EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Κρήτη: Ένα συγκλονιστικό βίντεο για τη χρήση όπλων

Κάποιες φορές το πέρασμα από τη χαρά στη λύπη και από τη ζωή στο θάνατο, γίνεται αστραπιαία, όσο αστραπιαία φεύγει μια σφαίρα από την κάνη του όπλου.

Η Κρήτη έχει πολλές φορές πληρώσει με αίμα την αλόγιστη χρήση όπλων.

Το να αδιαφορούμε για ένα φαινόμενο που στοιχειώνει το νησί μας είναι συνενοχή.

Η ταινία με τίτλο “Συνενοχή” και σκηνοθέτη τον Αριστοτέλη Δασκαλάκη, πραγματεύεται αυτό ακριβώς και προσπαθεί να αφυπνισει τον κόσμο για τις συνέπειες από την αλόγιστη χρήση όπλων και την εξίσου α-λόγιστη αδιαφορία

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα από την ιστορία δύο νέων που λύνουν τις διαφορές τους με τα όπλα, ένα έγκλημα που παραμένει ουσιαστικά ατιμώρητο στη Κρήτη.

Δείτε το βίντεο





πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ολες οι συναλλαγές άνω 500 ευρώ μέσω τραπεζών

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος όλων των συναλλαγών, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 500 ευρώ, έδωσε με εγκύκλιο η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου. 

Η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος των συναλλαγών άνω των 500 ευρώ ισχύει από 01/01/2014, ενώ η εγκύκλιος που υπεγράφη πρόσφατα ξεκαθαρίζει τα εξής:

α) Γίνεται δεκτός ο λογιστικός συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ ως τρόπος εξόφλησης, χωρίς να απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής για την έκπτωση δαπάνης.

β) Η εκκαθάριση στην περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτου εξοφλείται με τραπεζικό μέσο πληρωμής, εφόσον το προς απόδοση ποσό μετά την αφαίρεση της προμήθειας του εντολοδόχου ξεπερνά τα 500 ευρώ.

γ) Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πληρωμών σε ημέρες και ώρες πέραν του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές, πρόσωπα που δεν διαθέτουν τα μέσα για την ηλεκτρονική εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών κ.λπ.), όπου γίνεται δεκτό ότι αρκεί ο προμηθευτής να καταθέσει τις εισπράξεις σε μετρητά εντός δύο εργάσιμων ημερών. Πηγή: radio1d.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τεκμήρια τέλος.Ερχεται το περιουσιολόγιο!

Παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια διαβίωσης από την Πρωτοχρονιά του νέου έτους, καθώς το νέο σύστημα που θα τα αντικαταστήσει το λεγόμενο περιουσιολόγιο είναι σχεδόν έτοιμο.

Οπως  γράφει το capital.gr ανώτερος παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τονίζει ότι οι υποδομές και τα δεδομένα που θα επιτρέψουν την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

Τώρα και με βάση το σημερινό σύστημα των τεκμηρίων η εφορία υπολογίζει μια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης για στοιχεία διαβίωσης του φορολογούμενου, όπως είναι το ΙΧ του, η επιφάνεια της κατοικίας του, το αν διαθέτει πισίνα κα. Επίσης, στο τεκμαρτό εισόδημα προστίθενται και πραγματικές δαπάνες όπως είναι αυτές για ιδιωτικά σχολεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φορολογούμενοι να πληρώσουν υπέρογκους και εξοντωτικούς φόρου γιατί διαθέτουν απλώς ένα ΙΧ και μια κατοικία.

Με βάση το σύστημα του περιουσιολογίου που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2015 τα τεκμήρια θα καταργηθούν ως μέτρο υπολογισμού του πραγματικού εισοδήματος, αλλά θα διατηρηθούν εμμέσως και «μεταρρυθμισμένα» για την επιλογή των φορολογούμενων που θα υπόκεινται σε φορολογικό έλεγχο. Για παράδειγμα, αν ένας ελεύθερος επαγγελματίας δηλώνει εισόδημα χαμηλότερο από αυτό που προκύπτει με βάση το τεκμήριο δεν θα φορολογείται με βάση το τελευταίο. Θα εκδίδεται εντολή φορολογικού ελέγχου και θα υπόκεινται σε έλεγχο με βάση τις έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος στις οποίες βασικά συστατικά αποτελούν οι τραπεζικές καταθέσεις, οι πραγματικές δαπάνες του φορολογούμενου, τα περιουσιακά του στοιχεία κ.α.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Οι νέοι μισθοί των ενστόλων -Ολες οι αλλαγές από τον Νοέμβριο [λίστα]

Από τον ερχόμενο μήνα θα ξεκινήσει η αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων και συγκεκριμένα η αναπροσαρμογή στις συντάξεις θα ξεκινήσει από 1η Νοεμβρίου και θα κυμανθεί από 1% ως 13%.

Στη συνέχεια από τις αρχές του 2015 οι ένστολοι θα πάρουν αναδρομικά ανάλογα με τον βαθμό τους ποσοστά που μεταφράζονται σε ποσά από 4 ως και 232 ευρώ το μήνα. Ετσι μέχρι το 2016 τα ποσά αυτά θα κυμανθούν από 104 ευρώ ως και 6.000.

Οι μηνιαίες αυξήσεις
Μόνιμος οπλίτης 4 ευρώ το μήνα – βασικός στα 284 ευρώ
Δεκανέας 7 ευρώ το μήνα – βασικός στα 506 ευρώ
Επιλοχίας 15 ευρώ το μήνα – βασικός στα 785 ευρώ
Αρχιλοχίας 20 ευρώ το μήνα – βασικός στα 816 ευρώ
Ανθυπαστπιστής 20 ευρώ το μήνα – βασικός στα 843 ευρώ
Ανθυπολοχαγός 12 ευρώ το μήνα – βασικός στα 887 ευρώ
Υπολοχαγός 31 ευρώ το μήνα – βασικός στα 941 ευρώ
Λοχαγός 44 ευρώ το μήνα – βασικός στα 972 ευρώ
Ταγματάρχης 50 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.021 ευρώ
Αντισυνταγματάρχης 59 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.092 ευρώ
Συνταγματάρχης 75 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.221 ευρώ
Ταξίαρχος 99 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.412 ευρώ
Υποστράτηγος 113 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.523 ευρώ
Αντιστράτηγος 137 ευρώ το μήνα – βασικός στα 1.616 ευρώ

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αναδρομικά αυτά αναμένονται μετά τον Ιανουάριο του 2015 και για τους ανώτερους αξιωματικούς υπολογίζονται κοντά στις 6.000 ευρώ ενώ για τους υπαξιωματικούς κοντά στα 500 ευρώ. Τα αναδρομικά πάντως δεν θα δοθούν πίσω σε μια αλλά σε περισσότερες δόσεις.

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Είσαι Έλληνας; Πάλεψε για το δίκιο σου»: Ομαδική προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ

«Είσαι Έλληνας; Πάλεψε για το δίκιο σου» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ο Σύλλογος Ελεύθεροι Αγανακτισμένοι Δυτικής Αχαΐας που ξεκινά ομαδική προσφυγή κατά του ΕΝΦΙΑ.

«Το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να νομοθετεί σαν αισχρός τοκογλύφος! Το σύνταγμα υπάρχει και μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες» σημειώνουν και χαρακτηρίζουν «νοσηρό» τον φόρο αυτό.
Η σχετική προσφυγή αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Είσαι Έλληνας; Πάλεψε για το δίκιο σου!
Σας καλούμε να κάνουμε ΟΜΑΔΙΚΗ Ενδικοφανή προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης ενάντια στον νοσηρό ΕΝΦΙΑ, μέσω του δικηγόρου μας.
ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Το κράτος δεν έχει το δικαίωμα να νομοθετεί σαν αισχρός τοκογλύφος!
Το σύνταγμα υπάρχει και μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες.
Η προσφυγή θα κατατεθεί μέχρι 15-10-2014 το αργότερο!
ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ!
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα παρακάτω:
1. Εκκαθαριστικά Εφορίας και Αντίγραφα Δηλώσεων Εφορίας των 2 τελευταίων ετών.
2. Ε9.
3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
4. Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη.
5. Ειδοποίηση ΕΝΦΙΑ (από το Internet).
Τηλ. Επικοινωνίας: 6987099622, 6984753321.»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Η ΝΕΡΙΤ είναι η μαύρη σελίδα στην ιστορία της ενημέρωσης»

«Η κυβερνητική ΝΕΡΙΤ των παρεμβάσεων, της μη μετάδοσης των πολιτικών δραστηριοτήτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας αποτελεί μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ενημέρωσης του τόπου μας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την παραίτηση και του Ανδρέα Ζούλα από το εποπτικο συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ.

«Το ντόμινο των παραιτήσεων από το εποπτικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, με τελευταία αυτή του κ. Ζούλα, αναδεικνύει με κραυγαλέο τρόπο το ζήτημα των πολιτικών παρεμβάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης στο σημερινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα» υπογραμμίζει ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Ήδη με την αυτοδιάλυση του εποπτικού συμβουλίου η ΝΕΡΙΤ είναι και τυπικά στον αέρα, όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει το μεγάλο έγκλημα που συντελέστηκε σε βάρος της δημοκρατίας με το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την δέσμευση του για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με στόχευση τη διαμόρφωση ενός ανεξάρτητου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στην υπηρεσία της πλουραλιστικής ενημέρωσης και του πολιτισμού» καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το ρολόι που κάνει αντίστροφη μέτρηση ως το… θάνατο (video)

Το Tikker είναι ένα ρολόι αλλιώτικο από τα άλλα... Δε σας δείχνει πόσες ώρες απομένουν μέχρι το ραντεβού σας στον οδοντίατρο ή μέχρι να αρχίσει η αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή, αλλά πόσες ώρες απομένουν μέχρι να αποχαιρετήσετε το μάταιο τούτο κόσμο!

Δυστυχώς, για όλους μας η ζωή έχει «ημερομηνία λήξης». Δεν αναγράφεται βέβαια σε κάποια ετικέτα όπως στα τρόφιμα, αλλά σε ένα πρωτότυπο –και πέρα για πέρα τρομακτικό– ρολόι.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Σουηδού κατασκευαστή του Fredrik Colting, το Tikker δε δημιουργήθηκε για να τρομοκρατεί τον κόσμο αλλά για να μας προτρέψει να αξιοποιήσουμε κάθε λεπτό της ζωής μας και να κάνουμε σωστές επιλογές που θα προστατεύσουν την υγεία μας.

«Δεν έχει σημασία πόσος χρόνος μας απομένει αλλά τι θα τον κάνουμε. Μία εβδομάδα γεμάτη χαρά και αγάπη αξίζει περισσότερο από χρόνια γεμάτα οδύνη. Το Tikker μάς υπενθυμίζει πως προτεραιότητά μας στη ζωή θα πρέπει να είναι να τη ζήσουμε στο έπακρο.»

Εάν λοιπόν ανησυχείτε για τις δραματικές επιπτώσεις του τρόπου ζωής σας, το Tikker είναι εδώ για να σας βοηθήσει.

tikker 2

Για να ρυθμίσετε το Tikker, συμπληρώνετε πρώτα ένα ερωτηματολόγιο για το προσωπικό ιατρικό σας ιστορικό, για παράδειγμα εάν αντιμετωπίζετε αλλεργίες ή πάσχετε από κάποιο χρόνιο νόσημα. Θα πρέπει να δηλώσετε επίσης εάν πίνετε ή καπνίζετε και αν κάποιος από την οικογένειά σας πάσχει από καρκίνο, διαβήτη ή άλλες σοβαρές παθήσεις. Τέλος, θα πρέπει να δηλώσετε πόσο γυμνάζεστε και πόσα κιλά είστε.

Υπολογίζοντας επίσης την ηλικία σας, το Tikker «προβλέπει» την ακριβή ημέρα και ώρα θανάτου και ξεκινά την αντίστροφή μέτρηση...

Θα το αγοράζατε;
          

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το «αντιμικροβιακό» μπουφάν που προστατεύει από τη γρίπη! (video)

Είναι η ιδανική ενδυματολογική επιλογή για τους υποχόνδριους που είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να έρχονται σε επαφή με δεκάδες αγνώστους-φορείς μικροβίων!

Όσοι χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα γνωρίζουν πολύ καλά ότι βομβαρδίζονται –ή οι ίδιοι βομβαρδίζουν τους άλλους!– με μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν γρίπη και άλλες αερομεταφερόμενες λοιμώξεις.

jacket

Το «μπουφάν-εξολοθρευτής» σχεδιάστηκε από την εταιρία Gravitytank σε συνεργασία με την εταιρία ρούχων Betabrand για να κάνει τις καθημερινές διαδρομές με το λεωφορείο πιο ασφαλείς.

jacket 3

Το ύφασμα που καλύπτει το λαιμό έχει αντι-μικροβιακή επένδυση ώστε να προστατεύει από τα σταγονίδια που εκτοξεύονται με το φτάρνισμα. Στα μανίκια υπάρχει έξτρα επένδυση με ένα επιπλέον κομμάτι υφάσματος που επιτρέπει να καλύπτεται το χέρι πριν έρθει σε επαφή με τις λαβές και τους στύλους υποστήριξης. Οι άνετες τσέπες του μπουφάν επιτρέπουν επίσης την ομαλή μεταφορά του αέρα ώστε να μην αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες που ευνοούν την ανάπτυξη των παθογόνων μικροοργανισμών.
         

Πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Γερμανίδα μηνύει την Ελλάδα για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Η Γερμανίδα Sarah Luzia Hassel-Reusing έχει καταθέσει μήνυση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης κατά αγνώστων «με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, εξαιτίας της συστηματικής και ευρείας κλίμακας βλάβης στην υγεία του Ελληνικού πληθυσμού από πρόθεση».
Η Γερμανίδα πολίτης κάνει έκκληση για συστηματική καταγραφή μαρτυριών ασθενειών που επιθυμούν να καταθέσουν τα όσα δεινά έχουν βιώσει από το 2010 και μετά.
Στην όλη προσπάθεια μετέχει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, το οποίο κάνει έκκληση προς όλους τους πολίτες που έχασαν τις δουλειές τους, μειώθηκε βάναυσα το εισόδημα τους (μισθοί ή συντάξεις), υπερφορολογήθηκαν, έχασαν το σπίτι τους, έζησαν χωρίς ηλεκτρικό ή/και νερό για κάποιο χρονικό διάστημα, έμειναν ανασφάλιστοι και έπαθε ζημιά η υγείας τους λόγω του ότι αποκλείστηκαν από το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή βρέθηκαν σε οποιαδήποτε δεινή κατάσταση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, να έρθουν σε επαφή με το ΜΚΙΕ και να καταθέσουν την μαρτυρία τους.
Όλα τα στοιχεία θα μεταφραστούν και θα αποσταλούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, ώστε να στηρίχθεί έμπρακτα η μήνυση που έχει καταθέσει η κυρία Sarah Luzia Hassel-Reusing και με αυτό τον τρόπο να μπειένα μικρό λιθαράκι στην απονομή δικαιοσύνης για όλα τα δεινά που έχουν περάσει οι πολίτες αυτά τα χρόνια.
Και το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήρθε πια η ώρα τα εγκλήματα που έγιναν πάνω στις πλάτες αθώων πολιτών να πληρωθούν από όσους οδήγησαν τους πολίτες σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, λέγοντας ότι λεφτά δεν υπάρχουν για την δημόσια υγεία / παιδεία / κοινωνικές παροχές, αλλά την ίδια στιγμή δίδονταν δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες και διάφορους άλλους «επενδυτές».
Όλοι όσοι πήραν, και συνεχίζουν να παίρνουν, τις πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν στη διάλυση το Εθνικό Συστήμα Υγείας και καθημερινά εξαθλιώνουν τους πολίτες θα λογοδοτήσουν. Για να το πετύχουμε όμως χρειαζόμαστε την βοήθεια των πολιτών».
Όσοι θέλουν να καταθέσουν την μαρτυρία τους μπορούν να στείλουν μήνυμα στο mkiellinikou@gmail.com ή να καλέσουν στο 210-9631-950 τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου ώστε οι εθελοντές του να καταγράψουν τα στοιχεία τους.
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την μήνυση που έχει καταθέσει η κυρία Sarah Luzia Hassel-Reusing στην ιστοσελίδα της εδώ (στην ελληνική γλώσσα).

DSCF0741

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Τι νόημα έχει η ψήφος εμπιστοσύνης στους ετοιμοθάνατους;

Οι επιθανάτιοι σπασμοί της κυβερνητικής συμμορίας παίρνουν τον αυτοματισμό των ανακλαστικών εκείνων αντιδράσεων της ανημποριάς, του πανικού και της πτώσης.  

Ένας τέτοιος επιθανάτιος σπασμός είναι και η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβερνητική συμμορία από την κατοχική Βουλή…
Αλήθεια τι νόημα έχει αυτή η νέα μανούβρα των ανδρεικέλων;
Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι με τέτοιους χειρισμούς και μανούβρες μπορεί να διασωθεί αυτή η παραπαίουσα κυβέρνηση; 

Πιστεύει αλήθεια κανείς (ίσως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μέσα στον πανικό τους να το πιστεύουν) ότι μπορεί να υποκαταστήσεις τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως το αποσυνθετικό πολιτικό αδιέξοδο και την ΠΤΩΣΗ χωρίς επιστροφή της δωσίλογης συμμορίας, με τεχνητά μέσα και γελοία κοινοβουλευτικά τερτίπια περί ψήφου εμπιστοσύνης;

Η ψήφος εμπιστοσύνης με τα σημερινά δεδομένα είναι ένα κοινοβουλευτικό τέχνασμα ΕΝΤΕΛΩΣ γελοίο, το οποίο απλώς καταγράφει τον πανικό της πτώσης σου…

Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει νόημα στην κοινοβουλευτική σκακιέρα μόνο σαν τακτική κίνηση κυβερνητικής στρατηγικής ισχύος και με βάθος χρόνου.

Πιο απλά. Μια κυβέρνηση καταφεύγει σ’ αυτό το μέσον όταν θέλει να επαναβεβαιώσει την ισχύ της και τη διάρκειά της. Που σημαίνει:

α). Ότι έχει κοινοβουλευτική ισχύ…
 

β). Ότι έχει βάθος χρόνου: Χρόνο ζωής…

Αυτή η κυβέρνηση ούτε ισχύ έχει για να επιβάλει την πειθαρχία και στα μέλη της (δεν τολμάει να διαγράψει κανένα μέλος της), αλλά ούτε και χρόνο ζωής (το σπουδαιότερο): Ο ανώτερος κοινοβουλευτικός χρόνος ζωής της είναι μέχρι την εκλογή του Προέδρου, 4 μήνες!!!
ΤΙΠΟΤΑ, συνεπώς, δεν μπορεί να πετύχει με την ψήφο εμπιστοσύνης: Ούτε να εξαλείψει το προεκλογικό κλίμα (αυτό τίθεται αντικειμενικά και διαρκώς θα πυρακτώνεται), ούτε να επιβάλει την «πειθαρχία» στα μέλη της (το καράβι βυθίζεται και οι «στασιαστές» θα πληθαίνουν, πάλι αντικειμενικά)…

Τι νόημα, συνεπώς, έχει η θεατρική παράσταση της ψήφου εμπιστοσύνης; Είναι τόσο ηλίθια και γελοία που μόνο «συνωμοσιολογικά» μπορεί να σκεφτείς: Ότι αυτή η κυβέρνηση σκηνοθετεί η ίδια την «ηρωική» πτώση της…

ΙΔΩΜΕΝ…

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΡΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΟΡΝΙΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ;;;


Σκανδαλώδης προσπάθεια ξεπλύματος των ευθυνών των παραγόντων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας για το οικονομικό έγκλημα του  Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα ΄97», μέσω βουλευτικής τροπολογίας κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας !!!

XOULIDOU 
Η διακομματική τροπολογία που υπογράφεται από τους Άδωνη Γεωργιάδη, Πύρρο Δήμα, Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο,Γιάννη Δημαρά, Άννα Καραμανλή,Σταυρούλα Ξουλίδου, περιέχει πλήθος ανακριβειών, παραπλανά σκόπιμα το Κοινοβούλιο δηλώνοντας ότι «δεν έχει διαπιστωθεί ουδεμία παράβαση κλπ».
Κατ’ αυτό τον τρόπο ακυρώνονται θεσμοί όπως οι Οικονομικές Επιθεωρήσεις, το Ελεγκτικό Συνέδριο, οι Δικαστικές Αρχές, που εδώ και χρόνια έχουν εκδώσει αναλυτικά πορίσματα με συντριπτικά στοιχεία για τις οικονομικές ατασθαλίες και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και ταυτόχρονα επιχειρείται παρέμβαση σε μια υπόθεση που δεν έχει κλείσει ούτε στο οικονομικό της σκέλος.
Οι υπογράφοντες βουλευτές επιμελώς παρακάμπτουν τα στοιχεία που αναφέρονται στα πορίσματα, όπως η αδικαιολόγητη υπέρβαση κατά 10 δισεκατομμύρια δραχμές του αρχικού προϋπολογισμού της διοργάνωσης (από 9,2 σε 19 δις.), οι μαύρες τρύπες στη διαχείριση των εισιτηρίων (250 εκατ. δρχ), οι απ’ ευθείας αναθέσεις για τις τελετές έναρξης και λήξης με τις υπερκοστολογήσεις, οι παράνομες δαπάνες χωρίς παραστατικά, η παράλειψη ασφάλισης μεγάλου αριθμού εργαζομένων, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις με την τότε ΕΡΤ και κυρίως η απόλυτη αδιαφάνεια κι έλλειψη παραστατικών στα θέματα φιλοξενίας και μετακίνησης άγνωστου αριθμού αθλητών και συνοδών.
Εκφράζουμε την απορία ποιος δικαιούται να χαρίσει τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταλογισθεί υπέρ του ΙΚΑ ;;;

Ποιος μπορεί να σβήνει τα δεκάδες εκατομμύρια από μη παρακράτηση φόρων και χαρτοσήμου, τα δεκάδες εμβάσματα από το εξωτερικό που κατέληγαν σε άγνωστους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα παράνομα πριμ και παχυλούς μισθούς «στελεχών» που παράνομα εξακολουθούσαν να ρέουν ακόμα και πολλούς μήνες μετά τη λήξη των συμβάσεων ;;;
Ευτυχώς που τουλάχιστον ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ξέπλυνε την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛΛ, από τη ντροπή της υπογραφής της Ντροπολογίας !!!


        

Θεωρούμε ότι η προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου του «Αθήνα ΄97» λειτουργεί ως πρόκριμα για την συγκάλυψη της ασύγκριτα μεγαλύτερης λεηλασίας δημόσιου χρήματος που έγινε στους Ολυμπιακούς αγώνες και στο «Αθήνα 2004». Το πολιτικό και αθλητικό κατεστημένο προσπαθεί να διασωθεί εν΄ όψη της προδιαγραφόμενης ανατροπής και της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας. Οι εκάστοτε Υφυπουργοί και Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι συνένοχοι. Πως προχωρά η δικαστική διερεύνηση για την συγκάλυψη του σκανδάλου από τη μεριά τους;Σήμερα κανείς δεν δικαιούται να υποκρίνεται ότι το «κλείσιμο» του Αθήνα ΄97 αποτελεί τυπική διαδικασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια έχει καταθέσει πληθώρα ερωτήσεων για το σκάνδαλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου «Αθήνα΄97» απαιτώντας τα πορίσματα, ασκώντας έλεγχο για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις των ελέγχων (ερωτήσεις Γιάννη Δραγασάκη 2523/30-7-2004, 11571/15326/8-6-2006, 567/27-12-2006, 10-42008), έχει κάνει ακόμα και αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να αποφευχθεί η παραγραφή των αδικημάτων (Γιάννης Δραγασάκης 7-11-2007).

Δηλώνουμε την εμμονή μας στη προσπάθεια κάθαρσης και διαφάνειας και στον αθλητισμό και δεν θα αποδεχτούμε ως τετελεσμένη καμιά συγκάλυψη. Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας να απορρίψει πάραυτα την βουλευτική τροπολογία.»

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΔΗΜΑΡ: Αδελφή της αθωότητας ή εξαδέλφη της σκοπιμότητας;

Διαρκή εγκλήματα, σύμφωνα με τη νομική επιστήμη, είναι εκείνα στα οποία η εγκληματική πράξη έχει διάρκεια τέτοια ώστε να μην επιτρέπει στο έννομο αγαθό να ειρηνεύσει. Για παράδειγμα τα βασανιστήρια δεν είναι ένα στιγμιαίο έγκλημα. Είναι κάτι που έγινε σε μια χρονική στιγμή μεν, αλλά τα αποτελέσματά του κρατούν στο διηνεκές.
Ο ένας χρόνος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ γίνεται προσπάθεια από διαφόρους «κύκλους», να χαθεί στη λήθη,
σαν ένα στιγμιαίο λάθος -και άρα να δοθεί μια δεύτερη πολιτική ευκαιρία στη ΔΗΜΑΡ, για να συνεισφέρει με την «υψηλή πολιτική της κουλτούρα» στο αίτημα της «κοινωνικοποίησης του καπιταλισμού με δημοκρατικά μέσα».

Όμως ο ελληνικός λαός με το 1,20% των ευρωεκλογών ήταν ακριβοδίκαιος στην ετυμηγορία του: το έγκλημα της ΔΗΜΑΡ ήταν διαρκές.

Ας θυμίσουμε, στους λωτοφάγους της «προσέγγισης», τρία «ασήμαντα» στιγμιότυπα του εγκλήματος:

1) Νοέμβριος του 2012. Με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να ψηφίζουν παρών (ουσιαστικά ναι) ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για τα επείγουσα Μέτρα Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Είναι το Μνημόνιο 3. (Αν και για λόγους επικοινωνιακούς αποφεύγεται από την «διανόηση της ευθύνης» να ονομαστεί έτσι).

Το πολυνομοσχέδιο, σε ένα άρθρο 216 σελίδων, (...πώς να μη διαρρηγνύεις ιμάτια για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα) προέβλεπε μέτρα ύψους 18,9 δις, από τα οποία τα 9,4 δις αφορούσαν το 2013.

Στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνονταν (μεταξύ άλλων μνημονιακών ρυθμίσεων):

• Εφαρμογή της διαθεσιμότητας.
• Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
• Μείωση σε συντάξεις έως και 15%.
• Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 έτη.


2) Στις 22 Δεκεμβρίου 2012 ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, χωρίς διαρροές για την συγκυβέρνηση. Άλλη μια συνεισφορά «ενάντια στις θεωρητικές αγκυλώσεις και το λαϊκισμό των συντεχνιών».

3) Στις 28 Απριλίου 2013 ψηφίζεται, από τους 168 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εφαρμογή όσων προβλέπονται από το δεύτερο και το τρίτο Μνημόνιο, καθώς και για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Οι αντιδράσεις για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου «οδήγησαν» την κυβέρνηση στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ήταν η 4η επιστράτευση επαγγελματικού κλάδου μέσα σε ένα χρόνο. Προφανώς άλλη μια «υπεύθυνη στάση της υπεύθυνης αριστεράς, στο δρόμο της διακυβέρνησης του τόπου».

Το καλοκαίρι του 2013 η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την κυβέρνηση. Και επειδή στη καθ’ ημάς Ανατολή κολάζεται η αμαρτία αλλά όχι ο αμαρτωλός (σε αντίθεση με τη Δύση που συμβαίνει το αντίθετο) αλλά και επειδή, όπως λέει και ο ποιητής, «Η Μετάνοια είναι η δεύτερη αθωότητα» , η ΔΗΜΑΡ έχει μια ευκαιρία να αποδείξει στη πράξη (γιατί σε θεωρητικό επίπεδο ουδέποτε ψέλλισε έστω και μισή λέξη αυτοκριτικής) τη συνειδητοποίηση του «διαρκούς εγκλήματος» στο οποίο συμμετείχε. Η ευκαιρία παρουσιάστηκε πολλές φορές. Αλλά δυστυχώς...

Δεκέμβριος του 2013. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα ερευνούσε τυχόν ποινικές ευθύνες στα σκάνδαλα των υποβρυχίων και των ναυπηγείων, ψήφισαν κατά 167 βουλευτές, δίνοντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης στη παραπαίουσα κυβέρνηση. Ανάμεσά τους και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, με τη δικαιολογία ότι «η πρόταση ήταν απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής».

Είπαμε: η κεντροαριστερή διανόηση πιστεύει ειλικρινά ότι το πόπολο ζει στο βασίλειο των λωτοφάγων.

Ιούλιος του 2014. Ένα χρόνο μετά την «αποχώρηση» της ΔΗΜΑΡ από τη κυβέρνηση 36 στελέχη της Αγ. Κωνσταντίνου είναι αμετακίνητα στη θέση τους σε υψηλόβαθμες κυβερνητικές θέσεις. Ανάμεσά τους ο πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ, ο πρόεδρος του ΝΑΤ , ο πρόεδρος στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. , η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύµβουλος στη ∆ΕΗ Α.Ε. κ.α.

Και παρ’ όλο που «ανήκομεν στη λαϊκίστικη αριστερά» και πολλοί οι πειρασμοί να σχολιάσουμε «λαϊκώς» το φαινόμενο, η εξήγηση της παραμονής των 36 στελεχών είναι πολιτική και μόνο. Και είχε να κάνει με τις πολιτικές «γέφυρες επικοινωνίας» μεταξύ Μαξίμου και Αγ. Κωνσταντίνου στη βάση της προοπτική της Προεδρικής εκλογής. Και τη συνακόλουθη συνέχιση της βαρβαρότητας.

Μια προοπτική,
που το Σεπτέμβρη ήταν ισχυρή αλλά τα τραγικά αποτελέσματα της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο και οι πολιτικές εξελίξεις ακύρωσαν.

Η προσπάθεια νεκρανάστασης της ΔΗΜΑΡ κρύβει σημαντικές πολιτικές σκοπιμότητες. Συστημικοί κύκλοι, μπροστά στο ενδεχόμενο του «ατυχήματος» μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, προετοιμάζουν εταίρους, ώστε στο όνομα της «συμμαχίας» και της ανάγκης για διεύρυνση να «αμβλυνθούν» οι ριζοσπαστικές αιχμές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να συνεργαστεί πολιτικά και να εντάξει στα ψηφοδέλτια του δυνάμεις και πρόσωπα που ψήφισαν και εφάρμοσαν μνημονιακές πολιτικές. Όχι μόνο για λόγους ηθικούς. (Αν και η ηθική, άλλη μια έκφραση «παρωχημένου λαϊκισμού», είναι ουσιαστικός πολιτικός λόγος. Πως θα χωρέσουν στην ίδια Αριστερά οι απολυμένες καθαρίστριες, οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί, οι εξαθλιωμένοι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι των 300 ευρώ, με τους Πόντιους Πιλάτους της υπευθυνότητας, που συνυπέγραψαν τις καταδικαστικές αποφάσειςWink Αλλά και για αμιγώς πολιτικούς.

Η ΔΗΜΑΡ δεν τιμωρήθηκε απλά. Έπαψε στην ουσία να υπάρχει. Ο πολιτικός λόγος της δεν εκπροσωπεί τίποτα πλέον σε επίπεδο κοινωνίας. Τα όποια στρώματα της μεσοαστικής ή μικροαστικής διανόησης που κάποτε εκπροσωπούσε ή ριζοσπαστικοποιήθηκαν , λόγω της υλικής τους υποβάθμισης, ή επέλεξαν το original στρατόπεδο της συντήρησης του σημερινού status.

Η αριστερά σήμερα ή θα είναι ριζοσπαστική ή δεν θα υπάρχει.

Και η ΔΗΜΑΡ μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά σαν κατασκευασμένο, εξωκοινωνικό συστημικό αντίβαρο. Η πραγματική κοινωνία μισεί και τις ''παρθενορραφές'' και τους ''Frankenstein'''.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αναζητήσει την προοπτική της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και των αριστερών συνεργασιών πρώτα από όλα στο μεγάλο κοινωνικό πεδίο. Εκεί όπου ο ριζοσπαστισμός συναντιέται με την πραγματική υπευθυνότητα. Την υπευθυνότητα των λαϊκών αναγκών και του ανατρεπτικού ριζοσπαστισμού.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΠΗΓΗ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!