EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΓΡΙΑ ΓΙΟΥΧΑ στον Αργύρη Ντινόπουλο στο Περιστέρι! “Να φύγεις ρε! Δεν έχετε καμία τσίπα; Τι ήρθες να κάνεις εδώ;” (ΒΙΝΤΕΟ)


“Τι ήρθατε να κάνετε εδώ; Αυτή η κατάσταση είναι η 15η φορά που συμβαίνει εδώ! Να φύγεις! Δεν έχετε καμία τσίπα; Πόσα χρόνια είστε κυβέρνηση; ” φώναζαν οι κάτοικοι αγανακτισμένοι στον υπουργό εσωτερικών που πήγε να δει τι συμβαίνει, μπροστά στην κάμερα του ΣκαιΓια μπαζωμένα ρέματα έκανε λόγο ο Ντινόπουλος.

     


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προσγείωση – θρίλερ στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα (βίντεο)

Λίγο πριν τροχιοδρομήσει το γερμανικό αεροσκάφος στον διάδρομο του αεροδρομίου στην Μαδέιρα μία ισχυρή ριπή γέρνει το αεροπλάνο προς την δεξιά πλευρά.

Με μια άμεση αντίδραση ο κυβερνήτης το στρέφει απότομα αριστερά και έρχεται σε ισορροπία.

Όμως όπως θα δείτε οι επιβάτες σίγουρα θα έπαθαν ίλιγγο από τις μανούβρες.

Δείτε το βίντεο:




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Πραγματικότητα η πρώτη μεταμόσχευση «νεκρής» καρδιάς

Μεταμοσχεύθηκε αφού είχε σταματήσει να χτυπά για 20 λεπτά - Οι γιατροί κατάφεραν την αναζωογόνηση με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος - Ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς

Αυστραλοί καρδιοχειρουργοί ανακοίνωσαν, ότι πραγματοποίησαν την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση «νεκρής» καρδιάς, η οποία προερχόταν από νεκρό δότη, του οποίου η καρδιά είχε σταματήσει να χτυπά επί 20 λεπτά. Έως τώρα οι μεταμοσχεύσεις αφορούν σε ζωντανές καρδιές που δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν, καθώς έχει μεν επέλθει ο εγκεφαλικός θάνατος του δότη, αλλά η καρδιά του συνεχίζει να λειτουργεί.

Η μεταμόσχευση, σύμφωνα με το BBC, έγινε από ομάδα γιατρών του νοσοκομείου 'Αγιος Βικέντιος του Σίδνεϊ με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ ΜακΝτόναλντ. Η πρώτη ασθενής που έλαβε τη «νεκρή» καρδιά, η οποία είχε προηγουμένως αναζωογονηθεί, ήταν η 57χρονη Μισέλ Γκριμπίλας, η οποία δήλωσε, ότι νιώθει δέκα χρόνια νεότερη και σαν «ένα διαφορετικό πρόσωπο». Όπως έγινε γνωστό, η μεταμόσχευση της καρδιάς έγινε προ διμήνου και στο μεταξύ μεσολάβησαν άλλες δύο παρόμοιες επιτυχείς μεταμοσχεύσεις.

Μέχρι τώρα η καρδιά ήταν το μόνο όργανο που δεν χρησιμοποιείτο για μεταμόσχευση, αφότου είχε σταματήσει να χτυπά. Οι γιατροί αφαιρούν την καρδιά του εγκεφαλικά νεκρού, η οποία ακόμη χτυπά, τη βάζουν σε πάγο για περίπου τέσσερις ώρες και μετά την μεταμοσχεύουν.

Η νέα τεχνική επιτρέπει την αναζωογόνηση της νεκρής καρδιάς σε ένα ειδικό μηχάνημα. Η καρδιά διατηρείται ζεστή, οι χτύποι της αποκαθίστανται και ένα υγρό βοηθά να περιοριστούν οι βλάβες στον καρδιακό μυ.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα εκτιμάται, ότι μπορεί να σώσει 30% περισσότερες ζωές, επιτρέποντας να αυξηθεί ο αριθμός των διαθέσιμων οργάνων για ματαμοσχεύσεις καρδιάς. Παρόμοια τεχνική έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας άλλων οργάνων (πνευμόνων και ήπατος) πριν τις μεταμοσχεύσεις.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΝΦΙΑ: Άνεργοι, τυφλοί, ανάπηροι και πολύτεκνοι χάνουν τις εκπτώσεις

Το δικαίωμα απαλλαγής από το 50% ή το 100% του ΕΝΦΙΑ χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Μεταξύ αυτών και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως για παράδειγμα τυφλοί, τρίτεκνοι, ανάπηροι, και πολύτεκνοι.

Αιτία το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να συμπεριλάβει στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και τα εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα.

Όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά ανάπηρων σε ποσοστό άνω του 80%.

Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου που θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα συνυπολογίζεται επίσης και το ΕΚΑΣ.

Όλα αυτά τα ποσά θα προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς, στις συντάξεις, στα ενοίκια ή στα κέρδη από επιχειρήσεις, στους τόκους καταθέσεων κτλ. Στη συνέχεια στο άθροισμα που θα προκύπτει θα προστίθενται και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος λόγω υψηλών τεκμηρίων.

Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συνολικά ποσά "καθαρού ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος" θα "φουσκώνουν" υπέρμετρα και θα ξεπερνούν τα σχετικά χαμηλά όρια εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που περίμεναν ότι θα είναι δικαιούχοι απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ.


πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι αλλάζει στα δρομολόγια λεωφορείων το Νοέμβριο

Αλλαγές επέρχονται, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σε λεωφορειακές γραμμές που συνδέουν τα νότια προάστια με το κέντρο, είτε διά της συγχώνευσης δρομολογίων είτε δια της μεταφοράς των αφετηριών στους πλησιέστερους σταθμούς μετρό, με στόχο τα συχνότερα δρομολόγια και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του δικτύου λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει εξαγγείλει ο ΟΑΣΑ, δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» οι παρακάτω αλλαγές:
Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Γλυφάδα, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και συγχωνεύεται με την γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.
Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια αφετηρία και τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη, Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ». Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.
Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ - ΠΑΙΑΝΙΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό «Νομισματοκοπείο» του Μετρό της γραμμής 3, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης- Κορωπίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ- ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΚΙΖΑ- ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΚΑΒΟΥΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ- ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των αφετηριών- τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα, την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό «ΔΑΦΝΗ» της γραμμής 2 του Μετρό και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό «Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό. Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

Μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό «'Άγιος Δημήτριος» της γραμμής 2 του Μετρό.

Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ- ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία και τέρμα στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και τέρμα, αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΣΟΥΡΜΕΝΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

Τέλος, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με αφετηρία τον σταθμό «Άγ. Δημήτριος» του Μετρό και τέρμα, το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του μέσα στην τάξη όταν μαθητές τον αγνόησαν

Καθηγητής που αυτοτραυματίστηκε μπροστά σε μαθητές του στην Πάτρα απομακρύνεται με εντολή του Περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, Γ. Παναγιωτόπουλου.

Από τον κ. Παναγιωτόπουλο ζητήθηκε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό αλλά και να εξεταστεί το κίνητρο του καθηγητή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καθηγητής αυτοτραυματίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, την τελευταία ώρα του μαθήματος, όταν ζήτησε από μαθητές να βγουν έξω αλλά αυτοί δυστρόπησαν.

Το συμβάν σημειώθηκε σε λύκειο της Πάτρας.

Όπως έγινε γνωστό, οι μαθητές αναστατώθηκαν και κάλεσαν σε βοήθεια.
Στη συνέχεια, ο καθηγητής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και είναι εκτός κινδύνου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Εικόνες μεγάλης καταστροφής από τη βροχή στην Αθήνα

Εικόνες μεγάλης καταστροφής δείχνουν οι φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασαν διάφοροι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία, έχουν δεχτεί, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, κυρίως οι περιοχές της Δυτικής Αττικής.





Η εικόνα μιλάει από μόνη της...



Άγιοι Ανάργυροι



Ίλιον



Ηράκλειο



Άγιοι Ανάργυροι



Άγιοι Ανάργυροι

 






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η λίστα της διαφθοράς στην Υγεία -Στη «φάκα» φαρμακεία, ιατροί και κλινικές

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη τα στοιχεία από τους ελέγχους της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας και όπως προκύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό υποθέσεων διαφθοράς εντοπίζεται στην εικονική εκτέλεση συνταγών φαρμάκων, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου γιατροί συνταγογραφούσαν σε πεθαμένους.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν ύστερα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα, για την αντιμετώπιση των φαινομένων διαφθοράς δημοσίου χρήματος στη δημόσια υγεία.

 Τα στοιχεία του υπουργείου δείχνουν ότι, από 2012 μέχρι και σήμερα, έχουν επιβληθεί από τη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και έχουν γίνει καταλογισμοί πλέον των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην παραβατική συμπεριφορά και επικαλείται την περίπτωση ιδιωτικής κλινικής που μετά τον έλεγχο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, η μηνιαία δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ μειώθηκε στο 1/3.

Όπως ειδικότερα προκύπτει, από το έγγραφο του κ. Βορίδη, από το σύνολο των επιβληθέντων ποινών σε φαρμακεία, ιατρούς, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά εργαστήρια, οι παραβάσεις σε ποσοστιαία εκτίμηση ήταν το 2013:

Παραβάσεις διαφθοράς

Εικονική εκτέλεση συνταγών φαρμάκων 32%
Συνταγογράφηση από ιατρούς εν αγνοία ασφαλισμένων 17%
Συνταγογράφηση από ιατρούς σε πεθαμένους ασφαλισμένους 4%
Συνεργασία φαρμακοποιών και γιατρών 3%
Εκτέλεση συνταγών από φαρμακεία με ταινίες γνησιότητας κατασχεθέντων εμβαλαγίων χωρίς ταινίες γνησιότητας 2%

Διοικητικές παραβάσεις

Εκτέλεση συνταγών με παρατυπίες από φαρμακεία 18%
Ανεύρεση σε ελέγχους φαρμακείων εμβαλαγίων χωρίς ταινίες γνησιότητας και ταινίες γνησιότητας αποκολλημένες από τα εμβαλάγια τους 12%
Υπερτιμολόγηση συνταγών φαρμάκων 1%
Παράτυπη έκδοση συνταγών, διπλή εκτύπωση, εκτός ειδικότητας, εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων κατά τη συνταγογράφηση από ιατρούς 1%
Παράτυπη θεώρηση από ελεγκτές ιατρούς 5%
Λανθασμένη χρέωση παρακλινικών εξετάσεων σε ιδιωτικές κλινικές 2%
Καταχρηστικές παρατάσεις νοσηλείας ιδιωτικών κλινικών και μακροχρόνιες νοσηλείες 2%
Καταχρηστική χρέωση ασφαλισμένου από ιδιωτική κλινική 1%
Λανθασμένη χρέωση ΚΕΝ, παρατυπίες κατά την έκδοση των εξιτηρίων από ιδιωτικές κλινικές 1%
Παρακράτηση βιβλιαρίων από ιδιωτικές κλινικές 2%
Αρνηση εκτέλεσης παρακλινικών εξετάσεων από διαγνωστικό εργαστήριο 1%

Στις περιπτώσεις που ο έλεγχος της ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατέληξε στη διαπίστωση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών, από το σύνολο των πορισμάτων που αξιολογήθηκαν το 2013, αυτά απεστάλησαν στους αρμόδιους φορείς για την επιβολή σχετικών κυρώσεων.

Ειδικότερα:

Η Γενική Επιθεωρήτρια ΥΠΕΔΥΦΚΑ ήταν αποδέκτης πορισμάτων που επέσυραν χρηματικά πρόστιμα και διακοπή σύμβασης για διοικητικές παραβάσεις σε ποσοστό 75%
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ήταν αποδέκτης πορισμάτων για περιπτώσεις που επέσυραν πειθαρχικές ποινές σε ποσοστό 5%
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθήνας ήταν αποδέκτης πορισμάτων για πειθαρχικές κυρώσεις σε ποσοστό 32%
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ήταν αποδέκτης πορισμάτων για περιπτώσεις που επισύρουν πειθαρχικές κυρώσεις σε ποσοστό 3%
Ο εισαγγελέας ήταν αποδέκτης πορισμάτων για υποθέσεις που επισύρουν ποινικές ευθύνες σε ποσοστό 8%.

Διευκρινίζεται για τα παραπάνω ότι ο Γενικός Επιθεωρητής ΥΠΕΔΥΦΚΑ, επιβάλλει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, χρηματικές κυρώσεις και οριστικό ή προσωρινό αποκλεισμό από την εκτέλεση ή συνταγογράφηση και παραπεμπτικών ΕΟΠΥΥ ή προσωρινό ή οριστικό αποκλεισμό της σύμβασης στους ελεγχόμενους παρόχους υγείας, σε περιπτώσεις παράβασης νομοθεσίας. Στους δε γιατρούς που είχαν υπαλληλική σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, αρμόδιος να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις είναι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, για τους ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς αρμόδια είναι τα πειθαρχικά όργανα των συλλόγων τους ενώ για τους γιατρούς του ΕΣΥ το αρμόδιο πειθαρχικό τους όργανο.

Συνολικά από το 2012 έως και σήμερα, έχουν επιβληθεί από τη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ και έχουν γίνει καταλογισμοί πορισμάτων ελέγχου της υπηρεσίας, συνολικά πλέον των 2.230.517,93 ευρώ. Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο κ. Βορίδης, οι έλεγχοι της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δρουν ως τροχοπέδη στην αύξηση των δαπανών και της παραβατικής συμπεριφοράς αφού έχει διαπιστωθεί μείωση των δαπανών μετά τον έλεγχο. Χαρακτηριστική είναι περίπτωση ιδιωτικής κλινικής για την οποία ο υπουργός Υγείας ενημερώνει ότι μετά τον έλεγχο της ΥΠΕΔΥΦΚΑ η μηνιαία δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ μειώθηκε στο 1/3 περίπου.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ κατά τα έτη 2013-2014 επέβαλε τις εξής κυρώσεις κατόπιν πορισμάτων:

Φαρμακεία

Χρηματικό πρόστιμο σε 62 φαρμακεία συνολικού ύψους 601.652,91 ευρώ
Προσωρινό αποκλεισμό σε 27 φαρμακεία (από 5 ημέρες μέχρι 1 έτος)
Οριστικό αποκλεισμό σε 3 φαρμακεία για εικονική συνταγογράφηση
Στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 7 φαρμακεία.

Ιατροί

Χρηματικό πρόστιμο σε 31 ιατρούς 357.511,50 ευρώ
Προσωρινός αποκλεισμός σε 2 ιατρούς (από 6 μήνες έως 1 έτος)
Οριστικός αποκλεισμός σε 2 ιατρούς
Στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 13 γιατρούς

Ιδιωτικές κλινικές

Σε 7 κλινικές επιβλήθηκε πρόστιμο 64.000 ευρώ

Διαγνωστικά Κέντρα

Σε 1 διαγνωστικό εργαστήριο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.655,90 ευρώ

Συνολικά από την ΥΠΕΔΥΦΚΑ σε 101 παρόχους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα 1.026.820,30, προσωρινός αποκλεισμός σε 29 παρόχους, οριστικός αποκλεισμός σε 5 παρόχους και στο αρχείο τέθηκαν οι υποθέσεις για 20 παρόχους.

Από 1.1.2014 έως 31.7.2014, η ΥΠΕΔΥΦΚΑ επέβαλε τις εξής κυρώσεις

Φαρμακεία

Χρηματικό πρόστιμο σε 15 φαρμακεία ύψους 82.194,58 ευρώ
Προσωρινό αποκλεισμό σε 7 φαρμακεία (από 5 ημέρες μέχρι και 1 έτος)
Στο αρχείο τέθηκαν υποθέσεις για 6 φαρμακεία

Ιατροί

Χρηματικό πρόστιμο σε 34 ιατρούς 131.670,13 ευρώ
Προσωρινός αποκλεισμός σε 31 ιατρούς (από 4 μήνες έως 1 έτος)
Στο αρχείο μπήκαν 16 υποθέσεις

Κλινικές

Χρηματικό πρόστιμο σε 5 ιδιωτικές κλινικές 225.000 ευρώ
Στο αρχείο μπήκε υπόθεση για 1 κλινική
Καταλογισμοί σε κλινικές λόγω καταχρηστικών χρεώσεων ΕΟΠΥΥ από πορίσματα κλινικών 300.000 ευρώ
Καταλογισμοί σε κλινικές λόγω καταχρηστικών χρεώσεων σε 7 ασφαλισμένους
Σε ένα πολυϊατρείο πρόστιμο 44.797,26 ευρώ
Σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο πρόστιμο 8.395,29



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βόμβα μεγατόνων – CNN: Eurobank και Πειραιώς δεν περνούν τα Stress tests

Μόνο ως βόμβα που σκάει στα χέρια της κυβέρνησης μπορεί να χαρακτηριστεί η πληροφορία που κάνει τα τελευταία λεπτά τον γύρο του κόσμου και η οποία αναφέρει ότι δυο ελληνικές τράπεζες η Πειραιώς και η Eurobank δεν περνούν τα Stress tests.

Τι κι αν η Ελλάδα λιμοκτονεί λόγω των χρημάτων που δόθηκαν για την περιβόητη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι δυο τράπεζες δεν ανταποκρίνονται, όπως αναφέρει το CNN, το οποίο επικαλείται την JP Morgan, στα τεστ αντοχής.

jpmoegan

Είναι άξιο απορίας τι θα πουν τώρα Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Χαρδούβελης, οι οποίοι όπου σταθούν και όπου βρεθούν εκθειάζουν την άριστη τραπεζική κατάσταση της χώρας λόγω της περιβόητης ανακεφαλαιοποίησης.

Όλα τα λεφτά πήγαν στα χέρια των τραπεζών προκειμένου να μην καταρρεύσει, όπως λένε, το χρηματοπιστωτικό σύστημα χώρας, το οποίο όπως αποδεικνύεται από τα τεστ αντοχής έπιασε πιάτο.

Και εις άλλα με υγεία…

Πηγή: Hellasforce

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ. ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ. ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ













Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΝΕΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ !!!

Γεμάτη παγίδες για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους είναι η νέα ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!! ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ» !!!

Στη ρύθμιση μπαίνουν «υποχρεωτικά» όλες οι βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία -και μη ληξιπρόθεσμες- έως και την 1η Οκτωβρίου (ή έως τέλος Σεπτεμβρίου για τα ασφαλιστικά ταμεία).

Η τροπολογία όμως φαίνεται πως πετάει έξω όσους έχουν μπει στην «πάγια ρύθμιση» για νέα χρέη με 12-24 δόσεις και αφορά μόνο όσους έχουν μπει στην ρύθμιση «νέας αρχής» («τελευταίας ευκαιρίας») με τις 48 δόσεις που εκπνέουν σταδιακά και πλέον έχουν απομείνει λιγότερες από 30, σαν να πρόκειται δηλαδή για μια επέκταση της ρύθμισης για τα παλαιά χρέη και δεν καλύπτει όσους έχουν 12 δόσεις.

Ειδικότερα:

- Μπορεί η διάταξη που ήρθε στη Βουλή να τελείωσε μέσα τρία 24ωρα από τη στιγμή που πήρε πάνω του το θέμα ο πρωθυπουργός, αλλά η υποβολή αιτήσεων και η μείωση των δόσεων δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τον Δεκέμβριο ή τα τέλη Νοεμβρίου το νωρίτερο.
Μέχρι τότε δεν θα δουν ελάφρυνση οι οφειλέτες, και αυτό επειδή θα χρειαστεί να περάσουν δύο ή και τρεις εβδομάδες ακόμα, προκειμένου να ετοιμαστούν και να εκδοθούν οι εγκύκλιοι που προβλέπει η διάταξη, να γίνει νέα εκκαθάριση των ήδη ρυθμισμένων οφειλών και να λειτουργήσει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί για να υποδεχτεί τα αιτήματα των φορολογουμένων, πριν κληθούν να πληρώσουν την α΄δόση με τους νέους όρους.

- Όσο αργεί να ξεκινήσει η νέα ρύθμιση και μέχρι να υποβάλουν αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι -ακόμα και όσοι δυσκολεύονται- έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους που συσσωρεύονται κάθε μήνα σε εφορία και Ταμεία (εισφορές, φόροι εισοδήματος, έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ).

Προκειμένου να κάνουν αίτηση, πρέπει να τις έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς! Άρα αν κάνουν αίτηση Δεκέμβριο ή μέχρι τον Μάρτιο του 2015 που τους δίνει περιθώριο η ρύθμιση, θα πρέπει να βρουν να πληρώσουν μαζεμένα ή κάθε μήνα στην ώρα τους, όλους τους τρέχοντες φόρους.

- Αλλά και αν μπουν στη ρύθμιση και για όσο θα βρίσκονται σε αυτήν, έως και για μια οκταετία, θα πρέπει να μη δημιουργούν νέα χρέη. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού και σήμερα ακόμα, με τις ρυθμίσεις που ίσχυαν και θα εξακολουθούν να ισχύουν, οι οφειλέτες πληρώνουν μεν τα παλαιά τους χρέη (μειώθηκαν κατά 105 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο) αλλά αφήνουν απλήρωτα νέα χρέη που δημιουργούνται από υποχρεώσεις μέσα στη χρονιά (αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα).

Ελλείψει χρημάτων άλλωστε δεν έμπαιναν στις δόσεις τα 3 εκατομμύρια οφειλέτες (ανάμεσά τους 1 εκατομμύρια άνεργοι και 500.000 μικρομεσαίοι που έχουν κλείσει ή λειτουργούν με ζημιές), αλλά μόλις 200.000 όλοι και όλοι που άντεχαν έως τώρα να δίνουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα για να εξοφλούν τμηματικά την οφειλή τους.

- Όσοι δημιουργήσουν νέα χρέη, καθώς και όσοι δεν πληρώσουν δύο δόσεις μέσα στο έτος ή μία δόση για πάνω από δύο μήνες, χάνουν τη ρύθμιση.

- Αν μπουν στη ρύθμιση, δεν αίρονται αυτομάτως οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί. Θα πρέπει και να μπουν στη ρύθμιση, και να κάνουν ειδική αίτηση, αλλά και να εξοφλήσουν τουλάχιστον το 50% της οφειλής τους, ώστε να αρθούν τα μέτρα.

- Εξαιρούνται όλοι οι οφειλέτες με κύρια οφειλή (χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα) ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ.

- Η ρύθμιση προβλέπει 100 δόσεις για τα μικρά χρέη έως 15.000 ευρώ και 72 δόσεις για τα μεγαλύτερα. Αυτό θα έπρεπε, λένε ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών, να ίσχυε ανάποδα, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερο εκείνοι που έχουν μεγαλύτερο χρέος και από τους οποίους το δημόσιο αναμένει περισσότερα έσοδα.

Σε ένα σχηματικό παράδειγμα (και χωρίς να συνυπολογιστούν οι τόκοι), αν κάποιος χρωστάει 10.000 ευρώ με 100 δόσεις πληρώνει 100 ευρώ το μήνα, ενώ με 72 δόσεις θα πλήρωνε 139 ευρώ. Έχει δηλαδή μια σχετικά μεγαλύτερη ελάφρυνση κάτω των 40 ευρώ το μήνα, με τα οποία προφανώς δεν σώζεται (πλην ίσως να πληρώσει μία επίσκεψη σε σούπερ-μάρκετ ή τον λογαριασμό του κινητού του).

Αντιθέτως, αν μια επιχείρηση χρωστά πχ 600.000 ευρώ θα μπορούσε να πληρώνει 6.000 ευρώ και όχι 4.167 που προκύπτει με 72 δόσεις (πέραν των προσαυξήσεων), και έτσι με τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσε να πλήρωνε πχ προμηθευτές ή κάποια άλλη υποχρέωση της για να μην κλείσει.

- Η εφορία μπορεί να κάνει συμψηφισμό με επιστροφές ΦΠΑ ή φόρου εισοδήματος και να τα αφαιρεί από το χρέος που έχει ρυθμιστεί.
 

ΠΗΓΗ
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Homo malakas

Γράφει ο mitsos175.

Ο Δαρβίνος σήμερα θα τα έβρισκε μπαστούνια. Δε θα μπορούσε να εξηγήσει την θεωρία της εξέλιξης. Πως μπορεί να εξηγηθεί άλλωστε ο Μπουμπούκος, ο Κούλης, η Βλακεία Βούλτεψη, ο Σαμαράς, ο ΓΑΠ και ο Μπενύτο; Τι σόι εξέλιξη είναι αυτή που βγάζει αυτά τα μεταλλαγμένα ζόμπι, που διψάνε για χρήμα;

Σίγουρα δεν είναι άνθρωποι. Οι άνθρωποι είναι αγελαία πλάσματα, δηλαδή κοινωνικά. Πάει να πει, ενδιαφέρονται για το συνάνθρωπο, δεν είναι αιμοβόρα αρπακτικά που κανιβαλίζουν το ίδιο τους το είδος. Κανείς Homo Sapiens δε θα έλεγε την απίστευτη κουταμάρα, ότι η αύξηση του μισθού είναι κακό! Κι όμως ένας ακροδεξιός βουλευτής της διαλυμένης νέας δημοπρασίας, όχι μόνο το είπε αλλά προχώρησε και πιο πέρα. Υποστήριξε ότι οι μειώσεις των βουλευτών είναι υπερβολή! Την ίδια στιγμή που το μπουμπούκι για τους άλλους λέει βλακείες και ζητά να μη δοθούν αυξήσεις, ακόμα κι αν μπορούσαν να δώσουν, για το τομάρι του θέλει αύξηση! Αυτός που κανονικά έπρεπε να πληρώνει όλη τη ζωή του τον κόσμο για την καταστροφή που προκάλεσε!

Ο Άδωνης και οι άλλοι σαν αυτόν είναι πισωγύρισμα. Ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Ανθρωπόμορφο κολοβακτηρίδιο. Όσο εμπαθής και να είσαι τέτοια δεν λες. Γιατί παίζεις με το πόνο των θυμάτων. Χαίρεσαι για τα δεινά που προκάλεσες και προκαλείς αφάνταστα. Ο κόσμος θεωρεί ότι δικαιώνεται πλήρως ο Μαζιώτης μ’ όσα είπε και έκανε το παράσιτο της ΝΔ.

Αν τόλμαγε κάποιος βουλευτής πριν το μνημόνιο να ξεράσει αυτό το πράγμα, όχι μόνο θα διαγράφονταν αμέσως αλλά θα έκαναν λίμπα το γραφείο του οι ίδιοι που τον ψήφισαν. Αλλά έχουμε μνημόνιο, οι μάσκες έπεσαν και η πραγματική φύση των τεράτων βγήκε στην επιφάνεια. Αυτά σκέφτονταν όταν έταζαν, αυτά ήθελαν πάντα, όταν ζητούσαν ψήφο. Τώρα τουλάχιστο ξέρεις, δεν έχεις δικαιολογία.

Άλλο δείγμα ο Κούλης. Πρώτα διόρισε αυτός και ο βρικόλακας μπαμπάς του όλες τις περιπτώσεις. Για να μην πω τι έκανε η Ντόρα, που αν ψήφιζες στην Ευρυτανία ήταν καλύτερο από το να είχες δέκα διδακτορικά. Κι ενώ έκαναν ρουσφέτια οι ίδιοι καταγγέλλουν την αντιπολίτευση! Όχι τον εαυτό τους που τα έκανε αλλά τους άλλους! Φωνάζει ο κλέφτης… Ο Κυριάκος δηλαδή είναι τίμιος; Έχει πάντως πιστοποιητικό “εντιμότητας” από τη Siemens. Κι ήταν η ΝΔ που έβγαλε τα άπλυτα της οικογένειας όταν έφυγε η Ντόρα. Και είναι η ΝΔ που καλύπτει το Βενιζέλο και τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που σαν αντιπολίτευση κατήγγελλε…

Τώρα θέλουν να απολύσουν κόσμο. Εκμεταλλευόμενοι τις απάτες που οι ίδιοι έκαναν. Γιατί δεν διορίστηκε κανείς μόνος του. Αλλά εδώ πρόκειται περί νέας εξαπάτησης. Θα διώξουν όχι τους άχρηστους δικούς τους, αλλά τους χρήσιμους, έχοντας πρόφαση τους γαλάζιους κομπιναδόρους. Για να απαξιώσουν και να ξεπουλήσουν ευκολότερα το δημόσιο τομέα. Θυμηθείτε τι έλεγαν για την ΕΡΤ και τι έκτρωμα έκαναν τελικά.

Υπάρχει λοιπόν ένα νέο είδος, μια κακή μετάλλαξη: Ο Homo Malakas. Και σ’ αυτό το είδος δεν ανήκουν τα προαναφερόμενα αρπακτικά, ιοί και κόρες, αλλά όλοι όσοι τους ψηφίζουν. Γιατί πρέπει να είσαι πολύ Homo Malakas για να επικροτήσεις την απώλεια της περιουσίας σου , τη καταστροφή των παιδιών σου και την άθλια κατάσταση που σε έφεραν.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τραγωδία στο Φλοίσβο -Συρμός του Τραμ παρέσυρε και σκότωσε γυναίκα

Tραγωδία το πρωί στον Φλοίσβο, όταν συρμός του Τραμ παρέσυρε, διαμέλισε και σκότωσε γυναικα που προσπάθησε να διασχύσει το δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και 10 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα.


  


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αυθημερόν δάνειο 13 εκατ. ευρώ από την Proton σε αντιδήμαρχο Θεσσ/νίκης

O Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος Οικονομικών (από την 1/1/2011) του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν ζήτησε και πήρε από την Proton Bank δάνειο ύψους 13.234.00 ευρώ. Μάλιστα αυθημερόν στις 8/7/2011 .

Οι μέρες του καλοκαιριού του 2011 δεν ήταν και οι καλύτερες για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ιδιαίτερα για την Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη που τον Οκτώβριο εκείνης της χρονιάς τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, καθώς βρέθηκε στο επίκεντρο δικαστικής διερεύνησης για παράνομες δανειοδοτήσεις σε εταιρίες συμφερόντων του ίδιου του Λαυρεντιάδη και στελεχών της τράπεζας που κατασκεύαζαν «εταιρίες» ώστε να εκταμιεύουν εκατομμύρια ευρώ

Σύμφωνα με το βούλευμα του Νοεμβρίου του 2011 ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλοι 30 επιχειρηματίες – συνεργάτες του δανειοδοτήθηκαν από την Proton Bank με 700.000.000 ευρώ! Και μετά ήρθαν οι διώξεις και οι προφυλακίσεις, αλλά και το τέλος της Proton Bank…

Εκείνες τις άσχημες μέρες για την Proton Bank, ο Θεσσαλονικιός επιχειρηματίας και αντιδήμαρχος Οικονομικών (από την 1/1/2011) του δήμου Θεσσαλονίκης, Χασδάι Καπόν ζήτησε και πήρε από την Proton Bank δάνειο ύψους 13.234.00 ευρώ. Μάλιστα… αυθημερόν στις 8/7/2011, σύμφωνα με έγραφα που έχει στην κατοχή του το alterthess.gr. Συγκεκριμένα στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε τον Ιούλιο του 2013 κατά του Χασδάι Καπόν, καθώς δεν εξυπηρετούσε το δάνειο, η υπό ειδική εκκαθάριση Proton Bank αναφέρεται πως: «Στις 08.07.2011 μεταξύ της Proton, πριν τη θέση της σε ειδική εκκαθάριση, και του καθ’ ου, Καπόν Χασδάι του Βενιαμίν, συνήφθη η υπ’ αριθ. 00873/08.07.2011 Σύμβαση Χρεολυτικού Δανείου, οπότε και χορηγήθηκε αυθημερόν από την Proton στον Καπόν Χασδάι Δάνειο ύψους (κατά κεφάλαιο) δεκατριών εκατομμυρίων διακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (13.234.000.00 ευρώ)». Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο σκοπός της χορήγησης του δανείου ήταν η αναχρηματοδότηση και αναδιάρθρωση υφισταμένων οφειλών και «εν γένει κάλυψη προσωπικών αναγκών.

Τη Δευτέρα (20 Οκτωβρίου) ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, μετά από ανώνυμη καταγγελία την οποία «υπογράφει» μία επιτροπή μικρομετόχων/μικροομολογιούχων, διέταξε έρευνα, την οποία σε πρώτη φάση ανέθεσε στο ΣΔΟΕ, για το δάνειο το οποίο είχε συνάψει τον Ιούλιο του 2011 ο Χασδάι Καπόν με την Proton. Κατά ένα, ας πούμε, περίεργο τρόπο από τα ρεπορτάζ των περισσότερων ΜΜΕ, ιδιαίτερα σε αυτά της Θεσσαλονίκης, «έλειπε» τόσο το όνομα του κ. Καπόν, όσο φυσικά και ότι πρόκειται για τον αντιδήμαρχο Οικονομικών του Γιάννη Μπουτάρη, καθώς και ότι στο παρελθόν, μέχρι και τον Αύγουστο του 2007 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Proton, διατηρώντας στη συνέχεια, τουλάχιστον μέχρι το 2010, μία «σχέση» με την τράπεζα του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και χρησιμοποιώντας εταιρικό email. Ο κ. Καπόν, χρησιμοποιώντας το γραφείο Τύπου του δήμου Θεσσαλονίκης, την ίδια μέρα δήλωσε στα ΜΜΕ πως: «Το σύνολο των περιουσιακών μου στοιχείων και λογαριασμών, καθώς και όλης της οικογένειας μου, είναι στη διάθεση των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών, τις οποίες και θα διευκολύνω με κάθε τρόπο. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται». Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Καπόν στο επίσημο βιογραφικό του, αν και… καθαρός ουρανός, δεν κάνει καμία αναφορά στη σχέση του με την Proton.


Οι όροι του δανείου και οι κατασχέσεις
Όπως προκύπτει από το ιστορικό της υπόθεσης, σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το alterthess.gr, ως ημερομηνία τελικής εξόφλησης του δανείου ορίστηκε η 10.07.2023 και από την Proton χορηγήθηκε στον κ. Καπόν περίοδος χάριτος διάρκειας 8 ετών κατά την οποία ο δανειζόμενος δεν θα κατέβαλε δόσεις κεφαλαίου. Η περίοδος χάριτος χωρίστηκε σε δύο χρονικές υπό περιόδους, η πρώτη πέντε ετών και η δεύτερη τριών. Κατά την πρώτη περίοδο θα έπρεπε να καταβάλει τόκους σε ετήσια βάση υπολογιζόμενοι με επιτόκιο 1% επί του κεφαλαίου του δανείου ενώ «το υπόλοιπο και ανεξόφλητο μέρος των δεδουλευμένων τόκων εκάστης περιόδου εκτοκισμού της Α΄ Περιόδου χάριτος που θα προκύπτει με βάση το πραγματικό επιτόκιο (δηλαδή euribor 1 έτους + περιθώριο 3% + 0,60% εισφορά του ν. 128/75) θα κεφαλαιοποιείται στη λήξη της εκτοκιστικής περιόδου στην οποία αντιστοιχούν». Κατά τη δεύτερη περίοδο ο κ. Καπόν θα έπρεπε να καταβάλει στην Proton στη λήξη εκάστης περιόδου εκτοκισμού το σύνολο των δεδουλευμένων τόκων.

Όπως και να το κάνουμε, δεν τους λες και… σκληρούς αυτούς τους όρους. Για να εκταμιεύσει το δάνειο ο κ. Καπόν παρείχε στην Proton εξασφαλίσεις που αφορούσαν μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς, ενέχυρο προθεσμιακής κατάθεσης στην Proton ύψους 500.000 ευρώ, το 20% των μετοχών της εταιρίας Resolution και έγγραφη προσημείωση υποθήκης για το 26% οικοπέδου επί της 26ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Καπόν, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του το alterthess.gr, δεν κάλυψε τις συμβατικές του υποχρεώσεις και στις 17.04.2012 η – πλέον υπό εκκαθάριση – Proton του απέστειλε εξώδικη πρόσκληση. Ακολούθησαν και άλλες μέχρι τον Ιούνιο του 2013 όπου η Proton προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης του δανείου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως το Φεβρουάριο του 2013, και μετά από εσωτερικές τριβές στην παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», ο κ. Καπόν απομακρύνθηκε από την αντιδημαρχία Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης και του ανατέθηκε το… χαρτοφυλάκιο της αντιδημαρχίας Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης. Κάπως έτσι τον Ιούλιο του 2013 η Proton κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του κ. Καπόν ζητώντας, μεταξύ άλλων, να εκδοθεί προσωρινή διαταγή σε βάρος του δανειζόμενου που να απαγορεύει κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής περιουσιακής του κατάστασης, διαταγή την οποία πήρε. Αμέσως μετά τις εκλογές του Μαίου, στις 30 του μήνα, συντάσσεται η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του 26% του οικοπέδου στην 26ης Οκτωβρίου και την 1.7.2014 συντάχθηκε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης διαμερίσματος στη Νικηφόρου Φωκά, παρόλα αυτά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν κλόνισε την εμπιστοσύνη του Γιάννη Μπουτάρη στον κ. Καπόν (μαζί, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη, είχαν ανοίξει το λογαριασμό που είχε χρησιμοποιήσει για τα προεκλογικά της έξοδα η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη») στον οποίο ανέθεσε ξανά το χαρτοφυλάκιο του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης. Περιμένουμε, και αναζητούμε, με ενδιαφέρον τη συνέχεια…



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Συνεχίζεται η μείωση μισθών και η αύξηση φόρων

Συνεχίζεται η μείωση των μισθών και η παράλληλη αύξηση των φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία για το ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου 2014 που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
 
Σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, στο δεύτερο τρίμηνο 2014 οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας στην Γενική Κυβέρνηση εξακολούθησαν να μειώνονται. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 5,158 δισ. ευρώ (24,4% των συνολικών δαπανών), από 5,616 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2013 και 6,034 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2012. Σε μια διετία δηλαδή οι μισθοί στη Γενική Κυβέρνηση μειώθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.

Οι φόροι που επιβλήθηκαν στο εισόδημα και στην περιούσια ανήλθαν στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2014 σε 4,790 δισ. ευρώ, από 4,330 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2013 και 5,429 δισ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο 2012.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!