EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Απαγορεύτηκε το κάπνισμα στους υπαλλήλους της Camel

Από την 1η Ιανουαρίου

Η καπνοβιομηχανία Reynolds American Inc που παράγει τη γνωστή μάρκα τσιγάρων Camel, απαγορεύει πλέον στους εργαζόμενούς της να καπνίζουν στους χώρους εργασίας και εντός των κτιρίων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Αμερικής ενημέρωσε τους υπαλλήλους την Τετάρτη πως αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου, η χρήση των παραδοσιακών τσιγάρων, των πούρων και της πίπας δε θα επιτρέπεται στα γραφεία, τις αίθουσες συνεδριάσεων, τους διαδρόμους και τους ανελκυστήρες. Το κάπνισμα απαγορεύεται ήδη στα εργοστάσια, τις καφετέριες και τα γυμναστήρια της εταιρείας.

Η πολιτική της απαγόρευσης του καπνίσματος θα τεθεί σε ισχύ μόλις η Reynolds κατασκευάσει ειδικούς εσωτερικούς χώρους καπνίσματος για εκείνους που εξακολουθούν να θέλουν να καπνίσουν, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Ντέιβιντ Χάουαρντ.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση είναι η σωστή και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Ευθυγραμμίζουμε την πολιτική της χρήσης του καπνού με την πραγματικότητα που επικρατεί στην κοινωνία σήμερα».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έρχονται τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα (Βίντεο)

Μια ριζοσπαστική αεροδιαστημική εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε εικόνες από αεροσκάφη χωρίς παράθυρα. Αντί των παραθύρων, οι επιβάτες θα βλέπουν οθόνες απεικόνισης, πάνω στις οποίες θα προβάλλεται, μεταξύ άλλων, και το εξωτερικό περιβάλλον.

Η CPI, που εδρεύει στη Βορειοανατολική Αγγλία, πιστεύει ότι γρήγορα η ιδέα θα «απογειωθεί» μιας και τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα είναι πολύ πιο ελαφρύτερα από τη στιγμή μάλιστα που οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν μάχη για να εξοικονομήσουν χρήματα και καύσιμα.

Ένα ελαφρύτερο αεροπλάνο θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα και θα παράγει λιγότερες εκπομπές CO2, το οποίο επίσης θα είναι και καλύτερο για το περιβάλλον.

Ολόκληρη η εσωτερική επιφάνεια της ατράκτου θα πρέπει να καλύπτεται με υψηλής ευκρίνειας, ευέλικτες οθόνες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σφραγίσουν τις καμπίνες.

Ταυτόχρονα, και ένα γαλλικό γραφείο σχεδιασμού κυκλοφόρησε επίσης και τα πρώτα σχέδια του για ένα επιβατικό αεροσκάφος χωρίς παράθυρα επιβατικό αεροσκάφος: το Ixion Windowless Jet.


        

        

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σουξέ στόρι: Σκοτωσαμε και τον εμπορικό. Μισό δις κάτω η μείωση τζίρου τον Οκτώβρη.

Στα 550 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η πτώση του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Οκτώβριο. Μόνο στο λιανεμπόριο τροφίμων οι πωλήσεις υποχωρούν πάνω από 5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, ενώ, ακόμη μεγαλύτερη είναι η υποχώρηση που έχει καταγραφεί σε διαρκή καταναλωτικά αγαθά και ξεπερνά το 10%. Αυτό επισήμανε σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης.

Η Συνομοσπονδία υπολογίζει ότι η υποχώρηση τον Οκτώβριο είναι πολλαπλάσια της μείωσης που κατεγράφη στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, όπου η πτώση άγγιξε το -1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Οι πελατειακές σχέσεις επιβιώνουν στην Ελλάδα, παρά την τρόικα»

Η εφημερίδα Financial Times υποστηρίζει σε δημοσίευμά της ότι «Δεν έχει καμία σημασία εάν θα κερδίσει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας στις εκλογές. Η διαφθορά και οι πελατειακές σχέσεις στο δημόσιο παραμένουν», υπογραμμίζοντας πως, σε αντίθεση με τη μεσαία τάξη, οι πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν καμιά θυσία.

Το άρθρο του ο Τόνι Μπάρμπερ ξεκινά: «Εκ πρώτης όψεως, προκαλεί προβληματισμό το ότι η Ελλάδα βιάζεται να βγει από το πρόγραμμα στήριξης της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η απόδοση των 10ετών ομολόγων της εκτινάχθηκε πάνω από το 9% πριν από δύο εβδομάδες», υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα κινδυνεύει να παραπατήσει όπως ο σπρίντερ στο τελευταίο εμπόδιο». Ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι  η «βιασύνη» του Αντώνη Σαμαρά «αφορά στην εθνική αξιοπρέπεια και περιλαμβάνει πολιτικούς υπολογισμούς»: «Η λαχτάρα για ανάκτηση της εθνικής αξιοπρέπειας διαποτίζει την ελληνική στάση στο μνημόνιο. Το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος της διάσωσης, από τη μαζική ανεργία μέχρι το κλείσιμο επιχειρήσεων, ήταν τιμωρητικά υψηλά».

Αναφερόμενος στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία και στην ανάγκη να βρεθούν 180 βουλευτές που θα συμφωνήσουν στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, ο αρθρογράφος παρατηρεί: «Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών νικητής θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το αντιπολιτευτικό κόμμα της άκρας αριστεράς που βλέπει εχθρικά τα μέτρα λιτότητας και της οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν ακόμη βέβαιο εάν το δάγκωμα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο δυνατό όσο τα γαβγίσματά του, από τη στιγμή που θα αναλάβει την εξουσία. Είναι απίθανο οι πρόωρες εκλογές να του δώσουν απόλυτη αυτοδυναμία. Αδιαμφισβήτητα, οι πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τις αγορές θα ωθήσουν τον κ. Τσίπρα προς την κατεύθυνση μίας συνεννόησης με τους πιστωτές της Ελλάδας. Εάν γίνει έτσι, τότε ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν θα βιώσει ούτε δημοσιονομική ασωτία ούτε ατέρμονη λιτότητα, αλλά πολιτική που θα καθοδηγείται, σε κάποιον βαθμό, από μία αίσθηση οικονομικής ευθύνης».

Ακόμη και μια διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, επισημαίνει ο συντάκτης, δεν θα κάνει τη διαφορά: «Στο τέλος, αυτό που έχει σημασία για την Ελλάδα δεν είναι εάν θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς ή εάν θα τον αντικαταστήσει ο κ. Τσίπρας. Είναι το εάν η πενταετία κακουχιών και υποταγής στην τρόικα οδήγησαν στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής κουλτούρας και της στάσης του κόσμου προς το κράτος», λένε οι FT.

«Η κρίση επέφερε πλήγμα στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων, των δωροδοκιών και του πλουτισμού που απέκτησε νέα ζωή στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 υπό το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει όμως, νόημα να αρνείται κανείς ότι η διαφθορά στον δημόσιο τομέα και οι πελατειακές σχέσεις παραμένουν. Εν τω μεταξύ, στον ιδιωτικό τομέα, οι πλούσιοι Έλληνες δεν έκαναν καμία θυσία για να βοηθήσουν το έθνος τους σε αυτήν τη στιγμή ανάγκης, διαβεβαιώνοντας ότι η κρίση θα έπληττε αντιθέτως τις μεσαίες τάξεις και τους φτωχούς», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα καταλήγει: «Οι πελατειακές σχέσεις και ο εγωισμός των πλουσίων επιβίωσαν από όλα τα δεινά του 20ού αιώνα – δύο παγκόσμιους πολέμους, ξένη κατοχή, εμφύλιο πόλεμο και χούντα. Μην απορείτε εάν επιβιώσουν και την τρόικα, αφού φύγουν οι τελευταίοι ξένοι ηγεμόνες της χώρας».

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η NASA ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014...

Η NASA επιβεβαίωσε ότι η γη θα βιώσει 6 ημέρες σχεδόν απόλυτο σκοτάδι από την Τρίτη 16 έως την Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.

Ο κόσμος θα παραμείνει, κατά τη διάρκεια αυτών των έξι ημερών, χωρίς ηλιακό φως λόγω μιας ηλιακής καταιγίδας, της οποίας η σκόνη και τα διαστημικά συντρίμμια που θα προκαλέσει θα είναι τόσα πολλά που θα έχει ως συνέπεια την παρεμπόδιση κατά 90% του φωτός του ήλιου.

Η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλή της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, ο οποίος ζήτησε από όλους να παραμείνουν ήρεμοι. Αυτό θα είναι αποτέλεσμα μιας ηλιακής καταιγίδας, της μεγαλύτερης τα τελευταία 250 χρόνια και η οποία θα έχει διάρκεια 216 ώρες.

Αν και οι έξι ημέρες σκότους είναι πολύ κοντά, οι υπάλληλοι λένε ότι η γη δεν θα αντιμετωπίσει κανένα σοβαρό πρόβλημα, δεδομένου ότι οι έξι μέρες του σκότους δεν μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες ζημιές σε τίποτα.

«Εμείς θα στηριζόμαστε μόνο στο τεχνητό φως για τις έξι ημέρες, που δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει», λέει ο επιστήμονας της NASA Earl Godoy.

ΠΗΓΗ 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Της πατρίδας μου η σημαία- Η ελληνική σημαία τιμάται σήμερα 27/10 – Η ιστορία της, οι συμβολισμοί

Η ελληνική σημαία γιορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του «Όχι». Η ταλαίπωρη ελληνική σημαία είδε και έπαθε μέχρι να καταλήξει στη σημερινή της μορφή.

Η εθνική σημαία της Ελλάδας περιέχει εννέα ισοπαχείς, οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες. Μέσα σε ένα κυανό τετράγωνο στο πάνω προΐστιο μέρος, υπάρχει ένας λευκός σταυρός. Οι εννέα λωρίδες αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης “Ελευθερία ή Θάνατος”. Ο σταυρός συμβολίζει τους τέσσερις ορίζοντες, (κατά άλλους, είναι πανάρχαιο σύμβολο του δυισμού και συμβολίζει τα τέσσερα στοιχεία της φύσης).

Το 1822, μόλις ένα έτος από την διακήρυξη της ανεξαρτησίας και το ξεκίνημα του αγώνα των Ελλήνων, λαμβάνει χώρα η Α´ Εθνική Συνέλευση στην Επίδαυρο. Το “Προσωρινόν Πολίτευμα της Ελλάδος” που προέκυψε από αυτή την συνέλευση, είναι ουσιαστικά το πρώτο ελληνικό σύνταγμα.

Στις παραγράφους ρδ’ και ρε’ υπάρχει η πρώτη απόφαση για τη μορφή της ελληνικής σημαίας. Το Πολίτευμα καθιέρωσε τα χρώματα γαλάζιο και λευκό και ανέθεσε στο Εκτελεστικό Σώμα να προσδιορίσει τη μορφή της.

Σύμφωνα με μια θεωρία θέλησαν να αποφύγουν το κόκκινο και το πράσινο, χρώματα δηλαδή που συνδέονταν με την ισλαμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, τη σωστότερη, η επιλογή των χρωμάτων έγιναν για να συμβολίζει το γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και το λευκό των κυμάτων.

Στις 15 Μαρτίου 1822 εκδόθηκε η απόφαση 540 του εκτελεστικού, υπογεγραμμένη από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο, πρόεδρο του. Το διάταγμα όριζε για τις σημαίες ότι:
α) των μεν κατά γην δυνάμεων η σημαία, σχήματος τετραγώνου, θα είχεν εμβαδόν κυανούν, το οποίο θα διηρείτο εις τέσσαρα ίσα τμήματα από άκρων έως άκρων του εμβαδού

β) η δε κατά θάλασσαν σημαία θα ήτο διττή’ μία διά τα πολεμικά και άλλη διά τα εμπορικά πλοία. Και της μεν διά τα πολεμικά πλοία το εμβαδόν θα διηρείτο ες εννέα οριζόντια παραλληλόγραμμα, παραμειβομένων εις αυτά των χρωμάτων λευκού και κυανού’ εις την άνω δε προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο τετράγωνον κυανόχρουν, διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού λευκοχρόου. Της δε διά τα εμπορικά πλοία διωρισμένης το εμβαδό θα ήτο κυανούν’ εις την άνω προς τα έσω γωνίαν τούτου του εμβαδού εσχηματίζετο ωσαύτως τετράγωνον λευκόχρουν και διηρημένον εν τω μέσω δι’ ενός σταυρού κυανοχρόου.

Επί Όθωνα προστέθηκαν στη σημαία του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού τα βασιλικά παράσημα. Η εμπορική σημαία ορίστηκε να είναι σαν την σημαία του πολεμικού ναυτικού, χωρίς τα παράσημα.

Το 1862 με την κατάλυση της βασιλείας του Όθωνα, αφαιρέθηκαν απ’ τις σημαίες τα βασιλικά παράσημα. Επί Γεωργίου Α΄ προστέθηκε στις σημαίες στρατού και πολεμικού ναυτικού το βασιλικό στέμμα.

Το 1864, ορίστηκε η σημαία του πεζικού να φέρει στο κέντρο της εικόνα του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του πεζικού. Στις 25 Μαρτίου 1924 τα Υπουργεία Στρατιωτικών και Ναυτικών αφαίρεσαν τα στέμματα από τις σημαίες, εκτελώντας το ψήφισμα της Δ΄ Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης στην Αθήνα «Περί ανακηρύξεως τής Δημοκρατίας».

Στις 10 Οκτωβρίου του 1935 επαναφέρθηκαν τα στέμματα στις σημαίες με το ψήφισμα της Ε΄ Εθνικής Συνέλευσης στην Αθήνα «Περί καταργήσεως τής αβασιλεύτου Δημοκρατίας».

Το 1967, η Χούντα των Συνταγματαρχών αφαίρεσε το στέμμα από τις σημαίες, και το 1969 με νέο ψήφισμα καταργήθηκε η σημαία του πεζικού και καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία εκείνη του ναυτικού.

Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Νόμος 48/1975 [6] και το Προεδρικό Διάταγμα 515/1975 ρύθμιζαν με λεπτομέρειες τη μορφή και τις διαστάσεις της σημαίας.

Με πληροφορίες από το enet.gr

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Δολοφονήθηκε πασίγνωστος ποδοσφαιριστής

Ο τερματοφύλακας και αρχηγός της εθνικής Νοτίου Αφρικής, Σένζο Μεγίβα, δολοφονήθηκε σε ηλικία 27 ετών, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι.Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη στη Ν. Αφρική μετά τη δολοφονία του 27άχρονου τερματοφύλακα και αρχηγού της εθνικής ομάδας της χώρας και των Orlando Pirates, Σένζο Μεγίβα, από πυροβολισμό στο κεφάλι.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας ο Μεγίβα ήταν στο σπίτι της συντρόφου του, όταν κάποιος ληστής θέλησε να του πάρει το κινητό και αμέσως άνοιξε πυρ εναντίον του. Ο Μεγίβα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης, αλλά είχε αφήσει την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του σε αυτό, με τις ακριβείς πληροφορίες να μην είναι ακόμη ξεκάθαρες. Ο άτυχος τερματοφύλακας είχε πάρει μέρος στη νίκη της ομάδας του, Orlando Pirates, επί του Ajax Ν. Αφρικής, λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του.
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νέα μέτρα, νέο Μνημόνιο και μετά... εκλογές

Η πλέον καυτή πολιτική περίοδος ξεκινά για την κυβέρνηση, μετά τη διάψευση όλων των ελπίδων του Αντ. Σαμαρά για "θετικές ειδήσεις" από την Ευρώπη, που θα μπορούσαν, όπως υπολόγιζε ο πρωθυπουργός, να "φτιάξουν κλίμα" για τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών εν όψει της προεδρικής εκλογής. 

Πλέον, Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος επικεντρώνονται στη διαχείριση των νέων πολιτικών δεδομένων, που οδηγούν την κυβέρνηση σε νέα μέτρα, τη χώρα σε νέο... "προληπτικό" Μνημόνιο και το Μαξίμου σε πρόωρες εκλογές.

Έως πριν μερικούς μήνες, ο "εκβιασμός" των δανειστών για τη λήψη δυσάρεστων μέτρων ήταν η εκάστοτε επόμενη δόση. Αν δεν έκλεινε η αξιολόγηση, η καταβολή της δόσης καθυστερούσε και οι πιστωτές έπρεπε απλώς να περιμένουν ώς την εξάντληση των ταμειακών διαθεσίμων. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΙΓΓΩΝΗΣ

Πλέον, στη... "μεταμνημονιακή εποχή" του Αντ. Σαμαρά, το εκβιαστικό εργαλείο δεν θα είναι η επόμενη δόση, αλλά τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Μ' άλλα λόγια, το "πάρε τα μέτρα, αλλιώς δεν παίρνεις τη δόση" θα γίνει "πάρε τα μέτρα, γιατί αλλιώς θα ανέβουν τα επιτόκια, θα βρεθείς εκτός αγορών και τότε θα πάρεις τα μέτρα για να πάρεις τη δόση".
Νέο Μνημόνιο

Το βασικό σχέδιο των δανειστών για νέους όρους, σκληρές δεσμεύσεις και αυστηρή εποπτεία και στη... "μεταμνημονιακή εποχή" πήρε σάρκα και οστά, τουλάχιστον ως προς τα βασικά σημεία του, στις επαφές που είχε ο Αντ. Σαμαράς την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής. Στις Βρυξέλλες, οι τελευταίες ελπίδες του Αντ. Σαμαρά για πραγματική έξοδο από το "μνημονιακό" καθεστώς εξαϋλώθηκαν, καθώς κατέστη σαφές πως η προληπτική γραμμή πίστωσης θα συνοδεύεται από σκληρούς όρους, θα προβλέπει επιθεωρήσεις από τεχνοκράτες -έστω και ανά εξάμηνο-, ενώ ανά πάσα στιγμή, όταν η Ελλάδα δεν θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των δανειστών της, μια άνοδος στα επιτόκια δανεισμού της θα τη στέλνει για... "υπερανάληψη" στην προληπτική γραμμή πίστωσης. 

Και τότε, με εργαλείο την "επόμενη δόση", θα επιβάλλονται τα μέτρα που θέλουν οι εταίροι. Μ' άλλα λόγια, αν η κυβέρνηση δεν δέχεται τα μέτρα με... καλό τρόπο, θα υπάρχει πάντα κι ο κακός. Και, όσο για το πώς μπορούν να ανέβουν τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, το Μέγαρο Μαξίμου το διαπίστωσε προ δύο εβδομάδων. Όταν μερικές δηλώσεις και διαρροές Ευρωπαίων ηγετών και κοινοτικών αξιωματούχων εκτόξευσαν τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδο χρεοκοπίας και βούλιαξαν το Χρηματιστήριο Αθηνών...
Μέτρα εδώ και τώρα

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντ. Σαμαράς δεν έφυγε από τις Βρυξέλλες έχοντας μόνο στις αποσκευές του το σχέδιο του νέου Μνημονίου -που θα λέγεται κάπως αλλιώς-, αλλά και με αυστηρές υποδείξεις από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλοντ Γιούνκερ και τον διοικητή της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι, να ολοκληρώσει την τελευταία αξιολόγηση με την τρόικα, που ξεκινά την άλλη εβδομάδα. Και όντως, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα με κάθε τρόπο, εξ ου και μετά τη Σύνοδο Κορυφής, διαβεβαίωσε με δηλώσεις του πως όλα θα έχουν γίνει ώς τον Δεκέμβριο. «Δεν πρέπει να γίνει αυτό που συνέβη στο παρελθόν, πρέπει να τελειώσουμε την αξιολόγηση μέχρι τον Δεκέμβριο και θα τελειώσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, παρ' ότι το τέλος της αξιολόγησης και η συμφωνία με την τρόικα σημαίνουν μέτρα.
Εργασιακά και νέο ασφαλιστικό

Και το τι ζητεί η τρόικα στο πλαίσιο της τελευταίας αξιολόγησης είναι γνωστό: νέο ασφαλιστικό, αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου, νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων. Στην κυβέρνηση ελπίζουν πως τουλάχιστον το νέο ασφαλιστικό θα παραπεμφθεί για το 2015. Ωστόσο, οι "τροϊκανοί" φέρονται αποφασισμένοι "να πάρουν όσα περισσότερα μπορούν" -σύμφωνα με διατύπωση κυβερνητικού στελέχους- και ουδόλως τυχαία ήταν η δήλωση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση: "Περιμένουμε τις αναλογιστικές μελέτες και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης συντάξεων ή αύξησης ορίων ηλικίας". Ωστόσο, με δεδομένο ότι μόνο για φέτος το έλλειμμα των ταμείων εκτιμάται σε 1 δισ. ευρώ, παραμένει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο νέου ασφαλιστικού. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Πρ. Παυλόπουλος: "Το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο"

Όπως προαναφέρθηκε, οι συζητήσεις για το "υβριδικό" σχήμα της προληπτικής γραμμής πίστωσης παραμένουν σε εξέλιξη και, ως εκ τούτου, είναι όλα ανοιχτά. Ωστόσο, ώς τώρα, όλα δείχνουν πως το νέο "μεταμνημονιακό" καθεστώς δεν θα συνοδεύεται από συμφωνία για την διευθέτηση του χρέους. Πάντως, η επίσημη θέση της κυβέρνησης πως "το χρέος είναι διαχειρίσιμο" δεν βρίσκει σύμφωνους όλους στη συμπολίτευση. "Το χρέος μας, υπό τα σημερινά δεδομένα, δεν είναι διαχειρίσιμο", επισήμανε προχθές, στον τηλεοπτικό σταθμό SBC ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Πρ. Παυλόπουλος, εκφράζοντας την ουσιαστική άποψη πολλών συναδέλφων του, τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από το ΠΑΣΟΚ...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μέγαρο και… ξερό ψωμί!

Ενέκριναν 300.000 ευρώ κρατική επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής όταν τα χρέη του ξεπερνούν τα 245 εκατ. ευρώ – Την ίδια ώρα το κράτος έχει προβεί σε περισσότερες από 6.000 κατασχέσεις περιουσιών μέσα στο 2014!

Η επιτομή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά στις πιο βάναυσες μειώσεις μισθών και καταργήσεις επιδομάτων, την ίδια ώρα συνεχίζει να επιχορηγεί με ζεστό κρατικό χρήμα το Μέγαρο Μουσικής.

Στο έγγραφο της διαύγειας που βλέπετε, φαίνεται ξεκάθαρα ότι πριν από λίγες μέρες ενεκρίθη ποσό 300.000 ευρώ ως κρατική επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 10% της ετήσιας χρηματοδότησής του. Για όσους δεν κατάλαβαν, με υπογραφή του Κώστα Τασούλα, ο ελληνικός λαός πληρώνει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για ένα ίδρυμα που έχει χρέη πάνω από 245 εκατομμύρια ευρώ και το οποίο μέχρι πρότινος το εκμεταλλευόταν ο ιδρυτής του ΔΟΛ και μια «κλειστή» παρέα ανθρώπων που ήταν κάτω από την επιρροή του μακαρίτη Χρήστου Λαμπράκη.

Η λογική του «άλλος τρώει κι άλλος πληρώνει» σε όλο της το μεγαλείο!

Αλήθεια μπορεί κάποιος από τους υπουργούς που βάζουν τις υπογραφές τους τόσο απλόχερα να θυμηθεί έστω και μία φορά που το Μέγαρο προήγαγε τον πολιτισμό στα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα με φθηνό εισιτήριο;

Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης περιορίζεται μόνο σε αυτά τα ζητήματα, αφού τα χρήματα για να γεμίσουν τα ταμεία τα βρίσκει κυνηγώντας οικογένειες φτωχών βιοπαλαιστών. Συγκεκριμένα, την ώρα που η κυβέρνηση χρηματοδοτεί με «ενέσεις» ρευστότητας 3 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο το Μέγαρο, την ίδια ώρα το δημόσιο έχει προβεί μέσα στους 9 πρώτους μήνες του έτους σε 4.959 κατασχέσεις κινητής περιουσίας, σε 796 κατασχέσεις ακινήτων και σε 667 πλειστηριασμούς.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες το Μέγαρο Μουσικής με ειδική τροπολογία που πέρασαν τα υπουργεία Πολιτισμού και Οικονομικών κατάφερε να παγώσει τα χρέη του και να πάρει και φορολογική ενημερότητα!!!

Επίσης θυμίζουμε ότι επειδή τα δάνεια του Μεγάρου είχαν ληφθεί με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο, με απόφαση των Γιάννη Στουρνάρα και Πάνου Παναγιωτόπουλου (που ήταν υπουργοί Οικονομικών και Πολιτισμού αντίστοιχα) το κράτος αναλαμβάνει από εδώ και στο εξής την αποπληρωμή των δανείων για να μην κλείσει το ίδρυμα!!!

Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει δηλαδή τα χρέη που άφησαν όλοι αυτοί που έφτιαξαν το Μέγαρο για να καλούν τους φίλους τους σε βραδιές όπερας και φιλανθρωπικά γκαλά. Και θα πληρώσουν όλοι αυτοί που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους σε αυτό το «ίδρυμα προαγωγής του πολιτισμού».

megaro_1
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με τον κόσμο... αποκλεισμένο οι στρατιωτικές παρελάσεις

Με τον κόσμο αποκλεισμένο θα διεξαχθούν οι στρατιωτικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Τρίτη με την αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή το προσωπικό της για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι εξέδρες των επισήμων θα είναι αποκλεισμένες σε απόσταση δεκάδων μέτρων από κάγκελα και παρατεταγμένους αστυνομικούς, ενώ ο κόσμος θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις κυρίως στην αρχή και στο τέλος τους.

Στη Θεσσαλονίκη επί ποδός θα βρίσκονται για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση περίπου 2.000 ένστολοι σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 28η Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας είχε στοχοποιηθεί από ομάδα διαδηλωτών.

Σήμερα το απόγευμα θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, και στις 6.40 μ.μ. θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό. Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.  Την κυβέρνηση, στην παρέλαση, θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Θα παρελάσουν ειδικά εκπαιδευόμενοι σκύλοι

Παράλληλα, θα παρελάσουν για πρώτη φορά οι ειδικοί εκπαιδευόμενοι σκύλοι του Στρατού, οι οποίοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και φυλάσσουν στρατόπεδα κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες. Η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκε για σήμερα στις 11.00 στην οδό Τσιμισκή υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας.
Με κάγκελα θα είναι φραγμένη και η μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει αύριο στις 11.00 στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί δεύτερη εξέδρα για τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους. Οι γονείς των μαθητών και ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. Στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη η δοξολογία θα τελεστεί στις 10 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Επίσης, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ σχεδιάζουν πυρετωδώς τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ενός τρομοκρατικού χτυπήματος που θα μπορούσε να γίνει παρουσία πλήθος κόσμου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τρόπος κατάρριψης ύποπτων ελικοπτέρων μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών στα συστήματα πλοήγησής τους. Ο εξοπλισμός που πιθανολογείται ότι θα αποκτηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θα χρησιμοποιθεί από την αστυνομία παρεμβαίνει στα ηλεκτρονικά συστήματα των τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων και αδρανοποιεί το σύστημα πλοήγησής τους, μπλοκάροντας ουσιαστικά το τηλεχειριστήριο του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι το ελικοπτεράκι να φεύγει από τον έλεγχο του δράστη και να πέφτει στο έδαφος όταν τα καύσιμά του τελειώσουν ή αποδυναμωθούν οι μπαταρίες του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ζυμαρικά με μύκητα αποσύρονται από την αγορά

Ζυμαρικά, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία BioArt- Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ζυμαρικών, στα οποία ανιχνεύθηκαν υψηλά επίπεδα ωχρατοξίνης Α.

Πρόκειται για το προϊόν «Dinkel- Spaghetti Vollkorn, 500 γρ., που παράγεται για λογαριασμό της γερμανικής επιχείρησης RAPUNZEL NATURKOST GmbH, από την ιταλική επιχείρηση Gino Girolomoni Cooperativa Agricola ARL και αφορά στην παρτίδα με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 17.07.2016, η οποία διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία BioArt – Βλάχος Σπ. & Μεντζαφός Αθ. ΟΕ (Λεωφ. Ηρακλείου 408, 141 22, Νέο Ηράκλειο, Αττική).

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/ απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επεισοδιακή η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στην οδό Τσιμισκή για να παρακολουθήσουν τη μαθητική παρέλαση. Όπως όριζε το σχέδιο περιφρούρησης, οι πολίτες έπρεπε να παραμείνουν πίσω από τα κιγκλιδώματα και σε απόσταση 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων.

Η απόφαση της αστυνομίας δυσαρέστησε εκατοντάδες γονείς, οι οποίοι στοιβάχτηκαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Εκείνο που τους εξόργισε περισσότερο ήταν η άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει τα κιγκλιδώματα ακόμη κι ένα τέταρτο μετά το πέρας της παρέλασης.



 
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αποζημίωση και... στα πεθερικά με απόφαση του ΣτΕ!

Το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον πάρεδρο Χαράλαμπο Κομνηνό, συνταυτίστηκε με την νομολογία του Άρειου Πάγου και έκρινε ότι ο πεθερός και η πεθερά δικαιούνται αποζημίωση για ηθική βλάβη σε περίπτωση θανάτου.

Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος με σειρά αποφάσεων του έχει κρίνει εδώ και χρόνια ότι ο πεθερός και η πεθερά δικαιούται αποζημίωση σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, τον Οκτώβριο του 2000, 26χρόνη μητέρα μετά την γέννησή του 4ου παιδιού της απεβίωσε από σηψαιμία και σηπτικό σοκ, καθώς ο διευθυντής της γυναικολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καλαμάτας ξέχασε κομμάτι του πλακούντα στην μήτρα.

Η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε: «Παραμονή ξένου σώματος (υπόλειμμα πλακούντος διαστάσεως 7Χ6Χ1,2 cm) μετά την καισαρική τομή εντός της κοιλότητας της μήτρας, προκάλεσε προοδευτικά διάχυτο σηψαιμία. Η σηψαιμία κατέληξε σε σηπτικό σοκ, το οποίο εξελίχθηκε σε διάχυτο ενδοαγγειακή πήξη».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Καλαμάτας καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε φυλάκιση 3,5 ετών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ο μαιευτήρας σε φυλάκιση 2 ετών. Στο Εφετείο η ποινή του διευθυντή μειώθηκε στα 2,5 χρόνια (και επικυρώθηκε με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου), ενώ ο μαιευτήρας αθωώθηκε.

Οι συγγενείς της 26χρονης (σύζυγος, ανήλικα παιδιά, πατέρας και μητέρα, αδελφός και πεθερά) στράφηκαν κατά του νοσοκομείου διεκδικώντας αποζημίωση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδίκασε σε όλους τους συγγενείς, ακόμη και στην πεθερά (200.000 ευρώ), συνολικά το ποσό των 2.510.720 ευρώ.

Το Διοικητικό Εφετείο, μείωσε το ποσό της αποζημίωσης στα 1.303.000 ευρώ. Τμήμα της αποζημίωσης αυτής αποφάνθηκε το Εφετείο ότι πρέπει να δοθεί σε όλους τους συγγενείς σε μετρητά, ενώ επιπρόσθετα, αποφάσισε ότι στο σύζυγο και τα παιδιά το υπόλοιπο τμήμα της αποζημίωσης πρέπει να δοθεί σε μηνιαίας δόσεις μέχρι το 2049 υπό την μορφή διατροφής, ενώ το άλλο τρίτο τμήμα της αποζημίωσης πρέπει να δοθεί και πάλι κάθε μήνα μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών.

Όμως, το Εφετείο έκρινε ότι η πεθερά δεν δικαιούται αποζημίωσης καθώς δεν ανήκει στην οικογένεια κατά την έννοια του Αστικού Κώδικα, αλλά ούτε υπάρχει ανάλογη νομολογία του ΣτΕ πάνω στο θέμα αυτό.

Αντίθετα το ΣτΕ έκρινε ότι μεταξύ των προσώπων που δικαιούνται αποζημιώσεις «εκτός του συζύγου και των εξ αίματος συγγενών κατ΄ ευθεία γραμμή και εκ πλαγίου έως δεύτερου βαθμού, περιλαμβάνονται και οι εξ αγχιστείας πρώτου βαθμού (πεθερός, πεθερά, νύφη και γαμπρός)». Και ανέτρεψε την εφετειακή απόφαση ως προς το σκέλος που αφορά την καταβολή αποζημίωσης προς την πεθερά και ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο για νέα κρίση και ανακαθορισμό των ποσών της αποζημίωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλους τους δήμους της Αττικής λόγω των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν, στους δρόμους που γίνονται παραδοσιακά οι παρελάσεις θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06:00 ενώ θα γίνει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 10:00, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες και μέχρι τέλους των εκδηλώσεων.

Πιο αναλυτικά, στο δήμο Αθηναίων και Πειραιά η κυκλοφορία των οχημάτων στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους, θα διακοπεί νωρίτερα ως εξής:

Δήμος Αθηναίων (Κεντρική Παρέλαση), από ώρα 07.00΄ έως πέρατος της παρέλασης:
Λ. Β. Αμαλίας , σε όλο το μήκος της.
Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο.
Λ. Β. Σοφίας, και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανεπιστημίου και Σέκερη
Ι. Ν. Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Δοξολογία), από ώρα 06.00΄ έως το πέρας των εκδηλώσεων:
Σκουφά, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό.
Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.
Σόλωνος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κανάρη και Σίνα.
Δημοκρίτου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Σόλωνος και Σκουφά.

Δήμος Πειραιά, κατά τις ώρες 07.00΄-14.00΄:
34 Συντάγματος Πεζικού , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση & Ελ. Βενιζέλου.
Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου & 2ας Μεραρχίας.
Β. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως & Γρηγ. Λαμπράκη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!