφάσισε ότι μια ολόκληρη χώρα μέλος των G20 έπρεπε να πτωχεύσει!), αλλά με το deal που ολοκληρώθηκε σήμερα με το Πεκίνο αντικαθιστά το δολάριο με το γουάν στις συναλλαγές της και προχωρά δυναμικά μπροστά σε μια νέο εποχή!

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Fabrega, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του την Κυριακή για αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) των νομισμάτων των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας αυτά αντί του δολαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αργεντινής.

Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα με τουλάχιστον 10 δισ. δολ., να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γιουάν και να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές της με ισοτιμίες γουάν, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα δολάριο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion το Μπουένος Άιρες θα λάβει μια πρώτη δόση του γιουάν αξίας 1 δισ. δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ, η Αργεντινή θα λάβει ακόμη 11 δισ. δολάρια στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα.

Τον περασμένο Ιούλιου, ο πρόεδρος της Κίνας Ζι Ζινπίνγκ (φωτό) είχε υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με την Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ με την οποία αναβαθμίζονται συνολικά οι σχέσεις των δύο χωρών. Αλήθεια ο Α.Σαμαράς, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο;

Μεταξύ των συμφωνιών, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένιο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής ΗΠΑ δικαίωσε τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν “κούρεμα” κατά 70%.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι τηλεκλόουν πανηγύριζαν γιατί η άμυαλη Αργεντινή δεν δέχθηκε να πληρώσει τους τόκους των γκάνγκστερ των διεθνών κεφαλαιαγορών και έδειχναν το Μπουένος Αϊρες λέγοντας “Είδατε τι έπαθαν οι Αργεντίνοι που δεν πλήρωσαν;” και τα κανάλια έδειχναν εικόνες από ταραχές σοτυς δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής, οι οποίες όμως ήταν πλάνα από την πτώχευση του 2001!

Και όλα αυτά προκειμένου να μας πείσουν ότι “Ευτυχώς που σκύψαμε στα τέσσερα αλλιώς θα γινόμασταν Αργεντινή”.

Για να συνεχίσουν να λυμαίνονται οι νταβατζηδες τον δημόσιο πλούτο μεχρι να τελειώσει οριστικά και να μας “πετάξουν” σε κατοχική δραχμή.
Εκτος εαν σηκώσουμε το κεφάλι…

Πληροφορίες απο το oneminute.gr
 
πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ντροπή σου ρε αλήτη!...

«Δεν θα σου χαρίσω ούτε ένα ευρώ», είπε σε άνεργο οικοδόμο για χρέος 296 ευρώ, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος!...
 

Άτεγκτος, με ύφος δημίου ο "σοσιαλιστής" (και παρεπιπτόντως, πλούσιος οινοπαραγωγός) κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ, προειδοποίησε τον άνεργο οικοδόμο που βγήκε για να βρει το δίκιο του στα κανάλια (MEGA), πως, δεν πρόκειται να του χαρίσει ούτε ενα ευρώ, από την οφειλη του!

Το χρέος του άνεργου είναι 296 ευρώ! Και οι υπηρεσίες του κ. Ροβέρτου το ανακάλυψαν μετά από... 26 χρόνια!!!

Ο άθλιος αυτός τύπος,
του συνέστησε...να πληρώνει 3 ευρώ το μήνα, λες και το ποσόν αυτό για εναν άνεργο άνθρωπο είναι αστείο και άνευ σημασίας.

Αλλά πάνω απ' όλα, αυτό που προκάλεσε όσους έβλεπαν εκείνη την ώρα το συγκεκριμένο κανάλι , ήταν το ύφος του κ. διοικητή.

Δεν κρατιόμαστε, έστω κι αν κάποιοι μας κατηγορήσουν για λαϊκιστές, και θα το πούμε: Ντροπή σου ρε αλήτη!
....

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουγγαρία: Αποσύρεται ο φόρος Ίντερνετ

Μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις, αλλά και τις επικρίσεις από τις Βρυξέλλες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αποφάσισε να αποσύρει το σχέδιο για επιβολή φόρου στη χρήση του Διαδικτύου.
 
Όπως ανακοίνωσε στη χώρα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, οπότε και θα έμπαινε σε εφαρμογή ο φόρος, εθνική διαβούλευση για το εάν και με ποιο τρόπο θα φορολογηθεί το Διαδίκτυο.

Το σχέδιο της ουγγρικής κυβέρνησης ήταν να επιβάλει από το 2015 στους παρόχους να πληρώνουν κάθε μήνα φόρο 700 φιορίνια, δηλαδή περίπου 2,3 ευρώ για κάθε ιδιώτη χρήστη και 5.000 φιορίνια, περίπου 16 ευρώ, για κάθε εταιρικό χρήστη.

Οι πολίτες εμφανίζονταν βέβαιοι πως ο φόρος θα περνούσε στους δικούς τους λογαριασμούς.

Μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού, αναφέρει το Euronews, υποστήριξαν πως η απόφαση ελήφθη από το στενό επιτελείο του Όρμπαν, χωρίς συζητήσεις μαζί τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πότε και ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν πίσω τον 13ο μισθό;

Τα καλά νέα αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους που θα αξιολογηθούν ως οι παραγωγικότεροι στη διάρκεια του 2015 και θα επιβραβευθούν με την επιστροφή του 13ου μισθού ως ετήσιου μπόνους το 2016.

Οι αρχικές σκέψεις που έγιναν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν να έρθει σύντομα η ώρα της σύνδεσης των αποδοχών με την απόδοση, αλλά επειδή το παρόν σύστημα αξιολόγησης που προβλέπει ποσόστωση, το σχέδιο κόλλησε γιατί δεν μπορεί να στέκεται η επιλογή των αποδοτικότερων χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση.

Συνεπώς, με το νέο μισθολόγιο που θα ισχύσει το 2015 δεν πρόκειται να ανταμειφθούν οι καλύτεροι, απλώς όσοι απολαμβάνουν σήμερα τη λεγόμενη «προσωπική διαφορά» θα τη χάσουν.

Η σύνδεση του μισθού με την παραγωγικότητα είναι κάτι στο οποίο δείχνει να πιστεύει πάρα πολύ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και βιάζεται να προωθήσει τη σχετική ρύθμιση, παρόλο που θα αφορά το 2016, ώστε να ανήκει στις βασικές πρωτοβουλίες της θητείας του στο συγκεκριμένο υπουργείο, που μπορεί να λήξει πρόωρα, αν γίνουν πρόωρες εκλογές.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρακολουθήσεις: Οι κρυφοί τρόποι με τους οποίους μας ελέγχουν

Θεωρείτε ότι δεν παρακολουθήστε; Ο ειδικός σε θέματα ασφάλειας Bruce Schneier υπογραμμίζει και προειδοποιεί ότι παρακολουθούμαστε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι θα νομίζαμε.

Πολλοί όταν σκέφτονται για το ενδεχόμενο της κυβερνητικής παρακολούθησης και της παρακολούθησης από επιχειρήσεις, αναφέρουν ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν, επειδή δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.. Η απάντηση του Schneier είναι η εξής: «Τους ρωτάω για το ύψος του μισθού τους, και δεν μου απαντάνε.. Τους ρωτάω πολύ προσωπικές λεπτομέρειες και δεν μου απαντούν.. Η απάντηση ότι «δεν έχω τίποτα να κρύψω» είναι ένα «ανόητο σχόλιο».

Ακόμη χειρότερα, η καθημερινή μας συμπεριφορά παρακολουθείται με τρόπους που δεν μπορούμε καν να συνειδητοποιήσουμε – και αυτές οι λεπτομέρειες, καθώς και πολλές ακόμη είναι διαθέσιμες σε όλους – και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή εναντίον μας…

Ο Schneier, που μίλησε στο Συνέδριο του BBC με Θεματική «Οι Ιδέες που θα Αλλάξουν τον Κόσμο του Μέλλοντος» (σ.σ. pentapostagma.gr – Future’s World-Changing Ideas) στις 21 Οκτωβρίου, βοήθησε τον δημοσιογράφο Glenn Greenwald να αναλύσει τα απόρρητα έγγραφα της NSA που παρέδωσε ο Edward Snowden.

Σχεδόν οτιδήποτε κάνουμε στις μέρες, όλες μας οι ενέργειες μπορούν να παρακολουθηθούν, επισημαίνει ο Schneier. «Οτιδήποτε κάνουμε χρειαζόμαστε υπολογιστή. Γνωρίζετε ότι το Kindle παρακολουθεί πόσο γρήγορα διαβάζετε, έτσι δεν είναι; Ό,τι κάνετε στο διαδίκτυο, στο (έξυπνο) κινητό σας τηλέφωνο, ο,τι και αν κάνετε που αφορά οποιοδήποτε σύστημα πληρωμών».

Ως παράδειγμα της παρακολούθησης της καθημερινής ζωής εκτός διαδικτύου, ο Schneier αναφέρθηκε σε πράγματα τόσο απλά όσο τα δεδομένα των επιβατών ταξί που μπορούν εύκολα να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του επιβάτη, αν συνδυαστούν με τα δεδομένα της τοποθεσίας. Εν γένει, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες μας οι κινήσεις παρακολουθούνται. Αυτό το γεγονός είναι ολοφάνερο στο Λονδίνο, όπου τα δεδομένα χρήσης των δημόσιων ποδηλάτων έγιναν δημόσια διαθέσιμα, ενώ οι μετακινήσεις των ποδηλατών μπορούσαν εύκολα να επαληθευθούν μέσω του Google maps.

παρακολουθήσεις-2

Εξελιγμένες εφαρμογές των έξυπνων τηλεφώνων νέας γενιάς έχουν πλέον την ικανότητα να δημιουργούν λεπτομερείς φωτογραφίες, όχι μόνο της τοποθεσίας που βρισκόμαστε, αλλά και του περιβάλλοντος αυτής. Μία εφαρμογή με ονομασία CarSafe έχει την ικανότητα «εκμάθησης» των οδηγικών συνηθειών των χρηστών μέσω της ερμηνείας των δεδομένων από τις δύο κάμερες που βρίσκονται στα σύγχρονα και εξελιγμένα κινητά τηλέφωνα.

Ο Schneier υπέδειξε επίσης στο συνέδριο ότι πολλοί από τους πύργους κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή που κατοικούμε δεν έχουν εγκατασταθεί από τον πάροχο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, αλλά από κυβερνήσεις – τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς – που προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιος ακριβώς περνάει από κάποιο σημείο και τι σκοπεύει.

“Εάν η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι θα πρέπει να λάβετε μία συσκευή παρακολούθησης, τότε σίγουρα θα επαναστατούσατε», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Schneier. «Όμως η κυβέρνηση δεν χρειάζεται να κάνει μία τέτοια ανακοίνωση επειδή το πραγματοποιείτε ήδη με την δική σας θέληση, και απλώς αποκτούν ένα αντίγραφο αυτών των δεδομένων”.

παρακολουθήσεις-3

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Goldman Sachs «διαλύει» τις ζωές των φτωχών ενοικιαστών της Ισπανίας

- Μαζικές πωλήσεις διαμερισμάτων στον τραπεζικό κολοσσό
Κατά το περασμένο έτος η πόλη της Μαδρίτης και οι περιφερειακές κυβερνήσεις πώλησαν περίπου 5.000 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα κοινωνικής στέγασης σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια/ιδιωτών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs και της Blackstone.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι ενοικιαστές καθησυχάζονταν καθώς του ανέφεραν ότι «τα ενοίκια θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, όπως και οι συμβάσεις ενοικίασης»..

Όμως, καθώς λήγουν τα παλαιά συμβόλαια, δεκάδες άνθρωποι λαμβάνουν πλέον αιτήματα για υψηλότερα ενοίκια, τους προειδοποιούν ότι το ύψος του ενοικίου τους θα αυξηθεί δραματικά, και απειλούνται με έξωση ή μετακομίζουν για να αποφύγουν την στεγαστική ανασφάλεια.
Χιλιάδες φτωχοί Ισπανοί εξαρτούν, πλέον, την στέγασή τους από τη «γενναιοδωρία» των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Οι τραπεζίτες βρήκαν ακόμη μία, απόλυτα κατάλληλη ευκαιρία – στόχο: την Ισπανία, με δείκτη νεανικής ανεργίας που υπερβαίνει το 50 τοις εκατό και μία κατεστραμμένη αγορά ακινήτων.

Τα αποτελέσματα της εισόδου της Goldman Sachs και της Blackstone στην αγορά ακινήτων της Ισπανίας δεν άργησαν να φανούν, όπως αποδεικνύει πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Reuters:

Η Jamila Bouzelmat είναι μία από τις φτωχές γυναίκες στην Ισπανία, που η ζωή τους άλλαξε δραματικά από τη νέα κερδοσκοπική κίνηση των αδίστακτων τραπεζιτών:

Η Jamila Bouzelmat είναι μία μητέρα έξι παιδιών που ζει σε ένα διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματιών στα περίχωρα της Ισπανικής πρωτεύουσας: το διαμέρισμα αγοράσθηκε από κοινού από την Goldman Sachs και από μία Ισπανική εταιρεία.

Η 44χρονη γυναίκα ανέφερε ότι μέχρι και τον Μάρτιο η οικογένειά της πλήρωνε 58 ευρώ τον μήνα για το ενοίκιο, ποσό που είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν από το επίδομα ανεργίας του συζύγου της ύψους 500 ευρώ.

Τον Απρίλιο, όπως δείχνει η κίνηση του τραπεζικού της λογαριασμού, οι νέοι ιδιοκτήτες είχαν  «τραβήξει» εντελώς ξαφνικά 436 ευρώ από τον λογαριασμό της.

Η πολύτεκνη μητέρα ανακάλυψε την πληρωμή αυτή, όταν πήγε να πληρώσει έναν λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος:

“Πήγαμε να πάρουμε λεφτά από την τράπεζα και δεν είχε μείνει ούτε ένα cent στον λογαριασμό”, είπε η Bouzelmat. Έλαβε βοήθεια μέσω φιλανθρωπίας για να μπορέσει να ταϊσει τα έξι παιδιά της ηλικίας από 18 μηνών έως και 19 ετών, και πλέον ζει υπό την αγωνία του νέου λογαριασμού του ενοικίου. Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει για το γεγονός.

Στα κτήρια που πωλήθηκαν στα funds, το Reuters μίλησε με 40 νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται οι πλέον ευπαθείς κοινωνικά ομάδες της Μαδρίτης: μία άνεργη μόνη μητέρα πέντε παιδιών με μία κόρη με σοβαρή αναπηρία ή έναν ασθενή με HIV με έναν πνεύμονα – τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Και οι δύο έχουν έρθει αντιμέτωποι με το φάσμα της έξωσης, η οποία αποτράπηκε προσωρινώς την τελευταία στιγμή.

Πουθενά δεν αναφέρεται ότι οι νέοι αγοραστές δρουν παράνομα.. Έχοντας αγοράσει περίπου το 15 τοις εκατό των δημόσιων κοινωνικών κατοικιών της Μαδρίτης, οι νέοι αγοραστές ασκούν απλώς «το δικαίωμα να χρεώνουν με ενοίκια εμπορικής αξίας από τη στιγμή μου τα μειωμένα ενοίκια που έχουν πληρώσει οι ενοικιαστές λήξουν»

Όταν η στεγαστική έκρηξη μετατράπηκε σε στεγαστική φούσκα το 2008, κατέρρευσε ο προϋπολογισμός της Ισπανίας για την στέγαση. Το 2008 ο προϋπολογισμός έφθανε στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και τώρα φθάνει στα 800 εκατομμύρια.. Αυτό το γεγονός οδήγησε τις τοπικές κυβερνήσεις να περικόψουν τις δαπάνες, και να προσβλέπουν σε ιδιωτικοποιήσεις.

Με στόχο να προσελκύσει ξένους επενδυτές, η κυβέρνηση της Μαδρίτης ελαστικοποίησε τους νόμους περί ενοικίασης, καθιστώντας ευκολότερη την έξωση για μη-εξυπηρετούμενα ενοίκια.. Αυτή η κίνηση λειτούργησε: Οι επενδύσεις στην Ισπανική αγορά ακινήτων δωδεκαπλασιάστηκαν πέρυσι φθάνοντας τα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ..

Αυτό εννοούν όταν αναφέρονται σε «επενδύσεις» και «ανάπτυξη»..

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πουλησαμε ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ στην ΠΑΝΓΑΙΑ και τώρα πληρώνουμε ενοίκιο 792.000 το χρονο για το δημόσιο!

Θα μπουν ολοι φυλακη.

Ειδικα του ΤΑΙΠΕΔ και οι ΠΑΣΟΚΟΙ τυπου Πρωτοπαππα και Εθνικης…

ΟΛΟΙ ΦΥΛΑΚΗ.
ΟΛΟΙ.

Αφορα στο ακινητο της Λεωφορου Βασιλισης Σοφιας, που στεγαζεται το Υπουργειο Διοικητικης Μεταρυθμισης και Ηλεκτρονικης Διακυβερνησης, εδρα του Κουλη Μητσοτακη.

792.000 ευρω τον χρονο επι 20 χρονια μας κοστιζει 15.840.000 ευρω. Εγγυημενο χρημα στους Εβραιους της ΠΑΝΓΑΙΑ η οποια αγορασε το ακινητο με εγγυηση τα ενοικια μας.

ΟΛΟΙ ΦΥΛΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ.


IMG_43423791359684

Δημητρης Καμμενος
ΠΠ

IMG_43308672328322

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ : “ΕΙΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ.

ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΑ. ΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΑΜΕ”!
 
«Η Εκτελεστική Εξουσία, η Κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις. Η μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων είναι μείζον θεσμικό ζήτημα. Συνιστά κίνδυνο για τους πολίτες, κίνδυνο για την έννομη τάξη και το Κράτος Δικαίου, κίνδυνο για τη Δημοκρατία». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου η οποία κατήγγελλε «προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης του θεσμού της Δικαιοσύνης και του θεσμικού ρόλου των δικαστικών λειτουργών» μιλώντας

στην Πανδικαστική Συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι δικαστικές Ενώσεις . Η κ. Θάνου στέλνοντας μήνυμα προς της Κυβέρνηση είπε πως :«Με την μη εφαρμογή τους (δικαστικών αποφάσεων) η κυβέρνηση θέτει εκτός λειτουργίας τον θεσμό της Δικαιοσύνης μετατρέπει τον εαυτό της σε κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού και δείχνει σαφώς στον πολίτη και εάν έχει δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει εντούτοις το κράτος κατά τρόπο αυθαίρετο και παράνομο αρνείται την εφαρμογή της» και συμπλήρωσε «Η κυβέρνηση υποχρεούται, με βάση τις συνταγματικές αρχές και τις αρχές του κράτους δικαίου, να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις…Επιβάλλεται να εφαρμόσει άμεσα στο σύνολο της τις δικαστικές αποφάσεις » .

Στο στόχαστρο της κ. Θάνου μπήκε το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης

Κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών για «αλαζονική λογική» καθώς και ότι κινείται «εκτός των πλαισίων του Κράτους Δικαίου» με αφορμή τις δηλώσεις του ότι οι πολιτικοί αποφασίζουν την δημοσιονομική πολιτική και όχι οι δικαστές αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι επιχειρεί να στρέψει τους πολίτες σε βάρος των δικαστών παραπληροφορώντας τους σχετικά με το ποσό που πρέπει να δοθεί στους δικαστές μετά την απόφαση του μισθοδικείου.

«Εμείς οι δικαστές δεν είμαστε αντίπαλοι των άλλων κοινωνικών ομάδων ούτε προνομιούχοι έναντι αυτών, όπως επιμένει να θέλει να μας εμφανίζει για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης. Είμαστε μαζί με τους Έλληνες πολίτες» είπε η πρόεδρος της Ένωσης υπενθυμίζοντας ότι και στους δικαστές επιβλήθηκαν τα ίδια μνημονιακά μέτρα με μειώσεις μισθών που άγγιξαν το 60%.

Η κ. Θάνου προσπάθησε να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχονται οι δικαστές ότι είναι από τους ελάχιστους κλάδους που οι περικοπές στους μισθούς τους κρίθηκαν αντισυνταγματικές λέγοντας ότι η πλειοψηφία του Μισθοδικείου που έλαβε την εν λόγω απόφαση δεν αποτελείται από δικαστές. Όπως είπε χαρακτηριστικά: χαρακτηριστικά «Εμείς οι δικαστές εκδίδουμε αποφάσεις στην διαδικασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και μειώνονται οι δόσεις στις τράπεζες.

Εμείς οι δικαστές με αποφάσεις μας από τον α βαθμό έως τον Άρειο Πάγο κηρύξαμε αντισυνταγματικό το «χαράτσι» της ΔΕΗ.

Εμείς οι δικαστές αναστέλλουμε τις αποφάσεις της Διοίκησης για απολύσεις των συμβασιούχων

Εμείς οι δικαστές κηρύξαμε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των μισθών των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας».

Η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καυτηρίασε τις «συνεχείς τροποποιήσεις των νόμων, η πολυνομία και οι αιφνιδιαστικές, αποσπασματικές και συχνά φωτογραφικές τροπολογίες σε άσχετα με το θέμα τους νομοσχέδια…» που οδηγούν όπως είπε σε δυσλειτουργία στη Δικαιοσύνης. Παράλληλα, έκανε λόγο για αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης για τα λειτουργικά προβλήματα και τις ελλείψεις στη Δικαιοσύνη.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, πρόεδρος Εφετών, Ειρήνη Γιανναδάκη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να έρθει κάποιος να κάνει επενδύσεις σε μια χώρα που το κράτος δεν εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση για το ότι έχουν «μπλοκάρει» τα δικαστήρια. Μάλιστα, τόνισε η κυρία Γιανναδάκη, ότι στα Διοικητικά Δικαστήρια εκκρεμούν σήμερα 368.000 υποθέσεις εκ των οποίων οι 85.520 είναι φορολογικές.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής πρότεινε να νομοθετηθεί κοινό όργανο δικαστών και δικηγόρων, το οποίο θα προωθεί τα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!