EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Στους δρόμους το Λονδίνο: Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι διαδήλωσαν κατά των μειώσεων στους μισθούς τους

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο  στους δρόμους του Λονδίνου εναντίον της μείωσης των μισθών, οι οποίοι έχουν συρρικνωθεί κατά 50 λίρες (63 ευρώ) την εβδομάδα από το 2008, σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης, παρά την συγκριτικά καλή πορεία της βρετανικής οικονομίας.

Η πορεία, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, άρχισε μετά το μεσημέρι  με κατεύθυνση στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, ως το Χάιντ Παρκ.

Η πορεία, που ονομάζεται «Η Βρετανία χρειάζεται μια αύξηση μισθού», οργανώνεται από τη συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων Trade Unions Congress (TUG).

«Είναι καιρός να δοθεί τέλος στο πάγωμα των μισθών που αντιμετωπίζει η πλειονότητα του κόσμου παρά την ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε η γενικός γραμματέας της TUG, η Φράνσις Ο' Γκρέιντι.

Η πορεία αυτή ολοκληρώνει μια εβδομάδα που σημαδεύτηκε από διαδηλώσεις διαφόρων κινημάτων με κοινωνικά αιτήματα στη Βρετανία. Τη Δευτέρα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στο βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας (NHS) έκαναν στάση εργασίας για τέσσερις ώρες για να αξιώσουν αυξήσεις μισθών, κάτι που είχε να συμβεί από το 1982, επί των ημερών της Μάργκαρετ Θάτσερ. Ενώ την Τετάρτη, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία εναντίον του παγώματος των μισθών και της μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης.

Εξάλλου αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί από την Παρασκευή κοντά στο κοινοβούλιο και σχεδιάζουν να αρχίσουν ένα κίνημα με το όνομα "Occupy Democracy". Περίπου 50 παρέμεναν ακόμη εκεί το πρωί σήμερα, τυλιγμένοι με κουβέρτες και πίνοντας τσάι.

Οι διαδηλώσεις αυτές σημειώνονται αφού η εθνική στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε μια νέα μείωση του ποσοστού της ανεργίας, στο 6%, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από το 2006, κι ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει το 3% το 2014. Αλλά σε πραγματικές τιμές, οι μισθοί έχουν αυξηθεί κατά μόλις 0,9%, δηλαδή λιγότερο από τον πληθωρισμό.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έμπολα: Η μάχη κατά του ιού συνεχίζεται

Από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική που κηρύχθηκε επισήμως στις 22 Μαρτίου στη Γουινέα, έχουν χαθεί 4.492 ζωές. Το ξέσπασμα είναι το μεγαλύτερο που συνέβη ποτέ και πλήττει σήμερα τρεις χώρες: τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε.

Δύο χώρες στη Δυτική Αφρική, η Σενεγάλη και η Νιγηρία, αυτή την περίοδο μετρούν τις ημέρες που έχουν περάσει από το τελευταίο ενεργό κρούσμα για να δηλώσουν τη λήξη της επιδημίας.

Επίσης, αυτή τη στιγμή, δύο άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ) και ένα άτομο στην Ισπανία βρίσκονται σε θεραπεία κατά του Έμπολα.



 
Στοιχεία ΠΟΥ - Τα στοιχεία βασίζονται σε επίσημες πληροφορίες των αντίστοιχων Υπουργείων Υγείας. Οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν λόγω της συνεχιζόμενης αναταξινόμησης, των αναδρομικών  ερευνών και της διαθεσιμότητας των εργαστηριακών αποτελεσμάτων.

Παράλληλα, παρατηρείται ξέσπασμα του ιού Έμπολα και στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά δεν σχετίζεται με τα παραπάνω. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρεμβαίνουν με προσωπικό εξήντα επτά ατόμων λειτουργώντας δύο κέντρα διαχείρισης Έμπολα. Οι ομάδες των MSF υποστηρίζουν την ανταπόκριση στο ξέσπασμα του ιού ενισχύοντας τις ικανότητες της τοπικής κοινότητας στον έλεγχο της λοίμωξης και την θεραπεία.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων των τελευταίων εβδομάδων, η διεθνής ανθρωπιστική βοήθεια έχει σιγά σιγά κινητοποιηθεί κυρίως στις τρεις  χώρες που έχουν πληγεί. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τρέχουσες προσπάθειες για την ενδυνάμωση των ικανοτήτων με στόχο την απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων και την παροχή φροντίδας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Έμπολα, θα αντιμετωπίσουν επαρκώς τις ανάγκες.

Οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Δυτική Αφρική εξακολουθούν να εντοπίζουν κρίσιμα κενά σε όλες τις πτυχές της ανταπόκρισης, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης, της κατάρτισης του προσωπικού υγείας, του ελέγχου της λοίμωξης, των συστημάτων επαγρύπνησης και παραπομπής ασθενών, της εκπαίδευσης και κινητοποίησης στις τοπικές κοινότητες.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανταποκρίνονται στο ξέσπασμα του ιού από τον Μάρτιο του 2014 και αυτή την στιγμή διαθέτουν συνολικά 3.253 άτομα προσωπικό που εργάζεται στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε, θεραπεύοντας έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό ασθενών. Από τον Μάρτιο είκοσι-ένα μέλη του προσωπικού της οργάνωσης έχουν μολυνθεί με τον ιό Έμπολα, από τα οποία έξι άτομα έχουν αναρρώσει. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των λοιμώξεων δεν συνέβη κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.
 
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επισημαίνουν:

- Η επιδημία αυτή είναι απρόβλεπτη:
Αυτή τη στιγμή πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά στη μεγαλύτερη επιδημία του ιού Έμπολα που έχει καταγραφεί ποτέ. Είναι απρόβλεπτη, εξελίσσεται συνεχώς και απαιτεί μια ισχυρή ανταπόκριση.  Η τάση, αυτή τη φορά, είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ παρατηρείται  μια ανάπαυλα σε μια περιοχή, οι αριθμοί αυξάνονται ξανά κατακόρυφα αργότερα.  Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι η επιδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει και ότι εξακολουθεί να χρειάζεται απεγνωσμένα περισσότερη βοήθεια.

- Η πρόοδος είναι αργή:
Παρότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα και η Κούβα έχουν αρχίσει να αποστέλλουν εφόδια και προσωπικό στην πληγείσα περιοχή, η πρόοδος είναι αργή. Πρέπει να δημιουργηθούν άμεσα Κέντρα Απομόνωσης με εκπαιδευμένο προσωπικό υγείας.

- Η κατασκευή δομών δεν επαρκεί:
Δεν αρκεί οι δωρήτριες χώρες να κατασκευάσουν τις δομές που απαιτούνται. Χρειάζεται επίσης μια ισχυρή αλυσίδα διοίκησης και εκπαιδευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό για την ασφαλή και αποτελεσματική φροντίδα για τους ασθενείς.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αγωνίζονται να θέσουν την επιδημία υπό έλεγχο. Δώστε τους τα μέσα να συνεχίσουν κάνοντας ένα κλικ εδώ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο Στουρνάρας δημιούργησε το υβρίδιο TT – Eurobank και τώρα καμαρώνει το πανηγύρι των παρανομιών.

Έγγραφη η επιβεβαίωση της παρανομίας από την Eurobank, με την οποία συγχωνεύθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την παράνομη παρακράτηση των ποσών από δανειακή σύμβαση δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλαδος.

Με την εξώδικη διαμαρτυρία ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επισημαίνει την επιβάρυνση, που προκύπτει στο δανειολήπτη από την εφαρμογή του παράνομου τύπου υπολογισμού του τόκου με βάση έτος 360 ημερών και ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφαση του την υπολόγισε σε 1,3889% ημερησίως.

Όπως βλέπετε και παρακάτω, στην απάντηση στο εξώδικο του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, η διοίκηση της Τράπεζας προσπαθεί να δικαιολογήσει την παράνομη τακτική της σε βάρος δανειολήπτη – μέλους του Συλλόγου, χρησιμοποιώντας μία εντελώς παράλογη δικαιολογία.
Κατ΄ αρχάς παραδέχεται ότι παραβαίνει την Κοινοτική Οδηγία που ορίζει ως νόμιμο υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 365 (ή 366 αν είναι δίσεκτο) αντί του διαδομένου στα ελληνικά τραπεζικά δεδομένου υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 360 ημερών. Ισχυρίζεται λοιπόν, ότι η απόσβεση των δανείων του δανειολήπτη έχει υπολογισθεί επί τη βάσει των 360 ημερών, λαμβανομένου υπόψη ωστόσο, ότι οι ημέρες εκτοκισμού είναι πάντοτε 30, ανεξάρτητα από τις ισχύουσες ημερολογιακές.

«Μπαρούφες» χαρακτήρισε μιλώντας στο radio1d.gr τις αιτιάσεις που προβάλλει στην απάντηση της στην εξώδικη διαμαρτυρία του δανειολήπτη, ο π ρώην Εισαγγελέας, νομικός και πολιτικός επιστήμονας Ιωάννης Σακκάς.
«Πρόκειται ουσιαστικά για την άρνηση της τράπεζας να συμμορφωθεί με τα όσα έχουν θεσπιστεί νομοθετικά και ισχύουν στη χώρα μας. Είναι δικός τους το χαρτί και δικός τους και το μολύβι και γράφουν ότι θέλουν» επισημαίνει χαρακτηριστικά και υπενθυμίζει ότι έχουν βγει αποφάσεις του Αρείου Πάγου που ορίζουν τον νόμιμο τρόπο του υπολογισμού του τόκου και συνιστούν δεδικασμένο.

Υπενθυμίζει ότι επί του θέματος έχει τοποθετηθεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν 15 τράπεζες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατόπιν αγωγής ένωσης Καταναλωτών που ζητούσε την τήρηση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου. «Πρόκειται για απόφαση που ισχύει έναντι πάντων, δεν είναι δυνατόν να καταπατούν τις αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου» αναφέρει χαρακτηριστικά.

 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κοριός» Αντιτρομοκρατικής για λογαριασμό επιχειρηματιών;

Πληροφορίες για ένα νέο σκάνδαλο υποκλοπών με εντολοδόχο αξιωματούχο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και με εντολείς επιχειρηματίες έρχονται στη δημοσιότητα. 

Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας απομακρύνθηκε από τη θέση αιφνιδιαστικά ύστερα από απόφαση της ηγεσίας της ΕΛΑΣ και διαρροές συνδέουν την απομάκρυνσή του με υπόθεση διακίνησης CD με ηχογραφημένες συνομιλίες που έγιναν  για λογαριασμό επιχειρηματιών.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο τμηματάρχης που απομακρύνθηκε θεωρείται αξιωματικός μεγάλης εμπειρίας και είχε την ευθύνη «χειρισμού» του συστήματος παρακολούθησης τηλεφωνικών επικοινωνιών. Φέρεται να συμμετείχε στις έρευνες και για τις δύο συλλήψεις του Νίκου Μαζιώτη, ενώ είχε συμμετάσχει και σε άλλες σημαντικές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ. Επιπλέον επί σειρά ετών ήταν προϊστάμενος στην ειδική ομάδα ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που είχε επαφή με τη CIA και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Διαρροές από επιτελείς της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης «τις τελευταίες εβδομάδες προέκυψε ότι από τη συγκεκριμένη υπηρεσία είχαν διακινηθεί παρανόμως CD με ηχογραφημένες συνομιλίες που έγιναν για λογαριασμό επιχειρηματιών. Σε απόλυτη παρέκκλιση βεβαίως με τη νόμιμη διαδικασία για την εξάρθρωση ενόπλων ομάδων, εγκληματικών οργανώσεων κτλ.».
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «το συμβάν αυτό προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια, που ζήτησε πληροφορίες για το παρασκήνιο της υπόθεσης». Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή υπήρξε κεντρική απόφαση για την απομάκρυνση του τμηματάρχη ο οποίος μετατέθηκε σε υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής. Από το υπουργείο δεν διέψευσαν τις πληροφορίες. «Ο υπουργός δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα», ήταν η απάντηση που δόθηκε σε σχετική ερώτηση.
Από το Βήμα σημειώνεται πως παρόμοιες διαρροές για παράνομες υποκλοπές είχαν υπάρξει προ περίπου ενός χρόνου και για επιτελικά στελέχη της ΕΥΠ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στα χέρια των ιδιωτών περνά η δημόσια υγεία

Τέλος στη δημόσια υγεία όπως τη γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα. Πλέον όλο το ΕΣΥ περνά στα χέρια μιας ιδιωτικής εταιρίας. Το όνομα αυτής ΕΣΑΝ. Α.Ε.

Συγκεκριμένα αυτή η εταιρία θα διαχειρίζεται τα χρήματα του ΕΣΥ καθώς και την κοστολόγηση για την αξιολόγηση όλων των δομών Υγείας.

Ενας από τους βασικότερους στόχους του νέου νόμου, που πέρασε στο 3ο θερινό τμήμα της Βουλής στις 10 Σεπτεμβρίου, παρέδωσε σε μια ιδιωτική εταιρία τα χρήματα του ΕΣΥ. Στη δεύτερη σελίδα της αιτιολογικής έκθεσης που συνοδεύει τους νόμου, αναφέρει: “Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται και η μελλοντική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς η ΕΣΑΝ Α.Ε. δύναται να μετεξελιχθεί με γοργούς ρυθμούς σε μια απολύτως βιώσιμη και οικονομικώς αυτάρκη ανώνυμη εταιρία.

Δηλαδή, ο στόχος του νέου νόμου είναι η κυβέρνηση να σταματήσει σταδιακά τις νοσοκομειακές δομές να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σκοπός είναι να λειτουργούν σαν επιχειρήσεις που συντηρούνται και βγάζουν κέρδη με βάση την… παραγωγή τους.

Να σημειωθεί πως ως το 2020 σχεδιάζουν ώστε να νοσοκομεία να είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενα με μηδενική κρατική χρηματοδότηση. Για όσο καιρό το Δημόσιο θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το ΕΣΥ η ΕΣΑΝ Α.Ε. στοχεύει να κατευθύνει ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αυτών των χρημάτων, όπως και των χρημάτων του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων ασφαλιστικών ταμείων προς τις ιδιωτικές κλινικές -και σε βάρος των δημοσίων νοσοκομείων.

Από που θα είναι τα έσοδα της ΕΣΑΝ. Α.Ε.

– Από τον ΕΟΠΥΥ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία για τις “νοσοκομειακές υπηρεσίες που παρασχέθηκαν προς τους ασφαλισμένους τους…”

– Από τα κονδύλια της Ε.Ε. που προορίζονται για την Υγεία

– Από τη διαχείριση των αποθεματικών και των περιουσιακών στοιχείων των νοσοκομείων

– Από … αμοιβές των υπηρεσιών που η Εταιρία παρέχει, στα δημόσια νοσοκομεία, στις ιδιωτικές κλινικές, στον ΕΟΠΥΥ και στους άλλους ασφαλιστικούς οργανισμούς για τη στατιστική επεξεργασία των δεδομένων που αποστέλλονται από τους φορείς αυτούς

Για να τα εξηγήσουμε όλα αυτά οι ιδιώτες μέτοχοι της ΕΣΑΝ θα καθορίσουν τις τιμές των νοσοκομειακών υπηρεσιών έτσι ώστε να απομύζουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ποιο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΣΑΝ Α.Ε.

Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών του νοσοκομείου το επιχειρησιακό σχέδιο θα είναι:

– Οι διαθέσιμο πόροι θα κατανέμονται πιο δίκαια στους παρόχους υπηρεσιών από τη στιγμή που είναι αφομοιωμένα και ώριμο σύστημα ομοιογενών ομάδων δημιουργεί ροή χρημάτων στα νοσοκομεία αναλογικά προς τις υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά.

– Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν λοιπόν με βάση τους δείκτες αποδοτικότητας, τα οποία δε θα έχουν σχέση με πόσους ασθενείς θεράπευσαν, ανακούφισαν ή κάτι αντίστοιχο, αλλά με βάση πόσα χρήματα έβγαλαν από τα χειρουργεία από τις εξετάσεις κ.α. και πόσο μείωσαν τις δαπάνες τους.

Αυτό που τελικά θα συμβεί είναι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία να κυνηγάνε χειρουργεία και οι ασθενείς θα ακριβοπληρώνουν όπως γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα.

Κι αυτό για να μπορέσουν να πιάσουν τους επιχειρησιακούς στόχους που θα έχουν τεθεί για το νοσοκομείο και να εξασφαλίσουν ότι θα υπάρχουν επαρκή έσοδα έτσι ώστε να συνεχίσει το οποιοδήποτε νοσοκομείο να λειτουργεί.

Οι φάκελοι ασθενών στα χέρια των ιδιωτών

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι φάκελοι των ασθενών θα μπορούν να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών. Δηλαδή τα νοσοκομεία θα πρέπει να αποστείλουν στην ΕΣΑΝ ΑΕ τους φακέλους των ασθενών τους μαζί με τα στοιχεία ταυτοποίησης (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ.).

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ό,τι δε λύνεται, κόβεται !

Θα επαναλάβω κάτι που είχα σημειώσει προ καιρού, αρκετά πριν ξεκινήσει αυτή η φτηνή φαρσοκωμωδία περί της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα «διάσωσης» και, βέβαια, προτού  αρχίσει το προεκλογικό γαϊτανάκι και ο συνοδός τραγέλαφος περί της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, που για την διετία 2015-16 εκτιμάται να είναι άνω των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ, δια της εξόδου στις διεθνείς αγορές χρήματος. Έγραφα λοιπόν:

«Όταν δείχνεις σε αυτόν με τον οποίο διαπραγματεύεσαι, αρνητικά cash-flows, αυτός είναι ένας σοβαρότατος λόγος εκνευρισμού εκ μέρους του. Οι τεχνοκράτες μπορεί να είναι ανάλγητοι, αλλά δεν είναι ηλίθιοι και ξέρουν ότι αν δεν συλληφθεί ο παράνομα αποθησαυρισμένος πλούτος δύο τουλάχιστον δεκαετιών, της περιόδου δηλαδή που τα πράγματα εκτραχύνθηκαν εντελώς και που οι βουτιές στα δημόσια ταμεία μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, τα cash-flows θα παραμένουν ελλειμματικά. Το μόνο που τους κάνει, ίσως, να διστάζουν ακόμα, είναι ότι σε αυτήν την καταλήστευση του δημόσιου πλούτου μας, είναι ανακατεμένοι και οι περισσότεροι από τους διεθνείς επιχειρηματικούς κολοσσούς, προεξεχόντων των γερμανικών, που, όπως είναι παγκοίνως γνωστό, διαχρονικά εξαγοράζουν την ελληνική πολιτική τάξη των χρυσοκάνθαρων παρασίτων που μας κυβερνούν με την ψήφο μας. Αλλά αν οι σχεδιασμοί είναι ανόητοι, η εκτέλεση είναι ακόμα χειρότερη και τα νούμερα προφανώς δεν βγαίνουν, οπότε θα χρειαστεί να πάρουν και αυτοί, τις αποφάσεις τους.»

Το επαναλαμβάνω, επειδή ο ομόκλινος της Φράου Καγκελαρίου, και εκτελών χρέη κομισάριου επί των οικονομικών, στη δήλωση «στήριξης» με την οποία φιλοδώρησε την κυβέρνηση των εθνικών μας ολετήρων, μεταξύ τύρου και αχλαδίου και των άλλων κοσμητικών επιθέτων με τα οποία διάνθισε τον λόγο του, όπως του επέβαλε η φινλανδική του ευγένεια, ίσως και οι εντολείς του, έκανε μνεία και στο απαιτούμενο δημοσιονομικό μαξιλάρι που απαιτείται για να κλείσει αυτό το χρηματοδοτικό κενό.
Ασφαλώς, είναι τεράστιες οι απαιτήσεις για τις δυνατότητες της παραπαίουσας οικονομίας μας, με την καθημαγμένη έως ανύπαρκτη παραγωγική βάση και προφανώς η εξυπηρέτηση αυτού του ειδεχθούς χρέους δεν μπορεί να γίνει ούτε με παράνομα επιβεβλημένα χαράτσια, που, ούτως ή άλλως, εμείς οι ραγιάδες αδυνατούμε πλέον να συνεισφέρουμε ούτε με νέα δανεικά που κανένας δεν είναι διατεθειμένος να εγγράψει στον προϋπολογισμό του, προκειμένου να διαιωνίζεται αυτός ο πολιτικός και οικονομικός παρενδυτισμός.

Οι επικυρίαρχοι της Ελλάδας, είναι κι αυτοί αιρετοί και μάλιστα υπόλογοι, έναντι κοινωνιών πολύ σοβαρότερων από την δική μας. Ως εκ τούτου, τα τριακόσια πάνω-κάτω δισεκατομμύρια με τα οποία έχουν δεσμεύσει τους φορολογούμενους των χωρών τους για τη «διάσωση» της Ελλάδας, ούτε είναι ψίχουλα ούτε μπορούν να κρυφτούν εύκολα κάτω από τα χαλιά τους.

Εφόσον εμείς οι κοινοί θνητοί Έλληνες, αδυνατούμε να πληρώσουμε τον επαχθή λογαριασμό, κάτι διαφορετικό πρέπει να γίνει -κι αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το να στριμωχτούν οι ολιγάρχες, ντόπιοι και ξένοι, που έχουν καρπωθεί τους πόρους, από την κατάχρηση των οποίων δημιουργήθηκε το μη βιώσιμο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Τρεις είναι οι πυλώνες, πάνω στους οποίους θα μπορούσε να στηριχτεί η λύση αυτού του γόρδιου δεσμού.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά στη σύσταση επιτροπής λογιστικού έλεγχου του δημόσιου χρέους, προκειμένου να διερευνηθούν οι χρήσεις αυτών των δανειακών κεφαλαίων και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά στην κάθαρση του θεσμού της ελληνικής δικαιοσύνης και ο εξοστρακισμός όλων αυτών που είναι υπόλογοι για τη διαπλοκή τους με τους εθνικούς μας ολετήρες, στους οποίους, ανοήτως, έχουμε παραδώσει τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά στην εξυγίανση του γραφειοκρατικού μηχανισμού που σήμερα είναι στημένος με κύριο γνώμονα την αναπαραγωγή του παραγοντισμού, του παρασιτισμού και της παραβατικότητας που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας. Ενός μηχανισμού, ο οποίος, το μόνο που εγγυάται είναι η αβεβαιότητα, ο παραλογισμός των αντιφάσεών του και οι απαράδεκτες καθυστερήσεις, που γεννούν μόνο «γρηγορόσημα» και διαφθορά, επενδυτικό τέλμα και ανεργία.

Κανείς δεν μπορεί να ελπίζει ότι ετούτες οι αναγκαίες τομές μπορούν να επιτελεστούν από τους αχαρακτήριστους που -με την ψήφο μας είναι η πικρή αλήθεια- μας κυβερνούν τα τελευταία τριάντα –τουλάχιστον- χρόνια κι ας εκθειάζει με τη φινλανδική του ευγένεια τις πρόσφατες «μεταρρυθμίσεις» τους, ο εν λόγω κομισάριος.

Έχουν ήδη περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια οδύνης, εν μέσω οικτρών και ομολογημένων αποτυχιών των επικυρίαρχων δανειστών στο σχεδιασμό του προγράμματος «διάσωσης» και οικτρότερων αρνήσεων των ντόπιων υποτακτικών τους να εκτελέσουν αποτελεσματικά αυτό το πρόγραμμα.

Οι υπόλογοι στις δικές τους κοινωνίες επικυρίαρχοι, ασφαλώς αντιλαμβάνονται ότι αν δεν γίνει κάτι δραστικό, πολύ σύντομα θα πρέπει να εξηγήσουν στους δικούς τους ψηφοφόρους, τη διαφαινόμενη απώλεια. Αυτός είναι ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο έχουν άδικο όσοι ισχυρίζονται ότι είναι αδύνατη η διαπραγμάτευση. Μόνο που, αυτήν την διαπραγμάτευση, πρέπει να την αναλάβει μια έντιμη κυβέρνηση εθνικής ενότητας γιατί το βάρος οφείλουμε να το σηκώσουμε όλοι. Εξ’ ορισμού, σε μια τέτοια κυβέρνηση δεν μπορούν να συμπεριλαμβάνονται όλα αυτά τα πολιτικά σκύβαλα που έφεραν την Ελλάδα κι όλους εμάς τους Έλληνες, στο χείλος του γκρεμού.

Οι επικυρίαρχοι είναι υποχρεωμένοι, εκ των πραγμάτων, να καταλάβουν πως ό,τι δεν μπορεί να λυθεί, εν τέλει κόβεται –κι αυτό δεν συμφέρει κανέναν!

Ασφαλώς, πάντως, τα ζητήματα αυτά δεν λύνονται ούτε με την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, όπως την πλασάρουν κάθε βράδυ οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας ούτε με τις επιθέσεις (sic) των διεθνών αρπακτικών στην ανύπαρκτη αγορά των ελληνικών ομολόγων ή τις αντιδράσεις των «επενδυτών» στο ανυπόστατο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά, κυρίως, δεν λύνονται με την επίδειξη κτερισμάτων από λαμπρές αρχαιολογικές ανασκαφές ή με επισκέψεις εκπάγλου καλλονής συζύγων λαμπρών ηθοποιών, που αφήνουν εσπευσμένα τη νυφική τους παστάδα –κύριος οίδε με τι κολοσσιαίες αμοιβές- προκειμένου να δώσουν λίγη από την εφήμερη ακτινοβολία τους στα σκοτεινά πρόσωπα των ανέντιμων και των ανίκανων στων οποίων τα χέρια έχομε εναποθέσει τις τύχες μας.

Το κολάζ είναι από ΕΔΩ
πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποια δημοκρατία; Με το 1% των Ελλήνων να κατέχει το 56,1% του πλούτου;

Ας το επαναλάβουμε, γιατί εύκολα το ξεπεράσαμε. Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας!!!

Δηλαδή όλο το υπόλοιπο 99% του λαού κατέχει μόνο το 43,9% του πλούτου!!! Πιστεύει άραγε κάποιος σοβαρός άνθρωπος, ότι με τέτοια ανισότητα και υπερσυγκέντρωση πλούτου σε λίγα άτομα, μπορούμε να έχουμε πραγματική δημοκρατία στην Ελλάδα ή έχουμε στενή ολιγαρχία με δημοκρατικό φερετζέ; Για να μην κοροϊδευόμαστε δηλαδή και μεταξύ μας αδέρφια….

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse,
το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας. Ενώ σύμφωνα με έρευνα που έγινε πέρυσι από την διεθνή εταιρία Wealth-X, 505 Έλληνες (που προφανώς ανήκουν στο ανωτέρω 1%) αυξάνουν τον πλούτο τους (σήμερα που λαός υποφέρει), κατά 37 περίπου εκατομμύρια ευρώ συνολικά (κρατηθείτε) το 24ωρο!!!


Αναρωτιόμαστε, ποιος άραγε πληρώνει το 100% των φόρων; Το 1% ή το 99%;;; Και ποιοι λέτε να μπορούν να συνεννοηθούν γρήγορα μεταξύ τους και να χαράξουν κοινή γραμμή εξουσίας; Το στενό και κλειστό 1% ή το ασυντόνιστο 99%; Άραγε αυτό το 1% τι είναι; Δεξιό ή Αριστερό; 

Τίποτα από τα δύο, αλλά και τα δύο μαζί. Στην πραγματικότητα δεν έχει χρώμα, ιδεολογία και εθνικότητα. Είναι μέρος της διεθνούς παγκοσμιοποιημένης ελίτ. Είναι η πραγματική ηγεσία της χώρας. Το δε υπόλοιπο 99% απλά διαιρείται τεχνητά σε αντίπαλες και αλληλομισούμενες «αγέλες», έτοιμες προς εκμετάλλευση.

Αλήθεια πιστεύετε ότι μπορούμε να μιλάμε σοβαρά για δημοκρατία στην Ελλάδα, με τέτοια ποσοστά κολοσσιαίας ανισότητας του πλούτου; Ας μην κοροϊδεύουμε λοιπόν τους εαυτούς μας. Ξεχάστε τη ανύπαρκτη δημοκρατία. Βλέπετε άραγε να κινείται τίποτα και κανένας; Παράλληλοι μονόλογοι δέκα εκατομμυρίων ανθρώπων, για να έχουμε να λέμε δηλαδή και να εκτονωνόμαστε. Στην πράξη, κάνουμε ό,τι μας υποβάλει η προπαγάνδα των ΜΜΕ και το εντολοδόχο (στην άρχουσα τάξη) πολιτικό σύστημα. Κάνουμε όλοι ό,τι θέλει το 1% και σύμφωνα με τα συμφέροντά του.

Εκτός και αν καταλάβουμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα άλλο πραγματικά δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και να εφαρμόσουμε ένα άλλο δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα συμβάλει στη συνεχή αναδιανομή του πλούτου για επιβίωση και ευτυχία της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους…

πηγη
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σκάνε οι φούσκες του success story (video)

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι οι φούσκες του success story, που έστησαν το Βερολίνο, η ΕΚΤ και η ελληνική κυβέρνηση έσκασαν πολύ νωρίτερα από όσο θα ήθελαν κάποιοι να συμβεί, είπε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.

«Αυτό που συνέβη τώρα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γερμανία, μαζί με την ελληνική συγκυβέρνηση, δημιούργησαν δύο φούσκες και έσκασαν πιο νωρίς από ότι θα ήθελαν κάποιοι να συμβεί» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Γιάννής Βαρουφάκης υποστήριξε ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών «μόνο καλές επιπτώσεις μπορεί να έχει». «Εδώ και δύο χρόνια από τα τέλη του 2012 η Φρανκφούρτη, η ΕΚΤ και το Βερολίνο, προσπαθούν να περάσουν μία ψεύτικη εικόνα στους Γερμανούς, στους ευρωπαίους πολίτες, ότι η Ευρώπη ξεπέρασε την κρίση του ευρώ. Τι καλύτερος τρόπος να πείσουν για αυτό, το παράδειγμα ότι ακόμη και η πτωχευμένη Ελλάδα ανασάνει. Και για αυτό χρησιμοποίησαν τις δύο φούσκες. Μία για το ελληνικό χρέος και μία δεύτερη για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Οι φούσκες έσκασαν.

Πρώτα έσκασε η φούσκα των ελληνικών τραπεζών και είδαμε την πτώση στο χρηματιστήριο και μετά η φούσκα των ομολόγων, του χρέους που δήθεν είχε γίνει βιώσιμο» είπε ο Καθηγητής.
«Το 2010 το ελληνικό χρέος ήταν 130% και μας είχαν πετάξει έξω από τις αγορές, πως είναι δυνατόν σήμερα που το χρέος είναι στο 174% να είναι βιώσιμο» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «δεν είναι κακό ότι η αλήθεια αποκαλύφθηκε το ζήτημα είναι τι κάνουμε τώρα που βλέπουμε την αλήθεια και δεν ασχολούμαστε με αυτή την ανοησία του success story».

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την επόμενη ημέρα μιας διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη και θεωρεί ότι πρέπει να είναι το διαπραγματευτικό πλαίσιο της χώρας απέναντι στο χρέος.
Τέλος ο κ. Βαρουφάκης έκανε μία αποκάλυψη. Όπως είπε το 2011 μετά από μία παρουσία του σε εκπομπή της ΕΡΤ, όπου είπε ακριβώς αυτά που λέει και σήμερα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος του έδωσε συγχαρητήρια για αυτά τα οποία έλεγε.

     

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!