EPIOSYINFO NEWS
latest

728x90

468x60

Πού πηγαίνει ο μισθός του μέσου Ελληνα -Τι δίνουμε για διατροφή, στέγαση και διασκέδαση

Όταν μιλάμε για μισθό, εννοούμε... κουτσουρεμένο μισθό, λόγω των συνεχών μειώσεων. Ωστόσο, και πάλι αυτός πρέπει κάπως να διανεμηθεί κατά τη διάρκεια του μήνα για τις ανάγκες της οικογένειας. Πού πηγαίνει άραγε ο μισθός του μέσου Έλληνα μέχρι να... εξανεμιστεί;

Τα στοιχεία που δίνει η ΕΛΣΤΑΤ είναι ενδεικτικά των συνηθειών μας, αλλά προσφέρουν και μια ποιοτική ανάλυση για το κατά πόσο έχουν μεταστραφεί το κέντρο βάρους από τη διασκέδαση στη σκληρή καθημερινότητα.

Όπως σημειώνουν τα Νέα, οι μειώσεις των μισθών έχουν φέρει αντίστοιχες μειώσεις ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, η μέση ελληνική οικογένεια αυτό που προσέχει πρωτίστως είναι να καλύψει -όσο το δυνατόν- περισσότερο τις ανάγκες στέγασης και διατροφής και στη συνέχεια να εντάξει μέσα στον μηνιαίο προγραμματισμό και κάποιες δαπάνες για διασκέδαση και άλλου είδους δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η μέση μηνιαία δαπάνη μιας οικογένειας το 2013 για να καλύψει βασικές ανάγκες έφτασε τα 1.509,39 ευρώ και μειώθηκε κατά 127,7 ευρώ σε σχέση με το 2012. Τα περισσότερα χρήματα της ελληνικής οικογένειας συνεχίζουν να πηγαίνουν (μειωμένα) στα είδη διατροφής, στη στέγαση αλλά και στις μεταφορές.

Μείωση υπάρχει στις δαπάνες προς την αναψυχή/πολιτισμός, την επικοινωνία, τα διαρκή αγαθά και την ένδυση/υπόδηση. Σταθερές σε σχέση με το 2012 παραμένουν οι δαπάνες για την υγεία, τα οινοπνευματώδη και τον καπνό,
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Κανονικά όλες οι πτήσεις το Σαββατοκύριακο -Παράνομη κρίθηκε η απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα θα διεξαχθούν όλες οι πτήσεις το ερχόμενο Σαββατοκυριακο (4-5 Οκτωβρίου), αφού με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κρίθηκε παράνομη η 48ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αντιδρούν στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ.) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής Αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Βόμβα: Το ΣτΕ ακυρώνει τις κατασχέσεις του ΣΔΟΕ

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τη δέσμευση λογαριασμών για φοροδιαφυγή. Αναμένεται σωρεία προσφυγών.

Απόφαση βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο με βάση τον οποίο το ΣΔΟΕ αποφασίζει δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, λόγω ενδείξεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης. 

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Ολομέλειας του ΣτΕ η σχετική διάταξη του επίμαχου νόμου ( άρθρο 30 παράγραφος 5 του ν. 3296/2004) με βάση την οποία το ΣΔΟΕ εκδίδει τις σχετικές διοικητικές πράξεις είναι άκυρη .

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών η διάταξη είναι αντισυνταγματική και άκυρη γιατί χρησιμοποιεί αόριστες έννοιες χωρίς να καθορίζει με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο της προϋποθέσεις επιβολής του μέτρου. Δεν θέτει συγκεκριμένα περιορισμό στην έκταση και στη διάρκεια της τραπεζικής δέσμευσης και δεν ρυθμίζει τη διαδικασία επιβολής και άρσης της με πρόβλεψη διαδικαστικών εγγυήσεων ανάλογων προς τη σοβαρότητά της.

Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, επιχειρώντας να συμπληρώσει την ατελή διάταξη έχει υποβάλλει στους αρμοδίους εδώ και μήνες τροποποιητικό σχέδιο νόμου με αιτιολογική έκθεση .
Προσέφυγε πολίτης

Συγκεκριμένα το ΣτΕ ακύρωσε πράξη προϊσταμένου του ΣΔΟΕ με την οποία αποφασίστηκε το 2011 η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών πολἰτη και τραπεζικών προϊόντων του, κατά τη διάρκεια ελέγχου λόγω ενδείξεων φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας μεγάλης έκτασης.

Ὁπως αναφέρουν στο σκεπτικό τους οι δικαστές " η δέσμευση αποσκοπεί μεν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος για να διατηρούνται τα περιουσιακά στοιχεία του ελεγχομένου και να είναι δυνατή η ικανοποίηση αξιώσεων του δημοσίου εφόσον βεβαιωθεί η πιθανολογούμενη παράβαση, όμως αυτό δεν αρκεί για να είναι συνταγματικά ανεκτή μια τόσο σοβαρή επέμβαση σε συνταγματικώς προστατευόμενα αγαθά του ελεγχομένου". 

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας προχώρησε σ' αυτή την απόφαση εξετάζοντας και κάνοντας τελικά δεκτή αίτηση επιχειρηματία γεωργικών μηχανημάτων στη Θράκη . 

Σύμφωνα με την απόφαση, η επίμαχη πράξη είναι άκυρη γιατί στερείται νομίμου ερείσματος καθώς εκδόθηκε βάση άρθρου νόμου που κρίθηκε αντίθετο με τα άρθρα 5,17 και 25 του Συντάγματος και με το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ.

Μετά από αυτή την απόφαση αναμένονται σωρεία σχετικών προσφυγών πολιτών στο ΣτΕ .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΦΥΛΑΚΗ; ΔΕΙΤΕ ΤΙ «ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ» ΣΕ ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΟΙ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ !

Οι Σαμαράς-Βενιζέλος αποτελούν το δίδυμο της καταστροφής για τη χώρα, που όμοιό του δεν έχει ξανα-υπάρξει!  Πρόκειται για δύο πολιτικά καθάρματα τα οποία θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται φυλακή και όμως, συνεχίζουν να κυβερνούν και το ίδιο θα κάνουν για αρκετούς ακόμη μήνες.
 
Δείτε λοιπόν αυτές οι δύο πολιτικές μαφίες τι «κατάφεραν» στα τελευταία  δυόμισι χρόνια που βρίσκονται στην εξουσία!
 
Εκτόξευσαν σε πρωτοφανή επίπεδα το Δημόσιο χρέος. Τέτοιο όσο δεν ήταν ποτέ! Το Δημόσιο χρέος το οποίο αν και μειώθηκε επί των ημερών τους λόγω του PSI,  όταν και οι δύο (Σαμαράς-Βενιζέλος) ήταν εταίροι της συγκυβέρνησης Παπαδήμου, σε απίστευτα μικρό χρόνο, το εκτόξευσαν ακόμη και πάνω από τα επίπεδα που ήταν πριν από το PSI! Οι δυο ολετήρες δηλαδή, σε χρόνο ρεκόρ εξανέμισαν τις ωφέλειες από  το «κούρεμα» των 80 δις ευρώ (που πρόσφερε το PSI) φέρνοντάς το  σε επίπεδα πρωτοφανή!
 
Δείτε τον πίνακα και θα καταλάβετε:
 
 1
 
Το Δημόσιο χρέος της χώρας τον Δεκέμβριο του 2011, λίγους μήνες πριν από το…κούρεμα ήταν στα 367.978 δις ευρώ. Στις 31/3/2012 όταν ακριβώς έγινε το PSI το χρέος μειώθηκε στα 280 δις ευρώ! Κατά 87 δις ευρώ σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011! 
Από το σημείο αυτό και μετά, όταν δηλαδή οι Σαμαράς-Βενιζέλος ψήφισαν τοPSI άρχισε ο σφαγιασμός των Ελλήνων. Νέες μειώσεις σε συντάξεις, μισθούς, κατακρεούργησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, αποθεματικά ξενοδοχείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, κατάκλεψαν τις αποταμιεύσεις των ομολογιούχων κ.λ.π. Χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία, οι Έλληνες εξαθλιώθηκαν, για να φτάσουμε σήμερα να έχουμε πάνω από 6 εκατομμύρια συμπατριώτες μας στα όρια ή κάτω από τα όρια της φτώχειας!
 
Δείτε τη συνέχεια: Στις 30/6/2012 λίγες μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Σαμαρά-Βενιζέλο, το  Δημόσιο χρέος από τα 280 δις εκτοξεύεται στα 303.508 δις ευρώ! Πρόκειται για ομόλογο των τεσσάρων συστημικών τραπεζών (ALPHAEUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ)  το οποίο οι πολιτικοί ολετήρες (του ίδιου σιναφιού με τους Σαμαρά-Βενιζέλο) χρέωσαν στις πλάτες του λαού! Αντί να πληρώσουν οι τράπεζες τα 23 δις ευρώ μπήκαν παρανόμως στο Δημόσιο χρέος για να το πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες!
 
Στις 30/12/12 το Δημόσιο χρέος έκλεισε στα 305.537 δις ευρώ, ενώ τον Μάρτιο του 2013 στα 309. 357 δις ευρώ.
 
Προσέξτε λοιπόν σήμερα 2 Οκτωβρίου πόσο είναι το Δημόσιο χρέος σύμφωνα πάντα με την κυβερνητική πηγή:
 
 2
 
Δείτε το και ξαναδείτε το Δημόσιο χρέος για να καταλάβετε τι είδους πολιτικά καθάρματα μας κυβερνούν: 372.314 δις ευρώ χρωστάμε στους τοκογλύφους!!!  Εξανέμισαν τις όποιες ωφέλειες του PSI τις οποίες μάλιστα οι ίδιοι οι Σαμαράς-Βενιζέλος υπερτόνιζαν και έφτασαν το χρέος σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά πριν από το PSI!
 
Και οι ίδιοι αυτοί εγκληματίες, οι Σαμαράς-Βενιζέλος σε συγχορδία με τους δανειστές, λένε ότι το χρέος μας είναι …βιώσιμο!!! Ότι δεν θα χρειαστεί άλλο κούρεμα! Ο δε προδότης 
 
Πρωθυπουργός λέει ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο και έρχεται η ανάπτυξη!!! Ενώ οι αριθμοί της ίδιας της κυβέρνησης λένε ότι η ελληνική τραγωδία είναι δίχως τέλος εξαιτίας των Σαμαρά-Βενιζέλου!!!
 
Ποιος δημοσιογράφος τους έχει καθίσει στο …σκαμνί για να τους κάνει αυτές τις απλές ερωτήσεις; Κανείς. Αλλά για τον ρόλο που παίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι θα σας μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση.
 
Δείτε και το παρακάτω γράφημα.
 
 3
 
Το Δημόσιο χρέος αυξάνει κατά 863€ το δευτερόλεπτο!!! Ποιο χρέος μπορεί να πληρωθεί και να είναι βιώσιμο όταν αυξάνει κατά 863 € το δευτερόλεπτο ή 27,2 δις ευρώ το χρόνο; Ο Χαρδούβελης και οι υπηρέτες των τοκογλύφων μόνο τα λένε αυτά! Για να έχουν αιωνίως τον λαό στη σκλαβιά! 
 
Πάμε παρακάτω.  Το Δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί στο 210,68% επί του ΑΕΠ! Και να βομβαρδίζανε την Αθήνα με πραγματικές βόμβες, τέτοιο χρέος δεν θα είχαμε! Το κατάφεραν όμως τα πολιτικά καθάρματα Σαμαράς-Βενιζέλος!
 
Και το…κερασάκι στην τούρτα: Το ΑΕΠ βρίσκεται στα 176,718 δις ευρώ, μειωμένο και αυτό κατά αρκετά δις!!! Και αυτό ένα ακόμη success story των Σαμαρά-Βενιζέλου!!!
 
Ποιος θα τους στείλει στον Εισαγγελέα και από’κει στην φυλακή; 

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στη φάκα της αστυνομίας 22χρονη που έταζε δουλειές «μαϊμού» στο εξωτερικό μέσω διαδικτύου

Στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε μια 22χρονη που κατηγορείται για απόπειρα απάτης και παράβαση του νόμου σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Το κόλπο της 22χρόνης ήταν το εξής: αναρτούσε στο διαδίκτυο αγγελίες για δουλειές (νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί, προγραμματιστές, ηλεκτρονικοί κ.λπ.) σε χώρες του εξωτερικού (Αυστραλία, Αφρική, Καναδά, Ευρώπη κ.λπ.). Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να πάρει τη θέση, θα έπρεπε προηγουμένως να καταβάλει κάποια χρήματα τα οποία δηλώνοντας ως κάλυψη εξόδων. Συχνά ζητούνταν και προσωπικά δεδομένα και έγγραφα του υποψηφίου (ταυτότητα, πτυχίο, φωτογραφίες κ.λπ.).

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από σειρά καταγγελιών, κινήθηκε άμεσα και άρχισε να διερευνά την υπόθεση. Έτσι πρόεκυψε ότι οι συγκεκριμένες αγγελίες για εύρεση εργασίας, που βρίσκονταν αναρτημένες στο διαδίκτυο, είχαν απατηλό περιεχόμενο, ενώ δεν υπήρχε φυσική έδρα, ούτε νόμιμη άδεια λειτουργίας ιδιωτικού γραφείου εργασίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, επακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και, ως αποτέλεσμα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της 22χρονης στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις περιπτώσεις αναζήτησης εργασίας σε αγγελίες που δημοσιεύονται μέσω του διαδικτύου.

Επιπλέον συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να μην αποστέλλουν προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία σε άγνωστα άτομα, ενώ θα πρέπει να διασταυρώνουν την ύπαρξη των εταιρειών, που προσφέρουν τις θέσεις εργασίας και να επικοινωνούν με αυτές, ώστε να επαληθεύουν το περιεχόμενο των αγγελιών.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Στο μενού της τρόικας το μισθολόγιο του Δημόσιου

«Πρώτο πιάτο» στο μενού της τρόικας είναι το νέο Ενιαίο Μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς οι δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν ότι η μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο θα περιοριστεί και άλλο σε βάθος τριετίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2015 οι δαπάνες για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων το 2015 θα μειωθούν από τα 15,480 δισ. ευρώ φέτος, στα 14,824 δισ. ευρώ το 2015 , δηλαδή θα υποχωρήσουν κατά 4,2% ή κατά 656 εκατ. ευρώ!

Τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν ήδη εξετάσει τις αλλαγές που θα φέρουν στο υφιστάμενο Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου και θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στην τρόικα την επομένη εβδομάδα. Στόχος είναι να υπάρξει μια συμφωνία εγκαίρως ώστε να ψηφισθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις το αργότερο έως στα μέσα Δεκεμβρίου και να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Οι αλλαγές που επιθυμούν τρόικα και κυβέρνηση κινούνται στις εξής κατευθύνσεις:

– Θεωρούν πως υπάρχουν ακόμα στρεβλώσεις στο Ενιαίο Μισθολόγιο που έχουν να κάνουν με τον τρόπο με το οποίο αυτό εφαρμόστηκε. Συγκεκριμένα θεωρεί πως υπάρχουν υπάλληλοι σε υπουργεία που αμείβονται περισσότερο από υπαλλήλους με ίδια προσόντα σε άλλα υπουργεία. Στην βάση αυτή θέλει να εξισωθούν οι μισθοί υπαλλήλων με ίδια προσόντα, αλλά και να καταργηθούν οι μη μισθολογικές παροχές ( μεταφορές, σίτιση, κ.α.).

– Θεωρούν πως απαιτείται διεύρυνση της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα στους υπαλλήλους με πανεπιστημιακή ή τεχνολογική εκπαίδευση και σε εκείνους με δευτεροβάθμια ή υποχρεωτική. Στη βάση αυτή θα υπάρξει αύξηση του ελάχιστου χρόνου παραμονής στα μισθολογικά κλιμάκια κατά δύο έτη για τους υπαλλήλους δευτεροβάθμιας ή υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Έτσι, θα παραμένουν για περισσότερο καιρό στο ίδιο κλιμάκιο οι εν λόγω υπάλληλοι και αυτομάτως θα διευρύνεται η μισθολογική τους διαφορά με τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης.

– Θεωρούν πως πρέπει να μειωθούν περαιτέρω από την 1η Ιανουαρίου 2015 οι μισθοί εκείνων των υπαλλήλων που έχουν μείνει στάσιμοι διότι είχαν περικοπεί πάνω από το 25% τα προηγούμενα χρόνια (υπερβάλλουσα μείωση).

Για να γλυκάνουν το «πρώτο πιάτο» τρόικα και κυβέρνηση εξετάζουν την αναγνώριση από το Δημόσιο της προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να υπάρχει με τον τρόπο αυτό και ένα προσθετό κίνητρο για τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα να εργαστούν στο δημόσιο τομέα.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ο ΟΛΠ βγάζει στο σφυρί εγκαταλελειμμένα δεξαμενόπλοια και φορτηγά πλοία -Τα έξι πλοία με τιμή εκκίνησης από 12.800 ευρώ [λίστα]

Στη διενέργεια ανοικτών πλειοδοτικών διαγωνισμών εκποίησης πλοίων και σκαφών προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, σε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν εγκαταλελειμμένα πλοία από τη λιμενική ζώνη του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, εκποιούνται στο Πέραμα στις 29 Οκτωβρίου τα εξής:
  • το φορτηγό πλοίο «Γεωργία Μ» με τιμή εκκίνησης 18.080 ευρώ
  • το αλιευτικό «Άρτεμις» με τιμή εκκίνησης 12.800 ευρώ
  • το αλιευτικό  «Σαρωνικός» με τιμή εκκίνησης 16.800 ευρώ

Στις 31 Οκτωβρίου θα εκποιηθούν τα εξής:
  • το δεξαμενόπλοιο «Μελίνα» που βρίσκεται στη ράδα Περάματος, με τιμή εκκίνησης 61.500
  • το δεξαμενόπλοιο «Μαρούλα» στο λιμανάκι Περάματος με τιμή εκκίνησης 80.000 ευρώ
  • το φορτηγό πλοίο «Χρήστος-Ι» στα Αμπελάκια Σαλαμίνας, με τιμή εκκίνησης 26.880 ευρώ
Οι όροι των διαγωνισμών αναφέρονται σε σχετικές διακηρύξεις που θα δημοσιευθούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ στο διαδίκτυο.

«Στόχος του ΟΛΠ είναι να απομακρυνθούν όλα τα εγκαταλειμμένα πλοία και ναυάγια που παρακωλύουν την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και επιβαρύνουν περιβαλλοντικά το λιμάνι, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε., Γιώργος Ανωμερίτης, προσθέτοντας ότι ήδη έχουν απομακρυνθεί από την έναρξη του προγράμματος αυτού 74 πλοία και ναυπηγήματα, που επί χρόνια βρίσκονταν παρατημένα ή μισοβουλιαγμένα στους χώρους ευθύνης του ΟΛΠ.
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

H Aegean «Κοντά στους Νέους»: 22.000 δωρεάν εισιτήρια σε 500 φοιτητές -Ποιους αφορά το πρόγραμμα

Την 6η Οκτωβρίου 2014 ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη B’ φάση του προγράμματος της AEGEAN «Κοντά στους Νέους», μέσω του οποίου 500 φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν περισσότερα από 22.000 δωρεάν εισιτήρια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες φοιτητές των ακαδημαϊκών ετών 2013/14 & 2014/15, που φοιτούν σε Πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο κατοικίας τους και, άρα, αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησής τους.

Η Α’ φάση της πρωτοβουλίας αυτής ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2014 με την ανακήρυξη των 250 δικαιούχων πρωτοετών φοιτητών της ακαδημαϊκής χρονιάς 2013/2014, από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, στους οποίους προσφέρθηκαν δωρεάν τα εισιτήρια που δικαιούνταν. Η AEGEAN έχει ήδη δεσμεύσει 11.000 εισιτήρια για τους 250 πρωτοετείς φοιτητές του ακαδημαϊκού έτους 2013/14, μέχρι το τέλος των σπουδών τους.

Κατά τη Β’ φάση του προγράμματος, οι νέοι πρωτοετείς της ακαδημαϊκής χρονιάς 2014/15 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο www.kontastousneous.gr από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 12:00 έως 2 Νοεμβρίου 2014 στις 23:59, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις  19 Νοεμβρίου 2014 μετά τις 11:00.

Μετά την υποβολή σχετικών αιτήσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των για τη Β’ φάση του προγράμματος, συνολικά 500 φοιτητές (250 εισαχθέντες το 2013 και 250 εισαχθέντες το 2014) θα λάβουν από την AEGEAN 8 δωρεάν εισιτήρια ανά έτος για όλη τη τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους. Η επιλογή των δικαιούχων στο πρόγραμμα γίνεται βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. Η πρωτοβουλία αυτή της AEGEAN αφορά, για κάθε ένα από αυτά τα δύο έτη, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στόχος της AEGEAN μέσα από το πρόγραμμα «Κοντά στους Νέους», είναι να σταθεί δίπλα στους νέους που βρίσκονται στο ξεκίνημα της πορείας τους, και παράλληλα να στηρίξει οικονομικά τις οικογένειές τους, φέρνοντάς τους κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.aegeanair.com ή   www.kontastousneous.gr

πηγη


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ετσι θα γίνεται η επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο: Σε δύο φάσεις, με εξετάσεις και συνέντευξη

Με δύο εγκυκλίους, που περιγράφουν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας επιλογής προϊσταμένων και υπουργικές αποφάσεις, η μία κοινή με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, για τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα, καθώς και την απαιτούμενη εμπειρία, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σχέδιο για το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων, όπως αποτυπώθηκε στο νομοσχέδιο που έφερε τον Ιούνιο στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ως το τέλος του χρόνου να έχουν τοποθετηθεί οι πρώτοι γενικοί διευθυντές στο δημόσιο, που θα είναι μειωμένοι κατά πολύ, δεδομένου ότι σύμφωνα με τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, που θα τεθούν σε εφαρμογή στις 29 Οκτωβρίου, οι δομές τους μειώθηκαν κατά 40% .
Συνολικά, με το νέο σύστημα θα επιλεγούν: 81 γενικοί διευθυντές, 383 διευθυντές, 1384 τμηματάρχες και 1.848 προϊστάμενοι.

Το νέο σύστημα θα βασίζεται σε δύο άξονες, τις γραπτές εξετάσεις και τις προφορικές δομημένες συνεντεύξεις των υποψηφίων, υπό την υψηλή επίβλεψη του ΑΣΕΠ, ενώ σημειώνεται ότι η επιλογή των γενικών διευθυντών θα βασίζεται κατά 30% στις γραπτές εξετάσεις και κατά 70% στη συνέντευξη, ενώ η αντίστοιχη αναλογία για τους διευθυντές θα είναι 40% εξετάσεις και 60% συνέντευξη και για τους τμηματάρχες η αναλογία θα είναι 50-50.

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους για τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στο δημόσιο, οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων, συνοδευόμενες από βιογραφικό σημείωμα, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, εντός της προθεσμίας που θα οριστεί στην προκήρυξη, ενώ η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης σχετικά με τα στοιχεία που αναφέρει.
Μετά τη βεβαίωση των στοιχείων, οι αιτήσεις αποστέλλονται στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙΣΕΠ) του φορέα που προκηρύσσει τις θέσεις, το οποίο και θα αποφανθεί αιτιολογημένα για ποιους από τους συμμετέχοντες υποψηφίους, πληρούνται οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα προσόντα.

Ακολούθως, με μέριμνα του γραμματέα του αρμόδιου ΕΙΣΕΠ η απόφαση και οι πίνακες προκρινόμενων και αποκλειόμενων υποψηφίων, αποστέλλονται έντυπα και ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα καταρτίσει τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων και μετά τις ενστάσεις τους οριστικούς πίνακες. Στη συνέχεια, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού με απόφασή της θα καθορίσει τη μορφή της γραπτής εξέτασης και μετά τη βαθμολόγηση των γραπτών, καταρτίζονται πίνακες επιτυχόντων από το ΑΣΕΠ και τέλος οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη.

Επίσης, με αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθορίζονται τα αποδεκτά βασικά πτυχία ή διπλώματα για την πλήρωση θέσεων γενικών διευθυντών, με αντικείμενο τη διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού και πληροφορικής, ενώ με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζονται τα αποδεκτά πτυχία και διπλώματα για την πλήρωση των προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

«Κούρεμα» των τρελών προστίμων για τα ληξιπρόθεσμα -Τι ισχύει σήμερα και τι αλλάζει

Αλλαγές, τόσο στο ύψος των προστίμων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, όσο και στο χρόνο επιβολής του σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ.

Η γενική γραμμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου έχει εισηγηθεί να τεθούν υπό αναθεώρηση τα «τρελά» πρόστιμα 10% έως 30% που προβλέπονται γαι όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και τον διπλασιαμό του φόρου υπό μορφήν προστίμων για όσους καθυστερούν έστω και μια μέρα να αποδώσουν παρακρατούμενους φόρους.

Ολα αυτά γιατί όπως έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα για κάθε 100 ευρώ προστίμων που επιβάλλονται εισπράττονται μόνο 10 ευρώ.

Τι ισχύει σήμερα

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις όποιος φορολογούμενος δεν πληρώσει τους φόρους που οφείλει εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, από την επόμενη αντιμετωπίζει μηνιαία επιβάρυνση 0,7%.

Στο δίμηνο όμως, εκτός από τον τόκο με το μήνα, επιβάλλεται πρόστιμο 10%, στο χρόνο έρχεται πρόστιμο 20% και αν η οφειλή εξακολουθεί να παραμένει ληξιπρόθεσμη στη διετία επιβάλλεται πρόστιμο 30%.
 
Οσον αφορά τη μη έγκαιρή εξόφληση παρακρατούμενων φόρων, την επομένη της ημερομηνίας πληρωμής του φόρου επιβάλλεται πρόστιμο στο ύψος του φόρου που δεν αποδόθηκε.
 
πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Αθήνα 2014: Εγκαινιάστηκε ολυμπιακό έργο του 2004

Ανοιξε ο σιδηροδρομικός σταθμός του Ταύρου για τον προαστιακό

Ένας σταθμός-«φάντασμα» του σιδηροδρομικού άξονα της Αθήνας, αυτός του Ταύρου, τίθεται σε λειτουργία από τον ΟΣΕ και εγκαινιάστηκε χθές από τον υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο νέος σταθμός θα προσθέσει μία ακόμη στάση μεταξύ Ρουφ και Ρέντη σε όλα τα δρομολόγια του προαστιακού, που εκτελούνται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, από και προς Πειραιά.
Ο νέος σταθμός Ταύρου βρίσκεται επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως 2-4 και Κορυτσάς. Το υπουργείο Υποδομών εκτιμά ότι «θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένου ότι βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή».
Πρόκειται για σταθμό που βρισκόταν στο φυσικό αντικείμενο της σύμβασης 994/2005 του ΟΣΕ, ένα ολυμπιακό έργο, το οποίο αντιμετώπισε αναρίθμητα τεχνικά και νομικά προβλήματα και τερματίστηκε τον Φεβρουάριο του 2011.
Ο σταθμός του Ταύρου δεν προβλεπόταν στην αρχική μελέτη του έργου «Ανακαίνιση σιδηροδρομικής γραμμής και κατασκευή ηλεκτροκίνησης - σηματοδότησης - τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιάς - Αθήνας - Τρεις Γέφυρες», όπως ονομαζόταν η σύμβαση 994/2005. 
Αντίθετα, η αρχική μελέτη προέβλεπε σταθμό στον Κεραμεικό, η όποια όμως κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έπειτα από προσφυγές κατοίκων. Έτσι, το πρώην υπουργείο Μεταφορών, σε συνεννόηση με τον τοπικό δήμο, ζήτησε τη δημιουργία νέας στάσης στον Ταύρο και τροποποίηση του αντικειμένου της σύμβασης. 
Η κατασκευή του σταθμού «Ταύρος» ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2009, όμως δεν υπήρχαν χρήματα για ανελκυστήρες. Έτσι οι δύο αποβάθρες συνδέονται με γέφυρα.
Σύμφωνα με τη νεότερη περιβαλλοντική μελέτη του έργου, στο τμήμα Ρουφ - Σταθμός Αθηνών προβλέπεται υπογειοποίηση τριπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου, η οποία, ωστόσο, για να γίνει, χρειάζεται αντικατάσταση του μεγάλου παντορροϊκού αγωγού που διασχίζει την Κωνσταντινουπόλεως. 
Στο τμήμα Σταθμός Αθηνών - Τρεις Γέφυρες προβλέπεται υπογειοποίηση τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου.

Χρειάστηκαν μόλις 10 χρόνια παραπάνω. Ελλάς το μεγαλείο σου!

parapolitiki

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Από τα ρουσφέτια του Πάχτα, στο Ερρίκος Ντυνάν. Δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στην εξουσία των εκσυγχρονιστών.

Η χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου, του Πάχτα, των Swaps, του πανηγυριού των Ολυμπιακών αγώνων, των υποβρυχίων, των Λέοπαρντ, του Γιάννου και όλης της εκσυγχρονιστικής συμμορίας ζει και βασιλεύει.

Ο Σαμαράς προεδρεύει, ο Σημίτης κυβερνά. Με έδρα την τράπεζα Πειραιώς.

 

 

 

 

 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Με όλο τον σεβασμό…

Ωραία τα παραμύθια σου, παππού. Σε σένα μιλάω, το παιδί της Κατοχής. Σε σένα ντε, που μεγάλωσες χωρίς  παπούτσι, όπως διηγήσε στα καφενεία και στο εγγόνι σου όταν το έχεις αγκαλιά . Εσύ, που είδες το πατρικό σου ως παιδί να γίνεται στάχτη από τις γερμανικές οβίδες και σε σένα που μεγάλωσες ως τελευταίος της γενιάς σου όταν οι ξιφολόγχες έσκιζαν την κοιλιά της μάνας σου. Σε σένα που ανάμεσα στα συντρίμμια της πόλης σου από τους βομβαρδισμούς κρυβόσουν κάτω από την φούστα της μάνας σου για να προφυλαχτείς. 

Τελικά, ρε παππού, είναι αληθινά τα όσα έζησες ή φούμαρα πουλάς χρόνια τώρα;
Πώς είναι δυνατόν εσύ να έχεις περάσει όλα αυτά και στην τελευταία ευθεία της ζωής σου να σκιάζεσαι από χαρτιά και νόμους στεκόμενος στην ουρά ενός νέου συσσιτίου με το χαράτσι στο χέρι για να σου δοθεί απλόχερα από τον τρομοκράτη μία μερίδα παραπάνω τρόμος;

Κάτι πάει στραβά, παππού, με αυτά που διηγήσε ότι έκανες και με τις πράξεις που βλέπουμε να κάνεις τώρα μπροστά στα μάτια μας. Από τις 5 τα ξημερώματα στέκεσαι στα ταμεία των εφοριών, της ΔΕΗ, των τραπεζών κρατώντας στο χέρι σου λογαριασμούς από το δικό σου σπίτι και από το σπίτι των παιδιών σου, που έχουν να δουν μεροκάματο χρόνια. Αλήθεια, ρε παππού, σκέφτηκες έστω και μία φορά ότι αντί να στηρίξεις την επόμενη γενιά να γυρίσει ανάποδα το τραπέζι των καταστροφικών διαπραγματεύσεων, εσύ συντηρείς την κατάσταση με το να πληρώνεις με την σύνταξή σου;

Πώς είναι δυνατόν να έχεις δει τους δικούς σου γονείς να χτίζουν μέσα στα συντρίμμια το ίδιο τους το σπίτι και να αφήνεις τον κάθε λίγδα χαρτογιακά να σε απειλεί με ειδοποίηση προ κατάσχεσης; Τι έχεις να χάσεις, παππού; Την μίζερη σύνταξη των 650 ευρώ που την κόβεις στα δέκα κομμάτια έχοντας πρώτα πληρώσει τους φόρους απέναντι σε ένα κράτος που ούτε για την μάνα σου έκλαψε, ούτε για τον πατέρα σου που εκτελέστηκε, ούτε για τα μεροκάματα του τρόμου που έκανες ξυπνώντας από τις 3 το βράδυ στημένος και πάλι σε μια ουρά περιμένοντας το λεωφορείο να σε πάει στην οικοδομή ή στο εργοστάσιο; Τι έγινε, ρε παππού, η λεβεντιά σου; Συρρικνώθηκε μένοντας άγρυπνος ολόκληρες νύχτες σκεπτόμενος πώς θα αντιμετωπίσεις το καθίκι του δημοσίου που με μια σφραγίδα σε περιμένει να σε πετάξει έξω από το σπίτι σου; Το σπίτι σου, παππού, εκείνο που σου στέρησε ταξίδια στον κόσμο, γλέντια που πόθησες, όνειρα που τα έβαλες στο μπαουλοντίβανο βάζοντας πάνω του, χρόνια πριν, να κοιμηθεί ο μεγάλος γιος της οικογένειας λόγω στενότητας χώρου.

Τι διάολο δίδαξες τα παιδιά σου, ρε παππού, που αντί να τρομάζουν μην πάθει κάτι η υγεία σου και σε χάσουν, τρέμουν μην πεθάνεις και χαθεί η σύνταξη που τα συντηρεί; Πώς κατάφερες να βάζουν την αξιοπρέπεια και την λεβεντιά κάτω από το συνολικό ποσό της σύνταξής σου; Πώς κατάφερες, ρε παππού, εσύ που περπατούσες 5 ώρες για να βρεις μία ασπιρίνη, να κάθεσαι στο φαρμακείο σε μια άλλη ουρά βαζοντας την βέρα σου ενέχυρο για ένα κουτί χάπια πιέσεως. Πώς κατεβάζεις το κεφάλι σαν να είσαι ο τιμωρημένος μιας χώρας -που μην ξεχνάς- εσύ την έχτισες από την μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη.

Πού είσαι ρε παππού, που με περηφάνια έμπαινες στα καράβια να σε πάνε στην εξορία ή στα τρένα που σε στοίβαζαν για να υπηρετήσεις την πατρίδα στον Έβρο, στην Νέα Σάντα, στο Νευροκόπι και στην Λήμνο καταχείμωνο; Πού είναι εκείνο το βλέμμα που όταν έμπαινες στο σπίτι χωρίς μεροκάματο και ψωμί έφθανε να χορτάσει όλη η οικογένεια για μια εβδομάδα;

Πώς ανέχεσαι να ξεφτιλίζεσαι σε τηλεοπτικά παράθυρα ως «κακομοίρα μάζα» κουνώντας στα τρεμάμενα, σακατεμένα χέρια σου ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς; Από ποιον ζητάς την δικαιοσύνη, παππού, από την τηλεοπτική δικτατορία που σε θυμάται κάνοντάς σε θέαμα όταν λιποθυμάς στην εφορία, όταν πεθαίνεις στην ουρά του ΙΚΑ, όταν καταγράφουν την απόγνωσή σου σε βρώμικα ράντζα νοσοκομείων μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα εκλογικά προγνωστικά των ψηφισμένων εκτελεστών σου;

Το δικό μας εφιαλτικό παραμύθι παππού, θα έχει διάρκεια όσο εσύ θα κάνεις πίσω για την μαμημένη συνταξούλα σου, για την δήθεν κάλυψη της φαρμακευτική σου αγωγής, για τις δήθεν δωρεάν εξετάσεις σου, για τον στημένο επικήδειο που ετοιμάζουν τα παιδιά σου εφόσον ακόμη θεωρείς ότι σε αγαπάνε επειδή ζεις και όχι επειδή εσύ τα ζεις.
 

Δεν σου άξιζε αυτό το τέλος παππού. Δεν σου άξιζε.

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ: ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ 5 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! Κανενα σπιτι σε χερια τραπεζίτη.

Μπλοκάρισμα πλειστηριαασμών πέντε (5) κατοικιών Πολιτών του Ιλίου από την μαχητική Συντονιστική Ιλίου των.
Ανεξάρτητων Ελλήνων και στελέχη του κινήματος …..είναι η δεύτερη φορά που στην συγκεκριμένη περιοχή αποτρέπεται να πέσουν στα κοράκια των τραπεζών τα σπίτια των συμπολιτών μας. ίδια δράση έγινε σήμερα και στο ειρηνοδικείο Αθηνών στου Γκύζη από στελέχη της Αθήνας και του νομικού τμήματος των ΑΝΕΛ. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.






olympia.gr


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Εισιτήριο με «καπέλο» και χωρίς ρέστα στον ΟΑΣΘ – ΒΙΝΤΕΟ

Μία «πατέντα» που εφαρμόζεται στα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των πολιτών, οι οποίοι, αν μπουν στο λεωφορείο και δεν έχουν ήδη αγοράσει εισιτήριο, θα το βγάλουν από το εκδοτικό μηχάνημα του λεωφορείου, πληρώνοντάς το, όμως, κατά 0,10 λεπτά παραπάνω, δηλαδή 1,10 ευρώ αντί 1 ευρώ.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Αν δεν έχουν ακριβώς την τιμή του εισιτηρίου, οι πολίτες θα έρθουν αντιμέτωποι και με μία άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Το μηχάνημα δεν θα τους δώσει τα ρέστα, που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι οι επιβάτες θα πρέπει να πληρώνουν το απλό εισιτήριο μονής μετακίνησης με τα λεωφορεία 1 ευρώ από 0,80 λεπτά, ενώ το εισιτήριο των δύο μετακινήσεων προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, διάρκειας 70 λεπτών της ώρας, θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 0,90 λεπτά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, οι καταναλωτές που έχουν στη διάθεσή τους ποσότητα παλιών εισιτηρίων, θα μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους έως και τα τέλη Οκτωβρίου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

     

πηγη

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς

“ Αρμόδια στελέχη της επιχείρησης εκτιμούν ότι στο τέλος του έτους θα εκτιναχθούν στα 2 δισ. ευρώ, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των πολιτών που επιδεινώνεται υπό το βάρος της αποπληρωμής φόρων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) ”
 
Της Χρύσας Λιάγγου 
 
Σε οικονομική ασφυξία οδηγείται εκ νέου η ΔΕΗ καθώς οι ανεξόφλητες οφειλές το 2014 τρέχουν με ρυθμό αύξησης 30%. Στα τέλη Ιουλίου το συνολικό ποσό από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ξεπέρασε τα 1,7 δισ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. στις αρχές του έτους, ενώ λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης από τον Αύγουστο και μετά αρμόδια στελέχη της επιχείρησης εκτιμούν ότι στο τέλος του έτους θα εκτιναχθούν στα 2 δισ. ευρώ.

Οι επιπτώσεις στη ρευστότητα της επιχείρησης είναι ήδη μη διαχειρίσιμες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί αυτή τη στιγμή να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ, μετακυλίοντας το πρόβλημα σε ολόκληρη την αλυσίδα της αγοράς ηλεκτρισμού. Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις προέρχονται από τη χαμηλή τάση (νοικοκυριά και πολύ μικρές επιχειρήσεις), διαψεύδοντας τις προσδοκίες της διοίκησης της ΔΕΗ ότι με την ελάφρυνση του λογαριασμού από το «χαράτσι» θα υπήρχε εξομάλυνση των εισροών. Από τα συνολικά 1,7 δισ. ευρώ ανεξόφλητων οφειλών τα 960 προέρχονται από τη χαμηλή τάση, τα 430 από την υψηλή (Αλουμίνιον και Λάρκο), τα 180 εκατ. από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και τα 150 εκατ. ευρώ από τη μέση τάση. Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνονται οι ανεξόφλητες οφειλές καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και αριθμούν περί τα 550.000 νοικοκυριά.

Στελέχη της ΔΕΗ αποδίδουν το πρόβλημα με τον εκτροχιασμό των ανεξόφλητων οφειλών πρωτίστως στην οικονομική δυσπραγία των καταναλωτών που επιδεινώνεται υπό το βάρος της αποπληρωμής φόρων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (ΕΝΦΙΑ κ.λπ.) αλλά και σε σειρά αποφάσεων της πολιτείας που συνδέονται με την απαγόρευση της αποκοπής της ηλεκτροδότησης όχι μόνο για ευάλωτους καταναλωτές αλλά και για άλλες ομάδες καταναλωτών. Αναφέρουν χαρακτηριστικά δύο περιπτώσεις που αφορούν επιχειρήσεις ύδρευσης - αποχέτευσης στο Μεσολόγγι και τη Ζάκυνθο, όπου η ΡΑΕ έβαλε «veto».

Η επιχείρηση έχει σύμφωνα με πληροφορίες αποστείλει στη ΡΑΕ αναλυτική κατάσταση με τις ανεξόφλητες οφειλές σε μια προσπάθεια να τεκμηριώσει τις πιέσεις που δέχεται για την καθυστέρηση αποπληρωμής οφειλών της προς τον ΑΔΜΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ, ενώ ενήμερα για την αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος είναι και τα συναρμόδια υπουργεία ΠΕΚΑ και Οικονομικών. Η διέξοδος που θα έδινε στο πρόβλημα μια νέα έκδοση ομολογιακού δανείου δεν φαίνεται ρεαλιστική υπό τις παρούσες συνθήκες πολιτικής ρευστότητας, κάτι που διαπιστώθηκε στη διερεύνηση που έκαναν αρμόδια στελέχη της επιχείρησης στο Road Show που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΕΗ πάντως αξιοποίησε τη θετική συγκυρία του προηγούμενου διαστήματος και πέτυχε αναχρηματοδότηση των δανείων της μέσω ενός μεγάλου κοινοπρακτικού δανείου ύψους 2,2 δισ. ευρώ καθώς και την έκδοση ομολόγου ύψους 700 εκατ. ευρώ με ευνοϊκούς όρους. Παρά ταύτα, η ρευστότητα «ξαναχτύπησε» κόκκινο χωρίς να υπάρχουν πλέον αντίστοιχες δυνατότητες. Ανάσα στη ρευστότητα θα έδινε σίγουρα η αποπληρωμή των ανεξόφλητων οφειλών του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα ύψους 180 εκατ. ευρώ.

Σε μια προσπάθεια να «μαζέψει» ό,τι μπορέσει από το ποσό των 1,7 δισ. ευρώ, η διοίκηση της επιχείρησης έχει καταφύγει για πρώτη φορά στα χρονικά της ΔΕΗ στην αναζήτηση εισπρακτικών εταιρειών που θα αναλάβουν σε πρώτη φάση τον εξωδικαστικό διακανονισμό των οφειλών με τους πελάτες της επιχείρησης. Το πρόγραμμα όπως έχει ήδη γράψει η «Κ», θα είναι πιλοτικό και θα αφορά σε πρώτη φάση 10-20 χιλιάδες υποθέσεις μέσης αξίας 10.000 ευρώ εκάστη στην περιοχή της Αττικής. Παράλληλα η επιχείρηση έχει ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ να ανεβάσει το «κοντέρ» των ημερήσιων αποκοπών ηλεκτροδότησης για τους καταναλωτές που δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευάλωτων.
 
πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Επιχείρηση "μαύρης εργασίας" με ανασφάλιστους αλλοδαπούς στα Πατήσια

Επιχείρηση όπου εργάζονταν νασφάλιστοι και χωρίς άδεια εργασίας 18 αλλοδαποί εντόπισαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της «μαύρης εργασίας» . Στην ίδια επιχέιρηση ετοίμων ενδυμάτων - ιδιοκτησίας 39χρονου υπηκόου Γαλλίας - βρέθηκαν και 4 αλλοδαποί χωρίς άδεια παραμονής στη χώρα μας.
  
Κατά τον έλεγχο συνελήφθη 36χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, καθώς απασχολούσε 26 άτομα (έναν Έλληνα και 25 αλλοδαπούς), εκ των οποίων 18 αλλοδαποί εργάζονταν χωρίς την απαιτούμενη άδεια εργασίας και ασφάλιση και τέσσερις αλλοδαποί στερούνταν άδειας παραμονής στη χώρα μας.
 
Οι τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν και κινήθηκε η διαδικασία της διοικητικής απέλασης προς τις χώρες καταγωγής τους. Επιπλέον, από το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επιβλήθηκε σε βάρος του ιδιοκτήτη συνολικό πρόστιμο ύψους 189.000 ευρώ.
 
Σε βάρος τού προσωρινά υπεύθυνου σχηματίσθηκε δικογραφία και οδηγείται σήμερα, Τετάρτη, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητείται προκειμένου να συλληφθεί, εντός των ορίων του αυτοφώρου. Ο φορολογικός έλεγχος σε βάρος της επιχείρησης συνεχίζεται.

πηγη
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Απεργία σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Κύρια αιτήματα των υγειονομικών φορέων είναι η κατάργηση της ΕΣΑΝ, οι προσλήψεις προσωπικού, η αποκατάσταση των μισθών, η δωρεάν καθολική πρόσβαση στο σύστημα Υγείας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Προκήρυξη για 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε  προκήρυξη για 900 προσλήψεις επικουρικών γιατρών ώστε να καλυφθούν κενές θέσεις σε δομές του ΠΕΔΥ και τις πρώην μονάδες του ΕΟΠΥΥ.
 
Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 900 επικουρικών γιατρών που θα ενισχύσουν τις δομές του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), με ιδιαίτερη έμφαση τις πρώην μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου Υγείας www.moh.gov.gr). 
 
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας εντός των επόμενων εβδομάδων θα υπογραφούν υπουργικές αποφάσεις για τα κριτήρια και τον τρόπο επιλογής οικογενειακών γιατρών. Στόχος είναι έως το τέλος του έτους να προσληφθούν 1.000 οικογενειακοί γιατροί με συμβάσεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!

Το σκάνδαλο της δεκαετίας με το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Διαβάστε το χρονολόγιο των γεγονότων που αφορούν στις εταιρίες που εμπλέκονται στην εξαγορά του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

8 Σεπτεμβρίου 2005: Συστήνεται η εταιρία «New Evolution A.E.» ως 100% θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, με την συμβολαιογραφική πράξη του Στεφ. Βασιλάκη
2008: Το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ λαμβάνει δάνειο ύψους 96 εκατ. ευρώ, από την Marfin Bank της MIG (Marfin Investment Group) – (Ανδρέα Βγενόπουλου)
Ιανουάριος 2014: Η διαχείριση του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, περνάει στην Τράπεζα Πειραιώς (Μιχάλη Σάλλα)
14 Μαΐου 2014: Η Τράπεζα Πειραιώς γίνεται βασικός μέτοχος της MIG
5 Ιουνίου 2014: Η Τράπεζα Πειραιώς εξουσιοδότησε το «ΥΓΕΙΑ«, το οποίο ανήκει κατά 70% στην MIG, να αναλάβει τη διαχείριση του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
19 Ιουνίου 2014: Αναβάλλεται ο πλειστηριασμός για το νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
16 Σεπτεμβρίου 2014: Αυξάνεται το ποσοσό της Τράπεζας Πειραιώς στην MIG
18 Σεπτεμβρίου 2014: Ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, εισάγει εκπρόθεσμα τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, διευκολύνοντας την εξαγορά του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ
19 Σεπτεμβρίου 2014: Το μετοχικό κεφάλαιο της «New Evolution A.E.» ανέρχοταν στο ποσό των 60.000 €
19 Σεπτεμβρίου 2014: Η «New Evolution A.E.» αλλάζει επωνυμία σε «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.«
24 Σεπτεμβρίου 2014: Εκπρόσωπος της εταιρίας «ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.» εμφανίζεται με επιταγή 115 εκ. ευρώ στον πλειστηριασμό του νοσοκομείου ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, που προκάλεσε η Τράπεζα Πειραιώς, και το αγοράζει
Ο συμβολαιογράφος που ανέλαβε τη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι ο Στέφ. Βασιλάκης, με την συμβολαιογραφική πράξη του οποίου, πριν 9 χρόνια συστάθηκε η «New Evolution A.E
-

Επιπλέον αμνήστευση στις διοικήσεις παρέχει η κυβέρνηση για να συνεργαστούν


Με νομοθετική ρύθμιση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 19 Σεπτεμβρίου, για «εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες», πέντε μόλις ημέρες, δηλαδή, πριν τον πλειστηριασμό του «Ερρίκος Ντυνάν», απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους όλες οι διοικήσεις του νοσοκομείου.

Αμνήστευση στις διοικήσεις ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝΠαράλληλα, προβλέπεται παράταση της χορήγησης ασφαλιστικής ενημερότητας για το Ερρίκος Ντυνάν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015, κάτι που αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια.
Αναλυτικά, «τα μέλη του Κ.Δ.Σ. του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που έχουν διοριστεί με δικαστική απόφαση, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του κοινωφελούς, μη κερδοσκοπικού ιδρύματος με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ ΝΠΙΔ» που εκλέχτηκαν από την παραπάνω διοίκηση, δεν διώκονται για τις πράξεις και παραλείψεις τους που αφορούν σε φορολογικές, ασφαλιστικές και εργοδοτικές υποχρεώσεις τους, οι οποίες τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της προσωρινής θητείας τους, ούτε και για χρέη του σωματείου ή του ιδρύματος, που έγιναν η γεννήθηκαν κατά την ίδια ως άνω περίοδο και ουδεμία ποινική, αστική ή άλλη ευθύνη φέρουν για αυτά, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής τους».

Με δεδομένο, λοιπόν, όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι όλες οι διοικήσεις του -σημερινές και παλαιότερες- συνεργάστηκαν με κάποιο τρόπο, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα ο ερχομός και η επέλαση του ιδιώτη.

Το συμπέρασμα αυτό, επιβεβαιώνεται ακόμη και από την έκθεση του δικαστικού Επιμελητή, όπως προκύπτει από το Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, καθώς, ενώ το συνολικό τίμημα για τον πλειστηριασμό του κτιρίου ανήλθε σε 115.135.250.00 ευρώ, ποσό ύψους μόλις 7,350 εκατ. ευρώ, αφορά στο όνομα την άδεια και άλλα περιουσιακά στοιχεία σχετικά με τη λειτουργία των νοσηλευτηρίου.

Βεβαίως, ο δικαστικός επιμελητής έχει την δικαιοδοσία να προχωρήσει στην εκτίμηση αυτή, ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει εύλογα, είναι ότι αυτό θα πρέπει να το πράξει με συγκεκριμένα στοιχεία και όχι αυθαίρετα.

Παράγοντες της αγοράς, συμφωνούν πως το ποσό των 7,350 εκατ. ευρώ για ένα όνομα του βεληνεκούς του Ερρίκος Ντυνάν, είναι εξαιρετικά χαμηλό. Ο τίτλος μιας επιχείρησης, στην προκειμένη περίπτωση ενός νοσηλευτηρίου, αποτελεί άυλο αγαθό πολύ σημαντικό όμως, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία της ομώνυμης επιχειρηματικής μονάδας.

Παρόλα αυτά, όμως, από την πλευρά της διοίκησης δεν υπήρξε καμία ένσταση για την εξευτελιστικά χαμηλή εκτίμηση ενός τόσο δυνατού brand name…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου !!!!!