EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΗΠΑ: Κάλεσε τους συμμαθητές του για φαγητό και μετά τους πυροβόλησε

Γραπτό μήνυμα με το οποίο καλούσε τους ανυποψίαστους συμμαθητές του σε φαγητό στην καφετέρια του σχολείου στο Μάρισβιλ της πολιτείας Ουάσινγκτον, είχε στείλει πριν το μακελειό, ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ο 14χρονος που πυροβόλησε 5 παιδιά, σκοτώνοντας δυο εξ αυτών, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση επιβεβαίωσαν ότι ο Φράιμπεργκ είχε κανονίσει να συναντηθεί με τους «φίλους» του στην καφετέρια του σχολείου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Ο 14χρονος έστειλε στα 5 παιδιά γραπτό μήνυμα στα κινητά τους, προτείνοντας τους να βρεθούν στην καφετέρια ώστε να φάνε όλοι μαζί το κολατσιό τους, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα 5 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, κάθονταν συγκεντρωμένα σε ένα τραπέζι της καφετέριας όταν ο Φράιμπεργκ έβγαλε το περίστροφο το οποίο είχε στο σακίδιό του και άνοιξε πυρ με ένα περίστροφο τύπου Berretta, το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα μέλος της οικογένειάς του, με αποτέλεσμα δυο κορίτσια να χάσουν την ζωή τους και τα υπόλοιπα παιδιά να τραυματιστούν σοβαρά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ethnos, η μαθήτρια Ζόι Γκαλάσο σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η συμμαθήτριά της Τζία Σοριάνο άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με βαριά τραύματα.

«Η Τζία είναι η όμορφη κόρη μας και τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν πόσο πολύ θα μας λείψει», δήλωσαν οι γονείς της άτυχης κοπέλας σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου.

Δύο ακόμα θύματα, ο 15χρονος Άντριου Φραίμπεργκ και ο 14χρονος Νέιτ Χατς, οι οποίοι σύμφωνα με τις αρχές είναι ξαδέρφια του ενόπλου, νοσηλεύονται ο πρώτος σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δεύτερος έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπίσει τα κίνητρα πίσω από τη στυγερή επίθεση του 14χρονου κατά των συμμαθητών του.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Παρέλαση… ντροπής και φέτος στην Αθήνα

Για άλλη μια φορά στα χρόνια του Μνημονίου, η πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία, βίωσε την ιστορική εθνική ντροπή οι μαθητές της να παρελαύνουν σε… προστατευόμενο περιβάλλον.

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την εθνική επέτειο του “ΟΧΙ” είχε και πάλι τα χαρακτηριστικά της παρωδίας, με τους μαθητές και τους γονείς τους να είναι εκ νέου τα θύματα της συλλογικής κουταμάρας, που απαγορεύει την προσέλευση πολιτών, και επιτάσσει την παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ. Με τα.. κάγκελα, απαραίτητο αξεσουάρ.

Τέτοιες εικόνες σε κάνουν να απορείς για τον κοινό νου, αλλά και για τον βαθμό νοημοσύνης των υπευθύνων, που δεν έχουν καταφέρει τόσα χρόνια να βρουν μια λύση, που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν έκτροπα, και την ίδια στιγμή δεν θα προκαλεί τα συναισθήματα ντροπής που βίωσαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα, ή παρακολούθησαν τις σχετικές εικόνες.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι προσπάθειες εισαγωγής της ηλεκτρονικής ταυτότητας προκαλούν αγανάκτηση των ορθοδόξων

Το Υπουργείο Επικοινωνιών της Ρωσίας με επικεφαλής τον Υπουργό Νικολάι Νικίφοροφ δήλωσε για την έναρξη του προγράμματος εισαγωγής των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων σε τέσσερις περιοχές της χώρας από τα μέσα της επόμενης χρονιάς και το γεγονός αυτό προκάλεσε ομαδική άρνηση εκ μέρους των ορθοδόξων.

Ο Νικίφοροφ δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης, της περιοχής του Ροστόφ και της περιοχής του Κράνονταρ θα μπορέσουν από τα μέσα του 2015 κατόπιν θελήσεως να αντικαταστήσουν την χάρτινη ταυτότητα με την ηλεκτρονική.

«Επεξεργάζεται το θέμα έκδοσης όχι της χάρτινης, αλλά της ηλεκτρονικής ταυτότητας σε μορφή της πλαστικής κάρτας με ηλεκτρονικό chip κατόπιν θελήσεως», είπε ο Νικίφοροφ στους δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε, προγραμματίζεται ότι κάτι τέτοιο θα γίνει από τα μέσα του 2015, το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια και μετά το πέρας του θα εξεταστεί τι θέμα της διευρυμένης εισαγωγής των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων.

Ο Νικίφοροφ διευκρίνισε ότι οι πολίτες θα έχουν μόνο μία ταυτότητα, είτε την χάρτινη, είτε την ηλεκτρονική.

Όπως δήλωσε νωρίτερα ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της κοινωνίας, πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, η Εκκλησία στηρίζει τους πιστούς που αντιτίθενται στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας και «υποψιάζονται τον κίνδυνο της παράβασης της μυστικότητας της προσωπικής ζωής».

Διευκρίνισε ότι στο όνομα του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών αποστάλησαν «μερικές δεκάδες χιλιάδες επιστολές» από τους πιστούς οι οποίοι «ανησυχούν με την προοπτική της εισαγωγής της ηλεκτρονικής κάρτας σε μορφή ταυτότητας». Ταυτόχρονα, όπως είπε ο πρωθιερέας, τα παράπονα στέλνουν ότι μόνο οι πιστοί, αλλά και εκείνοι, «οι βλέψεις των οποίων βασίζονται στις αξίες της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι πεπεισμένοι ότι η συλλογή πληροφοριών για τον πολίτη σε ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων είναι απειλή για την προσωπική του ζωή και δημιουργεί προϋποθέσεις για έναν ολοκληρωτικό έλεγχο εκ μέρους του κράτους», εξήγησε ο Βσέβολοντ Τσάπλιν.

«Ο άνθρωπος έχει δικαίωμα επιλογής, επειδή έχει δικαιώματα ως άνθρωπος και πολίτης, και όχι ως κάτοχος ενός ή άλλου εγγράφου», κατέληξε ο πρωθιερέας.

Ο συγγραφέας, ειδικός στον τομέα της κυβερνητικής Βαλέρι Φιλιμόνοφ θεωρεί ότι η εισαγωγή της ηλεκτρονικής ταυτότητας για τους πολίτες θα στερήσεις τη Ρωσίας της ανεξαρτησίας.

Κατά τη γνώμη του, το σύστημα δημιουργήθηκε με στόχο «να κατασκευάζουν οι πολίτες νε τα δικά τους χέρια το ηλεκτρονικό στρατόπεδο συγκεντρώσεως για τον εαυτό τους». Όπως επισήμανε ο Φιλιμόνοφ,, στη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και άλλες χώρες απαρνήθηκαν από την ιδέα ενός τέτοιου εγγράφου. Αφού «όχι μόνο ο καθένας χάνει την ελευθερία του, αλλά και το κράτος χάνει την ανεξαρτησία του» , πολύ εύκολη θα γίνει η πρόσβαση ξένων κρατών σε προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Ρωσίας. Επίσης οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στα χέρια «των παράνομων γιατρών που ασχολούνται με μεταμοσχεύσεις οργάνων, καθώς και στους απατεώνες».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Femen: Γυμνόστηθη… επίθεση στον Ολάντ!

Γυμνόστηθες ακτιβίστριες της ομάδας Femen αιφνιδίασαν την Τρίτη τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τους άνδρες της ασφαλείας του, καθώς τον πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής, την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους για το θάνατο του νεαρού ακτιβιστή Ρεμί Φρεζ.

Δύο νεαρές γυναίκες, με ακάλυπτο το στήθος τους όπου αναγραφόταν σύνθημα υπέρ του φεμινισμού επιτέθηκαν στον Ολάντ, διαμαρτυρόμενες για την ποινή που επιβλήθηκε σε συνάδελφό τους για προσβολή δημοσίας αιδούς.

femen

Ο Ολάντ ήταν πάντως ψύχραιμος και απάντησε χαμογελώντας: «Είστε φεμινίστριες, σας καταλαβαίνω», τους είπε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τσιμουδιά για τους Γερμανούς ο Παπούλιας-τα έχωσε μόνο στην Ιταλία του Μουσολίνι … Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Η κρίση δεν θα μας νικήσει, με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να την ξεπεράσουμε, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην καθιερωμένη δήλωσή του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ήταν ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή» τόνισε, σημειώνοντας:

«Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα. Είναι ημέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει, και πράγματι ενίκησε».

«Σήμερα» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι, με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας στον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση».

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε» κατέληξε.

kourdistoportocali



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμός με τις κατασχέσεις: 6.000 κάθε μέρα για χρέη στην εφορία!

Σε ρυθμούς πολυβόλου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει εξαπολύσει από τις αρχές του χρόνου πάνω από 780.000 «επιθέσεις» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που χρωστούν στην εφορία.
Θεωρητικά εφόσον οι οφειλέτες ενταχθούν στη νέα ρύθμιση χρεών, τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης αναστέλονται. Ωστόσο το γράμμα του νόμου απαιτεί να πληρώσουν το 50% των οφειλών τους αν θέλουν να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις στις τράπεζες.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείς Δημοσίων Εσόδων τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι παίρνουν σειρά, αφού βρίσκονται ήδη στον
προθάλαμο των κατασχέσεων και της φυλάκισης, είτε έχουν κάνει ρύθμιση είτε όχι για τα «φέσια» που έχουν αφήσει απλήρωτα στο δημόσιο.

Ακόμα και αν όλοι αυτοί μπορούσαν να μπουν στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις, τα άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που ξεκίνησαν ήδη σε βάρος τους σταματούν να τρέχουν, εκτός από τις κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (στις τράπεζες κυρίως) για τα οποία απαιτείται να βρουν να πληρώσουν μαζεμένα τα μισά από όσα
χρωστάνε στο δημόσιο.

«Για φυλακή» η μισή Ελλάδα

Η νέα ρύθμιση αποτελούσε την «τελευταία ευκαιρία» για όσους νοιώθουν την καυτή ανάσα του δικαστικού κλητήρα, των κατασχέσεων και των ποινικών διώξεων.

Και αυτοί αυξάνονται αλματωδώς μήνα με το μήνα! Ξεπερνούν ήδη τους 2.250.000 οι φορολογούμενοι που έχουν «παλαιά χρέη» στην εφορία προ του 2013, ενώ 1,1 εκατ. φορολογούμενοι μπήκαν στη «μαύρη λίστα» επειδή άφησαν νέα χρέη επειδή άφησαν απλήρωτους τους τρέχοντες φόρους της χρονιάς.

Όλοι μαζί χρωστούν 70,1 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά μόνον οι 175.000 από αυτούς είχαν ως τώρα κάνει κάποια ρύθμιση για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Σεπτέμβριο φέτος, η εφορία έβαλε στο στόχαστρο 781.000 φορολογούμενους, στους οποίους επέβαλε κατάσχεση ή τους κάθισε «στο σκαμνί» για τα χρέη τους στο κράτος.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι αποκαλυπτικά:

- Μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο έγιναν 149.170 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Δηλαδή αναλογούν 5.967 κατασχέσεις μισθών, ενοικίων, σε τράπεζες κλπ για κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα! Οι 131.326 έγιναν ηλεκτρονικά χωρίς δικαστικό κλητήρα. Συνολικά μέσα στο 2014 (εννεάμηνο) έγιναν 687.427 κατασχέσεις!

- Τον Σεπτέμβριο διενεργήθηκαν 909 προγράμματα πλειστηριασμού. Συνολικά φέτος έχουν γίνει 11.226 πλειστηριασμοί ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων οφειλετών.

- Στον προθάλαμο του πλειστηριασμού (παραγγελία κατάσχεσης) μπήκαν τον μήνα Σεπτέμβριο άλλοι 3.731 φορολογούμενοι. Συνολικά από την αρχή του χρόνου έγιναν 25.718 παραγγελίες κατάσχεσης.

- Τον μήνα Σεπτέμβριο η εφορία ενέγραψε 290 υποθήκες σε ακίνητα οφειλετών. Έφτασαν έτσι συνολικά τις 2.329.

«Για φυλακή» οδεύει πλέον όμως …η μισή Ελλάδα. Μόνο τον Σεπτέμβριο ασκήθηκαν 4.122 ποινικές διώξεις σε φορολγοουμένους για χρέη στο δημόσιο. Κάθε εργάσιμη μέρα δηλαδή η εφορία στέλνει άλλους 165 φορολογούμενους «στο σκαμνί». Στο εννεάμηνο ασκήθηκαν συνολικά 54.586 ποινικές διώξεις –όσους έχει δηλαδή πληθυσμό μια πόλη όπως πχ η Καλαμάτα, τα Χανιά ή η Καβάλα!

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν και ότι οι ρυθμοί που «κτυπά» η εφορία είναι επιταχυνόμενοι και μήνα με τον μήνα αυξάνονται (πλην του Αυγούστου που ήταν κλειστά τα δικαστήρια).
Μόνη «ασπίδα» για τους οφειλέτες φάνταζε η υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων, χωρίς την απαίτηση καταβολής του 50% των οφειλών τους, ώστε να μπορούσαν να εξοφλούν πληρώνοντας τουλάχιστον 50 ευρώ το μήνα για να γλιτώσουν κατασχέσεις και διώξεις.

Αλλά και αν μπουν στη ρύθμιση και πετύχουν και αναστολή των κατασχέσεων, όσοι «λυγίσουν» και στην πορεία φανούν ασυνεπείς στις δόσεις ή μελλοντικούς φόρους και χαράτσια που θα τους επιβληθούν, τότε κινδυνεύουν και πάλι να χάσουν τη ρύθμιση -και τότε ίσως χάσουν τα πάντα…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας – πόσο θα πληρώσουμε

Από την 1η Νοεμβρίου οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του taxisnet προκειμένου να διαπιστώσουν πόσο θα πληρώσουν για τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Στη συνέχεια θα πρέπει να τα τυπώσουν ώστε να πάνε σε τράπεζα ή σε ΕΛΤΑ για πληρώσουν το αντίτιμο. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι το τέλος του 2014.

Υπενθυμίζεται πως για τα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν πριν την 1 Νοεμβρίου του 2010, ο υπολογισμός γίνεται με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα. Αν το αυτοκίνητό σας έχει ταξινομηθεί μετά από την παραπάνω ημερομηνία, τότε ο υπολογισμός των τελών γίνεται με τις εκπομπές CO2 που αναγράφονται από τον κατασκευαστή.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τι θα πληρώσετε για τα τέλη κυκλοφορίας της νέας χρονιάς στους παρακάτω πίνακες.

Οχήματα με ταξινόμηση έως 31/10/2010

Για       51 μέχρι   300 κ.εκ. θα πληρώσουν   22 €
Για     301 μέχρι   785 κ.εκ. θα πληρώσουν   55 €
Για    786 μέχρι 1.071 κ.εκ. θα πληρώσουν 120 €
Για 1.072 μέχρι 1.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 135 €
Για 1.358 μέχρι 1.548 κ.εκ. θα πληρώσουν 240 €
Για 1.549 μέχρι 1.738 κ.εκ. θα πληρώσουν 265 €
Για 1.739 μέχρι 1.928 κ.εκ. θα πληρώσουν 300 €
Για 1.929 μέχρι 2.357 κ.εκ. θα πληρώσουν 660 €
Για 2.358 μέχρι 3.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 880 €
Για 3.001 μέχρι 4.000 κ.εκ. θα πληρώσουν 1.100 €

Οχήματα με ταξινόμηση από 1/11/2010

Από 0 – 100 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0 €
Από 101 – 120 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 0,90 €
Από 121 – 140 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,10 €
Από 141 – 160 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 1,70 €
Από 161 – 180 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,25 €
Από 181 – 200 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,55 €
Από 201 – 250 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 2,80 €
Άνω των 251 (γρ./χλμ.) το κόστος είναι 3,40 €



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!



Ενημέρωση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για επιθέσεις

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον εντοπισμό σοβαρής ευπάθειας στην ασφάλεια χρήσης του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης SSL-3, που ονομάστηκε Poodle (Padding Oracle On Downloaded Legacy Encryption).

Συγκεκριμένα, το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3 χρησιμοποιείται ευρέως για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server).

Αν και το πρωτόκολλο SSL 3.0 είναι δεκαπέντε (15) ετών, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης (browsers) και ως εφεδρικό (backup) στους διακομιστές, εάν τα σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης αποτύχουν να συνδεθούν.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω ευπάθεια επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη (cracker) να πραγματοποιήσει επιθέσεις, οι οποίες ονομάζονται ως «man-in-the-middle» και να παρακάμψει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός περιηγητή (browser) και ενός διακομιστή (server) συλλέγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα cookies των συνδέσεων. Με τα στοιχεία αυτά, στη συνέχεια (ο κακόβουλος χρήστης) μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους διαδικτυακούς λογαριασμούς των χρηστών.

Επιπλέον, το σημαντικότερο πρόβλημα που προκύπτει από την ευπάθεια Poodle είναι ότι εξαναγκάζει την υποβάθμιση (downgrade) σε SSL 3.0, καθιστώντας ευάλωτο ακόμα και ένα σύστημα που χρησιμοποιεί ανώτερη μέθοδο κρυπτογράφησης, όπως το πρωτόκολλο TLS (Transport Layer Security).
Τονίζεται ότι οι συνθήκες στις οποίες μπορεί κάποιος κακόβουλος χρήστης (cracker) να εκμεταλλευτεί την ανωτέρω ευπάθεια με σχετική ευκολία είναι στα δημόσια δίκτυα (όπως τα public WiFi).

Καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου να λαμβάνουν τα ακόλουθα ελάχιστα μέτρα προστασίας, για την αποφυγή προσβολής από την παραπάνω ευπάθεια:
  • Εάν ο περιηγητής (browser) τους το υποστηρίζει, να απενεργοποιήσουν το πρωτόκολλο SSL 3.0 ή να χρησιμοποιήσουν εργαλεία που υποστηρίζουν TLS_FALLBACK_SCSV (Transport Layer Security Signalling Cipher Suite Value), το οποίο θα αποτρέψει επιθέσεις υποβάθμισης (downgrades).
  • Να έχουν πάντοτε ενημερωμένο (update) τον περιηγητή (browser) τους στην τελευταία επίσημη έκδοση.
  • Να είναι προσεκτικοί στη χρήση των δημόσιων δικτύων (public WiFi).
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 210-6476959
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα ios – android: CYBERKID
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο

Διαβάστε τι αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρυθμίσης

Τις βασικές αλλαγές στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο περιγράφει η εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσίοτητα.
 
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου το νέο σύστημα εισάγεται άμεσα από τη δημοσίευση των νέων οργανικών διατάξεων των φορέων.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα:

1. Συγκροτούνται συλλογικά όργανα που είναι αποκλειστικά αρμόδια για την επιλογή προϊσταμένων και των τριών επιπέδων: Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης, Τμήματος.

2. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά οριζόντιες θέσεις ευθύνης, για την πλήρωση των οποίων επιλαμβάνεται το Κεντρικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων και το Κεντρικό Συμβούλιο Συνέντευξης Προϊσταμένων. Οριζόντιες θέσεις ευθύνης αποτελούν οι οργανικές μονάδες επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης και Διεύθυνσης που προβλέπονται στις οικείες οργανικές διατάξεις και οι αρμοδιότητές τους είναι όμοιες ή παρεμφερείς σε όλους τους φορείς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα.

3. Για όλα τα επίπεδα θέσης ευθύνης προβλέπονται τρία στάδια επιλογής:

- Πρώτο στάδιο: πλήρωση αναγκαίων προϋποθέσεων και τυπικών προσόντων

- Δεύτερο στάδιο: γραπτή εξέταση

- Τρίτο στάδιο: συνέντευξη

4. Δικαίωμα συμμετοχής για την πλήρωση θέσεων ευθύνης έχουν όλοι οι δημόσιοι πολιτικοί διοικητικοί υπάλληλοι των δημόσιων υπηρεσιών, ήτοι υπουργείων, γενικών και ειδικών γραμματειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων, αυτοτελών ή μη δημόσιων υπηρεσιών καθώς και ΝΠΔΔ, οι οποίοι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του Υπαλληλικού Κώδικα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή αυτού του συστήματος επιλογής προϊσταμένων κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του ν. 4275/2014, δικαίωμα συμμετοχής για την πλήρωση των οριζόντιων Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών ή και Πληροφορικής, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ όλων των κλάδων που ανήκουν οργανικά στα υπουργεία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποκαλυπτική αλληλογραφία για τις μίζες

Στο θέμα των μιζών για ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα επανέρχεται ρεπορτάζ της Süddeutsche Zeitung. Ο γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ …κάνει λόγο για ύπαρξη αποκαλυπτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ εμπλεκομένων σε Ελλάδα και Γερμανία. Όπως επισημαίνει, «η εισαγγελία (σ.σ. της Βρέμης) αξιολογεί αλληλογραφία και έγγραφα στην υπόθεση του εξοπλιστικού σκανδάλου. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: ο ελληνικός στρατός δωροδοκήθηκε, ώστε να αναλάβει παραγγελίες η Rheinmetall».

Οι αποστολείς των επίμαχων e-mail, ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Ευσταθίου και οι συνεργάτες του, «δεν άφησαν στους γερμανούς συνεταίρους τους καμία αμφιβολία για το πώς λειτουργεί το σύστημα». Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «τα αποκαλυπτικά e-mail» αξιολογούνται από τους εισαγγελείς που ερευνούν τις κατηγορίες περί δωροδοκίας κατά την πώληση του γερμανικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Asrad έναντι 150 εκατομμυρίων ευρώ στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Όπως υπογραμμίζεται, «στο μεταξύ η υποψία έγινε βεβαιότητα. Ο Ευσταθίου δωροδόκησε στελέχη υπουργείων και των ενόπλων δυνάμεων στην Αθήνα προκειμένου να επιλέξουν τους πυραύλους εδάφους-αέρος Stinger της Rheinmetall AG του Ντίσελντορφ. Και αρκετοί υπεύθυνοι της θυγατρικής εταιρείας Rheinmetall Defence Electronics στη Βρέμη το γνώριζαν ή το ανέχονταν συνειδητά προκειμένου να πάρουν την παραγγελία». Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «η εισαγγελία της Βρέμης διεξάγει έρευνες εναντίον 12 νυν και πρώην υπαλλήλων του ομίλου Rheinmetall. Ορισμένοι από αυτούς θα πρέπει να αναμένουν ότι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στις 11.00 η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αθήνα

Με δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση θα εορτάσει ο δήμος Αθηναίων την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
 
Συγκεκριμένα την Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 10.00 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια στις 10.00 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο θα αρχίσει στις 11.00 και υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 45 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και φέτος θα εφαρμοστούν τα μέτρα ασφαλείας των τελευταίων ετών. Δηλαδή θα τοποθετηθούν κάγκελα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και η πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων θα γίνεται μόνο σε όσους έχουν προσκλήσεις και διαπιστεύσεις. Οι γονείς θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Τριήμερες εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Το απόγευμα της Δευτέρας έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για τις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έγινε την παραμονή της εθνικής επετείου, τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην οδό Τσιμισκή και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Στις παρελάσεις που θα γίνουν την 28η Οκτωβρίου σε ορισμένους περιφερειακούς Δήμους δεν θα τοποθετηθούν εξέδρες επισήμων, όπως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου.

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

Η αστυνομία έχει σχεδιάσει αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων.

Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί τόσο για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων, όσο και για τη μαθητική παρέλαση.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων θα είναι αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς θα αναγκαστούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Στα σημεία αποκλεισμού θα τοποθετηθούν κάγκελα, ενώ θα περιφρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσουν σε όλους τους Δήμους της Αττικής το πρωί της Τρίτης, λόγω διεξαγωγής μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στον Δήμο Αθηναίων (κεντρική παρέλαση), η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 7 το πρωί έως το πέρας της παρέλασης ως εξής:

Λ. Β. Αμαλίας , σε όλο το μήκος της.
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Β. Σοφίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη.
Στο Κολωνάκι, λόγω Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τις 6 το πρωί έως το πέρας των εκδηλώσεων, η κυκλοφορία θα διακοπεί σε:

Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
Σόλωνος, μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.
Δημοκρίτου, μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.
Στον Δήμο Πειραιά, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν κατά τις ώρες 07.00-14.00 σε:

34ου Συντάγματος Πεζικού, μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου.
Ηρώων Πολυτεχνείου, μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας.
Β. Γεωργίου, μεταξύ των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Γρηγορίου Λαμπράκη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γνωρίστε το απίστευτο μετρό του Ντουμπάι και στο τέλος θα μάθετε το πιο σημαντικό: το κόστος του εισιτηρίου! [photos]

Ντουμπάι, η πρωτεύουσα των ΗΑΕ, είναι ένα ξεχωριστό μέρος. Χάρη στον πλούτο που παράγεται από το πετρέλαιο της χώρας, οι δρόμοι της είναι γεμάτοι από πολυτελή αυτοκίνητα.

Για να επιλύσει αυτό το ζήτημα, ο Σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum διέταξε την κατασκευή ενός σιδηροδρομικού δικτύου με πέντε γραμμές που διασχίζουν την πόλη.

Το δίκτυο έχει τις ιδιαιτερότητές του: είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στον κόσμο, λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια είναι πλήρως αυτόματο και δεν απαιτει οδηγους για να λειτουργούν τα τρενα.

Μέχρι στιγμής εχουν κατασκευάσει δύο γραμμές, τα πράσινα και τα κόκκινα, με 10 σταθμούς, αλλά θα αναπτύχθουν και αλλες τρεις. Οι σταθμοί του μετρό του Ντουμπάι είνα υπογειοι και ολοι είναι εξοπλισμένοι με κλιματισμό, όπως τα τρένα.
























































Και είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!