EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Τα Ελικόπτερα είναι Έτοιμα για την Απογείωση!

Την ίδια ώρα που στην ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για την απασχόληση, στο Μιλάνο, ο Γάλλος Πρόεδρος, μαζί και ο  Ιταλός Πρωθυπουργός τόλμησαν να ψελλίσουν τις διαφωνίες τους για την ασκούμενη πολιτική και να θέσουν τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας προ των ευθυνών της για την λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που σαρώνει σιγά-σιγά ολόκληρη την Ευρώπη, ποίος άλλος θα μπορούσε να είναι ο συνήγορος της Φράου Καγκελαρίου, παρεκτός του ανεκδιήγητου που παριστάνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό?
 
Την αποφασιστικότητα (sic) της φαιδρής κυβέρνησής του να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις με στόχο τη μείωση της ανεργίας εξέφρασε ο “Πρωθυπουργός” της Ελλάδας, συμπληρώνοντας και αφήνοντας κάγκελο τους συνομιλητές του: «Απευθύνομαι σ’ εσάς, ως ο πρωθυπουργός της χώρας με τους υψηλότερους δείκτες ανεργίας ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, με βλέπετε αισιόδοξο, γιατί οι Έλληνες, με πολλές και προσωπικές θυσίες, κατάφεραν και έστριψαν το καράβι στον δρόμο της ανάπτυξης!».
Φαντάζεται τον εαυτό του στον ρόλο του τροπαιούχου πηδαλιούχου του Ελληνικού σκάφους, όταν το έχει ο ίδιος εξοκείλει στα βράχια, πιο τρελός κι από τον πλοίαρχο Φλέτσερ!
 
Περίπου την ίδια ώρα που «αισιοδοξούσε» δημοσίως ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, διηγούμενος για άλλη μια φορά ανερυθρίαστα, τις γνωστές ανοησίες για τη σουξεδιάρικη ελληνική ιστορία, κυκλοφορούσε και η έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας που διαπιστώνει οριακή μείωση της ανεργίας για τον μήνα Ιούλιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα της προηγούμενης χρονιάς, παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Τώρα, τι σόι δεδομένα χρησιμοποιεί η στατιστική υπηρεσία  όταν οργιάζει η μαύρη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν μπορεί κανείς να πει, αλλά ελπίζει ότι θα έχει βάλει το χέρι του ο καλός Θεός της Ελλάδας κι ότι δεν θα έχουν χώσει τις χερούκλες τους τα τζιμάνια από την «Ομάδα της Αλήθειας», ότι τα στοιχεία είναι, τέλος πάντων, αξιόπιστα.
 
Greek Statistics ή όχι, η ανεργία είναι θεόρατη και οι όροι που θέτουν οι εργοδότες, είναι συχνά εκβιαστικοί και ποταποί. Αν θέλουμε, μπορούμε να κρίνουμε ο καθένας από μόνος του, από αυτό που συμβαίνει στον δικό του περίγυρο, από αυτό που αισθανόμαστε όλοι δίπλα μας αλλά και μέσα μας: η εργασία είναι είδος προς εξαφάνιση κι αυτή, στην Ελλάδα, όπως παρόμοια τείνουν να εξαφανιστούν και το όραμα και η ελπίδα και σε λίγο θα «εξαφανιστεί» πάλι, κάποιος γνωστός ή φίλος, κάποιος που τον ξέραμε ή ακόμα χειρότερα, κάποιος που τον αγαπούσαμε και θα λέμε, «τον χάσαμε κι αυτόν ή αυτήν» και θα γράφομε στο μουτσουνοτέφτερο R.I.P. όταν θα μαθαίνουμε ότι κάποιος βούτηξε πάλι από καμιά ταράτσα ή ότι βρέθηκε κι άλλος που δεν άντεξε να ζει χωρίς τα φάρμακά του, που έχουν γίνει πια, στην εποχή μας, πολύ ακριβά για να τ’ αγοράζει ο καθένας.
 
Άσε τώρα τις ιστορίες που διηγούνται οι αναλυταράδες, ότι θα έχομε, λέει, για το 2015, 2.9% ανάπτυξη!Γελάνε κι οι πέτρες μπροστά από όλα αυτά τα μαγαζιά με τα λουκέτα, που δεν πρόκειται να ξανανοίξουν ποτέ, διότι οι ιδιοκτήτες τους είναι όλοι πνιγμένοι στα χρέη και γιατί οι πελάτες τους, είναι φαλιρισμένοι κι αυτοί.
 
Εξάλλου, αν το δει κανείς από την άλλη πλευρά, κι αν μπορεί να γελάσει αντί για να κλάψει, το γέλιο ακούγεται βροντερότερο, όταν έρχεται η κουβέντα στα 25 δισεκατομμύρια –και βάλε, που λείπουν για την επόμενη διετία και που, εντόνως, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου το ΔΝΤ σχετικά, προσδιορίζοντας το χρηματοδοτικό κενό μάλλον με το πλέον αισιόδοξο σενάριο, παραγνωρίζοντας ίσως το γεγονός ότι 1 εκατομμύριο Έλληνες δεν στριμώχτηκαν ετούτη τη φορά στην ουρά για  να πεθάνουν επί τόπου ή για να πληρώσουν την πρώτη δόση από το νέο χαράτσι στο κεραμίδι τους.
Φωτιά στα μπατζάκια των Ολετήρων, τώρα που η κοινωνία έχει πλέον γονατίσει∙ προς δόξα των χρυσοδάχτυλων και των κομπιναδόρων, έχομε πέσει χάμω και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ποιος θα καλύψει αυτό το χρηματοδοτικό κενό, γιατί οι πραγματικοί τοκογλύφοι, είναι εκεί έξω στις «αγορές» και περιμένουν να κάνουν τις υποθήκες μας μια χαψιά!
 
Αυτό είναι το περίγραμμα της φαιδρότητας που μας περιβάλλει.
 
Όμως, ας γυρίσομε πίσω, εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, γιατί πρέπει να διαδοθεί αυτό που μαθαίνομε από τηνDeutsche Welle, με την ευκαιρία της συνάντησης του Μιλάνου για την ανεργία: από τη χρηματοδότηση που έχει προβλεφθεί για την ανεργία των νέων -ας την πούμε «ασπιρίνη» που δίνουν στους νέους μας οι κομισάριοι της Ευρώπης με την άδεια της Φράου Καγκελαρίου, για να αντιμετωπιστεί, δήθεν,  η επιδημία της γρίπης που λέγεται «ανεργία», μέχρι σήμερα και πιλοτικά, τρέχουν προγράμματα σε 7 χώρες – μέλη. Όχι όμως και στην Ελλάδα του 53,1% ανεργίας στους νέους, διότι η Ελλάδα δεν διαθέτει εγκεκριμένα σχέδια προς υλοποίηση!
 
Έτσι περιμένοντας το δωρεάν wi-fi, οι νέοι , θα περιμένουν και για τα προγράμματα απασχόλησης, μέχρι να καταφέρουν οι ανεκδιήγητοι που μας κυβερνούν να συντάξουν, επιτέλους, έναν φάκελο της προκοπής.
Ωστόσο, όλοι ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή η βαρβαρότητα και ότι αυτός ο παρανοϊκός με το σύμπτωμα του Ιεχωβά  που παριστάνει τον Πρωθυπουργό, θα μαζέψει τον εσμό των συμβουλατόρων του και την υπόλοιπη συμμορία των ανεπρόκοπων που μας κυβερνούν και θα επιβιβαστούν όλοι μαζί στα ελικόπτερα.
Τα ελικόπτερα, έχουν ζεσταθεί αρκετά και είναι έτοιμα για απογείωση, αυτοί τι περιμένουν?
Το κολάζ, είναι από την ΟΚΤΑΝΑ

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Φόρο θα πληρώνει όποιος συνδέεται στο δωρεάν Wi-Fi του Αντώνη Σαμαρά

Σε μια κίνηση που θα καθορίσει μια για πάντα το τοπίο της ανάπτυξης προχώρησε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, από την 1/1/2015 όποιος συνδέεται στο δωρεάν Wi-Fi του Αντώνη Σαμαρά θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει φόρο.

Η πολιτική φορολόγησης του δωρεάν ασύρματου δικτύου για όλους που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στον Γιάννη Πρετεντέρη ήρθε μετά τη γνωστοποίηση ότι από το 2015 θα φορολογούνται οι δωροεπιταγές των σούπερ μάρκετ που λαμβάνουν αντί μισθού ένα κάρο εργαζόμενοι, καθώς και άλλες παροχές –οι οποίες έχουν ήδη φορολογηθεί- όπως τα αρνάκια και τα τσουρέκια του Πάσχα, οι γαλοπούλες των Χριστουγέννων, τα εταιρικά τηλέφωνα, τα επαγγελματικά αυτοκίνητα κοκ.

Τώρα μάλιστα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και θα ξαναθυμηθούμε τα περσινά ρεπορτάζ για τις καταπληκτικές παροχές και τα μοναδικά επιδόματα της καπνοβιομηχανίας Καρέλιας, καλό θα ήταν να ξέρουμε ότι για όλα αυτά θα κληθούν να φορολογηθούν όσοι εργαζόμενοι τα λάβουν. Πιθανότατα, όμως, από εδώ και στο εξής δεν θα τα δέχεται κανείς.

Μαζί με τους φόρους για τα κινητά και τα επαγγελματικά αυτοκίνητα, λοιπόν, δεν μπορούσε να λείπει το τζάμπα ίντερνετ που θα φέρει την ανάπτυξη και τις σταρτάπς του Σαμαρά που τις αναφέρει μαζί με την Αμφίπολη κάθε φορά που μιλάει, καθώς δεν έχει να πει τίποτε άλλο.
Υπάρχουν βέβαια κάποιοι οι οποίοι αντιδρούν, όμως η κυβέρνηση απάντησε στους επικριτές λέγοντάς τους ότι όραμά της είναι να πάει τις συνδέσεις των σπιτιών των φτωχών πίσω στην εποχή του 56K Dial-up.

«Πόσο μου έχει λείψει ο ήχος της κλήσης, εκείνο το μαγικό του-του-του, τιιιιιι, ταααα, χσχσχσχσχσχς και τη γυναίκα μου να φωνάζει να κλείσω τον ίντερνετ για να πάρει τηλέφωνο» δήλωσε ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης πήγε την κατάσταση ένα βήμα παραπέρα σχολιάζοντας με νόημα: «έβαζα να κατεβάσω στον Napster την ανάγνωση ενός βιβλίου του Πλάτωνα κι όταν έπιανε το download rate τα 6KB άνοιγα μαζί με την Ευγενία μια σαμπάνια. Το συναίσθημα της στιγμής ήταν τόσο δυνατό που δεν θα το σύγκρινα ούτε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας».

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το Νέο Κατοχικό Δάνειο

Το Κατοχικό Δάνειο μόνο δάνειο δεν ήταν, όπως όλοι γνωρίζουμε.
 
Το ίδιο συμβαίνει και με το Νέο Κατοχικό Δάνειο. Αυτό που έμμεσα προσφέρουν οι λαοί των υπό τροϊκανής κατοχής χωρών της περιφέρειας στο Γενικό Λογιστήριο του γερμανικού κράτους.
 
 Σύμφωνα με στοιχεία που πρόσφατα δημοσιοποίησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών (τα οποία δημοσίευσε το Der Spiegel στις 19 Αυγούστου), η γερμανική κυβέρνηση...
υπολογίζει πως, στη διάρκεια της περιόδου 2010-2014, θα έχει εξοικονομήσει κατ’ ελάχιστον €41 δισ. λόγω της κρίσης.
Γράφει o Γιάννης Βαρουφάκης

Όπως αναφέρει το υπουργείο στο πόρισμα που είδε τη δημοσιότητα, η κρίση στις χώρες της περιφέρειας συμπίεσε τα επιτόκια δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, με αποτέλεσμα αυτή την εξοικονόμηση. Πώς μετρούν τον βαθμό συμπίεσης του κόστους δανεισμού του γερμανικού κράτους; Αν και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς σε ποιο επίπεδο θα κυμαίνονταν τα επιτόκια δανεισμού της Γερμανίας αν δεν είχε ξεσπάσει η κρίση του ευρώ, η μεθοδικότητα των γερμανών αξιωματούχων βοηθά να κάνουμε έναν ενδιαφέροντα υπολογισμό αυτών των οφελών: Κάθε χρόνο, υπηρεσία του υπουργείου του κ. Σόιμπλε προβλέπει το ύψος των επιτοκίων δανεισμού για την επόμενη περίοδο, έτσι ώστε ο υπουργός να έχει μια γενική εποπτεία, βασισμένη σε προβλέψεις της εξέλιξης του κόστους δανεισμού της χώρας για τα επόμενα, π.χ., τέσσερα χρόνια.


Έτσι λοιπόν, ήταν δυνατόν να γίνει η σύγκριση μεταξύ (α) των επιτοκίων δανεισμού της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης που κατέβαλε στους δανειστές του κράτους κατά την περίοδο 2010-2014 και (β) των επιτοκίων όπως είχαν προβλεφθεί από την υπηρεσία του υπουργείου το 2009. Αυτό που συνέβη ήταν ότι, καθώς οι χώρες της περιφέρειας (αρχής γενομένης από την Ελλάδα) βυθίζονταν στην πτώχευση η μία μετά την άλλη, οι κάτοχοι ομολόγων των χωρών μας άρχισαν να τα ξεπουλάνε, αγοράζοντας με τα έσοδα που αποκτούσαν τα πιο σίγουρα γερμανικά ομόλογα. Έτσι, οι τιμές των γερμανικών ομολόγων ανέβαιναν και τα επιτόκια δανεισμού που έπρεπε να προσφέρει το γερμανικό κράτος για να δανείζεται μειώνονταν ραγδαία. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κατέληξε, με αυτό τον τρόπο, στον αριθμό €41 δισ. – έναν αριθμό που αποτελεί το ελάχιστο όφελος του γερμανικού δημοσίου από την κρίση χρέους των χωρών της περιφέρειας.


Αν το καλοσκεφτούμε, δεδομένου ότι (α) οι χώρες της περιφέρειας έχουν καταλήξει σε μια κατάσταση υποτέλειας στην τρόικα, ακόμη και ως προς τις παραμικρές λεπτομέρειες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών (π.χ. το αν το πετρέλαιο θέρμανσης θα έχει τον ίδιο φόρο με το κίνησης), και (β) η κρίση που τις έφερε σε αυτή την κατάσταση υποτέλειας, κατοχής, ουσιαστικά προικοδότησε το γερμανικό κράτος με αυτά τα €41 δισ., δεν είναι καθόλου τραβηγμένο να αναφέρομαι σε ένα Νέο Κατοχικό Δάνειο. Δάνειο που, όπως και το παλαιό, μόνο δάνειο δεν είναι.


Όσο για το ακριβές μέγεθός του, πολύ φοβάμαι ότι το ποσό των €41 δισ. που αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών του κ. Σόιμπλε πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το δέκα για να υπολογιστεί σωστά. Πράγματι, αγαπητέ αναγνώστη, θεωρώ πως το ποσό που εξοικονόμησε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών λόγω της κρίσης του ευρώ αγγίζει τα €400 δισ. Από πού προκύπτει αυτό; Από δύο πηγές. Πρώτον, το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας παραδέχεται ότι τις χρονιές 2010-2012 εξέδωσε ομόλογα αξίας €73 δισ. μικρότερης από εκείνη που υπολόγιζε. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο ότι το γερμανικό κράτος πληρώνει λιγότερους τόκους, καθώς το επιτόκιο δανεισμού του μειώνεται, είναι και ότι, καθώς το επιτόκιο μειώνεται, όταν τα γερμανικά ομόλογα ωριμάζουν και πρέπει να αποπληρωθούν, το γερμανικό δημόσιο δανείζεται λιγότερα για να τα ανακυλήσει στο μέλλον, εκδίδοντας έτσι μικρότερο νέο χρέος.


Για την περίοδο 2010-2014 είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι η Γερμανία εξοικονόμησε περί τα €90 δισ. από αυτήν τη διαδικασία, συν τα €41 δισ. που προαναφέραμε, έχουμε έναν σύνολο €131 δισ. Δεύτερον, παράλληλα με τη στροφή των επενδυτών στα γερμανικά ομόλογα, υπάρχει και η στροφή των καταθετών της περιφέρειας προς τις τράπεζες της Φρανκφούρτης. Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιρλανδοί μεταφέρουν τις καταθέσεις τους στις γερμανικές τράπεζες, για να μην την πατήσουν όπως οι κύπριοι καταθέτες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καταδεικνύει πως μόνο εντός του 2012 είχαμε €95 δισ. καταθέσεων, τα οποία κατέφυγαν από την περιφέρεια προς την Φρανκφούρτη (ένας αριθμός που, αν μη τι άλλο, μάλλον υποτιμά τη φυγή κεφαλαίων προς τη Γερμανία). Ακόμη κι αν το 2012 ήταν το Έτος της Μεγάλης Φυγής (με τα υπόλοιπα έτη να υπολείπονται ως προς τη βιαιότητα αυτών των μεταφορών), είναι πολύ πιθανό την περίοδο 2010- 2014 να μεταβιβάστηκαν €275 δισ. προς τις γερμανικές τράπεζες. Μια τέτοια ροή κεφαλαίων ωφελεί όχι μόνο τους τραπεζίτες, αλλά και το κράτος.


Οι γερμανικές τράπεζες, μετά το 2008, βρέθηκαν σε κατάσταση βαθιάς πτώχευσης. Χωρίς τη συνεχή αρωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν. Η κυβέρνηση μάλιστα δημιούργησε κρατικά χωνευτήρια κακών ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών ζημιών (bad banks), τα οποία απαιτούν συστηματική χρηματοδότηση. Όμως, λόγω της ροής των προαναφερθέντων κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Σόιμπλε μπόρεσε να αντισταθεί στις απαιτήσεις των φίλων του τραπεζιτών για επιπλέον κρατική ενίσχυση. Συνοπτικά, από τότε που οι χώρες μας κατέρρευσαν, κι επειδή οι χώρες μας κατέρρευσαν, μεταξύ €300 και €400 δισ. μεταφέρθηκαν έμμεσα από την ευρωπαϊκή περιφέρεια στο Γενικό Λογιστήριο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Παράλληλα, οι χώρες μας, με την ενθουσιώδη υποστήριξη των εγχώριων ελίτ, εντάχθηκαν σε ένα καθεστώς ιδιότυπης κατοχής.


Είναι σαν ένα Νέο Πανευρωπαϊκό Κατοχικό Δάνειο να έχει επιβληθεί στο πλαίσιο της ευρωζώνης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια. Από τη δική της μεριά, η γερμανική κυβέρνηση έχει καταβάλει, ως αντίτιμο, εγγυήσεις για τα διάφορα μνημονιακά δάνεια (έμμεσα και άμεσα) της τάξης των €600 δισ. Ακόμη και €100 ή €200 δισ. από αυτά τα μνημονιακά δάνεια να διαγράψει μέσα από κάποιο κούρεμα (το οποίο θα παλέψει με νύχια και με δόντια να μην αποδεχτεί), πάλι το ύψος του Νέου Πανευρωπαϊκού Κατοχικού Δανείου θα κυμαίνεται στα €200 δισ. Το οποίο βέβαια, όπως και το παλαιό, δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ!

το άρθρο δημοσιεύθηκε  ΕΔΩ, τον Σεπτέμβριο του 2013




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Μερικά από τα ονόματα που δεν αποκάλυψε ο Δραγασάκης όταν προκλήθηκε από τον Σταμάτη: Hochtief, Βαρδής Βαρδινογιάννης, Σπύρος Λάτσης ...

Κάποια στιγμή οι ανούσιες κοκορομαχίες που υπάρχουν στον «ναό της δημοκρατίας» τους καταντάν γελοίες.
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε την δυσκολία που είχε ο βουλευτής του Σύριζα, Γιάννης Δραγασάκης, να πει τα πράγματα με το όνομα τους (το κάνουμε εμείς)και να αφήσει τον υπουργό Επικρατείας της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, να τον παρουσιάσει έκθετο.

Πραγματικά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε γιατί το στέλεχος του Σύριζα δεν τεκμηρίωσε τους ισχυρισμούς του ότι «αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης και καμία φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος του Πρωθυπουργού, να τηλεφωνησει στο Μαξιμου, για να ακυρωθεί ένας νόμος» και αρκέστηκε να συστήσει στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ελέγξουν «όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη Μπαλτάκου», ενώ στην πρόκληση Σταμάτη...

Του Γ. Γ.
«Πείτε ονόματα» απάντησε ότι δεν είναι έτοιμος να πει ονόματα συμπληρώνοντας ότι «τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει εδώ μέσα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Σιγά τα μυστικά που θα αποκάλυπτε!!! Να προσπεράσουμε ότι η βουλή τους δεν είναι παρά ένα εργαλείο επιβολής ταξικής πολιτικής πότε προς όφελος της κυρίαρχης τάξης και πότε εξυπηρετώντας επιμέρους συμφέροντα καπιταλιστών και να έρθουμε στο συγκεκριμένο θέμα.
Για τις νυχτερινές αεροπλανικές ντροπολογίες που χαρίζουν εκατομμύρια σε καπιταλιστές έχουμε γράψει αρκετές φορές. Δεν πέρασε άλλωστε πολύς καιρός που με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά διαγράφηκαν 500 εκατ. ευρώ, από τον ΦΠΑ που η Γερμανική εταιρεία Hochtief ενώ είχε εισπράξει δεν απέδωσε ποτέ στα δημόσια ταμεία ενώ «βγάζει μάτι» για τις χαριστικές στους πλουτοκράτες ντροπολογίες αυτό που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Unfollow:
«Προκλητική ήταν η ψήφιση τροπολογίας τον περασμένο Μάρτιο, από βουλευτές της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚμε την οποία χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ από πρόστιμα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη, στον Σπύρο Λάτση και σε άλλους επιχειρηματίες που αφορούσαν τριγωνικές συναλλαγές και πωλήσεις».
Αυτά δεν τα ξέρει ο Γιάννης Δραγασάκης; Φυσικά και τα γνωρίζει. Τώρα γιατί δεν λέει τα πράγματα με το όνομα τους και μας παραπέμπει σε μια κυβέρνηση Σύριζα για να μας τα γνωστοποιήσει ..ρωτήστε τον.
___________________


Και προς επίρρωση των παραπάνω να προσθέσουμε ότι ο Γ. Δραγασάκης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «αδιάβαστος» και ότι πέταξε ένα πυροτέχνημα για χάρη εντυπώσεων. Τουλάχιστον την μπροσούρα που έχει εκδώσει το κόμμα του με τίτλο, «Μαύρη Βίβλος της Ντροπής», τον Μάη φέτος, θα την έχει ξεφυλλίσει.
Κάπου θα πήρε το μάτι του για «Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης Σαμαρά μέσα από τις καταγεγραμμένες πράξεις μετατροπής της κοινοβουλευτικής λειτουργίας σε μηχανισμό ξεπλύματος σκανδάλων» που γράφει στην εισαγωγή. 

Και εντάξει. Για τα τηλέφωνα που έπεφταν στου Μαξίμου δεν μπορεί να το αποδείξει, αν και είναι μια λογική σκέψη. Μπορούσε όμως να αναφέρει στοιχεία και ονόματα επικαλούμενος την μπροσούρα που είχε κυκλοφορήσει το κόμμα του η οποία αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα και περιπτώσεις τα οποία συνοψίζονται στην σωστή διαπίστωση που γράφει: «Την ώρα που ο ελληνικός λαός στενάζει υπό το βάρος των Μνημονίων και αγωνίζεται για την επιβίωση του πληρώνοντας τις αμαρτίες των κυβερνήσεων που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία η κυβέρνηση Σαμαρά χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα το Κοινοβούλιο ως πλυντήριο υποθέσεων διαφθοράς μεγάλης κλίμακας. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά μεθόδευσε την αποποινικοποίηση και παραγραφή μιζών εκατομμυρίων ευρώ στο πολυνομοσχέδιο Μαρτίου-Απριλίου 2014 το οποίο ψηφίστηκε άρον-άρον στην βουλή ως κατεπείγον-προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση».
__________________


Αποπροσανατολιστικό καβγά προσπάθησαν να στήσουν εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή χτες, πρώτη μέρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, προσπαθώντας να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στο στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης και της ΕΕ.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Ο λαός χρειάζεται να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σημερινή συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αξιοποιείται για να οξυνθεί ακόμη περισσότερο η πόλωση ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μια πόλωση που βεβαίως θα δυναμώνει όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα δυναμώνει όσο περισσότερο γίνεται πιο απροκάλυπτη η συμφωνία τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις στρατηγικές επιλογές της άρχουσας τάξης για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, για τη θωράκιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αλλά και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Μια πόλωση που θα αξιοποιηθεί για να στεριώσει το νέο διπολικό σύστημα, ένα σύστημα το οποίο υπηρετεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Μια πόλωση κι ένας νέος διπολισμός, ο οποίος θα χαμηλώνει όλο και περισσότερο τον πήχη των λαϊκών απαιτήσεων, να βολεύεται δηλαδή ο λαός με ορισμένα ψίχουλα, με κάποια ξεροκόμματα που θα πέφτουν και θα περισσεύουν από το τραπέζι της πλουτοκρατίας. Ενα νέο διπολικό σύστημα που θα μπορέσει να χειραγωγήσει τη λαϊκή συνείδηση και να έχουμε μια συντηρητική της αναδίπλωση.

Και από αυτήν την άποψη, ο αποπροσανατολισμός του λαού αποτελεί βασικό χαρτί και των δύο, και βεβαίως από αφορμές πάρα πολλές....

ΠΗΓΗ

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από πολιτικές πουτάνες όλα είναι δυνατά, και μην βιάζεστε. Στο …προφυλακτικό είναι η …διαφορά

Νέος μοχλός πίεσης για άμεση παραίτηση του γερμανοτσολιά  Σαμαρά και του Βενιζέλου και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαμε πριν από λίγο από την ομάδα των δεκαπέντε δήθεν Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών που θέλουν μερίδιο από την ..πίτα. .
 
Μετά τα βαρυσήμαντα στελέχη της ΝΔ που ζητούν αποχώρηση από την πρωθυπουργία του Σαμαρά και δημιουργία κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, το ίδιο ζητά και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. 
 
Επεκτείνει μάλιστα τον κατάλογο των "ανεπιθύμητων" και στον Βενιζέλο, καθώς και αυτός και ο Σαμαράς ανήκουν στο "παλιό" πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή…. αλλά αυτοί δεν ξέρουν τίποτα για τον… φόνο.
 
Όλοι συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι Σαμαράς και  Βενιζέλος ενώ για τον  Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί».
 
Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία έχουν βγάλει τα μολύβια προκειμένου να καταγράψουν όλους τους πιθανούς συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της στημένης δήθεν  κρίσιμης μάχης για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και την επικείμενη για την εκλογή γλαστρο-Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών να δώσει οριστικό τέλος στις ελπίδες του Σαμαρά να εκλέξει Πρόεδρο συγκεντρώνοντας με κάποιο "μαγικό" τρόπο τους απαιτούμενους 180 βουλευτές αφού δεν παίρνουν μερίδιο από  το..πακέτο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της ομάδας που προέρχονται τόσο από την ανύπαρκτη κεντροδεξιά όσο και από την κατ΄ ευφημισμό κεντροαριστερά ετοιμάζουν κείμενο – μανιφέστο με το οποίο θα υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής και την σύνταξη «εθνικού – πατριωτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο πρέπει να υλοποιήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματιστεί από την παρούσα Βουλή.
 
Την συγκεκριμένη άποψη – με επιμέρους διαφοροποιήσεις -  που αναπτύχθηκε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΚΟ  φαίνεται να υποστηρίζει η πλειοψηφία των δεκαπέντε ανεξάρτητων βολευτών που ψάχνουν τα...φράγκα μεταξύ των οποίων οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα κ.α.
 
Θα θέσουν το ζήτημα και την πρότασή τους για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στην παρούσα Βουλή όπως διαρρέουν. Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που προς ώρας ξεπερνιούνται έχουν να κάνουν με την σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Όλοι σχεδόν συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι Σαμαράς και  Βενιζέλος ενώ για τον Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί». Άλλωστε δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση και τις νωπές πρόσφατες Ευρωεκλογές είναι πρώτο κόμμα.
 
Κάποιο από τον κεντροαριστερό χώρο εξέφρασαν την ενόχλησή τους ότι η πρόταση αυτή θα φαίνεται σαν να ταυτίζεται με αυτή των Δεξιών Α.Τζιτζικώστα, και Γ.Βλάχου, αλλά μάλλον περισσότερο για το πολιτικό "θεαθήναι"  συνέβη αυτό.
 
Επί της ουσίας αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι ο Σαμαράς δεν μπορεί να βρει τους περίπου δέκα βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε αυτούς που θεωρούσε ότι μπορεί να τους υπολογίζει θα πρέπει να σκέφτεται ότι θα έχει αρκετούς λιγότερους.
 
Σημειώνεται ότι ο Νικολόπουλος εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ με τον όρο ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
 
Δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε και στους ανεξάρτητους δέκα βουλευτές (προστέθηκε χτες και η Ραχήλ Μακρή) πλην ορισμένων πρώην νεοδημοκρατών, για να υπερψηφιστεί η οποιαδήποτε πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άρα οδεύουμε ταχύτατα προς εκλογές το αργότερο τον Φεβρουάριο.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!