EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΚ ΗΛΠΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΑΚ ΗΛΠΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014




















Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ουπς, ξανά περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, “Ο φετινός Σεπτέμβριος, μετά από οκτώ συνεχόμενους θετικούς μήνες μέσα στο 2014, είναι ο πρώτος μήνας που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο προσλήψεων απολύσεων - κατά 3.960 άτομα”. Ωστόσο, ο κ. Βρούτσης επισημαίνει πως “πρόκειται για μια αναμενόμενη επίδοση, καθώς ο Σεπτέμβριος αποτελεί μήνα που ιστορικά – λόγω λήξης της τουριστικής περιόδου σε πολλές περιοχές της χώρας – παρουσιάζει συνήθως αρνητικές ή οριακά θετικές ροές απασχόλησης. Ας σημειωθεί, εξάλλου, ότι το κατ΄εξαίρεση υψηλότατο θετικό πλεόνασμα του περσινού Σεπτεμβρίου 2013 οφειλόταν κατά βάση στο κύμα μετατροπής «μαύρης εργασίας» σε νόμιμες και φανερές θέσεις εργασίας, αμέσως μετά την εφαρμογή των νέων υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία.

Πρόσθεσε, όμως, ότι συνολικά και σε επίπεδο εννεαμήνου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 δημιουργήθηκαν 186.923 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας, επίδοση υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος πέρυσι (165.702 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από τα στοιχεία τόσο της ΕΛΣΤΑΤ όσο και του ΟΑΕΔ, προκύπτει ότι συνεχίζεται η τάση σταθεροποίησης και σταδιακής αποκλιμάκωσης της ανεργίας.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αναζητούνται 6.000 «κεφάλια» Δημοσίων Υπαλλήλων προς απόλυση

Τις 6.000 απολύσεις στο δημόσιο και τους ΟΤ:Α, που η τρόικα απαιτεί με επίταση να γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αναζητά εναγωνίως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρρύθμισης. Για τον λόγο αυτό θα αξιοποιήσει ως πρόσχημα τους διοικητικούς ελέγχους για πλαστογράφηση δικαιολογητικών που αφορούν τις προσλήψεις, τις μετατάξεις, τις συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Η κυβερνητική πρόθεση έγινε σαφής, από την τοποθέτηση στην Βουλή (30/9), της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ευης Χριστοφιλοπούλου, που με πολύ αόριστο τρόπο μίλησε για ελέγχους που «αφορούν την γνησιότητα, είτε αυτού που πρόκειται να προσληφθεί είναι αυτού που μετατάσσεται από υπηρεσία σε υπηρεσία είτε αυτού που παραιτήθηκε για άγνωστους λόγους και θα συνταξιοδοτηθει». Οι συγκεκριμένες διαδικασίες προβλέπονται στα άρθρα 28 και 29 του νομοσχεδίου με τίτλο «Ανοιχτή Διάθεση Εγγράφων» ξεκίνησε να συζητείται στην αρμοδια διαρκή κοινοβουλευτική επιτροπή. Η υφυπουργός υποστήριξε πως σε τέτοιες περιπτώσεις πλαστών δικαιολογητικών το κράτος οποίο «εξαπατήθηκε, έστω προ εικοσαετίας, από κάποιον υπάλληλο του φέρνοντας ένα πλαστό πτυχίο ή απολυτήριο Λυκείου και σε αυτόν τον υπάλληλο να πούμε μπράβο και να του δώσουμε και σύνταξη;». Επίσης πρόσθεσε πως «εάν κάποιος πλαστογράφησε ή παρανόμησε με δική του υπαιτιότητα – διότι στην παρανομία χρειάζεται υπαιτιότητα του υπαλλήλου – ή πλαστογράφησε όπου η υπαιτιότητα τεκμαίρεται, δεν έχει θέση στο Δημόσιο». Η Ε.Χριστοφιλοπούλου δεν προσδιόρισε τον εκτιμώμενο αριθμό των περιπτώσεων που εξετάζονται ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο οι έλεγχοι να αφορούν τόσο τους εν ενεργεία υπαλλήλους όσο και τους συνταξιούχους.

Εντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αριστεράς. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε πως «θέλετε να κάνετε αναδρομικό έλεγχο συμβάσεων και συνταξιοδοτήσεων, πουθενά στον πλανήτη, σε καμία προ-δημοκρατική και δημοκρατική εποχή δεν έχει συμβεί αυτό. Να πάτε σε συνταξιούχους 20 ετών και να πείτε ότι σας παίρνουμε την σύνταξη πίσω επειδή προσκομίσατε το 1985-90 ένα πιστοποιητικό και να του αφαιρέσετε το δικαίωμα να ζει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του». Αντίστοιχη παρέμβαση έκανε με ερώτησή του στην Βουλή και ο Δ.Στρατούλης. Υποστήριζει ότι «η αξιολόγηση είναι απλά το πρόσχημα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει με οποιονδήποτε τρόπο τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα απολύσει. Ουσιαστικά, με τη διαδικασία των «ελέγχων» είναι σε εξέλιξη άλλη μία επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης όσων αντιτίθενται στην εκστρατεία ανεύρεσης δημοσίων υπαλλήλων προς απόλυση». Μάλιστα αναφέρεται ειδικά στο θέμα των συμβασιούχων που από ότι φαίνεται θα αποτελέσουν τα θύματα της όλης ιστορίας. Επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για επανέλεγχο, αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων και ουσιαστικά κατάργηση του Π.Δ. 164/2004, που θεσμοθετήθηκε κατ’ εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας. Το ΠΔ 164/2004 καθόρισε τις προϋποθέσεις μετατροπής συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Σε  εκείνη τη διαδικασία εγγυητής της νομιμότητας και της διαφάνειας ήταν το ΑΣΕΠ. Συνεπώς, ουδείς λόγος συντρέχει και η επανεξέτασή τους είναι προσχηματική».

Αντίστοιχη τοποθέτηση υπήρξε και από την πλευρά του ΚΚΕ. Ο βουλευτής του Χρ. Κατσώτης τόνισε πως «το θέμα αφορά τον επανέλεγχο σε βάθος εικοσαετίας και άλλα ζητήματα. Τι κάνετε στο διάταγμα Παυλόπουλου; Αν υπάρχουν κάποιοι χρόνοι ενδιάμεσα που έχουν δικαιολογηθεί σαν απασχόληση, εσείς ισχυρίζεστε ότι αφού δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη, είναι σαν να μην υπάρχουν και τους απολύετε.Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση προβάλλει το θέμα της πλαστότητας, για να καλύψει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό που θα απολύει διαρκώς εργαζόμενους. Η ομηρία των συμβασιούχων είναι δικό σας παιδί, δική σας πολιτική».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι κάνεις για τους ανθρώπους;

Πες μου, τί λόγο θα δώσεις στο Θεό εσύ που ντύνεις τους τοίχους και όχι τους ανθρώπους;
Εσύ που στολίζεις ένα ζώο και αδιαφορείς για τα κουρέλια που φοράει ο συνάνθρωπός σου; Εσύ που σου σαπίζουν τα φαγητά και δε δίνεις σ’ αυτούς που πεινάνε;
Μ. Βασίλειος

ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΣΕ ΠΡΟΔΙΔΕΙ

Βλέπεις αυτούς τους τοίχους που καταρρέουν από το χρόνο, και που τα ερείπιά τους ξεφυτρώνουν μέσα στην πόλη όπως οι σκόπελοι αναδύονται μέσα από το νερό; Όταν χτίζονταν, οι πλούσιοι νοιάζονταν για τους τοίχους και αδιαφορούσαν για τους φτωχούς. Πού πήγε λοιπόν η μεγαλοπρέπειά τους; Πού πήγε κι αυτός που περηφανευόταν γι’ αυτή τη μεγαλοπρέπεια; Βλέπεις πώς γκρεμίζονται και χάνονται σαν τα παλάτια που χτίζουν τα παιδιά στην άμμο για  να παίξουν; Κι ο πεθαμένος κλαίει στον Άδη για τη ζωή που χαράμισε σε μάταια πράγματα. Να έχεις ψυχή μεγάλη. Οι τοίχοι, οι μικροί και οι μεγάλοι, κάνουν την ίδια δουλειά.

Όταν μπω σε σπίτι ανθρώπου κακόγουστου και νεόπλουτου και το δω πνιγμένο στα στολίδια, ξέρω πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει τίποτα πιο πολύτιμο από αυτά που φαίνονται, και πως στολίζει τα άψυχα ενώ αφήνει αστόλιστη την ψυχή του . Πες μου ποιά ανάγκη εξυπηρετούν καλύτερα τα πολυτελή κρεβάτια ή τραπέζια , οι πολυθρόνες και τα αμάξια, ώστε να ,μην περνάει το χρήμα στους φτωχούς , που χιλιάδες παρακαλάνε έξω απ’ τις πόρτες με σπαρακτική φωνή; Και συ αρνείσαι να δώσεις , γιατί λες πως δεν έχεις για όλους αυτούς.

Κι ενώ τα χείλη σου ορκίζονται, το χέρι σου σε προδίδει. Γιατί το χέρι σου σε διαψεύδει, φωνάζοντας χωρίς να μιλά, έτσι καθώς λάμπει πάνω του το δέσιμο του δαχτυλιδιού. Πόσους μπορεί να σώσει από τα χρέη ένα σου  δαχτυλίδι; Πόσα σπίτια που χάνονται θα έκανε να ορθοποδήσουν; Μία σου ντουλάπα μπορεί να ντύσει πόλη ολόκληρη που τρέμει από το κρύο. Κι εσύ κάθεσαι και διώχνεις το φτωχό αβοήθητο , χωρίς να φοβάσαι το Θεό που θα σε κρίνει. Δεν έδωσες συμπόνια , δε θα πάρεις συμπόνια. Δεν άνοιξες την πόρτα , θα σε διώξουν από τη Βασιλεία. Δεν έδωσες ψωμί, δε θα πάρεις αιώνια ζωή.
 
Μ. Βασίλειος
Πηγή: «Μικρή Φιλοκαλία της καρδιάς»
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Η Ρωσία δημιουργεί το σύστημα "Anti-PRO"

Στις αρχές Οκτωβρίου οι πατριωτικές πύλες του ρωσικού διαδικτύου δημοσίευσαν μια πρωτάκουστη είδηση - "οι νέοι ρωσικοί βαλλιστικοί πύραυλοι της θαλάσσιας εγκατάστασης για την εγκατάσταση των οποίων ο Πούτιν δήλωσε στην πρόσφατη σύσκεψη στο Νοβοροσσίσκ, «μηδενίζουν» τη δύναμη της Αμερικής και την υπεροχή της Ουάσινγκτον σε μια τεράστια γεωπολιτική περιοχή από τη Βαρσοβία μέχρι το Καμπούλ, από τη Ρώμη στη Βαγδάδη.
 
" Το άρθρο έφερε τον τίτλο "Πυραυλική έκπληξη του Πούτιν " και το περιεχόμενό του ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη. Δε θα παραθέσουμε όλο το άρθρο, θα θέλαμε μόνο να εφιστήσουμε την προσοχή σε εκείνα τα γεγονότα που οδήγησαν τον συντάκτη σε τέτοια πρωτοφανή συμπεράσματα.

Το πρώτο και το βασικό γεγονός βασίζεται στη δήλωση του αρχηγού του Στόλου της Μαύρης θάλασσας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ναυάρχου Αλεξάνδρ Βιτκό, ότι οι νέοι πύραυλοι με τους οποίους θα εφοπλιστούν τα νέα υποβρύχια για το Στόλο της Μαύρης θάλασσας, έχουν βεληνεκές πάνω από 1,5 χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ο ναύαρχος ταυτόχρονα απαντούσε στην ερώτηση του Πούτιν και, φυσικά, οι πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά των δημοσιογράφων, προορίζονταν ειδικά για αυτούς. Δεν παραμιλούν έτσι οι ναύαρχοι και δεν αποκαλύπτουν τα στρατιωτικά μυστικά. Ήταν με άλλα λόγια το σήμα. Το σήμα που δόθηκε στα συγκεκριμένα συμφραζόμενα, όπου λεγόταν για την ανάγκη της απότομης ανάπτυξης του ρωσικού αμυντικού και βιομηχανικού συγκροτήματος στον τομέα των όπλων υψηλού στόχου, καθώς και για νέες απειλές που σχετίζονται με την ανάπτυξη του συστήματος της Αντιπυραυλικής προστασίας (PRO) και την έλευσή των υποδομών του στα σύνορα της Ρωσίας.

Όπως συμπεραίνει ο συντάκτης του άρθρου, οι ρωσικοί πύραυλοι θα μηδενίσουν τις απειλές αυτές. Τόσο σοβαρά συμπεράσματα χρήζουν ελέγχου και ταυτόχρονα πρέπει να ελεγχθούν και όλα τα αρχικά δεδομένα για αυτά. Και, πιθανόν, θα γίνουν άλλα συμπεράσματα... Λοιπόν. Για τον πύραυλο και το υποβρύχιο. Βεβαίως, πρόκειται για το γνωστό "Varshavyanka", το υποβρύχιο με κινητήρα ντίζελ τύπου 636, αρκετά εκσυγχρονισμένο, αφού ο τύπος πήρε τον αριθμό 636.3.

Συνολικά το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας σχεδιάζει να κατασκευάσει στα Ναυπηγεία Admiralteyskie για το Στόλο της Μαύρης θάλασσας έξι υποβρύχια με κινητήρα ντίζελ τύπου 636.3. Τρία ήδη βρίσκονται στο στάδιο της συναρμολόγησης, το κύριο υποβρύχιο B-261 «Novorossiysk» (εργοστασιακός αριθμός 01670), το δεύτερο – B-237 «Rostov-na-Donu» (01671) και B-262 «Stary Oskol» (01672).

Ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία Βλαδίμιρ ζαχάροφ παρατήρησε ότι «τα έξι «Varshavyanka» μπορούν να γίνουν μια καλή αρχή για τον επανεξοπλισμό του Στόλου της Μαύρης θάλασσας και έπειτα, μάλλον, και το «Lada» θα το ολοκληρώσουν». Όπως είπε ο αρχηγός του Στόλου της Μαύρης θάλασσας, υποναύαρχου Αλεξάνδρ Φεντονέτκοφ αυτή η ένωση μέχρι το 2017 θα παραλάβει στη σύνθεσή της έξι υποβρύχια τύπου 636: «Τα πρώτα τρία υποβρύχια θα παραλάβουμε το 2014, ένα το 2015 και δύο το 2016 για τη διαμόρφωση μιας πλήρους ταξιαρχίας».

Θα εγκαθίστανται στη βάση του Πολεμικού Ναυτικού «Sevastopol» και «Novorossiysk». Έτσι προγραμμάτιζαν, σήμερα όμως το κύριο υποβρύχιο "Novorossiysk" ήδη από τον Αύγουστο βρίσκεται στο σύνολο του Στόλου, όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ. Τα υποβρύχια τύπου 636.3 "Varshavyanka" είναι τρίτης γενιάς, έχουν χωρητικότητα 3,95 χιλιάδες τόνους, ταχύτητα 20 κόμβους, βάθος βύθισης 300 μέτρα, πλήρωμα 52 άτομα. Τα υποβρύχια έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο θορύβου, γι’ αυτό στο ΝΑΤΟ τα υποβρύχια του τύπου αυτού αποκαλούν «μαύρη τρύπα».

Στον οπλισμό τους έχουν τορπίλες διαμετρήματος 533 χιλιοστά (έξι συσκευές), νάρκες, πυραυλικό σύστημα κρούσης "Kalibr" το οποίο και θεωρείται το μυστικό του σχεδίου αυτού (για την εξαγωγή το σύστημα αυτό ονόμασαν "Club-S"). Για την εκτόξευση πυραύλων χρησιμοποιείται η συσκευή τορπιλών και δεν χρειάζονται ειδικές συσκευές εκτόξευσης. Το ίδιο το υποβρύχιο είναι πολύ καλό, σε μεγάλο βαθμό υπερβαίνει τα δυτικά αντίστοιχα μοντέλα από την άποψη των χαρακτηριστικών και είναι αναντικατάστατη για την άμυνα των παράλιων περιοχών.

Το πυραυλικό συγκρότημα όμως με το νέο πύραυλο προσδίδουν στο υποβρύχιο απολύτως νέο κύρος. Επειδή το βεληνεκές των 1,5 χιλιάδων χιλιομέτρων το οποίο δηλώνουν, το κάνει ένα πολύ δυνατό όπλο και με τον τρόπο αυτό διευρύνει σημαντικά τη διαπασών της εφαρμογής του. Νωρίτερα τον οπλισμό αυτός εγκαθιστούσαν μόνο σε πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλού στόχου, επειδή ήταν αρκετά ακριβό και δυνατό σύστημα και επηρέαζε σημαντικά στο υπάρχον ισοζύγιο των Ενόπλων Δυνάμεων και τα στρατηγικά σχέδια.

Τώρα μάλιστα και απλά υποβρύχια με ηλεκτρικό κινητήρα ντίζελ άρχισαν να έχουν οπλισμό στρατηγικής σημασίας. Αρκεί να σημειωθεί ότι βρισκόμενα στη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας, τα υποβρύχια αυτά μπορούν να καταστρέφουν στόχους και στη Μεσόγειο θάλασσα και, μάλιστα, τόσο μεγάλους, όπως είναι ένα αεροπλανοφόρο. Δεν είναι μόνο αυτά, οι πύραυλοι "Kalibr" είναι πολλαπλών στόχων και μπορούν να καταστρέφουν στόχους και στη στεριά. Με άλλα λόγια, όλη η Ευρώπη μπορεί να βρίσκεται στο στόχαστρο πυραύλων από αυτή τη θαλάσσια βάση. Για το θέμα αυτό, μάλιστα, έλεγε το άρθρο που ανέφερα στην αρχή.

Και η υπόθεση δεν περιορίζεται μόνο από νέα υποβρύχια, ακόμα και μικρά πυραυλοφόρα πλοία τύπου 21631 «Buyan-М» που κατασκευάζονται για το Στόλο της Κασπίας θάλασσας, строящиеся для Каспийской флотилии γίνονται βάσεις για εκτοξεύσεις πυραύλων. Μέχρι το 2018 στη σύνθεση του Στόλου της Κασπίας θάλασσας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχεδιάζεται να ενταχθούν εννέα παρόμοια πλοία, προς το παρόν όμως εντάχτηκαν μόνο τρία.

Τα πλοία είναι μικρά, με μικρή βύθιση που επιτρέπει να γίνεται πλεύση ακόμα και στον ποταμό Βόλγκα, στην κατασκευή τους όμως οι σχεδιαστές κατάφεραν να ενσωματώσουν κάθετα συστήματα εκτόξευσης για 8 πυραύλους μήκους άνω των 6 μέτρων. Για το Στόλο της Κασπίας θάλασσας τα πλοία φαίνονται πολύ αρμονικά, αλλά κι εκεί υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, επειδή στην Κασπία δεν έχει και δε θα έχει στόχους για τους πυραύλους τους, οι πύραυλοι όμως μπορούν να καλύψουν και τη λεκάνη της Μαύρης θάλασσας και τα παράλια της.

Τα πλοία έχουν χωρητικότητα μόλις 950 τόνους, μεταφέρουν όμως ολόκληρους 8 πυραύλους "Kalibr" και το γεγονός αυτό αυξάνει το κύρος τους ως πολικών συστημάτων. Τα ίδια τα πλοία είναι καλά, κατασκευάστηκαν με χρήση υπερσύγχρονων τεχνολογιών «στελθ» με νέο καταπληκτικό σύστημα του πυροβολικού και τα μέσα της αντιαεροπορικής προστασίας.

Το μυστικό πάλι είναι οι πύραυλοι "Kalibr" που καλύπτουν πολλές χώρες της Εγγύς Ανατολής και της Ευρώπης. Τέτοιου είδους πλοία σχεδιάζουν να ενταχθούν και στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας και το γεγονός αυτό θα επηρεάσει σημαντικά το συνολικό ισοζύγιο δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή πάλι λόγω του νέου πυραυλικού οπλισμού.

Η λογική της εγκατάστασης τέτοιου είδους οπλισμούς είναι κατανοητή, αφού το ΝΑΤΟ εγκαθιστά τις βάσεις ραντάρ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, οι βάσεις αυτές πρέπει επίσης να βρίσκονται στο στόχαστρο. Θα ήταν πολύ εύκολο, αν ο Γκορμπατσιόφ κάποτε δεν είχε υπογράψει τη σύμβαση για τους πυραύλους μεσαίου και μικρού βεληνεκούς: στις 8 Δεκεμβρίου 1987 στη Ουάσιγκντον έγινε η ρωσο-αμερικανική συνάντηση κορυφής κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μιχαήλ Γκορμπατσιόφ και ο Ρόναλντ Ρήγκαν υπέγραψαν τη Σύμβαση για την καταστροφή των πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς αορίστου διάρκειας η οποία άρχισε να λειτουργεί από την 1η Ιουνίου 1988.

Οι πλευρές της Σύμβασης υποσχέθηκαν να μην παράγουν και να μην εγκαθιστούν βαλλιστικούς και αεροδυναμικούς πυραύλους στεριάς μεσαίου (από 1000 έως 5500 χιλιόμετρα) και μικρού (από 500 έως 1000 χιλιόμετρα) βεληνεκούς. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι τελικά η κατάταξη αυτή εισήχθη μόνο από τη Σύμβαση του 1987. Μέχρι την υπογραφή της στις ΗΠΑ οι βαλλιστικοί πύραυλοι χωρίζονταν σε διηπειρωτικούς (άνω των 5000 χιλιομέτρων), μεσαίου βεληνεκούς (από 500 έως 5000 χιλιόμετρα) και μικρού βεληνεκούς (από 150 έως 500 χιλιόμετρα).

Στην ΕΣΣΔ μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ξεχωρίζονταν και οι πύραυλοι της άμεσης τακτικής δράσης (από 1 έως 500 χιλιόμετρα). Στις ΗΠΑ οι τακτικοί (άμεσης τακτικής δράσης) πύραυλοι είχαν διάρκεια πτήσης από 1 έως 150 χιλιόμετρα. Το 1987 διαμορφώθηκε η τελική κατάταξη. Για το λόγο αυτό όσον αφορά στην περίοδο μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 σε ιστορικές μελέτες δικαιολογημένη είναι η χρήση των δύο κατατάξεων.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση καταστρέψαμε 1846 πυραυλικά συστήματα, οι ΗΠΑ — 846 συστήματα και το γεγονός αυτό μας κάνει να αμφισβητούμε για την ισοτιμία της ανταλλαγής αυτής. Οι πύραυλοι μεσαίου βεληνεκούς είχαν στο στόχαστρο όλη την Ευρώπη. Τώρα δεν υπάρχουν, δηλαδή δεν μπορούμε να απειλούμε την Ευρώπη. Όσο και η Ευρώπη δεν μας απειλούσε, όλα ήταν καλά. Η κατάσταση άλλαξε με την εγκατάσταση των βάσεων ραντάρ στην Ευρώπη.

Αν και έχουν τυπικά αμυντικό χαρακτήρα, με τον τρόπο αυτό υποτιμούν το ρωσικό πυρηνικό δυναμικό το οποίο βρισκόταν σε ισορροπία με το αμερικάνικο. Με άλλα λόγια βλέπουμε ότι εμφανίζεται ένα μονομερές πλεονέκτημα, η Ρωσία είναι αναγκασμένη να αντιδράσει. Επειδή οι συνομιλίες αυτές δεν είναι επιτυχημένες, την απάντηση αυτή έλαβε και η Ευρώπη. Νέοι πύραυλοι. Ταυτόχρονα η Ρωσία δεν παραβίασε τη Σύμβαση για περιορισμό πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, οι νέοι φορείς είναι θαλάσσιοι.

Οι ΗΠΑ, όταν υπέγραφαν τη Σύμβαση για περιορισμό πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, είχαν πλεονέκτημα από την άποψη αυτών των φορέων και για το λόγο αυτό τους αφαίρεσαν από τη Σύμβαση. Σήμερα η Ρωσία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς το όφελός της. Ώστε τα συμπεράσματα του συντάκτη του άρθρου για την "πυραυλική έκπληξη " αν και φαίνονται υπερβολικά πρωτάκουστα, όμως εγκυμονούν μια λογική βάση. Θα απαγοητεύσω όμως εν μέρει τους αναγνώστες, αφού ο συντάκτης του άρθρου βασίστηκε μόνο σε ένα «λάθος» του ναυάρχου.

Ενώ και νωρίτερα τύγχανε να παραμιλούν για τεχνικά στοιχεία των νέων ρωσικών πυραύλων. Και το βεληνεκές αναφερόταν εντελώς άλλο: το βασικό πυρηνικό υποβρύχιο κρούσης «Severodvinsk» τύπου 885 της τάξης «Yasen» θα εφοπλίσουν με υπερηχητικούς αεροδυναμικούς πυραύλους «Kalibr» που δεν έχουν αντιστοιχία στον κόσμο και έχουν την μέγιστη απόσταση πτήσης άνω των 2,5 χιλ. χλμ, ανέφερε την Τρίτη η πηγή στο αμυντικό και βιομηχανικό συγκρότημα της Ρωσίας.

Το «λάθος» αυτό πρόσεξε και η αγαπημένη από όλους Wikipedia η οποία συχνά διαστρεβλώνει τις πληροφορίες για θέματα ιστορικού και πολιτικού χαρακτήρα, όμως σχετικά με τα ρωσικά όπλα προσπαθεί να είναι κατά το μέγιστον ακρινής και πλήρης. Με άλλα λόγια είναι μια κατασκοπική βάση δεδομένων που συμπληρώνουν όλοι οι άνθρωποι που κατέχουν πληροφορίες. Ώστε τα χαρακτηριστικά ενός νέου πυραύλου μπορούν να είναι και άλλα. Για να γίνει η απογοήτευση πιο δυνατή και μεγαλύτερη, θα "ρίξω βενζίνη στη φωτιά ": η Ρωσία δημιουργεί το σύστημα "Anti-PRO ".

Επίτηδες αντέγραψα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αεροδυναμικού πυραύλου X-101 αέρος από ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην τηλεόραση. Κανένας δεν θα με κατηγορήσει για τη διάδοση του στρατιωτικού μυστικού; Θα με ρωτήσετε, τι σχέση έχει εδώ ο Х-101; Ο κινητήρας είναι ο ίδιος, πυρηνικός κινητήρας ντίζελ RD-95TM-300 με δύναμη 500 kN (σύμφωνα με τα στοιχεία της Wikipedia).

Για τους ανθρώπους που δεν έκαναν κοπάνα τα μαθήματα της φυσικής στο σχολείο, γίνεται κατανοητό ότι ο "Kalibr" πρέπει να έχει το αντίστοιχο βεληνεκές... Υπάρχει, βεβαίως, μια διαφορά, αφού εάν η εκτόξευση θα γίνει από το ύψος των 10 χιλ., ο πύραυλος θα πάει πιο μακριά σε σύγκριση με την εκτόξευση που θα γίνει από το υποβρύχιο "Varshavyanka"...

Όντας φυσικός, αντιλαμβάνομαι ότι το βεληνεκές θα αλλάξει. Ένα μέρος των καυσίμων θα δαπανηθεί στην άνοδο. Τι μέρος; Ας υποθέσουμε ότι ο πύραυλος από 5 ώρες πτήσης 20 λεπτά δαπανά στην απογείωση... Αφαιρούμε αυτό το μέρος από το βεληνεκές. Ας είναι 4500-5000 χλμ... Αυτή την "απογοήτευση" θα έχει ένας διανοούμενος αναγνώστης, διαβάζοντας τα δεδομένα που έχουν δημοσιευτεί. Αυτό το γεγονός αναμφισβήτητα, προσδίδει περισσότερη πικάντικη γεύση στην κατάσταση.

Ο πύραυλος παρά λίγο να γίνει στρατηγικός. Και η πυρηνική κεφαλή είναι πολύ κατάλληλη. Ας προσθέσουμε κι άλλα στοιχεία τα οποία θα κάνουν εντελώς εξωτική τη γεύση του «φαγητού» αυτού. Ο "Kalibr" είναι ανάπτυξη του σοβιετικού πυραυλικού συστήματος S-10 «Granat» την επεξεργασία του οποίου πραγματοποίησε ακόμα το Κατασκευαστικό Γραφείο Σχεδίασης «Novator» υπό την ηγεσία του γενικού κατασκευαστή Λ.Β.Λιούλιεφ (την ιστορία αυτού του κατασκευαστικού γραφείου μπορεί κανείς να διαβάσει στην βιβλιοθήκη της ιστοσελίδας).

Ήδη την εποχή εκείνη ο πύραυλός του KS-122 (δείκτης της Διεύθυνσης Διαχείρισης Πυραύλων του Πολεμικού Ναυτικού: 3М10) είχε το βεληνεκές 2500 χλμ, εντάχτηκε στον οπλισμό το 1984. Ο πύραυλο είχε τη δυνατότητα να εκτοξεύεται και από τη συσκευή τορπιλών (υποθαλάσσια εκτόξευση). Ήταν η απάντηση της Σοβιετικής Ένωσης στους αμερικανικούς πυραύλους "Tomagavk", αεροδυναμικούς πυραύλους με βεληνεκές έως 1600 χλμ. Η τελευταία τροποποίηση του "Tomagavk" έχει το βεληνεκές ήδη άνω των 2500 χλμ, ώστε να μιλάμε για την απόσταση της πτήσης των απογόνων του "Granat" αξίζει από την άποψη πιο μακρινών σχεδίων.

Το σύστημα S-10 είχε και η μετακινούμενη εκδοχή τους συστήματος εκτόξευσης εδάφους 9V2413 για το σύστημα εδάφους RK-55 «Relief». Αυτά τα συστήματα εκτόξευσης καταστράφηκαν λόγω της Σύμβασης την οποία υπέγραψε ο Γκορμπατσιόφ. Όμως οι θαλάσσιες εκδοχές του πυραυλικού συστήματος συνέχιζαν να υπάρχουν και ήταν εγκατεστημένα σε πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών στόχων τύπου 971 «Shchuka-B», 6 από τα υποβρύχια του τύπου αυτού ακόμα είναι σε λειτουργία.

Και, κατά πάσα πιθανότητα, είναι εξοπλισμένα με εκσυγχρονισμένες εκδοχές του "Granat", δηλαδή το "Kalibr". Σε τι άλλο μπορούν να διαφέρουν οι νέοι πύραυλοι από τον πρόγονό τους εκτός από το αυξημένο βεληνεκές; Το κατασκευαστικό γραφείο "Novator" που επεξεργάστηκε τον πύραυλο, εδώ και καιρό πωλεί στο εξωτερικό το εξαγωγικό σχέδιο του συστήματος που έχει διάφορες εκδοχές: το "Club-U" είναι ένα σύστημα για την εγκατάσταση σε πλοία που εξασφαλίζει την καταστροφή θαλάσσιων και επίγειων στόχων, το "Club-S" είναι μια εκδοχή για υποβρύχια και η εκτόξευση γίνεται από συσκευές τορπιλών, το "Club-M" είναι ένα μετακινούμενο σύστημα εδάφους και το "Club-К" είναι μια εκδοχή του συστήματος σε μορφή του κοντέινερ.

Το τελευταίο σύστημα έχει καταπληκτικό στοιχείο απόκρυψης, επειδή δεν είναι δυνατό να το ξεχωρίσουν από ένα κανονικό κοντέινερ για μεταφορές για θαλάσσης ή με το σιδηρόδρομο. Στους δρόμους υπάρχουν πολλές χιλιάδες κοντέινερ, στη θάλασσα είναι σε πλεύση τα φορτηγά πλοία με εκατοντάδες κοντέινερ παρόμοια.

Ποιος μπορεί να εντοπίσει έναν τέτοιο στόχο; Όλες οι μυστικές υπηρεσίες «θα βγουν από τα ρούχα τους». Υπάρχει επίσης ένας άλλος εκπληκτικός νεωτερισμός που εντοπίστηκε στην εκδοχή του πυραύλου που προορίζεται για το εξωτερικό. Στο νέο πύραυλο 3М54E διατηρήθηκαν τα μεγέθη, το φτερό, κινητήρες εκκίνησης και προώθησης, ένα μέρος του συστήματος διαχείρισης, ένα μέρος του σώματος από το παλιό 3М10, εμφανίστηκε όμως ένα νέο μαχητικό στάδιο το οποίο πήραν από το πύραυλο ραντάρ 9М82 το σώμα του οποίου μετέτρεψαν από το κωνικό σε κυλινδρικό. Ως αποτέλεσμα ο πύραυλος έγινε υπερηχητικός στο τελικό τμήμα της πτήσης!

Το βασικό μέρος της πτήσης του ο πύραυλος περνάει σε αυτόματο ρυθμός με υποηχητική ταχύτητα 800-900 km/h, και 20 χλμ πριν το στόχο από το σώμα αποσπάται ο πύραυλος ραντάρ με επιταχυντή με μπαρούτι ο οποίος επιταχύνει τον πύραυλο μέχρι 3000 km/h. Ως αποτέλεσμα δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να τον καταρρίψουν. Και η εκδοχή προς πώληση στο εξωτερικό διαφέρει από την εκδοχή για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις μόνο με μειωμένη διάρκεια της πτήσης, έως 300 χλμ. Φανταστείτε, πόσο μειονεκτικά αισθάνονται οι Κινέζοι που αγοράζουν πλοία και πυραύλους με το σύστημα αυτό, όμως με πυραύλους βεληνεκούς έως 300 χλμ;

Δέκα φορές χειρότερα. 300 χλμ όμως δεν αναφέρονται εδώ μόνο για την εξαγωγή... Αφού εάν το μετακινούμενο σύστημα της στεριάς θα εφοπλίσουν με τον πύραυλο με βεληνεκές έως 4,5 χιλ. χιλιόμετρα, θα είναι παράβαση της Σύμβασης για περιορισμό πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς! Ρωτάω, τι εμποδίζει να εφοπλίσουμε το σύστημα εκτόξευσης της «εκδοχής για το εξωτερικό» με το «εσωτερικής χρήσης» πύραυλο; Τυπικά μπορούμε να δεχτούμε στον οπλισμό το "Club-M" με βεληνεκές έως 300 χλμ; Ποιος όμως θα ελέγξει το πραγματικό βεληνεκές των πυραύλων του; Θεωρώ ότι και οι δυτικοί ειδικοί ήδη σπάζουν τα κεφάλια τους σκεφτόμενοι για την προοπτική αυτή. Και σε λίγο θα μας κατηγορήσουν ότι η Ρωσία παραβιάζει τη Σύμβαση για περιορισμό πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς.

Όμως, η παράβασή της εδώ και καιρό είναι λογική, αφού οι ΗΠΑ έχουν αποχωρήσει από τη Σύμβαση για την αντιαεροπορική προστασία μονομερώς και περικύκλωσαν τη Ρωσία μα βάσεις ραντάρ, η έξοδος της Ρωσίας από τη Σύμβαση για περιορισμό πυραύλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς είναι μια φυσιολογική απάντηση, είναι τα όπλα ενάντια στις βάσεις ραντάρ και του πλεούμενου σχεδίου τους, των μαχητικών Egis. Η Ρωσία, σε περίπτωση πολέμου, θα αναγκαστεί να καταστρέφει πρώτα από όλα με τους πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς το σύστημα ραντάρ των ΗΠΑ και μετά να εκτοξεύει τους στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Είναι μια φανερή λογική και δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό με επιθετικές κινήσεις των ΗΠΑ. Είναι κατανοητό ότι η Ρωσία έφτασε σε αυτή την απόφαση με καθυστέρηση, αφού οι διαπραγματεύσεις για τα ραντάρ γίνονταν εδώ και πολύ καιρό. Εδώ και πολύ καιρό ετοιμαζόταν και η απάντηση αυτή. Είναι άραγε ξαφνική; Ναι, η Ρωσία δεν ανακοινώνει προς το παρόν αυτή την απόφαση, τα θαλάσσια σχέδια εγκατάστασης των πυραύλων προς το παρόν επιτρέπουν να τηρούμε τυπικά τη σύμβαση.

Το επόμενο βήμα όμως θα είναι φανερό, όσο μάλλον δεν θα αλλάξει τίποτε πλέον στην κατάσταση, επειδή η Ρωσία de facto έχει τους πυραύλους μεσαίους βεληνεκούς που εξυπηρετούν πολλαπλούς στόχους και μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και στο κοντέινερ. Κανένας δε θα μπορέσει να είναι σίγουρος τι πυραύλους έχει. Και το στοιχείο της απόκρυψης της εκδοχής των "Kalibr" είναι άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αφού η Κούβα αυτή τη στιγμή πορεί να έχει γεμίσει με τέτοια κοντέινερ!

Τι συμφώνησε ο Πούτιν, όταν πήγε στην Κούβα; Η εταιρία Rosneft θα αρχίσει την εξόρυξη πετρελαίου εκεί, η Ρωσία θα εγκαταστήσει 4 ενεργειακούς σταθμούς για τα σταθμό παραγωγής της θερμικής ενέργειας και άλλα τέτοιου είδους ασήμαντα πράγματα... Το βασικό όμως είναι ότι "η Ρωσία ενδιαφέρεται για την κατασκευή των επίγειων κέντρων για το σύστημά της GLONASS ". Και όχι μόνο στην Κούβα. Θα τα εγκαταστήσουν και στο Νικαράγκουα. Υπενθυμίζω ότι πρώτος στόχος για τέτοιου είδους συστήματα της πλοήγησης είναι το σύστημα της επιλογής του στόχους για τα όπλα υψηλού στόχου. Ανάμεσά τους είναι και οι "Kalibr". Και δε θα φανεί καθόλου περίεργο, εάν δίπλα στους σταθμούς αυτούς θα βρίσκεται καμιά δεκαριά κοντέινερ. Με τον "εξοπλισμό".

Και εκτός από τους σταθμούς αυτούς πρόκειται "για τη δημιουργία στο νησί μεγάλων διαμετακομιστικών κόμβων, και πρώτα από όλα, εναερίων κόμβων ". Στην ουσία θα είναι οι εναέριες βάσεις, αεροδρόμια τα οποία θα είναι σε θέση θα δέχονται τα ίδια τα TU-160 για τον επαναφοδιασμό και ανάπαυση. Πάλι εκεί θα βρίσκονται κοντέινερ με τον "εξοπλισμό".

Στην ουσία αυτές οι χώρες της Λατινικής Αμερικής τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εκτόξευσης για εκατοντάδες "Kalibr" οι οποίοι, επισημαίνω, μπορούν να διαχειρίζονται από έξω. Από τον δορυφόρο. Στη Μόσχα πάτησαν το κουμπί, στη Κούβα σε καμιά δεκαριά κοντέινερ θα ανοίξουν τα καπάκια και θα σηκωθούν τα συστήματα εκτόξευσης.

Και σε ένα λεπτό στον αέρα θα βρίσκεται καμιά εκατοσταριά από πυραύλους, ικανούς να χτυπήσουν οποιοδήποτε στόχο στην ανατολική πλευρά των ΗΠΑ. Αυτή την απειλή οι ΗΠΑ σε καμία περίπτωση δε μπορούν να αποφύγουν. Δεν υπάρχουν μηχανισμοί αντιμετώπισης. Να αρχίσει ο πόλεμος με την Κούβα και το Νικαράγκουα; Και μετά την κατάληψή τους θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να ελέγχουν όλα τα κοντέινερ; Τα κοντέινερ όμως μπορούν να βρεθούν και στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Στο φορτηγό πλοίο της Σιγκαπούρης με ρωσικό πλήρωμα. Είανι πρόβλημα; Είναι τραγωδία! Οι ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά την Καραβαϊκή κρίση βρέθηκαν υπό τόσο μεγάλη και σοβαρή απειλή. Μάλλον, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως. Αν και ο Πούτιν στέλνει απολύτως διαφανή σήματα. Πολλοί το θεωρούν μια απλή πολιτική δημαγωγία, ο Πούτιν όμως σπάνια μιλάει άσκοπα. Πρέπει να τον ακούει προσεκτικά κανείς. Για κάθε αιτία και λόγο στέλνει πολύ σημαντικά και συγκεκριμένα μηνύματα.

Δε θέλουμε τον πόλεμο. Μην ανησυχείτε όμως για την απάντηση... Σε γενικές γραμμές, με άλλα λόγια, η έκπληξη πέτυχε και μάλιστα είναι πολύ πιο μεγάλη, απ’ ότι περιέγραψε ο συντάκτης του σχετικού άρθρου. Πρέπει όμως να υπογραμμίσουμε αλλιώς τα σημαντικά στοιχεία. Δεν είναι η νέα απειλή του Πούτιν.

Είναι μια λογική απάντηση της Ρωσία για την εγκατάσταση του συστήματος των ραντάρ στα σύνορα της Ρωσίας. Η Ρωσία δημιουργεί το δικό της σύστημα «Anti-PRO». Βασικός στόχος των νέων πυραύλων θα είναι όχι οι πόλεις της Ευρώπης, αλλά τα μαχητικά πλοία "Egis" με θαλάσσιο σύστημα PRO και οι βάσεις εδάφους του συστήματος PRO στην Ευρώπη.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ: Ποιοι θα δουν «φουσκωμένα» τα εκκαθαριστικά το 2015

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι κυρίως με χαμηλά εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους το 2015 με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», μισθωτοί που συμπληρώνουν το μηνιαίο εισόδημά τους με έσοδα από «μπλοκάκι», αγρότες, εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος, αλλά και όσοι αποκτούν πενιχρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση, όπως οι φοιτητές, θα βρεθούν αντιμέτωποι το 2015 με μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Στον αντίποδα, οι φορολογούμενοι που θα αποκτήσουν φέτος εισοδήματα από ενοίκια θα διαπιστώσουν μείωση της φορολογικής τους επιβάρυνσης, αφού μπορεί μεν να αυξάνεται από 10% σε 11% ο φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα έως 12.000 ευρώ αλλά ταυτόχρονα καταργήθηκε ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% - 3% στα εισοδήματα αυτά, καθώς και η προκαταβολή φόρου 55%.

Το παζλ των φορολογικών ανατροπών που ενεργοποιούνται το επόμενο έτος συμπληρώνουν οι αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων αλλά και η μείωση κατά 30% της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, ρύθμιση η οποία δεν έχει ακόμη νομοθετηθεί αλλά προβλέπεται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού.

Πιο συγκεκριμένα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα θα δουν το 2015:

1. Όσοι είναι μισθωτοί και συμπληρώνουν το μηνιαίο τους εισόδημα με έσοδα από «μπλοκάκι». Τα εισοδήματα που θα αποκτήσουν φέτος με «μπλοκάκι» οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, το επόμενο έτος θα φορολογηθούν υποχρεωτικά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ενώ παράλληλα θα κληθούν πληρώσουν και αυξημένο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ από 500 ευρώ που κατέβαλαν φέτος.

Για τα εισοδήματα του 2013 οι μισθωτοί με έσοδα από «μπλοκάκι» είχαν τη δυνατότητα για τα εισοδήματα αυτά να επιλέξουν να φορολογηθούν είτε με την κλίμακα των μισθωτών υπό προϋποθέσεις (έως τρεις εργοδότες με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή σε περισσότερους από τρεις εργοδότες και τουλάχιστον το 75% των αμοιβών προέρχεται μόνο από ένα εργοδότη) είτε με την κλίμακα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών σημαίνει πρακτικά ότι δεν επιβάλλεται φόρος για εισοδήματα έως 9.550 ευρώ, ενώ ο πρώτος συντελεστής της κλίμακας είναι 22%. Ωστόσο οι φορολογούμενοι δεν είχαν τη δυνατότητα να εκπέσουν από ακαθάριστο εισόδημα δαπάνες εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Τι θα ισχύσει για τα εισοδήματα του 2014; Εφόσον κάποιος είναι μισθωτός και συμπληρώνει το εισόδημά του ασκώντας και ελεύθερο επάγγελμα, το εισόδημα από το «μπλοκάκι» θα φορολογηθεί οπωσδήποτε με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί και σε κάποιον ο οποίος δουλεύει σε έναν εργοδότη με «μπλοκάκι», αλλά δεν έχει δηλώσει... το σπίτι του ως επαγγελματική έδρα. Αυτομάτως, αυτό το λάθος επιφέρει την ποινή της φορολόγησης του εισοδήματος από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%. Ειδικά για φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα (άθροισμα από μισθό και «μπλοκάκι» της τάξεως των 8.000-12.000 ευρώ) ο φόρος που θα φανεί στο εκκαθαριστικό του 2015 μπορεί να είναι ακόμη και πάνω από 50% υψηλότερος σε σχέση με αυτόν του φετινού εκκαθαριστικού. Βέβαια οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να εκπέσουν από τα ακαθάριστα εισοδήματά τους δαπάνες και να περιορίσουν το καθαρό φορολογητέο εισόδημα.

2. Οι αγρότες. Το 2015 θα φανεί στα εκκαθαριστικά ο νέος τρόπος φορολόγησης των αγροτών. Τα καθαρά κέρδη τους θα φορολογηθούν με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ, ενώ φέτος φορολογήθηκαν με την κλίμακα των μισθωτών δηλαδή είχαν αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ και το εισόδημά τους προσδιορίστηκε με το αντικειμενικό σύστημα. Μάλιστα οι αγρότες κινδυνεύουν να πέσουν στην παγίδα των τεκμηρίων και να φορολογηθούν με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ, εφόσον:

Το δηλωθέν εισόδημά τους είναι μικρότερο από το εισόδημα που προκύπτει με την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης (κατοικίες, αυτοκίνητα, ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης). Η διαφορά μεταξύ πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος θα φορολογηθεί με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και επιπλέον θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου 55%.

Δηλώσουν ζημιά ή μηδενικά εισοδήματα. Στην περίπτωση αυτή θα φορολογηθούν για ολόκληρο το ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και θα υπολογιστεί προκαταβολή φόρου 55%.

Εργαζόμενοι που λαμβάνουν παροχές σε είδος από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται (αυτοκίνητο, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.).

Οι λεγόμενες παροχές σε είδος, θα μετατραπούν σε εισόδημα και θα φορολογηθούν βάσει της κλίμακας. Επειδή όμως για το εισόδημα αυτό το οποίο θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε φορολογική δήλωση δεν έχει γίνει καμία παρακράτηση φόρου, ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο επί της αξίας της παροχής σε είδος. Ο φόρος θα υπολογιστεί με συντελεστή 22%, 32% ή 42% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος αλλά και της παροχής σε είδος.

Φορολογούμενοι με πενιχρά εισοδήματα. Για παράδειγμα οι φοιτητές που θα εισπράξουν φέτος πολύ μικρά εισοδήματα από τόκους ή από περιστασιακή απασχόληση ή από επιδοτούμενα προγράμματα ή επιμορφωτικά σεμινάρια. Οι φορολογούμενοι αυτοί απειλούνται και πάλι από τα τεκμήρια διαβίωσης αφού ακόμη και αν έχουν εισπράξει ένα ευρώ από τόκους καταθέσεων ή ένα πολύ μικρό εισόδημα της τάξης των 500 ευρώ θα φορολογηθούν για τεκμαρτό εισόδημα τουλάχιστον 3.000 ευρώ από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 10% ή 26%. Φέτος οι φορολογούμενοι αυτοί γλίτωσαν από τα τεκμήρια και τους υπέρογκους φόρους αφού με μια ρύθμιση η οποία όμως εφαρμόστηκε μόνο για τα εισοδήματα του 2013 (οικονομικό έτος 2014) φορολογήθηκαν ως μισθωτοί και είχαν αφορολόγητο 9.550 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι το πραγματικό τους εισόδημα ήταν έως 5.000 ευρώ και το τεκμαρτό εισόδημα έως 9.500 ευρώ και παράλληλα δεν είχαν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα ή από ακίνητα. Για να μην υπάρξει υπέρμετρη φορολόγηση για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους θα πρέπει να νομοθετηθεί ανάλογη ρύθμιση με αυτή που ίσχυσε για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2013.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι να προσέξετε αν "σπάσετε" το συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας - το κόστος και οι παγίδες

Οι προσφορές για φθηνότερες συσκευές που συνοδεύουν τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας έχουν και την άλλη όψη: Εάν για οποιοδήποτε λόγο θελήσετε να "σπάσετε" το συμβολαιο θα πρέπει να επιστρέψετε μέρος ή και το σύνολο της έκπτωσης για τη συσκευή, την ονομάζόμενη "επιδότηση".

«Δεθήκατε» με μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με ένα, για παράδειγμα, διετές συμβόλαιο, αποκτώντας δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος μία ακριβή συσκευή smartphone και θέλετε να το «σπάσετε»;

Ήρθαν τα πάνω-κάτω στον οικογενειακό προϋπολογισμό και θέλετε να υπαναχωρήσετε του αρχικού σας συμβολαίου;

Θέλετε απλά να λύσετε τη σχέση σας με μία εταιρεία, γιατι έχετε δεχθεί μια καλύτερη προσφορά από τον ανταγωνισμό;

Σε κάθε περίπτωση η απαγκίστρωση από ένα συμβόλαιο μπορεί να γίνει όποτε ο συνδρομητής το επιθυμεί. Μάλιστα η ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδομείων) επιβάλει στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αναρτούν στα sites τους και να περιλαμβάνουν στα συμβόλαιά τους τους όρους για την αποδέσμευση από ένα υφιστάμενο συμβόλαιο κινητής.

Για τη λύση μίας σύμβασης σύνδεσης συμβολαίου, υπάρχει σχετικός πίνακας απόσβεσης επιδότησης, ο οποίος αναγράφεται στην αίτηση συνδρομής του συνδρομητή και του παραδίδεται σε αντίγραφο. Με απλά λόγια, ο χρόνος, κατά τον οποίο θα εγκαταλείψετε ένα υπογεγραμμένο συμβόλαιο κινητής, παίζει κομβικό ρόλο στο πόσο θα σας κοστίσει η αλλαγή, ώστε να μην πληρώσετε τελικά ...χρυσή τη συσκευή.

Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός χρήστη, που έχει συνάψει διετές συμβόλαιο με μία εταιρεία κινητής.
Πλέον τα 18μηνα και τα διετή συμβόλαια είναι αυτά που προωθούν οι ίδιες οι εταιρείες κινητής, αφού «δένουν» στενότερα τον πελάτη στο brand τους, με δέλεαρ την υψηλότερη επιδότηση, με στόχο να παραμείνει στο δίκτυό τους επαρκές διάστημα, ώστε να είναι προσοδοφόρος.

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι κάνει κάποιος μια σύνδεση σήμερα με πάγιο ΧΧ για 18 μήνες και παίρνει το iphone με 100€ αντί για 700€ που κοστίζει λιανική. Αυτό σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 600€ έχουν επιμεριστεί από την εταιρεία για απόσβεση στη διάρκεια των 18 μηνών, ισόποσα (κάτι σαν δόσεις).

Σε περίπτωση λύσης του συμβολαίου ο συνδρομητής θα κληθεί να επιστρέψει στον πάροχο το ποσό που υπολείπεται από την επιδότηση της συσκευής που πήρε, μείον τους μήνες που έχει παραμείνει στο δίκτυο.

Πίνακας απόσβεσης

Στο συμβόλαιο κάθε συνδρομητή υπάρχει ένας εξόχως χρήσιμος πίνακας (πίνακας απόσβεσης επιδότησης), ο οποίος στην ουσία εξηγεί τι θα κληθεί να πληρώσει για την ακύρωση ενός ενεργού συμβολαίου (εφόσον έχει επιδοτηθεί για την απόκτηση της συσκευής).

Αν λοιπόν έχετε συνάψει διετές συμβόλαιο και αντί της δυνατότητας για έκπτωση παγίου επιλέξατε μία από τις λεγόμενες «έξυπνες» συσκευές κινητής, με κόστος πχ 500 ευρώ, για την οποία λάβατε επιδότηση, και θέλετε να διακόψετε τη σύνδεση:

-Εάν η διακοπή γίνει μέσα σε διάστημα ενάμιση έτους (18 μήνες), θα πρέπει να επιστρέψετε το σύνολο της επιδότησης, που λάβατε.

-Τον 19ο μήνα θα έχετε αποσβέσει το 17% του αρχικού ποσού και θα κληθείτε να επιστρέψετε το 83%

-Τον 20ο μήνα του συμβολαίου ο πάροχος θα ζητήσει να του επιστραφεί το 66% της αρχικής επιδότησης

-Το ποσό, που θα πρέπει να καταβάλλεται στην εταιρεία κινητής, για να σπάσετε το συμβόλαιο, μειώνεται στο 49% τον 22ο μήνα της σύνδεσης, για πέσει

-«Πέφτει» στο 32% του αρχικού ποσού της επιδότησης τον 23ο μήνα και

-Στο 16% τον 23ο μήνα.

-Η υποχρέωση του καταναλωτή να επιστρέψει στην εταιρεία μέρος του ποσού της επιδότησης λήγει μόνο κατά τον 24ο μήνα του συμβολαίου.

Σε γενικές γραμμές στον συνδρομητή δεν συμφέρει να σπάει νωρίς το συμβόλαιό του, καθώς όσο πιο νωρίς το σπάσει, τόσο πιο πολύ πληρώνει. Πριν κάνετε λοιπόν συμβόλαιο έχετε κατά νου τον πίνακα απόσβεσης επιδότησης, για να μην μετατραπεί η αγορά «έξυπνου» κινητού σε μια ανόητη και κοστοβόρα διαδικασία.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προς κατεδάφιση όλα τα αυθαίρετα σε αιγιαλό

«Τα αυθαίρετα κτίσματα ανεγειρόμενα εν μέρει ή εν όλω εντός του αιγιαλού ή εντός της θάλασσας, κατεδαφίζονται υποχρεωτικώς» υπογραμμίζει με την υπ΄ αριθμ. 3354/2014 απόφασή της, η αυξημένη, επταμελής σύνθεση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι ειδικές διατάξεις περί αυθαιρέτων κατασκευών, αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, «αποσκοπούν στην άμεση και αποτελεσματική προστασία του αιγιαλού και του θαλασσίου χώρου και επιβάλλουν την αποκατάσταση της μορφής τους, η οποία έχει αλλοιωθεί με την χωρίς άδεια ανέγερση πάσης φύσεως τεχνικού έργου, κτίσματος ή κατασκευάσματος».

Τα αυθαίρετα κτίσματα σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, που ανεγέρθηκαν χωρίς την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία περί αιγιαλού διοικητική άδεια πρέπει, κατ” αρχήν, να κατεδαφίζονται οποτεδήποτε και αν έχει λάβει χώρα ανέγερσή τους, ακόμη δηλαδή και αν αυτά έχουν ανεγερθεί πριν από την οριοθέτηση του αιγιαλού με διοικητική πράξη, καθώς «ο αιγιαλός δεν δημιουργείται με σχετική πράξη της Πολιτείας, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, δηλαδή τις μεγαλύτερες αλλά συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, η δε προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία καθορισμού των ορίων του δεν αποσκοπεί παρά στη διαπίστωση του πραγματικού αυτού γεγονότος».

Παράλληλα, σημειώνει το ΣτΕ ότι η οριοθέτηση του αιγιαλού δεν δημιουργείται με νόμους και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, ενώ το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κάνει σαφές ότι τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται στον αιγιαλό χωρίς περιστροφές θα κατεδαφίζονται υποχρεωτικά και άμεσα.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΝΤ: «Το 2020 (και αν) θα αποκτήσετε το ΑΕΠ του 2008″

Η κυβέρνηση μπορεί να ετοιμάζεται για την έξοδο από τη μέγγενη των μνημονίων, όμως το ερώτημα όλων είναι «πότε θα τελειώσει η κρίση;»

Σήμερα, την πιο ασφαλή απάντηση μπορεί να τη δώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα αναμένεται να αποκτήσει ξανά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν που είχε το 2008, έτος επίσημης έναρξης της οικονομικής καθίζησης, το 2020! Με απλά λόγια, η ελληνική οικονομία θα χρειαστεί συνολικά 12 χρόνια για να επιστρέψει στα επίπεδα που βρισκόταν προ κρίσης! Η επισήμανση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να έχει ανάγκη «προληπτικής στήριξης» από τους πιστωτές της, ακόμη και μετά την επίσημη λήξη των μνημονίων, επιβεβαιώνει ότι ο δρόμος για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι ακόμη μακρύς.

188 δισ. το ΑΕΠ

Οπως φαίνεται στον πίνακα του ΔΝΤ, το ελληνικό ΑΕΠ προβλέπεται να αρχίσει να αυξάνεται εκ νέου από το επόμενο έτος, οπότε αναμένεται να διαμορφωθεί στα 188 δισ. ευρώ. Η «πρόγνωση» του Ταμείου δείχνει ότι μόνο το 2020 το ελληνικό ΑΕΠ θα φτάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πίσω το 2008, οπότε ο συνολικός εθνικός πλούτος υπολογιζόταν σε 233 δισ. ευρώ. Το 2020, εφόσον επαληθευτεί η πρόβλεψη του ΔΝΤ, το ελληνικό Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα ανέρχεται στο ποσό των 238 δισ. ευρώ. Ασφαλώς πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Από το 2008 μέχρι σήμερα το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά 51 δισ. ευρώ. Η περίοδος προσαρμογής και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι μακρά, μεγαλύτερη από το διάστημα που χρειάστηκε οποιαδήποτε άλλη χώρα που χρεοκόπησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν όταν έσκασε η οικονομική φούσκα. Μπορεί αυτό το διάστημα να είναι βιώσιμο για το πολιτικό σύστημα που καλείται να χειριστεί την κρίση;

Στην τρίτη σειρά από το τέλος του πίνακα -GDP (billions of euros)- περιγράφεται η εξέλιξη του ΑΕΠ. Το έτος 2020 το ελληνικό ΑΕΠ θα είναι 238 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σε έξι χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στο ΑΕΠ που είχε το 2008

Κατά μέσο όρο υπολογίζεται ότι μια χώρα που έχει καταρρεύσει οικονομικά χρειάζεται περίοδο επτά ετών για να ανακτήσει την οικονομική της ευρωστία και να ανακάμψει επιστρέφοντας στο επίπεδο του ΑΕΠ που κατείχε προ κρίσης.

Εξετάζοντας την οικονομική κρίση που ενέσκηψε στη Φινλανδία, στη Σουηδία, στην Ιαπωνία και την Ιρλανδία, προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα: Η Φινλανδία χρειάστηκε σχεδόν επτά χρόνια για να ανακτήσει το ΑΕΠ που είχε όταν ξεκίνησε η κρίση το 1991, η Σουηδία «ξόδεψε» περίπου έξι χρόνια για να αναρρώσει από την οικονομική καταστροφή του 1991, για την Ιαπωνία απαιτήθηκαν τέσσερα δύσκολα χρόνια, ενώ για την Ιρλανδία που βούλιαξε στην κρίση το 2008 εκτιμάται ότι θα χρειαστούν δύο με τρία χρόνια για να ανακάμψει, δηλαδή θα διανύσει έναν κύκλο οκτώ ως εννέα ετών ώστε να κατακτήσει και πάλι το ΑΕΠ που είχε όταν κατέρρευσε το τραπεζικό της σύστημα.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Στην ελληνική περίπτωση απαιτείται επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις της περιόδου 2010-2011 τις πληρώνουμε τώρα σε χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης. Τι εμπόδισε το τότε οικονομικό επιτελείο να κάνει ταχύτερα τις ιδιωτικοποιήσεις; Παράλληλα πρέπει να συνεχιστούν οι μειώσεις μη παραγωγικών δαπανών του δημοσίου τομέα για να είναι εφικτή και βιώσιμη η μείωση των φορολογικών συντελεστών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Επίσης, πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην αβεβαιότητα για τα κόκκινα δάνεια. Χωρίς εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών η ρευστότητα δεν θα αποκατασταθεί στην οικονομία. Ηδη, τόσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν θέσει το θέμα της ανάπτυξης και εμβάθυνσης των κεφαλαιαγορών, δηλαδή της δυνατότητας χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκτός τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβανόμενες ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να αρχίσουν οι τράπεζες να δανείζουν τις ΜΜΕ που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής και ιδιαίτερα της ελληνικής οικονομίας.

Αναλυτές πιστεύουν ότι το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να φτάσει στα 35 δισ. ευρώ σε μηνιαία βάση. Ο ίδιος ο κ. Μάριο Ντράγκι θέλοντας να αναδείξει τη σημασία των μεταρρυθμίσεων και την ανάγκη για δημοσιονομική επέκταση σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον την περασμένη Πέμπτη, επικαλέστηκε μια επιστολή του Κέινς προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ρούσβελτ.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αυτή ο Κέινς έλεγε: «Είναι το πιο παραπλανητικό πράγμα να υπερτονίζουμε τη σημασία της ποσότητας του χρήματος, η οποία είναι μόνο ένας περιοριστικός παράγοντας, παρά τον όγκο των δημοσίων δαπανών, που είναι ο γενεσιουργός παράγοντας της ανάκαμψης».

defencenet.gr
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Aυτά είναι τα 44 υποθηκοφυλακεία που θα κλείσουν μέσα στο 2015 [λίστα]

Το ψηφιακό κτηματολόγιο του οποίου αρχίζει σταδιακά η εφαρμογή και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2020, αλλάζει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται τα συμβόλαια και φέρνει μεγάλες αλλαγές στη δημόσια διοίκηση αφού από τα 400 υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα θα οδεύσουμε σε μόλις 16 περιφερειακά κτηματολογικά γραφεία, μέσα από τα οποία θα δίνονται όλες οι απαντήσεις, και για τη διασφάλιση της περιουσίας του δημοσίου αλλά και για το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα της χώρας».

Η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων θα αρχίσει σταδιακά από το 2015. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» τα υποθηκοφυλακεία που θα καταργηθούν εντός της επόμενης χρονιάς είναι τα εξής: 

Ιανουάριος
  • Αγιος Παύλος
  • Αλεξανδρούπολη
  • Δράμα
  • Ευκαρπία
  • Κιλκίς
  • Νεάπολη
  • Ξάνθη
  • Πευκών
  • Πολίχνη
  • Σταυρούπολη
  • Συκεών
  • Τριανδρία
Μάρτιος

  • Ανθούσα
  • Μαραθώνας
  • Διόνυσος
  • Εδεσσα
  • Εκάλη
  • Κατερίνη
  • Κοζάνη
  • Πικέρμι
  • Πολύγυρος
  • Ροδόπολη
  • Φλώρινα
  • Νέα Ερυθραία
Απρίλιος

  • Γαύδος
  • Θεσσαλονίκη
  • Μάιος
  • Αγιος Στέφανος
  • Δροσιά
  • Κηφισιά
  • Μαραθώνας
  • Νέα Μάκρη
  • Νέα Πεντέλη
  • Παλλήνη
  • Πντέλη
  • Ραφήνα
  • Σταμάτα
Ιούλιος
  • Αιγάλεω
  • Πειραιάς
  • Περιστέρι
  • Σάμος
Σεπτέμβριος
  • Γαλάτσι
  • Ηράκλειο
  • Νέα Ιωνία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ακόμα μια σταρ του Χόλιγουντ θύμα του χάκερ (φωτογραφίες)

Ο χάκερ 4chan, που έκλεψε τις ιδιωτικές φωτογραφίες των σταρ του Χόλιγουντ από τα κινητά τους και έχει προκαλέσει παγκόσμιο σκάνδαλο, έδωσε στη δημοσιότητα και μια σειρά φωτογραφίες της Άνναλιν Μακόρντ (AnnaLynne McCord).

Η εντυπωσιακή ξανθιά από την Ατλάντα έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της, το 2007, σε 12 επεισόδια της δημοφιλούς αμερικανικής σειράς «Nip/Tuck».

Ένα χρόνο μετά εμφανίστηκε στην επίσης δημοφιλή σειρά «90210» όπου έπαιξε για 5 χρόνια (από το 2008 μέχρι το 2013) τη Naomi Clark και προτάθηκε για το βραβείο Teen Choice Award.

Σημειώνεται ότι οι celebrities που «χτυπήθηκαν» από τον χάκερ σκέφτονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν αποζημίωση από τη Google, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, καθώς αντί να τις προστατεύσουν και να επιδιορθώσουν το ζήτημα, τις άφησε ακάλυπτες, διαρρέοντάς τες περισσότερο.

AnnaLynne-1

 AnnaLynne-2

 AnnaLynne-3

 AnnaLynne-4

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιλεκτικώς επιλεγμένοι αντιπρόσωποι!…

Της εκπροσώπησης γίνεται στην Ελλάδα, μιας κι έχουμε Δημοκρατία δια αντιπροσώπων.
Τους πολιτικούς μας τους εκπροσωπούν διάφοροι ξένοι, που δεν επιλέξαμε εμείς, αλλά αυτοί επέλεξαν εμάς. Μετά θα πρέπει να επιλέγουμε αυτούς που οι μη επιλεχθέντες επέλεξαν, γιατί μία λάθος επιλογή -λένε- θα μας πάει στην άβυσσο.

Μεγάλο πράγμα η μόρφωση, οι γνωριμίες και γενικά, ότι θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τους άλλους, το λαουτζίκο ας πούμε… Έτσι και εμείς επιλέξαμε σοφά κάποιους...
να κανονίζουν τη ζωή μας…
Τους βάλαμε πολύ επιλεκτικά, γιατί αδυνατούμε να κάνουμε εμείς τα σωστά ή, τέλος πάντων, έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις, βρε αδερφέ, για να ασχοληθούμε με τόσο χαμηλής αξίας πράγματα. Είπαμε να βάλουμε αυτά τα γουρουνοτόμαρα να μας “σκεπάσουν” να μην “κρυώνουμε”.
Βασικά, μας έχουν σκεπάσει τόσο πολύ για να μας “προστατέψουν”, που αδυνατούμε να βλέπουμε πέρα από το καλοσχηματισμένο κωλαράκι μας. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορούμε να σκεφτούμε.
Σκοτεινή ματιά, σκοτεινή σκέψη.
Όταν ο λαός έχει σκοτεινή σκέψη, δεν αντιδρά και, χωρίς αντίδραση, το σκέπασμα κάνει την δουλειά του!…
Είναι λογικό εμείς να εφαρμόζουμε το στρίβειν δια της αντιπροσώπευσης, αλλά το ίδιο κάνει και ο μικρός Αντωνάκης. Έχει βάλει παντού αντιπροσώπους, άλλοι είναι τα αφεντικά και δίνουν εντολές σε αυτόν, μετά αυτός τις δίνει σε άλλους και οι άλλοι σε κάποιους άλλους, για να εκτελέσουν αυτές και εμάς.
Τώρα πια έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε στη βουλή θέμα ψήφου εμπιστοσύνης και ο γνωστός μικρός να έχει πάει πάλι τσάρκα εις τας Ευρώπας. Έφυγε και άφησε ένα… Βορίδη στη θέση του.
Από το τέλος Αυγούστου έχει ορισθεί η 3η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση, αλλά κοίτα ατυχία βρε παιδί μου… Πως το ξέχασε ήθελα να ήξερα και όρισαν τώρα αυτή τη ριμάδα συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.
Αυτός εννοείται ότι ήθελε πάρα πολύ να είναι εδώ, αλλά ας όψεται η κούραση και οι συμπτωματικές υποχρεώσεις που έχει.
Κατά τα άλλα, όλα βαίνουν καλώς και οι εκλογές θα γίνουν το 2016, όπως το είχε πει ρητά και κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός μας. Ρητά μας λέει επίσης ότι η οικονομία πάει καλά. Τόπε ο Αντωνάκης και τέλος!
Επειδή όμως αυτό το «τέλος» έχει φορεθεί πολύ, πριν από τις εκλογές του 2012 μέχρι και σήμερα, αν θέλουν να συνεχίσουν να μας δουλεύουν όμορφα, καλό θα ήταν να το ρίξουν στο συναίσθημα.
Ο φόβος και το ψέμα έχουν αρχίσει να τελειώνουν, ας σκηνοθετήσουν λοιπόν κάτι που να παίζει με τις ευαισθησίες μας και… μπορεί να πιάσει.
Άντε, για να δούμε σήμερα πόσο ανεξάρτητοι είναι αυτοί οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Άντε, για να δούμε πόσο ακόμα θα μας “σκεπάζουν” τα γουρουνοτόμαρα…
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Σακίρα: Αποσύρεται από την καριέρα της

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μακριά από βίντεο κλιπ και μακριά από συναυλίες θα μείνει η Σακίρα. Και φυσικό είναι αφού διανύει τον πέμπτο μήνα της εγκυμοσύνης.

Κατά την παρουσίαση του αρώματός της λοιπόν, η σταρ δήλωσε ότι αποσύρεται από την μουσική για ένα χρόνο, προκειμένου να αφοσιωθεί στην μητρότητα.

Πικέ και Σακίρα περιμένουν το δεύτερο παιδί, είκοσι μήνες μετά τον ερχομό του πρωτότοκου γιου τους.

Η Κολομβιανή σταρ αποφάσισε να επικεντρωθεί λοιπόν στα παιδιά της και όπως δεσμεύθηκε θα επανέλθει με ένα ισπανόφωνο άλμπουμ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣτΕ: Δικαίωση και 350.000 ευρώ για τον θάνατο οπλίτη στον Έβρο το 1998

Απόφαση ορόσημο από το Συμβουλίο της Επικρατείας και μάλιστα σε μια κρίσιμη συγκυριακά στιγμή. Ενώ την περασμένη Τρίτη έχασαν τη ζωή τους από τη διάρρηξη του σωλήνα όλμου τρεις οπλίτες που υπηρετούσαν στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών Βόλου, το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την καταβολή 350.000 ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) σε συγγενείς 20άχρονου οπλίτη ναρκαλιευτή, ο οποίος πριν από 16 χρόνια έχασε τη ζωή του στον Έβρο κατά την προσπάθεια απενεργοποίησης νάρκης.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό αυτό συμβάν, σενέβη στις 15 Ιουνίου του 1998 όταν από την 212 ομάδα ναρκαλιείας του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς, ξεκίνησε μια ομάδα ναρκαλιευτών, συνοδευόμενη από ασθενοφόρο και γιατρό, με τελικό προορισμό το 3344 ναρκοπέδιο στην περιοχή Γεμιστής Πέπλου Έβρου, προκειμένου να απενεργοποιήσουν νάρκες.

Οι συγγενείς του 20χρονου ναρκαλιευτή κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Δημοσίου διεκδικώντας 1.100.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν από τον απώλεια του άτυχου στρατιώτη. Το ποσό αυτό, σύμφωνα με τους συγγενείς, ήταν εύλογο για την ανακούφιση του ψυχικού πόνου που δοκίμασαν από τις τραγικές συνθήκες θανάτου, καθώς μάλιστα διέμεναν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι.

Μετά από 16 χρόνια, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών επιδίκασε συνολικά το ποσό των 350.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους. Το Δημόσιο προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να αναιρεθεί εφετειακή απόφαση.

Το Δημόσιο υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το ποσό που επιδικάστηκε πλέον του ότι είναι πολύ μεγάλο, παραβιάζει και την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, ενώ παράλληλα «οδηγεί σε υπέρμετρο πλουτισμό» τους συγγενείς του άτυχου 20χρονου ναρκαλιευτή.

Η επταμελής αυξημένη σύνθεση του Α’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο των Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια τη σύμβουλο Επικρατείας Ταξιαρχία Κόμβου, επικύρωσε την εφετειακή απόφαση και απέρριψε τους ισχυρισμούς του Δημοσίου.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

Συνεχίζεται η σταδιακή αφαίρεση μέρους της επίχωσης, από τον δεύτερο χώρο, πίσω από τις Καρυάτιδες και μέχρι την επιφάνεια του δαπέδου, σε βάθος 6μ. από την θόλο. Κατά την αφαίρεση της επίχωσης αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο τμήμα ψηφιδωτού δαπέδου, το οποίο καλύπτει όλη την επιφάνεια του χώρου δηλαδή, 4,5μ. πλάτος επί 3 μ. μήκος. (φωτο 1).

Το ψηφιδωτό είναι κατασκευασμένο από μικρά βότσαλα, λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλέ, κόκκινου και κίτρινου χρώματος. Την κεντρική παράσταση περιβάλλει διακοσμητικό πλαίσιο, πλάτους 0,60μ.,το οποίο συντίθεται από διπλό μαίανδρο, τετράγωνα και τρέχουσα σπείρα (φωτο 2).

Το φόντο της παράστασης είναι σε αποχρώσεις γκρί-μπλέ.

Η κεντρική παράσταση απεικονίζει άρμα σε κίνηση, που σύρεται από δύο λευκά άλογα, (φωτο 3), το οποίο οδηγεί γενειοφόρος άνδρας, με στεφάνι δάφνης στο κεφάλι (φωτο 4). Μπροστά από το άρμα απεικονίζεται ο θεός Ερμής ως ψυχοπομπός, ο οποίος φορά πέτασο, μανδύα, φτερωτά σανδάλια και κρατά κηρύκειο (φωτο 5). Η σύνθεση έχει κατεύθυνση από ανατολικά προς τα δυτικά.

Η παράσταση διακρίνεται για την εξαίρετη τέχνη στην απόδοση των λεπτομερειών των χαρακτηριστικών, τόσο των μορφών, όσο και των αλόγων, όπως και για την αρμονία των χρωμάτων. Η σύνθεση είναι σύγχρονη του ταφικού συγκροτήματος και χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. Το ψηφιδωτό έχει υποστεί φθορά στο κέντρο, σε σχήμα κύκλου, διαμέτρου 0,80μ. Ωστόσο, πολλά μέρη από το φθαρμένο τμήμα έχουν βρεθεί στην αμμώδη επίχωση. Τις επόμενες μέρες θα γίνει προσπάθεια συγκόλλησης και αποκατάστασής του, προκειμένου να συντεθεί, στο μέτρο του δυνατού, η συνολική εικόνα της παράστασης.

Το ψηφιδωτό δάπεδο, ανατολικά και δυτικά, δεν έχει αποκαλυφθεί στο σύνολό του, καθώς η ανασκαφή είναι ακόμη σε εξέλιξη στα τμήματα αυτά. Στα νότια του ψηφιδωτού δαπέδου και ανάμεσα στα βάθρα των Καρυατίδων αποκαλύφθηκε πώρινο κατώφλι, καλυμένο με λευκό κονίαμα. Στα βόρεια του δαπέδου αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο κατώφλι της θύρας, που οδηγεί στον τρίτο χώρο, διακοσμημένο με ιωνικό κυμάτιο, στο κάτω μέρος του, (φωτο 6,7).

Επίσης, εντοπίστηκαν, ακριβώς κάτω από το θύρωμα, προς το εσωτερικό του τρίτου χώρου, δύο ακόμη τμήματα από τα μαρμάρινα θυρόφυλλα.

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά

ΦΩΤΟ-Κόβουν την ανάσα νέες φωτογραφίες από την Αμφίπολη – Εντυπωσιακά ψηφιδωτά



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ονόματα θέλατε; ΠΑΡΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Η Δικαστική διερεύνηση του μεγάλου σκανδάλου της σήραγγας της Όθρυος  στην ΕΡΓΟΣΕ καρκινοβατεί. Οι Πατριάρχες της Διαπλοκής Σαμαράς και Βενιζέλος διατηρούν τους ενόχους στις θέσεις τους, για προστασία των μεγαλοεργολάβων.

Ενώ ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής , με έκθεση του-καταπελτη καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες σε σειρά διοικήσεων και στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και σε στελέχη της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», η δικαστική διερεύνηση του μεγάλου αυτού σκανδάλου καρκινοβατεί και δεν εφαρμόζεται ο Νόμος 4022/2011 για την επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας και την τιμωρία των ενόχων!
Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συν αυτώ ζήτησαν ονόματα και διευθύνσεις, για περιπτώσεις σκανδάλων.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα φέρνει στο φως ΣΚΑΝΔΑΛΟ 37 εκ. ευρώ και με τη «ΒΟΥΛΑ» του κ. Λ. Ρακιντζή. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός της Δικαιοσύνης ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΑΝ και κοκορεύονται στους θεατρικούς μονολόγους της Βουλής», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΧΡΙΚΑ και συνέχισε:
«Στη δύσοσμη αυτή υπόθεση, η ποινική διαδικασία, περαιωθείσας της προκαταρκτικής εξέτασης και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία, παρέμεινε στον 4ο Ειδικό Ανακριτή, ενώ ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κύριος Λέανδρος Ρακιντζής, με σχετική «Έκθεση Ελέγχου» από τον Σεπτέμβριο 2012, απέδωσε κακουργηματικές πράξεις, οι οποίες προκάλεσαν ελάττωση της περιουσίας της ΕΡΓΑ ΟΣΕ Α.Ε. ιδιαιτέρως μεγάλου ύψους(37 εκατομμύρια €), εκτός από τα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» και της ΕΡΓΟΣΕ, και σε Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων και σε Διευθύνοντες Συμβούλους του εν λόγω νομικού προσώπου, οι οποίοι διορίζονται από το κράτος και συνεπώς έχει εν προκειμένω εφαρμογή ο Ν. 4022/2011, άρθρο 1 παρ. β.», όπως δήλωσε ο Γραμματέας Τεκμηρίωσης Μάνος Παναγιώτου και κατέληξε:

«Σύμφωνα, με το άρθρο 2 παρ. 2 του ιδίου Νόμου, αρμόδιος ανακριτής για την διενέργεια της σχετικής ανάκρισης δεν είναι πλέον, μετά την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου» του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ο 4ος Ειδικός Ανακριτής, αλλά Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος ορίζεται ειδικά για αυτήν από το όργανο το οποίο διευθύνει το δικαστήριο, δηλαδή από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών».

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ «ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ»

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι αφού ο κ. υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης ζήτησε στοιχεία, θα έχει κάθε μέρα και ένα ΣΚΑΝΔΑΛΟ!
«Δεν θα περιορισθούμε στην Δημόσια καταγγελία εντός και εκτός Βουλής, αλλά θα καταθέτουμε στη Δικαιοσύνη και στις Ανεξάρτητες Αρχές της χώρας μας και της Ευρώπης, αναφορές που έχουν επεξεργασθεί οι νομικοί σύμβουλοι και οι τεχνοκράτες που συγκροτούν την ομάδα τεκμηρίωσης υπό τον κ. Μάνο Παναγιώτου.

Προκειμένου, λοιπόν, να επιταχυνθεί η ποινική διαδικασία του μεγάλου αυτού σκανδάλου, το οποίο, όπως καταγγείλαμε επανειλημμένα στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, προσπαθούν να συγκαλύψουν και να «ξεπλύνουν», ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε την Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Σπυρίδωνα Γεωργουλέα όπου και κατέθεσε «Αναφορά για την μη εφαρμογή του Νόμου 4022/2011 και Αίτηση Εφαρμογής του» στην ποινική διαδικασία της εν λόγω υπόθεσης.

ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ… ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΤΑ ΡΑΚΙΝΤΖΗ

Η παραπάνω Αναφορά και Αίτηση κοινοποιείται και στον Εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς του Αρείου Πάγου κύριο Νικόλαο Παντελή, τον οποίο ο κ. Νικολόπουλος θα επισκεφθεί εντός της προσεχούς εβδομάδας. Τέλος ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος επισκέφθηκε τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κύριο Λέανδρο Ρακιντζή και τον ενημέρωσε για τις ενέργειές του, που αποσκοπούν στο να φτάσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι ένοχοι, που απεκάλυψε με την παραπάνω «Έκθεση Ελέγχου».

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ..

Ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε εξ’ άλλου με γραπτή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους; Υπουργούς, αφού τους «ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ» τους ζήτησε με βάση την Έκθεσή του Λ. Ρακιντζή τον πειθαρχικό έλεγχο των ενεχομένων στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ και την επιστροφή από την εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» των μεγάλων ποσών που εισέπραξε παρανόμως από την ΕΡΓΟΣΕ. Ο πρωθυπουργός «έκλεισε τα μάτια» και έτσι δεν ασκήθηκε κανένας πειθαρχικός έλεγχος και τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ παραμένουν ακλόνητα στις θέσεις τους, ενώ και η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ», εκμεταλλευόμενη στο έπακρον τις παραπάνω νομοθετικές παρεμβάσεις των αρμοδίων υπουργών, δεν έχει επιστρέψει στην ΕΡΓΟΣΕ ούτε ένα(1) ευρώ(!!!).

Μετά ταύτα δικαιωματικά παίρνει το τίτλο του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!