EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κάρτα υγείας για κάθε ασφαλισμένο ΕΟΠΥΥ

O κόσμος έχει αλαλιάσει με αυτόν τον ΕΝΦΙΑ. Όλοι παραμιλάνε πλέον για αυτόν τον κ@λο-φόρο. 

Έίναι ΤΟ θέμα συζήτησης. Έχει καταλήξει σε έναν κανονικό ΕΝΦΙΑΛΤΗ. Το Σεπτέμβριο είχαμε τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, τον Οκτώβρη έχουμε μόνο τον ΕΝΦΙΑ, τον Νοέμβρη θα έχουμε ξανά τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος και τον Δεκέμβριο ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας και Ιανουάριο-Φεβρουάριο ΕΝΦΙΑ. Ένα πεντάμηνο ακόμα φωτιά μόνο και μόνο από αυτά. Νέφτι στον κ@λο μας κοινώς.

Και αναρωτιέμαι έξι χρόνια τώρα, από το 2008 και τον τότε ΕΤΑΚ και έως τώρα, πόσα άραγε να έχουν εισπράξει τα καθίκια; Έχουν εισπράξει πολλά, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι. Και που πάνε αυτά τα λεφτά; Στο χρέος λένε ότι πάνε, έτσι δεν λένε; Έτσι λένε. Το 2008 λοιπόν το έλλειμμα ήταν 125% του ΑΕΠ και τώρα μετά από όλες αυτές τις (ελλειπής) εισπράξεις το έλλειμμα είναι στο 180% και ανεβαίνει. Μα δεν βλέπουν ότι η συνταγή δεν πιάνει;;;

Αμ το βλέπουν και το καρά-βλέπουν! Αλλά δεν τους ενδιαφέρει στην πραγματικότητα το χρέος, εάν πραγματικά τους ενδιέφερε, δεν θα το τραβούσαν τόσα χρόνια το θέμα χωρίς ταυτόχρονα να ρίχνουν ούτε μισό σέντ στην πραγματική αγορά για ανάπτυξη, χωρίς περαιτέρω κρατικό και ιδιωτικό δανεισμό. Με τη δική τους λογική τελοσπάντων, η φορολογία πρέπει να αυξηθεί κι άλλο αφού το έλλειμα αυξάνεται.

Λοιπόν τα άτομα, μας έχουν προσωπικό άχτι τον καθένα ξεχωριστά, την οικονομία την γράφουν απλά στους oρχειs τους και τα επιχειρήματα περί οικονομίας τα χρησιμοποιούν ως ανάχωμα που σκοντάφτει ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος για να κρυφτεί από πίσω του το νευρωτικό άχτι, μίσος και αηδία τους προς το ανθρώπινο είδος πλην αυτών.

Και ο κόσμος αναρωτιέται…ΛΥΣΗ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ; Μα από τη στιγμή που, όλοι συμφωνούμε από τη μία ότι δεν θα έπρεπε να πληρώνουμε και ότι είναι παράνομοι οι φόροι και από την άλλη όλοι πάνε και σπρώχνονται στις τράπεζες και τα Ταμιευτήρια για να πληρώσουνε, ποια να είναι η λύση ντε; Εάν σήμερα δέκα φίλοι συμφωνήσουν ότι δεν θα πληρώσουν, οι 8 την επόμενη μέρα θα πληρώσουν από φόβο. Και τι κάνουμε αντ’αυτού; Όλοι περιμένουν να γίνουν εκλογές, να έρθει ο Τσιπράκος για να δώσει λύση λένε. Όλοι δηλαδή περιμένουν ξανά κάποιον πολιτικό να τους σώσει, επειδή εμείς δεν μπορούμε από μόνοι μας. Χαχαχα… και εδώ κλαυσίγελος. Η ομιλία του Τσίπρα στην ΔΕΘ δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα ακόμα Ζάππειο 3 του Σαμαρά. Copy paste.

Ποια είναι η λύση που πραγματικά εξελίσσεται στην πραγματότητα; Κατάθλιψη-νεύρα. Οι νέοι φεύγουν εκτός και οι παλιοί με τα αντικαταθλιπτικά τους μένουν εντός. Και συνεχίζουν να ελπίζουν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Χ.Α. ΚΚΕ και κτλ, πληρώνοντας τα χυσόχαρτα άλλων.

Αντί να συνεχίζουμε λέω γώ να παίζουμε μακριά γαϊδούρα με την Τρόικα καβαλάρη και το κράτος μαξιλάρι, γιατί δεν πάμε όλοι στο Εκουαδόρ, υπό τον Κορέα να ανοίξουμε σουβλατζίδικα εκεί με μηδέν φορολογία; Ή γιατί να μην ανοίξουμε όλοι από μια offshore και να περάσουμε εκεί ανά δεκάδες τα περιουσιακά μας στοιχεία και να μιμηθούμε εν ολίγοις αυτό που κάνουν οι πλούσιοι; Ή και διαφορετικά αφού έχει που έχει τεντώσει το <ζαρωμένο>, γιατί δεν το γυρνάμε επισήμως όλοι στο gayλίκη και στο σαδομαζό, μήπως και αρχίσουμε να το ευχαριστιόμαστε ρε παιδί μου;

Λοιπόν για να μην κοροϊδευόμαστε άλλο, αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι, στην Ελλάδα όντως θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της εγχώριας παραγωγής και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα, μέσα στο 2015 κιόλας. Πώς; Μέσω της μαζικής παραγωγής του ελληνικού παξιμαδιού. Αφού όλοι θα αρχίσουμε να κάνουμε το σκ@τό μας παξιμάδι σε λίγο, γιατί να μην αρχίσουμε να το εξάγουμε κιόλας και να το πουλήσουμε σαν βιολογικό αποξηραμένο ψωμί. Να κατατεθεί από τώρα η πρόταση σε νομοσχέδιο παρακαλώ.

Δεν είμαστε τίποτα περισσότερο από παράπλευρες απώλειες για αυτούς και όταν η συζήτηση τους έρχεται για τα περί ημών, είναι σύντομη. Τελικά δεν είναι η κρίση που έκανε όλη τη ζημιά, αλλά η διαχείριση της.

Παπαδόπουλος Βασίλης
πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Νοσοκόμες «μαϊμού» σε νοσοκομείο της Πάτρας

Πληθαίνουν στην Πάτρα τα κρούσματα αλλοδαπών γυναικών οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες σε ασθενείς που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη ειδίκευση ή πτυχίο.

Μέσα σε μια νύχτα, την Παρασκευή, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας συνέλαβαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» μια 61χρονη Βουλγάρα και δύο Αλβανίδες ηλικίας 51 και 38 χρόνων που εξασκούσαν το επάγγελμα της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς να κατέχουν πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Δημόσιας Υγείας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα για τον εντοπισμό και άλλων «συναδέλφων» τους.



πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Χρέη ΠΑΣΟΚ προς Τράπεζα Πειραιώς: Εξόφληση σε μία δόση το.. 2034!

Ρυθμίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες το χρέος του ΠΑΣΟΚ προς την Τράπεζα Πειραιώς.

Με την συμφωνία αναδιάρθρωσης η αποπληρωμή του εμιμηκύνθηκε για 20 χρόνια, με τη μέθοδο… «ballooning» (δηλαδή όλο μαζί, πιθανώς και με τους τόκους) σε μία δόση το 2034.

Δηλαδή χρήματα που χρωστάει το ΠΑΣΟΚ σήμερα, θα τα κληθεί να τα πληρώσει το 2034 ! (που ενδεχομένως το κόμμα πλέον δεν θα υπάρχει)

Ένα είναι βέβαιο: Ούτε ο Βενιζέλος θα το πληρώσει, ούτε ο Σάλλας θα το εισπράξει. Μαθήματα οικονομίας, και ζωής…

Τι είναι λοιπόν η επιτυχία; Μια λογιστική τακτοποίηση…

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ξεπουλούν τα ακίνητα με τιμές... Ι.Χ

«Δυάρι στο Παγκράτι, τρίτου ορόφου, σε πάροδο της οδού Ριζάρη πουλήθηκε προς 10.000 ευρώ». Μέχρι πρότινος οι πληροφορίες για πωλήσεις σε χαμηλές τιμές – σοκ αφορούσαν (κυρίως) την Κυψέλη, τα Κάτω Πατήσια, τα Σεπόλια και τον Αγιο Παντελεήμονα.

Ήδη από το δεύτερο μισό του 2014 μια «ασθένεια» που θα μπορούσε να ονομαστεί «Εμπολα των ακινήτων» επεκτάθηκε και στο «καλό» τμήμα του Παγκρατίου, εκείνο που γειτνιάζει με το Κολωνάκι, μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το Πολεμικό Μουσείο!
Δεν είναι παράξενο λοιπόν που την ίδια περίοδο (δηλαδή τέλη Σεπτεμβρίου), αγοραστής διαπραγματεύεται διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων 5ου ορόφου του 1971 σε πασίγνωστη πάροδο της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι προς 150.000 ευρώ! Πρόεκειται κυριολεκτικά για απίστευτες τιμές.
 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Για την τρομολαγνεία των ΜΜΕ

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Το τρομολαγνικό σόου των ημερών συνεχίζεται. Η πλειοψηφία των ΜΜΕ με αμείωτη ένταση μας βομβαρδίζει με έγκυρες πληροφορίες για τους τρομοκράτες, για τις σημειώσεις τους, για τους εφοπλιστές που είχαν στόχο να χτυπήσουν, για τον Σαμαρά και τον Κικίλια που τους έσωσαν κλπ.

Κατόπιν αυτών το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι εικονογραφημένο και είναι αυτό: 
 

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία Οδό – Νταλίκα – φονιάς έπεσε πάνω σε 40 αυτοκίνητα – Τέσσερις νεκροί, ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός!

Καραμπόλα θανάτου στην Εγνατία Οδό – Νταλίκα – φονιάς έπεσε πάνω σε 40 αυτοκίνητα – Τέσσερις νεκροί, ένας άνθρωπος κάηκε ζωντανός!

- Εικόνες χάους στην Εγνατία Οδό, ανάμεσα στη Βέροια και την Κουλούρα απόκαραμπόλα νταλίκας με περίπου 40 αυτοκίνητα
– 10 σοβαρά οι τραυματίες – Σε εξέλιξη προσπάθεια απεγκλωβισμού οδηγών
– Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου πάνω στο οποίο έπεσε η νταλίκα βγήκε φλεγόμενος από το όχημά του – Δεν κατάφεραν να τον σώσουν
– Άμορφη μάζα έγιναν τα αυτοκίνητα πάνω στα οποία έπεσε η νταλίκα
– ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

      

Απίστευτη τραγωδία συνέβη στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του χωριού Μέση, ανάμεσα στην Κουλούρα και τη Βέροια. Ο πρώτος απολογισμός είναι τραγικός: τέσσερις νεκροί και 22 τραυματίες, 10 εκ των οποίων είναι σοβαρά.


Η τραγωδία συνέβη στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο.

Εξαιτίας έργων της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο σημείο, είχε σχηματιστεί ουρά 35 αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες, και άγνωστο γιατί η νταλίκα δεν κατάφερε να σταματήσει. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν φρέναρε καν.

 
 

Καθώς έπεσε πάνω στο πρώτο αυτοκίνητο, το ΙΧ και η νταλίκα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με όσα είπε στο thousandnews.gr η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη,η γυναίκα που οδηγούσε το αυτοκίνητο, βγήκε φλεγόμενη από το αυτοκίνητό του αλλά δεν κατάφεραν να την σώσουν και κάηκε ζωντανή.

 
 
 
 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αυτοκίνητα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα. Υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, 10 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

 
 

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Υπάρχουν σε ορισμένα αυτοκίνητα εγκλωβισμένοι οδηγοί, με τους οποίους υπάρχει επικοινωνία και γίνεται προσπάθεια να τους απεγκλωβίσουν!

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο οδηγός της νταλίκας, μάλλον ρουμανικής καταγωγής, αμέσως μετά το τροχαίο πήρε τα χαρτιά του και εξαφανίστηκε, όμως αργότερα εντοπίστηκε να συνελήφθη.
Λόγω του δυστυχήματος έχουν κλείσει και τα δυο ρεύματα της Εγνατίας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται από την παλαιά Εθνική οδό Κοζάνης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΑΝΟΥ – Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες:
εδω
ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ποιες οικιακές συσκευές «ακτινοβολούν» περισσότερο;

Ποιες οικιακές συσκευές «ακτινοβολούν» περισσότερο;
Και πώς μπορούμε να προστατευτούμε;

Ζούμε περικυκλωμένοι από συσκευές που εκπέμπουν μη ιονίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες. Κινητά, ασύρματα τηλέφωνα, οικιακές συσκευές, πολλές από τις οποίες τις θεωρούμε αθώες (φούρνοι μικροκυμάτων, σεσουάρ).

Ερευνητές από πολλές χώρες έχουν αξιολογήσει τους κινδύνους απ” αυτές τις ακτινοβολίες και έχουν παρουσιάσει, εν καιρό, εργασίες των οποίων τα ευρήματα σοκάρουν.

Ακτινοβολίες που ευθύνονται για καρκινογενέσεις, τη νόσο Αλτσχάιμερ, την καταστροφή του DNA, την παιδική λευχαιμία και διάφορες άλλες βιολογικές βλάβες
Αν η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ήταν ορατή, τότε τα σπίτια μας θα έμοιαζαν «βγαλμένα» από πείραμα επιστημονικής φαντασίας.

Φυσικά, παρά τις έρευνες που έχουν γίνει και τις αντικρουόμενες απόψεις για το εάν και κατά πόσο κινδυνεύουμε, αυτός δεν είναι λόγος να μην παίρνουμε τα μέτρα μας.
Αυτές είναι οι συσκευές που μας «κεραυνοβολούν» με την περισσότερη ακτινοβολία αλλά και τα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις:

Κινητό τηλέφωνο
α) Μην το βάζετε σε τσέπη κοντά στα ζωτικά όργανα
β)  Μην το «κολλάτε» στο αφτί σας και κρατάτε το σε μικρή απόσταση από το κεφάλι σας
γ) Όποτε είναι δυνατόν, μιλάτε με ανοιχτή ακρόαση ή χρησιμοποιείτε ενσύρματο handsfree.

Ασύρματο τηλέφωνο
α) Τοποθετείστε τη βάση του σε χώρο που δεν περνάτε πολλές ώρες
β) Αν πρόκειται να μιλήσετε πολύ, χρησιμοποιείστε την ανοικτή ακρόαση
γ) Απενεργοποιείστε το όταν κοιμάστε
δ) Αν είναι δυνατόν αντικαταστήστε το με ένα ενσύρματο

Wifi
α) Απενεργοποιείστε το όταν κοιμάστε ή δεν το χρησιμοποιείτε
β) Τοποθετείστε  το router μακριά από τις θέσεις που περνάτε πολλές ώρες και μην κάθεστε κοντά του, αλλά σε απόσταση τουλάχιστον μισού έως ενός μέτρου.
γ) Όταν έχετε τη δυνατότητα χρησιμοποιείτε καλώδιο δικτύου
δ) Φούρνος μικροκυμάτων μπροστά στον φούρνο όσο λειτουργεί
ε) Αν η πόρτα έχει υποστεί ζημιά, αντικαταστήστε τον αμέσως

Ενδοεπικοινωνία για παιδιά

Τοποθετείστε τη σε απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από το κρεβάτι του μωρού

Τηλεόραση
α) Αν έχετε ακόμη τηλεόραση παλαιού τύπου, αντικαταστήστε τη με μία νέας τεχνολογίας, όπως οι LCD ή LED.
β) Σε διαφορετική περίπτωση βεβαιωθείτε πως κάθεστε σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από την οθόνη.

Ηλεκτρική κουζίνα
Όταν οι εστίες θέρμανσης ή ο φούρνος λειτουργούν, παράγονται ισχυρά πεδία, που μειώνονται όμως σημαντικά σε απόσταση 30 εκατ. από την κουζίνα.

Laptop

Φροντίστε να μην το έχουμε στην περιοχή της λεκάνης, όπου βρίσκονται τα γεννητικά όργανα.

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!