EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Ντοκουμέντο: Ο Ντινόπουλος ζητάει να ασφαλιστεί ως άνεργος

Με έγγραφό του προς τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το Tvxs.gr, ο βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Αργύρης Ντινόπουλος, ζήτησε το 2013 να χαρακτηριστεί ως άνεργος ώστε να πληρώσει το χαμηλότερο ασφάλιστρο στον Οργανισμό. 
«Παρακαλώ πολύ όπως γίνει δεκτή η παρούσα αίτησή μου για καταβολή μηνιαίου ασφαλίστρου λόγω ανεργίας», γράφει ο ίδιος στην αίτησή του. 

Ο πρώην δημοσιογράφος ήταν ασφαλισμένος από το 2008 έως και σήμερα, χωρίς ωστόσο να έχει πληρώσει στο ταμείο ούτε ένα ευρώ και ζητάει διακανονισμό 48 δόσεων για την οφειλή του, η οποία ανέρχεται πλέον σε 5.500 ευρώ. Σύμφωνα με τα εισοδηματικά του στοιχεία για τα έτη 2010 - 2012, το εισόδημά του Αργύρη Ντινόπουλου, το οποίο όπως αναφέρει προέρχεται αποκλειστικά από βουλευτική αποζημίωση και όχι από παροχή υπηρεσιών ως δημοσιογράφος, ανήλθε το 2010 σε 68.833,37 ευρώ, το 2011 σε 88.719,18 ευρώ (αυτότ. φορ. ποσά και μισθ. υπηρεσίες) και το 2012 σε 22.092,84 ευρώ (μισθ. υπηρεσίες).

Το ιστορικό

Με αίτησή του, τον Ιούνιο του 2013, ο βουλευτής της ΝΔ και νυν υπουργός ζήτησε, πέρα από το χαμηλότερο ασφάλιστρο των ανέργων, διακανονισμό 48 δόσεων ώστε να αποπληρώσει το χρέος του των 5.500 ευρώ. Το αίτημα έφτασε τελικά την Τετάρτη στον Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, όμως η συζήτηση αναβλήθηκε. Όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που τέθηκε ρος συζήτηση στο ΔΣ, ο Αργύρης Ντινόπουλος έγινε μέλος στην ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ από το 1993. Εργάστηκε στον ANT1 και την ΕΡΤ έως τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν και εκλέχθηκε βουλευτής. Έκτοτε διατηρεί τη βουλευτική του ιδιότητα και οι τελευταίες εισφορές που έχει καταθέσει στον ΕΔΟΕΑΠ είναι τον Ιούλιο του 2008.

Από τον Ιούλιο του 2008 αίρεται το ασυμβίβαστο των βουλευτών και ο Αργύρης Ντινόπουλος είχε το δικαίωμα να υπαχθεί στον τελευταίο φορέα όπου ήταν ασφαλισμένος, με τις ασφαλιστικές εισφορές να καταβάλλονται με παρακράτηση από τη βουλευτική αποζημίωση.

Με βάση αυτό το νόμο ο Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε τη σχετική αίτηση ζητώντας την προαιρετική ασφάλιση από τον ΕΔΟΕΑΠ τον Μάρτιο του 2009. Τέσσερα χρόνια αργότερα το 2013 με νέα αίτηση ζήτησε την ανάκληση της αίτησής του, ζητώντας να υπαχθεί στο καθεστώς της εξ ιδίων καταβολής μηνιαίας εισφοράς για τον κλάδο υγείας από 1/8/2008, καθώς και διακανονισμό της οφειλής του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Έλεγε μόλις λίγες ημέρες πριν, για να κλέψει την ψήφο εμπιστοσύνης «Βγαίνουμε από το μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα…»

Και η σειρά «ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΨΕΜΑΤΑ» συνεχίζεται με τεράστια επιτυχία… 

Ο εκ των πρωταγωνιστών, Αντώνης Σαμαράς δίνει ρέστα στον ρόλο του Πρωθυπουργού… Μεγάλο ταλέντο του οι επιμηκύνσεις… Ατάκα που τα σπάει:«Δύο χρόνια σκίζω τα μνημόνια»… Και αφού έχει τόση μεγάλη επιτυχία οΑντώνης Σαμαρας, δεν μπορεί παρά να ζητά τα μπράβο από τον κόσμο… Άλλωστε και η προϋπηρεσία του είναι τέτοια που δεν σηκώνει αμφισβήτηση!!!

Εμείς έτσι απλά παραθέτουμε για μια ακόμα φορά τις αλήθειες του Αντώνη Σαμαρά στη συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης… «Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη στιγμή. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει στην κυβέρνηση την ευκαιρία να κάνει τα τελευταία βήματα έπειτα από έναν μαραθώνιο δύο ετών. Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο μνημόνιο γιατί έχουμε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην Ευρώπη, Βγαίνουμε από το μνημόνιο ενάμιση χρόνο νωρίτερα». Ο πρωθυπουργός μάλιστα άσκησε σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στις θέσεις του, χαρακτηρίζοντας το οικονομικό του πρόγραμμα ως «λίστα γάμου».

      

Τώρα, μόλις ελάχιστες μέρες μετά από αυτή τη «συγκλονιστική» και πάνω από όλα «γεμάτη αλήθειες» ομιλία του είναι αλήθεια πως όλα βαίνουν όπως μας τα είπε… Η κρίση στην Ελλάδα έχει εξανεμιστεί, το μνημόνιο είναι έτοιμο να σκιστεί, η οικονομία και το χρηματιστήριο έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο και οι δανειστές παρέα με τους ευρωπαίους εταίρους υποδέχονται με θέρμη και συγκίνηση τις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης… Έτσι δεν είναι; Βλέπεις κανείς κάπως διαφορετικά τα πράγματα; Η Ελλάδα σώθηκε λέει ο Σαμαράς… Υπάρχει λόγος να μην τον πιστέψουμε; Πιο ψεύτης, τσάμπα μάγκας και προπαγανδιστής πεθαίνεις…

Η αλήθεια είναι μία: Ο ελληνικός προϋπολογισμός θα χρειάζεται οπωσδήποτε δανεικά για δεκαετίες. Και ο μηχανισμός στήριξης και οι αγορές τα δίνουν υπό όρους και όχι χωρίς ελέγχους και χωρίς να διασφαλίσουν ότι θα τα πάρουν πίσω. Μια σχετικά υγιής οικονομία αντέχει τα πρόσκαιρα υψηλά επιτόκια. Σε μια ασθενή οικονομία, όπως η ελληνική, οι συνέπειες μιας κρίσης και μεγεθύνονται και διαρκούν περισσότερο. Και μια έξοδος και επιστροφή σε μνημόνιο θα ήταν ταπεινωτική και καταστροφική. Έτσι απλά…

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι πλουτοκράτες σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την Ευρώπη

Ο Ολλανδός υπουργός και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταισελμπλούμ, δήλωσε πρόσφατα ότι και η Γερμανία πρέπει να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις», φέρνοντας ως παράδειγμα την Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία (!) και απηύθυνε χαρακτηριστική προειδοποίηση στο Βερολίνο “να μην επαναπαύεται στις δάφνες του”. ΕΔΩ Οι δηλώσεις έρχονται τη στιγμή που η Γερμανική οικονομία εκπέμπει σήμα κινδύνου και νέοι τριγμοί ταλανίζουν την, ούτως ή άλλως, εύθραυστη ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία έστειλε σήμα, στο Βερολίνο αυτή τη φορά και είναι έτοιμη να επιταχύνει τις διαδικασίες για την καθολική επιβολή των καταστροφικών πολιτικών που δοκιμάστηκαν στην Ελλάδα, ώστε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Φυσικά, αυτός ήταν ο αρχικός στόχος: «Ομοσπονδιοποίηση όμως σημαίνει, ότι οι ίδιες πολιτικές θα εφαρμοστούν καθολικά, οριστικά και πολύ σύντομα, σε βάρος και των ίδιων των Γερμανών πολιτών και εργαζομένων.» ΕΔΩ, αλλά η προοπτική ενδυνάμωσης του μετώπου κατά της λιτότητας, καθώς και η πιθανότητα μιας Αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα αρκετά σύντομα, φαίνεται ότι ανάγκασαν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να δείξουν τις προθέσεις τους νωρίτερα.

Η Γερμανία γίνεται τώρα, όσο ποτέ πριν, ο βασικός παράγοντας για την επιθυμητή ομοσπονδιοποίηση, μέσω ενός άνευ προηγουμένου «κουρέματος» του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών δικαιωμάτων, των μισθών και των συντάξεων, στο όνομα του ανταγωνισμού και της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι «υποδείξεις» Ντάισελμπλουμ προς στην Γερμανία δείχνουν με χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ισχύς θα μεταφερθεί από το Βερολίνο στις Βρυξέλλες και στους Ευρωπαϊκούς οικονομικούς μηχανισμούς που έχουν ήδη παραγκωνίσει τους πολιτικούς, μέσω των κινήσεων Ντράγκι. ΕΔΩ

Με την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης να υιοθετεί μέτρα λιτότητας, δεν θα υπάρχουν «χώρες-υποδείγματα» τις οποίες θα μπορούσε κανείς να αναφέρει ως παράδειγμα, ούτε άλλες δικαιολογίες. Το μέτωπο κατά της λιτότητας θα καταρρεύσει και η Ευρωπαϊκή πλουτοκρατία θα κηρύξει την τελική νίκη της.

Στο Ελληνικό μέτωπο, η μάχη κορυφώνεται εν όψει πιθανών εκλογών. Η Ευρωπαϊκή νεοφιλελεύθερη οικονομική αυτοκρατορία θα υποστηρίξει την παρούσα κυβέρνηση με όλα τα μέσα, προκειμένου να τελειώσει κανονικά τη θητεία της. Η αντιπαράθεση κορυφώνεται και με αφορμή τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών προκειμένου να βρεθούν οι 180 για να εκλέξουν τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές που θα έθεταν σε κίνδυνο τον «ομαλό» τερματισμό του πειράματος.

Όμως, οι απόπειρες εξαγοράς ψηφοφόρων έχουν ήδη ξεκινήσει και είναι φανερές. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επανακτήσει χαμένους ψήφους, η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχεδόν θριαμβευτικά την πιλοτική εφαρμογή ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (μόνο σε 13 δήμους και μόνο για 6 μήνες) και τις αυξήσεις και τα αναδρομικά των ενστόλων.

Είναι καταπληκτικό πόσο εύκολα η κυβέρνηση ξαφνικά βρίσκει τα λεφτά για παροχές, ή, βγαίνει να δανειστεί στις αγορές – με πολύ χειρότερη την κατάσταση στα δημοσιονομικά απ’ότι το 2010 – με τις πλάτες των «φίλιων δυνάμεων» της Τρόικας, κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να κατρακυλούν.

Εντωμεταξύ, η προπαγάνδα του φόβου επιστρατεύτηκε για πολλοστή φορά από κυβερνητικούς αξιωματούχους και από τα συστημικά ΜΜΕ, υπονοώντας στην ουσία μια ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή σε περίπτωση μιας Αριστερής κυβέρνησης στην εξουσία. Η πρόσφατη επίθεση των «αόρατων» αγορών κατά της Ελλάδας, με τα σπρεντ ξανά στα ύψη, αποτελεί μια εκτός συνόρων προειδοποίηση-υποβοήθηση στην συγκεκριμένη προπαγάνδα. Την ίδια στιγμή, το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προσεγγίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις του, αλλά κυρίως, για να καταστήσουν σαφές ότι δεν θα ανεχτούν αλλαγή πολιτικής προς άλλη κατεύθυνση.

Μια Αριστερή κυβέρνηση, σε μια πλήρως «νεοφιλελευθεριοποιημένη» Ευρώπη ταγμένη απόλυτα στα συμφέροντα των πλουτοκρατών, θα είναι σαν ένας «Δον Κιχώτης» που θα κυνηγά ανεμόμυλους. Η υιοθέτηση της λιτότητας και των περικοπών από την ίδια τη Γερμανία, καθώς και η καταστολή του μετώπου κατά της λιτότητας, θα απομονώσουν πλήρως μια τέτοια κυβέρνηση, εκτός και αν βιώσουμε μια γρήγορη και γενική άνοδο της Αριστεράς και των αντι-νεοφιλελεύθερων δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη, που θα μπορούσαν να αλλάξουν αποφασιστικά την έκβαση του ταξικού πολέμου. Καθώς η σημερινή Ευρώπη δείχνει στους λαούς το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καθόλου απίθανο.

[failedevolution.blogspot.gr]

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aποκάλυψη-σοκ από τους NY Times: «Οι ΗΠΑ έδωσαν τα χημικά του Σαντάμ Χουσεΐν στα χέρια του ISIL»!

Στα χέρια των ισλαμιστών εγληματιών της ISIL έχει καταλήξει το χημικό οπλοστάσιο του Σαντάμ Χουσεΐν με ευθύνη των ΗΠΑ, αφού οι Αμερικανοί το είχαν συγκεντρώσει σε δική τους βάση στο Β.Ιράκ. Περιλαμβάνει 5000 χημικές κεφαλές, και ήδη χρησιμοποιούνται στην πόλη Κομπάνι, εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας «The New York Times», κατά τον πόλεμο που ξεκίνησαν οι Αμερικανοί εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν το 2004, στρατιώτες των ΗΠΑ φέρονται να είχαν ανακαλύψει περί τις 5.000 χημικές κεφαλές και βόμβες. Στο διάστημα μεταξύ 2004-2011, τουλάχιστον 17 αμερικανοί στρατιώτες και επτά Ιρακινοί αξιωματούχοι της αστυνομίας εκτέθηκαν στα χημικά και τοξικά αέρια των εν λόγω όπλων αλλά το Πεντάγωνο τους συνέστησε να υποβαθμίσουν το θέμα και να μην κάνουν πλήρη αναφορά των τραυματισμών που έχουν σημειωθεί από τα χημικά του Σαντάμ.

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ που είναι βασισμένο σε καταγγελίες Αμερικανών πυροτεχνουργών, οι λεπτομέρειες για την ύπαρξη χημικών όπλων στο Ιράκ τα οποία σήμερα πωλούνται και αγοράζονται μεταξύ των ομάδων των τζιχαντιστών, βγαίνουν τώρα στο φως από Ιρακινούς και Αμερικανούς αξιωματούχους που μίλησαν με τους στρατιώτες που συμμετείχαν στις εν λόγω αποστολές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο λόγος που δεν είχε μέχρι σήμερα αναφερθεί τίποτα περί ύπαρξης χημικών όπλων στο Ιράκ, ήταν για να μην έρθει σε δύσκολη θέση η αμερικανική κυβέρνηση η οποία είχε ξεκινήσει την εκστρατεία εναντίον Σαντάμ Χουσεΐν με τη βεβαιότητα πως διαθέτει όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία στην πλειοψηφία τους είχαν κατασκευαστεί μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Ομως, τα χημικά όπλα που βρέθηκαν από τους αμερικανούς στρατιώτες ήταν όλα κατασκευής προ του 1991. Αποτελούνταν κυρίως από βλήματα πυροβολικού 155 χιλιοστών και ρουκέτες 122 χιλιοστών και σε καμία περίπτωση δεν θεωρούνταν όπλα μαζικής καταστροφής, ενώ είχαν κατασκευαστεί κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ. Επιπλέον, πέντε στις έξι περιπτώσεις τραυματισμών στρατιωτών από την προσπάθεια καταστροφής των πυρομαχικών ή κατά την εύρεσή τους, έγιναν από όπλα που είχαν σχεδιαστεί στις ΗΠΑ, κατασκευαστεί στην Ευρώπη και γέμισαν με χημικές ουσίες στο Ιράκ από δυτικές εταιρείες! Δηλαδή όχι μόνο δεν υπήρχα όλα μαζικής καταστροφής αλλά τα χημικά όπλα που χρησιμοποίησε ο Σαντάμ για να σκοτώσει χιλιάδες Κούρδους του τα έφτιαξαν οι ΗΠΑ και η Δύση.

Οι Times της Νέας Υόρκης τονίζουν στο ρεπορτάζ πως μια τέτοια αποκάλυψη θα ήταν ντροπιαστική για το Πεντάγωνο και τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος θα δεχόταν δριμείες κατηγορίες για έναν πόλεμο που κόστισε πολύ σε ανθρώπινες ζωές και χρήμα στην αμερικανική κοινωνία.

Ετσι, οι οδηγίες από το Πεντάγωνο ήταν σαφείς προς τους αμερικανούς στρατιώτες: Αποκρύψτε τα περιστατικά και αποθηκεύστε τα όπλα στο Ιράκ. Ετσι, τα χημικά όπλα του Σαντάμ θαφτηκαν ή συσκευάστηκαν και αποθηκεύτηκαν σε στρατόπεδα και αποθήκες στο λεγόμενο Muthanna State Establishment (MSE).

Η εγκατάσταση MSE όμως ανήκει στην περιοχή που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, με την ιρακινή κυβέρνηση να κάνει λόγο από το καλοκαίρι για μαρτυρίες αλλά και υλικό από τις κάμερες παρακολούθησης με τζιχαντιστές να παίρνουν τον έλεγχο των αποθηκών. Λίγο αργότερα, οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου κατέστρεψαν τις κάμερες.

Πριν από μερικές μέρες χρησιμοποιήθηκαν ξανά εναντίον των Κούρδων μαχητών στην πόλη Κομπάνι, δείχνοντας όχι μονο κατοχή από το ISIL αλλά και χρήση του χημικού οπλοστασίου του Σαντάμ Χουσεΐν. Έτσι λοιπόν πολύ βολικά είχαμε το καλοκαίρι τρεις χιλιάδες ξυπόλητους ισλαμιστές να καταλαμβάνουν την πόλη της Μοσούλης των 2 εκατομμυρίων κατοίκων και να εκδιώχνουν εύκολα ολόκληρες ταξιαρχίες του ιρακινού Στρατού, και πολύ βολικά να έχουν πέσει στα χέρια τους αμερικανικές σκηνές, αμερικανικά τυφέκια εφόδου, αμερικανικές σφαίρες, αμερικανικοί TOW, και χημικά όπλα τα οποία αποθήκευσαν οι ΗΠΑ σε περιοχή όπου πολύ βολικά βρέθηκε εντός της ακτίανς δράσης του ISIL.

Όπως και να το δει κανείς είναι ευθύνη της Ουάσιγκτον που τέτοιος εξοπλισμός βρίσκεται στα χέρια παραφρόνων. Οι Αμερικανοί έδωσαν με δικιά τους ευθύνη χημικό οπλοστάσιο σε ισλαμιστές εγκληματίες. Δεν ισχύει ούτε το κατά λαθος, καθώς διαθέτουν την δύναμη να προστατέψουν μια τόσο σημαντική εγκατάσταση. Αφήνοντάς την να πέσει στα χέρια τους είναι σαν να την έδωσαν οι ίδιοι.

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι δανειστές τρομοκρατούν την αγέλη για να γυρίσει πίσω στο μαντρί.

Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιος εχέφρων πολίτης σ’ αυτή τη χώρα που να πιστεύει ότι θα εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή.

Αυτό τουλάχιστον μέχρι… τώρα. Επίσης, δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν πολίτες που να πιστεύουν ότι ενδέχεται, μετά τις εκλογές που θα ακολουθήσουν, να έχουμε και πάλι κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Αυτό όμως το βλέπουν και οι δανειστές, οι οποίοι αποφάσισαν προφανώς να αναλάβουν δράση, για να ελέγξουν την κατάσταση.

Δεκάδες δημοσιεύματα στον διεθνή τύπο, πολυάριθμες δηλώσεις από τους
εκπροσώπους της τρόϊκας (ΔΝΤ – ΕΚΤ – ΕΕ), για την ανάγκη νέου μνημονίου και αδυναμία της Ελλάδας να βγει στις αγορές, οδήγησαν σε αποχώρηση επενδυτών από το ελληνικό χρηματιστήριο, κατακόρυφη άνοδο των spreds κ.λ.π. Γενικά, εκεί που όλα υποτίθεται ότι ήταν ρόδινα, ότι βγαίναμε από το τούνελ, ότι έχουμε success story, εκεί ακριβώς, μας ξαναγυρίζουν πίσω σε συνθήκες πολύ χειρότερες από εκείνες που μπήκαμε στο μνημόνιο.


Και μας ξαναγυρίζουν, γιατί το πρόγραμμά τους απέτυχε πλήρως. Απέτυχε όμως, σε ότι φυσικά εμάς τους Έλληνες, πέτυχε όμως το στόχο του σε ότι αφορά τα συμφέροντα των δανειστών. Δηλαδή να κρατούν τους δυστυχισμένους Έλληνες δέσμιους στο αγκίστρι τους, μέχρι να μας πάρουν όλες τις περιουσίες.

Γίνεται πλέον εμφανέστατο ότι οι δανειστές, μαζί με την ντόπια ελίτ, δημιουργούν συνθήκες τρομοκράτησης της αγέλης, προκειμένου να ξαναγυρίσει πίσω στα πολιτικά μαντριά από τα οποία λάκισε. Και δεν αποκλείεται στο τέλος και να τα καταφέρουν ή έστω να έχουν δημιουργήσουν ελεγχόμενες γι’ αυτούς πολιτικές καταστάσεις. Αναρωτιόμαστε ακόμα, πως θα λειτουργήσουν τώρα πλέον οι βουλευτές, σχετικά με την εκλογή του ΠτΔ, μέσα σε ένα τέτοιο καλλιεργούμενο κλίμα;

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανδρας παρέδωσε το μωρό του στη ΔΟΥ Ρόδου -Του κατάσχεσαν τα τελευταία 300 ευρώ από τον λογαριασμό του!

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Ρόδο, όπου ένας άνεργος πατέρας πήγε στην εφορία και παρέδωσε το μωρό του κατηγορώντας το κράτος ότι του στέρησε τη δυνατότητα να του παρέχει ακόμη και τα ελάχιστα αγαθά.

Ολα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, όταν, όπως σημειώνει η «Ροδιακή», ο 35χρονος διαζευγμένος πήγε στη ΔΟΥ, αφού πρώτα είχε διαπιστώσειπως τα τελευταία χρήματα που είχε στον λογαριασμό του, ένα ποσό 300 ευρώ, είχαν κατασχεθεί.

Ο άνδρας, ο οποίος παλαιότερα διατηρούσε επιχείρηση αλλά τον τελευταίο καιρό είναι άνεργος, συνειδητοποίησε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δέσμευσαν σε χρόνο ρεκόρ το ποσό που είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό και προοριζόταν για να καλυφθούν τα έξοδα του μήνα.

Οταν έφθασε στην εφορία, κρατώντας το ενάμιση έτους μωρό στην αγκαλιά του, ενημέρωσε τον έφορο πως βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πως αν τα χρήματα δεν επιστρέψουν στον λογαριασμό του θα αφήσει το παιδί στη ΔΟΥ, ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας προς το κράτος.

Ο έφορος Ρόδου, φανερά έκπληκτος από την κατάσταση που αντιμετώπισε, του εξήγησε, αφού κουβέντιασε για μεγάλο χρονικό διάστημα μαζί του, ότι σε βάρος του εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, καθώς έχει χρέη προς τη ΔΟΥ Ρόδου.

Ο 35χρονος ζήτησε εξηγήσεις για ποιον λόγο τού κατέσχεσαν το ποσό και, όπως δήλωσε στη «Ροδιακή» λίγο αργότερα, έπεσε από τα σύννεφα όταν τον πληροφόρησαν ότι έπρεπε να… επικαιροποιήσει τον ακατάσχετο λογαριασμό που είχε δηλώσει πριν από αρκετό καιρό!

Τώρα, αναμένεται να γίνει διαδικασία αποδέσμευσης του ποσού αυτού, αλλά οι πιθανότητες να επιστραφεί και πάλι στον λογαριασμό του είναι ελάχιστες.

olympia.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χαμένος χρόνος

Σήμερα, τεσσεράμισι χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας και την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης, οι Έλληνες συνειδητοποιούν πως δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα προς το καλύτερο. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μιλάει για έξοδο από το Μνημόνιο και αποχώρηση του ΔΝΤ αλλά οι αγορές την επαναφέρουν στην πραγματικότητα.


Αρχικά, η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάρει τη μοίρα της στα χέρια της και να αλλάξει σελίδα, όταν χρεοκόπησε.

Αλλά αυτό ήταν αδύνατο να γίνει με τα δυο κόμματα (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) και τους πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία και ήταν μαριονέτες των Ευρωπαίων αξιωματούχων και της γερμανικής κυβέρνησης, αφού τους είχαν στο χέρι.

Στη συνέχεια, οι Έλληνες πολίτες είχαν την δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της χώρας -και να αποδώσουν οι ίδιοι Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας-, αλλά, στις εκλογές του 2012, έκαναν πάλι κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και την καθεστωτική ΔΗΜΑΡ, ενώ κάποιοι πίστεψαν πως τιμωρούν το πολιτικό σύστημα ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή.

Οι ευκαιρίες υπήρξαν. Αλλά χάθηκαν.

Οι Έλληνες πολίτες έχουν μεγάλες ευθύνες για αυτό. Και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Έχω γράψει άπειρες φορές πως το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας δεν είναι η χρεοκοπία αλλά η έλλειψη Δικαιοσύνης.

 χρόνος για την Ελλάδα έχει σταματήσει στην άνοιξη του 2010, όταν η Ελλάδα χρεοκόπησε.
Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, η χώρα και οι πολίτες θα υποφέρουν για πολλές δεκαετίες.

Η Ελλάδα με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο στις ηγεσίες των κομμάτων τους, και τον Πρετεντέρη και τη Μάρα Ζαχαρέα να λένε τις ειδήσεις από τα κανάλια του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη δεν είναι η Ελλάδα του 2014.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2004.

Όποιος πιστεύει πως η χώρα μπορεί να αλλάξει, έχοντας στην κυβέρνηση τα σάπια κόμματα και τους σάπιους πολιτικούς που την οδήγησαν στην χρεοκοπία, είναι σάπιος και ο ίδιος.

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν τώρα αυτό που δεν έκαναν όταν η χώρα μας χρεοκόπησε.

Τα τεσσεράμισι χρόνια που πέρασαν από την χρεοκοπία της χώρας είναι χαμένος χρόνος.

Αν οι Έλληνες δεν αγωνιστούν για να πάρουν την τύχη της χώρας τους στα χέρια τους, και τα επόμενα -πολλά- χρόνια θα είναι χαμένος χρόνος.

Και ο χρόνος της ανθρώπινης ζωής δεν είναι απεριόριστος.

Ο χρόνος κάποτε τελειώνει. Για όλους μας.

Είναι κρίμα τη μια και μοναδική φορά που ζεις, να ζήσεις σάπιος σε μια σάπια χώρα.

Γιατί μετά θα πεθάνεις.

Και θα σαπίσεις οριστικά.

πιτσιρίκος
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ανούσιοι διακομματικοί καυγάδες – Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα και πλουτοκράτες

Του Γ. Γ
Την άποψη μας για όλα όσα ακούγονται περί «μαύρων ταμείων» και «κουμπαράδων» για να λαδωθούν δουλευτές και να ψηφίσουν σ’ αυτή την βουλή νέο «τελετάρχη», την έχουμε γράψει.

Τους ανούσιους καυγάδες που υπήρξαν σήμερα στην βουλή, με αφορμή αυτό το θέμα τους παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

Να γράψουμε δυο πράγματα επί της ουσίας, γιατί όλα όσα ακούγονται για «δικαστική διερεύνηση» του θέματος δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού παράνα καλλιεργηθεί η αυταπάτη ότι το πολιτικό σύστημα διαθέτει τους μηχανισμούς «αυτοκάθαρσης» του.

Εκτιμούμε δηλαδή ότι πρακτικά τα όσα ακούμε για «καταθέσεις πολιτικών», «εισαγγελικές παρεμβάσεις» και τα σχετικά δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα.

Σαν νύχι με κρέας είναι δεμένοι αστικά κόμματα πλουτοκράτες, ντόπιοι και ξένοι με το κυβερνητικό υπαλληλικό προσωπικό. Το παραδέχτηκε εντελώς κυνικά ο . Θ. Τσουκάτος, στο υπόμνημά του στον εισαγγελέα όταν είχε κληθεί να καταθέσει  για το ένα εκατ. μάρκα που είχε πάρει από την Ζήμενς. «Ακολούθησε πρακτική καθιερωμένη από το παρελθόν, τουλάχιστον από τα δύο μεγάλα κόμματα, η οποία και εξακολουθεί», είχε πει.

Κάτι σχετικό γίνεται και με τους εθνοπατέρες. Παρακολουθήσετε ένα χαρακτηριστικό διάλογο μεταξύ του πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Καψής και του Θ. Πάγκαλου:

Γιάννης Καψής: “«Εσένα ποιος σε χρηματοδοτεί» με είχε ρωτήσει (σ.σ ο Θ. Πάγκαλος)  λίγο πριν από τις τελευταίες εκλογές που πήρα μέρος.
«Κανείς», του είχα απαντήσει.
«Ε τότε δεν θα εκλεγείς».
Και δεν εξελέγην. Εκείνος ήρθε πρώτος …”

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας,  καθεμιά από τις ντόπιες μεγάλες καπιταλιστικές φαμίλιες έχει το δικό της «λόμπι» μέσα στη Βουλή. Με βουλευτές τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα (ενίοτε και από τα μικρότερα). Τους ταΐζουν καλά, φροντίζουν να τους χρηματοδοτούν τον προεκλογικό τους αγώνα, για να τους έχουν διαθέσιμους όταν τους χρειάζονται….  ασπόνδυλα είναι, γυμνοσάλιακες είναι, σκουλήκια είναι, έμαθαν όμως να είναι καλοί παίκτες. Πρεζόνια της εξουσίας που ξέρουν να χειρίζονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους … Έμμισθα τσιράκια των καπιταλιστών είναι και για λογαριασμό τους δουλεύουν.

Αυτά που βγαίνουν στην δημοσιότητα για τον χρηματισμό των βουλευτών από πλουτοκράτες, δεν είναι ούτε η κορυφή του παγόβουνου. Οι μηχανισμοί συγκάλυψης  αλλά και το σκοτάδι που επικρατεί σε τέτοια αλισβερίσια κάνουν να φαντάζει σχεδόν αδύνατη την αποκάλυψη αυτών των καταστάσεων.

       

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ: Αποτελέσματα εκλογών 2014


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!